Új privát üzeneted érkezett!

Csujzi!
Azt olvastam térburkolással=turbékolással :D :D :D :D

Éhes disznó makkal álmodik :!: :?: :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát ez ellen sürgössen tenni kell, gyerekeket gyors ágyba, apát betámadni..... :roll:
Vendég

Márti!

Hát ez az anyós.......... no comment
De viszont a kisfiad nagyon édes, csúcs szupi a medencés kép, már mi is vettünk egyet a kis Lujzinak, csak hétvégén kicsit köhögöt az édes, így elmaradt

Obeao!

A te Kristófod is nagyon ari, nagyon bírom, mikor megemelik a pici buksit és tágra nyílt szemekkel néznek!

Közben sírdogál a drága, ugyhogy mennem kell, majd még talán jövök, és talán hozok képeket is!
Vendég

Apa szemorvosnál van Leventével, mert szegény születésétől kezdve kicsit kancsal. Eddig nem kezelték, most derül ki lesz-e szemüvege. Akkor már végképp okoska kinézete lenne.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit!
Tényleg szép vagy nagyon ezeken a Gyulai képeken. :wink:

Kiváncsi vagyok kell-e Levinek szemüveg. Én nagyon féltem, de kimondottan megszerette a fiam. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hazajöttek! Kell szemüveg!!
Pumperka!
Nektek miért kellett?
Mikor?
Meddig?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Most 3/4 éve hordjuk. Sokat fájt a feje Áronnak, így jutottunk el a szemészetre (is). +-os szemüveg kell neki. De nemrég voltunk kontrolon és javult már egy picit. Még arról is volt szó, hogy most nyárra le kell ragasztani a jobbik szemét, hogy a rossz dolgozzon, de a javulás miatt nem kell. Azt rosszul viselte volna. :?

REmélem Levi is könnyen elfogadja! :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszi Pumperka!
Nekünk egyenlőre +2 és +4
pedig jó a szeme csak az egyik beljebb van. De ők tudják. Később lehet hogy lesz ragasztás is, ha nem jó akkor műtét.

Tudom hová kell a vesszőket írni, csak így gyorsabb.... :)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok, itt az esti fejő műszak... már nem is mentegetőzöm, de szégyellem ám magam... okom van rendesen a nem jövetelre, apukám egyre jobban szenved a ráktól, már csak Andris adja a jó érzést neki, igy majd minden nap oda rohanok... olyan nagyon szomorú látni, hogy csak fogy és fogy... vesztemre megkérdeztem az akupunkturás professzornőt, hogy mondja el őszintén, mi várható... a gyomorrák az egyik legcsúnyább eset, nem tud felszivódni a kaja a gyomron keresztül, csak amennyi sikerül a vékonybélben, gyakorlatilag éhen haíl az ember... utólag már tudom, hogy nem kellett volna rákérdeznem, igy még rosszabb...Ma mentem hozzá és azzal fogadott, hogy az Andrissal álmodott. Kérdeztem, hogx legalább valami jót? Mondta, hogy háááát, nem igazán, búcsúzott tőle és még álmában is sirt :cry:

Csajok, ezt leirom és már igy is bőgök... abba is hagyom, ne haragudjatzok, ha nem fogok mindig jönni, de inkább jó hirekkel szeretnék, nem akkor, amikor ilyenek vannak... van ám jó is, Andris hátról hasra forog, majd kiabál, hogy jöjjek már segiteni megforditani, meg ma kibujt az első foga. Csak az a baj, hogy ezek eltörpülnek...

Na, majd jövök, amikor jobbat tudok irni. Bocs mindenkinek...

Kép

KépKép
eszterxx

Kölyök! Nimó ma 3 hónapos, 3 hetes, 3 napos. :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Huh!
Már alszik is Zsombor!
Ma aztán lehet, hogy sok voltam. :oops: :oops: :oops:

Niki!
Belenéztem az albumotokba!
Klssz, hogy ilyen sok jó fotót tudtok készíteni. Én úgy szeretem évek múlva nézegetni a képeket. :wink:

Judit18!
Gondolom milyen rossz lehet neked a szoptatással kapcsolatos kérdés. Pedig emlékszem mennyit küzdöttél. Azért a pici mennyiségért képes voltál fejni. :wink:

Judit(kmét)!
Az a nehéz ebben a szemüvegesdiben , hogy nem tud még rá vigyázni, állandóan elhajlik. Most csináltattunk neki újjat, mert gallyra vágta az elsőt.És nem olcsó. :evil: :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Esti szopi... 3. próbálkozásra végre rendesen eszik. Az elsőknél pár perc után kapta el a fejét. :( És nem volt hajlandó tovább enni.

Csujzi! Holnap délután megyünk Sopronba. Csütörtök reggel visszük vissza Petrát a kezével konrollra, meg talán ott is marad anyuéknál néhány napot. Küldj priviben tel. számot és ha lesz időm rád csörgök. Nem igérem, mert elég nagy rohanás lesz, mert apának pénteken reggel már dolga van itthon, de hátha gyorsan végzünk a kórházban. :roll:

Judit! Dorkának is van szemüvege, igaz az övé minuszos. Annak ellenére, hogy 12 éves, szívesen hordja. Ő 7 évesen kapta.

Kép
Kép
Kép
petramama

Eszterxx!

Megértem, hogy ramaty a kedved! :cry: :cry:
Mi azért bármikor szeretettel fogadunk! :wink: :wink:
Te is milyen kitartóan fejsz Andrisnak! :wink: :wink:
Csuda ügyes vagy!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Eszter, sajnálom, ami apukáddal történik. Nem is tudom mit írjak. Elképzeltem az én apukámat és magamat ilyen helyzetben és nagyon rossz érzés lehet. Nincs valami alternatív gyógymód? Tudom, hogy én nem vagyok hiteles ajánló, mert nem hiszek anyósom szellemgyógyászkodásában, de tényleg vannak, akiknél működik és ha nagyon nagy gáz lenne nálunk, akkor azt hiszem, talán én is adnék egy esélyt neki. Vagy nem tudom. Mindenesetre szólj, ha úgy érzed.

Kristóf ágyánál Pickwick-es teafilteres zacskókból hajtogattam a csillagokat. Nekem is tetszik, élőben még vidámabbak, "mosolygósak" :wink:

Pumperka és Juditk nyertetek a kvízkérdést illetően - akkor nem csak én látom a hasonlóságot a fiúk között :D Szilvánusz, a Te párod hogy néz ki? Szabad föltenni róla képet? Azért, kíváncsi vagyok, hogy élőben is van-e hasonlóság :D
Vendég

Pumperka! Mi is évente cserélünk szemüveget. Tovább soha nem bírja. :cry:

Eszter! Nagyon sok erőt kívánok neked!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Eszterxx!
Ha valaki hát én teljesen átérzem, nagyon sajnálom. Sokat gondolok Apára :cry: Nem értem hogy mondhatta az orvos, hogy a gyomorból nem szívódik fel a táplálék és éhenhal. A táplálék nagy része a vékonybélből szívódik fel. Áttétje van Apukádnak? Nem sikerült eltávolítani a daganatot.
Sajnos az enyémnek már a mája, epéje, és minden egyéb emésztő szerve felmondta a szolgálatot. Nálatok nincs már remény??? :(
Sok erőt Nektek!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szemüveg-téma: 4 éves korom óta van nekem is, plusszos, 5-ről indultam, most 3,5 és nekem is kancsalság miatt kellett, fájt a fejem kiskoromban nekem is sokat. Nekem ragasztva is volt. Sokan azt mondják, jól áll a szemüveg, de azért engem sokszor zavart, főleg kamaszként... Nekem is kontrollra kéne mennem. Szóval, csak azt akartam mondani, hogy a pénzen kívül szerintem nem vészes a szemüveg, én szívesebben viselem, mintha kontaktlencsém lenne. Szóval, ne bánkódjatok, anyukák :D
Vendég

Megyek ágyikóba!

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit(k)!

Az én Márkomnak is egy éve van szemüvege kancsalság miatt és le is kell ragasztani a jobbik szemét minden nap délig...mostanában elblicceljük :oops: mert mindig van valami program meg ilyenek :oops: de oda fogok figyelni.
Márk nagyon jól viseli,az ovibam se csúfolták hál'istennek.3 havonta járunk kontrollra a SOTE szemklinikára Pestre és javulgat neki.
Asszem Pumperka Áronjával pont egy időben csináltattuk a srácoknak a szemüveget,igaz Pumperka?

Eszter!

Sok erőt!!!!!!!!

Ma ismét nagyon fájt este Olika hasa :cry: :cry: Egy órán keresztűl akart a drága enni de 2-3 szívás után nem tudott mert kínozták a pukik :cry: nagyon szörnyű volt...egy óüra elteltével már anniyra ki volt szegénykém a sírástól...aztán tudott enni és elaludt...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Basszus már megint annyit írtatok, hogy 1 óra volt mire visszaolvastam.

Mindenkinek!
Bi-bi-bi, holnap találkozom Márti anyóspajtijával!!!!!!!!

Bea!
Nekem a gyengém a helyesírás. Nyugodtan kijavíthatsz attól nem fogok megtanulni helyesen írni, hiszen 33 év alatt nem sikerült.
Érdekel az anyósod szellemműtéte, amint írtam nem adom fel. Priviben elküldöd a számát!

Kérdés!
Van akinek nem jött még meg a mensie?
Nekem a Marcival és a Lilivel a 6. héten már menstruáltam, Alexával 6 hét után múlt el a vérzés és még mindig nem jött meg. Ezt azért kérdem, mert az első két gyerkőcel iszonyú sok tejem volt. Most is van de nem olyan sok, illetve iszonyú sűrű, gondolom ennek is köze lehet a tejtermelésnek. (hormonok)

Szilvánusz!
Nagyon bírlak!
De képzeld el, hogy én valóban igazat írok, mondok, én is utálom a fellengzéseket.
Szóval Alexa iszonyú jó kislány. Eszik alszik, tartja a fejét és áttud forulni!!!!!!!!!!!
Pl. a keresztelőt is átaludta. Igaz Tündérmanó!
És most is alszik, sőt aludni fog reggelig, ráadásul egyedül alszik el. Beteszem a kiságyba és horpaszt reggelig.

Mindjárt keresek egy keresztelős képet ahol már horpaszt.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Jim!
Nem semmi csaj vagy. Martin alszik a kisszobába, Milán TV-ik a nappaliban, ti meg a Milán szobájában sakkoztok?
Hát nálunk ezt nem lehetne megcsinálni az én két gyerekem fél percenként bejönnének a szobába.
Vagyis én már lassan azt sem tudom mi az a szex. Mi is elhidegedtünk egymástól, tudod nálunk más probléma is van.
A férjem pedig lehet, hogy jó képű, de te tudod, hogy milyen nehéz eset.

Na megyek alukálni, mert holnap reggel megyek a Tündérmanóval banyalátogatóba.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska, nekem míg aktívan szoptatok, úgy egy év.... Így van a fiúk között 20 hónap, nem is sejtettem...
:lol:

Eszter, de legalább ANdrisban örömét leli. Hidd el, az is nagy dolog ilyen helyzetben.

KJudit, a szemüveg lehet, hogy sokat fog változtatni Levente viselkedéseén. Ismerős családban a gyereket már hiperaktívnak bélyegezték, pedig csak a szemével volt gond.

potyka

Szép jó reggelt mindenkinek!

Itt a helyesírás tanácsadó jelentkezik (Beuska, férjemnek sem kiváló a helyesírása, nem is az a célom, hogy gyorstalpalót tartsak neki - amúgy az elmúlt 5 év együttlét azt hiszem, már meghaladja egy gyorstalpaló időtartamát... Küldöm anyósom számát, most épp természetgyógyász tanfolyamon van, küldj neki egy üzit először, hogy mikor hívhatod. Szerintem repesni fog az örömtől, attól meg el lesz ájulva, ha megtudja, hogy én vagyok a közvetítő...)

Mi újság van veletek?
Vendég

Mármint mi újság van úgy mindenkivel?

Majd kérünk beszámolót a Mártinál történtekről, Beuska, Tündérmanó :D
Jim, leértetek épségben? Anyóssal min vesztél össze?

Ja, és nehogy azt higgye valaki, hogy én tökéletes helyesíró vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Idézet Beuskától:

"Nekem a gyengém a helyesírás. Nyugodtan kijavíthatsz attól nem fogok megtanulni helyesen írni, hiszen 33 év alatt nem sikerült."

= Beuska már születésétől kezdve próbál megtanulni helyesen írni :D :D :D

Bocsánat, lelövöm magam, de ez olyan jó szöveg volt :D Én múltkor azt mondtam anyósoméknál, hogy "amióta az eszemet tudom, a konyhájukban az a bizonyos óra van" - a férjemet 5 éve ismerem, tehát azóta tudom az eszem :D :lol: :lol: :lol: előtte mi lehetett az eszemmel, nem tudom... :lol: :lol: :lol:

Bocs, nagyon pihent vagyok, most elbujdokolok pihenni, amíg Kristóf fel nem ébred...
Vendég

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek.

Potyka!
Amint írtam nekem szülés után eddig 2x megjött 6 hétre, így sikeredett be a Lili, hiszen 1 év és 20 nap van a a két nagyobb gyerek között.
Nagy tejleadó vagyok, az első 2-vel napi 0,5 liter tejet adtam le, normál állagú. Most kb. 0,3 l volt egy darabig most már csak 0,2 l. A lényeg hogy megáll a cumisüvegben olyan sűrű!

Márti és a többiek!
Mit vigyek anyóspajtinak?????????? :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

Bea!
Előre is köszi.

Megyek csöcsöt fejni, mert jön a taxi érte. (Miskolcon Taxival gyűjtik be.)

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Hú Potyka egy kicsit érthetetlen!
Tehát, az előző két terhességem után jött meg 6 hétre, most aztán semmit sem érzek hogy a szervezetem, hormonjaim be akarnák pirosítani a napjaimat.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska!

Nekem se jött még meg hál'istenek :wink:
A nagyfiammal a szopi befejezése után fél évvel jött meg,a kicsivel a szopi után 2 hóra.Hogy most mi lesz??? :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ja és akartam írni hogy Jó Reggelt mindenkinek!! :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Judit(k)!

Itt egy szemleragasztós kép...a szemüveg hinyzik róla :oops:
Vannk amúgy tök jó mintás tapaszok(autós,dínós..stb..)
Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Beuska, nekem elsővel úgy négyhósan, másodikkal hat körül, fiúkkal lett ez a kitolódás. Sztem a tej állagával nem függ össze, hanem a hormonok aktívabbak valahogy. Mint ahogy a terhesség (várandósság :lol: , bakker, aki ezt kitalálta életében nem próbált egyik oldaláról átfordulni a másikra egy dinnyével a hasában) elején is hamarabb jönnek a tünetek, intenzívebbek a jóslófájások, viszont ugye elvileg könnyebb és gyorsabb a szülés is, mert a hormonok jobban tudják a dolgukat.

És ugye nem mindegy gondolom, hogy hány óránként, és milyen intenzitással szopik, eszik-e éjszaka, meg hasonlók. Másodiknál én is adtam tejet pl. tehát nyilván nagyobb mennyiségről volt szó, mint Hármaskánál, aki kifejezetten egy nyammogós, ínyenc, és aki mellett nem fejtem, majd egyszer elmesélem a történetet. Viszont ő alig fogadott el más kaját. Már egy éves volt, mikor a nagypénteki tojásos nokedlire rábukott. És akkor már állatira nem érdekelt, hogy tojás és liszt van benne, csak végre eszik. Amúgy most is válogat.

potyka

Huhh, és ismét hormonok, érzem magamban a hisztit. És erősen arra tippelek, hogy az ezen a héten nem szülhetek típusú hozzáállás váltja ki. Erre nem tudtok vmit? Mert bevallom, már nem igazán megy a társaságba menés, már örülök, hogy élek állapot van. Viszont ha én ingerült vagyok, átveszik a gyerekek, és akkor aztán hajajajaj. Mondjuk háromkor fodrász, ez jó :lol: .

potyka

Potyka!
Én a lányomat 2 éves koráig szoptattam, akkor, ha Alexa addig szopizik akkor lehet, hogy addig no piros nap?

Azon vagyok kiakadva, hogy már fejni sem bírom, mert most is olyan sűrű, hogy még kijönni sem akar a cickóból, pedig rendesen iszok és eszek. Anyám szerint ez a jó mert táplálóbb. Alexa egyébként 3 óránként eszik, éjszaka, meg 1 x fejek 11 körül, reggel 5-6-7 körül szopizik először.

Na mennem kell készülni, mert vár a Márti!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Kép

Szép napot mindenkinek!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt!

Eszterxx, sok erőt és kitartást! Andrisnak meg gratula az első fogához!
Beuska, Tündérmanó, Márti jó talit mára, majd képeket kérünk ám! ;)

Van jó hírem is, végre megszült a barátnőm tegnap este. :) Kislány, 2950g és 54 cm! Végre Ő is babázhat, már annyira várta! :)

KépKép
KépKép
mni

A napi, maratoni hozzászólásom: ;)

Találkozó: legyen akkor 2-kor a találkozó? Mindenkinek jó? És hozzunk párokat? És hozzunk nagytesókat? Vagy mindenki úgy jön, ahogy jónak látja?

Juditkecskemet: nagyon szép, különleges arcod van, és a kádas képen a válladon, karodon egyáltalán nem látszik, hogy sok feles kilód lenne!
Én kamaszkorom óta ducibb voltam, mint a kortársaim. Persze kamaszkoromban nagyon-nagyon-nagyon zavart. Mindenki bepasizott, én meg önbizalomhiányommal nem vettem észre még azt sem, ha valaki közeledett hozzám (most így 20 év távlatából esnek le néha az észrevétlen kikosarazott pasik ;) ) Aztán valahogy a főiskolán megjött az önbizalmam, elfogadtam magam, és ragadtak rám a pasik, ami persze további löketet adott az önbizalmamnak. Mertem lógós pólón kívül mást is felvenni, mertem magam lenni. Hatalmasakat buliztunk, kirándultunk, beszélgettünk – és úgy láttam, hogy azzal, hogy elfogadtam magam olyannak, amilyen vagyok, és nem dilemmáztam, hogy miért nem vagyok modellalkat, kitárult a világ. Azért persze kipróbáltam sok-sok fogyókúrát, diétát, sportot. 7 évvel ezelőtt minden reggel 6-kor (a minden=tényleg minden) a Sportuszodában kezdtük a napunkat a Kedvessel. Minden reggel leúsztam 2 km-t. A háromnegyed év alatt 8, azaz nyolc kilótól szabadultam meg. Szerintem az egy majd 100 kilós csajnál nulla. Habár annyi hozadéka volt a dolognak, hogy átúsztam az öblöt abban az évben. Aztán ez évben kiderült, hogy van egy betegségem, amelyik felborítja az anyagcserém, szóval nagy odafigyeléssel tudok lefogyni. És muszáj is lesz, az egészségem miatt, és most már Fruzska miatt is. De ezt a szoptatás után fogom megtenni. Mivel pedig azt tervezem, hogy minimum 2 éves koráig itthon maradok, lesz időm arra, hogy ezt keresztül is vigyem.
Gratulálok a hasraforduláshoz!!!!
Sajnálom a szemüveget, de okosan el lehet fogadtatni vele, sőt büszkévé is lehet tenni, hogy szemüveges! Én 12 évesen lettem szemüveges, csak aztán megműtettem a szemem, és újra olyan a szemem, mint a sasé ;)

Csujzi: Fruzska is mindig a hasán alszik, kivéve a babakocsiban séta közben. Gratulálok az átforduláshoz

Monácska: nagyritkán, de előfordul vele, hogy csak úgy elalszik. Viszont, mivel ő éjszaka nem ébred fel enni, és a 14 órás nappalába (amiből kb. 8-10 órát van ébren), ezért az esti altatás egybeesik az utolsó evéssel, amin bealszik, szóval az altatás=evés egyelőre, vagy lehet, hogy így marad??? Majd meglássuk ;)
Észrevettem én is, hogyha valami új van a palettán, akkor nem csinálja a régebben megtanultat. Most például a hátról hasra nem nagyon van két napja – csak még nem tudom, mi az új????? De valamire készül, én tudom ;)

Viszont ha már a hozzátáplálás dologról beszélgettünk, mostanában van egy gondolat (van több is, de azokat nem osztom meg Veletek ;) ) a fejemben: ha igény szerinti szoptatás van, akkor van igény szerinti hozzátáplálás? Ha a gyermek esetleg elég hektikusan eszik (nem minden esetben rendszeresen), akkor hogy van a hozzátáplálás? Buta kérdés? Mert ugye a hozzátáplálás az már valamiféle rendszerességet is von maga után... Hm, ennek utánanézek, mintha láttam volna valahol egy cikket... Megvan: http://www.mamami.hu/cikkek/szoptatas/2 ... ranyelvek/

Kiszazsu: de jó, hogy előkerültél! Kár, hogy nem tudsz jönni gyakrabban... Sajnálom, hogy a nagylány eljutott ebbe a dacos korszakba, és látom vagánykodik. Kitartást!

Pumperka: örülök, hogy jobb lett a kedve a fiatalembernek! Aztán nem eltántorodni ;)
És jól emlékszel: a súlyomban engem most két dolog zavar: azonnal leizzadok, bárhová megyek (habár az én korábban 50 kilós édesanyám is leizzadt mindig – úgyhogy ez nem feltétlenül a súlytól függ), és összeérnek a combjaim – és emiatt a szoknyahordás nyáron csak kisebb praktikákkal megy.
A Suttogót én is kihagytam ;) csak tudom, hogy valakinek szimpatikus, és hátha még nincs meg neki.
Elvekről: igen, arra rájöttem (abból, ahogy a szüleim engem neveltek), hogy a szigorú elvek előbb-utóbb lázadáshoz vezetnek...
Hihihihi, az azért vicces lehet, amikor 7 éves kis szakértők a kistesók táplálásáról beszélgetnek nagykomolyan a szünetben a suliban....
A fogyókúrában azért én is benne vagyok!!!! Amit viszont megtanultam: nem úgy kell fogyózni, hogy keveset eszik az ember, hanem lassan felszívódó szénhidrátos cuccokat, hogy az ember szervezete megdolgozzék... És a mozgás, ami nagyon-nagyon-nagyon fontos!!!
Én mindenesetre most várok még pár hónapot, amikor már nem a tejci lesz a fő táplálék, akkor kezdek bele a fogyóba, addig meg próbálok ügyelni a dolgokra (édességet a nagy fogadalmam óta csak kétszer ettem!!!!!!!!)

B.márti77: te szegény! Még meddig leszel fogságban? Nagyon tuti helye van a kisfiadnak! Nagyon full-extrás! ;)

Panny: szerencsés vagy, hogy a gyermek nem panaszkodik a tv-hiány miatt. Egyik kollégámnál egyáltalán nem volt tv. A kislányuk nagyon jól elvolt nélküle, mígnem iskolába került, ott aztán elkezdték nagyon szekálni miatta. Úgyhogy mire másodikba került, lett odahaza tv. :(
Amúgy pedig nagy kedvencem Ranschburg Jenő, aki nagy tv-ellenes volt, most már azon a véleményen van, hogy a tv-vel akkor van gond, ha a szülő azt dajkának használja, ha a gyermekkel nem beszélik meg azokat az élményeket, amelyeket azon keresztül kap, ha nem „játszák ki” az esetleges „sokkhatásokat” – szóval én annak a híve vagyok, hogy lehet tévézni, de ha lehet, a szülővel, ha pedig nem, akkor pedig mondja el a gyermek, mit látott, és beszéljük meg, mi is történt (majd meglátjuk, hogy fog sikerülni ez majd később...)
És igazad van: mindenki a saját ösztönei, belátás szerint neveli a gyermekét. Ki könyvvel, ki anélkül, ki előbb hozzátáplál, ki utóbb... Ezeken nem érdemes vitatkozni!

Nebula: tényleg vicces, mikor a büszke szülő lélegzetvisszafojtva figyeli, hogy a gyermek vajon végrehajtja-e az aznapi „produkcióját” – és vizuális vagyok ;) jó volt a filmhasonlatod!!!
Amúgy pedig: kispál, doors, puf, efzámbó nekem 18 évesen azaz 18 éve ;)
Értem a dilemmádat, ezt már egyszer Fanetta is feszegette. Biztos nehéz... A kicsi még gyámoltalan, a nagy pedig már tudatos, és tudatosan van lelke, és nagyon dacos tud lenni, ha úgy érzi, hogy elhanyagolják... Valamelyik ismerősöm mesélte, hogy az anyuka, mikor a második gyermek érkezett a naggyal nem ment sehová, és teljesen a kicsi igényeinek vetette alá a napjaikat. A nagy kezelhetetlen lett...
Szegény kutyus! Van még egy gyermeketek akkor!

Kacika: helyes az ébredés után a lány!

Jim: újra jard????? Jó pihenést a Balcsin!
Jól megmagyaráztad Panny-nak! ;)

Szilvánusz: tényleg nem vagy szívtelen, sőt kisgyermek közelében kijön belőled az óvónéni ,) És tényleg nem vagy a sértődősfajta!
Rózsaszín-felhők: hm, szerintem az önbecsapásnál nagyobb hiba kevés van, amely elrontja az ember egészséges lelkét. Úgy gondolom, hogy a hibák kellenek az ember életében, és az akadályok is, mert abból tanulunk. Nincs olyan, hogy minden szép és jó! És az úgy jó! És ez most nem a sablon-duma. Én mindig próbáltam a nehéz helyzetekben megtalálni a jót, vagy ha azt nem találtam, még nagyítóval sem, akkor meg tanulni belőlük... Hogy erősödne a kis személyiségem, lelkem, ha nem találkoznék akadályokkal??? Ezt magyaráztam a Kedvesnek is, mikor legszívesebben gumiszobává alakította volna a lakást Fruzska érkezése előtt, hogy ne már: hát miből tanulja meg a gyermek, mit szabad, és mit nem, ha nem esik el, és üti meg magát stb.
A szomszédasszonyos cikket én raktam fel. Mert nem kell rátromfolni egyikünk gyermekének egyik képességével sem! Minden babó halad a maga útján, mint mindannyiban (na, ez egészen zenbudhista szöveg volt)
Nekem nincs mivel commingout-olni (hogy ezzel a divatos szóval éljek): Fruzsó jó baba, jókedvű, önálló, érdeklődő, csak az evéssel vannak problémáink (azzal viszont elég sok), azzal pedig úgyis megküzdünk :) És naponta köszönöm meg a kisasszonynak, hogy itt van velünk!!!
És Szilvánusz: örülök, hogy vállaltad magad!!!!!!!!!!!!!!!! Csak így tovább!!! És tök jól kihoztad a csajokból is a vallomásokat ;)

0Bea0: micsoda mosolygós fiúcska!!! Nagyon jók a forgók az ágya felett!!!

Judit18: el bírom képzelni, mennyire zavaró lehet, hogy mindenki a szoptatást kérdezi. Ez olyan, mikor még nem Fruzsi, és mindenki kérdezte: mikor jön a baba??? És, ha az ember lányának nem lehet, vagy már elvesztett egyet? Lököttek az emberek, kevés az empatikus ember... Fruzsi is korábban kel, és mint akit több hete éheztettek, úgy rácsap a cicimre – valószínűleg a meleg teszi velük ezt, hogy korábban kelnek

Mni: igen, ez nagyon vicces, mert Lillán még látni is, hogy kislány azzal a gyönyörű hajjal, meg az arca is kislányos. Mert Fruzsin annyira nem látni, de hát ott a fülbevalója, ami esetleg nem látszik a rózsaszín kalaptól, akkor a rózsaszín azért árulkodó!!!!
Néztem a képeket. Szépek! Nagyon ügyesek vagytok!!!
Gratulálok a barátnődnek a kislányhoz!!!!

Eszerxx: apukád... örülj, hogy láthatja Andrist, és hogy örül neki! Sok-sok erőt Nektek!!!

Petramama: ti is így küzdötök a lánnyal szopi ügyben, nahát... rájöttél, hogy mitől van? Annyira jó lenne tudni az okát, mitől ilyen kis lököttek, hogy nem kell nekik a cici...

Beus: aztán referálj, milyen volt a Márti-anyós!!!!
Nekem se jött meg a menzeszem, de néha érzek olyan bugyborékolást a hasamban, mint annak idején, mikor megjött. Szóval szerintem peteérés lehetett. Erre a dokim fel is hívta a figyelmemet, hogy egy-két kóbor pete meg tud érni mensi nélkül is!!! Úgyhogy vigyázzunk, ha nem akarjuk gyorsan a kistesót ,)

Potyka: kitartást Neked!!! Itt, szerintem, elég sokan gondolnak Rád, hogy sikerüljön kibekkelni ezt a hetet. Ezért is, meg hogy minden rendben legyen!!!!
linocs

Linocs!
Erről a hozzáplálási elvről én is hallottam. Két Kismama számban összehasonlították ezt a hagyományos pürés kanalassal. Majd megkeresem. Érv, ellenérv.
Pont én is meséltem erről férjemnek, hogy lehetne így is kezdeni....
Puha krumlikockák, répacsíkok, körtedarabok. :wink: :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny, helyes a fiúkról a kép :)

Mártiéknak jó banyázást ! :) (na jó remélem nem ez lesz a fókusz)

Beus, de édes Alexa ahogy a nyakkendőbe kapaszkodik! és még így is tud aludni! cuki

hozzátáplálás - nem tudom hogy kell de én mindig kb akkor adok almát naponta délelőtt egyszer meg délután. nem amikor látom, hogy éhes hanem közben. de majd mindjárt elolvasom a cikket

Eszterxx, kitartás, tudom, hogy milyen nehéz lehet most nektek!

JuditK, tényleg gyönyörű vagy a Gyulai képeken de az arcod most is ugyanilyen. én mindig azt mondtam, hogy inkább legyen valaki széparcú és ducibb mint vékony de ronda! :)

Linocs, nekem jó 2kor is!
akkor jövő héten?
az akadályokról jut eszembe, pont tegnap mesélte vki, hogy a kislánya 2 fejkoppantás után mindig óvatosan elkerüli az asztalsarkot. szóval hamar megtanulják, kérdés, hogy mennyi sérüléssel ússzák meg a gyerekkort... nekem sikerült egy baleset után majdnem kivernem a szemem és azóta is van egy vágás a szemem sarkában...persze nem lehetett volna kivédeni nem is otthon történt

Beus, nekem sem jött még meg, semmi jele....
mondjuk mostanában pont azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy jó lenne gyorsan összehozni kistesót is, biztos kemény pár évig de utána sokkal jobb, hogy jól eljátszanak. bátyáméknak 1-1,5 évek vannak a gyerekek között és szuperül elvannak együtt.
csak a fránya tgyás - csak akkor kapok fél évig jó pénzt ha előtte asszem legalább 1 évet megint dolgom....

Obea, én is akartam írni, hogy szerintem is hasonlít Marcira!!

na megyünk valami horgásztóra kirándulni kicsit, bár ahogy elkezdett most fújni a szél... nem tom
Attilának még mindig nem kezdődött a munkája :( ami anyagilag gáz, de tulajdonképp örülök, hogy most ennyit együtt tud lenne Eszterrel, szerintem ez biztos sokat számít majd a kapcsolatukban

Niki, gratulálok a barátnődnek! én is nagyon várom egy barátnőm szülését, ők nem kérdezték meg a nemét, így annyira izgi!!

KépKép
judit18

A hozzátáplással úgy van, hogy lehet gyúrni ELVÁLASZTÁSRA, akkor megy a nagyobb mennyiség, mindig szopi előtt, helyett, mindig egyidőben, annál a kajánál, amit ki akarsz váltani.

És van a HOZZÁTÁPLÁLÁS, aminek a célja szimplán az, hogy a gyerek megismerje a világnak egy másik vetületét. Ezt érdemes úgy kezdeni, hogy mikor már több jelét adja annak, hogy érett erre, ezzel-azzal természetesen megkínálni. Pl. nekem a kicsi képes volt hason elcsúszni a bátyja (álmodozó lélek) banánjáért, és rávetni magát. Mindkettő él azóta is :lol: , szóval jele a hozzátáplálás kezdetének józan paraszti logika szerint_:

FOGA jelenik meg
tud ÜLNI, önállóan (fekve evésnél könnyebben félrenyel, de ebben az ülésben nem vagyok teljesen biztos, hogy önállóan fel is ül, vagy csak megül a székben....)
ÉRDEKLŐDIK a kaja iránt

és igen, én simán megkínáltam kézből pl. őszibarackkal, megnyalogatta, de nem ette meg pürének.

Aztán ezzel a módszerrel az is jó, hogy nem kell annyira kíméletesen bevezetgetni a kaját, ugye ksiebb a mennyiség is, meg ha a gyerek nem csípi a krumplipürét (ha botmixerrel csinálod elég fura amúgy), akkor adhatsz neki a húslevesben főtt krumpliból. Vagy Négyeske pl. a lecsón párolt cukkiniért volt oda.

Namost ezek a fentiek az én nézeteim, gondolom az eltelt közel tizennégy évben összolvasottak, hallottak, és tapasztaltak alapján. Nem állítom, hogy kpbe lehetne vésni őket. :lol:

Judit, azért a nagyon kicsi korkülönbség nagyon kimeríti ám az anyaszervezetet, és a nagyobbik pici kicist elsikkad. Most csak arra hivatkoznék, hogy a terhesség vége felé egyszerűen eltűnik az ember angyali türelme a már kint élők iránt... És ezt egy 15-20 hós nem érti ám. Persze ez is cska egy vélemény.

potyka

Húú, jó kis lavinát indítottam el az "okos" hozzátáplálósdi kérdéseimmel :D :D
Mindenkinek nagyon köszi a hozzászólásokat! Egyelőre a barit levesszük az étlapról, nem annyira jött be szerintem - pedig Monácska raktam bele tejcit, tök jó édes lett! Köszi az ötletet! csak babóka fintorgott rajta :) :)

Petramama, asszem te kérdezted, mi a francnak akarunk hozzátáplálni??? Hát nyilván mindenkinek megvan a saját oka, és ebben max. Pannyval értek egyet, azaz vagy felveszed vagy nem, vagy ringatod, vagy hagyod sírni, vagy gyümiztek vagy nem, stb... Mindenkinek más és más a jó!!!
Az én személyes okom az, hogy hiába van elég tejcsi, délelőtt és délután nemigen hajlandó enni Pankóci. Ez azt jelenti, hogy 40-50 perc alatt általában max. 100at eszik. Ez az ő 7 kilójához nudli. Ja és ezt is kínlódva. Rengeteget agyaltam vajon miért lehet, próbáltam pózt, cicit, időpontot, stb váltani, nem jött össze. Szóval most próbáljuk a gyümit, hátha már más ízekre is vágyik, azért nem kell a cici.. Amúgy én is azt terveztem, hogy fél éves koráig csak tejcsi, dehát ember tervez, Pankó végez...

Beuska,
nekem se jött még meg, nem is várom!!!!

Márti,
hááát a banyócán én is le vagyok akadva, remélem nem te sütötted neki azt a szép tortát :)

Juditk,
de édes vagy, még mindig megvan Panka képe a telódban?????
Akartam már írni, hogy Dr Bánról én is csak nagyon jókat hallottam, szerintem is max. megbízhatsz benne! A szemüveg-dolog: tesóméknál mindhárom gyerek szemüvegezik, tapaszozik. Mondjuk nálunk van más szemüveges is a családban, így könnyen megértették, mindig azt mondtuk: nézd a maminak is milyen szép szemüvege van, stb...vagy esetleg tegyél fel halvány napszemdzsót, és akkor látja, hogy anyucinak is van ám szemüvege :D :D

Eszterxx,
nagyon sok erőt kívánok Neked,mi négy évig tudtuk tartani apukámban a lelket, tudom nagyon nehéz! Próbáld a picurban minden örömödet lelni!!!! ez apukádnak is biztos sokat segít, ha látja ti/te rendben vagytok!

Obea,
nagyon jók a Pickwickes forgók, kedvet kaptam én is!!!el is kezdem gyűjteni :D

Biribon,
a kimozdulás nekünk se volt egyszerű, előtte napokig nem aludtam, aztán úgy voltam vele, musz vmikor belevágni. És a végén tök jól sült el! Szóval bátorság, valahogy el kell kezdeni!

bocsi, h most ennyi, muszáj elkezdenem rendet rakni..
Ja, és ma voltunk 4hós oltáson, kérünkszépen drukkokat, h ne legyen semmi gázgéza-nyügibügi...

KépKép
kmanna

Csak ennyi, ne haragudjatok.................
Valahogy olvasni jobban van ma kedvem, valszeg Nóri meghallotta, hogy megdícsértem, ma 3-kor kelt, aztán hatkor, söttörö..... Rondán zombi vagyok! :x :?

Bea!
Hogy kell ilyen forgókat csinálni???
Ha küldök címet, küldesz nekem egyet??? És akkor már onnantól én is fogok tudni ilyet hajtogatni!
Légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Viszont csinálok rengeteg fotót ma Nóriról lesz frissítés!!!!
Vendég

linocs

[quote="kmanna"] írta:kmannaEgyelőre a barit levesszük az étlapról, nem annyira jött be szerintem - pedig Monácska raktam bele tejcit, tök jó édes lett! Köszi az ötletet! csak babóka fintorgott rajta :) :)

Próbáld majd újra pár nap múlva, aztán újra, ha akkor sem ízlik neki, és ha végképp nem, addigra meg lesz más, amit ehet!

Nincs mit...............
Vendég

Csengénél mindig szopi után adtam, egy jó darabig a kaját.
Vegyesen: kapott pürét is, de valamikor a kezébe banánt, barackot, főtt répát.
Ő szerette a gyors jóllakást, szóval időnként csak a püré jött be, mert azt lehetett lapátolni gyorsan. :wink:

Nekem mindig az volt kétséges, hogy husilevesből kivett répa krumpli sótartalma mehet e nekik. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Persze nála a tápszer is műsoron volt. Szóval bonyolult volt néha az evésünk. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Napok óta godolkozom azon, hogy annyira szeretnék még egy babát szülni!!!!

De az emberem meg ne hallja........................ :oops:

Ebben Potyka a hibás és Linocs!!!!! :):):):):):):):):):)

De nem baj, majd alakul valahogy!

No, ahhoz képest, hogy nincs kedvem nagyon irogatni, emgint itt lógok!

Megyek már na.................
Vendég

Panni, ennyi jó hapsi egy rakáson, ráadásul mind a közeledben! Mámorító lehet :lol: nekem ez a kettő is már most olyan egy húron pendül, hogy csak na...

Biribon, hogy vagy?

Potyka, sétálás sem segít? Vagy már nehezedre esik az is? Mondjuk a nagy melegben nem épp ideális. Emlékszem, én is kivoltam, pedig nekem mindenki azt mondta, nincs is nagy hasam... Persze, aztán mindenki meglepődött, hogy 3640 grammos kisfiam hol (és hogy) fért el...

Linocs, rólam is folyik a víz, pedig csak 57 kg vagyok. Ez nem súly kérdése, ahogy írtad is... Én is megőrülök tőle, főleg este, amikor a levegő még nem hűlt le eléggé, ha meg igen, akkor nem nyithatom rá Kristófra szopizás közben az ablakot, mert félek, hogy megfázik, állandóan leizzad a nagy erőlködésben (meg a tápszerezés alatt is) és utána a legkisebb légáramlatra is hapcizik egy sorozatot.

Apropó. Megfázás. Ma fodrásznál voltam Kristóffal. Nem neki kellett a sérót megcsináltatni, hanem nekem, mert két hete meguntam/megelégeltem a hosszú hajamat, és úgy levágtam itthon, hogy fodrász kellett az igazításhoz... :oops: Most jó rövid lett, de nem bánom egy csöppet sem :D Szóval, a fodrásznál állandóan nyitogatták az ajtót, és most elég hűvös,szeles volt az időjárás itt nálunk...
[size=18]Van vmi megelőzési módszeretek megfázásra? /size]
Nekem a bodzaszörp vált be, de neki mégsem adhatom...
Vendég

Mpatr, munkálkodsz, azért nem jössz?

Kiszazsu, bátorítsd a férjed, hogy bírjon el a két gyermekkel - és gyere netezni! Ha mindkettő lány lenne, a férjem már biztos viccelődne, hogy milyen dolog az már, hogy nem bír el két nővel? :lol: :lol: :lol: Jaj, az én férjemről még a bolti eladó lányokat, nőket, asszonyokat, néniket, mamikat se lehet levakarni... 17 éves koráig a baba-gyerekorvosához járt (természetesen nőnemű volt ő is - Kölyök, a Gauland doktornő)

Kölyök, gyere te is netezni picikét!

Új babanetesek: cipo5, ginger, veletek mi van?

Kvaszevi?
Vendég

Mona: remélem, nem abban vagyunk ludasok, hogy a párod nem akar, hanem, hogy Te szeretnél ;)
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?