Új privát üzeneted érkezett!

FORGÓ: Monácska, annyi az egész, hogy

1. fogod a pickwick-es filteres zacsit
2. a fölső részét levágod, hogy négyzet alakú legyen az egész
3. a négyzetet félbe hajtod átló mentén
4. ehhez az átlóhoz behajtod a négyzet két oldalát.
5. így kapsz egy deltoidot (a nem matekos irányuktságúaknak: sárkány).

16 deltoid kell egy csillaghoz. A deltoidokat elkezded ragasztani egymásra, úgy, hogy mindig csak az előző deltoid felét fedje az új.

Kicsit macerás és időigényes, de én imádok ilyen dolgokkal szöszölni.

Hú, igyekeztem nagyon értelmesen leírni, de nem vagyok amúgy túl precíz - nem vagyok matekos irányultságú, hogy magamat idézzem :lol:
Vendég

Linocs, szerintem inkább az utóbbi - itt mindenki hamar (ha netán már nem most azonnal) gyereket akar a topikban /kivéve, ha elérte már a kívánt létszámot :lol: /
Vendég

Linocs!
Nanáhogy nem illetve igen!!! :) Ennyire zombi vagyok ma, hogy fogalmazni sem megy............. A hozzátáplálós cikkek nagyon jók!

Bea!
Ezt most elmentettem............ Most nem fogom fel, de majd holnap biztosan! :roll: :wink: Köszönöm egyébként!

Lányom KÉT teljes órája alszik!
Én meg főztem, pakoltam, babaruhát selejteztem-fotókat csinyálok, felteszem a netre, és itt lógok! Ahelyett, hogy aludnák!!!
Na de majd a délutániba asszem én is belevetem magam!!!!
Vendég

Bea!
Én is szeretem a teatasak hajtogatást. :D

Valamelyiknap arra megyek fel a ürdőbe, hogy a Zsomb feje felett arról diskurálnak hárman (apa+2 nagy), hogy ha lány kistesójuk is születne még hogy neveznék. :shock: :shock: :shock: :shock: Rékára szavaztak. :wink:
Engem ki kérdez meg? :shock: :shock: :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

fürdőbe :oops: :oops:
valamelyik nap :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka: azért szültél 2 (3) gyermeket, hogy neked már ne kelljen névválasztáson törnöd a fejed. :lol: :lol: :lol:

bea: muszáj az j - megjegyeztem!

Kép Kép Kép
fanetta

ja és pumperka: egészen biztos vagyok benne, hogy férjhez is hasonló megfontolásból mentél!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta!
Nem névügyileg kérdezzenek, hanem egyáltalán az újabb szülésről. :shock: :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

hihi-rémlik, hogy télleg az előzi meg a névadást - de hát ezek szerint előszőr megbirkóznak a legnehezebb feladatokkal a legények (nem eldöntés, névadás), és majd utána kérik a te kooperálásodat :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D
(basszus-alig merek má írni-attó félek valaki megint leszúr :lol: )

Kép Kép Kép
fanetta

ja-akarom írni a nagyok- sze' Csenge mintha lyány lenne......

Kép Kép Kép
fanetta

Monácska, részemről nyugodtan megszülhetnéd a Danigyereket... Ha idődbe belefér.

potyka

Lányok, én olyan jól érzem itt magam közöttetek, de komolyan. Igaza van Monácskának, itt mindent meg lehet beszélni, mégha néha kell is egy kis "csalogatás":wink: hozzá. És akikkel személyesen taliztam mindenki olyan jó fej. Én már nagyon várom a nagy talit. Szerintem legyen 2-óra és mindenki azt hozzon amit, vagy akit akar. (Nagytesókkal szívesen eljátszok, ha Marci engedi)

Ti kaptatok a babanettől hírlevelet, hogy ők is összehívtak egy nagy talit a Millenárisra július 26-ra? Biztos az is vicces lehet, de nekünk az a nap tuti nem jó.

Obea: igen, tényleg nagyon hasonlítanak így képről a fiúk. Mindkettő kis csíkszemű. Én is kíváncsi vagyok, hogy valyon (:wink:) élőben is-é.
Na ennek örömére, gyorsan teszek fel én is egyet, ami most készült hétvégén. (A képről le kellett vágnom magamat, mert kilátszik a ruhából a bal mellem, és a haver meg nem szólt volna persze :wink: :wink: )

Kép

Esztexx: nagyon sajnálom ami apukáddal történik, és persze téged is, azért a talira jöttök? Fogacska, húha nem semmi. És melyik bújik ki általában először, mert én nem tom.
Csujzi: bocsánat, úgy látszik elkerülte a figyelmemet, de mostmár megjegyeztem egy életre :wink: :wink:
Bmárti: na, akkor jól sejtettem, ezt mindig felismerem az arcokról. (Mondjuk nem nehéz)
Beuska: el is hiszem neked, hogy Alexa egy angyal és ez így is van rendjén. Többedik gyerekekkel az ember lányának legyen már egy kicsit kevesebb dolga, nem igaz?Tényleg tök vékony vagy. Sajna én is 40-es ruhákat hordok a 38-asok helyett.
Nebulon: ha jössz a talira szívesen elbeszélgetek veled erről az altatás témáról.
Kmanna: azért Petramama nem úgy kérdezte (és utóbb már mentegetőzött is érte egyszer), hogy "mi a fenének tápláltok hozzá", hanem csak úgy érdeklődésből, hogy ki miért akar. :wink: :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

jajajaj Judit, Linocs, és akkor kedden hekkezzünk, kb. dél körül, ha nektek is jó. És persze továbbra is jó lenne, ha bárki csatlakozna!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok, végre itt :wink:
Gordonnak az éjjel többször vérzett az orra, valszeg ugyanaz a cirkusz, mint tavaly nyáron, kiszárad a nyálkahártyája meg nem bírja az ilyenkor uralkodó és változó légnyomást és pattognak az erei. De még mindig úúúúgy megijed szegénykém.... :?
Terápia mint tavaly, Neogranormonos kenegetés belül az orrában és Rutascorbin. ez nagyon bevált.
Szóval ezen prózai okból ma szabadnapom van :D :D :D Juhéjj :D
Mindjárt jöttem is írni. 8)

Szilvánusz, már említettem, hogy bojlykottálom (Döntsétek el, mint a muszáLY-t :lol: ) a fotóidat!! Ne teszegessél Te csak ide ilyeneket!! :twisted: Se a dekoltázsodról se a derekadról-hasadról-popsidról nem akarok látni képeket a márciusi babás topikban. Fúj! Ha én ilyen hájas trotty vagyok, más is legyen az! Punktum!
Amúgy a gyönyörű fiadat imádom nézegetni, ő jöhet!
És a talira is csak akkor vagok hajlandó jönni ha az ilyen Szilvánusz-féle csontkollekciók hosszú ballonkabátban vagy szumóbirkózó jelmezben érkeznek.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jimm és Pumperka, nyugodtan tépjétek ki egymás haját Lilláért, bár én is imádom, de a fiam letette a voksát Laurára. Amikor nézte a képét, keze-lába járt és sikongatott!! Azt hittem véletlen, de a dolog reprodukálható!!!!! Úgy látszik, a fiam az idősseb nőkre bukik :wink: :lol: Úgyhogy MZX lesz a nászasszonyom. Nem is bánom, mert majd jól eszmecserélünk építkezés-ügyben! Ja és üdvözlet Erik-sógornak!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap (meg tegnapelőt meg azelőtt, úgy nyolcvan részletben) kitakarítottam, ma ráérek. Délután fotózni készülök a csibéket, majd teszek fel képet, ha úgy sikerülnek.

Amúgy mindkét gyereknek kötőhártya-gyuszija volt/van, Gordon már spontán meggyógyult, de előbb gondosan átragasztotta a kicsire, szegénynek hétvégén olyan volt a szeme, mint akinek bevágtak, plusz tömény gennyes truttyó, hogy még én a megrögzött antigyógyszeres is sikítva szaladtam a patikába antibiotikumos szemcseppért. Mostanra szerencsére jobban van.

És tényleg, mi a fenének tápláltok hozzá?!

(Szinte látom, július 28-án a hotdogot nyammogó, sültkolbász zsírtól csöpögő dedeket a parkban, az elégedett dagimamik és paramamik gyűrűjében. Csoda, ha tényleg fel fognak oszlatni??)
:shock: :shock:

Potyka, jövő szerdán a Tied vagyok, ha nem szülsz meg és ráérsz. Megkínozzuk a macskáidat :twisted: :lol: 8)

Ügynöknő és Petramama: privi ment!

Pumperka, nekem Gordon valamelyik nap odaállt a köztudomásúlag "nincstöbbgyerekéskész" apja elé, hogy neki kell egy kislány tesó. Esküszöm, nem én idomítottam be!!!!!!
Apuci közölte, hogy lehet kisfiam, semmi akadálya, de neki más lesz az apukája :shock: :evil: :lol: a hüüüüüüüülyeeeeeeeee!!! 8) :roll:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Ja és Szilvánusz, azért a bal melledet nyuggggodtan felteheted ide!
8) :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Obea, ennek a Gauland doktornőnk tök cukrászda neve van :roll:

Kép
Kép

mpatr

Heli Lányok!

Nagyon le vagyok maradva a visszaolvasással, megint csak a kiemelésekre és a képekre futotta az időmből!
Hol és mikor taliztok/talizunk???

Olyan furcsa, hogy máris a következő babókról beszéltek, le a kalappal az energiátok előtt!!! Én most hulla lennék egy újabb terhességtől, szerintem nem is bírná már a derekam. Nekem sem jött még meg a mensim, az elsőt 14 hónapig szoptattam és az utolsó szopi után 6 nappal találkoztam először "Dezsőkével" (koleszban így hívtuk).
Nagyon amatör kérdés, de szerintetek mennyi esély van ilyenkor (sok szopi, no mensi) teherbe esni? Na nem mintha mindennap kísérleteznék ezzel :( . Valahogy gondolni sincs erőm, energiám a szexre.

Ma voltunk oltáson, Petóka hihetetlenül nő, 8700 g, 72 cm és jön a MÁSODIK foga is!!! Az még nem tört át, de várhatóan pár nap. Egyébként már uncsi neki feküdni, állandóan ülni akar és egész ügyes is már benne, alig kell megtámasztani.

Én elhatároztam, hogy 5 hónapig csak anyatej, de nagyon furdalja az oldalam, hogy itt ez a sok fini barack, nemsokára nyári alma is lesz! Lehet, hogy hamarabb adok neki.

Rögtön eldugulok, de élvezem, hogy időtlen idők óta a két gyerek egyszerre alszik és végre írhatok Nektek.
Na olvasgatok vissza egy kicsit!

Livi
Kép
Kép
lusie

lehet, hogy hülye vagyok, de ez a szerkesztési funkció eddig is ott volt a saját hsz-k mellett????
én esküszöm eddig nem vettem észre.
de jó nagy baromság, pont a hibák miatt olyan spontán és emberi az egész. utólag javítgassuk? :shock: :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Fanetta: nem vagy te olyan ijedősfajta! vagy???? az vagy????
nehogymáhogymá!

Pati: na végre itt! Zajlik az élet nálatok, látom. De legalább a találkozóra jösz, és az jó (itt nem lesz ajtó, amit rádtörjek, és már nem lesz pocakod, amibe belekönyököljek ;) )

Szilvánusz: jövő kedd, dél körül, Jancsinál ;) okés!

és akkor, aki még nem tudná, vagy elkerülte a figyelmét, vagy csak nem hiszi el:

E HÓNAP 28-ÁN 2 ÓRAKOR/UTÁN A SZENT ISTVÁN PARKBAN TALÁLKOZÓ!!!! MEGJELENÉS POKRÓCCAL? KAJÁVAL? PIÁVAL? GYERMEK(EK)KEL, PÁRRAL, PÁR NÉLKÜL.
(külön szolgáltatás a Szilvánusz féle készségfejlesztő-óvoda)
linocs

Mindeni azzal nyaggatja azokat akik hozzátáplálnak hogy miért???? :wink: :lol: :wink:
Akkor én le se írom h ma megint egy egész üveg bébiételt bevágott Olika SZOPI után!! :lol:
És hogy miért nem friss gyümit adok???Hát a gyerekek létszáma teszi sajna :wink: nem vok lusta csak elég sok a nagyokkal is a teendő és így egszerűbb...

Linocs!

Azt írtad hogy Fruzsi 2 éves koráig tervezed otthon....nem úgy tervezetétek h hamar jöjjön a kistesó?

Bea!

Hát igen,nekünk már megvan a létszám :wink: többet nem tervezünk...

Lusie!

Nem semmi méretek :shock:

Szilvánusz!

Általában az alsó első kettő fogacska bújik ki először az esetek döntő többségében,persze vannak kívételek...
Marci nagyon sokat fejlődött és nőtt a legutóbbi képhez képest!!Igazi nagyfiú!!Nagyon helyes kispasi!!

Pumperka!

Na és te hogy állsz a 4.baba kérdéssel, ha már a család nem bánná úgy látom :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

a kérdőjelek helyét vesszővel kell pótolni :oops: :) :lol:
linocs

Panny: jaja, csak ha úgy alakul, hogy nem jön össze, vagy később, vagy mi, akkor is legalább 2 éves koráig itthon maradnék a leánykával. Valami ilyesmit akartam írni, csak nem nem mindig megy... És ha már nem a tej a fő táplálék, akkor már nekiugranék a testem rendbetételének.
linocs

Linocs!

Aha,értem :lol:

Biztos hamarabb összejön már a második,mert az emberről már lemegy a stressz hogy nincs még babája...nem emlékszem ponotosan :oops: nem te írtad hogy PCO-s vagy?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

[quote="linocs"]n írta:linocsekiugranék a testem rendbetételének.

na ezt így még nem hallottam....
copyright by linocs
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

linocs: esőprogram? esőnap?

vagy akkor is ugyanígy, csak akkor a pokróc nem alánk hanem fölénk? :shock:

Kép
Kép

mpatr

Szilvánusz! Az hagyján, hogy a vajon szót ly-vel írod, de hogy Nebula helyett már másodszor írsz Nebulont, az nekem már több, mint gyanús... :lol:
Vendég

Panny: de igen, én írtam, úgyhogy arra összpontosítunk, hogy gyorsan, akadály nélkül összejöjjön a tesó, de sajna benne van a pakliban a pco miatt, hogy nem megy olyan gyorsan...
linocs

Pati: ;) az esőprogramot, ha már felvetetted, megszervezheted :) Na jó, mi legyen, ha esik?
Amúgy nekem sem tűnt fel a szerkeszt gomb... idáig is itt volt?????????????
linocs

hol van az a szerkeszt gomb??nekem nincs :?

Nebulon :lol: :lol: :lol:

Linocs!

Úgy legyen :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

ja mostmár látom.....csak kilógott a képből :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

na bakker most az lesz, ha esik, hogy én vuduztam meg a dolgot :shock: :shock:
Trófea? :wink:

Kép
Kép

mpatr

Pati...
Nekem se ballonkabátom, se szumójelmezem nincs - de TEJEM SINCS!!! Elég... most is sír, hogy megint ! megint éhes!
Vendég

Lányok, milyen a lenőtt nyelv? A fodrászom kitalálta, hogy Kristófnak az van... ????????????????
Vendég

Enyém is feszt eszik! :lol:
Bea!
Talin mellettem legyél már, akkor nem úgy tűnik csak rajtam lóg a gyerek. :lol: :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="0bea0"]P írta:0bea0ati...
Nekem se ballonkabátom, se szumójelmezem nincs - de TEJEM SINCS!!!

nem-nem, nincs kivételezés!!!
rubintrékaalkatúak alosztályába tartozó fajtársaknak kéretik komolyan venni! MINIMUM 70 TTKG!
IGAZ, LINOCS???
8)

Kép
Kép

mpatr

Bea!

Nővérem kisfiának is úgy állapította meg a doki hogy lenőtt a nyelve ,mert nem tudott rendesen szopizni...Egy metszést ejtett rajta a nyelv és a nyelvgyök(?)között...egy hártya húzódott ott amitől nem tudta rendesen mozgatni a nyelvét asszem...ambuláns csinálta a helyi fül-orr-gégész...

Panni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panny 2008.07.09 14:27-kor.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bea, lenőtt nyelvnek rövid a nyelvféke.
Nekem mindkét gyereknek volt. Ja nekem is.
Akadályozhat a szopiban és később logopédiai gondokat okozhat.
Egy nyisszantással megoldják, nem dráma.
Nortonnak egész behúzódik még mindig a csúcsa a nyelvének, mint1 kis kígyónak, mert a vágást se lehetett hosszabbra :?
Ha nem vagy biztos, gégészek megmondják semmi perc alatt, de a védőnő és gyerekorv is.

Kép
Kép

mpatr

[quote="mpatr"]. írta:mpatr..Nekem mindkét gyereknek volt. Ja nekem is.
Akadályozhat a szopiban
....

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Helyesen: nekem mindkét gyerekemnél volt és nekem is kiskoromban.
A BABÁKAT akadályozhatja a szopiban......

:oops: :oops: :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:roll:

Kép
Kép

mpatr

Mni,
nagyon jók a keresztelős képek! Barátnődnek gratula!

JuditK,
akkor több ötletem nincs :? A képek mikor készültek?
Jól nézel ki rajtuk nagyon!

Eszterxx,
nagyon sajnálom ami apukéddal történik. Jól teszed hogy mindig viszed be hozzá Andrist.

Judit18,
a játszótéren nekemis mindig valaki megkérdezi hogy "és szopik még" Rühellem már ezt a kérdést!!!!!
Mert olyan jó lett volna tovább szoptatni, de a 2-3 napos hiszti miatt, ami a szopi körül forgott, nem lehet teljesen felborítani 3 nak a lelki békéjét, egy miatt. Én ezen az elven vagyok. Túl ezen azért úgy érzem ln is megpróbáltam minden létezőt, hogy menjen, sajna 3 hónapos koráig ment. Ennyi.
De ezt idegeneknek nem fogom a játszón magyarázni, és rögtön azt hiszik, hogy derogál szoptatni azért hagytam abba....sajnos ilyen korlátoltak az emberek.
Vendég

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Helyesen: nekem mindkét gyerekemnél volt és nekem is kiskoromban.
A BABÁKAT akadályozhatja a szopiban......

:oops: :oops: :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:roll:[/quote]

Júj de jót röhögtem ezen!!! :lol:
Vendég

Pati!

:oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez nagyon jól jött ki.....és spontán :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

kacika, nem az a baj, hogy kérdezik, hogy simán vagy császárral szültél-e, szoptatsz-e, meg átalussza-e az éjszakát, hanem az, hogy ez alapján ítélnek meg.
Na ez a baj. és akkor jönnek a klisék, simán szült, fasza csaj, pláne ha gátvédelemmel, szoptat, ergo jó anya, nem szoptat, ergo gyerekgyilkos... olyan ez, mint a Blikk főcím, megölte a feleségét 20 késszúrással.... az, hogy jogos önvédelemből, majd az apróbetűből derülne ki.... csak az már senkit se érdekel.... :evil:

Kép
Kép

mpatr

Potyka, drága, így a finitohoz közelítvén azért ígérd meg, hogy onlájn fogsz elkezdeni vajúdni. Minthogy itt rajtad kívül senki sem szül mostanság, óriási energiamozgató szurkolótáborra számíthatsz a márciusiakkal. Úgyhogy jelezd, hogyha valami kifolyik, kipukkan, betruttyósodik, nyilalgat, fájdogál, gyanuskodik. Pláne ha nem a vízcső a mosdó alatt :wink:
A nyári topikban lehet, hogy észre sem veszik, ha mész, mert mindenki babázik vagy szül. De minket értesíts! :wink:

Kép
Kép

mpatr

Köszi a válaszokat. Én is így tudtam, ahogy írtátok, csak ez a fodrászunk beparáztatott. Szerintem nincs lenőve Kristóf nyelve. Most fél óráig ezzel kínoztam szegényt...

Szerintem a "szoptatsz?" kérdésnél csak az a rosszabb, amikor az illető előadja, hogy akkor - mivel biztos valamit rosszul csinálsz - mit kell tenned:
1. egyél sok zsíros levest tésztával
2. masszírozd a melledet
3. huzigáld a melledet (!)
stb. Nekem az utóbbinál szakadt el a cérna, azt hittem, elbőgöm magam, amikor amúgy iszonytatóan fájt minden szoptatás és tök sebes volt a mellbimbóm és irtóztam a szoptatás gondolatától is...
Vendég

Hahó!!!!!!!!!!!!

Meg volt a miskolci mini tali!!!!!!!!!!!
Nagyon mini-mini tali volt, mert sajnos Tündérmanóék nem tudtak jönni!
Nagyon jól éreztük magunkat!!!!!!!!!!!!!
Ugye Beuska?????????????????????????? És Marci, és Lilli!!!!!!! :lol:
Szuper volt, még a banya sem zaklatott nagyon minket!!!!!!

Pár kép:

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Jaaaaaaaj mennem kell, mert az ember itt toporog, mert kell neki a gép!!!!!!!!!!

Pusz!!!!!!
Vendég

Egyébként frankón jobb volt a hajam, amikor én vágtam le. Csálé volt kicsit, de most olyan gombafejem van a holdvilág-arcommal és a kétoldalt ráomló, lépcsőzetesen vágott frizkóval, hogy csak na. Ezt az egyet kértem tőle, hogy bármit csinálhat, csak ne legyen Beatles-fejem... :twisted:
Vendég

Szerintem mindjárt veszek egy nullásgépet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

juj, de jó képek!
Mi lett Tündérmanóval? Technikai akadály?
Vendég

Ide ültem olvasni, erre Petra beült az ölembe és minden vonalzónál végig kell mondanom a gyerekek nevét, ő meg megjegyzi, hogy ki az, akinek leghamarabb lesz szülinapja.
Most meg muszáJ írnom, mert a sajátját is látni akarja. :D Ja, megállapítottuk, hogy Panny Márkja lesz soros. :D

Látom megjött Pati és felvidult a topik. :D
Pati! Privi ment!

Szilvánusz! Köszi a védelmet, tényleg nem lecseszésként írtam a kérdést ("mi a francanak akar itt mindneki hozzátáplálni?)", hanem kiváncsiságból.

Na, most elküldöm, hogy legyen vonalzónk!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?