Szia Mindenkinek!
Most jöttünk vissza, és látom, hogy jó sokmindenről lemaradtam. Na, megpróbálom magam utolérni...
Veronak!
Köszi a dícséretet, a képeket a 4d-s uh-n csinálták - pontosabban a dvd-felvételről loptam le.
Rosszulléteid?
Cukorterhelés: túlsúlyosoknál tényleg gyakoribb. Nekem is volt vele gond Benivel, de szerencsére diétával szépen rendben lehetett tartani. És nem volt elviselhetetlen a diéta, úgyhogy ettől nem kell tartani. Amúgy van erről is topic itt, oda be is linkeltem egy-két jó anyagot, ha valakinek esetleg szüksége lesz rá. És szívesen segítek.
Aya!
Nálunk Benedeknek már a terhességi tesztet is megmutattuk. Bár sztem addigra ő már érzett valamit, hisz akkor még szopizott. Valószínűleg megváltozott az anyatej íze, mert akkor hagyta abba végleg. Azóta is nagyon sokat beszél Picitesóról, nagyon érdekli a téma. De persze ez gyerek- és helyzetfüggő.
A bizonyíték tényleg kislányt mutat.
Úgyhogy mindent kipróbálhatunk - lány és fiú. Jobban nem is alakulhatott volna.
Lbernuska!
Ugyan már olvastam, hogy te is érzed a mozgásokat, de azért válaszolok. Benivel kb. a 19. héten, Picitesóval már a 15. héten! (De azt olvastam is valahol, hogy második gyereknél általában hamarabb megérzi az ember...)
Elmúlt a méhcsípésed?
Genetikai uh: a Jánosban nálam is nagyon hamar megvolt, pedig az AFP-m alacsony volt. A fizetősön már kb. 20 perc volt a vizsgálat, és ott mondtak is mindent. Többek között Picitesó nemét is...
Szonce!
Gondolom, azért kis könyebbség, hogy már nem kell amiatt izgulnod, hogy mit fog szólni a főnököd. Szerintem ennél jobban nem is fogadhatta volna a hírt.
Vérkép - szerintem feleslegesen ne izgasd magad, a doki majd úgyis megmondja, hogy mit tégy! Amúgy az első vérképpel nekem sem volt baj, de én is fogamzás előtt is, meg utána három hónapig naponta szedtem az Elevitet. Utána már csak heti 2-3x, Benivel is így csináltam, és nekem bevált.
Patr!
Gratulálok Zsolti babához! Gyönyörű gyerkőc! És milyen vele az otthonlét? Örülök, hogy neked is jó véleményed volt a kórházról, nagy megnyugvás ezeket olvasni...
Mamabogár!
Én két éve szültem Benit a Rókusban, nem volt fogadott szülésznőm. Mi utólag 10.000 ft-ot adtunk neki. Azt nem tudom, hogy ez soknak számít-e, ő mindenesetre nagyon örült neki, sztem nem számított semmire.
Hízás: súlyfelesleg nálam is van! Még a terhesség előtt szedtem fel. Benivel az elején híztam főleg, a 33. héttől a diéta miatt mindössze 2 kg ment fel, összesen így 10 kg lett. Picitesóval nem tudom, mi lesz a helyzet, eddig -1 kg az egyenleg. Pedig nem fogyókúrázom (jó, arra azért figyelek, hogy mennyit eszek). Én arra tippelek, hogy Beni után állandóan rohangálok, míg az első terhességemnél majdnem végig dolgoztam, és ülőmunkát végeztem.
Kicsigee! Emese!
Ezekhez nem tudok hozzászólni, de üdv nektek is a fedélzeten!