Új privát üzeneted érkezett!

DBarbi a hugom már állt, már mászott, kapaszkodva ment, mikor ha hanyattettük, akkor csak feküdt mint egy újszülöttKépKépKép Kilenc hónaposan tanult meg hátról hasra fordulni, pedig ő hasonalvó.
A fiam meg négy és fél hónaposan már oda-vissza forgottKépKépKépKép

Hogyhogy ti nem kaptok már tápszert???
Mi két éves koráig kapnánk, ha lennék olyan hülye, hogy addig tápszerrel etetném.
Ez nekem nagyon furcsa.

Sőt mi még anyatejet is kapunk a tápi mellé 8 hónapos korig.

Nagyon édi Fanni, és tök jó etetőszéketek van!!!

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

zsófi!

Fél éves korig jár a tápszer csak receptre, a HA az 1 éves korig, ha azt eszik. Utána meg kell venni teljes áron. és anyatejet nekem a 4 hónaposomnak nem adtak, mondván, hogy "már túl nagy".Kép

Bocsi a beleszólásért.

manó
manó

Mondjuk mi HA-t kapunk, de nekünk vagy két évet mondott dokinéni, vagy másfelet. De mindegy is. Úgyse adom neki csak amíg muszáj. Ha megölnek is érte itt a neten, nyolc hónaposan akkor is megpróbálom a tehéntejet.

Az anyatej pedig doktorfüggő. Ki így áll hozzá ki úgy. Persze, a gíűjtőből mi se kapunk, csak ha én találok olyan anyukát akinek van, és dokinéni akkor megírja a receptet.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Prücsköm szundikál egy keveset, így megprószálok írni ...

hajhullás/kopás
Annának a fejebúbján meg van még a haja, de az rendre égnek mered, oylan helyes, ahogy tartom és tolja el magát Kép
Meg azt vettük észre, amikor hason van és "biciklizik" a lábfejét kitámasztva már "halad" először nem hittem a szememnek, de annyira csinálta, h haladt vagy 20-30 cm-t. Kép vicces volt Kép
Fürcsi ügyben már eljutottunk oda, h néz nagyokat és egyet -kettőt csapkod a kádba... gondolom, mire kinövi a kiskádat már szeretni is fogja a vizet és akkor kezdhetjük az egészet előlről a nagykádban Kép

hozzápótlásról jut eszembe, h gyümilevet ti mikor kezdtek adni??

Bögrés süti...
Kiprószáltuk és nagyon fincsi, csak nekem, szerintem, nem sikerült tökéletesre Kép az állagának milyennek kell lennie??? Az enyém amolyan marcipán-féle keménységű lett, tartok tőle, h nem az igazi, de elmammogtuk Kép

Mivel a novemberi tali nem jött össze, tavasszal egy grill-horgász partit bevállalok ...

Szuri..
Nekünk a 3.havi szuri pont kari közé esik, és ahogy hallottam akkor nem dolgozik a doki bácsi, így mennyi idővel lehet "megtoldani" a 3. havi szurit??

Megyek is mert vár a rakott karfifi. ..

Szép napot mindenkinek ..

Su&Prücsök
susie

Szia Zsófi!

Nálunk csak 6 hós korig jár a tápszer receptre. Mi is H.A.-val kezdtünk, de úúgy 4 hós kora óta Beba1-et eszik. 6 hós kor után a doki a 2-t mondta...ezt nekünk kell megvenni Kép

DBarbi
DBarbi

Zsófi!

A Ha1-e sjár 1 éves korig, a HA2-es pedig 2 éves korig.Kép Csak hát ugye ha nem veszélyeztetett akkor miért enne HA-t? Egyébként szerintem ha tejet akarsz próbálni neki 8 hónaposan akkor azért érdemes előtt nem HA tápszert próbálni, legalábbis szerintem. megülni nem fognakKép, virtuálisan nem lehet. Kép Én egyébként a 14 hónaposnak próbáltam tejet de egész éjjel durrogott tőle és nem aludt,úgyhogy inkább visszatértünk a tápszerre.

manó
manó

megülniKépKépKép MegölniKépKépKép

M.
manó

Sziasztok!Kép

Köszi a válaszokat kézrágás és mosoly témában.Kép
Képzeljétek Niki legújabban az esti etetést végigordítja, pedig egyáltalán nem sírós baba, legalábbis eddig nem volt, de mostanában egyre többször hisztizik. Lehet, hogy mivel sírni is csak később kezdett mint az átlag, a mosolygást is később fogja rendszeresíteni. Na mindegy nem türelmetlenkedem, végülis mivel ő nem egészséges egy kis csúszás elfogadható.

Ruhaügyben mi még 56-ost hordunk, de ezek között is van különbség, sőt van már egy 62-es is ami jó rá, azon egyből látszott, hogy kisebb, mint kellene. Szóval nem valami megbízható a számozásuk.

Még nem is meséltem bár egy kicsit off, hogy két napja beállított hozzánk a sógorom a barátnőjével. Illetve a sógoromról tudtuk, hogy majd "beugrik", de a csajról nem. Na nem is ez a lényeg, hogy már este volt és legalább egy órát voltak, hanem, hogy a csaj tök beteg volt. Én először észre sem vettem, gondoltam a hideg miatt piros az orra, csak később figyeltem fel rá, hogy taknyos és köhécsel. Gondolhatjátok milyen pipa lettem, hogy képes idejönni így, mikor tudja, hogy itt kisbaba van, aki ráadásul sokkal fogékonyabb a betegségekre. Sajnos nem dobhattam ki őket, mert nem akartam megbántani egyiket sem, de ha a Niki elkapta volna tuti, hogy megkapják a magukét. Azért mondtam a férjecskémnek, hogy tapintatosan mondja meg, hogy legközelebb nem jöjjenek ide betegen.Kép

DBarbi
Nagyon édes a Fanni az etetőszékbenKép, látszik, hogy nagyon jól érzi magát benne.

Vera
Én is drukkolok, hogy minden rendben legyen a neurológián. Majd írd meg mi volt.

Cory
Niki majd 21-én lesz 3 hónapos. Ő idegenekre egyáltalán nem mosolyog, sőt sokszor csak úgy néz, de nem tudni mire.Kép Remélem a tornától a figyelme is jobb lesz majd.

Zsófi
Nagyon aranyosan alszik a Bence a képeken.KépKépKép

Anita, Edit
Majd leírom a tornát és elküldöm mélben, de kérek egy pár napot amíg begépelem, ok?

Szép napot mindenkinek!Kép
Laura
Laura2

Dokinénink most is Ha1-et írt fel, és abból Benci az adagjának kétszeresét ette volna meg. Ezért most a Corában vettem nem Ha tápszert, azaz tejalapút Nutrilon 2plust-t, és semmi baja nincs tőle. Pedig már egy hete azt kap...
Ezért egyenlőre nincs akadálya a tejnek..

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na mostmár van baja. 38.7-et mértem végbélben. Mit ne mondjak, szuper. Mindegy, ha nem megy feljebb, nem viszem orvoshoz...

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nagyon megélénkült a topic, olyan jó olvasgatni! Kép

Szisz, nagyon szép Borka a keresztelőn! Kép Nem volt hideg a templomban? Lehet, hogy butaságot kérdezek: milyen hosszú a szertartás? Mi is szeretnénk már Zsoltikának, de várunk tavaszig, bár sokkal melegebb akkor sem lesz. A légzésfigyelő leirás + újraélesztés engem is érdekelne. Elküldenéd nekem is? Köszi!Kép

Anita, büfi helyzet nálunk is hasonló. Van, hogy evés után 1 órával jön a büfi, vagy a kiságyban a lepedőre ömlik ki egy kis tej, jóval szopi után. De ahogy a többieket olvasom, ez sokaknál van igy. Robóka édes, és az a fürtös sapi! Kép

Laura, nem utál téged Niki, dehogyis! Nálunk szerencsére nagyon sok a mosoly, főleg ébredés után. De egész nap mosolyog Zsoltika, ránk is és a játékaira is. Az biztos, hogy én mindig sokat mosolygok rá, és ha próbálok szigorú arcot vágni, rögtön érzi, hogy nem is vagyok szigorú, és huncutul nevet rám Kép
Kézrágás nálunk is van. Mutatóujj, hüvelykujj, egész ököl... Mindig van valami a szájában Kép Zsoltika nem cumizik, a kezével cuppog és közben magyaráz, hát nagyon édes olyankor. Ez szerintem biztos nem az evés jele, csak egy játék, pótcselekvés (valaki már irta is).

Edit, nagyon jó a tábla, köszönjük! Az autósülés abban különbözik a pihenőszéktől, hogy az egy kagyló alakúra kialakitott valami, és nem állitható a háttámla vagy a lábtámasz. Ezzel szemben a pihenőszék támlája egyenes, dönthető, le is fektethető. Nálunk csak kicsit van megdöntve, hogy jobban lásson Zsoltika. Imádja Kép, már aludt is benne! Az biztos, hgoy a gerincének jobb a pihenőszék Kép
Babaágyat sikerült venni?

Barbi, ruhaméretek Kép Én is mérgelődtem néhány hete, mert 62-68-as rugdalózóból vettünk kettőt, az egyik csak néhány napig volt jó Zsoltikára, a másikat meg még mindig hordjuk. Azért nálatok nagyon szép lehet Kanadában! Kép Én Münchenben dolgoztam 1 hónapot, és nagyon szerettem az ottani tisztaságot, az udvarias embereket, jó tömegközlekedést.
Ádám nagyon-nagyon édes, ez a mosoly Kép

Cory, jobbulást a fiúknak! Hasmenés Kép

Dandy, Zit: nektek is jobbulást!

Diti, köszi a kenyérreceptet! Sajna nekünk nincs gépünk hozzá.

Zsófi, Bence nagyon aranyos a párnájával!

Vera, nagyon drukkoltam, remélem minden rendben! Ird meg, mit mondott a doki. Valóban nagyon szépen fejlődik Bencike. Zsoltika most inkább hosszra nőtt, a súlya kevésbé. Ha van időd, tegyél fel képeket Bencéről, már olyan régen láttuk őt! Igen, Zsoltika szerintem is nagyon hasonlit Apára. Vannak új képek az albumunkban:

www.babanet.hu/album/main.php?album=959&p=2361901

Közben recseg a kiságy, Zsoltika rugdossa a rácsokat. Megforditom... No itt is vagyok. Már nagyon sokat tud mozogni, sőt! Nagyon boldog vagyok, mert ma először Zsoltika a játszószőnyegen hátról hasra fordult! KépKépKép Ma 3 hónapos és 1 napos! Nem is sirt, csak látom, hogy már a hasán van, a kezét gyorsan kiszabaditottam.

A másik újdonság: nézegeti a kezét Kép Az orra emeli az ökölbe szoritott kis kezecskéjét, és kancsit, úgy nézi. Már próbáltam fotózni, de nem nagyon sikerül: amint megjelenek a fényképezővel, már arra figyel. Ma úgy játszottunk, hogy feküdt az ágyon, én a földön ültem, igy egy szintben volt az arcunk, hát megfogta az orromat Kép Újabb kopp az ágyrácson. Itt vagyok! Még jó, hogy a lába nem tud beszorulni.

Most már befejezem, nagyon régóta irom ezt a szöveget. Holnap kapjuk a 3 hós oltást, drukkoljatok!

Üdv: Gabi

pgaboka

Hello Lányok ismét! Ezt le kell írnom, ill. megmutatnom Kép Kép Kép Kép Kép

Fanni babapiskótázik....egyet Fanninak, egyet apának...de komolyan! Váltogatta és dugta apja szájába, aki persze el van ájulva a gyönyörtől Kép
Íme a képek :

Kép
Kép

DBarbi
DBarbi

Zsófi: Kép Kép remélem sikerül levinni Benci lázát!!! Drukk!

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek hogy gondolt ránk, de sajna ma nem jött össze a dolog, majd kedden 10kor szorítsatok megintKép

Képzeljétek el, hogy egyre volt időpontunk a kórházba, 3/4kor már oda is értünk, nem volt senki, tökre örültünk. Ja, de orvos sem volt, mint kiderültKép nem tudják hol van, de 2től már máshol rendel ez a doki... Remek! Vártunk még vagy 20 percet, Bence aludt a karomban, majd visszaöltöztettük, sapka, zsák, hordozó, szegény fel sem ébredt, és hazajöttünk. De nagyon mérgesek voltunk! Egy 3 hónapos babát rángatni ide-oda, nagyon felháborító. Úgyhogy ide többet nem megyünk, akármilyen ódákat is zengenek a Madarász kórházról. Egyébként is tök lepukkant, nekem nem volt valami szimpi. Főleg ezután.

Jövő hét kedden megyünk egy maszek orvoshoz, majd akkor beszámolok, mit is mondtak BencérőlKép

Zsófi!
Remélem Bencének hamar lemegy a láza, szorítok hogy minden rendben legyen vele!

DBarbi!
Fanni egy tündérKépKép nagyon édes a babapiskótás képKép Annyira jó hogy ti már itt tartotokKép
És az etetőszék is klassz. A háttérben a bútor pedig ismerős, nekem is ilyen volt otthon anyukáméknálKép

Susie!
Tavaszi partin mi tuti ott leszünkKép már alig várom!
A szurikkal lehet csúszni, legalábbis a mi dokink szerint. Bence is később kapta egy héttel, mert nem voltunk itthon.

Laura!
Elhiszem hogy haragudtál a "kedves" látogatókra, ilyen már nálunk is előfordult és nem voltam túl boldogKép Most már mindenkivel közöltem hogy ha beteg, ne jöjjön. Ha valaki ezen megsértődik, szomorú...

Gabi!
Képek nagyon tetszenek! Annyira édes Zsoltika, főleg azokon ahol mosolyogKép
És nagyon ügyes!!! Gratulálok a hasraforduláshozKép
Én most délután aludtam együtt Bencikével, és miközben próbált elaludni, markolászta a hajamat, meg az arcom. Sajna épp körömvágás előtt állunk, úgyhogy jól össze is csikargatott. De nagyon aranyos voltKép imád mindig valamit gyűrögetni. Este a pelenkát szokta totál begyűrni az arcába, mikor meg elalszik, kisimogatom, vagy ki is veszem a feje alól. Nem szeretném ha betömné álmában.

Teszek fel képet, már tényleg jó régen mutatkoztunkKép

Kép

Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Minden baba nagyon édes a képeken!!!!

Most csak gyorsan írok: nálunk gáz volt a 3 hós oltás, mert nem hittem el,
hogy már a rendelőben rá kell tenni a lábára borogatást!
Andris megkapta az oltást, kicsit sírt, de aztán semmi.
Délután viszont, olyan sírást rendezett, hogy tutira megijedtem. Iszonyú volt,
hogy nem tudok rajta segíteni és torkaszakadtából ordít. Aztán rátettem a borogatást,
de mivel hideg volt, sztem azért is ordított.
Legközelebb okosabb leszek és tényleg viszem a rendelőbe a borogatást. Én nem viselem még
egyszer el hogy ennyire szenved. Tényleg nagyon rossz volt: annyira sajnáltam.

Barbi!
Igen, igen! Írjál Kanadáról!

Batkamanó!
Te meg Új-Zélandról!!!!

Szerintetek mikortól lehet etetőszékbe ültetni a babát? Amikor már rendesen ül?

Vera! Ez az lepedőféle micsoda Bence feje alatt?

Üdv:

Docka
Docka

Sziasztok Lányok!

Nem állom meg hogy kicsit kifejezzem nemtetszésemet: szerintem kicsit túldramatizáljátok ezt az oltás kérdést... Nem kell abból akkora ügyet csinálni, persze fáj nekik kicsit mikor megszúrják őket, és olyankor az anya szíve majd' megszakad (természetesen az enyém is), de utána nem kell állandóan nézni hogy lázasak-e, minden ok nélkül kúpot adni meg hasonlók. Kövezzenek meg érte, de én a kisfiammal minden oltást lerendeztem szimpla borogatással, már ha kellett. Tüncikémnek se volt semmi gondja eddig, igaz még csak most jön a java. Persze lehet rám azt mondani hogy lelketlen vagyok, de én nem hiszem hogy így lenne a helyzet. Inkább elég lazán fogom fel az ügyet ahhoz, hogy a gyerek ne azt érezze rajtam hogy tök ideges vagyok mi lesz most, mert akkor ő is egyből nyafibb. Kapott egy oltást, na és? Ez az élet rendje, baja nem lett tőle. Ha piros a lába, beborogatjuk, amúgy meg megy tovább a nap ahogy eddig is. Bocsi ha nemtetsző dolgokat írok, nyugodtan le lehet szólni miatta, de kikívánkozott.

Vera, szerintem kérj nyugodtan kenyérsütőt karácsonyra Kép Mi az eddigi tapasztalatok alapján elhatároztuk, hogy ezután csak házikenyeret eszünk KépKép Ma pedig fahéjas kalácsot csináltam vele, mondanom sem kell, már rég elfogyott KépKépKép

Zsófi, ha nem titok, miért akarod 8 hónaposan abbahagyatni a tápszert a kisfiaddal? Szerintem nincs abban semmi rossz. Az én fiam 17 hónapos, és reggel-este még most is azt kap. Ő 7 hónapos koráig szopott, miután terhes lettem, saját maga hagyta abba. Akkor még rendes tejet nem kaphatott, úgyhogy azóta Beba2+ -t iszik, amit én végülis egyáltalán nem bánok. Ez sokkal inkább számukra van kifejlesztve, összetételében mindent tartalmaz ami a kisgyerekeknek kell, és az sem egy utolsó szempont hogy nagyon szívesen issza. A tehéntejről meg annyit mondják hogy allergizáló lehet, biztosan nem véletlenül... Szóval inkább adj neki más tejtermékeket, sajtot, joghurtot, stb., azokat nyugodtan fogyaszthatja.

Nektek milyen gyakran kakil a babátok? Néha egész elcsodálkozom, mert Tünci képes akár 5 napot is kihagyni, és úgy tűnik különösebben nem is zavarja. Pindurom annak idején naponta legalább kétszer termelt egyet Kép Testvérek ezek egyáltalán? KépKép

Na, szaladok, kihasználom a szabadidőm, veszek egy forró zuhit, ugyanis merő véletlenségből a kisasszony elaludt vagy 9 körül, és azóta is szunyál, remélem reggelig Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok lányok!

Ne hari,most nem nagyon irok személyreszólóan, Ádi alszik és ugye semmi nem tar örökké, hát sietek...Kép

Sokat gondolkodtam hogyan reagáljak Judit irására ami Kanadáról szólt.Jól meg hánytuk-vetettük a barátnömmel, végül mégiscsak irok ide is...ű

Tudjátok más két hétig itt lenni nyaralni és más itt élni, saját magad által választott idegen országban. IGen,mi választottuk, hogy ide jövünk, de nem volt másik 20 lehetöség,hogy a legjobbat válasszuk,hanem ez az egyetlen egy volt,és ezért jöttünk ide. (próbáltunk volna otthon maradni, de egyik választás az lett volna,hogy az összes pénzünket albérletbe fizetjük hónapról hónapra, vagy nem házasodunk össze, mindenki él a saját családjával...)
Szóval amit a Judit ir felemás dolog,mert van benne igazság, de igy nem teljes a kép. Ahogy irtam, vannak pozitiv és negativ dolgok, de ezeket még szóban is nehéz elmagyarázni másoknak,nemhogy irásban. És különben meg én soha nem állitottam,hogy ez itt a Kánaán, semmivel sem jobb hely,mint a világ bármelyik másik pontja.
Csak vannak olyan dolgok, amikben a magyar hozzáállás teljesen más. Tényleg fából épitik a családi házakat, a miénk is abból van, de nagyon izlésesen vannak megcsinálva, azt hiszem most már otthon is kezdik ezeket épiteni. És hogy egy házban büdös van, nem mindig a ház hibája, hanem aki ott lakik...
Nagyon sok az emigrált ember, hiszen Kanadát az emigráltak országának tartják, a világ minden részéröl fogad be embereket. De azt állitani egy másik emberröl ,hogy ronda, csak azért mert nem olyan a böre-nemzetisége,stb mint a miénk, durvának tartom. (ezek alapján meg ök tartanak minket rondának, nem?)Itt sokkal nagyobb az emberek elfogadó képessége, nincs az a tipikusan otthoni irigység, kicsinyesség a másik emberrel szemben, valahogy akkor is pozitivan állnak a másik emberhet, ha akkor látja életében elöször.
Azt még lehet senki nem emlitette, hogy ez az ország roppant fiatal, 1867-ben hozták létre, amikor MO már a kiegyezésnél tartott, itt még bölényeket kergettek az indiánok. Nagyon gyorsan és nagyon sokat fejlödött ez a térség, szerintem annak köszönheti a pozicióját Kanada, hogy itt van az USA a szomszédban, mint jó nagytestvér, van kit követni, másolni. Ez az amerikanizáció azt hiszem most már egyre jobban otthonis elterjed,nem csak Kanada hibája.
De ha abba belegondoltok,hogy a férjem 6 évvel ezelött 1 börönddel jött ki, én 2 évvel késöbb 2-vel, most meg van házunk teljesen berendezve, 2 autónk, akkor valamit tud ez az ország, amit otthon nem lehet megvalósitani. Igaz,hogy még mindenen javában ketyeg a fizetnivaló, de itt ez egy normális hétköznapi dolog, hogy munkád van, fizeted a hiteled és megélsz.Nem kell a hónap végén gondolkoznunk, vajon hogyan húzzuk ki a fizetésig, és nem akarok nagyképünek hangozni, de bizony nagyon sok élelmiszernek nem tudom az árát,mert nem KELL tudnom, egész egyszerüen megvesszük és kész.Nem tudom, talán én éltem rossz helyen otthon, de nekünk ez még 2 fizetésböl is elképzelhetetlen lett volna, nem hogy egy fizetésböl, ahogy itt is csináljuk...
De nem akarok tényleg Kanada kampányt folytatni, mert én sem vagyok 100%-ig elégedett az országgal, például az egészségügy borzasztó, nincsen normális oktatási rendszer (legalább is ami a legkisebbeket illeti ) és még sorolhatnám. De ez is benne van a pakliban, ahogy mondtam már, az éremnek két oldala van.
Buszokon tényleg zsinór van, de azt Judit elfelejtetted hozzátenni,hogy ezzel a rendszerrel bármelyik ülésröl jelezhetsz,mert körbe van vezetve az egész buszon, nem kell fél órával hamarabb elindulni a tömegben,hogy odajussál a gombhoz, hanem csak meghúzod a zsinórt, a soför tudja,hogy valaki le fog szállni, megáll és bizony addig vár, mig sikerül leszállnia az illetönek.
Torontoról nem tudok mit irni, de én is hallottam másoktól,hogy sokkal nagyobb a szennyezettség,mint itt, talán ezért érezte Judit büdösnek a belvárost, itt szerencsére nincs ilyen. És csak pár felhökarcoló van??? Na és? Ez nem mennyiségi verseny, már bocsánat a stilusomért. Itt is vannak felhökarcolók,meg nem mondom hány db, mert még soha nem számoltam meg öket, viszont nagyon érdekes olyan hatalmas nagy épületek között sétálni a belvárosban. Egyébként ezeket a felhökarcolókat itt nálunk a levegöben, kb 5 m-rel az utcák felett üvegfolyók kötik össze, szóval aki irodában dolgozik pl télen is kabát nélkül simán át tud menni egyik épületböl a másikba.
Nehezen nyiló ajtókon sokáig gondolkoztam, mi is lehet, valószinüleg azokra gondolsz Judit,amiken olyan nehezék van a tetején, hogy megakadályozza a becsapódást. nekünk egyébként ilyen volt otthon a panellakásunkban, ez sem kanadai találmány. Egybként az élelmiszer boltokban meg a nagyobb bevásárló helyeken mindenütt fotocellás ajtók vannak, söt a wc-ben sok helyen a kézmosó csap is ilyen rendszerrel müködik, érzékeli ha odaállsz,hozzá sem kell érni a csaphoz,már folyik is a viz.

Ne haragudjatok,hogy ilyen sokat és ilyen össze-vissza kapkodva irok, de ezt igy képtelenség elmagyarázni,ehhez egy délután kellene. Annyira más ez az ország de ez a másság se nem jobbat, se nem rosszabbat nem jelent. Csak az hiszi,hogy ez itt sokkal jobb hely, aki ismeretlenül jön ide, és nem tud semmit Kanadáról. Aztán a nagy csalódásból ilyen irások születnek,mint a Judité...
Na, most lehet egy darabig nem irok Kanadáról,már kicsit meg is bántam,hogy egyáltalán neki álltam irogatni.

Ma 2 karácsonyi csomagot is hozott a postás, az egyiket az én szüleim, a másikat a férjem családja küldte! Alig várom,hogy kibontsuk, elöször haza kell érnie a férjemnek!!!

Na, sziasztok,mennem kell Kép

Kép

Barbi

Kép
Kép
barbi

Az üvegfolyó természetesen üvegfolyósó akart lenni.

Mit szóltok, micsoda gifeket tudok???Kép

Megyek , hiv a Kép!!!
Sziasztok!

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok,
gyorsan beneztem... kerdeznek Kép

Ti hol tartotok az ulessel? Emma nagyon akar ulni, huzza fel magat es utal fekudni. En meg aggodom, hogy tul korai (3.5 honapos). Holnap megyunk mereckedni, rakerdezek majd, de azert erdekelne hogy nalatok hogy van...

No megis gyorsan atfutottam az oldalt Kép

Vera,
orulok, hogy vagy megint Kép Bence nagyot nott miota nem lattuk. korhaz Kép

Zit,
gyorsan gyogyuljatok meg, es gyere szinesiteni az oldalt Kép

Anita,
Robo nagyon helyes es szerintem sokat valtozott Kép

Diti,
szerintem a megelozes nem egyenlo a tuldramatizalassal... persze ok nelkul nem kell gyogyszerrel tomni oket (mi sem adunk), de Emma laza hipp-hopp felugrott 39.1-re, mikozben aludt Kép ha nem ellenorizzuk felorankent, akkor hogy vesszuk eszre? A masik a borogatas, mint irtad "mar ha kell" - ez is foleg megelozesre szolgal. A csomosodast, dagadast es a fajdalmat hivatott megelozni. En nem varom meg amig suvolt a fajdalomtol, inkabb megelozom, azaz borogatok amint tudok. Mindezeket mosolyogva, magyarazva neki, hogy mi tortenik, es biztatva, hogy gyorsan usse ki a virusokat... tehat nem vagyok tok ideges Kép Bocs, belolem is kikivankozot... Kép

Laura,
Emma is szokott bambulni, szerintem ilyenkor menti a sok-sok infot amit lat/hall/erez Kép

Barbi,
jok a gifjeid Kép A szamozassal mi is bajban vagyunk, csak pont forditva (bar talan ez a jobb) - kaptunk ruhat, amin 3 honapost ir... kb. 1 eves koraban mar jo is lesz ra Kép

Szerintem nincs "tokeletes" orszag... bar Uj-Zeland kozel van hozza (legkozelebb irok rola) Kép Nem is lehet, hiszen mindenkinek masok az elvarasai.

mosoly: Emma eleg mosolygos baba, lehet azert mert mi allandoan vigyorgunk ra Kép es mar nevetgel is

Ja, a mai nap ujdonsaga: mind az 5 ujja befer a szajaba. Eljen! (Sokat dolgozott am rajta, de eddig 4 volt a maximum) KépKépKép

Minden babo nagyon edes, es bocs akinek kulon nem irtam!

sziasztok,
batkamano
batkamano

SZiasztok lanyok!

En is szeretnek csak egy par sort irni az Usa-rol.Bizony nekem is csalodast okozott amikor kijottem ide mert en is azt hittem hogy kolbaszbol fonjak a keritest.SZerintem mindenkinek igy el az almaiban hogy itt minden mas.Pedig nem sajnos.Itt is vannak nagyon szegenyek,akik lakokocsi szerusegben laknak,en ezen akadtam ki,es vannak olyanok akik palotaban laknak.BArbinak igaza van,igaz en nem voltam Kanadaban de az biztos hogy itt is ha akarsz nagyon jol tudsz elni.Itt egy atlag ember nem is igazan nezi a kajanal hogy mit vegyen meg vagy mit nem.Itt a kaja nem gond.a szegenyebbek inkabb nem engedhetik meg maguknak hogy nyaralni menjenek.De autoja szinte minden csovesnek van,egy csaladban tobb is.Na a gazdagokrol akkor nem is beszelek.Aki akar van lehetosege tanulni ,tud lakast venni mivel kapnak kolcsont.Igaz hogy egesz eleteben fizetheti,de meg mindig jobb a sajat hazamra fizetni es nem alberletben lakni.az ettermek nagyon olcsok,nekem ez tetszett a legjobban.Van olyan hogy fizetsz 1500 ft es annyit eszel amennyit akarsz,es amit akarsz(a raktol a legdragabb husokig,gyumolcsokig minden van).Az egeszsegugy az nagyon huzos,ha kozep szinten elsz es beteges vagy akkor a gatyadat is kifizetheted korhazra.Meg ha van biztositasod akkor is kell fizetned.Szoval ez az egy ami nem trefa itt.
Meg ami nagyon tetszett hogy a ruhak irto olcsok szerintem,a gyerek cuccokat is meglehet venni nagyon olcson.Vannak 70% learazasok is ,amikor bizonyos darabbol mar csak egy ket darab van akkor bizony 300-600 ft ertekben gyonyoru rucikat lehet kifogni gyerekeknek.

BArbi!
nalatok van Wal -Mart?Ott nagyon szep baba cuccok vannak.Volt ugy hogy 1$-ra volt leertekelve 7$rol egy body meg ilyenek ,de gondolom nalatok is igy van.

Egyebkent mindenkinek jo babazast kivanok.
mindenhol jo de a legjobb otthon!!!!!!
Nekem nagyon honvagyam van,es lesz barmilyen gazdagok is legyunk a jovoben.nekem nem szamit a penz,nekem tobbet er hogya csaladom kozeleben lehessek es ne egyedul a nagyvilagban.

Mindenkinek puszi
GAbi75

Sziasztok!Kép

Először is:

Nagyon boldog névnapot Gabi75, Gabi, és Zsizsa Gabriellája!!!!Kép

Kicsit jobban vagyunk, úgy néz ki, tegnap volt Beninél a csúcs, innen remélem csak jobb lesz. Viszont azt hiszem hétfőn még nem tudjuk elvinni oltásra. Majd utána talán. Tegnap délután egész végig dumált Kép , majd megzabáltam olyan édes volt. Köszönjük a jókívánságokat, igyekszünk gyógyulni.

76Vera:
Szép egy Kép lehetett az a kórházban! Szegény babó, még jó, hogy jól viselte a hurcibálást. Nagyon édes Benci a képeken!

DBarbi:
Bocs, nem kötekedésből írom, de nem értelek téged, meg Zsófit Kép , hogy miért adtok a gyerekek kezébe csokit, babapiskótát, holott ezeket 2 éves korig nem ajánlják, mert olyan anyagokat termelnek a szervezetben, amik később allergiához és kövérséghez vezethetnek. Ami most még nem látszik, mert egyenlőre raktároz a szervezet, később meg majd emlékszik. Bocs, hogy leírtam, ti tudjátok.

Laura:
Szerintem nyíltan megmondhatod a barátnőnek, hogy legközelebb betegen Kép ne menjen olyan házba ahol kisbaba van. Ha megsértődik, az az ő baja.

Diti:
Abban igazad van, hogy legtöbbször az anya izgulása átragad a gyerekre és emiatt sír, szerintem a 2 hós Kép-t ezért üvöltötte végig. A 3 hósnál apája vitte be, én csak mentem velük és láss csodát, végig vigyorgott, csak a szurinál mondta, hogy ajajaj. Csakhogy a gond délután kezdődött, mert kakilnia kellett és felhúzott lábakkal szokott, de most fájt neki és üvöltött. Kép Utána a borogatás miatt üvöltött, aztán végre amikor jobban lett, meg megvígasztaltuk Kép, akkor már nevetgélt, dumált. Nektek szerencsétek van, hogy annyival megúsztátok.Kép

Barbi:
Igazán érdekes volt amiket leírtál, én szívesen olvasgatok még, ha írsz majd. Cyprussal mi is így jártunk. Húúú de szép, de jó, itthonról, aztán ha kimész, meglátod a másik oldalt is. Látszik, ez mindenhova érvényes. A gifjeid aranyosak! Kép

Batkamanó:
Beni is állandóan ülni akar Kép, meg állni, de az végképp korai lenne neki, nem hagyjuk. Képzeld, megrendeltem az Angelcare-t. Kép Emma édes lehet kezével a szájában. Kép

Kicsit sok lettem, bocsi! Kép
Szép napot mindenkinek!
Kép
KépKépKép
zit

Sziasztok!

Barbi,

nem akartalak megbántani, biztosan jó Kanadában élni, csak úgy kitört belőlem a csalódottság, keserűség, mert annyira mást vártam. Talán kevés volt az a két hét. Úgy mentünk ki, hogy kint maradunk és a férjem később jön utánam. Alig tudtunk hazajönni, mert éppen akkor volt a New York-i tragédia és napokig lezárták a torontói repülőteret is. Akkor komolyan megijedtünk, hogy nem tudunk hazajutni. Ezért is volt nagyon nagy megkönnyebbülés, amikor végre hazajöhettünk.
Én is azért indultam volna ki, mert itt még a lakáshelyzet is kilátástalan volt, szerencsére idén megvettük az első közös új lakásunkat, igaz banki hitel segítségével. Kint kiderült, hogy ott sem könnyebb a megélhetés és a fizetésünk ráment volna az albérletekre meg a kajára.
Tényleg durva amit a szépségről írtam, bár nem a bőrük színe miatt gondoltam, de ez nem mentség, attól még lehetnek nagyon jó emberek. Ezért elnézést is kérek.
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ennyi idő alatt egzisztenciát teremtettetek odakint. Abban is igazad van, hogy a magyar átlagfizetés nagyon kevés. Az én IKEA-s fizetésem sem túl sok, az a szerencsénk, hogy a férjem nagyon jól keres.
A felhőkarcolók számával semmi bajom nem volt, bár ez sem az én világom.
Igen, a wc-k és a csapok nagyon modernek, tiszták. Kép
Az egészségügy meg itt is borzasztó. Kép
Mindent összevetve tényleg ne haragudj, nem akartam rosszat, csak nagy ritkán kitör belőlem ez az érzés, jobb lett volna hallgatnom. Kép Az a lényeg hogy bárhol élünk, próbáljunk meg boldogok lenni és én most nagyon boldog vagyok. Gondolom, te is az vagy és csak ez számít.

Virágról: a szurit jól viselte, de délután csak sírt-sírt, aztán belázasodott. Kép Adtam neki kúpot, az megnyugtatta, azóta is sokat alszik, szegényke még elég bágyadt.

Kérdés: ma meglátogatott az anyósom és azt javasolta, kezdjem el a hozzátáplálást. Mondtam neki, hogy 6 hónapig csak anyatejet adnék, ha tudok. Teljesen megdöbbent. Ti mikortól kezditek el a hozzátáplálást?

Judit
Judit74

Judit!

Én is csak 6 hónapos korától fogom elkezdeni. A tápszeres babáknak szokták mondani, hogy lehet már 4 hónapos kortól is. Van egy kis táblicskum, hogy mikor mit lehet adni, ha érdekel elküldöm emilben. Kép

zit
zit

Sziasztok Kép

Hamikám ma porszívó terápián volt Kép Nem bírtam sehogysem elaltatni, meguntam, letettem a kiságyba és elő a porszívó (hallottam, h megnyugszanak tőle a babák) - és lássatok csodát, megnyugodott - ugyen el nem aludt, de nézegetett az ágyában. Utána kikapcsoltam (amikor már minden tiszta volt :P), még bírta egy ideig. Most hasra fordítottam és zenélő bekapcs... addig írok, amíg bírja.

Szerintem olyan jó, ha írtok arról, h milyen az élet külföldön. Ebből nemcsak az országot lehet megismerni, hanem titeket is. Lécccccilécccccci írjatok még!!!!! Barbi, ne keseredj el, én nagyon élvezem az írásaidat!!!Kép
Batkamano, várom a te beszámolódat is, le vagy maradva Kép!

Az oltásnál majd megpróbálok fegyelmezetten viselkedni Kép Zit, jó neked, h apa ilyen bátor, mi apájánkkal kb egyformák vagyunk az aggodalmaskodás terén, bár sztem ő jobban bírja. Lehet, h ő lesz az oltásfelelős? Kép Szerencsére mi itthon kapjuk, úgyhogy jöhet egyből a borogatás!

DBarbi, ééééédes az a babapiskótás kép! Kép

Vera, hát nem semmi ez a kórházi történet... Kép magánban biztos másképp lesz, de a lényeg, h Benci jól legyen! Jó nagyot nőtt az utsó képek óta! Kép

Judit, én 6 hónapig tuti, h csak anyatejet adok, utána kezdem el, ha a kisasszony is beleegyezik Kép

Diti, fahéjas kaláááááács? Kép leírnád, h hogy csináltad?

Zsófi, hogy vagytok?

Hát, eddig bírtuk a kiságyat... és a zenét...

Pussz
Ann
annann

Judit: én is 6 hónaposan fogom elkezdeni. Balunál bevált. Ő még 1,5 hónapig mindennel szemközt köpött Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Mivel régen nem írtam, nem írok mindenkinek külön, mert évekbe telne, mire kész lennék vele.Kép

Kenyér:
én is szoktam kenyeret sütni (rozsos-magosat), de nekünk könnyű, van kenyérsütőnk (nászajándék), és abban szoktam dagasztani, meg keleszteni is. Igaz, sütni a rendes sütőben sütöm, mert érdekes módon nem süti szép barnára a kenyérsütő, viszont az már csak öt perc, hogy átpakoljam a tepsire a tésztát.

Mikulásos gifek irtóra tetszettek!Kép

Szisz,
köszi, persze, hogy elküldheted e-mailben!Kép

Haljhullás:
Gabi haja felül már szinte teljesen kihullott, oldat és hátul pedig csíkban kopasz, ahogy a feje dörzsölődik az ágyon/földön.Kép Nagyon cuki!Kép

Egyedül játszás:
Gabi délelőtt nagyon jól elvan egyedül, de sajnos nappal valahogy nem alszik, ezért délutánra már kell neki valaki, este meg egészen nyűgös. Nem értem, hogy miért nem alszik nappal, pedig próbáltam már cicin is hagyni aludni szopi után, de mindig felébred pár perc múlva. Állítólag a férjem sem aludt soha, sőt még éjjel is alig. Szerencsére Gabi legalább éjjel alszik (leszámítva a szopikat).

Mosolygás:
Gabi reggel mindig nagyokat vigyorog rám, de van olyan, hogy este csak apájára hajlandó, énrám meg csak les, hogy mit akarsz, te már megkaptad a mai adagot?!Kép Régen mindenkire mosolygott, de kb. egy hete már mintha máshogy nézne az "idegenekre" (nagyszülők pl.). Szerintem ne aggódjatok, ha keveset mosolyog a babátok, biztos ilyen típus. A volt oszifőm kislánya is ilyen volt, csak nézett nagy bölcsen a világba, mint egy kis Buddha, és bár nem mosolygott, olyan tündéri volt, hogy meg lehetett volna zabálni.Kép Laura, biztos, hogy nem utál téged Niki, hiszen az a legfontosabb számára, hogy törődsz vele, és ezt biztosan érzi is, egyszerűen még nem szeret mosolyogni.

Kézrágás:
Gabi keze is állandóan a szájában van, először én is azt hittem, hogy éhes, de nem, szóval úgy tűnik, ez eléggé jellemző a babákra. Viszont ő nagyon nyáladzik is újabban, fog szerintem még nem lehet, mert még csak három és fél hónapos.

Bukás:
Gabi régen irtó bukós volt, még a szopi után két órával is képes volt óriásikat bukni, egy csomó pelust elhasznált egy nap, de mivel jól hízott, nem aggódtam miatta. Egyszer csak elkezdett egyre kevesebbet bukni, most már nagyon ritkán teszi, még akkor is, ha nem büfiztetem (éjjel, ha mindketten elalszunk szopi közben).

Masszázs:
ti mennyi ideig csináljátok, és mennyire fűtitek be a szobát? Nálunk központi fűtés van, és 23 fok, szerintem ez kevés, ezért este fürdés előtt szoktam egy kicsit dögönyözni Gabit, mert olyankor felfűtjük a szobát. De szívesebben csinálnám délelőtt, mert olyankor nyugodtabb.

Barbi,
köszi, hogy írtál Kanadáról, szerintem nagyon érdekes volt.Kép Ez a bevásárlási mánia egyébként az USA-ra is jellemző, én egy hónapot voltam kint csereprogramban 9 éve, és tényleg mindenhol hirdetik, hogy vásárolj. Mondjuk az én cserecsaládom nem ilyen volt, ők meggondolták, hogy mit vesznek, és hogy hova mennek be enni (túl drága helyre nem). A tisztaság úgy látszik a fejlettebb országokra jellemző, Európa nyugati része is jó ilyen tekintetben, én például egyáltalán nem értem, hogy itthon miért kell eldobni a szemetet, nem is beszélve az illegális lerakókról. Mi mindig a metróvégállomás felé utazunk, és ott állandóan akkor szemétkupacok vannak, hogy elképesztő. Ha meg fúj a szél, akkor meg minden undorító.Kép Azt még megkérdezhetem, hogy te hogyan találtál munkát?

Ruhaméret:
nálunk már a 68-as is lefutóban van, mert teljesen végigér benne a lába, ha felemelem, nem tudja rendesen kinyújtani.Kép Pedig csak 60 centis a kisdrágám. Ezek mondjuk a pamutrugikra vonatkoznak, érdekes módon a plüssök kicsit nagyobbak. Végülis mindegy, mivel én tudom, hogy eggyel nagyobb kell neki, csak remélem, hogy karácsonyra nem kap túl kicsi cuccokat a rokonoktól.

Ti szoktatok már mesét olvasni a gyereknek? És ha igen, miket? Az oszifőmék anno a Varázshegyet olvasták a két hónapos csemetéjüknek.Kép

Judit,
szerintem embere válogatja, hogy milyen épületek tetszenek neki, mi például Svédországban voltunk nyaralni két éve, és egészen el voltam ájulva a faházaktól. Végig azt ismételgettem, hogy "én is, én is!". (Bár bevallom, nem tudom, hogy mennyire jól szigetelnek, de mivel hideg helyeken sok a faház, biztos nem rosszul.) Én nem szeretem a felhőkarcolókat, sőt! Ezek szerint te viszont a modern dolgokat kedveled.Kép A csúnya emberekről: én nem azért szeretek az emberekkel lenni, mert szépek, hanem azért, mert kedvesek és érdekesek, engem nem zavar, hogy nem szépek.

Zsófi,
én nem öllek meg érte, de szerintem nyolc hónaposan még ne adjál tehéntejet, mert nem képes megemészteni, ugyanis fejletlen még hozzá az emésztőrendszere, akkor meg minek, ráadásul még allergizálhat is. Hidd el, a tápszer jobb helyette.

Fürdésről:
képzeljétek Gabi már nem sír a kiskádban. Apája rájött, hogy szinte teljesen függőlegesen kell tartani, majdnem ülve, és akkor elvan. Persze így sem szereti, de nem is utálja. Éljen! Vége az ordítós fürdetéseknek!Kép

Bögrés süti:
Susie, nem tudom, miért nem sikerült, az állagának olyannak kellene lennie, mint a piskótatésztának. Lehet, hogy más a mikrótok (a mienk elég ősi darab), próbáld meg alacsonyabb fokozaton sütni, ha az nem jó, akkor esetleg kevesebb ideig. Az is fontos, hogy jól le legyen takarva.

Gyümilé:
én azt is csak hathónapos kora után akarok adni, addig csak anyatej. Férjem családja szinte mindenre allergiás, ezért úgy döntöttem, hogy nagyon betartom ezeket az ajánlásokat.

Oltás:
az nem baj, ha később kapja, ha jól tudom az a fontos, hogy akkor a következőt is arányosan később kapja.

Laura,
ha már begépeled a tornát, elküldenéd nekem is? Gabi oxigénhiányosan született, és ezért én is tornáztatom, bár szerencsére neki csak keveset kell, de szerintem nem árt, ha egyéb gyakorlatokat is csinálunk. Köszi előre is!Kép

DBarbi,
babapiskótás etetés!KépKépKép

Diti,
oltás témában lehet, hogy te lazább vagy, mi egy kicsit jobban aggódunk. Ez már csak így van, az emberek különböznek.Kép Egyébként feleslegesem mi sem adunk kúpot, de ha lázas a lurkó, akkor azért nem árt, nem igaz?Kép

Barbi,
szerintem ne kapd fel a vizet Judit írásától! Különbözően látjuk a dolgokat. Nekem például nagyon tetszik a "nyugati" országokban az, amit írtál, tehát az udvariasság, tisztaság, kedvesség. És tényleg fontos, hogy jobban lehet élni. Nekünk is az a bajunk az itthonnal, hogy az ember egy csomót dolgozik, és ott tart, hogy örül, ha hó végéig kihúzza, főleg egy fizetésből. Mi négy gyereket szeretnénk, de lehet, hogy anyagi akadályok miatt csak kettő lesz. Az ismerősömnek is ezért van csak kettő, ami szerintem szörnyű. És akkor megy a szöveg, hogy fogy a magyar. Persze, hogy fogy.Kép A buszon a zsinór meg kifejezetten tetszik.Kép (Lehet, hogy maradi vagyok?Kép) Tényleg így van egyébként, hogy jó és rossz oldal mindenhol van, csak más és más, az a kérdés, hogy kinek mi a fontos. És kérlek, ne sajnáld, hogy írtál Kanadáról (mert akkor rosszul fogom érezni magam, hiszen én kértelek meg rá), én örülök neki, és többen is írták már ezt.Kép Légyszi, leírnád még egyszer a gifes oldal nevét, kérlek, mert én butuska nem jegyeztem fel. Köszi!Kép

Batkamanó,
igen, írj légyszi Új-Zélandról! Jó olyanoktól hallani országokról, akik ott élnek, így sokkal jobb képet kapunk. Gabi is jobban szeret ülni, mint feküdni, bár ő még magától nem akar, de kézben tartani ülésben muszáj, mert fekve ordít. Mindig perelek is apájával, hogy tartsa erősen, mert amíg magától nem tud, addig elvileg nem szabadna ültetni. Szerintem ha magától csinálja, az azt jelenti, hogy már elég fejlett az izomzata hozzá. A lényeg az, hogy ne erőltesd!

Gabi75,
jó, hogy te is írtál az USA-ról. Miért nem jöttök haza, ha inkább itt szeretnél élni? Én egyébként nem a meggazdagodás miatt mennék külföldre, hanem azért, hogy normálisan tudjak élni, és ne kelljen azon aggódni, hogy mi lesz, ha elromlik a mosógép. Szerencsére a nagyszülők mindenben támogatnak minket, ha gond van, de én nem szeretek már függésben élni.

Zit,
köszi a névnapi köszöntést Gabi nevében!Kép

Betegeknek jobbulást!!!

Gabiról: kakija talán javul, bár még nem a régi, de szerencsére nem találtak benne semmit a tenyésztésnél. Most 5 és fél kiló, másfél hónapja már jóval kevesebbet hízik, de így is benne vagyunk az átlagban. Egyébként én egy évesen 7,2kg voltam, és ugyanolyan súllyal születtünk, úgyhogy gond egy szál se. Gabi még mindig nem forog, bár már próbálkozik néha. Jövő héten megyünk neurológushoz, kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

Most rohanok, mert már vagy két órája ezt írom, bocsi is, mert jó hosszú lett! Húgom meg rögtön itt van, hogy karácsonyi ajándékokat készítsünk, és én még hálóingben üldögélek. Ejnye-bejnye!Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Atyám, most látom csak, mennyit írtam! Azért remélem nem utáltok érte!Kép

Judit,
én is csak hat hónapos kortól táplálok hozzá, a szoptatási tanácsadók is ezt javasolják, sőt a gyerekorvosom és a védőnőm is, szóval egységes a front!Kép

Most már tényleg megyek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zit, Ann, Cory, Zsizsa,

köszi, akkor megnyugodtam, már kezdtem elbizonytalanodni anyósom óriási döbbenete láttán. Kép

Zit,

most jut eszembe, neki 3 hónapig volt teje, utána tápszert adott, talán ezért is kezdte el előbb annak idején a gyümölcs- és püréadást. Azért furcsa volt, hogy annyira erősködött. Kép
Igen, érdekelne az a 'táblicsku', elküldöd? Kép

Cory,

szemköztköpés Kép

Zsizsa,

gyakran mondják, hogy a magyar nők milyen szépek. Valahogy ezt akartam kifejezni, hogy tényleg, az ottaniakhoz képest is gyönyörűek, csak valahogy nem sikerült. Kép Olyan nagy a különbség, nem tudtam nem észrevenni! Én sem a külső szépséget nézem egy barátságban.
A felhőkarcolókról írtam, hogy nem az én világom. Faházat meg itt ha akartunk volna sem vehettünk volna, mert a bankok többsége nem ad rá hitelt.

Docka,

nálunk is ugyanez volt az oltás után. Kép

Szépek a babák.

Bűnbánó Judit Kép
Judit74

Bűnbánó JuditKép,
semmi baj!Kép Ezek szerint félreértettem a felhőkarcolókat. Most milyen házban/lakásban laktok?
Egyébként tény, hogy Magyarországon sok szép nő van! És vannak persze jóképű férfiak is (szerencsére)!Kép

A babák tényleg szépek!Kép

Zsizsa

Kép
Itt Gabi éppen nagypapájával nézi a súlyemelő vb-t.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Judit: mikor mi voltunk gyerekek, akkor még 6 hetesen elkezdték a hozzátáplálást (azaz akkor az elválasztást). De ezt a nézetet túlhaladta a tudomány Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Gabi75, Gabi, Zsizsa GAbija BOLDOG NÉVNAPOT!

Én csak akkor szoktam adni kúpot, ha a csemete lázas vagy nagyon fáj a lába, de megelőzésképpen nem. Mindemellett úgy gondolom, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi a jó neki és a babájának, ill. kinek a tanácsát fogadja el. Mindenesetre a sok fájdalomcsillapító nem jó mindenféle szervkárosodást okozhat! Azért ehhez meg kell enni jó pár darabot!

GYümit és főzit én is csak 6 hónaposan szeretném elkezdeni adni, ha addig kitart a tejcsi. Eddig nem volt még gond vele.Kép A lányom viszont tápos volt, nála már 3 hónaposan kezdtük adni. Ma már a táposoknál sem kell szigorúan 3 hónaposan kezdeni, nekik is elég lehet 6 hónaposan is. Tejet én csak 2 éves kora után adtam a lányomnak, addig tápot ivott, pedig nincs allergiás a családban.

Barbi: köszi a beszámolót Kanadáról! Én is szívesen olvasgatom.Kép

Dandy
Dandy

Minden Gabinak boldog névnapot!!!! Kép

Zsizsa, mi is függőlegesen kezdjük a fürcsit, jól elvan, amikor hasra fordítom, egyenesen élvezi! Kép

Mi nem olvasunk Haminak, hanem mi találunk ki meséket - nagyon figyelmesen hallgatja. Úgy, mint az énekeket is, de fel kell frissíteni a repertoárom Kép A neten egy szál Halász Jutkát nem találtam Kép
Ann
annann

Sziasztok Lányok!

Csak az oltás dologhoz szólnék hozzá gyorsan: semmiképp nem vonom vissza amit írtam, de természetesen úgy csinálja mindenki ahogy jónak látja, én meg úgy látszik szerencsés vagyok hogy ilyen stramm kölkeim vannak KépKép
Egyébként a kúpot nem akkor gondolom én sem feleslegesnak ha lázas a gyerek, hanem mikor az van, hogy oltást kapott, kapjon kúpot, mert hátha... Na de mindegy. Így vagy úgy, vészeljük át mindannyian ahogy tudjuk, a legkevesebb problémával, ez a lényeg Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

csak egy gyors helyzetjelentés
Prücs elég, nyügi, jön az eső... ezt jelzi a mi kis levelibékánk Kép

Zit
Elküldöd nekem is ??? Lécci, lécci Kép

Az idegenországban élésről, annyit mondanék, h én éltem Londonban közel 3 évet, lehetőségem lett volna arra, h kint maradjak, de majd meg szakad a szívem ezért a Magyarországért.. Minden tiszteletem azoké, akik képesek arra, h kint éljenek. Bár én család nélkül voltam, egyszál magam. Gondolom, ha a család velem lett volna, nekem is máshogy alakult volna a sorsom, ki tudja. Bár, most gondolkozunk rajta, h kimennénk vhová, elég jó szakmáink vannak...
Hol lehet ilyen irányú munkákat keresni???

No, megyek, ma jön az anyósom Kép

Su&Prücsök
susie

Sziasztok Lányok!

Névnapi jókivánságokat mindenkinek köszönöm! Én is boldog névnapot kivánok Gabi75-nek és Zsizsa Gabójának KépKépKép

Megkaptuk az oltást, nagyon jól viselte Zsoltika. Csak nyivákolt egyet, aztán már mosolygott Kép Kapott kúpot még a dokinál. De most már én is csak akkor adok, ha kezd lázasodni. Szerencsére az oltásnak a helye is alig látszik Kép Ügyes volt a dokinéni Kép

Oltás témához még annyit, hogy tényleg nem jó túldramatizálni. Én most túlságosan aggódtam Kép Ez tényleg nem jó, felesleges is. Nem a láz miatt meg a fájdalom miatt: elmúlnak, megvigasztalom Zsoltikát. Szóval a mellékhatások miatt féltem: mi lesz, ha valami rossz történik? De erről nem is irok többet, nem szabad erre gondolni.

Lányok, nekem nagyon tetszik minden irás az országokról, ahol éltek, és arra kérlek benneteket, irjatok még jó sokat Kép Mi is gondolkoztunk már azon, hogy kimenjünk dolgozni, de én sem tudnék elszakadni innen. Bár ki tudja? Mindenesetre egyenlőre maradunk.

Hozzátáplálás: én is úgy gondolom, hogy 6 hónapos korig csak anyatej. Aztán szép fokozatosan bevezetjük majd a többi kajcit.
Ann, nekem is elküldenéd a táblát?

A tehéntejről olyan emlékeim vannak, hogy 1 éves korig nem jó, ha adjuk a babának. Különben ez is olyan furcsa: amikor mi voltunk gyerekek, már 3 hónaposan kaptunk mindenféle kajcit és volt valami csecsemőtej, azt is adta anyukám.

Hajhullás: nálunk is kopaszodik Zsoltika, főleg hátul, ahogy forog, kidörzsöli a haját. Mostanság nagyon mozog. Tegnap az arcocskája bal oldala kipirult, valószinűleg a feje alatti pelenka miatt. A Ti babócáitoknál volt ilyen? Krémezzem? Pelus pedig kell a feje alá, még igy is az a legpuhább anyag.

Meseolvasás: én verseket szoktam olvasni (Bóbita), és Halász Juditot hallgatunk. Albumom nincs Kép A Kazaa-n vannak dalok. Csak ékezet nélkül kell keresni, nekem legalábbis úgy sikerült, és rengeteget találtam! Kép Ami még tetszik, az egy új album: Levendula néni. Csak még sehol sem tudtuk megvenni, a netről szeretném megrendelni, de egyenlőre sehol sem találom. Esetleg nem tudja valaki, honnan tudnám megrendelni?

Magunkról még annyit, hogy Zsoltika ezerrel forog, és élvezi! KépKépKép A hátáról a hasára ma is jópárszor átfordult, még az oltás előtt Kép A szőnyegen vigyorgott hason, emelgette a fejét, de a keze még beszorul. Sebaj! Szerintem hamarosan elkezd gurulni.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét, jó babázást kivánok!
Üdv:
Gabi

pgaboka

Sziasztok lányok!Kép

Már itt is vagyok, megint irok...

Judit,nem haragszom én, dehogy, csak kicsit mellbevágott az irásod. Megmondom öszintén,nem te vagy az elsö honfitárs, aki ilyen téren csalódott Kanadában, de Te voltál az elsö, akinek én visszairtamKép Remélem Te sem haragudtál meg énrám!
Kép

Na, ha ezt igy "elrendeztem", akkor gyorsan kivánok minden kicsi-és nagy Gabriellának nagyon boldog névnapot!!!Kép

Zsizsa, nem irtam semmilyen oldalt a giffekkel kapcsolatban, én speciel a levéliós Incredimail programomból lopkodom öket.Kép

Innentöl kezdve kicsit kapkodósabb leszek, Ádámkám felébredt, és neheztel rám, amiért nem vele foglalatoskodom...

Ö is ülne inkább, bár én is tudom, még nincs itt az ideje, de nem lehet már mindig fekve tartani. Söt, ö határozottan élvezi,ha állhat, olyankor felvillanyozódik az arca, és szinte rá van irva: Hűű, most csuda erös vagyok...Imádom!

Zsófi én nagyon félénken irom le, mert már tudom elég érzékeny lelkü vagy,hogy mindenféle ajánlás szerint jó várni a tehéntejjel..Ha nem most azonnal okozna tejallergiát, még az is elöfordulhat,hogy késöbb egészen más téren okozhat bajt,például asztmát. A csokival is hasonló okokból érdemes várni, bár gondolom az egyszeri alkalom volt Mikulás miatt. A lényeg,hogy az egyszeri alkalmakból ne alakuljon ki a rászokás.

Halász Judit keresök figyelem, meg tudjuk oldani,hogy én felmegyek a Kazára (amint visszatelepitem a progit),és ott remélhetöleg megtaláljátok nálam a számokat. Csak beszéljük meg kb hány órakor mentek fel a netre otthon, mert potyára nem akarok várakozni...Nos?

OK lányok, még majd irok hébe-hóba Kanadáról, de most se idöm, se kedvem hozzá...

Oltást mi is megkaptuk, nekem se birta a szivem,nem is néztem oda...De hát ez nem szivszerelemböl kapják a babák,ugyebár...Viszont mivel Ádámnak egyik mérésnél sem volt még enyhe höemelkedése sem, én biza nem adtam be semmit. Érdekes volt, mert a 3 gyerekes növérem rögtön mondta a telefonba,hogy szuri után be a kúp és kész. Kérdeztem töle, de hát ez nem cukorka,hogy csak "úgy" adjam neki ha kell-ha nem .(jó kis málna izü a szirup), erre ő, ezt ő tapasztaltból mondja, igy jó csinálni. Na bumm, nála bejött, én azért nem gyogyóztam be a babám. Az megint más, ha látom a jeleket rajta,és a hömérön is elindul felfelé a higany, de szerencsére nem volt rá szükségünk.

Na, idáig birtam egyszuszból megirni, mennem kell Ádámkám Kép.

Sziasztok

Barbi
Kép

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Bence most megint belázasodott, eddig semmi baja sem voltKép
Így holnap megyünk ügyeletre.

Ebbe az adok nem adok vitába én már nem megyek bele, nem akarok vitatkozni senkivel, és senkit nem szeretnék megingatni a hitében. Az viszont biztos, hogy én gyűlölöm a tápszert, mint ahogy mindent, ami mesterséges. Magamat sem tömöm mesterségesen készült űrhajóskajával, pedig abban is minden benne van ami kell.
Az allergiáról meg csak annyit, hogy én két hónapos korom óta tehéntejet kaptam, és igen allergiás vagyok. A VIRÁGPORRA. A hugom 11 hónapos koráig csak szopott mást nem volt hajlandó elfogadni, és allergiás szintén a virágporra. És mindannyian allergiások vagyunk, pedig mind az öten máshogy voltunk táplálva. A nagyobbik hugom pl két éves koráig nem itta meg a tejet, és ugyanúgy allergiás a virágporra.

Szóval én ezekből, meg sok más tapasztalatból is azt szűrtem le, hogy az allergia hajlam kérdése, nem az, hogy mit mikor kezdünk el. Ha valami nem jó a babának, azt úgy is jelzi a szervezet. Azt meg, hogy nem neki való, meg hogy nem tudja megemészteni, csak azért nem tudom elfogadni, mert pár millió ember felnőtt már tehéntejen. És nem véletlenül hígították, és tettek bele citromot.

De mégegyszer mondom, nem akarok, és nem is fogok erről vitatkozni, mert úgysem lehet egymást meggyőzni, és csak összevesznénk rajta. Azt meg nem szeretném, mert jó barátaim vagytokKép

Jaj, a csokihoz még annyit, hogy ha mindennap adnék a gyerekemnek csokit, akkor tényleg nem lennék normális. De egy alkalomtól nem lesz semmi baja, mint ahogy nem is lett...Kóstolt már az én gyerekem kolbászt is, mert elérte, még mielőtt észrevettük volna.KépKépKép Akkora üvöltést rendezett, mikor elvettük tőleKépKépKép

Gabi!

Levendula néni oldala:
Anna itt szokott mesét hallgatni:

http://www.levendulaneni.hu

Legyetek jók!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Boldog nevnapot kivanok GAbinak es Zsizsa GAbijanak is!!!!!Magamnak is!

Mindenkinek koszonet a felkoszontesert,itt nem divat a nevnap sajna,ugyhogy a ferjemen kivul senki sem koszont,annyira nem is baj mondjuk.

Lanyok mi is ma megyunk oltasra,kerlek szurkoljatok hogy minden rendbe legyen.Az en kicsi fiam olyan draga o amikor nem almos (mert akkor nyugos)folyton mosolyog.Mar nezi magat a tukorben es mosolyog es dumal maganak,persze meg nem tudja hogy ki van ott (gongolom en).

Hajhullas:A fiamnak volt eleg hosszu haja amikor megszuletett de nemsokar a feje tetejen kihullott,most kezd vissza noni.A fejen hatul meg van egy kopasz folt mivel kikopott.Kép
Nagyon muris vele.
Nekem sajnos annal inkabb hullik a hajam,ha igy folytatom akkor kopasz is leszek.Kép

A Hozzataplalast en is ugy 6 ho korul szeretnem elkezdeni,pedig mar nagyon varom hogy egyen a dragam mast is mint anya tejsit.Sajnos nalunk eleg nehezen megy a szoptatas ,es nem olyan nagy elmeny mint az elejen.Nevetsegesen hangzik de szinte minden szopinal setalnom kell vele,enekelnem kell neki allva szopi kozben ahhoz hogy hajlando legyen enni.EGyebkent magatol 3-4perc alatt abba hagyna a szopit.Fogalmam sincs mitol van ez.Valaki irta talan Laura hogy o is erolteti ,es ez olyan borzaszto hogy latja az arcom ,sir en meg nyomom a szajaba a cicit ezerrel.Nem szeretnem eroltetni ,de nem akarok raterni sem a tapszerre sem a cumis uvegre,valahogy csaj kihuzunk meg egy par honapot.

Lanyok a porszivo nalunk is bejon,ha nagyon nyugos akkor bekapcsolom es olyankor oda bujik hozzam es meg a cicit is bekapja.ugy sajnalom biztos fel a hangjatol.A multkor mar majdnem elbogtem magam olyan edesen hozzam bujt meg a szemet is becsukta a porszivo hangjara.

GABi!
GArtulalok Zsoltika forgasahoz!!!!Az en fiam is megfordult a mult heten de azota most megint nem egy ideje,viszont haton fekve mar ugy kicsavarodik az oldalara hogy nem sok kell hogy hasra forduljon szerintem.Az oltashoz is gratula!
Sajnos en is a szovodmenyektol izgulok inkabb,nem a szuri beadastol.

Susie!
Milyen szakmatok van?(ha nem titok)

Judit 74!
Egyebkent abban igazad van hogy itt nem olyan szepek az emberek(juj le ne szurjatok engem is),nem mintha ez lenne a fontos csak az ember ezt is megjegyzi ugy mint sok minden mast.De tenyleg altalanositani nem szabad mert itt is vannak nagyon szep es csinos lanyok is.INkabb azt mondanam hogy olyan jellegzetes vonasuk van a legtobbnek.A legtobbrol meg tudnam mondani hogy amcsi,de igy vannak a nemetek ,svedek stb.De nem ez a lenyeg hanem a belso sokkal fontosabb,en eddig itt akit ismerek sokkal kedvesebbek mint az otthoniak.Igaz kis varosban elunk.Nagyon segitokeszek velunk.A ferjem egyetemi tanarjaitol is kaptunk egy csomo ajandekot a babanak,na ezt hol csinaljak meg M0-on?Pedig ahova jar tobb ezer fos egyetem.A baby -shower-re meg az igazgato felesege is eljott,pedig en egy senki vagyok nekik.;)

ZSizsa!
SAjnos nem rajtam mulik hogy haza menjunk,a ferjem ide jar egyetemre es meg tovabb akar lepni egy rangletran ezert meg par evet itt kell maradni.De utana en nem szeretnek itt maradni,sajnos o igen.szoval ebben nem nagyon vagyunk egy hullam hosszon.a lanyok jobban ragaszkodnak a csaladjukhoz mint a fiuk.Neki az a fontos hogy sokkal jobban tudnank itt elni,amiben igaza is van.CSak azt nem erzi at hogy en egyedul vagyok,nincs semmi segitsegem,ha barmi bajom van nincs itt az anyukam .Ha lebetegszek mi lesz a fiammal?neki muszaj jarjon egyetemre ,sokat utazik mivel tenisz versenyekre jar az egyetemmel,en meg itthon.Szoval o nem tudna itthon maradni .A fiamat meg el kell latni (mondjuk egy komoly megfazasra gondoltam,laz vagy ilyesmi amikor agyban kell fekudni)Szoval szamomra ez a szomoru.O mindent elo akar teremteni nekunk hogy jo legyen,de nekem borzaszto nehez hogy meg wc-re sem tudok nyugodtan elmenni mert o csak estenkent jon haza akkor is elvonul tanulni.igy nagyon nehez,es akkor ne vagyodjak haza?Ha dolgozni fog akkor sem lesz mashogy,.Nekem ez nem boldogsag,barmennyi penzunk is legyen majd.Inkabb elek kevesebb penzbol otthon de ott a csaladom ,tetverem,ismerosok.Ami a legfontosabb hogy a sajat anyanyelvemen beszelhetek!!!!!!!!!

Zsofi!
Nagyon ari a fiad,a ferjem is elmosolyodott rajta,mondtam neki ezert erdemes fel alljon es megnezze ezt a babat.

VEra!
Bence nagyon szep fiu,ne aggodj biztos hamarosan meglep a fejlodesevel,ahogy minket is a fiam naprol -napra.

Bocsi lanyok hossu voltam,bocsi hogy masoknak nem irtam.
GABi75

Bocsi ez kimaradt!

Dbarbi!
FAnni gyonyoru baba es annyira aranyos amikor kinalja az apukajanak a hamit.

BArbi!
Adamka kepe mar nincs ezen a lapon,de nem reagaltam ra amig fent volt,szoval egy tunderi fiad van!!!!!!!Egyebkent a ferjem is olvasta amit irtal Kanadarol es azt mondta tokeletesen jol latod a dolgokat.

Zsizsa!
Nagyon edes a ket ficko!!!!nalunk is nezik a sportot minden nap .
MOstmar tenyleg elhuzok.
GABi75

Hali, még én is itt vagyok! (Hópihéket darabolok papirból,és ragasztom fel az ablakra, csuda szépek! Ha kell elküldöm bárkinek e-mailben a sablont,és hogyan kell kivágni!)

Köszi Gabi a dicséretet Ádámkát illetöen, valahogy én is igy érzek irántaKép
Egyébként tudom,hogy igazam van Kanadával kapcsolatban (Kép), de azért köszi,hogy a férjed is megerösitett!Kép
Szurkolok az oltáshoz, reméljük nálatok is minden gond nélkül lezajlik.

Zsófi, pontosan ezért a hozzáállásodért nem akartam irni és végül is odatettem, hogy "félve" irok... Tudod, mindenki a saját élete kovácsa, na meg a gyerekéé. Sok sikert a tejcsizéshez.

Kazaa-n fent vannak a számok, lehet keresgetniKép

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Barbi,

most tényleg megkönnyebbültem, mert már kezdett nyomasztó érzésem lenni. Amikor néhány külföldi ismerősöm Magyarországról mond rosszakat, nekem sem esik jól (bár sajnos többnyire igazuk van).

Gabi75,

remélem találtok majd mindkettőtöknek jó megoldást!

Gabi,

Zsoltika nagyon ügyes! Virág még nem tud átfordulni, pedig egy napon születtek! Kép

Vera,

Bence nagyon aranyos!

Laura,

a torna biztosan sokat segít! Én is drukkolok! Kép

Jó éjt mindenkinek! Kép

Megkönnyebbült Judit Kép
Judit74

Barbi, én nem haragszom, és nagyon remélem, hogy te sem.
Abban biztosak lehettek, hogy semmit nem teszek, ami nem jó Bencének.
És ha bármivel bármi problémája lenne, azt jó ideig nem adnám neki. Ok?

Ugye nincs harag???

Aggódó Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hali,

Barbi,
fennt vagy meg? milyen neven? rakarestem a HJ-ra, de szerintem nem talaltalak Kép bar en meg csak most raktam fel ezt a progit, szoval kezdo vagyok

Irok am majd tobbet is, csak most megyunk talalkozni a Mikulassal, utanna mereckedni, aztan meg lakasnezobe, es gondoltam addig mehetne a letoltes Kép

batkamano
batkamano

Sajna Batkamano elkerültük egymást, fennt voltam kb otthoni idö szerint délig. Legközelebb hamarabb egyeztessünk!!! A "művésznevem" Rari, bár azt hiszem ott nem lehet felhasználóra külön rákeresni. Holnap ilyenkor ugyanott???Micsoda randi...

Zsófi, dehogy haragszom!!!(Istenem, ez egy ilyen nap, mindenki azt hiszi rólam,hogy házisárkány vagyok,...) Tényleg te vagy Bence anyukája, és azt csinálsz vele amit jónak látsz, ebbe aztán senki nem akar beleszólni. Én csak gondoltam megtámogatlak némi információval, hátha nem tudsz ezekröl a dolgokról.

Judit, én sosem irok rosszat Mo-ról,mert minden "rosszasága" ellenére szeretem , ott nöttem fel, azért vagyok aki,mert magyar vagyok. És itt is sokkal talpraesetebbek vagyunk az átlagnál,már csak azért is , mert másmilyen háttérrel indultunk. Sok embenek itt minden az ölébe pottyan, nekünk meg hajtani kell mindnenért, de ezért jobban megbecsüljük amink van, és pontosan helyére tudjuk rakni a dolgokat.
Azt hiszem MO is olyan,hogy sorolni lehetne a jó dolgokat, de ugyanannyi a rossz is. Ez már ilyen dolog, a világon mindenütt van jó és rossz is.

Na még egy dolog, teljesen elfelejtettem irni a nagy Kanadázásban tegnap. Megérkezett az elsö karácsonyi képeslapunk, és tudjátok kinek jött??? A KUTYÁNKNAK!!!A mi kis szobarcikálónk (Marci), a ször nem hullik ki (nagy elöny!!), viszont nekünk kell karban tartani vagy tartattni, 2 havonta elvisszük nagy generálra, hajvágás, fülpuca, körömvágás, stb..Na, és ez a fodrásznéni irt Marcikánknak képeslapot, a boritékon ez volt: Földesi Marci részére...Azt hittem dobok egy hátast a postaládánál. Az üzenet is nekiszól, kedves jó barátjától, Pamelától jött. Kép

Na, ma én voltam a föszererplö a topicban, kicsit visszább veszem magam.
Mindenkinek jó 7 végét!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Jó pár óra eltelt amióta az elözö üzimet megirtam, és most esett le,hogy én OTTHONi idö delet irtam, pedig itteni idö szerint volt...Természetesen, otthoni idö szerint az este 8 volt, kb akkor bontottam vonalat...Talán ma több szerencsém lesz,és valaki megtalál...
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, nagyon sűrű napunk volt....fogorvossal megspékelve Kép Remélem egy darabig nem kell menni. Így utólag is boldog névnapot minden kicsi-nagy Gabinak!!!

Köszönjük a dícséretet, márami a képeket illeti, apájánk azóta is 3 centivel a föld felett....Kép Kép Kép

Csoki: nálunk csak egyszeri alkalom volt, épp milkát ettünk, Fanni meg úúúgy nézte Kép egy kockának a negyedét nyalogatta le, azóta sem kapott Kép Én nem fogom őt tiltani az édességtől...mint ahogy már hallottam, pl unokatesóm szájából, hogy "az én gyerekem nem fogja ismerni az édességet!", csak az a lényeg, hogy ne kaja helyett egye....ilyet is rengeteget látni (természetesen nem a bébikre gondolok).

Babapiskóta: azért adom a kezébe, mert dörzsöli vele az ínyét és láthatóan jól esik neki. Minimális mennyiséget nyel le, pár morzsát talán...a környéken viszont minden babapiskótás. Azt ugye nem kell mondanom, hogy nem fogyaszt el el egészet....de még egy felet sem Kép Csak játszik vele. A rágókával nem foglalkozik egyelőre. Énis kaptam anno babapiskótát, a gyümölcsbe tette anyu, imádtam állítólag. Erről énsem nyitnék vitát, hogy hogy volt régen (már ráfaragtam)....lényeg felnőttünk.

Allergia: nos énis allergiás lettem 1985-ben...fű, fa, virág, por, atka..ilyenek. Szerencsére kinőttem, már sok sok éve semmi panaszom nincs. Gáborom is allergiás elég keményen a mai napig, de ő sem a kajákra. Szintén pollen és társai. Sajnak nem is tarthatunk növényeket. Egy darab juccám van itthon. Gábor folyamatosan gyógyszert szed, tünetei ígyis vannak Kép
Ha Fanni allergiás lesz....márpedig esély megvan rá, sok gyerek a környezetünkben az...de mind a pollenre (népbetegség ezis már...és egyre szaporodik az allergiások száma) én nem fogom annyiban hagyni. Ha kell elviszem a Vargha-gyógymódba.....vagy természetgyógyászhoz, talpmasszázs...egyebek (rajtam anno segített egy talpmasszőr, aki azóta már az USA-ban praktizál vhol, mert szemüveges voltam és minden doki mást mondott, hogy mitől).

Külföld: engem is érdekel mindenféle leírás más országokról, szivesen olvasom a kanadai beszámolókat. Én 1984-1986 Rómában éltem, majd 1991-1994 Prágában. És 2 hónapot voltam Albániában is! Na az a csúcs Kép Kép Kép Kép Nagyon érdekes volt, teljesen más világ Kép
Ha érdekel mesélek róla Kép

Hozzátáplálás: mi is az orvos tanácsára úgy 4 és fél hósan kezdtük a gyümölcsöt. Persze Fanni tápszeres. Nekem nincs bajom a tápszerrel, a tejjel mindenképp várok...ameddig csak lehet! És persze amíg Fanni megissza a tápit. Ezzel egyelőre nincs baj, most emeltük az adagját Kép
Úgy eszik, hogy reggel tápi, ebéd főzelékféle/zöldségpüré, uzsonna gyümölcs, vacsora tápi. Persze van elcsúszás, de erre szeretnék beállni.

FAnniról: amióta hasról hanyatt fordul, azóta egy kicsit sem marad meg hason Kép Szörnyikézik (hörög vagymi) továbbra is, amitől viszont köhög, mert ingerli a torkát. Jah és feltalálta a "művész köhögést"...amitől a frász jön rám, mert azt hiszem, tényleg köhög. Pedig csak játszik. Ez most nagyon megy...Kép Kép

Zit: a táblázatot pls. nekem is küldd el! Érdekelne nagyon Kép

Rengeteget írtatok, ezért most összefolyik bennem az egész és nem tudok mindenkinek személyreszólót írni Kép Mégegyszer visszaolvasom pontosan, mert csak átfutottam Kép

Jó 7végét Nektek és a Családnak!

DBarbi
DBarbi

Barbi,
kicsit megkeveredtem... de aztan par ora alatt sikerult kiszamolnom, hogy koztunk 20 ora van (nem hiaba jartam matek szakra Kép)
akkor a legkozelebbi otthoni ido szerinti este 8-kor randi? (azaz kb. 9 ora mulva)

batkamano
batkamano

Mégvalami...

Barbi: hogy szeded ki a gifeket az incredimailből??? Nekem is az van, de nem jövök rá Kép Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Gabi: sokmindenben előrébb tart már a tudomány. Ma azt mondják, hogy a tej korai adása allergiákhoz vezethet. Nem feltétlenül jön elő most rögtön, hanem a későbbi pollenallergia kiváltója is lehet. A rossz levegőt nem tudjuk megakadályozni, a táplálást igen.
Ma sok dolog van, amire azt mondják, figyeljünk, és adjuk később, mint anno nekünk anyáink.

Zsófi: Azt senki nem állította, hogy az anyatej tutira megvéd az allergiától. Ha valakit korán allergizáló dolgokkal hozzátáplálnak, az ugyanúgy allergizál akkor is, ha még szopik!
Hajlam kérdése IS, de ezek is számítanak. Én azt gondolom, hogyha ezzel csökkentem az esélyét, akkor nem adok bizonyos dolgokat egy ideig. Lesz még vagy 80 éve ezeket enni. (tejcsoki tejet tartalmaz)
Szerintem korai a csoki is és a kolbász is.

Gabi75: nem tudod lemérni, hogy mennyit szopizik 3-4 perc alatt? Zitéknél is kiderült, hogy Beni 7 perc alatt eleget szopizik Kép

Én épp halálomon vagyok. Tegnap estére jól belázasodtam Kép Szerencsére a fiúk jól vannak.
Ma akartunk menni vásárolni, befejezni a karácsonyi ajándékok beszerzését, de ez így nem fog most összejönni Kép De hogy akkor mikor, az passz Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Cory, jobbulást, remélem hamar rendbejössz. Tényleg, ilyenkor hogy bírod a két gyerekkel? Én akkor is kivagyok ha amúgy semmi bajom Kép

Zsófi, igazán nem szeretnék kioktató hangnemben írni, de szerintem azért kicsit állhatnál pozitívabban is a neked írt tanácsokhoz. Senki nem azért írja le amit gondol, hogy kötelező azt csinálnod, én úgy hiszem mindannyian a legjobbat akarjuk minden gyerkőcnek. Természetesen szíved joga úgy nevelni, táplálni, stb. a babádat ahogy azt te a legjobbnak látod, de teljesen egyetértek Coryval, hogy ha van amivel csökkenthetem az esélyét jelen esetben a majdani allergiának, akkor tuti biztos hogy megteszek mindent ennek érdekében. A mű dolgokat pedig semmiképp nem tudod elkerülni, hacsak nincs otthon tehenetek, és nem frissen fejt tejet isztok. Ugye nem gondolod hogy a dobozos tej úgy készül, hogy Riska egyből oda nyomatja az isteni nedűt? KépKép Az is tejporból van, ugyanúgy hozzáadnak millióegy mű dolgot, pontosan ezért én inkább szavazok a tápszerre, ami kifejezetten a kisbabáknak készül. Egyébként én 6 hetes koromtól éltem tápszeren, sosem voltam allergiás, remélem nem is leszek, de az tuti hogy nem is csak ezen múlik a kérdés.
Szóval gondold meg jól mit adsz a babának, a későbbi egészsége múlhat rajta, és annál fontosabb azt hiszem nem nagyon van.
Babapiskótáról annyit, hogy én kb. 4-5 hónapos korától adtam a kisifamnak, bár elvileg rá van írva hogy csak 6 hónapos kortól. De imádta rágogatni, és természetesen eleinte ő sem sokat evett meg belőle. Aztán egyre jobban majszolgatta, 6-7 hónaposan az öklében lévő részt kivéve megette mindig az egészet. Utána meg nyafogott hogy a maradékhoz nem fér hozzá, olyan görcsösen szorongatta KépKép
Csokit én csak most adtam először, hogy jött a Mikulás, pedig már 17 hónapos a kölyök. Szerintem még ez is kicsit korai, de úgy vagyok vele, ha mértékkel, akkor egye fene. Egyébként szinte mindennapos a hiszti emiatt, ugyanis ő képes lenne csak csokin élni KépKép

Na, felébredt a kis tündérke, mennem kell, szopiidő van Kép

Sziasztok, Diti
diti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?