Új privát üzeneted érkezett!

Zita
Hogy honnan ered?? a csirkéből, az meg látszik, csak rá kell nézni, tök olyan, mint egy kiscsirke KépKépKépMondjuk az apja szerint Bruce Villisre is hasonlít, de megesküdtem, hogy semmi közöm hozzá KépKépKép
Szokott még Popesz is lenni a formás kis popsijából származtatva Kép

Conti
szerény számításaim szerint mi + Télapó olyan 3/4 3 felé toppanunk be Kép

Rit és Csirk

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok
mi nem tudunk menni ma a buliba mert én fél 1kor végeztem a CTg vel és mire vissza értem+petikéért mentem hazajötünk rögtön aludt is .

Nyuszika
jol nézhet ki a kismamaruhád Kép én csak azért nem kértem télit mert sokba került volna és volt is 1 nekem már igaz az tavaszal vetem tavaly de sokáig jo volt most is plusz volt 2+ nadrágom amit kaptam és jok még most is rám Kép.

Beszti
én nekem is a Bordo tetszik a legjobban Kép Párodnak melyik tetszik ?.

Sasha
köszi de sajna nem tudunk menni mert mikor ezt irom 2óra körül jár az idö és nincs garancia rá hogy felébred 3ig petike de akor is etetni kéne még elöbb mert ha nem etetem meg akor harapdálni kezd el engem no meg nyügös is lesz de kedves volt töled Kép.

Ilke
nem megyünk sajna.Kép

Lányok
petikét egyátalán nem érdekelte a mikulás pedig hétvégén találkoztunk néhányal mikor elmentünk vásárolni viszont a feldiszitet fenyöfák az áruházakban nagyon tetszetek neki Kép.Petike kapott mikulásra egy uj keménytáblás könyvet tölünk .

Na pusz CSics és Petike
csics

Sziasztok!
Van köztetek valaki, aki egy év után még szoptat? Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
14 hónapos kislányomat naponta kétszer szoptatom, reggeli előtt és vacsora után. Rendes kaját eszik egy nap 3-4-szer, étel helyett soha nincs tejcsi, ha netalántán finnyáskodna. Éjszaka sem szoptatunk már (kivéve, ha nagyon beteg - na az nagyon fárasztó!)
Az a helyzet, hogy ugyan kéri, de ha valamiért kimarad, egyáltalán nem bánja. Egy hónapja apukánál töltött három napot, aki semmi tejet nem adott neki (pedig mondtam)!
Abbahagyjam, ne? Mik az előnyei a hosszútávú szoptatásnak, és hol találhatok ezzel kapcsolatban információt?
Köszi
Kati
kat_ica

Névtelen

Kati!

Én most csak pár részletet tudok neked adni, pl. ez egy korábbi hozzászólásból származik a szopitopikból:

"Az egy tévhit, hogy 15 hónapos gyerek már nem a tej miatt szopizik. Tény, hogy nagy szerepe van a komfortszopásnak, az anyai közelségnek, és ezek a lelki okok cseppet sem elhanyagolhatóak. De a tejre is szüksége van. Az anyatej egyéves kor után ismét immunanyagokban gazdag lesz, olyasmi, mint az elotej, ezenkívül a benne található fehérje nagyon fontos a gyermek növekedése, fejlodése miatt. A többi alkotórészérol már nem is beszélve."

Itt van a La Leche Liga honlapjáról a vonatkozó rész, de magán a honlapon is biztosan találsz még olyan olvasmányokat, ami ezzel kapcsolatos:

http://www.lll.hu/leche/125a.shtml

Ebböl is a természetes elválasztódás c. rész.

Itt a topikon többen is vagyunk, akik még mindig szoptatunk. Azt tudnod kell, hogy az, hogy abbahyagyod-e vagy nem, a te döntésed, én biztosan nem foglak se rábeszélni, se lebeszélni róla.
Bár ha úgy érzed, hogy jó nektek, akkor miért ne?KépKép A WHO kétéves korig ajánlja a szoptatást... A gyereked nem károsodik miatta, csak elönyei vannak, de ettöl függetlenül persze az sem gond, ha elválasztod.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke, Forti, Gumicukor, szervezők,
Köszi a bulit! Nagyon jól éreztük magunkat...

Zita
parazita

Kép

Ilyen a mi hintalovunk. Semmi extra, házi gyártású, de Emma imádja.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Mi is nagyon köszönjük a bulit, és az ajándékokat.Kép
Sajna Hanna teljesen elájult, alva vacsizott, és az átöltözésre sem ébredt fel. Úgyhogy nem tudtuk kipróbálni a pancsiját. Na majd holnap.

Nem is írtam, hogy voltam a sebészeten. Jan 9-én fognak műteni, és 3 nap múlva mehetek is haza. Szóval összesen 4 napig nem látom manócskámat Kép

Megyek aludni.
Hova tettetek fel képeket? Új topicot nyitott neki valaki?

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

A fenti képet a hintalovat keresőknek tetem fel. A miénk ilyen nagy mégis egyedül fel tud rá mászni, le tud szállni és egydül hajtja. Úgyhogy nem gond szerintem ha nagyobb a paci, így legalább ovis koráig kitart.

Miki buli: Szerintünk szuper volt!
Emma nagyon nagyon jól érezte magát, és így persze mi is. Még haza se akart jönni. Igaz, nem tudtunk túl sokat beszélgetni, de a látvány magáért beszélt!

Csics!

Nagyon sajnálom hogy nem tudtatok jönni, az egy gyerekparadicsomKép legalábbis Emmának ngyon bejött a sok csúszda, meg ugráló vár, meg golyók, és az esem utolsó hogy mindet kipróbálhatták a szülők is!

Nekem Beszti párja tetszett nagyonKép, amikor a 3. szintről csúszkált lefelé egyedük azokona a széles szivacsos csúszdákonKép

Fényképeket hová lehet tenni? Bár bevallom a legtöbbön Emma vanKép nem vagyunk valami gyakorlott fényképészek.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó, dec8
Babanet Társalgó, Ismerjük meg egymást,Westend! Itt gyűjtjük a talis képeket!!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat, viszont mindenkitől szeretnék elnézést kérni, hogy ennyit késtünk, de Levi sokáig aludt, utána pedig araszolnunk kellett végig a rakparton egészen a soroksári útig. Tényleg bocsi!!

Rit
Valami baj volt?? Vagy csak én láttam rosszul hogy rossz kedved van?

Beszti
A csillagocska csak nálad maradt! Kép Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Hát Lilit sem kellett altatni nagyon ma esteKép. Olyan jó volt végre mindenkit megismerni személyesen! Nagyon édesek voltak a gyerkőcök, azt hiszem jó választás volt ez a hely. Az ottani hölgy azt mondta, hogy jövőre ha akarunk akkor az idei árakkal mehetünk bármikor. Tényleg mit szólnátok egy februári farsangoláshozKép? (beöltözve meg ilyesmi?) Na jó, még a mai napot sem pihentem kiKép. Képeket majd teszek fel a Westendes topicba holnap.

Forti,
A dekupage szettben, van 4 festék, 1 üveg ragasztó, szalvéták, 3 átlátszó gömb, két fajta színes szalag, szivacs és a festékekhez tálka. Ja és egy ecset. Én már az egyik gömböt ki is dekoráltam, úgy belülről. Ma megkaptam ám a szalvétáidat, köszönöm szépen, nagyon szépek.

Csics,
Mindenki nevében írom most, hogy nagyon sajnáljuk, hogy nem talizhattunk veletek.

Kati,
Az én kislányom 17 hónapos és még mindig szopizik, igaz már csak naponta 1x (reggel ébredés után), de ha elfogadná, én adnék még neki többször is. Szerintem ha a kicsi is igényli és neked is van még tejed, akkor miért ne kaphatna, hisz a tejben annyi minden van, ami segíti a kis szervezetét.

Zita, dec8, Manó,
Örülök, hogy jól éreztétek magatokatKép!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Ilke, Forti, Gumicukor, Mikulás, Szervezők
Nagyon szépen köszönjük a mai délutánt, nagyon jól éreztük magunkat.

Persze az én lányom most aludt el, és 1,5 órát altatni is kelletttttttt. Nem tudom, hol kellene dühöngenie, hogy elfáradjon Kép

A farsangban mi benne vagyunk Kép

Szilcsike
szilcsike

Köszi minden szervezönek!KépKép

Forti!

Észrevettem!KépKépKép (Pedig direkt betettem...)
Bocsi, akkor megoldjuk másképp!
Küldj egy cimet mélben, és a párommal bedobatom a postaládátokba (csak el ne felejtsemKépKépKép).

Ilke!

Köszi, szuper volt!
Jöhet a farsangKép.
Végére már Nátán is ténylegesen felébredt, és adta önmagát (még a télapó ölébe is beültKép magától).

Fénykép:

Nálam megvan az összes gyerek ahogy "átveszi" a Mikitöl az ajándékot. De csak holnap teszem fel a topikba, mert kicsinyiteni kellene a képeket...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

A buli szuper volt (mindenkinek köszi Kép), a gyerekek élvezték, és Apa is, nagyon. Mondta is hazafelé jövet, hogy össze kellene fogni a kisgyerekes barátainkkal, és elvinni a gyerkőcöket. A farsang jó ötlet Kép! Noémi mióta hazajöttünk, (tegnap este és ma reggel is) már vagy 50x megkérdezte, hogy mikor megyünk megint a Kölyökparkba?????

Szilcsike!
Ne aggódj, Noémi sem aludt el rögtön, csak 10 óra felé, de akkor már vagy 20x rászóltam, hogy alvás van. Ádámot is kellett picit altatni, de nem volt vészes. Én is azt hittem, hogy majd elájulnak, annyit rohangáltak, de nem Kép.

Kati!
Az én Ádámom már 1,5 éves, és még mindig szopik. Nappal sokszor (min.4x, de van, hogy rengetegszer), éjjel 2-3 alklommal. Én a nappali szopiról nem akarom leszoktatni, de azt nem bánnám, ha éjjel már hanyagolná Kép. Egy darabig azért még hagyom, hátha leszokik magától Kép.

Csics!
Kár, hogy nem jöttetek Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Helló!

SZUPER NAP VOLT! Mi is köszönjük a Szervezőknek!
GAbi hihetetlenül jól érezte magát és még maradt volna ő is, meg én is. Párom meg sajnálta utólag, hogy nem jöttKépKép

Szilcsike!
Gabi sem volt fáradt még, őt is jó 1 órán át altattam utánaKép Valamikor 9-kor sikerült elaltatniKép

Farsangban mi is benne vagyunk, de hogy képzeltétek? Gyerkőcök anyukák apukák egyaránt beöltözve? Huh, hát nekem nincs valami nagy fantáziám, varrni meg hát ... izéKép Talán egy gombbal megbírkozom, de csak ha 2 luka vanKép

Kati!
Gabim 14 hónapos és még mindig szopik. Főleg alváshoz, de úgy napközben is, ha néha eszébe jut és akkor kortyolgat. Ha úgy alakul, hogy egész nap nem tud szopizni, akkor sem éli meg túl tragikusan, akár el is választhatnám, vagy csökkenthetném a szopik számát, de úgy vagyok vele, hogy amíg van tejem és ő szeretne szopizni akkor miért ne?Kép Bár nem mondom, néha már kicsit soknak érzem, de múló érzések csupánKép

puszi,
sasha

Kép
sasha

Hali!

Azóta feltettem pár képet ide:

Mikibuli

Meg kiderült, hogy otthagytuk az utazóágyunkat a Kölyökparkban, amit Dec8-ék elhoztak odáig nekünk. Hurrá!KépKépKép Csak azt nem tudom, hogy hogy szerezzük vissza, mert ma nálam van a kocsi, de nem tudok oda elmenni (cipöt és kabátot kell vennem és 3-tól meg fodrász és smink (közben a gyerekeimet bedobom gyerekvgyázásra egy ismerösömhöz, hogy nem a fodrásznál és a sminknél lábatlankodjanakKép)), utána meg buli).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

sziasztok, szép jó reggelt.
Forti
Nem, nem voltam rossz kedvű, csak addigra már Dodesz volt nagyon fáradt, így pihizett az ölemben. Hiába az a fél óra amit reggel 6 és du 5 között képes volt aludni kevés volt. Mostanában ez van, nem alszik, de persze fárad, így a nap végére félhulla, de még mindíg megy és pörög Kép+ amit nem láttatok, nem csak Beszti párja pörgött ott azon az emberledobón, hanem a Télapó is meg én is. Sőt le is dobtam magam rendesen, a földzsinten bevertem a fejem a vas tartóoszlopba + a könyököm is. Ott lett egy seb, a fejemen meg egy púp KépKépKép Azért jó volt KépKép

Beszti
Azért leírnám a legédesebb sztorit tegnapról:
Beszti Benije rohangál a vár körül, nyomában egy kislány, azt hiszem Noémi. Beni menekül, közben kiabál: Nem akarom!! Tűnj el az életemből!!!! KépKépKép
Mostmár elárulhatnád melyik sorozatnak nagy rajongója a fiad!! KépKépKép

Nekem csak az a bajom, hogy szinte senkivel sem tudtam beszélgetni jó ötlet a Farsang azért is, mert addigra már jóval önnállóbbak lesznek a lurkók.

Kataa
Tegnap nem mondtam, pedig akartam: Nagyon szuperül néztél ki, csak úgy ragyogtál a sok fáradt mami között!! Kép

Forti
Végre taliztunk, bár 2 szót sem tudtunk váltani KépKép

csics
Bevallom őszintén én meg voltam róla győződve, hogy azért nem vagytok, mert Gergő most érkezik - de ezek szerint még nem KépKép jó lett volna látni

Gumicukor
Nálam meg van pár Danis kép, majd átpasszolom idővel Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a bulin, ezer köszönet a szervezőknekKépKép

Nagyon jó ötlet a farsang, de remélem csak a gyerekek öltöznének be, nehogy megrémüljenek a felnőttektől, meg mi sem ismernénk meg egymást még ennyire sem.
A hely nagyon tetszett, máskor is el fogunk menni, már ki is találtam, hogy amíg benn vásárolok, addig itt játszhatnak a lányok. Még a nagylányom is nagyon élvezte, féltem egy kicsit, hogy mit szól a sok "pólyás"-hoz. De hazafelé még egy csomó nevet is felsorolt!
Sajnáltam, hogy nem tudtunk eleget beszélgetni, de mindenki a gyermekét hajkurászta, fényképezte.

Este kipróbáltuk az új ebihalat a fürdésnél, nagyon jól működik! A könyvét meg apjának mutogatta.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
Mi is jól éreztük magunkatKép, köszönjükKép! Gyurcinak is nagyon tetszett a sok gyerekKép, imádja őket. Azért sajnálom, hogy nem tudtunk egy kicsit dumcsizniKép. Farsang szerintem is jó ötletKép. Mi is 9-kor feküdtünk le, Gyurcin a fáradtság legapróbb jeleit sem lehetett felfedezniKép.

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Hali!

Ismét itt a verkliben, de a jövőhét már láblógatós hét a karácsoni előkészületek miatt, aztán ismét otthon leszünk több, mit 2 hetet.

Lányok!
Örülök, hogy végre mi is eljutottunk közétek, így egészen más, mint virtuálisan Kép Jó volt látni mindenkit, a gyerkőcök nagyon édik voltak, nagyon élveztem a törpitársaságot Kép
amit sajnáltam, hogy izgő-mozgó eleven Danikám mellett volt akivel nem tudtam beszélni, imserkedni, akivel meg beszéltem, azzal meg tényleg csak pár szót, mondatot.

Kisfiam nagyot alakított a Mikulás előtt, a megcsócsált muffinját a Miki kezébe nyomta, mire a Miki (ezt most valaki vegye el tőlem).

Bevallom ,amikor elkezdtek a nagyobb gyerekek, aztán mi is énekelni, néztem Danit, hogy hogy éli át mindezt és kicsit eltörött a mécses Kép Teljesen meghatódtam.
Kisfiam már annyira extázisban várta az ő csomagját, hogy mindig másét akarta megkaparintani Kép, Pocok, így utólag is bocs, hogy elzsákámányolta Mankádtól a fél banánját Kép
aztán meg kis durcin toporgott, hogy ő miért nem kap, aztán amikor megkapta, gyorsan kivette a Miki kezéből a csomagot, kivágott a tömegből, leült és nekiesett a csomagnak. Persze a banán volt a favorit, egyből be is nyomta Kép A könyv eddig még nem nagyon hatotta meg.

Nagyon élvezte a csúszdázást a labdák közé, meg a boxzsákot is.
Mellesleg én is élveztem, én minden ilyen gyerekes dolgot szeretek kipróbálni Kép

Este nem nagyon kellett altatni.

Képeket majd teszek fel a hét folyamán.

Parazita
Nincs mit, máskor is, szívesen!

Manó
Nagyon cuki Emma a kis göndör fürtjeivel Kép

Forti
Van egy jó kis kerülőút bent a 8kerben, mi ott jöttünk és 15 perc alatt háztól házig ott voltunk. Ti Fótról jöttetek, vagy a Rózsafából?

Rit
Szupi volt a Mikulás, főleg a csizma! Hát az tuti volt, igazi Mikicucc Kép Jöhet máskor is! Ő hogy érezte magát?

Amit hiányoltam, az a zene volt és egy kis hangosítás, na, meg az ugrálóvár zaja volt kicsit rossz.

Sasha
Neked rossz kedved volt?, olyan letört voltál kicsit.

Ilke
Benne vagyunk a farsangban! KépKép

Beszti
Nekünk elküldenéd Danit, amint elveszi az ajándékát? Akkor a férjem uis éppen videózott, és szeretném beletenni a babanaplóba.
amikor megérkeztünk, akkor Nátán éppen laudt az egyik szőnyegen, teljesen kiterülve Kép annyira cuki volt, totális elájulás Kép
Nagyon jók a Mikubuli képek! Kép

Rit
Hú, de jó lenne!!! Köszi előre is a képekért!

Csics
Kár, hogy nem jöttetek, tényleg szupi volt. A névtábláitokat őrzöm, ha szeretnétek, akkor eljuttatom nektek.

puszi
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Hogy ti ebben a topicban mennyit írtok!

Panda
Mi így szoktunk le az éjszakai szopiról. Egyesével csökkentettem őket. Ha Lili felébredt, kivettem a kiságyból, megringattam. Ha szomjas volt csak vizet kapott. Két-három nap után átaludta a kihagyott szopi idejét!! Ehhez az is hozzátartozik, hogy hét hónapos kora óta este magától alszik el, ringatás és tej nélkül. Biztos nehezebb lett volna anélkül, bár ki tudja.

Nagyon örültem, hogy ilyen sokan még szoptattok. Mi Angliában lakunk, és itt legtöbben csak néhány hétig/hónapig szoptatnak. Magyar barátnőmet megleste a doki, hogy hét hónaposan még szoptatja a kisfiát!!

Hát köszi, majd olvasgatom a La Leche Ligát.

Kati
kat_ica

Sziasztok!
Én is köszönöm, hogy ott lehettünk!! Mendi nagyon élvezte a dolgot!! Csak az a baj, hogy szinte senkivel nem tudtam beszélgetniKép.
Mi alig értünk haza már eljött a fürdetés ideje, aztán Mendi pár perc alatt bealudt. Viszont éjszaka keltünk hozzáKép. Biztos a foga miatt.. szegényke szenved a rágófogakkal. Már az egyik kijött neki, de még három nem. Remélem nem tart soká azok kibújása sem.
Én sajnos nem tudok képet rakniKép, mert itthon hagytuk a fényképezőtKépKép. Szeretnék megkérni mindenkit, hogy akinél van esetleg olyan kép, amin Mendi rajta van, küldje már el nekem mailban, ha lehet. Köszönöm!

Furcsa volt mindenkit élőben látni! Az írások alapján sokmindenkit másnak képzeltem, de tetszettetek.
A farsangos buliban benne vagyunk, ha jöhetünk.
Most megyek altatni.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Nem tudom emlékszik e rám még valaki régebben sokat írtam ebbe a topikba is.

A fiam most lesz egy éves tanuljuk a fogmosást minden este mossa a kis fogacskákat.
a kérdésem az lenne, hogy mikortól kell fogkrémet is használni a fogmosáshoz és, hogy melyiket érdemes?

Szabobetti: Reméllem hamar kibujnak a fogacskák.

Csics: Mikorra vagy kiírva?

Valaki csinálja még a táblázatott vagy már nincs ilyen, hogy mennyi időssek a babák stb...?

Na most ennyi
A válaszotokat várom fogkrémmel kapcsolatban.

Sziasztok
Andy

UI: Azért néha olvaslak benneteket is.
És megprobálok többet jönni
andy78

Andy!
Köszi, remélem igazad lesz.
A fogmosást még mi is krém nélkül csináljuk. Nekem az Elmexet ajánlották. Én csak akkor akarom használni , ha már megtanulta kiköpni a vizet. Mert akkor a fogkrémet is ki fogja.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a mikibulinKép Örülök, hogy találkoztunk, és bocs azoktól, akikkel pár szót se tudtam váltani. Köszi a szervezőknek mindentKép
Most nincs időm írni, mert itt van anyukámKép

Andy
Fogkrémet még mi sem használunk, csak a fogkefét a kádban.

Kati
A fiam is még szopizik, 13 hónapos. Ő csak nappal, eddig kb 5-ször, sajna a kórház óta már csak 3-4-szer.

Tényleg lányok, tegnap itt volt a védőnő. Azt mondta, ha már csak reggel-este fog szopizni, adjak neki tápszert. Hát én nem szeretnék most tápszerezni, szerintetek?
Ja, és párotoknak mondtam is, azt javasolta, hogy a krupp miatt a bölcsit felejtsük el, de még az óvodát se sürgessük. Hát nem tudom.

pusz
Judy
Judy

Judy
Nehogy már tápszert adjál, már elég nagy (13 hónapos), hogy mást adhass helyette. A 3-4x-i napi szopi elég jó szerintem. Nekem nem mondták, amikor 11 hónaposan elváéasztotta magát egyik napról a másikra dani, hogy adjak azt. Ha mondták volna sem adtam volna, ha már addig nem éltünk vele. akkor már elég sokféle kaját megevett szívesen, azok közül variáltam. Mi pl. sok tejterméket fogyasztunk, de tejet nem iszik Dani, csak zabtejet vagy rizstejet.

Fogkefe:
még mi is csak magában használjuk, még ráérünk a fogkrémmel.

gumicukor

ui:
most éppen az archívot másolom ki a babanaplóba, még október elején járok... iszonyat miket össze tudunk írni mennyiségileg Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy,
Szerintem se adjál tápszert, hanem adj rendes kaját. Solymi 10,5 hónaposan köpte ki a cicit, és nekem is a tápszert hajtogatta a védőnő, de nekem eszem ágában sem volt adni. Evett sajtot, csirkehúst, joghurtot, gyümölcsöt, főzeléket, az éppen elég. Pláne ha még szopik is...

Zita
parazita

Sziasztok

Mikibuli nagyon jol sikerult,minden szervezonek(Ilke,Forti,Gumicukor)nagyon koszonjuk.Jo volt mindenkit eloben is latni akit meg nem ismertunk.
Alex is beajult a kocsiban amig hazaertunk de azert este meg igy is konnyen ment aludni.Apa is jol elfaradt de tetszett neki is: )
A furcsis jatek is bejott neki,meg a totolkozesnel is fogni kellett: )
A farsang buliban mi is benne vagyunk: )
Tenyleg kar hogy beszelgetni nem igazan volt idonk, persze ekkora hely meg jo volt a gyerekeknek futkosni.

Forti
Alexnak is pont igy van a meglevo 7 foga: )Na akkor nem biztos hogy melyik a kovetkezo: )

Conti
A muffin szuper jo volt,a ferjem meg itthon is azt emlegette; )
Ugyhogy mostmar nincs mentseg nekem is meg kell tanulnom sutni: )

Parazita
De jo, hogy vegre lattalak tietket is: ))Persze a kozos temankat azert nem tudtuk megvitatni: ))Ja a gatya kepzeld a varras mellett ket helyen is kilyukadt: (ugyhogy ez volt az elso es utolso Auchanos ruha amit vettem: (

Rit
Hat akkor az a smink volt,bar nem vagyok faradt szerencsere van mindenre idom most is: )

Dec8
Minden jot a mutetehez,gondolom mar varod, hogy ne legyen ez egy orokos problema.

Mano
Jo volt a hajad: )Ja meg Emmae is de ahhoz nem kell fodrasz,de mar latom hogy az apukajatol orokolte: )

Szilcsike
Sogornod nagyon jo fej volt: )Sokszor vagytok egyutt hogy jatsszanak a gyerekek?

Ma Mikkamakkaztunk megint es Alex nagyon imadja,ugyhogy mar heti programba kell iktatni ezt is.
Tenyleg lehetnenek azert meg ott is talik,foleg igy telen,szerintem elfernenk ott is eleg jol es nem sokan vannak delelott.
Velemeny???

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti
Meglett a kiságy????????????
Mikor mi elmentünk még ti ott voltatok, ezért nem is gondoltam hogy visszavigyük. De nagyon koncentráltam, hogy egyáltalán elhozzuk, és ne hagyjuk a kocsiba (így szoktunk mindent visszavinni, ami jelen esetben jobb lett volna talán Kép). Remélem azért meg van.

Judy
Szerintem semmi értelme most elkezdeni a tápszert, amíg nem gond a szoptatás.

Én is leginkább azt sajnáltam, hogy nem tudtunk dumálni. De persze manólány teljesen beindult a sok mindentől Kép. úgyhogy én csak futottam utána Kép

Puszi
dec8
dec8

Mit csinálnak ezek a nyulak ott a mesevárosban???????????

dec8
dec8

dec8Kép,
hát ahogy elnézem, kisnyuszikatKépKép
Névtelen

Kataa
Igen, sokszor vagyunk együtt. A két gyereket egyszerre vártuk, majdnem egy napra voltunk kiirva. Aztán ő 6 héttel hamarabb szült, én meg kettővel később, így lett két hónap. De annyira egyszerre csinálnak mindent, mintha ikrek lennének. Úgy is nőnek fel Kép Imádják egymást, úgy tudnak örülni egymásnak, olyan jó fejek Kép
Szerintem is jó fej a sógornőm Kép én is szeretem Kép

No most mennem kell, apa kitúrt Kép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok,

Mi is köszönjük a szervezőknek a Mikibulit. Nagyon jól éreztük magunkat. Bár én kissé lefáradtam abban, hogy egyfolytában a kiscsaj után loholtam. Lili viszont nagyon bírta a gyűrődést. Csak egyszer tört el (majdnem) a mécses, amikor a mikulás ölében ült. De azért sikerült lefotózni.
Szóval mégegyzser köszi mindenkinek, hogy ott lehettünk Kép
Most pedig megyek tanulni. Pénteken vizsga (kettő is egymás után). Aztán karácsony előtt még egy, és idénre kész is vagyok. Remélem, azért marad egy kis időm a karácsonyi előkészületekre is.
Ki milyen fát vesz? Mi hosszú tűlevelűre gondoltunk, mert annak nem hullik a tolla. Meg nem-törékeny díszek lesznek rajta. Persze ki is lesz kötve, de még így is előre majrézok, hogy mennyire szedi majd szét a ded.

Na megyek tanulni.

pusz,
gömb
gombolyu

hihi... Kép tolla=tüskéje
gombolyu

Gumicukor
A Rózsafából mentünk, de a belvárosba eleve nem akartam bemenni, mert a torlódás már a vácin elkezdődik és órákig kell menni míg a nyugatihoz elérek. Ezért gondoltam a rakpartot, de az sem volt jobb.

Kataa
Tényleg? Azt hittem csak Levinek jönnek ilyen érdekesen a fogai.

Sajnálom én is hogy nem tudtunk szinte senkivel sem beszélgetni, egy két emberre kíváncsi lettem volna személyesen is, de bevallom volt olyan, akit nem is láttam! Kép Kép Na majd máskor!

Beszti
Nekem is elküldenéd az ajándék átvevős képet, ha van Leviről? Ugyanis én nem tudtam lefényképezni, a párom pedig nem tudta felvenni, mert annyian voltak előtte.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Jó kis rohanás volt a tegnapi napom, meg a páromé is, végül a szinházból el is késtünk (ami egy picit ciki, de hát ez van). Viszont minden nagyon jó volt.

Panda, Tüni!

Köszi a fodrászos és sminkes tippeket. A fodrász anynira nem lett jó, de csak azért, mert nekem nem szabad csavarni a hajamat, mert nagyon hamar kilógja magát, de azért a fodrászlány megpróbálta, és sajnos igazam lett, és estére szinte teljesen kijött belöle. Mondjuk azért normális maradt, csak nem göndör.
Viszont a smink szerintem szuperül sikerült. Még jó, hogy a hölgy nem haragudott (remélemKép) nagyon, mert elkéstemKép (még a gyerekeket is nekem kellett cipelni). Nem is tudtam, hogy ilyen szép is tudok lenniKépKép. (A gyerekeim meg alig ismertek rámKépKép!)
Szóval köszi még egyszer.

A képeket majd küldöm!Kép

Dec8!

Nem, mert tegnap nem a tegnapelötti hölgy volt, és nem tudott róla mit mondani (elmenni odáig meg szintén nem tudtunk), majd talán ma...

Judy!

Elöször is: ki tudja, mikorra lesz meg a napi 2 szopi, még nekünk most is ált. 3 van, de változó, van hogy csak 1. Én nem gondolnám, hogy tápszerre lenne szükség, hisz annyi mindent tudsz már neki adni, lehet tejtermékeket, húst, zöldségeket, s folyadékigényét is ki lehet elégiteni vizzel, gyümölcslevekkel, teával. Teljesen felesleges most még tápszerre is költeni (amit egyébként lehet, hogy meg sem inna).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Raksz képet magadról? Vagy nem csináltatok?

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Beszti
Olyan kép nekem is jó lenne, mert pont elbénáztam a sajátunkat - elcsavarodott a fényképezőn az a kis gomb, így véletlenül video lett belőle Kép

Gumicukor
Ok, de majd csak jövő héten, ez a hét irtó zsúfolt, még le sem szedtem a képeket.

Forti
Én sem találkoztam egy csomó emberrel Kép Bármily meglepő még most sem tudom pl. hogy is néz ki Banyóci v. Szabobetti KépKépKép

Fürcijáték nekünk is bejött! Kicsit megtelik vízzel és úgy megy, hogy kanyarodik közben így tud körözni a kádban! KépKép + most néztük meg a Finding Nemot (tényleg ha kell vkinek szóljon, átveszem) így megtudtuk, hogy tűzhalunk van, Dodi imádja KépKép

Most kezdtünk el 3*os búvár tanfolyamra járni, így jövő nyáron már merülésvezető is lehetek! Csak ez most heti + 1 este, ráadásul nagymama hiányában Dodesz is tanfolyamra jár, kissé nagyon fárasztó Kép A múltkor ítunk egy szintfelmérő tesztet, ő meg egyfolytában nyomogatta Dori a hal uszonyát, így a végén már mindenki csak röhögött azon a hülye hangon amit az kiad magából. A papa meg megbízott, hogy menjünk a Mekibe újabb halat begyűjteni KépKép

Kataa
Jó ötlet a Mikkamakka, de van jobb is: Mi az Almássy téri szabadidőközpontba járunk baba-mama klubba. Csütörtökönként van, 10-12ig és teljesen ingyenes. Ott is egy csomó játék + gyerkőcök, gyertek el, próbáljátok ki!

Rit + Doran

rit

anemona7

Képek: eredeti méretben kéritek? (Mondjuk nem nagyok, kb. 500 Kb. (960*1280 pixeles eredetiben))

Betti!

Sajnos nem, mert elötte már nem volt rá idönk, utána meg szerettem volna mihamarabb ágybakerülni, és inkább gyorsan visszaváltoztam hercegnöböl a legkisebb lánnyá!KépKép
Viszont a kozmetikus mondta, hogy megtanit engem is sminkelni, ha szeretném (csak majd januárban), ill. utána az is eszembe jutott, hogy pont az az ismerösöm, aki a gyerekekre vigyázott (amig én fodrászoltam/sminkeltem) kozmetikus! És tud sminkelni, rákérdeztem, épp most megy újra tanfolyamra is, mert van állandó sminkes munkája. Úgyhogy lehet, hogy ö fog megtanitani, aztán bármikor újra szép lehetek!KépKép
Egyébként magamnak is tetszettem, és bár a párom igy a hétköznapokban is szeret, azért nagyon tetszettem neki úgy is, szóval miatta is nagyon érdemes volt. Tényleg nem kellett miattam szégyenkeznie, söt büszke lehetett, és ez nekem nagyon jó!

Beszti

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Daninak reggelre újabb fogacska bújt elő, most a jobb alsó 2-es metsző egyik csücske. így a sokáig 6fogú fiamból, már 10 fogú lett 1 hét leforgása alatt. Mellette jön a bal alsó 2-es metsző is.

Tegnap is alvásban rekordot döntött du-án 1-4ig aludt. Biztosan jól elfárad délelőtt a ligetben ebben a hideg levegőben.

Néha van egy kis időszavara is, amikor felkel délután, uis, kéri a fürdőköpenyét Kép Reggel szoktuk uis, amikor felébred, abban megyünk ki reggelizni. Biztosan a sötétedés miatt van és azt gondolja, most reggel van Kép

Beszti
Én eredetiben kérném a képet, mert úgy a legjobb a minősége, ha elő akarom hívatni.
Tök jó, hogy sikerült a smink! Ugye milyen jó érzés, egészen más olyankor az ember lánya!
Nekem mondjuk nem gond, mert elég gyakorlott sminkelő vagyok, persze hétköznap én sem használok, de pl. ha valahová ki kell öltözni, akkor készítek egy alkalmibb sminket, ami nem kihívó, de mégis kiemeli azt, ami szép. A melóhelyre csak nagyon lightos sminket szoktam tenni+ max egy szájfény. Csak az esküvőmon festett ki a kozmetikusom profin, azt kaptam tőle ajándékba Kép A lényeg, hogy ne legyen maszkszerű a smink. Pl. sokszor látom, amikor az alapozó nincs eldolgozva a nyaknál és elüt az arcnál vonalszerűen. Vagy ha túl sötét az árnyalat, az is érdekes ábrázatot tud kölcsönözni a gazdájának. Erre tipikus példa a szoiláriumszökevény lányok, és még rákenik a sötét alapozót az arcra. Kép Brrr... Vagy a ceruzás sezmöldök egy húszéves lányon... az örök csodálkozás van ráfestve az arcára Kép Én picit szoktam riktítani a szemöldököm, de csak annyira, hogy szép legyen. Nem is értem azokat a lányokat, hogyhogy nincs már szemöldökük, legyantázzák, vagy borotva, hogy már csak egy vonallal lehet pótolni? Persze van nekem is pár ismerősöm, akinek alapból alig van szemöldöke, de nem mázol magára.

A fősulin sokat sminkeltem másokat + a tesómat is, bár egész más mást és saját magamat sminkelni.

Lényeg, hogy otthon bátran próbálkozz a színekkel, mert így tudod meg, melyik áll jól.
Pl. nekem az alkalmi sminknél tetszik az alul kihúzott és szépen eldolgozott szem, de nekem pl. abszolút nem áll jól, optikalilag teljesen más hatást ad, de az alsó pillákat ha kispirálozom az nagyon kihangsúlyozza a szemem és jól is áll.

A szempillaspiál reklámoktól kapok sokszor frászt, hogy 300%-kal növeli a pillák hosszúságát, bla-bla-bla, és sokan ezt be is veszik. Akinek egyébként is rövid, vagy alig szempillája van, annak a csodaspiráltól sem lesz hosszabb. Ráadásul az áruk is elég horror. Nekem a legegyzserűbb Avon van, jó sűrű a spirálrésze, nagyon bevált, ha akciós, akkor mindig betárazok belőle.
Pl. egy barna spirálszín egész máshogy mutat, mint egy fekete.
Ünnepi alkalmakra lehet kicsi csillámot is tenni, de azt is óvatosan, mert ha mindent beterít, az már éppen ellenkező hatást vált ki.

Jövőhéten mi is megyünk a cégem karácsonyi bulijára.
Kivételesen én is bordó, magában nyomott mintás ruhában leszek, nem hiszem, hgy felteszek képet róla. Kb. 3 éve varrta anyósom, volt rajtam vagy 1x Kép, ez is hosszú, karcsúsított és combig van felsliccelve.
A gondom még, mivel ujjatlan, kell még szereznem hozzá vmi bolerót, nehogy megfagyjak.

Tök jó program lesz, vacsi és köszöntő után közös pókerparti lesz az asztaloknál, óriási meglepetésekkel, majd tánc, tánc ,tánc és lesz KARAOKE is! Lehet én is indulok, márnagyon várom!
Sajnos gyermeket idén nem lehet vinni, így csak ketten leszünk.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Beszti
Én is eredetiben kérném!!!!!

Mi fogkrémmel mosunk fogat, Gabi babafogkrémmel. És nagy hiszti van, ha nem úgy kapja meg a fogkeféjét - krémesen - mint mi a nagyok KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Gumcukor!

Mivel pántos ruhám volt, ezért a nyakamnál és a deoklázsomnál is lealapozta a börömet. Amugy is nagyon fura lett volna, ha nem, mert én nagyon fehér vagyok, és teljesen elütött volna az arcom a nyakamtól (nem azért, mert sötét alapozót választott, hanem már egy árnyalat is sokat számit).
Ami engem nagyon meglepett, hogy bordó rúszt használt, és jól állt! Soha nem hittem volna, hogy lehet rám izlésesen rúzst rakni, márcsak azért sem, mert elég érdekes vonalú a szájam. De nagyon jól megcsinálta, hogy sötétebb kontúrral kihúzta a szájvonalt, és utána fényes szinre festette.
Persze ez egy esti alkalmi smink volt, nem tudom, hogy nappalra milyet csinálna.
Próbálkozás: hát én pont ezért nem festettem magam. Nagyon nem szeretem látni, amikor valamit teljesen izléstelenül magukra kennek a nök.
Mindig is úgy voltam vele, hogy vagy megtanulom, hogy mi áll jól, milyen szineket kell választanom (az alapozótól a rúzsig) és hogyan, hogy minél természetesebbnek hasson, vagy inkább egyáltalán nem festem magamat. Nincs nevetségesebb annál, hogy valaki úgy festi magát, hogy nem is tudja mi áll jól és úgy néz ki mint egy papagáj (föleg fiatal lámyoknál nem értem, akiknek egyébként sem lenne szükség rá, hisz a legszebb pont a szép, hibátlan bör). A jó smink akkor jó, ha látod ugyan, hogy ki van festve, de nem feltünö, mert kiemeli a szineit, az erényeit, elfedi a hibákat. És egészében véve ápoltnak tünik, kellemes ránézni, nem az jut eszedbe, hogy hüde kikente magát!
Valahogy eddig még nem jutottam el olyan helyre, ahol megtanitottak volna. Eléggé nem dicsekedni való, de még kozmetikusnál sem jártam soha. Bár valamikor el kell kezdeni!Kép
Azt hiszem, én nagyon fogok figyelni rá a gyerekeimnél, hogy az ilyen dolgok még tinikorukban elkezdödjenek
Pl. ne csak terhesen lássa életében elöször nögyógyász, járjon kozmetikushoz, fodrászhoz (direkt nem én vágom a fiaim haját, mert ez a másik, amit nagyon nem birok, ha kontárkodnak a gyerek hajával, és teljesen elszúrják (nem mindha idönként fodrász nem tenné, a legutolsó Beni hajvágásnál vissza kellett vinni, annyira elszúrta, hogy az már nevetséges volt)), fogorvoshoz (és ne iskolafogászattal, mert úgy esetleg egy életre elveszik a kedvét), stb.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Én a férjem haját és Daniét is géppel vágom, nem tudom észrevetted-e, de nem egy kontármunka, bár már én is láttam néhányat.
Beninek ezt a mostani frizuráját rontotta el a fodrász?

Mondjuk érzék is kell hozzá, + én nagyon szeretem. A saját hajamat amikor hosszú volt én vágtam és színeztem, pedig hátközépig ért. A fodrász csak másfél évente dauerolta. Most kicsit többet lát, hogy rövid. egyszer festetettem fodrásszal, de abból köszöntem szépen nem kértem. bár akkor még vörös hajam volt, hát sikerült a tövét majdnem szőkére festeni, pedig az az egy szín, ami sosem lesz a hajam Kép

Én mondjuk anyukámtól láttam anno, ahogy sminkelt magát, talán onnan, hogy én is szoktam, és szerintem nem szoktam elszúrni. Én is az alig látható sminket szeretem, ilyen volt rajtam a mikibulin is. Eddig még mindig csak dicséretet kaptam. Engem nem tanítottak, hanem úgy jött magától. A próbálkozást pedig otthonra értettem, nem az utcára kimenni vele Kép
Emlékszem, amikor először volt a kezemben szempillaspirál, annyira remegett a kezem, hogy alig tudtam csinálni, aztán belejöttem, most a munkábajárós sminkem kb. 3-5 perc.

Egyszer volt a Spektrumon egy sorozat, valami 1 hétig nem használnád a megszokott dolgokat témával. Egy nőcinek nem szabadott sminkelni 1 hétig. (Mondjuk eléggé harsány színeket használt). Úgy kellett mennie tárgyalásra, munkába, étterembe, buliba. Hát tisztára rosszul volt a csaj.

Elképzeltem, ha mondjuk továbbra is fiaid születnének, akkor elég furi lenne a sminkelés Kép

Én szeretem a kozmit, tiszta felüdülés a bőrnek + jól esik pletykálni is olyankor. Kép
Én egész régóta járok már, tinikorom óta, mert elég sok ragyám volt, valahogy kezelésbe kellett venni őket. Ma már szerencsére nincs 1-2-től eltekintve, de annyi belefér. + mióta Danival kismama lettem, azóta gyönyörű a bőrőm, nagy örömömre Kép

Nekem is van egy barátnőm, 28 éves és még sosem volt nőgyógyásznál... no comment. persze nagyon fickójai sincsenek, de ez ugye nem ennek a függvénye. egy nő legyen tisztában magával és tartsa mindenhol rendben magát szerintem.

a gyerekfogorvost én már kinéztem, az egyik ált. iskolai barátnőm, nagyon kedves, dani ismeri is már, majd ha barázdatárásra kerül sor, akkor őhozzá megyünk. anno nekem nem csinálták meg és ezért van 4 tömött fogam, mert túl mélyek voltak, a fogmosással pedig nem lehet tökéletesen megcsinálni.

a férjem pedig iskolafogászaton mindig valamit játszott és unatkozott, mert sosem kellett csinálni semmit a fogaival. sokan sajnos, amikor már baj van, akkor mennek el a fogászatra. Pedig nincs mitől félni szerintem. mondom én, aki fogorvos szeretett volna lenni Kép
én is inkább a megelőzésre szeretném nevelni a gyerekeimet.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

barázdatárás = barázdazárás

KépKép
KépKép
gumicukor

az csak olyan 4-5 éves korban van, nem???

rit

anemona7

Sziasztok

Delelott a Millenarison voltunk egy baratnomekkel,jo hideg volt de jol beoltoztettem es elveste a maszkalast.
Meg is etettem bent es igy mikor bealudt a kocsiba azt sem vette eszre hogy hazertunk,felhoztam es kicsomagoltam.Most a kisagyaban alszik: )
Nekem meg egy csomo dolgom lenne es itt ulok: )
Holnap van a ceges karacsonyi buli,mar 1-re kene az irodaba menni ,mert jonnek a Cseh kollegak is.En mondtam hogy csak 2-re megyek,mert fel 2-kor jon a baby sitter.Aztan 3-ra meggyunk a Box utcaba(Koko etterme) es este meg az Operahaz Fantomjara.Mar ugy varom.Nekem is lesz szep sminkem mert aki vigyaz Alexra kozmetikus es csinal egyet : ))
Hetfon meg ujra csak szinhazi progam lesz mert anyukam kapott ket jegyet valamelyik banktol a fogadasukra es az meg Kabare c.musical lesz.A sogornommel megyek.

Ja es a lenyeget nem is mondtam a ferjem meglepett egy utazassal szilveszterre,Maltara!!!Ugy orulok mert a naszut ota igazi nyaralason (persze a Balcsi kivetel: ) nem is voltunk es ott legalabb 18-20 fok lesz most is.
Az egyetlen kerdes Alex,bar anyukam megigerte hogy vigyaz ra,max egy ket orara beviszi az irodajaba is.Nem tudom hogy mi lenne a jobb,ha itthonhagyjuk nagyon hianyozna ha meg nem akkor nem tudnank egesz napos programokon reszt venni.Tudom igy 14 honap utan mar kene egy kicsit elszakadni a gyerkoctol de nem tudom hogy menne-e???

Szilcsike
Jo neked: )Bar talan nalunk is minden adott hozza mert a Zalanka 9 honapos csak Ok kint laknak a 16.kerben es nem sokat talalkozunk,inkbb csak a szuleimnel.

Forti
Kepzeld Alexnak ma mar latszi ka csucske a 8.foganak ugyhogy akkor meglesz a szimmetria: )Kar hogy mi sem tudtunk beszelgetni: (

Rit
Tenyleg oda jarsz??Nekunk az a mostani lakashoz 5 perc kocsival es Gomboc a masik topicbol is jar oda es tetszik neki (Zsombi a kisfia,ismered??) majd meglatom,de mar csak januartol mert mi is elvagyunk minden nap otthonrol.

Na megyek felmosni.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Lányok
én is sajnálom hogy nem tudtunk elmeniKép de petike aznap fél négyig alut és ött nem akartam felkelteni hisz reggel már felkeltetem álmábol pedig aludt volna még .Egyszer talán eltudok jutni egy talira én is .

Anenoma
én is szeretnék már szülni menni de még egyben vagyok .

Gumicukor
Köszi Kép

Betti
petikének idáig pontosan másfél rágofoga van egy tejesen megvan egy pedig félig jöt mégcsak ki de mostanában leállt a rágo fogak növesztésével bár a nyála folyik ezerel no meg kicsit az inye is megvan duzadva de semmi más nem történt még ezenkivül fog ügyben nálunk .

Andy
Dec 20-ra vagyok ki irva de a dokiszerint lehet hogy hamarabb meg lesz .petikének is van fogkeféje de még csak játszik vele meg harapdálja a vizesfogkefét bár multkor apja tetrá neki fogkrémet az is tetszet neki megkostolta megtapogata nagyon aranyos volt vele Kép de csak felügyelet melett lehet nála a fogkeféje .

Gömbölyü
én a páromnak egy kicsi fát javasoltam nagy nem is lenne jó petike miatt az nekünk böven elég igy petike is nézheti egésznap majd Kép imádja a karácsonyfákat nagy mosolyal az arcán nézi ha elmegyünk bevásárolni és találunk egy feldiszitet fát Kép.

Gumicukor
a kozmetikust én is szeretem szeretem csak amiota petike megvan 1x jutotam el mivel felkerült a luxusdolgok listájára de megigérte a párom hogy jövöre elmegyünk tavaszal majd egy wellness hétvégére és ott kedvemre kényeztethetem magam és a páromat Kép.

Gumicukor,Beszti
én sem jártam addig kozmetikushoz amig nem volt rá saját pénzem söt addig amig nem letem petikével terhes Nögyogyásznál se voltam mert nem foglalkoztam tul sokat a fiukal inkább pénzt kerestem dolgoztam és kevesett jártam szorakozni .Fogászatra sem jártam mert féltem a fogorvostol és félek ma is de megigértem a páromnak hogy jövöre megcsináltatom az összes rossz fogamat .

Lányok
én már 1 ora sétátol is fáj a hasam Kép szaladni,se tudok söt egész müvészet nekem fölkellni az ágyrol nagy pocakall pedig nem hiztam sokat ugy 7kg idáig ugyhogy én már nagyon várom a szülést jo lenne tul lenni rajta akor nem fájna a derekam hátam mindenem Kép .

Pusz Csics és petike
csics

Rit
Igen akkor körül van, érdemes a tejfogaknál is megcsináltatni, majd a maradandóaknál. Ez egy zománcerősítő lakkszerű réteg, ami kitölti a pici, szemmel nem látható repedéseket is. Persze ép fogakon csinálják, ami már szuvas, ott tömni kell. A barázdazárás teljesen fájdalommentes, nem fúrnak, csak ecsettel kenegetik a fog felszínét, foganként kb. 5 percet vesz igénybe.
Így mégsem kezdi egy rossz élménnyel a fogorvossal való imserkedést.

Én úgy tervezem, ha majd nagyobb lesz, akkor elviszem magammal, amikor az én fogaimat nézetem, akkor ő is megnézheti, mit csinálnak, imserkedhet a fúróval, (egyébként is imádja a zúgó hangokat).

Tegnap óta be is tudja kapcsolni a porszívót, pedig 2 helyen kell, de valahogy rájött. Ha nem zúg neki, akkor nyafog, hogy úgy nem jó. És teljesen szakszerűen rángatja. A másik kedvenc a partvis és a felmosó mop Kép Közben meg olyan, mint egy kis jedi, aki most tanul fénykardozni Kép

Kataa
Málta biztosan klassz lesz! A kolléganőmék is ott voltak idén nyaralni. Kóstold majd meg a kaktusz pálimkát, valami isteni! A kaktusz termséből készítik. A Popeye falut is nézzétek meg, én csak képeken láttam, de nagyon klaszz!!!

Az Operaház fantomját én Hamburgban láttam, nagyon tetszett, a kollégám nemrég vette meg CD-n, és állandóan azt hallgatjuk itt bent.

Gratula a foghoz!

Képzeljétek, új melóm van a mostani mellé! Kicsit szaladgálós, installos leszek 3 hónapig, mert a régi rendszert szabványosítjuk, új számcsigépkliensek és egyéb nyalánkságok. Nem tudom, mit fog szólni a sok szoftverfejlesztő, amikor majd beállít egy csaj installálni. Előző melóhelyemen ezt csináltam + "rendszergarázdakisasszasszony" Kép voltam, és egészen megszoktak a sok szőrmók után Kép

holnap ismét egész nap enyém a kocsi, megyek a Kútvölgyibe bogyót íratni a nőgyógyimhoz. Remélem nem pont holnapra fog leesni az első hó, mert az a környék totál meg fog bénulni, amikor korábban arra dolgoztam, párszor volt benne részem.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Csics

Pocis képet még szeretnénk kérni, mielőtt kibújik a kistesó!!!!

Szerintem a nőgyógyi (panaszmentesen évente 1x) és a fogorvos látogatása (félévente 1x) nem a dolgozás, pénzkeresés vagy szórakozás függvénye. nem heti program (szerencsére!), de beiktatható, akármilyen feszített élettempó mellett.

Én fontosnak tartom, hogy ne csak kívülről hanem belülről is rendben legyek, ezért is jártam és járok rendszeresen ellenőrzésekre. Ez fontos számomra, és mindig szakítok időt ezekre. Egyébként pedig mindenkinek arra van ideje, amire rászánja magát.

Mammográfiára is sokan csak akkor mennek, ha már baj van, pedig talán megelőzhető lenne a baj, ha időben észrevennék a problémát, ami szerintem csak rendszeres szűrővizsgálatokon való megjelenés mellett lehetséges.

Nem mondod, hogy Petike előtt még egy rákszűrésen sem voltál? Ez elég gáz azért, már bocs!

Nem lehet azért félsz a fogorvostól, mert mindig halogattad, amíg a végén már nem lehetett segíteni a fogon?
Én amint kicsi lyukat, vagy vmi elváltozást vettem észre, rögtön mentem megnézetni.
Nem is húztak még egyetlen fogamat sem és gyökérkezelésem sem volt. a tejfogaimat is én húztam ki 1 kivételével, amit azért húzott ki a dokinő, mert már csak az az 1 tejfog éktelenkedett a maradandók között és picit mozgott. Na, az nem volt kellemes, mert egyszercsak kikapta minden érzéstelenítés és előzetes bejelentés nélkül.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa!

Az én pszichológiai ismereteim szerint (és "kedvenc" pszichológusom Vekerdy Tamás ezt irja) a gyereknek jobb, ha te elviszed magaddal. Azért egy máltai út nem fél nap, amennyire a 14 hónapostól el lehet szakadni. Vekerdy nagyon erösen fogalmaz a kérdéssel kapcsolatban, és azt ajánlja, hogy a gyerek 3 éves koráig ne menjenek a szülök (de ezt ki birja ki, föleg ha egymás után jönnek a csemeték, akkor mindig meg kéne várni a legkisebb 3 éves korát, hát szerintem ez embertelen lenne), de ha mennek, akkor vigyék a gyereket. Persze nagyon sokan szokták irni, hogy mi elmentünk, és a gyerek meg sem érezte, de ezzel én úgy vagyok, hogy nem tudhatjuk. Föleg mivel nem is biztos, hogy most van hatása, a másik meg, hogy nem látunk bele a gyerekbe. Azért, mert nem látszik, nem biztos, hogy nem okozott semmit.
Ezt egyébként nem azért irtam, hogy igy csináljátok, de én biztos nem mennék el a pici nélkül. Igaz, hogy azon kivül, hogy egy-egy estére jó elszakadni a gyerektöl, azért én legjobban az olyan programokat szeretem, ahol mind együtt lehetünk. Ha olyan "nyaralás" között kell választani, ami csak én meg a párom sok programmal, vagy a gyerekek is, de kevesebb programmal (azért biztosan akadna olyan program, amit együtt is tudtok), akkor ez utóbbit választanám.
Okoskodok, mi?KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?