Mni: köszi a tippet. Az a helyzet, hogy olyan kéthónapos korában még ment kispárnán, anélkül, sőt bárhogy. Most meg itthon megy szoptatóspárnán bölcsőtartásban, és hónaljtartásban, megy fekve (persze szoptatópárna nélkül), megy úgy, hogy én négykézláb, megy úgy hogy melléülök, ő fekszik, én fölé hajolok (tegnap már kínomban kitaláltam, hogy mivel imád ülni, hogy szembeültetem magammal, és úgy megpróbálni – tetszett is neki, csak elfáradt.) Na ezekből, ami hasznosítható szoptatópárna nélkül idegenben... Zárt ajtók mögött, tiszta fekvőfelületnél (ami mondjuk egy ruhapróbánál, áruházi baba-mama szobában nincs) a fekvés, illetve volt már olyan, hogy ő feküdt a babakocsiban, és én fölé hajoltam, vagy pedig felfektettem egy asztalra, és fölé hajoltam. Úgy tűnik, hogy Fruzsónak az a lényeg, hogy egyenes legyen a háta alatt... Mert csak nagy ritkán hajlandó csak úgy, pusztán a két kezem, és az ölem segítségével enni...
Pumperka: igen, ha Fruzsi megmakacsolja magát, akkor bizony egy kortyot sem hajlandó. És akkor a cumis trükk sem segít (cumi be a szájba, egy-két perc megnyugvás után cici becsempészése)
Viszont Fruzska jó kedélyű, örökmozgó azzal nincs gond. Csak hát a napfényevést nem most kellene megvalósítania (és később sem)
Tand: de jó, hogy jöttél!!! Nagyon szép Gréti! Micsoda hajasbaba!
Panny: nahát, akkor nem csak az én lánykám ilyen kis kényeske szopipárna kapcsán... Hm, tényleg azért az sem jó, ha több a tej. Egy üveg kaja????? Aztamindenit!
Doki mondott valamit Olivér hasfájására?
(csak nagyon halkam mondom: a Suttogó könyvet én sem bírom...,, én abban hiszek, hogy minden kismamának a saját ösztöne súgja meg a jó megoldást úgyis – persze vannak bökkenők, de azokon is túljut az ember lánya, viszont megértem, ha valakinek kell egy iránymutató, ha elbizonytalanodik.)
És igen, ezt akartam írni, hogy azon túl hogy a mi gyönyörű Lillánk benne van a júliusi Kismamában (már csak ezért is érdemes megvenni) nagyon hasznos témák vannak most boncolgatva az újságban (altatás, hozzátáplálás, babaúszás stb.)
Kvaszeva: okés, hogy a férjed kihoz minket... De most komolyan: hogy ennyien találkozunk közterületen, azt be kell jelenteni, vagy csak én problémázok ezen? (nem akarnám, hogy valaki jóindulatú bejelenti, hogy „itten meg kismamákok parádéjznak” – és jól szétoszlatnak minket
Kacika: azt hiszem, ezt a szoptatópárna dolgot fogom másképp csinálni a következőnél: nem lesz! Ügyes lány ez a Petra, hogy így elfogadja az új ízeket!
Pumperka: mi újság Zsomborral?
Judit18: két autó? Nem eggyel mentetek le? Közben megszaporodtak a dolgok?
Sajnálom a hasfájást! Van eredménye a gyümölcsszüneteltetésnek? Jó az új altatási technika!
Ugye, milyen jó, hogy már ilyen kis okosok a töpörtyűink – mennyire önállóak ahhoz képes, amilyenek akár egy hónapja voltak! (most néztem vissza azt a videót, amin először teszem tisztába itthon – micsoda kisbéka volt Fruzsi: picike volt, és csak sírt, a kezét még nem tudta a szájába rakni, és csak kalimpált össze-vissza – de rég volt
)
Jim: hogy vagytok?
Monácska: szerencsés ember (mármint, hogy főzés közben is, állva...)
Szerintem a babák mindegyike igényli ebben a korban a megszokottságot, hisz az nyújtja neki a biztonságot... Köszi, eddig is magamra hallgattam, és ezután is azt fogom tenni, csak ötleteket gyűjtök egyelőre, hogy lehetne változtatni a kis kényelmes kisasszony megszokásán.
Hihihihihi: a szúnyogokkal én is így vagyok, ha csak egy is van, akkor az engem talál meg, bármivel takarom be magam
Mézgombi: jó, hogy jöttél! Fruzska is ilyen: nem fogad el semmit cicin kívül (se víz, se lefejt tej üvegből), a védőnő azt mondta, hogy örüljek neki, mert jól működik a gyermek. Hm, azért örülnék néha, ha elmegyek nem kellene rohannom, hogyha megéhezik, és a Kedves is meg tudná etetni üvegből, vagy pohárból...
Milyen szép hajasbaba Hanna!
Beuska: szépek a keresztelős képek! Jó ötlet az egyforma ruci!
Csak azért javasoltam a kora délutáni órákat, hogy a mi babóink harmatos bőrét ne érjék a káros napsugarak
de, ha úgy gondoljátok, hogy jobb előbb, legyen!!!!
A kisfiad ujja: örülök, hogy javult, és gyógyul!
Szilvánusz: nekem is a neugranormon kenőcs jutott eszembe. (szegény nagyanyám szerint az mindent meggyógyít – és úgy emlékszem gyerekkoromból, hogy tényleg...)
Tündérmanó: neked is csak azt tudom írni, hogy nagyon jók a képek a keresztelőről!
Kmanna: nagyon helyes a lányka! És mekkorára nyitja a szemét!!!!!
Jaj, Kölyök: gondoltam rátok nagyon sokat, vajon milyen lehet az utatok – jó, hogy megérkeztetek!
Potyka: nehogymá!!! Ezek a fránya hormonok! Drukkolok, hogy ne a héten jöjjön a babó!
Mni: drukk a barátnődnek! Durva a villanyoszlop!
Marla: nagyon jó a kép! Úgy örülök én is, hogy legalább az egyik nagymamám megérte Fruzska érkezését! De, hogy a dédim