Új privát üzeneted érkezett!

Ildi, én már 19 hete járok. És már az első alkalommal érezem, hogy van még mit erősödniük a most leterhelt izmaimnak. (pedig előtte is rendszeresen tornáztam). Nagyon jó a társaság, a gyógytornászok szerintem profik. Én nagyon sokat tanultam tőlük, aminek hasznát veszem szüléskor. (relaxálás, ellazulás, préselő légzőgyakorlatok). Szóval én azért "budírtok" mindenkit, hogy járjon, ha tud, mert szerintem nagyon hasznos :)

dytke

Beneildi!

Az 1. terhességemnél ugyanolyan szorgalmasan jártam tornázni mint Dytke, hetente 2x, Szigetszentmiklósról be a MÁV-ba! A 2-nál nagyjából 5-6 alkalommal sikerült bejutnom (mondjuk akkor csináltam a 2. diplomámat is és egyre kevesebb időm volt), a 3-nál pedig végre a védőnőm indított tök jó kismamatornát, arra hetente mentem, míg csak ki nem nyílt a méhszáj és a dokim leállított róla! Most, a 4-nél ott tartok, hogy a MÁV-os torna megvan ugyan kazettán, de hiába vagyok a 7. hónapban, egyszerűen nincs időm ilyesmire! Szóval minél több a gyerkőc otthon, annál kevesebb időd lesz ilyen klassz kis kismamatornára! Igaz, azóta meg többet futok a házban, kergetem, emlgetem a srácokat, föl-le rohangálok napjában 30x a lépcsőn, úgyhogy végülis nagyon nem tunyultam el, de azért a kismamatorna ettől célirányosabb! :lol: És nagyon jól megtanítja Kati, hogyan kell lélegezni a kitolás alatt! Azt pedig jó nem a szülőszobán elkezdeni megtanulni, szerintem, de ezt már nyilván Te is tudod! :lol:

Rózsaág!

Általában Auchan-ban is jó áron lehet kapni Gabi mosóport és öblítőt, de a dm-ben tényleg mindig van!

Márti
borossné becz márta

Márti - én is úgy gondolom, hogy jobb jól begyakorolni a légzőgyakorlatokat, nem a szülőszobán nézni nagyot, hogy mit kell csinálni. És örülök, hogy ezt a te tapasztalatod beigazolta :) A másodikkal, harmadikkal valószínűleg nekem is kevesebb időm lesz erre, ha lesz egyáltalán. :)

dytke

Pandácska, örülök, hogy sikerült ideológiai alapot teremtenem egy kis vásárláshoz! :lol: Viccen kívül, ez egy tök jó dolog, maga a hordozás is, és a mei tai is, egyszerűbb, mint egy kendő, úgyhogy annak is tökéletes, aki fél a kötözéstől. Magyar gyártó nem sok van:
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm
a limitált szériájuk nagyon tetszik, de apa agylobot kap, ha beújítok még egy sokadik hordozót :-)
http://liliputi.hu/index.php?m=product& ... t&catId=14
Itt meg vicces, hogy az első csíkos pont olyan mintájú, mint amilyet mi varrtunk anyuval
http://kozycarrier.homestead.com/
Ez egy amerikai, és drágább, mint a hazaiak, de ez még egy ismertebb márka, és sokan dícsérik.
http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/
itt pedig van több szabásminta, ha esetleg mégis erre vetemednél :-)
A babaközelben oldalon is van leírás varráshoz.

Másról is akartam, de Samu éppen letekeri a fülem, majd később, és hozok képeket is.
danann

Dannan,
Közben megtaláltam.http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm Szerinted a selyem pl. most nyáron nem meleg? Nagyon tetszik...
Vendég

Dannan,
Pont egyre gondoltunk :lol:
Vendég

Megnéztem a amerikait is, ott is tetszik 3 :lol: Azért a magyar is jó? Mert azt könnyebb lenne megrendelni, meg gondolom gyorsabban itt lenne.
Vendég

Nem bírtam magammal, megrendeltem a limitált sorozatból a narancsszínűt :D remélem jó lesz!
Vendég

Pandácska, az az igazság, hogy én még személyesen nem találkoztam egyikkel sem, így nem tudok róluk igazán véleményt nyilvánítani, de nem hiszem, hogy rosszabbak lennének.
Ajánlom még ezt az oldalt: http://hugipakk.blog.hu/ aki írja, Orsi (itt a babaneten kamcsatka néven fut néha a hordozós topikban) elismert MT felhasználó, és havonta szervez egy textilpelusos-hordozós klubot Budaörsön, ahol többfélét meg lehet nézni, ki lehet próbálni, és hozzáértőknek kérdést feltenni.
A selyem-MT amennyire tudom, ugyan úgy két réteg erős vászon, azon van még egy réteg selyem, de nem hiszem, hogy ettől sokkal melegebb lenne. Hordozásnál mindenképpen szépen összedunsztolódik baba-mama, ez elkerülhetetlen, talán a MT kicsit jobban szellőzik, mint a kendő, de szerintem nem nagy a különbség. Samu is izzad, én is, de emiatt még nem panaszkodott, csak akkor hőbörög, ha megállok, mert akkor uncsi :-)
Nehéz úgy írni, hogy köztem és a gép között ül, se a billentyűzetet nem látom rendesen, se a monitort :-)
danann

Szerintem imádni fogjátok! Az tetszik nekem is a legjobban :wink:
danann

Dannan,
Köszönöm :D Közben megváltoztattam a zöldesszürkére, a rendelést :oops: Na jó befejezem, megyek fürdetni.
Vendég

[quote="kincsesi"]N írta:kincsesiem emlékszem, hogy valaki írt-e tapasztalatot arról, hogy a szobatisztaságra szoktatásnál amikor elviszitek valahova a gyereket, akkor mit csináltok... Visztek bilit? Vagy pelusba még egy darabig?

lehet kapni a DM-ben utazóbilit. Összecsukott papírbili. Eldobható. Én még most is szoktam magammal vinni, ha kicsit hoszabb útra megyünk és nem lenne tiszta wc útközben.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Hát igen Márti, ettől én is tartok, hogy minél több gyerek annál kevesebb esély marad a tornára. Kazettám nekem is volt itthon, hazudnék, hogyha rongyosra tornáztam volna. Most még bízok benne, hogy majd akkor máshogy lesz. Nálunk itt helyben sajna nincs torna, Lillával meg kicsit lehetetlennek tűnik. Na mindegy, majd ezzel foglalkozom, ha aktuális lesz.
Dytke, minden elismerésem a Tiéd. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Lányok miért lehet az, hogy Kristófnak időnként pici hőemelkedése van? ( 37.2- 37.3 ) :roll:
Néha érzem, hogy meleg a buksija, megmérem olyankor, a fenti eredményt kapom, aztán figyelem megy e feljebb, de magától elmúlik.
Vajon a foga miatt? Vagy vigyem orvoshoz? :roll:
Volt valakinek ilyen közületek?

Kép
Kép
susytunder

susy lehet a hőségtől, de lehet a foga is. amig csak hőemelkedés, nem nagyon érdemes vele foglalkozni szerintem.
a fogzás egyéb tünetei lehetnek még:
forró, piros folt az arcon, piros, kiütéses popsi, általános hurut (alul-fel szó szerint), nyálzás, rágás, nyugtalanság, lefekvéskor sírás, hirtelen, éles felsírás, és ezen kívül jóformán bármi, amit eddig nem csinált a gyerek.
van olyan szerencsés, aki mindet kifogja, van olyan, aki nem. általában a felső fogak áttörése jobban megviseli őket, mint az alsó...

hordozó témában:
nekünk volt kengurunk is, meg kendőnk is. nekem személy szerint nem jött be a kenguru, nagyon kényelmetlen volt, főleg fekvő helyzetben. a férjem szerint azért, mert túl vékony vagyok hozzá.
a kendőt viszont nagyon imádom, igaz hátrtánya, hogy nagyon meleg tud lenni, de jóformán nem tudja a gyerek kinőni. én a 19 kilós ötévesemet is simán hurcoltam benne (persze háton).
sőt, emmának 2 évesen volt egy nagyon anyás korszaka, akkor szinte egész nap magamrakötve hordtam, mint egy csecsemőt. fárasztó volt, de kényelmes. kenguruban már nem fért volna el.

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy!
Lillának volt ilyen, fogzás előtt. Én megmutattam dokinak, de az is csak azt mondta, bizti a fogától. Az igazi láznak a 38 feletti érték számít, a mi doktor nénink szerint kúp csak ekkor kell.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Iricc,
Jó, hogy írtad ezt: általános hurut (alul-fel szó szerint)
mert mostanában szokott lenni Dóri pelusában ilyen ragacs, és nem tudtam mi a fene lehet ez. Nekünk majdnem az összes tünet megvan, kivéve a piros folt az arcon.
Vendég

Nekünk piros folt a kis pocakján szokott lenni. Eddig arra gondoltam, hogy biztos a pelenka, vagy ahogy forog megnyomja, de lehet, hogy ez is attól van. Bár lehet buta gondolat. :roll:

Egy biztos, az edig nyugodt babám egy hisztis, nyűglődő baba lett. Mi nagyon gyakran átaludtuk az éjszakát, már hosszú ideje, de ma éjszaka is vagy 4-szer keltünk. Nem vagyok hozzászokva, így eléggé megvisel.
Vajon meddig tarthat még? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

kincsesi
Adél nem hasfájós?
Én észre vettem Zétinél, hogy (persze amelett, hogy kevés is neki a tejcsi) akkor kezdődik a sírás, ha becsikar a poci. Akkor kicsit leállok, megsimizem a pocit, ráfektetem hassal a combomra, jön egy büfi is és utána folyt.köv.
Mostmár úgy látátom a cumisüveg nem zavart be. Remélem! :oops:

danann
Nekünk melyiket ajánlanád?
Ebbe a kötős kenguruba fektetni is lehet? Mert ez tűnik "kihasználhatónak".
Én is vékony vagyok, lehet nekem sem válna be, mint iriccnek.
Nekem a babaerszény tetszik a legjobban, de sokat adok a véleményetekre!
Varrni nem tudok, az kilőve. :oops:

Beneildi
Azt kell mondjam, ki fogsz akadni!!!:evil:
A védőnő a terhességem alatt se segített semmiben. Most 1* volt kint, amikor hazajöttünk a kórházból.
A dokinéni szintén. Azt mondta, amikor még pocakosan rákérdeztem a rendelésre, hogy nekik arra nincs idejük, mert csak 2 gyermekorvos van egész Üllőre.
Nem is értem egészen. :( A 8 kerben is 4 doki volt a körzetünkben, ott aztán van gyerek. Lakótelep, kisebbség.....
Itt 2 védőnéni van, és mi a szimpibbet kaptuk. Válogatni nem tudok. Mehetek máshova?
Márti te hogy váltottál?
Már ott tartok, hogy elviszem Zétit, Józsiba, Dávid volt Huszárdokijához.
Kezdek kiábrándulni a "vidékből", Üllőből! :cry:

Újra kincsesi
Nyugi, ezt a hsz-t kb 35-40 perc alatt sikerült megírnom. :wink:
Dávidom még mindig Thomasozik, + rákattant a Verdákra is. :lol:
Kívülről fújjuk a filmeket. Már kérni kellett új dvd, mert elkopott a régi. :wink:

pandácska
Mi a fogzáskor a nyugtalanab napokon VIBURKOLT adtunk Dávidnak. (2-3 nap volt)
Homeós kúp, kiméletes és nem lesz tőle "kómás".
Viszont te is és Dorka is megnyugszotok. És lázra is jó! :wink:
Vendég

Hát nem semmi Kriszta! :evil: Elvileg jogod van bárhol dokit választani, csak az a baj, hogy ha messze van, az Nektek szívás...
Én nem vagyok elájulva monori egészségügyi helyzettől, de itt 4 doki van és mindegyik tart egészséges rendelést is, bár sokan vannak. A védőnénik itt se valami hűde szuperek, de azért nem ennyire szar a helyzet...

KépKép

KépKép
beneildi

Dina!

Köszi! Szuper! :) Utazó biliről még nem hallottam, de mindenképp beszerzek ilyet!

Kriszta!
Nem tudom igazából, hogy hasfájós-e Adél... nem húzogatja a lábát feltűnően, amikor sír. Lehet, hogy néha fáj, de szerintem nem mindig az a baja.
Az normális, hogy reggel 160ml-t evett, most meg csak 80at? Nagyon durva a különbség... Zéti mennyit eszik? Egyáltalán, mennyit kell enniük átlagban ennyi idős korban?

Hú, kezd megtetszeni ez a hordozókendő, lehet hogy veszek egyet! :)

Lányok a finisben! Mindenkinek kitartás és hajrá! A hidegfront lehet hogy megteszi a hatást!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi! Szívsen! De azt hiszem csak a Dm-ben lehet kapni! Papír bili a neve.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

kincsesi

Bevallom, nem tudom mennyit eszik Zéti :oops:
Mi cici után tápit eszünk. Van hogy csak 30-at, de volt már, hogy 3*30-at is bepuszilt.
Én csak azt nézem, hogy mennyit gyarapodik.
Mi még minden este lemérjük.

A tápszeres dobozon az van, hogy a 2. hónapig 120ml, utána 150ml kell egy étkezére ennie, viszont ott csak 5 étkezést ír. Mi meg 8* eszünk!
Dokinénink azt mondta a testsúly 10%-át kell egy nap megennie.
Akkor most kb 500 ml/ 7-8 étkezés.

Apának nem szimpi a kendő. :oops:
Én döntök!!! :wink:
Vendég

Hú, csajok, örülök, hogy 'fertőzök' :-)
Kriszta, az, hogy mit ajánlok, attól is függ, te mire, hogyan akarnád használni, illetve mennyire vagy vállalkozó szellemű. Sokan félnek a kendőtől, hogy azt ők biztos nem tudják megkötni, ismerek olyat, aki az össze ilyen hordozóról azt hiszi, hogy egyáltalán nem biztonságos, kiesik a gyerek, stb. Ez persze nem igaz :-)
Alapvetően a kendő a legsokoldalúbb, azzal lehet a legtöbb módon magadra venni a gyereket, kikísérletezni, melyik a legjobb nektek. Ha elmentek valahova, ahol aztán leteszed a babát, akkor pl ismerős illatú takarónak is használhatod, bár belátom, ez nem a legnagyobb vonzerő :-) Itthon nem túl nagy a választék, lényegében a Kismamás, a Nandu és Carolino van, mint magyar, és forgalmazzák még a Lanát, ami ha jól emlékszem svájci, és 25-30 ezer forint (mondjuk biopamut, meg tényleg nagyon szép és szuper, de belátom, nem mindenki adna ki ennyi pénzt érte). Interneten még sok más szépet lehet rendelni külföldről.
Az erszény és a mei tai (kötözős kenguru) használata korlátozottabb egy kicsit, nincs annyi mód, az erszénybe elfektetheted az újszülöttet (már amelyik hagyja, Samu pl sosem szeretett rendesen feküdni, kézben is inkább a vállunkon akart lenni, onnan tudott nézelődni), később beleültetheted a nagyobb babót, a mei tai-jal meg előre-hátra-oldalra tulajdonképpen 1-1 féle kötés van. Ami persze elég, ha bejön mindkettőtöknek.
Megoszlanak a vélemények, hogy mei tai-ban szabad-e újszülöttet hordozni. A Kozy oldalán van kép a gyártóról a 3 hetes babájával a hátán, de ezt csak akkor lehet bevállalni, ha nagyon-nagyon alaposan tudod megkötni, mert iszonyú jól kell tartsa a hátát, fejét, nem lóghat ki a lába, mert a mei tai túl széles nekik lent, ezért a legtöbben csak 3-4 hónapos kortól ajánlják. A babakozelben.hu-n lehet mondjuk kapni hozzá újszülött szűkítő betétet, nem tudom, az milyen. Pandácskának írtam a mei tai linkeket, erszény szintén van a babakozelben.hu-n, illetve van a http://www.bohem-mama.hu/ és ma láttam ezt: http://www.babaslings.hu/ ez egy kicsit másféle, mert van rajta valami állítható csatos rész. Ja, meg a Carolinonak is van erszénye: http://carolino-bebiteka.hu/erszeny.htm az is állítható.
Én akkor használom a kendőt, ha hosszabb útra megyünk, és max egyszer kell levenni és hazafelé újra felvenni. Ha nyűgös, amikor indulni kell, akkor mindenképpen mei tai, mert azzal kicsit gyorsabban végzek, és akkor is meg lehet jól kötni, ha kicsit fészkelődik, de kendővel egy nyügi baba eléggé jól tudja szabotálni az indulást. Most nyáron azt érzem, hogy kicsit kevésbé meleg is, főleg, mivel a pánt a derekamon jóval vékonyabb, mint egy többszörösen rétegezett kendő, de persze így is totál leizzadunk. Ez benne van a pakliban. Az erszény arra van, ha itthon nyügi, és nekem nagyon csinálnom kéne valamit, akkor kb fél perc alatt beleültetem, és ha nem is teljes értékűen, de tudok ezt-azt csinálni. Itthon csak ezt szereti, mert a hátamon nem látja, mit csinálok. Ja, meg akkor erszényeztünk, mikor a csípőkontrollra mentünk pl, mert utálta a kocsit éppen, és a rendelőben nem szívesen kötözgettem volna, ebbe meg csak belezuttyantottam :-) Apja egyelőre csak erszénnyel és mei tai-jal dolgozik, majd talán egyszer megtanítom kötözni is, mert alapvetően lelkes.
Nem tudom, Zéti mennyire szeret feküdni és nem nagyon kilátni, de ha most még igen, akkor is hamar el fog nála múlni szerintem. Nagyfiú már, egyre érdeklődőbb, nézelődni akar majd, ezért szerintem a függőleges pozíció jobb lesz neki. Ekkorának én inkább kendőt használnék, és csak később a kötözős kengurut, de mondom, van, aki szerint már most is lehet. Persze ha rákapsz, akkor majd te is ki akarod próbálni a többi fajtát is, csak idő kérdése :D
Remélem, valamennyit segítettem, bár szó se róla, nem adtam egyértelmű választ :-)

Mondtam, hogy majd hozok képeket, most a témánál maradva hordozósakat mutatok nektek :-)
Kép Apjával
Kép Anya hátán
Kép Hátulról
Kép És bónusz: Samu és a 6hetes unokatesója rajtam :-)
danann

Jesszus, így látom csak, hogy mennyit írtam! Bocsi, hogy kitöltöm a képernyőt :oops: :lol: :oops:
danann

Kriszta
Létezik homeos kúp? :roll:
Mi homeos bogyót adunk neki 3x5- öt kis vizecskébe eláztatva, ill. Németországból kaptunk egy gyógynövényes készítményt, amivel bedörzsölöm az ínyét.

Pandácska
Te mennyi homeost adsz Dórinak?

Kép
Kép
susytunder

danann
Húú, köszi szépen. :lol:
Most bánom igazán, hogy nincs gépem, kézzel meg nehéz lenne megvarrni. :(

Igazad van, a kendő lesz a kezdés, meg közben rájöttem, hogy a méretbeni külömbségek(apa+én köztem) miatt is praktikusabb lesz a kendő.

Köszi!
:D
Vendég

Danann - Hű, hát ez nem semmi! A képek cukik, az érvelés cáfolhatatlan! Én egyenlőre nem gondolkodtam még ilyesmiben, de még a végén rábeszélsz. :lol: Bár az biztos, hogy szülés előtt semmiképp sem vásárolgatok ilyesmit, meglátopm először, hgoy bírunk egymással. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dannan,
Köszi a részletes beszámolót.

Susy,
Napi 3 adagot adok neki, az 3*5 golyó.
Vendég

Danann!

mi a különbség a podegi és a mei tai között?
nekem arra kellene valami ilyesmi, ha megyünk valahova (pl nagybevásárlás) akkor ne a bébihordóban legyen, mert tutti nyűgös lenne, hanem valami hordozóban. meg persze biztos használnám sűrűbben itthon is. ezt néztem ki, szerinted jó lenne nekünk? http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_podegi.htm
ezt elől is és hátul is lehet hordani azt hiszem.
a kendőről én is pont azt gondoltam/gondolom, hogy biztos nem tudnám megkötni... :roll:

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, méhszáj változatlanul jó, úgyhogy mehetünk nyaralni!!!
Lányok! Aki tud nekem bármilyen infót nyújtani Palotai Éva szülésznőről, légyszi tegye meg, őt ajánlotta a dokim, én egyáltalán nem ismerem! Holnap viszont már hívnom kellene, jó lenne valamit tudni róla!
Egyébként jön valaki a holnapi előadásra, szülőszobalátogatásra holnap? Engem a mostani téma izgat a legjobban!

Márti
borossné becz márta

Márti - majd megírod, hogy mi volt? Gondolkoztam, hogy menjek-e, de inkább a torna mellett döntöttem, mert eléggé fáj a hátam és a derekam.

Livi - Samu nagyon édes, ahogy apán alszik :)

Susy - lehet Kristóf is a hidegfront miatt nyűgös, nem? A felnőtteket is megviseli ez a10 fokos lehűlés, nemhogy egy ilyen apróságot. Kitartás!!!

Betty - holnap hozom a dvd-t, apa megírta ma :)

Szalamandra nagyon eltűnt, és Liliommanó is... :o

Képzeljétek, holnap kapjuk meg a kulcsokat, délután átmegyünk kicsit kitakarítani, meg elvisszük a ruhákat vállfán, hátha megúszom a bónusz vasalást :) Csütörtökön pedig jön a költöztető cég délután :) Fura lesz, de már nagyon várom. Viszont netünk nem tudom mikor lesz, remélem hamar :)

dytke

szia kedves Mindenki :)

mára voltam kiírva, de hiába jött melegfront, hidegfront, nem történt semmi. szóval holnap be kell mennem 2 órára és majd kitaláljuk mi lesz.
ha nem bánjátok, majd én is beszámolok a történtekről :) aki még előtte áll a nagy eseménynek, annak talán tudok hasznosat is írni :)

sziasztok

lldi

Ildi
ildi1981

Kincsesi, a legfontosabb különbség, hogy a mei tai-nak két pár pántja van: egy rövidebb a derékra, egy hosszú pedig a vállra, ezt kell még a baba popsiján is átvezetni, hogy jobban tartson, míg a podeginek csak a hosszú vállpántja van, és a body része hosszabb, láttam olyat is, ami egész rendesen takarta a hordozó személy gömbölyded idomait is :-) Szerintem megkötésben nem lehet sokkal nehezebb a podegi viszont míg egy mei tai-nál kicsit variálni kell, a derékpántnál hajtogatni, ha még rövid bele a baba, addig a podeginél nem kell ezzel molyolni, mert fent ugye beigazítod a felső részt, alul pedig a popsinál viszed a pántot, és kész, így pont jól takarja a babát. Viszont, hogy a mei tai oldalán is felsorakoztassak egy előnyt, annak jobb a pereme a két pánt között, és ez jobban tartja a fejét a babának, ha elalszik. Szerintem lényegében mindegy, melyiket választod, nagyjából ugyan olyan könnyű használni szerintem (bár podegit még csak máson láttam, én nem próbáltam, látványra nem volt bonyibb)
Mutatok egy hátizsákot is, ez ma készült az új (na jó, használt, de nekem új) kendőmmel :-D :
Kép
danann

Ildi drukkolunk Neked, reméljük hamarosan babázol!

Lívia, Te elmehetnél babahordó független tanácsadónak, én csak bámulok itt a jól tájékozottságodon. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Újabb rettenetes éjszakán vagyunk túl. :(
Egyszerűen elképedve és tanácstalanul állok a dolgok előtt. Nem hinném, hogy a foga ennyire megviselne bárkit. Valami megváltozott nálunk, csak azt nem tudom, hogy mi. A nyűgösséget elfogadom, mert azt a fogzásra tudom fogni, de azt hogy órákon keresztül sétálok a 7 kilós gyerekemmel miközben altatom, és amint leteszem rögtön felébred és sír, azzal nem tudok mit kezdeni. Hová lett az én nyugodt, jó alvó babám.
Rettegek minden altatásnál, soha nem sikerül fél óránál hamarabb elaltatnom, pedig eddig magától is elaludt, nem volt gond. Hamar átaludta az éjszaát is, de ma is pl. 5- ször keltünk éjjel. Egyre türelmetlenebb, kimerültebb vagyok, most is aludtam vagy 3-4 órát.
Napközben sem tudok pihenni,mert ha nagy nehezen el is alszik, max 40 perc amit alszik, aztán kezdődik minden előlről.
Szerintetek miért lehet ez? Nem tudom mit tegyek, kitől kérjek segítséget.

Kép
Kép
susytunder

Susy - nem tudom mi lehet a baj. Talán a tapasztalt anyukák tudnak segíteni. Mindenesetre kitartás!! SZorítok, hogy Kristóf minél előbb vissza tudjon zökkenni a megszokott kerékvágásba.

Ildi - minden jót Nektek, könnyű szülést, egészséges szép babát, sok tejcsit :) Várjuk a beszámolót!!

Livi - szerintem több témában is lehetnél tanácsadó :) Nagyon édes Samu új képe a vonalzón! Annyira vidám, huncút kis lurkó!

Képzeljétek, már csak egyet alszunk a régi lakásban. 4,5 év után tök fura lesz elköltözni, de már nagyon várom. Tegnap megint volt egy kis sírás-rívás a kimerültségtől (gondolom). Dobozoltam, gyógyszertárba járkáltam, szervezkedtem stb.
Letettem a homeos bogyókról, mert egyszerűen egyik gyógyszertárban sem kaptam azt, amit még Pandácska te írtál Szalamandrának. Ráadásul nem tudom hogy árulhatják gyógyszertárban, ha nem tudták megmondani, hogy mia különbség a 15 és 30 számú között... Arra meg nincs energiám, hogy a világ végére rohangáljak homeos gyógyszertárba. Egy félét kaptam, amit a szülés alatt kell szedni. Ráadásul jó hülyének néztek, hogy minek akarom én ezeket, ezek úgysem jók semmire... Ja és ezt egy pasi mondta. NO comment

dytke

dytke!

Biztos nehéz ekkora pocakkal a költözés, de kitartás, mindjárt itt a vége! És vígasztaljon a tudat,hogy most még egyszerűbb az élet, pocakosan költözni mint kisbabásan!Mi 2 hónapos csecsemővel, no meg egy 2 és egy 4 éves gyerkőccel költöztünk, hát kicsit sem voltam stresszes, a tejem is alaposan megcsappant!De túl vagyunk rajta,és ez a lényeg! Csak annyit csinálj Te, amennyit muszáj, ne cipelj, ne tologass bútort és nagyon vigyázz magadra!

Márti
borossné becz márta

Márti - igen, én is ezzel nyugtatom magam, hogy azért mostmég könnyebb. Csak az a "bajom", hogy úgy ézrem, mintha rokkant lennék, hogy rá vagyok utalva másokra (a férjemre), hogy tegye fel azt a dobozt oda, vagy vegye le a szekrény tetjéről ezt-vagy azt. És mikor egyedül vagyok otthon, akkor olyan tehetetlennek érzem magam, hogy nem tudok úgy haladni, ahogy szeretnék. De ez van, tudom, hogy Ambicsekre vigyáznom kell, ő a legfontosabb, el kell fogadnom ezt a tényt, csak sokszor bosszant, hogy emiatt nem tudok haladni. De majdcsak túl leszünk ezen is :)
És hálát adok az Úrnak, hogy nem vagyok rokkant, mert belegondoltam, hogy nekik milyen rossz lehet, mert ők tényleg mindig másra vannak utalva...
Szóval igyekszem vigyázni magamra, meg pihenni. Holnap megyek dokinénihez, meg ctg-re.
És holnap estétől nem lesz netünk, hiányozni fogtok :oops:

dytke

Sziasztok!!
Susy: Nálunk ugyanez a helyzet csak annyi különbséggel hogy nappal max. 20 percet alszik.. éjjel 1-től pedig fél órát alszik 1 órát sírunk!Nekem a gyerek doki azt mondta hogy este lefekvés elött adjak neki Vibrocil kúpot(homeos) és attól nyugi lesz!!Ma éjjel fogom kipróbálni, mert eddig én is azt hittem hogy a front miatt ilyen nyügi! Szerintem lehet hogy a foguk miatt ilyenek!
Dytke-kitartás!
Livi-drukkolok és hamarosa jó babázást!

Kép
nóri16

Dytke
Én is remélem, hogy minél hamarább helyre zökkenünk. Eddig én is a frontra fogtam, de azok jönnek mennek az én kis drágám pedig nem változik. Na majd meglátom.
Vigyázz magadra a költözés során.

Nóri
Szóval akkor ez lenne a homeos kúp.
JKrisztától kérdeztem tegnap, mert ő írt erről, de aztán nem írt semmit, biztosan elkerülte a figyelmét. :roll:
Ez a Vibrocil kúp milyen gyakran adható? Doktornénitek ajánlotta?
Azért kitartás nektek is, baromi nehéz, hiszen nem tudsz segíteni.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Dytke - VALÓSZÍNŰLEG NEM TUDOK MA MENNI TORNÁZNI, MERT JÖTT A KÁLYHÁS EMBER (TUDOD, AKI AKKOR HÍVOTT, OTT AZ ÖLTÖZŐBEN) ÉS BONTJA A KÁLYHÁNKAT!!!! Az egyik szemem sír, másik nevet!!!! A dvd-t előre is köszönöm, de szerintem ma ne "cipled" majd inkább hétfőn. Hétfőn bejössz a Homoktövisről? Vagy inkább fussunk össze holnap miután végeztél a kórházban? Ha gondolod, priviben cserélhetünk telefonszámot. A költözésnél tényleg nagyon vigyázz magatokra! Csak ésszel mindent, ne hősködj, nem kell senkinek semmit bizonyítanod! :D

Susy - Sajnos nekem lövésem saincs mi lehet Kristóffal. Asszem én hasonlóképp pánikba fogok esni, ha mi érünk majd ebbe a korba. :roll: Kitartás! Örürkké biztos nem tart!

Ildi1981 - Welcome. Várjuk az élménybeszámolódat és drukkolunk!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

November 18-ára várjuk első babánkat és mivel a nődokim (akihez nem ragaszkodom) a Délpesti kórházhoz tartozik, amihez szintén nem ragaszkodom (nagyon messze van tőlünk, plusz egyszer már jártam ott és nem fogott meg :( ), úgy döntöttem, hogy talán még nem késő (23.hét) új kórház és új doki után néznem. Ebben kérném a segitségeteket!
Egyik alternativa a MÁV (ÁEK). Elkeztem elejétől olvasgatni a hozzászólásaitokat, de 60e-t nem könnyű végigfutni :D . 2 napig tartott az első 30 oldal, ekkor győzött a józan ész és úgy döntöttem, inkább kérdezek. Bocs, ha ismételnetek kell magatokat...
Ha jól szűrtem le az infókat, akkor a MÁV (ÁEK) bababarát kórház és többségében pozitivak a tapasztalataitok. A nőgyógyászom (akinek elmondtam, hogy másik kórházba igazolok) azonban azzal riogatott, hogy 90 férőhelyes, szóval itt nagyüzem van, túl zsúfolt a szülészet. Erről mi a véleményetek?

Dokiválasztásnál nálam az a fő szempont, hogy bátran rábizhassam magam, mert tapasztalt és szakmailag maximálisan felkészült és a természetes szülés hive. Ha jól látom, Szabó György dokit javasolták a legtöbben, Fazekas Zsuzsa szülésznővel párositva, ez még mindig áll?

Köszönöm előre is a segitséget!

Gabesz
ugabesz

Dytke!
Jó költözést neketek, nyugit, amennyire lehet :lol: , vigyázz magatokra és jelentkezz hamarosan! Visszavárunk. :lol:

Susy!
Mi Lilla 5 hónapos korában ugyanígy jártunk. Az éjszakát 1 napos kora óta végigalvó kisbabámból egy ordító, nyűgös, éjjel 3x kelő baba lett. Végigcsináltunk mindent, vettem sok új szakirodalmat stb., semmi sem segített. Egy kivétellel, talán a masszás. Mi ekkor fejeztük be a tanfolyamot, utána újra aludt. Hogy a három heti rémálom emiatt ért véget vagy csak éppen ezzel egy időben azt nem tudom. Lilla akkor se beteg nem volt, se hideg-forróság nem volt, plusz foga sem jött. Szóval fel a fejjel, előbb utóbb szerintem simán visszaálltok.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Hát bevallom én senkinek nem ajánlom az ÁEK-ot. Előző terhességem, egyben az 1., Down sy miatt megszakítottuk, akkor a MÁV Kh-ba kerültem műszerhiba miat a HIETE-ről, ifj Kelemen Dr-hoz, hát sikerült majdnem belehalnom. A doki abortus után rám sem nézett! Mint a középkorban, gyakorlatilag otthon fejeződött be a vetélés hatalmas vérzéssel. Szóval oda még egyszer be nem teszem a lábam!!!!
De most újra optimista, no meg egy csomó előzőekből adódó bonyodalom után, terhes vagyok! :)
Én a Péterfy - SOTE I Női - Szt István Kh irányában gondolkozom, pontosabban keresek végre egy igazi, megbízható SZÜLÉSZ-t.
nuszo

Susy!

Viburcol nekünk semmit sem ért, többre mész, ha Te iszol citromfűteát, az átmegy az anyatejbe és nyugtató, altató hatással van a babára! Barátnőmnek nagyon bejött, pedig az Ő kislánya előtte éjjel 8x kelt!

Gabesz!

Én másik párosnál szülök szeptemberben, a szülésznővel ma találkozom, a dokim viszont olyan, amilyennek Te leírtad és tuti, hogy el is vállalna! Én már 3 fiúcskát szültem nála és nem cserélnék dokit semmi pénzért! Ha érdekel, kérdezz nyugodtan, akár priviben is!

Márti
borossné becz márta

Gabesz!
Én az általad említett párosnál szültem, sok itteni lányhoz hasonlóan és csak ajánlani tudom őket. Ha kérdésed van szívesen válaszolok.
A Dél-pesti is ugyanolyan kiemelt kórház, szóval ott sincs kevésbé nagyüzem. Viszont egy lepattant kórház, nekem több ismerősöm szült ott, akik bár az orvosaikkal elégedettek voltak, a helytől nem voltak elájulva. Ehhez képest az Áek csilli-villi hely. Ha sikerülne egy jó dokit találnod, aki mindenben megfelel, szerintem jó helyen leszel.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi lányok a hozzászólásokat, nem adom fel, csak nagyon elkeserít a helyzet, hiszen együtt szenvedek vele.
Nemrég beszéltem anyukámmal, ő azt mondja hétvégén többször látta, hogy a gyerek odakap a füléhez. Ezt én is láttam, viszont nem úgy kap oda, mintha fájna neki, hanem mintha játszana a fülével, húzogatja. Mindenesetre holnap reggel irány a doktornéni. Felírok mindent, hogy el ne feledjek valamit. Nekem ez a gyakori hőemelkedés sem tetszik. Kiváncsi vagyok mit mondd majd.

Márti
A citromfűteát ismerem és ki is fogom próbálni, de mindenesetre elmegyünk orvoshoz is, engem az nyugtatna meg.

Bettyna
Reméljük nektek nem lesz ilyen gondotok, én szívből kívánom, hogy ne legyen, mert nagyon rossz ilyen helyzetben lenni.

Gabesz
Bababarát szemléletben van némi változás, mivel már nem csak régi MÁV-os csecsemősök vannak, hanem ugye több kórházból, de ha határozott vagy akkor nem lesz gond.
Pontosan az összevonás miatt valóban zsúfoltság van, sokszor nincs hely, és a terhespatológián ill. a nőgyógyászatra kerülnek az anyukák, amígnem lesz hely.
Bár én más orvosnál szültem, de a szülésznő az stimm, Szabó György és fazekas Zsuzsa az egyik favorit.

Nuszo
Sajnálom, ami veled történt, de szerintem minden kórházban akad olyan akinek pozitív a véleménye míg másnak negatív.
Én a Péterffyban nem szülnék, a barátnőmmel ott csesztek el alaposan, de ez az én véleményem.

Kép
Kép
susytunder

Szió!

Susy
Ne haragudj, hogy nem reagáltam! :oops:
Mentségemre legyen mondva, hogy hordozó lázban égek. :wink:
A Viburkol egy homeos kúp, egészen kicsi, pici babáknak is lehet adni.
Sima gyógyszertárban is kapható.
Gyakoriságát nem tudom, nem volt rá sűrűn szükség. Nekem Dávid védőnénije ajánlotta.
Remélem ez beválik, és megnyugszik Kristófod! :wink:

Gabesz
Üdv itt!
Én (és még sokan mások :lol: ) meleg szívvel ajánlom neked a párost!
Én is a Délpestibe tartozom. Oda vitt a mentő tavaly, missed ab-vel. :cry:
A kórház borzalmas és a hozzáállás szánalmas és dühitő.
Csak azt tudom mondani, hogy a lehető legjobban döntöttél! :)

Szülészet valóban zsúfolt, főleg a frontokkor. Azonban orvosilag a topon van.
Biztos olvastad, hogy a gyermekágyas rész sajnos hagy kivetni valót maga után. :(
Az a pár nap kibírható és elfogadható. A szülőszobai ottlét kárpótol érte! :wink:
Jó helyre jöttél, itt mindenki segit-mindenkinek!

dytke
Jó költözést, és sok segítséget! :wink:
Várunk vissza még szülés elött!

danann
Nagyon jó a kendőt! És Samu új képe csibészes! :wink:
Átugrottam a hordozókendős topicba- most vagyok teljesen megzavarodva.
Mindenkinek más a favorit!
Mind1! Én ma veszek egy Nandut, lesz, ami lesz!
Aztán mindenképp szeretnék egy MT-t. (remélem apa nem olvassa)
:lol:
Írtad, hogy használtan vetted? Hol?
És ez jobb, mint a Nandu?(gondolom igen)

Ma megyek 6 hetes kontrollra!
Remélem megdicsér a dokibá! :wink:
csak az a 8ezer ne lenne
Vendég

Gabesz - Üdv itt minálunk :)
Most például a front miatt tényleg nagyon sok baba született, és szülésznők mondták a szülők iskolájában, hogy néha előfordul, hogy a terhespatológián is be kell rendezni gyerekágyas szobákat, de azért nem ez az állandó helyzet.
Eddig én is csak pozitívat hallottam (főleg itt) az ÁEK-ról. Az biztos, hogy az egyik legjobban felszerelt szülészete van, és koraszülött osztálya is van.
De látod, nuszo-nak (sajnos) nincs jó tapasztalata. Szerintem ez egyéntől is függ, hogy kinek mi a szimpatikus, milyen emberekkel találkozol.
Ma pont egytől van szülőszoba látogatás, ha gondolod és még odaérsz menj el és nézd meg milyen. Minden szerdán van egytől, kettőtől pedig előadás különböző témák, minden héten más, havonta ismétlődve. Kivétel minden hónap 2. szerdája, mert akkor este 6-tól van, nem egytől

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?