Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma indulunk este Bibione-ba, már nagyjából össze vagyunk pakolva. Visszafelé tervezünk pár nap Karintiát, így csak kb 22-23-án jövünk meg. :D

Viki

Nagyon jól éreztük magunkat, köszi még egyszer a vendéglátást! :D REmélem a köv talit hamarabb összehozzuk. :wink:

Brigi

Mi is nagyon szeretnénk talizni veletek megint- a mókusok állandóan emlegetik a lányokat, úgy tűnik tényleg megkedvelték egymást nagyon. :D A Kistesóért meg tuti odalesznek, a féléves kis uncsitesót is imádják, főleg Dá. :D

Viszont az aug. talit sajnos le kell mondanom. :( 1.-ére kaptunk Dávidnak műtéti időpontot- ez volt az egyetlen, utána ez a dokinő is elmegy szabira. :roll: Amúgy nagyon szimpi fiatal dokinő, remélem minden rendben lesz. :?

Cat

Kisebb mellényünk nekünk is van, igazából akkora kéne, mint ez. De nekünk pl jó a tréning-anyagú is,, nem kell polár, csak sportos legyen, ne kötött. :)

puszi mindenkinek!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Nagyon jó utat nektek! Pont váltjuk egymást, mi jövö szombaton indulunk. Megvettük mi is a DVD lejátszót, hát kíváncsi leszek meddig köti le öket az úton.

A talit azért sajnálom, de fontosabb most Dávid mütétje.

Hagyjuk akkor szerintem a mellényt, mert nektek is öszre már biztos jó lesz. Akkor leboltolom Ditkével, mert az övék 104-es, az azért nagyobb. :D

Vikóka :)
Nagyon jók a képek! Azt az ajándékdobozt Lulka színezte ilyen ügyesen? :shock:

Edit :)
A Pólus Centerben a Wink boltban láttam tornacipöt. Én ott fogok nekik venni, ahhoz a heti egyszeri tornához. Majd a suliba kapnak profibbat, ha már naponta lesz 1-1 órás tornájuk, vagy edzés.

Megkaptátok már Oli elemzését?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nem!!!Már tök pipa vagyok,mert úúúúútálom,ha valaki a beígért időpontot nem tartja be.Még megvárom a mai potás,de ha nem jön meg,akkor hétfőn felhívom őket.Bár nem tudom,hogy elérek-e valakit ilyenkor ott.
Én is gondoltam Wink cipőre,azt itt is tudok venni.No majd akkor megnézem ott is. De először benti cipőt kell vadásznom,az a fontosabb (torna úgy se lesz szeptemberben).Na meg Dávidnak a sulihoz ami kell.Ez az augusztusi költségvetés terhére kell,hogy menjen.

Lilla!
Jó utat nektek!Élménybeszámolót majd kérünk.
Dának meg szorítunk aug 1-ére. Majd arról is mesélj,kíváncsi vagyok,hogy tűri.Ez altatásos műtét?

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi :)

:D Szuper valasztas. Ugy tunik lanynevekben hasonlo az izlesunk, de az anyosoke is. ;) Bar nalunk inkabb az volt a problema, hogy nem jo a vezeteknevvel, de szerencsere ezek a problemak mind megoldodnak a baba megszuletesevel. :)
Fegyelmezesre nincs otletem, eppen nevelesi csodtomegnek erzem magam, a csajok egyaltalan nem fogadnak szot, igernek fut-fat, aztan 5 perc mulva ugyanazt csinaljak, stb. :twisted: ... en meg baromira szegyenlem magam, ha nem birom tovabb es leuvoltom a hajukat... :oops: :oops: :oops:

Cat :)

Koszi. Akkor lehet karuszo lesz, abban biztos jobban is tudnak mozogni, mint a mellenyben.

Az allasinterjura sajna nem jutottam el, mivel eppen otthon voltunk. Mire visszajottunk addigra meg betoltottek az allast... ilyen az en formam.
Igy mar ertem miert kell kulon tornacipo. Nalunk semmit nem raknak ennyire el, en is folyamatosan hozom-viszem a gumicsizmat (vagy barmi mas ovodas cuccot), ha szukseg van ra.

Vikoka :)

Pisi-ugyekhez gratula! Szep a vendegsereg. :)

Lilla :)

Jo utazast es nyaralast nektek!

Vitte mar valaki kozuletek a gyerekeket uszasoktatasra? Ha nem, milyen idos korban tervezitek?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok,

Megérkeztünk. A gyerekek nagyon élvezték, majdnem úszóhártyájuk nőtt :lol: Ambrus megtanult fejest ugrani a gyerekmedencébe karúszó nélkül, tök ügyes! Mind a ketten tök barnák, csak a popeszuk világít :lol: Sajnos a tenger minősége messze elmaradt az elvárásaimtól (pedig jártam már Tunéziában korábban kétszer is - akkor nagyon pozitív volt a benyomásom). Mindenesetre a jövőben messze elkerülöm az arab országokat, csak civilizált helyekre szándékozom utazni.

Azért gondolkodunk abban, hogy augusztusban kettesben leugrunk Horvátországba, csakhogy nyaraljunk is :roll:

Ettől függetlenül Bernát tüdő-sípolása a második napon elmúlt a kiütéseivel együtt, szóval a levegő mindenképpen jót tett neki. Majd teszek fel képeket is.

A szobatisztaság tekintetében is nagyon sokat fejlődtek: Ambrusnak elég már csak alváshoz pelust adni, és gyakorlatilag Bernát is szól mostmár. A kakival más a helyzet: Bernát kér pelenkát, ha éppen arról van szó, de jól emlékszem, hogy valamelyikőtöknél is ugyanez van????? Úgyhogy szerintem legkésőbb nyár végére ágytisztákká is válnak.

Sajnos nem olvastam el az összes hozzászólást, illetve csak futólag.
Sajnálom, hogy nem jött össze a tali, de örülök is, hogy akkor a következőre már tudok menni remélhetőleg. Július végén - augusztus elején Erdélyben leszünk, akkor tuti ,hogy nem jó, de majd egyeztetünk.

Gyöngyi,

Szerintem a karúszok jobbak, mint a mellény. Az úszásoktatás engem is érdekelne, de szerintem 4 éves kor előtt nem foglalkoznak gyerekekkel. Én mihelyst lehet, már viszem is őket!

Cat,

Mi most is vittük magunkkal a DVD lejátszót, és nem hiába cipeltük! Visszafelé egy órát késett pl. a gépünk, és a tranzitban le tudtuk őket kötni. Egy kicsit félek én is, amikor megyünk Erdélybe, mert az is elég hosszú út lesz :shock:

Lilla,

Jó utat nektek!

Na, most egyenlőre ennyit, bocs, ha valakit kifelejtettem. A képekkel meg majd jövök.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!
Örülök,hogy megjöttetek és jól éreztétek magatokat!Képeket majd kérek,amint szusszantatok egyet! :wink:
Azért a tengeri levegő sok felsőlégúti nyavajára megoldás!!!
Nálunk Olinál van hasonló probléma a kakival,de ő egészen más ügy. Várj türelemmel,megoldódik ez a probléma is! Csak ajáld fel a bilit vagy a wc-t,mint lehetőséget,ha szól,hogy kakilnia kell.De ha pelust kér,akkor a világ legtermészetesebb módján ad rá.És másnak se engedd,hogy megjegyzést tegyen a pelus miatt!
Most ennyit tehetsz érte és ezzel segítheted a legjobban! Lehet,hogy 1-2nap,de az is lehet,hogy 2-3hónap,mire a kaki is a bilibe megy.

Györgyi!
Nálunk a csoportszobában egy szekrényben tárolják a tornafelszereléseket,így nem kérhetem mindig,hogy külön figyeljenek arra,hogy a mieink kikerüljenek az öltözőbe! :cry: Ezt muszály lesz másképp megoldanom!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Igen, Lulka színez így. Én nem értek hozzá, de eddig akárki látta elámult, hogy milyen ügyes. Bencust eddig nem nagyon érdekelte a dolog, de az utóbbi két hétben ő is rákapott, és nem ennyire pontosan, de ő is szépen színez.

Detti!
Welcome! Szavaidból azt vettem ki, hogy nem voltál teljesen elégedett a nyaralással. Elárulod, hogy mi nem tetszett? Amúgy a Dinoclub bejött? Csak azért érdekel ennyire, mert mi kitaláltuk, hogy jövőre a Dinoclub-bal megyünk Törökországba, és majd kimegyünk az Utazáskiállításra befizetni az utat. Ezért várom a véleményed...

Úszásoktatás? Mi csak babaúszásra jártunk, de úgy érzem, hogy annak is volt haszna...később még nem tudom, hogy mi lesz, de tuti, hogy hamar meg szeretném taníttatni Őket úszni, mert szerintem mindenkinek jó, ha van vízbiztonságuk. Amúgy van a baráti körünkben olyan, akik járnak ilyen oktatásra, ha gondolod rákérdezek a részletekre.

Lilla!
Szerintem is jó buli volt...Ismételjünk!!!!

Baba!
Jó lett a sali, amit ajánlottál! Nyami....

És az elmaradhatatlan 'pisi-hírek': Ma Bencus belekakilt a bilibe. És kitalálták, hogy ők bizony bugyiban/gatyában fognak délután aludni. Felbuzdulva a kérésünkön, beszereltem a gumilepedőt az ágyukra, és vártam, hogy mi lesz. Jelentem: csont nélkük átment a dolog. Kiíváncsi leszek, hogy miként fog ez alakulni. Tudom ezek kis lépések, de továbbra is büszke vagyok rájuk, hogy 2,5 hét alatt meddig jutottunk...na jó, elfogult is vagyok...;-)

Sziszus, Annamari merre vagytok?

Na, eldugulok jó pihit mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

De jó volt, csak a tengerrel nem voltam megelégedve. Tele volt medúzával (nagyon meleg volt a víz), és az első napokban engem is meg Ambrust is megcsípte. Na, innentől kezdve nem akartak bejönni a vízbe. Viszont sokat homokoztak közvetlenül a parton, úgyhogy azért a fíling megvolt.

Az az igazság, hogy korábban, amikor Tunéziában voltam, egyáltalán nem találkoztam medúzával, és egyébként a tengerpartja totál gyerekbarát, ezért is válaszottuk idén. A gyerekek ettől függetlenül nagyon jól érezték magukat, és ez a lényeg!

Babaúszásra mi is jártunk, és most szerintem ennek köszönhető, hogy Ambrus karúszó nélkül is biztonságosan mozog olyan vízben, ami nem lepi el. Ma is voltunk fürödni, és folyamatosan víz alatt volt, meg ugrált fejeseket - karúszók nélkül. Csodálkoztak is ma az emberek, hogy milyen kicsi és milyen jól mozog a vízben.Bernát inkább azokkal érzi magát biztonságban, de ő is ugrál mély vízbe is akár.

Úgyhogy a héten utána is járok, hogy mikortól lehet vinni a gyerekeket úszni tanulni.

És akkor néhány kép:

Kép Bernát a medencében

Kép Halak

Kép Ambrus mutatványozik

Kép Tengerparton

Kép Homokozás közben:-)

Kép Egy kép a katalógusból

Kép Mindenki a saját kedvencével alszik

Kép 2.

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)
Welcome home! :D Azért a képek magukért beszélnek, lejön a jó hangulat róla. :wink:

Én is voltam Tunéziában és mocskos volt a tenger, egyszer fürödtünk benne, egyébként csak jet skiztünk. Lehet azért volt mocskos? :lol: :lol:

Nálunk a BVSC uszodában van gyerek úszás, 3 éves kortól lehet vinni öket. A szülök csak a lelátóról nézhetik. Nekünk volt a fél bölcsis csoport, de a gyerekek több mint a felének abba kellett hagynia az oktatás, fülproblémák miatt. Sorra jöttek a középfülgyulladással, és mondták is az oktatók, hogy sajnos ez elég gyakori. :cry: Szeptembertöl azért mi is kipróbáljuk, mert nekünk sosem volt a fülünkkel gond.

Az enyémek is már nagy virtuózak karúszóval a vízben. Tegnap a barátainknál fürödtünk, hihetetlen mit levágtak. Mondjuk ittak vagy 1-1 liter vizet, de baromira élvezték. Nem jó a mellény már hivatalból mondom, kipróbáltuk. A víz feltolja a nyakukba, és dölnek, nem tudnak benne rendesen mozogni. A karuszó böven elég.

Szobatisztaság: Nekünk a kakinál az jött be Olival, hogy játszottunk vele. A macijai is belekakiltak a bilibe, gyurmából gyártottunk kakikat, és azzal játszottunk. Egyszer kellett ilyet játszani, utána simán belekakilt.

A délutáni ágytisztaság nagyon hamar megy minden gyerköcnél, mert azt az 2-3 órát simán kibírják. Gyakorlatilag majdnem egyidöben megy a nappali szobatisztává válással. Az éjszakai pelusmentesség a nehezebb dolog, ahhoz kell egy kis türelem, na meg az esti ivás mérséklése.

Milyen sali? Nyammi...

Nagyon ügyes Lulka. Egyáltalán nem mindennapos, hogy így színez. Az enyémek nem tudnak így az tuti. Mondjuk nem is szoktunk, én hanyag-anya csak a nagymozgásos dolgokat üzzük így nyáron.

Képzeljétek nekem meg Samu nagyon érdeklödik a betük után. Mindig kérdezi, hogy mi van oda írva, és már elég sok betüt felismer, hogy O=Oli betü, S= Samu betü, A= Anya betü stb.stb.
Így tanítanak még olvasni egyáltalán, vagy úgy, hogy Sö betü??? Edit Te vagy ebben jártas. Nehogy rossz szokást alakítsunk ki nála.

Nettkéék, Sziszusék merre vagytok? Annamariék otthon vannak Ro-ban.

Cat
Kép
cateye

ja, és Vikóka, a Dinó klubról:

Valójában a gyerekeim nem vettek részt az animációs programokban, mert az idősebb gyerekeknek van kitalálva. Tehát ebből a szempontból tök mindegy, hogy milyen szállodába mentek. És még jövőre sem lesznek elég nagyok ehhez. Egyébként asszem Törökországban is több Dino clubos szálloda van, és az egyiket nagyon nem ajánlották, de már nem tudom, hogy melyiket.

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Igen, nekem is a tengerrel volt gondom :( De ettől függetlenül a gyerkőcök élvezték - a partról, a vizibicikliről és a hajóról :)

Ez a betűs dolog nálunk is napirenden van: Ambrus betű meg Bernát betű, stb. A Sö meg Bö betűs megoldás biztos, hogy nem jó egyébként (majd erősen visszaemlékszem a főiskolai tanulmányaimra).

Mi most megint gyerekek nélkül vagyunk egy hetet, úgyhogy kipihenjük a nyaralás fáradalmait. :lol:

Ja, és egyébként az a jó Tunéziában, hogy ott TUTI a jó idő, nem úgy, mint itt :twisted: :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Cat!
Édes a kakis mondatod....;-) ("Nekünk a kakinál az jött be Olival, hogy játszottunk vele.") Eléggé vizuális vagyok és elképzeltem a leírtakat, ezer bocsi :twisted:

Sali? Nekem Baba ajánlotta, a hétvégén kipróbáltam, és egy cseppig elfogyott. Baba, lécci áruld el a pontos receptet. Köszi. Amúgy igazából az öntet a trükk: natúr joghurt, méz, chili for chicken szósz. Ez utóbbit úgy sikerült megvennem a Cora-ban, hogy Baba közben irányított, hogy mit merre. ;-)

Köszi a rajzos dicséretet, majd megmondom Lulkának. A hétvégi rajzot direkt lefotóztam Neked:
Kép

Szerintem amúgy ez is pont olyan, mint bármi más, ki ebben jó, ki abban. Azt sose gondoltam volna, hogy a mi gyerekeink így fognak színezni. Azon lepődnék meg jobban, ha énekelni is így tudnának! ;-)

Detti!
Szuper lehetett! Imádom a fotóitokat! A homokozós na meg a papuccsal alvós...kész...
Azért ha beugrik, hogy melyik szálló gázos Törökországban, lécci szólj. Esetleg az Alba Resort?

Mindenkinél ilyen f.. idő van?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Utána néztem az úszásoktatásnak: a tanítás zömben (95%-ban) 4 éves kortól ajánlott, mert a koncentráló képesség (ami mondjuk tényleg elég fontos a vízben) nem megfelelően működik (ezt én is tudom bizonyítani).

Úgyhogy lehet, hogy még nem erőltetem ezt a dolgot. Egyébként Kovács Ági úszóiskoláját néztem ki.

Detti

KépKép
kiliman

Ertem en, nem kotozkodni akartam am... ;)

Szuperek a kepek! A papucsos halalos... :D Tuneziarol nekem tobb mint 20 evvel ezelotti elmenyeim vannak... de az egyetlen negativum az volt, hogy a bezart szallodai szobabol lopatak el a penzunk.
Uszassal kapcsolatban en is azt talaltam, hogy 4-5 eves kortol oktatnak altalaban. Egyenileg oktatnak korabban is. Igazabol azert is kerdeztem, mert nalunk vita alakult ki e korul a csaladban. En mar 3 evesen megtanultam, de azt nekem is be kellett latnom, hogy a csajok meg nem erettek ra. Jovore viszont tuti elviszem oket.
Ti adtok a sracokra sisakot ha a bicikli utanfutoban utaznak? Aksis a DVD-lejatszotok vagy talaltatok egy szabad konnektort?
Igy kell elni, tengerparti nyaralas utan gyerekmentes pihenes... Jol csinaljatok! ;)

Szamomra is elkepeszto mennyire ugyenes szinez Lulka. A csajok sehol se jarnak ehhez kepest, a rajzolas abszolut a gyenge pontjuk.

Karuszo kiutessel gyozott a melleny folott. :D Samu nagyon ugyes a betukkel. Nalunk is mennek ezek, a reggeli talkajukon van korben az abc es abbol kerdezik a betuket folyamatosan. Mi is R=Reka betu, E=Eme betu, F=Feri Papa betu, stb. seman kovetjuk.

Salata engem is erdekel, pont ma adtam fel a dietam... :roll:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sikerült rájönnöm, hogy bár a recept Babaé, ők épp most utaztak el, úgyhogy leírom én. Az arányokat nem tudom, mert nekem is csak így mondta Baba:
saláta
kígyóuborka
piros californiai paprika
paradicsom
reszelt füstölt sajt

Öntet: 1,2 l natúr joghurt, egy löttyintés chili for chicken szósz (kicst édesebb, mint a normál chili), méz

Mindent összedarabolni, majd ráönteni a trutyit. Nagyon nyami....ja, és bár a szósz csíp, a saláta összeállítva nem igazán csípős.

Baba, ha majd visszaolvasol, és hüyeséget írtam, akkor lécci javíts! Köszi.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nagyon ügyesek a gyerekek! Váltig állítom, hogy a korabeliek nem színeznek így.

Ez a sali recept nagyon jól hangzik. Meg fogom csinálni. Van ilyen, hogy chili for chicken szósz? Hol? Sima chili nem jó? Én rendeset használok.

A múlt héten én is csináltam egy nagyon jót. Töltött padlizsánt. Félbe kell vágni a padlikat, kikaparni a belüket. Olajban hagymát dinsztelni, arra rádobni a padli beleket, mini koktél paradicsomokat negyedelni, azt is rádobni, 20 dkg csiperke gombát is rászórni, fekete olibogyót (Olivér nyelvújítása), végül sózni borsozni, kakukk füvezni, és fokhagymázni. Lezárni a gázt alatta és bele kell keverni felkockázott füstölt feta sajtot. Az egész tölteléket vissza tölteni a padlizsánba, és 20 perc alatt megsütni a sütöben. Isteni... Mi piritóssal ettük, de hús mellé köretnek is kitünö.

Gyöngyi :)
Más állás most nincs kilátásban? Vagy nem is akarsz nyáron már elkezdeni dolgozni?

Mit csináltok ebben a sz*r idöben? Ja, gondolom... :lol: :wink:

Nálunk van 3 éves kortól is úszás, ha gondolod kipróbálhatjátok a BVSC uszodát.

Cat
Kép
cateye

Judyt merre vagy?????

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Sajnos nem érek rá visszaolvasni, egész hétvégén meg tegnap is dolgoztam, közben meg tönkrement a szivattyú a kútban, vettünk másikat, ezt meg nem tudták letenni, de kiszedni sem mert beszorult :twisted: Ma délután jönnek valamit varázsolni, mert tuti agybajt kapok ha 20 méter mélyen be kell temetnem a két napja 60 ezerért vett szivattyút :twisted:

De amiért jöttem : megkaptam a szabadnapot 2-ra, tudunk menni :D

Cat!
Megnéztem a Next mellényt, de csak 86-os :shock: , de tuti nagyobb, majd lemérem meg lefotózom. De van egy narancssárga polár az 104-es vagy 3-4 éves méret, majd azt is mutatom, csak most mennem kell kajáltatni a csajokat. Már nincs ovi, így itthon vannak egész nap.

Ditke
ditke62

Ditke :)

Sajnos a 86-os tuti kicsi. Tegnap mértem Olit, és 105 cm és 17,3 kg. Nagyon belehúzott. Viszont a 104-es mellényre vevö lennék, hordanak narancssárgát. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Mi is megvagyunk! Pocimaci sajtkukac lesz, az már tuti. Egy percig nem nyugszik (na jó, ez túlzás), de rengeteget mozog. Én nem tudom, hogy a lusta babák anyukái nyugodtak-e, de én mindig örülök, hogy él és mozog. Remélem aztán a szülés után is így fogok örülni annak, hogyha nem akar sokat aludni. :roll: Bár a lányok is ilyenek voltak, és végül alvásgondunk nem lett, csak evés. :roll:

Aztán gyertek is el, ha már szabad vagy!!!
Szívás ez a szivattyú, remélem sikerült megjavítani.

Nagyon ügyesek a gyerekek. A lányok fél évvel idősebbek most és nem tudnak így színezni, pedig a korukhoz képest sztem elég ügyesen rajzolnak.

Tök jó képek. A srácok azért látványosan élvezték az egészet.
Kertetek???

Mi nem betűzünk. Én nem is igen hívom fel rá a figyelmet, maguktól pedig nem jöttek rá. De ezzel aztán még tényleg ráérünk. Én nagyon kis okos voltam gyereknek (most meg szerény vagyok :wink: ), mégis csak az iskolában tanultam meg olvasni. Lehet, hogy ez is öröklődik??? :lol:

A munkára azt találtuk ki Artúrral, hogy csajokkal együtt lejövök anyósomékhoz és itt dolgozom, ő meg vigyáz rájuk. Ez elvileg mindenkinek jó (na jó, nekem nem annyira, de azért elfogadható megoldás). Hétfőn 10 kg ruhát túrtam a kedvenc helyemen. :oops: Aztán kénytelen voltam feltérképezni a pécsi helyijáratokat, mert nem akartam annyit a városon át hazacipelni. De tök jó ingeket vettem a férjnek (azt rendelt :lol: ).

Puszi Mindenkinek és jobb időt. Bár itt azért messze nincs olyan ítéletidő, mint amit az újságban olvasok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Koszi a receptet! Ez a Chili for chiken milyen markaju? Korbenezek, de lehet sima chili-t kell hasznlanom majd...

Olibogyo, nagyon jo. :D A padlizsan recept is szuperul hangzik, jovo heten jonnek vendegek, lehet kiprobalom. Hogy megy a kenyersutes?
En akar holnap elkezdenek dolgozni... folyamatosan palyazok, bar tudom hogy nem sok eselyen van a palyazatok legtobbjenel. A hirdetesek 98%-a danul van, azoknal szerintem naggyon kicsi az esely hogy behivjanak interjura... es lassan mar nem sok ertelme lesz palyazni, mert majus vegeig maradunk csak.

Mi lett a szivattyuval? En is tuti agymenest kapnek, ha be kellene temetni...

Szuper, hogy ilyen sokat mozog Pocimaci!
Nalunk a betuzes a talkaval kezdodott, es csak akkor mondjuk nekik ha kerdik. Az oviban is kint van a csoportszobajukban az abc, az ovobacsik mondtak is, hogy szoktak ott allni es sorolni - amit persze ok nem ertenek. ;) Olvasni megtanulni szerintem is raernek majd elsoben, kulonben halalra fogjak unni magukat az iskolaban...
Turizasert irigyellek, en is mennek, de itt ugy tunik egyaltalan nem divat... Meddig tervezed meg a munkat? Ovi mikor kezdodik?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Még nem értem rá visszaolvasni mindent, de jól értem, hogy mégsem lesz tali 2-án a műtét miatt?

Cat!

Lefotóztam a mellényeket, a világos Next, 86-os, de tuti nagyobb, hossz 37 cm, szélesség a hónalj alatt 36 cm, a narancs St. Bernard, 3-4 év 104-es, hossz 39-40 cm, szélesség 36 cm. Kép

Kép

Szóval nem nagy a különbség, kéred mind a kettőt vagy csak a narancs lesz jó? Majd privátban írj címet hogy hová küldjem. :)

Detti!

Sajnálom hogy nem lett igazán tuti Tunézia, mi tavaly egyetlen medúzával sem találkoztunk. Remélem idén sem fogunk :roll:
A képek nagyon jók, tényleg katalógusba illők. Az alvókák meg pláne :lol:
Úszás: az enyémek még azt is utálják ha kicsit vizes lesz az arcuk, nemhogy beleugranánaka vízbe. Nagyon bátrak és ügyesek a fiúk!
Nekem anno úgy mondták, hogy 5-6 éves kortól lehet úszni tanítani, mert azelőtt nem fejlődik ki úgy a koordináció, hogy helyesen tudjon a kéz- és lábtechnikára meg a légzésre egyszerre figyelni. (Mondjuk nálam még később jött el ez a kor :oops: )
Addig vízhez lehet szoktatni, tanítgatni a mozdulatokat de az még nem kifejezetten úszástanítás. Mondjuk a tieidet már nemigen kell vízhez szoktatni :D Itt Debrecenben van valami gyerek-úszósuli, ott a 4-5 év alattiak még csak deszkával kalimpálnak meg víz alá buknak kincset keresni, stb. Én még nem akarom vinni őket, az enyémek még a kádban is max 5 percet töltenek, tuti nem élveznék. Abban sem vagyok biztos, hogy idén egyáltalán belemennek-e a tengerbe... Pedig az ekcémájuknak jót tenne.

Lenne egy kérdésem is: hogy viselik a gyerekek hogy egy-egy hétre lepasszoljátok őket nagyihoz? Nekem most hétvégén vinné el anyósom, igaz, csak 3 napra, de az enyémek nem akarnak menni. Menjünk, de én is legyek ott. Hallani sem akarnak róla hogy egyedül ott maradnak. (Pedig kénytelenek lesznek mert vasárnap mind a ketten dolgozunk, szóval anyós vigyázna rájuk)
Neked sem akarnak menni aztán meg jól elvannak vagy eleve ők vágynak is ott maradni?

Vikóka!

Nagyon szépen szineznek a gyerekek!

Betűk: nálunk ez 2 évesen kezdődött, akkor kb. a fél abc-t megtanulták, de úgy, hogy anya betű, mama betű, csenge betű, stb. Akkor nagyon rá voltak kattanva, aztán valahogy nem érdekelte őket annyira, mostanában megint, de most azt játszák, hogy ki kivel van együtt: Csenge a csigával, csappal, csónakkal, Petra a pókkal, pónival, stb. Szerintem tanítani nem sok értelme van, vagy ráragad magától vagy nem. Ha érdekli úgyis fog: én 4 évesen úgy tanultam meg olvasni, hogy rengeteget vonatoztunk és az állomások neve mindig nagy betűkkel ki volt írva én meg kérdeztem, hogy mi van ott, milyen betű, milyen szó, stb. Aztán egy idő után mondtam magamtól ha mentünk valahová. Anyuák azthitték, hogy csak sorban betanultam, majd onnan jöttek rá hogy tényleg olvasom, hogy volt ahonnan egy-egy betű hiányzott és azt úgy olvastam (Mátészaka, szalka helyett). Kaptam is fekete pontot elsőben, mert borzalmasan idegesített mikor a többiek olvasás címén nyökögtek, így sosem figyeltem oda. Illetve mindig elolvastam az aktuális szöveget azán ha felszólítottak sosem tudtam hol tartunk. :oops: :lol: Mondjuk enenk ellenére nem mondom hogy hátrány, ha tud olvasni előbb a gyerek, én tök jól lekötöttem magam bárhol egy könyvvel, pl. oviban nagy csoportban nem kellett aludnom ha csendben olvastam :wink:

Rólunk:
szivattyú még mindig akútban, most elment afickó "gondolkodni" hogy mit is lehetne csinálni :evil: Ajánlom neki hogy kitaláljon valamit mert nagyon zabos vagyok. Bár nálunk semmi nem működik: most szereltettük be aklímát, illetve csak a hálóba meg a gyerekszobába, most csak ennyire volt pénz. Tök egyforma akét gép, az egyiket simán beprogramozták, a másik meg kiír valami hibaüzenetet, majd kitalálják mi baja... :evil:
Felébredt Pepe, mennem kell. :(

Ditke
ditke62

Én úgy tudom, hogy lesz tali, csak még kevesebben leszünk sajnos. :?: Hogy kik azt már elfelejtettem, de kb. 4-5 családra emlékszem, meg néhány bizonytalanra, mint pl. ti.
Megírnátok újra, hogy kik jönnének így, hogy közeledik az időpont és már egyre biztosabbak az egyéb programok?

Amúgy én nyitott vagyok egy egész napos bulira is, csak a kaját kellene kitalálni, mert én egy bográcsos analfabéta vagyok. :( Meg nagy tételben főzésben úgy általában. De ha megírjátok ki mikor jönne, akkor konkretizálhatunk.

A nagyinál maradás nálunk sláger. A múltkor is elhatároztuk Artúrral, hogy lehozzuk őket. Aztán elővezettük, hogy lemegyünk a mamihoz, erre rögtön rávágták, hogy de ők maradni is akarnak. Mi meg kegyesen megengedtük, hogy hát, ha annyira akarják, akkor maradhatnak. :) :) :)
Nem tudom mit csinálnék, ha nem szeretnének maradni, de velük soha nem volt ilyen gond. Amúgy lehet, hogy belejönnek, ha vannak programok, meg foglalkoznak velük, bár annál többet, mint te valszeg kevesen tudnak nyújtani. Így biztos nehéz. Nincs valami, amit szeretnének, és te nem akarod megengedni, vagy megfőzni, vagy megvenni, vagy ..... ?? És azt akkor megtehetné a nagyi, még akkor is, ha az ellenkezik az elveiddel. Olyan sokat úgysem töltenek ott nélküled, legalábbis egyelőre.
Csak egy ötlet. De az első ottmaradásnak élménynek kell lennie, még akkor is, ha sírva hagyod ott őket.

GYöngyi :)
Munka elvileg már rég lezárt téma lenne, csak hülye fejjel beleugrottam még egybe, aminek júli vége volt a határideje. :roll: Ehhez képest szept. közepére tolták át. A hasamtól oda sem fogok férni a géphez. De ez olyan fizikai akadály, amin nem tudok segíteni. :wink: Nyudogt szívvel fogom feladni. De addig küzdök, pedig tele a hócipőm így egyedül.
Az ovi augusztusban kezdődik. Legalábbis remélem. Elvileg be van írva, de a szülői meg csak aug. végefelé van, úgyhogy azt sem tudom mit kellene venni. Mindent az utolsó utáni pillanatban kell majd beszereznem.
Mindenesetre én bemegyek aug. 3-án rákérdezni, hogy akkor mi van, hogy készüljünk, aztán majd mondanak valamit.

Amúgy teljesen kivagyok érzelmileg a fránya hormonoktól. Állandóan le vagyok törve és ma már bőgtem is, hogy rossz anya vagyok. De már "csak" 10 hét, meg ami utána jön. Szegény férjem, meg gyerekeim. Nem könnyű velem az élet. :oops:

Minden jót nektek, és várom,hogy akkor kire számíthatunk.
És feltétlenül játszósruhát hozzatok, mert van egy kutya, meg a kertünk sem manikűrollóval van rendben tartva.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
:D :D :lol: Elképzeltelek nagy hassal a gép előtt a hátadon 2nyafogó gyerekkel!!!Azért te sem vagy irigylendő helyzetben!
Oviba a benti cipő a legfontosabb!!!Az,hogy kell vinni váltó ruhát,természetes.(hisz mindenféle baleset lehet).Törölközőt is szerezz be,2-2darabot,kéztörlő méretben.Így már elkezdhetitek az ovit,mert a többi nélkül meglesznek. Általában tornazsák meg valami oviszsák szokott kelleni.Ez utóbbi azért óvodefüggő,mert a gyerekek szekrényeitől függ.De ha nincs 1-2hétig,nem gond.Az első kb. 2hónapban még nem kell tornafelszerelés,így az is ráér.Azt hiszem,ti sem lesztek ottalvósok,így ágynemű huzat sem kell. Aztán már csak egy bolt kell,ahol beszerzed a szükséges dolgokat (ez is ovifüggő).Nálunk wc-papír,pzsepi,2féle szalvéta,fogkrém és folyékony szappan kell. Ez is gyorsan megoldható.

Ditke!
Hú,ez a szivattyú nagy szívás!!! :( :shock:
Eddig az enyémek is mereven elutasították,hogy menjenek a mamához nélkülem.Se külön,se együtt,se a Dáviddal nem akartak menni.Nagyon sokat beszéltünk róla,hogy ott milyen jó lenne nekik,mert a mamánál mindent lehet (megeteti őket,olyat főz,amit kérnek,sokáig nézhetik a mesét stb) Aztán itt volt 3napig a nővérem,folyamatosan fűzte őket,hogy menjenek el vele a mamához.Úgy tűnt,Olit és Benit sikerült is rávennie.De Marci nem akart menni.Amikor azonban pakoltam össze a ruhájukat,Marci sírva fakadt,hogy inkább ő is menne.Így mindhárom ment együtt.Igaz,csak 1napra!Először.De még mennek a nyáron,legközelebb már 2éjszakára.
Fontos lenne,hogy ők is akarjanak menni,mert ha az első élmény jó,akkor legközelebb már nem lesz gond.Próbáljatok közösen (anyósoddal) valami olyat ígérni,amit te úgyse engednél meg nekik.Illetve azt is magyarázd el nekik,hogy csak addig kell ottmaradni,míg apa és anya is dolgozik (és persze telón lehet addig is beszélni). Az nem baj,ha kicsit pityereg vagy van némi ellenállás van.A könnyebben meggyőzthető gyerekkel próbálkozz!Mert ha egyik rááll a dologra,a másikat közösen könyebb rávennni.
1dolgot szögezz le anyósodnak:akkor se viheti haza őket,ha egész éjszaka sírnak!!!!!Mert akkor soha többet nem fogod tudni rávenni őket az ottmaradásra.
Mi ezt úgy küszöböltük ki,hogy a mamánál kivételesen este 10-ig lehetett videot nézni!!! :roll: :wink: (igaz,végül nálunk senki sem sírt)

Most mennem kell,de még jövök!
Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke,

Én biztos, hogy egy ideig nem fogok arab (török) országba menni nyaralni. Lehet, hogy olcsó, de inkább a civilizációba vágyom :shock: Öreg vagyok én már ahhoz, hogy azt nézzem mindenhol, hogy milyen piszkos, és főleg, hogy ne tudjak egy jót fürödni a tengerben (nem csak a medúzák miatt).

De remélem, nektek azért jobb lesz. A gyerkőcök nálunk is nagyon-nagyon élvezték, és a lényeg ez volt.

A külön nyaralás nálunk szerencsére nagyon jól megy. Utazásuk előtt néhány nappal már el kezdjük nekik mondani, hogy mennek a mámához, de anya meg apa nem lesz ott, mert dolgozniuk kell. Tudomásul veszik. Egyáltalán nem nyavajognak vagy sírnak utánunk, és jól érzik magukat a mamáknál.

Monjduk nekünk már nagyon hiányoznak, de ilyen 1-1 hetes szabadságokat többször is megengednék magunknak szívesen :roll:
Ja, és mindig beígérek nekik egy kis meglepit akkora, amikor megyek értük.

Brigi,

A hormonok engem is kikészítettek a terhességem alatt. Nálam ez úgy nyilvánult meg, hogy azon is elsírtam magam, amikor pl. a WC tető lecsukódott magától :roll:
És csakhogy megnyugtassalak: szerintem az időjárás is hozzáad az alaphangulatodhoz, én egy hete tök depis vagyok (de tegnap voltunk moziban, megnéztük a Mamma mia-t, és könnyesre röhögtem magam, és tök jó hangulatom lett).

A kertünk alakul, majd meglátjuk, hogy mennyire lesztek akkor még mobilisak, amikor valamennyire készen is lesz, és megnézitek. Ha nem, akkor meg majd küldünk képeket.

Detti

KépKép
kiliman

Brigi!
Mi mennénk 2-án. Ha beleszólhatok, akkor szerintem legyen batyus a dolog, ne csinálj nagy faksznit a kajából. Mondd, hogy miféléket vigyünk, aztán beosztjuk. Lilláéknál is így volt tavaly, és nem volt vele gond.

Ovi: az a gáz, hogy - mint ahogy Edit is írta - minden ovifüggő. Nekünk pl. nem kell törölköző, de felnőtt méretű ágyneműt kell bevinni. Nem kell tornacipő sem, de kell gyerekolló! Szóval szerintem várj a szülői értig!

Detti!
Már megint egyre jár az agyunk. Nálunk Mamma mia jövő hét szerda! Láttuk a musicalt, és rögtön eldöntöttük, hogy megyünk a filmre is. Ezek szerint jó a film?

A 19-én indulóknak jó nyaralást!

ÚÚÚÚtálom ezt a f... időt!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka

A film annyira sz@r, hogy már jó :lol: Én halálra röhögtem rajta magam, bár a történet egy nulla. A táj gyönyörű, James Bondnak a hangjától a falat kapartam, Meryl Streep öreg, de vékony, a zene meg fenomenális.
Nézzétek meg mindenképpen! Én már a zenéjét is letöltöttem.

Az időjárásra: NO COMMENT :cry:

KépKép
kiliman

Vikóka!
És akkor mibe törlik a gyerekek a kezüket?Vagy óvodai törcsi van?
A felnőtt méretű ágyneművel mit kezdenek? :shock: Szellemest játszanak vele? :shock:
Nálunk pl fogmosó pohár nem kell,mert az óvodai.Mondjuk én ennek nem örülök,mert tuti,hogy nem tartják olyan tisztán,mint ahogy én szeretem.

Brigi!
Egy szónak is száz a vége: benti cipő legyen!!!Azzal már el lehet kezdeni az ovit. A többit ráérsz te vagy bármi a családban utólag beszerezni!De mondjuk nem hiszem,hogy problémát jelente az óviban elmondani,hogy mit kell venned. Nem lehet olyan hosszú a lista.Mi megkaptuk írásban.

Rólunk:
Tegnap Eszetrgombában (ahogy a fiúk mondják) voltunk.Újfent irtó jó volt!!!10-től 6-ig ott tobzódtunk.Nekem mondjuk így még jobban bejött,hogy a kinti medencéket is lehetett használni.
A kinti gyerekmedencében van csúszda, az élménymedencében meg hullámfürdő (többek közt).Ezt egyszerűen imádták a gyerekek!!! :D És legnagyobb meglepetésünkre karúszóval nagyon jól elvoltak a mélyvízben,hullámban,sodró folyosóban is!! Mi eddig úszógumiztunk,most kaptak nemrég karúszót.De nagyon élvezik és pont ugyanolyan bátran mozognak vele a vízben,mint az úszógumival. (mi sosem jártunk babaúszásra). Igaz,enyémeket egyáltalán nem zavarja, ha az arcukbe,szemükbe megy a víz.
Csúszdáztak is volna a nagy csúszdán,de Dávid nem volt velünk (most van Erdélyben)
Szokásukhoz híven délután aludtak 1órát bent a napozóágyakon, így mi is tudtunk egyet szusszanni.
Jó program volt!Ajánlom ebben a szutyok időben másoknak is!!!

Most mennem kell,vár a fogorvos! :shock: :(

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Mi is visszajöttünk vasárnap a nyaralásból, csak nem volt időm írni. Egész nap egyedül a fiúkkal...., most anyósnál vannak. És már egyedül viszem be őket kocsival. :D :D :D Mondjuk nem kell sávot váltani odáig, így azért jó. De a parkolás.... :roll: Jó messze tudtam csak megállni. De majd egyszer...

Brigi!

Még nem tudom, hogy tudunk e menni a talira, én szeretnék ott lenni. 2 dologtól függ. Az egyik a nyaralás, még mindig nem dőlt el, mikor megyünk Horvátországba, a másik az orrmandula műtét. Hétfőn megyün orr-fül-gégészhez, aztán meglátjuk mit mond..
Ovihoz sztem egyenlőre elég a benti cipő, az tuti kell.
A bölcsiben nálunk törölköző sem kell, mert adnak.

Edit!
Fogorvos...brrrr, én is jártam mostanság, és szeptemberben megint kell mennem.. :(
Tök jó, hogy a fiúk alszanak a napozóágyon. Nekünk ezt nem sikerült megoldani, illetve Vendelnél igen, de nagyon nagyon nehezen.

Detti!
Szuperek a képek! Nagyon tetszik!
És köszönöm a dvd-t, bár még nem jutottam hozzá. A nagynénémék tegnap a Marcipáncicásokkal buliztak és kért tőle egy dvd-t, csak nem volt éppen náluk és jövő héten tud érte beugrani a nagynéném. Átmásoljam nektek vagy már megvan normál mínőségben?

Vikóka!
Én is elájultam a színezésen. Az egyémek csak ráfirkálnak egy ilyen rajzra. Egyébként jól fogják a ceruzát? Én megpróbáltam nekik megtanítani a helyes fogásra, de nem nagyon megy. Van valami ötletetek erre?

Akinek nem írtam, bocsánat, de hosszú volt a temés.... :D :D

Kata

Kép
kateduo

Csak beugrom elköszönni, mert holnap hajnalban indulunk Olaszországba.

Ennek örömére a tegnapi viharban beázott a garázsunk, de nem egyszerüen víz áll benne, hanem szennyvíz. :evil: :twisted: Éjjel még mentettük ki az autókat, kismotorokat, bicikliket. Ma reggel egy patkánnyal néztem farkasszemet amikor be akartam nézni a garázsba, és képzeljétek a kis piszok nem félt tölem, hanem elöttem besétált a garázsunkba, még nem is szedte azokat a ványadt lábait. Bezzeg az enyémek remegtek. Szóval nem tudom mi lesz a garázzsal, ha megint beömlik a szar, amíg nem vagyunk itthon.

Most úgy néz ki, hogy tudunk menni 2-án, de ez még nem biztos. Itt lesz nálunk a keresztlányom, ha nem akkor kell hazavinni, akkor megyünk, de öt is visszük. Önkiszolgáló, szófogadó 13 éves. :D

Csak benti cipöt vegyél elöre a bölire, meg fogkefét, tisztasági szereket. Nálunk adnak törülközöt, fogmosópoharat. Az ágynemüre be kellett adnunk pénzt, egybe veszik meg, hogy egyforma legyen. A ruhazsák meg egyéni, hogy hol milyet kérnek. Tornazsákot kértek még, de csak októbertöl lesznek tornaóráik heti egyszer. Tornacipöt elöre ne vegyél, mert lehet mezítláb tornáznak.

Kata :)
Nyaralási képek? :?:

Mi sem tudjuk nagyszülöknél hagyni a fiúkat. Egyszerüen nem maradnak, csak ordítanak, vagy kategórikusan kijelentik, hogy nem. Hiába beszéljük meg velük. Már le is mondtam róla, már csak 10 év, és egyedül tudjuk hagyni öket 1-2 napra. :D

Cat
Kép
cateye

Naaa!!!! Csajok, ne csináljátok ezt!! Szomorú leszek, ha most mondja le mindenki. Ditke meg kifejezetten miattunk teszi mostanra szabaddá magát.
Tegyük át máskorra??

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Lányok!

Ez most kissé OFF lesz, de a Babanet csapata nevében örülnénk neki, ha minél többen eljönnétek július 26-án a Babanet-Kölöknet talira.

Ha van kedvetek, nézzetek át a Tali topikjába!

Részletes információt pedig itt olvashattok!

Várunk Mindenkit sok szeretettel:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Cat!

Írtam, csak nem tudom átment-e a privi mert addig tökölt a babanet hogy meguntam :oops: és kiléptem. Ha nem írok majd újra.

Detti!

Most beparáztattál. Tavaly minden okés volt, remélem idén sem lesz gáz. Nem volt koszos (eltekintve az étterem macskájától ami időnként besomfordált), a tenger is okés volt, szóval remélem nem valami ritkaságban jártunk... Én tavaly voltam először Tunéziában, de elég pozitív tapasztalatokkal, most nem tudom hogy lesz. Egyiptomban voltam, ott több szállodában is, az elég vegyes volt. Mindegy, már ez van. Az a baj, hogy Debrecenből nem megy mindenfelé járat, az meg hogy előbb 2 óra autókázás Bp-re hogy onnan induljunk még 2-3 órás útra (+csekkolás) meg nem nagy öröm két kisgyerekkel. Így maradt Tunézia.

Edit!

Fogorvos, brrr... nekem is mennem kellene de nehezen visz rá a lélek. A kedvenc fogorvosom elköltözött, azóta meg lusta vagyok másikat keresni.

Brigi!

Nálunk ovis zsák van amit fel kell akasztani, meg egy tornazsák, abab kell zokni, póló, rövidnadrág, tornacipő (tépőzáras vászoncipő). Van poharuk, fogmosópoharat az ovi ad. Kell még benti cipő (szintén tépőzáras), meg gyerekágynemű. Ha párnát akasz abba is kell betét mert csak takarót adnak (plédet). Kell lepedő, meg nekünk még az ágyra való vásznat is magunknak kellett vinni, varratni. Meg persze wc papír, fogkefe, szappan, stb. Ja meg törölköző. És mindenre kell a jelük. Én a netről rendeltem rávasalható jeleket meg matricákat. A vasalhatók ruhára, fogkefére nagyon jók. (azt hiszem www.ovisjelek.hu)
És ráadásul Pepep jele a piros lufi, nekik meg valami más színben volt, de kértem hogy csinálják meg pirosban és megcsinálták :)

2-a: azért majd írjátok meg hogy megy-e még valaki, nem szeretnék egyedül lábatlankodni :oops: Meg hogy mit vigyünk, hányra menjünk, stb.
De ha nem lesz az sem gond, akkor sem árt egy szabadnap. Úgyis menni akarok egy kiállításra, akkor lecseréljük a programot. Szóval miattunk ne csináljatok gondot.

Anyós: ígértünk mi már mindent: elmennek vonatozni, fürdeni, kaja az ágyban, stb. Minden okés, csak én is legyek ott. Mondjuk lehet, hogy nem szerencsés összehozni a munkábaállást a gyereklepasszolással, de muszáj. :? Majd meglátjuk hogy alakul.

Szép hétvégét mindenkinek, én megyek éjszakára dolgozni. :(

Ditke
ditke62

Cat!
Ez a garázs ügy...együtt tudok érteni. Nálunk csak víz állt két alkalommal 2005 nyarán a pincében, de az is elég húzós volt. Hát még ez...A patkány nem Remi volt?

Edit!
A felnőtt ágyneműn én is nagyon meglepődtem, de azt mondták, hogy oldal irányból alájuk teszik, és úgy hajtják rájuk.

Kata!
Szuper a vezetés dolog. Na aggódj, én kb. 5 éve vezetek rendszeresen, de még mindig van olyan, hogy tovább megyek a parkolásnál egy másik helyre.

Detti!
Kb ugyanez volt a véleményem a musical után is. A zenét, mi az előadáskor megvettük Cd-n. Nálunk a Lurkók is imádják. Hallanád, ahogy a kocsiban nyomják a 'Honey, honey'-t! Melyik szerepet játssza James Bond?

Jó hétvégét Mindenkinek!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

A csajokról még akartam képet feltenni, csak hogy megismerjetek ha mégis lesz tali :wink:

Kép

Kép

Ditke
ditke62

Én kb. most adtam fel, hogy mostanában jó kedvem lesz. :( :( :(

1. esik az eső
2. a férjem nem jön ma, csak holnap
3. ma kaptuk meg a mocsok otp-s ingatlanosok levelét, hogy nem tudjuk levenni anyósomék házáról a jelzálogot, mert nem ér annyit a házunk (12 millre becsülték, mellesleg kb. ennyiért vettük és teljesen felújítottuk :roll: :cry: :cry:)
4. ezután teljesen reménytelennek érzem, hogy mi egyszer anyagilag biztonságban érezzük magunkat
5. a tali egyre bizonytalanabb

Nem is tudom kihagytam-e valamit, de nekem ennyi is bőven elég egy kiadós bőgéshez. Kár, hogy ezzel nem fog semmi megoldódni, legfeljebb a feszültség megy ki és marad az üresség.

Remélem másoknak jobb napjuk van. Bocs a negatív hullámért!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Tudom, hogy ez nem vigasztal, de nekem is qrva szar a hangulatom egész héten. Én az időjárásra fogom, mert minden mást - nagyjából - rendben érzek magam körül, úgyhogy fel a fejjel, holnap szép idő lesz, aztán a jövő héten megint rossz :twisted: :twisted:

Én szívesen mennék hozzátok 2-án, de hát sajnos pont akkor megyünk Erdélybe. Viszont egy csajos mítingben benne vagyok!

Ditke,

Húúú, ne haragudj, nem akartam elvenni a kedved Tunéziától, ne is figyelj rám, hisztis, kényes liba vagyok, nekem sok minden nem szokott tetszeni.

Vikóka,

Asszem Henry, a szerelem!

Cat,

Hát elég rosszul hangzik egy a patkány-ügy. Ismered a Jóbarátokat? Amikor Pheebe patkánykákat nevelt? :wink:
Jó utat nektek, és mindenekelőtt jó időt!

Edit,

Jó lehetett a pancsi! A gyerekeid be is teszik a fejüket a vízbe?

Segítség: valakinek nincs véletlenül vagy eladó vagy kölcsön gumicsizmája 25 és 26-osban? Nem kapok sehol így nyár (????) közepén, és két hét múlva szeretnék vinni azt is Erdélybe. Sajnos kinőttük, ami volt. VAgy az is segítség, ha megmondjátok, hogy hol vegyek (Deichman, Tesco kizárva, ott nincs).

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Talán van, nem tudom pontosan hogy 27-es -e vagy 26-os, de rózsaszín... Szóval nem tudom hogy szóbajön-e egyáltalán...

Most dolgozom, de holnap hazamegyek és megnézem.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Brigi!

Remélem elmúlt ez a fránya rosszkedv!!! Nekem is szokott ilyen lenni.... :( :(

Ditke!

Tök nagyok lettek a csajok, már nem kisbabák.... :D :D Pepének jó rövid haja van.

Cat!

Utólag is jó nyaralást, remélem nektek ott jobb az idő, itt most elég szürke...
Patkány...brrr.

Detti!

Gumicsizmát sikerült szerezni? Estleg valami kínaiban?

Orrmandulaműtétünk szept. 3-án lesz, a doki egész augusztusban szabin lesz. Nagyon szimpi dr.bácsit sikerült találni. Szóval Brigi, egyenlőre jó az időpont, márcsak a nyaralás... , amiatt meg kivagyok!!! Tegnap lementünk útlevet csináltatni az okmányirodába, erre nem volt időpont. Persze napközben simán le lehetne menni, de ehhez kell a férjem is. Mindkét szülőnek ott kell lenni.

Szobatisztaság: Gergőn már sosincs pelus. Mikor elmentünk nyaralni balatonra, már a kocsiban sem volt. Szólt, hogy kakilnia kell és kibirtí, míg meg tudtunk állni. Pisi-kaki simán megy. Bár volt balaset, de nem sok és mindegyiknek meg volt az oka. Szerintem tök ügyes. Az alváshoz viszont kell, tele a pelus. Vendel sokszor bepisil, ő visszakapta a pelust, mert kérte. Most viszont megint levettem róla pár napja és nagyjából rendesen szól, ha kell pisilnie, viszont a kaki nem megy, csak pelusba. Szeptemberben már jó lenne úgy vinni őket bölcsibe, hogy nem kell pelus. Illetve Gergő mindenképp úgy megy, ő már nem kapja vissza, csak alváshoz.
Szóval ez tök jó!!!
Ja és most olyan jól eljátszanak együtt, nagyon sokat nevetgélnek, néha az agyamra megy, de ez sokkal sokkal jobb, mint ami télen volt. Akkor minden fél órában összevesztek. Katasztrófa volt.

Nyaralós képeket majd igyekszem feltenni csak még mindig a gépben.....

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Elfelejtettem írni, hogy a Marcipáncicás dvd érdekel mindenképpen.

Gumicsizmát szereztem egy 26-ost, meg egy 27-est, de persze ez a 27-es még nagy, úgyhogy egy 26-os még mindig kell.
Kínait meg nem tudok seholsem, sajnos.

Gratula a szobatisztasághoz. Én már úgy vittem Ambrust tegnap bölcsibe, hogy nem volt rajta pelenka (nem is volt baleset), csak alváshoz, és ma már Bernát sem kapott pelust.

Szerintetek milyen évszakot jegyzünk most? De tényleg...

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Ügyik a fiúk is...., tényleg most érettek meg rá.

Évszak? Olyan ősz....... ősszel meg kiváncsi vagyok mi lesz. vagy befűtünk vagy megsülünk.

Most fürdenek, de a hangokból itélve uszoda lett a fürdőszobából......
Jobb híján bent fürdünk, imádják.

Ha nálam lesz a dvd, podtázom rögtön...

Kata

Kép
kateduo

Jó reggelt!

Ma 6-kor keltünk... (Gergő) :roll: :roll: :roll: Tök álmos vagyok.

Detti!

Azért a tegnapi idő sokkal jobb volt a mánál, nem??????

Képzeljétek, tegnap volt egy kis balesetünk. A nagy játék, birkózás, egymás lökdösése, hatalmas kacajokkal úgy végződött, hogy vendel lelökte Gergőt a kanapéról. A kanapé háta mögé. (Nálunk nem a falhoz van téve a kanapé, hanem nincs mögötte semmi, illetve egy kb. fél méteres hely, utána radiátor +kovácsoltvas korlát. Szóval olyan rosszul esett, hogy a korlátba beütötte a fejét a szeme felett. Rögtön egy nagy lila véraláfutásos csík lett rajta+ elkezdett nagyon dagadni. Na gyorsan rátettem valamit a fagyasztóból..., így szerencsére nem lett óriási a dagadás, de inkább levittük a dokihoz, csináltak egy röntgent és szerencsére nincs baj a csnyaságon kívül. Mára már egy nagyon picit szebb.
Szóval mindig van valami.....

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Én erre az időre nem is tudok mit mondani... Még szerencse, hogy dolgozom, a gyerekek meg bölcsibe, mert nem tudom, hogy mit kezdenék velük otthon ilyen időben :roll:

Az ilyen balesetek azok, amiket nem lehet kivédeni, csak ha tényleg mindig ott állsz mellettük. Még jó, hogy nem lett nagyobb baj. Nekem ma egyedül kell elcitálnom a két gyereket dokihoz, mert aktuálissá vált a Hepatitis oltás második adagja. Utálok egyedül dokihoz menni velük, mert szétszedik az egész rendelőt.

Ja, és tegnap csináltattam nekik szandált a gágogó lábukra. Ronda, de legalább ingyen van.

Brigi,

Ha ma rossz kedved van, érthető :(

Detti

KépKép
kiliman

Rémes idő van, rémesen rosszul aludtam (a csajok is kb. 6x felkeltek éjjel), és rémes kedvem van. :evil:

Tegnap volt nálunk a tévészerelő, aki elvileg a netes tévét tudja bekötni. Egy pancser volt. Először mikor jött kb. egy hónapja, akkor kiderült, hogy végig kellene kábelezni a lakást a hálóból (számítógép) a nappaliba (tévé). Mondtam, hogy akkor majd inkább a férjem megoldja valahogy, ne csináljon semmit. Aztán Artúr rákérdezett a szolgáltatónál, hogy nem lehetne-e kábel nélkül megoldani? Dehogynem, van egy eszköz, ami az elektromos hálózatra rakja rá az adatot és a másik végén visszafordítja a tévé jelére, így a kábelt a meglévő elektromos hálózat helyettesíti. Artúr felhívta a szerelőt, aki "jé, tényleg még azt is lehet" felkiáltással válaszolt. Tegnap kijött, hozta az eszközt, és NEM TUDTA BEKÖTNI!! Miután itt volt két órát mondtam, hogy hagyja, majd a férjem összerakja. Hát neki sem sikerült, de végül rájöttem ÉN, hogy mi a gond. A nappali hálózata, és a hálóé külön körön van. De hogy ez egy szerelőnek miért nem jut eszébe????? És amikor megrendeltük a szolgáltatást, miért felejtenek el szólni, hogy de akkor ez, meg ez, meg ez kell hozzá!!!! A szerelő kb. annyit tudott, hogy nézte az útmutatót, hogy ezt a kábelt a B lyukba, a másikat az A-ba kell bedugni, és akkor magától működik az egész. Ennyi erővel én is lehetnék szerelő.
:roll: :roll: :roll:

VAn valakinek ötlete, hogy mit csináljak Borkával? Egy ideje nem ér rá pisilni, ezért nagyon sokszor becsurog az eleje a pisinek, mert csak az utolsó pillanatban szánja rá magát, hogy elinduljon. Elmúlik magától, vagy kell valamit csinálni????

Meddig tart ez a nyomorult idő????

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ja, nálunk a hétvégén volt baleset. Réka fejreállt a kismotorral az anyósoméknál. Semmi komoly baja nem lett. Lehorzsolta a fejét. Ahogy anyósom reagált, olyan volt, mintha a nyakát törte volna ki. Az én megmondtam nézések meg .....
Soha nem lehetek annyira óvatos, hogy neki megfeleljen. Állandóan huhog, ha kitesszük a lábunkat a lakásból és akkor lenne elégedett, ha mindkét gyerekem a kezemet fogva illedelmesen sétálna mellettem. És hiába van ott az apjuk mellettük, nekem sziszeg, meg elkezd rohanni a fájós lábával, mert neki meg kell menteni a gyereket a leeséstől.
40 fokban én attól sem félek, hogy beleesik a gyerek a szökőkútba, mert legfeljebb legközelebb jobban vigyáz, de ő attól fél, hogy belefullad a fél méteres vízbe, úgy, hogy közben ott van 100 ember körülötte.
Hát türelemért nem álltam kétszer sorba az tuti, de ez már túlmegy a tűrőképességemen.

ÁÁÁÁÁ.............

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :D

Nem vesztem el, csak 5 hétig nem volt netünk :(

Nincs időm visszaolvasni (de majd szép lassan megpróbálom:)

Elköltöztünk, még próbáljuk belakni a házat, de már most sokkal jobban szeretjük mint a régi helyet :)
Közben nekünk is alakultak az ovis dolgaink: fiúk októbertől hétfőn és pénteken 9-3ig mennek, a többi nap délután 2,5 órára.

Most gyorsan csak ennyi.

Minden nyaralónak, kellemes időt, és igazi kikapcsolódós pihenést!!!!

Sz.

KépKép
sziszus

Brigi!

Bocs, de jót mosolyogtam ...., el tudom képzelni az egészet..., nem is értem, hogy mehet az ilyen szerelőnek...., milyen égés lehet neki.

Sziszus!

Azért akkor már könnyebb lesz, lesz egy kis szabadidőd. De hogy hogy nem minden nap mennek ugyanabban az időben?

Csajok!

Az útlevéllel kapcsolatban lenne kérdésem. Azt tudom, hogy mindkét szülőnek ott kell lennie, de a gyerekek papirjain kívül kell még valami? Valami nyilatkozat közjegyző előtt vagy ilyesmi? Mintha ilyet olvastam volna....

Detti!

Rendelő egyben maradt? :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Mi is megvagyunk!Ez az idő totál kicsinál!!!

Brigi!
Nem irigyellek!Anyós :roll: :evil: Teljes együttérzés!Én már egy az egyben leállíttom.Nem érdekel,hogy bunkó vagyok.Mert ha hagyom,akkor rámszáll és még az utolsó morzsát is felhánytorgatja. Ma pl azt,hogy hogyan képzeltem, hogy itthon hagyom a 3alvó gyereket 15percre a majd12éves tesójukkal egyedül!Persze mobiltelefonokkal felvértezve.(mellesleg fogorvoshoz rohantam el, kb. 8,5percre voltunk a háztól)
Pisi ügyben nincs ötletem!Szerintem hagyd!Talán majd,ha fázik,megérik ez is nála.Vagy egy idő után már jobban érzi,hogy egy kicsivel előbb menjen pisilni.Amúgy adsz neki másik bugyit,ha 1-2csepp becsurran?
Szerelő! :roll: Hát totál égés lehet a pacák!!!Még jó,hogy van aki gondolkodik helyette!

Kata!
Szerintem más nem kell.Legalábbis amikor a Dávid útlevelét csináltattuk nem kellett más csak +1500Ft.

Sziszus!
De jó,hogy sikerült elköltözni és az ovi is rendben.Teszel majd fel képeket az új házról? Hogy kell érteni ezt a délutáni ovit?Akkor mikor mentek és mit csinálnak ott délután a gyerekekkel?

Detti!
Hogy vészelted át a dokit?

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
És mit szóltak a böliben a szobatisztasághoz?Megdicsérték a fiúkat? :wink:
Ja a kérdésedre válaszolva: beteszik a fiúk a fejüket a víz alá,de azért nyelnek is rendesen belőle. De ez őket egyáltalán nem zavarja,csak én ronyózok mindig,hogy valami bacit benyelnek.
Meg most kezdtek nyafogni,hogy vegyünk úszószemüveget,mert csípi a szemüket a víz.Ti használtok úszószemcsit?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ma jön délelőtt a tesóm!!! Már megőrülök itthon ebben a fránya időben.

Brigi, Edit!

Anyós... csak társulni tudok hozzátok. Engem utál, így negyed évente van egy nagy összeveszésünk. A múltkor pl. azt mondta , persze a férjemnek, az én hátam mögött, hogy itthon nem kapnak enni a fiúk azért ilyen soványak. :shock: :shock: :shock: Totál kibuktam. Tök nevetséges!!!! Amúgy itthon minden nap 2-szer meleg ételt kapnak, mégha bölcsiben vannak, akkor is főzők nekik délutánra. Na mindegy.....Fogalma sincs mi van itt, ugyanis tavaly október óta, a fiúk szülinapja óta nem volt itt. Ugyanis nem hívjuk, mert csak ócsárol mindent. Inkább én viszem hetente hozzá a fiúkat, így szerintem mindkettőnknek jó, na meg a gyerekeknek is.

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?