Új privát üzeneted érkezett!

Fű Nyafi de jó nektek!!!! :D
Örülök, hogy iylen jól telt a nyaralás.

Nekem bármelyik időpont jó, hétfőn 2-től, a többi napon 10-től.
Most Ti jöttök!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Én is dobok képet.

Szétszedte a tesó szobáját:

Kép

Kép

Apájától kapott egy hintát

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi:Örülök,hogy jól telt a nyaralásotok.....nagyon szépek vagytok.
(Én még nem kisérleteztem fürdőruhát felvenni :oops: :oops: :oops: )

Apának csak szeptemberben lessz szabija,talán mi is eljutunk majd valahova.Van még másfél hónapom hogy kinézzek valahogy.

Anyós:Mi is velük lakunk,bár csak egy udvaron,és nem egy házban.Ő is nagyon szeret okoskodni,de annyi előnye van,hogy a Réka a mindenük.Soha nem idegesiti őket a gyerek.Náluk sohasem szakad el a cérna.

Na én is hoztam pár képet....

Réka hintázik..
Kép
Kép
A hintaágyban...
Kép

És Réka ül a fűben.......
Kép
Vajon ki van ott?
Kép

Bocsi ha sok lett,de alig tudtam válogatni.

Kép

Kép
ancsa03

Nyafi :D
Látszik, hogy jól éreztétek magatokat! Szuper, hogy minden jól sikerült :lol:

Krisz :lol:
És Csabesz mit szólt a "rendrakáshoz" :?: :wink: Ha olyan,mint Kristóf, akkor gondolom ráhagyta a húgira 8)
Fogyókúrával hogyan haladsz???
RFF - mindig elfelejtem bevenni :oops: :oops: majd holnaptól megpróbálom rendszeresen...reggel még ok, de utána teljesen kimegy a fejemből :oops: :oops:

Gem :D
:shock: :shock: :shock: hihetetlenül gyönyörű Rebeka!!! :shock: :shock: ezt a képet valahova tuti, hogy el kéne küldjed! Hááát lesz vele "bajotok" ha felnő!! (nászasszony most ne figyelj :wink: )

Köszönjük mindenkinek a köszöntést hóforduló ügyben :wink: Marcusunk már tud pá-pá-t inteni (nagyon úgy tűnik, hogy már nem véletlenül "lengeti" a kezét), s tegnapelőtt mamáékkal a földön játszott, s belekapaszkodott a tornázójába, s felállt :lol: 8) azóta már többször megcsinálta, nagyon ügyes, csak lesek :shock:

Amaryl :D
Sajnlom anyós helyzetet!!! Ha jól emlékszem Lili születése előtt beteg volt :roll: azóta ezek szerint meggyógyult, s már újra a régi :roll:
Mekkora lakásban/házban laktok így ennyien együtt, ha szabad ilyet kérdezni???
Olyan megoldás, hogy nekik venni egy kisebbet, nem jöhet szóba??
Pont egy barátnőm van most ilyen nehéz lakásmegoldás közepette, s náluk felmerült ez a lehetőség, mint megoldás....csak azért mertem leírni....
Minden esetre kitartást és erőt kívánok! A legfontosabb, hogy a pároddal tudjátok rendezni a kapcsolatotokat!!!

Kia :D
Levi is nagyon ügyes!!! GRatula a szép súlyhoz!! Szépen fejlődtök!
Mi ma nem tudtuk Marcit lemérni, mert annyira megijedt, amikor Apukája rá akarta tenni a mérlegre (kétszer megpróbáltuk), hogy inkább hagytuk, s majd legközelebb :roll:

Ancsa :D
Gratula Réka mászásához! Így legalább nem kell aggódnod, hogyan adod le a felesleget :wink:

Edit :D
Jók a képek! tényleg nagy segítség lehetett a két csajszi a disznó ölésben :wink:
Kriszta sem egy nagy darab csajszi, igaz??? Az egyik képen olyan édes a kis pipaszár lábaival :wink:

Cas :D
Csilla is nagyon ügyes már, ahogy látom :wink: Te ott mered hagyni őt/őket egyedül a szobájukban?? :roll:
Nekem most ez a dillemám, hogy most, hogy már lassan közlekedik, de mindenképpen nagyon mozgékony....hogyan hagyjam magára...a járókában még ok, de ott is hamar kárt tehet magába, ha pl. előre vagy hátra esik :oops:
Ja, és Kristóf már több, mint egy hónapja "szakított" a csajával, így most nagyon jól van. Jár otthon gitártanárhoz, s azt mondák neki, hogy tehetséges (már nem az első profi zenész mondja :wink: )...most ennek él, a mamáéknál berendezett egy zenesarkot, s mint itthon egész nap gitározik 8) na meg persze szórakoztatja a mamát/papát, akik nagyon élvezik, hogy legalább az egyik uncsi otthon van :)

Jade :D
Ilyen magasság/súly arány mellett szerintem se nagyon szólhatsz semmit!! Bár te nagyon vékony lehettél Bálint előtt ezek szerint :roll:

Szilvi :D
Ti is nagyon ügyik vagytok! Nagy segítséged van a takarításban, látom :wink: Azt hiszem, hogy előbb-utóbb én is rászánom magam a kenyér héjjára, de még gyűjtöm az energiámat :wink:
Babapiskótát én már darálva adtam neki...most pihentetem, mert lehet, hogy attól volt két száraz, piros folt a kis arcocskáján :roll: azóta csak babakekszet nyomatunk darálva :)
A nyelve Marcusnak is folyton kint van, a dokinéni szerint is az ínyét birizgálja :roll:

Remélem, hogy senkit nem hagytam ki (Kismok, téged nem láttalak :roll: :roll: , merre vagy?), jó éjszakát Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Eléggé eltűntem az utóbbi napokban. :oops: De mentségemre legyen, hoyg ezernyi dolgom volt, nem lustaságból hiányoztam. :)

Szilvi, Nyafi, örülök, hogy jól sikerültek a kirándulásaitok! A képek önmagukért beszélnek! :) A manók pedig nagyon aranyosak mindegyik fotón! :)

Gem, Rebeka tényleg gyönyörű. Zsófiról is kérünk ilyen volt-ilyen lett képeket! :D Az én sóógornőmnek is teljesen más felfogása vana gyerekneveléről, amit nem szavakban mond el, hanem már bebizonyította a nevelés során (8 és 12 évesek a fiai). :roll: Nagyon jó ezért a példakép előttem: tudom, hoyg úgy mint ő NEM szeretném nevelni a gyerekeimet! :roll: :roll: :roll:

Kismok, kikirándultátok magatokat? Milyen volt, mesélj!!! :D Köll a tapasztalat a mi kirándulásunk előtt! :wink:

Cas, gratula Csillának a felálláshoz!! Nagyon ügyes. Boróka mostanában négykézklábból vagy az égnek tolja a fenekét vagy ülésbe vágódik, bár még csak amolyan féloldalas ülés, támaszkodva. De ami késik, nem múlik! :D Sebi? Élvezi a nyarat?

Titti, remélem, minden gond nélkül hazaérkeztetek és a szomorúságod ellenére is most élvezitek az itthon töltött időt!!! :) Ha tudsz, gyere beszámolóval! Mennyit maradtok?

Jáde, valóban, neked lehet a legkevesebb szavad a panaszra! :D Ilyen méretekkel én tutti nem panaszkodnék. Na jó, nem tudom, hoyg az annyi kiló hogyan oszlik meg nálad az annyi magasságban :wink: , de kövér biztos nem lehetsz! :) Mit szóljak én a 160 valamennyivel (no, csak max. vagy 3-4 centi 160 fölött) és a 66 kilóval? :shock: 66 is csak most lettem, szinte egyhavi stagnálás után - diéta mellett. És sajnos már nemsokára - kevesebb, mint 3 hét alatt - lejár a diétám, úgyhogy az eredeti súlyomat most biztos nem érem el. :roll:

Kriszta, jaj, de édes Domi! :D Mutass valami közelebbi képet is róla, hoyg lássam a mosolygós arcocskáját is! :D Boró is nagyon szereti a hintát, bár eddig csak vagy kétszer tettem bele, mert nekünk nincs állandóan felszerelve.

Ancsa, Gratula Rékának is az üléshez, mászáshoz! Úgy, úgy, most már lőttek a kilóknak! :wink:
Sajnálom, hoyg ennyire szenved a kicsi drága a torna miatt, de hidd el, csakis az ő javát szolgálja. Netes ismerősömnek a fiacskáját, aki szintén koraszülőtt volt, "kínozták" így és teljesen rendbejött, normál időben tault meg járni meg minden. Most már abszolút semmi különbség közte és más egykorú gyerekek között.

Szilvi, szándékosan hagytalak a végére. :D Azt hiszem, neked több mindenről írok. :)
Ami Krisztát illeti, hogy "nagydarab-e" az attól függ. Ha a súlyát nézzük, hát valóban elég madárétkűnek tűnik. Ez néha igaz is, de azért általában jóétvágyú és mindent meg is eszik, csak ne legyen semmi baja. Most szerencsére rendbejött az evőkéje a betegséég után. De egyévesen 11,5 kiló körül volt, most pedig - egészen friss adat - 13 kg. Szóval jó 1 év alatt csak másfél kilónyit hízott.
Ami viszont a magasságát illeti, a kép mindent elmond:
Kép
Szóval, magasságügyileg soha nem tartozott az átlagos csajok közé :D :lol: :lol: A normál magassága ott a piros tartományban lenne, most 27 hónaposan kb 85-86 kellene, hogy legyen. Múlt heti mérés szerint viszont ő 94 cm. :shock: :shock: Szóval, attól függ, honnan nézzük, mert nagydarab is, meg nem is. :D

A gyerekeket én simán együtt hagyom a szobájukban. A kiságyban nem tartom Borókát, csak ha feltétlenül muszáj, illetve ha alszik. Nekünk járókánk nincs, nem is férne el, de nem is kellene, mert azt úgyszintén korlátnak tartom. Akkor már ottvan a kiságy, ha azt akarom, hogy ne mehessen sehová. Kriszta is az egész lakásban mászkált (na jó, a szobája, az előszoba és a konyha volt az "élettere") és Boróval is így lesz szerintem. Kriszta elég hamar megtanulta, mihez nyúlhat, mihez nem, illetve ezek a helyek végül teljesen bababiztosak lettek. (No nem túlozva, mert a sarkokra azért nem szereltem védőt, a fiókoknak sincs babazárjuk, stb. én úgy gondolom, évekkel ezelőtt sem voltak ilyenek, és lám, nekünk sincs semmi bajunk. :D )
Anno krisztával én is szívbajt kaptam minden olyan esetkor, amikor beverte valamijét, és mindig magam okoltam, hoyg nem tudtam ivédeni. Szerencsére, nagyon talpraesettek ezek a manók és nagyon rövid időbe telik, míg egy kis magabiztosságot szereznek, tökéletesítik a mozdulataikat és akkor már nem lesznek olyan nagy esések, beverések. Úgyhogy, nyugodj meg, lazíts egy kicsit, a tőled telhetőt úgyis megteszed, sőt, még annál is többet, és kell hagyni a kicsiket is egy kicsit "kibontakozni"! :wink: :wink: :wink:
A pároddal sikerült megbeszélni a dolgokat? :roll: Talán anyósék miatt volt valami? :(

Ezt most elküldöm, aztán még írok egy kicsit magunkról, ha hagyja még Boró, mert éppen felébredt...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mi jól vagyunk, Kriszta szerencsére meggyógyult, már a múlt hét közepétől az AB-t sem kapja. Az evése is helyrejött (kopp-kopp) és mintha a hiszti is alábbhagyott volna. :D

Borókának most már ténylegesen kijött a foga, már nagyon szúr :D és az ő csakölbenakaroklenni-hulláma is elmúlt. :) Mint írtam, próbálkozik a felüléssel, jobbanmondva a leüléssel, mert négykézlábból ereszkedik oldalra. Még támaszkodik, de biztos hamarosan rájön a titok nyitjára ő is! :D

Ha minden igaz, mához egy hétre István már szabadságon lesz és megyünk is kirándulni. Egyelőre 1 hétre mennénk el két baráti párral a hegyekbe, aztán, ha még összejön, mennénk máshová is. Ugyancsak a hegyekbe, de rövidebb időre és lehet, hoyg Kriszta nélkül. De ez még nem biztos, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. :)

tegnap délelőtt vendégeink voltak, Istvánnak volt egyetemista társa a kedvesével és még egy barátjával, délután pedig a húgomék jöttek. Este kiruccantunk velük egy nem messze, de nem is közel lévő falucskába, ahol isteni pisztrángot készítenek. Megünnepeltük a házassági évfordulónkat. :D :D :D Eredetileg úgy képzeltem, hoyga húgomék vigyáznak a manókra, mi meg elmegyünk valahová, de István már nem vezethetett, mert ivott egy pohárka italt délelőtt. No, de így jobban is sikerült, mert kettesben biztos nem mentünk volna eddig. :D Nagyon jól éreztük magunkat. :)

Puszi és szép napot, hetet mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Itt akkora vihar volt, hogy csak na, a medencénket is elvitte, ami jelenleg az udvar közepén áll, mert nem bírom el egyedül.

Gyerköcök nagyon tüneményesek:)

Szilvi, Gem, Dominika!

Kérdéseitekre válaszolva: nagyon nehéz nem visszaszólni, de sajnos meg kell állnom, mert abból csak balhé lenne amit inkább kerülök, mert sajnos általában "én húzom a rövidebbet", és a jelenlegi állapotban nem szeretném, ha én lennék a hibás ha egy ilyen veszekedés után anyósom kapna egy infarktust, és akkor én lennék a hibás.
A párom nem akarja egyedül hagyni az anyját(apukája már meghalt a páromnak), így semmi kilátásom nincs hogy elköltözzünk, de még építkezésre sincs annyi pénzünk, hogy itt ahol most lakunk építsünk. Ráadásul most még nehezebb helyzetben leszünk, mivel lassacskán nem csak magunkat kell eltartani, hanem anyósomat is. Mivel most lett nyugdíjas és nem egy egetverő összeget fog kapni, csak azt nem tudom, hogy a fenébe fogjuk csinálni.

Sajnos én nem merem kirakni a Lilit a szőnyegre ennek 2 oka van: 1. a fiúk, mivel nem figyelnek oda és félek, hogy felrúgják szegénykémet
2. igazából még nem tud mászni, és még probálkozni se probálkozik. Csak az ágyunkra szoktam rakni és ott meg forgolódik.

Nyaralás: én is mennék legszívesebben, már azt se tudom mikor voltunk utoljára, de majd jövőre, vagy még idén be kéne iktatni egy hétvégét.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége. :D
Nekünk nagyon jó volt.Egy dolgot leszámítva. :(
Nincs sok időm mert elúsztam.Hétvégén aludni jöttünk haza és nem csináltam semmit,most próbálok csinálni valamit de nincs ok kedvem.
Szombaton voltam kozmetikusnál,ez azért nagy szó mert mióta a Levi megszületett 1x voltam kb.2 hónapos lehetett. :D
Anyuméknál voltunk,vásároltunk.
Vasárnap elmentünk délelőtt strandolni(3an) ,délután meg moziba apával.
Anyuék vigyáztak a Levire.18h-ra értünk haza,Levinek 38.5 lett a láza.Amikor elmentünk nem volt semmi baja.Anyum mondta,hogy nagyon megy a hasa is.Este vacsi előtt adtam neki panadolt meg bonolactot.Hamar elaludt de felsírt 30 perc múlva és üvöltött kb.1 órán keresztül,nem tudtuk megvígasztalni.Nehezen visszaaltattam de éjjfélkor felébredt ivott és aludt reggel 6.15ig.
Reggel nem volt már láza,de még mindig nagyon megy a hasa.
És a kedve is a régi. :D
Szerintetek lehet a fogtól?Még mindig nincs neki egysem. :D

Mondanátok nekem piskóta recepteket?Én kétszer próbáltam és egyszer sem sikerült.Nem jön fel soha.
Úgy megkívántam a kókuszos kockát,imádom!!!!

Szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Apa elővette a szendvicsét Levi meglátta és elkezdett morogni(ha nagyon akar valamit ezt csinálja,mint egy kiskutya),ő is megkóstolta.Meglátta,hogy én is eszem az enyémből is evett.
:D

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Bocsi az újbóli eltűnésért, de múlt héten Apa félszabin volt és igazából sokat voltunk együtt, illetve egy halom zöldséget és gyümölcsöt tettem el télire Csongornak. Ma fejeztem be a répával és már majd leszakast a derekam, mert tényleg mindig ici-pici üres percemben vagy pucoltam vagy csomagoltam, mostam, főztem stb.

Jó lenne már tényleg babatali dátumról dönteni. Nekünk egyedül a 22 nem jó, mert akkor megyünk orvoshoz havi vizitre. Pl. legyen szerda. Mit szóltok hozzá? Az időpont talán a kora du. nem? Mi valószínűleg hosszú időt nem tudunk ott lenni, mert Apa visz és hoz minket, csak neki lesz egy külön újta közben, de remélem 1,5-2 óra belefér. Így tudtuk csak összehozni...

Minden babó annyira édes!!! Most nem tudok reagálni senkire, de este megpróbálom. A lakáskeresés és a munka (itthoni és céges) mellett nagyon nehéz időt szakítanom bármi másra, de este tényleg megpróbálom.

Csak egy gyors kérdés, mert ahogy olvaslak titeket felmerült bennem, hogy ugye nem baj, hogy Csongor még nem tud nyégykézlábra állni? Hasalva már nagyon sokat mocorog és a maga sajátos módján kúszogat is, de csak pici távokat tud megtenni. Tudom az egyik legfiatalabb baba, de még eddig meg sem próbálta kinyomni magát. Még ráér ezzel, ugye?

Puszi és jövök még,
Réka

Kép
solymosy

Szilvi, Edith!
Koszonom a gratulaciokat. Zsofirol majd inkabb az elso szuletesnapjan tennek fel ilyen "ilyen volt, ilyen lett" kepet. Rebeka mult penteken toltotte a harmat.

Zsofinak kijott a harmadik foga is, aminek orulok, bar furcsa modon nem felul kozepen... :?

Szilvi!
Levi nagyon edes ezzel a szendoevessel!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvi, miféle piskótára gondolsz? Sima, tojásos piskótára, tortalapféleségre? mert annál egyszerűbb nem is létezik (szerintem) :D.
Tepsi méretétől függően, lehet 4, 5, 6 tojásosat készíteni. Illetve bármennyiből lehet. Közepes tepsihez ált. 5-6 tojás kell.
Én így szoktam:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját egy kis tálkába teszem. A fehérjéket kemény habbá verem 5-6 ek. vízzel (annyi kanállal, ahány tojást használsz) és 10-12 ek. cukorral. (a tojások számának duplája). Mikor kemény a hab, akkor a sárgákhoz hozzákeverek 1 kiskanálnyi szalakálit és 1 ek-nyi citomlevet, hoyg felfuttassam, majd az egészet hozzákeverem a habhoz. Miután hozzáöntöttem a sárgáját, már kezdem belerakni a lisztet is kanalanként, miközben óvatosan kavarom, vigyázva, hyog össze ne törjön nagyon a hab. Lisztből is ugyanannyi kell, mint cukorból, 10-12 ek-nyi. Lehet barnapiskótát is csinálni, akor 2 kanál kakaót is hozzá kell adni, de ezt le kell számítani a liszt mennyiségéből.
Jól kikent, kilisztezett tepsiben kell sütni, az első 5 percben erős lángon, majd közepes lángon. Az első 5 percben nem is szabad kinyitni a sütő ajtaját. Akkor van kész, ha a teteje már nem ragad, illetve tűpróbával a belseje sem ragacsos. Mennyi idő, hány fok, nem tudom, nem olyan a sütőm, de eddig mindig mesült. :D :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Tényleg mozgalmas hétvégétek volt :wink: Nagyon jó, hogy Levinek már semmi baja, sokszor hallottam, hogy a fogától mehet a hasa a babának, de majd az "okosabb" anyukák megmondják,hogy lehetett-e attól :roll:

Én úgy értettem, hogy Kriszta vékony, remélem, hogy nem értetted félre, nem akartam semmi bántót írni :oops: Tündéri kiscsaj, s az egyik képen, ahol ül, tetszettek a vékony lábacskái :wink:
Párommal nem az anyósék miatt voltak gondok 8)
Szönyeg - háát az nálunk nincs, az egész lakásban mindenhol hidegburkolat van, s csak a habtapi, illetve az ő szobájában egy pici szőnyeg, ahova lerakhatom, de nem tudom hosszan otthagyni, mert eddig is mindig arra dőlt, ahol nem volt puha :oops: Majd talán ha magabiztosabban ül/áll :roll:

Gem :D
Tudtam, hogy elfelejtem, pedig láttam a vonalzón :oops: ISTEN ÉLTESSE REBEKÁT!! így utólag is :oops: Mindkét lányod 11-én született :wink: Hol jött Zsófi Baba harmadik foga, ha nem felül középen :?: :roll:

Réka :D
Kitartást a sok melóhoz! Csongi pedig szerintem nincs lemaradva semmiről, minden baba más ütemben fejlődik!
Addig örülj még nem hozza rád a frászt!
Marci már kezdi megtalálni a rácsot az ágyán, s a járókáján, s hát nagyon félek, hogy mikor üti be magát.

Mennem is kell hozzá, mert unatkozik - szerintem (ő ilyenkor, s ha bármit akar "nyöszörög")

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jaj, Szilvi, dehogyis értettem én félre! :D Csak épp megmagyaráztam, hoyg végülis "nagydarab", mert nagyon magas, viszont kilóban elég kevés. Ó, még csak 6 hós magzat volt a pocakomban, amikor azt mondta a doki, hoyg nagyon szép hosszú lábai vannak, ami egy csajnak angyon is jól áll! :D No, nem hazudtolta meg magát! Mondjuk, én nem is bánom, ha vékonyabb fajta lesz, és nem kell majd mindig a plusz kilókkal küszködnie, mint az anyjának. :roll: :oops: De hogy Borónak mikor lesznek csinos lábai? :wink: :lol: :lol: Ezekből a kis hurkákból mikor lesznek olyan lábak, hogy a pasik megbámulják!? :shock: :oops: :lol: :lol: :lol: (Vagy még hamarabb, mint gondolnám? :wink: )

Gem, Boldog születésnapot Rebekának, utólag!!! :oops:
Kép

Réka, nagyon ügyes vagy!!! :) És ne aggódj, Csongor is megtanul mindent szép sorjában. Emlékszel, mennyire nem szeretett hasalni sem? És hoyg megjött hozzá a kedve?! :wink: Semmiről sincs lemaradva! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, tiszta hülye vagyok. :oops: :oops:
Zsófinak boldog hófordulót! :)
Kihagytam még valakit????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi!

A fogától lehet, de azért a székletét figyeljed.
Nagyon édi ahogy eszi a szendvicset :D

Réka!

Nincs semmiről se lemaradva én drága kicsilányom 8 hónapos lassacskán, és még csak forgolódik. Hidd el majd egyik napról a másikra rá fog jönni, és Réka írja jól addig "örülj" míg nem mászik, mert onnantól kezdve nincs megállás :D

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Csongor elaludt, így úgy döntöttem addig nem megyek semmit sem csinálni (vacsi, pakolás, mosogatás stb.), amíg nem írtam. Így van esélyem még rá :) .

Most csak ezt az oldalt futottam végig, így csak ezekre reagálok...

Nyafi
Tök jó lehetett nektek!!! Annyira jó kimozdulni egy kicsit a hétköznapokból. Már maga a környezetváltozás sokat számít és energiával tölt fel.
Igazi kis kikapcsolódás lehetett.
Én is már úgy szeretnék, de bevallom idén nem lesz mert ha lakást veszünk, akkor szóba sem jöhet. De valamit valamiért...
Én igazábzól olyan helyre vágyom, ahol egyszer végre valaki más főz rám (a másik főztje nekem annyira tud ízleni) és még ráadásul ki is tálalja nekem és el is mosogat utána :D . Micsoda kérések! Én már most ennyitől boldog lennék... :lol:
Abigélnek annyira édes pofizacskói vannak :lol:

Kriszta
Domi csúcs, ahogy pakol. Ez már igazi rámolás! :lol: , de bevallom nekem az a kép tetszett, ahol a gyerkőc a fejére tette a négyszögletű sapkát, ami ezekből a polifómokból készült. Mutattam a Páromnak is, csomót nevettünk rajta, olyan édes :lol:

Ancsa
Nagyon édi Réka a fűben, mint egy igazi kis fehér nyuszi :)
Ilyen hintánk nekünk is van és Csongor imádja. Egyik nap elaludt benne, majd felteszem a képet, annyira édes. Bár gondolom ezt minden gyerek eljátsza egy párszor...
Tudom-tudom ám, mindenki azt mondja hogy addig van nyugalma az embernek amíg fekszik egy gyermek, de tudod milyen egy Anya már alig várja hogy valami ügyességgel elkáprásztassa a gyermeke. Annyira jó érzés látni, ahogy fejlődnek, ügyesednek... és a kúszás-mászás egy hatalmas lépés, mert kimozdul egy állandóságból.
Kitartás a tornázhoz. Egyszer nálunk is jártak és nagyon sírt Csongor. Én bevallom fellélegeztem, hogy azt mondták lehet hogy egy-két alkalmmal jót tenne a torna, de igazából nem annyira fontos, mert magam is korrigálni fogja azt a picit kötöttséget, ha már forog-pörög. A szívem hasadt meg érte, de kitartás, mert ha már most ilyen nagy fejlődésen ment keresztül Réka, akkor tényleg megéri. Gondolom ilyenkor is a sok-sok szeretet a legfontosabb utána, hogy érezze mellette vagytok és abból biztos vagyok benne hogy nincs hiány. :)

Amaryl
Az előző oldalt még nem tudtam elolvasni, de valami olyasmit vettem ki a szavaidból, hogy családi kötődésk miatt van egy kicsit nehéz időszakotok a Pároddal. Megértem, mert nálunk sem a legrózsásabb a helyzet és igazából tudom hogy néha itt én vagyok a ludas. A lényeg hogy tényleg a megbeszélés a legfontosabb. Persze ha Anyósoddal vannak a problémák (nem a bőrébe megférő fajta, hanem a mindenbe beleszóló), akkor nagyon nehéz lehet, de tudom milyen amikor a gyerek elfogult a szüleivel szemben és ez konfliktushoz vezet egy kapcsolatban. Nálunk többször előjött... Nem rég pár napja és nem volt a legkellemesebb sem nekem sem pedig a Férjemnek. Volt egy nagyon rossz esténk, sok sírással a részemről (bár azt hiszem a fáradság is hozta ezt), aztán két nap kellett amíg kibeszéltük a Férjemmel és bevallom sok tekintetben jobb belátásra tértem. Sok-sok kitartást és türelmet hozzá...
Köszi a bíztatást.. a mozgásfejlődéssel kapcsolatban. Az az igazság, hogy ilyen lökött Bak magam vagyok, akinek fontos a szabályszerűség és a rendszer és én lökött ha eldöntöm, hogy valaminek már meg kellene történnie, akkor ezen rágódom. Sajnos sokszor magammal szemben is túlságosan sokat várok el (mások szerint elsősorban, én nem veszem észre) és remélem Csongornál ezt nem teszem majd. Igyekszem, de jó hogy itt van Apa aki kontrollál ilyen téren.

Szilvi17
Leviról a szendvicses kép, nagyon édes. Sokat fogtok még később ezen a képen nevetni szerintem.
A láz nem lehet esetleg a strandtól? Ott olyan könnyen el lehet bármit kapni. Csak azért jutott eszembe, mert a nővérem a kislányukat fél évesen vitte strandra először (nem vitte vízbe, csak ott volt a füvön a pokrócon egész nap) és másnapra láz és hasmenés lett belőle. Állítólag ott szedett valamit kis apró vírusfertőzést össze (ő mondjuk hányt is állítólag nagyon).

Gem
Zsófinak gratula a foghoz! Hol jött ki, ha nem felül?
A két kislányod valóban gyönyörű. Rebeka szemei és fürtjei egyszerűen csodálatosak. Igazi angyalka, de látszik rajta az elevenség és gyermeki rosztcsontság :) .

Szilvi72
Köszi a bíztatást. Persze tudom hogy minden gyerek mozgásfejlődése más és más, de valahogy olvastam, hogy egyik baba már áll, a másik ül, mászik-kúszik stb. Persze Csongor fiú és hát a fiúi lustaság az áll nála. Többször csinálja, hogy lát egy tárgyat, ami messze van, majd kifacsarodik, hogy eléjre, de 4-5 próbálkozás után feladja és keres egy közelebbit :) .
Bepakoltam egy jó pár játékot egy múanyag tálba, mert gondolta milyen jó időtöltés lesz, hogy üldögélve kipakolja és ezzel el van egy darabig. Egyszer végignézte hogy én kipakolom és vissza, majd átadtam neki a terepet. Mit csinált? Fogta a tálat és egyszerre kiborította az egészet... :lol: , azóta hiába próbálgatom a dolgot, mindig megfogja a tál szélés és borít..., szóval praktikus a lelkem! :lol:

Egyébként minden baba aki már ül, áll, mászik, kúszik és kijött a fogacskája (mert mindenféle variáció van amióta nem írtam) nagy gratula!!! :lol: Mellesleg még a fogunk sem jött ki, de majd csak lesz egyszer, fogatlan felnőttek nem igazán léteznek, legalább is amíg nem lesz protézisük :lol:

És persze minden babának (mert ílyen szempontból is többről lemaradtam) Boldog Hófordulót és Születésnapot!

Puszi, rohanok főzni,
Réka

Kép
solymosy

Jelentem Csillának kint van az 5. foga, és maholnap a 6. is kint lesz szerintem. A kiscsaj egyre ügyesebben áll fel, és négykézláb sincs már előtte semmi akadály. Annyira aranyosan csattognak a tenyerei a kövön, ahogy teper. :D (CSak sajna mindig pont a kőre hasal le, csúnya felfázástól félek... :()
Voltunk a hétvégén nyaralni picit anyuékkal. Sebivel kirándultunk és kisvasutaztunk, nagyokat pancsoltunk a medencében mindannyian, jókat ettünk, jókat játszottunk. CSak sajnos aludni nem sokat aludtunk, de hát ez a mi formánk minden nyaraláson, így már meg se lepődünk. :twisted: (Sebi nagyon rosszul alszik idegen helyen, bár itthon se sokkal jobban... :? )
Kép
Kép
Kép

Most csak ennyi, mert a többi elszállt... :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok lányok!

Már olvasó üzemmódban! :wink:
De elsőként is: Isten éltesse az hófordulósakat, és a már 3 éves Rebekát!
Holnap bővebben jövök.

KM

Kép
Kép
kismok

Solymossi! Ok lányok ő mondta először, akkor szerda, 23-a, két óra! Tudom mindenkinek ilyenkor alszik a gyereke, de kocsiban és babakocsiban is tudnak aludni, úgyhogy hajrá! Meg itt is, van két ágy is, szívesen odaadom mind a kettőt! Abigél is osztozik! Ki jön? Azért sokat ebédeltünk vacsiztunk máshol is, anyós is besegített néha a főzésbe, bár inkább én vállaltam magamra, mert nekem ez volt a kikapcsolódás, hogy nem mindig én vigyáztam Gigire…Lehet rám vetni a követ. Mosogatógép is volt! Ja és csak lecsó készült, meg sült csirke salival rízzsel…
Edit! Nem semmi! Ez a piskóta neked könnyű? Ne félj megbámulják a férfiak a dundus lábát Borónak! Elsőnek mindjárt az apja!!!
Réka! Nekem Abigél most kezdett négykézlábazni! Egy hó van közöttük. Meg most olyat csinál, hogy felemeli a fenekét háromszögbe, és onnan próbál leülni, de még támaszt, aztán előre taknyol. Nagyon büszkén tud ám nézni!!!
Ancsa nem semmi az a kis nyuszi a fűben!
Lányok nektek a gyereketek mikor kúszik nem nyalja mindig a padlót? Nem tom hogy szoktassam le róla.Segítség!
Cas nálunk csak kő van, már nem is kísérletezek a habtapival, jó vastag pulcsi, meg naci, azt hadd menjen. Bár be akar mászni a kutya kosarába, oda nem szívesen. Hol nyaraltatok?

Kép
nyafi

Hello Lányok!

Apa tegnap lestoppolta a gépet, aztán nem tudtam jönni!

Edit!

Csinálok még Domiról közeli képet, a fogaival együtt. :wink: Ha meglátja a fényképezőt, mindig pózol és vigyorog. Szerintetek fotómodell lesz?? :wink:
Tökjó, hogy Kriszta és Boró szépen elvannak egyedül, ezt azért irígylem. :D

Szilvi!

Csabesz csak röhögött a képek láttán, kupi nem maradt, mert én mániákusan rámolok vissza Domi után.
Kíváncsi vagyok, akkor hogy röhögne, mikor beszabadul a féltve őrzött vasútmodellei közé.
Majd nyomok róla fotót, sztem tök ízésesen megcsinálta a kiscsávó.
Amúgy a diétám eredménye jelenleg:-2 kg, tehát 63 kg vagyok.
És nem éhezem mellette, Edit javaslatára kicsit néha bűnözöm és a jóllakásig eeszek.
Tessen rendesen szedni az RFF-et!!! És beszámolni róla!

Judit!

Akkor csak hatalmas kitartást küldök Neked, és ha nyomja valami a szíved, gyere oszd meg velünk!!!! Hátha úgy könnyebb!

Réka!

Ez bizony mr igazi rámolás. Csak nem jó irányba pakol. Nem ki, hanem befelé kéne rámolnia. :D

Cas!

6. fog??? A colgate felvette már Csillát statisztának??? :D :D :D
Már próbáltátok a fogmosást is?

Bocs, h most mindenkihez nem szólok! Boldog hófordulót még Zsófinak és Csillának!!!

Nyaralás: mi még nem tudtuk eldönteni.
a 2 úticélunk: Járda-szigetek és Marad

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Csak pár szóra jöttem, nézzétek el, ha nem írok mindenkinek! :oops:

Réka, természetesen, vannak valamit-valamiért esetek, és elhiszem, hoyg nektek fontosabb egy saját lakás, mint egy kirándulás. Bár ez is kell, de ez pótolható. :) Kívánom, hogy minél hamarabb összejöjön a házikó. :)
Édes lehetett Csongor. Tényleg praktikus. :D Inkább... Pasi! :wink: :wink: :lol: :lol:

Amaryl, sajnálom, hoyg ez a helyzet nálatok. Csúnyát mondok, és nem illik :oops: , tudom, de ezek szerint, amíg anyósod él, nektek nem igazán van életteretek. :roll: Arra sincs lehetőség, hoyg egy szobát-konyhát-fürdőt biztosítani neki külön? Vagy konyha nélkül, ha majd amúgyis nektek kell eltartanotok, de ne legyetek állandóan a szeme előtt. Vagy ő a tietek előtt. Ne haragudj, nem okoskodásnak szánom, nehogy félreérts, csak én ilyen életet nem tudnék elképzelni, ezért gondolkodom minden variáción, ami szóba jöhet.

Amúgy azt vallom, hoyg házasság után a férjnek és feleségnek a társát kell pártolnia, nem a szüleit. Nem azt mondom, hoyg szembeszálljon velük, hogy tiszteletlen legyen, de létfontosságú kérdésekben nem állhat a szülők mellett, ha azok más véleményen vannak. Neki már a saját családja a fontosabb. Szerencsére nálunk ezt mindkét félről így gondolják. Múltkor mondta anyósom, hogy neki nincs nagyobb öröme, mint a gyerekeit boldognak látni. Szerintem ez a normális felfogás.
Még egyzser elnézést, ha esetleg bántó voltam, nem állt szándékomban. De ha jól sejtem, azért te is így gondolod a dolgokat. Csak egyszerűen tehetetlen vagy, amit nagyon meg tudok érteni.
Szerintem nincs mit aggódnod neked sem Lili miatt. Biztos, hoyg behozza a dolgokat. :)

Nyafi, ha ez nehéz, akkor mi könnyű? :shock: Hisz csak egy habot kell verni és belekavarni ezt-azt. :D Ez a legegyszerűbb sütiféle. :D

Kriszta, várom a képet. (És rólad is. - Mit szólnak majd a gyerekek, ha felnőnek? Hol van az anyjuk a képekről? :shock: Nem is volt az életükben? :wink: ) Túl már nem tudok írni pár napja... :(

Cas, gratula az újabb fogacskához!!! És örülök, hoyg jól éreztétek magatokat!

Kismok, gyere, gyere, gyere!!!!! :)

Rohantam....

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas:Gratula az 5. fogacskához!!!!!

Nyafi:Részemről jó a dolog,bár kengurúval kell menni,mert apa dolgozik,úgyhogy időjárásfüggő.Ha a tegnapihoz hasonló lessz,akkor nem indulok el.

Gem:Igy utólag Boldog hófordulót Zsófinak,és az Isten éltesse Rebekát a 3.születésnapján...

Réka:Réka is el szokott aludni benne.Sőt,mivel újabban a hintaágyban kell elringatni a fenekét(na nem mindig)ha valami hintáztatja a seggét,azonnal elalszik.
Most megyünk a neurológiára kontrollra.nagyon kiváncsi vagyok mit mondanak.Úgy gondolom,hogy már ez a két maszirozás nagyon nagy eredményt hozott.Pár nap,és szerintem fel fogunk állni.
Drukkolok nektek,hogy megtaláljátok a megfelelő lakást.

Most csak ennyi,mert dobok egy kis paradicsomos krumplifőzeléket,hogy ne akkor kelljen főzni,mikor hazaértünk.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Sedith:Köszönöm a piskóta receptet holnap megcsinálom, ma már nincs kedvem semmihez.Pedig takarítanom kéne de megjött és most nagyon ledöntött a lábamról. :(

Cas:Nagyon édes a lánykád a képen.A feszülős,felállós nagyon aranyos. :D
De a fiad is nagyon bátor! :)
Hol voltatok?

Kriszta:Ez tetszik Járda-sziget,még nem hallottam. :D

Ancsa:Réka baba nagyon édes kiscsaj.Készen van a játszótér Tb-on?Átjöttök valamikor?

Levinek ma már semmi baja nem volt.Már a hasa sem megy.
Apa tegnap elaltatta a Levi bébit,ilyen még soha nem volt.
Annyira szarul voltam,hogy mondtam neki,most ő jön.Kb.10 perc múlva jött be büszkén a fürdőszobába,ELALTATTAM :D .Mondtam neki ha ilyen jól megy ő is altathatná,én addig elmennék biciglizni.
Csak mosolygott...

Na megyek,lepihizek egy kicsit amíg alszik őnagysága.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Hű, mindenkinek jó sok mondanivalója volt az elmúlt héten! :D

A nyaralásunk ezúttal kevésbé volt... fárasztó :roll: :lol: , bár igaz ami igaz, asszem, míg lesz 1 db 3 év alatti gyerekünk is, addig a dolog inkább róluk szól, mint rólunk, nagy felnőttekről. Másrészt, most már van rálátásom, mitől fáradnak ki a gyerekeket táboroztató tanárok a program végére. :lol: Hát, ritkán volt olyan, hogy épp mindenki tökéletesen elégedett legyen mindennel a 3 család összes gyereke közül! De nagyon élveztük azért! :D
Julinak uszonyai nőttek és olyan mint egy csokiszemű mexikói! :D Pedig 50-es naptejet használtunk, de hát a bőrét azt egyedül tőlem örökölte, no... büszke is vagyok rá!
Sára egy hét alatt méltán kapta meg a Címzetes Fürgeürge nevet. Most már nem elég hogy 2 hete simán mászik mindenhová, múlt hétfő óta felül, kedd óta meg feláll. Én meg a hajamat tépem, hogy hova ez a rohanás, ekkora lábra még csúszásgátlós zoknit sem gyártanak. Márpedig potyog eleget, mert a padlónk is csúszós, ő meg nem a megfontoltak családjába tartozik.

Kajailag a helyzet változatlan (Edit, irigy-irigy! :P ). Kóstolgat ő, de 5-10 kanáltól több nem megy le, az is jobbára boltiból, és csak husi-gyümi keverékből. A krumpli - drága nővérkéjéhez hasonlatosan - neki is nyomja a fogát, mindegy mivel keverve. Ma pl. a tökfőzi láttán olyan öklendezést nyomott le, hogy már Julcsi is röhögött rajta. :lol: A kenyérhéjat nagy örömmel majszolja, bár e tekintetben hátrány hogy van foga (2 db), mert ami letörik belőle, az meg nehezen csúszik lefelé. De még mindig ez a kedvenc eddig. Időnként elmélázom egy-egy kanalazás után: ha az etetőszékben ül, hogy a fenébe lett almás a feneke.... :lol: 8)

Beszélgettetek a takarításról. Hát, nekem minden elismerésem azoknak, akik ennyit pucolják a lakást. Nekem heti egy porszívózás jön ki, meg ha nagyon muszáj felmosok, de nem erőltetem a dolgot... :P Végül is - Cashoz hasonlóan úgy gondolom - némi piszok még egy gyereknek se ártott. Juli meg amúgy is a 3 évesek "gyagyás" korszakát éli. A számtalan hiszti számtalan heppel társul, most épp piszokparája van. Ha a ruhája, keze, bármi maszatos lesz, rögtön sivalkodik... :lol: Hát, én nem adom alá a lovat, az biztos. :P

Mi volt még? A szobában hagyás, földön ott hagyás? Vagy vmi ilyesmi, most hirtelen már nem is emlékszem... Hát, én Julit is, Sárit is szemrebbenés nélkül tárolom a házban bárhol. Úgy gondolom, elég gyerekbiztos a házunk, alsó polcok nincsenek, meg talán nem is jó, ha mindig a sarkukban vagyunk, mert nekik is kell kicsit tanulni saját tapasztalatot szerezni. Hát mindketten botladoznak néha, Sári bever ezt-azt, de gyorsan túlteszi magát rajta és gyógypuszik után, megy tovább "dolgozni". :lol:

nem semmi, hogy már ennyi foga van a lánykádnak! Lassan ő fogja harapni az almát!

örülök, h használ a torna, persze biztosan nagyon rossz hallani, amikor sír, de némi plusz szeretgetéstől gyorsan helyreáll a béke. NAgyon sokaknak segít ez a foglalkozás!

jaj, de jópofák a csajok a disznóvágáson! Nagyon stramm Kriszta, hogy így fogja a malacfarkat! Juli hozzá nem nyúlna, az tuti, fentebb említett "jó" szokása miatt! :lol: Boró ezek szerint szeret kóstolgatni?
A nyaralásról még annyit, hogy úgysem lesz semmi olyan, mint eltervezitek, mert vki pont nem, vagy nem akkor akar aludni, enni, amikor az a bizonyos program miatt jó lenne, de sztem gyorsan bele lehet jönni ebbe az ahogy esik, úgy puffan dologba. Ez adja az élményt! Olyan mint egy szerencsejáték. Mindig van miért izgulni, de minden nap van nyeremény is! :lol:
Egy másfél-két évessel nyaralni a legtutibb kaland és legjobb móka, olyan sokat fejlődnek-változnak közben. Rájuk is jó hatással van a változatosság, nem? Két vagy több 3 év alattival nyaralni valamivel kalandosabb! :lol:

Csongor miatt ne aggódj, Juli pont ilyen volt! 3 évesen már tök mindegy, mikor kezdett mászni, felállni. Az csak akkor érdekes (mint nekem most a szupergyors Sárinál). Biztos valamennyire közrejátszik az adottság, a jellem, a gének. De Juli most sem egy "kapkodó idegbolond", ahogy mondják. :lol: A székely-szász ősök vére rajta csapódott ki legjobban a családban. :D

Kriszta :D
Marha jó a Járda-sziget, de a Maradnál első átfutásra tényleg elgondolkoztam, hogy az meg hol van??? :lol: :oops:

Marcus nagyon ügyes, utazó nagykövet lesz az már biztos! Kristófnak meg jól fog jönni egy kis nagyszülő-szórakoztatás, annál jobban fogja várni megint a találkozást veletek! Remélem, pároddal csak szokásos, múló morci-időszakotok van. Magamból kiindulva, én minden ilyen alkalommal, úgy gondolom (cseppet sem lelkizős lévén ám :oops: :lol: ), hogy most aztán juj, de át kell gondolnom az egészet, meg hú, de rossz lóra tettem szert... Aztán megvilágosunk pár nap után, esetleg sikerül zöld ágra vergődni, enyhén férfias önérzetével és 1 hét után már csak röhögünk az egészen. A titok nyitja az lenne minden ilyen szituban, hogy valahogy megpróbáljuk kívülről látni magunkat (nekem nem nagyon megy :oops: 8) ), de így biztos sok bosszúságot, mérget el tudnánk kerülni. Csak hát olyan nehéz a másik szemszögéből is nézni a világot...

Na, megyek, mert riasztás van a gyerekszobában. Úgyis regényt írtam.
KM

Kép
Kép
kismok

Köszi a gratulát a fogacskához, remélem a párja is gyorsan kint lesz, mert elég hisztis tőle a kiscsaj. Illetve nemtom ettől-e, de megint kezdi a ordítok-az-éhségtől-de-akkor-se-eszek-cumisüvegből balhékat. :? Már azon filózok, hogy adok neki vmi másból (szelepes itató) és máshogy (eddig fekve evett), hátha úgy nem hisztizik...

Nyafi
Nyaralás: Szalajka-völgyben voltunk.
Mászás: amikor kánikula volt, akkor nem volt melege vastag hacukában?! Csilla szörnyen izzadós! Ja, és imádja nyalni a padlót, a szőnyeget-parkettát nem, csak a követ! :lol: Úgyhogy mostanában csak tiszta vízzel mosok fel! :D
Buli: nem vagyunk itthon aznap, de sebaj, majd lesz még másik, bepótolom! :) CSináljatok sok fotót, és meséljetek!!!
Ja, és unokatesóm a kutyának a házába is utánament, és etetni akarta keksszel, de alig fértek el... :lol:

Krisz
Hát a "fogkefén" már elgondolkodtam, azon a bumszlis-végű baba-ínymasszírozón, mert CSilla imádja a tollakat-ceruzákat rágcsálni mostanában. :)

Ancsa
Na mi volt a kontrollon???

Kismok
Jaj, a 3 évesek parái?! Sebi irtózik a vizes ruháktól, értsd ha kézmosáskor összespricceli kicsit a pólóját, akkor néha tetőtől talpig levetkőzik miatta!!! :lol: Ez kánikulában vicces, ilyenkor nem annyira?! :? Próbálom ránevelni, hogy legalább akkor vegyen fel tiszta ruhát helyette, a szekrényében megtalálja?! :lol:
Örülök, hogy jó volt a nyaralásotok, mi is megyünk hasonlóra augusztus végén, 5 család, 8 gyerek, Sebi a legidősebb... hajajjjjj! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok dobok egy receptet, mert ez a husika tényleg nagyon egyszerű, gyors és baromi fini lett.
Már 2 topikba felraktam. :oops:

Tepsis husika a'la Krisztike

Tepsis husika

Hozzávalók: kb 1 kg hús (bármilyen én most tarjából készítettem)
család kedvenc fűszerei (én sót, vegetát, borsot, sültcsirke fűszerkeveréket, majorannát használtam)
zöldborsó
pritaminpaprika
paradicsom
vöröshagyma
fokhagyma

A húst szeletekre vágom, kiklopfolom és mindkét oldalát befűszerezem jó alaposan.
aztán tepsibe teszem, és ráhalmozom a zöldségeket.
Fóliát teszek rá és fél-egy napra hagyom állni, hogy átjárja a fűszer.
Készre sütöm.

TIPP: semmilyen folyadék és zsiradék nem kell hozzá hisz a zöldségek levet eresztenek és a tarja zsíros husi. ( a mienk soványka malac volt, mégis képzett elég levet)
Nem diétásoknak kockára vágott bacon szalonnát érdemes ég rátenni.

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kriszta
Domi szépen "takarít" :lol:
Jól néz ki ez a hús... Köszi a receptet - kipróbálom :wink:

Nyafi
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás. Jók a képek!!!
...hogy hasal Abigél a vízben :P

Amaryl
Sajnálom, hogy ilyen a viszonyotok az anyóssal.
Nem lehet neked könnyű. :(

Talán (sőt biztos), hogy nekem is együtt kell majd vele élnem néhány hétig, hónapig, ha költözünk...
Azt mondta attól nem tart, hogy velem milyen lesz, inkább attól fél, hogy a fiával lesz nehéz :lol:

Ancsa
Réka már nagyon nagy lány!
Szép a kép, ahol a fűben ül.
...látom élvezi a hintázást.

Hétfőtől nekünk is van hintánk (ezt is megörökölte Manó a kerilányunktól) nagyon élvezi :P

Sedith
Gratula Borónak a fogacskához!

Levinek is jön a foga. Lent és fent is nagyon dagad az ínye...
Lassan jönnek az álmatlan éjszakák számomra is.
..pedig a mostani éjjel után nem akarom :P 21-től majdnem 5-ig aludt, aztán még 3 órát reggel 8-ig.

Szilvi
Levinek ízlett a szendvics? :lol:
Olyan, mint aki valóban eszi...
Láz már nincs?

Gem
Utólag is
Kép
Rebekának! ...és boldog hófordulót Zsófinak! :oops:

Cas
Sebi tényleg nagyon bátran ugrik a képen :P
Szépek vagytok!
Gratula az 5. fogacskához!

KM
Nektek pedig a mászáshoz Gratula!!!

Levi ma felült teljesen - nem támaszkodott a kezével. :lol:
Én épp reggeliztem, ő a járókában volt. Mondta, hogy MA és MMMMMMM
(ezt szokta, ha akar valamit) , odanéztem és csak mosolygott :D

Vasárnap már 9320 gramm és 70-71 cm volt (Apával mértük meg).

Kép
Kép
Kép
Uncsitesók
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Levi majdnem akkora, mint az uncsitesó! :D
Mi ma mázsáltatunk!!!

Múltkor nem ért rá a védőnő. :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

És mekkorák vagytok Domi?
kia nem szerzel be egy borostyánláncot? Kicsi jobban érezné magát, és neked se kéne havonta 3-4e forintot költeni mindenféle kencére, meg kúpra a fogára. Ja és alszik éjjel is és nem akkor kell kenegetni, mert nem kell!!!kenegetni. Legalábbis nekünk mióta megvan. És nem én vok a hivatalos mo-i képviselő. :lol:

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kismok, örülök, hoyg ilyen jó émény volt a kirándulás, mégha nem is feltétlenül pihenés. :D Köszi az infókat, tapasztalatokat! Szerencsénkre akkor, hogy nálunk itthon is sokszor "ahogy esik úgy suppan"-szerű a programunk, ezek szerint nem kellene fennakadnunk sok dolgon! :wink: :lol: Végülis mi nem tervezünk nagy dolgokat. 1 nap kirándulást szeretném, ha beiktatnánk, a Szent Anna-tóhoz, mert szégyenszemre én még nem jártam ott :roll: :oops: , azonkívül pedig a közeli strandra járunk majd és punnyadunk. Főzni majd magunknak kell, de már kiagyaltam, hoyg felajánlom a csajoknak azt a lehetőséget, hogy minden nap valamelyikünknek főzésmentes napja legyen. Olyankor a másik kettő végzi el, illetve a pasik, amikor grilleznek. No, de a kicsiknek azért kell a főtt étel minden napra.

Cas, remélem, jól fogjátok ott is érezni magatokat és csupa élmény lesz a nyolc gyerek közös játéka. :D Mi három család megyünk három és fél :wink: gyerekkel, és Kriszta a legnagyobb itt is. :roll: :lol: A legkisebb a jövendőbeli keresztfiúnk, aki ha minden igaz, októberben születik meg. :)

Nekünk problémánk kezd lenni a hozzátápival. :( Nem az evéssel, azzal nincs gond, hanem a széklettel. Már nem is tudom, mikor volt utoljára kaki, úgyhogy az előbb tette,m fel egy fél glicerinkúpot neki. :roll: :( Eddig csak a tejpép nem fogta meg, a többi minden. Barackot, szilvát még nem adok neki, mert belföldit még nem találtam, meggyet sem adhatok minden nap. :roll: De ma veszek elő cseresznyét, hátha nem lesz gond.

Bocs', hogy csak ennyi vagyok, igyekszem majd még jönni.

Kriszta, édi Domi a fotókon ismét (ÉS MINDEN MÁS BABÓ IS!!!!!!) és örülök, hogy most már téged is "ismerlek". :D Kíváncsi vagyok a méreteitekre. Borót hét elején mértem és 7900 g volt. :shock: :D
Légyszi dobj egy hsz-t a másik topikba is, nem tudpok már mióta írni oda!!!

Puszi mindenkinek!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Cas:A neurológus azt mondta,hogy meg van vele elégedve,és a maszirozáson is azt mondták,hogy már nem sokat kell mennünk....

Evés:Nem tudom mi van,de Réka is sztrájkol evés ügyileg.Kanállal való evés,az kb.4 kanál.Ha több,az már ünnepnap.Gyümölcsöt meg csak harapni óhajtja.Az is valami.Csak tudnám,hogy akkor mitől hizik.

Krisz:Azt hiszem ezt a receptet én is kipróbálom.

Kilövettük Réka fülét.Talán igy már nem néznek minket kisfiúnak. :oops:

Na megyek főzni,mert csak akkor tudok amikor alszik,mert állandóan kotor utánam,és benne van mindenben,amiben nem lehet.

Kép

Kép
ancsa03

Ja, Krisz, BOLDOG HÓFORDULÓT DOMINAK!!!!!
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszönjük a köszöntést!!!! :D

Jelentem 7400 gramm és 68,5 cm Domi.

FOGYOTT 20 grammot, a múltkor 7420 grammos volt.
Talán végre hisznek nekem és felírnak egy "erősebb" tápszert.
Ma egy édi dokibácsi volt (minden tekintetben édi... :wink: ), már ő is húzogatta a szemöldökét a HA1-es tápszerre.
Dehát én aztán papolhatok, hogy valami nem okés, ha 1-2 óránként eszünk?!
És éjszaka sem alszik, felkel mert ÉHES!!! Ha szomjas lenne, nem inna meg 150 ml tápit, nemde?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Egy kicsit nem "jöttem", s már el is vesztem :oops: annyit írtatok!

Kismok :D
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, a leírás ismét nagyon évezetes volt :wink:
Párommal kicsit összetettebb a kérdés, mint egy "átlagos" nyűgis-hisztis-fáradt időszak - de "dolgozunk" az ügyön :wink:
Képet majd tegyél a nyaralásról, ha lesz időd!
Szopizni még mindig olyan sokszor szopizik Sára?

Gratula az üléshez! Megint nagyon jó képeket tettél fel Leviről, akinek tényleg szép súlya van :wink: s úgy tűnik, hogy a szép kék szem családi vonás Nálatok 8)
Költözés, apa-áthelyezés hogy áll?

Nagyon jó, hogy Rékának már nem kell sokat szenvednie, s tök jó, hogy szépen haladtok! Nagyon sajnálom, hogy így megkínozzák, úgy átvenném a fájdalmukat (tudom, hogy nem lehet, de mégis :roll: )
A múlkor nem is írtam, hogy milyen szép nagylány - szerintem egyáltalán nem volt fiús fülbevaló nélkül, de így biztos, hogy még szebb :wink:

Hinta - azt hiszem, hogy mi is veszünk valamit, bár nem gondoltam, hogy ilyen hamar, de látom már többeteknek van, vagy gondolkodtok rajta 8)

Kérdés: Anyósék annyira nyomatják, hogy miért nem akarok holdkompot, vagy mi szöszt, de én több rosszat olvastam róla, mint jót....akinek van, kérem,hogy írja le a tapasztalatát!
Én szerintem több dolognak jól nekimegy, s később tanulja meg a helyes koordinációt :roll:

Krisz :D
Az a húsi nagyon jól néz ki :lol: azt hiszem, hogy még én is ki fogom próbálni 8) (ez már nagy szó ám, az én konyhaszeretetemmel :oops: )Domit pedig tessék szépen etetni, nem szeretné Marci, ha csontsovány barátnője (mennyasszonya :lol: ) lenne :wink: :D
Boldog hófordulót a Kiscsajszinak!!!!!

Nagyon édes mindkét gyerkőc, s nagyon ügyesek is! Sebi tényleg bátor, hogy ilyeneket ugrik a nagy vízbe (én sem merek :oops: :lol: ) Csilla pedig ügyeskedik, mint - ahogy látom - minden babó :) Úgy irigyellek (s minden bátor anyukát), hogy így meritek őket vinni/hagyni. Nem kaptál frászt amikor a napozó ágyon felállt Csilla Baba??? :roll:
Gratula a fogacskához, s minél előbb legyetek túl a hatodikon is :wink: aztán tényleg indulhat a sika-mika, már annyi fogat lehet mosni :wink:

Jó kirándulást Nektek!!

Cas/Edit :D - olyan jó Nektek, hogy ilyen nagy baráti társaságotok van babókkal! Ez annyira jó, hogy ugyanaz az érdeklődés :)
Én azért nem tudok senkivel barátkozni, mert gyereke van, de olyan jó lenne valaki itt a közelben :cry: bocsi, csak jól esett leírni

Tényleg ne aggódj, minden "tudományt" elsajátít Csongor előbb vagy utóbb :wink:

Buli: Nagyon irigy vagyok ám mindenkire, aki ott lesz! Olyan jó lett volna személyesen is megismerni Benneteket, s persze a Babáinkat :wink: de bízom benne, hogy egyszer összejön :roll:

Mi már két napja tudunk mászni (vagy valami olyasmi :roll: ), a lényeg, hogy halad előre, s minent elér amit akar. Állandóan fel akar állni, de még a rácsokat nem tudja erre használni, csak egyszer hozta rám a frászt :oops: Ha hagyom, akkor lépeget is.....de ez még nem a rendes járás, hanem a reflex, ugye?????
Ülni már nagyon peckesen ül, s a kis kezével is ügyesen játszik, használja őket.
Fogunk még csak az az egy van, ami otthon jött ki, de tegnap este a fürdés után olyan nagyon keservesen sírt (fáradt is volt), hogy adtam neki 4ml Panadolt, s kentem az ínyét Dentinox-szal. Apukája utólag azt mondta, hogy ő már készült, hogy visszük orvoshoz :? nem volt több, mint 20 perc, de nekünk egy örökkévalóságnak tünt...nagyon keservesen sírt.....majd végigaludta az éjszakát, ahogy szokta 8)
Úgy raknék már képeket, talán a hétégén :roll:

na mentem zuhizni, Marcika még alszik :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ja, és Kristófot dícséri otthon a gitár tanár, hogy nagyon ügyes!!
S nagyon jól van a mamékkal, teljesen kicserélte őket :wink: Annyit bohóckodik nekik...s állíólag már 5 kg-t hízott :shock: :shock: :shock: mondjuk amellett, hogy anyu minden nap a kedvébe jár, még napi szinten kéri a tejberizst, ígynem csoda :lol:
Na tényleg mentem :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Na Kristófnak most úri sora van, ne is csodálkozz, ha hízik. Majd a suliban lestresszeli!!!
Gratula a fogacskátokhoz, ripsz ropsz kijön a második is nemsokára.
Domi csak 20 grammot fogyott viszont 2,5 cm-t nőtt!!!!!
Ne aggódj, láthatod a képeken, hogy van ott husika. :lol:

Még a doktorbácsi is megnyugtatott, hogy nem etióp kinézetű a lányom, tehát ne aggódjak.

Tessen Apát meglepni tepsis husival, gyertyafénnyel, borral, Marcit lepattintani (vagy elaltatni) és kész a romantika!
A helyszín adott hozzá. :wink:

Na dugultam mára.....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

akkor drukkolok a gyertyafényhez! :wink:
Ahhoz képest, h milyen kíváncsi csajjal van dolgunk, már sokkal ritkább a szopi, meg alvás közben meg szoktam etetni és akkor azzal elvan egy darabig. Úgy kb. 2-2,5 óránként kajál. Gratulálok a mászáshoz - nagy dolog ez! :D Bár én úgy voltam vele, h először nagyon örültem, most meg már kicsit visszasírom az egyhelybenvagyok időszakot, mert így fél szemmel mindig őnagyságát kell néznem.

ejha, szép szál legény a fiad! Mindjárt mászik ő is! Kanalazással hogy álltok? Eszik már vmiből nagyobb mennyiséget? Nálunk olyan 5 kanálnál elfogy a türelem...

Akkor Réka is olyan mint Sári, nem? Pár kanál után leánykám már szinte kiugrik a székből, annyira megunja. Ő is 99%-ban tejet eszik. :D

Tegnap lett mázsálva: 7800g, 69cm - a két és fél kilós kezdethez ez elég jó asszem. :D Meg ahhoz képest hogy állandó tornában van! :D

Mindjárt rakok képeket!

Kép
Kép
kismok

Kép Juli dizájnol...
Kép és ez alól nincs menekvés...
Kép Így eszünk mi!
Kép Hozzátápi a javából - avagy az Üveghegyen is túl
Kép Helycsere
Kép Kilátás a Balatonra
Kép Papucsolók - nyaralós kisbarátnővel
Kép Beach bébi
Kép Hegyen-háton
Kép Szeret

Hú, jó sok lett, de nekem mind a kedvencem :D
KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Kriszta írtam neked privit,megkaptad?

Kép

Kép
szilvi17

Köszi a gratulákat mindenkinek, kívánunk mi is mindenkinek viszont a mozgáshoz-fogakhoz! :)

Edit
Ez az október nagy babaeső lesz, két barátnőm is akkora várja a babáját. :)
Kaki-gondok: ne is mondd! Mindkét gyerekem szorulásos. Van mindennap szerencsére székletük, de mindkettőnek kemény. Pedig Sebinek is igyekszem inkább főzelékeket főzni, eszik mindennap gyümölcsöt-zöldséget frissen is, inni is "hajtós" gyümileveket kap, és mégis. :( Már nemtom mit csináljak, asszem beszerzek vmi gyógyszertári székletlazító lekvárt, hátha segít. (Vagy legalábbis megnézem, miből van, mert sokféle lekvárom van nekem is, csak Sebi nem nagyon akarja enni. :? )

Ancsa
Tök jó, hogy a neurológus is látja a pozitív változást! Kitartást a további masszírozásokhoz!!! :)
Evés: ha csak a "harapós" kajákat szereti, nem próbáltad még a főziket is darabosan? Nemtom te főzöl-e neki, de akkor érdemes nem turmixolni, csak villával törni. Ha meg bébiételeztek, főzzél bele egy kis rizst. Barátnőm lánya volt olyan, hogy a pempőket nem ette, mert mindenáron rágni akart, és mivel ők bébiételeztek, mindig rizzsel tuningolta fel a kajákat. :roll:
Hogy tűrte a fülbelövést? ne lepődj meg, ha akár hetekig váladékozik kicsit, én az elején alkohollal kezelgettem, de aztán akkor gyógyult meg igazán gyorsan, mikor nem maceráltam...

Szilvi
Én nem vettem sose bébikompot. Amennyire én olvastam, ortopéd orvosok sem ajánlják. És gátolja a mozgásfejlődést, és nem tanulnak meg vele esni. Pedig azt is nagyon meg kell tanulni!
Szóval ha neked is vannak ellenérzéseid, ne hagyd magad rábeszélni.
Persze van, akinek bevált, és kutya baja nem lett a gyereknek...
Járás: szerintem már bőven nem a reflex. Ma már Csilla is ahogy felállt, megpróbált támaszkodva menni 1-2 lépést, persze nagyon kis ügyetlen még, és óriási esés meg méltatlankodás lett belőle?! :lol:
Kézen vezetve léptetni még nem nagyon illik addig, amíg magától támaszkodva nem lépked.
Sírás :( Remélem tényleg csak a fogacska volt! :)

Kismok
CSodaszépek vagytok!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nyafi
Borostyánlánc...
Leírod +1x, hogy Ti hol vettétek?...vagy hol lehet kapni?
Tudom, hogy már leírtad.. de így nem kell megkeresnem :wink:

Levi még nem sír éjjel a foga miatt, bár most délben 2-3 órácskát szenvedtünk, csak nem tudom, hogy mi volt az oka.

Ancsa
Fülbevalós csaj lett/lesz?
Raksz majd képet?

Dominika
Kép
Boldog Hófordulót!

Szilvi
Gratula a mászáshoz!!
Levi még csak néhány centit tesz meg... ha el akarja érni a játékokat :lol:

Bébikomp
Nekünk sem lesz, én is sok rosszat hallottam róla.. na és láttam is, hogy a kerilányunk azzal megtanult rohanni (még nem tudott járni), aztán amikor járnia kellett volna nem ment lassan... csak rohant (ebből volt sok elesés).
A dokik sem ajánlják.. mert a gyerek feláll, ha ő fel akar állni és jár, ha ő is akarja :wink:
Eldöntöttem, hogy nekünk nem lesz.

Költözés
Már lehetne, de....
A vevő - úgy néz ki - megvan a lakásra. A szomszédban lakó idős pár akarja lecserélni a lakást nagyobbra... (nekik csak 1 szobás) és külön örülnek, hogy itt van sok extra :lol: az árára is azt mondták, hogy oké. :lol:
..de Apának még nincs vidéken hely.
Aug. végén hazamegyünk 2-3 hétre.. addig hátha alakul valami.
...na és az áthelyezési kérelem is jan.2-án jár le (lehet addig el sem engedik Bp-ről :? ).

Kismok
A kanalazás egyre jobban megy :lol:
Ma nagyon ügyes volt Levi.
A levesből kapott srépa+f.répa+burgonya turmixot - elég sokat megevett :lol: ..és ettünk ma már alma+bébikekszet is.

Apa most vásárol be. Hoz körtét, banánt...
Most ezt fogjuk kóstolgatni.

Jók a képek!
Nagyon szépek a lányok!
..na és csini az anyukájuk.
..én szülés óta híztam vagy 6 kilót :? :oops:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jaj de édesek ezek a Manók Kismok!

KIA!

Köszike!!!!

Szilvi!
Meg és már válaszoltam is. Most ennyi, puszika

Bébikomp: NEM lesz nálunk, a sok negatív tapasztalat miatt.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Cas:A fülbelövést nagyon jól birta.Az elsőnél nem is tudta mi vár rá,aztán a másodiknál sirt egy picit.Azt mondták,hogy Tetránnal kenjem neki reggel,este.Még eddig nem gyulladt be neki.
Már a Dévényes is mondta,hogy nem sok maszirozás kell,és már csak 5 percet sirt.
Már én főzök Rékának,mert a bébikaját nem eszi már meg.Esetleg a gyümölcsöset.A Hippnek vannak ilyen túrós deszertjei.

Bébikomp:Nekem a Dévényes csaj mondta,hogy felejtsük el.Mi mindenképpen.az a baj vele,hogy hiába állnak fel a talpukra,akárhogy ül a bébikompban,mindig csak a lábújjhegyét fogja használni.Nálunk kimondottan ez volt a baj,tiszta balerina volt.

Kismok:Csúcs szuperek a csjok.Nálunk igazából nem volt eddig gond az evéssel.Minél nagyobb annál rosszabb a helyzet.

Elaludt a hintában.
Kép
Próbáltam lefényképezni a fülbevalót.Ennyire hagyta.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Nagyon szép!!
...na és azok a fogacskák :wink: :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Szilvi :D :Holdkompról én is csak rosszat hallottam.Mi sem veszünk.Az egyik ismerősünk vett a kislányának amikor pici volt most a kislány 1.5 éves de olyan furin lépeget.Nem tudom,hogy ennek köszönhetően vagy másért,de furcsa.

Kismok:Nagyon aranyosak a lányok.

Kia:Nagyon szép kisfiú Levente.Hogy ízlett neki a gyümi(banán,körte)?

Ancsa:Megkaptad az üzenetet?Remélem jövő héten jobb idő lesz és akkor kimegyünk a játszótérre ha jöttök?
Nagyon jól áll Réka babának a fülbevaló.

Este nagyon nagy vihar volt,még jég is esett.Én féltem.Mondjuk én mindig félek ha vihar van meg a sötétséget sem bírom,ja meg a kígyóktól írtózom. :D
Levi nagyon hamar elaludt mert 15h-tól fent volt.Viszont éjfélkor elkezdett szakadni az eső és nagyon megijedt(tetőtérben alszik és nagyon kopogott az ablakán az eső),kivettem 10 perc múlva elaludt visszaraktam,megint felsírt,megint kivettem,visszaraktam sírás,kivettem és akkor már lefeküdtem az ágyra(van a szobájába egy egyszemélyes ágy ha vészhelyzet van itt tudjak aludni,most vészhelyzet volt :D ) és így aludtunk 1.45ig.Beraktam az ágyába aludt 6-ig és azóta fent van.Álmos vagyok. :(

Megyek is mert rendet rak az újságaim között. :D

Jó hétvégét mindenkinek,remélem jobb idő lesz.

Sziasztok

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi:Megkaptam.Várom a z üzit vasárnap.Az idő is szar,meg nincs itthon senki aki át tudott volna vinni.
Réka is rendszeresen az ujságokat akarja olvasni.

Kép

Kép
ancsa03

KM!
Vegre van kep rolad is! Szepek vagytok!
Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok Lányok!

Nem tűntem le, csak nagyon rossz napjaim voltak. Este megpróbálok írni mindenképpen.
Kedden járt nálunk egy hiteles pasas (van lakáskasszánk és onnan jött). Átbeszéltünk mindent és nagyon-nagyon, de tényleg nagyon elkeseredtünk. A hitel összegeket hallva még mindig nincs esélyünk emberi léptékű lakást venni. Brutál spórolásba kezdtünk (de tényleg, már azon is elgondolkodom, hogy egy 100 Ft-tal drágább felvágottat megvegyek-e, mert sok kicsi sokra megy). Annyira szeretnék már saját otthont és sehogy sem akar összejönni... :cry: .
Na, mindegy, majd írok este, csak kellett pár nap amíg össze-szedem magam. Apa jobban bírta, azt mondja valahogyan biztos lesz, de én úgy szerettem volna már sajátba, de legalább is külön költözni...

Réka

Kép
solymosy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?