Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszter, Laura, köszönöm a tippeket melltartó ügyben, ma már muszáj lesz a tettek mezejére lépnem, mert csak 1db fekete melltartóm van, ami még rámjön, bár már az sem kényelmes kifejezetten.

Orsi, remélem neked és nekem is elmúlnak a pöttyeim, már kezd nagyon elegem lenni belőlük. Csak 1-2 van a homlokomon, inkább az állam környékén jöttek ki. Vonzó látvány, még a korrektor sem tűnteti el Kép Pattanás múlasztó kencéket nem merek rákenni, nehogy valami bajt okozzon, de lehet, hogy a korrektor is többet árt, mint használ. Anélkül viszont tényleg elég ronda a helyzet. OK, panaszkodás befejezve Kép

Kedves éjjel kelők! Eddig büszke voltam magamra, hogy reggel 6-ig kihúztam felkelés nélkül, ma éjjel már nem voltam ilyen szerencsés. Nem elég, hogy fel kellett kelnem 2:50-kor!!!, de ráadásul olyan erős hányingerem is lett, mint reggelenként szokott (de lehet, hogy még rosszabb volt). Ennek köszönhetően nem is tudtam visszaaludni, most ennek köszönhetően hullafáradt vagyok. Szóval csatlakoztam az éjszaka mászkálók (és nem alvók) táborához Kép

Mindenkinek szép napot, a kínlódóknak jobbulást kívánok.

Zsuzs
Zsuzs

Helló Csajszik!

Kismamatorna ügyben én is ismerek egy Edinát. Gyógytornász és a Fö utcában a Francia Intézetnél tart órát. Akit érdekel itt a mobil száma 20 321-8931. Sajnos napközben és az nekem nem jó, mert még dolgozom. De korábban jártam hozzá a Margit kórházba csak eljött onnan.

Vásárlással még mi is várunk, de vigyázzatok, mert a MegaToysban pl. 5 hetet kell várni a babakocsira a megrendeléstöl számítva. Én kinéztem egy édi kis farmerülésest :-)

Adri
Adri 25

Sziasztok !

Nagyon régen írtam már nektek.Nagyon jól vagyok, most taposom kb. a 24. hetet. Most már rendszeresen érzem a baba mozgását, ráadásul, ha erőset rúg akkor ki is dudorodik a pocim.
A hízással kapcsolatban, én minden hónapban 1kg híztam, szóval most tartok olyan 6kg-nál.
Hétfőn megyek dokihoz, akkor lesz egy átfogó nőgyógyászati vizsgálat, és utána megyek terheléses vércukorvizsgálatra.

Ahogy olvaslak titeket mindenki jól van, ennek nagyon örülök!!

Üdv.: Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

Márti!

Sajnos bővebb információval én sem tudok szolgálni, nem mondta azt sem, hogy mennyibe fog kerülni és azt sem, hogy hol lesz. Megkérdezte, hogy hány hónapos terhes vagyok, és mondta, hogy akkor augusztus végén telefonáljak és megbeszéljük a részleteket. November közepére tervez egy papás-mamás alkalmat is, gondolom sok hasznos információval. (Lehet, hogy ezt már régen leírtam.)
Nagyon szimpatikusnak tűnt, biztos jó lesz. Én azért örülök, hogy közösségben fogok tornázni és nem otthon egyedül a szobámban.

Puszi: Zita
Zita 16hét3nap

SziasztokKép
Csak gyorsan írok, rengeteg a munkám a héten...
Megvan az AFP eredményem minden tökéletesKép Csak egy kis plusz vasat kell szedjek.
Voltunk UH-n is. Hát nagyon kis ennivaló volt a babóKép Izgett mozgott, csuklottKép Méretei épp megfelelnek a korának.
Szóval nálunk minden rendben.
Puszi mindenkinek,
Évike
Évike 18

Sziasztok!

Túlestem ma a terheléses vércukor vizsgálaton. Hát..nem egy leányálom valóban... Attól a sziruptól olyan hányingerem lett, hogy csak na! De aztán mégis kibirtam!

Mónika!
A vércukor vizsgálaton megismerkedtem egy kismamával, aki a Dotén szült. Mondott új infókat, amik neked is hasznosak lehetnek.
Azt mondta, hogy a Dotén nagyon rendesek szülésnél. A babát nem viszik el azonnal szülés után, és éjszakára is az anyukával maradhat. Viszont azt is mondta, hogy csak 2 kifejezetten "apás" szülõszoba van. Ezek kis szobák, melyben van külön szülõágy, meg minden. A többi szülés egy "lóistállószerû" helyen történik, ahol a szülõágyakat csak függönnyel választották el. Állitólag, ha valaki itt szül, akkor az apuka csak függöny mögül hallgathatja a szülést, nem lehet az anya mellet. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de ezt szerintem nem nevezhetjük apás szülésnek. Szóval amikor bemegy az ember a kórházba, akkor szólni kell, hogy a szobában szeretne szülni apukával együttt. Ennyit tudtam meg.
Leirom az email-cimemet, hogy ne kelljen mindig itt foglalni a helyet, ha megtudunk valamit, ok?
varjasig@axelero.hu
Voltunk Jeneinél mi is, rendes volt. A 32. héten megyek én is vissza hozzá. Az apás szülésre való felkészitésre a Dote portáján lehet jelentkezni (adatlapot kell kérni és kitölteni). Én jövõ héten megyek UH-ra, akkor megkérdezem pontosan.

Picur!
A babamozgás miatt ne aggódj! Én amikor elõször éreztem a mozgást, utána egy hétig semmi. Aztán megint éreztem, majd egy hétig megint semmi. Sokat aggódtam emiatt, de ez igy természetes. Nekem azóta rendszeres, mióta elõször éreztem a buborékszerû mozgást (ez nálam már kivülrõl is érezhetõ).

Eszter!
Nekem már kb. két hónapja folyik a tejem és gyakran tûszúrásszerû fájdalmat érzek a mellbimbómban. Én is nehezen szoktam meg Kép
A védõnõ szerint igy biztosan nem lesz baj a tej mennyiségével! Kép

Ja, a melleim "gyönyörûen" becsikosodtak! Kép Úgyhogy hiába minden kencefice, valóban hajlam kérdése. Azért a pocakkenést nem hagyom abba, hátha!... Kép

Elnézést a hosszú szövegelésért, gömbölyödjetek sokat!
helga - 23

Sziasztok!

Lányok! nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen érzés az, ha csuklik a baba?

A csíkosodásról ne is beszéljünk! A hasam már merõ csík, és hol van még a vége...

cory
cory31még

Helga!

Ne haragudj, néhány dologban tévedett az illetõ...
Én is a DOTE-n szültem és -sajnos- mindvégig, egy hétig elkülönítve voltam a többiektõl. Végig a szülõszobán voltam, "kibéreltem" az egyik apás szülõszobát... Nos, amik "istállószerûek", azok a vajúdók. Senki nem szült ott!!! Volt olyan pár, akik este jöttek be és másnap 11-kor még mindig ott voltak apukástul a vajúdóban. A férjem minden nap este bejött, volt, hogy 11 óráig. Gondolod nem engedték volna, ha ott szülnek...
A szülõszoba hátrébb van és olyat sem hallottam, hogy ne engedték volna az apukát oda. (Ettõl persze még lehet, de én nem tapasztaltam.)
Valóban rendesek a picivel is. Én császárral szültem este 7-kor és este 9-kor (amikor magamhoz tértem) már hozták is... Kép 11-kor éjszakára még elvitték, (nem kelhettem fel) de utána végig ott volt velem.
A lenti gyerekágyas osztályról viszont, pont ezek miatt semmit sem tudok. Én egyedül voltam, külön zuhanyozóval, WC-vel, mégsem kívánom senkinek...

Vigyázzatok magatokra:
Juca
Juca (juca)

Sziasztok!

Hónapok óta elöször aludtam úgy végig az éjszalát, hogy még pisilni sem kelltem fel.

Helga!

Örülök, hogy nem csalódtál a dokiban akit ajánlottam. Én is a 32. héten megyek vissza hozzá. Neked nem mondta, hogy esetleg nem kötelező a felkészítőre járni?
Én ettől függetlenül menni szeretnék.
Amit azokról a szülő paravánokról írtál, én úgy hllottam a tesómtól ( 3 apás szülés volt ) , hallottam, hogy nyugodtan ott lehet az apuka. Tényleg csak két apás szoba van, de mivel a szülések nagy része már apás, nem hiszem, hogy ha valaki nem jut oda abba a szobába, akkor megkülönböztetnék az apucit.

Nekem még 2 hónap múlva lesz a terheléses, mert most 3 hét múlva nem lesz labor. Félek, hogy ha reggel egyébként sem leszek jól, kijön belőlem. Dehát valahogy ki kellene bírni.
És az eredményt azonnal megmondják?

Puszi mindenkinek
Mónika 22

Sziasztok!

Tegnap voltam terheléses vércukron és AFP, hát, jó, hogy kivettem rá egy nap szabit. Majdnem dél volt, mire végeztem, az éhségtöl és a cukorsziruptól annyira rosszul voltam, hogy alig birtam elmenni a büféig. Ott aztán az arcomba toltam egy szendvicset, kicsit pihengettem, és mikor jobban lettem, szépen hazavánszorogtam. Átaludtam az egész délutánt, de még este is olyan íze volt a számnak, mintha kiittam volna a körömlakk-lemosós üveget. Kép
Ez az ocsány utóíz általános, vagy bajt jelent? Ha jól tudom, az ájult cukorbeteg arról ismerhetö fel, hogy aceton szagú a lehelete... Ti éreztetek ilyet?

Bugyi téma: Vettem 6 (!) db 42-es méretü bugyit, abból kiindulva, hogy az eredeti 38-as méret már szük, hát a két számmal nagyobb biztosan jó lesz. Kidobott pénz volt, mert bár (egyelöre) nem szorítják a hasamat, a fenekemen úgy lógnak, hogy az már nevetséges. Úgy tünik, nem úszom meg, mégis el kell zarándokolnom a Kékgolyó utcába Anita kismamabugyit venni, mert a nagy méret még kevés a boldogságomhoz...
Remélem legalább a szülés után fogom tudni öket hordani egy darabig. Ahhoz azért eléggé drágák voltak, hogy kidobjam az egész kupacot.
Az Anita kismamabugyik milyen árban vannak?

Adri! Az a Fö ut, ahol az általad ismert Edina tart kismamatornát merre van? (Melyik kerület?) Nekem sajnos a Francia Intézet nem mond semmit.

Orsi! Továbbra se értem az adókedvemény dolgot. Akkor most fix összeg az, amit levonhatsz az adódból, vagy x összegü jövedelmed adómentes?

Márti
Márti

Szia Mónika!

A terheléses vércukor (és az AFP) eredményét nem mondják meg azonnal. A Margit kórház terhesgondozójában pl. 10-12 nap alatt készülnek el a leletek, de 1 és 3 hét között már sokféle helyi "szokásról" hallottam. Szóval ez intézményenként változik, de nem hiszem, hogy bárhol olyan labor-háttér lenne, hogy azonnal meg tudják mondani.

Márti
Márti

Jó reggelt.

Nekem müködik a Milupa krém a csikjaimra.

Zsuzs, olyan kis vörös ragyák nekem a hasam tetjén nöttek (régebben az egy olyan lapos rész volt, bordákkal meg hasizommal, de ezt már csak fényképekkel tudom bizonyitani). Nem mulik el semmtöl, hát hagyom, meg süttetem a nappal, hátha. Arcon sokkal rosszabb lehet.
Pocok

Márti!

A Fö utca a vár alatt húzódik II. ker. Clark Ádám tés és Batyi között van kb. a Francia Intézet. Egyébként ott most a hétvégén utcabál lesz. Alföldi Robi a rendező és állítólag igazi Szajna parti hangulatot varázsolnak szombatra.

Adri
Adri 25

Sziasztok Lányok!

Megjöttem a nyaralásból, ami nagyon jól sikerült. Szép barna lettem, bár csak napernyo alatt mertem napozni.
Legalább fél órát tartott, amig kinyomtattam az összes hozzászólást június 30-a óta, este mindent elolvasok és mostantól bekapcsolódóok hozzátok.
Én ma kezdtem el a 13. hetemet, már sokkal jobban vagyok, nincs non-stop émelygésem, maximum 1-2-szer egy nap. A pattanásokkal hadilábon állok még, de bízok benne, hogy majd javulni fog.
Nekem egyelore nem látszik semmi a pocakomon, még nem híztam semmit. Akikkel nyaralni voltunk azt mondták, hogy biztos csak hülyéskedek és nem is várok babát, hanem csak plasztikáztattam a melleimet. Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de nekem eleve nem volt kicsi mellem, de most megmértem és 4-5 centimétert nott a bosége.
És gondolom ez még noni fog...
Remélem mindenki jól van, majd este elolvasok minden hozzászólást!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Ma végre vettem új melltartót, megszűnt a nyomor!!! Kép Sajnos a Kékgolyó utcába (Anita bolt) nem jutottam még el, de a Budai Skála fehérnemű osztályán nagyon kényelmes Triumph kismama melltartót lehet kapni. Igazából szoptatós melltartónak is használható, bár attól tartok, addigra úgyis még nagyobbat kell vennem Kép
Egyébként olcsóbb is, mint az Anita, 3.700,- Ft-ba került.

A ragyáim ma mintha kicsit jobban néznének ki, de az is lehet, hogy csak megszoktam a látványt... Azért bizakodó vagyok, talán hamarosan elmúlnak az émelygéssel együtt.

Ma éjjel tiszta rutinból sétáltam a wc-re, szinte fel sem ébredtem, és utána egyből újra elaludtam, szóval végre sikerült kicsit kialudnom magam Kép így most sokkal jobb kedvem van, és ma még nem is hánytam (bocs a kimerítő élménybeszámolóért, de ezek az aprósgok engem olyan boldoggá tesznek!) Kép

Amúgy egyre jobban lehet érezni a baba helyét, már úgy várom, hogy kívülről is látható legyen, mert most még csak én érzem, hogy dudorodik.

Kaptam beutalót EKG-ra, fogorvoshoz, és a körzetishez is el kell mennem, bár még nem tudom, mikor lesz rá időm... Jövő hétvégén elméletileg UH!!! Nálam egyenlőre nincs több újság, remélem mindenki jól van!!!

Puszi:
Zsuzs11
Zsuzs

Sziasztok!

Ti mikor valasztotok gyermekorvost? En ugy hallottam, hogy tanacsos meg szules elott felkeresni, hogy mikor hazajossz, mar masnap felkeressen.

Panka
Névtelen

Sziasztok!

Bár még nem vagyok babás, pattanás ügyileg lehet hogy segíthetek. Ha nagyon ragyás vagyok, akkor a gyógyszertárban szoktam venni kamillás arclemosót. Kb 300 forint, és nekem eddig használt. Mivel kamilla és alkohol van benne, a gyógynövény nem árt, az alkohol pedig csak szárít.

Remélem bejön nektek is.

Kellemes gömbölyödést.
Lora

Sziasztok!

Juca!
Köszönöm a kiegészitést, azt hiszem az lesz majd az igazi, ha mindenki megtapasztalja, hogy mi hogyan folyik a Doten! Kép
Sajnos én nem tudom, hogy abból, amit innen-onnan hallottam a Klinikáról, mi igaz és mi nem, csak segitségképpen irtam le, amit legutoljara hallottam. (Az igazságtartalomért nem vállalok felelõsséget!) Kép Ugyhogy köszi mégegyszer! Kép

Mónika!
Amikor én voltam Jenei doktornõnél, sajnos nagyon sietett, sokan vártak rá. Nem mondott semmit az elõkészitõrõl, de én is mindenképpen szeretnék elmenni rá.
Ha terheléses vércukorvizsgálatra mész, ajánlom, hogy valakit vigyél magaddal, aki eltereli a figyelmedet. Én is csak úgy birtam ki hányás nélkül, hogy a férjecském elterelte a gondolatatimat. Egyébként a védõnõ azt mondta, hogy ha valaki kihánnya, akkor nem csináltatják meg vele még egyszer ezt a vizsgálatot. Az eredményért másnap lehet menni (én holnap megyek érte).

Moncsi!
Üdv ismét közöttünk! Remélem sokat pihentél! A pocak miatt ne aggódj, 13 hetesen még rajtam sem látszott! Kép

Sziasztok! Minden jót nektek!
helga - 23

Sziasztok Lányok!

Szerdá majdnem itt hagytalak benneteket, beindult a szülés 32. hetesen. Félórán keresztül 5 perces fájásaim voltak utána meg erõs méhösszehúzodások.
A doktor bácsimtól jól kikaptam,hogy nem rohantam be a kórházba azonnal csak tegnap látogattam meg õt. Ijedtemben ittam magnéziumot és az leállitotta, most sokat kell feküdnöm és felpocolni a lábamat plussz napi egy magnézium.

Vigyázzatok nagyon magatokra!!!

Vica
tvica

Sziasztok!

Adri! Köszi a pontosítást, így már tudom, hol van. Az a vicces benne, hogy minden nap reggel-este eljövök ott a 86-os busszal, mikor dolgozni jövök és mikor hazamegyek. Szóval útba esik jövet-menet, mégse tudtam, hol lehet. Kép

Márti
Márti

Sziasztok !

Szeretném a segítségeteket kérni!

Nincsen véletlenül valakinek Chicco törzsvásárlói kártyája? Mivel ez nem névreszóló így bárki fel tudja használni.Így ezzel lehet 10%-os kedvezményt kapni.

Köszönöm, ha valaki tud segíteni!

Üdv.: Király Kati
Király Kati

Lányok!

Éreztem ma reggel valami furcsát, azóta is azon gondolkozok, hogy a Pocaklakó csinálhatta-e. Igazából nem hasonlított ahhoz, amit már írtatok, hogy rúg, meg hogy olyan, mint amikor a szél mozog az emberben, stb. Olyan kis örvénylés szerü, egészen puha érzés volt. Ilyesmit érezhet egy keverötál, ha puha krémet kavarintanak meg benne. Kép Idöben se tartott tovább egy gyors kavarintásnál, úgyhogy nem nagyon tudtam megfigyelni, és egyértelmüen beazonosítani, de nem hasonlított semmi olyasmihez, amit éreztem már korábban. Mit gondoltok, ez már AZ lehet? 16 hét 4 napnál járunk, és reggel, ébredés után történt. Életem Párja kiment zuhanyozni, én még lustálkodtam egy kicsit az oldalamon fekve. Aztán bejött, szólt hozzám, én lustán a hátamra fordulva válaszoltam, és közben a pocimra tettem a kezem. Akkor éreztem hirtelen azt a fura örvénylö érzést... Vajon a Pocaklakót érezhettem? Lehet ilyen érzés is, amikor mozog?

Márti
Márti

Sziasztok lányok!

Tvica, szia! Vigyázz magatokra, pihenj sokat, ezt a 7-8 hetet már ki lehet bírni fekve is, ha muszáj...

Márti, szia! lehet, hogy megfordult a méhedben, és tényleg Õ voltKép Feküdj a hátadra, úgy a legvalószinübb, hogy érezni fogod (legalábbis nálam ez volt/van). Én is elég korán éreztem, és szerintem már akkor is a baba volt, mert most is ugyanazt érzem, csak erõseben. Apukája is érezte már egyszer tegnap elõtt, nagyon boldog volt, és biztosra veszi, hogy fiú lesz, mert hogy már ilyen korán ekkorát rúg, hogy Õ is megérzi. Már el is kezdte vele megbeszélni a foci játékszabályaitKép

Remélem jól vagytok, nem gyötör benneteket a meleg. Részemrõl minden okés, irtóra várom már az AFP eredményét, legkésõbb jövõ hét csüt-n lesz meg, mikor a dokihoz megyünk.

Pussz mindenkinek:
Beja(18dikvége)
Beja

Marti

Az bizony O volt.Pontosan ilyennek irnam le en is az elso mozgasokat.Oriasi tapasztalatom van ezen a teren most hozzuk ossze a 3.-at.
Oromteli mozgolodasokat kivanok nektekKép

Es persze minden kismamanakKépKépKép

Beja

Meg mindig soxor eszembe jucc!!!23.-an megyek a Herczeghhez.

Kriszti ,a `megint megjott`-bol
kriszti

Szijasztok!

Lányok! Jövö héten kezdem az utolsó harmadot! Még el sem hiszem :-))))
Egész éjjel nem birtam aludni a melegtöl. Ez olyan borzasztó :-(((

Szila! Mi pont tegnap vettünk a biztonsági övhöz egy olyan szerkezetet, ami nem engedi hogy rádfeszüljön az öv, hanem meg lehet állitani. (nnna ennél bonyolultabban nem birtam volna leirni:-)) Szóval nem övterelö ez, de a hatása kb. ugyanaz. Tescoba 300Ft körül volt.

Kata26! Hát még mi is ebben a fázisban járunk:-))de két hét múlva komolyan el kell kezdenünk. Ti mikor kezditek a vásárlást?

Zsuzs! Nekem Kállai Ildikó kismamatorna videókazija van meg, próbálom is minden nap csinálni. Szerintem kb. ugyanezeket a gyakorlatokat csinálhatják a tornákon is. Én javaslom ezt a kazit, elég jó. Na nem kell valami izomfejlesztöre gondolni, nem lesz töle izomlázad, de átmozgat.
Az éjszakai wc-re járást már én is alva szoktam megtenni, igy van olyan, hogy reggel nem is emléxem, hogy voltam-e kinn:-)) tiszta profizmusKép

Picur! Hát én a 16.héten meg voltam róla gyözödve, hogy megmoccant a baba, de utána hetekig nem éreztem semmit...Igy utólag visszagondolva még most sem tudom, hogy akkor a 16.héten tényleg öt éreztem-e vagy sem.
De amikor már 100%-ig biztos voltam benne, hogy ö az (19-20.hét) onnantól minden nap, föleg esténként éreztem, mostmár viszont egész nap mocorog. Néha gondolkodom is rajta, hogy mikor aludhat, ha egész nap boxol, de szerintem álmában is mozoghat, vagy nemtom hogy csinálja :-))

Panka! A gyerekorvos választásról én is pont ezt hallottam. Én a 35-36. hét környékén tervezem, hogy felkeresem. Addig pedig próbálok tájékozódni, hogy kinek milyen a hire.

Tvica! És mitöl indult be a dolog? Csak úgy magától? Doki mit mondott mitöl lehetett? Te jóóó ég! Még szerencse, hogy jól végzödött!

Márti! Szerintem ez ö volt!

Szijasztok, Lara-27
lara (lara)

Sziasztok!

Lara,
Hú, már az utolsó harmadot kezded? Hallod.... szinte tegnap volt amikor közölted, hogy beköltözött a pocaklakód! Fantasztikus, hogy telik az idö! Minden esetre nagyon vigyázz magatokra!

Márti,
Szerintem ö volt, ez biztos!

Király Kati,
Nekem nincs ilyen kártyám....

Tvica,
Vigyázz magatokra, pihenj sokat!

Én is éreztem egy furcsát. Olyan volt, mintha egy ponton a hasam alján nyomták volna kifelé a pocakom. Érdekes volt, ilyet még nem éreztem. Persze az én cicám még kicsi ehhez, úgyhogy inkább fogom egy izomra.

Lányok, nekem kezd gömbölyödni a pocakom. Már sokan észreveszik, hogy babát várok. Normális ez a 14. héten? Mindenhonnan azt hallom, hogy "rajtam még nem látszik" és hogy valakin még 7 hónaposan is alig venni észre. Erre elszégyenlem magam, hogy rajtam bizony már látni, és ronda kövérnek hiszem magam, pedig 1 kilóval vagyok csak több. Hogy van ez? Én olyan büszke lennék a pocimra, de mintha az lenne a sikk, hogy rejtegetjük.... Szomorú vagyok. Mi erröl a véleményetek?

Puszika és jó hétvégét!

Mamacica (14.)
Mamacica

Sziasztok Lányok,

Úgy látszik elég sokan élhettük át ezen a héten a vércukorterheléses vérvétel "élményét", nekem is tegnap reggelre jutott ez a remek program! Én szerencsére nem voltam rosszul, de a lötty íze tényleg pocsék, sőt egész nap annak az ízét érzi a szegény ember lánya.

A csíkosodás megelőzésére én egyszerű babaolajat használok, és nálam, legalábbis egyenlőnre bevált!
Viszont a combomon ilyen májfolt-szerű valami látszik, ezzel nem tudok mit kezdeni. Ti is tapasztaltatok hasonlót? Ja és az ereim is átvilágítanak már a melleimen és a hasamon. Apropó mellek, én nem csinálok nagy ügyet, sem beruházást a melltertó- és bugyivásárlásból. Pamut, sportmelltartót és tangát hordok, ami elfér a hasam alatt, a fenekem mérete pedig szerencsére nem nagyon változott.

A Kállai-féle kismama torna nekem is magvan, de szerintem kicsit gyenge, én legalábbis csinálok mellette egyéb gyakorlatokat is. A biciklizés például nekem nagyon bejön, persze csak könnyedén! De átmozgatásra tényleg jó a kazi.

A mozgásokat én nagyon későn éreztem meg, csak a 22. hét körül! Gondolhatjátok, hogy milyen ideges voltam, mert mindenhol és mindenkitől azt hallottam, hogy már mozognia kellene picurkának. Az némileg ugyan megnyugtatott, mikor a doki meghallgatta a szívhangot és hallottam, amint óriási bukfenceket hányt és állandóan menekülőre fogta a dolgot. Persze azóta már mindennaposak a focimeccsek, sőt kívülről is jól láthatóak. Néhány hete olvastam a HVG-t, és éppen a hasamon feküdt az újság, amikor picurka akkorát rúgott, hogy meglebbent az újság. Mondtam is az apukájának, hogy milyen művelt fia??? lesz!
Márti, lehet hogy neked ilyen szerencséd van, biztosan Őt érezted! Amúgy én úgy tudom az adókedvezmény havi fiz 3000 Ft, legalábbis én ennyit kapok.

Lara, ami a vásárlást illetti, nagyon tanácstalan vagyok. Mondjuk ruhácskák terén szerencsések vagyunk, mert a rokonság ellát minket megkímélt, irtó édes darabokkal, sőt már egy nagyon szép kiságyat is kaptunk. De a többi?! Voltunk már többször nézelődni, de igazán nem tudom mi miért jó, vagy két, látszatra kb. ugyanolyan kocsi ára miért annyira különböző. És az eladók sem túl segítőkészek!

Tvica, gondolom hogy megijedtél, én azt sem tudtam volna a helyedben mitévő legyek! Ezta magnézium dolgot hol hallottad? Vigyázz magatokra!

Mamacica ne csüggedj, légy csak büszke magatokra! Ez is alkati kérdés, de nem hiszem, hogy +1 kilótól már szörnyülködöd kéne.

Bocs, de rámjött a szóf..s, ne haragudjatok! Jó hétvégét mindenkinek!

Kata27
kata27

Szia Mamacica!

Nekem is nagyom hamar meglátszott, de eleinte tényleg csak kövérkés kinézetem volt. Valahogy hirtelen lett egy nagy úszógumim. Mostanában kezd az úszógumi alja kiegyenesedni, betelni, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Szóval egyre kismamásabb. Kép
Nem hiszem, hogy sikk lenne rejtegetni. Mostanában a kimamadivat se az a bö lebernyegeket jelenti, mint régebben. Jópofa pocira simuló dolgokat is lehet kapni, ha kicsit nagyobb lesz, olyan igazi pocak, akkor én is veszek majd néhány ilyen darabot. Mindenesetre látnod kellett volna a hétvégén a strandon! Minden nö szépen behúzta a hasát, én meg jól kidüllesztettem! Kép Na jó, azért jónéhány hölgytársunknak behúzva is nagyobb volt, mint nekem kitolva, de azért az öntudatos testtartásból biztosan látszott, hogy én babát várok! Kép Kép Kép

Márti
Márti

Szia Mamacica!
Nem feltétlenül azért látszik hamar a "pocak" mert nagy. Onnan kezdve, hogy tudod, hogy babát vársz, megváltozik a testartásod. Elkezded "óvni" a pocakot.
A tapasztaltak (anyós, pletykás kolléganők, szomszédasszonyok)ezt hamar észreveszik:-))
Legyetek büszkék a pocakotokra!
Millió puszi a babaváróknak!
Remélem hamarosan mi is jöhetünk ide, és irdatlan nagy pocakot fogok növeszteni!!
Üdv.
Malacka
Malacka

Kedves Lányok!
Örömmel tudatom, hogy 2001. július 28-án, szombaton babanetes találkozót szervezünk. Gyertek el, ismerjük meg egymást éloben is. Hozzátok a gyerkocöket, apukákat! Részletek keddtol a babanet fooldalán!

HELYSZÍN:
II. kerület Hárshegyi út
A VI. kerület nyári tábora illetve évközben a 12 karátos gimnázium területe (ha valaki így jobban ismeri).
Elérheto: a Moszkva tértol a 22-es autóbusszal, a Dénes utcai megállónál kell leszállni. Itt van amúgy a Rege szálló és a volt Europa Hotel is.
Vigyázat, ne szálljatok le a Lauder iskolánál, csak a következo megállónál!
A fentiekbol már kiderült, sikerrel jártak a tárgyalások, Apa ma volt helyszíni szemlén is. A további részletek még alakulnak pl. bográcsozási lehetoség, de az biztos, hogy ide vihetjük a batyus ennivalókat.
A kert bekerített, hatalmas, az erdo határolja. A kertben van játszótér, wc. Lesz szék és asztal. Apa azt is mondta, hogy lesz pelenkázási lehetoség sátor vagy helyiség formájában. Rossz ido esetén (remélem ilyen nem lesz) rendelkezésünkre áll egy hatalmas tornacsarnok, ami az iskolához tartozik.
Boldogságtól repeso üdvözlettel: Dorka
Ui.: keddtol a fooldalon térképpel együtt találhatjátok meg a helyszín információit.
dorka (dorka)

Sziasztok!

Tvica!
Ijesztõ helyzet lehetett...örülök, hogy végülis minden rendben lett. Megerõltetted magad, vagy csak úgy magától indult meg a szülés? Pihenj sokat es vigyázz magatokra!

Márti!
Szerintem azt érezted! Én is éreztem már hasonlót és elõször nem gondoltam volna, hogy a baba csinálja, de a gyomrommal továbbra sem volt semmi gond, és egyre többször jelentkezett! Ugyhogy gratulalok! Kép

Nálam egyébként minden rendben, a baba hatalmasakat rúg. Pont nemrég olvastam, hogy "rúgásai most még gyengék, de lesznek ennél erõsebbek is"... Hát...nem tudom, hova erõsödne még?... Kép

BGabi!
Sajnos egy évvel megint öregebb lettem, légyszi a táblázatban majd ird át! Köszi!

Vigyázzatok magatokra!
helga - 23

Szijasztok!

Mamacica! Igy visszatekintve tényleg gyorsan eltelt, de közben és most is csak vánszorog az idö. Dehát te sem panaszkodhacc, hiszen nemrég járt le a védöoltásod ideje és máris a 14.héten vagy!
A pocak takarás szerintem sem sikk, hiszen mindenki alig várja már, hogy láccódjon és hogy észrevegyék, nem? Akkormeg miért takargatná bárki is? Én pl. tökre örülök hogy nyár van, mert igy egy kis vékonyka ruhában azonnal kitünik a gömbölyüség. Téli ruhában csak az utolsó hónapokban láccódna szerintem.

Kata27!Hogy hogy ilyen késön kellett terheléses cukorra menned? Nem a 24.héten szoktak menni? Az erek miatt nem kell aggódni, nekem is átláccódik. Én úgy tom, hogy ez általános.
A vásárlással ha hiszed, ha nem, én is pont igy vagyok. Vannak "eszközök" amiket nem is ismerek, assem tom, mire jók. De kezdek egyre jobban belejönni, ahogy egyre sürübben ismerkedem velük és nézelödök. A babakocsikat pedig akkor fogod megismerni, ha alaposan elkezditek tanulmányozni, hogy milyen része mire is jó, melyik márka mit tud, stb. Most hogy lassan megvesszük a kocsit én már nagy spiler lettem :-))) de persze én is pont igy voltam vele az elején.

A bugyivételt én is feladtam, mostmár inkább csak a hasam aljáig húzom fel, igy nem kell egyre és egyre nagyobbakat venni. Ezek a tangák is elég melegek igy nyáron, nemhogy egy teljes hasat befedö bugyi!

Most másfél hétre csendességbe húzódom, mert elugrunk kirándulni egyet.

Szijasztok, Lara-27
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

Köszi az aggodást, valószináleg attól indult be, hogy végre szabin vagyok és hirtelen kezdtem mindent egyszerre megcsinálni a babának, plussz egy nagy bevásárlás a nagybanin és egy kis dinnye cipelés.

A magnéziumot már régóta tanácsolják a kismamáknak föleg ha elsõ babás, mert ilyenkor 7 hónaposan jósló fájások szoktak lenni. Szerintem a Várandós kismamák könyvében olvastam.

Vica
tvica

Sziasztok!

Pocak kérdés: nekem nagyon késõn kezdett el látszani, és ez nagyon bosszantott. Még az ismerõseim se nagyon akarták elhinni, hogy babát várok. Most 3-4 hete viszont nagyot nõtt, és már elég rendesen látszik is, de hogy eddig hova bújt?? Egyébként 4 kg-nál tartok, és ez annál nagyobb Kép

cory
cory32

Sziasztok Lányok!

Hogy bírjátok ezt a hőséget? Nagyon meleg van....
Mamacica! Ne aggódjál a pocakod miatt, ahányan vagyunk annyiféleképpen éljünk meg a várandósságunkat, mind lelkileg és mind fizikailag. Mindenfelől mást lehet hallani, nekem például mindig azt mondják, hogy még jó, hogy nem látszódik semmi a pocakomon 13 hetesen, még nem is szabad, hogy látszódjon. És vannak olyan emberek, akik pont az ellenkezőjét mondják, bár én még ilyennel nem találkoztam.
Mindössze 1 kilót híztál? Akkor miért keseredsz el, legyél büszke magadra, hogy milyen jól tartod a súlyod, innen is látszik, hogy a nagyobb pocakod nem felszedett kilókból áll.
Én például (most egy páran biztos megbotránkoztok) most még büszke vagyok, hogy semmit sem változott az alakom! Tudjátok, mindig olyan érzésem van, amikor megyek az utcán, hogy az, hogy kisbabát várok az csak az én titkom és aki rám néz, az nem is gondolja, és ez olyan jó érzés.
De majd amikor láthatóan gömbölyödni fog a pocakom, akkor biztos arra leszek büszke. És biztos, hogy nem fogom takargatni magam!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szia Helga!

Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán!
Örizd meg az emlékeid, s légy nagyon vidám!
Boldog, boldog, boldog születésnapot!
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!

(Ahogy Halász Judit mondaná... Kép )

Márti
Márti

Sziasztok!

A hétvégén végre én is egyértelmüen éreztem a pocaklakómatKép. Péntek este tünt fel elöször, hogy folyamatosan mocorog valami a hasamban. Aztán szombat reggel még kézzel is éreztem, ahogy elrugaszkodottKép. Vasárnap aztán egész délután élvezkedhettem! Délelött vásárban voltunk, ahol a nagy melegben annyira kifáradtam, hogy délután csak feküdtem a hüs szobában, így teljesen a pocakomra tudtam hangolódni: szinte órákon át folyamatosan hol megfeszült egyes helyeken a hasam, mintha neki támaszkodott volna, aztán egy határozott rúgás kísértében megszünt a feszülés. Egészen olyan érzés volt, minta ide-oda lökné magát odabenn. Apukája egyenlöre lemaradt az elsö mozgásokról, mert amíg hasamon volt a keze, teljes volt a csend, aztán mikor elvette, újra beindult a kis huncut. Tényleg szuper érzés!

Én nagyon rosszul viselem ezt a meleget, állandóan aludnék, ha lehetne, de legalább sokat iszom, ami eddig igen komoly odafigyeléssel ment csak.

Helga!
KépKépKépBOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!KépKépKép

Mindenkinek szép napot!

Sziasztok!
Orsi
Orsi-18

Sziasztok!

Tvica! Szomorúan olvastam, hogy mi történt veled. Még szerencse, hogy nem végzödött rosszul. Tudjátok, én sokszor kiakadok, amikor azt mondja valaki, hogy a terhesség nem betegség. Természetesen nem betegség, de nagyon kell vigyáznunk magunkra, és kerülni kell az ilyen megterheléseket. Van egy ismerösöm, aki szintén ezt hajtogatta nekem, hogy a terhesség nem betegség, és nem kímélte magát. Hát meg is szült 34 hetesen. Szerencsére azóta már jól vannak.

Helga! Én is gratulálok neked! Nem tudok még ma, és lehet, hogy pár napig táblázatot csinálni, úgyhogy elfelejteném javítani, akkor kérlek szólj rám.

Képzeljétek, ma egy hete voltam genetikai uh-n. Mindent rendben talált a doki, de azt mondta, hogy pénteken menjek be a kórházba is, ott is megnéz az uh-val. Én meg megijedtem, hogy valamit mégsem talált rendben, és azért hív. Bár mondta, hogy nincs semmi gond, csak a baba szívét akarja megnézni jobban, mert a kórházban van valami jó új uh programjuk. Ehhez tudni kell, hogy én szívbeteg voltam. Na mindegy, de mire gondol elöször az ember, hogy biztos valami gond van. De mára már teljesen nyugodt vagyok, mindent rendben talált, azt mondta, hogy uh-gal diagnosztizálható rendellenessége a babának nincs. Megnyugodtam.

Mindenkit puszilok
BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

A hétvégén (szombaton) egyszer megint éreztem valami olyasmit, ami talán a Pocaklakó lehetett. Ez most olyan volt, mint amikor egy ér dobol, csak nem olyan folyamatos, ütemes, hanem kétszer egy-egy pici dobbanás, aztán semmi. Kép Jaj, annyira örülök neki! Azóta örökké azt figyelem, hogy érzek-e ott valami szokatlant. Kép Kép Kép
Megfigyeltem még valami furcsát a hétvégén a sok lustálkodás közben. Ha hanyatt fekszem, és úgy nézem a pocimat, határozottan nem szimmetrikus. Hol az egyik, hol a másik oldalon feltünöen púposabb. Kép Sokkal nagyobb pocinál láttam már hasonlót, hogy kívülröl is látszik, merre is van éppen a baba, de 17 hetesen nem hittem volna, hogy már észrevehetö. Kép Kép

Márti
Márti

Zita!
Köszi, hogy megírtad Edina elérhetöségét. Nagyon várom már, hogy mehessek tornázni, mert otthon egyedül nem az igazi. Nagyon nehezen tudom rászánni magam.
Megvan már az AFP-d eredménye?

Ada
Ada

Sziasztok!

Márti, szija! Szuper, ez már tutira ÕKép Én is így "kezdtem", és pont hasonló korban, mint Te. Ezek a kis dobbanás-szerûségek fognak majd erõsödni. Most én ott tartok, hogy napközben is egyszer-egyszer már észreveszem, ezen kívül minden este van egy kis mûsor, bár még nem tart sokáig, csak 3-4 rugás erejéig. Péntek éjjel nem tudtam jól aludni, sokat fent voltam, és tényleg igaz, hogy éjjel nagyon aktívak odabennKép Kb. 20 percenként kaptam egy kis ízelítõt, és én már a kezemmel is érzem, de Apuka még sajna nem nagyon, össz-vissz egyszer érezte eddig. De ami késik.... Kép

Õszintén remélem, hogy valahogy át tudjátok vészelni ezt a dög hõséget, állítólag ma akár 38 fok is lehet... Én nem panaszkodom erre sem, jól bírom ezt is.

Csütörtökön megyünk a dokihoz, már tûkön ülök az UH miattKép

Puszi Nektek:
Beja
(19dik)
Beja

Sziasztok!

Beja! Jaj, de jó, hogy megerösítettél, akkor biztosan ö az már, ha te is ilyesmit éreztél elöször. Kép

A meleget én is viszonylag jól birom, de mostanában azért nehezebben, mint "tehermentes" Kép koromban. Régen híres voltam arról, hogy mikor már mindenkiröl dölt a víz, és mindenkit környékezett az elájulás a melegtöl, én akkor voltam a legvidámabban. Viszont szeptemberben elkezdtem dideregni, és májusig nem hagytam abba. Hát, mostanában azért már nekem is (m)elegem van...
A mai idö tényleg pokolinak ígérkezik, bár nehéz lesz felülmúlnia a hétvégét... Kép Azt hallottátok, hogy holnapra meg már csak 25 (!) fokot jósolnak?!?! Hát, ekkora változás, ilyen hirtelen, az se kismamának kitalált ideális idöjárás... Kép

Márti
Márti

Sziasztok!
Megjöttem az egy hét szabiról.
Örömmel olvastalak titeket.
Az egy hét alatt "nagyon szép" piros foltok vannak az arcomon. Akinek még nem akarom elmondani a HÍRT azoknak a melegre fogom adolgot.
Szombaton megnõsült az öcsikém, csuda klassz esküvõ volt. Sokat táncoltam, remélem Pocaklakó is jól érezte magát.
Mindenkinek jó hetet!
Üdv. Chris
Chris

Sziasztok,

Sz;p napot mindenkinek. Én is baromira szenvedek ettől a melegtől, alig vártam,. hogy jöhessek dolgozni a jó kis légkondis irodámba...
Márti, Beja,irigykedve olvaslak benneteket. Én nemigen érzek még semmit pedig már a 20. hetet taposom... Szinte hihetetlen, most voltam csak 5 hetes..Kép Olyan gyorsan telik az idő..
Türelmetlül várom, hogy megmozduljon a PiciKép Azért nem idegeskedek, épp itt írta valaki, hogy neki csak a 22. héten mozdult először...
Az már csak 2 hét..

Pusz mindenkinek,
Évike
Évike19

Sziasztok!

Ada!
Még nincs meg az eredmény, majd a hét vége felé kell felhívnom a védőnőmet, hogy hogy sikerült. Már bejelentkeztem a Péterffybe 30-ra UH-ra, ahová természetesen vinni kell az AFP eredményt is. Mondták, hogy lehet vinni videokazettát, felveszik az UH-ot. A kórházi alapítvány részére kell befizetni 1000 Ft-ot, képletesen így fizetsz az UH-ért. De nekem megéri. Ráadásul megkérdeztem a dokim, hogy a párom bejöhet-e, azt mondta, hogy ha megkérdezzük biztosan beengedik, csak azt nem szeretik, ha a férj kérdezés nélkül becsörtet, mintha természetes lenne.
A néni, aki felírt UH-ra, nagyon kedves volt a telefonban. Én biztos vagyok benne, hogy minden rendben van, mert miért ne lenne az?!
A tornával kapcsolatban, én is várom mert otthon nagyon nehéz.
Ada! Neked mennyire látszik a baba? Már lehet látni? Nekem a párom azt mondta, hogy olyan anyás kinézetem lett, de neki így tetszem és nagyon vonzónak talál. Azt mondta, hogy nem tudta elképzelni, hogy milyen lesz amikor terhes leszek, de neki nagyon tetszik.

Már nagyon várom a kisbabát. Ti hogy vagytok ezzel? Most olvasom Frederic Leboyer prof. könyvét: Gyöngéd születés. Nagyon érdekes és valószínűleg igaz is, de hát sajnos rengeteg dolgot nem lehet kivitelezni a szülés folyamán. Olvasta már valaki?

Jövő héten én is szabira megyek a Balcsihoz már nagyon várom. Hétvégén is úsztam a strandon és nagyon jól esett.

Sziasztok: Zita
Zita 17hét1nap

Zita!
De jó Neked, hogy már 30-án mész UH-ra! Nekem pénteken vették le az AFP-hez a vért és UH-ra idöpontot csak augusztus 13-ra kaptam. Emiatt egy kicsit szomorú vagyok, de majd túlteszem agam rajta! Velem is nagyon kedves volt az UH laboros nö és amikor multkor (10 hete) voltunk akkor is nagyon helyesek voltak. A férjem szó nélkül bejöhetett és a doki külön neki is megmutogatott mindent részletesen. Nekem különben mindenkivel jó tapasztalatom van a Péterfyben, mindig nagyon kedvesek és segitökészek.
Mi most voltunk egy hétig nyaralni és fürdöruhában már nagyon látszott a pocim. Felöltözve csak bizonyos ruhákban lehet látni, de szerintem aki nem tudja egyáltalán nem veszi észre. Az én férjem is szokta mondani, hogy olyan asszonyos kinézetem lett, eddig neki is tetszik a dolog. De majd meglátjuk november végén!
Én is nagyon várom már, hogy megszülessen és láthassam, hogy milyen is lett. Van már egy pár babaruhánk amit ajándékba kaptunk azokat szoktam idönként nézegetni.
Nagyon irigyellek, hogy már jövö héten mész nyaralni! Mi augusztusban megyünk legközelebb, igaz akkor több mint két hétre.

Kitartást ebben a nagy melegben!

Ada
Ada

Sziasztok Lányok!

Márti: De jó Neked, már én is úgy várom, hogy milyen lehet az, amikor megmozdul a kis lurkó!

Chris: A pattanásokat ne is mondd! Nem nagyon akarnak múlni, bár kis szerencse a szerencsétlenségemben, hogy legalább nem pirosak! Neked sok van?

Azt szeretném kérdezni Toletek, hogy Ti hányszor voltatok már ultrahangon? Én a legelso 9 hetesen voltam, aminek a lényege az volt, hogy kimutassák, hogy tényleg él a terhesség.
Most megyek megint az orvosomhoz (ezen a héten kezdem majd el a 14. hetemet) és azt mondta, hogy majd csak 16-18 hetesen mehetek a következo ultrahangra, mert összesen 4x kell menni.
Nálatok hogy van ez?
Én egy kicsit szomorú lettem, mert alig vártam, hogy újra láthassam, hogy mi vanm odabent! Tudjátok néha eszembe jut, hogy ha ilyen ritkán lehet csak ultrahnagra mennem, szóval felmerült bennem (néha), hogy ugye minden rendben van a kisbabával?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Lányok!

Márti: De jó Neked, már én is úgy várom, hogy milyen lehet az, amikor megmozdul a kis lurkó!

Chris: A pattanásokat ne is mondd! Nem nagyon akarnak múlni, bár kis szerencse a szerencsétlenségemben, hogy legalább nem pirosak! Neked sok van?

Azt szeretném kérdezni Toletek, hogy Ti hányszor voltatok már ultrahangon? Én a legelso 9 hetesen voltam, aminek a lényege az volt, hogy kimutassák, hogy tényleg él a terhesség.
Most megyek megint az orvosomhoz (ezen a héten kezdem majd el a 14. hetemet) és azt mondta, hogy majd csak 16-18 hetesen mehetek a következo ultrahangra, mert összesen 4x kell menni.
Nálatok hogy van ez?
Én egy kicsit szomorú lettem, mert alig vártam, hogy újra láthassam, hogy mi vanm odabent! Tudjátok néha eszembe jut, hogy ha ilyen ritkán lehet csak ultrahnagra mennem, szóval felmerült bennem (néha), hogy ugye minden rendben van a kisbabával?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szia Moncsi!

Én úgy tudom, hogy egy terhesség alatt elvileg tényleg 4X kell menni ultrahangra, ill. a dokiknak 4X kötelességük megnézni a babát UH-val, bizonyos idõpontokban. De én úgy veszem észre, ahogy itt sok lány is meséli, hogy úgy vannak, mint én: a dokim engem kb. 5 hetente rendel vissza, és ekkor mindig UH-t is csinál... ezek szerint ebben a kérdésben is dokija válogatja, hogy kinél hogy történik ez a dolog... Annyira emléxem a könyvembõl, hogy az elsõ UH kb. 8-9 hetesen "kötelezõ" (a terhesség megállapítására), a második az AFP eredmény után, azaz kb. 18 hetesen... a maradék kettõre sajna nem emléxem, de mintha a 27. hét ugrana be, és az utolsót valahol a szülés elõtt kötelezõ megcsinálni...

Évike szija! Ritkán olvasunk Rólad, de nagyon örülök, hogy jól vagyKép Ne izgulj, biztos napok, sõt órák kérdése, és Te is megérzedKép Esténként koncentrálj inkább rá, háton fekve, úgy a legvalószinübb, hogy érezni fogod (saját tapasztalat)! Kép

Beja
(19dik)
Beja

Sziasztok!

Moncsi: Ne keseredj el a kevés UH miatt, a babák állítólag nem nagyon szeretik, kimondottan zaklatásnak veszik. Az én babám pl. békésen cumizott, majd amikor közelebb ért hozzá az UH akkor kiköpte az ujjacskáját és összerándult. Másnak pedig azonnal ici-picire gömbölyödik...
Azt is hallottam, hogy ök még hallanak abban a hangtartományban.

A melegtöl én is totál ki vagyok. Úgy mozogtam hétvégén is mint egy zombi. Most jó a légkondiban.

A babamozgásról tudok mondani egy tök jót. hétvégén találtam ki. Rátettem a hasamra a kávésbögrét csak úgy. Baba meg elkezdte rugdosni, hogy majdnem kiborult a lötty. Papája mondta is, hogy tuti pipa rám és gondoljak bele, ha valaki az én fejemre rakná a kávésbögréjét. De azért tök jó volt.

Nekem is voltak egyhe görcseim és én is iszom veszettül a Plusssz Magnéziumot.

Puszi Mindenkinek,
Adri
Adri 25

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?