Susy!
Én még mindig azt mondom, ráérsz 6 hónapos koráig várni a hozzátáplálással! Tudom, borzasztó nehéz ellenállni a sokféle finom gyümölcsnek, de én azt javasolnám, fogd azt a finom őszibarackot, pucold meg, aprítsd fel és fagyaszd le, amíg eljön az ideje ténylegesen! Főleg, nehogy hascsikarást meg hasmenést kapjon Kristóf 2 egész őszibaracktól! Ráadásul most a számára legtáplálóbb és legfontosabb anyatejtől veszi el a helyet az őszibarack, aminek a tápanyagtarlmát igen kicsi eséllyel tudja hasznosítani a szervezete!
Én egyébként 1 éves korukig biot adtam nekik, most is így tervezem, Tökölről pl. házhoz szállítják 300.-ért az egész heti adagot,de ha van fagyasztótok, 1 hónapban 1x elég rendelni tőlük és annyira nem is drágák mint a többi biozöldséges! Nekem azért könnyű, mert a családból sok helyről kapjuk a finom és megbízható zöldséget, gyümölcsöt, így már lassan egy rekesz megtelik a fagyasztóban a kicsi lányom számára, aki ugye pont márciusban lesz féléves, akkor meg honnan szedjek neki finom gyümölcsöt?
Én többnyire készítem a bébiételt, egyszerre többnapi adagot és Aventes pharakban fagyasztok is mindig belőle. A húst pedig megmosva, kanálnyi kockákra vágva külön csomagolva fagyasztom le, így főzésnél csak előkapok egy kis kockát, így egyszerűbb! A kezdet kezdetén jól működik a megfőzött és leturmixolt zöldség jégkockatartóban történő fagyasztása is, hisz olyankor még nem fogy sok , amikor kóstolgat a baba, viszont olyan pici mennyiséget nem képtelenség főzni, hogy ne dobd ki a felét, az első kóstolgatásoknál!
A bébiétel nagyon hasznos tud lenni, csak tilos komolyan venni a ráírt ajánlott éltekort, különben simán előfordulhat, hogy 6 hónapos baba kap tejszínes, sajtos, sós főzeléket, esteleg epres gyümölcsdesszertet! Már a Kecskeméti bébiételek között is találsz biot, 3-4 félét, normális áron, amúgy a Holle megbízható még, én a Hipp-et használom a legkevésbé, mert egyrészt mindenféle,életkorilag még nem alánlott hozzávalókat rak bele (pl.gluténes gabona pár hónapos babának), másrészt meg sok reklámköltséget kell megfizetni vele!
Mi utazáshoz szoktunk bébiételt venni, illetve, ha nincs a baba korának megfelelő idénygyümölcs ( a déli gyümölcsökkel, citrusfélékkel pedig nem kezdhetem a hozzátáplálást)!
Alapvető szempont a választásnál, hogy 1 éves kor alatti gyereknek nem veszek olyan bébiételt/italt, amiben cukor, só, tejfehérje, adalékanyag, aprómagvas gyümölcs, tojás,méz illetve gluténtartalmú gabona van! Én leginkább babavízzel itatom a babákat, illetve van gyümölcscentrifugánk is, így garantáltan gyümölcslevet kapnak, később pedig 100%-os gyümölcslevet isznak ásványvízzel higítva!
Ne haragudj, hogy ilyen sok lett és nem kioktatásnak szántam!
Lívia!
Hát, én képtelen vagyok elviselni a gyűrött ruhát a gyerekeken, meg magunkon is, biztos bénán teregetek, pedig sokat rázogatom előtte a ruhákat! De nekem akkor van kész egy ruha, ha finom vasalt illata van és szép sima! Hogy mikor csinálom? Amikor alszanak a srácok du., de leginkább este! Ha nagyon meleg van, akkor csak összegyűjtöm és a hét leghűvősebb 1-2 estéje alatt csinálom meg, de tény, hogy gyakran el vagyok ezzel havazva rendesen...
Márti