Új privát üzeneted érkezett!

Csics!

Nem tudom, hogy legyek finom és nöies, de mindenesetre megpróbálom.
Ha visszaolvastad volna:
1. Kataa egyáltalán nem depis, nem is teljesen az ö gondolata, hogy gyerek nélkül menjenek. Félti Alexet (amit teljes mértékben megértek), ill. mások mondják neki, hogy nem tudnának pihenni.
2. A párja nem ellenzi azt, hogy a gyerek velük menjen. Ha ellenezné, az megint más helyzet lenne.
3. Én sem azt mondtam, hogy mindenképpen vigyék, csak annyit irtam le, hogy a nálam okosabbaknak a gyerek szempontjából mi a véleménye. Azt irtam, hogy az ö döntése.

Amúgy (és most lehet, hogy kemény leszek, és bocs a többiektöl is, nem megbántani akarok senkit!KépKép) meg hihetetlenül unom, hogy manapság a legfontosabb szempont az emberi önzöség. Jaj, mi lesz a mamával, depis lesz, és az a gyereknek sem jó! Csináljunk mindent csak a kedvünkre, mert ha nem, akkor "depisek" leszünk! Az, hogy amit csinálunk, az épp a gyerek elemi érdeke ellen van, abszolúte nem számit, csak az, hogy nehogy "depisek" legyünk. Szüljünk minél egyszerübben, nehogy már fájjon, ne szoptassunk, mert a mellünk és különben is mennyi macera és az alakunk is, hagyjuk a nagymamára a gyereket, hisz nekünk is jár egy kis kikapcsolódás, adjuk akárhová és menjünk dolgozni, mert ha nem akkor otthonülö savanyú anyák leszünk. ÉS A GYEREK??? Az anyaság lemondás. Persze fontos, hogy az anya is jól érezze magát, de ne a gyereke kárára (Kataa, ez nem neked szól!!!).
Ez az egész egy buta korszellem hatása, mintahogy az is, hogy szégyellni és lenéznivaló, ha valaki "háztartásbeliként" otthon van.
(Azt már csak zárójelbe téve jegyzem meg, hogy én pl. amúgy sem nagyon tehettem volna meg (és remélem a következönél sem fogom tudniKép), hogy akár 1 napot is távol legyek eddig töle, mert 7,5 hónaposan szinte még csak anyatejen élt, 1 évesen is sokszor szopizott, és talán mára már eljutottunk odáig, hogy egy egész napot el tudnék menni mellöle.)

És nem kell félreérteni, nem azt mondom, hogy nem lehet ezt vagy azt megcsinálni, csak akinek már gyereke van, az nem élheti a korábbi gyereknélküli életét (és amennyiben szereti a gyerekét, erre ugyse lesz képes (ugye dolgozó anyuk?)).

És a párkapcsolatban is meg lehet mindent oldani értelmes, a gyerek szempontjából is normális megoldásként... Ahogy ez nekünk is sikerül.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, szerintem minden kis család egyedi abból a szempontból, hogy kibír a gyermek néhány napot a szülei nélkül vagy sem, illetve az anyuka kibírja-e. Jómagam semmi szín alatt nem mennék el több napra a gyerek nélkül nyaralni, de én az ismerősök, család szerint túlzásba viszem. A férjem mindig hív, hogy menjek vele különféle munkahelyi rendezvényekre, vidékre, több napra, de mindig elutasítom a gyerekek miatt. A mostani szilvesztert is lemondtam, mert nem akarok nélkülük szórakozni valahol. Ebből rengeteg veszekedés van, azt mondja már ciki neki olyan helyre elmenni, ahol az van a meghívón: xy és partnere.
Viszont pl. Kataa helyében elmennék gyerek nélkül, mert a nagyinál szuper helyen van, nyugodt gyerek és öt nap nem olyan hosszú idő. Egy ilyen korú gyereket ez nem visel meg, bár nem vagyok szakember. Talán azért gondolom ezt, mert az ember nem képes 2-3 éves kora előtti dolgokra visszaemlékezni?
Szerintem igenis kéne egy kapcsolatban néhány pihenő nap, gyerek nélkül, aki képes rá tegye meg, sajnos én nem tudom, más vagyok. Lemondok az ilyen dolgokról, de érzem, hogy nem ez az optimális.
Egyébként szerencsés vagy, hogy a pároddal megoldod ezeket a dolgokat, engem is szeret a férjem, a gyerekeket is imádja, mégsem érti meg, miért nem tudok elszakadni tőlük akár néhány órára-napra.
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Halihó!

Gergőnek megint gégegyuladása vanKép De azt mondta a doki, hogy most nem fog fulladni. Hát remélem. Tele van a hócsukám, hogy 4 hete beteg szegénykém és már antibioktikumon és gyógyszeren él. Az ekcémája is megint előjöttKép Azt hiszem mi is elmegyünk homeopata gyerekorvoshoz is, eyg próbát megér. Bocs, hogy már megint kesergek, de tényleg olyan tehetetlennek érzem magam.

Panda
Hajrá vezetésKép Már én is kezdek belejönni talán.

Súly
Hát én most az ideg miatt fogytam, ami nem túl jó. Persze a hasam nekem se a régiKép
Most anyukám próbált tömni pár napig, ma hazautazott sajnosKépKép Vagy szerencseKép

Hűha lányok, azért ennyire ne kapjatok hajba az utazás gyerekkel kontra gyerek nélkül ügyben!
Szerintem itt egyikünk se olyan anyuka, akiről Beszti ír. Ha olyanok lennénk, nem is lenne kérdés a kérdés és valószínűleg nem is írogatnánk ide, vagy? Szerintem sem az önzésben sem az önfeláldozásban nem szabad átesni a ló másik oldalára, mert azt valamelyik fél megsínyli.

jó éjt
Judy
Judy

Judy,
Sajnálom szegény Gergőt, olyan aranyos volt a mikuláson, és most megint kezdhetitek... Talán a téllel majd végleg elmúlik a dolog. Sok gyógypuszi Gergőnek! A férjed nagyon helyes! Kép

Depi: Beszti, Judy, igazatok van! Kép. Csak annyit fűznék hozzá, hogy nálam pl. azért sokat számít egy kis kikapcsolódás (elég 1-2 óra is), mert ha kezd tele lenni a hócipőm, akkor hajlamos vagyok türelmetlen lenni Solymesszel, és akkor persze ő is elkezd hisztizni, és beindul az ördögi kör... Szóval neki is jobb, ha én fel tudok töltődni Kép Ugyanakkor meghülyülnék, ha éjszaka nem aludna ott a közelemben. Nem is tudom, mi lesz, ha átrendezzük a lakást, és átköltözünk a másik szobába Kép
Végkövetkeztetés: mindenki csinálja azt, amit jónak lát! Kép

Zita
parazita

Érdekes amiket írtok a "gyerekkel vagy nélküle" témában. Szerintem ez gyerekfüggő is. Noémi 15 hónaposan aludt először Anyukámmal egy éjszakát, semmi gond nem volt, nagyon szereti Anyut, nem hiányolt minket. Ádám már 1,5 éves, de még soha nem aludt nélkülünk. Olyan már volt, hogy Anyu fektette le, de az első éjjeli ébredéskor már ott voltam. Ő sokkal "szülősebb" (nem feltétlenül anyás, mindegy, hogy apa vagy én). Van úgy, hogy sír, mikor látja, hogy elmegyünk és anyu vigyáz rá, ilyenkor nagyon sajnálom. Tudom, hogy őt nem lehetne még napokra másnál hagyni, viszont Noémi ilyen idősen kijelentette, hogy ő a mamánál akar aludni (bizony, bizony, ő 1,5 évesen folyékonyan beszélt mondatokban Kép).
Pedig néha (mondjuk havonta 1x) jó lenne, ha máshol aludna, és akkor én is végig tudnék aludni egy éjszakát. Az biztos jól esne Kép, de egyelőre nem akarom. Ha máshol aludna, akkor tuti azért nem aludnék éjjel, hogy vajon mi van vele Kép. (Ez Noéminél is így volt az első 1-2 alkalommal, felkeltem vagy 5-6x, hogy mi lehet vele Kép).

Szvsz azért a másik irányba is elszalad néha a ló. MÁrmint, hogy mindent a gyerekért, a szülő nem számít.(Nem az a túlzás, amit Beszti írt, hanem pl. az, mikor "lerosszanyázzák" az embert, mert a 6-7 hónapos éjjel nem alvó gyerekét megpróbálja megtanítani aludni. Pedig nem kegyetlen, csak éppen, mivel ő is ember, neki is elemi igénye az alvás...).
Végülis, Zita, igazad van Kép, mindenki saját maga tudja, mi jó neki, az meg biztos, hogy készakarva senki nem tesz rosszat a gyerekének.

Most viszont megyek aludni, mert holnap lesz a "nagy fürdőrucis banzáj". Hogy hol, azt még nem tudni, de annyi már kiszivárgott, hogy a vacsora tényleg elegáns helyen lesz, ahová nyugodtan lehet kisestélyiben is menni. Na ja, aztán meg átöltözik az ember fürdőruhába... tiszta hülyeség. Nem lehet valami észkombájn, aki ezt kitalálta.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Judy!

Sajnálom hogy Gergő visszaesett.Kép Én néha olyan tehetetlennek érzem az orvosokat. csak próbálkoznak ezzel, azzal, antibiotikumokkal tömik, aztán majd lesz valahogyKép

Gyerek nélkül: Hát én fél napra minden lelkiismeret furdalás nélkül itthagyom anyukámra Emmát, sőt, amikor augusztusban esküvőre mentem akkor 1 napra itt hagytam, beleértve az éjszakát is, és meg kell hogy mondjam hogy semmi lelkiismeret furdalásom nem volt és nem is volt semmi gond. Simán aludt is, ugyanúgy viselkedett mint bármikor. Bár nálunk elég speciális a helyzet hogy együtt lakunk. Ha engem el akarna vinni a férjem magával mondjuk amikor külföldön van, és anyukám vállaná Emmát, hát látjátok ezt már nem tudom. Lehet hoyg elmennék, de od anem vinném mert ott nem olyanok a körülmények. De nem hívKép De ha nyaralni mennénk, akkor szerintem vinnénk, mert ott jó esély van rá hogy ő is élvezné.
Úgyhogy szerintem nem ilyen végletes dolgok ezek, szerintem nyugodtan el lehet vinni, biztos jó lesz, de ha itthon marad olyannal akit ismer és 100%-osan megbízunk benne akkor semmi hátránya nem származik belőle gyerkőcnem szerintem. Úgyis max 1 éveben 1x van ilyen.

Dec8!

Hát betegség miatt én sem szeretnék fogyniKép Hátha az epeműtét után jobban leszel és fogyni sem fogsz.

Emma is tud puszit adni, tud rendesen is, de néha rájön és nyitott szájjal szabályosan megcsókol minketKép meg a babáit isKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok
Jelentem a mai napunk egész eredményes volt. Délben csak 1,5 órát hagytam aludni, igaz délután fáradt volt már nagyon, de képzeljétek 10-kor már aludt. És ő kérte, hogy menjünk aludni KépKép El sem hiszem KépKép
A kiságyban való altatás nálunk nem megy, lévén nincs kiságyunk. Az ágyáról meg lemászik, és átjön hozzám. Mint pl. tegnap éjszaka is arra ébredtem, hogy valaki bököd, és mondja, hogy ana-ana. Felnéztem, és ott állt a gyerek az ágy mellett vigyorogva KépKép

Puszi
Szilcsi is ad puszit, néha rájön, és akkor nagyon sokat. De ma pl. kérdeztem tőle , hogy "hogy szereted az anyut?" (máskor ilyenkor jön, és hozzámbújik és nyomja a száját, hogy adjak puszit) ma pedig megrázta a fejét, hogy nem. Erre megkérdeztem szomorúan, hogy már nem szerecc? és röhögve mondta, hogy nem KépKép Persze két perc múlva már bújt KépKép
Ja, a legtöbb puszit azért a babája kapja, meg a Bíró Ica videókazettán az Ica lánya KépKép

Judy
Jobbulást Gergőnek!

Depi, kikapcsolódás
Én ma megkérdeztem a párom, hogy visszük-e magunkkal délután a kiscsajt vásárolni karácsonyra, vagy hagyjuk anyukájáéknál. És egyértelműen az volt a válasz, hogy visszük, mert nem érezné jól magát, ha nem lenne velünk KépKép

Most megyek, mindenkinek nyugodalmas, ébredésmentes jó éjszakát kívánok. Gyermekek, légyszi ma éjszaka hagyjátok anyát aludni!!!!!!!!!!!!!

Szilcsike
szilcsike

Conti!

Mint Katának is leírtam, nekem erröl fogalmam sincs.KépKép Mármint arról, hogy mire emlékszik a gyerek vagy mire sem. Vekerdy azt irta, hogy rendszeresen kezel olyan gyerekeket késöbb, akiknek ilyen dologból származó késöbbi magatartászavaruk van. Persze ebböl sem lehet messzemenö következtetéseket levonni, mert ki tudja, még mi játszik hozzá. Mindenesetre ez az ö véleménye.
Nem is azzal van bajom, ha Kataa most elmegy néhány napra. Az ö dolga, ö látja Alexet is, ö ismeri, én semmilyen körülményüket nem ismerem közelebbröl. Éppen ezért nem tudom megitélni, hogy milyen lenne Alexnek, melyik lenne neki jó.
A saját gyerekeimet ismerem, és mint irtam is, lehet, hogy Beninél ez kivetelezhetö lett volna, viszont Nátán egész másmilyen, nála nem.
Ami ellen irtam, az az egész életszemlélet (ami tényleg az egyik véglet), hogy nem érdekes, ha van gyerekünk, mindent csináljunk úgy, ahogy nekünk jó, mert ha nem úgy csináljuk, akkor az a gyerekünknek sem lesz jó. Ez egyszerüen nem indok, mint ahogyan az sem, hogy a gyerektöl nem fogsz tudni majd pihenni. Igen, ha ö úgy érzi, hogy nem tud pihenni, akkor ne vigye, de már a szomszéd néni döntse el. Ez semmi más, csak buta közhely, ne ilyeneken múljon már egy gyerek el vagy nem el vitele. Az olyan indokokat, amit Kataa irt pesze én is teljesen elfogadom (nem tud majd aludni, milyen ételt adjon neki, nem lesz-e beteg és ha igen, akkor hogy tudják orvoshoz vinni, stb.)

És valószinü készakarva senki nem akar rosszat a gyerekének, de sajnos tudatlanságból nagyon sok rosszat el lehet követni. És ezt nem lehet visszacsinálni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, értem mire gondolsz és max. egyetértek. Pl.: RR-ék. Nem elég hogy az egész terhességből üzletet csináltak, most azt is követendő példa szerintük, hogy az anyuka mehet dolgozni, majd a nagyi vigyáz a picire. Ja meg két hónapos gyerekkel szépségversenyre, meg partikra járni.
A gyerekben nem az fog megmaradni, hogy milyen csinos volt a mamája, hanem hogy sosem volt vele.
Conti

conti

sziasztok... van még fél napom a lányommal, aztán viszem egy csajszihoz, bevállalta 7végére, amíg mi túrázunk. Régen itt lakott a házunkban, van 3 lánya, a legkisebb 3 éves, Dodesz lesz most a 4. gyerkőc Kép 6 ezer ft-ot kért érte, szerintem tök jó ár, a lányom is biztosan örül majd a gyerektársaságnak. Mindenesetre ma éjjel még vagyunk, holnap hajnalban indulunk, addig hívhat, ha mégsem érzi jól magát a Kiscsirkénk...
Hogy hova megyünk még mindíg rejtély. Ha valakinek van kedve segíteni, rejtvényt fejteni, íme:
Kép
Szerintünk ez valami olyasmi, hogy a Keletiből megy a 412es vonat(ez az első évszám)Rákóczi amúgy Hatvanba. Ott átszállunk az 5812esre (ez lenne az x) Sátoraljaújhelyig. Onnan talán busszal Tarig ( a net szerint a magyarországi várkeresőben az a Tari vár képe). De, hogy mi a 414 - ez a 2. évszám, ill. hogy mikor gyilkolták meg és ez miért fontos, azt nem tudjuk. Ill azt sem, hogy ha tényleg Tarra kell menni, hol kell leszállni, mert onnan még vagy 20 km gyalog a végcél.KépKép MIndenesetre jó kis buli lesz, onnan piros Miki fejeket kell keresgélni mindíg a következő feladatért, ami segít eljutni a következő pontig, ill. piros Mikicsizmás jeleket frissítőkért KépKépKép
Egyenlőre ennyi, bocsi az offért, csak gondoltam hátha valaki tudja a megoldást........Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kép

rit

anemona7

Banyóci
Reméljük tényleg a foga miatt van. Azért ne őszülj meg!! KépKép Az én anyukám volt így vele, nem ettem és 1 hónap alatt tiszta ősz lett, pedig utána még dundi is lettem, annyit zabáltam KépKépKép
De tényleg emlékszem!! Nem voltam morci pedig csak vártam mi lesz - Dodi sajna elég agresszív ilyenkor, szerencsére nem egy nyuszi, de azért neki sem kéne menni másoknak. Igyekszem leszoktatni róla, de egyenlőre lazán ellöki a többi gyereket és ettől tartottam akkor is. Majd legközelebb ígérd meg, hogy elém ugrassz és rám szólsz, hogy te vagy az KépKép

Panda
És a pozitív hozzáállás hol van??? Igenis sikerülni fog neked is, mint több millió embernek!!! KépKép

Húúú látom közben vita van gyerek nélküli utazás ügyben, én meg megyek itt túrázni ezek szerint néhányotok ellenzésére. Bevallom nekem szükségem van rá, őt amúgy nem a túra miatt nem visszük, hanem az éjszakai buli miatt. A túrát bírná, bár ha nagyon hideg van nem hiszem, hogy élvezné. Viszont nagymama hiányában mi tutti nem megyünk Szilveszterezni, ennyi azt hiszem jár. Igaz én azt mondtam Kataanak, hogy én külföldre tutti vinném, ez egyrészt azért van, mert szerintem a gyerkőcöm is élvezné, másrészt oda nem bulizni mennék, így nincs olyan progi, amit ne tudnánk vele csinálni + nincs nagyi, akira hagyjuk, idegenre meg nem bíznám napokra. Ők viszont csak pár napra mennek + bulizni, így tényleg ő döntse el, mi a jobb. Ő tudja mérlegelni mik a terveik arra a pár napra. Ha engem kérdeztek így 1 szobás gyerekesként én már vágynék egy kis normál magánéletre, hogy ne kelljen lábujjhegyen szeretkeznem apával Kép....

Rit és Csirke

rit

anemona7

Hali!

Tegnap megjártam a Kútvölgyi környékét és vissza. a nőgyógyi azzal fogadott, hogy mikor lesz tesó, mert kellene már egy a fiamnak Kép Jól megtervezi a családunkat! Kép

Kataa
Lakáshitel módosítás. Igazából kellett már valami változtatás, mert valaki nem tud venni lakást, van aki meg már azt sem tudja mennyi van neki. Viszont ezzel az intézkedéssel lejjeb is mehetnek az árak, ahogy reggel a Klub rádióban mondta egy ingatlanszakértő. Még lehet szerncsénk lesz. a használt lakás minket igazán nem érdekel, mert nekünk az 50 % bugró az túl sok. És mivel közepesen nagy lakást szeretnénk, a szakértők szerint azoknak mehet lejjebb is az áruk. Hát úgy legyen, bár ebben akkor bízom, ha már tényleg látom, mire számítsak.

Conti
Akkor irány a pincébe, és megjavítattni azt a szobabiciklit! Kép Én Dani mellett szoktam tornázni, sokszor utánoz minket Kép Mondjuk ő már megszokta, mert apósomék is rendszeresen edzenek otthon. Pl. úgy szoktak szobacangázni, hogy apósom teker, dani ül az ölében, fogja a kormányt. Van úgy, hogy 10 percet is tudnak így tekerni egyfolytában. Amikor a férjem fekvőtámaszozik, azt is szokta utánozni Kép Az én lábemelgetéseimkor néha rámmászik, vagy van úgy hogy felemelem és közben comberősítőzök. Igaz így kevesebbet tudok megcsinálni, de a 11 kg-s "súlyzóm"-mal elég hatékony Kép

Én is szerettem volna, ha a szülés után marad rajtam pár kiló, de maradtam ilyen egy szál bél, sajnos. Akárcsak, apukám, ő sem hízott sokat élete során. Pl. az esküvői öltönye még mindig jó rá Kép

Panda
Nekem is van olyan ruhám, amit 17 évesen vettem, egy kis fehér farmer short, még mindig hordom, nagyon szeretem.
A vezetés meg nagyon jó dolog, hidd el menni fog, és nem kell a BKV-n cipekedni. Én 7 évet hagytam ki, tavaly ilyenkor kezdtem el ismét, ráadásul itt Pesten, meg böhöm nagy kombi autóval, most meg már megyek mindenfelé egyedül. először csak kisebb forgalmú helyekre mentünk, úgy hogy a férjem is ült mellettem (engem egyáltalán nem idegesít, mert nem kioktató a stílusa). aztán úgy belejöttem, hogy csak na! Fontos, hogy merj vezetni, aki fél közben, az inkább ne üljön autóba!

Csics
Fel a fejjel, én a szülés előtti nap még bejöttem a melóhelyemre, nem éreztem még semmit, csak a doki mondta a délelőtti vizsgálatnál, hogy szerinte a héten szülünk. Másnap este már meg is volt Dani 3 óra leforgása alatt Kép Lehet nálad is még a vihar előtti csend honol Kép
És Petike is láthatja majd, (ha mondjuk nem éjjel születik) a kistesót, vagy majd csak pár naposan?

Dec8
Ki fogod bírni! Én is kibírtam/kibírom, mert muszály. annyi melód lesz, hogy észre sem veszed és már el is telik az idő és otthon vagy ismét Hannánál. Előbb utóbb úgyis vissza kell menni dolgozni, nem lehetünk egyfolytában otthon a gyerekkel. Ha apránként rázódsz bele talán még jobb is.

Pusziadás
Dani is ad, cuppanósat, vagy valamikor a tenyerébe cuppant és felénk dobja. sokszor csak úgy magától odajön és megpuszilgat Kép Kezdetben csak összenyálazott Kép Az alvós maciját és kutyáját szokta puszilgatni, csak úgy Kép Meg megölelgeti, ha kérdezzük, hogy kell megszeretni a macit Kép

Beszti
Én sem akarlak megbántani, de a hozzászólásaidból sokszor azt érezni ki, hogy majdnem az a leghelyesebb, amit Te csinálsz.
Tudod, nem sok anyuka teheti meg, hogy ennyi ideig maradhasson otthon a gyerek mellett egyfolytában, mint Te, és ha jól értem, akkor a 3. babáig nem is fogsz menni vissza dolgozni.
Hát szerencsés vagy, az tuti!
Tudod én is próbálom magam maximálisan a gyereknek szentelni, még ha vissza is kellett mennem dolgozni! Mert ez van, mi nem tudjuk megoldani, hogy 6 évet csak úgy kihagyjak, viszont azért, mert nem töltök annyi időt a gyerekemmel, mint mások, még uúgy szeretem a gyerekem és megadok neki maximálisan mindent és ezt nem az ayagiakra értem.
már sokszor leírtam, hogy miért volt ez a döntés és hidd el nem volt könnyű meghozni és így élnem. De azt hiszem, aki látott minket a Mikibulin, nem hiszem, hogy látszott volna rajtunk, hogy én kevesebbet vagyok a gyerekemmel.

Judy
Gergőnek mielőbbi jobbulást, de gyorsan most már! Kép Kép Kép

Rit
Jónak igérkezik a hétvégi kiruccanásotok! Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Hu mekkora port kavartam itt utazas ugyben.Pegdig csak a velemenyetekre lettem volna kivancsi.
Egyebkent eldontottuk vegre hogy ketten megyunk.A fo indokok hogy hogy lenne az eves+alvas+orvos ha szukseg lenne ra.UGyhogy nem az en szempontjaim miatt hanem hogy O biztonsagban legyen es erezze magat.Anyueknal ez total megvan szerencsere es szorakoztatjak ezerrel.Ellenben ot a varosnezes ahol vagy babakocsiban ulne vagy menne a maga feje utan talan nem erdekelne: )Mi meg nem igazan pihenni megyunk hanem latni,pihenni itthon is lehet vagy ha belfoldon megyunk valahova vagy a balcsin a nyaraloba amit mi telen is tudunk hasznalni.
Egyebkent erdekes modon a kolleganoim kozul (majdnem mindnek van gyerkoce)mindenki irigyelt hogy elmegyunk es senki nem aggodott hogy itthon hagyon Alexet.Tobben jarnak sielni evente gyerek nelkul es pont azert mert feltik ott oket.

Tegnap nagyon jo volt a ceges buli,a Fantom meg nagyon tetszett.Alex az elso 3 oraban a lannyal volt es egyaltaln nem sirt,evett+jatszott es nem sirt amikor elmentem sem.pedig az ajto mogul hallgatoztam: )
Apa aztan jott es O vacsiztatta ,fektette le.En 11-kor jottem haza.Viszont ejjel nagyon rosszul aludt,a foga lehet a ludas mert nyalzik viszont kohecsel is.Mas baja nincs es most nem tudom hogy beteg-e???Kelt vagy 4* es evett is.En meg hulla vagyok es hogy ne aludjak el allva mar mostam+vasaltam+foztem+agyat huztam.
Viszont megvan a latszatja az ejjeli bagolysagnak,mert a gyumi utan elaludt a kezemben: )

Parazita
EN hasam is benyomos: ))Meg jo hogy a vegen jo lett a telcsi,bar a dupla út nem hianyoztt gondolom.

Mano
Akkor Emma is olyan ehenkorasz mint Alex,reggel rohanni kell a cumisuvegel kulonben kapunk: )

Rit
Kiderult hogy az unokatesom is jar oda,ismered?Agi es Sanyika a 8 honapos kisfia.
Na most ellentmondtal magaddal.Ket ejszakara Te is itthagyod Dodeszt amit szerintem mivel O is egy stramm csaj nem erez meg: )Igen is kell a kikapcsolodas ,nem a pihenesre gondolok mert az mar az elkovetkezendo 18 evben ugysem lesz: )

Banyoci
Akkor tuti a foga aludas ha a hidegebb joghurt meg lecsuszik,mert azt ugye ragni sem kell.Ne oszulj mert most szep a hajad: )

Conti
Nekem si volt mar ilyen hogy 3*rossz pinkodot irtam be: )Akkor fel kell hivni az ugyfel szolgalatot es ha bemondod a telefon jelszavat (amit akkor kellett kitalalani amikor vetted es ok feljegyeztek)akkor adnak egy hosszu kodot azt beutod a telefonba es ujra lehet kitalani egy uj pin-kodot.Probald ki: )

Panda
Nem csak az alakodra hanem a kisimult arcodra is ertettem.Ahhoz kepest hogy mennyit szenvedtel Addammal alvas ugyben nem is latszik rajtad,biztosan egy vegtelen turelmes alkat lehetsz.En a ha ket havont ebred egyszer mar kivagyok: )
Hajra jogositvany!En 4 eve csinaltam,mindenki legyintett mert naha meg az anyosulesen is rettegtem: )Aztan ahhoz kepest az osszes vizsgam elsore sikerult pediga belvarosban tanultam pontazert hogy aztan ne feljek a sok kocsitol: )Kaptam is anyuektol egy uj autot (a felere volt csak moneym: )es ahhoz kepest csak 1* tort ossze a lampaja: )

Csic
Hat en aztan tenyelg nem vagyok depis,unott no.Sosem voltam az es most hogy otthon vagyok is minden napra programozunk hogy ne savanyodjak be es csak a gyerek legyen mindenkivel a tema: )
Teljesen igazad van abban hogy kell a paroknak minden evben egy par nap szabadsag hogy egymasra koncentraljanak,merthat vegulis a gyereknem is az a jo ha harmonikus a kapcsolat a szulok kozott.Neeke mjo peldam van mert anyuek meg a mai napig es lathatoan szeretik egymast igy 35 ev utan is.Remelem az en gyerekem is ezt latja majd : )En ugy vagyok vele hogy pont azert nem jon meg a kisteso mert igy tudok mindenre koncentralni,Alex a hazimunka,fozes+ a ferjem: )Soha nem vagyok elmaradva es nem idegeskedem: )Persze ez is onzes valahol,tudom de mindig egy harmonikus csaladi eletet kepzeltem el magamnak es az most igy kerek: )

Dec8
Edes lehet a puszit ado Manci: )Szerintem nagyon edes hogy ilyen kis tokmag,es illik hozzad: ))

Beszti
Igazad van sajnos,nem divat a gyerekvallas az otthonmaradas ha valaki mar nem karrierista az emberek csak neznek.Sajnos ahogy most all a szitu a lakaskamatok emelkedesevel nekem tuti hogy vissza kell majd mennem dolgozni a ket gyerek kozott,mert kb dupla annyi hiteltorlesztest fogunk majd fizetni.A 20e gyes meg nevetseges dolog: (Persze most 1 evig meg kotott a regi kamat,de utana mar mindig az aktualis lesz ervenyben es ki tudja mennyivel emelik meg a 8%-ot jovore.Ugyhogy akinek van mar hitele az ne oruljon,mert minden uj lakasra a kamat csak 1 evig fixalt: ((
Magatartas zavar: ekhiszem hogy vannak ilyen gyerekek,bar szerintem az hosszabb magara hagyas kovetkezmenye.Pl ha az anya elmegy kulfoldre vagy rendeszeresen valahova meghatarozott idoben ugy a gyerek masfel eveskora utan.A kolleganom visszament dolgozni es mivel az o munkaja hetenkent kulfoldet igenyel,volt olyan hogyha hazajott a fia nem akart vele tudatosan beszlni.Sajnos most az a vege hogy a beszedevel vannak problemak es a logopedus szerint lelki eredetu: (

Judy
Szegeny Gergo,nagyon gyors gyogyulast neki.Neked meg egy kis jokedvet gyorsan: )Igazad van itt szerintem mindenki felelossegteljes es aggodo anya akit erdekel hogy mi jo es mi nem a gyereknek.Azert cserelunk eszmet ,nem?: )

Panda,Beszti
Erdekes hogy mindkettotoknek a nagyobb gyerek az aki jobban elvan barhol es ot ra mertetek bizni minden felelem nelkul masra.

Na megyek pihengetek amig alszik: )
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit,
Jó vidámkodást apával! Kép

Csics,
Nekem se volt semmi, a szülés előtti napon CTG-n az ápolónő azt mondta, hogy mossak ablakot, vagy takarítsak, mert itt még jó darabig pangás lesz Kép Aztán másnap hajnalban pikk-pakk meglett Solymesz.

Zita
parazita

Sziasztok!

Kataa, sajnos ez olyan kártyás telcsi, amiről nincs már meg semmi papír, mert már több tulajdonosa volt családon belül, biztos ismeritek a szitut, anyuci apuci mindig megveszi a legújabb telcsit, a régi meg megy a gyereknek, nagyinak. A sajátomnak minden papírja megvan, és eszembe sem jutna pint változtatni. Apja meg is vette neki az újat, komoly Nokia6610-es.
Szerintem jól döntöttetek az utazással kapcsolatban! Biztos nagyon klassz lesz.

Gumicukor, titokban arra vágyom, hogy a férjem meglepjen egy futógéppel! Már rég szó van róla, csak valami komolyabbat szeretnék. Egyszer csak megveszi. Utcán nem szeretek futni, régebben elmentünk a barátnőmmel, de kiakasztottak a kutyák.

Rit, ez olyan volt, mintha kínaiul írtad volnaKép

Judy, jobbulást Gergőnek!!

Conti

conti

Gumicukor
Bar nem en hanem Mano hozta fel a lakashitel modositas temat,tehat nem nekem szolt a valaszod,de velemenyem nekem is van: )Nem hiszem hogy olyan sokan vannak akik a 10.lakast veszik igy, talan 5% lehet.Es teny es valo hogy nekunk mar nem ez lesz az elso lakasunk mert nekem mar volt egy amiben 10 ev kemeny munka allt.Viszont az elso kozos a ferjemmel.Kar hogy mar egy 85nm-es lakas is luxus lesz es ezzel is csak azt erik el hogy mindenki csak kis lakast tudjon venni ahova gyerek mar egyaltalan nem fer el.
Bar lenne igazad es lejjebb mennek a lakas arak ,bar az EU ebben tuti nem lesz partner.
Az meg nem igaz hogy sokan nem fertek eddig hozza a lakashitelekhez,mert a szomoru az hogy nagyon keves ember van tenylegesen bejelentve a munkahelyen a teljes berevel.Azt meg mar senki ne akarja ha 50e a bere akkor abbol meg hitelt is fizessen mert az lassan mar a rezsire+evesre sem eleg: (

Kataa

Kép
Kép
kataa

SziasztokKép

Megnéztem a képeket a Miki-buliról. Most már nagyon bánom, hogy nem mentünk, na de majd farsangkorKép

A mi céges karácsonyi bulink jövő hét pénteken lesz. Szeretnék elmenni, bár senki nem hívottKép Tényleg, titeket is ennyire hanyagolnak a munkahelyeiteken, vagy csak én vagyok ilyen érzékeny lelkű? Néha írtam levelet, meg küldtem képeket, de senki nem válaszoltKép A pénteki nappal azért gondban vagyok. A buli ugye ált. 7-kor szokott kezdődni. Jó esetben legkorábban ekkor tudom letenni Gergőt. A beutazáshoz is kell min. 1 óra. Ha 7-kor fektetem Gergőt, akkor 10-11 körül felébred, kicsit szopizik, és alszik tovább. A hugomék fognak vigyázni rá, de nem tudom, mi lesz, ha felébred. A cumisüveget ugye soha nem fogadta el. Ha apája van vele ilyenkor itthon (ami eddig már kereken 1x fordult előKép), akkor ő vissza tudja tenni aludni, de most ő is jön velem. Kénytelen leszek még a jövő hét folyamán vmi jó módszert kikísérletezni, mert azért rámférne már egy kis kiruccanás.

Egyébként most, hogy megint beindultak a fogai, Gergő sem evett megint 2 napig, este nem akar elaludni, éjszaka sokszor ébred, meg amúgy is elég nyűgösKép Viszont napokon belül 6 foga lesz (most egyszerre 3 jön). Szal ez még tovább nehezíti a helyzetet, de remélem jövő péntekig mind kibújik.

Egyébként annyi rossz dolog történik velünk mostanában. Páromnak ellopták a jogsiját, amiben történetesen 20.000 Ft is voltKép Én meg jól kifundáltam neki a szülinapi ajándékát (ami 25-én van). Egy üveg 75-ös aszút akartam venni. Találtam is Tokajon egy pincészetet, akik nagyon jó áron tudták volna szállítani, le is leveleztem, de véletlenül rálelt a levelezésre, és bár nem olvasta el, de a subject-ek mindent elárultak, úgyhogy most találhatok ki valami mást. De az biztos csak vmi kommerz ajándék lesz, mert ilyen egyedit hirtelen nem tudok kitalálni.

Most viszont mennem kell, mert felébredt Gergő.

Tüni
tüni

gumicukor
mail megy az ocsidani@fw.hura, ha gond van, írj

Beszti
Légyszi küldd el nekem eredetiben ahogy Dodo átveszi az ajándékot

rit

anemona7

én is tettem képeket a westendes topicba!!!!

rit

anemona7

Sziasztok!

Feladom!KépKépKép Most vagy érti valaki, amit irni akartam, vagy nem...

Gumicukor!

Ne haragudj, de most te teljesen félreértettél. Pont ezért nem szeretek semmi ilyesmiröl beszélni nyiltam, öszintén az Interneten, mert biztosan van valaki, aki csak egy részletét szedi ki az egésznek, és nem érti, hogy mit akarok mondani. Az utólagos értelmezés miatt, meg az idökülönbség miatt aztán elég nehéz elmagyarázni.
Hol és mikor állitottam én azt, hogy az micsoda fúj dolog, ha valaki visszamegy dolgozni? Pl. MJMónit nálad sokkal régebb óta ismerem, és nem hinném, hogy valaha ilyet hallott volna tölem.
Komolyan ennyire hülyének nézel, hogy nem tudom magamtól is, hogy lehetnek olyan körülmények, amikor nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy egyébként mi szeretnénk?
Ne haragudj, de ezzel az egésszel most hihetetlenül megbántottálKépKép, már csak azért is, mert soha nem állitottam, hogy nálam a bölcsek köve, más kérdés, hogy elmondtam a véleményemet (amihez ugyanannyi jogom van, mint neked). És az, hogy magaddal bizonytalan vagy, nem kéne rám kivetitened! Bizonyára, te dolgozó nöként is tökéletes anya van, egy tökéletes gyerekkel.
Én nem vagyok mindig ennyire szerencsés.
És most, bár tudom, hogy hülye vagyok, mentem is egy jó idöre, nehogy már azt kelljen olvasnotok, hogy mit gondolok!

Bocsi mindenkitöl!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ugyanmár Lányok!

Ne veszekedjünk már, olyan régóta együtt van ez a csapat, és olyan jó hangulat van a topicba, ne rontsuk el légyszi!!!!!!

Szilcsike
szilcsike

"Easy, Chewie!", mondhatnám Han Solo szavaival élve. Azaz nyugi! Mindenki mondja el a véleményét, de ne kapjuk fel a vizet! Vagyunk olyan jó társaság, hogy tudjuk menedzselni ezeket a dolgokat.

Zita
parazita

Sziasztok!

JajjKép Beszti, el ne tünj már!
Szerintem senki sem értett félre, vagy legalábbsi nem sokanKép De komolyan. Szerintema mit írsz az tök igaz, van egy ilyen tendencia. Én pl egy pillanatig sem gondoltam, hogy pl rám is gondolnál, pedig Emma is megy bölcsibe 2 évesen és én meg vagyok győződve róla hogy neki is és nekem is jó lesz így.Szerintem tényleg inkább csak az vezsi magára, aki kényszerből nem egészen úgy csinálja ahoyg szertné.
Én egyébként ha valami miatt lelkiismeret furdalásom van, és valami miatta ggódom az nem az hogy néha itthon hagyon Emmát pár órára, fél napra , nekem pl ngyon fura aki azt írja hoyg még vásásrolni se szeret nélküle elmenni (bár megértem hogy ilyen is van), de énpl most is írtó jót karácsonyi bevásároltam egyszál magambanKép
Én inkább a türelemtlenségem miatt aggódom, hogy nem mindíg van idegzetem a hisztijéhez.Kép De hát nem lehet senki sem tökéletes.
Úgyhogy ne értsük már félre egymást lányok, inkább tényleg hallgassuk meg mások véleményét és aztán döntsön mindneki saját belátása szerint. Egyben biztos vagyok, hogy itt mindenki tényleg arra törekszik hogy jó anyuka legyen, csak mások a gyerkőcök, mások a szülők, mások a körülmények.

Gumicukor!

Hát én nem örülök ennyire a hitel változásnak, nekünk ez valószínűleg azt jelenti hogy szépítgethetjük a mostani lakásunkat , mert itt maradunk. Mi használtat vennénk, d enekünk az 5 millió minimum kéne, aa törlesztőrészlete meg 45 ezerről kb 60ezerre ugrik, szóval, nekünk ez sokKép Még akkor is ha dolgozomKép Ez van. Új lakásra nekünk esélyünk sincsKép No sebaj, így laglaább nekiláthatunk szépítgetmnia mostanit, eddig nem sokat költöttünk rá, mondván hogy úgyse maradunk.

Kataa!

Örülök hogy sikerült dönteni. Sokszor az a legnehezebbKép Biztos nagyon jó leszKép Mikor indultok? Egyébként én is az ilyen aktív nyaralást szeret(ném), a tengerparton fekvéstől rosszul vagyok, max 1 nap és halálra unom magam.

manó

KépKép
manó

Rit!

Jó túrázást!Kép

Nem szép tőled hogy "oviba " adod Dodo-t a "kedves " nagymama helyettKép
Komolyra fordítva: 4 gyerek, az azért nem lehet semmi. Bár lehet hogy nekia 3 melett már nem nagy változás a +1.

manó

KépKép
manó

Ja, azt még nem is újságoltam hogy vettem Emmának WC ülőkétKép A boltabna egy rövid időre miginogtam és nézegettem a biliket is, de aztán mégseKép
Tök cuki, puha anyagú.Csalk rá kell tenni a felnőtt ülőkére és van két kapaszkodója is. Vettem hozzá fellépőt is, ezt mondjuk méga mosdónál hazsnáljuk egyenlőre.
Persze nem gondolom hogy már wc-be pisilne, tudom még korai, de kezd érdeklődnia wc iránt, pla múlkor is rá kellett ültetni, lehajtottuk a tetejét és arra ült, de ha már próbálgatja akkor gondoltam miért ne a wc szűkítővel ahogy kell. Perzs emióta megvettem még nem volt ihlete hozzá, így még nem is próbáltuk ki.
A boltabn egyébként ráült rgy mostani csoda bilire, aminek nyuszi vagy mi volt aza eleje és olyna kis kapaszkodók is voltak rajat, naná hogy motornak nézte és lekzedte hajtani magát vele, úgyhogy olyat szerintem nem érdemes venni.

manó

KépKép
manó

Manó
Én írtam, hogy együtt mentünk a lánnyal vásárolni, de azt hiszem valamit félreértettél, idemásolom, hogy mi is irtam akkor:

"Én ma megkérdeztem a párom, hogy visszük-e magunkkal délután a kiscsajt vásárolni karácsonyra, vagy hagyjuk anyukájáéknál. És egyértelműen az volt a válasz, hogy visszük, mert nem érezné jól magát, ha nem lenne velünk "

Nem kötözködni akarok, félre ne érts, de azt hiszem, hogy apa szemszögéből érthető, ha a lányával akar lenni még vásárláskor is, hisz egész nap nem látja.

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!

Kép Hidd el én sem kötözködésnek írtam. csak mindne család, minden gyerek más. Szerintem nincs olyna hogy az egyika jó megoldás, a másik a rossz, épp úgy mint ahoyga Kataa-ák féle példánál sem. Mi is szoktuk néha vinni Emmát, d ebavallom nem nagyon élvezi, neki a vásárlás nem élmény, inkább egy olyan dologa mit ki kell bírni, és aztán lehet futkosni, meg játszóterezni stb.De biztos van amelyik gyerkőc szerti, meg elnézelődik, hát az én égedelmem nemKép
Aza baj ezelknél a témáknál hogy a gyerkőcök egyéniségek, így nem lehet rájuk egy kaptafát húzni.

Lányok!

Mindenki akkor vigye a gerekét és oda ahol ő úgy gondolja hoyg az adott gyerek jobban érzi magát mint a a másik alternatívábanKép És ezzel részemről a téma (utazás, munak, vásárlás) lezárva.Kép

És kérem vissza Besztit, mert ha nem zártam volna le a témát, akkor pl most nagyon érdekelne ,hogy mi a véleményeKép

Manó

KépKép
manó

Tuni
Tenyleg kar hogy nem jottel,mert most aztan majdnem mindenki ott volt: )Hat azt tapasztalatbol tudom hogy en enha falra masztam az anyukak minden heten elkuldott ujabb kepetol amikor meg dolgoztam.Ja es mindig kerdezte khogy meseljunk mar valamit mert veluk nem tortenik semi: )hat erro laz oldalrol nezve maskent latom a dolgot,de teny hogy en nagyon ritkan bombazom a kollegakat kepekkel(akkor is csak azokat akik kozel allnak hozzam: )hogy ne unjanak meg.: )Persze az sem igaz hogy nem tortenik semmi itthon,csak hozzaallas kerdese : ))
Remelem talalsz valami jo megoldast e ski tudsz majd kapcsoldni a bulin,mert ugy elmenni hogy kozben azon izgulsz hogy mi van Gergovel nem tul jo.Gratula ehhez a rengeteg foghoz: )

Lanyok
Tenyleg ne legyen mar feszulseg,olyan jo csapat vagyunk es pont azert mert mindenki mas: )Beszti tessek jonni!!!!

Mano
Hat te tokeletes vagy: ) Nincs az az ember aki mindig mosolyogva turi a gyerek hisztijet.Egyebkent engem is elegge megvisel ha sir,pont azert mert ritkan csinalja de akkor teljes erobedobassal.Ilyenkor tiszta gyomoridegem lesz,szinte fizikai fajdalom.Anyu szerint azert mert tul komolyan veszek mindent.Hat igen,ilyen vagyok az teny: )
Menjunk egyutt jogazni: ))
29-en indulunk,en is ilyen vagyok hogy barnulni a szoliban is lehet: )Legyen minel tobb elmeny amire majd jo lesz emlekezni itthon: )
Jo lehetett Emma a bilin motorozva; )

Alex aludt 2 orat es neha kohecsel ugyhogy ma nem viszem ki.
Enmeg itt izgulok mert a legjobb baratnomnek ma reggel meginditottak a szulest es meg nem szult meg,ugy sajnalom.O is olyan kis torekeny csaj az elsovel is 1 napig szenvedett.

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Látom szép kis vita alakult itt kiKép! Miért vitáztok lányok? Osztom Mano véleményét miszerint:
"hallgassuk meg mások véleményét és aztán döntsön mindneki saját belátása szerint."

Judy!
Jobbulást Gergőnek, mennek a gyógypuszik Kép

Szilcsike!
Gyurci ugyanezt szokta csinálniKép, hevesen rázza a kis buksiját, ha megkérdezem, hogy szeret e, de közben huncutul mosolyog, ugrik a nyakamba, és nagy nyálas puszikat adKép!

Rit!
KösziKép! Jó túrázástKép! Többiektől bocsi, de ezt a képet megláttam Manó képei között, és mindenképpen fel akartam rá hivni a figyelmedKép :

Itt gugol Nálatok GyurciKép
Kép

És ez vagyok énKép, ezt Ilkénél találtam
Kép
Szerintem ki fogja ezt nőni Dodi, mert Gyurcinak is volt ilyen korszaka, de most már nagyon barátkozós fajtaKép!

Kataa!
Örülök, hogy sikerült döntenetekKép, biztos vagyok benne, hogy jól fogjátok érezni magatokatKép! Hát a hajamon szerintem már az se rontana túl sokat ha megőszülnékKép. Azóta is csomókban hullik és törik isKépKépKép!

Szuperek a képek a Mikibuliról, köszi mindenkinekKép!
És még egyszer bocsi, hogy lassitom az oldalt.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

KataaKép

Lehet, hogy nem egyértelműen írtam le a problémámat. Én nem "bombáztam" a kollégáimat levelekkel, meg képekkel. Egy év alatt azt hiszem, kétszer fordult elő. Akkor is csak azoknak küldtem el, akikkel jó viszonyban voltam. Ami igazából fáj az az, hogy pl. most volt mikulás a cégnél, és senkinek nem jutott eszébe, hogy meghívjon/tájékoztasson. Valamint, mint már írtam a karácsonyi bulira sem hívott senki. Minden infom egy kolléganőmtől származik, aki most szintén otthon van a babájával. Az ő közvetlen főnöke vette a fáradságot, és tájékoztatta. Azt nem értem, hogy nekem miért nem szóltak? Azt hiszem 5 év után ez a minimálisan elvárható. Ezért kérdeztem, hogy másoknál is így van ez, és ez a természetes, és nekem vannak túl nagy elvárásaim? Tényleg érdekelne!

BesztiKép
Maradj! Egyébként én sem éreztem úgy, hogy bármelyik hozzászólásod azt sugalmazná, hogy csak az a jó, amit és ahogyan Te csinálsz. Egyébként meg elég sok hasznos infot kaptam már Tőled, és remélem ez így lesz a jövőben isKépKép

Tüni
tüni

Sziasztok
Sulytéma
én rajtam is maradt sulyfelesleg petike után és rám se jötek már az s-es méretü ruháim csak az m-es méret jo szerintem azért mert a csipöm lett szélesebb egy kicsit Kép viszont én most is és amugy is vigyázok a sulyomra mert egy jo nagy adag hiuság van benem Kép igy elterveztem hogy ujbol biciklizni fogok a páromal tavasztol nekem PL :ez hiányzik nagyon a Biciklizés Kép.

Mano
akor a mérleg a rossz Kép .

Zita
nekem pont ilyen telcsim van és nem volt semmi baj az elölapal mikor összeraktuk én más telefont nem is szeretnék mert a Nokiák igen starapabirok legalábis az én edigi nokiáim igen strapabirok voltak Kép pedig volt amelyikre ráestem a tejes sulyomal 50kg Kép és csak a sim kártyát kelett utolag kicserélni az ment tönkre Kép volt amelyik naponta est le a földre vagy szánkázott le a lépcsökön és kibirta Kép.

Mano
én nem azt mondtam hogy Kataa rossz kedvö és unott csak azt irtam le mi a véleményem eröl a kérdésröl .

Kataa
Bocsi ha estleg ugyhangzott mint ha te unott lenél .Kép

Beszti
nem sértetél meg neked ez a véleményed nekem meg az és eben tényleg csak Kataa dönthet Kép én magamrol tudom hogy ha nem menénk el a páromal rövidebb idöre ketesben pihizni akor tényleg Depis lenék mint ahogy szoktam is leni de ez én vagyok más meg más .Atol még nem harapom le a másik fejét hogy nem egyezik a véleményünk Kép mindenki másképp szereti élni az életét és nevelni a gyerekeit vagy gyerekét .Kép

Conti,Beszti
én sem tudok elszakadni tejesen petikétöl mert párizsba is az volt az elsö dolgom hogy felhivtam anyuékat és megkérdeztem hogy mit csinál és hogy van petike és idén nyáron együt volt a család a balcsin 1 hetet akor csak a gyerek volt a fontos a párom nem is foglalkozott se én másall mint petikével amugy elárulom ha Petike velünk van akor a párom nem is foglalkozik másal csak vele olyankor nem is magunkal törödünk hanem petikével ezért szeretünk elmeni ketesben valahová mert akor nem kell petikére is figyelni hanem egymásra tudunk figyelni és ez jo .

Judy
okosan szoltál Kép Bölcs vagy Kép Gergönek jobbulást Kép .

Gumicukor
szerintem csak 1-2 naposan látja majd .

Kataa
nekem nincs ilyen jo pl mint neked sajna Kép .

na megyek mert van valaki itt az ölemben aki nagyon megakarja kaparintani a bilentyüzetet Kép

pusz csics és petike
csics

Tuni
Persze tudom,es el is hiszem hogy rosszul erint hogy nem szoltak.Nalunk a vevo party olyan ahova azok akik otthon vannak(vagyunk vagy 7-en: )nem mennek,ami tavaly nekem is fajt mert regebben ide is minden kismami hivatalos volt.
Tudod ez is olyan dolog hogy mar nem vagyunk erdekesek nekik.Tolem is mindig az az elso kerdes hogy mikor jon a kisteso??Ja majd ugy fel ora mulva mar az en hogyletem is szoba kerul: ))Azert egyeztess a te fonokoddel ha nem ciki felhivni.Az enyem meg Alexnak is vett ajandekot karacsonyra.JA es ami meg jol esett kulon a majamnak hogy azt mondta nagyon hianyzik a munkam: ))Persze amig dolgoztam nem mindig volt ekkora szerelem: )

Banyoci
Jo neked,tenyleg beszeltuk mar hogy hullik a hajad,de hidd el nem feltuno.

Csics
Elszakadni max fizikailag tudunk a gyermektol,lelkileg szerintem mar soha,dehat errol szol az anyasag: )Azt hiszem a mi telefonszamlank is megugrik a nyaralas alatt: )

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Ne tudd meg. Még csak pár órája, hogy leadtuk, már bőgtem egy sort + apa is tetézte azzal, hogy hazajött átölelt és közölte máris mennyire hiányzik neki... Szal már álltunk közel hozzá, hogy mégis érte megyünk csak felhívtuk őket és közölték, hogy épp alszik.
Most épp ismét túra lázban égünk, pakolászunk telcsizgetünk egymásnak a feladattal kapcsolatban, ilyesmi. De mi lesz mikor este csönd lesz és nem lesz kit megfürdetnem??!!
Már most úgy hiányzik mint állat, és tudom, hogy mi is neki. Azért a párom azt mondta legyek erős, ennyit szoknia kell mindkettőnknek..... hát majd meglátjuk, mi lesz a vége KépKép

Rit
ane

Judy
Jobbulást Gergőnek!! Egy tanítónő ismerősöm mondta, hogy azok a gyerekek akiket a homeopátiás doki kezel sokkal hamarabb jönnek újra suliba. Ők kb. 2-3 nap alatt legyűrik a szokásos megfázásokat, míg az antibiotikumozott gyerekeknek 1 hét kell. Persze ez nem egy tudományos tény csak egy érdekes megfigyelés Kép

Kataa
Köszi a bókokat, Manci nevében is. Tényleg egyformán soványkák vagyunk Kép

Ma apja vitte oltásra (én az egyetemen voltam). Szegényke nem bírta nézni, Hanna nem sírt nagyon és nagyon rendes volt, mondta szépen hogy ÁÁÁÁÁÁ Kép mikor a doktornéni megnézte a torkát

Beszti
Kiságy megvan?
Én mindig figyelembe veszem, hogy félre is érthettem valamit, tudom hogy én is eléggé pongyolán fogalmazok a neten. Én meg vagyok győződre róla, hogy nem csak másként gondolkodunk, de más is a jó mindannyiunknak, kit és kinek a gyerekét mi teszi boldoggá. Az én Mancim is megy bölcsibe és sokszor vagyok bizonytalan hogy jó lesz-e így, de ismerem az ő személyiségét és az enyémet is. És nem bántott amit írtál. Kép
Ne tűnj el!!!!

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Gergő köszöni a gyógypuszikatKép Eddig használnak is, nem fulladKép
Apája vett neki sókristály lámpát, ami jó légkrt biztosít a szobában állítólag. Mos reklámozta a Praktiker.

Zita!
A fiúk köszönik a bókokatKép Szerintem is helyesekKép A Te párod is nagyon szimpi volt nekem, olyan szépen eljátszott SolymivalKép

Manó
Hát igen, én is csalódok az orvostudományban lassan. Az inhalálót megkérdeztem, de leszereltek, hogy egyszeri előfordulásnál még ne írassuk fel.

Kataa
Akkor megszületett a döntésKép Biztos szupi lesz az útKép

Tüni
Én dettó ugyanígy érzek. Pedig én se bombázom a kollégákat a fotókkal. Eleinte még hívtak, el is jöttek baba-nézőbe, meg én is voltam bent párszor, de az utóbbi 4 hónapban semmi, ami nagyon rossz érzés. A karácsonyi vacsira se hívtak. Ez van, biztos nagy az év végi hajtás és megy tovább az élet. Rossz érzés.

Dec8
Ez jól hangzik, én is nagyon jókat hallok-olvasok róla és most nagyon reménykedem. Egyébként tegnap mondtam a férjemnek, hogy ha meggyógyul Gergő vigyük el homeodokihoz. Fél órára rá felhívta a férjemet a legjobb haverjának az anyukája, hogy szerinte el kéne vinnünk a gyereket homeopata orvoshoz, adott is címet, akit jól ismer, mert gyógyszerész ő is. Anno az ő fia 10 éven át állandóan beteg volt és a mai ismeretei szerint ő is ezt tenné. Úgyhogy van telepátiaKép

Rit
Jó utatKép Várjuk a beszámolót.

pusz
Judy
Judy

Csics,
Nekem is összeugrott végül az előlap, úgyhogy minden rendben. csak azt sajnálom, hogy nincs rajta hangszerkesztő, és drága pénzen kell letöltenem a csengőhangot, ugyanis a mániám a Star Warsból a Birodalmi Induló...Kép

Judy,
Én jártam homeopatához, és nagyon jó tapasztalataim voltak vele. A mi gyerekorvosunk szerencsére alapból homeopátiás orvos, úgyhogy ezzel megvolnánk Kép
Az embör nevében is köszi a dícséretet: tényleg nagyon aranyos, sok tekintetben még maga is gyerek Kép

Na pá, megyek megnézni a buliképeket!

Zita
parazita

Sziasztok Lanyok!

Itt vagyok, neha azert olvastalak, de nem irtam, mint mondtam, ha anyu itt van, nem ülök a gep ele...
es Rebi is vasrnap ota beteg volt, mostmar szinte semmi baja...remelem, csak javul...leginkabb csak az orra folyt es lazas volt , de nagyon (40,1°C) szegenykem....de mostmar csak köhög egy kicsit es kiüteses(vasarnap ota ma volt egesz nap laz mentes..)gondolom a laztol...

Vegre megerkezett a baratom, ket hetet töltött Amerikaban..nagyon hianyzott mindannyiunknak..Rebek is csak ugy mondogatta örömeben, hogy papa, papa....es ölelgette öt!!!

utazas gyerek nelkül
en nem lennek ra kepes....marmint Rebek nelkül...Aaron mar szokott nelkülem menni valahova, illetve valamivel 2 eves kora utan probaltuk elöször, hogy a papajahoz ment...es jol is erezte magat....Rebek meg ugy is annyit szopik, nem tudnam leadni....DE biztos el fog következni, mert hat ha Aaron mehet egy hetenn agyszer az apukajahoz, akkor valamikor majd Rebek is menni akar(es akkor lesz az, hogy nekünk egy gyerek nelküli ejszakank leszKép) .....de ez szerintem meg varat vagy 3/4 evet magara, ha nem többet....
nekem az a velemenyem, hogy ki kell hasznalni azt az idöt, ameddig a gyerekek igenyt tartanak a tarasasagunkra...ugysem tart sokaig...csk par evig...aztan mar talan nem is akarnak velünk elutazni valahova....
szerintem azt a par evet ki lehet tölteni olyan utazasokkal, ahol vagy a gyerek is ott van, vagy talan a nagyszülökkel, aki tud a gyerekre is idönkent vigyazni....
Aaron akkor volt tölem hosszabb idre tavol, amikor Rebek született 2 3/4 eves volt, amikor Anyu elvitte magaval 5 napra....fura volt, de kibirtuk..olyan csendes volt a lakas....es ö jol erezte magat, azota mindig azt hajtogatja, mikor mehet megint nelkülünk a nagymamahoz...(Becs-Balaton tavolsag)

De szerintem mindenki ismeri a gyereket es tudja, mit igenyel....es nem csak ugy adja oda senki sem masnak, hogy elötte ki se probaltak volna, tehat tuti nem odaszoktatas nelkül...es igy mindenki tudhatja, hogy mit fog szolni a gyereke ha ö tavol van..
EN NAGYON SZERETNEK EGY TITKOS KAMERAT, HOGY LATHASSAM, MIT CSINAL A GYEREKEM NELKÜLEM!!!!

S mst mar csak bonyolitok, tehat abbahagyom...

Rit
kivancsi vagyok, hogy erzitek magatokat es mit szol Dodo a tavolletedhez es mit szol, ha ujra meglat....

Mikibuli
-nagyon jo lehetett, sokan voltatok...jok a kepek...egyszer majd mi isKép!!!

CIAO, Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Judy!

na ez az, mindenkit leszerelnek az inhalálóvalKép Pedig ha csak 1x is megússzátok vele arohamot akkormármegéri. én nem tudom hányszor kell befulladnia és kórházban kikötnia ahhoz hogy megkapja. Eza magyar egészségügyKép Sorry, csak picit érint ais a dolog, mert ilyen profilú cégnél dolgozomKép

Rit!

Na, tessék összeszedni magad. annak aztán tényleg semmi értelme hogy elmenetek nélküle aztán meg rosszul érzitek magatokat.
Én most már tényleg nem tudom hogy velem van e baj, de nekem nem hiányzotta fürdetés mikor lagziban voltam nélküleKép

Banyóci!

Ez jó, nem is tudtam hogy a képen Gyurci vanKép

Tüni!

Éna fénykép kérdést megoldottam úgy hogy megadtzam a babnetes albumunk címét a munkahelyemne, akik kíváncsiak rá megnézik. és szokták nézniKép De amúgy én is csak néah kapok e-mailt pár kolléganőmtől, pl névnap, szülinap, ünnep. De céges buliba nem hívnak. De pl most télapóra küldött a céges miki ajándékot Emmának. Viszont egyszer sem klátogatott meg minket senki.
De őszintén én nem is számítottam többre.

kataa!

Szilveszter Máltán? ez egyre jobban hangzikKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Minket is elert a betegseg: (((Nagyon kohognem szarazon,hurutosan),tusszog,kicsit folyik az orra,enni alig akar es a kohogestol mar hanyt is: ((Nem lazas es szokasos kedveben van csak ejszaka kelt szokszor.
Tegnap delutan kezdodott es a ferjem csak 10-re ert haza .Deltol nem akart aludni vegul nagy nehezen 10-kor beajult egy ket orara.
Felhivtam az ugyeletet es azt mondtak hogy nem kell bevinni,es ha lazas lenne akkor hivjam ki oket.Viszont ha nem akar majd enni akkor holnap megnezetem.
Sajnos a reggeli tapi visszakoszont mar viszont azert kortyonkent issza magatol a vizet.
Mikortol kell aggodnom ha nem eszik es csak eveset iszik.??MEnnyi idonkent szivjam az orrat ,nem folyik nagyon.???
Tudom tulreagalom a dolgot de eddig 14 honapig kutya baja nem volt.EShat minden uj dologon agyonra izgulom magam: (

Rit
Jo turazast!

Mano
Aha,hat az is benne a plane: ))JA meg csak ez volt olyan ami nem egy het hanem kevesebb.Anyuval mar megbeszeltuk hogy kikisernek a repterre Alexxal es ertunk is jonnek.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Szegény Alex Kép. Szívogasd az orrát, amilyen gyakran csak tudod. Nyomj neki Cebiont (C-vitamin), meg teát, esetleg valami köptetőt (pl. Rhinatiol). És fel a fejjel! Kép

Zita
parazita

Kataa!
Én ha nem folyik nagyon, akkor is ki szoktam szivni elég sűrűn,max. 1-2 óránként. Ha jobban folyik, akkor sokkal sűrűbben, volt, hogy 10 percenként is. Nagyon rettegek a középfülgyulladástól. Én nem nagyon aggódtam, amikor betegen nem evett (persze azért egy kicsit igen), de tudom, hogy ilyenkor a sok folyadék a lényeg. Próbáld nagyon sűrűn megkinálni! Nem kell,hogy sokat igyon egyszerre, elég ha sokszor keveset, pár kortyot. Dokinak azért szerintem mindenképpen mutasd meg! Jobbulást nekiKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Bocsánat ezt elbénáztam..

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!
Tudom, nem nagyon érdekel senkit, de azért leírom, hogy kicsi Mendinek mandulagyulladása vanKép. Brutális éjszakánink voltak az elmúlt két naponKép. De ami ijesztő az ezzel járó magas láz. Az orra meg folyik, úgy hogy én is szívhatnám neki 10 vagy inkább 5 percenként. De mivel úgysem ér semmit, így csak törlöm. Bár mára már kezdett sűrűbb lenni, így szorgalmasan szívom. Viszont nem akar enni semmit. Azt olvastam, hogy ilyenkor hideg italokat, ételeket kellene adni neki, de ő még azt sem eszi. Inni se nagyon kér, pedig azt kellene a láz miatt.
Apjának is van évente mandulagyulladása és őt teljesen kikészíti. De érdekes, hogy Mendit még ez sem veri le a lábáról. Úgy értem, szinte egész nap megy, pakol, játszik.
Az jutott eszembe, hogy lehetséges, hogy azért jött ki rajta, mert közösségben volt? Ne érsetek félre, nem rátok akarom fogniKép. Csak hogy mi ilyen nagy társaságba nem vittük még Mendit.
Most megyek megint orrot szívniKépKép úgy sajnálom már szegénytKép.

Kataa!!
Alexodnak is mielőbbi jobbulást!!KépKép

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti, mi az hogy nem érdekel senkit? Én legalábbis azért jövök, hogy megtudjam kivel mi történt. És tanuljak belőle. Ezt például még nem hallottam, hogy mandulagyulladásnál hideget kéne enni, inni. Nem pont a meleg tea jó? Az orrszívás lehet hogy kellemetlen picit, de nem fáj nekik! Betti is bűbalhézik, aztán meg vigyorog, ha kikapcsolom a porszívót.
Alexnak és Mendikének is mielőbbi gyors gyógyulást!!

Munkahely: nekem az a szerencsém, hogy a legjobb barátnőm egyben néhány éve a közvetlen kolleganőm is. Odahívtam dolgozniKép Így minden nap értesülök, hogy mi van odabenn. Látogatni rajta kívül csak egyszer voltak a lányok az elején. Bettivel meg összesen kétszer voltunk benn, elég messze van, majdnem egy óra kocsival.

dec8, milyen ügyi volt Hanna az oltáson, apukája nemkülönbenKép

Rit, remélem célba értek! Lesz valami nyeremény is? Jó mulatást!

Kryss, szegény Rebi, de már jó hogy túl van rajta. Ez azért nagyon magas láz volt! Tök jó, hogy Rebi szopizik még, ez biztos segített.
Ez a kamera jó ötlet, lehet hogy a kamerás telefon után ez következik?

Conti

conti

Hali!

Kataa
Jobbulást AlexnakKép
Hát én aztán elhiszem, hogy aggódsz, ez természetes.
Orrszívás: Ha jön a cucc, akkor gyakran, ha nem akkor ritkábban, nehogy kiszáradjon a nyálkahártya. Evés-ivás: kaja nem lényeges, folyadék minél több, hogy hamarabb túl legyen rajta, de min. napi 1 liter (főzelékkel, gümölccsel együtt) így számolták a kórházban.

Betti
Miért írod, hogy senkit nem érdekel? Én mennyit nyafogok itt a beteg gyerek miatt, mégis mindig kapunk jó szót és még sose írta senki, hogy nem érdekli a téma.
Jobbulást Nektek isKép

Judy
Judy

Conti!
KösziKép. Én is azt hittem, hogy a meleg dolgok jók, de az orvosos könyvemben azt olvastam, hogy jobban esik a hideg ital, és a pépes étel. Ati olyankor semmit nem eszik, sőt, a második napra annyira fáj neki, hogy nem tud beszélni!!
Már Mendi is kezdi megszokni az orrszívást. Délután már majdnem egyedül csinálta, persze erős túlzássalKép

Judy!
Jajj, de bunkó vagyok, nektek nem kívántam jobbulást.. Hogy van Gergő?
Csak érzékenykedek. Egyre többször van, hogy szinte senki nem ír.. főleg mióta láttatok.. ilyen ijesztő voltam? Bár azt észrevettem hogy egy-két embernek nem voltam szimpiKép.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

halihó!

Betti!

ne csináld már! Szerintem ott csak arról volt szó hogy mindneki rohanta gyereke után, itt meg nem mindíg van mit mondani egy egy témára, nem mindneről van véleményünk, de azért meghallgatjuk. ha meg beteg akkor nagyon is érdekel minket és az a minimum hogy jobbulást kívánunk!
mandulagyulladásom nekem is szokott lenni, változó hatásokkal, van amikor nem visel meg van amikor meg olyna rosszul vagyok 1 hétig hogy csak na. Lehet hogy Mendinek enyhébb fajtája van. meg úgy általában jellemző hogy a gyerekeket kevésbé viseli meg az ilyesmi.
A közösségtől nem hiszem hogy előjött volna neki, tudtommal senki másnak nincs mandula gyulladása, egy sima nátha még beleférne. Viszont atóól ugye nem nagyon lehet megvédeni.
Orrszívóval Emmának semmi baja, ő van hogy odateszi magának simán. Már rájött hogy jobb utána neki. A hiegről nem tudok mit mondani, nem tudom jót tesz e, az biztos mondjuk hogy a hideg gyulladás csökkentő hatású úgyhogy lehet. Egyébként Emma megeszi a hideg dolgokat, pl hűtőből kivett túrókrém, tejberízs, még soha semmi baja nem lett tőle.

Kataa!

Alexnak is jobbulást. ez a takonykór sajnos a levegőben van, szívd neki sűrűn, akár fél óránként is, így tisztul. Én most Emmánál egy homeopátiás orrsprayt használtam most, mert az nem készíti ki úgy az orrnyálkahártyát, csak éjjlre kaott sima orrcseppet. Nálunk jó volt, nem is lett semmi komyoly baja, csak az orrfoylás. már elmúlt szerencséreKép A hányás pedig ha cska 1 napig tart nem gond, Ema elég hányós, ha beteg általában hány főleg a tápszertől, a szilárd kajcsit nem hányja ki.

manó

KépKép
manó

Kataa
Hanna mindig röfög ha be van dugulva, úgyhogy akkor szoktam szívogatni, de a múltkor is csak a nagy köhögés ment és nem is volt náthás, úgyhogy nem szívtam. Ha egy kicsit feljön a hurut biztos jobban fog enni. Hanna sem evett vagy 2-3 napig csak egy kis tápit és hasmenése volt a sok huruttól, amit lenyelt. Próbálj neki köptetőt adni (nekünk az ambroxol bevált). Persze azért hétfőn mindenképpen irány a doki. Ettől a köptetőtől 1-2 percig nagyon köhögött, de utána órákra rendben volt, és a végén ettől múlt el a 3 hete tartó köhögése Kép
Jobbulást!!!! Gyógypuszi!!!

Betti
Jobbulást Mendinek!!! És engem érdekel!!! Te is meghallgatod az én sirámaimat (kénytelenek vagytok, mert itt pofátlakodok Kép)
Persze szerintem minden gyerek mással találkozott eddig élete során, ami betegségeket illeti és másra érzékeny. Lehet hogy ott kapott valamit, de az is lehet hogy a buszon egy teljesen normális embertől (vagy nálunk pl. mindig tőlem kapja el a dolgokat, mert ha már rám néz egy beteg én rögtön elkapom Kép) Az orrszívást Hanna sem bírja, de főleg azért mert le kell fogni, ha nem fogom le semmi baja, csak 1-2 másodperc után, ő is ki akarja venni a részét a dologból, tehát nem érek el eredményt Kép

Puszi
dec8
dec8

Jelentem eleg jol atveszeltuk ezt a napot ,bar apa ma is dolgozott: (
Ma nem tusszogott mar viszont iszonyat hurutosan kohog.Az orrat 3* szivtam eddig csak amikor lattam hogy kezd jonni kifele: )
Laza nincs viszont 2* is aludt ma ugyhogy megviseli,inni iszik mint szokott enni viszont mindennek szigoruan csak a felet: )Kiveve a joghurtnak abbol ma is lecsuszott 3 Danonino: )Laz nincs,szerintetek meg lehet a 3. napon lazas????
JA es most nezzetek hulyenek de en passzolok az orrcseppre,tudom hogy hurutoldo de akkor is kell ha nem folyik neki,mertha igen akkor magatol is kijon.Szoval vegyek neki???
Nagyon edesek vagytok hogy mindenki adja a jotanacsot es tuti segit a gyogypuszi is: ))

Szabobetti
Ne ma!!!Persze hogy mindenkit erdekel mi van Mendivel,elhiszem hogy fajhat neki.Szerintem Alexnak is faj a torka mert tenyleg csak a pepeset eszi es a tapszert issza,(bar az reggel kijott)remelem este lefekves elott keri.En is gondoltam hogy a hetfo miatt,de a ferje mserint az mar hamarabb kijott volna mint pentek.Szerintem a csutortoki masfel ora kint kicsit sok volt: (

Conti
Lecci kuldjed majd ha van idod a muffin receptet,mert apa uldoz: )

Judy
Hat szerintem nem ivott meg 1 litert ma,bar majdnem: ))Nem eroltetem neki a kajat csak mertekkel.

Dec8
Hat igen neki is higabb a kaki: ((Holnap veszek olyan hurutoldot,mert egy ket oraja latom hogy kohoges utan visszanyel: (

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?