Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most már jobb a helyzet, azóta nem beszéltem a családommal, nem dacból, csak így alakult, így egy kicsit lenyugodtam. Egyébként nekem már egész kiskorom óta gondom van a családommal, na nem túl komoly, de azért mélyen gyökerező problémáink vannak.

Csak egy jellemző eset, ami mindent megmagyaráz:
Valamit nem engedtek, vagy rossz jegyet hoztam és emiatt veszekedtek velem, erre én: "de XY-t is elengedik, XY-nak is rossz lett" stb. A válasz: "engem nem érdekel XY".
Máskor, mikor nekik állt érdekükben: "Bezzeg XY-nak sikerült, bezzeg XY meg tudta csinálni" stb.... Mikor a válaszom az volt, hogy engem sem érdekel más, akkor ők: "hogy lehetek ilyen szemtelen, én mindig csak feleselni tudok, menjek a szobámba".
Hát, emiatt alakítottam ki azt a védekező módszert, hogy soha senkinek nem mondok semmit, nem mesélek semmit, a jegyeimet is elhallgattam (csakhogy valahonnan mindig megtudták, aztán jöttek sorba a szobafogságok).

Na mindegy, ezen már valamennyire túltettem magam, csak attól félek, én nehogy ilyen legyek a gyerekeimmel, mert köztudott, hogy a gyerekek ugyanazokat a hibákat követik el, mint a szüleik.
Ezzel le is zártam a témát.

Giga,
sajnálom, hogy így alakult, és szerintem is Neked is jobban a sarkadra kellene állnod! A férjed a gyerekeid apja, hetente/kéthetente egyszer igazán lemondhat érte a biciklizésről! Meg kell értenie, hogy már nem ugyanaz a életetek, és igenis neki is áldozatokat kell hoznia, nem csak neked!!!!!!!

Murphyke,
nagyon jók a képek!!!!! Szerintem a gyerekeink nagy része most egyszerre érkezett a hisztikorba, ezután meg majd jön a dackorszak, ezért érzünk sokan ugyanúgy. Kitartás neked is!!!!! Mi mindig itt vagyunk egy kis panaszkodásra! :wink:

Henus,
nagyon sokban igazad van, amit rólunk írtál, ezt be kell vallanom. Tegnap ugyanerről beszéltünk hosszasan a férjemmel. Én is szuperérzékeny vagyok, ez tény. És az állandó éhség is rátesz egy lapáttal.
Az is tény azonban, hogy nálunk úgy felborította a múltkori nagymamáskodás a napirendet (konkrétan délre kellett odamennünk, amikor Marci alvásideje van, így csak du. 4-1/2 5 körül aludt el, és 6-kor kelt, mert egyszerűen nem akart ott elaludni a sok élmény miatt), aminek még mindig isszuk a levét. Azóta este 10-11 óra előtt nem tud elaludni, így persze reggel 9-10-kor ébred, és minden úgy elcsúszott, hogy lesz 1 hét, mire talán visszaáll a rend. Ráadásul ma is 1/2 10-kor kelt, így most még mindig nem alszik, de 4-re megyünk ortopédiára a kórházba (nagyon befele fordul mindkét bokája), így addig már megint nem fog aludni, csak utána, ami megint azt jelenti, hogy este 11 előtt nem lesz alvás, és folytatódik minden előről.
Mindez nem lett volna, ha nem erősködnek, és nem délre kell odamenni ebédre, hanem mondjuk 4-re, miután Marci is kialudta magát. Dehát látni szeretnék, meg akkor alig vagyunk ott, stb. stb....
Mindegy, megbeszéltük a férjemmel, hogy ezentúl keményebbek leszünk, nem fogunk veszekedni, csak ezentúl Marci érdekei lesznek az elsődlegesek, és nem a nagyszülőké. Ennyi.

Szonja nagyon ügyes, tényleg nemsokára szobatiszta lesz!!!!!!!!!

Tüccs,
nagyon jó lett a kép!!!!!!!!!!!! Olyan érdekes ikreket látni UH-on!!!! Még a férjem is mosolygott rajta, hogy milyen aranyos!

Kép
Kép
nircee

Na folytatom, csak Lolo közben felébredt valamiért... (asszem a foga).

Tüccs: nagyon jó az uh-kép az ikrekről! :)

Giga: szerintem is kell egy kis önzés - pont a napokban beszéltünk a férjemmel, hogy én aztán igazán nem bánom, ha elmegy néha sörözni a haverokkal, vagy egy hétre elmegy evezni, de akkor én is megtehessem, hogy kicsit kimozdulok. Nem mintha túl gyakran tenném, de azért havonta egy-két alkalommal igen, ha valami lehetőség adódik - pl. ma is megyek kávézni a barátnőmmel. :) Múltkor elmentünk shoppingolni együtt, és nagyon élveztük, évek óta nem volt ilyen - szóval ez is "csoportosan" az igazi! :) Legközelebb hívj valakit magaddal! ;)

Nircee: azért a kisördög bujkál bennem, azért azt még hozzáfűzném, hogy nem pont anyukádék ellenezték a babaúszást?! Csak mert ha vízhez szokott volna Marci, akkor most nem lenne "felesleges" az a medence... ;) (Bocs, de ezt nem tudtam magamban tartani...)
Vendég

Verna,
imádlak!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
De anyuék ebbe nem szóltak bele, a férjem nem engedte, meg az anyósom! Mondjuk ez utóbbi véleménye számított volna legutoljára, de a férjem fejét sikerült telebeszélnie! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

vagy legalábbis úgy emlékszem... :oops:

Kép
Kép
nircee

Csajok, mennyi most egy bébiszitter tarifája óránként??????

KépKép
tüccs

Tüccs: nem tudom... sajna... vagy inkább szerencsére?! ;) Nálunk nagyi van...

Nircee: akkor rosszul emlékeztem... Egyébként még annyit akartam írni, hogy - a világért sem szeretnék okoskodni -, de épp azért nem ajánlák a túl szoros, rugalmatlan napirendet, hogy ha valami (bármi) változás van, akkor nagyon fel tud borulni az egész. Én is tapasztalom, hogy ha valami program van, vendégeink vannak, stb., akkor bizony változnak a napirendi pontok, de szerencsére túl lehet lendülni rajta. Nagyon szoros napirendet azért nem is akartam első pillanattól, mert elég sokat jövünk-megyünk, vendégeket fogadunk, nyaralni is szeretnénk - és Lolonak ezt meg kell szoknia. (Vagyis nem a gyerek köré kell szervezni az életünket, hanem a gyereknek kell alkalmazkodnia - persze ésszerű keretek között - a mi életmódunkhoz. ;) ). Ez persze azt jelenti, hogy mindig megvan a napi 4 étkezés, délutáni alvás, stb., csak próbáljuk ezeket viszonylag rugalmasan kezelni...
Vendég

Tiop!
Láttalak ám ma a kis családoddal. :wink: :D
Mogyoródon mentem kocsival, amikor előtűntetek.
Voltunk ma csípőszűrésen, és hála a jó égnek minden rendben van Bulcsúval. Nagyon féltem ettől a vizsgálattól a kötött izomzata miatt.

Kép
Kép
giga1

Helló!!!
Na Nircee, tegnap nagyon okos birtam lenni... :roll: MA itt van anyu, és hát voltak pillanatok, hogy sikítani tudtam volna... :evil:
Szonja bemutatta ma is, hogyan is szokta ő a hisztériát felsőfokon művelni. Indultunk a boltba, de nem akart a gyerekülésbe ülni, hanem kitalálta, hogy középre a könyöklőre ül... :shock: Ne kérdezzétek honnan ez a remek ötlete... :x Mondtam azt nem. NA az utcán állt az autó, ott visított. Meg sem hallotta amiket mondtam, és közöltem, akkor oké, bemegyünk, megnyugszik, és kitaláljuk. Vittem befele, anyu már jött szembe, hogy mi a baj?, persze mindezt olyan sajnálkozón, mintha megvertem volna a gyereket. Mesélem, hogy mi a szitu, közben Szonja visít, rúgkapál. Erre ő, felveszi, üntyüm-püntyüm, és valamilyen úton módon beültette a gyerekülésbe. Elégedetten pedig hozzátette, hogy neki nem hisztizik, és azért csinálja mert én ingerült vagyok. :shock: :shock: :evil: NA ezután lettem csak igazán ingerült...HA neki tépné szálakra az idegeit az ilyen cirkuszokkal már harmadik napja folyamatában, nem tudom ő mit csinálna???? :roll: :x :evil:
Ennek ellenére nem mondtam neki semmit, csak annyit: "Jól van anyuka... majd minden nap gyere el megvigasztalni a gyereket..." :x PErsze volt jókora cinizmus a hangomban, mert ezután nem szólt, és a boltig mindenki lehiggadt. Csak mesélem, hogy könnyű dumálni a másiknak. :wink: Közben itthon ugyanaz megy.:D

Kezesség: Ugynazokat tudtam amiket Verna leírt. Én még olyan nagyon nem olvastam utána a témának, de nálunk Szonja váltogatja a kezeit, de sokkal ügyesebb a ballal.
Az átszoktatott kezesség tényleg nagyon brutál következményeket hoz. Nálunk a dédi folyton reklamál, ha Szonja bal kezében lát valamit. Anyósom mindig leállítja. :twisted:

Murphyke: Én az oviban a vastag cerkákat részesítem előnyben, és ilyen kicsiknek is nagyon jó. Ha vékonyat veszel, vegyél olyat ami jó hajlékony. De ebben a korba a vastag a legjobb, vagy zsírkréta, kréta. :wink:

Az elmúlt napokban mikor az eső miatt nem tudtunk kimenni, Szonja festett. Festett??? pacsmagolt a kezével a festékben. :D Felhajtottam a szőnyeget, leterítettem egy csomó nagy papírt, adtam rá egy nagy pólót aminek már mindegy, én meg mentem főzni. Na ne tudjátok meg a végeredményt... :shock: :roll: :wink: :lol:

Tüccs, nekem van több ismerősöm is aki rendszeresen babysitterkedik. MEgírom priviben az árakat ha gondolod. De nektek biztosan más lesz a tarifa. Nektek amolyan "bentlekásos" daus kellene...vagy nem?

Szantre, neked mi a panaszod? :wink: :)

thenus

Henus,
ezen jót nevettem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Verna,
na, hát nekünk sincs hű de egy rugalmas napirendünk. Sőt. De vannak tól-ig dolgok, amiket szeretek betartani, mert én sem bírok teljesen rendszertelenül élni.
Pl. felkelés 6-8 óra között valamikor, ezután reggeli, majd a déli alvástól függően vagy előtte, vagy utána ebéd. Tehát valamikor 11-14 óra között. A délután is mindig változik aszerint, hogy épp otthon vagyunk, vagy megyünk valahova. Így az uzsi időpontja és tartalma is változó. Hol csak egy Dörmi, hol valami szendvics, de van, hogy főtt kaja. Mikor mi. Azt hiszem, ez nem túl szigorú. DE: az esti fürdéshez ragaszkodom, hogy 7-1/2 8 között legyen, és utána nem sokkal alvás. Természetesen én sem várom el, hogy Marci még mindig olyan korán aludjon el, mint régen, hiszen az alvási szokások is változnak időről időre. Ugyanakkor este 10-11 nekem kicsit sok, direkt így alakítottuk ki, hogy este legyen egy kis gyerekmentes időnk a férjemmel. És ez működik is. Természetesen van- ritkán -, hogy kitolódik a fürdésidő pl. vendégség miatt, de max. 8 órára.
A másik, amihez nagyon ragaszkodom, az az, hogy Marci mit ehet, és mit nem. Ez sem olyan hű, de szigorú, igazából mindent ehet, amit mi, DE: a csokit, agyoncukrozott nasikat, tartósítószer- és színezékbombákat igyekszem távol tartani tőle. Nem arról van szó, hogy nem ehet néha csokit, fagyit, sütit, én is adok neki, de ez kivételes, mert szerintem egy 19 hónapos gyereknek még nemigen van rá szüksége. Eszik majd épp eleget az életében, nem akarom, és nem is tudom eltiltani tőle. Most azonban egyen joghurtot, krémtúrót, max. Kinder tejszeletet. Ugyanígy nem vagyok hajlandó megengedni, hogy a gyümölcsöket bárki is cukrozottan adja neki. Vagy mikor anyós hoz 12%-os gyümölcslevet neki. Azt én iszom meg, Marcinak hozzon vagy Kubut (65%-os), vagy vegyen 100%-os leveket. Továbbá anyu előszeretettel hoz tartós zsömlét vagy tartós kenyeret Marcinak, mert hogy az milyen puha, és könnyen tudja enni. Na ja, csakhogy nem hiába áll el 3-4 hónapig!!!! És én tudom, hogy igenis könnyen megeszi a teljes kiörlésű magvan zsömlét is, mert nap mint nap ezt eszi. Szóval ettől is kiver a víz. De ha ott vagyunk nála, akkor csöndben tűröm, hogy ilyennel etesse, hiszen nálunk úgysincs más. De azért nem örülök, hogy már most teletömjük minden méreggel.
Szóval nem hiszem, hogy túl sokat "követelek", vagy hogy listát nyújtok be a nagyiknak, csupán 2 dolgot kérek tőlük, ahhoz viszont ragaszkodom, hogy tartsák be: az alvási szokásokat (ágyban és dél körül), és az étkezési szabályokat (minél kevesebb cukrozott, tartósított, színezett sz.r- teljesen úgysem tudjuk kikerülni, de amit lehet egészségesebbel pótolni, azt tegyük meg).
Na mindegy, csak azért írom, mert úgy jött le, hogy nagyon szigorú napirend szerint élünk, pedig az összes barátnőm azon csodálkozik, hogy milyen rendszertelenül élünk, és miylen lazán vesszük a dogot, mert náluk sokkal szigorúbb a rendszer.

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Napirendünk attól függően alakul, hogy reggel mikor ébred a lány, megyünk -e aznap valahova, vendégek jönnek, stb. Próbáltam bébi korától rugalmasságra szoktatni, és ez be is jött. Pár hónaposan már simán elaludt késő este, egy zajos vendégsereg kellős közepén.

Tüccs, szuper az UH kép. A bébiszittyó árakban nem tudok segíteni.

Murphyke, Lili még mindig olyan kis babás szépség. Nagyon bírom a sáros popsis képet.

Giga, megértem, hogy kicsit ki vagy borulva. Nem lehet könnyű két kicsivel. Kitartás! Örülök, hogy Lili jobban van.

Tiop, látszik a képeken, hogy nagyon jól éreztétek magatokat. A privit megkaptam, csak bunkó módon elfelejtettem válaszolni. :oops: :roll:

Henus, gratula Szonjának! Tök jó, hogy szól, ha pisilnie kell.
Lajurának csak a frufruját vágtam le, annyira nem észrevehető a különbség.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.18 04:31-kor.
Vendég

Henus
köszi, légyszi írd meg az árakat, mert semmi viszonyítási alapom nincs. egyelőre heti 2-3 du-i alkalomra keresek vkit.
most rohanok, du vendégek jönnek.

este jövök.
helyesírásért bocs, dóri itt ül az ölemben.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Henus,
nekem is egész addig durrogott anyám, hogy ne legyek ideges és feszült, mert azért hisztizik a gyerek, míg egyszer leültettem, és közöltem vele, hogy akkor most beleszólás nélkül végighallgat. Felvázoltam neki, hogy ő életében nem volt soha abban a helyzetben, hogy egyszerre kelljen foglalkoznia 2 darab, 3 év alatti kicsivel. Amikor én megszülettem, szinte automatikusan le lettem passzolva nagyszüleimnek (3 hónapos koromig szoptatott az anyám, utána felnőtt kaját kaptam, addig volt teje), akkor velük laktunk, anyám meg ment szépen továbbtanulni, meg másfél éves koromtól melózni, merthát a nagyim meg a papa úgyis otthon vannak, és milyen jól elvan a kislány velük, és milyen nyugis a nagyszülőkkel - na ja, nagyanyám 3 gyereket nevelt egyszerre, beletanult... :wink: Amikor meg az öcsém született, én már 7 éves voltam, velem abszolút nem kellett foglalkoznia, szinte a főzésen-ruhamosáson-vasaláson kívül nem is adtam melót neki, csak az imádott kicsi fiával kellett foglalkoznia (egyedül keltem reggel, reggeliztem-felöltöztem és mentem suliba). Mellesleg éjszaka ha felsírt az öcsém, mire anyám odaért, én már visszaaltattam... na mindegy. Utána közöltem, hogy akkor majd bizonyíthat, mennyire egyszerű a két gengsztert ellátni - mi elmegyünk hosszúhétvégézni a férjemmel, ők meg jöttek a csajokhoz a faterral. Aztán vasárnap, amikor hazajöttünk 3 nap elteltével, kicsit kimerülve, és fejleszegve, és nagyon csendesen elismerte anyám, hogy egyenként is "kétemberesek" a némberek, hát még együtt... Na azóta nincs beledurrogás...
Persze ehhez az is kellett, hogy anyám felfogta, miszerint ők az én gyerekeim, az én szavam szentírásként értelmezendő velük kapcsolatban, minden téren, így a kaja és a kábénapirend terén is.
Anyósomra azért nem bízom rá a csajokat, mert ő sz.rik arra, amit mondok, meg mert nem kifejezetten szereti egyik csaj sem. Apósommal elvan mindkettő, mint a befőtt, anyósom meg sokszor hozzájuk sem érhet... ösztönök, szoktam mondani... :twisted:

No, mi a tegnap délutánt a Bethesdában töltöttük, Veronika kisasszony ugyanis kiszállt a járókából, valószínűleg fejjel előre. Engem épp kihívott Bogi a konyhába, hogy csináljak neki kakaót - a Nesquickből 12 másodperc - és csak annyit hallottunk, hogy puff, 2 pillanat csend, aztán iszonyú üvöltés. Berohantunk a szobába, Roni fekszik a földön és üvölt. Szerencsére a vastag szőnyegre esett. Most úgy néz ki az arca jobb oldala, mintha a Klicskoval lezavart volna egy laza 12 menetet. :shock: De abszolút nem tudom, hogy sikerült neki a dolog, mert a járóka széle a gyerek szájáig ér, felborítani nem tudja a járókát, úgyhogy tanácstalan vagyok... valószínűleg a hülye FP-s beszélő kutyáért kapaszkodott ki, mert üvöltve a karomban is azt mutogatta, aztán mikor odaadtam neki, elhallgatott és vigyorgott.... lementünk a dokihoz, déltől rendelt, jó alaposan megvizsgálta (most láttam először, hogy profiként is tud hozzányúlni gyerekhez, valószínűleg a kórházi múltja miatt). Ő azt mondta, hogy semmi baja a naccságának, de azért ad egy beutalót a sebészetre, meg koponyaröntgenre. Persze a férjem épp Hódmezővásárhelyen volt tegnap.... igaz, amikor megtörtént a dolog, bőgve felhívtam, és parancsba adtam, hogy azonnal indul haza soványmalacvágtában, lesz.rom a honvédséget, nincs háború, és haza is ért, mire menni kellett a kórházba (nemtom mennyivel száguldott).
Szerencsére nincs törés vagy repedés, így nem is tartottak bent minket. "Csak" zúzódás...

na, megyek, hív a "főnökség"... :lol:
andibab

Hali!
Asszem én most elbúcsúzom kb másfél hétre. Ma pakolnom kell, takarítani, délután megyünk Dévényeshez, utána meg anyósomékhoz Lili névnapozni. Holnap indulunk délelőtt a Balcsihoz, és majd csak 27én, vagy 28án jövünk haza. Remélem jobb idő lesz, mint amilyenek mostanság voltak. :?
Na pá! :wink:

Kép
Kép
giga1

Basszus Andi!
A szívbajt hozzátok rám! :shock: Örülök, hogy nem lett komolyabb baja Roninak!

Kép
Kép
giga1

Giga,
netuddmeg, én mennyire kikészültem... konkrétan kihánytam a reggeli szelet pirítósomat meg a kávémat, és buborékmentes vizen kívül semmi más nem bírt lemenni egész nap, este is csak egy salátát tudott belémerőltetni a férjem, mert már szédelegtem.
mondjuk ez a gyomorideg-féle tart már jó 2 hete, az öcsém ugyanis megint kórházba került, nagyon xarul volt, utána jött Bogi a múlt szombaton, a vonatozáson valami belement a szemébe (valószínűleg csak a haját fújta bele a szél) de ő akkora tragédiaként adta elő, hogy 6 :!: órán keresztül üvöltött-hisztizett folyamatosan... most meg a hugi...
kezdek tényleg kikészülni, ráadásul holnap reggel elmegy megint vidékre a férjem, és csak szombat délben ér haza... :cry:
andibab

ja, és jó nyaralást!
andibab

Andibab: hú, nem csodálom, hogy frászt kaptál! Hogy a csudába tudott kimászni, tényleg?! Lolo a mai napig nem tud kimászni a kiságyból - bár próbálkozik ezerrel...

Giga: jó nyaralást - és jó időt hozzá!

Pilla: nagyon jó topja van Lajának! :) És a haja is jó, bár tényleg nem nagy a különbség. Ja, egyébként én is levágtam Lolonak, egy reklámblokk alatt, amíg rátapadt a tévére. Mindenhonnan vágtam kicsit a végéből, de nem túl feltűnő, mert ugyanúgy göndörödik neki. :)

Mi pénteken megyünk szülinapozni. Tényleg, adjatok már tippet, egy három éves kislánynak mit vennétek ajándékba? (Akinek ilyen korú gyerkőce van/volt már, azoktól kérdezem elsősorban). Mondjuk nem túl drágáért, mert "csak" baráti a viszony, tehát nem rokon, viszont azért szeretnék vinni valami kis ajit. :)

Nircee: értem én, csak te írtad, hogy egy hétre felborul a napirend, ha nem tartják be... Nálunk pl. a délutáni alvás időtartama az, ami totál összevissza, de hát ezzel igazán nem lehet mit csinálni - ha egyszer felébred a kisasszony, már nem tudom visszaaltatni. Tegnap sikerült kemény 50 percet aludnia - máskor van, hogy 3,5 órát is alszik... Teljesen kiszámíthatatlan. Viszont az égvilágon semmi hatása nincs a későbbiekre - maximum este egy kicsivel korábban álmosodik el (mondjuk úgy 10 perccel korábban) ;). Másnap megy minden a régi kerékvágásban... Akkor volt egy hosszabb távú változás, amikor kórházban voltunk: mi ugye elég későn fekvő-későn kelők vagyunk, de a kórházban más a rend. Na ott Lolo is átállt a korai fekvés-korai kelés rendszerre, és még itthon is jópár napig aszerint éltünk. Aztán visszarázódtunk a "normál" napi rutinunkhoz. Mi még este 8-fél 9-kor javában levegőzünk ilyenkor nyáron. :) Utána van vacsi, fürdés, fekvés (mostanában fél 10 körül).
Vendég

verna,
ok, ok! :lol: Azért borult fel ennyire, mert drasztikusan nem tartották be, vagyis Marci nem 1 órával később, hanem kb. 4-5 órával később aludt el, mint szokott, és az egyébként fürdésidő előtt 1 órával ébredt, és ez már azért kicsit sok volt neki. Mostanra kezdünk egyébként helyrerázódni.

Andi,
hű, nekem is megállt a szívem először, de nagyon örülök, hogy nincs semmi baj! De tényleg hogy a nyavalyába tudott kimászni???? Marci sem tud, pedig még plüssei is vannak bent, és igazán extrém módon tud bárhova mászni, de ez még neki sem megy. :?: :?: :?: :?: :?: :?: Most már mindegy, a lényeg, hogy Ronika jól van, csak azért lenne jó tudni, hogy mégegyszer ne történhessen ez meg.

Giga,
jó nyaralást!!!!!

Pilla,
nagyon édes ez a kép Lajáról, szerintem tökre visszaadja a személyiségét! Imádom a hurkáit!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Andibab, de jó, hogy Roninak nem lett semmi baja. Nekem Sárám esett ki egyszer úgy a babakocsiból, hogy akkor még felülni sem tudott. Egy másodpercre hagytam ott és már csak azt hallottam, hogy koppan a feje. A mai napig nem tudom, hogy csinálta.

Verna, én valami készségfejlesztőt vennék. Gyurma, fejlesztő-kifestő könyv, hozzá filc, vagy ceruza. Esetleg társasjáték. Ha kisfiú akkor valami autós cucc, ha kislány akkor valami Barbis cucc, stb.
Vendég

Pilla: ez a készségfejlesztő jó ötlet! Tényleg, valami gyurmás, vagy kifestős cucc jó lenne! Köszi!
Vendég

Helló!

Andi, atyaaa-gatyaaa!!! :shock: :shock: Képzelem, hogy berezeltél! EZ a Roni lány nem semmi!!! Még jó, hogy nem történt komolyabb baj.

Pilla, Laura besz@rás. (bocsi :oops: ) Annyira zabálni való, ahogy áll a kis husi sonkáival, a teletömött képével, meg a rövid frufrujával. Kis maszat juli. Az arckifejezése, meg a tipikus: "nekem csacsogsz kicsi rigó?" NAgyon édes! :lol: :lol:

Verna, pont a krétát, gyurmát akartam mondani, de szerintem a fa kirakók (ezek az egyszerű beillesztők) is nagyon jók, szeretik a gyerekek...:wink:

Én ma elmentem fodrászhoz. Kicsit átvágattam, melíroztattam, mert megyünk jövő hétvégén lagziba, és akkor csak beszáríttatom. Délután meg elmentem soppingolni. NAgyon jól esett. Vettem is egy ruhát magamnak, meg egyet Szonjának. Ebben a legjobb az volt, hogy az enyémre anyu adta a pénzt, Szonjáéra meg anyósom. Tiszta jó biznisz volt. Megérte. :D :D Ezenkívül vettem Szonjának egy kis fűnyírót, mert meg van veszve érte, de nem adjuk majd oda, csak a szülinapján. :wink: :)

VErna, elsősorban tőled kérdezem, de várom a többiek ötleteit is. Ugye a középiskolai barátnőm esküvőjére megyünk. Erre felénk már mindenki pénzt ad ajándékba függetlenül attól, hogy barát, ismerős, rokon, vagy mifene. Nekem ez annyira visszás, hogy feláll a szőr tőle a hátamon. (Az ilyen akcióktól személytelenedik el ez a világ. :x ) Szóval én ajándékot vinnék, nem túl nagyot, mert nem vagyunk mindennapi kapcsolatban, néhanapján talizunk. Egy évben 2x mondjuk. A párom pénzt. Sütit, egyebet nem viszünk, mert nem fogom innen mucsáról zötyögtetni. Az én ötletem az volt, hogy vigyünk egy kisebb fajta ajándékot, és tegyük mellé az egyebek értékét pénzben. Ez nagy hülyeség? :roll: :oops:
Tanácstalan vagyok... :roll:

Képzeljétek, Szonjára minden alváskor adok pelust, de sosem pisil bele. Mióta wc-zik egyszer sem volt pisis a pelusa. Lehet, hogy ez már ennyire tudatos? Pedig volt, hogy este beivott, bedinnyézett, és arra számítottam, tuti bepisil. (Én is kimegyek éjszaka) de nem, csak reggel pisilt a wc-be.

Giga, neked jó nyaralást!!!
Itt most dörög villámlik, fú a szél... :? :x

thenus

Jó reggelt!

Giga, jó nyaralást, pihenést Nektek! :wink:

Henus, szerintem nagyon jó ötlet az ajándék + egy kis pénz. Mivel "csak" egy volt iskolatársad, barátnőd, ritkán találkoztok, szerintem elég az ajándék is.

Örülök, hogy tetszett a csajom képe. Apa épp a teraszt kövezte, így csak egy kis felsőt adtam rá, mert lépten, nyomon beleült a csemperagasztóba.

Itt az előzmény:

Kép Kép
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.17 08:35-kor.
Vendég

Henus: kérdés, hogy lesz-e menyasszonytánc (pénzes). Ha igen, akkor oda bedobod, amit pénzben nekik szánsz, és viszel ajándékot is, meg pénzt is adsz. (Hátránya, hogy nem fogják tudni, mennyit adtál... ;) ).
Ha a borítékozástól ódzkodsz, akkor lehet a pénzt esetleg más formában is adni. Egy esküvőn láttam, és nekem nagyon tetszett, hogy egy szép színes, mintás (de azért áttetsző) lufit megtöltöttek egy csomó kétszázassal, és azt adták át. Ezt pl. rá lehet kötni az ajándékotokra, és akkor egyben a dekoráció része is. :)

Egyébként valóban egyre inkább a pénz dívik, mint ajándék - van, hogy a pár kifejezetten azt kér! (Rokonoktól annak idején mi is azt kértünk, abból mentünk nászútra.) Mondjuk a barátoktól én sem akartam pénzt kérni, viszont többek kérésére csináltunk nászajándék listát, így akinek nem volt semmi öltete, az simán választott a listáról valamit.

Mindezt azért írom, hogy érdemes figyelembe venni azt is, hogy a pár mit szeretne, de valóban a legjobb, ha ötvözitek az ajándékot és a pénzt. (Én egyszer még lottószelvényt is adtam borítékban, persze a "normál" ajándékon felül.)

Lajának jobbulást! Tudod, múltkor nekünk is volt ilyen fo**s időszak, de két nap alatt túlestünk rajta!

Tippeket köszi amúgy, vettem gyurma-készletet (figurákkal), meg egy jópofa színezős készletet (a tollat vízzel kell megtölteni, és azzal lehet kiszínezni előre elkészített képeket). Szóval ez is megoldódott, kösz a tippeket! :)
Vendég

Henus,
egyik barátnőm esküvőszervező, ő és a párja azt kérték minden vendégüktől, hogy a menyasszonytáncnál 4 hasábos érvényes :wink: lottószelvényt dobjanak be - csak így lehetett táncolni a csajszival. ők amúgy a vendégekre bízták az ajándékozást, alapból mindenkitől pénzt kértek, merthát jópáréve együttlaktak már, szinte mindenük megvolt, felesleges még egy mikró vagy még két kávéfőző... aki viszont ódzkodott a pénztől, attól azt kérték, hogy valami nagyon személyes ajándékot adjon nekik.
(ezt mi is így csináltuk 5 éve a párommal - így kaptuk pl. az egyik nagybátyámtól, aki ének-zene tanár, az általa vezetett kórus - Sani Singers - éppencsak kiadott vadiúj, bemutatkozó cd-jét)
andibab

Sziasztok!

Henus,
mi is pénzt kértünk mindenkitől, mert mi is együtt éltünk, és már mindenünk megvolt. Mi egy elég drága nászútra mentünk,és nagyon jól jött volna a pénz, és bár hiába hangsúlyoztuk ezt, egyedül 1 (!!!) rokonunktól kaptunk pénzt, az összes többi ajándékot hozott. Szét is vetett az ideg!!!! Így van a padláson egy rakat porcelán meg kristály, amiket amúgy is utálok, csak vigyázgatni kell, meg porfogó. Így is elajándékoztunk már egy csomót.
Szóval én igenis a pénz mellett voksolnék, de - főleg barátoktól - kreatív formában (pl.a lufi nekem nagyon tetszett!). Nekem pl. nem a pénz összege számított volna, mert sok 5ezres is sokra megy, de a haszontalan dolgokat utáltam!!!!
Ez csak az én véleményem, mikor mi mentünk esküvőre, akkor meg kifejezetten nem kértek pénzt, így mi ajándékot vittünk, de ha azt kérne valaki, tuti azt vinnénk (megmondom őszintén, nekem egyszerűbb lenne). Persze a barátoktól valami aranyos személyes dolog is bőven belefér, mert mi is kaptunk ilyeneket, ezeknek nagyon örültünk.

Kép
Kép
nircee

Pilla,
milyen bunkó vagyok: Lajának jobbulást!!!!!! Sajnálom, hogy így vagytok, és remélem, hamar túl lesz rajta! Nálunk sajna 1 hétig tartott, nem kívánom senkinek!
Anyósod meg..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Pilla! Laurának jobbulást kívánok! Remélem már túl is vagytok rajta! Hogy bírta a diétázást?
(Az apuval kajálós kép az fergeteges!!!)

Murphyke! Nekem a bicajos kép tetszik a legjobban! Nagyon cuki a bukósisakban. Remélem jól telik/telt az időtök Szegeden!

Henus! Mi most voltunk esküvőn és tőlünk a pár kimondottan pénzt kért. Így én is osztom Nircee véleményét, hogy ez a legjobb, ha ezt kérik. Persze ki lehet egészíteni valami személyes ajándékkal. A lufihoz hasonló ötlet: virágcsokorba kötni a pénzt, nagyon jól néz ki.

Nircee! Ha felborul a napirendünk, akkor én sokkal jobban kiborulok, mint Dani. :roll: Ezért igyekszem betartani. Múltkor nem aludt a strandon, hazafelé a kocsiban beájult fél 7 felé (kb 9-kor teszem le aludni normálisan). Ezek után hajnalban 2-4-ig kukorékolt. Mondanom se kell, hogy tök ki voltam, mondjuk az lett a vége, hogy apukájával a nappaliban aludtak a heverőn. De azóta minden ok újra.

Andibab! Jó, hogy nem történt semmi komoly Ronival! Abszolút átérzem a helyzeted, mert Dani kb. 1 hónapja betörte a fejét, össze kellet csatolni, én 2 napig bőgtem egyfolytában.

Voltunk genetikai UH-on és minden rendben volt. És újra KISFIÚNK lesz!!! A doki szavait idézve: minden kétséget kizáróan. De azért egy 4D-s-re elmegyünk mostanság.
Marcinak fogjuk hívni (Márton). Képzeljétek Dani úgy szokott puszit adni, hogy odanyomja a kis arcát az arcomhoz, viszont amikor kérdeztem, hogy ad-e Marcinak puszit egy akkora cuppanósat nyomott a hasamra, hogy csak na!!! Majd megzabáltam, egyszerűen tündéri volt és nagyon meghatódtam, mert ilyet még sosem csinált.

Na eldugulok!

Jó éjszakát!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Köszi a tippeket nászajándék ügyben. :wink: POnt ilyen konkrét ötletekre gondoltam, Verna. :wink: A lottós nagyon tetszik. Azt hogy csináltátok? Kitöltöttétek, és feladtátok? VAgy csak a biankót? Bocs, hogy értetlenkedem... :oops:
Én tényleg valami egyszerű, személyes dologra gondoltam. Menyasszonytánc biztosan lesz, de szerintem mi azt nem várjuk meg. Szonja nem tudom hogy alszik egy idegen helyen, meg amúgy sem vagyunk azok a nagy mulatozósok, úgyhogy szerintem mi még az előtt le fogunk lépni. :wink:

Ja, és egy lufit hogy a frászba lehet papírrral kitömni, meg fel is fújni? :oops: :shock:

Pilla, Laurának jobbulást. Szerencsére ezek a fosingák nem szoktak sokáig tartani, és nyáron nagyon gyakoriak. Mi mindig az ellenkezőjével küzdünk. :? Szonja 2 napig is nem kakil. GYanítom az új helyzet az oka, a pelusnélküliség. Legutóbb ugyanis nagyon kétségbeesett. Nem akart se pelust, se wc-t, de végül csak a wc-t választotta... :roll:

thenus

Ja még azt akartam írni, hogy nekem ez a pénzezés attól fura legjobban, hogy megmondják.. Ez egy önkéntes dolog. Illik vinni nászajándékot, és mivel ez ajándék nem illik megmondani, mi legyen az. (pénz vagy más. ) Amitől még feláll a hátamon a szőr, ha a meghívón versbe van szedve, hogy vigyen mindenki pénzt. NEkem ez gusztustalan. Az is más ha céloz rá valaki, hogy minek örülne, meg az is ha kijelenti.
Ebben az esetben egyébként egyikről sincs szó, ezt csak úgy témába vágóan mondom. 2 éve az egyik közeli barátunk olyan meghívót hozott, hogy azóta is forog a gyomrom. Majd leírom milyen duma volt benne.

thenus

Henus,
jujj, azoktól a meghívóktól engem is kiver a víz!!!! (Bocs, ha megbántottam valakit). Mi egyáltalán nem utaltunk rá, hanem mindenki megkérdezte, hgy mit kérünk, mire lenne szükségünk, erre mi mondtuk, hogy hát leginkább pénzre.... És emiatt voltam mérges, hogy ha már egyszer megkérdezik, és mi elmondjuk, akkor miért kell egy vagyont kifizetni egy csomó kristályért, amit a büdös életben nem használ az ember? Bár van egy tippem.... Nem akkor vették ők sem...... Mindegy, ha valami hasznosat, vagy aranyosat hoztak volna, az más. Pl. a legjobb barátnőm sem adott pénzt, viszont kaptam egy morzsaporszívót, ami ugyebár nem egy nagy érték, mégis az egyik leghasznosabb ajándék.

Tényleg, most jutott eszembe egy szuper ötlet, amit a barátnőm testvérééktől kaptunk (a legszuperebb ajándék ez volt!!!), csak egy fotónyomtató kell, meg áram:
mikor megvolt a templomi esküvő, kérdezték, hogy mikor kezdődik a vacsora. Mi mondtuk, hogy kb. 1,5-2 óra múlva. Mondták, hogy el kell menniük valahova, de akkorra mindenképpen ott lesznek. Így is volt, lezajlott a vacsi, átadta mindenki az ajándékokat. Mikor másnap kinyitottuk az ajándékukat, óriási volt a meglepetés! Egy Happy Box-os képkeretben ott volt a templom előtt készített képünk!!!!! Így nem kellett heteket várni, míg láthattunk végre valamit rólunk. (A családom nem fotózott, a haverokat összeszedni nem egyszerű, a hivatalos képek is 1 hét múlva lettek meg). Sokáig nem értettük ez hogy lehet, de aztán leesett a tantusz. :lol: Nem a legjobb kép rólunk, de a legjobb ajándék volt, és azóta is az van a könyvespolcon, a világért sem cserélnénk ki!

Ja, én úgy tudom, az ilyen lufikat nem házilag csinálják, hanem vannak helyek, ahol megtöltik, és heliummal felfújják.

Mali,
GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szóval lesz még egy Marcink?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Örülsz, vagy inkább lányt szerettél volna? Őszintén!!!
Édes lehetett Dani a puszijával! Mostanában Marci is egyre többet jön oda, és simogatja meg spontán a pocakomat, régen erre kérni kellett.

Ma megjött Simi ágya, felállítottuk Marci szobájába, Marci nem különösebben reagált rá, csak magyarázott egész este, hogy Apa szerelte azt az ágyat. A férjem örül, hogy semmi reakció nem volt, erre megnyugtattam, hogy várjon még pár hetet, és Marci biztosan reagál majd, valószínűleg elég hangos formában! :D

Tiop,
merre vagy????????????????????

Na, mára eldugulok, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Jaj, még valami!

Elkészült az új honlap, ha van kedvetek és időtök, szeretettel várok mindenkit!
Tettem fel néhány videót, a Marci oldala/Videók alatt, a kékek az újabbak. Van köztük egy "Hiszti", azt érdemes végignézni, csak sajna rossz szögben vettem fel, ezért kicsit ki kell tekerni a nyakatokat.

A lap címe: www.kerifamily.com

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Lajura már jobban van. Igaz még mindig hígabb a széklete, viszont egy nap már csak kétszer, háromszor kakil be.

Mali, gratulálok a pici fiúhoz. A vonalzód alapján azt hittem Csabának fogják hívni.
Lajura egész jól bírja a diétát, kivéve azt a részét, hogy nem ehet paradicsomot, uborkát, barackot, stb. Imádja a zöldségeket és a gyümölcsöket, most csak főtt répát, krumplit ehet. Azért egy kis banán lecsúszott Neki uzsira.

Henus, a pénzéhes meghívóktól engem is kiver a víz. A volt férjemnek lesz jövő hónapban az esküvője. Sára kapott meghívót és megmutatta. Szerintem ők azt hitték vicces szöveget találtak ki arra, hogy kérjenek pénzt, szerintem meg egyáltalán nem vicces... Sőt! Mondjuk én a nyálas szövegeket sem csípom, bár esküvői meghívókra mindig valami ilyet írnak. Ez a szokás.

Ha a húgom menne férjhez, tőlünk tuti, hogy egy lánybúcsút kapna és egy bérelt limuzint az esküvőre. Plusz pénzt, amiből azt vesz maguknak, amit csak akar.
Vendég

Hát, szerintem az még mindig jobb, ha valahogy megfogalmazzák (pl. versben), hogy pézt kérnek, mint amikor a meghívóra bankszámlaszámot nyomtatnak - ilyet is láttam... ;)
De tényleg, a pár tudja legjobban, mire van szüksége, és célszerű megmondani, mert ez a vendégeknek is segítség. A legtöbbnek semmi ötlete, ezért még szívesen is veszik, ha a pár közli, mit szeretne... Egyébként a vendégeknek is kellemetlen, ha ilyeneket nem tisztáznak előre...

Nálunk pl. abból volt gond, hogy a párom nem mondta meg a családjának, hogy mit kérünk, illetve azt sem mondta meg, hogy nem lesz pénzes menyasszonytánc - én ettől nagyon idegenkedtem. Volt menyasszonytánc, de aprópénzért. Ezt én közöltem is a meghívottak többségével, de a párom nem tartotta fontosnak közölni a családjával... Ebből az lett, hogy adtak különféle apróbb ajándékokat, illetve kisebb összegű pénzt, majd várták a menyasszonytáncot, hogy majd bedobják, amit ránk szántak. Utólag hallottuk vissza, hogy ki voltak akadva, hogy nem szóltunk, hogy nem lesz pénzes menyasszonytánc - és így meg sem kaptuk, amit nekünk szántak. Szóval mindenkinek kellemetlen volt a helyzet - ilyeneket tényleg érdemes előre tisztázni!!!!
Én mondtam azt is, hogy legyen nászajándék-lista a barátoknak. A párom hülyeségnek tartotta, de amikor már az 5. ember hívta fel, hogy mit szeretnénk, akkor gyorsan írtunk egy listát, és közzétettük a neten. Különféle értékű ajándékokat írtunk fel, így tényleg mindenki olyat választott, amilyet akart. Így mindenki jól járt, nekik sem kellett agyalniuk, mi meg azt kaptuk, amit szerettünk volna. Egyébként még egy dolog, ami mindig jól jön, nem pénz, de azért mégis hasznos: ajándékutalvány. Pl. Ikea. Mi is kaptunk egy csomót, a mai napig szoktunk belőle vásárolgatni, ha épp szükségünk van valamire az Ikeából. (De lehet Media Markt is pl.)

Szóval számtalan lehetőség van, de mindenkinek az a legjobb, ha előre tisztázzák, hogy mit és milyen formában szeretnének.

Henus: a lufit sajnos nem tudom, hogy csinálták, de tényleg célszerű héliummal tölteni. Ha gondolod, adok elérhetőséget, aki szerintem meg tudja csinálni.
Vendég

Ja, most nézem, Szonjának meg szülinapja van?! Boldog szülinapot neki!!!! :)

Mali: gratula a kis tököshöz! :)

Na megyek ebédeltetni - délután meg szülinapi zsúr lesz! :)
Vendég

Szonjának Nagyon Boldog Szülinapot!!!!!!!!!
Már 2 éves???????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Hát, hogy a csudába ne akadjon ki az ember:
1/4 12-kor mindenannyian lent voltunk a nappaliban, Marci meg elkezdtett hisztizni, dörzsölgetni a szemét. Mondom a férjemnek, legyen szíves felvinni az ágyába, mert most evett Dörmit, ráadásul tiszta a pelus, és nagyon fáradt, mindjárt elalszik. A férjem persze rákontrázott, hogy nem álmos, csak sírás lenne, maradjon csak lent. Persze Marci egyre hisztisebb, és az a tipikus álmos-hisztis. Mondom ok, csináltok, amit akartok, de jobb lenne, ha rám hallgatnátok. Én azonban hulla voltam, felmentem az emeletre aludni.
Egyszer csak arra ébredek, hogy Marci magából kikelve hisztériásan üvölt, megnézem az órám, hát 3/4 1 volt!!!!!! A férjemnek még mindig nem jutott eszébe, hogy talán le kellene fektetni, ha már 1,5 órája is álmos volt! Inkább mindennel megpróbált játszani, amivel csak még jobban felpörgette. Persze mindeközben enni sem adott neki (egész nap még csak a reggeli tejet és 1 Dörmit evett Marci!!!!!). Persze, hogy halál ki volt már borulva, éhes, álmos volt. Lementem, persze enni ilyenkor már nem lehet neki adni, mert csak dobálja magát és üvölt, így csináltam neki egy adag tejecskét, felvittem a szobájába, betettem az ágyába, és azóta csend van, már alszik is!
MIÉRT NEM LEHET RÁM HALLGATNI??????????????????? Nem akarok rosszat, de ezt soha senki nem hiszi!!!! Bele sem akartam szólni, csak hát láttam a jeleket Marcin! Direkt azért mentem fel, és hagytam őket egyedül, hogy kicsit gyakoroljanak, mi lesz, ha kórházban leszek. De mi lesz így???? Marci egész nap nem eszik, nem alszik, sőt, inni sem csinál neki senki, mert elfelejtik??????
Ha nem lenne majdnem 24 órában itthon a férjem, akkor megérteném, hogy nincs rutinja, de szinte egész nap velünk van, látja, mi történik. Vannak napok, mikor napközben egyáltalán nem is dolgozik, így szó szerint velünk van, és ilyenkor bizony átadom neki a feladatokat, csak annyi, hogy nem vonulok el, hanem velük vagyok.
Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Szonjának Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Nircee: hát igen, a pasik felületesebbek ezen a téren... Nálunk szerencsére nem durvul el ennyire a helyzet, de volt már, hogy arra jöttem haza, hogy Lolo hozta nekem az üres iszijét, hogy töltsem meg, mert az apja nem tette meg... a tisztába tevés is néha halasztódik...
A pasik már csak ilyenek, a saját kényelmük gyakran fontosabb...

Viszont ha majd kórházban leszel, ő viszi el a balhét, vagyis neki lesz nyűgös Marci, akkor majd hamar rájön, hogy neki is jobb, ha tökéletesen ellátja a gyereket, megeteti, ha kell, lefekteti, ha kell, stb. Akkor az lesz az érdeke, és nem leszel ott te, hogy megold helyette a problémákat. ;) Szerintem még jót is fog tenni nekik egy kis "anyátlanság"...

Mi buliban voltunk, sajna Lolo nem volt formában, elég hisztis volt, és minden fontosabb volt, mint az evés... :( Alig evett valamit, főleg édességet. Sajnos amikor társaságban vagyunk, mindig ez van, minden fontosabb, mint az evés... Remélem, a nyaralás alatt változik a helyzet, és nem fog egy hétig éhezni...

Henus: rájöttem, hogy a lottószelvényre még nem válaszoltam. Szóval természetesen kitöltve, feladva adtam át (magunknak is megjátszottam ugyanazokat a számokat, mert a guta megütött volna, ha másnak nyerek, magunknak meg nem ;) ), a szelvényt betettem egy képeslapba, borítékba, és rögtön a szertartás után átadtam. Azért akkor, hogy még a számhúzás előtt megkapják - hiszen így benne volt a lehetősége, hogy nyernek. Meg is mondtam, hogy ez csak egy elő-nászajándék, de mindenképp át szeretném adni minél hamarabb. ;) Egyébként nem nyertek... :(
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat MártonMarci nevében is!

Nircee! Én mindig is fiút szerettem volna. Egy kicsit tényleg furcsa, hogy nem tudom meg, hogy milyen, ha valakinek kislánya van (nem tervezünk több bébit), de nem vagyok csalódott. Egyébként remélem, hogy majd jót tudnak együtt játszani.
Sajnálom, hogy idegeskedtél az alvás miatt! A pasik pasiból vannak, fele annyira nem praktikusak, mint mi vagyunk. Engem eddig nem zavart, de most hogy gyerek van egy-két dolog engem is bosszant. Igyekszem visszafogni magam és nem balhézni, elvileg Dani nem cukorból van, néha nem baj, hogyha kap egy kis kiképzést (persze nem olyasmire gondolok, hogy evés).

Pilla! Örülök, hogy jobban van Laura! A banánt szerintem eheti nyugodtan, az fogja a székletet! Azért írtam a vonalzóra CsillaCsabit, mert apukájának az a szokása, ha nem ismer valakit akkor Csillának/Csabinak hívja, kvázi ezzel helyettesíti a pasi/csaj szót.

Szonjának boldog 2. szülinapot kívánunk!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket. Jó nagy buli volt ma nálunk, majd holnap teszek képeket. MOst kicsit hulla vagyok... :oops: :?

A lottót én is így gondoltam, és első gondolatom az volt, hogy magunknak is feladom. :D :D :P :oops:

NA majd részletesen jövök holnap. :wink:

thenus

Sziasztok!

Henus, Szonjának nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Nagyon várom a képeket!!

Mali, gratulálok a fiúcskához!
Dani hogy törte be a kobakját? Ilyen kis gazfickó a fiad? :wink:
Képeket szeretnénk rólad és Daniról is!!!! :lol: :lol: :lol:

(Mali, Csakegyről nincs híred? Ha jól emlékszem, nagyjából egyidősek a bébikék..)

Nircee, szerintem megoldja a párod a gyerek körüli teendőket, ha rákényszerül. Az egészen más, ha tudja, hogy ott vagy az emeleten, és bármi van, tudsz menni segíteni. Jobban odafigyel majd Marcira, meglátod!! Emiatt ne idegesísd magad! Meg gondolom anyukád is ugrásra készen lesz, ha szüksége lenne egy kis segítségre a férjednek, az alatt a pár nap alatt, míg kettesben vannak.

Murphyke, annyira édes a csajod! A biciklis-bukósisakos haláli!!!

Pimpóka még mindig nyaral???
És Tiop??

Lajának, és a 'kis kommandósnak' jobbulást! :wink:

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szonjának én is boldod szülinapot kívánok/unk!!!!!

Mali, nektek pedig gratula az öcsihez!!! :D Mi kedden megyünk 4d-re , már nagyon kiváncsi vagyok. :lol:

Úgy emlékszem, Tiopék is elutaztak a héten. :roll:

Andi, ezen a járókából-kiesésen én is meglepődtem. Akrobata egy lányod van, nagy szerencse, hogy nem lett baja. :shock:

Mi tegnap menésben voltunk, vettünk szekrényt és ágyat a gyerkőcöknek. Igaz, csak 4hét múlva lesz meg, de legalább túlvagyunk rajta. Viszont iker-babakocsit lehetetlenség találni. A brendonban nincs abszolút újszülötteknek való, a kenguruban 170ezerért :shock: , a minimanóban 120ezerért, így valószínűleg kinézünk majd Bécsbe. Nem tudtok odakint valami jó kis babakocsi-lelő bevásárlóhelyet???

Képzeljétek Dóri száján kijött valami herpesz féle felül. Jó nagy, és tegnap még vérzett is neki. Fogalmam sincs mitől, mert se Robi se én nem vagyunk herpeszesek abszolút. Szóval a kérdésem az lenne, kezeljem-e valamivel, vagy várjak, hogy elmúljon???

Szép vasárnapot mindenkinek!!!

KépKép
tüccs

Hová tűnt el mindenki??????

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs, sajna herpeszes témában nem tudok segíteni. Még nem volt ilyen jellegű problémánk.

Henus, várjuk a képeket. :wink:

Mi, reggel 8-kor a Központi Okmányirodában kezdtünk, apának kellett útlevél, Sárának pedig személyi és útlevél. Sára útlevelét nem csinálták meg, mert az a papír amivel múltkor csináltattam nem jó. Akkor tudnám múltkor miért fogadták el... Áhhh... Magyarország...

Egy tenapi képet dobok fel. Apa talált egy varangyot, Lajura meg buzgón simizte. Még puszit is akart adni neki. Lehet, azt hitte királyfi lesz belőle...

Kép
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, de tegnap még egy szülinapra voltunk hivatalosak, és ugyanolyan fos voltam. :? Látom elég nagy volt a pangás a hétvégén.

Én is úgy emlékszem egyébként, hogy Tiopék elutaztak BAjára. :roll:
Viszont Pimpoka már megint eltűnt....VAgy most operálják? :roll:

Tüccs, szerencsére herpesszel nekünk sem nagyon volt még dolgunk. Anyósom ő Lipset nyomja egybl, ha kijön neki. Szerintem azzal nem árthatsz. :roll:

Teszek fel néhány képet a szombati buliról. Szerencsénk volt az időjárással, sütött a nap, de nem volt kánikula. Szonja egész nap nem aludt, és estére hulla volt. Az ajándékoknak nagyon örült, de a vendégeknek szintúgy. NAgyon cuki volt, hogy mindenkinek megköszönte amit hozott és nyomott egy puszit. :oops: :D
ÉS amivel az egész napot megfejelte: A lányok bekenték neki is a haját valami barbie hajfestékkel. MOndtam neki, hogy csak akkor ha este lemoshatjuk. Erősen bólogatott. Aztán természetesen a nappaliban fürdött :? és szó nélkül magától belefeküdt a kádba, hogy mossam le a haját. NA nekem ez volt a legjobb aji az ő szülinapja alkalmából. :oops: :D MA ezt meg is ismételte, kedve szottyant hajat mosni.... Én nem tudom mik ezek a hirtelen fordulatok a gyereknél....de örülök... :D

Kép Kép
Kép Kép

Kép Kép

thenus

JA, LAura adja foráját a varanggyal! :lol: :lol: Szerintem nagyon jó dolog, hogy így születünk. Mármint nem irtózunk az efféle állatoktól. Én szeretném, ha SZonjában nem alakulna ki a sipítozós reflex ha meglát egy ilyesmit. :lol: :D

thenus

Jó reggelt!

Én nem hiszek a szellemekben, sem az UFO-kban, se semmiben, amit még nem láttam. Persze hiszem, hogy ebben a nagy univerzumban nem vagyunk egyedül, de mivel még nem láttam UFO-t, nem hiszem, hogy a Földre járnának. Inkább hiszek a MÁTRIX-ban.
De...
Tegnap éjszaka valami nagyon fura történt. Néztem a South Park-ot és elaludtam. Arra ébredtem, hogy szól a TV, kikapcsoltam, hasra vágtam magam, hogy szunyálok tovább. Ekkor a bal oldali szomszédunk felől egy hang iszonyatos gyorsasággal jött, és megállt a jobb oldali szomszédunk üres telkénél. Pér másodpercig tartott az egész, de rettentően elkeztem félni. Pár másodperc múlva a hang az ég felé távozott, szintén iszonyatos sebességgel. Még soha életemben nem hallottam ilyet, nagyon furcsa volt. Esküszöm, hogy "kerek" hang volt. Nem tudom megmagyarázni, de tudtam, hogy valami kerek tárgy az. Ilyesztő csend lett a környéken, még a kutyák sem ugattak. Egyetlen kis szöcske ciripelt valahol a távolban. A valami távozása után még legalább 2 percig síri csend honolt.
Lányok, én úgy féltem, hogy remegett kezem, lábam és a hányinger kerülgetett. Eskü, majdnem kitaccsoltam.
Felébresztettem a páromat, persze kiröhögött. Meg mérges is volt... Reggel meg újra kiröhögött.

Lehet, hogy Ti is kinevettek, de én hallottam, amit hallottam.

Henus, nagyon szépek a torták, és csini a rucid. ;) A jányod is nagyon csini volt, az ugrálóvárból kinézős kép a kedvencem. Szerintem Szonja nagyon hasonlít rád.

Én csak a bogaraktól irtózom. Na nem mindegyiktől, és nem sikítozósan, de a fülbemászótól nagyon. Pedig gyerekkoromban üvegbe gyűjtöttem a suszter bogártól elkezdve a pókig, mindent.
Lajura nem irtózik semmitől, még a gilisztát is lazán megfogja. Gondolom később majd benne is kialakulnak bizonyos "fóbiák". Mint mindenkiben... De tényleg érdekes, hogy ilyen korban még mindent megfogdosnak, megsimiznek, és az én csajom a legtöbb dolgot még meg is kóstolná...
Vendég

Kedves Fórumozók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani új szolgáltatásunkat: Gödöllőn és környékén pelenka és popsitörlő házhozszállításával foglalkozunk. Ízelítő az árainkból: newborn 23 ft/db-tól, mini: 24 ft/db-tól, midi: 28 ft/db-tól, maxi: 34 ft/db-tól, junior: 36 ft/db-tól, popsitörlő: 350 Ft. Gödöllőn a házhozszállítás ingyenes. Kérésre szívesen küldök árlistát. Üdv.Joag
joag

Sziasztok!
Roli köszöntést köszönjük szépen!
Jól esik,hogy hiányoltok,de sajna nem Baján voltunk(családi okok nem engedték)hosszú lenne le4írni így bele sem kezdek! :oops: :? :twisted: :twisted: :( :cry:
Viszont helyette voltunk a Vasúttörténeti parkban ahol a gyerkőcök nagyon jól érezték magukat,tetszett nekik a sok régi "Thomas",ahogy Zsani hívta őket! :wink: :lol: Aztán hétvégén fel állítottuk végre a játszóteret,így elment az egész péntek,szombat rá.Vasárnap pedig egész nap kint voltunk a gyerekekkel,mondjuk amióta megvan a játszótér azóta egyfolytában kint kel lenni!Majd dobok pár képet a végén!
Henus!
Szonjának nagyon sok BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!Kicsit megkéstem vele bocsi! :oops:
Kép
A képek nagyon jók,nekem a sok tortás tetszik amikor olyan érdeklődve nézi,hogy mi is van az asztalon és,hogy ezt most mind ő kapta!?a füleses torta pedig tuti jó! :wink: :D Gratulálok Szonja bilizéséhez,igazán ügyesek vagytok!Zsani nekem most nem hajlandó bilizni(mindég)tegnap is ráült belepisilt,de utána 3x a bugyiba ment!Ez van,majd rászokik Zsani is előbb vagy utóbb! :wink: :D
Pilla!
Jó a kép,és az még jobb,hogy nem fél az ilyen gusztustalanságoktól Laura!Zsani a gilisztákat hozza mindég a két ujja között mutatni! :lol: :wink:
Tüccs!
Mi lenne ha használtan vennétek,nagyon sokan árulnak iker babakocsit,és nem olyan drágán!Vagy nem akartok használtat?? :roll: Sajna újonnan nagyon drága lesz,az biztos,hiszen 2 babakocsi árát fizetitek ki! :cry: :? Herpeszre nekünk a doki írt fel valami kencét! :?
Henus!
Még a lagzival kapcsolatban akartam neked írni!Nem az a lényeg,hogy mennyiért vesztek,vagy mennyi pénzt adtok,a lényeg az,hogy egyáltalán adtok valamit és aki ezt nem értékeli az menjen a fenébe!Barátnő/osztálytárs én mindenféleképpen ajándékot vinnék valami olyasmit aminek én is örülnék!Menyasszony tánc pedig mindenkinél van(én még olyan lagzit nem láttam ahol nem lenne),akkor ott valahol a közepén táncolsz(nem kötelező a férjednek is táncolnia) és dobsz be annyit amennyit a pénztárcád enged!Ugyan úgy felfog állni a menyasszony 2000-5000 ft-ra is mint 20.000-re! :!: Mi most megyünk Augusztus 10-án ide Mogyoródra Lagziba mi pl Rakklet sütőt viszünk,vagyis a férjem pénzt vinne!ez még eldől addig!Tortát biztos viszünk,és táncolunk is mind a ketten azt a pánzt elosztva amit szánunk rá! :wink: Nem szabad túlzásokba esni,mert( legalábbis mi) nem azért csináltunk lagzit,hogy meglegyen a házra ,vagy bármi másra a pénz!! :? :oops: Ja és a lufikat tényleg nem házilag készítik,hanem valami cég csinálja jó sok pénzért!Barátnőm lagzijában is volt ilyen,a menyasszonynak kellett kilukasztania és utána összesepernie a pénzt!
Mali!
Gratulálok a fiúcskához! :wink:

Csajok nagyon sokat írtatok,képtelenség visszaolvasnom! :oops: :( :? Próbálok visszakapcsolódni hozzátok! :oops: :wink:
Pár kép és húzok,mert Zsani levetkőzött csupaszra! :lol: :shock: :?
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kerten van még mit csinosítani,de maj az is meglesz,meg már azóta volt is amióta a képek készültek!
Sziasztok,szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Nagyon érdekes amit leírtál,én hiszek benne és igenis vannak megmagyarázhatatlan dolgok!Nem lettem volna a helyedben!Brrrrrrr.... :shock:

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?