Új privát üzeneted érkezett!

Pandácska - Dóri imádnivaló kis hölgy :) Nem hiszem, hogy bárki megelégelné a sok fényképet, sőt :) Én olyan szívesen nézegetem ezeke a kis édes manókat.

Susy - Kristófot is régen láttuk már :wink:

Szerintem lehet, hogy Liliommanó már babázik, mert "nagyon hallgat" :wink:

Marcsi, Szalamandra, aztán Ti jöttök. Utána meg valszeg én :oops:

Panndi - osztom a véleményedet a bio cuccokkal kapcsolatban. Főleg, hogy honnan tudja az ember, hogy tényleg az... És én is úgy gondolom, hogy ha mindentől óvjuk magunkat, akkor az immunrendszerünk is gyengül. Én még libakakit is ettem kiskoromba, meg homokot és földet, amibe a macskák is belecsináltak. És itt vagyok egészségesen. Persze az ember oda akar figyelni, hogy ne ártson magának és a babájának, de nálam is van egy határ.

Betty - igen, akkor délután 2 előtt 5-10 perccel a lécsőn :) Remélem délután éppen akkor nem fog esni, mert ma reggel sz...á áztam... :(
Meg jól beszóltam a BKV ellenőrnek a Hősökön, mert leejtettem a bérletemet, ő meg szépen végignézte, ahogy szerencsétlenkedve megpróbálom felvenni, majdnem seggre ültem a vízben... Mondtam, hogy nehogy már segítsen egy terhes nőnek...
Pedig nekem általában azért pozitív tapasztalatom van az emberekkel.

dytke

Sziasztok!
Régen voltam én is. Amióta Laura nem jár oviba, nem nagyon hagy időd a netezésre. Inkább vele töltöm a szabadidőt amit Míra hagy nekünk.

Susy!
Laura 1 éves koráig üveges bébiételeket kapott. Pontosan a vegyszermentesség érdekében. Sajnos itt nálunk nem elérhetőek a bio dolgok. Ha még mindig Pesten laknánk, biztosan bioboltban vásárolt gyümölcsöt és zöldséget adtam volna Laurának.

Szalamandra!
Nekünk a Persil mosószer jött be. Laura nagyon allergiás mindenre. A múltkor váltottam Arielre és ekcémás lett.

Lányok!
Én még mindig mindent vasalok mindenkinek. Normális vagyok??? Néha 1,5 m magas a vasalásra váró ruhatömeg. :oops: Egész eddig azon gondolkodtam mások hogyan tudnak naprakészen lenni vele. Most elárultátok magatokat! :D
Gabi mosószert és öblítőt hol érdemes vásárolni?

Szfgabi!
Hogy vagytok? Képek?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Susy!

Én még mindig azt mondom, ráérsz 6 hónapos koráig várni a hozzátáplálással! Tudom, borzasztó nehéz ellenállni a sokféle finom gyümölcsnek, de én azt javasolnám, fogd azt a finom őszibarackot, pucold meg, aprítsd fel és fagyaszd le, amíg eljön az ideje ténylegesen! Főleg, nehogy hascsikarást meg hasmenést kapjon Kristóf 2 egész őszibaracktól! Ráadásul most a számára legtáplálóbb és legfontosabb anyatejtől veszi el a helyet az őszibarack, aminek a tápanyagtarlmát igen kicsi eséllyel tudja hasznosítani a szervezete!
Én egyébként 1 éves korukig biot adtam nekik, most is így tervezem, Tökölről pl. házhoz szállítják 300.-ért az egész heti adagot,de ha van fagyasztótok, 1 hónapban 1x elég rendelni tőlük és annyira nem is drágák mint a többi biozöldséges! Nekem azért könnyű, mert a családból sok helyről kapjuk a finom és megbízható zöldséget, gyümölcsöt, így már lassan egy rekesz megtelik a fagyasztóban a kicsi lányom számára, aki ugye pont márciusban lesz féléves, akkor meg honnan szedjek neki finom gyümölcsöt?
Én többnyire készítem a bébiételt, egyszerre többnapi adagot és Aventes pharakban fagyasztok is mindig belőle. A húst pedig megmosva, kanálnyi kockákra vágva külön csomagolva fagyasztom le, így főzésnél csak előkapok egy kis kockát, így egyszerűbb! A kezdet kezdetén jól működik a megfőzött és leturmixolt zöldség jégkockatartóban történő fagyasztása is, hisz olyankor még nem fogy sok , amikor kóstolgat a baba, viszont olyan pici mennyiséget nem képtelenség főzni, hogy ne dobd ki a felét, az első kóstolgatásoknál!
A bébiétel nagyon hasznos tud lenni, csak tilos komolyan venni a ráírt ajánlott éltekort, különben simán előfordulhat, hogy 6 hónapos baba kap tejszínes, sajtos, sós főzeléket, esteleg epres gyümölcsdesszertet! Már a Kecskeméti bébiételek között is találsz biot, 3-4 félét, normális áron, amúgy a Holle megbízható még, én a Hipp-et használom a legkevésbé, mert egyrészt mindenféle,életkorilag még nem alánlott hozzávalókat rak bele (pl.gluténes gabona pár hónapos babának), másrészt meg sok reklámköltséget kell megfizetni vele!
Mi utazáshoz szoktunk bébiételt venni, illetve, ha nincs a baba korának megfelelő idénygyümölcs ( a déli gyümölcsökkel, citrusfélékkel pedig nem kezdhetem a hozzátáplálást)!
Alapvető szempont a választásnál, hogy 1 éves kor alatti gyereknek nem veszek olyan bébiételt/italt, amiben cukor, só, tejfehérje, adalékanyag, aprómagvas gyümölcs, tojás,méz illetve gluténtartalmú gabona van! Én leginkább babavízzel itatom a babákat, illetve van gyümölcscentrifugánk is, így garantáltan gyümölcslevet kapnak, később pedig 100%-os gyümölcslevet isznak ásványvízzel higítva!
Ne haragudj, hogy ilyen sok lett és nem kioktatásnak szántam! :oops:

Lívia!

Hát, én képtelen vagyok elviselni a gyűrött ruhát a gyerekeken, meg magunkon is, biztos bénán teregetek, pedig sokat rázogatom előtte a ruhákat! De nekem akkor van kész egy ruha, ha finom vasalt illata van és szép sima! Hogy mikor csinálom? Amikor alszanak a srácok du., de leginkább este! Ha nagyon meleg van, akkor csak összegyűjtöm és a hét leghűvősebb 1-2 estéje alatt csinálom meg, de tény, hogy gyakran el vagyok ezzel havazva rendesen...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok

More milk kaka!!!
Volt pár nap, hogy úgy éreztem, nőtt a mennyiség. (max adagnál)
Aztán a hét közepére már drasztikusan lecsökkent a tejcsi.
Végeztem, nem stresszelem magam tovább!
Ez van, bele kell törödnöm végre. Mindent kipróbáltam.
Most az van, hogy beszedem a more milket, valamennyire biztosítja a tejet, pótolok is sajna és kihúzzuk amíg lehet.
(újra sörözök is, hátha...)
Ja, és hasmenésem van tőle. Ami annyira nem gáz, végre ehetek banánt. (alapból székrekedésre hajlamos vok)

Hozzátáplálás
Én Dávidnál(tápis volt) 5 hónaposan kezdtem a gyümiket, ő is imádta a barackot-háztartásival. Meg almát is!
Aztán amikor már husit is ehetett, akkor heti 1* főztem neki egy nagyobb lábosban csirkemellből husilevest, egy csipetnyi vegetával. Leturmixoltam az egészet és jégkockatartóban lefagyasztottam. Imádta, hetekig nem unta meg.
Nekem ez volt praktikus. Mindig volt otthon pár üveg univeres bébiétel is. 4-5 naponta próbáltuk az új ízeket.
Dávidkámnak a sütötök volt a kedvence. Almával, csirkével, van mindenféle.
Halkan jegyzem meg, hogy az Ikeában adnak bébiételt, ingyé!
Mi 1 hónapos korától a szentkirályi babavizet használtuk(a tápi miatt is).

Azért remélem most könyebb dolgom lesz, hogy itt a kis kertecském.
Télen meg marad a bébiétel.

Zétiről friss fotó?
Levágtam géppel Dávidom haját. Annyira szép kis pofija van.

Tuti lesz baba a napokban! Ez a jó kis esős idő kicsalogatja majd őket! :lol:
Vendég

Panda!
Nagyon szép kislányotok van!:lol:

Panndi!
Senkit nem kövezünk meg a véleményéért.
:lol: Zsófi édes-aranyos referencia, hogy jól csinálod.

Susy!
Én Lilla egyéves koráig igyekeztem kizárólag bio ételeket adni. Munkámból kifolyólag elég sok szermaradvány tesztet láttam itthon és külföldön és ezek azért nem voltak annyira derűlátóak, mint a Kismama tesztje.

Bio minősítést a a HU-öko-01, 02 jelzések tanúsítják, Biokontroll nevű szervezet ellenőrzi. Ezek pl. bébiételekre rá vannak írva, termelő esetén igazolás, forgalmazó/kereskedő esetén szállítólevél is igazolhatja ezt a garanciát. Ezt azok, akik adnak magukra, kérés nélkül is megteszik.

Én nagy előnyben részesítem a házi saját gyümölcs-zöldséget is. Ezekről azért nagy százalékban tudod, hogyan lett. :lol: Mondjuk ugye ez sem százszázalékos garancia, pl. monori földből 1 év alatti gyereknek nem adhatsz /répát, fehérrépát, céklát/ - ezt a tanácsadáson el is mondják, mert a föld annyira nitrátos/nitrites, hogy tényleg nem vezetne semmi jóra, hiába nem permetezted stb.

Mi főleg saját készítésű bébiételt etettünk Lilluval, botmixerrel nagyon hamar szuper kajákat lehet varázsolni.
Azért evett bébiételt is, én nem vagyok elvakult, hogy az nem jó a gyereknek. Mondjuk evvel szépen bebuktuk a biot, Lillának nem ízlett a bio Hipp ellenben a nem bio Kecskemétivel. Szóval itt simán megette a nem biot, baja nem lett tőle. :lol:

Beszerzés bio ügyben itt Monoron szinte lehetetlen. Nekem ezt a csak bio programot két áldozatkész nagymama (nekünk ugye anyuka :lol: ) segítségével sikerült megvalósítanom. Férjem anyukája szorgalmasan temesztette Lillunak a házi sütőtököt stb., újpesti anyukám meg a biopacon vásárolta Lillunak egész télen a zöldség/gyümiket, amit lefagyasztva/frissen mindig el is fogyott.
Budapesti lelőhelyekre vannak tippjeim, szólj ha kellenek.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Rozsaag - jól teszed, hogy a szabadidődet Laurával töltöd. Mi megvárunk :) Jól látom a vonalzódon, hogy Laura ma 5 éves? Nagyon boldog szülinapot neki!!!!

Kriszta - tényleg nem tehetsz mást, ha egyszer nem megy, akkor sajnos nem megy. Nem éri meg kicsinálni magad. Zéti fel fog nőni hozzátáplálással is. Nem csak ezen múlik az egészsége. Ha ez van, sajnos el kell fogadni. Próbáld meg inkább azt az időt, amit eddig stresszeléssel töltöttél Zétire és Dávidra fordítani nyugodt, kiegyensúlyozott anyukaként :)
Ha van fotód Dávid új frizurájáról én szívesen megnézném, gondolom nem csak én vagyok így ezzel. És természetesen Zétiről is!!!
Szerintem ne is kérdezzétek, egyszerűen rakjátok fel a képeket. Szerintem mindenki szívesen nézi őket, nem csak én :)

dytke

Kép Végre már néha nézelődik is

Kép kivéve mikor egész nap csak alszik :)

Kép És az én Büszkeségem
Vendég

Jkriszta,
Sajnálom, hogy nem használ, nekem nagyon jó volt a More Milk... nem vagyunk egyformák. Ezen tényleg ne stresszelj, te mindent megpróbáltál!! Nekem nem volt hasmenésem tőle. Biztos, hogy attól van? Még nem hallottam ilyenről.

Dytke,Susy, Panndi, Beneildi
Köszönjük :D
Vendég

Amíg megírtam a kisregényt, Márti is beelőzött, úgy látom elég hasonló véleményünk lett. :lol: de így legalább széles a paletta.

KépKép

KépKép
beneildi

Kriszta,
Dávid igazi nagyfiú már, Zéti pedig egy tünemény, nagyon édes kisfú!! Elhiszem, hogy a büszkeségeid :wink: :D
Vendég

Ildi
Akkor itt nálunk is szar a föld????

Köszi lányok a dicséretet és a vigaszt is!
Vendég

Tök sötét lett nálunk, leszakadt az ég. :wink:
Vendég

Dytke - Ellenőr :twisted: :twisted: :twisted: !!! Ha netán megint sz...á áznák felszaladunk hozzánk száradni, mit szólsz?

Kriszta - Helyesek a srácok nagyon!

Rózsaág - Boldog szülinapot Laurának!!!!

Lányok ebben a hülye időben a gyermekem kirúgja az oldalam! Úgy látszik aktivizálja a hűvös, mert a nagy melegekben meg csak lapított egész nap, estére indult be, amikor én már aludtam volna. :D Tök jó fej, nem! :lol: 8)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kriszta - nagyon helyesek a fiúk!!!!! Büszke is lehetsz rájuk :)

Itt a belvárosban (Andrássy út) is szakad az eső egy ideje, most kezd világosodni, de az előbb tök sötét volt

dytke

Betty - ezek szerit Te is közel laksz? Mi (még a héten :) ) a Szabolcs utcában. Ha jól emlékszem Manka pedig a Lehel térnél. (Tényleg, ő is régen járt erre.) Kicsi a világ :)

Ambrus is nagyon érzi mindig a frontokat, ma is mozog rendesen. Meteorológus lesz biztosan. Apukája amatőr szinten érdeklődik iránta, így mindig ketten jelzik az időváltozást :) Lehet a ti babátok is meteorológus lesz :)

dytke

Most beszéltem az orvosommal, minden leletem szuperjó :)
Kérdeztem, hogy hozza-e az eső a gyerekeket. Azt mondta, hogy nem férnek a szülőszobán, nagyon sok baba született/születik, úgyhogy nagyon vigyázzak magamra :)

dytke

Beneildi!
Érdekelnek a biobolt elérhetőségek. Néhányat én is tudok ,de hátha jobbat tudsz.

Köszönöm lányok a szülinapi jókívánságokat, azonban nem ma van, hanem 9-én volt. Mivel nem voltam néhány napig nem vettem észre, hogy lejárt a vonalzó ezért újat kellett készítenünk.
Teszek fel majd új képet is, de most már Laura itt ül az ölembe.

Használ valamelyikőtök pampers pelenkát?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

dytke
Már te is finisben vagy. 4 hét!!!
Tényleg vigyázz magadra. :)
Vendég

rozsaag
Boldog Szülinapot Laurának! :lol:

Mi pamperst használunk.Eddig bevált.
Dáviddal is az elején pamperst, majd késöbb liberót használtunk.

Lányoknál nemtom mi a jobb. Barinőm végig pamperst használt a lányánál.
Vendég

Sziasztok!

Bébiételekből annak idején az Univer nem jött be sem nekem, sem Benének, de most nagyon ízletes és natúr mindegyik, és vannak abból is bio-k. A Kecskeméti némelyikbe tesz cukrot és sót, ha ez valakit zavar. Engem nem nagyon, ugyanis ha én főzök nekik, akkor is mindig tettem egy kicsi sót bele, a sóskába meg cukrot. Sokkal szívesebben ették meg. Most Villő a nyaralás alatt konzerveken fog élni, aztán itthon már kapja a finom husilevest, ha végre megeszi. Eddig amit én turmixoltam neki, az nem volt elég homogén és nem ette meg, de azóta eltelt egy kis idő, biztos jobban hozzászokott már a kanalas finomságokhoz. Én ha főzök, igyekszem úgy kezdeni, hogy abból Villőnek ki lehessen venni a saját adagját és utána fűszerezem még, ha kell. És érdekes módon a savanykás gyümölcsöket nem szereti, azokat meg meg kell neki párolnom, úgy viszont falja. (pl most ringlószilvát vettem neki)

Én is kíváncsi vagyok, ki szül meg a héten! :)

mtunde

Jkriszta!

Én Liberot és Huggiest használok. Nálunk ez vált be.
Írok privit!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kriszta!

Semmikép ne legyen lelkiismeteretfurdalásod! Húzd ki, amíg lehet a szopival! Nem tudsz eseteleg védőnőn keresztül anyatejet szerezni pótlásnak?

Lányok!

Az én picurkám soha nem volt túl aktív, ami a mozgást illeti, de amit ma művel! Lyukasra rúgja az oldalamat! Én meg álmos vagyok és légszomjjal küzdök, de legalább most nem keményedik a pocakom!

Márti
borossné becz márta

Márti
Én is légszomjjal küzdöttem.
Alacsony a vérnyomásod?
Sajnos a védőnő nem sokat segít, sőt hiába sírtam neki, hogy fogy a tejem, dugta az orrom alá a tápszeres receptet. :cry:

Van ami ennél jobban bosszant!
Senki nem nézte meg Zétikémet!
Itt nincs egészséges gyermekrendelés!
A doki születése óta nem látta, a védőnő sem jön, azt mondta nekünk sem kell menni!
Mi ez????? :evil: És ki nézi, hogy hogy fejlődik a kicsim??? :evil:
A 8 kerben 2 hetente vizsgálták Dávidkámat. A védőnő meg hihetetlen kedves volt, mindig jött és segített.
Itt meg szarnak az emberre. Magam intéztem a csipőszürést és Uh-t.
Azt sem tudom kihez vigyem ha oltás lesz. Betegek közé nem viszem!
Bocsi, de valakinek ki kell adnom a mérgem!

Mit csináljak szerintetek????
Vendég

Kriszta!

Sajnos nem egyedi az eseted! Sokan csak a fizetésüket szeretik felvenni a munkahelyükön! Én a 4. védőnőmet fogyasztom és csak a 3-nál tudtam meg, hogy jé, a védőnő hetente kijár az első 6 hétben? Utána, a baba 3 hónapos koráig 2hetente, majd 1 éves korig havonta?
Ő volt az egyetlen, aki terhesség alatt vizeletet és szívhangot is nézett, haskörfogatot mért és nem csak arra volt kiváncsi, hogy mennyit híztam! :twisted:
Mondjuk az durva, hogy a gy.orvos nem nézi meg és a súlyát sem ellenőrzik! Nálunk ezzel nincs gond, tündéri a dr.nénink!
Ha másképp nem megy, próbáld meg felvenni a kapcsolatot az Eszterlánc Anyatejgyűjtővel, Ők bizti segítenek, hogy Zéti 6 hónapos koráig anyatejhez jusson! A Kismama magazin hátuljában találsz elérhetőséget, de ha kell, beírom Neked ide! Ne hagyd magad! A védőnőnek a legegyszerűbb tápszerreceptet adni, de a Te kisfiadnak nagyon fontos az anyatej!

Márti
borossné becz márta

sziasztok

Gabi ez egy tény, ha a méhszájvizsgálat fáj, akkor ott tágítás (vagy nagyon durva macerálás folyik). ezt nekem nőgyógyász mondta, de a szülésznő is megerősítette, nem urban legend.
ez akkor is így van, ha a doki letagadja.
túl azon, hogy rettenetes fájdalommal jár, előfordulhat, hogy méhszájrepedéshez vezet a dolog.
Az orvosok szeretnek vajúdáskor fájás közben vizsgálni, mert akkor talán kevésbé tűnik fel, hogy sutyiban tágítanak is (sajnos ezt saját bőrömön tapasztaltam a régi dokimnál)...

hozzátápi
én az első gyerekemmel nagyon lelkes voltam, biopiacra jártam, pempőkéztem. aztán a másodikkal már nem volt erre időm, iván szinte csak Hipp-et kapott. az tűnt számomra a legjobbnak. az igaz, hogy ahogy Márti is mondta, oda kell figyelni, hogy mi van benne, mert hajlamosak kicsit korábbra tenni mindent. viszont a hippben sosem láttam hozzáadott cukrot, sót.

pelus téma: tapasztalatom szerint ahány gyerek, annyi pelus.
nekünk a liberó vált be leginkább, sokkal jobban passzolt a gyerek alakjához, mint bármelyik másik.
a fiam pl kifejezetten allergiás a pampers-re, kb 10 perc után lángol a bőre, ahol a pelus hozzáér...

Kép
Kép
Kép
iricc

Pelus: Mi Huggiest használunk, a Pampers meg a Libero, kiengedte a kakát, és éjszaka átáztunk. a Huggiest nagyon szeretem, jó az anyaga, formája, sokáig bírja(éjszaka).

Kriszta,
Nálam az első időkben 2 hetente jött a doki, a védőnőt nem engedtem, de jött volna. Nekem mondjuk nagyon rendes a gyerekdokim, igazi kincs. Oltást mi itthon kaptuk mindig. Most is havonta jön Dórit megnézni. Védőnőnek kötelessége menni, anyósom is védőnő. Csak sokan nem mennek, mert lusták, nagyon kényelmes állás.

Gabi,
Sok doki tágítja a méhszájat kézzel, ezt mindenki tudja. Néha megkérdezik, néha meg csak maguktól cselekednek. Én az elején mondtam, hogy nálam ez kizárt, nem is próbálkozott ilyennel a dokim, bár úgy tudom, ő nem is az a fajta. Nekem nem fájt a méhszájvizsgálat, csak a szülés alatt. De az... húúúú... tényleg rossz volt.
Vendég

Nekem a méhszájvizsgálat egyszer fájt, mikor indítás előtt be kellett feküdnöm a kórházba egy nappal, és a dokimon kívül más is megvizsgált... Hát, gondolom tágított :twisted:

Mi is pamperst használunk, szeretjük :)
Vendég

Sziasztok!

1 hétig nem voltam, nem is tudtam még visszaolvasni, csak keveset. Nem emlékszem, hogy valaki írt-e tapasztalatot arról, hogy a szobatisztaságra szoktatásnál amikor elviszitek valahova a gyereket, akkor mit csináltok... Visztek bilit? Vagy pelusba még egy darabig?

Jkriszta!
Adél ugyanezt csinálja! 5-6 perc szopi után ordít! :( És nem tudom miért. És kb a következő szopiig ordít, de egyszerűen nem tudom újból mellre tenni, nem fogadja el. Ha a kezemben van, akkor minden ok, de amint leteszem, üvölt... Még reggelizni sem volt egyszerű janával... Megfogadtam, hogy nem adok cumit neki, de ma elővettem. Már nem bírtam az ordítást. :( De nem nagyon kellett neki, kis cumizás után kiköpte.

Mit csináljak vele? Nem akarom, hogy ordítson, nem akarok cumit adni és felvenni sem állandóan... Segítsetek!!!!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ildi - nem tudom ismered-e az Embergyerek sorozatot, a Spekrumon adták nemrég. Pont múlt héten néztem meg néhány részt. Nem tudom melyikben, talán a Kötődés címűben volt, hogy minden gyereknek megvan a maga személyisége, habitusa. Van olyan baba, aki jobban igényli az anyja közelségét, ezért sír sokat, és csak az segít ha felveszed. Csak ő máshogyan nem tudja elmondani, hogy ez az igénye, csak sírással. Lehet nálatok sincs baj, csak egyszerűen Adélnak szüksége van rád, a testi közelségedre, ez nyugtatja meg. Lehet a hidegfront is hatással van rá. Barátnőm ilyenkor (is) használta a hordozókendőt, így szabad volt mindkét keze, tudta csinálni a dolgát de a kisfia is nyugodt volt.

Kitartás lányok!

dytke

ugyanebben a részben volt az is, hogy az érzékenyebb babák félhetnek idegenektől (általában férfiaktól), ezért sírnak, ha idegent látnak. Van olyan baba, akit egyáltalán "nem érdekel" egy idegen ember ottléte, sőt ha kettesben hagyják vele, akkor is elvan. Ezek (a sírás, idegenektől való félelem, stb) bizonyos korban jönnek elő, és általában nem tartanak sokáig. SZóval kitartás!!! :)

MIlyen olkos vagyok, mi? :D Majd pár hét múlva én jövök hozzátok tanácsért :)

dytke

Ildi!

Szerintem is Te kellesz neki! Próbáld a mellkasodon fetetve elaltatni, hordozókendőben, kengurúban vinni mondjuk játszóra, ha mentek Janával! Otthon is szabaddá teheted a kezeidet ezzel a módszerrel! A cumi tényleg nem megoldás! Ami segíthet, ha a pólód alá teszel egy tettil pelust és pár órát hagyod, hogy átvegye az illatodat! Aztán ezt a pelust teszed Adél fejecskéje alá a kiságyban vagy babakocsiban, így folyamatosan érezheti a finom "anyaszagot"!
Ha lesz 1 perced, légyszi válaszolj a múlt heti e-mail re (remélem megkaptad), jól jöne némi infó az uh-gal kapcsolatban! Holnap 13.30-ra megyek dokihoz!

Márti
borossné becz márta

Rózsaág!
Mi Újpesti biopiac termékeit fogyasztjuk. Friss biozöldséget lehet kapni a szombatonkénti Mom parkos budai biopiacon is ill. állítólag a Lehel Piacon is egy-két árusnál(ez utóbbin mi még nem voltunk).
Nekem sok ismerősöm rendel is a neten, de nekünk a szombati újpesti piac Anyukámhoz nagyon közel van.

Mi Libero-zunk, Lillának a Pampers főleg az elején nagyon folyt. :shock:

JKriszta!
Hát nem elképzelhetetlen, hogy az üllői talaj sem megfelelő, Monortól 10 km, az nem sok. Nekem a védőnők is mondták.

Nem lehet, hogy a védőnői tanácsadás alatt van doki is pár óráig és az az egészséges rendelés? (itt pl. szerda 8-11 védőnői tanácsadás 11-14-ig doki+védőnők vannak). Nekem nonszensznek tűnik, hogy nincs egészséges rendelés. Ha ez létezik bizti megint kiakadok, mint az okos védőnőtök szopis tanácsain. :shock:

Nálunk is kényelmes védőnőnek lenni. Mi hatot fogyasztottunk eddig Lilluval. :shock: A mostani kivételével kritikán aluli volt mindegyik.
Az egyik kifejtette, hogy annyit kell dolgoznia, mert egy nap nyolc látogatást meg kell csinálnia. Aztán elmondta, ezt hogy számolta az utcánkban, mi 1, volt egy frissen szült 2 gyerekes anyuka (az 3 mert itt az anyuka is számít), utcánkban van egy hármas ikres család (ez 3) plusz még egy egy gyerekes (1) így kb. 150 méteren meg 2 óra alatt teljesítette az aznapi nehéz munkát. :twisted: Jó mi?

KépKép

KépKép
beneildi

Márti
Az öszibarackot még tegnap este beraktam a fagyasztó kis aventes poharakba. Nem is akarom én az sszeset oda adni neki. :)
Azt a Tököli címet, vagy telefonszámot viszont elkérném tőled, nagyon jó dolog, ha házhoz szállítják. Nem azért, mert lusta vagyok, hanem mert nehezen tudok egyedül kimozdulni Kristóffal.

Köszi mindenkinek a hozzátápis véleményt. Nagyon félek neki bármit adni aminek nem tudom az eredetét, vagyis hogy ki és hol termesztette pontosan a nitrát miatt.
Ildi
Nem tudom mit dolgozol, de a bátyám is hasonlót dolgozhat (vegyiparban), és pl a keresztlányom nagyon sok mindent ne mehet meg az ő jelenlétében.

Kriszta
Nálunk is ilyen a védőnő, egyszer volt eddig és Kristóf 5 hónapos. érdekes. :roll:
Zéti nagyon aranyos a képen, azt tedd, ami neked és neki a legjobb, és ha ez a hozzátáplálás akkor azt kell tenned.

Dytke
Teszek majd képet Kristófról, csak most 10 napra "elköltöztünk" otthonról. Apa szülei elutaztak, így most mi tartjuk az irodába a frontot, pontosabban csak apa, én csak csinálok ebédet, és max felveszem a telcsit. :)

Kép
Kép
susytunder

Elfelejtettem...
Mi Liberot használunk. Próbáltuk a Pampers-t és a huggies-t is, de mindkettőből kifolyt a pisi. Lehet lányoknál nem, de nekünk kipisil a kiskukac. :)

A védőnővel kapcsolatban meg még annyit, hogy aki megkérdi tőlem, hogy mennyi túrórudit adok a 4 hós gyerekemnek, nos...inkább nem írok semmit.

Kép
Kép
susytunder

Márti!

A kengurút nem csak 3 hónapos kortól lehet használni? Hordozókendőm nincs, de lehet hogy veszek egyet. Nagyon rossz, hogy csak kézben jó a kis drágámnak. De nem szokik nagyon kézbe? Én félek, hogy később ez gond lesz! :?

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi,
Dóri mai napig sokat van kézben. Ezt igényli, folyamatosan velem van, semmi nem tudok nélküle csinálni, de kezdem elfogadni, hogy ő ilyen. Lehet, hogy ez nem jó, de én nem hagyom őt sírni, és sokszor felveszem, amikor csak kéri. Biztos, hogy ez változni fog, addig meg megpróbálom kiélvezni, hogy ennyire szüksége van rám. Szerintem ez is nagyon baba függő. Bízom benne, hogy ezzel megalapozom a bizalmát. Van olyan kenguru, ami pl. fektethető, így újszülött is használhatja.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=43

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=43

Én a nagyon bánom, hogy a kendőt nem próbáltam ki, most meg lehet már nincs értelme... pedig szerintem nagyon jó lehet.
Vendég

Ez is használható újszülött kortól, mert olyan betét van benne, ami tartja a gerincét, fejét...
Amúgy mi kenguruzunk, ha nem itthon vagyunk, és nagyon szeretem, de itthon csak úgy fogni szoktam Dórit. Ezért is jobb a kendő szerintem...

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=43
Vendég

Én úgy tudom, hogy kengurut 4 hónapos kortól lehet használni, amikor a pici már valamennyire megtudja tartani a fejét. Persze vannak másmilyenek is, amit Pandácska is ír.

Kristóf mostanában kapott rá, hogy ölben legyen. Nekem ez egy picit rossz, mert eddig mindent megtudtam csinálni úgy, hogy ugyan ott volt mellettem, de nem az ölemben, és énekeltem,verset mondtam neki közben. Most viszont úgy érzem, hogy nem érem utól magam a teendőkkel, de majd ebbe is biztosan beleszokok.

Kép
Kép
susytunder

Pandácska, Dytke!

Köszi a bíztató szavakat! :) Én szeretem ölelgetni a kicsimet, de akkor ki foglalkozik a nagyobbal, ki főz, ki vasal, stb... Hát ezek miatt nem egyszerű, de próbálom úgy felfogni, hogy szüksége van rám.
Húú, ezek a kengurúk nagyon drágák... nekünk van, úgyhogy nem terveztem venni, azért jó tudni, hogy fektethető is van belőle! Köszi!

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Pandácska már mindent leírt részletesen! Én a kendőt is nagyon szeretem, nekünk Kismamás van, ebben az a nagyon jó, hogy egy csomóféleképp meg tudod kötni, így fekhet, aludhat, akár szopizhat is a baba anélkül, hogy bárkinek feltűnne! Elég egyszerű, kötési módokat ábrázoló rajzokat is adnak hozzá, szerintem nem bonyolult megtanulni, nekem a férjem segített. Aztán van a babaerszény is, ami szintén szuper, de, ha jól emlékszem, ebben Lívia a profi, Őt kérdezd!
Nem hiszem, hogy elrontod a testközelséggel Adélt! Az én nagyfiam 3 hetes koráig igényelte a kézben hurcolászást, szinte egész nap, utána pedig átállt arra, hogy elaludt a babkocsiban, amit ringattam, miközben énekeltem neki, ugyanazt az altatót minden alkalommal! A dallam egyre ismerősebb volt neki és megnyugtatta Őt egy idő után, biztonságban érezte magát és tudta, hogy alvás jön, így elmaradt a sírás! De a textilpelusos ötletet próbáld ki, talán így eléred, hogy az illatodat érezve hosszabb ideig nyugodtan aludjon!
Írok majd holnap! Remélem, ezúttal nem kell a dokinál sokat várni! Én most gyerkőc nélkül megyek! De 2 kicsivel én sem indulnék neki!

Márti
borossné becz márta

Rozsaag
Normális vagy! :) És azok is akik nem vasalnak, nem vagyunk egyformák.
Gabi mosóport és öblítőt a DM- ben érdemes venni. Főleg, ha van kuponod ami 15 % kedvezményt nyújt, ha összegyűjtesz tízet.

Kép
Kép
susytunder

Kincsesi, ha sokat kell hordoznod, akkor jobb és olcsóbb a kendő. Persze, ha van kengurud, akkor lehet, hogy megoldod azzal. Nagyon megértelek, nálunk is durva lett volna már a tény is, hogy Villő állandóan rajtam van. Bene mostanában is sokat ölembe kéredzkedik. Nyilván nem véletlenül :)

Nálunk sem jön annyiszor a védőnő, mint kéne, de többször felhívom, és visszahív, ha nem tudta felvenni, és így mindent megbeszélünk, amit kell. Jó fej, és bízom a tanácsaiba, jól kiismerte Benét is. Ő viszont 3 körzetet kapott, így állandóan rohan, és azokhoz megy inkább, akik problémásak.

mtunde

Sziasztok!

Torna után újra itt! Igazán jól esett, és szupi jó volt Dytkével találkozni élőben is! :lol:

A sírós témához hozzászólni nem tudok, de okulok és tanulok mindenféle praktikát!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kincsedi - ezt korábban már egyszer beírtam, de gondolom nincs sok időd olvasni, ezért bemásolom újra :)

Dr. Ranschburg Jenő írja egy hordozókendő használati utasításában: Pszichológiai vizsgálatok igazolják, hogy azok a csecsemők, akiket sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették ha kéretszkedett, 3 évesen nem csak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb, kezdeményezőbb is társainál. Ezt az magyarázza, hogy a kreativitás az értelmi képesség mellett egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor "megszólítható" és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik.

Talán azért hasznosak a kendők, vagy kenguruk, mert főzni, stb. úgy is tudsz, ha a pici rajtad pihen, a két kezed szabad. Van egy kendőkötési útmutatóm, ha kell elküldöm mailben. Mint kiderült többféle kendő van, ezekban Livi nagy szakértő :) Ami nekem van (barátnőmé alapján varrtam magamnak, vagyis csak levágtam és körbeszegtem), ahhoz van leírásom, azt tudom elküldeni.

dytke

Sziasztok!

Hát, sok visszaolvasásra nem volt időm, szerintem mostmár így maradok. Sebaj, a legutóbb felmerült témákba azért csak beleszólok :-)

még vasalás: én úgy vagyok vele, hogy vannak dologk, amiket kell (ing, blúz, meg általában olyan, amit 'viselni' kell), és vannak, amiket nem (pl póló, amit otthon nyálaz rajtam a gyerek, na azt soha :D ) Természetesen amíg dologzni jártam, én is legtöbször vasalt blúzban meg nadrágban jártam, de most egy másik divatlap szerint öltözöm, a farmer sem az a darab, amit szerintem vasalni kéne.

Pandácska, még bőven van értelme egy kendőnek! Dóri még egyáltalán nem nőtt ki belőle! Nem tudom, te hogy érzed, de egy bizonyos súly felett elöl hordozni a babát (kenguruval ugye csak ezt lehet) nem csak fárasztó, megfájdul az ember háta, dereka, de a gátnak, medencének is árt. Háton viszont sokkal jobb, erre jó egy kendő, vagy mei tai (kötözős kenguru néven is fut, és varrni is lehet egyszerűen)

Kincsesi, a hordozók közül a kendő a legsokoldalúbb, így ár-érték arányban a legjobb. Használtan is tudsz venni akár, úgy még olcsóbb. Van valahol egy ilyen témájú fórum is a babaneten, de láttam teszveszen, vaterán is hirdetéseket. Egy Nandu kendő teljesen megfelel a célnak. Szerintem próbáld ki. Elsőre lehet, hogy nem fogja szeretni Adél, de ritka az olyan baba, aki nem 'jön bele'. Mi mondjuk itthon csak párhetesen kendőztük Samu néhányszor, amikor extra nyügi volt, meg most, hogy már nagyfiú, erszényben csak felkapom oldalra és kész. Az erszényt azért nem ajánlom neked, mert szerintem Adél már nagyobb, minthogy elfeküdjön valamiben, amiből nem lát ki, az erszénybe pedig picit csak fektetve lehet tenni, később, ha már stabilan tartja magát, a fejét, 3-4 hónapos kortól, akkor lehet vele csípőre tenni.

Mosás: ha végre elfogy a mi mosószerünk, csak bio lesz itthon, és akkor végre én is összemosom a ruhákat, de mivel én hajlamos vagyok ekcémára, ezért inkább Samunak nem adnék a 'hagyomásnyosból', inkább nem teszem ki a bőrét akárminek.

Kaja: én is inkább biora szavazok, persze csak megbízható forrásból. Ha egy ragadozó elpusztulhat azért, mert a zsákmányállata evett valami szennyezettet (tudom, ő tuti nem mosta meg), akkor nekem senki ne mondja, hogy egy kis öblítéssel mindent megoldok. Üveges kaját is kap, mert az ellenőrzött, illetve vannak élethellyzetek, amikor úgysem tudnék mást adni, pl ha jövő héten megyünk szállodába nyaralni, ezért jobb, ha azt is megeszi. Van, ami bejön neki, van, ami nem.

Most nyügi, megyek.
danann

Betty, Dytke!
Tök szorgalmasak vagytok ezzel a tornával, én megígértem magamnak, hogy a Lillával ellógott tornákat legalább majd a másodikkal bepótolom. Remélem lesz erőm majd akkor is megtartani a fogadalmam. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szia Betty!
Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk :) És annak is, hogy jól esett :) Hazafelé gondolkoztam, hogy nem biztos, hogy szerdára ki tudom írni Neked a dvd-t, merthogy azokat már bedobozoltam, de szerencséd van, mert ez a gépben maradt, így szerdán vinni is tudom :)

dytke

Dytke - Köszi, aranyos vagy! Viszek Neked helyette üreset! :D Tényleg jól esett, még ha "nagymamis", akkor is! Tutira hasznosak lesznek azek a tapasztalatok a nagy napon!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ildi - Én még csak ma voltam először! :wink: De azért köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dannan,
Reméltem, hogy ezt írod, mert szerettem volna venni, pont azért, mert nem tudom sokáig a mellkasomon vinni. Ilyen Mai Tai-t hol lehet venni? Egyszer tettél fel linket, feltennéd megint? Köszi :wink:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?