Új privát üzeneted érkezett!

bocsi, elnéztem, én nem június végén voltam ott, de mi is sokan voltunk 10-16ig voltam bennt...
Csirke
Csirke

s.kata,
mi volt a kellemetlen élményed a szülés kapcsán?

Pimpa
pimpa

Gumicukor,

köszi a tájékoztatást, + én fürdés után fél percig hideg-meleg "alsózuhanyt" veszek (de a hideg aztán tényleg hideg) állítólag ez is remekül edzi a gátat (akárcsak a testet Kép).
A málnalevélről többször hallottam, ennek ténylegesen mi az alapja? Mi lehet a hatóanyag?

Boróka mondta, hogy a Kútvölgyiben az alap a gátmetszés, nem nagyon térnek el ettől, de hogy őszinte legyek, nem is bánom, bár sokaktól hallottam, hogy első szülés esetén sem lehetetlen vállalkozás.

Pénteken megyek terheléses cukorvizsgálatra (26. hét). Remélem, o.k. lesz az eredmény. Mindenestre érdekes, hogy a várandósság első 2-3 hónapjában teljesen elutasítottam az édeset (akárcsak mint ízt is), most meg majd megveszek érte Kép Tudom, hogy a terhességi cuk.betegség egészen más, de azért kíváncsi vagyok.

S.Kata, remélem, tényleg csak a véletlenek összjátéka esküdött össze ellenedKép

Ja, pénteken utánajárok a felkészítőnek, most már tényleg ideje, azt hiszem.
Amúgy ollan de ollan jól érzem magam a bőrömben, abszolút semmi problémám, remélem, így is marad (persze a lehetőségekhez képest Kép).
Kismalac már kirúgja esténként az oldalamat, épp azon morfondíroztam tegnap, hogy ha már most ilyen "erővel"Kép jelzi létét (a meglepetéstől szóhoz sem jutottam) mi lesz itt később??????

(Bocs, hogy már megint off, de valaki nem jött rá, hogyan kerülhetett az én nevem alá az Enikő hozzászólása? Még mindig érdekelne.)

Mindenkinek minden szépet kívánok,

Pusza
Fruzsi
25+5 Kép
cinderella

Málnalevéltea

Terhesség alatt nem szabad inni, a terhesség végétõl viszont nagyon is jótékony hatású, mert szülésnél segíti a méhösszehúzódásokat. A 35.-36. héttõl (egyes természetgyógyászok szerint már a 32.-33. héttõl) érdemes naponta 1/2-1 litert meginni belõle. (Jó íze van!) Így készül: 1 teáskanál szárított málnalevelet leöntesz 2,5 dl forrásban lévõ vízzel, 10-15 percig állni hagyod és leszûröd.

Bővebben:
http://www.babapont.hu/babavar/szul/segit.html

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Csirkének: én június végén szültem, hát úgylátszik tényleg arról volt szó, hogy akkor éppen minden összejött...
A szülésről annyit, hogy nyilván én is hibás vagyok abban, hogy nem tájékozódtam megfelelően előre, például nem néztem meg a szülőszobát és engem nagyon megdöbbentett ott az, hogy egy függöny mögött, tőlem egy méterre szül valaki. Ezen kívül rosszul esett az is, hogy az orvosom és a szülésznő miközben én szenvedtem, röhögcséltek és a kollégáikról beszélgettek. A vajúdás alatt nagyon rossz volt, hogy az ágy olyan magas volt, hogy lépcsőn kellett fel és lemászni róla. Ez lehet, hogy máshol is így van, de nem volt semmi más alternatíva.
Különben ma voltam az új nőgyógyászomnál, aki azt mondta, hogy nem véletlen, hogy még mindig fáj a gátsebem, mert továbbszakadt egy kicsit és annyira heges, hogy csak a következő szülésemnél lehet majd korrigálni. Erről nekem nem szólt az orvosom sem akkor, sem a hathetes kontrollon.
Károgni azért nem akarok, nagyom boldog vagyok a babámmal, csakhát kicsit másképp képzeltem.
Ezek persze főleg emberi dolgok és nem a kórház felszereltségére vonatkoznak. Szülésznőt sem fogadtam, talán ha így lett volna, akkor kedvesebb, jobban odafigyel, de azért ennek nem így kéne lennie.
s.kata

Gumicukor!
Koszi szepen! kicsit faraszthattam volna magam es megtalaltam volna.
Judit
Névtelen

s.kata

Én sem néztem meg a szülőszobát, szülés előtt, kb. annyit láttam belőle, amennyit a ctg-n bekukkantottam. Arra fel voltam készülve, hogy függöny lesz és más is szülhet velem egyidőben. Szerencsére nem így volt, mert akkor csak én szültem és teljesen egyedül voltunk.
A szülésznőm sem volt választott, mégis maximális kedvességgel, szakmai tudással, emberséggel állt mindhármunkhoz.
Azt javasolnám, hogy mindig kérdezz, mi miért történik, miért van szükség bizonyos dolgokra. Sajnos nem mindegyik orvos bőbeszédű, ezért kell kérdezni sokat, még ha nekik evidens is az, amiről faggatod őket.
Talán másodjára szebb élményeid lesznek, szívből kívánom!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Ez a lépcsőzés tényleg rossz volt nekem is.
Csirke

Gumicukor
Te tényleg a legmázlistábbak közé tartozol, minden szinte mesebelien jól ment.
Gratulálok.

Szivós
Névtelen

Szia Kata!
Nekem is van egy februari csemetém. Nönapra igérték, de kicsit rakapcsolt a célegyenesben és mar febr. 14.-én elöbujt! A sulya szerencsére megvolt hozza, igy 37 hetesen 3450gr! A férjem szülinapja egy nappal késöbb van, igy azota mindig ujra megkapja a fiat ajandékba. (Es mindig örül neki...) Te is klassz kis ajandékot eszeltél ki magadnak!
Adj majd hirt magadrol!
Akoti
Akoti

Szia Tanci!
A majus még tényleg kicsit odébb van, de azért, gondolom, mar mindennapos téma ez a Bébi nalatok is... és ez igy is marad ugy 20-30 évig!
Sok sikert, halljunk am még felöled!
Akoti
Akoti

Szia Akoti!
Az biztos, hogy ez lesz a legértékesebb ajándék, amit valaha szülinapomra kaptam... : ))
Egy kis közös ajándékcsomag a páromtól és magamtól.... : )
Olyan fura, ez eddig meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg előbb is érkezhet, én már teljesen beosztottam magam február végére. De most, hogy mondod, így még izgalmasabb a dolog... : )
üdv
Kata
Kata

Visszatérve a császármetszés és EDA problémához: császárkor nem EDA-val érzéstelenítenek? Úgy tudom, altatással rizikós a babának, nem lehet utána szoptatni... Tehát ha császárnál EDA-t használnak, akkor mégiscsak kell hogy mindig legyen kéznél képzett aneszteziológus, nem? Hiszen bármi közbe jöhet,és akkor hirtelen császározni kell...

Nóra
Névtelen

Nóra!
Császárnál nem EDA, hanem spinál van (máshova szúrják, deréktól lefelé bénít, 12-24 órát kell utána a fej emelgetése nélkül hanyatt feküdni, és szövődmény lehet az erős fejfájás; az EDA meg ugye szabályozható, utána nem kell feküdni, nincs jellemző szövődmény). Pontosabban lehet választani az altatás és a spinál között, de az anesztes általában a spinált ajánlja. Természetesen van kéznél képzett anesztes, más osztályon, és amikor sürgősségi vagy programozott császár van, akkor onnan feljön. De a szülészetnek nincs külön anesztese. (Más kérdés, h én pl. azért nyomorgattam a félúton beszorult babám fejét a 2-5 perces tolófájásokkal egy órán keresztül, mert várni kellett, míg az előző sűrgősségi császár befejeződik... Nem tudom, hogy akkor mi van, ha pl. leesik a gyerek szívhangja. Arrébb tolják a másik császárost? Vagy?)

Réka2
Réka2

Nóra, fentebb írták, hogy csaszinál spinált használnak, aminek a beadása különbözik az EDÁétól. Utóbbi a bonyolultabb, a vastagabb tű miatt.
Fruzsi, a technika ördögével kapcsolatban: talán pont ugyanabban a pillanatban küldte el levelét ugyanebbe a topikba Enikő regisztrálatlanul, amikor Te a tiédet, ami így elveszett, különös módon összekapcsolódott a regisztrált küldő a regisztrálatlan küldeménnyel. Te mire gondoltál? Az azonosítódat 100%, hogy nem írhatta be senki más a jelszóval együtt, csak ilyen fatális dolog történhetett. Jelezni kéne a szerkesztőknek!
Üdv, "Okoska".
Okoska

Réka2, Okoska, köszönöm a magyarázatot. Még egy kérdés: a spinált is a gerincbe adják?
Nóra
Névtelen

Nóra, igen, csak mélyebbre és vékonyabb tűvel. Üdv, O.
Okoska

sziasztok !

szült valaki Babinszkí doktornőnél ? Tudtok róla valami infót mondani ?

Köszi
noname

Sziasztok!

Én januárban fogok szülni, a Kútvölgyiben, és szeretném előre ismerni a feltételeket.
Dodo már egyszer rákérdezett a szülésznői tarifákra, de a dokikról nem tudtam meg semmit.

Szeretnélek megkérdezi benneteket erről.

Minden információt és tapasztalatot előre is köszönök.

Gabi
Névtelen

Kedves R. Ágnes!

Decemberben fogok ismét Önöknél szülni. Arra lennék kíváncsi, hogy most is biztosítanak-e a mamáknak betétet, hálóinget, ill. a babáknak pelenkát, vagy magunknak kell gondoskodni róla?
Halottam, hogy már 24 órás rooming-in működik. Mi történik, ha látogató érkezik, addig a kórtermekben maradnak a picik? Ha jól tudom a „simogatós szoba” átmenetileg szünetel, tehát a papák csak az üvegen keresztül láthatják őket?

Ha van olyan, aki a felújítás óta szült, szívesen venném a tapasztalatait.

Előre is köszönöm,

Kati
Névtelen

Névtelen!
Én 40e-t adtam a dokinak, de van aki 30-at, 35-öt.
Ha erre gondolsz.
Ilyenről, hogy tarifa lenne, nem tudok.
s.kata

Névtelen Kati!

Én a szülészőmnek, aki nem volt választott 10E ft-ot, a dokimnak 50-et adtunk. Nem volt tarifa, ennyit gondoltunk + a hozzávetettem az itt elhangzottakat.

Betét. hálóing stb.
Amikor én szültem 2002 július, akkor kaptam 1 db hálóinget, Amiben szültem. Még jó hogy vittem sajátot is. De egyébként adnak, csak amikor én szültem, akkor nagyüzem volt Kép Betétet viszont adnak, ki van készítve a szobákban. Babáknak popsitörlőt, pelenkát (Libero), popsikenőcsöt, pelenkázószekrényt adnak a szobában.

De olvass vissza az archívban, ott elég sokat írtak már ezekről a témákról.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kati,

adnak mindent, illetve persze nem a kezedbe nyomjak, hanem ott van a folyosó végén, barmikor barmennyit vehetsz. A babaknak ha elfogy a pelus stb., azt a csecsemosoktol lehet kerni, de reggel nezik is, hogy van-e, es adnak meg ha kell.

Gabi,

szerintem ez nagyon fugg attol, hogy a doktorodnak a maganrendelesere jarsz-e egyebkent (azaz mar amugy is fizettel neki egy csomot) vagy sem, illetve hogy a kilenc honap alatt fizettel-e vagy sem. Arrol nem is beszelve, hogy eppen a kutvolgyiben van olyan doktor is, aki akkor is hihetetlen kedves veled es gondos, ha nem fizetsz neki. Szoval doktor- es anyukafuggo a kerdes...
Katuska
Katuska

Kedves Kati!
A felkészítő tanfolyamon Mindenkinek adunk listát arról, hogy mit kell behozni a kórházba (saját osztályunkra adaptálva). Ha nincs lehetőséged eljönni a tanfolyamra, kérhetsz Tőlem is egyet, ha arra jársz. Szerencsére még olyan a helyzet, hogy mindent tudunk biztosítani (bár a múltkor az egyik kismama bugyit kért tőlem és csodálkozott, hogy a kórház nem ad - én meg a kérésen csodálkoztam!)Persze előfordulhat front és "nagyüzem", ezért érdemes egy-egy biztonsági tartalékot hozni az otthoniból.
A babákat a látogatás alatt a kiskosarakban, vagy kiskocsikban kell hagyni, a szobatársak biztosan szívesen figyelnek rá és szólnak, ha elkezd sírni, esetleg az újszülöttszobába be lehet vinni. A "papás "szoba most átmenetileg sajnos nem üzemel, mivel jelenleg ott zajlanak a CTG vizsgálatok.
Más: pár bejegyzéssel ezelőtt valaki írta, hogy milyen sok császármetszés van a kórházunkban. Ebből is látszik, hogy egy-egy hét eseményeiből nem lehet statisztikát készíteni, mert most például minden kismama aki a gyermekágyas osztályunkon fekszik, spontán szült. Csak éves viszonylatban vizsgálható ez a kérdés. Ott pedig nem állunk rosszul!
Jó babavárást! Rákóczi Ági
Rákóczi

Szia Kata!
Nem akarok tudalékosnak tünni, de azért megjegyzem, hogy az elsö babak azert többnyire kivarjak az idejüket (persze, ha nincs semmi komlikacio), sajat és ismeröseim tapasztalata szerint inkabb a masodik (3.,4.,5......) szokott jobban igyekezni. Szoval, tervezd csak a februart, nehogy megérezze a kis bitang, hogy töled akar kicsit hamarabb is kibujhatna!
A fenti elméletet is erösitik a kivételek. A 3. babam 40 hét + 2 napra született! En meg az utolso egy honapban minden reggel ugy keltem fel, hogy " ez lesz a nagy nap!". Hihetetlen, jövö héten elsö szülinapot ünnepelünk. Hisz csak most született!
Szia!
Akoti
Akoti

Szia Akoti!
Köszi a hozzászólást, persze igyekszem én is pozitívan hozzáállni, és arra gondolok, hogy minden a maga idejében fog történni.. : )
Ez az év nekünk elég izgalmasra sikeredett - jó értelemben véve - májusban volt az esküvőnk, aztán elkezdtünk építkezni, és a baba is úgy döntött, hogy akkor most ő is szeretne beleszólni a dolgokba...
(bocs az elkalandozásért : )
Ti terveztek még babát?
Üdv
Kata
Kata

Hat, Kata, most épp teljesnek érzem magunkat! Lany-fiu-lany, lehet, hogy igy is maradunk. Azért a lehetöségét nem zarnam ki...
Akoti
Akoti

Szia Akoti!
Bocs, hogy megint zargatlak, de ahogy halad előre a terhességem, egyre több kérdés foglalkoztat. Szeretnélek megkérdezni, mi a véleményed az epidurális érzéstelenítéssel történő szülésről. A mamám, bár ő maga nem próbálta ki, mégis mellette voksol, mert szerinte "minek szenvedni, ha nem muszáj"... Amikor viszont a "dokinkat" kérdeztem a lehetőségekről, ő azt mondta, kétélű fegyver, és bár nem foglalt állást egyértelműen sem ellene, sem mellette, én mégis úgy éreztem, nem igazán szereti. De azt mindenképpen közölte, ha úgy döntök, igénybe veszem, akkor azt már jó előre tisztázzam vele. Eddig úgy gondolkodtam, semmi vész, minden menjen a maga útján, jöjjön, aminek jönnie kell, de mostanra elbizonytalanodtam.
Ha esetleg van tapasztalatod a kérdésben, kérlek osszd meg velem!
Köszönöm.
Üdv
Kata
Kata

Bár a kérdés nem nekem szól, mégis belebeszélek. Engem is foglalkoztat ez az epidurális téma, bár még nem szültem. (Talán éppen ezért). Viszont én az a tipus vagyok, akinek menzesz idején iszonyú fájdalmaim vannak, ezért félelemmel gondolok a szülési fájdalmakra. Van olyan barátnőm, aki így is- úgy is szült és ő az epidurális módszerre esküszik. Azt mondja, hogy nem igaz az, hogy nem érez semmit, csak nem fáj. Hát én nem tudom, de szívesen olvasnék erről tapasztalatokat.
Kata, neked ki az orvosod?
Nóra
Névtelen

Kata, Nóra,

Én is dilemmáztam epidurál ügyben szülés előtt. Az én dokim ugyanazt a választ adta, mint Neked, Kata (annál is inkább, mert valószínűsítem, hogy ugyanaz a dokink). Én hálás vagyok neki azért, hogy lebeszélt, mert nekem hatalmas élmény volt a szülés a fájdalommal együtt. Így utólag úgy érzem szükség volt arra, hogy ezt átéljem. Én úgy voltam vele, hogy csak a pozitív oldalát "erősítettem magamban" annak, hogy úgymond "természetesen" szülök: pl. jobban tudok segíteni a babámnak, biztosan nem lassulnak le emiatt a folyamatok (mint tudjuk, az EDA a kitolásnál akadály is lehet) stb, stb és nem utolsó sorban utána olyan jó érzés, hogy "megcsináltam", képes voltam rá. Arról is hallottam (és hiszem is), hogy a "természetes" szülésnél felszabadulnak olyan természetes fájdalomcsillapító anyagok a szervezetben, amik tompítják a fájdalmat.

Mindezek ellenére biztos vagyok benne, hogy minden szülés más, mindannyian mások vagyunk, máshogy érzünk, más a fájdalomküszöbünk mások az elvárásaink (a komplikációkról nem is beszélve). Én azt tudom tanácsolni, hogy ha úgy érzed, hogy borzasztóan félsz és ezt nem tudod leküzdeni, hajlamos vagy a pánikra, vagy egyéb nyomós okod van arra, hogy kérj EDA-t, akkor kérni kell. Ez is olyan dolog, mint annyi más a babavárással kapcsolatban: végsősoron az ember megérzi, hogy menni fog-e anélkül. És mégegy tanács, ami nekem mindíg bevált: bízz az orvosodban! Ő több ezer esettel a háta mögött, és Téged ismerve biztosan a lehető legjobb tanácsot adja. Én ott a nagy kínjaim között is mindíg arra gondoltam, hogy jó kezekben vagyok és minden jól fog menni. Így is lett! (Sok múlik a lelki hozzáálláson.)

Hú, jó bő lére eresztettem.

Jó babavárást, szép szülést kívánok!

Bmama
Névtelen

Köszönöm a hozzászólásokat, mindenkitől szívesen fogadom a tapasztalatokat!
Engem is főleg az aggaszt, hogy esetleg a baba dolgát nehezítem meg - másfelől az ember küzd a saját fájdalmával kapcsolatos félelmekkel.
Bár a dokimat csak a terhességem óta ismerem, amikor felmerült az érzéstelenítés kérdése, rám nézett, és azt mondta, szerinte én nem vagyok az az alkat, akinek szüksége lenne rá. Persze lehet, hogy ezt csak azért mondta, hogy pszichésen próbáljon rám hatni. : )
Én mindenesetre nagyon bízom benne. A kérdés már csak az, hogy magamban is?
Nóra! Az orvosom Dr.Teleki Attila.
Sziasztok!
Kata
Kata

Kata, jó kezekben vagy!

Bmama
Névtelen

Halihó!
Kata, bízz magadban! Szerintem borzasztó sok múlik a hozzáálláson. Én az első szülésemnél úgy voltam, hogy nálunk mindenki gyorsan, problémamentesen szült, miért lennék én kivétel. Be is jött, a fiam gyorsan, problémamentesen született meg. A másik kettőnél már tudtam, mi vár rám, ezért nem féltem, sőt:-).......Úgy szülnék már újra!:-))
Hajrá, ne parázz, nem lesz baj.
Judit
JéJé

Szia Kata!
Mire ideértem, jo sokan valaszoltak neked.Sajat tapasztalatom nincs, az elsönél nem merült fel a kerdés. (Allitom, hogy a doktor ur pozitiv gondolkodasa miatt!)Könnyen és gyorsan szültem, idöm se lett volna az érzéstelenitésre. A masok, harmadik ugyanigy zajlott.
A baratnöm esetét tudom elmesélni, aki majusban szült Parizsban. Ott 10 nöböl 9 kéri az érzéstelenitést, igy nala is természetesnek vették. Nagy volt a csodalkozas, amikor visszautasitotta. Ö meg nagyon büszke volt magara, hogy természetes uton végigcsinalta és legközelebb is igy szeretné.

Nora!
En is szörnyen görcsölös voltam a szülés elött, megis nagyon könnyen ment minden. Azota pedig a görcsök is megszüntek.

Sziasztok!
Akoti
Akoti

Sziasztok!!
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat, bíztatást!
Akikkel eddig beszéltem, mind EDA-val szült, és ezt ajánlotta nekem is. Jó volt végre hallani a "másik oldalt" is!
Sziasztok!
Kata
Kata

Szia Kata!

Jó régóta nem jártam itt, de most gyosran írok. Én a második babámat itt szültem idén júniusban, természetes úton. Kb. 12-kor mentünk be a párommal a kórházba, és Botond este 19 35-kor jött világra, tehát ahhoz képest, hogy második baba, nem volt túl gyors. Igaz az első babámmal 19 órát vajúdtam, igen nagy fájdalmakkal, de minden fájásnál a kisbabánkat képzeltem magam elé, és arra gondoltam, hogy minden egyes fájással közelebb kerülök ahhoz, hogy végre megismerhessem ŐT. Azt hiszem a szülés a világ legcsodálatosabb dolga.
Nagyon sok sikert kívánok, és jó szülést.
Még valami: nekem volt fogadott szülésznőm is, akivel már előtte összeismerkedtem, így az adott pillanatban nem volt olyan idegen a környezet, én is magabiztosabb lettem ezáltal, nem is beszélve arról, hogy nagyon kedvesen foglalkozott velem.
Szia!
dodo
dodo

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Egy nyári Kismama újságban olvastam egy anyukáról, aki a Kútvölgyiben szült egy fiatal, nagyon kedves orvosnőnél.
Nem tudjátok ki lehet ez a doki?

Előre is köszi

Barbara
babar

Babinszki Drnő, ha jól tudom.
P.
Névtelen

Kedves Barbara!
Én is olvastam a cikket.Ő Dr.Bábinszky Ágota.
Nagyon kedves,én egyszer ultrahangon találkoztam vele.Neki is van kicsi gyereke.
Üdv.
Anita
Anita

Hello Réka2! ÉS mindenki!

Kösz az infot EDA/spinál ügyben. Nekem is hasznos volt.
Én csak azt nem értem, hogyha ennyivel jobb az EDA a spinálnál, akkor miért nincs EDA lehetőség a császárosoknak (is)? Sajna, nekem/nekünk tuti a császár, se a spinál gondolatától viszonylag rosszul vagyok.
Ha tud valaki bővebbet az egyéb lehetőségekről kérem, írjon.
Köszi előre is.
Laura
laura1

Laura,

meg kéne kérdezni egy orvost, de én úgy tudom, hogy császárnál nem elég az EDA. Mivel komolyabb hasi műtétről van szó, teljes érzéstelenítésre van szükség, amit csak a spinál biztosít. Egyébként ha már egyszer megszúrják a gerincedet, akkor már mindegy, hogy spinál vagy EDA, nem? Maximum az "utóhatások" különböznek kicsit.(Spinálnál kicsit kellemetlenebb)

Minden jót nektek!

Pim
Névtelen

Kedves Laura!
Én tavaly szültem a Vida dokinál császárral.Az anesztesem az Iványi doki volt,nagyon tudom Őt ajánlani.Epidurált terveztem,normál szülésnél,Ő vállalta,előre megismerkedtünk.Sajnos császár lett,nagyon megijedtem mikor kiderült,szaladtam akkor is hozzá,hogy vállal-e.Ennek azért van jelentősége,mert Ő állítólag egy sokkal vékonyabb fajta tűvel szúr,mint a többiek.Nem kellett utána feküdnöm mozdulatlanul 24 órát,délben műtöttek,délután ötkor már felkeltem.A műtét alatt is nagyon kedves,figyelmes volt.Tehát itt is van jelentősége az orvosválasztásnak.A barátnőm előttem pár hónappal szült szintén itt,és kishíján összevesztünk,mert nem hitte el,hogy a fejem se fáj,és hogy felkelhetek.Azért ez persze egy kis anyagi plusszal jár,gondolom érted.Ne félj semmitől nincs rá okod,nekem az egész szülés egy fantasztikus élmény volt így is ,NULLA fájdalommal.Csak nem mindegy hogy mivel,és ki szúr...
sziasztok:A.
Névtelen

Szia A.!

Én is a Vida doktornál szültem császárral kétszer is. Először egy nagyon kedves középkorú doktor úr csinálta az érzéstelenítést, utána egy fiatal szinte még akkor tanuló doki srác, aki nagyon nehezen találta el a megfelelő pontot. UTána meg is volt ám ijedve, bejárt a kórterembe egész nap....
A te anesztesed is egy középkorú orvos volt?

Köszi
Ancsa
Ancsa

sziasztok!

én egy nagyon nagyon jó dokihoz jártam (dr szabó tibor) ..évekkel ezelőtt. aztán a szülés miatt átpártoltam a máv-ba. most megint szülés előtt állok és a "hirhedt" H.dr az orvosom a máv-ból. nagyon gondolkodom, hogy vissza váltsak-e a kútvölgyire, de nem tudom, hogy változott-e ott a helyzet az évek során. kérlek segítsetek! a vajúdó még mindig full csempés függönyökkel elválasztott terem? eda-t továbbra sem lehet kérni?? bababarát-e már a csecsemős részleg?( rooming-in, nincs hozzátáplálás..stb) ha nem, van lehetőség baba-mama szoba bérlésre? ja és a legfontosabb: ott dolgozik még Dr Szabó Tibor? még mindig jó doki? jár vki hozzá? köszi előre is!
nyussz

nekem nem jött be a szabó, ő is túlválallós, figyelmetlen, felületes. a többi kérdésedre találsz választ, ha visszaolvasol.
Névtelen

Én tavaly nyáron szültem Szabó dokinál, és maximálisan meg voltam vele elégedve. Megcáfolva az előttem szólót, velem nagyon is figyelmes volt és alapos, a kórházban és magánrendelőjében egyaránt. Minden kérdésemmel bátran fordulhattam hozzá. Még valami, amit sok doki sajnos nem tesz meg, ő megtette. Megszakitva a szabadságát ott volt velem a szülésnél, és az utána következő napokban is meglátogatott.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Halihó
Valaki meg tudná adni nekem a Tóth Ferenc dr. magánrendelésének a telefonszámát?

köszike
Judy
Judy

Szia Ancsa!
Nem,nem középkorú az Iványi Doktor,hanem fiatal,úgy tudom,adjunktus.Én nagyon meg voltam vele elégedve,nálam minden jól sikerült.A barátnőm ezt már nem mondhatja el magáról,olyan fejfájása volt két napig,hogy a következő császárját altatásban kérte,hiába próbáltuk lebeszélni,hajthatatlan volt,és sajnos gond is lett a babával az altatószer miatt,3/5 Apgarja lett,és még sokáig problémája volt a levegővétellel.Szia:A
Névtelen

Kedves Mindenki, aki 2004-ben fog szülni a Kútvölgyiben!
Ha esetleg valakit érdekel, már megvannak a 2004-es év szülés előkészítő tanfolyamának időpontjai!
egy kismama társ
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!
Kata
Kata

Kedves Nyussz és Mindenki!
Örömmel adok hírt arról, hogy a napokban elkészül az új szülőszoba-műtő blokk. A költözés várhatóan a két ünnep között lesz, tehát aki januárban vagy annál később fog szülni, az egyágyas, otthonos, szép és új szülőszobákat fog találni a régi zöldcsempés, függönnyel elválasztottak helyett.
Nyussz! Szabó doktor még mindig dolgozik, keresd bátran (Azthiszem az Ő évi kb. 12o-as szülésszáma a közelébe sem jön H. 400-500 közötti értékének, tehát "túlvállalásról szó sincs). A babák minden kórteremben az édesanyjukkal vannak elhelyezve, igény szerint akár 24 órás rooming-inben. Hozzátáplálás (gondolom ez a tápszerre értendő) csak a gyermekorvos utasítására (tehát ha annak orvosi oka van) és az anya beleegyezésére történik. Előfordul, hogy a kismamának tényleg nehezen indul be a tejelválasztás (főleg előszőr szülő császármetszésen átesett mamáknál szokott előfordulni) és a kismama kéri, hogy adjunk tápszert. Ilyenkor az újszülött ápolási lapján ezt feltüntetik és a mamának alá kell írni, hogy ez az Ő kérésére történt. Ezekről a dolgokról egyébként szó van a felkészítő tanfolyamon, amelynek valóban vannak már jövő évi időpomtjai, ahogyan az egyik Kismama írta. Figyelem! A tanfolyamok januártól nem az osztályon lévő oktatóteremben lesznek , hanem a földszinti nagy oktatóban. A szülőszoba látogatásoknál is itt gyülekeznek a résztvevők.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok minden "Kútvölgyis" Kimamának!
Rákóczi Ágnes
Rákóczi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?