Új privát üzeneted érkezett!

Betty - Tök jó lehet az a szeretet, amit a tanítványaidtól/szüleiktől kapsz! Élvezd! :P Hatalmasat takarítottam és közben drukkoltam, hogy neked is menjen! Csak elkezdeni nehéz! HAJRÁ! :wink: :)

Kriszta - Kész! Utolsó mondatoddal megint eltörted azt a bizonyost... :oops: Majd megnéztem a nagyonbaba.hu-t, közben bababzenét hallgatok és zokogok. De ez jó! Sírjunk együtt! :wink: 8)

Lányok! Bocsi, még egy - számomra - új témakör. Sterilizáló. Tényleg kell, szükség van rá? :roll: Van anyuka akit kérdezek, rögtön nevetve csak annyit mond, hogy hülyeség és már lapoz is a következő témára, van aki órákat szán arra, hogy meggyőzzön... :?:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - A takarítás halasztódott holnapra, pontosan az ajándékok miatt. Ki kellett mennem érte Kőbányára. Majd holnap apával. Úgy gyorsabb is és nem olyan uncsi! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

A napokban készítettem: Kép
Kép

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - jézusom nem akartalak megrigatni.
Nagyon ügyi csajszi vagy, én sajnos ilyenhez teljesen kétbalkezes vagyok. Nagyon jó szineket választottál.
toldikrisztina

Sziasztok!

Vumenke: Köszi, hogy bejelentkeztél, még egyszer gratulálok nektek!!! Megnéztem a képeket, gyönyörű Alíz!!! A sérója verhetetlen!! Szuper kiscsaj!

Kriszta: Ez aztán szép alvás volt Esztertől :wink: Nagyon tetszik az új vonalzód!!

Damara: Jaaaj, ugye nem gondolod, gondoljátok, hogy okostojás vagyok? :shock: :oops: Az az igazság, hogy eszembe sem jut okoskodni, távol áll tőlem, de szeretek pontosan magyarázni, mert szeretnék segíteni, ha tudok. Sajnos gyakran "túlzásba" esem :oops: Most már azért van annyi önkontrollom ilyen téren, hogy sokszor visszatörlök néhány sort :D, de lehet, hogy nem eleget :oops: :D Mécsné és az előző esti "adagja" :D:D:D Fetrengtem a röhögéstől, amikor olvastam :D:D Apukám cukorbeteg, a csontjai is nagyon fájnak valamitől, valamint van egy komoly betegsége is. Emellett már azt is figyelembe kell venni, hogy idős, elmúlt már 75, így nála hatványozottabban jönnek elő a gondok :(

Pepitanna: A csajok tök jól mondják a vízhőfok ellenőrzést: könyökkel vagy a csuklódnál ellenőrizheted. Mi kaptunk Vivinél vízhőmérőt, kb. 3* használtuk, aztán ráérzésre. Néha hidegebbre, néha melegebbre sikerül(t), de egyik csajszi sem balhézott még emiatt :D Amúgy a legtöbb hőmérőn van jelzés, hogy mikor jó, a miénken úgy van, hogy 20°-nál hideg, 37°-nál forró, és 32°-nál meleg, a megfelelő. Sterilizálás: Nekem már mottómmá válhatna, hogy mindenben a középutat tartom helyesnek. Szerintem egy újszülött esetében még szükség van a sterilizálásra. Aztán ahogy tapasztaltabb, bátrabb az ember, közben nő a gyerek is, szép lassan egyre lazábban vehetjük a dolgot :D Ami szerintem még fontos, hogy a cumit, cumisüveget ne úgy "töröljük meg", hogy mi lenyaljuk... Ha gondolod, akkor szívesen megadom a telószámomat :)

Bettyna: Milyen aranyosak a tanítványodék!!! Kevés az ilyen segítőkész ember!

Voltunk ma a Gekkoban, nagyon szuper volt! Egy fiatal, nagyon szimpatikus lány volt, aki simán gurult, pörgött, forgott, énekelt, mondókázott, hogy Nikinek jó legyen, és hogy mi is megértsük, amit mond, szóval nagyon jó volt. A lényeg, hogy szerencsére Nikivel minden okés, nincsen semmilyen idegrendszeri vagy fejlődési probléma, csak lusta a drágám :D:D A fő feladatunk most, hogy a kartámasztását kiváltsuk különféle tornafeladatokkal, vettünk is egy gimnasztikai labdát hazafele :D Felírt egy csomó gyakorlatot, már este néhányat meg is csináltunk :) A lány szerint, ha napi 20-25 percet vagy elosztva 2-3 részre foglalkozunk vele, akkor néhány hét és minden okés lesz :D
lamme

Pepitanna: Elfelejtettem írni az előbb, hogy szupi kockákat készítettél. :wink:
lamme

Pepitanna tényleg szépek a kockák-ülőkék! Jó,ha valaki ilyen kreatív!
Lamme: Atyaég!
Eszembe sem jutott, hogy ezzel megsérthetlek,illetve félreérted!!!!
Csak,ha visszaolvasod,az volt az utolsó mondat,hogy "jajj, lamme, jól jönne a telefonszámod!"
Ez inkább Pepitannának szólt, arra utaltam, hogy nem akarok beleavatkozni, de te per.pill.nem voltál ott és nem írtál előttem,hát gondoltam ÉN okoskodom egy kicsit!Hőmérő ügyben! :D :D :D
Komolyan,semmi rossz szándékom nem volt evvel,legfőképp veled kapcsolatban!!!
Egyébként jó,hogy te sem voltál Mécsnétől elragadtatva, nekem a neked szegezett kérdéséből az "tetszett" a legjobban,hogy akarod-e tudni,hogy él? :shock: :shock: Hát komolyan mondom,ez már idióta!
Sajnálom apukádat, szerettem volna tudni,hogy van, hátha valamilyen alternatív módszert tudok ajánlani, ill.segíteni valamiben.
Bettyna tényleg szép gesztus volt a tanítványod szüleitől ez a kis ajándék! Bizonyították evvel, hogy nagy becsben tartanak!
Csatlakozom az előttem szólókhoz-írókh9oz: A takarítás megvár,pihenj, ameddig tudsz! :)

damara

Ja!
Pepitanna!
Házi sterilizáló a legszuperebb!:Kifőzni a cuccokat! :D :D :D
Nekem volt Avent sterilizáló tablettám, sőt folyadékom is, de olyan hipó szaga volt, hogy nem mertem beadni a fiam szájába a cumit!!!
(Gondolván: még kárt teszek a gyerekben! :D )
Őszintén szólva a kifőzést is 7 hónapos koráig alkalmaztam, utána már nem ragaszkodtam a makulátlansághoz! :D :D
Mint egy helyes kis anekdota is példázza: "Az első gyereknél megmosod, kifőzöd a cumit. A másodiknál csapvizzel öblíted, majd a harmadiknál már te nyalod le és adod a gyerek szájába! :D :lol: "

damara

Damara: Nem sértődtem meg :D:D Nem is értettem félre :D:D De tényleg szóljatok nyugodtan, ha túl "sok" vagyok :wink: :D A sterilizálós szöveg amúgy tök igaz :D Csabid jár oviba? Mi beírattuk Vivit novembertől, miután betölti a 3-at. Nagyon várja :D
lamme

Sziasztok lányok!

Jaj nekem! :oops: Nem akartam senkit egymásnak ugrasztani! De eddig lamme volt a leggyakorlottabb anya, aki tényleg mindenhez okosan hozzászólt szinte azonnal! :wink: Mindenkitől szívesen olvassuk a segítséget! :)

Köszi a dicséretet kocka ügyben! Igaz, a képen nincs mihez viszonyítani a méretét, de ez csak egy kb. 10*10*10-es kocka, amit majd a kis kezében forgatva, felismeri az oroszlánt és a halat...és a kiálló, lelógó részeit rágicsálhatja is.
Szép hétvégeét mindenkinek! Jó izzadást!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna kicsiben még nehezebb ilyen szépen dolgozni, nekem is nagyon tetszik a kocka!!!

sterilizálás kaptam egy avent kezdőcsomagot, abban van sterilizáló is, sima vizet kell beletenni és a mikróban pár perc alatt megcsinálja, nekem ez tetszik!

takarítás én imádok takarítani, heti kétszer szoktam, de nem vagyok tisztaságmániás, csak engem nagyon kikapcsol a tisztogatás :) meg van is rá időm és még energiám. Szüleim kutyája nálunk nyaral 2 hétig, miattuk meg főleg kell rendetrakni, mert olyan rosszak és annyi mindent behordanak a házba. Itt bent randalíroznak és kihúzzák egymás szőrét!

Kellemes hétvégét!

Kép

Kép
oroszági

Pepitanna! :D :D :D Szó nincs öszeugrasztásról, én vagyok a barom! Van ilyen nálam gyakran,hogy gyorsabban gondolkodom,mint beszélek-írok ebből van a zűrzavar! :lol:
Teljesen távol áll tőlem a sértegetés, ismeretlenül meg pláne!!!
És bocs, ha leülőkéztem a kockáidat, de láttam ilyenekbe gyerek fotelt is és az is nagyon bejött! :D Igaza van Oroszáginak, kicsiben sokkal több energiát és kitartást igényel.
Lamme! Dehogy vagy sok! Minden rendben van veled! :wink: :D
Jó nektek, hogy Vivi már ovis lesz, nálunk kaotikus a helyzet,nem is indítottak kiscsoportot, mert 5 fő megy ősszel iskolába, a többi marad!!! :roll: Messzebb meg nem akartam íratni, több időt venne el a kis életéből. És az sem árt, ha 1 évvel érettebben kezdi az ovit.Persze, könnyen beszélek, mert jó esetben jön a tesó, de ha nem jönne, nem tudnék dolgozni sem menni...
Nálatok automatikusan felveszik a 3 éveseket?

damara

Sziasztok!

Pepitanna: Nemá :D:D:D Nincsen semmi összeugrás :wink: :D:D Nem vettem bántásnak semmit, csak leírtam, hogy ennek alapján felmerült bennem a gondolat, hogy sokat "beszélek" :D :D Írásban amúgy is nehéz kifejezni magunkat. Hiába van ez a néhány szmájli, nem elegek ahhoz, hogy visszaadják, amit az ember mondani szeretne.

Oroszági: Tépkedik egymás szőrét a kutyák, meg randalíroznak :D:D De jó neked, hogy szeretsz takarítani! Én csak úgy szeretek, amikor rámjön :D , amúgy meg csak "kötelező" megcsinálni :?

Damara: Nálunk sem veszik fel automatikusan a 3 éveseket, de nekünk van egy pici protekciónk :oops: De szerintem amúgy is beférne, mert hat csoportból ötben lesznek kicsik. Lehetőségünk volt nekünk kiválasztani a csoportot, voltunk kétszer is nyílt napon, nagyon tetszett a Csajszibarackomnak :D Természetesen maradhatna még velem, hiszen ahogy elvagyok most a kettővel, úgy ezután is ellennék, de nagyon szereti a gyerektársaságot. Jártunk néhány alkalommal zenebölcsibe is, most tornalehetőséget keresek neki, nagy játszótéri gengszter 9-10 hónapos kora óta, jót fog neki tenni az ovi :D Sokszor kéri, hogy beszélgessünk az oviról, már tudjuk, hogy mi lesz a jele, néha arra sétálunk, szóval szerintem az első néhány napot leszámítva (amíg beszokik), tuti jól fogja érezni magát :D De addig még van két nagy feladat: el kéne hagyni a pelust, és alváshoz még kéri a cumit :? De bízom benne, hogy addigra megoldja, mint ahogy már egy csomó mindent eddig is :)
lamme

Kép

Sziasztok!
Írtam egy hosszút, de elszállt :( Köszönjük a gratulációkat :)
Készül a szüléstörténet, ha kész lesz, bemásolom. Addig is egy montázs a királylányról:
vumenke

Sziasztok!
Nálatok is ilyen jó meleg van?
Vumenke nagyon cuki baba Alíz! :)
Lamme: Nálunk is volt protekció,de nem ért semmit, ha magával az intézménnyel, azon belül az intézményvezetővel van a hiba, hogy ilyen luxust megengedhessenek maguknak! Azok az anyukák,akiknek nem halasztható tovább a munkábaállás, vigyék játszóházba gyermekeiket óránként egy ezresért?.....
Jó, hogy nálatok ez simán működik, mindenféle akadályok nélkül!
Biztos élvezni fogja Vivi a társaságot, a lányok amúgy is jobban szeretik az ovit, mint a fiúk. Ez csak egy hipotézis a részemről, a családon belüli 6 gyerekből szűrtem le a következtetést... :D :D :D
A cumi elhagyása nálunk is embert próbáló feladat volt és egy véletlennek, na meg 3 idegen köművesnek köszönhetően 1 perc alatt örökre megszűnt a cumi.....
A szobatisztaságra tanítás a nyár a legideálisabb, amikor meztelenül lehetnek egész nap! (ez is csupán saját tapasztalat! :D )
További szép napot, aki még nem ebédelt, annak jó étvágyat, finom étkeket! :)

damara

Sziasztok, mekkora szöveg fér ide? :) Ugyanis kééész a szüléstörténetünk! Íme:

2008.07.06
Mivel már 41+2 napos terhességnél jártam, dokim javasolta, hogy menjek be a kórházba és este 8-kor felteszi a méhszájérlelő zselét. Ettől azt vártuk, hogy a teljesen zárt méhszáj elkezd majd puhulni, kinyílni és meginduljon végre a szülés. Őszintén én nem nagyon bíztam a hatásában. Főleg azért nem, mert egyetlen egyszer sem volt semmi fájásom, minimálisan keményedett a pocakom (nagy ritkán), az összes uh-os vizsgálatkor tökéletes flowmetriát (köldökzsinór tápanyagáramlása) és max. 2-es fokban érett méhlepényt produkáltam. Ezek alapján még hetekig el lett volna pocakban Kisbéka 
Na sebaj, mit veszítünk? Persze, próbáljuk meg a zselét! Este 8-ra kellett bemennem a kórházba, de délelőtt dokim elrendelt még egy ctg-t, így mi már 10 fele elindultunk Kecskemétről, megcsináltattuk a ctg-t (tökéletes szívhang, nulla fájástevékenység). Eztán ebédeltünk egyet az Árkádban, majd elfoglaltuk a telefonon előzőleg lefoglalt pesti szállásunkat egy XVIII. kerületi panzióban. Próbáltunk aludni (nekem az idegesség miatt kevésbé sikerült…), majd letusoltunk és elindultunk… vaxcsizni (Burger King: sali és sajtburger), majd fagyizni  pocakosan utoljára, a Vörösmarty téri Gerbeaud cukrászdába. Tudunk élni ;)
Eztán nem lehetett tovább halogatni, irány a kórház. Felvették az adataimat, újra ctg, vérnyomásmérés, halom papír kitöltése, majd kaptam egy luxuslakosztályt, az egyik szülőszobát  volt sarokkád, tágas tér, 4 millás ide-oda állítható szülőágy, sok gép… de tényleg barátságosnak tűnt. Direkt ide tettek, mert ez viszonylag távol volt a többi szülőszobától és a központi részektől, műtőtől stb. Tudták, hogy ott fogok maradni éjszaka is, és ha aludni szeretnék, itt nyugisabb. Ráadásul közvetlen a szoba mellett volt fürdő-wc is.
Dokim megjött pár perce rá, megkérdezte, hogy minden ok-e, vázolta az jövőbeni várható eseményeket, megnézte a friss eredményeimet, majd feltette a zselét. Abszolút nem fájt, olyan, mint egy sima vizsgálat. Mondta, hogy még mindig zárt a méhszáj, de a zselétől sokat vár. Pihenjek, próbáljak aludni, ő is hazamegy, reggel 7 fele jön.
Rám tették a ctg-t, mert ilyenkor 2 órán keresztül folyamatosan monitorozzák a picit, hogy hogyan reagál a zselére, elindulnak-e a fájások, stb. Igazán nem történt semmi különös. Imi velem volt éjfélig, majd mondtam, hogy nyugodtan menjen el a panzióba aludni, szólok, ha történne valami.
Próbáltam aludni… de ha egy 4*-os szállodában, kényelmes ágyon, szuper körülmények között sem tudok, akkor vajon ment életem első kórházi éjszakáján, 1 nappal a szülésem előtt? Hát hoooogyne!  Nézegettem az ajtó fölött lévő, kék ledes órát. Mondjuk úgy 5 percenként, és vártam, hogy majd fáj valami. Fájt is.
2008.07.07
Úgy hajnali 2-3 fele kezdődött, mensi szerű fájdalmakkal, majd kezdett sajogni a derekam – pont, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Örültem, mert éreztem, hogy valami elindult és talán természetesen alakul a folyamat. Hajnali 5-6 fele már nem volt túl kellemes. Ha jött egy fájás, átfordultam a másik oldalamra (háton fekve hetek óta nem tudtam megmaradni) és próbáltam átvészelni. Vártam a reggel 7 órát, hogy jöjjön vissza szép szemű dokim, és nézze meg, alakult-e valami. Közben a középkorú szülésznő adott beöntést (nem volt vészes abszolút), elmentem letusolni, majd vissza a szülőszobára. Elment a nyákdugó is egy pisilés alkalmával, van remény, hogy ma szülök  Kb. fél 8 fele jött dokikám és megvizsgált: bő egy újjnyi, haladunk . Mondta, hogy be lehet kötni az oxitocint (fájáserősítő-fájásrendszerező). A bal kézfejembe kötötte be a már újabb (váltás volt) szülésznő. Nem valami kellemes, sőt  de legalább gyorsan elmúlt az a hülye, feszítő érzés. Ebbe a behelyezett kanülbe csöpögtették később az infúzót, és az oxitocint is. Az oxi kb. fél óra múlva kezdett hatni, pedig akkor még csak kis dózist nyomtak. Közben megint rám került a ctg, mely végig nézte a baba szívhangját, és a vége-fele a fájások erősségét. Az új szülésznőről annyit, hogy egy fiatal (kb. 25 éves) szőke kiscsaj, nem is nagyon bíztam benne, hogy segíthet érdemben. Szerencsére csalódtam pozitív értelemben, mert mindig jött, kérdezett, segített. Mondott mindig mindent, hogy mi fog történni, nyugtatott és biztatott. Nagyon nagy segítség volt. A doki mindig ott volt, amikor szükség volt rá, soha nem éreztem azt, hogy hanyagol. Fölöslegesen nem vizsgált, csak amikor tudta, hogy már történnie kell valaminek. 10 előtt is volt egy vizsgálat, amikor is azt mondta, hogy nagyon feszül a burok, így burkot fog repeszteni. Így is tett, elfolyt a magzatvíz mindenki nagy megnyugvására teljesen tiszta volt, ami azt jelenti, hogy a baba totál jól érzi magát, nincsenek „túlhordós” jelei. Emeltek ismét az oxi mennyiségén és nagyon beindultak a fájások. Már nagyon szenvedtem. Amikor jött 1-1fájás (kb. 2 percenként), összecsukatm a szemem és igyekeztem túlélni. Néztem a fájásmérőt, max. 45-ig ment fel (de jellemzően 30-35 fele mocorgott). Tudtam, hogy jellemzően tartós 80-100-as fájásnál van szülés. Én már ezektől is meg akartam halni, nagyon rossz volt, csak szorítottam Imi kezét, és mondtam, hogy edás embert akarok. Közben dokim is mondta, hogy lassan be lehetne kötni, mert olyan 2 újjnyi vagyok és ilyenkor már gyorsítja is a tágulást. Hívták az edás pasit, aki egy középkorú emberke volt, nem emlékszem a nevére, de nem a szülők iskolája kapcsán beszélő emberke. Viszont baromi gyorsan ott volt az asszisztensével, állítólag a szülészetnek van saját altatós brigádja. Király, szeretem a Máv kórházat  Elmondta a pasi, hogy mit fog csinálni, mit érzek, hogy üljek, hogy be tudja kötni, stb. Őszintén, a bekötés iszonyat szar. Nem fáj, mert előtte adnak helyi érzéstelenítőt, viszont ahogy vezeti be a 2 csigolya közé a 2 m átmérőjű műanyag csövet, az valami borzalmasan hülye érzés. Meg is ugrottam kicsit, de akkor meg féltem, hogy majd félremegy és le fogok bénulni, stb. Na szerencsére nagyon gyorsan végzett és elkezdte a tesztadagot beadagolni (hogy hat-e, hol érzem-nem érzem a tagjaimat). Szuperül csinálta, mert tökéletes eredmény lett, gyakorlatilag onnantól semmit nem éreztem. Ha jött a fájás, nagyon picit éreztem, hogy keményedik a pocak és valami van, de nem fájt. El sem hittem, hogy ezzel ennyire szuperül lehet vajúdni. Nem értettem azokat a nőket, akik nem kértek/kérnek. Hogy lehet egyáltalán eda nélkül túlélni a szülést??! A cső végét leragasztották több soron a hátamhoz és simán lehetett vele bármit csinálni, ráfeküdni is, nem mozdult ki. Az adagoló fejet elvezették a vállam fölé, és ha kellett újabb adag érzéstelenítő (kb. 1 óránként), akkor szóltam és 1 percen belül beadta az anesztes doki.
Közben hallottam, hogy nagy nyüzsi van odakinn, kiderült, hogy jött vagy 4-5 kismama szülni. Volt egy kínai lány, hát az eszméletlen, de ahogy beért, szerintem fél óra múlva már fel is sírt a picije. De „végigasszisztáltam” még 2 szülést. vegyes érzelmek kaptak el… egyrészt úgy éreztem, soha nem bújik ki belőlem Picilány, hisz már este 8 óta próbálkozunk… aztán féltem a kitolási szaktól, mert bizony volt, aki rendesen ordított közben a fájdalomtól. És, ami minden baba felsírásakor elkapott, az az érzelmi meghatottság, hogy egy ember született… potyogtam a könnyeim, annyira megható volt.
Közben velem is telt az idő, sűrűsödtek a fájdalmak, már durva mennyiségre kapcsolták az oxitocint (lement 2 db 500 ml-s adag), sűrűbben kellett hívnom az edás embert. Féltem, hogy kitolási szakra elmegy a hatása és én belehalok a szülésbe. Figyeltem a fájásmérőt, de 55 fölé soha nem net. Mondta is a szülésznő és a doki is, hogy itt csak 4-5 óra fele lesz baba. Mondtam, hogy én TUDOM, hogy fél 1-1 fele szülök, vagy itt lesznek, vagy nem 
Teltek a percek, vártuk Imivel, hogy mikor lesz változás. Nem is sokára, 3/4 1 fele kezdtem érezni, hogy nagyon feszít a baba feje lenn, mondtam a dokinak, hogy azonnal nézze meg, mert mindjárt szülök. Megvizsgált, mondta, hogy tényleg látszik már a feje és a haja és apuka megnézhet, ha akarja. Hogyne akarta volna, sőt, fotózott is (nem, nem publikus ;) ). Mondta, hogy sötétbarna haja van, mint nekünk  Elöntött a meghatottság és éreztem, hogy most már van erőm megszülni, akármilyen nehéz is lesz. A szülésznő elmondta, hogy mit kell majd csinálnom, ha jönnek a fájások. Szétszedték az ágyat kengyeles szülőszékké (nem kellett lejönnöm róla), és mondták, hogy ha jön a székelési inger, akkor gondoljak valami nagyon mérgesítő dologra és dühből nyomjak  Csukjam be szemem, szám és csak arra koncentráljak, hogy minél erősebben nyomjak. Így is tettem, 1 fájás alatt 2-3 nyomásra volt erőm, amíg a levegő tartott. Szülésznő a lábamnál, doki a hasamnál (nyomta kívülről, amikor én belülről), Imi a fejemet tartotta (2 kézzel, kitámasztva, annyira erősen nyomtam). Nagyon csalódott voltam, amikor az első 1-2 fájás alatt sem történt semmi. Azt hittem, én nyomok rosszul, vagy a köldökzsinór van valahol rátekeredve a kislányra és húzza vissza. Viszont arra büszke voltam (apuka, a szülésznő, sőt, a doki is!), hogy egyetlen hang, nyögés-visítás nélkül, teljes erőmből rákoncentrálva nyomtam, aminek végül meg is lett az eredménye, mert 13 óra 10-kor kicsusszant Alizunk  Akkorra már hívták a gyerekorvost, aki gyorsan leszívta az orrából-szájából a benne lévő magzatvizet-nyálkás folyadékot, és fel is sírt a drágám. Nem hisztis, inkább olyan kis aranyos, csajos sírás volt  Rögtön a hasamra tették. Hatalmas volt, beterítette az egész mellkasom. Egymásra néztünk Imivel és sírtuk, nem akartuk elhinni, hogy végre itt van, foghatjuk-babusgathatjuk, a mienk, belőlünk fejlődött ki… ez tényleg az életcsodája. 9 hónapon keresztül fejlődik, növekszik, szétrúgja a bordáidat, átszenveded miatta a hülye vérvételeket, a vizsgálatokat, nem tudsz tőle rendesen aludni, ülni, menni… és egyszer csak kézzelfoghatóvá válik és az életed egy pillanat alatt tündérmese lesz…
Imitől kérdezte a doki, hogy elvágja-e a köldökzsinórt, de teljesen megbabonázta a pici lánya, így a dokinak még kétszer meg kellett kérdeznie újra  amikor már én is noszogattam, hogy ugyan válaszoljon már, akkor felállt a székből és elvágta. 13 óra 13 volt ekkor. (Ez valamit biztosan jelent: 2008.07.07, 13 ó 13 perc.) Azt mondta, meglepően vastag (kb. 2 cm átmérőjű) és kemény volt, nem volt egyszerű elvágni. Eztán elvitte a gyerekorvos mérni-fürdetni, természetesen Imi vele és végig fotózott. Mint utólag megtudtam, dokim is ment utánuk, mert akarta látni, hogy mekkora is a mi „pici” Alizunk. Hát, 57 cm hosszú, 4050 g súlyú, 35 cm fejkörfogatú. Dokim közölte velem (sokk 1), hogy ha tudta volna, hogy ekkor, akkor megcsászároz . Mondtam, hogy köszi, már mindegy, megszültem 
Közben kijött a méhlepény is (nem éreztem semmit), beletették egy „tepsibe”, doki magyarázta Iminek, hogy mi micsoda rajta , majd közölte (sokk 2), hogy az egyik fele olyan tökéletes állapotban van, hogy még min. 2 hétig el tudta volna látni a babát! Huhh… mekkora lett volna a végére??!! Szerencsére tökéletesen egyben jött ki, így nem volt szükség „belső takarításra”.
Eztán előkészültek a cuccokkal és elkezdtek varrni. Hopp, azt sem tudtam, hogy vágtak… az egyik oldalon, egy 3 cm-es vágást ejtettek, de kb. 5 perc alatt összevarrt a doki, szóval tényleg nem lehetett vészes, belső sérülés nem lett, szerencsére. Utána 3-asban maradtunk, dokim elment (mint kiderült, fél óra múlva is szült egy nő – akivel egy szobába kerültünk végülis  ), meg utána még egy, úgyhogy dokikám nem unatkozott aznap 
2 órát voltuk így hármasban, csodáltuk a kis jövevényt és szopizott  csináltunk fotókat és csodálkoztunk, hogy mennyire hatalmas, pufók és gyönyörű! Szülésznő is majdnem végig velünk volt, nagyon rendes volt, még akkor is mindent mondott-segített. Kikísért WC-re, mert közöltem, hogy én bizony – 6 óra fekvés-szülés ide, vagy oda, de kisétálok pisilni, nem kell katéter, ágytál. Mondta, hogy ok, de kísér, mert ilyenkor el szoktak ájulni a friss anyukák. Mondtam, hogy áááá, én nem. Hááát…. pisilés után valahogy a földön találtam magam  de nem volt semmi baj, szép óvatosan visszamentünk. Közben lejelentettek minket a gyermekágyas részen, és 2 óra múlva, már mint család mentünk át…

(azt hiszem, a smiley-k nem jönnek át, sorry!) Kép
vumenke

Vumenke!
Nagyon köszönjük ezt a részletes beszámolót! (remek, ezekben az egyre pityergősebb napokban :oops: :roll: )
Nagyon-nagy gratula a CSODA átéléséhez és az azóta tartó családi örömökhöz!

Kép
Kép
pepitanna

Vumenke: Szuper ez a montázs Alizról!!! És a szüléstörténeted is nagyon jó!!! Teljesen beleéltem magam :D Örülök, hogy ilyen simán ment!!

Damara: Nekünk pont a vezető óvónő a protekció :D Bár sajnos a jövő tanévtől nyugdíjba megy :( De sok dadust és óvónőt ismerünk, azokat is, akikhez Vivi fog járni :D Vivi is már ezerszer odaadta a cumiját a kukásbácsiknak, de estére mindig hisztizett érte és "vissza kellett kérni" :? :D A nyári meztelenkedéssel az a baj, hogy nem akar meztelenkedni :? Fura egy csajszi :D
lamme

Egész nap, illetve napok óta azon jár az eszem, hogy milyen szülés sztorit kívánok magamnak/magunknak... Tudom, nem kívánság műsor. :wink: Minden élmény más. Mindenkié más és szinte senkié sem az "adott" napra esik... :roll: 7 napunk van a végkifjletig, azaz jövő vasárnap. És a házassági évfordulónk napja is az, ezért csak még inkább munkál bennem az időzítés! :wink: Szóval azt kívánom, hogy vasárnap reggel minden "beavatkozás" nélkül pisiléskor távozzon a nyákdugó, majd fürcsi után jöhetnek a fájások és nyugiban (?) autóba ülve 3perc alatt beérünk a kórházba (közel lakunk) és pár óra leforgása alatt karomban/karunkban tarthatjuk a Pöttömöt! ...hát ilyenekről álmodom. Egyre izgalmasabbak a napok! Laciapuban is érzem a növekvő feszültséget... Jajj! :oops:
El sem tudom képzelni, hogy túlhordjam. Mit élünk át akkor? És meddig?
Bocsi, hogy rátok zúdítottam az álmom! :shock: :oops:
Holnap "közös szépszeműnk" hátha többet lát, tud majd mondani...

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok,

most van egy kis időm írni, mert Aliz kaja után beájult, még anyósék látogatása sem zavarta meg :)
Kicsit nyűgösködünk a kajával, mert olyan furin eszik, egyszer 40-50 ml-eket, máskor meg 140-190-et (pl. ma 10 fele is 190-et küldött be) :shock: nem tudjuk, hogy ez normális-e ekkora babánál, már néha aggódunk, hogy szétdurran a pocakja. Bár, mindenki nyugtat, hogy ekkora babának sok kaja kell, meg hogy nem tudják magukat túlenni. Remélem... de legalább van tejci, nem kell már a hülye tápszer! :)

Visszaolvasgattam, nagyon sokat írtatok, szuper :)

Üdv Okina, gratula a terhességhez. Örülök, hogy jön az utánpótlás pocakosokból :) Remélem, már több gondod nem lesz a terhesség alatt!

Damara, üdv Neked is! Dokitól legközelebb is megkérdezheted, hogy mivel tartozol, de sejtheted előre a válaszát.. :)

Kriszta: sajnálom, hogy Neked ennyire rossz emlék volt a gyerekágyas osztály. A kajában igazad van, tnyleg nem szólnak, ki kell nézegetni, hogy van-e már az étkezőben. A szobatárs-dolog tök szerencse kérdése, mekem mindkettő normális volt, meg azzal a csajszival kerültem egy szobába, aki utánam szült fél órával közös dokinknál, ráadásul a 3. gyerkőcét, így egy csomót tudtunk beszélgetni, segített egy csomót :) Mondtam neki ezt a topicot, lehet, hogy majd be is néz :)
Az sajnos megint szerencse kérdése, hogy ki hol kap szobát: pocakosok: lehetőleg a kis számú szobákba (300-305) kérjétek magatokat, az étkező felé esőkbe. Én a 303-ba voltam, ez jó messze van a csecsemős szobától, így nem zavart a babasírás (csak a sajátunkét hallottuk :))
Eszter gyönyörű babóci!! Nagyon hasonlít apukára ;)

Ja, dokink átadta az üzenetet, hirtelen tök ledöbbentem, de nagyon örültem neki, KÖSZI! :) Tudja, hogy innen ismerjük egymást?

Te mindig fejsz? Minden szopi után? nekem is kéne, de sokszor már bealszom a fáradságtól... és csak 20-30 ml-ket tudok, mert a többit kiszívja a kis vércsém :) és mit csinálsz a tejcivel, fagyasztod, vagy odaadod neki később üvegből?

Pepitanna: most látom, hivatalosan 1 heted van, izgi!! Hogy telik az idő, mi? Lassan Neked is sűrűsödnek a vizsgálatok, és nemsoká újabb babaképekkel lesz tele a topic, hajrá!
A vérnyomásodra viszont figyelj, nem jó, ha tartósan magas!! Van otthon vérnyomásmérőd? Úgy tudom, magasnál meg is indítják hamarabb a aszülést, nehogy baj legyen, de kérdezz rá a dokinál, hogy ő hogyan látja.
Remélem, úgy szülsz majd, ahogy elképzeled!  Írd majd meg holnap a dokis látogatásod eredméynét!

Nekem majdhogynem hiányzik a dokink, már úgy megszoktam, hogy minden nap találkozunk 

Sterilizáló: van a Chicconak egy 1 l-es kiszerelésű lötyije: 1 kupaknyi kell 2,5 l hideg vízbe: ebbe lehet dobni a cuccokat (cumisüveg, mellszívós cuccok), fél óra ázás után leöblíteni, és kész. Én nem viszem túlzásba, 3-4 használat után dobom bele, amúgy forró víz, és kész. Nem kell mindent agyonsterilizálni, mert ha kikerül az utcára, emberek közé stb., akkor minden nyavalyát el fog kapni. Szerintem!

Ági: tök mindegy, hogy hogyan bújik ki a baba, alapból dokink úgyis aspontán mellett van, de ha bármi indokolja, azonnal császár. Attól még ugyanolyan hatalmas élmény aszülés és senki sem lesz ettől kisebb, vagy rosszabb. Na, ne ragozzuk :)

Lamme: állati jók a fotók, köszi, hogy feltetted őket! Apukáddal azóta minden ok? Meddig kell benn maradnia?

Nikinek nagyon örülök! Tornáztassátok, ne lustuljon a kiscsaj :lol:

Cosmo: tök jó, Ti már nyaraltok, érezzétek nagyon jól magatokat! Ja és utólag is boldog szülinapot!!

Egy kép szépszeműnkről (is ;) )
Kép
vumenke

Ja és egy link: www.pankoci.blog.hu igyekszem ide minden nap az aktuális képeket feltenni (ma még nem volt rá időm)

Képzeljétek, Kisbéka már 100 ml-ket eszik néha, de pl. de. 10-kor 190-et nyomott, ez normális ilyenkor? :shock:

Ja és a másik csoda: simán átfordul mondjuk a bal oldaláról a jobbra! Csak lestünk, mikor reggelre apa felé volt fordulva (igen, most éjjel köztünk aludt :oops: )

És tegnap meg volt az első séta! Majd teszek fel képeket :)
vumenke

Szép estét mindenkinek!
Vumenke: Nagyon jó a kép a családias négyesről!
:)
A doki is olyan, mintha közétek tartozna! :D Állati ez a hapsi! :D :D :D
Már kifaggattam a szeszesital-fogyasztásáról mert úgy gondoltam, amilyen piát szeret, amellé becsempészek egy kis lóvét is, mert MEGÉRDEMLI!!! :wink:
Nektek a továbbiakban is nagyon szép, boldog perceket, órákat, és éveket kívánok! Az, hogy a picilány sokat eszik, ne riasszon el! Valóban nem tudják túlenni magukat, csak amennyire szükségük van.Mi is többet eszünk a kedvenc kajánból és igencsak orrba vágnánk azt, aki el akarná venni előlünk! :lol: :lol: :lol:
Nagyon szép, humoros, igazi csajos a szüléstörténeted,nagyon tetszett!!! :D Mégegyszer gratulálok a szép családodhoz!
Pepitanna: Gondolkodj a "minden fejben dől el" elv alapján!
Meditálj és erőltesd az agyadba, lelkedbe az általad áhított szülés módot és úgy lesz!
Ne parázz, úgyis ki kell jönnie valahogy! :) :wink:
Én is "spontánnal" indultam, de mire elértem addig, már vártam, hogy megcsászározzanak! És itt vagyok azóta is!!! :lol: :D :D
fel a fejjel!
Lamme: mi újság nálatok? Apukád hogy van? Gyerkőcök?

damara

Sziasztok!

Pepitanna: Kívánom, hogy sikerüljön az elképzeléseid szerint szülni :wink: Feltétlen írjál holnap, hogy mit mondott a doki! Neked megvan valakinek a száma, hogy akció esetén értesíts minket? Vagy esetleg Laciapu bejelentkezik? Jó, tudom, hogy nem mi vagyunk a legfontosabbak :D:D, de izgulunk itt mindenkiért :D:D :wink:

Pannaanya: Nem engednek a csajok a géphez? :D Hogy vagytok?

Bettyna: Merre jársz? :)

Okina: És te? :D

Vumenke: Ha adhatok egy tanácsot. Naponta csak egyszer pl. fürcsi előtt mérd le Alizt, de a legjobb, ha hetente. Felesleges paráztatást okozol magadnak, ha mérsz minden szopit. Főleg, hogy nem mérvadó. Mi sem eszünk mindig ugyanannyit, így egy pici baba sem. Hol többet, hol kevesebbet. Ha mégis méred, akkor te is meg fogod látni, hogy előfordul majd olyan pl., hogy egy 70 ml-es szopival alszik majd 3 órát, egy 150 ml-essel meg max. felet. Nincs összefüggés. Az a lényeg, hogy naponta egy 20-40 g gyarapodás meglegyen. De ha egy nap nincs semmi sem, az sem gáz!!! Heti mérésnek van értelme, abból lehet látni tendenciát. :wink: Ebben saját tapasztalat is van :wink: :D

A Chicco sterilizáló folyadék tényleg jó. Mi még Vivinél vettünk egyet, és még most Nikinél is abból használtunk, és még mindig félig van :D:D Mondjuk én a mellszívót, cumisüveget a mikrós Avent sterilizálóba tettem, és a Chicco folyadékba a nem mikrózható dolgokat. A cumit én is 3-4 naponta dobtam be ide vagy oda. A mellszívót egy vagy két naponta, attól függően, hogy éppen milyen módon (célra) használtam. A kanalukat az első hetekben szintén naponta dobtam a lötyibe, aztán csak forró vízzel mostam meg.
Sokan használnak Neomagnol tablettát, az is jó, de szerintem az nagyon nem gazdaságos. Sokkal szimpibb a Chicco, mind árban, mind "külsőleg, belsőleg" :D

Rólunk: Apum nincs jól :( Holnap megint beszélni fogunk a dokival. Viszont Niki ma este mutatott egy-két kezdetleges kúszást!!! :D:D Próbáltam nem elfogult lenni, mert fura, hogy már két nap után van némi eredmény, de van!! :D Remélem ilyen szépen halad továbbra is :wink:
lamme

Én nem értem ezt a Babanetet. Tegnap óta harmadszor jártam úgy, hogy miután elküldtem a hsz-em, előtte termett egy olyan, ami azelőtt nem volt ott, pedig időben jóval korábbi :shock:

Damara: Na és milyen piát szeret a doki? Mert mi kétszer adtunk neki, remélem jól választottunk :D:D:D:D
lamme

Sziasztok! Vumenke! Gyönyőrü a babád és a szülésed!!!! Ilyenkor olyan rossz hogy én nem élhetem át! Mert a császárnál engem mindig altatnak sajna...Másképp nem lehet...Lehet hogy összevissza irok nézzétek el nekem mert ez a front katasztrofa!Lamme! Nem vagy elfogult biztos jol láttad a kiscsajt!!! Apukádnak jobbulást! Damara! megkérdezhetem Érden merre laksz? Tavaly még mi is ott laktunk!!!!Vumenke! Engedd hogy annyit egyen amennyi jolesik neki és ne méregess! Legalábbis nekem nem jött be a méregetés mert állandoan paráztam hogy nem eszik eleget! Az uram kikukázta a mérleget,erdemény:fiam 13honapos koráig,lányom11 honapos koráig cicizett!Nekem sok jot nem mondtak 4D-én csak annyit hogy ugy néz ki kukacos! A lepény változatlan,számitsak rá hogy 30ik hét körül befektetnek ha igy marad!Ja és eszembe ne jusson a közös dokinhoz Pestre menni ha véreznél,hanem irány a legközelebbi korház.....Hát nem tul jo a helyzet!
okina78

Sziasztok!
Elaludt a család,nem bíííírom ki, hogy ne kuksizzak be!
OKINA!!!!!Basszuskulcs, én 99% tudom,hogy ki vagy!!!!
:lol: :lol: :lol: (Monogramod:S. A. Mármint a lánykori neved....)
Húúúú, csalódnék magamban, ha nem jönne be a tippem!!!
Amúgy szorítok neked, hogy a továbbiakban ne legyen semmi gond,hiszen túl vagy a kritikus időn,nem?
Lamme sajnálom apukádat, minden erőmmel gondolok rátok, hogy az állapota jobb legyen!
Viszont a kiscsajodnak gratula! Lehet,hogy tényleg lusti volt! :D
Rá fog jönni magától is a mozgás szépségére és olyanokat fog produkálni, hogy eszedbe sem jut, hogy esetleg nem fejlődik rendesen..... :P :wink: :)
Ja, hát ennek a drágaságosnak a száraz,vörösbor a favorit!!!
Kapásból tudok 2 olyan bort, hogy elájulna, ha belekortyolna, de az egyik fehér száraz, a másik édes, vörös. Mindegy, kiteszek én magamért, ha a választásra kerül a sor, erre a jóemberre nem fogom sajnálni a pénzt.... :lol: :lol: :lol: Mekkora égés lenne, ha beleolvasgatna ezekbe a sorokba...(Azt hinné, kibeszélem/jük) Lehet, amúgy, hogy hobbyszinten nyomon követni itt a kismamáit. :oops: :lol:

damara

Már megint nem tudok aludni, fél 4 óta fent vagyok :(

Kép

Kép
oroszági

Boldog viharnapot mindenkinek!!! :lol:

Képzeljétek, péntek este vacsimeghívásunk volt egy nagyon puccos helyre! Szuper jó volt! Mindezt úgy mondom, hogy engem a legtöbb esetben feszélyeznek az ilyen helyek, mivel nem sűrűn van benne részem.
Aztán apa feldobdta a labdát, hogy nincs-e ekdvünk lemenni a Balcsira, mert az egyik haverjáék kivettek egy házat Zamárdiban, mert mennek a Soundra, de van egy üres szoba. Mondtam, hogy akár lehet is róla szó, így vacsi után gyors pakolás, reggel indulás. Míg a fiatalok fesziváloztak, mi strandoltunk! Tök jó volt! Bár az utat nem kívánom senkinek! Oda és vissza is kijutott egy-egy baleset a pályán, ami km-es dugót okozott még a 7-es főúton is.
Szóval a takarítás megint halasztódott, de mára már nincs mentség! Megcsinálom!!!!

Lamme - Köszi a hiányolást! Szuper jól vagyok, csak hirtelen felinduéásból tűntem el! :lol: NAgyon örülök, hogy Nikivel monden ok! Hajrá azzal a tornával! Apukád???

Vumenke - Hát ez gyönyörű! Könnybelábadtak a szemeim!!!! Köszönöm, hogy elmesélted! :) Jók a képek!!!! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jaj, az ajándékos dolgokra elfelejtettem reagálni! Tudjátok, ilyenkor érzi azt az ember lánya, hogy nem hiába dolgzik át hétvégéket, irogatja a feladatlapokat, színezget, rajzolgat, tervezget, telefonálgat és agyal éjszakákon át más gyerekének a problémáján, mert a gyerekektől áradó rengeteg szereteten kívül a szülőktől is visszakapja valamilyen formában. Kitől így, kitől úgy. :D (Megjegyzem, a puccos vacsimeghívást is az egyik tanítványom családjától kaptuk!) :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Még lemearadt valamia, aztán elég lesz belőlem! :oops:

Pepitanna - Szuper jó ez a kocka! Nagyon ügyes vagy! Drukkolok, hogy az álomd valóra válljon mihamarabb!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok! Ha szeretnék táppénzre menni kell vmilyen indok vagy elég, hogy kismama vagyok? Ma mennék háziorvoshoz és szeretném kiíratni magamat!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Oroszági: Ha normális a háziorvos, akkor simán kiír. Ha kekeckedős, akkor meg a dokinktől kérsz egy papírt, ráír valami apró problémát, és az alapján meg kell tennie. Látom már megvannak a nevek is :D Nekem a Bogi az egyik kedvenc nevem, de a páromnak nem tetszik :?

Bettyna: Tök jók ezek a hirtelen felindulásos programok! :wink: És a szülők laknak puccos lakásban (házban) vagy puccos étterembe hívtak? :D

Okina: Sejtem a keresztneved :D:D Sajnálom, hogy a méhlepény még mindig rossz helyen van, de próbálj meg megnyugodni. Nekem még a 26. héten is részben fedte, mégis "elmászott" onnan a végére :wink: A lényeg, hogy amennyire lehet a két gyerkőc mellett, próbálj meg sokat pihenni. Lehetőleg ne emelj nehezet, ez most hatványozottan fontos! Nekem még anno a házaséletet is tiltólistára tették egy ideig :? :oops: Gratulálok a kis kukacoshoz :D Elég lányos ez a topik, úgyhogy kimondottan jó lesz már egy pasi ide :D:D

Mai napunk eddig: Elindultunk a szakadó esőben be apuhoz a kórházba. Először kb. 100 m után meg kellett állnunk, mert annyira ömlött az eső, hogy még az extra gyors ablaktörléssel sem láttam semmit. Két gyerekkel meg nem vagánykodik az ember. Na elindultam egy idő után, de nem sokkal ezután lerobbantunk :evil:
Párom próbálta megbütykölni, de hiába sikerült újraindítani, kb. 3 m után újra kampó. Szerencsére egy kollegája értünk tudott jönni és hazavontatott :? Még soha nem vontattak, de egész jól sikerült. Ez tuti, hogy valami jel, mert néhány hete már téma a kocsicsere, már ki is szemeltük "őt", de még agyaltunk rajta.
lamme

Lamme - Olyan étterembe hívtak! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Megjöttünk a dokitól!
Minden oké, "lezsíroztuk" a vasárnapot! 8) Doktorbácsink is ráér - mondta. :wink: De ha még sem akar akkor/addig előbújni PöttömPanni, akkor hétfőtől naponta randi. Na, azt már nem! :twisted: Pénteken megyek hozzá a honvédba...az újdonság lesz számomra. Ott lesz a ctg-vizsgálat is. Pironkodva kérdezem, hogy ott más a rendszer? Fizetősebb, mint itt az ambulancián? :oops: Időpont jobban működik? :roll:

bettyna - jó kis hétvégi program! Már én is majd' meg őrülök a Balcsiért! Már Laciapuval kitaláltuk, hogy jövő ilyenkor már gumicsónakkal/ban hármasban ott totyogunk a strandon! Ide nekem a naptejet! 8) :lol:

lamme - privi. SOS :?

Kép
Kép
pepitanna

Bakker!!! :shock:

A vonalzón autómatikusan változik a piros betűs szöveg?! Jajj! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - :lol: Jó a szöveg a vonalzón!!!! És mit mondott a pironkodós kérdéseidre?

Képzeljétek voltam a kórházban a kismami tornán. Tök jó volt! Megyek szerdán is! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jajj, félre érthető voltam? :?
Pironkodós kérdésem hozzátok/felétek irányul...
Mert emlékszem, hogy innen valaki már járt ott a dokibácsinál.

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna Miért kell a honvédba menni? Dokibácsink itt is ott is rendel?

Kép

Kép
oroszági

Ja és sikerült kiíratnom magamat táppénzre! Tök simán ment, nem is kérdeztek semmit! :)

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!
Én újra itthon. Az úton 9 gólyát láttam :wink:

Most csak nagyon röviden...
Vumenke
Gratulálok!!! :D Nagyon aranyosan írtad le a szülést, örülök, hogy minden úgy alakult, ahogy szeretted volna. Köszi a köszöntést.

Pepitanna:
Pénzügyileg ugyanaz a rendszer a Honvédban is. Havonta 1x-2x ott rendel a doki. Vumenke biztos tud segíteni, hogy a ctg-vel mi a helyzet, de én ha sima vizsgálatra megyek, akkor mindig tartják az időpontot. Telefonos bejelentkezés után még lent is be kell jelentkezni a földszinten érkezéskor. Azt a rendelést úgy képzeld el, mint az SZTKban.
cosmopolita

Sziasztok! Damara! Igen én vagyok! Elárulod honnan ismerjük egymást???? :D Cosmo! Nekünk is a golya hozta a babát!! De én csak hármat láttam!Pepitanna!Drukkolok vasárnap! Én holnap megyek a közös dokibácsinkoz vérvétel és hasonlo finomságok....Lamme köszi a biztatást nagyon bizok benne hogy minden jo lesz! Nem szeretném hetekre itt hagyni a gyerekeket mert a fiam cukorbeteg és nem nagyon bizom másra a kezelését.
okina78

Sziasztok!
Tök jó napunk volt, hagyott Aliz pihenni, meg voltam itt-ott, addig Imi vigyázott rá. Holnap viszont vérvétel, mert nekem barnábbnak (sárgábbnak) tűnik a pofija, és meg akarom magunkat nyugtatni, hogy ez még nem vészes!

Pepitanna: a RóbertKárolyon sem fizetős, és az időpontos dolog szuperül müxik! Ja és szinte SOHA nem kell várni ctg-re, mert kismamik alig vanak ott.

Írok privit!

Bocs, most ncs erőm reagálni, gyors tusolás kisasszony ébredése-etetése előtt!

Frissült a blog ;) ha kíváncsiak vagytok! Kép
vumenke

Okina! Már régóta ismerjük egymást! :wink: :D Az iwiw-en jelenleg a 19. ismerősöd vagyok...ha ez mond valamit! :D :D :D
Tényleg nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veled!!!
Előzőleg is Spánik dr. volt a nőgyógy.-od? Hogy érzed magad Újszilváson?
Lamme Vannak már jó híreid apukádról?

damara

Pepitanna - Bocsi, félreértettelek! Szövegértésből kettes alá! :wink:

Oroszági - Örülök, hogy minden ok a táppénzzel!

Vumneke - Nagyon édesek baba és papa!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Damara!!!!Megvagy!!! :D :D Köszi nagyon jo itt lakni a gyerekek nagyon élvezik a nagy kertet arrol nem beszélve hogy olcsobb az élet és itt a kertben sok mindent megtermelünk nekik!Igen már Fannit is a Spániknál szültem és le a kalappal elötte! Vumenke! Nagyon szép a kislány! Csajok! Miért kell ide oda mászkálni a vizsgálatokra? Mikor tavaly szültem jo az még a Szabolcs utcában volt de ott mindent megcsináltak!
okina78

Holnap megyek 18. heti uh-ra, majd kérek képet és felteszem!

Én is álmodozom egy hasonló szülésről, de főleg arról, hogy a párom be mer velem jönni, és készít képet a hajasbabáról, fogja a fejem, megitat, szorítja a kezem és elérzékenyül majd...

Lamme remélem Apukád azóta jobban van!
Pepitanna nagyon drukkolok, hogy akkor jöjjön elő a baby mikor szeretnéd, és ez a fejben dől el dolog sztem is működik!

kellemes estét mindenkinek!

Kép

Kép
oroszági

Ági! Akkor holnap lehet hogy találkozunk! A párod nem mer bemenni a szülésre? Még van ideje meggondolni magát!
okina78

Okina78 reggel megyek 7-re, utána beszaladok dokinkhoz is.

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

KISFIÚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokibácsi nagyon kapós volt, elég sokat kellett rá várni, augusztusban megy 2 hét szabira, 18-tól már van!
Nem vagyok toxoplasmás!
Gyurika (Apa után) nagyon cuki volt, ott lóbálta a kukacát nekem :)
Hajdu dokinénit kérdeztem látja-e már ki van ott? Erre rávágta, hogy fiú! Meglepődtem, hogy ilyen hamar, nem is mertem megmukkani. Közben mondta a szerveit, meg talpacskákat és végül, hogy határozottan fiú. Kérdeztem, hogy honnan tudja?!
Erre jót mosolygott, honnan-honnan, meglengette a gyűrűjét! :D
Annyira meghatódtam, majdnem elsírtam magamat, néhány csepp csak kicsordult annyira örülök neki!
Spánik is azt mondta, ha a Hajdu szerint fiú az úgy is van!

Találkoztam Okinával is, jól elmúlattuk az időt amíg vártunk!

Szép napot Nektek is!

Kép

Kép
oroszági

cosmo, vumenke - Köszi az irányítást péntekre! Bejelentkeztem és követem az instrukciókat! 8)

cosmo - Hogy sikerült a pihizés sokadik felvonása? :wink: Mesélj majd ha ráérsz!

oroszági - gratula a FÉRFIHEZ! Végre lesz egy férfi a csajainknak! :wink: :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?