Új privát üzeneted érkezett!

Eszter, de ez nagyon klassz laptető!!! Nagyon drukkoltam Neked.

Ez meg én vagyok. Hogy is mondjam, benne lenni nem annyira komikus...
Kép

potyka

Eszterxx, hurrá! nagyon örülök, hogy sikerült ezt elérned, te leszel majd a példaképem! :)
ha majd egyszer ugyanide jutok tárgyalásilag. addig meg hajtom a férjem, hogy hozza a lóvét és ne kelljen még visszamennem!

és 8-15ig mi lesz? bölcsi vagy dadus?

Potyka, nosztalgikus gondolataim támadtak a képedről amikor a plusz 25 kg-mmal és a plusz 10 kg vízzel vonszolásztam magam márciusban. hááát nem irigyellek mindezt 30 fokban

KépKép
judit18

Panny,
biztos igazad van, valszeg nem ennyire fekete vagy fehér egy ilyen eset...

Potyka, :shock: Nem kicsi a hasad!

JuditK,
velem nem tali?? Bár a jövő héten én abortuszolok, de azután ....talán.
Na?

Eszter, gratulálok!! Ügyes voltál nagyon!
Andrisnak boldog névnapot!!!
Vendég

potyka, szép vagy! Így fejetlenül is!

Eszterxx: nagyon örülök, meglátod, minden OK lesz. Csak kicsi (nem is kicsi) Andist sajnálom picit.

Még vmit le kell írnom, ami nyomja a bögyöm.

Januári talira mindenkinek készültem meglepivel. Pont Kikónak nem, mert nem tudtam, hogy jön. Azóta is bánt. (Kikó jól van, ma hívott)
Mni otthagyta -gondolom véletlenül- de én elhoztam és megbeszéltük, hogy Feri jár erre, bemegy érte a kútra. A férjemnek 10 napot adott múlt héten az ÁNTSZ, rakja rendbe a kutat, mert súlyos bünti lesz. 2 napja az irodát rámolja, mivel jön haza? Hogy ott volt Mni ajándéka még és kidobta.
Vendég

köszi Kacika, a férjem jobban van azért, de nem minden OK. Viszont nem kávézik, ez csak jó.
Vendég

Jim,
az ELTE-re jártál?

Ma este paprikás krumplit csináltam vacsira. Desszertnek pedig megolvasztottam gőz felett 70%-os csokit és Nutellát is kevertem bele, majd ebbe mártogattam a felkockázott szilvát, almát, barackot. Nem vagyok nagy konyhatündér, de annyira finom lett.......
És egészséges is, hiszen gyümölcs.:)

Kép
marla singer

marla, Pécsre jártam, a PTE-TTK-ra. Te??? A szegedi bioszt dícsérik nagyon. Egyik barinőm most mikrobiosz posztgradra jár az ELTE-re, nagyon szereti!
a desszerted jól hangzik. Nálunk kiürültek a tartalékok, mindent kidobáltam, félek a molytól. Úgy tűnik, kinyiffantottam az összeset.

A férjemnek ma meséltem, mi volt, azt mondta többet nem akar a gép előtt látni. Most játszón vannak 8)
Vendég

Na csak gyorsan, amíg apa eszik (na nem a fosatós cuccot, mert éjjel aludni szeretnék), csak annyit, hogy szóltam a taliról, hogy vegyen ki szabit, egyből húzta a száját, úgyhogy vuduzzátok meg!!!

Na, de rendes, még kenyeret is kent nekem, csak keljek fel innen...

Böbi

Kép

Kép
bosek

[quote="bosek"]N írta:boseka csak gyorsan, amíg apa eszik (na nem a fosatós cuccot, mert éjjel aludni szeretnék), csak annyit, hogy szóltam a taliról, hogy vegyen ki szabit, egyből húzta a száját, úgyhogy vuduzzátok meg!!!

Na, de rendes, még kenyeret is kent nekem, csak keljek fel innen...

:o :lol:
Vendég

Úgy látom csak néhány embernek kellett egy egy mondatot írmi a sorsáról és elindított egy nagy lavinát a topikban.

Tündérmanó!
Még mindig Miskolcon vagyok. Délután telefonált a férjem, hogy teljesen leszakadt a kocsin kipufogója (eddig is levolt, de nem az egész), így ma nem tud értem jönni csak holnap.
Holnap délelőtt be szeretnék menni a városba. RÁÉRSZ? TALIZHATNÁNK.

Hú egy fél óra múlva visszajövök, visít a lányom fürdeni kell vinnem.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Márti!

Te ráérsz holnap délelőtt?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Basszus, írtam egy csomót, erre elszállt. Grrrrrrrr...

Kép

Kép
mzx

Basszus, írtam egy csomót, erre elszállt. Grrrrrrrr...

Kép

Kép
mzx

Na bezzeg ezt meg kétszer küldte el :)

Kép

Kép
mzx

El lettem zavarva, úgyhogy meg vagytok kímélve az okoskodásaimtól, mert nincs időm újraírni. :)

Csak annyit, hogy Jim, 10 éve felsőfokon tudtam portugálul, de már nullaközeli a tudásom. Ha minimális segítség kell, akkor még megy talán a dolog... :roll: :oops:

Kép

Kép
mzx

Potyka!
Úgy látom eljött az idő! :D

Kacika!
Persze hogy veled is tali ha gondolod...

Marla Singer!Én meg meghalok vmi édességért....Nincs itthon semmi csak görögdinnye. Az nem kell!!!!!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Eszter, köszi a hiányolást. Megvagyok, olvasgatlak is Titeket, de van olyan nap, hogy be sem kapcsolom a gépet. Most is le vagyok maradva két oldallal. Valahogy nincs időm szinte semmire, tudom béna vagyok, de ez van. Valamit marhára elcsesztem az elején. A gyerekem meg nappal nemigazán alszik. Délelőtt félórát- órát, de azt is csak úgy, hogy tolom a babakocsit. Délután meg melléfekszem, és így alszik 1-2 órát, de ha felkelek mellőle, megérzi és máris kiabál. Ennek ellenére nem bánom, hogy ilyen, mert inkább nappal legyen fent, mint éjszaka. Akkor durmol a lelkem. Szóval mellette nincs időm pl. főzni, befőzni meg pláne, úgyhogy a baracklekvár idén elmarad :( .

Endre nevében is köszi a névnapi köszöntéseket.

Jim :lol: :lol: !!!!

Talival kapcsolatban: kedves párom most kérdezte, hogy miért nem csinálunk egy jó kis babanetes családi talit. A helyszín adott lenne, náluk Kőbányán a sporttelep. Wc, büfé, gyönyörű kert, székek, asztalok, aki elbújna szoptatni tökéletesen megoldható, apuciknak nagy gyerekeknek teke. Lehet ping-pongozni, focizni, teniszezni. Jó levegő, sok zöld, ja és van egy nagy parkoló is.
Hátha kedvet csináltunk...
Sajnos most úgy áll, hogy nem tudok 28-án menni a talira, mert ma délután egyeztettünk az unokatesómmal, aki segít nekünk felszámolni az építési területet a kert helyén, és Ő csak 28-29-30-án tud jönni. Egyedül, Endre nélkül nekem nagyon macerás lenne eljutnom a Szent István parkba :( . Ezen sopánkodtam, amikor kinyögte, hogy miért nem találkozunk családilag a sporttelepen valamikor a közeljövőben. Mit szóltok hozzá?

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok most sem :roll: mindenkire, de nekem egyszerűen nem megy. Állandó a lemaradásom, mire írhatnék valamit, már rég nem aktuális.

Beuska, jó, nem sajnállak, inkább felnézek Rád, hogy mekkora lelkierőd van, energiád és türelmed. Nekem nem lenne, sőt valószínű, én már rég elmenekültem volna...

Na megyek, most vacsizunk, kell ez a kilóimnak :roll: , de végre normálisan leülhetek enni, meg nem egyedül, hanem Endrével. Aztán olvasok tovább....

Ildi

Kép
kikó70

Alexácslám már alszik, most már ráérek.

Pumperka, Linocs, Panny, Potyka, Marla, Zsu, és mindenki más akit kihagytam!
Köszönöm az együttérzést, és tanácsokat. Amit leírtam csak nagyvonalakban tettem, a nap mint nap kapott "pofonok" amit nem lehet leírni jobban fájnak. Az én férjem Rák jegyű, mint a családom nagy része, én pedig oroszlányyyyyyyyyy.
Mind a ketten erős egyéniség vagyunk.

Pumperka!
Nem merényletnek szántam, de remélem fincsi volt a Carte Dor. Tegnap már megdicsértem a képet. A nyuszi amit kaptatok véletlenül nem valami angóra vagy törpenyúl.

Monácska!
Milyen lett a lekvár?

Linocs, Pumperka!
Nagyon bírom a higgatságotokat.
Limocs, köszi a cikket.

Panny!
Tényleg nagyon hasonlít a családi életünk. Mi is olaszos temperamentumú család vagyunk.

Kvaszeva!
Tényleg nagyon jóképű az öcséd, hát még a kis Boti.

Juditkecskemét!
Akkor ennek az óriás bébinek már tényleg nem elég az anyatejcsi.
Te sem jársz jobb cipőben. :cry: :cry: :cry:

Judit és Panny, engem pont az anyja ellentétévé próbál formálni! Pl. Nem tanulhatok stb.

Tündérmanó!
Te láttad egyedül a topikosok közül a férjem. Nem tudom kivűlről mi látszott, de szerintem látszik a nem tól jó kapcsolat.
Holnap egy fagyi a Kisgergelyben?
Nálunk a mi kapcsolatunkra szintén a család tesz rá. Talán főleg az enyém. (Katasztrófák! Nekem teljesen más a gondolkodásom és a felfogásom, utálom a nadzoló lenéző embreket :cry: :cry: :cry: )

Potyka!
Szép a pocid. nem semmi nő vagy kanapéboncolás meg ilyesmi.

Feri!
Lilla még mindig gyönyörű, Alexa is csak ő kopasz, sőt az összes topikos baba gyönyörű.

Eszterxx!
De jó, de jó, megtaláltátok a köztes utat. Most már csak bölcsit kell keresni, vagy babysitert?

Jim!
Én mondtam, hogy a konyhába keresd!

Bosek!
Nemrég voltunk Letkésen gondoltam rád.

Mai naptól néhány topiklakót sokkal de sokkal többre értékelek. Sőt nagyon sokat tanultunk az elmúlt 2 nap alatt, és ez most megerősítette bennem azt, hogy igen is fontosak vagyunk egymásnak.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Kikó!

Mi már voltunk a spottelepen amikor volt a sportágválogató. Szerintem nagyon jó hely, főleg talira.

TÖBBIEK! MI A VÉLEMÉNYETEK?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Halálfélelmem volt, kis híján szívrohamot kaptam. Szétvert mindent a jégeső, áram elment, fiúk sehol, telefon süket.

mzx: holnap írok privit, most emésztem a történteket.
Vendég

Ja, és ezt úgy, hogy ne tudja Endre, ugyanis azt mondta, hogy ne írjam, hátha nem jön össze, szóval, van egy felállítható vízforgatós medence is. Ez most biztos mindenkinek kedvet csinált a kőbányai talihoz, még annak is aki eddig elvette a gondolatát is :lol: .

Kép
kikó70

Potyka!
Privi ment.

Kikó!
Az a nagy medence ami fel volt állítva a sportválogatón?

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

igen

Kép
kikó70

Kikó, szerintem tök jó ötlet, ha nem dolgozik Attila is biztos eljönne...mondjuk ha sör is van :) szóval további javaslatom a hétvége és a sör :)
boldog névnapot a férjednek!! és persze Andiska-Ubulnak is!
papám is Endre, de ő novemberben tartja, azt hiszem akkor még nem is volt Endre csak András névnap

és kitartás Zalánnal, Eszter is még mindig csak 4x fél órát alszik egy nap. hát ez van....
de ma beszéltem egy barátnőmmel akinek 9 hónapos a fia és még mindig 3szor kel az éjjel. szerintem mi jobban járunk az éjjellel, mert hullák lennénk nappal. de én is szenvedek, hogy nappal semmire nincs időm....
mondjuk a minap többször majd lekoppant a fejem napközben nem értettem mert sokat aludtam, aztán a vérnyomásmérő megadta a választ - 94/62 szóval aztán benyomtam egy RedBullt és jobban lettem (kávét utálom...)

ma a Kaisersben találtam bio krumplit, meg sárgarépát, és bár a dokim is azt mondta, hogy tök felesleges, azért persze vettem.
nem tudjátok ezeket is le lehet fagyasztani?
és hogy, főzve, pürésítve? szabad bármi sót, fűszert hozzátenni vagy csak tök simán magában?

ma igen elítélhető módon vettem Milupa tejpépet, van gyümölcsös meg vaníliás. hivatalosan 4 hónapos kortól adható de a doki biztos lincselne ha tudná, hogy adtam, mert ebben ugye (baba)tej van.
hát először is Eszter úgy nyomatta be, hogy öröm volt nézni és én meg vidáman fogyasztottam el a maradékát, kicsit olyan mit egy tejbegríz. már látom, így híznak az anyukák, megeszik a maradékot, mi? :)

Jim, azóta is megvan az előző tali ajándékot, szerintem szuper ötlet volt, már félretettem Eszter baba-könyvébe amibe be lehet rakni fényképeket, meg az adatait, meg irogatni lehetett bele szülés előtt arról, hogy miket gondoltam akkor. nagyon örültem neki és szerintem Eszternek is talán érdekes lesz egyszer elolvasni, hogy hogyan készültem a születésére (a fórumon...)

KépKép
judit18

Beuska
Olyan fél12-ig jó vagyok holnap. Nekünk is mennünk kellene könyvesboltba, Ádámnak végre megvenni a kötelező olvasmányát...az apja mindig elfelejti, pedig megígérte, hogy megveszi! Ti mivel jöttök be a városba?
A számom06704663991
Amikor odaértünk a keresztelőre és bementünk a kicsi Alexát megnézni és mondtad, neki, hogy kik vagyunk elég furcsa volt a párod! Nekem már akkor feltűnt valami...de ráfogtam, hogy biztos csak pillanatnyi dolog, meg mondtad, hogy akkor érkezett és első találkozásra nem akartam rossz következtetést levonni......így már értem.

Kikó
Szerintem jó ötlet!!!
(Mondom én 200akárhány kilométerről :D :oops: )

Édesség
NE IS EMLÍTSÉTEK!!!!!!! Itthon én is megettem az összeset!!!
Ma palacsintát csináltunk ennyit már régen ettem!!!
Boldogtalanok lennénk???

Elfelejtettem kérdezni tőletek, hogy nektek is azt mondták, hogy K vitamint addig kell adni a babóknak, amíg csak anyatejet esznek?
Nekem a doktornéni azt mondta, hogy nyugodtan kezdjem el adni neki az őszibarackot, aztán lassan a többi gyümit. Nem számított, hogy én jeleztem, ha lehet inkább még csak tejcsi és víz olykor 6 hóig. Nem is írt fel nekünk Konakiont. Mi ugye havonta adagoljuk és 22-én kapja majd az utolsót a dobozból. Aug 22-én jó lenne mégegyet adni neki, mert szept 15-én lesz 6 hós. Szerintetek azaz egy kimaradhat?

Kép
Kép
tündérmanó27

Jim!

Most ért ide a vihar,nagyon gáz :( :(

Beuska!

Nálunk a család olyan szinten játszik közre a konfliktusoknál hogy anyós lelkileg próbálja zsarolni a férjem,iránytíni akarja még mindig...tipikus fiús anya(nehogy én is ilyen legyek :shock: )..én meg nem vok az a fajta akit lehet irányítani,ezekből voltak a viták mert a férjem két tűz közt volt..kb.2 hónapja összeveszett az anyjával,de úgy hogy nem is beszélnek..na azóta béke van itthon is!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hú, Jim! Mi is kaptunk belőle! Azt hittem beveri a tetőablakokat. De nálatok ilynekor még nincsenek otthon? Én már rég szoptattam, de menekültem le a földszintre. MÉg jó, hogy csak pár percig tartott.

Egyébként örölük, hogy visszatértél. Igyekszem hozzád minél előbb. Időpontot még nem tudok. Mentek a Balatonra hétvégén?

Beuska, Panny! Látom zajlik nálatok az élet. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy nem futamodtatok meg. Úgy látom a mai világban sokan inkább odébb állnak, minthogy szembe nézzenek a problémákkal és megoldják azokat. Nem mondom, a 15 év alatt köztünk is voltak konfliktusok. Én olyan vagyok, hogy egy darabig nyelek-nyelek, aztán egyszer csak kitör a vulkán. Ja és az én férjem is nyilas. :D Én meg bika vagyok. Nem egy jó párosítás, de azért többnyire jól elvagyunk. Elég jól kiegészítjük egymást. Másrészről meg nehéz vele, mert ő is felelősségteljes pozícióban dolgozik (már amikor van állása :D , mert most éppen nincs :( , de úgy néz ki, hogy pár héten belül újra kezd) és amikor hazajön, akkor sem tud kikapcsolni, mert az agya tovább dolgozik. Sokszor leül a tv elé, de látom, hogy fogalma sincs, hogy mi van benne, csak néz ki a fejéből.

off: kislányom hasról hátra fordult elalvás közben és jókat gagyorászik magában alvás helyett... :evil:

Egyébként imádja a lányait, mivel azonban lányok, nem nagyon képes/tud velük leülni játszani pl. babázni. Viszont, ha sportról, bicajozásról, lovaglásról van szó, mindenben partnere a gyerekeknek.
Ja és egyáltalán nem bírja, ha Boróka sír. Egyből kiabál nekem, hogy Borka cicit kér! :evil: Ma is kozmetikusnál voltam és hív, hogy mikor érek már haza, mert bömbi van és már nem tud vele mit kezdeni.( Mondjuk pár napja nekem is nyűgösebb a kisasszony, és tényleg nehéz elaltatni.) Rohanok haza... MI van a gyerekkel, miért sír? Na persze kakis volt. HOgy ez neki miért nem jutott eszébe??? Állítólag megszagolta, de nem érezte... No comment. Pasi, ennyi.

Egyébként köszöni a köszöntéseket. :D

Kiko! Nekem tetszik a sportpályás ötlet, bár az augusztus nálunk elég zsúfolt már, de ha belefér mi szívesen megyünk!

Kép
Kép
Kép
petramama

Beuska
Marci mikor született? Mert most nézegetem a vonalzókat és ha jól látom (ami nem biztos) akkor kb 1 hónap van Ádám és közte?

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!

Egyátalán ne aggódj a K vitamin miatt ha kimarad...már megint az a ternd h nem is biztos h kell :? Pl.nálunk a srácoknál nem kellett...most Olikának adtam hetente1x(mert a mi dokink így mondta)de kb.csak 7-8 hétig adtam... most már nem.

Judit!

Ráhibáztál...tényleg vannak anyukák akik attól híznak h megeszik a gyerkőc maradékát,de most komolyan..olvastam is erről már.
Egyátalán nem vészes h adtál neki pépet.Én is irattam már,de én csak natúr Humana-t.

Kikó!

Sztem is jó ötlet.

Eszter!

Ez már így sokkal jobban hangzik,ugye?Szuper,ügyes vagy!!Csak tényleg ne hagyd magad túlóráztatani ...Azért mit mondjak milyen anya a te főnököd????A gyerekét csak képről ismeri,mi??!! :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Lányok
Van egy 34-es fekete fiú Puma cipőnk nagyon jó állapotban, ha van rá jelentkező szívesen elküldöm ingyen bérmentve.

Kép
Kép
tündérmanó27

3 negatív szó

n i n c s
s e m m i
b a j

Fodor Ákos

(Ui.: imádom Fable-t. És Fodor Ákost is! Annyira imádom, és alig tudok tőle egy-két haikut, mert azonnal elfeledem, annyira bentről szólnak, egy adott pillanatot "zenésítenek" meg! Érdemes megvenni egy kötetét legalább!)

Feri!
Elbámulom Lillát! És a fotókat...... Nekünk most siekrült végre a párom telefonjáról letölteni Nóri újszülött képeit! Annyira silány minőségűek................... Szívem szakad..... No persze a lényeg a lényeg, hogy mos tott suszog az ágyában! :):):):):) De azért mégis..........

Jó éjt lányok!

Kavics nyaralni van! Még egy hétig asszem! Szilas jól van, és ők is! Biztosan fog majd írni!
Vendég

Tündérmanó!

Vagy bevisz apám a városba kocsival, vagy villanger (Én így hívom a villamost). Lexit is vigyem?

Ja akkor morci is volt a Szilárd, mert már anyám is felhúzta az agyát. Sőt az enyémet is.
Nem akrják az istennek sem elfogadni a szüleim, és nemhogy lelkileg erősítenének, még alánk is raknak egy nagy lapáttal. Így utál Miskolcra járni.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Panny
Köszi, mostmár legalább nem parázok emiatt!!!

Eszter főnöke!
Anno kispostavezető voltam és szerettem volna elmenni hamarabb, mert a gyerekemnek az oviban anyáknapja volt. Mit mondott a 3 gyerekes nő főnököm? Majd elmegy a nagymamája!
Alig voltam felháborodva!

Kép
Kép
tündérmanó27

Micsoda jót tett a vita! Végre megint pörög a topikunk! Én ennek úúúúúúúúúúúúúúúúúúgy örülök! :P

Endréknek, Andrásoknak Nagyon Boldog Névnapot Kívánok!

Köszönjük a dícséreteket. :D

Öcsémmel az a baj, hogy már most túlságosan érdeklik a lányok, vagy inkább a nők. Vagyis nem baj, hiszen abban a korban van. (Jobb, mintha a pasikhoz vonzódna! :shock: ) :lol:

Potyka! Élőben nem tűnt ám ekkorának a pocid! :shock: Tessék mán osztódni! Szeretnék Veletek külön-külön is talizni 28-án. :wink:

Eszter! Gratula az eredményes megbeszéléshez!

Panny, Juditk! Tudom, hogy már nem téma, de akkor is meg kell jegyeznem, hogy tisztelem azt az erőt, amit Ti képviseltek.

Judit18! Mi is vettünk tejpépet, de még nem próbáltuk. De, ha ennyire bejött Esztinek, akkor bátran merek belevágni.
:wink:

Bosek! De jó lenne, ha tudnál jönni 28-án! Megy vudu Apája felé! :wink:

Jim! Nekem is megvan az ajándékod! Szinte minden héten belenézek...

Megírtam..., olvassátok..., véleményezzétek.

Az én történetem.

Próbálom röviden…, nem fog sikerülni…

Születésemtől kezdve folyamatosan mellőzöttnek és rossznak éreztem magam. 6 hónaposan kerültem bölcsődébe, mert Anyu visszament 3 műszakba dolgozni, a nagymamák pedig hiába voltak nyugdíjasok, nem vigyáztak rám. Talán ezért van az, hogy a mai napig a bölcsis dadám közelebb áll hozzám, mint az Anyukám. Bár ez most, Boti születésével némileg megváltozott. 3 éves voltam, amikor megszületett a húgom, aki azóta is minden családtag szeme fénye, kedvence. Bármi rosszat csinált, soha nem kapott ki, inkább rám kente, amiért én bezzeg kaptam az osztást. Megszámolni sem tudom, hányszor tartottam miatta a hátam akár a szülők, nagyszülők, keresztszülők előtt. És én voltam olyan ostoba, hogy sosem szóltam. Nem az Ő hibája, így lett nevelve. Egyébként imádom, nem véletlenül lett Ő Boti keresztanyja. Az első igazi trauma 4 évesen ért. Az imádott nagypapám, aki tényleg minden idejét velem töltötte, meghalt. Napokig sírtam, nem tudtam felfogni az elvesztését. Befordultam, és attól a naptól fogva már kevesebbet mosolyogtam, és csak akkor szóltam, ha kérdeztek. Senkinek nem tűnt fel a szótlanságom. Ekkor történt az is, hogy Anyu és Apu összevesztek és Anyu otthagyott minket. Nem volt hosszú idő, „csak” két hét, de sose felejtem el. Testi trauma is ekkor ért először. Nem raktam el a játékot, amiben aztán az Apu részegen megbotlott és elesett. Kaptam egy pofont, ami akkorára sikeredett, hogy darabosra tört az orrom. Néhány hónappal később elestem az udvaron. Felszakadt a térdem, könyököm, szám. Anyu kórházba akart vinni, de az Apu (részeg volt) nem engedte. Azt mondta, hogy majd Ő ellát. Olyan jól sikerült, hogy Lidocain spray-t fújt a számba a nyílt sebre! Azt hiszem, életemben nem sikítottam akkorát, mint abban a pillanatban a fájdalomtól. Vallatókínzásnak is megfelelne. Össze kellett volna varrni, de nem történt meg, azóta „púpos” a szám. Aztán jött az iskola. Újabb trauma. Rettegtem a tanároktól, újra elkezdtem bepisilni, amiért otthon kikaptam. Ekkor jött a pszichiátria 1. felvonása. 9 éves voltam, amikor az Apu elköltözött otthonról, majd 10, amikor elváltak. Húgomat nem viselte meg nagyon, én viszont nem voltam hajlandó megszólalni több, mint egy hónapig, miután a t. Bíróságon megkérdezték, hogy kivel óhajtok maradni. Nem tudtam dönteni, és ezt az Anyu a mai napig a fejemhez vágja: „bezzeg a húgod rögtön mondta, hogy nem megy Apátokkal”. Pszichiátria 2. rész. A válás után elköltöztünk egy kisebb lakásba. Nyári szünetben elküldtek 3 hétre a Balatonhoz táborba. Mikor hazamentem, már Anyunak ott volt a korábban emlegetett gyökér, pedofil élettársa, akit az első perctől kezdve gyűlöltem. Amikor először meséltem a fogdosásról, akkor az Anyu nem hitt nekem. Hosszú idő telt el, mire belátta, hogy valami nem stimmel, és hinni kezdett nekem. Az ominózus este után csak azért volt hajlandó elköltözni a rohadék, mert megfenyegettem, hogy elvágom a torkát a húsdaraboló késsel. Ez volt az a pillanat, amikor húgommal örökös véd-, és dacszövetségbe kerültünk, illetve rászoktam a cigire. Pszichiátria 3. felvonás. Ekkor kezdett el foglalkoztatni a hit gondolata. Minden vallásról begyűjtöttem a lehető legtöbb infót, tonna számra olvastam a könyveket, és ekkor döntöttem el, hogy evangélikus leszek. Az Ő tanításaik állt(n)ak hozzám a legközelebb. Ekkortól járok rendszeresen templomba is. Ez idő alatt még mindig rendszeresek voltak a pofonok, fenyítések. Egyik legemlékezetesebb: disznóvágás volt keresztanyáméknál. Uncsitesómmal mi voltunk a húsfelelősök. Ő darálta, én raktam a gépbe a húst. Egy pillanatra nem figyeltem oda, és elkapta a daráló a bal mutatóujjam. Szerencsére, csak a körmöm vitte le, de iszonyatos volt a fájdalom. Kaptam egy pofont, amiért tönkretettem a húst, majd a körmöm maradék részét is letépték, utána bekötötték a kezem és elküldtek. Orvoshoz csak két nap múlva kerültem, amikor hazamentünk Anyuhoz. Addigra megvolt a vérmérgezés. 14 éves voltam, amikor anyu megismerkedett a nevelőapámmal. Neki köszönhetem azt, hogy megszűntek a verések, és engem is elkezdtek emberszámba venni. Továbbra sem voltam túl beszédes. Inkább azzal próbáltam felhívni magamra a figyelmet, hogy kitűnő tanuló voltam, tanulmányi-, és szavalóversenyeket nyertem városi, megyei, országos szinten, 16 évesen minden segítség nélkül csináltam meg angolból a középfok C-t, stb. Sajnos, sokáig ez sem volt elég ahhoz, hogy elismerést kapjak. A középiskolai évek viszonylag eseménytelenül teltek. Orvos akartam lenni. Hajtottam, mint állat, de senkit nem érdekelt. Sokszor megkaptam, hogy ilyen érzékeny embernek úgysem sikerülhet. Belém nevelték a kudarcot, nem is sikerült. Megviseltek lelkileg a szülészeti, műtéti gyakorlatok, boncolások. Végül pszichológiára jelentkeztem. Elsőre felvettek, de én marha 5 félév után abbahagytam. Átjelentkeztem angol-magyarra, de 4 félév után már az sem érdekelt. Így történt, hogy azóta sincs diplomám. Az sem tűnt fel senkinek, hogy anorexiás lettem. 18 évesen 50 kilósan ballagtam a középsuliból, majd 3 hét múlva a szóbeli érettségin már 42 kilósan jelentem meg, és a tanárok vittek be a kórházba. Pszichiátria 4. rész. Ekkor már Anyukám is észbe kapott, hogy nem csak két gyereke van és egyre többet foglalkozott (volna) velem, de késő volt. Már nem tudtam feltétlen szeretettel és tisztelettel tekinteni rá, ahogy Apukámra sem, mert Ő egyre inkább alkesz lett. Azóta már nem olyan szinten iszik, de néha még most is képes elvetni a sulykot. A kórházi kezelés után elköltöztem otthonról Bp-re. Havonta egyszer mentem haza, akkor is csak a két tesóm miatt. Pszichiáterhez és pszichodráma csoportba jártam rendszeresen. Ekkor kezdődött a modellkedés is. Az albérletem melletti lépcsőházban működött egy ügynökség, ahol szoli is volt. Először csak szolizni jártam hetente kétszer. Aztán egy napon a vezető megkérdezte, hogy nem érdekelne-e a modellmeló. Sokáig nem igazán motivált, aztán egyszer csak hallottam, hogy szép summát lehet vele keresni, ezért belevágtam. Ekkor alapoztam meg a jövőmet. Ezek együtt ébresztettek rá arra, hogy hallgatással semmit nem érek el, így lett önbizalmam is, és azóta merem vállalni nyíltan a véleményemet, még akkor is, ha ez másnak nem tetszik. 22 évesen ismertem meg a férjemet. Az előtte lévő kapcsolataim semmit nem jelentettek. Ő az első férfi az életemben akit feltétel nélkül tudok szeretni és tisztelni, elfogadom olyannak, amilyen. Még csak 4 hónapja voltunk együtt, amikor kiderült, hogy méhnyakrákom van. Békéscsabán az orvosom nem foglalkozott vele, ezért együtt kerestünk Bp-n orvost, aki nem talált semmi rendelleneset, ezért Ő sem izgatta magát. Mikor már egyre rosszabbul voltam, akkor találkoztam azzal a doktornővel, aki később megműtött, de addig eltelt 4!!! év. Mindenféle injekcióval, kúppal, gyógyszerrel próbálkoztunk javítani a helyzeten, de már nem lehetett eltüntetni. Az esküvőnk előtt két héttel derült ki, hogy nincs visszút, műteni kell. Egy hónappal az esküvő után műtöttek. Hidegkéses metszés, tenyérnyi darabot távolítottak el, de az eredmény negatív lett, így további kezelésekre nem volt szükség. A rákkal való küzdelem alatt derült ki az is, hogy nem tudok spontán teherbe esni, ezért arra is elkezdtünk dolgozni. Az elhalasztott nászutunkon, októberben teherbe estem, de az a baba nem akart velünk maradni. Missed AB. Otthagytam egy darabot a szívemből a műtőben. Pszichiátria 5. egyben utolsó felvonás következett. Mindezt végigcsinálta velem a férjem, akire nagyon büszke vagyok! Kevesen tették volna ezt meg.
És, hogy miért csinálom végig az Apuval a mostani hercehurcát, és miért beszélek szinte minden nap Anyukámmal? Egyetlen dolog miatt. Amikor majdnem ottmaradtunk Botival, akkor komolyan átgondolták, hogy mit jelentek(tünk) nekik, és mindketten bocsánatot kértek azokért a sérelmekért, amelyeket gyermekként és fiatal felnőttként okoztak nekem. A hit megtanított megbocsátani, de elfelejteni sosem fogom ezeket. Az Ő hibáik egy életre megtanítottak arra, hogyan nem fogok viselkedni a gyerekemmel. Sokszor megjegyzik, hogy majomszeretettel szeretem a testvéreimet, a férjem és a gyerekem, de én minden esetben visszaválaszolok, hogy inkább a majomszeretet, mint a pofon, és akkor már nem akarnak tovább beleszólni az érzelmeimbe és a viselkedésembe. És most leginkább az bántja Őket, hogy nem láthatják minden nap az unokájukat.

Bocs, tényleg hosszúra sikeredett, de annyira jólesett leírni.

Évi

KépKép
kvaszeva

Beuska
Ne vigyük őket? Akkor neked olyan fél 10kor jó a Városháztéren?
Megpróbálom meggyőzni apát, mert reggel jön haza, hogy maradjon Réka. Ádi tud rá vigyázni így, mert ha van valami felkelti Viktort.

Kép
Kép
tündérmanó27

Mona: ma röhögött ki a barátnőm, mert a polc egyik a sok-sok (van vagy 1000) könyv között Stephen King-ek tornyosulnak (a Kedves kedvence), a másik oldalon pedig Fable könyvek ;) Hihihihihihihi - nagyon szeretem kamaszkorom óta, megvan az összes, habár a legutóbbi nem annyira tetszik :(

(mielőtt bárki leírna emiatt, jelentem van: Kosztolányi, Hesse, Merle, Updike, Saramago stb., és nemcsak dísznek ;))
linocs

Tündérmanó!
Biztos, hogy nem gond, ha kimarad. Van hely ahol csak párszor kap a baba születése után. :wink:

Kiko!
Nekem nagyon tetszik az ötlet! :wink:

Beuska!
Igen lógófülű törpenyúl. :wink: Még egy csöpség akiről gondoskodhatok. :lol: :lol: A gyerekek még nem megbízhatóak 100%-osan ebben (se). :wink: Jégkrém azért itthon is finom volt.

Eszterxx!
Örülök, hogy számodra elfogadhatóan alakult a megbeszélés. :wink:
Hát még Andrisnak milyen jó! :wink:

Jim!
Ugyanazt a jégesőt ami nálunk is hasonlan tombolt, te így élted meg, hogy "kishíjján szívrohamot kaptam", azt én úgy, hogy halálnyugalomban szoptattam, még az ablak felé se néztem. Hát igen, ennyire különbőzőek lehetünk. :wink: :wink: :wink:

Judit18!
Ha csak a babák maradékát ennénk meg bizti nem híznánk meg. :lol: :wink: :lol: :wink:

Potyka!
Ekkora hassal már illene szülni! A kanapé is kipucolva, jég is esett,mi kell még. A kendőmet megkaptam, meg is találtam a neten:

http://www.birstall.co.uk/products/wamaz0104.html

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Évi! Most bőgök....

Kép
Kép
Kép
petramama

Éva!

Asszem mindanniyunk között rád nézek fel ezek után, hogy így talpon maradtál és gyönyörű kisfiad,családod van !!!

Aki hívő azt tudja hogy mindennek van miértje(még ha nehéz is elfogdani nekem is :? )és a rossz dolgok is megerősítenek!!Ez nálad tipikusan így van.

Kösz h megosztottad...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Most lépek fürdeni, még jövök.

Puszmák.

Évi

KépKép
kvaszeva

Panny, egy ideje valóban úgy élek, hogy amibe nem halunk bele, attól tényleg csak erősebbek leszünk!

Évi

KépKép
kvaszeva

Kvaszéva!
Minden elismerésem a tiéd a harcaidért!
A hideg futkosott rajtam, ahogy olvastam....
Nem tudom egyetértesz-e, de a legapróbb dolognak is örülni kell az életben, mert a rossz élmények erre tanítanak.

Kép
Kép
tündérmanó27

Évi!
Elolvastam, és mélységesen megérintett a történeted! :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Egyvalamiben senki nem tudja túlszárnyalni Jim-et:
A napi átlagos hozzászólása 37! Még nekem is csak 3,81 pedig gyakran írok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Tündérmanó!
OK. Akkor fél10 Városháztér, villamos megálló.

Pumperka!
Az cuki. nekünk is van 1 tengerimalac (szülés előtt 5 volt, 3 kicsi 2 nagy) és egy papagály. Én gondozom őket. Most a férjem. Állítólag már a forgács elfogyott, így szegény ujságpapírom tengeti életét. Így bízzon egy az ember egy kisállatot az urára!

Éva!
Megsirattál. :cry: :cry: :cry:
Együttérzek veled.
Én sok mindenre most jöttem rá, hogy anya vagyok.
Pl. Milyen emberek a szüleim, mit nem kaptam meg tőlük és mi rosszat mutattak nekem az életből.
Nagyon szeretem őket mert az ÉN vérem az ÉN anyukám és az ÉN apukám sőt az ÉN testvérem. Ők kioktathatnak engem, de én nem mondhatom meg a véleményem.........................................És még rengeteget tudnék én is írni a gyerekoromról és a szüleimről.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Éva! Nagyon köszönöm, amit ide leírtál. Nekem szerencsére nagyon szép gyerekkorom volt. :D A férjemé viszont nagyon hasonlít a tiédre. :( A te történeted után más megvilágításban látom az ő gyerek/fiatalkorát is. Én mindig nagyon felnéztem rá, hogy azzá lett amivé azok után, ami sérelmeket kapott, szenvedéseket átélt, ahogyan nevelték őt, amilyen körülmények között éltek. (Csak röviden: alkoholista, agresszív apa, aminek következményeként édesanyja 15 éves korában öngyilkos lett, apósom 1 évvel később gyakorlatilag a gyerekei tudta nélkül újra nősült, majd kirúgta a lakásból a gyerekeit, a férjem így kénytelen volt a közép iskoláját estin befejezni. Apai nagyanyjától folyamatosan megkapta, hogy nem lesz belőle semmi, mert nem teheti meg, hogy tanuljon. De nagyapja talál neki egy ösztöndíj felhívást,a minek eredményeként 2 évre az USA-ba kerül tanulni. Inne már happy a történet: 2 év alatt főiskolai diplomát szerez, mert olyan mennyiségű órát vesz fel, amit már csak rektori engedéllyel tehetett meg, de lediplomázva hazajött. Aztán 2 hét után elege lett az otthonból, felköltözött Bp-re és el kezdett dolgozni és elindult a karrierje. :lol: Apósom továbbra is inkább az alkoholnak, mint a munkának és a családjának élt. Az új asszony sem bírta mellette sokáig és egyre mélyebbre süllyedt. Mindnet megpróbáltunk vele, de semmi sem hatott rá. Férjem szerint az apja az ő keresztje. Az elmúlt 5 évben mi tartottuk el, mert már egyáltalán nem volt munkája. Idén februárban nyugdíjas lett. Az első nagyobb összegű nyugdíjból halálba itta magát. :cry: A nagyanyja meg most a férjemmel dicsekszik fűnek-fának :roll: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petramama 2008.07.17 21:50-kor.

Kép
Kép
Kép
petramama

[quote="kvaszeva"]P írta:kvaszevaanny, egy ideje valóban úgy élek, hogy amibe nem halunk bele, attól tényleg csak erősebbek leszünk!

Ezt már egyszer írtad nekem. Akkor csak jópofának gondoltam, most értem a mögötte lévő tartalmat is...
linocs

Sziasztok!
12 oldalt olvastam vissza, többet nem tudtam próbálok reagálni is.
Kicsit eltüntem mert megint összejöttek a dolgok.......

Petramama!
A Petrák ilyen szerencsétlenek?? A lányomnak 2 éve tört szilánkosra a könyök csontja.....És én sem tartozom a szerncsés Petrák közé!

Kmanna!

Nagyon édes Panka, és milyen huncut a mosolya!

Lusie!

Annyira édi az a fogacska! Szerintem nállunk is hamarosan érkezik!

Eszterxx!
Nálatok is kint van két fog és eddig nem is újságoltad? (vagy csak figyelmetlen voltam!?)

linocs!
Nagyon jó Fruzskáról a kalapos kép, kész kis hölgy! Látom már apának sem kell fodrászhoz
menni!

Kacika!

A családodtól nem szép hogy így reagáltak ezt inkább nektek kell megemészteni!
Most látom ahogy olvasok hogy döntöttetek..vagy a sors mert hogy a doki sem javasolná, kitartást és sok erőt kívánok!

Tand!

Egy belevaló csajszi vagy azt hiszem írhatom a többiek nevében is hogy felnézünk rád hogy ezt végigcsinálod! A kicsaj tündér és milyen jó kis combok és az a haj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jimm miért törölte magát? Biztos volt róla szó régebben de annyira nem olvastam vissza...
HÚHA!!! MOST LÁTOM!!!!
kEDVES JIMM EBBEN A TOPIKBAN EZ NEM SZOKÁS IDE MOSOLYOGNI JÖVÜNK NEM SZOMORKODBNI ÉS ÉN NAGYON SZERETLEK (MÉG HA EZ NYÁLAS IS) MERT ŐSZINTE VAGY ÉS FOGADJUK EL EGYMÁS VÉLEMÉNYÉT!!!!!
És a leveleddel meg jól megsirattál...áááááááááááááá én nem vagyok érzékeny!
Mindenkinek meg van a maga gondja, és olyan jó itt kapni egy két bíztató jó szót !!!
És nekem kellesz és ha nem jössz vissza SÍÍÍÍÍRRRROOOOKKKK!!!

Eszterxx!
Hát Andris nem kicsi...de viszont nagyon helyes fickó! Lehet kérni Aliznak? Vagy már valaki lefoglalta??

GYÖNYÖRŰ! eldöntöttem ma korán fekszem erre magával ragadott a topik........
MÁS MÁR NEM MERT APA ELALUDT AMIG ÉN OLVASTAM PEDIG még szóóóóóóóóóóót hogy fürdjéééééééééé le. AKKOMEG minek?

Aha, anyánk helyrerakott mindenkit!!!( szép volt Pati!!!!)

mostmár lefekhetek egyedül...Mert látom Jimm visszajött és eddig akartam eljutni majd holnap innen folytatom...

JÓ ÉJT SOK PUSZI

pepike

Kép

Kép
pepike

Évi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

eddig is szerettelek és tiszteltelek, de ezután meghajtom a fejem előtted.
ahonnan jöttél és ami lettél az mindent elmond.
büszke vagyok rá, hogy a barátod lehetek!!!!!!!!!!!

És: Isten hozott, drága! Ez a topik a pszichiátria 6. felvonása! :D

Potyka, nem esel orra???? :shock: :shock: :shock: bizarr a méreted, baby!!! 8) A kitakarított kanapéra térdelj fel és csald mögéd az embert. Kizárólag a nemes cél érdekében! :wink: :oops: :oops: Várjuk a legifjabb márciusit!!!

Kikó, az ötlet remek, de hogy apával közös tali :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Mona, a kutyánál esetleg próbáljátok meg napi 2-3 szor kiengedni vagy kivinni az utcára, de minden nap, ugyanakkor. Így sanszos. Különben felejtős, Mi is a játszóteret kerítettük le végül, nem a kutyákat...
Ja és VF!! Szennyből az angyal Didáp megvan? Az a kedvencem!
Ja és rájöttem sokadszor, hogy egy csomó mindenben hasonlítunk egymásra :wink: :wink: :wink: :wink:

Jimm, Petramama: mi a szélét kaptuk, de az is ijesztő volt Még sosem láttam az eget ilyen színűnek!

Feri, szerencse, hogy nem sztrájkoltál be. Lilla képek nélkül nem topik a topik!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati, nem is te lennél, ha nem a laptetőre írtál volna.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?