Új privát üzeneted érkezett!

Edit,

Igen, megdicsérték őket a bölcsiben, bár ott egy kicsit másképp szobatiszták :roll: Bernát ott nem pisil be, de visszatartja, és amikor alváshoz kap pelust, azt telerakja. Otthon viszont szól, bár néha már csak akkor, amikor egy-két csepp már befutott.
Ambrus pisitiszta, mindig szól. A kaki néha kisgatyába, néha pelusba, wc-be vagy bilibe a legritkább esetben :roll:

Ez van, végülis van még egy évünk az oviig, addig biztosan kialakul.

Az én gyerekeimnek egyáltalán nem csípi a szemüket a víz, és a babaúszáson is mondták, hogy akik csecsemőkorban kezdik a vízhezszoktatást, azoknak nem is igazán fogja.

A dokinál senki nem volt előttünk, és szerencsére apuka is befutott. A szuritól egy kicsit ordítottak, de a beígért sütemény megvígasztalta őket :)

Detti

KépKép
kiliman

Edit,

Igen, megdicsérték őket a bölcsiben, bár ott egy kicsit másképp szobatiszták :roll: Bernát ott nem pisil be, de visszatartja, és amikor alváshoz kap pelust, azt telerakja. Otthon viszont szól, bár néha már csak akkor, amikor egy-két csepp már befutott.
Ambrus pisitiszta, mindig szól. A kaki néha kisgatyába, néha pelusba, wc-be vagy bilibe a legritkább esetben :roll:

Ez van, végülis van még egy évünk az oviig, addig biztosan kialakul.

Az én gyerekeimnek egyáltalán nem csípi a szemüket a víz, és a babaúszáson is mondták, hogy akik csecsemőkorban kezdik a vízhezszoktatást, azoknak nem is igazán fogja.

A dokinál senki nem volt előttünk, és szerencsére apuka is befutott. A szuritól egy kicsit ordítottak, de a beígért sütemény megvígasztalta őket :)

Detti

KépKép
kiliman

Edit :)

Az a poén, hogy január óta szobatiszták, és eddig teljesen rendben volt minden. Csak pár hete csinálja ezt az utolsó utáni pillanatban szólást. Nem szoktam leszidni, csak mindig mondom, hogy máskor időben szóljon. Eddig nem is aggasztott tulajdonképpen, mert úgy gondoltam, hogy ilyen előfordul, de mostmár kicsit soknak érzem.

Tegnap egész nap üvöltöttem velük, pedig tulajdonképpen nem is voltak annyira rosszak, viszont én olyan szarul voltam, hogy még pihenni sem volt kedvem. :roll:

Lilla ?????
Már visszajöttetek, nem? Képek, élmények?

Sziszus :)
KÖltözés tök jó, meg hogy máris jobb, mint a régi megszokott hely.

Na megyek, mert a mai nap sem ígérkezik diadalmenetnek. :(

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi

Igen, megjöttünk, köszi, h hiányoltál. :D
Sovány vigasz, de most épp mi is rossz periódusban vagyunk, még a nyaralást is nehezebbnek éreztük velük, mint tavaly, v akár Egyiptomban. Itthon meg kész megkönnyebbülés, h Anyuék megjöttek és ő van velük, én meg csinálom a dolgomat- EGYEDÜL!!!! Nem is tudom mit csinálnék, ha még terhes is volnék- sztem már megöltem volna valakit: vagy őkat v magamat. :shock:

Nem kérdeztem eddig, h műtét után meddig nem lehet közösségbe menni- de lehet, h ha elhalasztjátok egy héttel a talit, akkor mi is el tudunk menni- v legalább én. :wink: (de persze csak ha mások miatt átrakjátok, miattunk nem kell átszervezni.)

A bugyibapisilés nálunk is előjött Nikinél. De amíg most mentünk át Ausztriába, Dávidot kellett 3-szor átöltöztetni emiatt. Az volt a legdühítőbb, h kérdezgettük is amikor parkolót láttunk, h kell-e, megálljunk-e. És mindig nem volt a válasz, aztán 5 perc múlva, Jaj, pisilni kell, fogta a kukiját, de amire megálltunk és kiszedtem az ülésből, már pisis volt. Szerencsére az ülés egyszer se lett olyan. És amúgy ugyanaz van, mint Egyiptomban volt- ugye ott délutáni alvásra is szobatiszták lettek, aztán itthon állandóan bepisiltek. Most Dávid is egész ügyi volt éjjel az Olaszoknál, egyszer volt baleset. De itthon megint mindig bepisil. Én már csak arra tudok gondolni, hogy azért, mert itt hideg van. :roll: Ott is akkor pisilt be éjjel, mikor egyszer hűvösebb volt. :?

Jó volt, klassz apartmanunk volt nagyon, légkondis (elég ritkán használtuk), nagy erkély, kilátás a tengerre és partközeli. :D Manók jól érezték magukat, idén már simán jöttek a vízbe, ha ahhoz volt kedvük. Niki többet, de néha Dá is. Azért még mindig a partszéli vízzel teli gödrök jöttek be legjobban. De a hullámoktól se féltek. Dá csak úszógumi v semmi, Niki felváltva úszógumi, karúszó és semmi. De amíg mellig érő vízben vannak, simán elvannak minden mentőeszköz nélkül is. :D Niki karúszóval tud "kutyaúszásban" úszni. :D
Persze minden este megvolt az elmaradhatatlan körhintázás és társai. Az a vicc, h ott feleannyi egy menet bármire, mint itthon és a játékok százszor jobb állapotban vannak, mint az itthoni vurstlikban. Azt hiszem, itthon nem is merném a kis körhintán kívül semmire felültetni őket, állandóan baleset van valahol. Kint tényleg nagyon profi minden és biztonságos.

Persze az elmaradhatatlan takonykórt most sem úszhattuk meg, Dá szombat reggelre úszott benne- de még jó, h nem korábban. Azért eltöltöttünk Karintiában szűk 3 napot, kirándultunk kicsit a hegyekben. Aztán Nikin is kijött, így hazajöttünk, mert ő nem tudja kifújni az orrát, szívni kell.

Most azon drukkolunk, h meggyógyuljon Dá jövő hétre, a pénteki műtét miatt. Szerencsére azt mondták, h nem gáz, ha előtte pár nappal már jól van. :?

Egyelőre ennyi, képeket majd rakok, de még mindig sok mindent kell csinálnom.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Bepisilés nálunk is gyakoribb,ha hideg van!!!Igaz,enyémek csak éjszaka illetve a reggeli ébredésnél. Mivel kibújnak a takaró (most már paplan) alól,szerintem fáznak és azért pisilnek be.Sokszor csak annyira,hogy pisis lesz a pizsijük,aztán már ébren is vannak.

Brigi!
Ezt egy időben nálunk a Marci játszotta!Csak akkor ment pisilni,amikor már pisis volt rajta a naci.Idegesítő volt,de aztán szépen elmúlt magától!!!
Ja én meg ma délelőtt üvöltettem velük!Most meg mindjárt a Dáviddal,mert itt nyafog a fejemen a szgépért.

Lilla!
Majd dobj képeket!!!

Még jövök később!
Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!

Nekem 10 napot mondott a doki a műtét utánra....
Azért tegyél fel képeket, várjuk. De miért volt most nehezebb a nyaralás, mint tavaly? Én reménykedem, hogy egyre könnyebb lesz. Gondolom az a sok mozgás, hogy az ember nem tud pihenni, ugye?

Tesóm itt volt a barátnőjével, elvitték a fiúkat csigát gyűjteni, itt a kertünkben 3 m-re a bájárattól kiszórták. Az előbb néztem ki, kb. 200 csiga, tudjátok az a nagyobbik, elkezdtek szétmászni, már a kerti csapon is....brrr. Délutáni programjuk az lesz az apjukkal, hogy összeszedik és elviszik pár házzal odébb egy üres kertrész felé...., én meg megyek könyvesboltba. Hurrá!!! :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Brigi,

Natus is ezer éve szobatiszta, és csinál ilyeneket mostanában. Szerintem már túl magabiztosak ebben a szobatisztaság-ügyben, nem is figyelnek oda, és ha játszanak, akkor bizony késve szaladnak a wc-re. Szóval szerintem természetes, de én úgy le szoktam szúrni érte, mint a pengős malacot.. figyeljen már oda legközelebb. Szerintem természetes, ha mérgesek vagyunk azért, hogy elpiszkolja a ruháját.. és ez már nem a szobatisztaság kezdete, ahol nagy tapintattal kell lenni.

Nálunk tiszta bolondok, az eső miatt már 4 napja otthon (most van a bölcsiszünet) vannak a mamával, kergebirkák teljesen!
Jövő héttől én is szabin.. már alig várom, RETTENETESEN sok a beteg most a kórházban, kolléga most van szabin, készülök szétszakadni.. :cry:
Irígyem a most tengerparton nyaralókat!!!! :lol:

Kép
nettke

Lilla,

Üdv itthon. Mit szólsz, milyen gyöngyörű nyári napok váltják egymást???
Egyébként néztem, hogy az olasz Adrián sem volt annyira nagyon szép nyári idő sajnos :(
A képeket várom én is.

Jobbulást a gyerkőceidnek, remélem, a műtétig kigyógyul Dávid a takonykórból. Aztán ha vége van a gyógyulási időszaknak, viszem a nadrágjaitokat :wink:

Nettke,

Mentek valahova nyaralni?

Kata,

Nekünk azért könnyebb volt idén a gyerkőcökkel, mint tavaly, pedig tovább tartott a nyaralás. Mallorcáról úgy jöttünk haza, hogy hulla fáradtak voltunk, idén azért nem annyira (jó, most mentek rögtön egy hétre a nagyihoz nyaralni, és tudtunk lazítani).

Döntöttetek már nyaralás ügyben?

Majd lassan beszéljünk meg az elmaradt csajos találkozót...

Detti

KépKép
kiliman

Csajok :)

Az én panaszkodásommal tele a fórum, de ma megint ..... :twisted: :twisted: :twisted: .
Ebéd után még játszottak kicsit és közben veszekedtek. Réka jött párszor, hogy Borka megütötte. Gondoltam, hogy hagyom a francba, majd kibogozzák maguk. Aztán harmadszor már vérzett a feje, mert Bó úgy fejbe vágta egy kisedénnyel.
Hát én úgy bepörögtem, hogy ... Kiabáltam, beküldtem a kiságyába, és mondtam, hogy most aztán ne is álmodjon arról, hogy mesélek, bla-bla-bla. Ezen meg úgy megsértődött, hogy hüppögve sírt kb. fél órát, majd bocsánatot kért. Én meg megpróbáltam megnyugtatni, de alig sikerült. Szinte hüppögve aludt el. Meg persze mondta, hogy Réka is bántotta őt, ami nyilván igaz is volt, csak az nem vérzett, ezért nem volt feltűnő, meg, hogy már bocsánatot kért, és többet nem csinál ilyet, de én miért vagyok "ilyen" (kegyetlen gondolom - csak ezt a szót nem ismeri).
Én olyan szarul kezelem ezeket a helyzeteket. :oops: :cry: Mi a francot csinál ilyenkor az ember? :cry: :cry: :cry:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Nagyon sajnálom ezt a rossz időszakodat :cry: Hogy mit kell tenni ilyenkor? Én bőgök egy sort :oops: :cry:
De nálunk már nem csak "ilyen anya vagy" szöveg megy, hanem hogy "ha nem adsz édességet, akkor nem szeretlek".
Ha nem kapnak meg valamit, akkor "rossz anya vagy", "milyen irigy vagy", "sajnálod?", "akkor apát szeretem" stb.stb.
Na amikor azt mondja, hogy nem szeretlek, akkor szokott eltörni nálam a mécses. Pedig nem gondolja komolyan, mert néha Gréti mondja, hogy "na jól van, szeretlek, de...." Hát elég kemény. :cry: :roll:
Egyébként mostanában az enyémek se bírnak magukkal, be vagyunk zárva az eső miatt, és állandóan nyúzzák egymást. Meg az én idegeimet :cry:

Kitartás, lesz jobb is :lol:

Andi

Kép
gandi75

Andi!

:D :D :twisted: És még mivel folytatódik ez??? Ezekért a finom szavakért még egykoron hálás leszel!!!Pedig én nem panaszkodhatom a Dávidra,de a stílus..... Hát sokszor a hajam égnek áll!

Brigi!
Én bevezettem a kollektív büntetést!!!Tudom,hogy ez sem igazságos,de sokszor nem látom,mit csinálnak. Na olyankor mindhárman mennek büntibe.
Kitartás!Hétvégére jön a jó idő,lehet kimenni!

Nettke!
Jól eltűntél!Lenne kedvetek szabi alatt leugorni hozzánk valamelyik nap???Tamás is itthon lesz csütörtöktől (papírforma szerint :roll: ,mert a héten is beletojtak a levesünkbe)

Kata!
Csigák :roll: !Fúúúj!!!!Enyémek is ma meztelen csigákkal rohangáltak,aztán meg elgyúrták a bicóval! :evil: ( a kis vadállatok)

Csajok!
Szedi valaki a Broncho-vaxomot?

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
Jelentem tegnap megnéztük a Mamma Mia-t! A véleményem teljesen az, mint Neked. Szép táj, jó zene..James Bond? Inkább 007, mint az ének!

Képzeljétek, amíg mi moziban voltunk, addig a Keresztszülők vigyáztak a Lurkókra, és persze már a hétvégén kitalálták Velük, hogy mi lenne, ha náluk aludnának. Jó, nálunk ez nem olyan nagy táv, mert velünk szemben laknak, de akkor is...és minden flottul ment. Reggel láttam némi fáradtságot a Keresztszülőkön, amikor mentem, de jól bírta mindenki. Olyan frucsa volt gyerkőc nélkül a házban....

Pisi hírek: Bencus nappalra teljesen szobatiszta, és már pedzegeti, hogy ő éjszaka is gatyában szeretne aludni....szerintem holnap megbeszélem Vele, hogy ha száraz lesz a pelus, akkor mehet a dolog. Lulka meg küzd a kakilással, Neki inkább a pelusos verzió tetszik...volt már bilis is, de ha választani kell, akkor pelust kér (arra a pár perce). Mivel nem szeretném, hogy szorulása legyen, inkább elintézzük pelussal a dolgot.

Ma beszerző-intézkedő körúton voltam és ráleltem 3 turira. Na bele is vetetem magam. Már komoly koncentrációt és akaraterőt igényel, hogy csak őszre vegyek ruhát, és ne csábuljak el valami klassz nyári gönc láttán. Ti nem szoktatok így lenni?

Amúgy elég jól elvagyunk, bár már én is várom a megváltó jó időt. Holnap reggel mentünk volna a Balatonra 4 napra, de....szóval maradunk itthon. Majd szervezünk valami jó kis progit itthonról...a múlt hétvégén pl. keresztszülős napot tartottunk. Eredetileg strand terv volt, de aztán az idő miatt csaptunk egy nagy játszóterezést, és utána elmentünk abba az étterembe, ahol a keresztelős ebéd is volt. Este meg egy nagy nagy hancúrpary (Nem olyan!;-) ) volt még otthon.

Lilla!
Várom az élménybeszámolót! Meg persze jótanácsokat Bibione-ről! ;-)

Kata!
Csigavadászat nálunk is van. Én is mindig résen vagyok, hogy hova is kerülnek azok a drágák. A könyvesboltról jut eszembe: Tudsz esetleg valami jó könyvet ajánlani a Csemetéimnek? Pont most gondolkodtam el, hogy frissítem egy kicsit az állományt (Bence nap alkalmából majd).

Na megyek aludni...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

Én tegnap újra megnéztem a filmet :lol: És alig várom már, hogy letölthessem és meg is vehessem!

A ruhavásárlással sajnos én is úgy vagyok, mint te. Még mindig van olyan nyári ruhájuk (nem egy, és nem is kettő...), ami még nem volt rajtuk.

Könyv? AZ én fiaim nagyon szeretik a Nyári, Őszi, Téli, Tavaszi böngészőket. Sőt, most az a legújabb, hogy Lego, Playmobil meg kisautó katalógust nézegetik reggeltől estig (ezeket az üzeltekben szereztem be).

Brigi,

Nekem nem volt újdonság, amit írtál :( Jó, vérig soha nem jutottak el a fiaim, de a verekedés-veszekedés napi szinten olyan 4-5-re tehető :twisted: Én ilyenkor mind a kettőt büntetem, mert van úgy, hogy nem is látom, hogy melyik kezdte, vagy folytatta. A büntetés főleg leszidásból, vagy zsarolásból áll. Nálunk sajnos (vagy nem sajnos) ez utóbbi bejött...

Na, dolgozom, mert van mit...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Sziasztok :)

Csak gyorsan egy pár sort.

Ha valaki szereti a lacikonyha, vurstli, kirakodóvásár, több színpadon előadások, zenekarok, miegymás és holnapra még nincs programja, akkor a hétvégén van a Váci Világi Vigalom.
Sztem honlapja is van, de nem néztem, már ha pontos programra akar valaki menni.

Szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Csak egy gyors (de fontos) kérdés: Tali lesz 2-án? Mi mennénk!

Ha igen, akkor mit vigyünk? Mennyit?

Cím? Mikor mehetünk?

Köszi, Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

Tali lenne, de lehet, hogy csak mi talizunk??? Eddig még senki nem mondott biztosra semmit, kivéve, akik tuti nem jönnek. :(
Nekünk jó a délelőtt is, délután is, ha tudnánk kik jönnek, akkor tisztázhatnánk, de eddig mindenki tök bizonytalan.

Azért akkor is szívesen látunk titeket, ha csak ti jönnétek. Végülis nem is lakunk olyan messzire. Nem egy nagy kaland Gödöllőről átjönni. :wink:

Amíg ki nem derül, hogy 20-an vagy 8-an leszünk, addig sztem azt sem tudjuk tisztázni, hogy mit hozzatok.

Akikről nem tudom, hogy jönnének-e:
Kata, Baba, Ditke, Cat, Annamari, Meme

Tuti nem jön:
Detti, Edit, Nettke, Lilla

Bocs, ha valakit kihagytam, de most csak ennyi jutott eszembe.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Mi mennénk, csak írj pontos infókat, hogy mikor, hová. Előtte 31-én este 8-ig, 1-én meg este 10-ig dolgozom, szóval főtt kaját nem tudok bevállalni, de szívesen viszek üdítőt vagy kekszet, gyümölcsöt...
Délelőtt kb. 11-re tudnánk szerintem legkorábban menni, vagy utána mindegy mikor. Remélem meggyógyulok addig, mert most eléggé köhögök :(
most csak ennyi, ma is dolgoztam :(
Ditke
ditke62

Mi is hazaérkeztünk, szerencsésen. Sajnos az utolsó napon Samu belázasodott így lázasan hoztuk haza. Tegnap már az ügyeleten voltunk, mert a hütöfürdö lázcsillapító szirup combó sem vitte le a lázát. A doktornő találgatott, hogy szerinte gégegyulladás, de nincs eszköze, hogy megnézze. A többi dolgot kizárta, nagyon alaposan megvizsgálta. Most délben visszük a saját dokinőhöz, mert reggel óta folyamatosan hány. Szerintünk mi is benyaltuk, mert étvágyunk nulla, Oli eszik helyettünk is.

Brigi :)
Így nem tudom, hogy tudunk-e menni a talira. Ha felépülünk akkor megyünk, de nem akarunk ott senkit megfertőzni.

Nyaralásról: Nagyon jó volt, nekünk sokkal egyszerűbb volt mint tavaly. Szuper tágas apartmanunk volt, 2 medencével, közvetlen tengerparttal. A fiúkat ki sem lehetett a medencéből szedni. Mi már belefagytunk, de ők nagyon élvezték. Délután 3 órákat aludtak, este meg általában 11-ig csavarogtunk velük. Imádtak játéktermezni, mindenre felültek. A DVD lejátszó valami csoda, gyakorlatilag olyan volt mintha csak ketten utaztunk volna. A 800 km-t két megállással tettük meg, oda és vissza is, annyira jól bírták.
Nélküle nem vállalnám be az utat, főleg az utolsó 80 km-n a dugót, ami 2,5 óra volt.

Persze verekedések voltak, mármint a fiúk között, sajnos ez az életünk része lett. :cry: :cry: Napi 1-2 hiszti is becsúszott, de valahogy ott jobban tudtuk kezelni, elvonni a figyelmüket. Na meg imádták ha belevágtuk a vízbe őket, így ki is provokálták.

A képeket még át kell válogatnom, de hamarosan töltök fel az albumba.

Cat
Kép
cateye

Ditke :)
Lenne hozzád egy kérdésem. Samunak már nem igazán hat a Panadol és a Nurofen. A maxi adagot kapja, 7-8 miliket, de már hatástalan. Kúpot már nagyon nehezen tudunk beadni neki feszíti magát, komoly közelharc beadni. Mit lehet még adni neki? A hűtőfürdő csak pár tizeddel viszi le a lázát, és rövid időre. Ami működik a szirup és kúp együtt, plussz hűtőfürdő, de már hány ezektől a szirupoktól.

Nagyobb gyerekek mit kapnak lázra?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Tudom nem tőlem kérdezted, de szerintem az Algopyrin az jó lenne, Lilla is írta, hogy Niki lázát is csak ez viszi le. Mintha ő negyedet írt volna....., bár gondolom ez is súly függő,

Tali: Még mindig kérdéses. Talán ma eldől délután. Mára van időpontunk 1/2 6-ra. Ha a héten meglesz, jó lenne a hétvégén elindulni, férjemnek utána már kérdéses a szabija. Azért már nagy harcok lennének.
Ha nem lesz meg az útlevél, akkor mi is megyünk.

A tuti időpontok nekünk aug.20-tól szept. 2-ig tökéletesek, akár a csajos talira is. Akkor 100 %, hogy itthon leszünk. Szept.3. meg orrmandula műtét.
Lilla!
Majd légyszi írd meg nektek milyen volt, mit kell tudnom...., ti melyik kórházba mentek?

Kata

Kép
kateduo

Ma bementünk az oviba megkérdezni, hogy mi kell. Nagyon alapdolgokat vigyünk most be: wc papír, szalvéta, papírzsep, zsák, meg váltóruha, fogkefe, fogkrém. MInden mást adnak, illetve ráér szeptemberig, amikor igazán beindul az egész.
A gyerekeket gyakorlatilag alig tudtam hazahozni. Nem voltak hajlandók elindulni. Ők maradnak. :roll:
Még gyorsan szereznem kell egy igazolást, hogy közösségbe mehetnek. Ez lesz a délutáni programunk. Tök jó lesz így negyven fokban végigsétálni a falun, de már ma reggel is tök kiborultam rájuk, úgyhogy muszáj lesz, mert nem bírok velük.
Itt nincs beszoktatási rend, ahogy a szülő akarja. Ezt nem is értem. Ha gondolom otthagyhatom őket már holnap egész délelőtt, meg ebédre, aztán ebéd után haza. Na nem mintha aggódnék, hogy nem bírják ki annyi ideig nélkülem. :oops: Sztem ez már nekik is, meg nekem is megváltás lesz.

Cat :)
Sajnálom a betegséget. Ez úgy látom minden nyaralás egyenes következménye a betegség. MIlyen jó, hogy mi nem nyaralunk. :mrgreen:

Tali:
Címet írok priviben. De amúgy Váchartyán, ha be akartok tájolódni.

Akkor ki jönne délelőtt? Szívesen látunk mindenkit, de akkor az ebédet meg kellene beszélni.
Ditke: sztem ti hozzatok valami sütit
Vikóka: saláta? (én abban béna vagyok), meg valami hideg sült
Én: valami sült, körettel, amihez jó a sali is, süti

Sztem üdítőt vehetünk többen is, mert az elég drága, és sztem sok elfogy ilyen időben. Gyümölcsünk nekünk helyben van körte, szilva (remélem még lesz a fán).

Többiek?????

Na mennem kell, mert már megint nyírják egymást. :twisted: :twisted: :twisted:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat

Algopyrin-t próbálj porítva, vmilyen édessel, mézzel gyümilével összekeverve egy kiskanálban. A dokinéni azt mondta, h már nekünk is mehet 1/3-ad tabletta, ha magas láz van- nektek már tuti annyi kell. 1/4-ed és egy másik negyed fele kb annyi. :P Nálunk ez mindig hatni szokott.

Gyógyuljatok meg!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Brigi!

Oké, akkor üdítő, süti. Igaz, csak bolti, éjjel nem sütögetek. Majd veszek valami nem-krémes dolgot ami melegben is kibírja a kocsiban. Nekünk jó a délután is, Ti hogy alszotok? Nekem - remélem- alszanak a kocsiban a csajok :)

Ovi: szigorú beszoktatási rend nálunk sem volt, de kb amit ajánlottak: első nap ott voltam velük, kb. 2 órát, mondjuk mi akkor jártunk először bent az oviban. Második nap "el kellett mennem a postára", amíg ők kint játszottak az udvaron. Gyakrolatilag kb. 15 percre jöttem el, szinte észre sem vették, persze szóltam előtte, meg elköszöntem. Harmadik nap már otthagytam őket délelőttre, kértünk ebédet is. Ottalvás csak később volt, mert ők nov. közepén kezdtek, aztán dec. elején már maradtak itthon betegen, dec. közepétől meg szünet volt, így januártól ment az ottalvás.

Cat!

Én Algopyrint adok ha nem elég a szirup. Ampullából öntöm bele valami létyóba és úgy isszák meg. Mondjuk keserű, de utána ihatnak egy korty kólát és azért bármit :)

Ez jó hír, hogy már könnyebb volt a nyaralás. Remélem nekünk is az lesz :) Várjuk a képeket!

Ditke
ditke62

Brigi!
Nálunk igazából két verzió működik:
1. Megyünk délelőtt valamikor, ebéd ott, aztán alvásidőben (kb 14:00) haza
vagy
2. Alvásidőben megyünk, aztán jövünk amikor kidobtok....

Ha nekem kellene választanom (mint ahogy nem), akkor talán a délutánt mondanám. Dönts Te! Ahogy Nektek jobb, könnyebb stb!

Viszek: görögsali meg fasírtgolyók. OK? Ha belefér, akkor csinálok még valami más salit is, mondjuk mexikói?

Cat! Hol is voltatok pontosan? Jobbulást Samunak!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat!

Jöttök a talira? Vigyem a mellényt, vagy biztosabb ha feladom postán?

Brigi!

Nekünk kb. 11-től jó max 6-ig. Nem akarok nagyon későn hazaérni mert másnap is dolgozom és a csajokat korán reggel kelteni kell, viszem anyuékhoz.
Tudjuk már pontosan hogy hányan leszünk, mennyi sütit vigyek?
Jó éjt!
Ditke
ditke62

Cat,

Ugye milyen jó az autós DVD??!!? Mi holnap indulunk Erdélybe, egy jó kis 7 órás út áll előttünk, és nagyon bízom a ketyerében. Eddig csak max. 200 km-en használtuk, remélem, kibírják a hosszú utat is.

Jobbulást Samunak.

Lilla,

Teszel fel képeket a nyaralásotokról?

Detti

KépKép
kiliman

Ditke :)
Inkább azt mondom, hogy nem megyünk sajnos Brigiékhez, mert ma reggel már Oli is hányt, így valószínűleg végigmegy rajtuk a kórság. Még Samu sem jött ki belőle, most tiszta csalánkiütés. Azt mondta a dokinéni, hogy tipikus nyári vírus.

Köszi az Algopyrines infot. A dokinéni is ugyanezt mondta, Ő mézben adná be. Szerencsére mire megtudtam már le is ment a láza Sam-nek. Régen állítólag volt szuszpenzióban az aminephenazoni, nekünk az lett volna a tuti, de már nem kapható.

Vikóka :)
Cavallinóban voltunk, Jesolo mellett. Egy nyugodt kis település, csendes, nem olyan zsúfolt mint Jesolo. Viszont ha az ember pörgésre vágyik ott van Jesolo a közelben. Na mi nem vágytunk rá. :D

Itt is volt diszkó a tengerparton, meg játékterem, luna park stb.

Detti :)
Gyakorlatilag a dvd lejátszóval a fiúk jobban bírták az utat mint mi. Pedig odafelé az út 10 órásra sikeredett. :shock:

A DVD lejátszóban nem volt benne a konzolhoz egy kis pöcök, amivel rögzíteni kellett. Ezt aznap reggel vettük észre amikor indultunk. Győrben volt boltja az edigitalnak, ahol vettük, és odamentünk be, könyörögni, hogy adjanak konzolcsavart. Ezzel elvesztettünk 2 órát, mert ott a nyitást meg kellett várni. De kaptunk kütyüt, nagyon rendesek voltak, egyből segítettek, amikor meglátták a megpakolt kocsit, meg a két gyereket. :D Hoztunk is nekik olasz bort ajándékba, hogy ilyen rendesek voltak. Gyakorlatilag megbontottak egy origi csomagot, és kivették belőle a konzolrögzítőt. Hát a lejátszó nélkül bécsnél tovább nem jutottunk volna.

Na és ott is használtuk az apartmanban esténként, mese helyett, amikor már mi is ki voltunk pukkadva.

Mindjárt teszek fel képeket az albumunkba.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Na, végre sikerült kicsinyíteni képeket. Remélem nem unjátok meg a végére. :P

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Egyelőre úgy tűnik, a pénteki műtét meglesz- remélem már nem jön közbe semmi. Kétszer voltunk vizsgálatokon a kg-ban, ma pl negyed 9-től délig. :roll: A hócipőm tele van, nem szeretném újra kezdeni....

bocs mindenkitől, de mostanában nem nagyon fogok belefolyni a társalgásba.... amikor anyu vigyáz rájuk 1000-rel takarítok, rámolok, egyébként meg ki vannak éhezve rám és alig hagynak élni.
Még annyi, hogy nekem is sikerült időpontot szerezni mandulaműtétre, elvileg 12-én lesz- hát, remélem túlélem.... :roll:

puszi mindenkinek!!!
cicamica

Lilla :)
Szuperjók a képek, mint mindig.
A mandulaműtéthez meg egy kalappal. A sajátod azért nehezebb lesz. Legalábbis, ahogy a sógornőm szenvedett. De túlélte, és felnőttnek már nehezebben nő vissza. :wink:

A csajok ma sem akartak hazajönni az oviból, pedig reggeltől ebéd utánig bent voltak nélkülem. Még könyörögtek, hogy hadd maradjanak. HIába magyaráztam, hogy már pakolják ki az ágyakat az alváshoz, ők még játszottak volna.
Pár szót beszéltem az óvónőkkel. Azt mondták, mintha mindig is ide jártak volna, olyan jól elvoltak. Remélem, ha elmúlik az újdonság varázsa, akkor is ilyen lelkesek lesznek. Reggel már fél nyolckor toporzékoltak az ajtóban, hogy mi lesz már, mikor indulunk. Nekünk egyébként nagyon bejönne a vegyes csoport, de itt korosztályosok vannak, csak így nyáron vannak összevonva.
Választottak jelet maguknak: Ré napocska :), Borka meg virág

És most a rossz hír. Két napja nagyon keményedek, de még fekve is elég durván és leszállt a hasam. Megijedtem, hogy már beilleszkedett esetleg a baba és nyílik a méhszáj is. Ma be is mentem a kórházba az ügyeletre, hogy nézzék meg. Szerencsére ez a rész rendben van. A méhszáj zárt és nincs felpuhulva sem. Viszont fájó szívvel, de lemondanám a talit. :( :( :( Ne haragudjatok!!! Eddig annyira nem volt semmi gondom. Mérges vagyok, hogy éppen most jött ez az egész, pedig már nagyon vártam. Nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry:

Majd jöhettek babanézőbe. :)

Szép estét nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
A tali-elmarad téma teljesen Ok. Persze sajnálom, de Te (pontosabban Ti) vagy(tok) az elsők! Azóta jobban vagy?

Cat, Lilla!
Szupik a képek! Látszik, hogy élvezet volt a nyaralás. Na meg az, hogy Nálatok is Ti fényképeztek, nem az Apukák. ;-)

Lilla, majd várom, ha van valami jótanácsod, tényleg Ti merre mentetek le? Mennyi idő volt az út?

Más....
Tegnap megjártam a hadak útját. Bence reggelizés előtt leesett az étkezőben a székről, úgy, hogy beverte a fejét a kőpadlóba. Nagyot koppant, és ahogy a karomba vettem 2 másdperce ki is hagyott: szeme fennakadt, a teste elernyedt. Szervezés, orvos, 3,5 óra...szerencsére minden rendben. Én nem tudom Ti hogyan éltétek meg az első nagyobb balesetet, de bevallom nekem nem ment valami jó. Ura voltam a helyzetnek, de még most is fáradt vagyok tőle idegileg. Szóval nálunk is zajlik az élet...

Megyek a dógomra...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Brigi :)
De jó, hogy nincs semmi bajotok. A tali elmaradása pedig természees ebben az esetben. Remélem azért kihúzod a terminusig.

Köszi. Nálunk Zoli is sokat fényképez, gyakran versengünk a gépért. Csak én nem szeretemmagamat mutogatni, nem vagyok túl fotogén, na meg a gyerekek a lényeg.

Az a baj olasszal, hogy a szombati turnusváltás hatalmas dugót csinál, bármikor mész. Udine után beáll az autópálya, és egészen a lehajtókig lépésben lehet menni. Bibione és Lignano lehajtójánál 2 km-es sor állt. Mi a lehajtó után lépésben mentünk Jesoloig. Ez baromi rosszul van megoldva az olasz apartmanoknál. Mentünk már reggel és este is, mindig szar.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Sajnálom a talit, de persze megértem, drukkolok nektek, hogy ne legyen semmi gond!

Cat!

Én épp ezért nem is nagyon merném bevállalni a kocsis utat. Én is agybajt kapnék, nemhogy a csajok :?

Vikóka!

Szerencsére nálunk még nagyob baleset nem volt, kopp-kopp.
Bár a múltkor Pepe valahogy elesett (mint kiderült bemászott a szennyeskosárba és nem tudott kimászni, valahogy felborult vele), beütötte a fejét, a tarkóján kicsit ki is csattant a bőr, de még a sírást sem hallottam, csak észrevettem., hogy kicsit véres a nyaka. Keményfejű gyerek :D

Ditke
ditke62

Brigi

Hú, ez szarul hangzik- vigyázz nagyon magatokra!!!!

Viki

Mi 11 után indultunk éjjel, Ausztrián keresztül. Reggel 8-9 körül voltunk Bibi-ben az irodánál. A kulcsot érdemes megpróbálni elkérni, nekünk most is és tavaly is rögtön odaadták, hiába van este 5 odaírva!!!

Mi az előző lehajtónál, S Giorgió di Nogaro-nál mentünk le a pályáról. Abszolút semmi dugó nem volt. Ezt a tippet még tavaly olvastam a Bibionés index fórumon. Latisanat érdemes messze elkerülni, a fizető kapunál szokott bedugulni a sor, aztán végig egész Bibiig áll. Így mi jóval később hajtottunk fel a cikis útra, már Bibi kapujában szinte, ott kicsit meg is ijedtünk, mert iszonyat hosszú sor állt! De kiderült, h csak a köv lámpáig, ahol rendőrök is segítik az áthaladást. Ha van GPS-etek, mindenképp próbáljátok ki ezt az utat, minket nagyo jól elnavigált. De a táblák is jól mutatják az utat végülis. :)

A kocsivideó nekünk is nagyon bejött, odafelé sajna elég hamar felébredtek amikor pisiszünetet tartottunk- így 2 Disney-rajzfilm is lement a célig. De nyígás nem volt!!! Visszafelé meg főleg nagyon kellett, mivel nappal jöttünk.

Ha még van kérdésed, nyugodtan hívj fel! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szorítsatok nekünk holnap reggel légyszi!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Én ezerrel szorítok nektek!!!Ahogy hazaértek,jelentkezz,hogy hogy vagytok!
Mi is megyünk jövő héten csütörtökön!!!Úgy szeretném hallani,hogy nincs semmi gond,összezáródott magától,így nem kell műteni,mert nincs sérv (0,1% az esélyünk rá). Már most be vagyok ..va a Marci miatt is,meg izgulok a Beniért is,hogyan éli meg ezt. Nem elég,hogy még sose voltak külön,de minden apró reudülésére a másiknak reagálnak. Nálunk olyan nincs,hogy ha egyik felébred,a másik ne mozdulna meg azonnal!!!

Vikóka!
Ez nagyon rémisztő tud lenni!!!
Én a Dáviddal éltem meg ugyanezt,csak ő a dohányzóasztalról esett le fejjel előre a parkettára. Én bevallom,bőgtem a telefonban,amikor a gyerekorvost felhívtam.Pedig addigra már magához tért (és utólag kiderült,hogy nem is történt semmi). De engem teljes rémülettel töltött el az ahogy láttam,hogy fennakadt a szeme és elernyedt a teste.
Ügyi voltál,hogy ilyen flottul kezelt a helyzetet!!!

Brigi!
Vigyázzatok nagyon magatokra!!!Most csak ti vagytok a fontosak!És amikor tudsz jelentkezz,hogy mi van veletek,hogy érzed magad!!!

Rólunk:
Oli teljesen szobatiszta lett!!!!!1hete bilibe kakil!!! :) Igaz,még máshova nem,csak a saját bilijébe.De ez számunkra óriási előrelépés!!!
Hogy mi volt számára az "utolsó csepp a pohárban",nem tudom.De az uccsó "ösztöke" az volt,hogy aki sokszor visszatartja a kakit,kórházba kerül.(eddig mindenféle kérés, rimánkodás, fenyegetés,beszélgetés hatástalan volt) Mint kiderült,irtó sok mindenre emlékszik az 1évvel ezelőtti műtétjéről.Olyankra,amik a műtőben történtek.Ráadásul beszélt a hozzá kapcsolódó érzéseiről is!!!Így számára a kórház egy igazi nagy mumus!!!(sajna)Viszont amennyire megrémiszt,ugyanannyira lenyűgöz,hogy egy 2éves gyereknek milyen emlékképei lehetnek.

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Jöttem egy kicsit panaszkodni, hátha segít :oops: :

Ma folytatódott a sztori: Bence délelőttre totál belázasodott. Máskor ez nem annyira izgat, de most egyből beugrott, hogy mi van ha valami az esés miatt nem OK. Úgyhogy ma megint dokinál jártunk. Persze a mi gyerekorvosunk épp szabin van... szóval no komment....két napja nem alszom szinte semmit, úgyhogy hajnal óta migrénem volt, amit nem mulaszott el semmi gyógyszer, csak most estére lettem jobban...mi jöhet még a hétre???? Ugye már jobb lesz???? Ja, amúgy semmi gáz: valami felsőlégúti nyavaja, amit valszeg a keddi rendelőintézeti túránk során szedtünk össze...:-(

Próbálom úgy szemlélni a dolgot, hogy legalább most, és nem a nyaralás előtt vagy alatta...;-)

Lilla! Bár már talán nem olvasod, de EZER DRUKK!!!!

Cat! Mi lett a garázs-patkány sztorival a nyaralás alatt? Lurkók hogy vannak?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Lilla!

Ezerrel drukkolok! :)

A képek nagyon jók, nekem spec. legjobban a tengerben szaladgálósok tetszenek, látszik, hogy mennyire élvezték :)
A 2. sorozet első képen meg Dá tényleg hasast ugrik?? :shock: :D

Ja, meg kérdezni akartam: jól látom, hogy vittetek babakocsit? Neked még beleülnek? Annyira meglep, hogy ilyen nagy gyerekkenek még babakocsi, mi kb. 1.5 évesen használtunk utoljára. De persze biztos könnyeb így közlekedni velük :D

Megyek megint dolgozni, már kezd nagyon elegem lenni a hétből, tegnap annyi beteg volt hogy már a műszak végén ott tartottam, hogy magamnak hívok pszichiáter konzíliumot :?

Mindenkienk szép napot!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok, mégpedig a nyaralással kapcsolatban.
Mi is autóval szeretnénk utazni kb 800 km, két éves lurkókkal. Itthon a mese nem nagyon köti le őket, max 5-10 percig, de szeretnék egy hordozható dvd-t venni az utra. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy érdemes-e és ha igen milyen tipusút válasszak. a neten találtam 30000- 100000-ig, elég széles a skála.
Válaszotokat előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
napraforgo13

Ditke!

Nekem se ültek meg már 1,5évesen a babakocsiban!!!

Vikóka!
Itt szakad az eső,beállt az ég!Úgy néz ki,hogy ma még az orrunkat se dugjuk ki!!!Ennél sz@rabb már nem lehet!!! :roll:
Jobbulást nektek!!!

Napraforgó!
Mi még nem utaztunk 800km-re a gyerekekkel,de az enyémek se néznek itthon 10percnél tovább mesét (csak nagyon-nagyon ritkán).Plusz én nem vagyok híve az autóban tv-zésnek (mondjuk hasonló okok miatt a 800km-es utazásnak se).De nem hiszem,hogy beruháznék ilyen körülmények között dvd-re.Kölcsönbe nem tudtok kérni?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla
Hogy vagytok? Gondoltam ma rátok! Mi volt?

Napraforgó :)

Csak ajánlani tudom az autós dvd lejátszót. Az enyémek sem néznek itthon 5-10 percnél tovább mesét, nem köti le őket, de az autóban más a szituáció, így érdemes beruházni.

Mi betartjuk, hogy belföldi utaknál nem használjuk, csak ilyenkor, hosszú külföldi útra. Így nem kapnak rá, nem lesz károsodásuk tőle.

Hogy milyet az egyéni ízlés és kényelem kérdése. A miénk középkategóriás, 50 ezer Ft volt, és tökéletesen megfelel. Ikreknek jobb a 2 képernyős, de egy nagy képernyős is jó lehet, ha a ti autótokba jól rögzíthető. Arra figyelj, hogy Te tudd cserélni a lemezeket, tehát a központi egység hozzáférhető legyen, meg a hangerő gomb, mert az a távirányítóról nem irányítható a miénken. Érdemes rá figyelni, hogy tudjon lejátszani DIVX-t is, mert egy lemezre akkor rá lehet nagyon sokmindent tenni, és nem kell mindig cserélgetni nekik.

Kicsiknél szerintem arra is figyelni kell, hogy ne rugdossák a központi egységet, mert az enyémek már most nem rugdossák, de lehet 2 évesen még rugdosták volna. Bár a lábukkal nem biztos, hogy elérik. A miénket le tudnák rúgni a fiúk, ha akarnák. Ja és arra figyeljetek, hogy magyarországon érvényesíthető garanciája legyen. Szóval ne pixmániás legyen.

Jobbulást nektek! Szörnyű ez az esés, hihetetlen, hogy az ember hogy észnél tud ilyen helyzetekben maradni, ha muszáj. Aztán meg kidurran idegileg.

Cat
Kép
cateye

Szió!

Na, megvolt a műtét! Szerencsére minden sima ügy volt és már itthon is vagyunk! Dávid egy kis hős volt. Bekábították a műtét előtt, én vihettem a műtő ajtatáig, de ott elvették még ébren. Csak az alvós plédjét vihette be magával- plüssállat helyett. És a műtőben megvárták amíg felébred- akkor se lehettünk ott. De elég kómás volt amikor kihozták. Szerencsére ahogy ágyat ért visszaaludt. Egyszer sírt kicsit, amikor megébredt, kivettem az ágyból, mire még jobban ordított, meg hörgött,köhögött. Kínomban visszaraktam és úgy simán meg lehetett nyugtatni-pedig ő akart az ölembe jönni. Egyébként nagyon jól viselkedett, egy nyikkja nem volt. Szóval jól megúsztuk, pedig nagyon paráztam amiatt amit Judyt írt anno.

köszi a drukkokat!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Szuper ügyik voltatok!!!!Dá igazi felnőtt módjára viselkedett!Büszke lehetsz rá!
És akkor most már minden szabad neki?Ezután a műtét után nincs semmi korlátozás?Niki hogy viselte a különlétet?Ki volt addig vele?

Edit

Kép

Kép
edit73

Tök jó hír!!! Remélem Te is hamar túlleszel rajta. :)
Meddig kell otthon maradnotok Dáviddal?

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla! Ügyik vagytok! Mindketten! És a család többi tagja is, hogy nélkületek volt!

Gyors kérdés: Akinek Canon digitális gépe van, vitte már szervízbe? Ha igen, és Pesten, akkor hova?
Vagy találkozott már valaki azzal a gonddal, hogy bent teljesen Ok a kép, viszont kint mindig csík lesz a jobb oldalon?

Köszi, ha tudtok segíteni.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Hát, elvileg 7-10 napig nyugiban kéne lennie, mert ez egy nyílt seb. Nem mehet napra, nem ugrálhat, v mást ami vérbőséget okoz, nem ehet fűszereset, túl meleget, túl hideget. :roll: De ahogy hazajöttünk megkergült- már a fotelból akar távolugrani, meg bukfencezni, Nikivel verekedni. :shock: Abszolút semmi nem látszik rajta... :twisted: Nem tudom hogy fogom túlélni vele a jövő hetet. :?

Tegnap még tök jól elvolt az ágyán, elolvastunk 2 Anna és peti könyvet, meg egy nagy Micimackósat. Na meg bevittük a kocsiDVD-t. Ez nagyon jó szolgálatot tett most is!!!

Nikivel Anyu volt. Hiányzott neki Dávid, beszéltek telefonon, mondta, hogy szereti. :D Meg este nagyon örült amikor Robi hazament. Viszont simán elaludt egyedül a szobájukban, még csak ki se járkált, ahogy együtt szokták. Tényleg kéne az a külön szoba nekik úgy látom!

Babakocsi: mi se használjuk már itthon, de ők szivesen beleülnének- én nem birom már el őket. :shock: Múltkor meglátták és muszáj volt őket elvinni vele egy körre. :roll: Bibiben esténként MINDEN gyerek babakocsiban van, még a sokkal idősebbek is. Rengeteg gyereket tologatnak mindig a sétálóutcában. Mi még ígyse jutottunk el sose egyik végéből a másikba. :( Én azon csodálkoztam, h mennyi gyereket, még a nagyokat is sikerült elaltatni bbkocsiban. Na ,az enyémeknek eszük ágában se volt már tavaly se bealudni benne 11-kor se. PEdig nem lett volna ellenemre egy kis nyugodt kirakatnézegetés. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szia Vikóka :)

Igen, tudunk segíteni. Ha érdekel akkor írj privit nekem, és Zoli válaszol neked. Ismer nagyon megbízható Canon szervizest, ha van rá gari ha nincs akkor is. Ha európai gari van akkor is tud segíteni.

Jobbulást Dá-nak! Szuper klassz, hogy így bírta a kiképzést! Neked is ilyen szerencsés műtétet kívánok!

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?