Sziasztok csajok!
Szülésem
Mint ismeretes mindenki előtt drága gyermekem kicsit se kímélt az utolsó hetekben sokat voltam rosszul, nyűglődtem.Július 10-én felmentem párommal anyósomhoz megörzésre
, mert férjemnek dolgozni kellet 11-én pénteken és nem akart egyedül itthon hagyni, nehogy gond legyen ... folyamatosan egy jó hete 5 perces periódusokkal voltak kb. 1 perc hosszúságú fáásaim.Péntek se volt kivétel, estefele levittük anyosómmal a játszóra a gyerekeket ahol konkrétan csak a levegő vételre bírtam koncentrálni mivel úgy éreztem megszülök. Felhívtam a szülésznőmet, hogy számítson rá lehet, hogy randizunk az este . Nem baj felelte, úgy is itthon van csörögjek ha menni kel és férje bevisz bennünket a kórházba, tudnillik a szomszéd lépcsőházban lakik anyós mellett
. Hazaérve megvacsiztattuk a piciket fürdetés stb...nagy bunyó után végre csönd mindenki alszik én is fürdés után készülődtem az alvasrá.
Este22.15 kor elkezdtem nézni az órát mivel intenzívebb és rövidülő időt éreztem a fájások között, hát nem csalódtam érzetemben 2 percenként tört rám és 1.-1.5 percig tartott.Hm gondoltam jó, hát lehet, hogy tényleg ma szülünk, aminek tényleg örültem mivel már nagyon szerettem volna kézben tartani a kicsit.Vártam mondván ha éjfélig megvan akkor tuti nem jósolgatok, hanem akció van és spuri a kórház, hát nem múltak a ravaszkáim...felhívtam a szülésznénim 00.40 körül, hogy mi legyen mert ezeket érzem de hát tudjuk mit játszunk hetek óta, elvégre túl vagyunk a bábakokjtélon a kézzel való tágításon és egy mmert se változott a méhszáj...megdumáltuk, hogy menjk be a koriba vizsgáljanak meg és hívjam vissza hisz mindketten tudtuk, ha valódiak lennének nem beszélgetnénk ennyire simán.Összekészültem csomó a torkomban egész végig azom járt az eszem még sos mentem egyedül szülni
.Míg ezen keseregtem felébredtek a kicsik nehezen megnyugtattam őket elköszöntem és elindultam. A taxi nem jött én egyre idegesebb lettem míg felpörögve fogtam a 2 utazótatyómat bevágtam a kocsiba és bevezettem a 8ker. közepéből a kistarcsai kórházba....nem volt egy fákjás menet de tudtam ez a leggyorsabb a párom persze ott sipákolt a telefonba de a végén lehiggadt s megdumáltuk reggel bejön hozzám.
Megvolt az adat felvétel felértem a szülőszobára már nagyon várták a törpi születését többen is híre ment, hogy óriás. Megvizsgáltak kiderült még mindígbő 1 újnyi ( istenem mennyie utáltam ezt hallani ..)hívták a dokimat , telefonált a szülésznéni , hogy 5 perc és itt van , valamit összehozunk, hogy vége legyen enek a gyötrődésnek. Dokim is megjött , újabb vizsgálat nst sb.. éjjel 1.30-tól folyamatosan sétáltattak fájásokkal, hogy akkor a gravitáció segít tágullni, de nem ...végignéztem 5 baba születését néha segítettem a friss mamiknak vagy a szülésznőknek, néha azt latolgattam miként kéne kiugrani a z 5.-ről.
Végre reggel lett, újabb vizsgálatok a helyzet változatlan a derekam leszakad a nyelvem harapdálom de tágulni nemtudok.Kimerültem mindenkit melegebb helyre kívánok haza akarok menni mire beesik a férjem. Próbál masszírozni +nyugtatni, hogy már biztos nincs sok hátra, doki megint megvizsgál reggel 8.10 semmi, mondja nem enged haza mert 3. szülés lesz gyors lesz nem érek be és nem kockáztat.
. Az osztályon nincs hely a szülőszoba dugig mire egy vérnyomis kismami rosszul lesz roham csaszi stb... az Ő helyére bevágnak mondván pihizzek mert közel járunk és kell az erő.Bekerültem egy 6 ágyasba ahol sírnak a bébik az én bébim meg sehol kész voltam idegileg, hogy mégcsa ez hiányzott. Ez ment 2 napig vasárnap éjjel eljutottam odáig, hogy vizsgáljanak meg mert nembírom nem hiszem el, hogy nem tágulok.Megvizsgáltak a szülésznő akinek szóltam azt mondta ez jó 3-om újnyi beküldött a szülőszobára ott a doki is megnézett szerinte 2 , már nem is érdekelt de haladtunk.Azt gondoltam innét már ki nem vágnak gyereket akarok és kész. Az ügyeletes mondta hívjam a szülésznőmet Ő hívja a dokimt előkészítés beöntés burokrepsztés és hajrá...Na király gyorsan hívtam páromat este 22.30 fele, hogy azonnal jöjjön mert szülünk és kész előtte egy órával búcsuztunk el bízva abba, hogy ezt az éjjel átalszom és csak lesz valmai.Mindenki beért hozzám, szülésznéni csillogő szemekkel, hogy tényleg célegyenesbe leszünk és kijön végre az osztály "kis óvodás legénykéje" ment a hír nómint a futótűz a személyzet között a szobatársaim is szurkoltak a párom nembírt magával , de megjött a doki ....szerinte szűk 1 újnyi még
mindíg....
na kikészültem Ő nem csinál semmit, meg kell várni míg a kicsi úgy dönt jön és elindul magától a szülés, nem repeszt semmit mennyek aludni...
Egy világ dőlt össze bennem mindenki dermedten állt, a szülésznő kihallgatott egy beszélgetést az ügyeletes és a saját orvos között kiderült ugyanúgy 2 ujnyi voltam nála is már délután a vizsgálaton...befordultam alig vártam, a reggelt, tudtam hétfőn nagyviziten Főorvosi bemutatás lesz és ott mejd megkérdezem előadva a hattyú halálát miként van az , hogy egyszer 3,2,1 újnyi vagyok esetleg fájásokra nem tágulok, hanem szűkülök?Ez volt a terv
Eljött a reggel, nagyon kellett nagy Wc-nem hát agyalásztam menyjek vagy ne, de megcsörrent a mobilom így maradtam. Babuli volt érdeklődött mi újság kicsit részletesebben el,mondtam mi törtét itt nem mindent írhatok le.Közben kisfiam ey fájás alatt a hüvelyem ele boxolt de azt hittem bepisilek a fájdalomtól elnémultam, Babu is kérdezte mi van de nembírtam többet nyörni, hogy varjon.
Végül eljutottam a WC-re vissza érve megint elkellett mennem mert úgy éreztm mintha jönne valami ki belőlem
.Mondtam a csajoknak a tököm tele azzal, hogy ökölre pattanok minden vizsgálatnál és utána meg a vér csak folyik belőlem. Nem vér volt, mint a hülye bakfis kérdeztem milyen amikr spontán megy el a víz mivel nekem csak repesztve volt burok így tökéletesen hülye vagyok hozzá.Kiderült, hogy Ők is mert csaszisok voltak, vagy repesztettek. A fájások mint amit elvágtak leálltak sehol egykóborka . Vissza akartam meni az ágyamba 7.46 volt a többirk kidobattak a szülésznővel a vizsgálóba ahhoz a dokihoz akit előzöleg akasztottam az "újnyi " kérdésemmel ki. Mikor meglátoot pont a saját dokimmal szidtak engem a vér kiszállt a búrájából mire közölte úgy gondolom folyik a vizem azt hittem dob egy hátast.És lám nekem volt igazam vissza hívta jófej orvosomat aki tajtékzott szerintem már ha meghallotta a nevem és közölte a hírt,végre megint kikötöttem a szülőszobán megint hívtam a férjem + szülésznénit.
Márcsak nevettek
A gáz az volt, hogy fektettek mivel bébim feje nagyon fent volt előre csúszás fenn állt a zsinórnál így oldal fekvésban volta 6 órát fájás nélkül.
Éreztük nem lesz ez fákjás menet, s kezdett világos lenni direk nem vállalta as zülést a doki vasárnap biztonságban akarta tudni magát a főorvosk mellett.
KB 8-10 főorvos vizsgált turkált vágták a pofákat rohangáltak mint a mérgezett egerek, elvittek ultrahangra stb....
13.46 kor akartak rám kötni oxitocint+antibiotikumot mert nem indul semmi semere.Erre gyorsan beindulak a fájások s kb 20 percen belül az állítólagos 1 újnyiról jutottunk a 4 -re el innét kezdve már pergett minden a saját útján.
Átvittek a vajúdó szobából egy megürült szülőszobába ahol felfeküdtem s pár fájás múlva rohantak a dokiért, hogy jön a gyerek, persze Ő még kételkedett de szülésznéni odarángatta és lám-lám jöttek a tolófájások meg egy adag sokk mikor mondták hiába jönnek nem nyomhatok mert 1 cm-es pereme van még a méhszájnakekkor 14.41-2 volt s jó 20 percig azzal kellett küzdeni, hogy vissza tartsam az agyam a parancstól, hogy nyomjam ki a törpét.Ez volt a legrosszabb mert kínomba csak sírtam és nyüszköltem, hogy lehetetlen, mire az volt a válasz ha nem bírom nyomjam de valószínű elreped a méhszáj mert nem tudnak mit tenni míg nem tűnik el totál.Hát köszi méhszáj plasztika 29 évesen szép kilátás, de végül eltünt. Végre nyomtunk első fájás alatt ami 3-om nyomás kint volt a fejecske 2.5cm-ert vágtak+ amit repedtem , de második fájásra ami szintén 3-om nyomás volt megszületett Ő törpesége
.A zsinórt nem vághatta el a párom a gyereket kikapták egyből infuziót kaptam a lepényt sürgették. Sok probléma merült fel kiderült végig rám várt a csapat hátha császár lesz, s azt latolgatták elvérzek vagy nem mert 100*nagyobb volt a lepény mint egy ikresnél így túl nagy lett a sebem stbb..... csak arra emlékszem megint sokan lettek a szobában és nézték vajon mi lesz s mikor vége lett mindenki megkönnyebbülten ment a dolgára.
A következő napokban mint a falusi 5urizmusban lévő látványosságként néztek ránk s mindenki a kisóüvodás után akart leselkedni. Valahol aranyos dolog volt a sok figyelem valahol teher.A lényeg a megszületett kis ember életem legnagyobb szerelme akiért megküzdöttünk és itt szuszog nekünk éjjel nappal a melkasomon és a súlya is elindult óriás léptekkel mert 4500gr-al hoztuk haza és már 5290gr a súlya.Büszkék vagyunk rá.
Mindenkinek ezt az érzést kívánom érezni .
Bocsánat a hosszúságért de nem ment rövidebben így is sok mindent kihagytam.
Köszönöm, hogy elolvastátok.