Sziasztok!
Kölyök: üdv itthon! Azért kemény lehetet az út.
Jim szexes (
) szavaival én is mélységesen egyetértek. Habár a heti három nálunk is erős túlzás lenne (valahogy soha nem is volt rá igényünk, max heti 1-2re, de 16 év után, 2 gyerek mellett örülünk, ha kétheti 1 összejön). Ja, és tényleg nagyon hasonlít a férjedre Martin.
Juditk: szerintem is szuperül nézel ki.
Monácska: még mi sem táplálunk hozzá. Flóránál is olyan 5 és fél hónaposan kezdtük, mert akkor már nagyon érdekelte, amit mi eszünk. Marcinál sem szándékozom előbb elkezdeni.
Ja, Monácska és Marla: akkor minitali valamikor a jövő héten Monoron? Meg persze bárki más, aki a közelben lakik. (És mi a Tamási Áronban lakunk, úgyhogy nem vagyunk messze egymástól, MOna.)
Pumperka: szerintem is az a jó, ha ésszel vannak kezelve az ilyen dolgok. Flóra nézhet tévét, főleg dvd-ket (kisvakond, mazsola stb.), de szereti az állatos ismeretterjesztőket is (ezeket főleg hétvégén szoktuk reggel együtt), de persze nem ész nélkül. Napi néhány rész, ha kéri, de van úgy, hogy napokig eszébe sem jut. Az is igaz mondjuk, hogy nálunk alig van bekapcsolva a tévé (inkább az internet-függőségtől féltem
)
Az édesség már nehezebb téma: én rettenetesen édesszájú vagyok, úgyhogy magamat is erősen kell korlátoznom, hogy a gyerekeim ne szokjanak rá nagyon. A férjem ezzel szemben hetente megeszik egy kocka keserűcsokit, és jól van.
Tényleg, tali: lesz ott nagyobb gyerek valakinél? Nem tudom, hogy vigyem-e Flórát, de hajlok rá, hogy nem, vagyis csak akkor igen, ha más gyerkőc is van, akivel játszhat. különben esélyem nem lesz veletek beszélgetni
Kiszazsu, Juditk, mzx: csatlakozom. Flóra is megkergült mostanában, pedig eddig csak hírből ismertem a behergelős hisztiket. Szerencsére nem Marci ellen irányul az agressziója, de a kiváltója, gondolom, ő. Remélem, hamar kiadja magából ezt, mert nagyon nehezen viselem, ha így kifordul magából (és persze sajnálom is közben, mert látom a szemén, hogy ő maga sem érti, mi történik vele). Sajnos néha harap, csíp, rúg minket (apját, engem), erről iszony nehéz leszoktatni. Pedig mi nem vagyunk nagy verekedősek
Ajánlottam már mindenféle alternatívát: üssön egy párnát, rajzolja ki magából, kiabálja ki stb., de hosszú távon egyik sem jött be.
Azért vagyok ám most ilyen laza, mert a férjem elvitte a lányt, Marci meg szunyál. Elég jól beállt a három nappali alvása, már csak éjjel kérnék egy kicsit kevesebb ébredést (mondjuk csak egyet -- vagy ez túlzott maximalizmus?). Amúgy ő is még csak egyszer fordult hasról hátra, a hátáról pedig csak oldalig jut el, a feneke már célegyenesben, de az a fránya kéz beszorul és elakad.
Csujzi: vicces, amikor az ember lélegzet visszafojtva nézi, hogy hátha most fordul át, hátha most föláll, elindul stb., de a gyerek csak nem akar. MInt egy filmen, amikor vágás, és 1-2 óra múlva még mindig ugyanaz a kép, csak a szülők dőlnek már jobbra-balra. Mi is így voltunk a minap a hasrafordulással.