Új privát üzeneted érkezett!

Mónika!

Nem vagy egyedül... Kép
Ha gondolod, add meg az e-mail címedet! (az enyém ott van a fényképalbumban)

Juca
Juca (juca)

Sziasztok!

Lara, Chris! Az örökös pisilés tényleg nem általános. Nekem a 12.-13. héten teljesen normalizálódott a dolog. Valamivel többet iszok (többet vagyok szomjas), mint eddig, és kb. annyival gyakrabban is megyek pisilni, de nem feltünöen gyakrabban, mint mikor még áldatlan volt az állapotom. Kép Éjjel csak akkor kell kimennem, ha napközben valamiért nem tudok eleget inni, és este benyakalok egy csomó folyadékot. Persze tudom, hogy ha a Pocaklakó meghalad egy bizonyos méretet, akkor újra elö fognak kerülni ezek a problémák, de most (16. hét) semmi ilyen jellegü gondom nincs.

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!

Ildi!
Köszönöm az adótanácsot!

Lara-26!
Hát nem igazán vígasztal ez az "állandópisilés", de ez van.

Képzeljétek az én párom teljesen meghatott tegnap. Kép
A következõt mondta:
Én én vagyok,
Te Ti vagytok,
de ha Te mondod, akkor MI vagyunk.
Kép
Egész költö veszett el benne!

Egy hétig szabin vagyok, és otthonról nem tudok beszélgetni veletek! Kép
Vigyázzatok magatokra, ha jön egy front: fel a fejjel!

Jó pihit a szintén szabadságon lévõknek! Kép

Sziasztok! Chris

Mindenkinek
Chris

Kedves Márti!
Remélem velem is így lesz!
Kép
Utoljára SZIASZTOK! Be kell még fejeznem a munkám egy részét, ha már egy hétig nem leszek!
Chris
Chris

Szisztok lányok, kellemetes hétvégét mindenkinek!

OFF:
Mamacica, szijaaa!! A chatre tényleg nem tudok menni most, ez igaz, de ha minden jól megy, jövõ hét péntektõl minden a régi lesz melóhely-ügyileg. E-mailezni tudok! cupp!

Még1Kata, nagyon kellemes nyaralást Nektek!!!!!!

Fagyi, szia! Nagyon köszi a tippeket!

Lora, szia! Köszi soraidat, és hajrááááááá, remélem, mielõbb közénk fogsz tartozni! Kép

Na sziasztok Pocakosok, legyetek jók!!!

Beja (17dik)
Beja

Sziasztok!

Pisilés: nekem az elején nem volt ilyen gondom. Most viszont már tényleg állandóan pisilnem kell. Szerencsére éjjel még nem kelek fel, de már korábban kelek miatta. Kép

Anita melltartóról annyit, hogy én azzal is küzdök, hogy találjak megfelelõ méretet. 95-ösbõl G a legnagyobb, az nem jó körbe, 100-asból viszont már csak F-esig van, ami meg kicsi kosárban Kép

Mostanában már állandó mozgolódás van a hasamban, ami nagyon jó érzés, és nagyon furcsa még mindig KépKép

Lányok! Ti hogy bírjátok a meleget? Nekem a talpamról is folyik a víz!
Kitartás!

cory
cory31

Sziasztok!

Jó pihenést minden nyaralónak és szabadságra menönek!

Helga!
Én mögötted vagyok egy héttel, de már öt kilót híztam. És szerintem ez tényleg csak a védönök dilije, az enyém mindjárt az elején közölte, hogy max.! 8-12 kilót hízhatok, mert különben az orvosom úgyis le fog szidni! Na szerencsére a védönönél azóta sem voltam, a terhesgondozáson szoktak megmérni, még soha senki nem mondta, hogy kevesebbett kellene hízni.

A West Endes kismama bolttal kapcsolatban nekem nincsenek ilyen rossz élményeim. Velem mindig kedves volt az eladó (nem öreg, egy középkorú nö). Lehet, hogy ketten vannak és attól függ, kit fog ki az ember?

Kellemes hétvégét mindenkinek! Pihenjetek sokat, vigyázzatok magatokra!

Eszter
eszter 21

Még egy kérdés a vége felé járókhoz. Tényleg sokat nö a mell a végén? Mert én már most +2 méretnél tartok. Mi lesz késöbb?

Eszter
eszter 21

Eszter,

Én most a 13. héten +5 mértenél tartok mell ügyileg. Kép Úgyhogy nőni fog Kép Azon filózom, annyi tejem lesz, hogy apja abból fog kakaót csinálni magának. Kép

OptimistaMamacica
Mamacica

Márti!
Akkor csak én szerencsétlenkedem itt éjszakánként?
Szerencsések vagytok!
Lara-26
lara (lara)

Szia Mamacica!

Állítólag a mell mérete és a tej mennyisége között nincs közvetlen összefüggés. Persze sok mindent állítanak... Ha tényleg van, akkor nálunk is lesz tej böven, mert lassan hasrarántanak a melleim engem is. Kép

Márti
Márti

Sziasztok lányok!
Beugrottam a munkahelyre, ezért írok két sort:
További jó kerekedést mindenkinek! Kép
Vigyázzatok magatokra!
Én júl. közepén jövök...
Sokszor puszilok mindenkit:
Niki K. ma 20.
Niki K.ma 20.

Sziasztok!

Eszter: nekem az elején nõtt, azóta semmi.

cory
cory31

Lara, ne csüggedj, én a 37.-ben vagyok, és kezdetektől fogva éjjelente 2x3x kell pisilni.
Amúgy a mellem sem nőtt csak az elején egy kicsit.
Éva16.
Névtelen

Szia Lora! Örülök, hogy lélekben velünk vagy és kívánom, hogy minél hamarabb Friss kismama lehess!

Adri! Megkérdeztem az Anita boltban a hastartós bugyit, sajnos nem lehet levenni a hastartó övet, hozzá van varrva a bugyihoz. (Nekem is ez volt az első kérdésem.)

Lányok! Nektek nem szokott fájni a gyomrotok? Nekem az utóbbi 5 napban óriásit nőtt a pocakom és azóta úgy érzem, a gyomromat is nyomja össze Pocaklakó. Mintha egy szoros fűzőbe lennék befűzve (ez persze csak az érzés, nem a látvány Kép ). Másvalaki nem tapasztalt ilyet?

Sziasztok: Laura
Laura19

Sziasztok, én már túl vagyoka pocakos korszakon, kétszer is.Bugyikérdésben én is az Anitát javaslom,most nyáron talán meleg az amit a has fölé kell húzni, de nekem az bevált.A babamocorgás olyan mintha életre kellne az ebéd, viccet félretéve csodás érzés és nem lehet nagyon leírni.Pici mocorgások, motoszkálás, később meg kirúgja az oldaladat és a szerveidet, na meg belefurakszika hólyagodba, de ha néha kellemetlen is édes fájdalom. mindenkinek probléma mentes terhességet és könnyű szülést kívánok, nem utolsósorban egészséges gyermeket.
nyuszimama (nyuszimama)

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket, olvaslak ám benneteket!

Jó hétvégét mindenkinek.

Lora
Lora

Haho,

bár tudnék sokat pisilni és nem maradna bennem a sok viz! igy is kimegyek éjjel legalább 1x de az eredmény csekély.
Most a nagy melegben kicsit túlittam magam és nagyon megdagadt a kezem meg a lábam. Már kezd lemenni (jól felpolcoltam a lábaim), mert vizhajtózni nem mertem. Holnap megyek a dokihoz, majd megkérdem, mennyit ihatok gond nélkül. Mondta valaki, hogy a görögdinnye is emiatt nem ajánlott ilyenkor, mert az is csupa viz.
Pocok

Sziasztok!
Regen nem jartam erre, most gyorsan eletjelet adok magamrol. Mult heten nagy volt az ijedelem, mert volt egy teljesen apro verzesem. Igazabol csak a WC papir lett kicsit veres, de en nagyon megijedtem. Azonnal telefonaltam a dokinak, de mar nem volt rendeles, igy az ugyeletes doki mondta, hogy elso hallasra nincs komoly gond (mert nem volt se gorcsom, sem erosebb verzes) de azert masnap menjek be es meghallgatja a szivverest. Masnap meghallgattuk, minden rendben volt. Beutalt UH-ra. Tuzetesen megneztek mindent es szerencsere minden a legnagyobb rendben. A baba szepen fejlodik, es most integetett is nekunk, ami fantasztikus volt, mert mi is egybol lattuk magunktol ahogy mozgatja az apro kis ujjait!
Hat nagyon remelem,hogy nem lesz semmi gond!
Valakinek mar volt ilyen apro verzese a masodik harmadban?
Kulonben mintha en is ereznek valami apro kicsi mocorgast, de nem erzem minden nap, igy az is lehet, hogy kepzelodom?!?!
Jovo heten valoszinuleg megyek APF-re; Ti is a 16-18 het kozott mentetek?

Beja, Orsi! Hallottatok azota valamit Annarol? Talalkoztok vele a nyaron? Remelem, minden rendben vele is es jol van a babaval egyutt!
Mindenkinek tovabbi jo babavarast es mocorgas erzest! En mar ugy varom, hogy egesz bizonysaggal erezhessem! Nem tudjatok, mikortol nem szabad haton aludni?
Puszi: Picur
Picur16

Sziasztok!

Laura! 5 nap alatt hirtelen nött sokat a pocid? És addig? Egyenletesen egy-egy kicsit, vagy szinte semmit, aztán bumm sokat?
Tényleg lányok! Ti hogy vagytok ezzel? Egyenletesen nö a pocitok, vagy idönként megugrik?
Nekem (16. hét) eddig csak a legelején ugrott meg egyszer hirtelen, azóta nagyon picit, de azt egyenletesen, nött csak.

Pocok! Én azt hallottam, hogy bármilyen meglepö is, a dagadás ellen is a sok folyadékot ajánlják. Esetleg próbáld meg a csalánteát, az nem olyan igazi vízhajtó, amitöl aztán kiszárad az ember, csak enyhe, természetes vízhajtást csinál, és ráadásul méregtelenít is. Igaz, nem túl finom...
Arra, hogy mennyi folyadékot kellene inni, nekem a terhesgondozóban azt mondták, hogy a második harmad végéig 2-3 litert, utána inkább már csak kettöt.
Nekem is be szokott kicsit dagadni a lábam és a kezem (a lábam jobban) estére, pláne ha nagyon meleg van. Olyan hülyén néz ki, mikor a szandál pántjai között (mint a kelt tészta) kipúposodik. Kép Nekem egy hüvös zuhany után egy fél óra magasra feltett lábbal való heverészés segíteni szokott rajta.

Picur! Én szerdán megyek AFP-re, akkor 16 hét és 2 napos leszek. Hogy teljes legyen a boldogságom, terheléses vércukor is lesz... Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Pisiügyben akkor én is a kevésbé szerencxsések közé tartozom. Most 25. hét és szinte minden éjjel megyek egészen az elejétöl kezdve.

Adri:-(
Adri 25

Sziasztok,

Picur, nagyon átérzem az ijedtséged a vérzéssel kapcsolatban! Jó, hogy semmi bajotok, nagy megkönnyebbülés lehet neked.
Még májusban egyik reggel amint félálomban beálltam a zuhany alá, láttam, hogy valami nagyon randa barnásvörös viz folyik le. NAGYON megijedtem! Aztán kiderült, hogy vizet szereltek a házban és az elsö pár liter rozsdás vizet sikerült kiengednem. Utólag vicces, de az az érzés bozasztó volt.
Pocok

Sziasztok Lányok!

Picur szia! Örülök, hogy nem lett semmi komolyabb baj ebbõl a vérzésbõl... Annáról annyit tudok (kb. 3 hete írt egy e-mailt), hogy most nyáron pihenni fog, aztán õsszel tanulni, diploma, aztán utána gondolkodnak majd csak a babában...

Háton alvás: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem tudom magam kontrollálni, hogy éjjel hogy aludjak... Pl. ma reggel is háton fekve ébredtem... Nem tudom, hogy ki lehet-e ezt egyáltalán valahogy küszöbölni, ha tényleg veszélyes háton aludni nagy pocakkal...

Mellek: Nekem csak az elején nõtt meg a mellem, a rettentõ nagy B 70-rõl egészen B 75-re (ne nevessetek ám nagyonKép)... Szerintetek a mell nagysága befolyásolja majd, hogy mennyi tejem lesz? Ilyen kicsi mellekbõl én nem hiszem, hogy jól fog lakni a babám...

Reggel voltam védõnõnélKép Olyan kedves volt most is... vérnyomásom 100/60, csinált vizelet gyorstesztet, minden okés, aztán megmért, 10 hetes korom óta 1 kilót híztam mindössze, a legelejéhez képest pedig 2-2.5 kilót. Aztán meghallgattuk a pici szívverésétKépKép Annnnyira édes volt, végre hallhattukKép A pocakom bal oldalán találta meg, de csak pár másodpercig hallhattuk, mert utána egész egyszerüen elrugta magát onnan, ezt is lehetett hallani, aztán nagy csönd... aztán még egyszer elcsípte kicsit odébb, aztán megint odébbvándorolt a kis piszokKép Aztán feladtuk... De tényleg fantasztikus érzés volt hallani is végre, nem csak látni... Összességében a védõnéni meg volt velem elégedve, meg is dícsért.

Remélem, mindannyian jól vagytok!

Puszi:
Beja (18dik)
Beja

Sziasztok Lányok!

Pocok, a vizesedésről én is azt hallottam, hogy egyáltalán nem segít, ha kevesebbet iszol, sőt árthat is. Szóval csatlakozom Márti tanácsához, próbáld ki esetleg a csalán teát (mézzel elviselhető), de sokat ebből sem szabad inni, mert a vesét megterheli.

A hasam még mindig nem nő a baba miatt, visznt rendesen fel van puffadva, estére akkora, mintha a 6. hónapban lennék, és szinte minden ruhám kényelmetlen, vagy idétlenül áll. Lassan barátkozom a kismamaruhák gondolatával, de még tettekre nem ragadtattam magam Kép

Ma reggel felhívtam a védőnőt, és így telefonon keresztül nagyon kedves és szimpatikus volt, holnap reggelre adott időpontot. Mit is csinál a védőnő tulajdonképpen? Csak a súlyomat méricskéli és jótanácsokkal lát el, vagy vérvétel és egyéb vizsgálat is hozzá tartozik? A dokimhoz havonta csak 1* kell mennem, azt mondta, a többi a védőnő feladata, de nem tért ki rá, hogy mit ért ez alatt.

Ami a WC-re rohangálást illeti, én sem vagyok elkényeztetve. Már kb. 2 hete éjszaka (4 óra körül) is felébredek, és utána nagyon nehéz elaludni, bár ha estefelé kevesebbet iszom, akkor kihúzom reggel 6-ig, de ez a maximum. Ráadásul a hányinger és a hányás is kínoz, ez utóbbi szerencsére napi átlag 1*, de ez bőven elég.

Lassan ellátogatok az Anita boltba, melltartót venni, mert a régieket már nem tudom hordani. Lehet kényelmeseket kapni? És milyen árban vannak? Ha vannak, írjátok le az ezirányú tapasztalataitokat. Köszi!

Zsuzs (10 hét 1 nap)
Zsuzs

Lányok! Én még csak a "már megint megjött" csapatba tartozom, de már van egy lányom és most szeretném a másodikat. A mellkérdéshez szeretnék hozzászólni. Az amúgy is terjedelmes mellem ( 80 C ) 85D-re nőtt meg kb. két-három hét alatt a terhességem elején. Utána tovább nem nőtt csak a szülés után. Mivel nagy a mellem, rengeteget kínlódott a babám, mert egyszerűen nem tudta bekapni a bimbót. Szóval a méret nem számít. Lefejni is rossz egy nagyobb mellett, mert egyszerűen nem tudod olyan erősen fejni a vastag zsírréteg miatt.
Már úgy várom, hogy megint maj' leszakadjon...
Száva

Sziasztok!

Én is nagyon együtt tudok érezni Picúrral, és Pocokkal. Azt hiszem, amíg élek, nem fogom elfelejteni azt a vércsíkot a WC papíron 7 hetes koromban, amiröl ugyan késöbb kiderült, hogy a vizelettel jött, és valószínüleg egy hajszálerecske elpattanása okozhatta a hólyagomban, szóval semmi komoly. De akkor a jeges rémület annyira megbénított, hogy a WC-böl az ágyig alig birtam elmenni.

Beja! Én se tudom befolyásolni, hogy milyen testhelyzetben aludjak. Az elalvásig minden ok, de utána állandóan forgolódok. Eddig nem is foglalkoztam ezzel, mert ugye nem túl nagy még a pocim. Viszont mostanában van úgy, hogy nem kényelmes háton aludnom, furcsán húzódik a hasam, és egyszerüen el kell fordulnom. Szerintem nincs is ezzel semmi baj, amikor nem jó a háton fekvés, akkor azt úgyis érezni fogjuk.

Márti
Márti

Szijasztok!

Éva16, Adri! Legalább nem vagyok egyedül:-)))

Beja! Méretileg asszem hasonló cipöben járunk, én még csak most cseréltem le a 70-est 75-ösre. Egyébként minden könyvben az áll, hogy semmi összefüggés nincs a mellméret és a tejmennyiség között, mivel a tej a tejmirigyekben termelödik és a tejmirigyeknek semmi köze a zsirszövetekhez.

Pocok! Én is úgy tudom, hogy a vizesedésre a legjobb ellenszer a sok folyadék ivása.

Picur! A terhesség felétöl szokták javasolni a (bal)oldalt fekvést.

Szijasztok, Lara-26
lara (lara)

Sziasztok,

voltam dokinál, ö is azt mondta, hogy igyak sokat, föleg, hogy most meg jó kis hasmenésem is van. Csinálok minden nap 1 kanna jeges gyümölcsteát citrommal, az lesz a napi adag.

Ja és a dokimm örült annak, hogy a baba nagyobb volt az uh-n, mint a kora szerint kellene, szó szerint azt modnta, hogy "nagyszerü", hát ö tudja jobban.
Pocok

Szija Beja,

Én is hasonló adottsaágokkal rendelkeztem mellileg mint Te és 5 hónapig csak anyatejen élt a kislányunk. Tudtam fejni és fagyasztani/ezt ki is öntöttem, mert nem volt rá szükség és lejárt a tárolási idő/. Már elmúlt 1 éves és esténként még mindig szopizik. Soha nem hittem volna, hogy ennyi tejem lesz. Ma már újra fel tudom venni a terhesség előtti melltartóimat.
Fagyi
Fagyi

Sziasztok!

Pisilés: napközben sokat járok, de szerencsére az éjszaka kimarad Kép

Háton fekvés: én is rendszeresen ébredek a hátamon, de ilyenkor általában felrugdal a Manó Kép

Vizesedés: én alapvetõen hajlamos vagyok rá (terhesség nélkül is idõnként dagadt a bokám, meg a súlyom miatt is), de most semmi, pedig 3-4 liter folyadékot iszom naponta, és görögdinnyét is eszem.

Lányok! Ti hogy viselitek ezt a meleget? Én nagyon nehezen! A talpamról is folyik a víz Kép Rettenetes érzés!

Kitartás!

cory 31
cory31

Sziasztok!
Ismet sikerult leulnom egy kicsit, igy irok par sort. Hat valoban szornyu volt az erzes; de en is kezdek arra gondolni, hogy a vizelettel johetett - legalabbis erosen bizom benne.

A hatalvassal en is ugy vagyok mint Beja, hogy mire reggel felebredek mindig haton fekszem, hiaba nem ugy alszom el este. Remelem, majd sikerul rola leszoknom.

Beja! Akkor szegeny Annanak ismet elment a baba? Pont akkor jelentette be, hogy pozitiv lett a teszt eredmenye amikor en! Ha igy van borzasztoan sajnalom! Kép

Kulonben nekem mar elegge latszik a pocim, legalabbis szerintem ahhoz kepest, hogy csak a 16. hetben vagyok. Mondjuk meg nem tunik fel mindenkinek, de van aki mar kiszurta! Nektek is kiszurjak ebben a korban olyanok akik meg nincsenek beavatva?
Mondjuk en nagyon buszken viselem (ferjem is mindig buszken kihuzza magat Kép csak mar elore felek, mekkora leszek a vegen! Kép Vagy igaz az valoban, hogy nem vegig no ilyen utemben a poci?

Mindenkinek tovabbra is minden jot! Puszi: Picur
Picur16

Sziasztok!

A mell növekedéshez: én is 70 B-rõl indultam, és kb. a második harmad elején vettem egy 80-as kismama melltartót. Azót nem nött a mellem. Mondanom sem kell, hogy teljesen szokatlan számomra, hogy melltartót kelljen hordani.

Ma nem nagyon fogok tudni netezni, mert itt vannak a könyvvizsgálók a nyakamon.

Sziasztok!
Orsi
Orsi-17

Sziasztok mindenkinek!

Ma nagyon rosszul érzem magam. Éjjel 4-kor felébredtem, hogy melegem van, ki vagyok száradva és fáj a hasam alja. Kimentem a wc-re és ittam 3 korty tejet de néhány perc múlva már rohantam is hányni. Aztán valahogy elaludtam de reggel alig bírt a férjem felébreszteni. Ahogy kinyitottam a szemem rögtön öklendeztem és rohantam ki hányni. És ez reggel mégegyszer megismétlődött. Aztán ment a hasim. Szóval alig bírtam bejönni dolgozni, gyenge vagyok, meg szédülök. Azt hittem ez a második félidőben már nem történhet meg. De most azt mondhatom ennyire még nem voltam rosszul.

Remélem csak én vagyok így és mindenki jól van.

Puszi
Mónika21

Sziasztok!

Biztosan sokan unjátok már az adókedvezmény témáját, bocs, hogy megint elöhozom, de eddig azt hittem, hogy értem, most meg teljesen belezavarodtam. Tegnap ugyanis volt egy kis idöm, és kismama oldalakat olvasgattam. Végre bejött az a link is, ami itt a Babanet föoldalán van a "Tájékoztató a gyermekek után járó ellátásokról", és ott az volt, hogy az adókedvezmény egy gyermek után 3000 Ft. Másikildikó azt írta itt korábban: "Az adókedvezmény egy gyermek után annyit jelent, hogy éves szinten 400 ezer forint jövedelem adómentes (ez egy évben 80.000Ft adót jelent)." Attól tartok, valamelyiket nem jól értettem. Akkor most 400.000 Ft/év jövedelem lesz adómentes, és nagyon is számít, hogy mennyit keresel -> milyen sávban adózol -> mennyivel marad több pénzed, vagy 3.000 Ft/hó-val adózol kevesebbet, akármennyit keresel is?

Márti
Márti

Sziasztok!

A mellkérdéshez szeretnék hozzászólni: nekem is 70B-s volt a terhesség elött, most 85B-s. Rendesen van tejem, a lányom hat hónapos koráig csak anyatejet, 9 hónapos koráig egy-két kanál szilárdon kívül ugyancsak anyatejet kapott. Én alig fejtem, csak az első hat hétben, mert akkoriban egy ikerpárnak adtam tejet.
Bori elmúlt 1 éves, de naponta még mindig 4-5 alkalommal szopizik, és még mindig spriccel a tejcim.
A kórházi védönéni is, és az általam olvasottak szerint is, nincsen összefüggés a méret és a mennyiség között. A védönéni azt mondta, hogy csak annyival másabb a kismellűeknél a dolog, hogy még a hónaljukban is tejmirigyek képzödnek, és figyelni kell, nehogy az ilyen helyeken becsomósodjon a dolog.

Na, mögyek, mindenkinek kellemes várakozást.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok Pocakosok!

Már egy ideje nem írtam, mert elég sok a dolgom, most is még olvasom az edigi termést.

A Westendes kismamabolttal kapcsolatban nekem nem voltak negatív élményeim, szerintem nagyon kedves volt az eladó. Egyébként azt hiszem ketten vannak.

Tegnap voltam AFP-n, két hét múlva lesz meg az eredmény, és mehetek is ultrahangra. Ja és tegnap még a toxoplazmához is vettek vért. Két helyen böktek meg, az egyiken nem jött semmi, a másikból okés volt.

FONTOS kérdés: Nem tudjátok véletlenül, hol lehet a biztonsági övhöz terelőt kapni? A sógornőm is pocakos, és rengeteget vezet, megkért hogy nézzek utána. (Ha tudjátok az árát is esetleg ...)

Pusssssssssssssssssssz:

Szila (17dik)
Szila 17dik

Sziasztok,

Én csak most bukkantam erre az oldalra, de nagyon jónak találom, végigolvastam egyből az egész listát. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül!

Lara! Úgy tűnik nagyon sok szempontból hasonló cipőben járunk. Egyrészt én is a 26. hétnél tartok, másrészt az éjszakai pisilés engem sem hagy aludni, általában 2x ki kell mennem. A tavalyi nyári ruhácskáim most kezdem kihízni, pont ma szembesültem a ténnyel, hogy egy újabb darabtól búcsút vehetk egy időre. Ami a vásárlást illeti, még mi is csak a "nézelődő, jaj de aranyos" fázisnál tartunk.

Lányok, mindenkinek minden jót, és hasonló boldog, várakozással teli napokat, mint amilyeneket mi élünk mostanság!

kata26
kata26

Sziasztok lányok!

Lara, Fagyi, Dia, köszi a melles témában a hozzászólásaitokatKép Teljesen megnyugodtam, hogy nincs összefüggés a méret és a kaja-mennyiség közöttKép

Kata26, üdvözlet a fedélzetenKép Ha van rá lehetõséged, látogass minket sûrûn!

Picur, szia! Igen, sajnos Annának elment a babája (ismét). Kb. 3-4 hete egyszer már kérdezted, hogy mi van Vele, akkor le is írtam a történeket, csak biztos elkerülte a figyelmed.

Sziasztok, most rohannom kell, puszi mindenkinek, legyetek jók:
Beja (18dik)
Beja

Sziasztok!

Mónika, együttérzek veled, ma nekem is pocsék napom van... Igaz én még csak az első harmad végét taposom, de nehezen tudom elképzelni, hogy 1-2 héten belül elmúljon a kínlódás. Kép
Ma reggel szokásosan rosszul voltam, de sikerült kibírnom, hogy bennem maradjon a tejeskávé, aztán elmentem a védőnőhöz, ki nagyon aranyos és jófej volt. Ezután hazamentem, megmutogattam a páromnak, hogy miket kaptam a védőnőtől, aztán alig értem ki a WC-re, úgy rámjött a hányás. Ez valami borzalmas volt, mintha teljesen kiszáradtam volna, nagyon megkínzott. Még most is fáj a torkom, és nem is érzem valami fitten magam Kép Szóval tudom, hogy ez sovány vigasz, de együttérzek veled!

Melltartó kérdés: kb. mennyibe kerülnek a kifejezetten kismama melltartók, és milyen márkák léteznek? Hová érdemes elmenni? Sajnos még nem volt időm körülnézni.

Terhestorna: szeretnék videokazit venni, de nem tudom érdemes-e. Van köztetek, aki már kipróbálta? Nem túl gyenge? Vagy esetleg eljártok valahová tornázni?
A válaszokat köszi előre is!

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Pussz:
Zsuzs
Zsuzs11

Sziasztok!

Ada és mindenki!

Sikerült elérnem Edinát, aki Újpesten tart kismamatornát, nagyon kedves volt és azt mondta, hogy augusztus végén jelentkezzem, és szeptemberben el is kezdjük. A száma, ha valakit érdekel: 2333-293. Most már a 17. hétben vagyok és azt mondta, hogy pont időben leszünk. November közepén lesz egy papás-mamás felkészítő is.

Zsuzs!

Nekem megvan a Kálai Ildikó féle kismamatorna, szerintem nagyon jó. Bár én ki nem állhatom azt a nőt, de a gyakorlatok tényleg jók. Én sokat sportoltam előtte, így ezek nem nagyon megerőltetők, de azt hiszem arra hogy átmozgasson elég.

Zita
Zita 16hét2nap

Szia Zita!

Meg tudnád mondani, hogy azon belül, hogy Újpesten, pontosabban hol tartja Edina a kismamatornát?

Márti
Márti

Sziasztok!

Zita, köszi az infot, azt hiszem én is megveszem a kazettát.

Képezeljétek el, teljesen kiragyásodott az arcom. Nem igazán pattanások, inkább apró piros kis miteszer szerű rondaságok, de van belőlük jópár. Ez mitől lehet? És főleg mitől múlik el? Nektek is volt már ilyen? Fújjj! Kép

Üdv mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!
Köszi a megnyugtatást a hizással kapcsolatban!
A férjem is azt mondta, hogy hülyeség, hogy nem szabad csak annyit hizni, amennyi a baba súlya.

Mi jól vagyunk,holnap megyünk a terheléses vércukor-vizsgálatra. Most ünnepeljük az 1. házassági évfordulónkat a párommal és olyan boldogok vagyunk, hogy már "hármasban" ünnepelhetünk!
A meleget én sem nagyon birom, van, amikor szinte alig kapok levegõt, és néha szédülök is.

Mónika!
Nem lehet, hogy valami enyhe fertõzést kaptál? Ez a hányásos hasmenéses dolog ma gyakori azt hiszem.
Te mikor fogsz járni szülés-elõkészitõre? A védõnõ azt mondta, hogy csak a 30. hét környékén érdemes elkezdeni, de már nem nagyon hiszek neki, ez után a "sok ez a 3 kiló" szöveg után. Neked mit mondtak ezzel kapcsolatban?

Üdv az ujaknak közöttünk! Öröm látni, hogy egyre többen vagyunk!Kép
helga - 23

Sziasztok!

Pocok és Mindenki! A fokhagyma nagyon jó vízhajtó (és a zsírokat is lebombázza), nagyon ajánlom. Én úgy szoktam bevenni, mint ha gyógyszer lenne: kb. akkora darabokra vágom, mint egy gyógyszer, és folyadékkal lenyelem. Így nem lesz büdös a leheletem.

Márti! Kérdezted a pocakom: nekem az első félidőig alig nőtt a pocakom, illetve egyenletesen, de nagyon lassan növekedett. A 17. héten még simán el tudtam palástolni, ha akartam. Mindenki mondta, hogy majd a terhesség második felétől fog nagyot nőni és tényleg így volt: kb. 10 napja gyorsan, de még mindig egyenletesen növekszik.

Zsuzsa! Az Anita márkaboltban (Kékgolyó u. 22.) én 5.680,- Ft-ért vettem egy melltartót, és szerintem ez az ár átlagos volt.

Alvás: érdekes, én nem szeretek háton aludni, nekem mindig az a bajom, hogy hason fekve ébredek. Ez persze nagyon zavar, mindig aggódom, de gondolom, ha már ártalmas lesz a hasonfekvés, engem fog nyomni és nem Pocaklakót.

Beja! Picur kérdezte, hogy mi van Annával, én pedig azt kérdezném: melyik Annának ment el a babája? Aki a Ma megint megjött-ben írogatott tavasszal Hamburgból?
Egyébként aranyos volt, amit a szívhang hallagatásáról írtál. Pocaklakóm is hasonlóan viselkedett: amint megtaláltuk, azonnal elmocorgott, és többnyire bebújt az én saját hasi főverőerem mögé, és akkor szinte csak az én szívhangomat lehetett hallani. Amikor aztán nagy-nehezen sikerült őt megtalálni, természetesen újból helyet változtatott.

Mónika! Minél hamarabbi jobbulást kívánok neked, de nekem is egyből az jutott eszembe a tünetekről: nem valami vírus van a dologban?

Zsuzs! Kismama melltartót én az Anita márkaboltban vettem a Kékgolyó u. 22-ben. Ez a bolt a Délinél van, de a Megatoys baba-bevásáróközpontban is van kismama fehérnemű.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura19

Szia Beja! En par hete Ancsarol erdeklodtem, most meg Annarol, aki Hamburgbol irogatott a "megint megjott topicban... " Rola meg biztos nem kerdeztem....

Akiknek mar megmozdult a babaja! Lehetseges az, hogy a 16. het kornyeken egyik nap erzi az ember utana tobb napig nem? Vagy lehet hogy amikor ereztem akkor sem o volt meg? Kép
Ha mar valaki egyszer erzi, akkor onnantol minden nap? Nagyon varom mar! Kép
Picur
Picur16

Sziasztok!

Márti!
Az adókedvezménnyel az a csavar, hogy le kell belöle vonni az alkalmazotti kedvezményt (max. 3000Ft) - függetlenül attól, hogy jár-e vagy sem - és a nyugdíjárulék utáni kedvezményt is, így marad belöle 3000 Ft/hó.

Zsuzs!
Nekem is vannak ilyen kiütés szerü valamik, föleg a homlokomon. Állítólag a második harmadban elmúlik, de ez is egyénenként változó. Nekem még mindig vannak, így a 18. hét közepén.

A meleget én is nehezen bírom, de a front az a legrosszabb, olyankor lüktet az egész fejem. Aludni is csak úgy tudok, ha egész éjjel megy a ventillátor. Szombattól átálltam a futásról a szobabringázásra, az is sokkal kellemesebb ha a ventillátorral szemben hajtomKép

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-17

Sziasztok!

Helga!

Már kérdezni akartam, hogy elmentél aztán Jenei doktornőhöz?
Nekem azt mondta a dokinő, hogy ő nem ragaszkodik a felkészítő tanfolyamhoz, ha gondoljuk menjünk, de ha nem megyünk akkor is bejöhet a szülésre. Szóval rendes volt, de csak menni szeretnénk mert bemutatják a szülőszobát is és azt szeretném látni. Nekem a 32. héten kell menni legközelebb a klinikára akkor fogok feljelentkezni a tanfolyamra. Egyébként sikerült Uh képet kérnem a bethlen utcán.
Remélem jól vagytok.
Nekünk meg augusztusban lesz a házassági évfordulónk ( 5. ).

Sajna még ma is megy a hasam.

Puszi
Mónika holnap 22

Sziasztok!

Zsuzs!
Én 75B-s melltartókról indultam, amikor azok kicsik lettek, vettem egy 80-as Anitát kb. 4000 Ft-ért. Miután azt is kinöttem úgy egy hónap alatt, most egy Triumph-ot vettem, 1800 Ft körül volt, nagyon jó minöségü pamut, de nem kimondottan kismamáknak van. Viszont kényelmes és nem is olyan drága.

Nektek mikor indult be az elötej? Én vasárnap délután egyszer csak azt vettem észre, hogy nedves a pólóm. Elég fura volt, bár nem éreztem semmit. Összefügg ez a késöbbi szoptatással? Igaz, azóta nem tünt fel, hogy lenne, de gondolom, napközben felszívhatja a melltartó és a póló a ruhák alatt (én többnyire kötényruhákat hordok).

Picur!
Úgy emlékszem, Lara volt az, aki miután megmozdult a babucija, sokáig nem érezte újból. Szerintem eleinte nagyon sok függ a testhelyzetétöl, hogy merre és milyen erövel rugdos.

A rosszul lévöknek gyógyulást!

Eszter
eszter 21

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem írtam eddig, most sem akarok, majd pénteken írok.

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 35 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 34 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 32 hét 4 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 31 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 30 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 29 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 27 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 27 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 26 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 25 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 25 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 24 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 22 hét 4 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 21 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 21 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 20 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 20 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 20 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 19 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 19 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 19 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 18 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 18 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 17 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 17 hét 4 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 17 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 17 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 17 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 16 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 16 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 16 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 16 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 16 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 15 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 15 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 13 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 12 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 12 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 11 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 11 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 10 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Kinga 1.c. 6 hét 6 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 7 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Laura, Picur! Bocsánat, akkor most utóbb én értettelek félre Picur, mikor a hamburgi Annáról kérdeztél. Viszont Róla is azt tudom, hogy Neki is sajnos elment a babájaKépKép A "ma megint megjött"-ben írta le kb. 1-2 hete, hogy mi történt...

Picur, babamozgás: én is a 16. héten éreztem vmikor elõször, de azóta sem lett rendszeresebb, van egy-egy nap, mikor nem is érzem... de már jó lenne azért, ha mindennap rendszeresebbé válna

cupp
Beja(18dik)
Beja

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?