Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Megint csak gyors helyzetjelentésre van időm :oops:

Jól vagyok, minden rendben, csak sok a meló, meg a tanfolyam...
meg mindig van valami futkosni való :twisted:

A tanfolyam tényleg nehéz, jól megszenvedtem a szombati feladattal, ráadásul logikátlanul a legnehezebbel kezdtük, úgyhogy az egész napom arra ment el szombaton, hogy sikerüljön türhetőre kijavítanom a bénázásomat :oops: :oops: Szóval tényleg nem könnyű...

Holnap megyek a CT-re, utána jelentkezem, hogy mi volt.

Vasárnap indulunk nyaralni, amit már nagyon-nagyon várok! :D:D

A babák gyönyörűek! :D Kitartás friss anyucik, hamarosan túl lesztek a nehéz időszakon, és már igazán élvezhetitek az anyaságot :)

Sok puszi mindenkinek! :)

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci, azért ez igazi kreatív feladat, biztosan nagyon profi leszel előbb-utóbb! Nagyon szuper nyaralást kívánok, hova mentek?

Zuzmó, sárga vagyok...

Nem tudom, hogy a frontot érezte-e Gabi, de ma is sokat ordított (mondjuk ez megvolt a korábbi napokon is), ráadásul enni is alig akart... másfél órákat küzdöttem, mire hajlandó volt 50 grammot szopni, pedig korábban azért ennél jóval több sem okozott problémát... Nem tudom, mi lesz éjjel, kicsit félek. Ráadásul reggel 9re mennünk kell dokinénihez vérvételre, tiszta para vagyok, hogy hogyan tudunk időben elkészülni, elmenni, mikor fogok szoptatni, áááááá.

Csajok, nálatok mikor van fürdetés? Szívem szerint az utolsó etetés előttre időzíteném, de az 8:30-9:00 körül van... (ideális esetben). A védőnő azt mondta, hogy 6 és 8 közé időzítsem, ráadásul szoptatás közbenre :shock:

Ti hogyan csináljátok?

Kép
elan

Elan,

Zalakarosra megyünk, és csütörtökön még egy napot Balatonlellén is leszünk, pénteken jövünk haza :) Remélem jó időnk lesz :wink:

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Elan!

Szerintem vedd lazábbra és fürdessetek akkor mikor Te jónak érzed.Szerintem tök jó a 9. Mi úgy fürdünk, hogy előbb Kristóf aztán Jázmin előfordul, hogy fél 10 körül. Mikor hogy sikerül.
Legyél ösztönös. Nem a védőnő van a gyerekkel, hanem te. Rögtön evés után hülyeség, mert kijön szegényből, de ebben a korban még nem ritka, hogy 1 óráig szopiznak és rögtön ott a következő etetés. ha meg szundikál kicsit fel ne ébrezd csak mert a védőnő szerint fürödnie kellene.
Hidd el, semmi baja nem lesz a gyereknek, ha néha pár perccel csúsznak a dolgok. Hisz még nem ismeri az órát. :lol:
Szóval csak lazán, próbálj vele rezdülni.!
ja és a doki miatt se aggódj, ha otthon nem sikerül megetetni a babót a rendelőben biztos találnak neked egy sarkot, múltkor én is így jártam. :)

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok csajszikák

Most nincs tul sok időm Csak

Elan!!!!!

Ne görcsölj!!!
Én az első perctől kezdve az utolsó etetés előtt fürdetem. Tudod nekik a rendszeresség nyújtja a biztonságot! fél 9-kor fürdünk és utána kaja. egy idő után a fürdésről tudja hogy este van!!!! Bence tiz hetes kora óta nem ébred fel éjszaka. Fél tiz körül beájul és reggel 6 körül ébred. 1o!!!hetes kora óta. Ne 6 körül fürdesd!!!! Ez fontos!!
Az uccsó kaja előtt pancsizzatok. A fürdés kiveszi az energiát elfárad!És kaja után jot alszik majd.Az én nagyanyám a Kalocsai korház vezető szülésznője volt .meg ugymond Bába is. A régi időbe házakhoz is járt szülésekhez. Nagyon sokat tanultam tőle. 97 éves volt mikor elment.
Bence 3 hetesen 6o 7o gr evett. De az is változó. Neked sem minden napod egyforma ugye??? Ő is egy másik ember csak épp még picike!!!
Nyugi nyugi nyugi..Össze fogtok csiszolódni. Erre merem a nagyesküt :lol: :lol: :lol:

Toldikriszta!!!

Este kaja után tedd az ágyába és utána nincs dajka!!
Ezt a Bencének kétszer kellett megmutatni.Az este az este. Kétszer volt hogy hagytuk sirni. Elfáradt elaludt. Reggel ötkor ébredt. Másnap még bepróbálkozott de utána többször nem. Persze volt olyan hogy fájt a pocak de azt a sirásán fogod hallani hogy csak hisztike vagy tényleg van valami.
Nyugi ..Tuti jol csinálod!!!! :lol:

Binar!!

Nagyon jo az ülős kép!!!
Bence is szereti ezt a poziciót :lol: :lol:

Most megyek zuhanyozni mert olyan fülledt itt a levegő mint a szaunába :twisted:

Puszika

Kép
fiona66

Zsókuci,
Ne aggódj, nemsokára olyan profi leszel hogy csak na! :wink: Kitartás! Várunk a CT után! És már előre is, jó pihit kívánok nektek!

Elan,
Nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy 7-kor fürdessünk, de mi nem akkor fürdetünk. Mi az utolsó két etetés közöttre időzítettük, olyan 9 körül, de van hogy 8 utánra esik, van hogy csak 10-kor, még változó, de remélem később még jobban beáll. Mi eleve azért tettük későbbre, mert a párom így ér haza a munkából, nekem meg sokkal könnyebb a két gyereket segítséggel fürdetni, mint egyedül.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Elan, az elején mi is kilenc körül fürdettünk, mert úgy jött ki az utolsó nappali etetés elé a fürcsi, nálunk ez bevált. Aztán fokozatosan hoztuk előrébb a csajok igényei szerint, mert mióta többet mocorognak és kevesebbet alszanak nappal, korábban elfáradnak, mi most negyen és fél nyolc között fürcsizünk és utána kajcsi. Ki fog alakulni nálatok is, csak bízd Gabira ( persze ésszerű keretek között :lol: :wink: )

Judit

jucicuki

Hekó Lányok S Ó S,
Segítsetek borzalmasan fáj a dereka, Witch-nek és mozogni is alig bar, még mindíg jön egy kis vér, volt már ilyen valakinek. Szigorúan fekszik, nagyon vigyázok rá. Az én időmben nem volt ennyi nyvalya, úgy látszik más világban élünk. Szerintetek mit tegyünk?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch és anyukája,
Szerintem hívjátok fel a dokit, ha lehet és kérdezzétek meg tőle, ha őt nem éritek el, akkor pedig ügyelet. Nem játék ez sajnos és inkább előzzük meg a bajt. Bocs, hogy így rutintalanul beleírok, de szerintem ne várjatok vele!

szorítunk!
puszi
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

tubikriszta
Köszi, hívtuk a dokit, szigorúan feküdni, ez majdnem vetélés volt. 3x2 megne B, 3x2 Rutascorbin, és igyon egy pohár bort. Nincs is evvel semmi gond, nálunk rengeteg az alkohol, mivel nem isszuk, de mindíg kajuk. De Witch allergiás az alkoholra, kiütéses lesz tőle. Persze lehet, hogy most ez is másképpen működik majd. Mert az étrendje rendesen megváltozott. Amit eddig szivesen megevett azt nem szereti, de vannak dolgok amire ráse tudott nézni és most azt kéri enni. Majd jelentketzünk addig is viszlát.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

próbálja meg a Sangriát, mert az finom édes, azt talán könnyebben meg tudja inni.

Szorítok! Vigyázzanak magukra!!!

Kép
tubikriszta

Witch

tokaji aszut idd,nekem azt kellett!!!Súlyosabb esetre pedig metaxát!!!Hidd el tapasztalatból írom.Doki javaslatra.

Bocsi hogy most nem írok másnak,hamarosan jövök.

Kép
lukrécia

Witch! Vigyázz magatokra! Nagyon izgulok érted! Kép 6 fogú :)

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Lányok, megnéztem a tali klippet..mikor talizunk? most vasárnap kopaszi gát? hirtelen ötlet.. :oops:

Kép

vicuska2007

Sziasztok,

Witch,
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! Kitartás!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ma voltam CT-n, holnap lesz csak eredmény, úgyhogy holnap jelentkezem majd.

Sok puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Lukrécia
Ivott aszut, de azt mondja még most sem finom. Vajon meddig lesz "alkesz mami "?

Zsókuci
nagyon várjuk mi is a holnapot, reméljük mindeb rendben lesz veled.

Vicuska
a lányod egy mosoly album, csoda szép.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok

Witch!!

Nagyon vigyázz mert ha nő a baba mögötti hematóma az lelöki a babát!! Ezt nekem annak idején a Konc mondta. nekem is volt egy hematoma pont a baba mögött de olyan kicsi volt hogy nem vérzett. Csak u.h.-on vették észre. Utána magátol fölszivódott.
Kitartás !! Nem lesz baj szurkolok!!!!!

Kép Kép Kép

Kép
fiona66

Fona
Witchnek a baba alatt volt a hematóma, tehát tőle lentebb , a doki szerint ha kiürül már nem lesz baj. Nem veszélyzteti már a a picit. Csak szért aggódjuk az agyunkat,de azthiszem ez érthető.
Csuda kis fickó a fiad.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch!

Nekem az egyik babán volt a hematoma és sok fekvéssel+Rutascorbinnal és magneB6-al elmúlt!Ne aggódj minden rendben lesz!A derekad meg valószínű az egyforma fekvéstől van,mert ugye szinte csak a hátadon tudsz pihenni!Én ikresszoptatós párnát vettem és azzal oldalra is tudtam fordulni,így jól kipárnáztam a pocakomat!És kicsit könnyebb is volt!
Ne stresszelj,mert érzi a baba,tudom könnyű mondani!
Ja én sem bírtam meginni semmit,borra gondolok!Nem is szeretem!
Drukkolok nagyon!

Csajok!
Nagyon szépek a babák és gratulálok afogacskákhoz!
Sajnos csak gyorsban néztem át és nem nagyon emlékszem rá!

Zsókuci!
Drukk az eredményért!

Rebe!
Ne aggódj,teljesen normális,hogy kivagy,mint a liba és a kedved sem happy.Sajna ez egy darabig ilyen lesz,utána meg másért leszel fáradt!A babákat is megviseli ez a rengeteg front,ők is nyűgik!Mi az első 6hétbenegy ágyban aludtunk a babákkal,mert egyszerűbb volt,mint átmászni a másik szobába!Utána már csak hajnalban hoztam át őket,de addig együtt egy kiságyban altattam őket,majd szépen lassan vissza a saját szobájukba!
Én is veszekedtem,sírtam,kiborultam,de ez normális,plusz még a hülye hormonok is cseszegetik az embert!

Bibarka!
Itt is grat a fogacskákhoz!Majd írok!

Friss anyukák!
Átfutottam,hogy kűzdötök a nem alvással és a kajálással!Nem csodálom,az idő tragédia,kimerültek ettől ők is!Kitartás nektek!

Luki!
De jó,hogy rendben van a kaki!Már megnézném magamnak élőben ezt a gyönyörűséget!

Nálunk Dórinak kibújt a bal alsó egyese!Mindenhol feláll,annyira tekernek 4kézláb,hogy alig van időm utánuk menni!Balu is térdel már!Ja a legújabb,hogy fogócskáznak és hívják egymást sikongatva,meg puszilgatják egymást!Édesek!

majd írok még ha lesz időm!

Mindenkitől bocsi,akinek nem írtam!
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Witch
Nagyon szorítok értetek!Sajnos a sok fekvéstől megfájdul az ember dereka,sokat váltogasd a fekvőhelyzetet.Witch mama sok-sok masszír jót tenne neki :wink:

Zsókuci
Sok-sok gyakorlás és profi leszel!Remélem a Ct eredményed tökéletes lesz!Ha nem tudnék jönni már a héten nagyon jó nyaralást kívánok!!

Zuzmo
Pont most mondta egy ismerősünk,hogy az első gyerek náluk is rumlis volt,viszont ez a második olyan mint Kristóf!Remélem most már lassan nekünk is megadatik ez a rendszeresség :D és irigy-birigy

Elan
Mi 7-kor fürdetünk,Boti erre állt be már vgy 2 hete.Aztán esti turbó kaja(hihetetlen mennyiség!szombaton 240-et evett,tegnap és vasárnap 180-at evett!)ztán 9-től 2-3-ig alvás.Sajnos esténkén pótolni kell,ne elég a cici,A rejtett tartalék elfogyott,sajnos holnaptól tápszerrel kell pótolni,ha csak holnapra nem történik csoda és eleget fog termelni a cickóm.Elkezdtem ma a Hipp szoptatós teát inni,remélem ez nem fog puffasztani se engem,sem gyereket.Kiváncsi vagyok nálad hogy válik be ez a csoda kapszula,mert ha jó én is kipróbálom!
Kicsit megnyugodtam,hogy ti is(Rebe és Kriszta is)Ugyan úgy szenvedtek mint én.nagyon várom már a 6.hetet hogy változzon egy kicsit a rendszer,mert napközben még mindíg keveset alszik Boti és éjszaka 4-tól óránként szopizik délelött 11-ig.Ma végre én is tudtam aludni délelött míg ő is szunyizott.

Moték
nagyon jó nyaralást kívánok,érezzétek nagyon jól magatokat!

Vicuska
én benne vagyok :D és még mindíg gyönyörű a lánykád!!
gabicsibe

Benszi
Látszik nem éhezteted ezeket a gyerkeket!Balu a pelusos képen olyan mint egy kis Butha!Nagyon édesek!

És a kedvenc képem :D
Kép
gabicsibe

Rami, Balu, Dóri, Boti, csodaszépek vagytok!

Nekünk elvileg jó a vasárnap délelőtt, négyre megyünk Agárdra egy kerti party-ra, tehát még beleférhet. Már nem szeretnék lemaradni rólatok!
Állítólag idő jó lesz.

Enyémek is mennek mint a motolla egész nap. Lili megtanult lépcsőt mászni :shock: :roll: na az a finom :wink:

Dorci egyre többet dumál. Lili még mindig nagyon félős, ha jön valaki, v. megyünk valahova elkezd sírni és tíz percig ül az ölemben és szorítja a kezemet, aztán elindul és beszáll a játékba. Kíváncsi vagyok, meddig fog tartani nála.

Judit

tegnapi "inkuszökevények" buli

Kép

Hölgyek

Kép

jucicuki

Gabicsibe!
Nagyon édi,ahogy mosolyog Boti!

Juci!
Édesek az inkuszökevények!

Nálunk Dóri éjjel 2xkelt enni,Balu 1x.Nappal annyira leköti őket a játék,hogy nem akarnak enni!CSak fogócskáznak és gyömöszölik egymást!No meg fedezik fel a világot!Már fiókokat nyitogat Dóri!És mindig mennek egymás után!Általában Dóri viszi bele a rosszba Balut,nem fordítva!

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok,

Először is mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat fürdés-ügyben, sajnos egyelőre nem sikerült konkrét időpontra beállni, de szeretném megcélozni a 8 órát. Gabinak tegnap volt egy vérvétele, a dokinénink arra tippelt, hogy azért sír majd minden kaja után, mert éhes marad. Szóval délután most mi is pótolgatunk, de nehéz eldönteni, hogy mennyivel, mert néha csak 80-ra vágyik, pedig még lenne tejem, néha meg 150-re... azt mondta a dokinéni, hogy igyekezzünk megcélozni a napi 600 grammot... Már nekünk is csak 1 deci tartalék van a fagyóban, utána tápszer... sebaj, azt is túl lehet élni, csak ne éhezzen a mókuska...

Hoztam képet, itt lehet megnézni a többit:
http://gallery.elan.rulez.org/elan/Gabo ... 07-furdes/

Kép

Kép
elan

Sziasztok!

Mot család, Napcsi család,
Fúúúúú, de irigy vagyok, hogy Ti most nyaraltok! Remélem jó időtök van, szuperjól érzitek magatokat, és hoztok majd egy csomó képet!!!! :D :D :D

Rebe,
Ez a sírnihagyásos dolog elég kényes téma. Egy másik fórumon totál nekem estek páran, amiért azt mertem írni, hogy nálunk bizony előfordul néha, hogy sírni hagyom a leányzót. Nem sokáig, nem sokszor, de szerintem szép lassan meg kell tanulnia, hogy néha türelmesnek kell lennie… Emiatt azon a másik fórumon azzal vádoltak, hogy keményszívű vagyok, és fogalmam sincs a szeretetről… Na, mindegy.
Neked még nehezebb lehet, nyilván nem tarthatod folyton a kezedben mindkettőt… De hidd el, idővel jobb lesz, amikor már leköti őket egy-egy játék sokkal kevésbé igénylik majd a kézbenlétet. :D A türelmetlenség pedig ilyenkor teljesen természetes. Velem is előfordul néha, még most is. A képek fantasztikusak, és még sírósan is gyönyörűek a lánykáid! :D :D

Luki néni,
BOLDOG LUKRÉCIA NAPOT!!! :D :D

Bibar,
Gratula a 2. fogacskához!!! Amúgy nem szúrtál el semmit! Ezt találtam a Chesti által belinkelt fejlődéses leírásban: „6 hónapos korban a baba a szülők távollétére félelemmel reagál, még nem tanulta meg, hogy nem örökre mentek el, összezavarodik, világa értelmetlenné, üressé válik ezért sír”.

Estrella,
Örülök, hogy jelentkeztél! Meg szoktalak lesni Benneteket az iwiw-en is! Csudaszép a kiscsajod, és kitartás!!! :D

Elan, Gabi, ToldiKriszta
,
Annnyira jó nézegetni ezeket az icipici babákat! Hihetetlen, hogy Zsófim meg már 5 hónapos! Hiszen nemrég még ő is ilyen törpike volt, most meg már 68-as ruhákat hord… :D

Gabi,
240-et megevett Boti??? Ááááááá…. Nem semmi! :D Zsófi soha nem evett még ennyit egyszerre!

Benszi, Juci,

Édesek a gyerkőcök, és továbbra is le a kalappal előttetek!!!! :D

Zsókuci,
Várjuk az eredményt! De jó, hogy Ti is mentek nyaralni! Legalább pihensz végre egy kicsit! :wink:

Fiona,
Milyen nagyfiú már a te kis Döbrögid! :D

Vicus,
Megzabbanthatnám ezt a kis gyönyörűséget??? Légyszi….:D :D :D
Még nem tuti, de lehet hogy jó lesz a hétvége… Én már annyira szeretnék talizni! :D

Csajok,
Felkerült a blogomba Zsófi első klippje! A zene ismerős lesz, remélem Chesti nem haragszik érte, de nálam is régóta nagy kedvenc ez a szám, és olyan jól passzol az egészhez. :D

Kép

Kép
mamm

Sziasztok,

Ma lett meg a CT-leletem, minden negatív... :roll: Nem jutottam most sem előrébb a megoldással. :cry: :cry:

Még nem tudom hogyan tovább. Részben örülök, hogy minden rendben, másrészt nem, mert nem lett diagnosztikai értékű.

Puszi, és köszi, hogy gondoltatok rám.

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok,elveszett bárányka jelentkezik .Előre is elnézést kérek,de csak ezt az oldalt volt időm elolvasni és reagálni rá :oops: .

Tubikriszta gratulálok Eszterkéhez,nagyon szép Kislány!

Zuzmó tényleg nagyon szerencsés vagy,hogy ilyen jó Kisfiad van.
Gyönyörűek mindketten(azért a képeket mindig megnézem).Jázmin,hogy viszonyul az öcsikéhez?

Zsókuci drága kitartás a tanfolyamhoz!Drukkolok,hogy minden rendben legyen a Ct eredménnyel!Érezzétek nagyon jól magatokat a nyaraláson,millió puszi Neked!

Rebe gyönyörűek a Lányok!Zsani tiszta apukája ugye?

Witch és anyukája,nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen!

Fiona nagyon édes Döbrögi hihetetlen,hogy már milyen nagy!

Benszike drága gyönyörűek,zabálnivalóak azok a hurkák.... :o .Sok puszi!

Gabi el vagyok olvadva Botitól,nagyon szép kisfiú.Nem mondom van étvágya :shock: !

Vicuska gyönyörűszép a 6 fogú Ramika!

Juci inkuszökevények gyönyörűek!Hamarosan te is kétfelé szaladhatsz :wink: !

Elan Gabi is csodaszép kisfiú!

Mamm megnéztem ám a múltkor a blogot(azóta nem volt időm,de majd pótolom :oops: )nagyon jól sikerült ügyes vagy.Zsófi baba álomszép kislány!

Falatka,Oli,Lencsilány,Dóri is gyönyörűek(remélem nem hagytam ki senkit)!

Mi jól vagyunk Csajok időközben szobatiszták lettek :D !Már csak a héten van bölcsi,aztán szünet 5 hétig,mi is szabin leszünk már nagyon várom,végre együtt leszünk :) !

Teszek fel képeket még,aztán rohanok Értük(bocs ha kicsit össze-vissza voltam,de ilyen a dolgozó nők élete sajnos).

Kép
Kép
Kép

Mindenkinek millió puszi!

lippa

Lippa,
Köszönöm a bízalmat, de Toldikrisztáé Eszterke, de olyan jót mosolyogtam rajta, hirtelen azt hittem, hogy TE már tudod, hogy lányom lesz :))))
Nagyon aranyosak a lányok és milyen szépek!

Zsókuci,
Örülök, hogy a CT-n nem mutattak ki semmit, viszont nem tudom, hogy még hova lehetne menni, hogy mondják már meg mi a bajod....

Lányok,
Gyönyörűek a lányok és fiúk!

Üdv
Kriszta

Kép
tubikriszta

Tubikriszta-Toldikriszta ezer bocsánat(így jár,aki ritkán jár erre :oops: )!

Toldikriszta nagyon-nagy gratula Eszterkéhez!

Tubikriszta sokan mondták már,hogy boszorkány vagyok :wink: :D !

Zsókuci drága nagyon örülök,hogy negatív lett a Ct eredményed,viszont annak örülnék már a legjobban,ha kiderülne mi a baj okozója!

Lippa

lippa

Rami,Balu,Dóri,Boti,Gábor,Petra,Lilla
GYÖNYÖRÜEK VAGYTOK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Benszikém
pusszantalak és majd hivlak :wink:

Zsókuci
örülök hogy rendben vagy bár igy még mindig nem tudjuk mi a baj :oops: :oops:

Mamm
ez igaz,köszi :wink: :wink: :wink: megnézlek majd titeket :wink: :wink:

bibar

Sziasztok!

Ma voltam a kombinált szűrésen.
Levették a vért, 2 hét múlva lesz meg az eredmény.
Pöttömke rendben van, tarkóredő 1.7 mm, BPD 21 mm.
Nagyon aktív a Drágám, a doktornő alig tudta megmérni.:)

Kép
nika28

A babákkal szinte alig tudok betelni! :)

Mindenkinek gratulálok ezekhez a szépségekhez! :)
Egész nap el tudnám Őket nézegetni.:)

Kép
nika28

Elan
Nagyon édes Gábor!Bátrak vagytok fürdetés ügyileg!Boti nem is tudom mit szólna hozzá ha csak így fognánk.Ő még csak mostanság kezdi élvezni a fürcsit.Milyen a kapszula,van változás a hozamban?

Mamm
Remélem nem vetted a szivedre ezt a badarságot!
ez a 240 egy extrém adag volt,mert szerencsére azóta nem evett ennyit.Kicsit én is soknak találtam.

Lippa
Még mindíg gyönyörűek a csajok :D

Hát ma jól kibőgtem magam.Sajnos én elég nehezen fogadom el ezt a tápszeres pótlást.Beletörődtem,hogy este kell,de hogy ma nappal is kellett teljesen kikészített!Viszont most este nem kellett neki, elég volt a cici.Ki érti ezt?
gabicsibe

Benszi
Még mindíg szépek a gyerkőcök, öröm rájuk nézni.

Helyzetjentés:
Witch szigorúan fekszik, néha még barnázik, a derékfájása már elviselhető. Szerintünk nő a BABA és úgy látom a poci is gyarpodik.

Elan
Nem semmi ez a fürdetés, látszik mennyire élvezi.

Lippa

biztosan boldog az életed, hiszen két kis anygyal él veled.

Gabicsibe

Nemzedékek nőtek fel anyatej nélkül. De nemrég hallottunk a kecskeruta teáról léci olvass utána állítólag növeli tejcsit.
Egyébként gondolj arra, hogy Te sem eszel minden nap ugyanolyan mennyiséget. Nyugi, ha éhes jelezni fog. Befolyásolja az étvágyukat még az időjárás is, hiszen a nagy melegben mi sem vagyunk éhesek. Jó ANYA vagy nem lesz semmi gond.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Gabicsibe, a párom bátor, én nem mertem volna ekkora vízbe, így belemártani Gabit, de mikor láttam, mennyire odavan érte, elfogadtam, és örülök neki, hogy ilyen kis vizibolha :) Nagyon klasszakat mozog, elrugja magát a kád falától, tekereg, imádja :D

A MoreMilk jó! Sokat nőtt a tejhozamom, más kérdés, hogy még így is kevés. Ma hozzá kell nyulnunk a tápszerhez, de nem kísérletezem tovább, mert sajnos Gabi vérképe nem lett jó :(

A kórházban is vérszegénységet állapítottak meg nála, és azóta tovább csökkent a vérmennyisége, ezért kedden megyünk a hematológiára. A gyerekorvosnő szerint most "tömni" kell Gabit, el kell érni, hogy minél többet egyen, kiegészíteni az anyatejet mindenképp, hogy ne kelljen majd transzfúziót kapnia. Meg néznek most majd ellenanyagokat, lehet, hogy valami gáz van a vércsoportjaink között, bár ezt nem hinném, mert a párom is és én is pozitívak vagyunk... de lehet, hogy ez nem számít, nem tudom.

Igyekszem nem megijedni...

Kép
elan

Elan, Gabicsibe!

Remélem jót tanácsolok e nektek, próbáljátok meg szopizás után a fejést. Mivel semmi sem olyan hatékony tejtrmelő módszer -akármit is mondanak - mint a szoptatás és hát a fejés rögtön jön utána. A mell annyit termel amennyit a baba szopik. Ha "becsapod" és szopi után fejsz "elhiteted" vele, hogy többet kell termelni és a következő alkalomra többet termel. Nem szabad attól félni, hogy nem marad a következő etetésre. Valamennyi tej mindíg van a mellben és ha addig fejsz amíg jön belőle akkor akkor tudod fokozni a tejtermelést, így remekül be lehet állítani a kereslet kínálatot. Én pont fordítva voltam mint ti, ezért csak annyit fejtem ki amennyit muszáj volt, hogy ne termeljen túl sokat. Most ott tartunk, hogy nagyon elvétve kell fejnem vagy inkább egyáltalán nem. Az is segít ha minnél gyakrabban teszed cicire. Nem baj ha két óránként. Nappal biztosan belefér, ha éjjel nem is akarod keltegetni. A háztartás le van sz@rva ilyenkor, aza lényeg, hogy jól lakjon a gyerek. A tápszerrel óvatosan kell bánni, mert az gyorsan kiválthatja a tejet. Egy ismerősöm folyton attól rettegett, hogy nem elég a gyereknek az anyatej amit szopik, mert "csak" ennyit meg annyit mutatott a mérleg. A gyerek gyorsan fel is hagyott a szopival, mert a tápszer egyszerűbb volt és egyszercsak több lett a pótlás mint a tej és szépen el is apasztotta anyuka a saját hülyesége miatt.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki pótol az rossz anya, hanem azt, hogyha van tej akkor csak azon kell dolgozni, hogy sok legyen, illetve elég és jó szoptatási technikával dolgozzon a baba Nem szabad állandóan méregetni a gyereket. MInden héten más mennyiséget igényelnek ezzel jól be tudják anyut paráztatni.

Egyébként az István kórháznak van szoptatási ambulanciája, nyugodtan fel lehet őket hívni, nem szégyen tanácsot kérni. Első gyereknél senki sem tudja egyből a trükköket.

remélem nem vettétek kioktatásnak a dolgot, csak szeretnék segíteni. Bár én szerencsére Jázival sem küzdöttem ilyen problémával, de az elején én is attól tartottam, hogy nem lesz elég. Pedig elég volt csak én hittem, hogy nem lesz. Aztán fejtem, mint a güzü és állandóan ki kartak durrani a cickóim, úgyhogy visszavettem. Persze a sok folyadék is nagyon fontos, meg a rendes kaja.

Na puszi , lépek, míg alszanak a kölkök rendet rakok.
ha esetleg van kérdésetek szívesen válaszolok...
Kitartás és ahogy Lenin mondta. :D .,.Fejni, fejni, fejni.. csak más szavakkal

Kép
Kép
zuzmó

Zuzmó, szerintem nagyon klassz dolgokat írtál, és normális esetben én is így csinálnám, sőt csináltam is. Csakhogy tegnap/ma kiderült, hogy Gabi vészesen vérszegény. A vérképe olyan pocsék lett a kórházihoz képest, hogy beutaltak minket keddre a Gyermekklinika hematológiájára egy hematológus-onkológus szakemberhez.
Most a cél az, hogy szopjon, amennyit csak tud, de ezzel párhuzamosan muszáj adni neki a tápszert, és nem szabad arra várni, hogy mikor termelek annyi tejet, hogy elég legyen neki; most sok múlik majd azon, hogy rengeteget egyen, és gyarapodjon.
Nagyon meg vagyok ijedve, remélem, nem lesz baj... :cry:

Kép
elan

Elan

Abszolút megértelek, ha kell akkor kell.Attól nem leszel kevesebb, ha pótolsz.

remélem hamarosan rendbejön Gabi és visszazökkentek a rendes kerékvágásba.Be is kell feküdjetek? Szorítok nektek nagyon és fel a fejjel.A kisfiad bebizonyította már , hogy erős legényke. Minden rendben lesz!

Kép
Kép
zuzmó

Sok a dolgom, mert szombat reggel indulunk nyaralni, de ezekkel a képekkel még adós voltam. :oops: Kép Első fürdés a Balcsiban Kép Ez nem olyan jó, mint a Balaton, de azért fürdeni a kertben is lehet Kép egy mostani kedvenc

Csajok, végigfutottam az oldalt, annyira szépek a babócák :lol: :lol:

Mamm, én ezért szeretek ide írni, mert valahogy érzem, hogy itt, magunk közt :lol: nincsenek rosszindulatú hozzászólások csak azért mert , mert különbözőképpen gondoljuk, vagy csináljuk.
Fel a fejjel :wink:

Gabicsibe, nagyon megértem, hogy el vagy keseredve :cry:
Én is átéltem ugyanezt, és talán a mai napig sem sikerült feloldódnom ezügyben. De ha már kisírtad magad, akkor lépj tovább, ne emészd magad!
Nem ezen múlik a szereteted, az anyaságod! Fel a fejjel!

Elan, drukkolok nektek!

KépKép
naposoldal

Napcsi, Nórinak nagyon boldog névnapot! Jó utat Nektek!

Lippa, csodaszépek a csajok! Jó pihizést együtt!

Elan, jobbulást Gabinak!

Gabicsibe, tudom mit érzel, én is majd belehaltam, hogy nem tudok csak tejet adni a csajoknak, szoptattam, fejtem, ettem-ittam, de kettőjüknek nem és nem volt elég. Hidd el nem ez számít!

Judit

jucicuki

naposoldal
olyan jóki snyomorgatni való ez a csöppség, győnyörű.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Gabicsibe, én is rengeteget bőgtem mostanában a tápszerezés miatt... most már nekem is pótolni kell napközben is. Viszont nagyon mérges is vagyok, mert ezt az egész parát, hogy aki tápszert ad a gyerekének, az alsóbbrendű, a babamagazinok és egyéb babás kiadványok ültették el a fejünkben, nekem legalábbis a terhességem előtt semmi bajom nem volt ezzel a dologgal...

És ha nem csinálok ebből az egészből hiúsági kérdést, nem várok a csodára, hogy legyen elég tejem, hanem esetleg már korábban hozzányúlok a tápszerhez, akkor Gabi esetleg most nem lenne vérszegény... persze nem tudhatjuk, de én most már nagyon mérges vagyok magamra amiatt, hogy hagytam, hogy éhezzen szegénykém.

Zuzmó, ez eddig meg sem fordult a fejemben, hogy befektethetnek :( Te jó ég... Valahogy olyan nehéz elhinnem, hogy bármi baja lenne, olyan szépen fejlődik, nő, és érdeklődő, élénk, bámészkodó, egy beteg gyerek szerintem nem ilyen. Szóval bízom benne, hogy megnyugtatnak majd.

Kép
elan

Elan - ne keseredj el, úgy látszik valami van a levegőben. Tegnap óta mi is pótolunk, nekem sincs elég tejem. Hiába iszom a teát, sokszor már a fülemen jön ki, vettünk homeopátis gyógyszer, vettünk 6000.-Ft-ért valami csodakapszulát, hát nekem nem igazán jött be. Hiába fejem minden etetés után, csak nem akar több termelődni. Szerintem ez is alkati kérdés, lehet fejni reggeltől estig, ha nem akar beindulni rendesen akkor nem fog. Sajnos sokan azt hiszik ha valaki tápszert ad a gyerekének lustaságból teszi, mert nincs kedve cicire tenni, pedig csak egyszerűen bármit csinál csak nem jön annyi tej.
A kórházban amikor még nem volt tejem, ott a csecsemősök mondták, hogy ne olvasgassak a szoptatással kapcsolatos cikkeket, mert csak felidegesiti az ember magát ha nem úgy alakul ahogy a nagykönyvben le van írva. Közölték, hogy felnöttek úgy emberkék hogy tápszert kaptak és teljesen egészségesek. Végül is ha belegondolok én is ehhez tartozok, mert anyukámnak se volt. Szóval ne hibáztasd magadat, és ráadásul ahogy leírod Gábor nagyon jó baba, így tuti nincs semmi baja, ráadásul csodaszép, nagyon jók a fürdetős képeitek.
toldikrisztina

Hát csajok nem is tudom mit mondjak!

Elan, ha nem volt szó befekvésről akkor biztos nem kell, hanem csak vizsgálat lesz. remélem.
Bevallom az írás előtt cscak átfutottam amit ti írtatok és az kimaradt, hogy "tömni kell". Bocsi, hogy ilyen figyelmetlen voltam.

Én nem ítélem el azokat akik a tápszerre kényszerülnek. A szoptatás sokkal egyszerűbb, nem hiszem, hogy lusta lenne aki bajlódik a tápszerrel. Miután elválasztottam én is adtam Jázminnak, akkor jöttem rá milyen jó sorom volt a cicivel. Nem kellet fertőtleníteni,méregetni, keveretni, hűteni stb.
De ha szükséges akkor semmi esetre nem szabad bűntudatot érezni vagy kelteni az anyában. Ez semmi esetre nem jelenti azt, hogy nem lenne jó anya, hiszen táplálja a gyermekét . Az egyik okos könyvem így kezdődik: Tökéletes anya nincs, elég jó annál több." Érjük be ezzel és ne akarjunk mindennek és mindenkinek megfelelni, csak a babánknak.

Szerintem sem szabad teret adni az elvakult szoptatásmániának.

Hű most menenm kell, de majd még jövök.

Kép
Kép
zuzmó

Lányok, itt mindenki annyit küzdött a babákért, hogy itt rossz anyuka nincs!! Komolyan! Mindenki szuper!

Napcsi, Nórika eszméletlen cukkancs! Egyszerűen imádnivaló és nagyo hasonlít az apukájára!

Sharon, régen nem jelentkeztél! Követelem Domi baba képeit!

Zsókuci, hát az jó, hogy minden negatív. De akkor mi is lehet a gond?

Raminál minden nap hoz valami újat! Az ágyon már támaszkodva megáll és a "babababa" után ma a "mamamama" amit egész nap hajtogat. Mászik, játszik, pakolgat, csörög, zörög. Annyira édes! Hétvégén irány lesz a strand, had pancsizzon.
Friss képek: Kép Kép anya azért be volt sz..va. :)

Kép

vicuska2007

Witch,
Hogy vagy? Remélem minden okés.

Vicuska,
Tündéri Rami! :D Nekem olyan nagy kedvencem, huncut kis mosolygós pofija van!

Benszi,
Csuda jópofák a gyerekeid, mint mindig! :D Olyan vidámságot árasztanak a képek, amiket felraksz!

Gabi,
Nemcsoda hogy kedvenc ez a kép, nagyon aranyos Boti!

Mamm,
Hát igen, az biztos hogy kényes téma. Én mondjuk ugyanúgy gondolom mint te, hogy attól, mert néha kis időre sírni hagyom, még nem vagyok kegyetlen, nem szeretem őket kevésbé.

Zsókuci,
Annak örülök, hogy negatív a lelet, de annak nem hogy nem jutottál előrébb. Gondolom ki is vagy emiatt. Na de most inkább a nyaralás az első, érezzétek jól magatokat!

Lippa,
Fogalmam sincs, hogy Zsani az apukája-e. :oops: Van aki szerint igen, többen viszont azt mondják én vagyok. Nem tudjuk. Gondolom majd idővel, ahogy alakulnak, jobban kiderül. Csodaszépek a lánykáid! :wink:

Nika,
Örülök, hogy minden rendben a picurral!

Naposoldal,
De jók a képek! :D

Elan,
Nagyon sajnálom ezt a fránya vérképet. A kórházban is már mondtad, hogy ez gond, azt hittem nem jön majd ez elő.
Szerintem nem szabad semmiféle hiúsági kérdést csinálni a tápszerezésből. Én ezért is nem olvastam semmiféle cikket erről. Mindig azt gondoltam, ha gyerekem lesz, biztos hogy lesz sok tejem. Aztán itt van. :roll: :oops: Épphogy van valami kicsi. Nem mondom, hogy nem volt rossz érzés, amikor az elején rájöttem, hogy fog kelleni a tápszer, és most is néha nem fog el a rossz érzés emiatt, de ettől még nem vagyok rosszabb anya. Mindig arra gondolok, hogy az életben maradásunk alapfeltétele a táplálkozás, és ha ez nem megy a gyerekeimnek a tejből, akkor menjen tápszerből. Inkább mintsem hogy éhezzenek.

Kriszta,
Szerintem is lehet valami ebben az alkati kérdésben. Nálunk kiderült időközben, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek nincs teje. Nem is tudtam, hogy anyumnak sem volt, unokatesómnak sem. És tényleg, ugyan én kaptam más anyukától tejet, de pl. a párom tápszeres volt, és nem volt többször beteg, mint bárki más.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Itt is egy elveszet bárányka. :wink:

Húú, olvasom az utolsó oldalt. Szopi-gondok, tápszeres pótlás, elkeseredés!

Csajok! Én és Máté vagyunk az élő példa, hogy lehet úgy a szoptatás mellett a tápszer, hogy nem fogy el a tej, és a gyerek sem hagyja abba.

Elan,
nálunk nem vérszegénység, hanem kiszáradás volt az, ami miatt beadtam a derekam. Jól beijesztettek, és v.szeg akkor már az ideg miatt sem indult be rendesen. A másik dolog, hogy még valamikor a terhesség alatt olvastam arról, hogy, ha nem kap elegendő tápanyagot a csecsemő, akkor a szervezet az agy fejlődésének rovására a testi fejlődésre hasznosítja a táplálékot (most itt mindegy, hogy anyatejről vagy tápszerről legyen szó). Sajnos, nem emlékszem hol olvastam, és nem is találom azóta sem ezt az írást, de nagyon megmaradt bennem.

Nekem sem lett több tejem, hiába fejtem, de legalább a mennyiség sem csökkent, mindig volt annyi, h legyen kedve Máténak szopni. Sokszor úgy marad abba a szoptatás, h a kevés a mennyiség, a gyerek rájön 3-4-5 hónaposan, h az üvegből jön, ahhoz dolgozni sem kell nagyon, így szépen abbahagyja. Máté is próbálkozott, de nem adtam fel, elalvás előtt, ébredés után, még félálomban (lesben álltam, és, ha nyöszörgött mentem) mindig kínálgattam. Nem volt könnyű, de szerintem megérte. Ha szopott, ha nem, én 2 óránként fejtem.
1 éves korában hagytam abba a fejést. Jött is a kistesó, akkor úgy tűnt nem kell neki, de pár hét után újra kedvet kapott. Még mindig szopik reggel és este (néha napközben is), és addig hagyom, amíg szeretné, és nekem sem kényelmetlen. Igaz néha most fáj, ha rákap, de ez a terhesség miatt van, és csak egy pillanat az egész, amíg szívni nem kezdi. Komfort-szopizni nem hagyom, sajnálom, de nem vagyok élő cumi!! Ahhoz féltem a kicsit a pocakomban. Ki tudja, kiváltana-e méhösszehúzódást egy hosszadalmasabb szopizgatás?!

Szóval lányok! Ne adjátok fel! Pár korty anyatej is sokat számít. Máté 1x volt beteg 1 éves korában, miután kevesebb lett a tej (amikor terhes lettem) sorozatban jöttek a betegségek. Talán nincs köze az anyatejhez, de én hiszek abban, hogy annál jobb immunerősítő nincs.

Aztán magunkról pár szót! Voltunk pár napot a Mátrában (lesznek képek is, ha áttöltöttem), amúgy egyhangúan telnek a napok. Próbálom értelmes elfoglaltságokkal feltölteni. Most már jobban érzem magam, több az energiám, többet tudok mászkálni.

Lasan 16. hetes a pocaklakó, kezdem érezni a mocorgást. Annyira furcsa, de nagyon vártam már. Máté mellett nem igazán figyelek magamra, és sokszor csak este jut eszembe a baba a hasamban. Ilyenkor lelkiismeretfurdalásom van, aztán megnyugtatom magam, hogy azokból a dalokból, mondókákból, érzésekből neki is jut, amelyeket Máté kap tőlem.
És vissza az eredeti témához. Ha nem lesz elég a tej, lelkiismerefurdalás nélkül fogok a tápszeres dobozhoz nyúlni. És v.szeg a két gyerekkel nem tudom majd megoldani a rendszeres fejést, így nem is lesz még annyi tej sem. Erre is készülök lélekben, de azért elsődlegesen bízom abban, h talán a már felkészült szervezetem jobban megbírkózik a tejtermelés feladatával.

Zuzmó,
látom, most Te is többet jössz! Egy nagy kérdés? Kristóffal milyen volt a pocaknövekedés? Most már látszik, le se tagadhatnám, de nagyon furcsa, hogy egészen fönt érzem a hasam. A gyomrom szinte kidülled a bordáim alatt, ha a gyomrom az egyáltalán. Mindenesetre jóllakottan egész szép méretet produkálok.
Örülök, hogy jól mennek nálatok a dolgok! :lol: Én is bízom egy jól evő-alvó újszülöttben. :wink:

Ne haragudjatok, hogy egy kicsit össze-vissza írogattam, kapkodtam!

Megyek, mert nálunk ilyenkor már fürdés kezdődik. 11-től alszik kb. 1,5 órát, és ilyenkor már fáradt. Nekem nagyon jó így, mert korán elalszik, és még marad az estéből kettőnkre, vagy csak olvasgatok, elmaradt házimunka, ilyesmi. Szerencsére reggel alszik 7-ig.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
share

Witch Mama
Köszi a biztatást és az ötletet!Mindent kipróbálok,hogy legyen tejci.Igazad van én is tápszeres baba voltam és a párom is és mind a ketten egészséges felnöttek vagyunk.

Elan
Sajnálom,hogy romlott a vérképe Gábornak!Viszont aban igazad van egy beteg baba nem ilyen!!Biztos nem lesz semmi baj vele!Szorítok!!!

Zuzmó
Jókat írtál csak az a baj,hogy én ezt mind csinálom,de valahogy nem akar több lenni :( Tegnap már a sörhöz(persze alkohol mentes volt :D) folyamodtam pedig nagyon utálom az ízét.Az evést mindíg úgy kezdjük,hogy mindkét cici és csak aztán a tápszer.Mi nem nagyon méregettük Botit,mert láttuk rajta mennyire kerekedik,de mikor két cici után sirdogált akkor kezdtünk gyanakodni és méregetni.Sajnos beigazolódott a sejtésünk,hogy már nincs elég tejci estére.Viszont rájöttem,hogy hajnali négytől reggel 10-ig-11-ig szopizunk óránként és nem alszik rendesen az sem jó.Tegnap óta délelött is kap tápit szerencsére nem kell sokat csak 30ml környékén és órákat képes aludni,mert jól lakott,napközben elég a cici.Tegnap már jobb volt az én lekemnek is,elfogadtam hogy ez van és ha ez kell a fejlődéséhez hát legyen.Én is küzdeni fogok a végsőkig,hogy a cici legyen az első és remélem sokáig így lesz.

Holnap irány a patika és megpróbálom én is a csodakapszulát :D és a teát!
Mindenkinek köszi a biztatást :D
gabicsibe

Napcsi
csodaszép Nóri!nagyon jó nyaralást kívánok nektek is!

Rebe
Bálint is megálapította,hogy Zsani apukájára hasonlít inkább,de a te vonásaidat is látni rajta :D
gabicsibe

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?