Új privát üzeneted érkezett!

Gabesz,
Én Szamos Julcsinál szültem, róla is csak jó dolgokat tudok mesélni. ÁEK nagyon jó kórház(szerintem)

Nuszo,
Nagyon sajnálom. Nekem ő segített világra hozni a kislányomat,(ügyeletes volt) és maximálisan elégedett voltam vele. Gratulálok a pocakossághoz :D
Vendég

Sziasztok!

Hát ez a hordozókendős ajánlat engem is megfogott. Mi már kiestünk belőle, azt a pár alkalmat elviszem kenguruban, amúgy meg autó, babakocsi, és Villő nem igényli az egész napos összebújást, csak este van a karomban, de akkor rajtam szundizik, azt úgy szeretem. :)
DE, a 3. gyereknél majd jól beszerzek egy kendőt most már! Benével volt kölcsönben, de nem sokat használtuk, aztán visszaadtam.

Gabesz, én is Szabó Györgyös vagyok, nekem ő a második dokim, és meg vagyok vele elégedve nagyon.

Nuszo, sajnálom, ez azért nem kórház, hanem emberi hiba, de akármi is, nagyon rossz lehet átélni. Remélem, most jó kezekbe kerülsz. A Péterfyben szült a barátnőm, lehet, hogy nem olyan szép, mint az ÁEK, de nagyon bababarát, cumisüvegnek a színét sem látták, és nagyon kedvesek voltak a csecsemősök. Neki ráadásul fogadott szülésznője és orvosa sem volt, ennek ellenére mindenki figyelt rájuk, és talán ennek köszönhetően nem császározták meg, hanem hagyták lassan szülni. (hiszen egyszerűen csak át kellett őt adni a következő műszaknak, nem pedig hosszú órákat várni.)

mtunde

sziasztok,

év elejétől fogva olvasom a fórumot kisebb nagyobb szünetekkel,
most is jó pár oldalt kellett pótolnom, gratula minden szép babához

végigszurkoltam a szüléseket,a babavárásokat,próbálkozásokat,szorgosan jegyzeteltem az infókat bármiről is volt szó,mert első babát várunk
sok dolgot kell most felszívnom tapasztalt anyukáktól :)
és nagyon tetszik hogy egy ilyen jó közösség alakult itt ki

az ajánlásotokra mentek a szabó györgy dokihoz,akivel eddig teljesen meg voltunk elégedve,és a fazekas zsuzsit szerettük volna szülésznőnek
ez a 34.hetem és szept 1re várjuk,de elég rizikósan alakul az augusztus,ebben szeretném a tanácsotokat kérni,
lehet a doki is szabin lesz,aug 5től 2 hétre eltűnik és utána lehet megint elmegy,de ezt még nem tudja pontosan,
a fazekas zsuzsi (a júl 9ei szülőszoba látogatáson beszéltünk vele két szót) át lett pakolva a nőgyógyászatra és aug végén van a lánya esküvője,nem tudja biztosra mondani
párban a kun irénnel van,aki a fórumos hozzászólások alapján nem az én emberem,pedig személyes ismerősök ajánlották..
a doki a szabó gergelyt ajánlotta maga helyett

most bajban vagyok,azt hiszem egy jó szülésznő bőven elég lenne,de nem tudom be merjem e vállalni a zsuzsit ezzel a párosítással,és a szabó gergőt sem ismerem...

na jó hosszú lettem,bocsánat
ha tudtok segíteni megköszönöm
és ha kicsit nyugisabb lesz most már a munkám igyekszem bekapcsolódni hozzátok

ági
oagi

Ági Üdv köztünk!
Én a Szabó Gergelynél szültem, Fazekas Zsuzsi szülésznővel. A dokit régóta ismerem, nem volt vele gondom, Szalamandrának is én ajánlottam, és teljesen meg van elégedve vele. Ha gondolod írok róla bővebben priviben.
Mi az, hogy átpakolták a nőgyógyászatra? Akkor már nem szülésznőként fog dolgozni?

Kép
Kép
susytunder

Lívia!

Köszi a tanácsokat, ma már fel is kerestem őket emailben, remélem segítenek megtalálni nekünk a legalkalmasabb hordozót. Nekem a mei tai és a podegi tetszenek a legjobban.

Kriszta!
Te kendő párti vagy? Remélem, mindkettőnknek bejön majd ez a hordozós dolog! :) Márt javasolta a citromfű teát, én is kipróbálom! Ez patikás vagy máshol is be lehet szerezni?

ildi

Kép
Kép
kincsesi

szia susytündér,
köszönöm,szerintem dolgozik itt is ott is,de ha oda van beosztva
gondolom nem olyan egyszerű elkérni magát,
nem tudom pontosan hogy van,mert fáradt voltam és elvonszoltam a párom haza,majd legközelebb ha arra járok beugrom hozzá
és beszélek vele mégegyszer

a privit köszönöm, miss.oszi@gmail.com címen érsz el

ági

[quote="susytunder"][ írta:susytunderb]Ági Üdv köztünk!
Én a Szabó Gergelynél szültem, Fazekas Zsuzsi szülésznővel. A dokit régóta ismerem, nem volt vele gondom, Szalamandrának is én ajánlottam, és teljesen meg van elégedve vele. Ha gondolod írok róla bővebben priviben.
Mi az, hogy átpakolták a nőgyógyászatra? Akkor már nem szülésznőként fog dolgozni?
oagi

Húha, köszönöm a sok-sok választ! :D :D

Lenne még kérdésem: Szabó György és Fazekas Zsuzsi párossal kapcsolatban érdekelne az árfekvés, illetve, hogy a doki (magánrendelésén) le van-e szerződve valamelyik egészségpénztárral? Azt hiszem ezeket mindig priviben szoktátok irni, ahogy gondoljátok...nekem itt is jó :)
Előfordult már, hogy Szabó doktor a pocak megnyomásával "segitett" megszülni a babát? Ha jól tudom, ezt a módszert nem túl szerencsés bevetni (gátvédelem miatt), de mégis sok orvos alkalmazza.

Márti,
ki a másik páros akinél Te szültél? Irnál bővebben? Minden infó jól jön, tudod, kezdő vagyok e témában :)

Egy orvossal találkoztam csak a MÁV-ból, mert péntek éjjel sajna a MÁV ügyeleten jártunk és Szabó Gergely látott el. Szerencsére nem volt baj, de első babával gyorsan bepánikoltam, mivel eddig teljesen problémamentes volt a terhességem (még hányinger sem volt az elején). De Szabó Gergely nem volt túl kedves, pedig csak este 10-11 óra volt! Kifejezetten unszimpatikus volt a hozzáállása - persze, lehet, hogy neki is hosszú napja volt és fáradt volt, de hát az első benyomás az első benyomás...

jkriszta,
az irtad, hogy a gyermekágyas rész hagy kivetnivalót maga után. Itt mire gondolsz pontosan? Annyit olvastam, hogy adnak vizet és tápszert is a babáknak, de ha szólok előre, megkérem őket, hogy ne, akkor nem, ugye? Plusz még azt is olvastam itt, hogy nagyon kevesen vannak, ezért kérdezni kell, illetve kérni a segitséget, mert arra igazán nem érnek rá, hogy érdeklődjenek a hogylétünk felöl. Van más probléma is velük?

Köszönök minden segitséget, infót.

Gabesz
ugabesz

Sziasztok!

Hát igen megszületett az én kisfiam a multhét kedden... A sok utánolvasás miatt írok csak most, meg a párom elfelejtette közölni itt a jó hírt...

Egy néhány szót írnák az esményekről:
Tehát Kedden reggel 5:15-kor keltem hogy fáj a hasam, de nem vettem túl komolyan a dolgot -gondoltam majd elmúlik... :roll: De élből 5 percesek voltak aztán a párom unszolására és mível látta, hogy egyere jobban fáj 5-3 percesekkel indultunk be a korházba 8 körül. Benet egy nagyon kedves szülésznő fogadott minket aki a gyors helyzet jelentésem útán felrakott CTG-re kb fél vagy 1 órára, aztán keresett egy ügyeletes dokit, hogy nézzen meg mégis hogy mi van, de ez már nehezebb volt mert rengetegen szültek. Akkor megnézett és nem fájt mint ahogy mondtátok. Akkor még zárt voltam, de azt mondta, hogy érdemesebb várni még ilyen sűrű fájások mellett. Nagy nehezen megürült 1 szülőszoba és kaptam korházi hálóinget is. (A beöntés mondjuk sajna kimaradt) Aztán ott is felraktak CTG-re és kaptam homeos bogyokat amiket a szülésznő ajánlott. Ezek a bogyok segítettek az tuti mert jóbban fájt és tovább tartottak a fájások aztán felajánloták az EDÁ-t is amit ki is használtam. Rengeteget segített ez is és nagyon szimpi volt a doktornő aki adta (ott volt végig a szülésnél is) Végül nem nagy fájadalmakkal megszületett Kedden 15:55 -kor 2980g-mmal és 52 cm-rrel a kisfiam (és élből le is pisilt :lol: )
4 órát voltam még a szülőszobán, de ebből 2 órát amit én is lettem volna volt velem Alexander is. Én jó szobatársakat fogtam ki nem jött be senki az apukákon kívül, csak ha megkérdezték és akkor is csak berohanta valamilért. És a gyerekorvos mindenkit kizavar ha meglátja, hogy bent van. Negatívum, hogy a nagy meleg miatt cukrosvízes cumival kapta meg mindenki a babát, de én nem adtam neki!
Most jó gyerek a kicsim 3-4 órát alszik és 2 gyerekre elegendő tejem van. :lol:

Most megyek mert ébredezik!

Majd rakok képet is, de most nem hajlandó feltölteni. :evil: [/b]

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Liliommano
Na végre! Hatalmas gratula nektek! Nagyob jó egészséget sok boldogságot kívánok nektek! :)

Gabesz
Egy biztos, nem egy jópofizó, sokat beszélő orvos. Kicsit kimért a stílusa, nekem a lényeg, hogy szakmailag jó legyen, és mikor gond volt, a maximumot tette értünk.

Kép
Kép
susytunder

Susy-nekem a gyerek doki ajánlotta és azt mondta hogy naponta 2-3 alk. is adhatom neki..Kíváncsi vagyok mit fog mondani holnap a doki nektek!!
Liliommano-Gratulálok és jó babázást!!

Kép
nóri16

Liliommano,
Hatalmas gratula nektek :) Majd képet is kérünk :wink:
Vendég

Liliommanó!

Nagy-nagy gratuláció!!!!!!!!!!!
Bizony--kérünk képeket!!
Kinél-kivel szültél?? Bocsi nem emlékszem... :oops:

Ági

Kép
iroko

Liliommano - hatalmas gratula!!!!!! Szuper, hogy tejed is van! Minden jót nektek!!!!

dytke

Liliommanó: gratulálunk mi is :lol:
Vendég

Hú csajok, köszi az elismeréseket, de azért nem vagyok annyira ász :oops: :oops: :oops: Bár, az egyik angol nyelvű hordozós honlapon olvastam, hogy ha már egy hordozási módot ismerek, akkor már 'master babywearer' vagyok, és osszam meg a tudást a többi édesanyával, aki még ezt az egyet sem tudja. :D
Kincsesi, szívesen :wink:
Mtünde, kirándulni sem szoktatok? Mert ott a kenguru sokkal fárasztóbb, nehezebb benne a gyerek, mint kendőben vagy mei tai-ban :wink:
JKriszta, ha már lázas vagy, akkor tuti, hogy fertőzök :lol: Ez egy Hoppediz kendő, a Madrid fantázianevű. A német e-bay-en vettem, nagy merészség kellett hozzá, de jól sült el, átutalási meg postaköltséggel együtt is kevesebb volt, mint egy újnak csak a vételára, és saját bevallás szerint nem is használták. Tényleg nem látom rajta használatnak semmi nyomát. Annyival tud többet, mint egy 'hazai' kendő, hogy a tapintása valahogy puhább (pedig eredetileg puhának gondoltam a Carolino kendőmet is), van a végén egy kis tépőzáras zseb, amibe bérlet vagy papírzsepi vagy ilyesmi elfér, és ami a legfontosabb: a kendő két (hosszabbik) széle más-más színű, a magyar kendők ezt nem tudják. Ez azért jó, mert amikor igazgatod, húzogatod magadon kötés közben a kendőt, akkor nem kell annyit keresgélni, hogy most melyik kendőszélet rángasd. Ez egy erősen kényelmi dolog, de nekem vonzónak tűnt, és hát nagyon szép a színe :D Nyugodj meg, szeretni fogod a Nandut is! Én is elégedett voltam tul'képpen az első kendőmmel, de annyit olvasgattam az elérhetetlennek tűnő többiről, hogy nagyon megkívántam. Tudod, nő vagyok, szeretek vásárolni :lol: Nagyon sokan írták a hordozós topikban, hogy mennyire szerették a Nandu/Carolino kendőjüket, de amikor kipróbálhattak egy 'neves' külföldit, akkor hirtelen rájöttek, hogy az ezért vagy azért mennyivel jobb. Én azt gondolom, hogy csak akkor érdemes nagyobb összeget kiadni egy márkásabb kendőre, ha már valamennyire belejött az ember és tuti használni is fogja (mondjuk amit vettem még nem is annyira drága fajta, újonnan 53 euró, de pl egy Didymos márkájúból egy ekkora 75-110 között van)
Susy, üdv a klubban! Mi Samuval hetek óta csináljuk az éjjelente 4szer kelést, jobb esetben cici után visszaalvással, de többször megvan a keserves sírás is. Először én is a fogára gyanakodtam, azzal együtt kezdődött, de megmaradt azok kibukkanása után is. Mivel jobb volt kint a szüleim telkén, ahol legalább éjszakára lehül a levegő, illetve még itthon is kicsit jobb, most, hogy lehűlt az idő, ezért arra a következtetésre jutottam, hogy az éjszaka is legalább 28 fokos panel nem tetszett neki. Olyan rosszul aludt, hánykolódott, felkelt, sírt, nem lehetett letenni, izzadt, mint egy ló, én sem tudtam, mit tegyek. De mostmár tudom, ha megint ennyire meleg lesz, akkor megint lemenekülünk vidékre :-)

Liliommanó, neked gratula, az újonnan jötteknek pedig üdv!
danann

Dytke,
Akkor ma már az új lakásban szundiztok? Sarkokat tessék megszámolni :wink: Emlékszem amikor ide beköltöztünk, milyen furi volt az elején. Persze azért jó is az első saját lakás :wink: Kívánom, hogy nagyon boldogok legyetek, az új otthonotokban :D
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!

Valami változott, tök jó éjszakánk volt. Igaz éjfélkor és fél 5- kor keltünk, de nem volt órákig tartó vigasztalhatatlan sírás, de az esti hőemelkedés nem maradt el. Most 6-kor felsírt, gyorsan kihoztam, hogy apa tudjon aludni (szegény éjfélig dolgozott), de úgy tűnik csak egy pillanatig tartott, mert alszik tovább. Pedig már fél 7 van.

Dytke
Leesett az állam a vonalzódra pillantva. :shock: :) Hogy lettél te hirtelen 36 hetes? Nemrég raktad fel a 31 hetes pocakos fotót. :)
Nagyon elrohant az idő.
Nagyon vigyázz magatokra, és várunk majd vissza, reméljük hamar lesz net az új lakásba.

Pandácska
Miért kell megszámolni a sarkakat? Ez ilyen babona féle? :)
Mifelénk azt mondják az első pók az új lakásban szerencsét hoz, ha nem ölöd meg.
Nekem is fura volt 7 évnyi belvárosban élés után tavaly Maglódra költözni, fura volt a nyugalom a csend, de meglehetett szokni, ma már utálok a városba bemenni. Viszont vannak dolgok, amik még mindíg dobozban vannak, és olyanok is amiket nem találok. :)

Kép
Kép
susytunder

Ja! Danann kifelejtettelek :oops:
Nálunk a kánikulában sem volt nagy meleg, és azt hiszem akkor még nem is volt semmi gond Kristóffal. Szerintem nálunk más lesz a probléma.
Ha jól emlékszem 2 nap és mentek nyaralni. Nagyon kiváncsi vagyok mit szólsz majd apa kedvenc hoteléhez. Érezzétek magatokat jól, és legyen szép időtök, ha már nem "találkoznánk" itt.

Kép
Kép
susytunder

Na nekünk meg rossz éjszakánk volt, de nagyon.. kettőtől négyig ébren volt Zsófi. Nem sírt, csak virasztott :roll:
Vendég

Ildi!

Citromfűteát gyógyszertárban, gyógynövényboltban, nagyobb bevásárlóközpontokban is kapsz! A filteres talán egyszerűbb lesz!

Gabesz!

A szülésznőm új (nekem), de tegnap találkoztunk, kedves, szimpatikus, nagyon híve a gátvédelemnek(ha lehet) és a homeopátiának! Ő a vezető szülésznő, úgyhogy vele gondolom nagyon időben kell beszélni, hogy elvállaljon, de egy próbát azért megér!
A dokim Harsányi Lehel és Kincsesinek is, kérdezz, ha valamire kiváncsi vagy!
Úgy látszik, az összes doki augusztusban megy szabira! Ki lesz akkor a szülőszobán? :lol:

Hú, ki kérdezte... A szülésznőknél a forgórendszer úgy működik (barátnőmtől tudom, aki hetekig feküdt a terhespatológián), hogy talán 3 hónapig dolgoznak a szülőszobán, majd a gyermekágyon, majd a terhespatológián! Ettől függetlenül simán választható bárki, bárhol dolgozik épp, mert egymás között elintézik, megbeszélik a dolgot (az én véleményem szerint talán még egyszerűbb is, ha nem a szülőszobára van a választott szülésznőd beosztva, mert akkor tuti nem más szüléseknél lesz ügyeletes, amikor szülsz-de persze én laikus vagyok, nem akarok butaságot írni)!

A tegnapi e.a. után határozottan jó kedvem lett, Lányok! Az előadók nagyon szimpatikusak voltak, az összes felmerülő kérdést megválaszolták, szuper volt! És igen, nálunk maradhat a baba 1. éjjelre is (főleg, ha nem 1. baba-gondolom, mert 1. szülés után kimerültebb az anyuka, mint az aki 2-3. alkalommal szül) és a gyermekágyra helyezés után már lehet is a babáért menni, , odaadják, de kivinni nem tudják feltétlen, mert kevés a nővér és rengeteg a baba-mama! És miután ez a gyermekorvos szájából hangzott el, nagyon örülök, hogy amennyiben minden rendben a pickémmel, akkor nem kell nélkülöznöm egy kicsit sem (csak ne frontkor szüljek)!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt Csajok!

Gabesz - Én Spánik dokihoz járok, a szülés még messzebb van, de eddig angyon elégedett vagyok vele. Figyelmes, türelmes és minden kérdésemre válaszol. Ez nekem nagyon fonots, mert első baba. SZülésznőm még nincs, abban nem tudok segíteni.

Képzeljétek, tegnap néhány óra alatt eltűnt a cserépkályhánk. ÚGy volt, hgoy az ember csak megnézni jön, de aztán neki is estek a párommal. És mire hazaértem tornáról már majdnem rend is volt! :shock: MÁr csak fel kellett mosnom vagy 3x, hogy az összes port felszedjem. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Mi is beszálltunk az éjszakázók táborába, négy keléssel :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Liliommanó! Nektek meg hatalmas gratula! Várjuk majd a képeket!

KépKép

KépKép
beneildi

Én is csatlakozom a nem-alvók táborához. Samu csak majdnem 10kor aludt el, 11kor felsírt, apja visszaaltatta, éjfélkor megint, akkor kapott cicit, aztán kb fél4től 6ig fent volt, váltva altattuk, a végén cicit is kapott megint, de ha el is szunnyadt a vállunkon, az ágyban csak 10 másodpercig bírta. Fél6kor elfogyott a cérnám, monstam neki, hogy ha nem alszik, akkor mehet játszani, és letettem a szőnyegére. Kicsit dülöngélve ült, de hősiesen játszani kezdett, persze nem tartott sokáig, 6kor le tudtam tenni az ágyba, ahol is kerek 45 percet aludt. Akkor odavettem magamhoz, és cicivel a szájában aludt tovább, valamikor szerencsére kiejtette, és csak most, 9 előtt nemsokkal kelt fel. Tényleg doktorálhatna anyaszomorításból ez a kölyök! Na mind1, remélem, hamarosan normalizálódik a helyzet, de nagyon nem szeretném, ha az lenne a norma, hogy csak cicivel a szája sarkában tud aludni.
Azt hiszem, ezek után én is beruházok citromfű teára, hátha...
Susy, remélem, tetszeni fog a szálló, ha csak annyit tud, amennyit ígérnek, akkor tuti :-)

Megpróbálok holnap még benézni, de lehet, hogy nem sikerül, mindenesetre mindenkinek jó költözést, babázást, éjszakát, szülést, további babavárást, kinek mi jut! :D
danann

Hát akkor, ahogy Danann írta, megalakult a nem alvók klubja. :)
Mi történhetett a csöppségekkel vajon? :roll:
Elmentünk a doktornénihez, de szabadságon van, nem rendel. Valaki helyettesíti, de ahoz nem akartam menni, majd hétfőn elmegyünk.

Bettyna
Helyhiány miatt bontottátok el a cserépkályhát?

Kép
Kép
susytunder

Na megintcsak elfelejtettem.. :? Úgy látszik én is megvagyok zavarodva. :)
Danann mikor nekem ilyen anyaszomorító gondolatok jutnak eszembe rögtön elhessegetem, nem merek ilyenekre gondolni. A sógornőmnek volt egyszer egy mondata, mikor már nagyon ki volt, hogy " nem lehetne vissza adni" mármint a gyereket. Sokszor nagyon nehéz, kimerítő, és az ember szivesen lógatná a lábát, mint régen, de ezeket a gondolatokat mindíg elhessegetem.
Inkább legyen a gyerek ilyen, mint beteg.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok,
igaz, nekem még a pocakomban van a kisfiunk, de már fél 5-kor toporzékolt, elég rossz éjszakánk volt nekünk is, mert 2 óránként úgy rugdos, hogy nem lehet, nem felébredni rá :) bár én most minden jelzésének örülök... Ezek szerint valami babafront volt az éjjel? :)
Gabesz
ugabesz

Hát, nem tudom, Lányok, nálunk minden gyerek ( apocaklakó kisasszonyt is beszámítva) édesdeden aludt az éjjel! Így aztán mi is, de én 1-2 betegség miatti ébrenlét kivételével nem ismerem az éjszakázást, mindig azt mondom, hogy majd a következő baba tuti rossz alvó lesz, de eddig nem jött be (nem haragszom érte, nem tudom, mit csinálnék 3 nyüzsgő kiskrampusszal nappal, ha még éjjel sem hagynának pihenni)! Na, majd a kishölgy biztos meglep!

Márti
borossné becz márta

Reggelt!

Nálunk felváltva vannak jó- és rossz éjszakáink. Ma jó volt!
2* kelünk általában- 1 körül és 4 körül.
Érdekes, hogy este leteszem 9-kor és alszik 4 órát, viszont utána már csak 3-akat alszik.

Danann
Hú, tényleg merész vagy! :lol: Engem a nyelvi nehézségek is akadályoznak.

Kincsesi
Igen, én kendő párti vagyok. (kb 3 napja)
Annyira, hogy MEGVETTEM a kendőt. LL méretet, ezzel apa is magára tudja kötni Zétit. :lol:
Már felíratkoztam a Mini Manós tanfolyamra, júli 30-ra.
Citromfűtea jó hatásáról még nem hallottam. Beszerzek egy dobozzal én is.

Kinga
Gratulálok és sok örömöt, boldogságot nektek! Képet! Képet!

Ági
Neked üdv itt!! :lol:

Dávodomat Szabó Gergőnél szültem, ő volt ügyeletben.
Megvizsgált és otthagyott(ami nem baj, vajúdni tudok én apával is),a kitolás végére beslattyogott, és "ráfeküdt" a pocakomra. :evil: A varrást csúnyán "elszabta"!!! :evil:
Majd 1 évig fájdalmas volt az összebújás. :cry:
Nem volt nagyüzem, rajtam kívűl 2en szültek, saját dokival.
Ja, és velem Kunné Irén volt ott. Sokat segített!

Gabesz
Igen, főleg a csecsemösök miatt értettem a kivetnivalót.
Én szóltam, de hiába. Kicsi fiamat teletömve kaptam meg fürcsi után. Szólnom kellett minden este!!!
Vizet már nem adtak, mert látták, hogy úgysem adom a fiamnak.
A védőnő , aki körbe jár az osztályon, ő nagyon kedves. Az első babásoknak részletesen(volt vagy 1 óra)elmagyaráz mindent. Megnézi, hogy szoptatsz, segít is ha kell.Köldököt ápol.

Alig várom, hogy Zéti felkeljen, kendőzni szeretnék!!! :lol:
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Zétike nagyon sokat alszik még mindig.
Nappal (evést kivéve)max 3 órát van fenn.
Éjjel, csak ha rossz éjszakánk van, akkor 1- másfél órát.
Nem SOK alvás ez????
Délelöttönként szokott 1 órát nézelődni, de ma ez is kimaradt.:oops:
Vendég

Sziasztok lányok!

Régebben írtam , és kérdeztem párszor tőletek, és nagyon segítőkészek voltatok. Valszeg már nem emlékeztek rám, dokit kerestem, és találtam is:-))))
Azóta rendszeresen olvasom miket írogattok, sok hasznos infó elhangzik. Már betöltöttem a 37. hetet és ma voltam az utolsó UH-on.....(Mécsné:-( no komment
Nem igazán mondott semmit, csak riogatott valami megnagyobbodott vesével,(bár aztán hozzátette, hogy nem feltétlenül van megnagyobbodva, lehet, hogy csak közelebb van a készülékhez mint a másik, és nagyobbnak mutatja :?
meg hasonlók, amit valahogy nem tudtam elég komolyan venni, főleg azok után hogy többen írtátok, hogy ez jellemző rá, hogy negatívumokat sorol. De azt hogy hány kilós kb, mekkora a fejmérete stb, azt nem. A lelet alapján utánanéztem, hogy a BPD (fejméret) 96 mm.
Az érdekelne, hogy szerintetek ez sok vagy kevés? Vagy átlagos? fogalmam sincs......

Szép napot: Sly
sly78

Zsófié is kb ekkora volt ekkor, végül 36 cm-es fejkörmérettel született :D
Vendég

Ja, Mécsné meg egy ... :twisted: Nekem is össze-visza beszélt, 40. héten azt mondta, ez a baba mág csak 37 hetesnek fele meg, a dokim eddig rosszul mérte mindig, őőőőő jobban tudja. Aztán rá pár nappal nézte megint ultrahangon, akkor meg azt mondta, hogy húú, ez a baba túlhordott, mikor szülök már?

Iióta... :twisted:
Vendég

Bocs az elírások miatt, Zsófi segített :lol:
Vendég

Akkor tényleg nem csak velem volt gáz a Mécsné. Komolyan nem százas, elvenném a diplomáját :evil:

Kriszta,
Szerintem nem. Zéti tudja, hogy mennyi alvásra van szüksége. Még olyan picike :wink:

Susy,
Igen babona :D
Vendég

pandácska: én nem is adtam volna neki... egy várandós, szülés előtt nő meg amúgyis érzékenyebb, ő meg jön, és trampli módon belegázol mindenkinek a lelkébe. Komolyan nem értem, miért élvezi ezt.
Vendég

Sziasztok!
Igen Pandácska, utoljára aludtunk itt a "régi" lakásunkban (vagyis már fél éve nem a miénk). Tegnap felfúrták a fiúk a karnisokat, én meg felporszívóztam, felmostam (de csak a felét, apa nem engedte tovább, átvette :) ). Ma még dobozolok, kettőkor jön a költöztető cég.

Susy - azért kell megszámolni a sarkokat, mert akkor valóra válik az álmod. Mármint ahol életedben először alszol, első éjszakán kell megszámolni :) Még jó, hogy ne ma aludtunk ott, mert azt álmodtam, hogy 20 perces fájásaim vannak :) És igen, nagyon elment az idő. A vonalzóm 3 nappal kevesebbet mutat ráadásul...

Én is ma voltam uh-n, ctg-n, és Mécsné velem ma is nagyon kedves volt. Nem tudom, hogy akkor mitől függ ez nála... Nekem szerencsém van vele.

Sly78 - mi a 37. hét közepén vagyunk, BDP 92 mm, úgyhogy szerintem teljesen jó nálatok a 96 mm. Nekem sem Mécsné szokta elmondani, hogy mi micsoda, hanem a dokim nézi meg a leletet.

Betty - a kedves doktorbácsid nézte meg ma az uh és ctg leletemet, mert a doktornőmet átrendelték a Honvédba, és mondta, hogy kérjek meg valakit, hogy nézze meg. Pont Spánik doki volt ott. Nagyon kedves volt :) És szerencsére továbbra is minden rendben velünk :)

A nem alvós babákhoz kitartás! Éjjel Ambicsek is nagyon aktív volt, de csak félálomban éreztem, nem ébredtem fel teljesen :)

Hétfőn leszek legközelebb melóhelyről. Addig is minden jót mindenkinek! Livi- jó nyaralást! És mindenkinek szép hétvégét!

dytke

Sly, Lilla BPD-je tízes volt a 37.héten, de kifért, mi 37-es körmérettel erősítettük a "nagyfejűek" táborát. :lol: 34-35 körül van az átlag, de a normálisba még ismerősöm 38-as fejű babája is belefér. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Zéti felkelt, evett és 5 perc után visszaaludt. :) Így nem kendőzünk.:(
Lehet hülye dolog, de én szeretném ha jobban akarna engem.
A kendőt is azért szeretném, hogy érezzem a kis testét magamon.:oops:

Köszi pandácska, tényleg pici, de csak Dávidra hagyatkozhatok, hogy ő már 6 hetesen érdeklődött a világ felé.
Ezért is jó lenne már ha egy doki megnézné, hogy fejlődik a picur. :evil:

Én megúsztam Mécsnét, úgy látom, szerencsémre! :shock:
Vendég

Még egy utolsó kérdés a hordozókhoz...:) Nem fájdul meg a derekatok a sok cipeléstől? Sajna nekem a terhesség alatt is fájt és néha előtte is. Mostmár csak emiatt félek... :(

Kép
Kép
kincsesi

Lívia

Mit tudsz a MobyWrapről? Amazonon meg lehet rendelni, kb.6e forintnyi az ára + szállítás, de én már rendeltem amazonról és nagyon gyorsan megkaptam az árut.

Gabi

Kép
Kép
szfgabi

Köszi lányok!

Akkor valahogy csak kijön majd az én kis csajszim, és emiatt nem kell izgulnom. Bevallom ettől az egytől félek, (féltem múlt időben), hogy a buksija ne legyen túl nagy, hogy kiférjen:-)

A Mécsnéről még annyit, aztán befejezem ezt a témát, hogy az időpontosok közül folyamatosan olyanokat szólingatott, akik másnapra voltak beírva, és amikor merészeltem rákérdezni, hogy én nem e vagyok ott, mert elvileg a dokim saját maga intézett 8 órára időpontot, akkor alaposan odaszólt, hogy az ki van zárva. Ezt követően nézett kicsit jobban utána, hogy akkor most mi is van, és mea culpazott hogy ó tényleg, csak ő az eggyel előtti napot nézte. Persze ekkorra már amúgy is majdnem sorra kerültem volna, úgyhogy mindegy volt az időpontfoglalás és a dokim segítőkészsége hogy hamarabb bejussak... :roll:

Egyébként meg az egész sorbanállós rendszer egy nagy Sz'.....r ott az UH-on. Miért nem lehet legalább egy széksort odarakni az ajtó elé, vagy bevezetni a sorszámosztást? Kicsit felháborított a mai nap, pedig nem vagyok egy ideges alkat.

Sly
sly78

Kriszta!

Ne aggódj a túl sok alvás miatt! Nekem Csabi és Lehel is 8 hónapos koráig nappal 9+ éjjel 10 órát aludt!!! Csabinál még én is féltem, Lehelnél már nem aggódtam, hanem annak örültem, hogy Csabival ugyanúgy rengeteget foglalkozhatok mint a kistesó előtt (nem is volt féltékeny Lehelre soha)! Én attól féltem, hogy a mozgása hogy fog úgy fejlődni, hogy bontakoznak ki az értelmi képességek, ha állandóan alszik(nem kicsi volt bennem a para, mert akkor jártam fejlesztő pedagógus szakra)!Ehhez képest Csabi 8 hónaposan állt, 10 hónaposan kapaszkodás nélkül ment, 2 évesen pedig az összes Magyarországon előforduló autó márkáját felismerte az emblémájáról! Közben pedig utánanéztem, és kiderült, hogy a sok alvás segít neki értelmezni az ébren töltött időszak ingereit, képeit és hihetetlen mértékben erősíti az immunrendszert!

Márti
borossné becz márta

"Mtünde, kirándulni sem szoktatok? Mert ott a kenguru sokkal fárasztóbb, nehezebb benne a gyerek, mint kendőben vagy mei tai-ban "

De, Bizony, néha kirándulunk. Pont most is megyünk nyaralni, csak aza gond, hogy már se pénzem, se időm beszerezni a kendőt. :( Egy próbát teszek egy ismerősnél, hátha oda tudja adni, különben marad a kenguru. Pedig most biztos jól jönne majd. Amúgy inkább babakocsit szoktunk vinni, mert arra Bene is rá tud állni, meg jó nagy kosara van, és belepakolunk. Na persze nem erdei túrákra. :)

mtunde

Újra itt, csak de. temetésre kellett mennünk.

Lilimanó - Én in nagyon gratulálok a kis Alexanderhez!!!!

Susy - Igen, sajnos kellett a hely, nem volt más megoldás. Nagyon szép kis kályha volt, de nem használtuk és rengeteg helyet foglalt. Eddig nem volt útban, de most hogy gyarapodunk.... alig 50 m2-en. Pont a kiságy helyét foglalta el! :lol:

Dytke - Mire írok, ti már az új otthonotakban tüsténkedtek! Ez tök jó!!! Örülök, hogy + benyomásod volt a doki bácsimról! :wink: Annak meg mégjobban, hogy jól vagytok!

Mécsné - Lányok szerintem lehet, hgoy tényleg aatól függ, hogy épp bevág-e neki a bugyi vagy, hogy ahogy már beszéltük egyszer, megkapta-e az esti adagját otthon. :wink: Szerintem válogassuk ki amit mond, ha az orvos a papíron lévő dolgokat rendben találja, akkor nincs miért izgulni. Vagy nem? Naív vagyok?

Az uh-s sorbanállás tényleg gáz! Különösen, amikor az ember lánya már alig bírja el magát. Én még csak elálldigátlam ott, de voltak ott lányok gigantikus pocikkal is!

A nem tömeges alvás nem lehet az időjárás miatt? Az én Apróságom odabent is érzi, hogy valami készül az idővel - ha hideg jön kirúgja az oldalam, ha meleg, lapít. JA és én is fent voltam már 4 óratól és csak vergődtem az ágyban, bezzeg most du. aludtam vagy 1,5 órát, mint a bunda. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bajusza!

Köszi az értékes infókat szülésznőügyben! majd írok privi-t is!

Gabesz!

Igyekszem Neked is írni még ma, ha sikerül!

Márti
borossné becz márta

Csak gyorsan bekukkantottam, gyorsan válaszolok.

Gabi, a Moby is egy elég elterjedt, és szép kendő (nézd meg ezeket :D persze ezek egy picit drágábbak ), meg jó is, annyi van vele, hogy egy picit elasztikus, és olvastam már olyat, hogy a gyártó ajánlásával ellentétben, nagyobb súlyú babával már nem annyira kényelmes. Ők ha jól néztem, 15 kilóig írják kényelmesnek, de szerintem ez egyénfüggő is. Általában azt mondják, hogy az elasztikus 5-6-7 kilóig jó, de a Moby egy kicsit kevésbé rugalmas a gyártó bevallása szerint, szóval szerintem inkább átmenet a kettő között. Ennyit tudok, látni még nem láttam.

Kincsesi, nekem akkor fáj a derekam de piszkosul, amikor sokat van kézben ez a 8 kilós sózsák, illetve ha valamiért előre kell kötöznöm (pl ma hazafelé is ez volt, mert annyira nyűgi volt induláskor, hogy nem tudtam hátra rakni). Amíg kisebb volt, addig nem volt gond, mert a kendő annyira szuperül eloszlatta a súlyt. Mostmár csak akkor jó hosszútávon, ha hátra kötöm, vagy a csípőmre. Majd kipróbálod és meglátod, mert szerintem ez is egyénfüggő, meg derékfüggő.

Kriszta, hajráááá! Tényleg várd ki, amikor tuti nem nyűgös, hanem nyugodt, érdeklődő, hogy ne macerának érezze. És örülj, hogy alszik! Én is örülnék...

Dytke, költözés király, nade melóhely 36 hetesen? Ugye csak látogatóba mész?

Megyek, elborult és eléggé sír, már álmos is.
danann

sziasztok!

Róza megszületett, vasárnap délben. Szerdán délután jöttünk haza a kórházból. Rózácska fantasztikus, már a szülőszobán szopizott, és azóta is nagy lendülettel szopja a cicimet, ennek köszönhetően már van tejcsi is. Gyönyörű kislány, már amikor kibújt, akkor nagyon szép volt :)

Én elégedett voltam a kórházzal: orvossal, szülésznővel, és alapvetően a kórházi ellátással is. Iszonyat zsúfoltság van, rengeteg baba születik, anyukák elhelyezve más osztályokon is, de a nővérek, védőnők, csecsemősök jellemzően segítőkészek és barátságosak, bár nagyon nagy pörgés van náluk. És, ami nagyon klassz volt, az a fürdőszoba tisztasága: naponta háromszor takarítanak, és nem csak úgy nagyjából, hanem igen alaposan, hosszan.

Na, gyorsan ennyit :) Róza apa hasán, mert ma nem nagyon akar aluszkálni, úgy látszik, fel kell dolgoznia az átállást a rendes tejcsire. A puki kinyomása azért okoz néha gondot...

sziasztok!

Kép
Kép
szalamandra

Liliommanó, Szalamndra!

Nagyon gratulálok Nektek és alig várom a képeket!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt :)

szalamandra: gratulálunk Nektek is :)

Márti: jól gondolom, hogy kb két hónap, és Te jössz? :wink:

Zsófi későn feküdt, korán kelt :roll:

Mi kenguruztunk kilenc kilóig, szerencsére csak addig fért bele :lol:
Vendég

Panndi!

Igen, elvileg szeptember 25. a kiírás, de én eddig mindig előbb szültem 8-12 nappal, úgyhogy szerintem 2 hónap múlva már én is babázok! :lol:

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?