Hajni!
Ennyire nem jó ám a szemem!
Én a PÉ-det a W alakú részre raknám, onnantól settenkedik felfelé szerintem szép lassan. Ha a cikluseleji két magasabb hőt kiveszed, az alaphődet lejjebb fogja rakni és akkor a Ferty is valahova oda fogja tenni a PÉ-t jelző vonalat valószínűleg.
Akkor pedig....... számolj csak!
Mamint!
Hát összehasonlító táblázatom nincs, de számomra a következők számítanának:
- Legyen rajta félprogram (az olyan dumáknak, h. "a 89. érzék figyelembe veszi a ruha súlyát és a szenyezettség fokát", ne dőlj be, jó, h. nem azt mondják, h. szagmintát vesz és szín szerint szét is válogatja!
), ugyanis gyerek mellett, ill. második gyerekkel terhes kismamaként ez fokozottan szükséges funkció!
- Legyen rajta vmilyen kijelző arra vonatkozóan, h. még meddig kell otthon rostokolnod, mire befejezi a használati utasítás szerint eredetileg 1,5 órásra tervezett mosást. Pl. szép nagy zöld folyadékkristályos kijelző, ami visszaszámlál (Vigyázz! Van ahol csak azt írja ki, h. milyen program fut!!!).
- Ha ez nincs, akkor viszont legyen rajta öblítőstop, így nyugodtan elhúzhatsz otthonról, a mosás végén benne hagyja a ruhákat az utolsó öblítővízben és csak jóval kevésbé lesznek gyűröttek, mintha szárazon ácsorognának. Amikor hazaértél, átteszed cenrire és már ki is rakhatod.
- Legyen kivehető és könnyen tisztítható a mosópor és öblítő tartálya, ennek hiányában ne használj öblítő koncentrátumot töményen, hanem egy kiürült flakonban előbb hígítsd kétszeresére, mert a gépbe belezselésedő öblítőt se az ecet, se a klóros tisztítószerek nem hozzák ki, csak a dinamit!
- Én a felültöltősekre szavazok, mert pl. terhesen az ember nem igazán hajolgat be könnyedén egy elöltöltős dobjába a gyerek félpár zoknijáért. Meg valahogy nem bírok bízni az ajtótömítésekben. Meg mi van, ha a macska bemászik?????? Vagy a gyerek.........
De a felültöltősöknél célszerű arra figyelni, h. a dob kinyitása után a kinyitott ajtók tökéletesen lezárják a dob melletti réseket, mert különben a szűrőből kell kipiszkálni a melléesett zoknikat.
- A 8 millió választható program szerintem felesleges, én két (összesen 4) programot használok az enyémen: a felezőt és a 40 ill 60 fokot, na meg a centrifugálást, esetleg az öblítést a kézzel mosottakhoz, de inkább kézzel öblítek és a gépben max centrizek.
- Arra is figyelj, h. legyen szervízelése!
Mi anyuék mosógépének kiválasztásakor jártunk úgy, h. a "hülye azért....." -osnál kinéztünk egy Candy márkájú gépet, és csak amolyan gonoszkodásként megkérdeztem, h. hol javítják, ha baj van? A vevőszolis adott egy papírt 3 címmel, felhívtam őket, de nem is hallottak róla, h. ők lennének a márkaszervíz, sosem javították ezt a típust, max felüldik Pestre. Szóval ez sem elhanyagolandó dolog!
- Ha pedig kinézted a számotokra mindenben megfelelőt, akkor kezdd el körbejárni az elérhető üzleteket és bátran kérdezz rá, h. mennyi is az annyi! Mármint, h. mennyi a végső ár.
Ugyanis hihetetlen eltérések lehetnek a boltok között is, de még a kiállított gépre kiírthoz képest is!
Mi most vettünk fagyasztószekrényt.
Az egyik boltban 129 ezerért árult Siemenset a másikban 125 ezerért árulták, de az elsőből (!) végül már 120-ért is elhozhattuk volna.
De nem ez nyert, hanem a Whirlpool, amit egy helyen 119-ről nyomtak volna le 114-re miután mondtuk, h. máshol 115-ért láttuk, de aztán egy harmadik helyen előbb 100-ra, majd 97-re sikerült lealkudnunk.
És még így is tuti kerestek rajta!
Szóval a vásárlást nem elkapkodni kell, hanem alapos körülnézést követően jól kifogni!