Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szila
Jól néz ki ez a barkács asztal.Kép

Zsuzsi
Nem fagytok szét a játszón? Csak nézek, hogy mennyit vagytok lent. Ha Peti nem is fázik, mert mozog, én 10 perc alatt totál átfagyok.Kép Ráadásul még üresebb a játszótér, mint eddig volt. Így mi csak sétálni szoktunk.

A meséléssel mi is úgy állunk, mint Lauráék. Peti semmit nem hajlandó végighallgatni. Mostanában a Boribont is szinte csak átlapozzuk úgy-ahogy és nagyjából elmesélem. Most megint inkább a mutogatósdi lett a menő, hogy képekre rámutat, nekem meg mondani kell, hogy mi az.

Norci
Klassz, hogy ennyi türelmed van Vilihez. Ha Petivel együtt mosogatnánk, 5 perc múlva ordítani tudnék. Ez nálunk vmi családi örökség lehet, hogy ha vmit meg kell csinálni, akkor azt cicó nélkül. Ez a gyereknevelés szempontjából nem vmi előnyös. Attól is tisztára megőszülök, ha porszívózunk, mert Peti egy csíkot akar porszívni, míg én ugye haladnék. Így inkább ráhagyom és addig elfoglalom magam. Egyébként én nem ugrok egyből, ha a gyerek megnyikkan. Tanulja meg, hogy mással is foglalkozni kell, nem csak vele. Persze, ha nagyon nem bírja elfoglalni magát, akkor jövök. Ezt most rád vagy rám nézve nem bírálatként írtam, csak annyira másképp csináljuk.

Tegnap volt nagy elő-karácsonyi vacsora a barátainkkal. Ma megyünk céges vacsira. Muszáj lesz visszavennem, mert borzasztóan hízok. A cégünk hézvízi hétvégéje pedig elmarad ill. jövő év elejére várható.Kép Mondjuk, már eleve a gesztusnak nagyon örültem, hogy meghívtak.Kép

Szép napot!
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Képzeljétek, minden átmenet nélkül ma éjjel alvás volt, egyetlen ici-pici ébredéssel a szokásos hajnali 1 óra körül, de akkor is gyorsan visszaaludt Lacika! KépKépKép Két egymást követő szinte teljesen alvás nélküli éjszaka után le vagyok tőle döbbenve! KépKépKép

Rebi! Csengusnak jobbulás kívánunk! KépKépKép Ha egyébként "jól elvan", biztosan hamar legyűri azt a fránya torokgyuszit!

Szila! Akkor tényleg teljesen félreértettelek! Kép Én is valami ilyesmit szeretnék, mese, jóéjt puszi, anya kijön, gyerkőc szépen elalszik. De jó is lenne! Viszont Lacika azonnal bőgve utánamjön, ha megpróbálok kiosonni, amikor még nem aludt el egészen. Kép

Zsuzsi! Én is gyanakszom a délutáni alvásra, mert 3-4 óra szerintem is sok. A nyáron, amikor itt voltak a keresztfiaim, már megpróbálkoztam a csökkentésével, de akkor nem jött be. Most éppen ezzel próbálkozom újra, tegnap délután 3 órakor felkeltem mellőle Kép (akkor már 2 órát horkiztunk), és könyörtelenül elkezdtem zajosabb tevékenységeket folytatni. Negyed órán belül kiszédelgett, igaz, utána még fél óráig dajkáltatta magát, de azt akkor is szokta, ha ötig alszik. Kép
Éhes nem lehet, rendesen vacsizik. Szomjas se lehet, mert jobb éjszakáin simán iszik önállóan, és alszik tovább. Egyszerűen nem értem, miért csinálta a fesztivált az előző két éjszakán.
A mese nálunk mindig József Attila Altatója, kicsit átköltve, "Aludj el szépen Lacikám!" zárósorokkal. Kép Ha bármi mást mesélek, akkor kíváncsian figyel, és alvásnak nyoma sincs. KépKép

Laura! Á, te voltál?! KépKépKép Holnapra is kérünk ilyen álommanókat!!! KépKépKép

Dzsili! Az szerintem is nagyon jó lenne, ha mellettünk lehetne az ágya, de mégis kicsit külön. Anyukáméknál így alszunk, és nagyon bejön. Sajnos itthon (lakótelepi félszobában) ez nem megoldható. Kép
Abban teljesen igazad van, hogy ha felébred, az anyukájára van szüksége... Kép Tegnapra virradó éjjel Laci megpróbált kicsit tehermentesíteni engem, és felkelt hozzá ő. Na, abból aztán lett botrány! Lacika egy teljes óra hosszáig üvöltött, küzdött az apjával, és nem és nem adta fel egyikük se. Én meg a párna alá dugott fejjel hallgattam a csatazajt, és próbáltam nem beleavatkozni. Végül persze a gyerek győzött... Kép Laci áthozta nagy dühösen, Lacika meg a nyakamba borult hüppögve, és kész, be volt fejezve a sírás. Pedig Laci szegény már mindent megpróbált, mesélt, énekelt, lelkére beszélt, de szerintem Lacika nem is hallotta a saját üvöltésétől. Kép Annya kellett. Ez van. KépKép
Aludni szoktam vele délután, ha nagyon gyűrött vagyok. Éppen ezért nem is haladtam semmire hétfőn és kedden, pedig nyakamon a karácsony és a szülinapi vendégsereg, nekem meg még mindig fel vannak dúlva a konyhaszekrényeim, nemhogy a lakást rendbetettem volan már. Délelőttönként lementünk, kár lett volna ezt a gyönyörű időt kihagyni, ebéd után aludtunk, utána meg már fognom kellett a vacsora főzéshez. Remélem, ma végre haladok valamire, kölönben kénytelen leszek a vendégekkel befejeztetni majd a nagytakarítást. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

semmi jó: andris, aztán barni is elkapta a hányós vírust. szegénykém ő szenvedi meg jobban: tegnap du 5 óta folyamatosan hány, éjjel még a víz is kijött belőle. reggel első utunk a dr nénihez vezetett - sajna nem tudott kijönni hozzánk - ahol kapott 1 injekciókoktélt, meg itthon b6 vitamint, daedalon kúpot... most úgy tűnik megmarad benne, amit evett-ivott. el is aludt. szorítsatok, hogy boldi ne kapja el.

minden kis betegnek jobbulást kívánok

heni

Borcsának nagy gratuláció a "kis legkisebbet" jelző dupla csíkhoz!!! KépKépKép
gesztenye

Sziasztok!

Heni
Egy pár hétel ezelőtt nálunk is volt hasonló hányós hasmenéses vírus, a Mátéka és én voltunk betegek.
Szerencsére a másik három megúszta.
Az orvosunk azt mondta, hogy ezek a típusú betegségek álltalában nem cseppfertőzéssel terjednek, ez azért jó hír!
Széklettel ürül és ha nem mosnak alapossan kezet akkor a kézről, köröm alól bármire átkerül akár kilincsra is onnan megint a kézre aztán a szájba és kész a fertőzés. Így akár a boltban vagy bárhol beszerezhető.Ezért szokott gyerek közösségben gyorsan szaporodni!
Alapossan meleg vízzel és szappannal kell kezet mosni most jobban odafigyelve, étkezés előtt, WC-használat után, pelusozáskor előtte is utánna is szopiztatás előtt stb. legalább is én ezeket atanácsokat kaptam és bevált,/vagy csak szerencsék volt!/ tiszta para voltam hogy mi lesz Napoccsal újabb szurik ....
Boldi meg még olyan kis csepp sok -sok drukk megy hogy ne legyen beteg.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Andrásodnak és Barnikának meg gyógyik röppennek!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

BMárti
Szegény apák, néha parkolópályára kerülnek.
Napocska meg pont az apját kereste tegnap éjjel olyan aranyos volt, ahogyan álmában kiabálta hogy APA!
Csak csodálkoztam hogy nem anya,már el is meséltem az apájának hagy örüljön tegnap este együtt voltak amíg angolon voltam, lehet hogy erről álmodott.
Jól teszed ha pihizel napközben így is kell, engem ugyan szoktak érte bírálni okosok de roppant mód nem érdekel, olyankor szoktam szundizni ha a fiúk edzésen vannak Napocska meg alszik. Volt egy jobb éjszaka remélem most már több is lesz, aztán hipp-hopp itt lesz az az idő amikor már nem kell kelned hozzá!

Gorsi
én kényeztetős típus vagyok, de csak ha valóban szüksége van rá, mert fáradt vagy beteg vagy éhes stb.De szívfájdalom nélkül elmosogatok vagy kitakarítok attól hogy a nőszemély tombol mert játszani szeretne velem. Az biztos hogy ennyi kell hogy némi türelmet tanuljon és hogy másokkal is kell foglalkoznom nem csak ő van nálunk meg különössen, hiszen a fiúkra is kell időt szakítanom.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!
Csak röviden!
Hasmenés nincs, takony, és ma reggeltől köhögés van Beusnál. Apjuk 2 napja nyomja az ágyat. Doki bács ugrasztva lett volna, de azt mondta, hogy rengeteg kis betege van, azt se tudja meddig dolgozik ma, így amint leteszem a Beát (aki itt szenved épp az ölemben)aludni, megyek gyógyszerért. Azt mondta a doki, hogy ne vigyem be a sok kis beteg közé, tudja mit kell ilyenkor adnia. Ez van.Kép
Minden kis betegnek ismételt jobbulást kívánunk mi is. Megyek, mert mindjárt itt alszik el az ölemben a lánykám.

Sziasztok Zsuzsa + kis beteg Beus

beababa

SOS,
rtortát kell sütnöm, de még sosem csináltam. Horváth Ilona nekem magas. Kép Viszont elsőre sikerülnie kell. Tudtok egy tuti receptet? Most vettem egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Kb ennyit tudoka tortasütésről. Vehetnék is, de drága és nem finom errefelé. Kép Viszont Sára nem kért semmit szülinapjára, csak ezt. Mit tegyek, sütök! Ha tudtok adni egy tuti piskóta receptet!

Köszi

Zsuzsa,
ez teljesen normális, hogy vizsgálat nélkül ír a doki gyógyszert?

Minden kis beteg gyógyuljon minél hamarabb! Persze a nagyobbak se szenvedjenek sokáig a fránya vírustól!

Borcsa,
még gratulálni nem tudtam. GRATULÁLOK! Kép

BMárti,
Sára a mai napig felkel éjjel. Vagy inni, vagy cumit keres, vagy átjön hozzánk. Bár az elmúlt két ejszaka nálunk is jobb volt az átlagnál. Mi együtt alszunk el. Vagyis ludtunk. Köszi SzilaKép Tegnap kipróbáltam, hogy ágyba dugtam őket és kijöttem. fél 11-ig dajdajoztak, de elaludtak egyedül.Kép És aludtak reggelig! Kép

Solya
solya

Solya: túrót meg pudingport lehet ott kapni? Ha igen, akkor mindjárt adok egy receptet. Könnyű, én is meg tudtam csinálni Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

BMárti,
én rázárom az ajtót.Kép Már megint szívtelen vagyok....Kép Ha nagyon akarja, ki tudja egyébként nyitni....Ha nagyon sír, azért néha bemegyek hozzá ám, nem hagyom órákat üvöltözni....érdekes módon ilyenkor mindig tök nyugis, vidám lesz....a második ilyen bemenetel után viszont már hagyom sírni...engem ne nézzen már hülyének...Kép. Általában ilyenkor szépen lepakolja a polcáról a könyveit, leül az ágya melletti vacokra olvasniKép, persze a kislámpát már feloltotta...aztán elvacakol. Van, hogy 10-kor is szöszöl még....de csöndben van...

Solya,
nincs mitKép.

Szila
szila

Sziasztok!

Gorsi!
No a mosogatás az egyetlen ami nem megy együtt, de a többi igen. Ne úgy képzeld el, hogy ott vagyok minden nyikkanásra, inkább Vili jön utánam Kép Ha látom, hogy nem tudja egyedül lekötni magát akkor perszek segítek neki, úgy törölgetünk, hogy ő is kap rongyot, ő porszívó a sajtjával, vagy a nagyporszívő fejével, stb. míg én kiválogatom színek szerint a szennyes ruhát ő már kezdi is beledobni a mosógépbe "segítek" felkiáltásokkal Kép
Kb. nyárvégee őta van így és azóta ezerszer könnyebb dolgom van, főzni is szoktunk együtt kap tálat fakanalat egész nyers krumplit és nekem is segít fűszerezni, stb. Csak így tudtam rendbe tartani a háztarást, mert nappal nekem is aludnom kellett Kép Előtte mindent addigg csináltam míg aludt, most már van hogy egyhuzamban másfél órát is el van egyedül.

Alvás: Vili is egyedül alszik el. Nagyi próbálta múltkor délután altatni, csak nem tudta, hgoy a jelenléte nálunk is a játékot jelenti. Viszont tegnap még nem volt annyira álmos és ő maga kérte, hogy meséljem le az Annipannit utána kicsit hozzámbújt, de nem szopiztunk újra és szó nélkül ment aludni, kicsit énekelgetett fekvée és reggelig aludt Kép Ez szuper dolog, az estimese talán kiválthatja az esti cicizést is majd.

Megyek mosogatni míg alsizk, főleg hogy rögvest jönnek a bogárírtók is.

Heni!
Gyógyulást!

Minden többi betegnek is!

Dzsili!
Fenéket feleslegesen írsz, csak képtelen az ember mindenkinek reagálni, pedig szeretne!

Norci
norci

Sziasztok!

Szila! Szuper a barkácsasztal.

Dzsili! Egy csöppet sem felesleges, élmény olvasni. Annyi szeretettel és odafigyeléssel írsz.

Heni! Gyógyik a fiúknak és drukkok, hogy Boldi ne kapja el.
Egyébként amikor Mindy pici baba volt és én voltam nagyon beteg nem kapta el, pedig mellettem feküdt.

Zsuzsa! Beusnak is gyógyok.KépKépKépKépKépKépKépKép Rémes, hogy szinte mindenki beteg.

Norci! Ha igy folytatjátok Viliből lesz a legjobb férj a világon.Kép Mos, főz, takarít.....

Ma én sem vagyok a helyzet magaslatán. Fáj a fejem és a torkom is. Reggel nem volt kedvem elmenni a közértbe így kenyér helyett sütöttem gofrit. Lányoknak tetszett.Kép
Aztán persze 11 körül mégis elmentünk, mert délután sötétbe már nincs hangulatom kimozdulni itthonról.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az alkoholos filc mivel jön le? Mert Korina reggel összefirkálta a számítógép asztalt. Hiába próbáltam, eddig semmi nem használt a filctoll ellen. Pedig jó lenne ha sikerülne eltüntetnem mielőtt apa hazajön.

Kép
linato

Sziasztok!

Linato: hát lehet, hogy butaságot írok, de ha alkoholos filc, akkor gyógyszertári alkohollal próbáld meg lepucolni.

Dzsili: jaj, nehogy úgy gondold, hogy fölösleges írnod! Csak tényleg sokszor alig-alig van idő/energia reagálni, pedig olyan szívesen olvaslak téged!

Betegeknek így egyben küldök sok-sok gyógyit: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Szorítsatok légyszi, hogy Barninak ne kelljen kórházba mennie!!!

h.
gesztenye

Heni

Mennek a drukkok!!!!!!!!!! .. Remélem, használnak. Szegénykét akkor nagyon megviselhette a vírus...KépKépKép

Csenge reggeltől kb. 3-ig aludt... 2x fél órát volt ébren (a cicim már nem érzem, úgy szétcsócsálta...) ... De most nem lázasodott "vissza", és végre evett is.... Talán-talán elkezd kifelé mászni a kórságból... és még írni is tudtam kb. 2 oldalnyit ... a hiányzó 30-ból Kép...

.... na megint Milulásos képeket akar nézni, úgyhogy mennem kell....

ja... SENKI nem ír feleslegesen... olvasni jó!!.. csak a válaszra nem jut sokszor energia...Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Jobbulást minden betegeskedőnek!

Heni: nektek külön drukkok!

Dzsili: nem írsz feleslegesen, csak mire válaszolni kezdenék, már a dolgok töredékére sem emlékszem Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Heni! Drukk! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
A cola és a ropi teljesen komolyan használ a hányásra.
Só és cukor pótlásra is.
linato

cory,
nem igazi a túrójuk, de azért kösziKép

dzsili,
ne mondj ilyet! Kép ez a kis sértődős olyan helyes! Kép
solya

És elfelejtettem, de még korrigálok:

Heni, nagyon szurkolunk! 5 percenként 1-1 kanál jó cukros teával kortyolgassatok! Amikor Sárám kiszáradni készült és infúzióhatáron volt, a kórházban is ezt kellett csinálni!

Solya
solya

Heni! Drukk-drukk!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Dzsili! Olyan jókat írsz!

Gratulákat és gyógyikat köszönjük.

Doki dilemma:
-A Szt. Imrében szeretnék szülni
-alapvetően elég nekem a SZTK terhesgondozás - a manit inkább a kint tartózkodó gyerkőcökre költeném. Kivéve, ha kiderül vmi extra zűr.
-első vizsgálatra lehet, hogy mégis jó lenne a Kramcihoz visszamenni, mert a XV. ker sztkban tuti van UH, neki meg vizsgája hozzá.

Persze, először gyógyuljon meg Luca, mert őt hurcolnom kell magammal.

Alvás: inkább nem szólok semmit. Luca cicin alszik el és vissza. És vélhetőleg jóval többször ébred éjszaka, mint ahányszor engem felver.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Heni!

drukkok! Kép

Norci
norci

Sziasztok!
Ezt még valamelyik nap láttam a frissbabákban:
off:
http://index.hu/kultur/eletmod/sztarok7290/

Ilyen egy tejcitől feszülő cickó?Kép

on:
Laura! Köszi, de sajna nem jött le alkohollal sem. Egyszer majd csak lekopik.Kép
linato

Borcsa!
Szívesen segítek ha kell v.mit, hogy ne kellejn Lucát hurcolnod, csak szólj!
Hogy érzed magad?

Zszsui!
Te hogy vagy?
Vili örökké azt mondja, mikor a mikulásos képeket nézzük, hogy Dóri puszi Kép

Norci
norci

Heni

Nekünk anno China nevű homeobogyót mondott a doki(Csengusnak tavaly napi 5x2 bogyót), hogy a bekerült folyadék bent is maradjon vhogy... De erre remélem már nem is lesz majd szükség, mert Barni már jobban van!

linato
Akár még lehetne is ekkora ... nade pl. engem nyakig elöntött a tej anno... ez a ruci meg nem úgy néz ki, mint ami tejgyűjtő kagylót rejt KépKép

Csenge alvási ritmusa teljesen felborult... megint alszik... Belegondolni sem merek, mi lesz itt éjszaka... meg hogy egyáltalán szerinte mikor lesz éjszaka Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi,
miért ez a ruci rejt vmit? Kép
solya

heni! szorítok én is nagyon, nehogy barninak kórházba kelljen mennie!!!!!!!!!a többiek már leírtak minden praktikát, nálunk tavaly ilyenkor pusztított ilyen vírus, tényleg a gyakori picike itatás, b6 vitamin, sok szopi jött be - te hogy bírod?

márti++
márti

Sziasztok!

én inkább már nem is fűzök ehhez a ruhához és cicihez semmit, mert nem biztos, hogy szalonképes lenne...

Szila

Heni,
Barninak drukkok!KépKépKépKépKépKép
szila

Solya
Igen rejt, kék nagy szilikon cicit!
Szerintem!
És roppant irígy is vagyok nekem sosem lesz ilyen szép mellem! Mert hogy jól néz ki, kérdés hogy természetessen ilyen vagy művi. Vajon szoptat? Na nekem ezért nem tetszik. Egyébként Rebi felvetése jogos, ki van zárva hogy ne öntsön el a tej kb. óránként egy ekkora baba anyukájaként. És most bekerültem én is a rossz indulatúak közé?
Tortával mi van készül már? Én sima csokis piskótából, vagy diósból sütöttem már, még csak nem is tortaformában csak lapos lábasban és jó lett!

Rebi
Jó hír hogy Csengu már jobban van!KépKép

Zsuzsa
Beának is gyógyik! KépKépKépKépKép
Nekem is megütötte a szemem hogy vizsgálat nélkül gyógyszer?????

Heni
Ajaj enyire komoly a helyzet?
Drukkolunk nagyon:KépKépKépKépKépKépKépKép)KépKépKépKépKép
Rehidratáló folyadék kellene Hipp ital, gyógyszertárban lehet kapni, de azt hiszem vény köteles, az nagyon jó!!!!! Sárgarépa lé!!!!
Vagy csak igyon ha tud, pont az a baj hogy olyan ásványi anyagokat vesztünk amiket italból, még ha sós tea is nem igen lehet pótolni.
Smecta por? Az is ilyen készítmény fel kell oldani vízben de rosszabb íze van mint a Hippnek.

Köszönöm a biztatást mindenkinek Kép nevében!
dzsili

Sziasztok!
Doktor bácsi Nurofent (láz- és fájdalomcsillapító) és Abrobene köptetőt írt fel a Beusnak. Ja meg C-vitamint, Ca vitamin injekciót kell beraknom majd az itókájába.

Solya!
Nekem is egy kicsit fura, de már megszoktam ezt a doki bácsinktól. Ez egy idős doki bácsi, ismeri a gyerekeinket, így megbízok benne. Eddig nem lőtt mellé. Ehhez persze amennyire tudok pontos leírást adok neki a tünetekről. Antibiotikumot nem is adott most, mert úgy ítélte meg a leírás alapján, hogy nem szükséges. KépKép Szerencsére nem is viszi túlzásba az AB-ket.

Heni!
Nagyon drukkolok, hogy ne kelljem kórházba mennie Barninak. Ahhoz képest, hogy sok folyadékot kéne a gyógyszer mellé innia a Beusnak egész délután nem ivott semmit szinte. Kép 2 óra óta szinte semmit. Sőt már lefekvéskor sem ivott semmit. Kép Reméljük Barninál nem lesz semmi gond.

Alvás és beszéd problémákhoz mindjárt írok, csak kiveszem a fürdővízből a lánykámat, akinek feltűnő jó kedve van most.Kép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Márti! Tényleg érdekel. Elküldöd?

Rebi! Sajnálom Csengét. Hanna ugyanebbe esett bele ma délután. 39,5 fok lázzal ébredt a bölcsiben, aztán lement neki, de most megint tombol, már alszik szegénykém, de nekünk is csak a lázcsillapító viszi le utána felmegy megint.Kép Holnapra derül ki, hogy tüszős mandula lesz vagy nem.Kép

Heni! Mi van veletek? Hogy van Barni? És a pici nem kapta el??

Linato! Ezen a cicin nekem is megakadt a szememKép

Andsyj! Köszi a tippet. Az ötlet jó, de nem borozikKépKép

Na jóéjszakát mindenkinek, minden betegnek gyógyulást.

Tikk
tikk

Dzsili,
ha rejtené! De ez nem rejti! KépKépKép
Szila,
én is azért írtam csak ennyit... Szerintem gusztustalan, de mindenkinek más az ízlése.
solya

Szóval:
Alvásproblémák:
Bizonyos fokig én is brutál mami vagyok. Kép
Beusnak nagyon jó alvókája van/volt. Vannak változó időszakai. Most napok óta az megy, hogy 10-11 óra körül alszik el, és ha bölcsibe kell menni, akkor szívás van, mert 7 órakor ébresztő van. Most a héten nem gond, alhat egészen 9 óráig.
Elalvásnál nem vagyok bent vele, illetve apjuk benn van, nézi a tv-t, de a hang le van véve. Megkapja a tejét a Beus, megissza, aztán játszik az ágyában. Néha beszólok szigorúan (tegnap nagyon szigorúan szóltam este 11-kor) és arra elalszik.
Éjszaka újabban nincs ivászat, néha felébred a kiscsaj, de aztán alszik tovább. Egyébként az jutott eszembe, hogy az álmodás korát élik most ebben a korban a gyerkőcök. Ha jól belegondolunk, akkor mi is felébredünk többször éjjel, forgolódunk, csak nekünk ez már természetes, és nem ébredünk fel teljesen. Na ezt jól elmagyaráztam most. Kép

Beszéd:
Bea is szavakat mond, illetve néha a maga nyelvén elmondja a mondatokat, csak ember legyen a talpán, aki megérti.KépKépKép
pl.:
Télapó=tapló Kép
kakas, eddig kaka volt;
kuriku=kukuriku
Végül is az a lényeg, hogy megért mindent, illetve megérteti magát, a többi meg majd csak lesz valahogy.KépKépKép

Gyógyok mennek a többi sorstársnak is, és Heni még mindig drukkolok, hogy ne legyen semmi gond Barnussal.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Az injekció, a kúp és a b6 ellenére is még háromszor hányt de. Barni, aztán újra megvizsgálta a dr néni, minden lehetséges betegséget kizárt (vakbél, ilyesmi). Most újra haladékot adott, azt mondta, a lényeg, hogy pisiljen-kakiljon, mert akkor van anyagcseréje, meg persze ne jöjjön ki az összes folyadék. 7 előtt végre evett sós rágcsát, kortyolt vizet és tejcit is (a cukros teától irtózik), azóta alszik, 4 óta nem hányt, szóval úgy tűnik, most jobb a helyzet, de még ránk fér a szorítás. Az eddigieket is köszönjük. Kép
Képzeljétek, Boldi miatt nem tudnék bemenni vele a kórházba, jaj, rá se akarok gondolni Kép
Az is baj, hogy szopizni sem tud rendesen, mert attól is azonnal hányt Kép
Boldi nem tudja kiszívni teljesen a tejet(szabályosan ömlik a szájába), már eléggé gyulladás-közeli állapotba kerültem, mert lefejni sem jutott időm.
Most így vagyunk. Boldinak is vacak napja volt, de végre bealudt, talán őt elkerüli a kórság.
Bocs, hogy most csak magunkról, én is drukkolok minden betegnek és az ápoló-kiszolgálószemélyzetnek is Kép

Puszi,
Heni
gesztenye

Heni!
Ügyes Barni, reméljük nem lesz nagyobb baj. Egyébként nekem is eszembe jutott, hogy be se tudnál menni vele a kórházba. Kép Jaj, erre ne is gondoljunk.

BARNI ÜGYES LÉGY, ne hányj ki mindent! Drukkok mennek.KépKépKép
Tényleg nagyon sok kis beteg van most. Kérdeztem délben a dokitól, hogy influenza járvány van már. Azt mondta, hogy ne ijesszgessem, egyszerűen ilyen hüle vírusok vannak most, és ráadásul a dokik is helyettesítik most egymást. Ezért nem tudott kijönni hozzánk sem.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Minden betegeskedőnek gyógyulást!!! Különösen Barninak, aki remélem otthon van és nem kell bemennie a kórházba!!!!!!!! Tomi másfél hónappal ezelőtt csinálta ugyanezt és nem akart inni semmit, és én már az őrület határán voltam.
gyógyok mennek Kép Kép Kép linato, Zsuzsi, Andsyj, Rebi, Zsuzsa, Heni - családoknak!!!

Gorsi: köszi a receptet, hétfőn lesz nagy sütés-főzés, meg majd 22-én.

Szilvi: jó, hogy kilábaltatok már a köhögésből.

Márti: Vilka fogacskájához gratula Kép

BMárti: lehet, hogy Lacika olvassa a babanetet??? Kép Remélem holnap is vidáman jelentkezel!

alváshoz: újabban Tomi is igényli a mesét Kép A fürdés-öltöködés után végignézzük a falakon lévő képeket (állatok), aztán jön a mese úgy, hogy odaülök mellé a kisszékre és ő is nézi az ágyból a könyvet. Aztán éneklés és kijövök a szobából.

diavetítő - ha még érdekel valakit: A Király utcai Katica játékboltban VAN, megjött, 14 ezer forint KépHát, én már nem veszem meg, mert megvettem egy használtat. A nagyok már alig várják Tomi szülinapját, hogy végre diavetítsünk Kép
Zsófinak sikerült az orosz középfok írásbelije Kép És az OKTV-n is továbbjutott a döntőbe Kép Juli holnap megy kémia OKTVre.
Bébiszitter jól szerepelt, rengeteget rajzoltak Tomival. Holnap, holnapután anyósom jön.
Jó éjt!!!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!
Mi is betegenKép Este 6-kor jöttünk haza a MÁV kórházból, Doncinak 39.5 fok volt a láza hónaljban, más tünete nincs. TorokgyulladásKép Enni alig eszik, rengeteget alszik és csak engem fogad el. Nagyon sajnálom szegénykét, de ahogy olvasom egyre több a betegKép

Heni!Jaj, szegény Barni!!!! Gyógyok mennekKépKép SzurkolokKép

Rebi!
Csengusnak is gyógyokKépKép Ahogy elnézem uaz a baja, mint Dodónak!

Márti!
De jó, hogy akkor nem vittem magammal Doncit, iszonyú érzés lett volna, ha elkapjátok tőle!! Gratula Vilka fogáhozKép
Elvittem Petrát is ma a dokihoz, mert neki meg váladékozik kezdet óta az egyik szeme. Semmi nincs vele, szűkebb a könnycsatornája azon az oldalon. Ha már ott voltunk, lemérettem: 6 kiló kereken és 62cmKép
Ármin már teljesen jól van?

Dzsili!
Dehogy írsz feleslegesen!!!! IMÁDLAK olvasni, csak soha nincs időm részletesen írni. Képtelen vagyok hajnalban gép elé ülni, nem úgymint te!! Hogy bírod?

Borcsa!
Szívből gratulálok!!!!!! Kislány szeretnétek, vagy netán kisfiút?

Most megyek, eléggé ki vagyok merülveKép Puszi, Nyuszimanóék
nyuszimano

Sziasztok!

Jaj, lányok, mennyi beteg gyerekKépKépKépKépKép MINDENKINEK GYORS GYÓGYULÁST KÍVÁNUNK!!!!!!!! GYÓGYOK MENNEK EZERREL!!!!!! ÍME: KépKépKépKépKépKép+1.000.000...

Heni, a lányok mindent elmondtak már, én még csak annyit, hogy Nektek extra drukk-hegyek, hogy ne legyen kórház belőle! A legxarabb dolog a világonKép pláne úgy, hogy Te nem is tudnál Vele menniKép De amint látom, már javulgattok! Hajrá továbbra is! KépKépKép

Nálunk minden oké, hála Istennek Bácu egészséges, imádja a bölcsit, áradozik, mikor hazajön (ez évben félnapos lesz, kaja után hazahozom).

Pusza midnenkinek, és ismét: GYÓGYULJON MEG MINDENKI! BETEG ANYUKÁK ÉS CSALÁDTAGOK TI IS!!!!

Beja+Bácus
beja

Sziasztok!
KépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKépKépKépKép Mindenkinek gyógyi hegyek!

Látom "mellesleg" kicsit fellendült az osztályKép

Képzeljétek a drágámnak dec.23-án lesz a munkahelyi céges buli. Persze kizárólag dolgozóknak. Na nem mintha mennék, de így díszíthetem egyedül a fát miután a csajokat elaltattam.Kép
Kéne egy jól működő varázspálca.Kép/Hátha úgy könnyebb lenne/ Ha valakinek már nincs szüksége rá megdobhatna vele. Itthon csak selejtes van.Kép

Heni nektek külön drukkok!Kép
linato

Heni
Barninak további drukkok, de Neked is, hogy ne merülj ki teljesen!

Többi beteg Manónak és családnak gyógyKép-ok!!!

Szila
Heeeeelp!!!! Csenge azóta is a zöld babát(!) emlegeti (amit Hannn(g)a elvett tőle! Kép)... Mondtál vmit, hogy tudsz vmi beszerzési helyet... Ugyanis a lányom már kijelentette, hogy neki olyat hoz a JézuskaKépKép... Dorka piros tabija egyáltalán nem hatott rá annyira .. Kép (Tabiéktól bocsi, de fogggalmam sincs, melyiket hogy hívjákKép)

Ma telefonált a témavezetőm... elvileg pénteken le kellene adnia a szakdoga bírálatot... Próbál haladékot szerezni jövő hétig... nekem meg éjjel-nappal azt kellene csinálnom... Hogy így mi lesz kedden a nyelvvizsgán, abba bele sem merek gondolni... Kép

... mennem kell....

üdv
Rebiék

rebi

Sziasztok!

Heni: szurkolok, hogy Barni gyorsan rendbe jöjjön! Olyan stramm kisfiú, biztosan holnapra már jobban lesz!!!! Boldit pedig védi az anyatej, ne aggódj, neki semmi baja sem lesz!!! Most inkább Te vigyázz nagyon magadra, nehogy Te kapd el!!!!

Rebi, Nyuszimanó, linato, Andsyj, Zsuzsa és akiket véletlenül kifelejtettem: mennek a gyógymanók! ezerrel!KépKépKép Nálunk hatnak, így biztosan nálatok is!!!
Én gyógyteákat iszom (kakkukfű, orvosizsálya, orbáncvirág) mézzel, fokhagymás pirítóssal, infralámpázok (isteni!) és valami hoemosbogyót is szedek (oscillococcinum). Mivel Dóri jól van, csak este köhög egy picit, így a kötelező másfél-2 óra megvan a játszótéren, de akkor legalább nincs semmi bajom!Kép
Hátha valamelyik nálatok is bejön!

Gorsi: úgy bíroma a játszóterezést, hogy dupla zoknit veszek fel, és Dorkát is duplán öltöztetem és persze csak a napon vagyunk, rohangálok Dorka után mint egy eszetlen. Nagyon csibész lett, az egész játszóteret ő uralja. Különben nálunk nagyon sokan vannak a téren, kb. fél 11-től 1-ig pont a mi korosztályunk van, így nagyon jól eljátszanak egymással, még homokoznak is! A játszótér mellett most nyílt egy Karácsonyi vásár, így nem szoptatós és terhes anyukák szépen forraltboroznak. Elég mókás, ahogy mi vágyakozva nézzük őket!KépKép

Zafi: mikor lesz net a lakásotokban? hogy vagy?

Dzsili: tudod nagyon jól, hogy Te vagy a topik lelke, tehát ne tessék itt szégyenlősködni! Várjuk a hozzászólásaidat, mert annyira szívhezszólóak!KépKép
Hogy vagytok? és a fiúk? könnyen megszokták az új lakást?

Zsuzsa: hogy álltok Beus szobájával?

Cory: a Mikulás bulin jó kis vicces helyzetbe kerültem, mert nem ismertem fel a lenyírt szakállú férjedetKép Különben igaza van Dzsilinek, így sokkal jobban kihangsúlyozódik a szeme, én vennék neki Karácsonyra egy borotvátKépKép

Norci: köszi, jobban vagyok, Dorka pedig teljesen, csak estefelé néha köhög egy picit, de már egyáltalán nem náthás. Ha jöttök Tücsökre, akkor végre odaadom a CD-t!
Nekem hatalmas mázlim van Dorkával, igaz, hogy nem alszik napközben, de minden házimunkát el lehet végezni mellette. Ha porszívózok, akkor vagy követ vagy bezárkózik a szobájában (ugyanezt teszi, ha hajat szárítok, nem bírja a hangjátKép). Főzésnél szívesen segít, teregetésnél is, vásárálást pedig kocsival sokkal könnyebb! Csak a lépcsőzéssel van gond, mert az nem megy nekünk annyira jól, így a csomagok hazacipelésével szoktak gondok lenni.
Mikor tudjátok meg a pici nemét, mi lesz a neve?

Beja: de jó, hogy Bácus így szereti a bölcsit!Kép

Menta: hol vagy?

Borcsa: hogy döntesz? Én vérvételre a Műszaki Egyetemre mentem, nagyon jó és gyors volt, ha teheted, ott kérjed a laborvizsgálatokat, persze, ha neked is jó !

Bogancsi: hajrá lányok!Kép nagyon ügyesek! aztán aludjanak is eleget! én ilyen idősen kissé túlhajtottam magam és legyengültem nagyon, rögtön elkapott egy elég komoly vírus. Vigyázz a lányokra, nehogy a tanulás túlságosan kimerítse őket! Supradynt egyenek vagy valami brutál vitamintöltetet!!!Kép

Solya: hogy sikerült a Torta? én is tudtam volna adni egy túrótorta receptet, amit ottani túróból is simán sikerül és jó ízű. És a sima csoki torta vagy gesztenye? Csak a krémet kell kikeverni 10 perc alatt kész! Vagy igazi németes gyümölcstorta, vaniliapuding és rá gyümölcs, aztán zselé, kész (kb.15 perc). Fotó lesz a tortáról? Kiváncsi vagyok nagyon!

Szila: hát ez a minta kismama nem semmi, jó nagy cicijei vannak!Kép Nekem is voltak, mikor szoptattam, de akkor ahogy rebi is írta, kőkemény volt és bugyogtam a sok tejtől, tehát egy ilyen ruhát fel sem tudtam volna venni, vagy csak szoptatósbetéttel, na az hogy nézne ki, nem is gyártanak piros színben! Milyen üzlet lenne, mi?KépKép Aztán majd lesz fekete is, ahogy az intimbetéteknélKép

Na megyek aludni, sokat írtam.
Mindenkinek pihentető és gyógyulós éjszakát kívánok!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Szila!
Fatus 1994 aprilis 25.-en szuletett.

Marti!
Gratula Vilka elso fogcsucskehez!

Rebi!
Jobbulast Csengenek! sok gyogyKépKépKép
Drukkok mennek a jovo keddi nyelvvizsgadhoz es hogy haladekot kapj a szakdolihoz!

Heni!
Jobbulast Andrasnak es Barninak is! Sok gyogyKépKépKép
Barninak drukkok mennek meg!

Zsuzsa!
Jobbulast Beusnak is! Sok gyogyKépKépKép

Linato!
Jobbulast neked is ! Sok gyogyKépKépKép

Dzsili!
DEhogy is irsz feleslegesen! Sot en nagyon szeretem olvasni amit irsz. Ne hogy abbahagyd!!!! Kép

Tikk!
Jobbulast Hannanak! Sok gyogyKépKépKép

Bogancsi!
Gratula Zsofinak az orosz kozepfokhoz es mind Zsofinak es Julinak mennek a drukkok az OKTV-re!!

Nyuszimano!
Jobbulast Doncinak! Sok gyogyKépKépKép

Sajnos magunkrol sok jot nem tudok irni Kép Szerdan delutan Madike is belazasodott. 39.6 C a laza. Sajnos o olyan hogy vagy nincs laza vagy nagyon magas van neki. Kép Sikerul kicsit levinni neki, de utana ujra visszamegy. O egyenlore nem kohog. Fatusnak szerencsere mar csak hoemelkedese van, de nagyon csunyan kohog a gyogyszerek ellenere is. Kép Es telefonalt a baratnom is, nala a ferjenek is magas laza van es a hat honapos kis fianak is. Remelem se o sem en nem kapjuk el, mert nem is tudom mi lenne. En most nem lehetek beteg, mert a ferjem csak penteken jon haza, a legtobb baratunknak mind van gyereke, felajanlottak a segitseget, de nem lenne jo otlet, mert nem akarunk mast megfertozni. Igy kisse rendetlen a haztartas. De a legfontosabb hogy ennyivel megusszuk. Most is itt netezek Madike mellett. Nem messze innen tegnap meghalt egy 7 eves kisfiu. Az influenza rahuzodott a tudejere. Kép Nalunk sajna ugy nez ki, jarvanyszeruseg utotte fel a fejet a dokik szerint. Kép

Most hadi helyzet van nalunk Kép) A nappaliban felallitottuk a vendegagyat, es ott alszunk harman. Igy mindket lanyt tudom figyelni.

Altatas:
Nalunk sajna Madike nem igenyli az esti meset. Nappal szereti, de este csak ugy alszik el, hogy odafekszem melle, megfogja az arcom, elcsattan egy par puszi, majd simi. En is megsimizom parszor es elalszik.

Lassan megyek hatha felebred Madike es talan eszik valamit. Egesz nap nem akar enni, csak iszik.

Andysj
andysj

Mindenki gyógyuljon meg nagyon hamar!!!!

A takonykór nálunk is albérlő, de szerencsére csak ennyi.

Linato,
varázspálca minek egy boszorkánynak??? Kép

Zsuzsi,
a tortát majd holnap reggel fogom megsütni, mert áttettük a szülimapot péntekre, apa akkor jön haza. Így ma csak én ünnepelek csendben. (Már megyünk a kórházbaKép) De lesz fénykép, ha nagyon béna lesz akkor is.Kép

Heni, hogy van Barni?
solya

Sziasztok!

Solya! Nem én vagyok a boszorkány hanem Borcsa!Kép
Én egy tündér vagyok, akinek sürgősen kéne egy varázspálca.Kép
Tortához sok sikert.Kép Ne nyisd rá a sütő ajtaját túl korán, mert összeesik. Inkább kivülről kukucskáld. De az illatáról ugyis tudni fogod ha megsült.Kép

Rebi! Biztosan minden rendben lesz. Meg tudod csinálni.Kép

Zsuzsi! Gyógyikat köszi! Én mézet eszem meg grapefruitot. Lányok meg aktivált és hagymateát. Nagyon jól bírod a játszóterezést.Kép Amikor Miléna kicsi volt én is minden nap ott fagyoskodtam télen. Amióta ovis ritkábban megyünk. Korina inkább sétál. Azért ovi után néha bemegyünk. De hamar sötétedik.

Andysj! Nektek is gyógyik.KépKépKépKépKépKépKépKép Kitartás. Nem lehet könnyű két beteg gyerekkel.
KisfiúKépJárványKép

Heni! Remélem az éjszaka már nyugalomban telt hányás nélkül.Kép

Zafi! Szépen gömbölyödik a pocakod.Kép

Dzsili!
Nagyon helyesKép, de mosolyogva azért jobban tetszene.Kép
linato

Sziasztok Lányok!

Szerintetek nagyon durva felrakni a HÉV-re egy mélybabakocsit benne 2 gyermekkel? Itt állok autó nélkül, jó volna menni Manó Muzsikára, és nem tudom, el merjek-e indulni velük.

Laura
p_laura

Márti!
Kihagytam valami nagyon-nagyon fontosat!
Óriás gratula Vilka első fogcsücskéhez!KépKép
Norci!
Köszi!
Zsu! A Műegyetem rendelőivel nekem is jó tapasztalataim voltak. Eszerint fogadnak külsősöket?

GyógyKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép-ok minden bretegnek!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Először is nagy gratula Borcsának!!!! Akartam ajánlani a Szt. Imrét neked! Ideális lesz, meglátod! KépKépKépKép

Laura!
Nekem durva lenne, mert elég nehéz lehet egy mély babakocsi. De ez attól is függ, hogy milyen a megálló, ahol fel-, ill. leszállnátok. Nálunk pl. a Margit hídnál ideális, mert közel van a padló a HÉV lépcsőjéhez. Ugye tudod, hogy ott érdemes felrakni, ahol a bicikliket is szokták? De mindenképpen kérj meg kedvesen valakit, hogy segítsen és akkor nem is lesz durva!

Betegeskedőknek sok-sok gyógy:KépKépKépKép
Ez sajnos nekünk is jön, mert Helena is belázasodott tegnapra, és a torka fáj. Én úgy látom, hogy csak piros, meg kicsit hólyagos talán. Ezért marad a sok narancs, tea, ha elfogadja. De inkább a hideg esik jól neki, pl. a joghurt.

Mennem kell, mert szopizni szeretne.
Puszi!
Menta ++
menta

Sziasztok!

Nem tudom, mikor lesz időm olvasni titeket, de valami fontosat feltétlenül írnom kell még ma:

Solya! Kép Sárának boldog szülinapot kívánunk! Kép

BMárti és Lacika

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Sárának szertenék én is nagyon boldog szülinapot kívánni!!! (4. ?)

Valamint Bogancsinak örök hálám diavetítő-ügyben: félre is tetettünk egyet.
Engedjétek meg, hogy lerójam további hálámat a mosógép, szárítógép, illetve hordozókendő kitalálóinak.
Ha meggyógyulunk, Neki is fogom, Odafönt.
Barni este 10-kor hányt, átaludta az éjszakát, reggel hétkor mindent, utána ivott és 8 óta alszik. Délután újra megyünk szurira.
Nyuszimanó, még egyszer köszi a telefont, jól esett. Nektek és mindekinek pikk-pakk gyógyulást kívánok!!!
Rebi, neked külön kitartást!

Puszi,
Heni
gesztenye

Solya!

SÁRÁNAK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLETÉSNAPOTkívánunk!
Kép

Linato & Miléna & Korina
linato

Köszi, Édesek vagytok! pedig nem is osztálytárs.Kép Bár, ha így haladunk az ovival, Máté hamarabb beszokik. KépKép
Ma megint kibuktam. nem tudom, mit tegyek. Ha ott vagyok, lát, akkor minden OK. Ha nem lát, akkor bömböl értem. pedig szeret oda járni, szereti az óvónénit is. Nem tudom, mi a baj. Ma du. van a aszokásos csoportfoglalkozásunk, (baba-mama) Szerintetek elvigyem őket? Ez Máté ovija, így Sárának el tudnám magyarázni a különbséget. Vagy sok lenne egy napra kettő?! Jaj, de nehéz. Ráadásul én is többet vártam Sárától is, az ovitól is. Azt hittem kicsit talán tudok majd levegőt venni. Hát nem.
A szülinapot csak holnap ünnepeljük, ha Apa hazajött. Nem akartam összezavarni, így csak belesuttogtam hajnalban a fülébe! De még nem született meg! Mostanság kerültem be a szülőszobára. Eddig a folyosókon bolyongva, fájdalommentesen vajúdgattam. Igaz, eredménytelenül is. Kép

Szóval a mai nap nagyon vegyes. Ez van. Kép
solya

Sziasztok!

Boldog szülinapot Sárának!Kép

Heni! HOgy vagytok? Volt megint szuri?

Menta! Ti is beálltok a sorba?Kép Szerintem nekün is torokgyulladásunk lesz vagy van, délután megyünk megint a dokihoz. Tegnap még nem tudta megmondani, csak pici fekélyeket látott a torkán.Kép Egész éjjel félóránként ébresztő volt, szörnyű.Kép mOSt meg félórát aludt ebéd után. Éppen visszazavartam, hogy pihennie kell, talán alszik még egy kicsit.

Rebi! Hajrá!Kép Csengus hogy van?

Beja! Tök jó, hogy Bálint újra jól van. Így legalább tud majd ünnepelni a hétvégénKép

Cory! Kösz a priznic tippet, szerencsére a nurofen megoldotta a dolgot most.

Mindenkinek javulós napot kívánok

Tikk
tikk

Sziasztok!

Menta: végül is nem mertem nekiindulni. Tudod, itt a város szélén eléggé kicsi a népsűrűség, így a HÉV utazóközönsége is kevés így napközben, szinte kizárt, hogy bárkit is meg tudtam volna kérni egy kis segítségre. Kép

BMárti: elfelejtettem álommanókat küldeni Lacikának. Kép Hogy aludtatok?

Annyi betegünk van, hogy én már nem is tudlak benneteket követni. Kép
Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok, gyógyik mennek hosszú, tömött sorokban: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?