Új privát üzeneted érkezett!

Diti, én nem ellenzem a tanácsokat, nem szólom le őket, megfontolom, s vagy elvetem, vagy nem. Ennyire egyszerű.

"hogy ha van amivel csökkenthetem az esélyét jelen esetben a majdani allergiának, akkor tuti biztos hogy megteszek mindent ennek érdekében"

Ezzel csak az a baj, hogy ebben nem hiszekKép

Pont azért, mert a hugomnál mindent megtettünk, hiábaKép
Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi, itt nem arról van szó, hogy TUTI nem lesz allergiás az a gyerek aki nem iszik tehéntejet, csupán nagy valószínűséggel csökkenti az esélyét. Hogy a hugodnál nem jött be, az egy dolog, de miért ne adnál esélyt a kisfiadnak is? Nincs mit veszteni, nem igaz? Persze te tudod...

Diti
diti

Diti!

Imádlak! Kép
Kép

zit

ps.: majd küldöm mindenkinek a táblát aki kérte, csak egyedül vagyok a picivel és nincs időm. Amint lesz, mennek.

pussz!
zit

Sziasztok Lányok!
Nagyon nagy ez az allergia vita, talán nagyobb is, mint amennyit tudunk róla. Vagy talán mindannyiunk keveset tud róla, de abban szentül hisz. Az mindenesetre érdekes, hogy a mai gyerekek és fiatalok sokkal nagyobb része allergiás, mint 10 vagy 20 évvel ezelött, pedig a szoptatás most már jó ideje reneszánszát éli...
a szüleim szerint (akik mindketten allergiával-asztmával foglalkozó gyerekorvosok) azzal ártunk a legtöbbet, ha steril körülmények között tartjuk a gyereket, mert akkor nem találkozik kórokozókkal és igy a fejlödö immunrendszere mindenféle jelenlevö, egyébként ártalmatlan dolog ellen fordul. Tehát pl. hagy játsszon a nagyobbacska gyerek már a porban és simogathassa meg a kutyát. Ök nem fektetnek nagy hangsúlyt a táplálásra, azon túl, hogy minél kevesebb tartósitószert és szinezéket stb kapjon. No és persze, hogy amig lehet kapjon anyatejet, legalább 6 hós korig, mert addigra már nagyjából kifejlödik annyira az immunrendszere, hogy nem az anyától kapott ellenanyagokra kell már támaszkodnia. De szerintük kaphat mellette mást is már korábban, ha az anya és a gyermek is úgy "gondolja".
Bocsi, hogy hosszú voltam, de ebben a kérdésben én hallgatok az ö véleményükre, igy gondoltam tolmácsolom nektek is. (sokszor elgondolkodom egyébként pl azon, hogy talán akkor jött el a hozzátáplálás ideje ha egy gyerek szemmel láthatóan vágyódik arra amit mi eszünk...mint ahogy minden gyerek máskor kezd el forogni, talán a hozzátáplálásra is máskor lesz érett.)

Barbi, nagyon jópofa lehetett az a képeslap a kutyának Kép
Egyébként a külföldön éléshez akartam még röviden irni, hogy én fél évet voltam Helsinkiben és 2*3 hónapot Münchenben. Mindkettöért rajongok mind a mai napig. Azt hiszem egyébként maga a külföldön levés sok mindent megváltoztat az emberben. De rettenetesen hiányzott az anyanyelvi környezet. Ezért nem is hiszem, hogy "örökre" kinn tudnék bárhol is maradni. Én egyébként nagyon erös magyar öszetartást tapasztaltam mindkét helyen- rögtön barátnak tekintettek a kinti magyarok, pedig itthon valszeg szóba sem álltak volna velem. Nektek mi a tapasztalatotok ezen a téren?

Diti, akartam kérdezni, hogy irtad, hogy 7 hós korától a Pindur már nem szopizott, mert terhes lettél. Hirtelen hagyta el? És evett már akkor mindenfélét? És amikor elhagyta a szopit akkor rohantál tápszerért? Vagy hogy volt ez az egész?

Vera, részvétem a neurológia miatt. Dühitö lehetett. Benci nagyott nött, és sokat fejlödött mióta nem láttuk - hallottunk róla.Kép

Gabi, jól hangzik ez a pihenöszék. Azért értetlenkedtem a kép alapján, mert eddig csak olyanokat láttam, amik úgy néztek ki, mint egy nyugágy biztonsági övvel. Kép Kép

Olyan sokat irtatok, hogy nem látom már át, pedig tegnap még csomó mindenre akartam irni valamit...sebaj, legalább nem szaporitom tovább itt a szót...jó éjszakát mindenkinek!

Edit

Ui.: a kiságy nagggyon bevált! Boti úgy tünik szereti és mindkétszer nagyot aludt benne, jó egy órával többet, mint eddig (persze lehet véletlen is, meglátjuk). Meg könnyebb is visszatenni öt bele éjjel, mint a mózesbe.

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Edit: a 6 hós határt azért mondják, mert a legújabb kutatások szerint akkorra érik meg a babák emésztő rendszere az anyatej/tápszeren kivüli dolgok megemésztésére. Az allergia az egy másik kérdés. Azért bizonyos dolgokat mondanak, hoyg azt minél később.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Most csak egy kép....igazi kiscsaj Kép
Kép

DBarbi
DBarbi

SZiasztok lanyok!

megkaptuk az oltas felet,majd kedden megyunk a masik feleert.SZerencsere nem volt semmi gond,csak azert vagyok duhos mert az orvosunk nevetve ujsagolta hogy a kisfia influenzas,na meg a felesege is az volt...
De biztos hallottatok hogy milyen veszelyes influenza jarvany utotte fel a fejet itt az usa-ban.Pont ma mondtak be hogy egy fiatal egeszseges fiu meghalt egyik naprol a masikra influenzaba.Arrol nem is beszelve hogy nagyon sok gyerek is meghalt eddig.Allitolag nem sima influenza virus,vagyis nem a megszokott,hanem az orvosom szerint talan C virus-rol van szo.AZ biztos hogy rengetegen fekszenek betegen a korhazban is nalunk.AZt mondta borzaszto sokan betegek.Annyira felek ettol a betegsegtol,mar szinte utcara sem merek kimenni.Azt mondtak keruljuk a tomeget,na de hogyan?VAsarolni muszaj,a ferjem egy tobb ezer fos egyetemre jar...
En meg lassan tiszta ideg leszek annyira feltem a fiam,ma mar ki is sirtam magam.Tudom ez nem normalis dolog hogy ennyire feltem ,de nem tudom lekuzdeni magamban ezt az erzest.Nekem o az eletem amiota megszultem,de meg amikor a pocakomba volt akkor is borzasztoan feltettem.
Lanyok mit tegyek?Hogy parancsoljak magamnak ?

Ja es ma 5ora elteltevel sem volt hajlando enni,sem a cicibol,sem a cumis uvegbol.A vegen siro gorcsot kaptam hogy mi baja van.SZerintetek lehet a tegnapi oltastol?Nektek is csinal ilyet a gyereketek,hogy 4-5 ora is eltelik 2 eves kozott?
AZERt azt meg sem hagyhatom hogy ne egyen a dragam.AZ orvosom meg csak azt hajtogatja hogy a gorbeje jol all.De kit erdekel a gorbe,en csak azt latom hogy vannak napok amikor ,ha rajta mulna nem is kerne enni.De konyorgom ez nem normalis szerintem.Vagy van ugy hogy csak 3 percet eszik es abba hagyja.Nem kell neki tobb.Kép
Nem is tunik ehesnek ez a legszornyubb szamomra.Ha 2orankent enne 3 percet intenziven akkor egy szot sem szolnek talan,de van amikor 4 orankent teszi.Na mindegy jol kipanaszkodtam magam.Hogy fogjuk ezt tulelni?CSAk legalabb meg 2 honapot huznank ki valahogy anyatejen.

Cory!
Sajnos nem tudom lemerni,egyszer probaltunk es kb 4 perc alatt evett 90 ml-t,a szoptatasi tanacsado azt mondta ez nagyon jo.Igen lehet hogy nem rossz ennyi ido alatt,de hogy csak ennyit egyen egy evesre es ezt napi7-8 szor az keves neki.Ennel mar talan egy ujszulott is tobbet eszik.Neki meg kene igyon kb 8dl-1l tejet egy nap.Annyira szenvedos a dolog hogy teljesen kiabarandultam a szoptatasbol.En aki mindig ugy vagytam erre a meghitt kapcsolatra es lett belole egy kinlodas,eroltetes.Az a legrosszabb hogy mar a fiam sem szeret szopizni pont e miatt.De akkor mit tegyek?Hagyjam ra hogy ne egyen csak olyan keveset?Ti mit tennetek?Az orvosom szerintem eleg feluletes,majd most ha haza utazom megprobalom elvinni orvoshoz.Lassuk az otthoni dokik mit mondanak.Mi lehet az oka hogy etvagytalan?

Ne haragudjatok most nem irok tobbet olyan szomoru vagyok,ma egy ilyen napom van.

Mindenkinek jo babazast es jo hetveget kivanok!!!
GAbi75

Haliho lányok!

Megjöttem a karácsonyi vásárlásból, mit ne mondjak, 1 óra alatt végeztem, mert csak a férjem és Ádámka van, akinek vegyek ajándékot...Ez jó is és rossz is, mert mindenki otthon él. Azért valami piciséget küldünk otthonra is postán, de ez ugye behatárolt...

Batka, matekböl gratula, akkor mindjárt találka!!??

DBarbi, giffekkel furfangos voltam, csináltam egy levelet amibe az össteset beleraktam, de nen küldtem el, csak elmentettem a Draft levelek közé.Ha ott megbónyitod, akkor jobb egérgombbal (mentés), el lehet menteniKép

Na, nem jutottam a végére, Ádámkám szirénázik..
Barbi

Kép
Kép
barbi

DBarbi, sok a hiba abban amit irtam, de egy kézzel ennyire futja. Remélem azért értetted...(ÖSSZESET beleraktam, OTT MEGNYITOD...stb akart lenniKép)
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi!

Értem, igen, köszi szépen Kép Már próbálnám is csinálni, ha nem sz@rozna az incredimail Kép

DBarbi
DBarbi

Barbi! Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok,

Barbi,
nem talallak Kép no mindegy, ne offoljunk itt...

DBarbi,
nagyon csini Fanni, en is imadom az ilyen kis rucikat (inkabb meg vagyok bolondulva ertukKép)

Megint rohanunk, de azert irok am majd tobbet is!

batkamano
batkamano

Sziasztok!

Csak egy pár dologra reagálnék, most nincs sok időm sajna.

Diti!
Én nem gondolom úgy hogy mi túldramatizálnánk ezt az oltás-kérdéstKép Ezek szerint a te gyerekeid még nem sírtak igazán oltáskor. Szerencséd van!
Az ellen sajna nem tudok mit tenni, hogy Bence minden oltásnál annyira sír hogy alig vesz levegőt, és sajna az ellen sem hogy nagyon fájt a lába utána. És én inkább még az oltásnál beadom neki a kúpot, megelőzésképpen, és soha nem is fogom megvárni hogy ha majd pirosodok a lába, meg ha majd fáj, akkor. Miért szenvedjen szegény, ha a kúppal és a borogatással lehet enyhíteni?
Jó lenne ha jobban viselné, én örülnék neki a legjobban, mert a szívem szakad meg a tehetetlenségtőlKép De szerencsére már "csak" a két dupla és egy agyhártyagyulladás elleni van hátra. Aztán egy ideig nem kapunk.

Gabi75!
Próbálj meg megnyugodni! Most ez a legfontosabb, mert ha ideges vagy azt a baba is megérzi, és ő is nyűgösebb lesz.
Sejtem mire gondolsz mikor azt mondod hogy betegesen félted a fiad mindentől, ezt valahogy én is így érzem, és néha már én is úgy gondolom hogy ez nem normális. Ne izgulj, és ne is gondolj ilyenekre hogy ő is elkapja az influenzát. Nem fogja és készKép

A kaja miatt meg szintén ne aggódj szerintem!
4 perc alatt 90 ml, szerintem nagyon jóKép
Én láttam a másik topicban a fiadról képet, hát jó kis husi ő isKép Ha éhezne akkor nem így nézne ki. Nagggyon gyönyörű baba, szépen fejlődik és jókedvű általában, nem?
És az hogy 4-5 órán keresztül nem eszik, az nem nagy tragédia, nálunk Bence pár hetesen aludt napközben néha 4 órákat, és mikor megéhezett felébredtKép Hidd el, ha éhes, akkor azt jelzi. Ha nem éhes, nem kell erőltetni, mert csak szenvedtek mindketten! Gondolj csak arra hogy azok a babák akik átalusszák az éjszakákat, több órán keresztül vannak tejcsi nélkül, és nem halnak éhenKép
Nyugodj meg, olyan tündéri babád van, nincs miért aggódnod!KépKép És ne sírj!!!

DBarbi!
Fanni gyönyörű, mint mindigKépKép Tényleg igazi kis csajKép és édes a babapiskótás kép is!

Barbi!
Én tegnap felmentem a Kazaára, és letöltöttem egy pár dalt, akkor lehet hogy tőled? A férjem ma magyarázta el ennek a programnak a lényegét, mert én hülye vagyok (voltamKép) hozzá!

Docka!
Kérdezted mi az ami Bence feje alatt van a képen.
Pelenka, csak mintás és kicsit nagyobb méretű mint a normál fehér pelus. A Kikában lehet kapni 5 db/2000 Ft. Én azért is vettem, mert nekünk 70cm széles az kiságyunk, és a fehér pelus nem éri keresztbe. Ezt viszont még be is tudom oldalt gyűrni, és így Bence nem tudja a szájába tömni éjszakaKép

Barbi, Gabi75 és Batkamanó!
Írjatok a külföldi életről, engem is nagyon érdekel és szívesen olvasgatom hogy ti hogyan éltek odakintKépKép

Még teszek fel egy friss képet Bencéről, hason fekve jól látszik hogy milyen kis kopasz a feje oldaltKép De szerintem aranyosKépKép

Kép

Jó éjt mindenkinek!
Vera

KépKép Kép
76vera

Batkamano, pedig már 2 órája ott dekkolok, sehol seki...
Milyen Kazád van? Lehet nem is ugyan az,mint az enyém.

Nos, akkor kilápek, idáig vártam, hátha akar tökteni valaki.

Vera, nem tölem töltöttél.Bence nagyon édi!!!

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Batkamano, pedig már 2 órája ott dekkolok, sehol seki...
Milyen Kazád van? Lehet nem is ugyan az,mint az enyém.

Nos, akkor kilépek, idáig vártam, hátha akar tökteni valaki.

Vera, nem tölem töltöttél.Bence nagyon édi!!!

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Upsz, bocsi, kétszer ment el.

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Gabi75: ha minden alkalommal "csak" 90-et eszik, az akkor is 8*90=720g. Az majdnem 8dl. És simán lehet, hogy pont egy olyat fogtál ki, mikor kevesebbet szopizott. Én ráhagynám, amíg hízik, jókedvű, pisil-kakil.

cory

cory
Budapest

Zsófi, biztos, hogy téged nem fizetnek azért, hogy mindent elkövess, amitől az allergolóusok óvnak? Mert nincs egy olyan pont sem, ahol te ne az ellenkezőjét tetted volna. Bemásoltam ide vmit, nem vitatkozás, hanem tájékoztatás céljából. Az irodalmát meg csak azért, hogy érezhető legyen a súlya, hogy te (aki még érettségizni sem voltál képes), mit "nem hiszel el" olyan magabiztosan.

"Az allergiás megbetegedések genetikusan determináltak. Az öröklődés prediszpozíciót jelent, az allergiás megbetegedések kialakulását viszont környezeti hatások is befolyásolják, elősegítik vagy késleltetik az allergia manifesztációját az atópiás egyénben. Atópiának az allergiára való öröklött hajlamot nevezzük. Ha az egyik szülő atópiás a születendő gyermek kockázata 20-35%, 2-3 szorosa a negativ családi anamnézisűek allergia kockázatának, ha mindkét szülő atópiás, akkor 4-5 szörösre nő a kockázat
...
Prevenciós lehetőségek csecsemőkorban:
ˇ hat hónapos korig kizárólagos anyatejtáplálás javasolt
ˇ a leválasztásra 6 hónapos kor előtt ne kerüljön sor
ˇ egy éves korig ne kapjon tejet, tojást, halat, csokoládét, citrusféléket és ami a testvérének panaszt okozott
ˇ ha kevés az anyatej, vagy nincs anyatej: hypoallergén tápszer a megfelelő
ˇ csökkenteni kell a környezetben a potenciális allergéneket és az allergiás reakciót triggerelő faktorok a jelenlétét.
ˇ védeni kell az infekcióktól ( hasmenés, RS-vírus fertőzés ) Ha
ˇ valamilyen fertőzésben szenved a csecsemő, a valamennyi
ˇ szóba jöhető allergizáló tényezőt minimumra kell
csökkenteni.
ˇ halasztható műtéteket 1 éves kor után, s lehetőleg ne
pollenszezonban végezzük;
ˇ kerülni kell minden életkorban, de csecsemőkorban
különösen a felesleges antibiotikus kezelést.

IRODALOM:
1. Aalberse R.C., Nieuwenhuys E. J.,Hey M. et al: Horoscope effect”
not only for seasonal but also for non seasonal allergens.
Clin Exp. Allergy 1992. 22. 11003-1006.
2. Arató A.,Várkonyi Á: Az egészséges csecsemő táplálásának
irányelvei (módszertani ajánlás)
Gyemekgyógyászat 2001. 52. 303-318.
3. Barna M., Nékám K.: Táplálékallergia – Táplálékintolerancia
(Részjejezet) In Barna M. szerk.: Táplálkozás – Diéta Medicina
Budapest 1996.307-314.
4. Barna M.: Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia
Adatbank (Részfejezet) In.: Barna M.szerk.: Magyar
Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank
(Táplálékallergiáról mindenkinek)
ZOO-VITA Kft. Budapest 2000.404-406.
5. Barna M.: Táplálékallergia
Magyar Sporttudományi Szemle 2002. 2. 14-16.
6. Brostoff J., Gamlin L.: Food Allergies and Food Intolerance
Healing Arts Press Canada 2000.
7. Businco L.,Marchetti F.,Pellegrini G. et al.: Predictive value of
cord blood IgE levels in „at risk’ newborn babies and influence
of type of feeding.
Clin. Allergy 1983. 13. 503.508.
8. Fắlth-Magnusson K, Kjellman N-I.M.:Development of atopic
disease in babies whose mothers were on exclusion diet during
pregnancy - a randomized study.
J. Allergy Clin. Immunol. 1987. 80. 968-975.
9. Fālth-Magnusson K., Kjellman N-I.M., Magnusson K.: Antibodies
IgG, IgA and IgM to food antigens during the first 18 months of
life in relation to feeding and atopic disease.
J. Allergy Clin. Immunol. 1988. 81. 868-875.
10. Fergusson D.M., Horwood L.J.,ShannonF.T.: Early solid feeding
in recurrent eczema: a 10 –year longitudinal study.
Pediatrics1990. 86. 541-546.
11. Forsyth J., Ogston S., Clark A. etal: Relation between early
introduction of solid food to infants and their weight and
illnesses during the first two years of life.
Br. Med. J. 1993. 306. 1572-1576.
12. Gerrard J.:Allergy in breast fed babies to ingredients in breast
milk.
Ann.Allergy 1979. 42. 69-71.
13. Hansen L.G., Host A., Halken S. et al.: Cord Blood IgE II.
Prdiction of atopic disease
Allergy 1992. 47. 397-403.
14. Hill D.J. Hosking C. S.: The management and Prevention of Food
Allergy In:Frieri M., Kettelhut B. eds.: Food Hypersensitivity
and Adverse Reactions
Marcel Dekkers New York, Basel 1999. 423-447.
15. Host Ahusby S.,Gjesing B. et al.:Prospective estimation of IgG,
IgG subclass and IgE antibodies to dietary proteins in infants
with cow milk allergy.
Allergy 1992. 47. 218-229.
16. Kjellman N-I.M.,Björgstén: Natural history and prevention of
food hypersensitivity In: Metcalfe D.D., Smpson H.A., Simon
R.A. eds.: Food Allergy: Adverse Reactions to Foods and Food
Additives Blackwell Science Us. 1997. 445-459.
17. Lilja G., Dannaeus A., Fālzj.Magnusson K. et al: Immune
response of tje atopic woman and foetus effects of high and low-
dose food allergen intake during late pregnancy.
Clin Allergy 1988. 18. 131-142.
18. Malmheden Yman I.:Detection in inadequite labelling and
contamination as causes allergic reactions to food
Acta Alim. Közlés alatt.
19. Nagy B., Gönczi F., Lakos G. és mtsai: A gyermekkori
táplálékallergia szekunder prevenciója. Prevenciós modell
bemutatása
Gyermekgyógyászat 2000. 51. 31-38.
20. Nestlé Nutrition: A németországi GNI vizsgálat előzetes
eredményei
Fészek 2001. VI. 3. 7.
21. Páll G., Szövetes M, Marton H. és mtsai: A primer allergia
prevenció elveinek megfelelő csecsemőtáplálás megvalósulása a
család szociális helyzetének függvényében Hajú-Bihar
megyében.
Gyermekgyógyászat 2003. 54. 29-35.
22. Polgár M.: A megelőzés szerepe a gyermekkori allergia
kimenetelében. (Részfejezet) In: Polgár M.: Allergia csecsemő és
gyermekkorban Springer Hungarica Kft. Budapest 1996. 81-
285-293
23. Sarfati M., Vanderbeeken Y., Rubio-Trujillo M., Duncan D. et al:
Presence of IgE suppressor factors in human colostrum.
Eur. J. Immunol. 1986. 16. 1005-1008.
24. Zeiger R., Heller S., Mellon M. et al: Effect of combined maternal
and infant food allergen-avoidance on development of atopy in
early infancy: a randomized study.
J. Allergy Clin. Immunol. 1989. 84. 164-189.
25.Zeiger R., Heller S., Mellon M. et al: Genetic and environmental
factors affecting the development of atopy throught age 4 in
children of atopic parents: a prospective randomized study of
food allergen avoidance.
Pediatr. Allergy Immunol. 1992. 3. 110-127.

Ja, a forrás: http://www.taplalekallergia.hu/index.php?Menu_ID=32
Névtelen

Sziasztok!

Gabinak átadtam a névnapi köszöntéseket, mindet köszöni szépen!Kép

Halász Jutka:
nekem még megvan az a két kazi, amit anyu vett nekem és a húgomnak kiskorunkban.Kép De az az igazság, hogy én jobban szeretem Gryllus Vilmos kazettáját, amit az öcsém kapott tőle anno (ő 9 évvel fiatalabb nálam).

Susie,
állítólag az eu hivatalos honlapján van valami hely, ahol a tagországok külföldiekre vonatkozó állásajánlatai vannak, de sajnos nem tudom a címétKép. Meg van azt hiszem Kanadának és az USA-nak is ilyen oldala. Most ugye semmit sem segítettem, mert a pontos címeket nem tudomKép, de hátha valaki más tudja.Kép

Zsófi,
én tehéntej szempontjából pont az ellenkező véglet vagyok, szerintem az csak kisbociknak való.Kép Én nem is iszom, csak különböző ételekhez felhasználom, ha az úgy finomabb. A tejtermékeket is csak az élvezet kedvéért eszem, ugyanúgy, ahogy a csokoládét és a sütiket (amik nélkül sajnos mostanában alig tudok létezni, annyira kívánom az édeset). Egyébként a szopis topicban most írták le, hogy miért ajánlatos később bevezetni dolgokat, ha van kedved, esetleg elolvashatod, persze szigorúan kritizálás céljábólKép (az ember mindig próbálkozikKép).

Gabi75,
hát tényleg nehéz lehet ilyen szempontból odakint! Nekem a húgom szokott segíteni, ha kell (szerencsére azért általában boldogulok), de belegondoltam, hogy pl. a második gyerek születésekor teljesen magamra hagyatva lenni, hát... nem lenne könnyű. A férjed álláspontjáról megnyugtatásul közlöm, hogy az ember változik, pl. a férjem húgának vőlegénye Németországban dolgozott, a lány ki is ment hozzá egy éve, de most hazajöttek, pedig a fiú eredetileg még jó pár évig kint akart élni. Szóval lehet, hogy a férjed is meggondolja majd magát (vagy esetleg te szeretsz meg kint élni).Kép

Barbi,
ezúton én is szeretnék boldog karácsonyt kívánni Marcinak!!!KépKépKép

Allergia:
nálunk a férjem családjában sajnos nem csak pollen, szőr, és porallergia fordul elő (sógornőm asztmás is), hanem ételallergia is, ezért én biztosan vigyázok még a gyümölcsök bevezetésével is (apósom a banánra is allergiás többek között!Kép).

DBarbi,
igen, légyszi mesélj a külföldi tapasztalataidról!Kép (Én már csak ilyen vagyok, borzasztó kíváncsi vagyok mindenre.Kép) Az én Gabim is művészköhögKép, ezt olyankor csinálja, amikor fel akarja hívni magára a figyelmet, mert unatkozik.Kép

Cory,
jobbulást!!!Kép

Gabi75,
szerintem érthető, hogy ennyire kötődsz a fiadhoz, hiszen azon túl, hogy a gyermeked, még külföldön is éltek. Én is nagyon aggódom Gabiért. Azért gondolom, ez majd idővel picit javul.Kép Oltáskor Gabi is nagyon összevissza evett mindkétszer, akkor csinálta először azt, hogy délelőtt 6 órán keresztül nem evett, pedig előtte 4 óra volt a maximum. Hiába próbáltam cicire tenni, csak üvöltött tőle, ezért hagytam az egészet. És végül csak megéhezett. Mostanában ő is összevissza eszik, ritkábban is és kevesebbet is, mint máskor, nem tudom, hogy miért, talán zavarják a frontok. A hízása is lelassult, de egyelőre nem aggódom, mert azért a minimumot "meghízza". Én meg, mint már írtam, nagyon ropi gyerek voltam (súlygörbe alatt), még orvoshoz is vittek a szüleim ezért a nagymama unszolására, de nem volt semmi bajom. Most is csak 47kg vagyok, pedig a hasam még mindig nem ment vissza. De majd elkezdek tornázni, és remélem visszaszerzett és újonnan szerzett izomzatommal együtt súlyom is nő egy kicsit.Kép Próbálj meg nem idegeskedni, lehet, hogy azt is érzi Dávid, és ezért is áll a szopihoz rosszabbul!

Tegnap kreatívkodtunk a húgommal, karácsonyi ajándékokat készítettünk. Mécsestartókat festettünk, és Gabi kezéről csináltunk só-liszt gyurma lenyomatokat. Már csak be kell festeni, ha kiszáradt, és majdnem mindennel kész leszek. Ezen kívül kap még mindenki Gabis naptárat, most csak olyat, ami egy A4-es lapon van (12+1 kép), ahhoz kell még a képeket kiválogatni a már kiválogatott 32-ből. Kaptam egy jó kis sablont is, olyat, ami 13 oldalas naptár, de azt már nem győzné a tintapatronunk.Kép Meg azt ugye össze is kéne fűzni, ahhoz meg nincs berendezésünk. De majd jövőre!Kép

"Kedves" névtelen!
Egy: névtelenül mocskolódni csúnya dolog. Kettő: az "érettségizni sem voltál képes" állítás meg nagyon igazságtalan, lévén, hogy Zsófi a baba miatt hagyta abba a sulit, sőt nem is hagyta abba, hanem estin (vagy levelezőn?) tanul tovább, és én úgy vélem, hogy amint lesz ideje, megcsinálja. Három: az oké, hogy tájékoztatni akarsz, ezt meg is teheted, de ilyen hangnemben?! Én sem csinálnám azt, amit Zsófi, de ezért nem kövezem meg. Ennyi.

A többieknek (névtelenen kívül) szép napot kívánok a csúnya idő ellenére is!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Gabi75,
még azt akartam írni, hogy igazából csak úgy hízza meg Gabim a minimumot, hogyha hónapra átlagolunk (állítólag ez a helyes), mert már három olyan hét is volt (nem egymás után), amikor csak 7dkg-ot hízott, de ezeket általában a következő héten/hetekben bepótolta. Viszont jókedvű (amikor nem nyűgös), aktív, éber, pisis-kakis pelusai vannak, szóval még nem aggódom. A szopizásról még azt, hogy neki is vannak olyan szopijai, amikor inkább csak rángatja a cicit, és el-elfordul tőle sírva, mintha nem tetszene neki valami rajta (szerencsére ezt csak nappal csinálja, éjjel nem). Néha visszasírom az első két hónapot, amikor szinte csak a cicin tudott létezni, pedig akkor alig vártam, hogy végre szabad lehessek egy kicsit. Remélem Dávid javulni fog ilyen téren, és még egyszer: ne aggódj nagyon, mert azt is megérzi! Drukkolok nektek!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Névtelen,
még annyit, hogy az érettségi nem fokmérője az embernek, szóval ha Zsófi nem is csinálja meg, ezért akkor sem szólhatod le. Anyai nagyszüleimnek nyolc általánosa volt/van (utsó négy osztályt felnőttkorban végezték, mert kétkezi munkások voltak), és nagyszerű emberek. Nagymamám még most is él, és szerintem nagyon okos.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Kép

Gabi75, ne idegeskedj és főleg ne sírj (bár nagyon megértelek, én is folyton féltem Hamit), tényleg megérzik a babák. Azért olyan sokat nem vagytok tömegben - főleg zárt légtérben nem, nem fogjátok elkapni! Tudod, h az immunrendszered kapcsolatban van a lelkiállapotoddal (ha negatív vagy hajlamosabb vagy a megbetegedésekre), úgyhogy irány a ++++++++++++++ hozzáállás!
És szerintem sem eszik keveset, és kifejezetten jó húsban van a fotó tanúsága szerint!!! Kép (de hozzáteszem, h ebben is nagyon megértelek, mert nekem is vannak korszakaim, amikor Hami súlya/evése miatt aggódom, amikor nem is kellene, de gy.orvos, védőnő meg az ember környezete folyton ezzel foglalkozik és beparáztatják az embert Kép)

DBarbi, Fanni a csodaszép ruhájában ....hmmmm Kép Nekünk is van olyaaaaan, csak narancssárgában és olyan "kábétavasszalleszjó" méretben Kép
Még a múltkor elfelejtettem írni, h sztem Fanni tényleg csodaszép, így is, h még kevés a haja. Visszasírod még, amikor majd nyafizik, h húzza a fésű Kép Kép Kép Kép

Vera, sztem Haminak is ott oldalt kezdett el kopni a haja, mint Bencinek Kép Punk lesz a gyerekemből? Kép

Cory, jobbulást! Hogy vagy?

Hűűűű, borzalmas éjszakánk volt, aludtunk vagy 4x1 órát... Hamikám hol azért ébredt, mert éhes volt, hol meg azért, mert nem kapott levegőt - nem volt teljesen eldugulva az orra, de volt benne és próbálta kitisztítani. Úgy sajnáltam. Kiporszívóztuk, akkor jó lett. Persze ilyenkor jó lenne, ha legalább nappal aludna, de folytatja a szokásos nem alvását (bár most apa kísérletezik vele a hordozókendőben).

Vera + aki talált már a Kazaan valami épkézláb dolgot, mondja meg, h konkrétan mit, mert én csak 1 H.J. dalt találtam összvissz. Kép

pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket Kép

Vera: nagyon édes Bence, olyan tüneményes pofija van, hogy csuda! Kép A pelenka tökjó, nekünk is ilyen kellene. Én a síma fehéret teszem a feje alá, valahogy betűröm két oldalt és felül a matrac mellé, de csak akkor műx, ha Fanci alszik és nem azzal szórakozik, hogy kihúzgálja Kép

Batkamanó: igen, énis imádom, ha csini Kép ...persze mindig csini, de általában nagyon lazára vesszük a figurát, bő melegítőgatya és pulcsi. A csini ruci nagyon ritka, ahhoz, hogy itt nyomuljon a szőnyegen jó a rugi is.

Külföld: 8 évesen kerültem Rómába, apukám révén. Imádtam Olaszországot, azaz a mai napig imádom. Az olaszokat is persze Kép 2 hetet maradhattam otthon, aztán el kellett kezdenem a sulit. Temészetesen egy szót sem tudtam olaszul, de elég könnyen megtanultam. Sok magyar volt kint, hatalmasakat kirándultunk...sok sok család vonult együtt a tengerpartra/tópartra/várostnézni. Nagyon jó tapasztalataim lettek, az olaszok imádtak. Biztos, hogy vannak rossz oldalai is az országnak, de én 8-10 évesen nem tapasztaltam/tapasztalhattam ilyesmit szerencsére Kép . Az ország maga csodaszép, erről sokat mesélnem úgy gondolom nem kell Kép A magyarok a mi időnkben összetartottak, voltak hatalmas bulik...kari, szilveszter, mikulásünnepség a követségen, gyereknap a szabadban....csupacsupa jó Kép A lakásunk is frankó volt, 4dik emeleten laktunk, körerkéllyel. Mindenhonnan ki lehetett menni...imádtam. Persze a 80'as években az ottani életszinvonal maga volt a csúcs egy magyarnak. Akkoriban itthon még nem lehetett annyimindent kapni...video is csúcs volt Kép és persze a játékok (ezek érintettek engem) a síró, rugdalózó, nevető, pisilő-kakiló, etethető, mászó, görkorizó, síelő csodababák...és a szebbnél szebb Barbie-k a házaikkal, autókkal, jacuzzival, lovakkal...és még sorolhatnám Kép Szóval klassz volt. Aztán hazajöttünk '86-ban. 4-et kezdtem ott, itthon folytattam. Beteg voltam lelkileg és fizikailag is attól, hogy itthon kell suliba járnom Kép . Eleve a magyar oktatási rendszer...iszonyúan más volt. Olaszoknál nem volt osztályzat alsó tagozatban, csak írásban minősítettek, ahol a legrosszabb, amit én kaptam az a "jó" volt. Az egész suli/tanulás játékosan folyt...erre itthon ért a hidegzuhany. A gyerekek is úgy néztek, mintha legalábbis a Marsról jöttem volna a menő cuccaimmal, ezeket el is tettem hamarosan. Emléxem, azt kérdeztem anyutól, hogy "milyen jegy az a kettes?". Merthogy a tesitanár beígérte, amennyiben nem futom körbe a Margitszigetet. Helyesírásilag is voltak gondjaim kezdetben, olaszosan írtam, azaz kihagytam betűket Kép Na azért belerázódtam és egészen jól eltelt az általános iskola Kép
Elsős gimis voltam, mikor jött Prága. Ugyanúgy apukám révén...ezúttal 3 év, csehül persze egy szót sem beszéltem. Így ültem be a suliba. Első évben haza akartam jönni állandóan. Utáltam...na késöbb sem szerettem meg. Mármint a sulit. Prága gyönyörű, csodaszép helyek vannak, sok sok kastély...a háború nem tépázta meg Cseho-t annyira, mint Mo-t. A csehek....hát az osztálytársaim nem fogadtak be. Végig idegen maradtam, nem voltak barátaim. Legalábbis csehek. A magyarokkal persze ottis el eljárogattam, de ritkán. Inkább a szüleimmel voltam és a kutyámmal (Gina bobtail...ő cseh születésű, nemis értett magyarul mikor elhoztuk 3 hónaposan Kép ...mostmár 11 éves múlt áprilisban). A suliban még az volt a csúcs, hogy itthon olasz-francia tag. osztályba mentem, ott mi volt a 2 kötelező nyelv?? Naná, hogy az angol-német. Paff. Németből kaptam felmentést, mert nekem a cseh is idegen nyelv, apum meg angolul beszél...legalább lesz segítség Kép Azt nem kívánom senkinek, amit szenvedtem a suliban...angolóra...fordítás...még a cseh mondatot sem értettem...
A napom ott úgy telt, hogy ugye 8-14-ig suli. Utána haza, ebéd, jön a csaj aki csehül tanított, utána a fickó, aki matek-fizika, vagy a csak aki kémia. Baromi erős reál osztályba jártam. Este pedig tanulhattam magyar irod/nyelvtan/töri, mert ugye itthon különbözeti vizsgát kellett tennem minden évben. No szóval baromi nehéz volt, nemis sírom vissza.
1999-ben jött Tirana (Albánia)...3 év, ide már nem mentem anyuékkal, mert egyetemre jártam. Azonban voltam kint 2X egy hónapot Kép és ez a csúúúcs! Baromi elmaradott ország, vki jól mondta, hogy "egy darab Afrika Európában". Nagy a mocsok, és a szegénység. Az ottani városok nem olyanok, mint amiket megszoktunk....nincsenek műemlékek (csak bunkerek, de az mindenhol....még a hegytetőn is, ahol a madár se jár...és a kertekben is). Nincsenek magas épületek, ritka a betonút, a házak nincsenek bevakolva (addig ugyanis nem kell adót fizetni)...ok Tiranában van pár emeletes ház, a 2 fő utcában ki is csicsázták őket, azaz narancssárga, zöld, sárga, piros, kék szinekben pompáznak...de nemám vmi finom pasztell, hanem nagyon erős...az ember szeme kiugrik. Csak pici boltok vannak, mindent csempészenk ezért nagyjából mindent lehet kapni, csak fizesd meg. BAromi drágaság van. Pl. láttam egy noname vmi spanyol PC-t...180 000 lek volt, ami 360 000 ft. Viszont mindenkinek Mercedesze van, azt lehet kapni jó áron, csak ne vidd ki az országból, mert körözik. Közlekedési kultúra abszolút nincs, Tiranában is van kb. 2 lámpás kereszteződés, de senki nem foglalkozik a pirossal...ellenben mindenki dudál, mint az eszeveszett. Mindenki keresztbe-kasul megy, a biciklis, az autó, a busz (nem mertük kipróbálni soha...Kép )a gyalogosok, akik miatt persze nem állnak ám meg....életveszélyes közlekedni komolyan mondom! Járda a mellékutcákban (ami nem a 2 főút) nincsen, autósok mennek ezerrel. Akkora lyukak (ezek nemis kátyúk, hanem gödrök) vannak az úton, hogy tengelytöréstől lehet tartani egy-egy autózás alkalmával. Jah és nincsenek zöld növények, max a "belvárosban". Tirana mellesleg akkora kb. mint fél Buda, tele sikátorszerű utcákkal. Mostmár jobb a helyzet, de mikor anyumék kimentek nem volt ajánlatos sötétedés után kimenni, mert lőttek. Én is hallottam anno. Nameg amit éjszaka hallani, az a müezin (asszem így írják). Van 1 autópálya, ami Tiranát köti össze Durres-szel (kikötőváros, ide jártunk tengerhez), nem kell csodálkozni, hogy szembejön! a biciklis! a szamár!esetleg a nénike a tehénkével!. Saját szememmel láttam, ahogy a nénike a tehénkével próbált átkelni az autópályán...azaz másztak át a 2 pályát elválasztó betonkorláton. Átjárót ugyanis nem igazán építettek...nem csodálom, hogy ha át akarnak jutni nem gyalogolnak 100 kilómétert....koszorúk és virágcsokrok jelzik a sikertelen próbálkozásokat.
Huhh, nemtom milyen hosszú ez eddig, de eldugulok egyelőre...soksokmindent tudnék még mesélniKép , majd folytatom, ha érdekel...
Akiket nem érdekel azoktól elnézést Kép

Most megyek, szép napot Mindenkinek!

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket

Vera: nagyon édes Bence, olyan tüneményes pofija van, hogy csuda! A pelenka tökjó, nekünk is ilyen kellene. Én a síma fehéret teszem a feje alá, valahogy betűröm két oldalt és felül a matrac mellé, de csak akkor műx, ha Fanci alszik és nem azzal szórakozik, hogy kihúzgálja

Batkamanó: igen, énis imádom, ha csini ...persze mindig csini, de általában nagyon lazára vesszük a figurát, bő melegítőgatya és pulcsi. A csini ruci nagyon ritka, ahhoz, hogy itt nyomuljon a szőnyegen jó a rugi is.

Külföld: 8 évesen kerültem Rómába, apukám révén. Imádtam Olaszországot, azaz a mai napig imádom. Az olaszokat is persze 2 hetet maradhattam otthon, aztán el kellett kezdenem a sulit. Temészetesen egy szót sem tudtam olaszul, de elég könnyen megtanultam. Sok magyar volt kint, hatalmasakat kirándultunk...sok sok család vonult együtt a tengerpartra/tópartra/várostnézni. Nagyon jó tapasztalataim lettek, az olaszok imádtak. Biztos, hogy vannak rossz oldalai is az országnak, de én 8-10 évesen nem tapasztaltam/tapasztalhattam ilyesmit szerencsére . Az ország maga csodaszép, erről sokat mesélnem úgy gondolom nem kell A magyarok a mi időnkben összetartottak, voltak hatalmas bulik...kari, szilveszter, mikulásünnepség a követségen, gyereknap a szabadban....csupacsupa jó A lakásunk is frankó volt, 4dik emeleten laktunk, körerkéllyel. Mindenhonnan ki lehetett menni...imádtam. Persze a 80'as években az ottani életszinvonal maga volt a csúcs egy magyarnak. Akkoriban itthon még nem lehetett annyimindent kapni...video is csúcs volt és persze a játékok (ezek érintettek engem) a síró, rugdalózó, nevető, pisilő-kakiló, etethető, mászó, görkorizó, síelő csodababák...és a szebbnél szebb Barbie-k a házaikkal, autókkal, jacuzzival, lovakkal...és még sorolhatnám Szóval klassz volt. Aztán hazajöttünk '86-ban. 4-et kezdtem ott, itthon folytattam. Beteg voltam lelkileg és fizikailag is attól, hogy itthon kell suliba járnom . Eleve a magyar oktatási rendszer...iszonyúan más volt. Olaszoknál nem volt osztályzat alsó tagozatban, csak írásban minősítettek, ahol a legrosszabb, amit én kaptam az a "jó" volt. Az egész suli/tanulás játékosan folyt...erre itthon ért a hidegzuhany. A gyerekek is úgy néztek, mintha legalábbis a Marsról jöttem volna a menő cuccaimmal, ezeket el is tettem hamarosan. Emléxem, azt kérdeztem anyutól, hogy "milyen jegy az a kettes?". Merthogy a tesitanár beígérte, amennyiben nem futom körbe a Margitszigetet. Helyesírásilag is voltak gondjaim kezdetben, olaszosan írtam, azaz kihagytam betűket Na azért belerázódtam és egészen jól eltelt az általános iskola
Elsős gimis voltam, mikor jött Prága. Ugyanúgy apukám révén...ezúttal 3 év, csehül persze egy szót sem beszéltem. Így ültem be a suliba. Első évben haza akartam jönni állandóan. Utáltam...na késöbb sem szerettem meg. Mármint a sulit. Prága gyönyörű, csodaszép helyek vannak, sok sok kastély...a háború nem tépázta meg Cseho-t annyira, mint Mo-t. A csehek....hát az osztálytársaim nem fogadtak be. Végig idegen maradtam, nem voltak barátaim. Legalábbis csehek. A magyarokkal persze ottis el eljárogattam, de ritkán. Inkább a szüleimmel voltam és a kutyámmal (Gina bobtail...ő cseh születésű, nemis értett magyarul mikor elhoztuk 3 hónaposan ...mostmár 11 éves múlt áprilisban). A suliban még az volt a csúcs, hogy itthon olasz-francia tag. osztályba mentem, ott mi volt a 2 kötelező nyelv?? Naná, hogy az angol-német. Paff. Németből kaptam felmentést, mert nekem a cseh is idegen nyelv, apum meg angolul beszél...legalább lesz segítség Azt nem kívánom senkinek, amit szenvedtem a suliban...angolóra...fordítás...még a cseh mondatot sem értettem...
A napom ott úgy telt, hogy ugye 8-14-ig suli. Utána haza, ebéd, jön a csaj aki csehül tanított, utána a fickó, aki matek-fizika, vagy a csak aki kémia. Baromi erős reál osztályba jártam. Este pedig tanulhattam magyar irod/nyelvtan/töri, mert ugye itthon különbözeti vizsgát kellett tennem minden évben. No szóval baromi nehéz volt, nemis sírom vissza.
1999-ben jött Tirana (Albánia)...3 év, ide már nem mentem anyuékkal, mert egyetemre jártam. Azonban voltam kint 2X egy hónapot és ez a csúúúcs! Baromi elmaradott ország, vki jól mondta, hogy "egy darab Afrika Európában". Nagy a mocsok, és a szegénység. Az ottani városok nem olyanok, mint amiket megszoktunk....nincsenek műemlékek (csak bunkerek, de az mindenhol....még a hegytetőn is, ahol a madár se jár...és a kertekben is). Nincsenek magas épületek, ritka a betonút, a házak nincsenek bevakolva (addig ugyanis nem kell adót fizetni)...ok Tiranában van pár emeletes ház, a 2 fő utcában ki is csicsázták őket, azaz narancssárga, zöld, sárga, piros, kék szinekben pompáznak...de nemám vmi finom pasztell, hanem nagyon erős...az ember szeme kiugrik. Csak pici boltok vannak, mindent csempészenk ezért nagyjából mindent lehet kapni, csak fizesd meg. BAromi drágaság van. Pl. láttam egy noname vmi spanyol PC-t...180 000 lek volt, ami 360 000 ft. Viszont mindenkinek Mercedesze van, azt lehet kapni jó áron, csak ne vidd ki az országból, mert körözik. Közlekedési kultúra abszolút nincs, Tiranában is van kb. 2 lámpás kereszteződés, de senki nem foglalkozik a pirossal...ellenben mindenki dudál, mint az eszeveszett. Mindenki keresztbe-kasul megy, a biciklis, az autó, a busz (nem mertük kipróbálni soha...)a gyalogosok, akik miatt persze nem állnak ám meg....életveszélyes közlekedni komolyan mondom! Járda a mellékutcákban (ami nem a 2 főút) nincsen, autósok mennek ezerrel. Akkora lyukak (ezek nemis kátyúk, hanem gödrök) vannak az úton, hogy tengelytöréstől lehet tartani egy-egy autózás alkalmával. Jah és nincsenek zöld növények, max a "belvárosban". Tirana mellesleg akkora kb. mint fél Buda, tele sikátorszerű utcákkal. Mostmár jobb a helyzet, de mikor anyumék kimentek nem volt ajánlatos sötétedés után kimenni, mert lőttek. Én is hallottam anno. Nameg amit éjszaka hallani, az a müezin (asszem így írják). Van 1 autópálya, ami Tiranát köti össze Durres-szel (kikötőváros, ide jártunk tengerhez), nem kell csodálkozni, hogy szembejön! a biciklis! a szamár!esetleg a nénike a tehénkével!. Saját szememmel láttam, ahogy a nénike a tehénkével próbált átkelni az autópályán...azaz másztak át a 2 pályát elválasztó betonkorláton. Átjárót ugyanis nem igazán építettek...nem csodálom, hogy ha át akarnak jutni nem gyalogolnak 100 kilómétert....koszorúk és virágcsokrok jelzik a sikertelen próbálkozásokat.
Huhh, nemtom milyen hosszú ez eddig, de eldugulok egyelőre...soksokmindent tudnék még mesélni, majd folytatom, ha érdekel...
Akiket nem érdekel azoktól elnézést

Most megyek, szép napot Mindenkinek!

DBarbi
DBarbi

nabakker ez hogy sikerült???? elküldte 2X...ráadásul smileyk nélkül a másodikat Kép SORRY Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok Lányok!

Ann, nem felejtettem el hogy leírjam a fahéjas kalács receptjét, csak a netről gyűjtöttem be, és hirtelen nem találtam újra Kép De most itt van:

Hozzávalók: 1/2 csomag friss élesztő (2,5 dkg) vagy 1 csomag szárazélesztő (7 g), 40 dkg finomliszt, 8 dkg porcukor, 1/2 mokkáskanál só, 1 evőkanál tejpor, 5 dkg margarin, 2 tojás, 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 dl víz.

Az élesztőt a dagasztóedény aljára szórjuk, illetve morzsoljuk, ráöntjük a lisztet, a sót, a cukrot, a tejport, beletesszük a margarint, a fahéjat, és ráöntjük a vizet. A SWEET BREAD menüt kiválasztva elindítjuk a programot. Ha megkelt, sütés előtt megkenjük mézes tejjel, és megszórjuk fahéjas kristálycukorral.

Vera, remélem nincs harag az oltásokról leírt véleményem miatt. Végülis én nem tudom megítélni hogyan reagálnak az egyes gyerekek, de akkor is olvastam olyat amit kicsit túlzásnak tartok. Persze még mindig fennáll az a lehetőség hogy az én lurkóim a nagyon strapabírók Kép

Zit, én is imádlak, csak az a gond hogy nem vagyok képben te mire írtad ezt nekem KépKépKép De amúgy jól esett igazán KépKép

Edit, nálunk a kisfiammal úgy működött az elválasztás, hogy ő már egész korán, 2,5 hónapos korától kapott almát, mert nehezen ment neki a kakilás. Ettől szépen rendbe is jött. Kicsit később bevezettük a banánt is, amit nagyon imádott Kép 6 hónaposan kezdte a zöldségeket, úgyhogy már naponta 3x kapott mást is a szopi mellett. Ekkor már terhes voltam, de még nem tűnt úgy hogy abba akarja hagyni a szopizást. Aztán egyszercsak már nem kérte csak este-reggel. Én gondoltam hogy ez már nem elég, de nem rohantam a tápszerért, tejpéppel próbálkoztunk. Általában szívesen ette, de volt hogy nem kellett neki. Aztán nem sokkal azután hogy elmúlt 7 hónapos, már a cicit se kérte. Épp akkor jött hozzánk a védőnő, beszéltünk a dologról, ő ajánlotta a Beba2 tápszert, mert hogy a tejpép se rossz, de nincs benne annyi vitamin, ez+az mint a tápszerben, és igazán csak hízni lehet tőle, de különösebben nem táplál. Végül 8 hónapos kora körül kezdtük a tápszert, egyből szerette, és a mai napig ízlik neki. Olyannyira, hogy reggel-este szó szerint követeli Kép Hozza a cumisüveget (ezt még abból issza, mást már pohárból), türelmetlenül tapsol, és a végén adja a törölgetőruhát hogy töröljük meg az üveget, utána veszi el és már dönti is befelé KépKép Zabálnivaló olyankor Kép
Szóval nálunk elég könnyn ment az elválasztás, teljesen önkéntes alapon, és engem sokkal jobban megviselt azt hiszem Kép

A névtelen hozzászóló nevében pedig én kérek elnézést KépKép
Igazából nem minősíteném a modorát. Én is és más is írtunk Zsófinak a témában, de azt hiszem a kultúrált hangnem egyikből se hiányzott. Nem nagyon kellett ez ide, de sajna elég tipikus megnyilvánulás, természetesen név nélkül... Kép

Sziasztok, Diti
diti

DBarbi!

Elkerülték egymást a leveleink, utána olvastam el amiket írtál. Nekem nagyon teccett Kép
Mesélj még lécci! KépKép

Diti
diti

Diti, nem kell elnézést kérned mások minősíthetetlen viselkedése miatt, inkább én kérek elnézést, nem kellett volna szóba hoznom a hozzátáplálást, mert ez igen ingoványos talaj. Mindenesetre az én anyukám 5 gyereket nevelt fel egészségben, így azt hiszem bízhatok benne.
Inkább mint egy névtelen mocskolódóban.

Még annyit, hogy folytatom a sulit, most november végén volt 11 vizsgám, és ebből 3 lett négyes, 1 lett hármas, és a többi ötös. Büszke vagyok, hogy gyerek mellett így tudtam teljesíteni.

Más: Tegnap volt a hugom egy éves, nagy volt az ünneplés, küldök nektek két képet róla. Ja, és a torta csak olyan dolgokból készült, amit ehet egy egyévesKépKépKép

Puszka:

Zsófi

a képek most mégse mennek, nem jó a net...
majd később

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!Kép

Hú de nagy itt a forgalomKép.

Gabi75
Meg tudom érteni az aggodalmad, de inkább ne is gondolj ilyenekre, hogy mi van ha elkapja. Én is paráztam pár napja, amikor egy ismerős betegen állított be, de szerencsére nem kapta el a Niki.
Az evéssel kapcsolatban is tudom mit érzel, sajna Niki sem egy evőbajnok és ő súlyban is igencsak el van maradva.Kép Most 3.6 kg és 21-én már 3 hónapos lesz.Kép Azért én sem rágódhatok mindig ezen, mert ennél többet(80ml) nem tudok beletukmálni és naponta egyszer tuti, hogy van bukás is, amikor sok kijön még ebből is.
Ha a babád szépen gyarapszik, akkor ne emészd magad ezen. Azért ha jobban megnyugszol, nyugodtan hozd el egy itthoni dokihoz is.

Hozzátáplálás
Régen tényleg máshogy mentek a dolgok, mert a nagymamám meg anyu is már mondták amikor Niki még csak két hónapos volt, hogy adjak már neki almát. Én mondtam, hogy azt csak négy hónapos kortól lehet, ők régen már két hónapostól adták. Mondtam, hogy én majd csak később adok azt kész.Kép

Oltás
Mi még csak a BCG-n és a két hós oltáson vagyunk túl, de én nem csináltam nagy ügyet belőle. Lehet, hogy szerencsém van, mert a Niki csak egy egész picit sírt és hamar megnyugodott. Én
tulajdonképpen nem is féltem attól, hogy nagyon fog sírni, mert sajnos szegénykém már hozzászokott az örökös szurkáláshoz. Estefelé azért adtam neki egy kúpot, mert elkezdett felmenni a hője, de lázas nem volt csak megelőzésképpen adtam. Lehet, hogy a többi oltás rosszabb lesz, majd kiderül. Különben azzal kapcsolatban, hogy a szülő feszültsége átragad a gyerekre is nekem az jut eszembe, bár nem a legjobb példa, hogy a nagymamám kutyáját is alig lehetett bevinni az oltásra, de csak akkor amikor a nagymami vitte. Ő ugyanis már eleve úgy ment, hogy tuti ez meg az lesz és az idegességét megérezte a kutyus is.Amikor meg én vittem
nem volt semmi gond simán megkapta a blöki a szurit. Azért megértem mások aggodalmát, mert rossz látni, amikor nagyon sír a gyermekünk.Kép

Vera
Sajnálom, hogy nem volt ott a doki.Kép Mi elég sokat járunk különböző helyekre és mindenhol azt tapasztalom, hogy nem veszik figyelembe, hogy kicsi gyerekeknek kell órákat várni, mert mondjuk még akkor is késik az orvos, amikor meg van beszélve az időpont.Kép
A mintás pelus nekem is nagyon tetszikKép,fogok én is venni ha a Kikában járok.
Nagyon édes a Benci így kopaszkásan isKépKépKép.
Érdekes Nikinek még mindig olyan a haja, mint amikor megszületett, csak azóta egy kicsit nőtt.Kép

DBarbi
Nagyon csini Fanni a ruciban.KépKépKép

Barbi
Vicces lehetett a képeslap, amit a kutyus kapott.Kép

Zit
Én is kérem szépen a táblázatot. Köszi.Kép

A külföldi élménybeszámolókat én is szívesen olvasom, írjatok.Kép

Sziasztok
Laura
Laura2

Zsófi!

Gratula a vizsgákhoz! Ez igen! Ügyi vagy! A hugidnak pedig utólag is boldog egyéves szülinapot! Kép

Naigen, a névtelen ide baromira nem hiányzott Kép Olyan jó kis topic volt ez...és most is az.
Azt hiszem ellene tenni nem lehet, max. nem kell reagálni...

Diti: örülök, hogy tetszett Kép

Ehh, az első gifek nemis jók, most nézem....

Akkor még egy kicsit Albániáról:
Tengerpart: na ezt sem úgy kell elképzelni mint a francia/olasz riviérát. Épülőfélben lévő szállodák sora...Tulképp egész Albánia olyan, mint egy nagy építkezés. Minden szállodához tartozik strand, de nem mindegyikre fordítanak elég figyelmet. A víz is elég mocskos, az amerikai katonáknak (akik ott állomásoztak) meg is lett tiltva, hogy fürödjenek benne. Mi azért fürödtük (a nyári 47 fokot elég nehezen viseli a magyar). Kóbor kutya iszonyú sok van, házi kedvencként nem jellemző. Tán egy-két pórázon sétáltatott pincsifélét láttam. Kóborkutyuk a tengerparton is vannak, egyiket majdnem elhoztam anno. A szivem szakadt meg érte. Persze Ginusom rossz szemmel nézte volna Kép Ja, merthogy ő is jött velünk mindenhova. Tengerpartra...el is lehetett engedni nyugodtan. A szálloda, amelyiknek a strandjára jártunk elég tiszta volt. Összeszedték a szemetet, voltak napágyak+ernyők és a kaja is finom volt. Tulképp ott ez az egyetlen szórakozás, az éttterem. Iszonyú sok van belőle, nemis értem hogy élnek meg egymás hegyén-hátán. Olaszul szinte minden albán beszél...de legalábbis ért, olasz bolt, ételek vannak...a beszéddel nem volt gond.
Egy darab mozi van Tiranában, multiplex...akkor épült, mikor kimentek anyuék. Állítólag disco is van, de azis veszélyes....nem ajánlatos. Színház...talán egy darab van. Mc Donald's és társai nincsenek. Kávéház rengeteg van ahol a palik már reggel 6-kor ott ülnek....úúgy sokáig, mert inkább a nők dolgoznak. Részegség nem jellemző, a vallás tiltja az alkoholt. Jah, muzulmánok. A mecsetbe nőknek tilos a belépés, pedig baromira megnéztem volna. Így csak az ajtón sasoltunk be anyuval, de egy pasi nagyon megindult felénk (bentről), úgyhogy jobbnak láttuk lelépni. Az utcáról is furcsán néztek. Nameg az, hogy anyuval ketten beültünk egy kávéházba! Nők ottsem túl jellemzőek....azért kiszolgáltak, látván külföldiek vagyunk.
WC: balkáni pottyantós van...minden nyilvános ilyen, de legalább tiszta, mert egy slagból folyamatosan jön a víz rá.
A cappuccinójuk isteni! Fahéjjal csinálják! Hmm...imádtam.
Vizet ott sem lehet inni (ez így volt Prágában és Rómában is)...mondjuk ha lehetett volna, akkorsem hiszem, hogy kockáztatunk. Mindent fertőtleníteni kell, zöldséget-gyümölcsöt. Húst csak az olaszoktól vettünk. Utcán egyszer fagyiztunk anyuval (félelmetesen rossz volt, meghatározhatatlan ízű valami édes)...aputól kaptunk is, hogy nem vagyunk normálisak. Viszont van byrek nevezetű valami kelttésztájuk (lángosszerűség) amit árulnak sajttal (sós, mert hűteni nem tudnak, így sóval tartósítanak sok mindent) illetve spenóttal, na az nagyon finom. Amúgy az utcán árulnak sültkukoricát...ezt úgy kell elképzelni, hogy faszikám ül a szeméthalom közepén és egy rácson sütögeti a kkukoricákat, forgatgatja a jó mocskos fekete kezével....és így kézzel adja oda egy papírtálcán. Természetesen kihagytuk. Olyat is láttam, hogy a kis csecsemőt kirakták az utcára egy kartonpapírra egy tálkával, hogy adjanak neki pénzt. A szülők állítólag kicsit távolabbról figyelik Kép A gyerekeket amúgy kirakják az utcára játszani...mezítláb, jó koszosak Kép Aki kicsit gazdagabb, az viszont irtó csicsába öltözteti a gyerekét. Olyan habos, fodros, szalagos, tüll ruhácskákat kapni, hogy félelmetes. Mint pl. egy koszorúslányka ruha. Ilyenekben járnak a kislányok.
A tengerparton még nagy élmény volt: jött a csacsi...oda a napágyhoz és árulta a gyümölcsöt. tündéri volt! Olyan édes fejük van a csacsiknak!
Ezenkívül tejet árultak a tengerparton (is), ásványvizes flakonban valami sárgás folyadék volt...az 50 fokban biztos jó lehetett Kép Kép
Persze a koldus is rengeteg, gyerekek is....vagy árulnak valamit, elég nehéz őket levakarni. És lopnak is piszkosul. Anyukám egyszer megjárta...10 000 leket nyúlt le valami kiskölyök tőle Kép Kivágta a táskáját.
Butikok vannak Tirana fő utcáin, de méregdrágák, soha sincs egy lélek sem bent az eladón kívül. Piac: jópofa, különösen a giccspiac! Giccses szobrocskák, órák, művirágok tömkellege...elég drága.
Kenyeret állíndóan frisset lehet kapni, nagyon finom. Újságárusbódé méretű pékségek vannak, kiadják a cuccot az ablakon. Csempészbolt sok van. Alkohol (legjobb márkás piák), édesség...ilyesmiket árulnak.
Az éttermeik is szépek. Nagyon menő éttermet képzeljetek el, olyan kaját kértünk, hogy lávakövön saját magadnak fűszerezed és sütöd meg a húst, salátáspult...onnan amennyi belédfér, szóval elég luxus...én az ablaknál ültem, kinéztem...és az épület mellett természetesen szemétkupac...és átszaladt egy patkány Kép Nem lettem rosszul meg ilyenek, mert azis csak egy állatka...csak érdekes a kontraszt.
Tirana egy völgyben fekszik, egyik olalról a Dajti hegy határolja. Oda nagyon sokat jártunk föl, csodaszép (hülyék az albánok, nem is tudják mijük van, olyan csodás adottságai vannak az országnak!). Ott fent találkoztunk kecskecsordával (Gina befeküdt közéjük őrizni), bírkákkal (oda nem, mert ott volt a csősz is) és lovakkal is...gazdi nélkül, ott vágtáztak a hegyen, nagyon szép volt. Van fönt egy étterem, a terasz kilóg a hegyoldalból, alattad a nagy mélység. Ginát oda is bevihettük. Először féltünk...mégiscsak egy elegáns hely, leposkúszásban becsempésztük a Ginát...aztán látom, a szomszéd üres asztalnál ül egy macska, és besétált a kakas is Kép Kép
A követségek egy külön utcában vannak, az utca két végénék kapu és fegyveres őr. Elvileg albán oda nem jöhet be...de 200 lekért beengedik Kép
A magyar kövi kertjében (mellesleg gyönyörű...lila akác végig a kerítésen) lakik egy csomó szárazföldi teknős, nagyon aranyosak Kép
Most nagyhirtelen ennyi, ami eszembejut...

Pussz: DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

DBarbi!
Annyira jók amiket írszKép, röhögtünk egy csomót a férjemmel. Nagyon jó olvasni, biztos érdekes lehetett mindenhol, irigyellek hogy ennyi helyen éltél már!
Ez az utcán árulás ismerős volt nekem is, mi Tunéziában láttunk ilyen szörnyű dolgokat. Mentünk az utcán és láttuk hogy nem messze egy fiúcska árul valami feketét. Közelebb mentünk és ahogy közeledtünk, legyintett kettőt a kezével és millió légy szállt fel a halkupacról... Halat árult. Nem vettünkKép
Nem semmi hogy egyes emberek hogy tudnak így élni!
Barbi! És Gina most is veletek lakik a lakásban? Őrá írtad nemrég hogy nagytestű? Fannival hogy jönnek ki?Kép

Diti!
Dehogy! Én nem haragszom rád amiért leírtad a véleményed, csak én is leírtam az enyémetKép

Ann!
A Kazaa úgy működik hogy csak akkor tudsz töltögetni ha az a valaki akinek megvannak a gépén ezek a cuccok, szintén be van jelentkezve. Ugyanis ha találsz valamit (ékezet nélkül keress) akkor a másik ember gépéről húzod le közvetlenül. Nekem is volt olyan hogy csak egy HJ-ot találtam, másnap meg 25ötKép Ja, és amit te letöltesz, a gép egy megosztott könyvtárba pakolja, és innentől kezdve más is tud tőled töltögetni (már ha épp be vagy jelentkezve). Valahogy így műxik, nekem is a férjem magyarázta el, mert én sem értettem.

Sajna én most izgulok egy kicsit, ugyanis úgy néz ki hogy jelentősen csökkent a tejmennyiségem. De ez egyik napról a másikra sikerült így, mert mielőtt hazautaztunk volna a szüleimhez, még tejleadónak is jelentkeztem, annyi volt, Szolnokon semmi plusz, aztán mikor hazajöttünk egy kicsi, most meg örülök hogy Bencének elégKép Tegnapelőtt este muszáj voltam neki pohárból adni fagyasztott tejet, mert nem volt elég. Tegnap este pedig már előre felolvasztottam egy pohárkával, de akkor meg nem volt rá szükség. Mostanában reggel 5-6-7ig is alszik a Manócska, így reggelre mindig van tejcsi, viszont napközben egyre kevesebbKép
Ann-től már kaptam segítgéget homeobogyóval kapcsolatban, jövő héten beszerzem, remélem használ is!
Viszont bármennyire is én is azt mondtam hogy féléves koráig csak tejcsi, már mi is adtunk neki 2szer almát. Igaz csak pár cseppet, meg egy pici pürét, talán egy negyed teáskanálnyit szopogatott elKép Nem tudom hogy amiatt e, de mindkétszer volt utána kaki, pedig általában 5 napig sem szokott lenni.
Úgyhogy asszem párnaponta én továbbra is adni fogok neki, egyelőre csak almát.

Egyébként meg fogalmam sincs hogy mi lenne akkor ha hirtelen tényleg nem lenne több tejcsim (azért ez remélem még sokáig nem következik be!), egy ideig még lenne mihez nyúlni, mert tele van a fagyasztónk, bár tegnap megkóstoltam és az hihetetlenül sz@rKép
Diti! Írtad hogy nálatok is így volt, hogy fokozatosan kezdte elhagyni a szopit, írnál nekem róla hogy ilyenkor mi a teendő, mit és mennyit kell neki adni? Köszi!

DBarbi! Nálatok nem tudom hogy volt, Fanni mióta kap tápszert? És Te miket adsz már neki?

Én annyit tudok hogy almával lehet kezdeni, aztán répa, banán, krumpli talán? De totál nem vagyok még ezzel képben.
Zit! Elküldenéd nekem is azt a táblázatot?

Zsófi!
Neked pedig gratulálok a sikeres vizsgáidhoz, tényleg nagyon ügyes vagy hogy baba mellet ilyen jó eredményeket értél el.
A Névtelennel meg ne foglalkozz! (Bár azért engem érdekelne hogy ki volt az... láthatóan képben van Zsófit illetően... Csak jó lenne ha vállalná a nevét!)

Üdv mindenkinek:
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera: Igen, Gina velünk lakik Kép Fannival nem nagyon érintkezik egyelőre, a gyerexobába nem jöhet be Kép Természetesen megmutattuk neki Fannit, aztán majd ha Fanni nagyobb lesz, nyílván fognak érintkezni Kép

Tápszer: Fanni kezdetektől kapja. Kórházból ugyan kizárólag szoptatással jöttünk haza, de a tej nem volt elég tápláló, így tápihoz nyúltunk. Fanni szopott úúgy 3 és fél hónapos koráig + tápszeres kiegészítés, akkor fogyott el a tejem (sosem vittem túlzásba a tejtermelést, nekünk felesleg sosem volt). 4 hótól kapott először almát, majd banánt...és bébiételeket, elöször csak gyümölcsöt. 5 hós oltásnál mondta a dokibá, hogy mehet a zöldség is. Elöször krumpli, répa (ritkábban, mert állítólag besárgulhat). Tegnap pl. főttkrumpli-alma-brokkoli volt az ebédje Kép Ma paradicsomos krumpli Kép A körtét is imádja Kép

Örülök, hogy tetszett a beszámoló...pedig elég szedett-vedettre sikerült, ahogy visszaolvastam Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!
Csak egy gyors beköszönés Kép , mert nagyon hulla vagyok. Éjjel alig aludtunk: vagy enni kelt fel a drágám, vagy azért, mert szörtyögött az orra és nem kapott rendesen levegőt. No és ezután a szokásos nappali nem alvása a köbön, ugyanis szerintem már annyira fáradt, h azért nem tud elaludni - ha kézben van is ugyanúgy üvölt, mint ha letesszük... szóval apájával együtt kivagyunk.
De felüdülésképp elolvastam a topicot Kép
DBarbi, olyan jóóóóóóóók az írásaid, nagyon élveztem őket, jöhet még Kép

Zsófi, gratula a vizsgákhoz, szerintem is szép teljesítmény!

Vera, köszi, tom, h így működik a kazaa, de már annyiszor kerestem és sose találtam (kivéve a micimackót), bizti türelmetlen vagyok Kép A winmx-en sincs semmi, pedig mostanában sokat nézem.

Diti, köszi a receptet, ki fogom próbálni.

De most megyek, nem depizek itt nektek, remélem ma éjjel alszunk is vmennyit!
Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok Lányok!

Zsófi, az "én kérek elnézést" nem volt komoly, csak néztem tegnap is a Heti Hetest, onnan jutott eszembe Kép

Vera, mint már írtam, én már 2,5 hónapos korától adtam almát a kisfiamnak. A dokinéni javasolta, a védőnéni ellenezte, én meg döntöttem: normálisakat kakál tőle, tehát kapja. Utána jött a banán, vagy a kettő keverve, néha egy kis őszibarack. 4-5 hónapos korában kezdte kapni a krumplipürét, hol almával, hol répával, hol paradicsommal. A répával én nem fogtam vissza magam, mert nagyon szerette, meg is lett az eredménye Kép Hónapokig narancssárga volt az orrocskája, na meg a popsija is minden kaki után KépKépKép
Fél évesen jött a csirkemell, zöldek (saláta, spenót, sóska, brokkoli), innentől a tej és a tojás kivételével már mindent kapott, 1 éves kora óta pedig mindent eszik.
Én nem hiszem egyébként hogy már attól kéne tartanod hogy el fog fogyni a tejed. Nekem pl. össze-vissza ingadozik. Mondjuk sajnos már meg is jött, ez nagymértékben közrejátszik Kép
Azokon a napokon mikor kevés a tej, nyugodtan borítsátok fel a napirendet, ha úgy a jó, lehet szopi akár 2 óránként is, mi is azt csináljuk. Ezzel pár nap alatt helyre szokott jönni a mennyisége. Sajna ilyenkor Tüncikém persze nyűgösebb, hiszen nem tudja teljesen telerakni a pociját, utána viszont annyi van hogy még sok is Kép
Ha mégis tartós csökkenést észlelnél, szerintem gyümölcsöt már nyugodtan elkezdhetsz neki adni, először almát. Bevallom, én nem úgy csináltam hogy elsőre csak 1 kiskanállal, legközelebb már picit többet. Pindur első alkalomra benyomott egy fél almát és csak úgy vigyorgott utána Kép Igazából most is gondolkodom hogy Tüncinek ne kezdjem-e már adni, hogy kicsit rendszeresebben tudjon kakilni...
Ja még annyit, hogy gyümölcsöt általában mindig frissen pépesítettem neki, abból ritkán kapott konzervet, de a főzelékfélét szinte mindig bébiételből kapta. Nem tom miért, de az jött be neki. Pedig rengeteg félét próbáltam neki házilag csinálni, de folyton kitolt velem Kép A boltin bezzeg cuppogott Kép
Remélem segítettem valamit, ha bármi kérdésed van, hallgatom Kép

Sziasztok, Diti
diti

Csak gyors bekukkantásra írok. Látom minden féle téma volt már, majd írok én is róla, de most csak pár szóban magunkról. Robóka napotk óta nem alszik, nagyon nyűgi, lehet, hogy a fogacskája miatt. Úgy sír, mint anno hasfáós korában. Nagyon fáradtak vagyunk, mert semmit jóformán nem alszunk. Nem panaszkodni jöttem amúgy, csak kis életjelt adni.
Amúgy nagyon ügyi Robó, már tud brümmögini a kis szájával, de most mennem kell, mert szóllít ....

Anita
anita77

Sziasztok!

Gabi75!
Fel a fejjel! Majd lesz valami megoldás, azért itt a neten legalább magyarul beszélhetsz!
Nálunk is van olyan, hogy 4-5 óra telik el két etetés között! Sztem ne izgulj!

Cory!
Jobbulást!

Vera!
Köszi a pelenka infót!!!! Ugyanez a gond nálunk is: a kiságyban a fehér tetra pelus nem éri át az ágyat és állandóan összegyűrődik: utálom.
Akkor megnézem a Kikában! Bencének ez már az új haja ugye? Emlékszem ő nagy hajjal született!

Halasz Judit kazi:
Nekem is megvan ez a legújabb (Minden felnőtt volt egyszer,stb) Szerintem jó.

DBarbi!
Fantasztikusan jó volt a beszámolód!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Én is nagyokat röhögtem)

Diti!
Írtad, hogy 2,5 hónapos korában adtál a kisfiadnak almát. Emellett azért szopizott rendesen, nem? (7 hónapos koráig? Asszem azt írtad) És naponta csak 1 etetést váltottál ki almás/banános/stb. kajával? Egyébként én is erre gondoltam, hogy januárban egy etetést így váltok ki, megnézem hogy reagál rá.

Andris mostanában nagyon nyáladzik. Védőnő azt mondta, hogy a fogzás miatt lehet. Szerintem emiatt sír is többet, mert régebben nem volt ennyire nyűgös. Olvastam, hogy az a Dentirox vagy mi gél használ elvileg. Próbálta valaki?

Sajnos én nem éltem sokáig külföldön. Én 1 hónapot voltam Angliában, de csak utazgattam. Én azért el tudnám képzelni az életem külföldön, különösen Angliában vagy valahol Ny-Eu-ban. Mostanára már olyan gyorsan el lehet jutni bárhová (persze nem Új-Zéland, USA távolságra gondolok, hanem itt Európán belül), hogy sztem a távolság nem olyan nagy gond (pl. röhejes, hogy Londoba Bp-ről ugyanannyi idő alatt jutsz el, mint pl.Komlóról Bp-re...)
Nekünk baromi kevés rokonunk van, úgyhogy max a közeli rokonok miatt volna honvágyam. Egyébként érdekes, mert én annak idején amikor az első nagy ő-vel szakítottam (7 év után), Kanadába szerettem volna kimenni ösztöndííjal LLM-re (jogi MBA) Edmontonba. Csak fura volt, mert a magyar ösztöndíj bizottságtól jött egy levél, hogy visszavonták az ösztöndíj támogatást. Sajna nem sikerült, de akkoriban sohasem lehetett tudni, hogy ki kapja az ösztöndíjakat...
Na mindegy, én szívesen dolgoznék azért külföldön, főleg itt Európában valahol...

Docka
Docka

Sziasztok!

Most nekem is csak olvasgatni volt időm. Nálunk az oltás kavart be: igaz, pénteken délutánig még nem is nagyon volt gond (ezt meg is irtam), de estére már lázasodott Zsoltika Kép Éjjel is többször felsirt, de szombaton már szerencsére nem volt láza, viszont nyűgös volt (pénteken kaptuk az oltást). Nem is evett rendesen: az egyik szopi néhány percig tartott, utána még 80 ml-t lefejtem... Aztán szombat este 7-kor beájult, aludt hajnali 4-ig, akkor szopi Kép szerencsére, mert a mellem majd' szétdurrant Kép, aztán még 9-ig aludt. Hihetetlen volt, folyton nézegettem a homlokát, arcocskáját, hogy lázas-e, de aztán már nem volt egyáltalán.

DBarbi, nekem is nagyon tetszenek az irásaid, és örülök, hogy megosztod velünk a tapasztalataid. Irj még mindenképp! Fanni a ruhájában igazi nagylány! Szép nagyon! Kép

Ann, a Kazaa-ról annyit, hogy megnéztem, rengeteg dalt megtalál! Nekünk olyan van, hogy Kazaa Lite K++, nem tudom, ez számit-e Kép Ékezet nélkül keress, várni kell elég sokat. Nálunk be lehet irni, hogy mennyi ideig keressen Auto search more 100 minutes, igy jó sokáig próbálkozik. Remélem tudtam segiteni Kép És hogy ma éjjel jót alszotok végre Kép

Vera, lehet hogy Bence kér több tejcit? 3 hós ugrástól is lehet, nem? Esetleg Laktoherb? Gyakrabban szopizik? Mert akkor pár napon belül több tejecske lesz, én is igy tapasztaltam 1-2 hete. A mintás pelus nekem is nagyon tetszett, veszünk is a Kika-ban, mert nagyon praktikus Kép

Anita, kitartás! Küldök sok-sok energiát! Kép

Zsófi, gratula a vizsgáighoz, nagyon ügyi vagy Kép

Táplálással kapcsolatban nekem is vannak gondjaim. Zsoltika 1 hét alatt csak 8 dekát hizott Kép A doktornő és a védőnő is azt mondja, hgoy ez nagyon jó, mert Zsoltika igy is nehezebb az átlagnál + az a fontos, hogy ne stagnáljon vagy csökkenjen a súlya... Ezt én mind értem, csak kicsit kevésnek érzem. Amúgy pisis-kakis pelus van bőven, Zsoltika vidám és élénk, szóval valszeg nincs gond.

Mára ennyit, jó éjszakát mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Még lefekvés előtt egy gyors bekukkKép

Ann, Anita!
Írtam nektek mailt.

Diti, DBarbi!
Köszi hogy leírtátok a hozzátáplálás "lépéseit", remélem még nem lesz rá szükségünk egy jó darabig, de azért mentettemKép

Docka!
Bencének ez még a régi hajaKép Úgy 3 hete kezdett el kopni, kétoldalt ahol fekvéskor kidörzsöli, és a feje tetején egy foltban, de hogy ott mitől, fogggalmam sincs, nem szoktuk fejtetőre állítaniKép

Én is adok Bencének almát, de egyelőre csak 2 naponta egyszer szopi után kínálom meg vele, és csak nagyon picit. Majd hat hónapos korától kezdve próbálok meg egy főétkezésként adni neki mást mint tejcsit.

Bencének is folyik a nyála, és mindent megpróbál betömni a szájába. Nem korai még a fogzás?

Gabi!
Jó sokat aludt ZsoltikaKép gratulálok hozzá. Gondolom neked viszont "mellileg" nem volt túl jó... Én is jártam már így, alig tudtam megemelni a karomKép
De aztán könnyített rajta Benci, ez a legjobb mellszívóKép
Lehet hogy nálunk tényleg ugrás van, azért nincs elég tejem. Mostanában csak ritkán mértem, kb. 150 ml-t eszik. Persze ez nem tuti, akkor tudnám ha minden szopit mérnék egy pár napig.

Nekem A Kazaa V2.6-ot sikerült letölteni, ezek szerint ez sem mindegy kinek milyen van? Én eddig csak 11 dalt tudtam letölteni. (És a férjem nem nagyon örült ennek sem...)

Na most már tényleg megyek aludni, mindenkinek jó éjszakát!
Vera

KépKép Kép
76vera

Halihó!

Képzeljétek, Gabi ma többet aludt nappal, mint az utóbbi egy hétben összesen! Komolyan mondom, nem is értem, de persze nem bánom, jól esett végre egy kis szünet.Kép

Ann,
Gabi is mostanában olyan taknyos néha, hogy sípolva veszi a levegőt. Mondtam a dokinőnek, hogy naponta egyszer minimum ki kell szívni, van, hogy kétszer, mire mondta, hogy ritkábban szívjam, csak ha muszáj, mert lehet, hogy az is irritálja. Én megpróbáltam, de egyszerűen nem megy, mert nem kap levegőt szegény.Kép Viszont a porszívós orrszívóval olyan szépen kijön, és utána olyan jól kap levegőt! Nagyon örülök, hogy valaki feltalálta!Kép Remélem ma többet sikerül aludnod!Kép

DBarbi,
hát nem semmi élmények!Kép Roppant érdekes és mulatságos volt olvasni őket! Gondolom átélni még érdekesebb lehetett!Kép

Diti,
mentettem én is fahéjas kalács receptjét, köszi! Ezt ti magában eszitek, vagy vajasan, vagy lekvárral, vagy hogy? És a kenyérsütőben sütitek, vagy befonjátok, és a rendes sütőbe teszitek?
Neked már ilyen hamar megjött? Egy hete én is azt hittem, hogy nekem is, mert egyik éjjel volt egy kis vér, de azóta semmi. És ez tényleg nagyon bekavar a tejci mennyiségébe?

Zsófi,
gratula a vizsgáidhoz!Kép Akkor csak jól írtam én, hogy folytatod a sulit!Kép

Laura,
ezek az orvosos rossz tapasztalatok engem is sújtanak. De volt egy irtó rendes szemész dokinő (nagyon fiatal), akihez könnycsatorna átmosásra vittük Gabit, aki azt mondta, hogy 10 óra körül menjünk, és pontban tízkor megjelent, és rögtön behívott. Utána lehívta a kollégáját segíteni, mondta, hogy 10 percen belül lejön, és le is jött!Kép Mikor már vége volt, és beszélgettek, pont arról volt szó, hogy XY kollégájuk neheztelte, hogy a segítő lejött, mivel gyermektelen lévén nem volt képes felfogni, hogy egy kisgyereket nem lehet órákat várakoztatni, sőt még fél óra is rengeteg. Remélhetőleg ezt minél több doki megérti a jövőben, és nem kell állandóan szegény gyerekkel várni.
Niki kicsi súlygyarapodását mi okozza?

Vera,
melyik a tejszaporító homeobogyó? Néha nekem is úgy tűnik, hogy kevés a tejci, ilyenkor Gabi nagyon gyakran szopizik, ezért lehet, hogy érdemes lenne beszereznem.

Anita,
kitartás! Majdcsak jobb lesz!Kép

Docka,
már ilyen hamar is jöhet a fog? Én kb. Gabi öt hónapos korára vártam csak. Nyáladzani Gabi is nyáladzik, már egy hónapja, de egyre jobban, mostanában már teljesen eláztat minket, de ő nem nyűgösebb a szokásosnál.

Most futok aludni, csak muszáj volt benéznem, mert olyan sokat tudtok írni, hogy alig lehet vele lépést tartani. (Ez nem megrovás ám, írjatok csak szorgalmasan!Kép)

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Vera: az normális, ha este kevesebbnek tűnik a tej. Akár úgy is, hogy többször kell váltogatni a melleket. Baluval 6 mell volt a rekord Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok :-)

Mindig úgy ülök neki a babanetnek, hogy most írok is, nem csak olvasok, de eddig ez nem jött össze.

Mikor szeptemberben beíratkoztam a suliba, megbeszéltem magammal, hogy csak akkor csinálom, ha elég a tanulásra az az idő, míg Ákos alszik.
Így aztán tanulgatok folyamatosan, mert nem akarok megőrülni viszgaidőszakban. De meg kell hogy mondjam, nem egy könnyű feladat, ha ilyen huncut és virgonc babája van az ember lányának Kép

Mesélek egy kicsit magunkról. (Szerintem már nem is nagyon emlékeztek ránk.)
Ákos 3 hónapos és 12 napos volt, mikor hátról hasra fordult. Csodálkoztam is nagyon, mert előtte visított, mikor hasra raktam.
De mióta Ő fordul meg, nem rekalmál. Igen ám, csakhogy már az először hasrafordulása napján elkezdett kúszni is. Olyan, mintha elégedetlen lenne, hogy nem tud még mászni, mert egy idő után nagyon bepipul.
Most már ott tartunk, hogy egy-egy pillanatra négykézláb van. Hiába mondom neki, hogy Ő még kicsi ehhez, nem nagyon hallgat rám. Remélem nem lesz semmi baj, hogy ennyire nyomul, mert azért Ő még pici ehhez. (23-án lesz 5 hónapos.)

Járunk babauszira, amit nagyon szeret Ákos. Tudom ajánlani bárkinek.

Voltam beteg is - láz és hasonló "kellemes" dolgok - de szerncsére Ákost megvédte az anyatej. Sajna kellett antibiotikumot is szednem, de nem ellenkeztem a dokival, mert olyan szarul voltam, hogy aszittem meghalok. De már ez is a múlt Kép

Jaj lányok annyira várom, hogy alvásidőkben ne tanulni kelljen, hanem nektek mesélhessek.
Most is mennem kell, mert aztán körmömre ég a gyertya.

Puszi minden babának és a büszke anyukáknak - azaz nektek Kép - is.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Jó reggeltKép

Képzeljétek Bence este 9től reggel 6.40ig aludtKép Ja, és szopi után megint bealudt és még mindig alszikKép Én olllyan boldog vagyok! De állítom hogy fáradtabb vagyok mint szoktam. Biztos túlaludtam magam. Bár közben egyszer nekem fel kellett kelnem lefejni a tejcsit, vagy inkább nem is kárKép Újra van tejem, megnyugodtam kicsit.

Zsizsa!
Homeopátiás tejserkentő bogyó: Utrica urens 5CH
3 napig 3x5öt, utána 2 napig 2x5öt, utána 1 napig 1x5öt kell belőle bevenni.
De kérdezd a szakértőt, Ann-tKép nekem is ő segített.

Üdv mindenkinek, írjatok ma is jó sokat, majd még jövök!
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

VEra: esténként nálunk sem elég 1 cici. Időnként próbálkozom a Lactoherb teával, ilyenkor estére elég 1 cici is és a másikat ki kell fejnem, és másnapra meg annyi lesz, hogy a túlevéstől zöldeset kakil Martin.
Grat Bence alvásához!

Marcsi: örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon ügyi vagy a tanulással, sok sikert a vizsgákon!

A hajhulláshoz nem írtam még, nekem 2-3 hete kezdett nagyon hullani, de úgy tudom ez ilyenkor normális, a hormonális változások és a vasraktár kiürülése okozza. Martinnak már 6 hetesen elkezdett hullani a haja, először az egyik oldalon, később a másik oldalon aztán hátul, de úg hogy minden hajas volt, (a ruhája, a pelenka a feje alatt). Ő szinte mindig oldalra fordított fejjel fekszik, mert hosszúkás a feje és elbillen. Úgyhogy neki már csak új haja van, de az szépen nő és sűrűsödik. Az első hajából nem is tudtam eltenni a hirtelen hullás miatt.Kép

Dandy
Dandy

Sziasztok Kép
Köszi az aggódást, ma éjjel kb normálisan aludtunk 2 ébredéssel. Már nem is igazán szörcsögött az orra, úgyhogy Kép
Vera, nektek grat az alváshoz, úúúúúgy szeretném én is túlaludni magam, dagadtra aludni a fejem Kép
Ugye te is, Anita? Kép Remélem, nem, tart soká ez az időszak!

Zsizsa, az Urticát vagy úgy kell szedni, ahogy Vera leírta, vagy 2x5 öt pár napig, de hallottam már olyat is, h vki csak akkor kap be 1-1 adagot, ha épp kevésnek látja.

Marcsi, grat Ákos fejlődéséhez + a kitartásodhoz a tanulásban!

Gabi én meg nem találom azt az auto search more 100 minutes funkciót Kép de már 100 folk celsiust találtam Kép de hj-t továbbra sem... vagyis tegnap este a winmxen vagy 15öt, de kikapcsolta magát mielőtt még bármi is lejött volna Kép Kép Kép

Külföldről: én meg Franciaországba mennék, mondjuk úgy, h pár hónapot ott, párat itt Kép Kép Kép asszem, el tudnám viselni!!!

Olllllllyan sz@r az idő Kép fúj a szél Kép séta nuku Kép

pussz
Ann
annann

Köszönöm a gratulákat, meg a köszöntéseket is, nagyon jólestekKép

Nekünk dc++ letőltő progink van, állítólag ez sokkal jobb mint a Kazaa, mert nincs annyi szemét.

Puszka:
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok :-)

Találtam még régebben egy jó oldalt, amit babanetesek csináltak.
http://csigabiga.com/otlettar/kismama.htm
Sztem sok jó és hasznos olvasnivaló van itt. Például a most szóban forgó "Mikor és mit adjunk enni a babának?" témában is.
Második babás anyukák nézzétek meg az oldalt babaetetés ügyben, mert kíváncsi vagyok, használhatom-e majd az ottani táblázatot. Én kezdő anyuka vagyok és Ákos még csak szopizik, így én csak annyit tudok mondani, nekem nagyon tetszik, ahogy összegyűjtötték.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Megint itt, pedig vasalnom kéneKép

Marcsi!
Örülök hogy újra hírt adtál magatokról, Ákos nagyon szépen fejlődik, ügyik vagytokKép
A suli miatt nem irigyellek, nekem most nem lenne energiám tanulni.
Hova jártok babaúszásra? Mi januártól szeretnénk, valószínűleg a Rubin Hotelbe.

Cory!
Nálunk a cici váltogatása nem nagyon jön be, ugyanis Bence beidegesedik hogy mit pakolgatom ide-odaKép és akkor már nem is nagyon hajlandó enni. Bár gondolom akkor nem is lehet éhes annyira...
Most hogy kevesebb volt a tej, megpróbáltam, de mikor áttettem a másikra, azt is szívni kellett vagy egy percig mire jött belőle valami, na és ekkor már ordítottKép

Dandy!
Nálunk is minden tiszta haj, alig győzöm összeszedegetni! Oldalt már tükörsima Benci fejeKép

Ann!
Örülök hogy ti is aludtatok végreKép
Ne izgulj biztos nálatok is eljön egyszer az éjszaka átalvásaKép Addig pedig kitartás!
Tényleg hideg van, én reggel a szellőztetésnél majd' megfagytam!Kép Úúúúgy utálom!

Lányok!
Ti még mikre kerestek rá a Kazaán, mert nekem már nem jut eszembe semmi.

Na megyek, mert magától nem vasalódik ki semmi! Bencike egy nagy hancúr után újra elaludtKép

Pussz: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Rengeteget írtatok! Nem is tudok most mindenre reagálni.Kép
Írtatok a tejmennyiségről: honnan lehet tudni, hogy kevés a tej? Nekem csak az tűnt fel,hogy éjszaka már nem lesznek tejesek a hálóruháim, de arra is gondoltam, hogy beállt a kereslet-kínálat. Virág két napja éjszaka is visszaállt a 3 órás evésre. Kép Milyen jó volt régebben, amikor csak egyszer ébredt! Remélem visszaáll a régi rend. Kép Ja és honnan lehet tudni, hogy az egyik mellből már kiszívta a tejet?
Mondjuk még nem kell aggódnom, mert Virág 6.8 kg, elég husi, de nem tudom, 6 hónapig vagy tovább is lesz-e tejem. Egy ismerősömnek az idegességtől ment el egy hónap után. Ez a veszély szerencsére nem fenyeget. Kép Van még Ditin kívül valaki, akinek megjött? Nekem még nem, ez az elválasztás után várható inkább?

Névtelenről: gondolom, közöttünk van az illető és tényleg vállalhatta volna a nevét. Így könnyű 'beszólni' másnak! Kép

Szép napot mindenkinek!

Judit
Judit74

Sziasztok!

Gyorsan átolvastalak benneteket, volt termésKép

Vera
Nekem is volt egy időszak, amikor azt hittem nem lesz elég tejem, eléggé elkeseredtem miatta. Talán 3 napig tartott, Borka nem lakott jól este, min. 1 óráig szopizott és nyügi volt. Aztán megoldódott. Lehet, hogy akkor többet kezdett enni és kellett egy kis iső, amíg erre a nagyobb mennyiségre ráállt a szervezetem.

Hozzátáplálás: a dokinőnk azt mondta, hogy őszibarackot és almát már adhatok a kis Bogyónak. Hát nem tudom, egyelőre úgy örülök hogy szopizik és attól rendben minden, hogy lehet gyáva nyúl vagyok, de nem adok neki még semmitKép
Amúgy az én Anyukám 3 hónaposan paprikáskrumplit adott nekünk, és dió allergiám van (el nem tudom képzelni, hogy lehet hozzá közeKépDe hogy őszinte legyek én nem merném megcsinálni. Mondjuk - ahogy Diti jellemezte - én a túlaggódosok, túldramatizálók - ahogy látom - elég népes táborába tartozomKép

Azonban sikerült elkövetnem egy baklövést, egyik este megittam 3 pohár banánturmixot (nem ittam Borka születése után, csak naponta 1 pohár tejeskávét) és szegénykét jól meghajtottaKép Nem tudom hogy van ez, jelenthet tejérzékenységet??
No ennyire futotta, mire elolvasok mindent, írni már nincs időmKép
Szép, mosolygós napot!
Szisz
szisz

Még vmit elfelejtettem a homeobogyókról:
- se előtte, se utána min. 1/4 óráig ne egyél-igyál
- mentholos dolgokat kerüld
- cigarettát is (no azt egyébként is!!!)
- a nyelv alá kell tenni és elszopogatni, mert úgy jobban felszívódik
- és magát a bogyót elektromos készülékek pl számítógép közelében ne tárold
ennyi jutott eszembe Kép

Sztem egy névtelen beszólás annyit sem ér, h az ember reagáljon rá! Én imádom őket! Kép
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?