Új privát üzeneted érkezett!

Csak a vonalzóval próbálkozom. Sehogy sem akar összejönni!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Még egy próba. Már haladok.
Egyébként köszönöm szépen még egyszer a segítségeket!
Én, mint kezdő kismama, nem néztem meg a papíromat, amit az orvos adott, csak az maradt meg, hogy azt mondta "2 hetes és 5 napos". A papíromon viszont 4/5 van és az időpont 03.19. Ha egy kicsit később jön, akkor talán Vikóval együtt tarthatják a szülinapjukat a picik :) Mit szólsz hozzá Juji?

UUU...

Pussz Nektek!!!
Gabi

Kép

Kép
rszg

rszg, látom, sikerült.

nem a pogánysággal, hittel van a bajom, hanem hogy én miért nem keresztelhettem volna meg Martint reformátusnak?! Mert a férjem családja római katolikus, és ők megmondták, Martin is az lesz és sógornő a keresztanya! A nagy büdös .......jaj majdnem mondtam vmit! Akkor inkább nem lesz keresztelő, mert nem fogja helyettem ezt eldönteni senki! Nekem sem áll módomban, no de csak én vagyok a legközelebbi Martin-hozzátartozó. Mert ha most megkereszteltetném reformátusnak, örökké családi harag lenne, de nem fogom hagyni magam, ők a nagyszülei, ÉN MEG AZ ANYJA VAGYOK!

A hitről annyit, hogy én abban hiszek, amit én tudok irányítani. Amit nagyon akarok, úgy van. Amikor meg szitkozódom, én cseszek rá. Az ex hülyeségeit is csak magamnak köszönhetem, hogy szóbaálltam vele....na mindegy. Téma részemről lezárva.
Vendég

a gyöpös szó=gyöpösödött
cölibátus...stb, erre értettem. (nem akarok belemenni)
azért mert nem járok templomba, szerintem értékes ember vagyok 8)
Vendég

:)

Kép

Kép
rszg

Kiszazsu, kaptunk egy tesót is a topikba! :) Eddig volt egy Nanó, Feri is írkál néha és van még rengeteg zúgolvasónk, akik írni nem mernek. (férjek, családtagok, ki tudja még ki mindenki...)
Szóval szia Rszg! Gratulálok a márciusi babához, tudtad, hogy a márciusi babák a legszebbek?! ;)
Olvastátok a viccet? Feri folyamatosan azt kérdezi, hogy de kik a szerencsések, ha Ő vett el feleségül? :lol:
Eszterxx, az Aventes kispoharak nem jók? Én eddig egyedül meggyet fagyasztottam le, de azt sem sokat. Csak két 40dkg-os zacsit. :) De majd gyümi levest fogok csinálni belőle. :)
A Mónika nem hiányozna senkinek... (mehet a gyilok és utána Tiéd a szoba) én akkor utáltam meg amikor táncolt és elkezdett affektálni, hogy neki annyi minden dolga van, nem ér rá folyton gyakorolni.
Monácska, ez jó ötlet és utána, ha már suliba jár Nóri szemmel tarthatod. :wink:
Beuska, ez az élményfürdő baromi jól néz ki!!! Én is akarok menni!!! Tavaly voltunk Mallorcán ilyen hiper-szuper csúszdaparkban... azóta is oda vágyom! (majd keresek képet) :lol:
Szia Márti! Jók a képek! Abban a magas puccos hotelben laktatok? Nem semmiii! A két nap bizony nagyon kevés... és még az utazás is... :( Na majd legközelebb biztos hosszabb időre mentek! :) :wink:
Eszterxx, jók a képek!

KépKép
KépKép
mni

Keresztelő témához csatlakoznék. Nálunk az egész család katolikus mindkét részről, igaz mi Ferivel nem járunk templomba csak nagyritkán (amikor feltétlenül muszáj). Mivel nem vagyunk házasok ötször kell mennünk a paphoz fejtágításra, és ez nem vicc, tök hülyeségekről beszél, semmi köze a keresztelőhöz. Nekem az a problémám, hogy minek ez a hercehurca, mindenképpen megkereszteli, akkor minek ötször??? Ja, és mivel most vasárnap lesz a keresztelő, még utána is kell menni, hogy meglegyen az öt. Ezt a szívást... Sebaj, majd mikor jegyesoktatásra kerül a sor, majd megmondom, hogy azt már előre letudtuk. Különben nekem sem Istennel van problémám, hanem a katolikus vallással.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Akkor minden éhenkórász cukorfüggőnek:
(nekünk is már csak képen van :D )
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Blanka megkopasztva:
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek, Blankának még kopasztva is több a haja, mint nekem. :lol:

Jim, mert még fiatal vagy, :lol: :lol: :lol: , ahogy az ember megy előre, sztem kialakil vmi vallás legbelül. Nálunk amúgy totáéis a káosz, mert ugye Jézuska téma karácsonykor, de halál kapcsán nekem inkább a lélekvándorlás...

potyka

Na sziasztok! Megvan az ítélet, kb 5 hetes terhesség.
Holnap hívni kell a családvédelmi szolgálatot időpontért, majd menni kell 2x.
Aztán dokinak telefon, szerez időpontot, műtőt, és utána az adott napon megcsinálják.
A jó az, hogy szépen altatásban, és hogy nem kell bent aludni, pár óra az egész, du lehet hazajönni.

Még emésztjük, olyan mintha nem is velem történne.

Gyerekek alszanak, megyek kicsit tévézni aztán aludni.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat!!!! :)
Vendég

Kacika, családvédelmit nem lehet kihagyni, ha orvosilag indokolt??? Nagyon sajnálom, de legalább időben kiderült.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kacika, nagyon sajnálom. Veled vagyunk lélekben!

Kép

KépKép
eszterxx

szegény kacika, gondolunk rád sokat!

bosek, köszi a sütit, beindult a nyál-reflex.

potyka: ne is mondd, most vesztem össze Robival a keresztelőn. Azt mondta neki mindegy. De ő nem fog magyarázkodni egy református papnak, mert ő bérmákolt is katolikusként (ammegmi?), az anyjával meg különösen nem akar emiatt konfrontálódni (mi köze van hozzá???)én meg különben is pogány vagyok. Ilyenekkel érvel, amikor felhozom a pedofi, meg buzi papokat... (meg igen, ne mondja meg nekem senki hogy sex nélkül élhet egy férfi!!!!!!!!!!!!) hogy a mamájára való tisztelet miatt. Vicc, akkor én meg metéltessem körül, mert öreganyám zsidó??????????????? Kész vagyok, bocs Martinka, nem lesz keresztelő. :x Ez meg az én véleményem és kész és most tiszta ideg vagyok, bocs, senkit nem akarok bántani, de én ezt akkor sem értem! Robi si képmutató! Tényleg befejeztem.
Vendég

Kacika!
:( Sajnálom!
Hamar túllesztek rajta.

Jó éjt mindenkinek!

Jim!
Nyugodj meg, valahogy majd csak megoldódik a probléma, úgy még nem volt hogy valahogy ne legyen...... :?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Sajnálom, ha valakit megbántottam az őszinteségemmel. Senkit sem akartam kioktatni, mégha Judit úgy is érezted.
Hogy miért kell Istennel előhozakodni? Hát, azért mert KERESZTELŐről beszélünk! Szerintem a kettő összetartozik: keresztelő-keresztény-Krisztust követő.

Egyébként, ha valaki nem szeretné, hogy Istenhez köze legyen a gyerekének, akkor miért akarjátok megkeresztelni?

Remélem, ez nem kioktatásnak hangzik. De tényleg őszintén nem értem, hogy akkor mi a szándék a keresztelő mögött. Az a hasonlat jutott eszembe, hogy olyan, mintha elvinnénk beiratni a gyereket az iskolába, de a tanulásról ne essen szó. Bocs, de tényleg szívesen veszem, ha valaki ezt elmagyarázza nekem.

És egyébként, Jim, Judit, én nagyon értékes embernek tartalak Titeket - már amennyire itt az írásokból meg lehet ismerni valakit.

Olyan rosszul esik, hogy azért, mert Ti nem vagytok vallásosak, azt gondoljátok, hogy minden vallásos ember (tehát én is) lenéz Benneteket ezért. És hogy ki akar oktatni Titeket. Csak a személyes példámat szerettem volna leírni és a véleményemet - ami adott esetben most eltér a Tiétektől, mert más szempontból közelíti meg ezt a kérdéskört.

Nem is tudom, mit írjak még. :( Csak úgy kavarognak a gondolatok a fejemben. Márti is azt írta, hogy jár a nagyobbik fia hittanra és imádja. Szerintem ez tök jó. Én rengeteg pozitívumot kaptam a vallásomtól az életemben.

Mni, kérdezted, hogy mi az, hogy megújítani a házassági fogadalmat. Ez kb olyan volt, mint egy mini-esküvő. Nem azt mondom, hogy 2 évnyi házasság után szomjaztunk erre, de nagyon szép és meghitt volt.

Kacika, sajnálom, hogy ez történik Veled. Remélem, hogy sikerül feldolgoznod és ne hibáztasd magad, azért mert teherbe estél. Bármelyikőnkkel előfordulhatott volna.
Vendég

Bea, én teljes mértékben Veled értek egyet! :) Feri le is írta a 349. oldalon, talán olvastad régebben.
Kacika, sok erőt!
Bosek, jól néz ki a sütid! :)

KépKép
KépKép
mni

Jim, egyszer azt írtad, hogy Robi olyan jó ember. És hogy azt szeretnéd, hogy a fiúk is olyanok legyenek, mint ők. (ez is kioktatás?)

Mindenki hibázik, én sem vagyok tökéletes, Robi sem, a katolikusok sem azok. A vallásosság nem azt jelenti, hogy tökéletesek vagyunk - épp ellenkezőleg.

Igyekszem, hogy ne legyek képmutató, ami a hitemet illeti - és minden mást illetően is az életemben -, de nagyon nehéz ezt kifogástalanul megvalósítani.

Jim, miért ne élhetne valaki szex nélkül? Azért, mert Te nem tudod ezt elképzelni, akkor már nem is létezhet?

Hú, ez most jó izgalmas, amibe belevágtunk :D de legalább zajlik az élet. Többiek kimaradnak a jóból? :D
Vendég

Mni, hajaj, hogy olvastam, írtam is, hogy nagyon jól összeszedte a gondolatait.
Vendég

ObeaO, én nem tudok egyetérteni. Vallásos vagyok ugyan, református. Viszont egyrészt azt mondom, hogy olyan embert kell találni keresztszülőnek, akire rá merem bizni a gyerekem, ha velem történik valami, másrészt a vallásos nevelés nem azon múlik, hogy valaki meg lett-e keresztelve vagy sem. Hány ember van megkeresztelve, aki nem is hisz...

Viszont ha a szülők nem gyakorolják a vallást, akkor a keresztelő csak annyit ér, hogy a gyerek, amikor választhatna, hogy milyen vallású legyen, akkor már nem teheti meg, mert a katolikus egyház sosem fogadja be azt, akit reformátudnak kereszteltek annak idején.

Sokkal többet érnek vele szerintem, ha nem keresztelik meg, hanem megismertetik a hit sok ágával, igy egyrészt a gyerek kap egy alapműveltséget, másrészt majd 14 éves kora körül dönthet, hogy melyik valláshoz szeretne csatlakozni. Ha megadod a gyereknek a megismerést, akkor felelősen tud választani.

Ez az én véleményem, nem akartam vele senkit megbántani.

Kép

KépKép
eszterxx

Jim, kérdezted, hogy mi az a bérmákolás. Lehet, hogy a bérmálkozásra gondolsz?
A neten találtam egy jó összefoglalót...
És szerintem, attól, hogy bérmálkozott a férjed, simán lehet református Martin. Csak keresnetek kell egy lelkészt, aki megkereszteli Martint.

2 [size=18]A BÉRMÁLKOZÁS [/size]

A bérmálás is jegyadó szentség. Növeli bennünk a megszentelő kegyelmet, és tökéletesebben köti a hívőket az Egyházhoz. E szentség által válnak a megkereszteltek az Egyház nagykorú tagjaivá, akiknek kötelességük, hogy Krisztus tanúi legyenek szóban és tettben. A nagykorú ember tevékeny tagja kell, hogy legyen az Egyháznak, aki önállóan, a világban is képviselni tudja közösségét és hitét a Szentlélek segítségével.
Feltétele: Minden megkeresztelt, elsőáldozó és még meg nem bérmált fölveheti és kell is, hogy fölvegye a bérmálás szentségét. Mivel a keresztség, a bérmálás és az Eucharisztia egységet alkotnak, ebből az következik, hogy a hivők kötelesek ezt a szentséget idejében fölvenni.

A szentségi jel anyaga: kézrátétel, krizmával való megkenés.
formája: "N., vedd a Szentlélek ajándékának jelét!"

Kiszolgáltatója: püspök, rendkívüli esetekben pap, szentmise vagy igeliturgia keretében.

Hatása: eltörölhetetlen jegyet ad, és képessé tesz a Szentlélek ajándékainak használatára.
A bérmaszülő feladata: segíteni a megbérmáltakat a felelős keresztény élet megvalósításában.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.07.16 09:22-kor.
Vendég

jim: bocsi, de most nagyon nem tudok Veled egyetérteni, a hozzászólásodból lerí, hogy a katolikus vallásról csak nagyon távoli fogalmaid vannak.

Pedofil és buzi papok? Gondolom csak és kizárólag a magyar kereskedelmi TV-k híradóiból tájékozódsz, melyek ugyebár örömmel úsznak rá az ilyen sztorikra, melyek ráadásul 99 százalékban amerikai forrásúak. Tudod, ahol az egyszerű emberkék még a reggeli rántottában is Jézus arcát vélik felfedezni, mint valami földön túli csodát. Ez pontosan ugyanolyan, mint amikor az általam olyannyira szeretett rally autóversenyzés hazai futamairól csak akkor számol be a Fókusz, ha ott valakit elütnek és akkor elmondják, hogy az összes rally rajongó ön- és közveszélyes állat, mert kiáll az autók elé. Na ennek persze semmi köze a valósághoz.

Elgondolkodtál már azon, hogy miért csak a pedofil papokról hallani a médiában, és egy olyan örömteli hírről miért nem, hogy mondjuk a bíboros hány új kispapot szentelt, vagy hogy mondjuk átadtak egy gyönyörű új templomot?. Ez utóbbi kategória nem hír. Magyarországon sajnos nem.

Idézek Tőled: "ne mondja meg nekem senki hogy sex nélkül élhet egy férfi!!!!!!!!!!!!" Húúú ez nagyon komoly gondolat. Csak éppen a pap elsősorban nem férfi, hanem Isten földi szolgája. Ja és van egy olyan emberi erény, amit önmegtartóztatásnak hívnak. Talán elég ennyi. Persze a papok sem tökéletesek, de ezt soha senki sem állította.

Én római katolikus vallású vagyok, csak ez ügyben tudok nyilatkozni. Természetesen nem nézem le a más vallásúakat és a pogányokat sem, de ugyanezt a minimumot el is várom az embertársaimtól. Tehát azt például már nagyon nem bírom elviselni, ha a saját nemükhöz vonzódók rózsaszín bibliát dörzsölnek a nemiszervükhöz és felvonulnak a fővárosban. Ha valaki megdobálja őket tojással, az pedig már sérti a szabadságjogaikat. És ha te a papokról azt mondod, hogy buzik és pedofilok, akkor én akár azt mondhatnám, hogy az összes homokos ugyanolyan fenékrázogatós kanári, mint akik a híradókban szerepelnek. De én ilyet nem mondok és nem általánosítok. Ja egyébként tetszett, ahogy a napokban egy magát melegnek valló fiatalember azt nyilatkozta, hogy ő azért szíve szerint nem csak a vandálok, hanem a hivalkodó buzik közé is könnygázt dobatott volna. Ezt egy visszafogott, nem felvonulós homo emberke mondta... (Judit18: kedves szomszédod volt felvonulni?) :)

Jim, ha Martinkát nem keresztelteted meg, szerintem a lehető legjobb döntést hozod és ezt most teljesen komolyan mondom. Ettől ő nem lesz se több, se kevesebb. Itt a mögöttes tartalmon van a hangsúly, nem azon a materiális dolgon, hogy keresztvíz éri a baba okos kis homlokát.

feri (mni)

Bea!
Még nem kerestem fel anyósodat, mert a Marci lement a Balcsira én Miskolcon. Szóval majd csak 28-tól leszünk megint együtt Bp.
Először sömöst írjak neki?

Pumperka!
Akkor szupi volt?
Mi még csak Pápán voltunk ilyen fürdőbe, de az nagyon szuper volt. (Illetve Gyulán, de az csak gyógyfürdő) A drága uram el akar vinni minket ide Ceglédre.

Mni!
Szóval még sok helyen van hasonló élményfürdő, de Cegléd elég közel van Bp-hez. (Pl. Zalaegerszeg, a többi szerintem gyengébb, Debrecen, Győr, Balatonfüred, stb. )

Jim!
Én is pogány vagyok, de a gyerekek meg vannak keresztelve reformátusra. A fiam jár hittanra. Kettőre is hi hi :lol: :lol: :lol:
Katolikusra és reformátusra is, neki mind a kettő tetszik. Ő tudja, majd el dönti, de szerintem a református jobban tetszik neki.
A gyerekeimnek mind tesóm a kersztanyja. Nem az én döntésem volt, hanem a drága családomé, a békesség miatt belementem.

Kacika!
Nagyon sajnálom, veled vagyok.

Bosek!
A süti merénylet volt. blanka pedig nagyon ari.

Eszterxx!
Milyen gyönyörű ez az Andris. Nagyon tetszik az életké-es kép, és látom, hogy nagyon unatkozol. "ÁGOSTON ANDRIS"

Kölyök merre vagy? Hiányzol?

Ma próbálgattam a fényképezőgépet!
Had csináljak mááááá olyan profi képeket mint pl. Feri vagy Jim.
(Hát-al nem kezdünk mondatot.)
Hát nem túl jól sikerűlt.
Íme:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ÉS A VÉGÉRE BEALUDT
Kép

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Eszterxx, nem bántasz meg!!! Sőt, örülök, hogy leírtad, amit gondolsz! És én meg egyet értek veled :wink:

Csak abban nem, hogy a katolikus egyház nem fogadja be azt, akit reformátusnak kereszteltek. Mit jelent ez a szó nálad: befogadni?

Az én barátnőm evangélikus és bármikor befogadta a katolikus egyház, ha csatlakozni akart volna. De nem akart végül, mert bizonyos dolgokkal nem értett egyet a katolikus vallásban. Ettől még a papunk örömmel vette, amikor jött és hegedült a zenekarban a miséken. Esze ágában se volt őt "kitagadni" :lol:
Vendég

Katolikus templomban voltam cserkész református létemre. Tetszett az ottani közösség, jól éreztem magam köztük (na jó és halál szerelmes voltam ott egy srácba... :lol: de ez rég volt...).

Teljes jogú tagként szerettem volna részt venni, átkeresztelkedni, hogy teljesen a közösség tagja lehessek, de finoman ugyan, de közölték, hogy nem lehet.

ma már kihevertem, de 17 évesen a világot megváltva azért alapos pofon volt, hogy azért, mert a szüleim valamivé kereszteltek, amihez aztán sosem kaptam tanitást, ezzel ki is zártak.

Na, megyek, mert lassan már Andris is felébred :lol:

ja, és ne bánmtsátok Jimet, ilyen szokott lenni, ha kiborul, majd megnyugszik egy-két nap alatt!!

Kép

KépKép
eszterxx

Hú, lányok, micsoda izgalmas, vallás- és életfilozófiai kérdésekbe mentetek ti itt bele! Mielőtt elmerengenék a témán, elmondom, hogy nálunk voltak Marláék, és nagyon aranyosak voltak mindketten. Az én fiam elég nyűgös fiatalúr benyomását keltette, amit Hanna rezzenéstelen derűvel nyugtázott, majd szépen elszunyókált anyukája kezében. Sajnáltuk nagyon, hogy Monácskáék kimaradtak, de bepótoljuk! Monácska, szólj, ha meggyógyultatok!

Na akkor keresztelő: nálunk egyik gyerek sincs megkeresztelve. Mi magunk is felnőttként keresztelkedtünk (református), de nem vagyunk templombajárók. Sokat vívódtunk a témán, de végül úgy döntöttünk, hogy ha a gyerekek később az útjukat keresve úgy döntenek, majd megkeresztelkednek. Ha pedig Istenről kérdeznek, akkor őszintén meg fogom osztani velük az igen ambivalens, kételyekkel teli hitemet (azt ugyanis elképzelhetetlennek tartom, hogy ne lenne valamilyen felsőbb hatalom, csak most éppen abban nem vagyok teljesen biztos, hogy pontosan olyan, mint a Biblia által elémtárt Isten). És csak azért nem akarom megkeresztelni őket, mert "biztos, ami biztos". Hazudni pedig nem tudnék a keresztelőn, nem tudnám azt mondani, hogy keresztény módon fogom nevelni a gyermekeimet, amikor tudom, erre nem vagyok teljesen képes. Sok olyan tettem, szavam, gondolatom van, ami nem éppen keresztény emberhez méltó.
Jim dilemmájához: nekem nagyon furcsa, hogy a férjed családja akarja eldönteni, hogy milyen vallású legyen Martin, és azt is, hogy ki legyen a keresztszülő. Szomorú, hogy ez ilyen feszültséget okoz nálatok. Megmondom őszintén, nem tudom, mit tennék a helyedben. A férjednek mi a fontosabb, hogy meg legyen Martin keresztelve vagy, hogy katolikus legyen azzal a bizonyos keresztanyával? Mert ha az előbbi, akkor talán kompromisszumot lehet kötni (egy református keresztelővel), de ha az utóbbi (vagy ha számára a két dolog nem elválasztható), akkor nem tudom, mi lehetne a megoldás.
Bea: én egyáltalán nem éreztem kioktatónak a soraidat.
Írtam még egy jó hosszú elmélkedést a "miért kereszteljünk, ha nem akarjuk, hogy közünk legyen Istenhez" témához, de magam is meglepődtem, hogy mennyire megérintett a kérdés, és mennyire belebonyolódtam. Messze túlmutatóan azon, amit egy babás topikba leírnék. Esetleg majd egyszer személyesen.

Ja, erről jut eszembe. Mégsem tudunk menni 28-án :cry: és egyben :) ugyanis 27-től kapunk kölcsön egy hétre egy nyaralót Szepezden. Sajnos ebben a helyzetben nem állt módomban játszani a dátumokkal, megköszöntem, elfogadtam, és remélem, hamarosan lesz alkalmam mégiscsak megismerkedni veletek személyesen.

Jó éjt!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

[quote="eszterxx"]
írta:
eszterxxSokkal többet érnek vele szerintem, ha nem keresztelik meg, hanem megismertetik a hit sok ágával, igy egyrészt a gyerek kap egy alapműveltséget, másrészt majd 14 éves kora körül dönthet, hogy melyik valláshoz szeretne csatlakozni. Ha megadod a gyereknek a megismerést, akkor felelősen tud választani.

Ez az én véleményem, nem akartam vele senkit megbántani.

Eszter: én is valami ilyesmire gondoltam (csak sikerült szokás szerint túlbonyolítanom).

Kép
KépKép
nebula

Fú látom kicsit forr a hangulat :roll: :wink: :o

Részemről én és az egész családom református,a srácok is.A nagyfiam már 2 éve jár az oviba hittanra és nagyon szereti Tud imádkozni,ismeri az Isten fogalmát,tanul Jézus cselekedeteiről....Sztem nagyon hasznos dolgokat tanul,szeretetről,megbecsülésről...
A férjem katolikus de képletesen szólva(nem hivatalosan) átkeresztelkedett :wink:

Talán annyiban értek egyet Jimmel hogy van a katolikus papok között aki nagyon bigott és a katolikus vallás számomra ezért egy kicsit kötött és szigorú,tele szabállyal...pl.ha mi a férjemmel katolikus esküvőt akartunk volna akkor nekem át kellett volna keresztelkedni,egy évig járni minden vasárnap templomba hozzájuk...legalábbis Isaszegen ezt mondták...Aztán inkább lett református esküvő,egyszer kellett menni jegyesoktatásra.A férjmenek is megtetszett a református vallás...kicsit szabadabb számára...
Feri nagyon jól megírtad a véleményed,egyet értek!!És Bea veled is a keresztelés lényegéről!!!Mindenképp Isten kezébe adjuk a gyerkőcöket,legalábbis én így gondolom....

Az hogy ki milyen vallásos vagy hívő természetesen nem azon múlik h hányszor jár templomba hanem mit érez bennt a szívében és hogyan próbál élni,hogyan és mire neveli a gyerekeit és hisz abban h mi itt a Földön egy nagyobb hatalom,Isten jóvoltából élünk,szülünk,halunk...

Eszter,sztem azzal ha megkereszteltetjük a gyerkőcöket semmit nem veszünk el tőlük,hanem csak adunk...maximum majd ő dönt később...de ha kezdetektől vallásosan neveljük azzal csakis nyerhet a gyerek!!!Sztem :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Most csak azért irok, mert Andris ma 4 hónapos!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Hogy én milyen álmos vagyok... :cry: szóval természetersen azért, hogy lássam a vonalzón, hogy ma 4 hónapos. Na jó, csendben fejek tovább...

Kép

KépKép
eszterxx

Beuska!
Azt hittem, már beszéltél is anyósommal, csak elfelejtette újságolni. Szóval, most már itthon vannak. Ha gondolod, írok először neki én, hogy ne érje meglepetésként a dolog. Egyébként biztos örülni fog a megkeresésednek! Szóval, szerintem akár bele is vághatsz. De azért, megvárom, mit szeretnél: szóljak-e neki előbb én?

Feri, megint jól összeszedted a gondolataidat... Bárcsak én is ügyesebben tudnék kommunikálni az emberekkel erről a témáról, hogy ne érezzenek semmilyen negatívumot belőlem...

Eszterxx, ki bántja Jim-et? Ha rám gondoltál, akkor mondd meg! Újra csak azt tudom mondani, hogy eszem ágában sincs bántani őt, én csak azt szeretném, ha újra megtalálnák az utat a férjével egymás felé, beszélgetnének józanul, meghallgatnák egymás érveit és ellenérveit. Saját tapasztalatból (is) tudom, milyen rossz az, ha nincs egyetértés férj és feleség között.

Megyek, mert nagy az éhség...
Vendég

Feri, ez nagyon klassz volt!

Amúgy sztem a katolikus egyház is befogadó, meséltem Nektek, hogy kölyök keresztelős papja, akihez jó messziről jönnek, megáldotta az én kis Danibabámat? Csak mert éppen arra jártunk... A cölibátusról mindettől függetlenül nincs nagy véleményem, de ha megkapargatjuk sajnos nem annyira metafizikai, hanem konkrétan gazdasági okokból alakult ki, ugye ha a gyerök pap lett, a család adott vele valamit, ha tehette, és az egyház meg nem kívánta a leszármazottaknak szétosztogatni. Tőlem távol állnak az ilyen jellegű megszorítások, nehezen értek velük egyet. Sőt, nem nehezen, hanem sehogy. Pl. a zsidó vallás millió szabálya sok szempontból jobban értelmezhető a környezeti körülmények között, mert nyilván a disznóhús a legromlósabb, és anno egyszerűbb volt megtiltani a fogyasztását, mint feltalálni a jégszekrényt. Olvastam valamikor erről egy remek könyvet. Na és a zsidók tényleg nem befogadók, életem nagy szerelme anno bemutatott a széles baráti körnek, meg mindenkinek, és elnézően mosolyogtak, holott igazából a vallásukat nemigen tartották, de az, hogy az unoka mamája ne legyen száz százalékban közülük való, nem fért volna bele. Mondjuk tény, nem is lettem volna anyósnak jó menye... Na mindegy.

Amúgy meg ezeken a kérdéseken kár írásban nagyon összeugrani, mert a szónal egész más az ereje leírva, mint kimondva.

Andrisnak boldog hófordulót, anyuklája egy hős a fejéssel!!!

potyka

Mindjárt elérjük a 400. oldalt! :shock:

Eszterxx, gratula Andrisnak! Én is szeretnék ilyen szőnyeget, de a férjem lebeszélt róla: megeszi a darabjait Kristóf majd. Szerintem meg nem, illetve figyelnék rá. Szerinted?
Vendég

Bea, mikor kicist nagyobbak megrágják, és szedegetheted a millió daarbját. Én azért nem szeretem.

potyka

Bea!

Spec az enyémek nem ették meg a szőnyeget :wink: sőt,nagyon szerették...pici korban hengergőzni rajta,később meg ők maguk rakták össze :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

[quote="panny"]B írta:pannyea!

Spec az enyémek nem ették meg a szőnyeget :wink: sőt,nagyon szerették...pici korban hengergőzni rajta,később meg ők maguk rakták össze :wink:

Mert Neked rendesek... :lol: :lol: :lol:

potyka

Köszönöm a kioktatást, most aztán magamba fordultam. Nekem nem fontos a keresztelő, mert én hittanra járás helyett inkább tanultam mást, de vkinek biztos jó, a férjemnek is az volt, mert nem kallódott, jóra nevelte. Én Isten meg minden nélkül is el tudtam magam foglalni. Hoztam az életemben is rossz döntéseket, most is, amikor meg mertem kérdezni itt a fórumon. Mivel a férjemnek fontos a keresztelő, ám legyen, de akkor miért nem dönthetem el, hogy akkor egy számomra szimpatikusabb vallásra legyen megkeresztelve? És nem hiszem, hogy a flegma sógornőm, mint keresztanya fogja a helyes utat megmutatni a fiamnak. Részemről a téma lezárva. Azért mert vmit nem úgy gondolok, mint más, nem biztos, hogy az a rossz. Vannak Fideszes barátaim is, de attól még a Fideszt is utálom.
Még vmit leszűrtem ebből, nem azért mert most húúúú de megsértődtem:
Majd e-mailezgetek azokkal, akiket a szívembe zártam itt a fórumon, ide többet biztos nem fogok írni.

És 0bea0, igenis irritálsz a kioktatásaiddal. Nem csak a keresztelővel kapcsolatban. Itt egy összefort 1 éves topik volt, mi befogadtuk az újakat, de erre nekem semmi szükségem.
Vendég

Jim!

Ne csináld már!!!!

Én is kaptam már itt hideget meleget itt,én is gondolkodtam már hogy törlöm magam mert volt olyan hogy a soraim szó szeint senkit nem késztettek reagálásra,hiába kérdzetme név szerint az illető b@szott válaszolni :( ....de mégis maradtam valamiért.......Többek közt miattad is,mert nagyon csíplek!!!!!!!!

Távol álljon tőlem h bárki felett pálcát törwek...de abban van egy kis igazság hogy Bea,te kezdted a helyesírási javítgatást is ami nekem abszolút nem volt szimpatikus,de nem szóltam mert jobb a békesség.....
Ha kell akkor én sem jövök többet.... :cry:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

JIM!!! nemááááá, én nem akarok nélküled fórumozni!!!!
légysziiiiii, alig vártam, hogy visszagyere a balcsiról!!!
naaaa, ne ijesztgess minket ilyennel!!! kéééééérlek!

Kép

Kép
kolyok28

Na bazzzzzzzzzzzzzz

Jim!!! Ne máááááár figyi! Egy ilyen téma miatt komolyan törlöd magad???????????????????????????????????

Még az e-mail címemet sem tudod, és egyébként is!!! Tudod, hogy az nem ugyanolyan!!!

Egyem a heves szívedet, gyere vissza, kitől fogok oylanokat olvasni, hogy imádja a bipasikat?????? Annyiszor szembesítesz önmagammal........................

Na, hagy ne könyörögjek szívem!!!!!
Csinálj egy új nicket kérlek, és gyere!
Nagyon várlak!
Vendég

Szia Kölyök!!!!!!!!!!!!!
És Jim, ne menj el.

És nyilvános fórumokon mindig vannak ilyenek, nyugi, nyugi. Nem vagyunk egyformák. És azért ebben jó is van...

potyka

Én már írtam Jimnek e-mailt. Ő itt törzstag. Nem mehet el.

Én is úgy érzem ahogy ő. Szinte értéktelennek, mert nem vagyok vallásos. (igaz ő értékesnek érzi magát - jogosan).

Szóval én nem akarok lelépni, de igenis jó adag kioktatást kaptunk. Szinte átsiklok a vallásos írásokon, mert nem érdekel. Úgy érzem, ezek (azok) a sorok meg akarnak engem győzni Isten létezéséről, márpedig életem során pont elégszer keveredtem ezért konfliktusba. Én úgy gondolom nem létezik, Ti úgy hogy igen.
Nem érdemes ezen vitázni. Hagyjuk a témát. Különben a végén kiürül a topic, és mi a gyerekeink miatt vagyunk itt főleg.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jim, ne csináld!!! Imádunk, tudod nagyon jól!!!!!!!!!!!!! Duzzogj egy-két napot, de aztán vége legyen már! Ha nem jössz, akkor én tegyek fel magamról fürdőruhás képet?????? :lol: Választhattok, melyik felemet szeretnétek, mert egybe úgysem fér rá: egy-egy kockára mi kerüljön: tokaszalonna-darabocska, narancsbőr, lógó mell, 5 hónapos has???
Jim, baby, nincs még egy ilyen biológus-közgazdász-fotómodell-háziasszony-tündér-képolvasó-anyatigris sárkánykánk, úgyhogy ha nem akarod szétverni a topicot, akkor igenis gyere! Ha te nem jössz, akkor én sem irok többet, be-be-be!!!!!

Szeretünk, kis hülye :lol: :lol: :lol: :lol: (és itt most irás közben nagy-nagy ölelés vágyat érzek meg anyai ösztönt... hú, vazze, ezt nem adnris iránt kéne??? Na, mindegy, ő alszik, most Te kapod :lol: :lol: )

Kép

KépKép
eszterxx

[quote="juditkecskemet"]
Én is úgy érzem ahogy ő. Szinte értéktelennek, mert nem vagyok vallásos. (igaz ő értékesnek érzi magát - jogosan).

Judit, TE is érezd magad értékesnek, jóvan???? Mert az vagy és punktum!!!!!!!!! Te is kishülye!!!!! Hozzád is anyai érzések!!!!!!!!! (atyaég, remélem, nem vagyok terhes, hogy ennyire érzelgek... :cry: még ne!!!!!!!!)

Kép

KépKép
eszterxx

Jim, Panny: én ugyan csak január óta boldogítalak Benneteket, és a többieket, de ezt ne csináljátok már!!!!
Jim: Te írtad, hogy ez egy összeforrt csapat. És annak Te az egyik "alkotóeleme" vagy. Nélküled -akár- szét is hullhat, ami összeforrt... Higgadj le, aztán gyere újra!
linocs

Jim, miattam ne szállj ki, kérlek!

[size=12][size=9]Végig azon drukkoltam, hogy ne bántódj meg, és nehogy itthagyd a csapatot.

Hát, nem sikerült...

Nagyon szomorú vagyok emiatt, mert ezek szerint nemcsak emberként szerepeltem le, hanem úgy tűnik, katolikusként is. A jövőben igyekszem jobban figyelni másokra, Rád is.

Őszintén sajnálom, ha megbántottalak, és remélem, még meggondolod magad. Ne büntesd a többieket azzal, hogy rám haragszol, kérlek!

Sajnálom, hogy máskor is kioktattalak Benneteket, ezek szerint azt sem vettem észre. Bárcsak szóltatok volna előbb, akkor jobban figyeltem volna erre is. De csak Szilvánusz mondta, hogy ez gáz...

Szóval, azért, mert másként gondolkozunk, Hédi, én tisztellek és becsüllek. Te voltál az egyik legkedvesebb ember, aki itt a csapatban engem fogadott! Számomra elengedhetetlen vagy itt a topikban.

Még valami: ha a többség úgy gondolja, hogy inkább szeretnétek megválni tőlem, akkor őszintén mondjátok meg, nem fogok megharagudni érte. Ezt a legkomolyabban, tiszta szívből mondom.

Várom, hogy mit döntötök, nagyon izgulok Jim miatt.
[/size][/size]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.07.16 09:23-kor.
Vendég

És Panny, bárki is nem válaszolt (akár én is lehettem az, mert vannak oldalak, amik egyszerűen kimaradnak...), én is elnézést kérek! Soha senkit nem bántottunk meg szerintem szándékosan, téged sem akartunk :lol: !

Kölyök, hurrá!!!!!!!!!!!!!! imádlak, végre itt!!!!!!!!! Ugye te vagy a pingvinmániás, jól emlékszem? Mert akkor lesz majd meglepim :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Juditk, pont azért, mert átsiklasz az írásomon, nem vetted észre, hogy én értékes embernek tartalak Téged is, Jim-et is és mindenkit, aki nem vallásos. Csomó olyan barátom, barátnőm van, aki nem vallásos, mégis nagyon szeretem, becsülöm, tiszetelem őket!
Hogy mondjam el, hogy elhiggyétek?
Vendég

Pfffffffffffffffffffffffffffffffff

Húúúúú, ez most eléggé szíven vert...................................

Nálunk is meg lesz keresztelve Nóri.
Részemről a keresztszülők a mostani eléggé atista világunkban inkább azt jelentik, hogy ha fejre áll a férjem pl. a kocsival, legyen, aki NÉVEN nevezve felelősen tovább viszi az emlékét annak az embernek, aki nemzette a lányomat és segít nevelgetni! Olyasminak érzem, mint a házassági anyakönyvi kivonatot, egy erős, eltéphetetlen köteléknek, aminek a ceremóniájával rögzítem a tényt, hogy valakit a családomba fogadtam! Az ÉN családomba! Nem anyagi segítségre gondoltam, inkább gondolati azonosságra, rokon lélekre......

Tudom, hogy az eredeti jelentése nem ez.
Nem vagyok vallásos. Viszont hiszem, hogy aki a vallása nevelését követve és asszimilálva a mai modern korba éli napjait, az békés, szerethető, nyugodt ember. Talán mert van kapaszkodója? Nem tudom, nem is találgatok, csak elfogadom, hogy ilyen boldogok, mosolyog a szemem őket nézve.

Magam nem fogadom el Isten létezését, köszönhetően annak, hogy gyerekkoromban apámtól zaklatva nőttem fel. Sok kérdés közt sajnos erősen felötlik ebnnem, hogy ha Isten van és jó, akkro miért hagyta??? Miért kellett büntetnie egy 6 évest? Mit követhettem el? Célja volt velem??? És ilyennel akart erősíteni???
Bármyennyire is spirituális a létem, nem tudom elfogadni, hogy van.......

De tisztelem azokat, akik hisznek benne! Ezért nem esküdtem templomban, nem hordok keresztet a nyakamban, nem csúfolom több ember hitét azzal, hogy magam nem tisztelem a jelképeiket!

De Nórit pap fogja megkeresztelni, és néven nevezi a keresztszüleit!!!!! Számomra ez a fontos! :oops: :oops: :oops:
Vendég

0Bea0: azt tudod ugye, hogy nagy kövér betűkkel írás egy topicon kiabálást jelent? csak azért szólok, ha nem tudnád, és nem akartál kiabálni...
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?