Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek!

Köszi a gratulákat! Meg voltam róla győződve, hogy rossz lesz az AFP eredményem. Bár tudom, hogy Pöttyel minden oké, de ennek ellenére is voltak már másoknál is fals eredmények...

Tekiroll!
Igen, Graco Quattro Tour Delux. A Graco-ról eddig mindenkitől csak jó véleményt hallottam, remélem be fog válni az érdi terepen is! :-D Nektek milyen van?

Peni!
Hát lehettél volna előrelátóbb babacucc ügyben. :-D Tényleg nem kis summa ez a babavárás dolog! Nekem is ajánlott fel ismerős babakocsit, de tudom, hogy tervezik a második gyereket, így onnét is csak átmenetileg kaptam volna meg. Meg úgy gondoltuk, hogy ha lesz nálunk következő, akkor ez neki is jó lesz majd.

Hogy érzed magad? Rosszullétek vannak?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska: igazad van, lehettem volna :lol: . Dehát ezt már bebuktam. NEm terveztünk akkor másikat....gyorsan megszabadultam minden "nagy darabtól"' ágy, járóka, pelenkázó, babakocsi.......
Most meg vehetek újra mindent. De nem bánom. Úgyis imádom a babcuccokat.
Én most vagyok a 13. hétben este csinálok már egy vonalzót én is. NEm vagoyk rosszul, nagyon jól vagyok. AZ elején voltak gondjaim hányós ügyek de azt meg homepátiával kezeltük. Szóval hál'istennek minden rendben.
Hú látom te már a 18. hétben vagy.........nő már a pocakod? Nekem még nem látszik...még egyenlőre minden ruha jó rám. De már nem sokáig :lol: .
Szép napot!

KépKép
peni

Ibernuska, Te egy rendkívül toleráns ember vagy! Gratulálok a jó AFP-hez!
Tekiroll, úgy látom Te átlátod a dolgot és becsülöm a hozzáállásod.
Gabibi, nem semmi vagy! Akkor ezek szerint Velünk van a hiba. Mint Sylph írta a Ti oldalatokon:nem is ismertek minket!
Hogy van jogod ítélkezni!
Sylph! Mi hasonló értékrendet képviselhetünk.
Peni, lehet, hogy tényleg nem kell úgy a szívemre vennem, végül is miért én érezzem rosszul magam.
Lehet, azért vagyok ilyen érzékeny, mert ma reggelre pozitív lett a tesztem! Bár mindig is bántott a képmutatás.

Kép
jpne

Sziasztok!

Erről az új topicról nekem az a véleményem, hogy mindenki oda ír ahova akar én ezzel le is zárnám a témát részemről.

Nekem furcsa volt, hogy nem ír senki, de mára ez a rejtély megoldódott.

Ibernuska gratula az Afp-hez na meg a babakocsihoz.

Nekem ülést kell kajtatnom, mert Dorina 17,1 kg és az övé 18 kgig jó.

Szuper volt a Balaton! Dorina nem akart hazajönni, még maradni akart.
DorinApa lejött hozzánk péntek délelőtt és meghívott minket egy szuper helyre ebédelni előtte pedig elvittük az aprótalpút lovagolni.
Gondolhatjátok, milyen boldg volt.
Mi még így nem voltunk külön apától, de Dorina sokat emlegette és még sírt is.

Képeket sajnos nemtudok fölrakni, mert nem volt fényképezőnk ugyanis kölcsönadtuk a bátyáméknak:((((((

Rak el valaki baracklekvárt? Az elvirába lehet kapni elrakni valót is és enni valót is (őszit ás sárgát is) ha valakit érdekel szóljon és megírom hol van, ha esetleg nem tudja!
Én évek óta ott veszem a barackot!!! Dorina nagyon szereti az őszibarackot nálunk az nagy sláger!!!

Üdv mindenkinek!!! Zsand
Vendég

Jpne!
Gratula a pozitív teszthez!!!! :-D :-D :-D Terveztétek a babát vagy meglepi volt?

Rák a horoszkópom, ebből adódóan tényleg baromi jól alkalmazkodom és kerülöm a konfliktusokat. :-D Én csak arra gondoltam, hogy szerintem aki ezentúl ide ír, az úgyis olyan valaki lesz, akit érdekel, hogy mi történik a többiekkel ezen a topikon. Gondolom, akik elmentek ebből a topikból és ráadásul még nem is bírnak bennünket, azok úgysem fognak itt többet jelentkezni. Aki ide ír, az ehhez a csapathoz is tartozik. És ezért írtam, hogy bárkivel szívesen beszélgetek.

Én személyesen erről a topikról nem ismerek senkit, engem innét nem bántott meg senki, így nem is vagyok negatív véleménnyel senkiről. Az meg, hogy páran létrehoztak egy új topikot maguknak... nem nagy tragédia. Szerintem is kár ezt bárkinek is a szívére venni. Mi, akik itt maradtunk nem kellene, hogy "kirekesztettnek" érezzük magunkat. Én nem is érzem így. Mi alkothatunk egy új közösséget... És én szívesen maradok, ha nincs senkinek ellenvetése. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Zsand!
Köszi a gratulát! :-D

Használt vagy új ülést keresel? A Turbo Kölyökben (Savoya Park Auchan) most ülés akció van, csak azt nem tudom, hogy minden méretre vonatkozik-e...

Nem csodálom, hogy a Balcsiról nehezen bírtatok hazajönni!!! Mi most hétvégén megyünk Fenyvesre, már nagyon várom!!! Bár családi hétvége lesz, azért remélem lesz időnk egy kicsit mászkálni, strandolni.

Eltevés nem az én műfajom. :-D Bár lehet, hogy gyerek mellett meg kell majd tanuljam ezt is. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Jpne! Gratulálok a pozitív teszthez! :)
Meg persze Peni Nektek is, mert azt hiszem, még nem tettem meg! :oops:

Ibernuska! Ugyanilyen babakocsink van, és mi is nagyon korán, 16-17. hétben megvettük, mert akcióban volt. Sokan le is hülyéztek miatta (mármint család), hogy ilyen korán megvettük. :roll: És tényleg nagyon szupi kocsi, bár kissé nehéz, de az érdi utcákra van kitalálva szerintem. :)

Babacucc vásárlással én úgy voltam/vagyok, hogy a babakocsin, babaágyon, autósülésen nem spórolunk, mert azok hosszútávon használatosak és fontos a minőségük. A kisebb dolgokon próbáltunk pénzt megtakarítani. Én még excel táblát is szerkesztettem, hogy mi hol olcsóbb... (nem ér kuncogni! :lol: )

Zsand! Engem érdekelne ez az elvirás barackos cím... Ki tudja, mi jön rám, végülis eperlekit is egyik pillanatról a másikra döntöttem el, hogy kipróbálom.

Szép délutánt!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Persze, mindenki oda ír ahova akar, csak ez az egész nagyon hülyén jött ki. Engem ide hívtak. (Judit)
Örültem is neki, hogy végre beszélgethetek érdi anyukákkal, szerettem volna mindenkit megismerni, ehhez képest.... ez lett.

Tekiroll, aranyos vagy, hogy írtál ide, de szerinted hogy ismerjen meg az ember titeket, ha máshol vagytok? Én szívesen olvastalak benneteket, kiváncsi voltam rátok, mert így tudtalak volna megismerni benneteket.... és szerettem volna találkozni is veletek. De így jártam.
Én nem haragszom, csak elég fura a helyzet, látod a többiek nem is reagáltak, tehát valami van a háttétrben. De ez mindegy is, így alakult.
Talán, ha véletlenül összefut az ember, több sül ki a dologból.... :wink: :)
Ja, és én is írok máshova, oda is úgy csöppentem be, hogy már ismerték egymást, eleinte nem tudtam követni a sok infót, ott is akartam hagyni őket, de marasztaltak! És azóta is ott vagyok, talin is voltam és megismertem őket! És örülök, hogy maradtam!
Hogy van a gyerkőc? Nemsokára szülinap.... :lol:

Berni, gratula az AFP-hez! Szuper, hogy minden okés!
Én sem veszem a szívemre a dolgot, csak ez a "többieket megszavazzuk"-szöveg volt elég gáz..... és nem tudom mi váltotta ki a dolgot, de nem is érdekel már!

Jpne, GRATULA!!!!!!!!!!!!!! Lesz még egy pocakosunk :lol:

Zsand, sajnálom, hogy nem lettek képek :(
Mi csütörtökön megyünk Keszthelyre lazázni egyet. :wink:

Megyek, mert vacsiidő van! Sziasztok!
sylph

Köszönöm mindenkinek a gratulációt. Igen terveztük, de csak ősszel. Nem gondoltuk volna, hogy egyből összejön. :D
[quote]L írta:esz még egy pocakosunk

Nem lesz, éppen azért amit Te is írtál.Én is pont ezt gondolom. Nekem ez sok volt.
Azért olvasgatlak benneteket, engem érdekel kivel mi történt,sőt még a másik topicosok is! Majd meglátjuk ki marad itt.

sziasztok!

Kép
jpne

Jpne, sajnálom!!!!!!
Azért, ha majd úgy gondolod, gyere és írj! :)
sylph

Sziasztok!

Jpne! Őszintén sajnálom! :oops: Bár tudom, késő bánat... :?
Azért kívánok Neked nagyon boldog babavárást, és várunk vissza! :) (nem tudom, van-e jogom ilyet írni itt :o )

Sylph! Igen totál igazad van, de tényleg nem így indult a dolog. Legalábbis én nem tudok róla. No de azt hiszem, erről nem tudok tovább írni, nem akarom tovább mentegetni magam/magunkat, úgyis értitek, miről beszélek, ahogy én is, hogy Ti! :)
Köszi a kérdésed, Kisember remekül van, sokat csavargunk, mert mióta volt egy hét nyaralás, nem bírja a lakást. Hamar hozzászokott a jóhoz! :lol:
Keszthelyt imádom! :) Mi Gyenesen voltunk Keszthelytől két km-re pihizni, meg laktam is Keszthelyen! Nosztalgiaérzés fog el, akárhányszor meghallom a nevét. De ha minden igaz, akkor anyukám hamarosan leköltözik arra a vidékre, úgyhogy lesz egy balatoni nagyink. :)
Néztem a szülinapi fotókat! Nagyon szép csajszid van! Úgy látom, a xilofon sláger az egyéveseknél, Géza is fog kapni. :) Torta saját készítés volt? :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Tekiroll!
A boltban ajánlották is nehéz terepre ezt a babakocsit. Ki is próbálnám, csak kicsit hülyén nézne ki, hogy az üres kocsit tologatom. :-D Én is úgy gondolom, hogy pl. a babakocsin nem szabad spórolni. Majd lesznek olcsóbb babaruhák, meg hasonlól. Ez az excelles táblázat nem is hülyeség! Adtál egy tippet! :-D

Balatoni nagymami! Ez szuper! Imádni fogja Géza! Nálunk a leendő nagyinak Fenyvesen van egy nyaralója, szerintem a mi Pöttyünk is jó sok időt fog a Balcsin tölteni! :-D

Sylph!
Én is abban bíztam, hogy itt érdi anyukákkal beszélgethetek. De most is azt tesszük, nem? Csak lecsökkent létszámmal. De lehet, hogy később csatlakoznak hozzánk újak és majd többen is leszünk. De azért értem, hogy bánt a dolog.

Keszthely... szuper lesz nektek! És meddig maradtok? Mi hétvégére megyünk le Fenyvesre. Már nagyon várom... Már máshol is kérdeztem, de azért a ti véleményetek is érdekelne: zárt méhszáj mellett ugye lehet fürödni a Balcsiban? Szerintem ezt tisztább víz, mint egy uszoda...

Jpne!
Sajnálom. :-( Visszavárunk, ha esetleg meggondolnád magad.

Kép
Kép
lbernuska

JPNE: hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!! Nagyon jó egészséget és Boldog babavárást Nektek!!

Engem azért nem érint rosszul ez a topikos ügy, hogy van akik külön mennek mert én nemrég csatlakztam....személyesen nem ismerek senkit, ritkán is írtam........nem érem meg "veszteségként". És meg is értem,hogy nem hívnak egy "barátnő" nevű topikban hiszen nemhogy barátnők nem vagyunk de ismerősök sem...........
Szóval nekem mindegy ki hová ír, én jövök továbbra is , örülök, hogy ismerkedni tudok Érdi anyukákkal.

Ibernuska: hol vettétek a babakocsit? Tegnap reggel felvettem (a hidegre való tekintettel) egy farmeromat, reggel simán rámjött.........estére mire hazaértem már a gombot nem tudtam begombolni. Mi a csoda történt 10 óra alatt?? :lol: . Van már kismamarucid? Biztos van mondjuk 18 hetesen gondolom már nem nagyon jó a régi nacik, szoknyák.......
Voltam közben a genetikai Uh-n minden rendben volt, nagyon jók a méretek...tarkóredő is, hál'istennek!!
Következő vizsgálat nekem csak a 16 héten lesz .......alig várom.

Én még sosem főztem be lekvárt.....ahogy itt írtátok az őszi meg sárgabarack lekvárt egyből összefutott a nyál a számban...imádom. Lehet hogy idén ráveszem magam!!! Nincs is jobb mint a házi lekvár!

KépKép
peni

Sziasztok!

Peni!

Itt nagyon jó recepteket találsz: www.mindmegette.hu

Képzeljétek ma van a születésnapom. Ma vagyok 31 éves.

Üdv mindenkinek zsand
Vendég

Zsand!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Neked!!!
Köszi a recepteket, már olvasom is őket... :P !

KépKép
peni

Peni!
Babakocsit a Baby Outletben vettük a Soroksárin. Az utolsót hoztuk el. :-D De más színből (egyszínű kékből) volt még egy csomó, bár állítólag napi 2-3 db-ot is elvisznek belőle, annyira jó az ára, szóval biztos nem sokáig lesz már náluk.

Én amúgy is jó kis túlsúllyal indultam a terhességnek, szóval most jó kis tunikákat hordok, amik ápolnak és eltakarnak. :-D Anyukám varrta őket, meg kismama nacikat is, amiket majd később ki lehet engedni. Még nyár elején vettem lenvászon nadrágokat, azok nem kismama nacik, de jó lezserek voltak. Azok lassan hasban már szűkösek lesznek. :-D

Zsand!
Nagyon boldog születésnapot neked!!! :-D Majdnem egyidősek vagyunk!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Kismamák!
Én a múltkor a lakótelepen egy használtruhás babaruha boltban nagyon jó kismama felsőket és nadrágokat láttam.
A Rossmannal szembe lévő üzletház lakótelep felőli oldalán. Az elmű iroda mellett pár üzlettel. Így tudjátok?

Peni!
Szívesen, én innen szoktam recepteket keresni, nekem nagyon bevált.

Peni, Ibernuska!
Köszi szépen!

Nagyon finom eszterházi tortám van. Dorina és DorinaApa énekelték nekem a boldog szülinpot olyan aranyosak voltak!!!!

Üdv zsand
Vendég

Elénekelték a boldog szülinapot?? DE helyesek lehettek!
AZ eszterházi tortát én is imádom, bár majdnem mindegyiket:-).
Hát nekem sajnos fogalmam sincsen hol van a rossmann........nem nagyon ismerem érdet, pedig már másfél éve itt élek... :oops: .

KépKép
peni

Sziasztok!

Ibernuska! Szerintem lehet fürcsizni Balatonban... És most még egész jó is a vízminőség. :)
Szuper lehet, hogy anyud ilyen ügyeskezű! Én örülök, ha egy gombot felvarrok! :)

Peni! Klassz, hogy jók lettek az eredményeid. :)

Zsand! Isten éltessen sokáig! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Peni!

Otp? Lakótelep? Elmű iroda? Azt tudod, hogy hová költözött a köponti gyógyszertár? Raifeisen Bank? Írd meg melyiket tudod és megírom, onnan hogy találsz oda.

Üdv
Vendég

Sziasztok Csajok!

Zsand!
Ez a használt babaruhás az, amit a múltkor is ajánlottál? Voltam náluk, akkor csak babakocsikat nézegettem, ruhákat nem is. Amíg nem tudjuk a nemét, addig nem is veszek kisrucikat.

Torta... Nyami!!! Ugye itt mindenki ismeri a Pataky cukrászdát??? Ha még nem járt volna valaki ott, feltétlenül próbálja ki!!! Eszméletlen... :-D

Tekiroll!
Anyukámnak ez a foglalkozása. Az viszont nagy kár, hogy én sosem éreztem magamban érdeklődést arra, hogy esetleg megtanuljak tőle varrni. :-(

A hétvégén lent leszünk a Balcsin, úgyhogy ha addig nem jelentkeznék, akkor mindenkinek kellemes hétvégét! Hétfőn újra it!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska!
Igen az!

Torta: A Sósba van újfajta torta a szelet torta töltve valamilyen lekvárral, málna eper stb. Nagyon finom!
Kenyérbe és sütibe és Sós pékség párti vagyok.
Az én tortámat pedig egy nénike sütötte, nekünk mindig ő süt. Igazi házi remekműveket.

Képzeljétek!
Ma a bátyámék mentek Csopakra és levitték a Dorinát, még soha sehol nem aludt ott, mert nem akart, de most ő akart menni. A bátyám leszögezte, ha menni kell nekünk kell érte mennünk!!!
Hát nagyon szokatlan ez az érzés, hogy nincs körülöttem, hogy nem alszik itthon!!
Persze a végkifejlet még nemtudom mi lesz!!!
Lehet lesz egy kényszerutunk Balatonra.
Bár ott az unokahuga is és lehet nem lesz gáz. Csak vas.este jönnek.
Az az igazság, hogy szerintem ehhez a szülőnek is fel kell nőnie, megszokni, hogy nincs mellette a gyerkőc!!!

Ti ezt hogy éltétek meg????

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Ibernuska! Jó Balcsizást Nektek!
Pataky szerencsére nincs messze tőlünk. Tényleg nagyon fincsik a tortáik, meg a fagyijuk is. Még a bonbonokkal szoktam szemezni, node majd ha lemegy még rólam 10 kg, akkor rávetem magam. :)

Zsand! Bár személyes tapasztalatom még nincs az ügyben, de ha unokahugi is van, nem hiszem, hogy gond lesz! Általában az esték szoktak a zűrösebbek lenni egy-egy ilyen ottalvásnál, ha nincs anya. És ahogy írod, fel kell nőni ahhoz, hogy nem vagyunk-éjjel nappal együtt. Tuti nem egyszerű. Én még nem is tudom elképzelni. Persze sokáig azt sem tudtam elképzelni, hogy csak egy-két órát távol töltsek tőle. Még mindig hiányzik egy-egy ilyen alkalommal, de már nem izgulok annyit, tudom, hogy jó helyen van. :)
Majd mesélj, hogy éltétek meg!

Nagyon szép hétvégét mindenkinek! Mi is vidéken leszünk, nem bizti, hogy netközelben.
Sziasztok!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok Csajok!

Látom hétvégén nem volt nagy forgalom... :-D

Zsand!
Mi most először hagytunk itthon a kutyánkat. Engem ez is megviselt. Pont mondta Apa, hogy mi lesz majd, ha a gyerekünket kell leadni egy-egy hétvégére, vagy nyaralásra a nagyiknak. :-D Gondolom az 100x ilyen rossz érzés!!! És volt kényszerút a Balcsira? Vagy jól viselte Dorina a hiányod?

A mi hétvégénk jól telt, Balatonfenyvesen voltunk, anyósomnak van ott nyaralója. Szombat este még a Balcsiban is fürödtem egy kicsit. :-D Szuper volt! A hétvégét az árnyékolta be, hogy szombat du. megcsípett egy poszméh, és a csípése vasárnapra hatalmas lett (mára pedig még annál is nagyobb...) Tegnap mikor hazaértünk, az ügyeletre mentünk, ott kaptam kálcium szurit. Azóta jegelem, de semmi változás, sőt... Már kb. két tenyérni a vörös folt a combomon és ég, viszket... Ma reggel jártam a háziorvosnál, aki azt mondta, hogy ezzel nem kell semmit csinálni, majd elmúlik magától, igyam a kalciumot. Szerintetek kell aggódnom? Vagy tényleg elmúlik magától? Mindegyik dokit mást mond... Holnap megyek a nőgyógyászomhoz, majd az ő véleményét is kikérem. A csípés nem árthat a babának, csak ez a gyulladt állapot aggaszt. Mintha itt lett volna valaki, akinek a gyerekőcén volt vmi hasonló durva csípés... hogy oldódott meg?

Brutális a vihar! Most ért ide igazán! :?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska! Gondolom mindenki élvezte a napsütést hétvégén. Mi is ezt tettük, meg kicsit csavarogtunk, ruhákat néztünk apróságomnak. :D
Most viszont ez a brutál idő! És még ázunk is! :twisted:
Remélem, nem lesz gond a csípéssel. A nőgyogyi véleménye szerintem még igazán fontos, de ha az eddigi dokik nem aggódtak, akkor csak nem lesz gond! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Tekiroll!
Én sosem szerettem a kánikulát. Amióta meg terhes vagyok, azóta főleg nem. Tudom, eretneknek fogtok kikiáltani, és máglyán elégettek, de én a 25 fok körüli konstans hőmérsékletnek örülnék igazán.

A nőgyógyimmal tegnap este még beszéltem (meg is örültem, hogy milyen készséges, hogy még vasárnap este is foglalkozik velem), és megnyugtatott, hogy a babának nem lesz semmi baja. Holnap megyek genetikai UH-ra, azért akkor majd megmutatom neki a lábam is. Nem tudok elég okos lenni, hogy mivel ártok a babának a legkevesebbet... na majd holnap.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Dolli, mi is többször voltunk már Keszthelyen, szeretünk oda menni. Hát igen, hamar hozzászoknak a jóhoz. :wink: :D
Lili sokat püföli a xilofont :wink: és tudod mit szeret még?! A kukucskálós könyveket, imádja kinyitni a lapokon a kis ablakokat....
Most látom, pont egy hónap van a gyerkőcök közt :D
Torta: Nem tudom melyikre gondolsz, mert kettő volt(két részletben lett tartva neki) a gyümölcsöset vettük, a szivecskéset én sütöttem. Ez a tv-ben reklámozott Lillyfee torta.

Ibernuska, örülök, hogy jó volt Fenyvesen, leszámítva ezt a csípés-dolgot. Én nemrég vettem egy méregkiszívót a gyógyszertárban. Jó szúnyogra, skorpióra, pókra és darázsra is. Aspivenin a neve. Én szúnyogcsípés miatt vettem, kiszívom és nem viszket utána. Mi négy napot voltunk ott, de nagyon jó volt!

Babaruhákról jut eszembe, szerintem érdemes sok semleges színűt is vásárolni, ki tudja milyen nemű lesz a következő... :lol: Én pl. sok fehéret és sárgát is vettem a kékek mellé Bálintnak, így Lilinek nem is nagyon vásároltam. Persze azért egy rózsaszín bodyt beszereztem neki, hogy abba hozzuk haza a kórházból... :wink:

Peni, de jó, hogy minden okés volt a genetikai uh-n!

Zsand! Nagyon boldog születésnapot! Énekeltek neked?! De édesek lehettek!
Na, hogy telt a hétvége Dorinának? És nekeg? :wink:
Egyébként én is kétségbe tudok esni, ha nem én vigyázok a kölkecekre.... Sokszor alig várom, hogy egy gyerekmentes órám, vagy estém legyen, de amint nincsenek velem, teljesen kész vagyok. Nagyon izgulok, hogy hogy vannak nélkülem, ez volt akkor is mikor kórházban voltam Lilivel és Bubó anyuéknál volt. De szerinted hiányoztam neki? :wink: ÁÁÁÁÁÁÁ.... Én meg szenvedtem, hogy mi lesz vele nélkülem. :wink:
sylph

Sziasztok!

Mi mára kerti sütögetést szerveztünk, jön a szomszéd és apa barátjáék, hát nem a legideálisabb napot néztük ki.

Hétvége részletesen:
Pénteken bejött a bátyám és a kislánya akik úton voltak Csopakra. A bátyám megkérdzte a Dorinát, hogy eljössz velünk mire Dorina: IGEN. Szegény bátyám lesápadt.
Kimentek a kertbe játszani mi felnőttek gyors tanakodárba kezdtük, mi legyen??? Döntés: ha menni akar, menjen, de ha gáz van nekünk kell érte mennünk.
Anyuka (én) remegő kézzel pakolt a gyereknek, de szó szerint!!!
Mondtuk, hogy itt a cuccod és akor mész pancsolni beült a kocsiba ahonnan két kézzel integetett. Három óra múlva telefon, gyerek jól van evett, ivott fürdik szüleit nem hiányolja!
Este: körömrágás vajon mikor csörren a telefon???
Fél tíz telefonáljak ne telefonáljak mire csörög a telefon, hogy elaludt!!!
Háát meglepődtem. Reggel ébrdés is zökennőmentes. Délután fölhívtam és a bátyám adta a telefonhoz, gyerek: anyukám anyukám mire én mondtam, hogy adja a Tamást, de ekkor sem volt semmi gond.
Simán lezajlott a hétvége szülők nélkül.
Én olyan sokszor kívántam, hogy bárcsak pár óra lenne amit gyerek nélkül tölthetnék, de nem találtam a helyem, kovályogtam. Rengeteg vasalni valóm volt azt mind kivasaltam és átnéztem a gyerkőc kinőtt ruháit és rendet raktam a szekrényeiben.
Összességében nagyon tanúlságos hétvége volt!!! Mindennek eljön az ideje, mi mindig mondtuk neki , hogy maradjon ott anyunál bátyáméknál, de nem akart!!!
Látjátok milyen okosak a gyerekek érezte, hogy itt az ideje és megérett rá, hogy anya nélkül aludjon el.
Sajnos mi anyukák hajlamosak vagyunk túlreagálni dolgokat, de ez természetes szerintem!!

Ibernuska!
A lányomat csípte meg egy szúnyog és nagyon csúnya volt neki. Én fairsttel fújtam és kalciumot kellett innia és mást nem. Nagyon csúnya volt neki!!!! Pár nap alatt elmúlt.

Klöszi mindenkienk a szülinapi jókivánságokat!!

Remélem senkit nem untattam a hosszú levelemmel.

üdv zsand
Vendég

Sylph!
Köszi a tippet csípés ügyben! Ennél a csípésnél is kiszívhattuk volna a mérget, de a fene se gondolta, hogy ekkora bajt okoz! Másnap meg már hiába használtunk népi módszereket (félbe vágott paradicsomot), nem használt.

Babaruhában igazad van a semleges színt illetően. Erre én is gondoltam már. :-D A Tesco-ban van egy kollekció, ami vajszínű és macik vannak rajta. Van belőle minden, a kis zoknitól kezdve a sapin át, a rugiig. Abból tuti fogok venni! Zabálnivalóan aranyos! Milyen méretet érdemes venni kezdő készletnek? Persze tudom, nagyon nagy lehet az újszülötteknél is a méretbeli szórás, de azért biztos van egy átlag.

Zsand!
Nézhettetek volna esőnapot a mai grillezéshez.

Tök jó, hogy Dorina ilyen jól viselte a hiányodat! :-D Szerintem te százszor jobban megszenvedted ezt a hétvégét. De azért büszke is voltál rá, hogy milyen ügyes nagy lányod van, nem?

Köszi a csípéses infót, akkor még az én lábamnak is van remény... :?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska! A 25 fok nekem is megfelelne... esetleg ha strandolni szeretnék, akkor menjen fel 30-ra. :)
Szuper, hogy dokid is megnyugtatott! Majd mesélj, mi volt az UH-n! :)
Én 62-est vettem első körben, de abból sem sokat, mert gyorsan nyúlnak az elején. 56-osunk talán egy-két body volt, más nem is. Én utolsó UH-on megkérdeztem dokimat, hogy kb hány centire tippeli a bébit, kell-e vennem sok kisméretet. Bár nyilván ez a gépi saccolás nem tökély, de azért valamelyest eligazít.

Sylph! A szívecskésre gondoltam. :) Jó ötlet ez a kukucskálós könyv. Ha nem gond lenyúlom, ha még ki kell egészíteni az ajándékokat valamelyik részről. :oops: :)
Méregkiszívóval én is szemeztem, de nem tudtam, mennyit ér... :roll:

Zsand! Büszke lehetsz lánykádra! :) Volt végül sütés? Én már nem is emlékszem, hogy esett-e este az eső... :o

Üdv,
Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Jpne!!
Azta,nagyon irigy vagyok de,frankón!!Én is úgy szeretnék már,egy 2csíkos tesztet!! :lol:

Én a múlt héten nem voltam itthon,így kicsit lemaradtam.
De viszaolvasva,az én fejem is ég,és én megértem a felháborodást.
Én ha tudok írok ide is,ha olyan a téma,írok a másik topikra is.
De leginkább a Mamaneten vagyok fellelhető Noi néven.
Bocsi de,én oda regeltem előszőr kb 2-3éve,és a szívem oda húz.Ott nincs ilyen régiókra való széthúzás.
Van ott is természetesen vita,és nézeteltérés de,az ott egy nagy család!
Én ott jobban átlátom a dolgokat mint itt,ezért én leginkább(inkább)oda írok.

Itt is volt politikai nézeteltérés köztem és valamelyikőtők közt.De úgy gondolom,kúltúráltan lezártuk elintéztük a vitát,és ez így természetes :wink:
De azért volna egy kérdésem.Zsand Jpne Sylph,elárúlnátok a neveteket? :wink:
Az igazság az,hogy én szeretem az embereket a nevükön nevezni,és nem csak a nicknevükön...

mimi12

Sziasztok Csajok!

Tekiroll!
Köszi a ruhaméreteket! Ez jó ötlet, hogy a végén a dokit megkérdezted, az már tud valamilyen támpontot adni.

Mimi!
Én személy szerint örülök, hogy ide is írsz néha. Nekem a Mamanet nem jött be. Nem a személyek miatt, nem tudom miért, talán nem nagyon volt téma, amihez szólni tudtam. De itt Babaneten több topikba is írok.

Ma voltam genetikai UH-n a kórházban és lezavarták kb. 3 perc alatt. Az eredmény jó, a doki is közlékeny volt. Pötty neme továbbra is titok, jól összeszorította a lábait, hogy még véletlenül se lehessen megnézni, mit takargat a drága! :-D Viszont az vizsgálat rohamtempója miatt szeretnék egy fizetős UH-t is. Tudtok javasolni helyet, ahova érdemes elmenni ilyen vizsgálatra?

Kép
Kép
lbernuska

Szia Bernus!
Igen a mamaneten,annyiból nehezebb az újaknak,hogy nem tudod miről is van szó :lol:
De lévén,hogy én már majd 3éve ott vagyok,kepben vagyok,mikor kivel mi történik.
Tény,hogy itt a régiókraoszlás miatt,más a szitu :wink:

Uh.Nem tudom van e még a Shöpf-Méreiben uh.
Bár én utoljára ott voltam genetikain,és nagyon nagyon benézték a dolgokat.Vagyis a szonográfus jól elcseszte az életem a félrenézésével :cry:
de viszont,nagyon jó minőségü a gépük.Talán a Jánoskorházban is jó gépek vannak.
Nagyon nem mindegy ám,hogy mikori géppel néznek,mert minőségben iszonyat sokat számít.
Ha viszont korrekt szakvéleményt szeretnél,akkor genetikai központot ajánlok.Pl az Istenhegyi klínikát

mimi12

Szia Noémi!
Máshol is az Istenhegyit ajánlották. :-D Már be is jelentkeztem. Amúgy is akartunk menni 4D-s babamozira, most ez kicsit előbbre jött és összekötjük a kellemest a hasznossal. Nem izgulok, mert tudom, hogy minden ok, de azért nyugodtabb vagyok, ha picit alaposabban átvizsgálják Pöttyöt.

Hát igen, a vizsgálat sajnos nem csak a szuper gépen múlik, de a dokin is, aki használja... :-(

Múlt héten nyaralni voltatok?

Kép
Kép
lbernuska

Igen,múlt héten Balatonon voltunk.Hála égnek,aránylag jó időt fogtunk ki.Mindenesetre,úgy nézünk ki mint akik nem idén barnúltak le.Még a Szabi is ,csak a szőkés haja,és a kék szeme nem illik a képbe :lol:

mimi12

Sziasztok!

Ibernuska! Gratula az UH-hoz! :) Nekem is 2 perc alatt zavarták le a Szabolcs utcában a 18 hetes genetikait, és hiába volt elismert szakember az illető, a magam megnyugtatására elmentem 4D-re a Kárpát utcába (akkor még az közel is volt viszonylag). Ott legalább el is mondták, hogy mit néznek, mit kell látni. És ott derült ki a neme is! :)
Mikor mész?

Mimi! Jól nézhettek ki! :lol:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

SZiasztok!

Kicsit eltüntem, voltunk kicist erre-arra meg próbálom rendezgetni a kertet :wink: . Hogy vagytok?

Berni: biztosan élvezni fogok a 4D uh-t. Én a múlt héten voltam genetikai uh-n (12.hetes) és akkor a doki megmutatta 4D-ben is a bébimet....annyira jó élmény volt!!! Bár nem nagyon mutogatta magát szívesen (folyton hátat fordított) de láttam a kis kezeit, lábait, buksit..gerincét...olyan jó volt:-) Már csak azt várom hogy érezzem a magazatmozgást is. Te már érzed hogy mocorog?

KépKép
peni

Sziasztok!

Noémi!
Szabinak is könnyen barnuló bőre van? Képzelem hogy világítanak a kék szemei! :-D

Tekiroll!
Jövő hét pénteken megyünk az Istenhegyire, jön Apa is. Legalább erre az UH-ra ő is el tud velem jönni. És nagyon remélem, hogy ezúttal végre a neme is kiderül!!! :-D

Peni!
Én a 13. héten voltam a Baba-Mama Expon 4D-s UH-n, de az kicsit csalódás volt. Ott még csak részleteket láttunk Pöttyből: hol a hátát, hogy a lábacskáit mutatta csak, az arcát nem is láthattuk. Remélem most már azért fotogénebb lesz. :-D

Múlt hétvége óta érzem a mocorgását is. Még csak kis löködések, és hát a külső zsírpárnák takarják a látványt, de azért így belülről is tök jó érzés. :-d

Kép
Kép
lbernuska

Bernuska!
Igen a Szabi is tökkönnyen barnúl.Ennek amúgy örülök,mert biza a sváb vérvonal,nála nagyon kiütközik.Kék szem(sem az enyém,sem az apjáé nem kék,mi zőld szemüek vagyunk),és bizony világos a bőre ,bár nem extra fehér.
De iszonyat jól fogja a nap.Bár igaz,mióta jó az idő,azóta a kertben él :lol: .Csak aludni jön be,no meg ha esik az eső..

Peni!Tök jó élmény lehetett.Már annyira várom,hogy mi is nekikezdhessünk a babaprojektnak.De már csak 1mensi és hajrá :lol: :lol:
Megmondom őszintén,tök irigy vagyok ám :wink:

mimi12

Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a kerti sütögetés!!!
Kint meg tudtuk sütni a micset (ez egy román fasírt szerűség) nagyon finom volt. Ezt egy ismerősünk ismerőse hozta Romániából. Sütöttem padlizsánt, cukkinit és hagymát ezeket is faszénen.
A krumplit pedig bent a sütőben. és volt gyümölcssaláta amit a sárgadinnye belsejében tálaltam. Ennek nagy sikere volt.
A vendégek pedig itt aludtak.

Ja, és hétvégén vettünk a Dorina szobjába sötétítőt az Ikeába. Még meg kell varrnom!!!

Újra nyit a Dörmi játszóház.
Mindnkinek ajánlom én ismerem aki ott a gyerkeket felügyeli egy ízig vérig ovónéni. Tündéri.
Szeptember 1.én nyit. Lesz játszóház, sóbarlang egésznapos gyerkőc megőrzés is!!!
Ha kell valakinek küldök tel.számot

Üdv mindenkinek Zsand (Andi)
Vendég

Sziasztok!

Zsand, örülök, hogy minden rendben volt a hétvégével! Hát, igen, nekünk is meg kell érni a dolgokra, hogy el tudjuk néha engedni a gyerekeket.... :wink:

Berni, hát a legkisebb méretet nem érdemes venni.... én rögtön nagyobbakkal kezdtem, mert mi elég magasak vagyunk, azt hiszem csak pár db kicsit vettünk és a többi nagy volt, de olyan hamar belenőnek.... Most is nagyobb ruhákat szoktam nekik venni, mert az a tapasztalatom, hogy kimossa őket az ember és összemennek, ja és később se a méretek után menjetek, mert eléggé félre vannak méretezve.
Nekem a dokim ajánlotta a Rózsadombi 4d-st, azt mondta ott profi a doki és rendesen megvizsgálja, sok 4d-sben csak a "látványra" mennek....

Dolli, nagyon szuperek ezek a könyvek! Van nekünk Noddy-sban, Toppancs nyuszisban, és még valami sok állatosban is. Ja és tudod milyet vettünk még?! Simogatósat! Azt is nagyon szereti, ebben állatok vannak és egy részük ki van vágva ahova szörmét tettek be, és lehet simizni. Ez is nagyon jó!
A méregkiszívóval van, hogy többször kell szívni, de nálam bevált, a fiamnál is jött ki a méreg. Végül is miatta vettem, mert nagyon el tudja vakarni, és féltem nehogy elfertőződjön, meg úgy lasabban is gyógyul. Az árától hanyat dobtam magam, de ez jó a végtelenségig, és bármikor szükség lehet rá. 5000körül volt.

Mimi, én a babafalvával vagyok így mint te! :D Most lesz két éve, hogy oda írogatok. Szilvi vagyok :D , de hívj inkább Szisznek, a Szilvi olyan komoly, én meg nem vagyok az :wink: :) és a falván is így hívnak. Te melyiket szereted jobban a Noémit vagy a Mimit?
Merrefelé voltatok Balatonon? Mi Keszthelyen punnyadtunk. De, jó, hogy ilyen jó bőrötök van, én kentem magunkat ezerrel, meg sapi, póló.... Bubó és én elég kókadtak vagyunk e téren, a párom viszonylag jól barnul, Lilinek is ilyen jó bőre lesz, de még nem merem nagyon a napon hagyni. :wink:

Peni, Berni annyira szép időszak előtt álltok! Olyan jó nektek! Én nagyon élveztem mikor mocorogtak!
Peni, csak óvatosan azzal a kerttel!

Lányok, megvan a lányom első két szava! Az egyik a "nem" :wink: :D a másik az "ata" :arrow: apa!
Ja, és nem tudom mi van a levegőben, de a héten minden nap akkorát esett, olyan foltos szegény feje :wink: :? hétfőn az állát, kedden a szeme alatt, ma meg a homlokát ütötte be, képzelhetikek hogy néz ki....
sylph

Zsand, közben látom írtál te is. Hát fincsi menü volt! Összefutott a nyál a számban! Hol van az Dörmi játszóház?
Hajrá függönyvarrás! :) Én két hete varrtam be cipzárat az ágymatrac huzatába, majd leszáradt a kezem tőle. Mert az az okos aki ezt kitalálta/varrta csak a rövidebb oldalába tett és mire azt leszenvedi, meg fölküzdi az ember.... hát kemény meló.
sylph

Zsand!
Krumplit ha héjjában megfőződ,utána félbefágva meg lehet grillezni.Tök fincsi :lol:

Sziszi!A hugom is Szilvia :lol: .Legalább tuti tudom,mikor köszöntselek :wink:

Máriafürdőn voltunk,és a rossz időben elvonatoztunk Keszthelyre :lol:
Manapság már Noinak Noéminek Noncsinak hívnak.Anyukámtól kaptam a Mimi becenevet kisbabaként,úgyhogy erre is hátrafordulok,ha valaki rám kiabál az utcán :wink:

mimi12

Sziasztok!

Mimi: tényleg 1 mensi és indul a babaprojekt?? DE JÓÓÓÓÓÓÓ
Nagyon drukkolok!!!

Berni: ebbe igazad van itt még csak részleteket lehet látni.....de az is olyan jó volt....ahogy virgonckodott olyan kis helyes volt. Kíváncsi leszek mit láttok. Tudod már hogy fiacskád vagy lánykád lesz?

Sylph: óvatosan űzöm a kertet.....amolyan nyugdíjas tempóban :lol: . Nos ez látszik is illetve az látszik, hogy nem viszem túlzásba, dehát most ez nem az az időszak. Majd jövőre nekiesek ha úgyis itthon leszek Bébikével lesz időm napközben kertezni (legalábbis most még ezt hiszem :lol: ).

Szerintem is igazad van, hogy nem ajánlod a kicsi méretet venni babaruhából mármint a legkissebbet. Én amikor a fiamat vártam bevásároltam 56-os ruhákból......erre SOma megszületett 60 centisen. Az 56-os rugikat nem tudtam a pelus alatt összepatentolni.........úgyhogy most van egy jó pár 56-os ruhácskánk (persze mind nyári és most téli babám lesz) ami még soha nem volt gyereken........hátha jó lesz itthonra legalább valami melegebb alá.....majd kiderül. :wink: .

KépKép
peni

Peni!
60cm-en született Soma?? :lol: :lol: Csoda,hogy elfért a pocakban.
Ruci.A lányom nem volt egy hűdenagy baba.Ő 53cm volt,és 2950.
AZ 56-os rucik,így is kb 3hétig voltak jók :lol:
Tényleg felesleges sokat venni belőlük.Pl kombidresszből tök felesleges,az ujját fel lehet hajtani,a rövidujjut meg nem is kell,azt,hogy alúl nem passzentos,meg senki nem nézi.Én amúgy is,jobb szeretem a Szabinak is az 1számmal nagyobb rucikat.
A többibe,rugi pulcsi,.stb,meg tényleg pillanatok alatt belenőnek,még az extra kicsik is :wink:
Köszönöm a drukkot.Majd ha sikerül akkor kérek sok drukkot,hogy most ne legyen gixer,és minden okés legyen.De az lesz!!Tudom.Okésnak kell,hogy legyen!! :!: :wink:

mimi12

Sziasztok!

Mimi: persze, hogy minden rendben lesz! Muszáj rendben lennie!!! Úgy is lesz. Majd szólj, hogy alakulnak a dolgok....drukkolunk! :) .
Soma 60 cm volt ÉS 4650 gr. :lol: :lol: . Most azért megelégednék egy 3 kilóssal is....aki már szült érti miért :wink: .

KépKép
peni

Sziasztok!

Peni!!!
Szerintem a gyerekein között hasonl korkülönbség lesz!! Dorina 3,3 éves és még nincs terv egy kistesóra, de szeretnénk.
Előbb ovi, munka és utána kistesó, szóval kb a korkülönbség stimmelni fog!
Kiváncsi vagyok náltok mit fog szólni Soma!!

Jövőhéten 3 napig szalma leszek, mert Dorina és DorinaApa lovastáborba megy!!!

Most mennem kell
Sziasztok!!!
Vendég

Sziasztok!

Ibernuska! Mivel itt nem két percig fog tartani a vizsgálat, ezért nagyobb a valószínűsége, hogy megmutatja magát a bébi. :) De ha ilyen részleteket írsz, akkor nagyon pocakosodhatnékom lesz gyorsan! :lol:

Mimi! Azért mázli, ha valakinek ilyen a bőre! Mi mind nagyon fehérbőrűek vagyunk, úgyhogy bébit nagyon kenjük, és napra nagyon nem engedjük. Csak a drága mindig oda akar menni, ahova nem kéne! :)
Szurkolok a projektnek! :)
A keszthelyi vonat az a kis piros csotrogány volt? :D

Zsand! Nyami-nyami! Tényleg fincsit sütöttetek! Ezt a sárgadinnyében tálalást már én is néztem tévében, de valahogy mindig olyan macerásnak tűnt…

Sylph! Ilyen simogatósat még nem is láttam!
Eddig nem csípett meg minket semmi, de azért jó, ha van biztonság kedvéért ilyen kütyü a háznál. Köszi az infokat róla! :)
Szegény Lili a sok eséssel! De gratula a szavakhoz! :D Lehet, hogy nekünk is megvan az első (szia), de még nem tudom, mennyire tudatos, most tesztelem! A nemet nagyon szeretik mondani az ekkorkák! :wink:

Peni! Te tervezel, a bébi meg majd beosztja a napodat, hogy mire lesz időd, az Tőle fog függeni! :) 60 centi? Tyűha! És még nekünk mondták, hogy milyen hosszú baba az 55 centijével! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Peni!
Naná,hogy tudom a különbséget.A lányom 13éve 52cm-es és 2950el született.A Szabi 37 hétre,3900 el,és 56 cm-el.Na nekem már a 30. héten fájt minden bordám,az alsómról nem is beszélve :lol:
Khmm,állítólag a kövi babák állt.nagyobbak lesznek.Lehet számíthatsz egy 5kilós csöpségre :lol:

mimi12

Doli!
Igen hála égnek,a Szabi is jól barnul.Őt nem kell agyonkenegetni,sőt én pl magamat sem igazán szoktam.
No meg vannak fenntartásaim a napkrémekkel szemben is.Persze,használunk mi is.Csak nem tudom,mi a károsabb??A napsütés vagy a sok kemikália amit a bőrünkre kenünk.Szerintem a túlzott krémezés sem jó a bőrnek,hisz tele van a legjobb legdrágább babakrém is,minden xar káros anyaggal.

Vonatozás.Odafelé rendes vonat vitt Keszthelyig,visza félútig a kis szakadt piroska,és át kellett szálni a rendesre.
A Szabi úgy élvezte.Csak miatta mentünk el,hogy vonatozzunk :lol:

mimi12

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?