Ohóóó jányok!!!!
És most egy kis bizonyítvány magyarázás az eltűnésre.
Pár napra „kiszálltam” a topikból. Ennyi idő kellett nekem, hogy objektíven tudjam szemlélni az itt történteket. Azután meg itthon indult be a pörgés :kölni barátok, erdélyi vendégek, éjjeli bározás a Corvin tetején, aztán persze nap közben holdkóros kóválygás, taknyos-köhögős-nyafogós kölkök- (lehet, hogy nem is én mondtam anyósnak a minap, hogy még akarok tesókat) !!!.
CSAJOK!!! HIHETETLENEK VAGYTOK – hihetetlen az az éleslátás, világos fogalmazás, intelligencia, ami itt van!!! Becs szóra nem akarok nyalni senkinek (pláne így, hogy hagymát ettem!!!), de nem tok elmenni e mellett!!!!
Első reakcióm a muszályra az volt, hogy megírom Beának , hogy számolgassa nyugodtan tovább a helyesírási bakijaimat, és ha már megvan a tíz, szóljon, és megkapja a párom lyukas zokniját! Aztán túlléptem ezen, mert úgy gondoltam, hogy csak engem ért a találat, hagyjuk a francba. Nem számoltam valamivel: hogy a sörétes puska a célvad mellett, a többi állatot is megsebzi!!! (bakker - ezek ti vagytok –asszem én már állatozhatok - hihi).
Valójában egy kicsit csoportdinamika szempontjából akartam megérteni a történéseket, mert úgy véltem ennek talán több hozadéka lehet, mint egy személyes összecsapásnak.
És most okoskodok egy kicsit (de ezt ti már mind leírtátok!!!):
Túl az első ”találkozáson”, túl a beilleszkedésen és egymás elfogadásán, az egyes szerepek megtalálásán (szép példája ennek a Szilvánusz féle egyszavas jellemzés – remek a rendszerlátásod csajszi!) , amelyek pont a különbözőségeinkből fakadtak a csoportnormák és szerepek megalapozottá váltak már informális topikunkban, ahol mindenki többé-kevésbé adta magát.
És ekkor történt valami, ami felkavarta topikunk álló vizét, ami ráébresztett arra, hogy azáltal, hogy „kiadtuk” magunkat („beletettük magunkat”-Mpatr) egyszersmind sebezhetőkké is váltunk (felhasználhatóak ellenünk szavaink a törvényszéken - hihi). Pár új hozzászólás után megingott a tagok „topikba” vetett bizalma, mert pár közlés „nonverbális” üzenetként az csapódott le, hogy az elfogadásnak mégis feltételei vannak (helyesírás, Istenhit… s még ki tudja mi minden lehet-et sejtetett )- és erre minden topik tag reagált vérmérséklete és a birtokában levő „eszköztára” szerint.
És végül a hepi end: a topik megoldotta problémáját, helyreállította a biztonságot és eddig nem tapasztalt mélységek tárult(n)ak fel.
Szoktam néha csoportozni, és ilyen szemmel nézve hihetetlen az a csoportműködés, ami itt zajlik!!! A csoportkontroll, a szoldaritás, feszültségoldás,… (ja és Feri: zseniális, ahogyan egy komoly téma feszültségét humorral feloldod!).
És még egy pár dologra szeretnék reagálni:
A topik rólunk szól - a gyerekekről beszélünk, de a mi gondolataink, félelmeink és vágyaink tükrében!!! Hát ezek valójában MI vagyunk. Csak olyan jó megbújni a kölkök mögé – és reménykedni, hogy a 4 láb láttán sem kezdi el senki keresgélni az ebadta annyát.
Pati: nem lennék macsek egy tv-s dobozban, amikor te mérges vagy!!! Pár órája csak visszaolvasok, és az összes reagálásod után egyetlen gondolat ugrik be, de azonnal:hülyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Ha nem lennél, ki kéne téged találni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szilvánusz: kilométeres hozzászólás – nem találok szavakat te lyány!!!!
„Úgy érzem nem széthúzni kell a dolgokat, hanem összetartani” –
Tündérmanó :D
„.. én azt gondoltam, hogy a mai napot elmélkedésre szánod” -
Linocs, félelmetesen jó a diplomatikus, ám mégis határozott és egyértelmű megjelenésed.
Boribon????????? Hun vagy embör?????????? Izé, asszony!!!!!!!!!!!!!!!! Izé Birobin
Kikó: családi összejövetel szupi ötlet. Hozzárendelhetnénk azt a helyszínt egy szép szeptemberi naphoz?
Melinda80: nekünk is Carinank van!!!Toyunk is sokszor tőle!!!
Most hogy az olvasás végére értem, látom, hozzászólásaim nagy része már nem aktuális: de ha má leírtam, elküldöm, és úgy tervezem, hogy 3-kor már én is húzom a lóbőrt.
Persze ezt a hosszú hablatyot pár szóban is le tudtam volna írni: SZERETEK KÖZÉTEK TARTOZNI
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.07.19 02:12-kor.