Új privát üzeneted érkezett!

Gabi, tök jó az is, hogy napközben nem kell kiegészítés! Sajnos nálunk a helyzet tovább romlott, pedig fejek, mintha fizetnének érte :D; ma már reggel is kellett, csak 50 grammot tudtam adni neki.

Viszont az igaz, hogy mióta kap rendesen enni, sokkal többet és jobban alszik, és nagyságrendekkel kevesebbet sír; látom rajta, mennyivel kiegyensúlyozottabb, boldogabb baba, és ez mindent megér.

Én amúgy úgy csinálom, hogy elkészítek egy deci tápszert, de csak a felét töltöm be cumisüvegbe; előbb jönnek a cicik, aztán mikor már kifogytam, odaadom neki először az 50 ml-t, aztán, ha még éhes, akkor a másik felét. De eddig még elég volt neki az 50. A másik felét ilyenkor elteszem köv. etetésre a hűtőbe, a védőnő azt mondta, hogy pár órát kibír, és melegvizes fürdőben melegítem fel.
De az mindig meg fog maradni, hogy a szoptatással kezdünk, ha csak 2 cseppet bír leszívni, akkor annyit szopik, de nem fogom feladni.

Share, jókat írtál! Én is ki fogok tartani, amíg lehet!

Kriszta, nekem az anyukámnak rengeteg teje volt. 1 éves koromig szoptatott, és aztán is alig bírta elapasztani... sajnos én nem örököltem, de az is lehet, hogy a korábban szedett Bromocriptin "áldásos" hatása, vagy a programcsászár... ki tudja?

Kép
elan

Sziasztok,

Csak beköszönni jöttem, holnap délelőtt indulunk nyaralni. Drukkoljatok, hogy jó időnk legyen, mert elég érdekes időt mondanak jövő hétre :roll:
De bármilyen is lesz, tuti jó lesz az egész :D

Vigyázzatok magatokra, legyetek jók, vasárnap jelentkezem élménybeszámolóval.

Puszi! :)

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok Csajok!

Még egy sort sem olvastunk vissza!
Király volt minden, Anya majd jön és mesél!
puszi Nektek
:) Kép
mot

Judit,
próbáltunk írni a vendégkönyvetekbe, de azt hiszem nem sikerült, úgyhogy itt szeretnénk kis késéssel ugyan, de annál nagyobb szeretettel sok boldogságot kívánni Lili babának névnapja alkalmából! :D :D :D

Csajok,
nem elkeseredni tejcsi ügyben!!! Nekem az elején nagyon sok volt, de én balga nem fejtem, mert a kórházban volt egy szobatársam - a harmadik babája egy napon született Zsófival - aki azt mondta ne fejjek, mert úgy járok mint ő (rengeteg teje volt, iszonyatosan feszültek a mellei, kénytelen volt fejni, minek következtében már a kórházban másfél litereket fejt le naponta :shock: ). Szóval nem fejtem, és Zsófi alig volt 2 hónapos amikor az első jelei mutatkoztak annak, hogy talán nem elég neki. Bevetettem én is mindent, homeós bogyótól a sörig (pedig ki nem állhatom), meg persze fejtem is (csak sokszor nem volt mit...), ezektől némiképp helyrejött a dolog, de azért ott figyelt a tápszer a szekrényben szükség esetére. Nekem amúgy érdekes módon nem segített, ha gyakrabban tettem mellre a kiscsajt, sőt, azt figyeltem meg, hogy akkor termelődik sok tejem, ha végigalszom az éjszakát (vagyis egyben kb. 6 órát). Úgyhogy jó ideig az volt, hogy a reggeli első 2 etetés után, amikor elég sok maradt még a ciciben, akkor fejtem, és azt kapta meg estére pótlásnak, mert estére meg már nem termelődött elég. És ami nagyon érdekes, hogy most meg már nincs szükségem fejésre, mert pont annyi van, amennyit Zsófi igényel. Lehet, hogy nálunk most állt be az a bizonyos kereslet-kínálat. De azért gyorsan lekopogom. Kopp-kopp-kopp! :)

Gabi,
ugyanmár! Dehogy vettem a szívemre azt a 240-et! Örülök, hogy ilyen jó étvágya van a kicsi srácnak! :wink: :D Csak furi volt, mert Zsófi nem ilyen nagy étvágyú, pedig 5 hónapos! Mondjuk eddig szépen gyarapodott, szóval lehet, hogy neki a kevesebb is elég. :)

Kép

Kép
mamm

Sziasztok! :D

Nagyon szépek a babák :lol: :lol: :lol:

Hát ez a tejcsi ügy mindenkinek a szívügye és asszem mindenki megteszi közülünk a maximumot.

Zsókuci drága

örülök hogy jó lett a Ct,csak már úgy szeretném ha kiderítenék hogy mi van és kezdhetnél végre :D
Kellemes pihenést,rád fér :lol:

Napcsi

gyönyörű Nóri mint mindig :D Mi is megyünk a hétvégén a balcsira,remélem jó idő lesz :D

Bibarkám

téged hívlak ma-akkor most mit is írjak,hogy felhívtál??? :lol: :lol: :lol: Beszélünk,puszika :P

Elan

mit jelent ez a vérszegénység?Nem tudod mennyi a hemoglobin?Csak mert Lili is az volt és csak úgy elmúlt.

Witch

örülök hogy jobban vagy,mikor lát majd doki? :D

Benszi

a fotóidtól mindig jó kedvem lesz,gyönyörűek :lol:

Hú,mennem kell,felébredt Falat.................

Kép
lukrécia

Húúú, tiszta dinka vagyok!
Ma hajnalban, miközben Zsófit igyekeztem visszaaltatni, eszembe jutott, hogy nem csak egy Lilikénk van, hanem van nekünk egy FALATKÁNK, sőt egy Napcsi-NÓRI-nk, és egy Numa-NÓRI-nk is!

Kiscsajszik!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!!!!! :D :D :D :D

Kép

Kép
mamm

Lukrécia, 96-os a hemoglobin... de van más eltérés is a vérképen, a hematokrit is alacsony, a lymphocita viszont 60% és 40ig jó... az össz-fehérvérsejt-szám viszont normális...

Kép
elan

Mamm, ari vagy! Benne van a vendégkönyvbe, csak nem teszi be automatikusan, hanem kapok e-mail-t és engedélyeznem kell. Most már látnod kell neked is!

Elan, reméljük nem lesz semmi gond. Ha plazmát kell kapnia, az sem olyan vészes, nálunk mindkét kiscsaj kapott a kórházban, volt para, de szépen rendbe jöttek tőle, Lili még itthon is kicsit vérszegény volt, de elég volt két hónapig a vascsepp...

Falatkának, boldog névnapot! Nekem Ő Falatka, nem Lili :oops: :oops: :oops:

Puszi!

Judit

jucicuki

Jaj lányok,Mamm,Juci,nagyon aranyosak vagytok,köszönjük a névnapi köszöntést,Juci a Te Lilidnek is viszont kívánom. :D
Na most hogy Falat közbeszólt,elszálltak a nagy ihletek hogy kinek mit akartam írni :oops:

Elan

a hemoglobin nekünk is ilyesmi volt,de a többivel nem volt gond.Így azért már más.Szorítok nagyon.

Napcsi,Juci

hol lehet ilyen babatartós úszógumit venni?Hétvégén megyünk a balcsira és be szeretnék szerezni egyet.

Mot family

szuper a családi fotó :D

Gabi

tüneményes a kisfiad :D

Share

fotó van már?Mármint UH :D

Vicuska

ez a Rami nem semmi kiscsaj :D nagyon szép :D

Kép
lukrécia

Mi is strandoltunk :D

Kép
Kép
Kép

Kép
lukrécia

Müller, Tesco, rossman...

jucicuki

Sziasztok csajszikák!!

Jo rég voltam de azért olvaslak ám benneteket :lol: :lol:

Luki!!!

Falat gyönyörűbb mint valaha! Igazi törékeny kiscsaj!
De már nem azért de ti hova jártok strandolni????? A határba?????? :lol: :lol: :lol:

Vicuska!!!

Annyira kis csibészes Ramika :lol: :lol:
Gondolom nincs sok gondotok a napozással jo kis barnabőrű a lányka :lol: :lol:

Napcsi!!

A te Nórikád is jó kis barnabőrű!!
Csuda aranyos a nagyvizben!!4 Figyelted hogy ugyan olyan a mi kis babamedencénk is mint a tiétek?? :lol: :lol:

Benszi!!!

Gyönyörűek a gyerkőcök mint mindig!! És a füvetek is nagyon szép!!! Locsoltok??? Ja és a kovácsoltvas kerités is tuti!! :lol: :lol:

Elan!!!

Szoritok hogy rendben legyen minden!!! Nincs semmi baj a tápszerrel hidd el!! Az én kis Döbrögim csak nasinak kapott tejcit. Sajnos nem volt több . De igy is jo volt. Most meg már nyomjuk a főziket ezerrel. Befigyel a krémtúró is meg a petit danon és a montét is nagyon szereti :wink: :wink: Nem lesz baj meglátod :lol:

Gabicsibe!!!

Gyönyörű Botinak a mosolygós képe!!! Irtó csini kiskrapek :lol: :lol: És hogy nem elég a tejcsi??? Semmi baj!! Ne görcsölj rajta!! Jo kis husi az a legényke :wink: :lol:

Mamm!!!!

Tegyél fel Zsófi babárol képeket!!! Már rég láttam azt a gyönyörűséget!! :lol:

Mot!!!

Nagyon jo a családi pancsi :wink: :lol:

Witch!!!

Hogy vagy ????Sokat gondoltam ám rád és nagyon-nagyon szurkolok hogy ne legyen semmi baj!!!!! Helyzetjelentést kérünk!! :lol:

Minden Nórinak és minden Lilinek sok sok sok boldog névnapot!!!!!!

Nálunk ma nagy a sürgés forgás Ma délután lesz Döbrögim keresztelője. Kicsit kivontam magam a forgalomból mert a t..köm tele a sütés főzéssel!! A konyha olyan mint egy háborús övezet a trópusokon :shock: :shock: Sztem 5o fok körül van benne!!!
De muszáj volt már megcsinálni mert apa 3 hét mulva megy el és oktober végén jön haza . De mindenképp kint akartam az udvaron. Mégis jobb egy kerti parti mint bennt a lakásban :wink:

Most megyek visszaállok a startpályára puszi mindenkinek!!!
Ja és jo pancsizást!!! :roll: :wink:

Kép Kép

Kép
fiona66

Luki Drága, ez a Falatka..isteni kis cukkancs! Nekünk is van ilyen rucink. De talán ezt már beszéltük.

Elan, én is drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.

Fiona, annyira édes Bence az alvós képen. Hmm, Túró Rudi..szóval bűnöztök..na jó, mi is néha.. :lol:

Nekem a változatosság kedvéért megint begyulladt a bal mellem. Naggyon nagyon fáj! A közérzetem is rossz miatta de szerencsére lázam nincs. Én nem tudom miért van ez, talán a fogaival megsérti, de mindíg csak a bal mellem sz@rakodik..holnap kell Ramit 9 hónapos státusz vizsgálatra vinnem, rákérdezek miért van ez de nem hiszem, hogy okosat tudnak majd mondani. Kép spárga Kép imádja a hajpántomat! :)

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vicus,
én ezt a csajt megzabálom, ahogy pózol azokkal az édes kis fogacskákkal... :D :D :D
Sajnálom, hogy megint be van gyulladva a cickó, kegyetlen rossz lehet... Mielőbbi jobbulást! :wink:

Fiona,
hogy sikerült a keresztelő? Tegyél majd képet, jó?
Majd én is teszek Zsófiról, csak most anyuméknál vagyunk. :wink:

Mot család,
milyen volt a nyaralás? Részletes beszámolót kérünk sok-sok fotóval illusztrálva! :D

Witch,
hogy vagy? Minden okés? Nem lehet túl jó feküdni ebben a nagy melegben, de hát a babáért mindent! :wink:

Luki néni,
annyira bájos ez a kiscsajszi! :D Ahogy elképzelem mellé a nagy és erős vőlegényét... áááá.. elolvadok tőlük! Mikor lesz közös kép? :D

Kép

Kép
mamm

Vicuska:
Nem semmi az a spárga. :D
Tetszenek azok a bordó csíkos párnák is, ha nem titok hol vettétek?

Mamm:
Remélem nálatok is minden oké.
Hihetetlen, hogy Dóri nem tud elaludni egyedül, ez nagyon rossz. :(
Zsófi hány kiló?

Lukrécia:
Falatka tényleg falatka, annyira édes kiscsaj. Hány kiló?

Mot Család:
Nagyon jó a családi fotó. Már mi is úgy mennénk strandolni. Jövőre mindenképp megyünk.
Vendég

Juci

köszi,a rossmann meg a tesco már megvolt régebben,ott nem találtam,majd kutakodok még.... :roll:

Fiona

itten a határban is vannak ám strandok :wink: :lol:
Lipótra járunk. :D

Estrella

Falat 6400 gramm,néha éheztetem hogy formában maradjon :wink: :lol:

Vicuska

Rami is egy kis vidámságbomba mint Benszi ikrei :D
Ja,már vmi másik ruhánk is egyezett régen.Sőt a háttérben felfedeztem a játékot..... :wink: :lol:

Mamm

azért néha tényleg rakhatnál ide is képet :D A hó végén randizik megint az ifjú pár,akkor lesz közös fotó. :D

Bibarkám

szuper képeket küldtél :D beszélünk ma.pont szunyáltam :oops:

Kép
lukrécia

Lukrécia:
Dóri is talán féléves korára eléri ezt a súlyt amit írtál. Nem hízunk valami hú de jól. De már megszoktam,ő ilyen. Lemozogja biztos, mert iszonyú aktív.

Ez a mindennapos ordítás elalvás előtt teljesen kikészít. Olyan jól indul a napom, aztán jön az ordítás és elmegy a kedvem mindentől. Annyira szeretném ha egyszer végre eljönne az a nap, hogy lerakom és magától elalszik. Ha-ha-ha. Álom, álom, édes álom.
Persze ne legyek telhetetlen tudom, hisz nemrég még abban reménykedtem, hogy összejöjjön a gyerek. Csak 10 évet vártam rá, szóval még 10 év és talán a gyerek is elalszik magától. Ebben bízom. Csak bírjam türelemmel. Remélem a lottó is bejön egyszer. :D
Kitartás magamnak.

Na, jól elbeszélgetek itt magammal. Ha van valami jó ötlete esetleg valakinek, hogy hogyan aludjon el magától a gyerek, várom szeretettel. (babakocsi, hordozó, kéz és hasonlókon kívüli ötlet érdekel).
Vendég

Luki, Rossmanban most 799-ért akciós megint, legalábbis Fehérváron, de gondolom ez országos dolog, nézzétek meg.

Rami spárgája fantasztikus!

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Látom továbbra is napirenden a szopitéma. Hát igen ez már csak ilyen, nem lehet elget beszélni róla.

Gabi , Elan remélem nem bántottalak meg titeket, nem állt szándékomban. . Már bánom, hogy nekimálltam megint okoskodni. Néha előfordul velem. Na mindegy, az a lényeg, hogy nőjenek azok a gyerkőcök, ha kell a tápi, hát kell.

Share
Hű, nehezet kérdeztél :roll: mintha ezer éve lett volna. Én is így voltam, hogy többnyire este jutottam odáig, hogy a pocakban is van egy gyerek. Aztán eljött az ideje, hogy nem lehetett figyelmen kívül hagyni őkelmét annyit ficánkolt, főleg vezetés közben és ahogy nőtt egyre többet és keményebben. Amúgy a két terhesség hasonlóan simán és zökkenőmentesen zajlott, csak az volt a különbség, hogy más formájú volt a pocakom, illetve most nem szedtem fel annyit, mint az elsőnél. Sőt merem állítani, hogy most majdnem kisebb a hasam, mint mikor terhes lettem Kristóffal(akkor ugye nem igazán volt időm fogyókúrázni) olyan ruhák is rámjönnek amik tavaly nyáron nem. Ez mondjuk, lehet, hogy a több mozgásnak köszönhető.
A "vigyázok magamra" dolog is sokkal kevésbé valósult meg mint az első terhesség alatt. Szerencsére Jázmin nagyon élvezte a járni tanulást így nem kellet már cipelni, csak az elején, ami könnyebség volt mivel rengeteg a lépcső kinn is benn is. Persze azért néha fel kellet venni, ha elesett, vagy másért kellet vigasztalni és akkor még nem is említettem a házimunkát, azt is meg kelelt csinálni valakinek.
Mindent összevetve jól viseltem, csak a végén szenvedtem már nagyon, de ezt már leírtam párszor... :lol: , de nem szülök többet az is biztos. :shock:

Hogy magunkról is írjak, Kristóf továbra is a várakozásaimon felül teljesít. Péntek este csupaszon 5020 g volt. Éjjel egyre tovább alszik, tegnap 10:30-tól 5-ig aludt. Lassan haladunk afelé, hogy átaludja az éjjszakát, remélem...
Reggel szopi után elalszik egyedül az ágyában és napközben sem kell különösebben altatgatni, ha ébren van nézelődik néha reklamál a cumiért ha elunja magát és elálmosodik, de van, hogy elalszik nélküle is...
Jázival most próbálunk átszokni a két alvásból egyre , hogy ebéd után egy nagy alvás legyen. Eddig de és du is aludt , de pár napja nem volt hajlandó délután aludni, ha délelőtt lefektettük, nagy hiszti lett a vége és engedtük felkelni, de vacsira nagyon nyűgös lett. Úgyhogy most próbálkozunk azzal, hogy csak du pihizzen. Hát kíváncsi leszek. 1-kor tettem le és még durmol... :D

Akartam még másnak is írni, de most sajnos csak ennyi fért bele
és most mennem kell, mert még meg akarom nézni a felvi oldalt is, hogy hogy állnak a pontjaim. 25-én meglesznek a ponthatárok..

Puszi, ha tudok még jövök

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok!
Én is jó rég köszöntem be,de Kiskakukk kitalálta,hogy mindenhol FELÁLL,ül,mászik (bár azt érdekesen, a térdeit sokszor nem teszi le), plussz növesztett 2 alsó fogacskát....1szó,mint 100 :nem unatkozom. :lol:
+elkezdtem a hozzátápit,azaz ismerkedést a nem csak szopival.hát ez még nem nagyon jön be. A barack immel-ámmal egy-egy kanál,nagy pofavágás közepette....alma csak a hippes,de azmeg megfogta a hasát,4 napig nem kakilt.egyszóval még 99%szopi,de így is több,mint 8 kg volt 6 hónaposan! :wink:
Babák,lányok Ti,család,mind szép,vidám!!
én is megpróbálok pár képet csatolni!

Kép fél éves lettem

Kép

Kép ülés pofavágással

Kép most a legjobb dolog: ÁLLNI

Réka

Kép

Kép
rékaróka

Helyzetjentés:

Witch még mindíg barnázik, és már nagyon nehezen bírja a fekvést, de a cél érdekében mindent. Kicsit irigyelünk benneteket, mert úgytűnik nálunk ezen a nyáron kimarad a Balaton. Holnap megyünk BABA nézőbe az Istenhegyi útra, már nagyon izgulunk uátna természeten beszámolunk mindenről.

Lukrécia
Falatka igazi nő,

Fiona
köszönjük, hogy gondolsz ránk, nekünk különösen sokat számít.

Vicuska
A képen Rami a jövő talajtornásznője látható ?

Esterlla
mennyi idős a Picur ? ordításban otthon vagyok, igaz majd húsz éves az emlék, de állítom, hogy felejthetetlen. Vannak ötleteim, remélem tudok segíteni.

Mindenkinek jó nyaralást kívánunk
+

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch

holnap várunk hogy mi volt az UH-n

Réka

nagyon ügyes Kiskakukk :D :D :D

Estrella

Nekem azt mondta az óvári dokink hogy van olyan gyereke aki egy évesen 7 kiló,van aki egy évesen 13.Úgysem tudsz mit csinálni,fogadd el hogy Dóri ilyen.Nekem két ismerősöm is van aki ugyanilyen típus mint mi.Ez csak a környezet elvárása hogy minden gyerek legyen dagi és minden felnőtt legyen sovány.

Juci

köszi,megvettem :D

Bibarkám

puszi a fogacskás nagylegénynek :P :P :P :D

Kép
lukrécia

Estrella

gyerek helyett bébi-mindegy,gondolom vetted :wink:

Kép
lukrécia

Mamm
Én a másik topik bunkó megjegyzéseire gondoltam,hogy ne vedd a szivedre :D
Most nálam is így van,ha pihen a cicim legalább 5 órát tele van és még fejni is tudok belőle,viszont a 2-3 óra alatt sajna nem elég :(

Zuzmó
Dehogy bántottál meg!!!Szívesen fogadom mások tapasztalatait csak az volt a baj,hogy amit te tanácsoltál már mind kipróbáltam és sajna nem vált be egyiksem :(
Hihetetlen hogy a te kisfiad már meghaladta az 5kilót pedig boti idősebb nála pár nappal és mi "csak" 4850g-ot nyomunk.

Viszont Elán ez a kapszula valamicskét segít,most már alkalmanként fejni is tudok és tápi helyett azt adom neki.Most már nálunk is kevesevv a sírás és több az alvás.Már két napja este 9-kor fekszik és reggel 4-kor kel,igaz akkor legalább fent van másfél órát,de aztán vissza alszik és csak 8 körül ébred újra.A 11-es alvás pedig megmaradt nála.

Vicuska
Ez a spárga :shock:,olyan szép ez a kiscsaj!

Luki
Szépek vagytok :D Olika csak vigyázzon nehogy Botikám lecsapja a kezéről :D

Witch
Csuriban értetek a kezem,nagy kalappal holnapra!Várunk a hírekkel!!!
gabicsibe

Lukikám
annyira szép a kis menyem,.már alig várom hogy megölelgessem :P :P :P

Réka
milyen ügyi hogy már áll,nem semmi :lol: :lol:

Vicuska
Rami igazi tornász,jó kis spárga :wink:

Witch
drukkolok nagyon!

Benszikém
jó volt beszélni :P :P

nekünk elindult a 3. fogunk :roll: :roll: :roll: éjszakánként ujra műsor van...

Gabicsibe
örülök hogy több a tejci,ügyi vagy nagyon :wink:

bibar

Helyezetjelentés:
Meg volt az Uh vizsgálat, csodálatos volt a Manó, egészséges, mindenne a helyén van, éppen akkora mint a kora szerint kell lennie, csak nem mutatta meg magát. A vérkép eredmény is tökéletes. Továbbra is pihi, de most egy kicsit vádámmabban megy, mert akár rongyosrta is nézhetjük a Cd-ét.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Wich

5 és fél hónapos a drágám. Mesélj, milyen ordítás elleni ötleteid lennének.

Rékaróka

Nekünk a sütőtök jött be, az jó édes, nagyon szereti Dóri.
Vendég

Gabi,
jaaaa, akkor rosszul értettem... :oops: Ááá, nem veszem ám őket komolyan, mármint azt a másik topikot. Van ott néhány okos, aki mindent mindenkinél jobban tud, és főként ők osztják az észt. Nem is megyek már oda, jobb itt nekem veletek! :D :D :D
Ha kimerészkedsz már Botival, bepótolhatnánk azt az elmaradt randit, jó? :wink:

Vicus,
jobban vagy?

Réka,
nagyon ügyes a kicsi fiú!!! :wink: :D

Witch,
örülök, hogy minden rendben veletek!!! Szuper!!! :D :D :D

Bibar,
3. fogacska? Azta! Jól beindult ez az Oli baba! Szegényke, nagyon nehezen viseli?

Juci,
szupi videók! :wink: Olyan édesen játszanak! :D

Estrella,
Zsófi most 7 kg. Az utóbbi egy hónapban alig gyarapodott, de vannak tartalékai, úgyhogy a dokinő szerint nem kell aggódnom. :wink: Amúgy ő sem alszik még el magától, de azt már elértem, hogy néhány perc séta és ringatás elég, utána le tudom tenni a kiságyba. Ebben a hűvös időben meg akkorákat alszik, hogy csak! Bezzeg a kánikulában napközben max. negyed órákat... Amúgy a www-m alatt megtalálod a blogunkat, ott sokat írok arról, hogy hol tart a kiscsaj fejlődésben, és egyebekben. :wink:

Na, és akkor néhány képecske:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mamm

Estrella
Én Witch mamája vagyok, tapasztalatom nekem van igaz már húsz éves, (a fiam 24) kereken öt évig minden éjjel felkekt és ordított. Mindent kpróbáltam, ringattam, énekeltem égve hagytam a villanyt, de egyedül soha nem hagytam sírni. Annak mindíg oka van , ha sír a Baba. A lényeg, hogy érezze mennyire szeretjük. Sok sok türelemre van szükség, marha nehéz tudom. Majd mikor már úgynéztem ki mint az agár, a gyerekorvos kb két éves korában enyhe nyugtatót írt fel neki. Ettől kezdve lassan kezdett alakulni a helyzet. Kb öt éves volt amikor ez elmúlt. Nagyon sok türelem kell hozzá. Elaludt a karomba, de ha túl korán tettem a kiságyba rögtön felébredt, meg kellet várnom, hogy jó mélyen aludjon. Aztán rájöttünk,hogy nem szereti a kiságyat, mert a heverőn már hamarabb elaludt. A mi időnkben volt a mély babakocsi abban is ordított . De a sport kocsiból kilátott ott nyugton volt. És még valami amit nem volt könnyű megtenni, végtelenül nyugodtnak kellet lennem pedig ott volt a lányom, a háztartás, de nem lehettem ideges, mert azt a Baba megérzi és akkor vége mindennek. Ne törődj avval, hogy szalad ház, az a lényeg hogy a Baba jól érezze magát. Szerintem most a foga is kínozhatja hiszen ebben a korban jönnek a kis fogacskák, amik még néhány hétig gondot okoznak majd. Mindenesetre a gyerekorvost ne hagyd békén kérd a segítségét.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch

Köszi az infót, bár okosabb nem lettem, remélem azért a nyugtató nem kell majd. Várom, hogy stabilan üljön és akkor biztosan elnézelődik majd a babakocsiból.

Mamm

Elolvastam a www. alatti írásaidat és megnéztem a képeket is. Amiket írtál hihetetlenül hasonlít Dórira. Kivéve a súlya és az alma, mert mi a sütőtököt részesítjük előnyben. De még a játékok is ugyanazok neki is. :D Meg ugyanazokat csinálja amiket Zsófi. Hihetetlen. :)
Örülök, hogy minden oké veletek.
Vendég

Sziasztok!

Örömmel tudatjuk, hogy 2008. július 10-én 4 óra 32 perckor megszületett

Jezsoviczki Marcell

2600 g és 51 cm.

Jól vagyunk. Van tejcsi is.

Kép

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Sziasztok, most csak röviden, mert nyűgös napot tartunk...

Ma voltunk a hematológián, egy csomót kellett várni, de Gabi úgy türt, mint egy kisangyal... vettek tőle vért, az eredmény még a múltkorit is alulmúlta (a HGB-je pl. 90 volt a multkori 96 helyett), de a hematológus főorvos azt mondta, hogy nem vészes, írt fel folsavat neki, és 1 hónap mulva kontroll.

Szóval kicsit megnyugodtam, végülis ha egy szakember szerint nincs gond, akkor remélem, tényleg nincs. A srác sokat eszik, az elmúlt héten 300 grammot hízott, pedig viszonylag kevés tápszert kap (naponta kb. 80 mililitert)... Gabicsibe, a MoreMilk nekem is egész jól bevált. Vagy az alkoholmentes sör. Most ezt a kettőt vetettem be.

Kép
elan

Jezsoerika
sok szeretttel gartulálunk a csöppséghez, jó egészséget és sok örömöt kívánuk, gyönyörű.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Jerika gratulálunk, csodaszép kis Emberke!

Meiszterék

jucicuki

Jerika gratulálunk, csodaszép kis Emberke!

Meiszterék

jucicuki

Witch
Juhhhhééééééé!Reméljük most már gond mentes,boldog pocakosodás vár rád :D

Erika
Gratulálok és nagyon sok boldogságot,egészséget és sok-sok tejcit kívánok!

Elan
én is ezt a kettőt alkalmazom egyszerre :D
gabicsibe

Elan
Ja és örülök,hogy nincs komolyabb gond!
gabicsibe

Jezsoerika, gratulálok a csöppséghez, gyors összeszokást, tejet garmadával, átaludt éjszakákat kívánok :)

Kép
elan

Sziasztok!

Gyors bekukkanás. :)

Jezsorika gratulálok a kis csöppséghez, olyan kis angyali. :)

Witch neltek pedig kitartás, és örülök, hogy jól vagytok. :)
Witch mama nagyon kedves tőled, hogy irogatsz és helyzetjelentést adsz nekünk. :) Én is sokat gondoltam rátok, minden rendben lesz. Főleg ha ilyen nagyi vigyáz majd rátok. :)

chesti

Jerika!

Gratulálok! :)

Kép
nika28

Jerika! Isten hozta Marcell babát! Gyönyörű kisfiú! Várunk majd a bővebb történettel!

Witch és mamája! Örülök, hogy a baba jól van!! Witch anyuka, nagyon aranyos vagy, hogy írsz nekünk és annyira kedvesek a hozzászólásaid! Jó olvasni őket!
:)

Mamm
, micsoda hajas baba Zsófika! Nagyon kis cukkancs! Köszi, jobban vagyok, már nem fáj a cicim. Remélem egy időre abba marad.

Estrella, a párnákat a férjem varratta Zuglóban egy Rokka nevű helyen. Mi is imádjuk!

Kép

vicuska2007

Jerika

NAGY-NAGY GRATULA :D

Witch

nagyon örülök hogy minden rendben :D :D :D

Mamm

nagyon szép Zsófi :D :D

Elan

örülök hogy nincs nagy baj

Bibarkám

puszikáld meg a kis hőst helyettem is :wink:

Kép
lukrécia

Picit megkésve de minden Nórinak, Lilinek boldog névnapot!
Kép

Lukrécia,
Falatka annyira törékeny kiscsajszi, olyan bájos! Milyen jól áll neki az a kis kalap! :wink:

Moték,
Jó a nyaralós kép! Még, még! :D

Fiona,
Beszámolót és képeket kérünk a keresztelőről!

Vicuska,
Nem semmi ez a spárgás kép, nagyon ügyi a kiscsaj! :wink: Mielőbbi jobbulást a mellgyulladás miatt!

Witch,
Örülök, hogy minden okés veletek, a picurral! Meglásd nemsokára a vérömleny is teljesen eltűnik, és akkor nem kell állandóan feküdnöd sem! Kitartás!

Mamm,
Tündéri Zsófi baba! Milyen jó az utolsó képen az a szoknyácska amiben van! Ja, és a haja! :lol:

Erika,
Gratulálok Marcell megérkezéséhez, sok boldogságot nektek!

Szép kisfiú! Ha lesz időd, várunk a születéstörivel is!

Elan,
Örülök, hogy akkor nem is olyan nagy a gond!

Kriszta,
Veletek Eszterkével mi újság?

Rólunk egy kis helyzetjelentés:
Hétfőn voltunk dokinéninél. Mindkét csajszi 4 cm-t nyúlt, Zsani már 4350 gr, Blanka pedig 3420 gr. Nőttek egész szépen. Meg is voltam ijedve, mert Zsani az 1 hónap alatt 1 kg-t hízott :shock: , azt hittem majd jól letol a doki, de azt mondta ez teljesen oké az elején. :oops: Kedden megjártuk a korai csípőszűrést is, ott is rendben találtak mindent, majd mennünk kell 3 hónapos korukban is.
Nekem tejem továbbra is minimális, de már nem izgatom magam rajta. Most azt csináljuk, hogy mind a ketten a tápszer előtt ciciznek 10-10 percet, de nem mérem mennyit, a lényeg hogy kapnak egy kis tejet is.
Most már sokszor megyünk sétálni, szeretik nagyon, jókat alszanak. Kb. hajnal 1-kor esznek, aztán most már többször előfordult, hogy 6-7-ig alvás volt. Bár mire Blanka elalszik az még jó sok idő, sokat sír továbbra is éjjel, nehéz megnyugtatni. Ezért nem mondom, hogy kipihent vagyok :wink:, de igyekszem pihenni egy kicsit napközben.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk és rövid helyzetjelentés rólunk. :)

Jövök ám majd nyaralós élménybeszámolóval és sok-sok fotóval. :wink: De Motpapa még a héten szabin van, szóval most minden időnket együtt töltjük. :D Ráadásul Apának a Balaton vizétől lett egy jó kis fülgyuszija, amivel minden nap a fülészetre jár és persze a dereka is becsípődött, alig bír mozogni szegénykém. :( Szóval most van egy másik gyermekem, aki kicsit hadirokkant. :lol: Krisztike ma kapta meg a 18 hónapos oltást, sajna már van egy pici láza, de holnapra már el is felejtjük. Amúgy nagyon bátor, ügyes kislány volt! :wink: Holnap meg megyünk bölcsibe beiratkozni, ugyanis felvételt nyertünk. :D Hihetetlen, hogy már ekkora a mi Krisztina királynőnk! :D

Jerika
Az egész Mot család gratulál Marcell Babához! Sok boldogságot, egészséget és sok-sok tejecskét kívánunk! Gyönyörűűűűűűűű! :D :D :D

Elan
Annyira jó, hogy nincs nagy baj!

Witch és Anyukája
Nagyon örülök, hogy a Baba jól van és minden rendben Veletek! Kitartás! Nagyon jó kiscsapat vagytok! :D

Kép

Kép
motné

Sziasztok csajszikák.

Jerika!!!!

Nagy nagy gratula a babócához!!!!
Nagyon szép kis emberke! :lol: Várjuk a szüléstöridet!!!!! :lol: :lol:

Luki!!!

Már régen akartam kérdezni hogy miért indult be a szülésed hamarabb?????Nálam a méhlepény volt a ludas. Teljesen rajta volt a méhszájon :evil: Már az is nagy nagy szerencse volt hogy kihuztuk a 36-ik hétig. Főleg ugy hogy az utolsó két hétben szinte folyamatosan vérezgettem csak nem durván hanemolyan lájtosan. De igy is az utolsó héten már semmit nem fejlődött a Bence!!! Aztmondta a doki hogy elöregedett a méhlepény!! :shock: A 35-ik héten :shock: :shock: Ilyet még nem is hallottam :roll:

Rebe!!!

Zsani 4350 gr??? :shock: :shock: :shock: Azta biborgóját!!! Nem semmi a kiscsaj!!! :lol: :lol: Csak igy tovább!! Nőjenek csak mint a gomba!! :lol: :lol:

Witch!!!!!!!

Hurrrrrrá!!! Hatalmas gratula a babócádhoz!!
Direkt miattad átnéztem a másik topicba hogy megnézzem az uh. képet! Nagggyon cuki!! Vigyázz rá mostmár nagyon!! :lol: :lol: Nagy tolakodás ha megkérdem hogy mi történt a pároddal?? :oops:

Vicuska!!!

Hátnem semmi kiscsaj ez a Ramika!!! Hogy egyem meg azokat a hurkicás combokat!! :lol: :lol: Tiszta dögönyözni valo!!!
Jol meglehet gyúrni meg gyömöszölni mi???Én is már alig vártam hogy a Döbrögi egy kicsit nagyobb legyen ne ugy keljen hozzányulni mint a himestojáshoz mert imádom csikizni meg gyurmászni!! Amit persze ő is imád!! Akkorákat kacag :lol: :lol: :lol: :lol:

Mamm!!!!

Gyönyörű ez a Zsófi baba!!! És nagggyon csinos a drága!! És a haja?? Lassan masnit köthettek :lol: :lol:

Estrella!!!

Nálunk az üvöltés ugy magátol maradt abba!! Dóri megfordul már??Most hogy Bence forog jobban lefoglalja magát és elfárad abban ahogy tornázik!!! Hasrol hátra tud fordulni de azt a szuszogást hallanád meg azt az erőlködést :lol: :lol: És mire végre sikerül jövök én és gonoszul visszaforditom hogy had kezdje előről!! :wink: :lol: :lol: Addig is tornázik és erősödik :lol:
Ja és nem üvölt!!! :wink:

A keresztelő jól sikerült. Nagyon nagyon meleg volt!!Nem tudom lehet hogy rég voltam templomban :oops: de az emlékeimben ugy élt hogy egy templomban hüvös van és alig vártam már hogy bemenjünk :roll: de ebben a templomban minden volt csak hűvös nem!! :roll: :roll:
Olyan cuki volt Bencus kb tiz percig le sem vette a szemét a papról. Teljesen le volt nyűgözve és tátott szájjal figyelt!! :lol: Utána sem volt semmi baj vele mindent szemügyre vett a templomba :lol: :lol: Akkor lepődött meg kissé amikor leöntötték a fejét! De nem sirt Én meg irigyeltem hogy legalább kicsit felfrissült :lol: Nem bántam volna ha az enyémet is leönti a pap :lol: :lol:

Tök jo mert rájött hogy tud sikitani. tegnap a bankban voltunk és pont ott jött rá a sikithatnék :roll: :lol: Kb 10-15 percig voltunk bent de azt konkrétan végigsikitozta :oops: :lol: :lol:
Simán elmehetne bármelyik horrorfilmbe bérsikitani :lol:

Majd teszek fel képeket is csak még nincs fent a gépen!!Lányom nyaralni ment ha hazajön megcsinálja :lol: :lol:

Puszika Kép Kép Kép
Ez a nagyobbik fiam hobbija!! Van belőle vagy Húsz db. Minden méretben :shock: :shock:

Kép
fiona66

Fiona:

Dóri forog már egy ideje össze-vissza. És kb. 1-2 hete kinyomja magát négykézláb és próbál előre mászni. Dülöngél előre, olyan édes. Valahogy aztán az ő sajátos stílusában előre megy. A lábával már jól csinálja csak még a kezével nem jött rá mit is kell csinálni, de hamarosan bejárja szerintem az egész lakást. Addig ő is elvan amíg így próbálkozik, de persze néha begurul.
Most 2 napja nagyon nyűgös, nem tudom mi van vele, de semmi sem jó. ( lehet fog ) :shock:
Jó nagy a fiad. :o
Vendég

Sziasztok!

Majd egy hétig nem volt internetünk, csak most tudtam "beolvasni" magam. A babák gyönyörűek!!

Erika!

Neked külön gratula a kisfiadhoz! Nagyon szép!

Látom/olvasom, hogy visszatérő probléma lett a szoptatás. Kezdő kismamik! Tudom, ismerem az érzést, amiről írtok. Nekem is majd a szívem szakadt meg, amikor kiderült, hogy nem elég a tejem Somának, pótolni kell. Most már tudom, felesleges volt emiatt annyit aggódnom és idegeskednem! Soma egészséges, szépen fejlődik, aktív és érdeklődő. Nem éri meg számolgatni, hogy hány milivel több a tápszer, mint az anyatej, mert csak beleőrül az ember. Ehelyett az energiát inkább a játékra, a nevelésre, a fejlesztésre kell szerintem fordítani. Nekem mondhat akárki akármit, egy csecsemőnek arra van szüksége, hogy anyja 200%-ig kipihent legyen. Ez pedig úgy nem megy, hogy éjjel az anyuka nem alszik, mert a gyereke sem pihen+a nappalt is átüvölti. Ha ehhez tápszer kell, hát tápszer kell. Annál, hogy mit eszi gyerek, fontosabb - szerintem -, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyen! Jaj, nem akartam okoskodni. Bocs!

Nálunk szerencsére minden OK. Jövő héten viszem Somát tanácsadásra, kíváncsi vagyok, hány kiló lehet. Legalább 9 tuti. Az apukájával már csak kis buddhának hívjuk :roll:
ballagyo

Ájájéé, ájájájájééé, veszélyes az út, hazafelé..
:lol: :lol: Kép

Kép

vicuska2007

Sziasztok itt a gyors befutós. :) Bocsi scak képekre tudok reagálni szóval tessék szétbombázni a topicot a babákkal!! :lol: :lol:

Vicuska :lol: :lol: halálos egy kép :) na meg a szöveg hozzá... :)

Falatkát zaabááálom!!!! :lol: :lol: mééég kéépeett!!!

Fiona :) Kis Bence husi ahogy beájult! :) Nagy fiadnak "rémisztő" hobbija van. Én behalnék :oops:

Rékaróka a pofavágós képen iszonyat cukipofa. Az van a szemében "nekem szóltál?" :)

Mamm hogy repül az idő...még mindig pocakosan "élsz" bennem....
Zsófi tüneményes kicsajszika. :)

Mi jól vagyunk köszönjük. :) Szétzabálom a csajomat, olyan édes hangja van ahogy magyaráz. :) Remélem hamarosan már mondatokban beszélgethetünk. Nem tudom meséltem e, egyik nap olyan hisztit vágott le a savoyában hogy kijöttek az eladók... :shock: :oops: Nem zavartattam magam, megvártam mig befejezi. Próbálkozik a kiscsaj, csak rossz ajtókat dönget. :)
Sokat jövünk-megyünk 1-2 képet én is dobok róla. :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

chesti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?