Sziasztok!
Most már jobb a helyzet, azóta nem beszéltem a családommal, nem dacból, csak így alakult, így egy kicsit lenyugodtam. Egyébként nekem már egész kiskorom óta gondom van a családommal, na nem túl komoly, de azért mélyen gyökerező problémáink vannak.
Csak egy jellemző eset, ami mindent megmagyaráz:
Valamit nem engedtek, vagy rossz jegyet hoztam és emiatt veszekedtek velem, erre én: "de XY-t is elengedik, XY-nak is rossz lett" stb. A válasz: "engem nem érdekel XY".
Máskor, mikor nekik állt érdekükben: "Bezzeg XY-nak sikerült, bezzeg XY meg tudta csinálni" stb.... Mikor a válaszom az volt, hogy engem sem érdekel más, akkor ők: "hogy lehetek ilyen szemtelen, én mindig csak feleselni tudok, menjek a szobámba".
Hát, emiatt alakítottam ki azt a védekező módszert, hogy soha senkinek nem mondok semmit, nem mesélek semmit, a jegyeimet is elhallgattam (csakhogy valahonnan mindig megtudták, aztán jöttek sorba a szobafogságok).
Na mindegy, ezen már valamennyire túltettem magam, csak attól félek, én nehogy ilyen legyek a gyerekeimmel, mert köztudott, hogy a gyerekek ugyanazokat a hibákat követik el, mint a szüleik.
Ezzel le is zártam a témát.
Giga,
sajnálom, hogy így alakult, és szerintem is Neked is jobban a sarkadra kellene állnod! A férjed a gyerekeid apja, hetente/kéthetente egyszer igazán lemondhat érte a biciklizésről! Meg kell értenie, hogy már nem ugyanaz a életetek, és igenis neki is áldozatokat kell hoznia, nem csak neked!!!!!!!
Murphyke,
nagyon jók a képek!!!!! Szerintem a gyerekeink nagy része most egyszerre érkezett a hisztikorba, ezután meg majd jön a dackorszak, ezért érzünk sokan ugyanúgy. Kitartás neked is!!!!! Mi mindig itt vagyunk egy kis panaszkodásra!
Henus,
nagyon sokban igazad van, amit rólunk írtál, ezt be kell vallanom. Tegnap ugyanerről beszéltünk hosszasan a férjemmel. Én is szuperérzékeny vagyok, ez tény. És az állandó éhség is rátesz egy lapáttal.
Az is tény azonban, hogy nálunk úgy felborította a múltkori nagymamáskodás a napirendet (konkrétan délre kellett odamennünk, amikor Marci alvásideje van, így csak du. 4-1/2 5 körül aludt el, és 6-kor kelt, mert egyszerűen nem akart ott elaludni a sok élmény miatt), aminek még mindig isszuk a levét. Azóta este 10-11 óra előtt nem tud elaludni, így persze reggel 9-10-kor ébred, és minden úgy elcsúszott, hogy lesz 1 hét, mire talán visszaáll a rend. Ráadásul ma is 1/2 10-kor kelt, így most még mindig nem alszik, de 4-re megyünk ortopédiára a kórházba (nagyon befele fordul mindkét bokája), így addig már megint nem fog aludni, csak utána, ami megint azt jelenti, hogy este 11 előtt nem lesz alvás, és folytatódik minden előről.
Mindez nem lett volna, ha nem erősködnek, és nem délre kell odamenni ebédre, hanem mondjuk 4-re, miután Marci is kialudta magát. Dehát látni szeretnék, meg akkor alig vagyunk ott, stb. stb....
Mindegy, megbeszéltük a férjemmel, hogy ezentúl keményebbek leszünk, nem fogunk veszekedni, csak ezentúl Marci érdekei lesznek az elsődlegesek, és nem a nagyszülőké. Ennyi.
Szonja nagyon ügyes, tényleg nemsokára szobatiszta lesz!!!!!!!!!
Tüccs,
nagyon jó lett a kép!!!!!!!!!!!! Olyan érdekes ikreket látni UH-on!!!! Még a férjem is mosolygott rajta, hogy milyen aranyos!