Új privát üzeneted érkezett!

Szilvánusz!
Még mindig bírom az egyenességedet. :wink: :wink: :wink:
Nekem lenne min szépíteni: nem fordul, kievés a tejem, felkel éjszaka. :lol: :lol: :lol: :lol:
De imádom. :wink: Ezen nincs mit szépíteni. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Márti! Hú, tényleg gá a banya. A csónakos képen ennyire nem is tűnt annak...

Jim! Jó utat és pihenjetek sokat!

Hozzátápi: tényleg mindenki maga döntse el, hogy mikortól és mit ad. Én csak a véleményemet írtam. Meg az én gyerekeim soha nem voltak nayg evők és utáltam a kínlódást a kanalazással. Meg bárhogyan is ellene lennék az evés közbeni játéknak, nálunk sajna sokszor csak úgy lehetett a kaját belapátolni a szájukba, hogy eltereltem közben a figyelmüket. Jaj, úgy vágytam egy jó evő babára, de szerintem Borka sem lesz az. Amit az elmúlt napokban szopizással csinál: max 5 perc és utána fordítja el a fejét. Jó nagyokat büfizik és ennyi. Aztán max 2 óra múlva reklamál, hogy éhes és jön az újabb 5 perces szopi.

Kép
Kép
Kép
petramama

Szilvánusz: az ilyen sztorikat én is mindig kétkedve hallgatom. Szerintem 10 percekre sírni hagyni, az semmi. Nekem is van olyan, hogy Flórával csinálok valamit, és nem akarom folyton azért megszakítani, mert az öcsi nyög (lehet, hogy hülyeség, de nem akarom, hogy folyton másodiknak érezze az igényeit), és akkor hagyom egy kicst nyöszörögni, ne addja isten, sírni. És töredelmesen bevallom, a minap egy hosszabbal is megpróbálkoztunk, mert kicsit besokalltam a babakocsi tologatásától. Viszont Marci iszony kitartó és behergelős fajta, úgyhogy én most jó darabig nem kísérletek ezzel (roppant szemrehányóan nézett rám a fél órás bőgés után, amikor azért be-bementem ám hozzá, de így is). Az a rossz, hogy totál kettősség van bennem ezzel kapcsolatban: egyrészt hiszem, hogy a gyereknek a közelségemre van szüksége, ringatásra, szopira, és tudom, hogy ez el fog majd múlni (Flóránál is elmúlt). Viszont néha előtör az önzésem, és úgy érzem, hogy ez sok, és akkor elvárásaim vannak. Jó vicc, egy 4hónapossal.
Íme az én napi dilemmáim. (Egy része.) Uff.

Kép
KépKép
nebula

Szilvánusz!
Tök igazad van! Én úgy utálom, hogy majdnem vadidegenek első két kérdése: szopik? Alszik éjszaka? És, ha nem akor mi van??? Miért kell egy anyának magyarzkodni?
Igen, nekem is kel éjszaka egyszer v. kétszer, de alszik tovább reggel 8-9-ig. :D
Sőt fordulni is csak hasról hátra sikerült eddig.
Sőt állandóan szívunk a szopival, és nem 3-4 óránként eszik, hanem össze-vissza és nem kap teát, vizet sem, mégsem hal szomjan. :D
Ja, és nem magától alszik el (nálunk ez soha nem ment :cry: ), hanem cicin, meg ringatva.

Kép
Kép
Kép
petramama

Nebula!
Igen több gyerek mellett megint máshogy értékelődnek ezek a dolgok.
Más, hogy sír a gyerek és ülsz a kanapén, vagy sír és épp a kicsivel nagyobbra adod a téli overált. Esetleg befejezed a mese utolsó 10 mondatát.
:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Az átalussza már az éjszakát? -tól már én is falra mászok. :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!

Akkor te szerencsés vagy :wink: ...az enyim mostanában nappal 2 óránként enne,és eszik is és még után a gyümit is :wink: :wink: :wink:

Szilvánusz!

Igazad van de tul.képp nem értem hogy ez hogy jött ide???
Én aztán nem szépítek...bevállalom h az elsőt órákig ringattam mire eleaudt(és ezt egy éves koráig :shock: )bevállalom hogy a második magától aludt el 2 hós korától(álom gyerek :wink: )Olika meg cicin alszik el és tényleg végigalussza az éjjeleket,egyszer sem kel fel még inni sem....azt én is fucsállom h valaki azt írja átalussza a gyerek az éjjelt aztán hozzáteszi h csak egyszer kel fel inni :shock: :shock: :shock: Ja és Olika most is itt csimpaszkodik rajtam...sajna nincs mit szépíteni...napközben sokat kell cipelni mert ezt igényli :wink: :wink: De ahogy Pumperka is írta..de az enyém :lol: :lol: :lol:

És mégegyszer, én nem azért kérdeztem tényleg hogy bármiféle bírálatot közöljek feléd,csupán tényleg érdekelt hogy végülis sírt-e a kislegény vagy nem is...
Ugyanígy nekem is eshetne más mert én meg gyümiztetem...látod engem se érdekel túlzottan más,nekünk így vált be,így jó...így vagy te az altatással,nem?!Szal mindenki úgy csinálja ahogy neki meg a babának jó(esetleg lehet tanácsot adni másnak)de úgyis mindenki maga tudja h mit miért tesz..

Na én is jól kiokoskodtam magam :lol: :lol: :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bea! tele van a hsz-em hibákkal. Tudok ám helyesen írni, csak hát szopi közben bal kézzel írni nem egyszerű............ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

pumperka: Az én Martinom 2 hósan hasról átfordult, azóta semmi, nem ám hanyattról hasra. Még a fejét sem tartja rendesen, és van hogy éjjal 3-szor szopik. Én is imádom. Milán sokkal kiakasztóbb, mikor üvölt az éjjel kellős közepén: Anya, szomjas vagyok!!!!!! Anya folyik az orrom!!!!!! Tegnapelőtt éjjel úgy rendre tettem -kellett egy kis fenyegetés, hogy a Robi a kórházba megy vissza, ha nem hagyod abba-, hogy most nem keltett fel szerencsére.

Én a korai hozzátáplálással nem értek egyet, de ez csak az én véleményem, tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Láttátok Milán milyen csontkollekció, pedig főzök minden nap, de egyszer utál enni! Mintha büntetés lenne neki az evés! Ez van, én már beletörődtem.

Sírás-hagyás....néha szoktam hagyni, mert sajnos nekem nem csak a gyerekek-háztartás a dolgom, van hogy hosszú órákat a gép előtt dolgozom, néha úgy, hogy Martin rajtam csüng, de ha akkor is kínlódik, akkor irány a kiságy. Nem vagyok gonosz, nem hagyom órákig sírni, 5-10 percig, általában elalszik akkor, vagy kiveszem, ha nem hagyja abba.

és most elhúzok és kikapcsolom a gépet

és most elhúzok már a francba. 8)
Vendég

Ja ,én meg azt szeretem amikor azt kérdezik:Jó gyerek????Erre a férjem amúgyis ugrik...ő szokott válaszolni hogy :"Miért,van rossz gyerek pár hónaposan???Minden gyerek jó!!!"Ettől lehidalnak és nem kérdeznek többet!!!

Egyébként nehogy azt hidd Szilvánusz h Olikát nem hagyom sírni...ahogy Pumperka is írta,vannak szituk amikor épp tök egyedül vok a srácokkal itthon és a nagynak törlöm a fenekét vagy épp csinálom nekik a reggeli kakaót,vagy ne adj Isten én vok a WC-n :wink: szal vannak helyzetek amikor evvan!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny, üldözési mániában szenvedő alany. :D Szilvánusz nem neked szánta, csak úgy általánosságban írta le, mert van ami nem tecc neki. Ezzel én is vagyok így sokszor. lőjjél már le, hogy csináljam a dolgom. Mit fogok én kapni, ha Robi is felkelt, még SEMMIT nem pakoltam el!!!!
Vendég

[quote="jimmorrison"]
írta:
jimmorrison
és most elhúzok és kikapcsolom a gépet

és most elhúzok már a francba. 8)

ennyire nem lehetek hülye? :lol:
Vendég

Pumperka :)
Igen, az átalussza-e már az iccakát a gyerek nekem is nagy kedvencem!
Úgy látom, én ma egy nap alatt kívánom behozni, hogy eddig nem nagyon szóltam hozzá... Legalább most jól meguntok, és nem fogok hiányozni, ha nem írok napokig :lol:

Ja, ezt még elmesélem. Tegnap a vihar miatt beengedtük éjjelre a kutyát (még nincs egy hónapja nálunk, befogadott kutyus, akit ráadásul pénteken ivartalaníttattunk, így egy gallérral és egy fájós hasi sebbel nyomul -- meg kellett szánni). Az előszobában aludt. Ebben csak az volt a jó, hogy amikor nem Marci nyögött, hogy "szopit nekem, de azonnal, mert az éjszaka különben rémálom", és nem Flórát (és a maciját) kellett éppen betakarnom, akkor a kutya kezdett el nyüszögni.

Kép
KépKép
nebula

Jim!

Ja nem-nem,nem értettem magamra csak én is elmélkedtem mint a többiek... :wink:
Csak azért címeztem Szilvánusznak hogy nehogy azt higyje elítélem egy percig is hogy sírni hagyta a kislegényt,mert van hogy én is rákényszerülök...csak ezt akartam neki írni.

Te meg menj pakolni!!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny: jajj te kis butus, hát nem is vettem magamra, amit írtál, tényleg nem, sőt tőled vártam leginkább, hogy rákérdezz, hiszen ősanyavagy számomra még mindig,(meg is lepődtem a gyümiztetésen wink: :wink: :wink: ) tetszik, hogy kitartasz a véleményed mellett, jajj dehogy értettem rád, hogy szépíted a dolgokat te anyus, hanem csak hogy ÉÉÉÉNNNN ne szépítsem előttetek, hogy átszokatás sírás nélkül nekem nem ment. Fura ez a net látod, nem ismerjük egymást és félreérhetőek vagyunk. Én meg már másodszor keveredek gubanca a hozzászólásaim miatt. Először Judittal mostmeg veled, lassan tényleg el kell gondolkodnom, hogy valamit rosszul írhatok. Bocs lányok, lehet, hogy a kapkodás okozza, hogy mindig rohanva írok, úgy látszik maradnom kéne a kiütetésespopsi témánál, az legalább tiszta mint az ecceregy. :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim!
De jó neked! Én annyira szerettem volna látni a Balatont! Rettenetesen hiányzik a víz (part).

Én sem szépítek. Levente maga volt az ördög, Nimó meg az angyal. De mindkettőt imádom. Amúgy szinte hihetetlen hogy ekkora a különbség kettőjük között.

Nimót néha én is hagyom sírni (nyűglődni) bűntudatom is van emiatt. Viszont nem lehet mindig az ő kénye-kedve szerint csinálni mindent. Igenis a másik gyerek is éhes, szomjas, ölelésre, játszásra vágyik. Nem beszélve a házimunkáról. Nimó csak akkor sír nagyon ha éhes, persze éhezni nem hagyom de ha minden ok. akkor el kell hogy legyen egy kis ideig magában. Persze néha bealszik ilyenkor és nekem megint bűntudatom lesz... :(
Még sosem hagytam negyed óráig sírni. Egyrészt azért mert megsajnálom, másrészt egy idő után elkezd játszani a felé akasztott dolgokkal. Jól össze vissza magyaráztam de remélem értitek.

Kacika!
A szomszéd már nem szomszéd csak volt szomszéd. Nem megoldható, az végszükséglet volt.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nebula!
:lol:

Néha nálunk is akadnak ilyen tragikomikus esték :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nebula!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor majdnem 3 gyerekes vagy!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

na fasza, egyszerre irogatunk itt keresztbe kasul, Jim megelőzött a válasszal amig én írtam erre reagált is panny mire én jövök itt a magyarázkodással. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kész, Nebulon, Pumerka, Petramama ti folytassátok, Jim elhúz pakolni, :wink: Panny megy friss gyümölcsöt szedni Olikának :wink: én meg felveszem a félórája bőgő gyerekemet. :wink: (CSAK VIIICCCCCCC, tejóég el ne higgye valaki, hogy bent sír én meg itt nyomon a rizsát) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz, ismerős a helyzet... Ezért fő az őszinteség: én is múltkor írtam, hogy Kristóf egyedül át tud forulni hátáról a hasára. Aztán azóta se csinálta, úgyhogy azért ezt még olyan biztos tudásnak nem tekinteném :D
Viszont a kurjongatás az megy ezerrel nálunk is. Újabban sikítozással jelzi, ha éhes...
És olyanokat hapcizik, hogy mindig nevetünk rajta :lol:
A kis betyár, most is itt fogja a hordozó fülét, mintha az el akarna szaladni. Nagyon nagy fiú :lol:
Vendég

Olyan jó látni a mérhetetlen örömöt a Nimó arcán ha megjelenek felette. Azt is jó látni, hogy hogy követ a szemével ha kimegyek a szobából és milyen csalódott az arca.

Lányok: Nekem az önbizalmam folyamatosan nő. Mégiscsak van két fiam. Ami azért nem semmi. És nekik nagyon fontos vagyok. Sokkal határozottabb lettem, ki merek állni az igazamért bárhol. Reklamálok, visszaszólok stb. Azelőtt nem így volt. A külső meg egyrészt adott, másrészt változik. Lesz ez még így se. Vagy sokkal jobb... :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szilvánusz!

Te se izélj már!!!! :wink:
Előre leszögezném h mindenkit nagyon kedvelek,de te az egyike vagy akiket különösen csípek!!!

És nem vok ősanya :lol: de tényleg...

Azért (is) gyümiztetem mert nekem a szoptatás sajna még mindig rossz emlékű a nagyfaimmal történt mellgyuszi miatt....evvan,látod ezt én se szépítem... :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Még egy gondolat az igényszerinti szopiról. (most is azt teszem).
Én elég más példát láttam anyutól. Időre etette anyu tesómat, de bizony az öcsém soszor éhes volt 4 óránál előbb. Persze ezt én nem kritikusan néztem, azt hittem az a jó, valahogy ki kell húzni az időt.
Most a lányom a szoptatásommal kapcsolatos tapasztalatomat már képes elraktározni és ő ezt viszi magával. Elmagyarázom neki miért szoptatok sürün, miért nem adok teát stb...
Persze majd ő úgy csinálja, ahogy gondolja majd ,de indulásnak azért ez jó szerintem. :wink:
Jött is felháborodva haza, hogy az egyik osztály társának a kistestvérének 3 hetesen cukros vizet adnak éjszaka, meg néha nappal.
DE azért ari lehetett ahogy a két 7 éves a kistesók táplálásáról értekeznek a suliban szünetben:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!

Ha kitalálsz majd valami jó kis fogyót, akkor csatlakozom, hátha együtt jobban megy. :lol: :lol: :lol:
Azért még várjunk! :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hűűűűűűűűűűűha!!!

No, ezt meg most jól megaszondom majd, hogy ezt a topikot ezért szeretem, mert itt még senki nem bántódott emg annyira, hogy ne lehessen megbeszélni!!!!!!!

Enyém lányommal egyetlen baj van csak, hogy ha ébren van, senki és semmi nem jó neki sokáig, csak én! :x :roll:

Ha tehát nem alszik annyit, hogy végezni tudjak a munkával, akkor vagy megcsinálja más, vagy megvárom, míg újra elalszik! :wink:

Látjátok, ezt írtam a múltkor is, minden baba más, mindannyian mások vagyunk!!!

Nóri eszik ébredéskor, aztán játszás, beszélgetőzés, tisztabetevés, pihenőszékbe hurcimbálás, és kb. egy-msfél óra múlva nyűglődésből látszik, hogy álmos!
Altatás:
Hol sikerül hasra tenni és magától elalszik, hol nem, általában igen, de sok mindentől függ. Ha kapkodok, sietek, mert pl, rotyog a krumpli vagy teregetnem kellene, akkor biztosan elkapkodom a dolgot vagy ideges vagyok és érzi, emiatt nem alszik el, óriási orítással jelzi, hogy nem tetszik neki valami, olyankor jön a ciciztetéssel elaltatás. Ringetni nem kell, nem is próbáltam még!

Hozzátápi:
Kint nyugaton nem divat szoptatni! Egyáltalán!!!!! Sőőőőt, ez olyannyira magánügy, hogy még a rokonok sem kérdezgetik a kismamát, hogy szoptat-e! Ha van ekdvem válaszolok, ha nincs, akkor elkerülöm még a témát is, ha kifejezetten bunkó vagyok, akkor visszakérdezek, hogy ás TE/maga???? No jó, ez csak egyszer volt........ :oops: :oops: :oops: :oops:
Hálitstennek itthon még mindig sokan és sokat szoptatunk!
Ákosnál 4 hónapos lehetett a gyerek, mikor egy "hogy nézek ki??" kérdésemre a volt férjem lazán közölte, hogy akkora vagy mint egy tehén.......................... Attól anaptól fogva nem ettem, és attól a naptól fogva elapadt a tejem, még kb. két hónapig volt reggel egy kicsi......... Soha többet nem fostom meg magam és a gyerekem attól, hogy szophasson. Persze, ha érdekli vagy kell neki, akkor megkapná az almát is pl., ezért is próbáltam meg, de Nórinak még nem kell úgy vettem észre!

Nyah!
Nyűglődéééééééééééééés!
Megyek, majd jövök!
Vendég

Pumperka!
Én már rég tudom hogyan kell!!!fogyni elméletben (hiszen többek között ezt tanulom, ezzel van tele a sajtó, a média).
Csak gyakorlatban nem megy. Talán együtt tényleg könnyebb lenne. Bár én sokat csalódtam már ilyen téren. Futottam egész nyáron napi 5 km-t a barátnőmmel, és mellette fogyóztam. Erre ő 15 kg-ot fogyott úgy hogy ugyanazt ette mint azelőtt én meg egy grammot sem. Most mióta lecsökkentették a pajzsmirigygyógyszeremet azóta jött rám 5 kg. :cry:
Persze azért tudom hogy lehetne kevesebbet és jobb minőségben (egészségesebben) enni de valahogy nincs energiám. A lényeg életmódváltoztatás: nem szabad semmilyen kúrát alkalmazni. Egy életen át kell egészséges nem hízlaló kajákat enni, mozogni. Éhezni tilos...
Szerintem el lehet kezdeni bármikor. Első lépés fehér kenyér, édesség elhagyása (a teljes kiőrlésű is ugyanúgy hízlal) helyette abonett, vagy hamlett.
Elkezdjük????
Attól a tej nem lesz kevesebb....
Bár én nem érzek magamban erőt most. Elkezdtem a múlt héten. Hamlett natur túróval, este csak dinnye. Egy hétig aztán nem fogytam 1 grammot sem. :( :( :(
Tudom hogy hosszú távon és lassan kell fogyni. Az egyetlen sport az úszás amit én végezhetek, imádom is de Te is tudod akkor hogy kimozdulni nem lehet. Nimó délelőtt még csak csak kibír egy pár órát de este óránként félóránként szoptatom mert akkor már kevés tejem van és ő meg éhes....A párom meg csak este van itton. Megoldás: medence itthonra. Akadály: pénz :( :D

Másik megoldás: szobabicikli (talán az még megengedett nekem). Akadály: lustaság, időhiány....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pumperka!

:lol: Hát az tényleg jó leheteett ahogy a 2 kiscsajszi beszélgetett...

Fogyókúrába én is beszállok :shock:

Még eszembe jutott h annyiban könnyű :wink: néha a helyzetem,hogy ha épp sír Olika és a srácaim épp lent vannak és nem a szobájukba vagy nem az udvaron nyüzsiznek akkor a maguk módján megpróbálják megnyugtatni Olikát amíg odaérek...Van amikor nem sikerül és egyöntetűen kórusba ezt kiáltják:"Anyucika,sír az Oli,szoptassad meg!"Annyira cukik :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jah, az éjszakát átalussza, illetve nem tom ez annak számít-e, 8-9 közt alszik, reggel 4-5 közt ébred egyet enni, aztán alszik 9-ig!

Azt észrevettétek már, hogy van egy dolog, amit már csinál, aztán hirtelen mást csinál és az előzőt elfelejti, nem cisnálja többet????

Pumperka!
Remélem a fiam is érteni fogja majd mi az, hogy szoptatás, igényszerint!!!! Elég nagy már hozzá!!!!

Jim!
Jó utat! Majd írj!!!

Panny!
Ősanya!!! :lol:

Nebula!
Részemról rendben! Nálatok vagy nálunk??????? Marla???????????? Ki mit hoz, azt esszük! Így jó?????

Jajjjjjjjjjj már!!!!!

Megyek, ide hoztam a nunást a pihenőszékben, de bezzeg nem tetszik neki!!!! :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pásztok, majd jövök!

Megyek, ide hoztam a nunást a pihenőszékben, de bezzeg nem tetszik neki!!!! :)
Vendég

Pumperka: akkor meg is mutatom a harmadik gyerekem :D Kép Lili

Kép
KépKép
nebula

Monácska, Marla: nekem mindegy, hogy nálatok vagy nálunk, ha a kutya nem gond (abszolút jó kutya, csak néha kicsit nyalogat örömében), akkor szívesen látlak benneteket. Időpont? Gondolom, Marlának behatároltabb, hogy mikor van mifelénk. Nekem teljesen nyitott a jövő hét (az Ember Erdélyben lesz szerdáig, hozzá sem kell igazodni).

Kép
KépKép
nebula

Judit!
Igen a csodadiétákban már én se hiszek rég.
Sőt nálam csak az étkezés megváltoztatásától se történt hatalmas változás.
Egyszer sikerült 19 kilót lefogynom 8 hónap alatt (kisebb fogyásaim voltak), de ott a sok mozgáson is volt hangsúly. Sokat futottam, fitneszterem. Abban az évben futottam le a félmaratont. Az is egy jó cél volt a moz7gáshoz, meg a kevesebb kajáláshoz.
Főleg az étkezések közötti csipegetésről kéne leszoknom. Meg nem kapkodva ennem. Így olyan kontrolálatlan mit és mennyit eszem.
Akkor sokszor előre megterveztem mit fogok másnap enni.
DE ezekhez tényleg kell a lelki nyugalom az erő.
Még én se érzem magam feltöltődve eléggé.

Amikor estefelé kevesebb a tejed, akkor is röviden szopik Nimi?
Nekem ráadásul olyankor szopizik a leghosszabban Zsombor. :(

Na ma én is jó sokat vagyok gép elött. :wink:
na jó sokat is szoptatok. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kép Nekem úgy hasonlít valakire... Kép Pickwick Kép az új kiságyam
Vendég

[quote="nebula"]M írta:nebulaonácska, Marla: nekem mindegy, hogy nálatok vagy nálunk, ha a kutya nem gond (abszolút jó kutya, csak néha kicsit nyalogat örömében), akkor szívesen látlak benneteket. Időpont? Gondolom, Marlának behatároltabb, hogy mikor van mifelénk. Nekem teljesen nyitott a jövő hét (az Ember Erdélyben lesz szerdáig, hozzá sem kell igazodni).

Nekem nem gond, nálunk is van egy!

No, akkor írj egy privit kérlek Marlának, enyém lányom tombol......... Bocsi! :oops:

Nekem is jó mindegyik nap, én egyedül vagyok este 6-ig, illetve általában Ákossal!
Vendég

Bea!
Egyből kitaláltam kire. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ha nagyon éhes Nimi és elfogy a ciciből a tej akkor felháborodottan kiköpi. Újra beveszi, szívja mint az őrület kiköpi, sír.
Ha átlépjük valahogy ezt a krízist akkor sokáig (a végtelenségig) cumizgatna a cicin. De ha nem akkor abbahagyom a szoptatást és lassan megnyugszik, sőt elaludni is képes, de tudom hogy éhenmaradt. Ezért is adtam neki ezt azt, meg nagy ritkán (van hogy hetekig sem) tápszert. Nem görcsölök rajta, hogy TÁPSZER. viszont az nagyon bánt, hogy az antibiotikum kúra (jó esetben két hónap) mit okoz majd, kárba vész a szoptatás jótékony hatása.... :cry:

Ha beindul a kilók elleni támadás majd cserélgetjük a recepteket, tapasztalatokat. :wink:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Monácska!
Még jó hogy az illető már csak a volt férjed!!! :evil:

Az enyém nem mond ilyeneket. Bár egyszer mondta, hogy te egyre kövérebb vagy. Az nagyon szarul esett sírtam is. Bár akkor direkt akart valamivel megbántani mert összevesztünk.
Amikor még csak udvarolt, azt mondta, hogy van rajtam 10 kg felesleg. (az előző barátnője egy gyönyörű, nagyon vékony csaj volt :evil: ).
Mondtam neki, hogy ha azt várja hogy leadjam akkor fel is út, le is út. Sőt garantálom hogy le nem fog menni 10 kg, hanem fel fog jönni 20. Ennek tudatában döntsön. Döntött. :D Azt mondta hogyha felszedek 20 kg-ot elhagy mert az a nemtörődömség, az elhanyagoltság jele. Fel is szedtem több mint 20 kg-ot, de mostmár tudja, hogy nem nemtörődömség. Nem zabáltam, állandóan fogyóztam de így is feljött. Sportoltam is, amíg bírtam a derékfájásom miatt. Sajnos ez engem nagyon megköt, pedig régen mikor ideköltöztem nagy boldogan tudomásul vettem, hogy az arborétumban fogok futni. Eltiltottak tőle egy életre. :(
Feri most azt mondja, hogy tetszem neki. Gondolom hozzászokott a szeme. Mostmár az olyan vékony lányokon döbben meg, mint a volt barátnője. És tényleg még arra is azt mondja, hogy sovány akin még szerintem is van felesleg.
Mondtam neki, hogy ne merjen megjegyzést tenni az alakomra (rosszat), mert a 4550 grammos gyermek nem csoda hogy lógóssá tette a hasam...Nem is tesz...Viszont én szoktam őrá, hogy sovány, nekem mackós pasi kell... :oops: :roll: Szóval kicsit pironkodok. Ő nem tehet róla, képtelen hízni. Én meg más alkat vagyok de azért tehetnék ellene, mégsem bánt. :oops: :oops: :oops:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szilvánusz!
Hogy neked milyen jó a meglátásod!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Jim!
Na mi a helyzet összepakoltál már??????????
Akkor most együtt mentek az egész család. Nem????

Potyka!
Erre már én is gondoltam!!!!!!!!
Én leszek a " Black Angel" :twisted: :twisted:

Pumperka!
Fúúúúúúúú! 18kg?????? Az nem kevés!!!

Petramama!
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Judit!
Valami ilyesmi nálunk is az este. Úgy 6 tól fél9 menne ez a végtelen szopi, bár ő ritkán reklamál, hogy nincs mit szívni. Egy két nap még láthatóan elégedett is a mennyiséggel.Persze időnként megszakítom ezt a maratoni szopit, mert valamit kell csinálnom, de rövid időn belül vissza. :wink: A gyerekorvos azt mondta, hogy nm baj, ha így esténként nem lakja magát mindig tele. Szépen gyarapszik, van elég pisis pelusa, a komfort szopi megnyugtatja, lelkileg nem sérül ettől. Persze néha én is sajnálom, de basszus két hét alatt megint felszedett 55 dekát. Ez már a negyedik hónap közepe és még mindig nem lassult le a gyarapodása :shock:
Akkorák nem vagyunk mint ti, de mi 3480-ról indultunk. :lol: :lol:
Szüval a hozzátápit én biztos ebben a koraesti órában fogom kezdeni az bizt.

Az antibiotikumos kúra engem is bántana, de utána a szopi biztos sokat fog segíteni, bár gondolom nem kis idő, míg helyreáll az egyensúly a kis bendőjében. :cry:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na azt hiszem mennem kell!!!!!!!!!!!!!!

Kezdődik valami sorozat ennek a banyának!!!!!!!!!!!

Sziasztok!!!!!!!!
Vendég

Márti!
Nektek is hosszú lesz az út Prágáig!
Anyóst is viszitek?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Míg én itt olvasgatok hasra fordult Nimó-mimó!!R! :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja amúgy én sem itt ülök egész nap a gép előtt, csak be van kapcsolva és rá-rá nézek. Bár ma azért túlzásba vittem és semmi de semmi betervezett dologgal nem végeztem. Most vasalok...A bevásárlást a férjem hiúsította meg, mert a még el nem adott házunkhoz szerelőt hívott (aki persze annyit késett, hogy a piacot is megjártam volna pluszban), és így nem tudott Nimóra felügyelni. Őt meg én ha nem muszáj nem cűhölöm a bevásárlásra....

Márti!
Az anyósodtól kiráz a hideg. Szinte hallom ahogy megszólal... :shock:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Most indulunk.....időben. Martin 3 órája sír, szerintem nem tett jót neki a citromos lazac. Mármint én ettem tegnap este, nehogy megijedhjetek :lol: Jó kis út lesz. Ráadásul anyóssal baromira összevesztem, ez a nő egy hülye picsa! Bocsi, de ez kikívánkozott belőlem.
puszika, majd jövök. vigyázzon mindenki magára.

Én is fogyni akarok, Hamlet már megy, meg túró+ dinnye is, de én sem fogytam Judit!!!! Régen már lement volna 5 kg :shock:
Vendég

hű már megint lemaradtam a "buliról" na jó nem rosszmájúskodom, látom csak sorozatos félreértések mentek

Szilvánusz, persze mennék hekkezni, mondjuk kedd ? :)

én vagyok az egyik aki azt a látszatot kelti hogy "mindenki" hozzátáplál :) ,de tudjátok, hogy nekem zéró tej, és így örülök, hogy kaphat végre mást a tápszer mellett. pénteken 4 hónapos és utána juhhé, más, finibb tápszert is kaphat nem csak a HA-t!!

amúgy a szoptatás témáhozmeg annyit, hogy én meg azt utálom, hogy itthon még a vadidegeneknek is az amásodik kérdésük azután, hogy mennyi idős, hogy és még szopik?? elegem van, hogy úgy érzem magyarázkodnom kell amikor mondom, hogy nem és szinte vádlón néznek rám... utálom!!!

ezért nem szeretem sokszor a Kismamát sem, nekik is kissé egyoldalú a hozzáállásuk bizonyos témákban.

pl nem tudom olvastátok-e a legutolsót, de vitatkozzunk címszó alatt szerintem tök egyértelműen a babaúszás ellen foglaltak állást, engem is elbizonytalanítottak...
én csak nem szeretem ha valakik demokratikusnak állítják be magukat és közben baromira nem azok

egyébként ha rajtam múlt volna tuti csak szoptatnék, mert ahogy Panny mondja a hozzátáplálás is macera (bár örülök látni, hogy valamit jobb kedvűen eszik mint a tápszert) de a tápszerkészítés pláne horror pláne éjjel

az igazmondásról meg annyit, hogy nem tom ki dicsekszik, amennyire én látom inkább panaszkodik mindenki (pláne én! :) )

megint esélytelen, hogy mindenkire reagáljak bocs, nyuszkó most nyomta le a napi 3. félórás alvását....pedig már nem is alszik 9ig reggel csak f8ig. még azt a másfél órát is elcsalta valahova a kis huncut :)

KépKép
judit18

Kép Kép Kép

Itt azért sokkal jobban tetszek magamnak. Igaz egy 25 kg-mal kevesebb vagyok itt, mint most. De jó lenne :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

csak még egy!!! :oops: Kép

a gépen csak ilyen infopontos képeim vannak, jó minőségben nincs. de boldog lennék ha most így néznék ki :cry: :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Kicsit kiteszem a lábam és nem győzőm a visszaolvasást... :wink:
SZIA Márti! Arra még nem gondoltál, hogy a fincsi főztöd miatt nem akar hazamenni? Olyan szupi kajafotókat töltesz föl mindig... ha Őt is ilyen kajákkal eteted, akkor nem csoda, hogy oda akar költözni. :) Nagyon cuki Bence, jó a kis medencéje! :) Jó utat Prágába!
Szilvánusz, még fogalmam sincs, hogy mi lesz jövő héten... azt tudom, hogy holnap megyünk oltásra Pomázra... :( szegény Lilla. :(
Ezek a kérdések jók, de tényleg mindig mindenki ezt kérdezi. Főleg itt a faluban, úton-útfélen megállítanak. Biztos nem akarnak ezzel rosszat, de most mi a frászt kérdezzenek... nekem az tetszett legjobban, mikor megkérdezték, hogy fiú vagy lány??? Hát mi lenne rózsaszín szoknyában, ekkora lobonccal?
Bea, a második képen azok a forgók teás zacskóból vannak? Baromi jól néz ki! Kristóf is milyen nagyon ügyesen emeli a fejét!

Aki esetleg unatkozik és képeket szeretne nézni annak ajánlom a frissített oldalunkat:
http://www.mniphoto.extra.hu/friss.html

KépKép
KépKép
mni

Bea!
Én nem is láttam a képeket, csak most hogy Niki írta...
Nagyon édi a kisfiad, Szilvánusz Marcijára nagyon hasonlít. És tényleg jók a forgók....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Niki!
Lilla szép mint mindig, gyönyörű a ruhája is.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szilvánusz!
Már írtam (383.o.), a férjem Németországban dolgozik az itteni cég anyavállalatánál, mert nincs itthon munkájuk (nagyon nem is eröltetik a keresést, mert most vágtak bele több millio euros munkába, és inkább ott kell az ember). Amugy egy térburkolással, kert rendezéssel, földmunkákkal foglalkozó cégnél dolgozik!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?