Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
Csak két link.
http://www.youtube.com/watch?v=fRfCzOymsl0
Lili hisztijének második felvonása.

http://www.youtube.com/watch?v=Ef5MX5o3JbI
Ezt sajnos nem tudtuk elforgatni.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Hűha, milyen sok mindenről írtatok, míg nem voltam, alig győzök visszaolvasni!!!!

Most már jobb a helyzet, ma voltam dokibácsinál is, és ő a kérdésemre (hogy ez az idegbaj normális-e), a következőket monda: "édesem, a sárkányosodás első lépcsőfokára lépett. Üzenem a férjének, hogy ez normális, sőt, lesz még rosszabb is" :lol: Azért van humora.
Egyébként van rossz hír is: bár most még az elfogadható felső határán vana súlyom, de innentől kezdve nem hízhatok semmit, így drasztikusan vissza kell vennem a kalória- és szénhidrátbevitelt! Napi 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 3-4 szem gyümölcs, sótlan sajtok, grillezett szárnyasok, főzelékek és párolt zöldségek kerülhetnek csak az étlapra. No meg zsírszegény tejtermékek. Nulla só (mondjuk azt kibírom,mert alapban is sótlanul eszem), és semmi fűszer.
A legnagyobb baj talán az, hogy nehéz olyan ételeket találkni, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot vagy sót (pl, felvágottak). A gyümölcsökkel van a legnagyobb bajom, mert képes lennék szinte csak azonkon élni, de most azokat sem ehetem. Az alma meg csak savat csinál, és étvágyat, a tejet nem bírja a gyomron. De mindegy, majd csak kibírom, még 6-8 hét van hátra.

És van még egy rossz hír: a dokibácsi aug. 15-től szabin lesz, úgyhogy 90%, hogy nem nála szülök. Már beszélt a Gerő főorvos úrral, hogy vállaljon el, és elvállalt, így most kész helyzet előtt állok. Ki jár hozzá? Milyen? Írjatok légyszi róla, akár priviben is!!!! Most áldom az eszem, hogy választottam szülésznőt!

A lelkem sokkal jobb, múltkor szerintem kiadtam egy csomó gőzt. Persze sok minden idegesít, de már kezelhető, és azzal, hogy felismertem, hogy nem várhatom el az egész világtól, hogy hozzám alkalmazkodjon csak azért, mert terhes vagyok, azt hiszem, úrrá lettem az idegeimen.

A héten napközben egyébként anyuéknál vagyok Marcival, mert a férjem most kora reggeltől késő estig dolgozik, és így mindenki jól jár: a nevelőapám, mert ennyit még sosem volt együtt Marcival, a nagyszüleim, akik a szomszédban laknak, így egész nap ott vannak babázni, a férjem,mert nyugodt, hogy nem vagyok egyedül, és én, mert szinte mindent megcsinálnak helyettem. :lol: Csak szegény anyu nem jár jól, mert egész nap dolgozik, és mire hazaér, már hazavisz a férjem.

No, ennyit rólam, fizikailag elég tropa vagyok, a lábfejeim akkorára dagadtak már, hogy semmilyen cipő/szandál/papucs nem megy rá, csak egy vietnami strandpapucs, ami viszont nem fogja a lábamat és tök lapos a sarjka, ettől azonban a lábam és a derekam fájdult meg, de nem tehetek mást. Amennyit tudok, mezítláb vagyok.
A szívem szintén tropa, ma reggel már oda jutottam zuhanyozás után (hideg vízben zuhanyozok), hogy leizzadtam és elkezdett zúgni a fejem, ha nem ültem volna le, ott ájulok el. (A doki megnyugtatott, hogy ez is normális).

Na, rólam ennyit, így is sokat írtam.

Tiop,
nem akadékoskodni akartam a múltkor a nap miatt, csak érdekelt, hogy nem félted-e a gyerekeket. Sajna a legtöbb rendezvény nincs tekintettel az UV-re, pedig állandóan a veszélyekről hallani.
A buli nagyon szuper lehetett, én is irigyellek érte!!! Szinte éreznia képeken keresztül is a jó hangulatot! :wink: A torták szerintem szuperek lettek, mondjuk nem tudom, milyet akartál eredetileg.
A gyerekeknek akkor nagyon jól telt ez a néhány nap a pótajándékokkal együtt! :wink: Szegény Roli nem érzi egy kicsit kirekesztve magát, hogy őt egészen máskor és máshogy ünneplitek?

Giga,
kicsit megijesztettél ezzel a fürdetéssel! :wink: :lol: Na, még pár hét, és meglátom!

Piroska,
a codek-et ha le tudnád küldeni, megköszönném! És köszi, de nem tudsz segíteni, már megoldódott a helyzet. Jól esett!

Andi,
szerintem tök jól halad Bogi a szobatisztaságban! Lehet, hogy a leszoktatós pelus lesz a nyerő? Az öcsédet nagyon sajnálom, elképzelni sem tudom, milyen rossz lehet most neki és nektek, csak sejtem!!! Jobbulást kívánok neki!!!!!
A fotók szuperek mint mindig!!!!

Katica,
úristen, mennyi helyre mentek!!!!!! Mi sehova nem mertünk elindulni, mióta terhes vagyok, persze így utólag mehettünk volna, de utólag már okos az ember. Szép a pocid, de még mindig nem nagy! A seb miatt meg sajnállak, szerencsére nekem egyáltalán nem érzékeny. Azért vigasztaljon a tudat, hogy egyszer elmúlik! :wink:
Simi egyáltalán nem nagy, 1 héttel mutat többet a gép, de épp néztem, Marci ugyanekkor 70g-mal volt csak kisebb, és 3120-szal született. Ha időre jött volna, 3400-3500 körül lett volna max. Úgyhogy nem lesz óriásbébi, legalábbis remélem!

Majd folytatom, de most mennem kell. Ha ma nem jönnék már, akkor mindenkinek jó éjt!!! Nem fogom a többieket sem kifelejteni!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Hát nálunk az a helyzet, hogy Szonjának hőemelkedése van. Vagyis kb-re tudom csak, mert lázat mérni nem enged. :? Láza mondjuk tuti nincs, és nagyon jókedvű, élénk, olyan mint máskor, de úgy fosok az éjszakától. :( Ráadásul holnap készültünk anyuékhoz, busszal, HÉV-vel. NEm tudom mi lesz addig... :roll: Természetesen más tünete nincs, szokás szerint. VAgyis szokás.... :shock: Karácsonykor volt legutóbb lázas, de akkor vagy 7 napig. :? NA attól félek igazán...
Most este kapott egy Panadol szirupot, nem tudom használ e majd... :roll:

Murphyke, édes Lili ezzel a frizkóval. :wink: Kifejezetten jól áll neki. :wink: :D
Amúgy a ház még nincs kész csak tető alatt. Mi választunk burkolólapot, színt, szanitert, stb... Augusztusra igérik :roll:

NIrcee, örülök, hogy minden oké. Ezek szerint csak lett megoldás a problémára... :wink: Én Gerőről szakmailg csak jókat hallottam, a reformok és újítások a szülészeten mind neki köszönhetők. Hát én csak ennyit tudok. :roll:

Katica, nagyon formás kis pocakod van! :wink: Sárika meg nagyon kis huncut! :wink: :D

Tiop, jók a képek! Gondolkodtam én is ezen az ugrálóváron, de lemondunk róla. Nem tudjuk már hová tenni. És inkább egy alagútra szavazok, azt könnyen össze tudjuk csukni...

Szantre, jó hogy jelentkeztél! :wink: Akkor neked mostmár vége a vizsgaidőszaknak? Pihi van innentől?

Tüccs rég jelentkezett :roll:

Pilla, mostmár értem, te a szülinapod alkalmából csiccsentettél be? :lol: :lol: Isten éltessen így utólag is! :wink:

Remélem nem hagytam ki senkit, de mostmár go bubika....

thenus

Sziasztok!

Nircee:
A codec-et innen tudod letölteni: http://www.divx.com/
A Divx 6.8-ast kell letölteni a főoldalon van egyből.
Gerő doki: úgy hallottam, hogy császárellenes, az egyik anyukánál olyan kemény toxémia volt, hogy majdnem belehaltak mindketten, ő nem volt ott, amikor megkapta a csajszi a leleteket, nem tudom, miért. Amikor telefonon felhívta, akkor épphogy le nem ordította a fejét, mert pont akkor nem volt bent, de ilyenkor nem lehet őt felhívni mobilon, ahogy én tudom, szóval én sok jót nem hallottam róla, de remélhetőleg ez csak a véletlen műve. Természetesen ne alapozz erre, én csak mondom, mit hallottam, aztán majd más is megmondja, mit hallott. Az tuti, hogy én nem mernék ezek után hozzá menni.
Stressz:
nem lehet, hogy magnéziumhiányod van? Tudod, az is csinál ilyet, hogy ideges vagy. Vagy a C-vitaminhiány is ugyanilyen.
Nem lehet, hogy azért volt az a rosszullét, mert lement a vérnyomásod? Vagy a vércukrod? Nekem akkor szokott. Ha a vércukrom lemegy, akkor kiver a víz, remegek, ha a vérnyomásom, akkor elsötétül minden és úgy érzem, hogy elájulok. Nem tudom, de azért az, hogy ne egyél semmit, az nem gáz? Lehet, hogy jó, ha a doki mondta, de akkor nem csinálhatsz semmit, mert mindenhez szükség van szénhidrátra, így se takarítani, se főzni, se semmit nem tudsz, nem?

Szantre
A kaja még mindig nehézkes, mindig kiveri a kezemből a kanalat, de most már azt csináljuk, hogy én etetem, az uram meg szórakoztatja, így meg lehet oldani, csak úgy megy az etetés, ha elvonjuk a figyelmét.

Pilla
de jó lenne egy babatali :).

Egyébként képzeljétek, találkoztam a Beni babával és anyukájával :). Nagyon jó volt :)

Na, menni kell, mert a leány épp készül lefordulni az ágyról

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.04.27 10:11-kor.
Vendég

Pilla: utólag boldog szülinapot!

Hát, a hisztik nálunk is elkezdődtek már, ha valami nem úgy van, ahogy Lolo szeretné, akkor toporzékol, üvölt... próbáljuk elterelni a figyelmét, de ha nagyon behergeli magát, akkor inkább nem veszünk róla tudomást. Eddig hatott. ;)

Holnap esküvőre megyünk, és rápróbáltam Lolora a kis fodrosbodros rózsaszín rucit, amit erre az alkalomra vettem, hogy vajon jó-e még rá egyáltalán... Szerencsére igen, és Lolonak is tetszett, fogdosta a fodrokat, aztán elkezdett pörögni-forogni. :) Mivel ezen az esküvőn szolgáltatók lesznek többségben (lévén esküvőszervező esküvője) és nagyjából ismerem is őket, majd megkérem valamelyik profi fotóst, hogy csináljon már pár jó képet Loloról a szép rucijában. :)

Nircee: nekem Gerővel nincs tapasztalatom, csak egyszer találkoztam vele, amikor pont a családi szobában voltam, és VIP vendégeknek kellett a szobát mutogatni - akkor Gerő hozta a vendégeket és nagyon mézesmázos volt, de ennyi az össz tapasztalatom. ;)
A diétához meg kitartás, nekem nem ment. :( Mikor a leginkább diétáztam, akkor 7 kilót híztam egy hét alatt... de nálam valami más is volt...
Vendég

Pilla!
Az igazság az, hogy ez a hisztijének a vége volt már, mert későn jutott eszünkbe, hogy felvegyük. Ez már a lecsengő része. :wink:

Nircee!
Örülök, hogy kicsit megnyugtatott a doki. Tudom, hogy milyen rossz a diéta az elején, de a végére bele fogsz jönni, tuti! Én Gerőt nem ismerem. :?
Egyedül kell majd fürdetned a gyerkőcöket?

Henus!
Remélem Szonjának nem lesz semmi baja.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Sajnos elég rosszul telnek a nyaralós napjaink. Márk nagyon nyűgös, keveset alszik, az éjszakák is rémesek, és folyton rajtam lóg, pedig anyuék olyan szívesen foglalkoznának vele egy kcsit. Bár nálunk szinte ez a normális, akkor lepődök meg, ha épp könnyen kezelhető és nyugis :?
Azt hiszem megint jönnek a fogacskák, bár az alaptermészete is ilyen (az apjai is pont ilyen volt picinek :roll: )

Giga (és Tiop, a múltkori Zsanis videóra reagálva)! Nálunk is egész másképp néz ki a hiszti, ha belelovallja magát, akkor levegőt is alig kap a sírástól...
Giga, nagyon vicces Lili a vödörrel. Jól nekiment a járókának, nem ütötte meg magát??

Tiop, a pancsis és ugrálóváras képek fantasztikusak! NEmcsak a gyerekek szépek, de a képek is nagyon jól sikerültek!

Nircee, örülök, hogy rendeződött egy kicsit a helyzet. Sajnálom, hogy a dokid szabin lesz, de szerintem ez nem túl elegáns a részéről, hogy elvállal téged, de mégis rászervezi a nagy napra a szabiját. Ha meg előre tudta, akkor miért nem szólt? :roll:
A diétét próbáld betartani, nehogy emiatt legyen baj, mikor olyan szépen, rendben zajlik most ez a terhességed!
Pocifotó? Marcifotó? :wink:

Pilla, boldog szülinapot kívánok neked!
Én szertném továbbra is olvasni a Laurablogot! :lol:

Katica, édes a kiscsajod! És tök jó a diplomaosztós családi kép is!
Látom neked is növöget a pocid!

Na, megyek, kicsit pihizek, amíg alszik a Manóm.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Nircee!
Nem is vettem annak,csak leírtam,hogy én miképpen gondolom!Én is félek a káros napsugaraktól,de nincsen mit tenni,nem lehet mindég kivédeni! :( :oops: :? Örülök,hogy rendeződtek a dolgok nálatok!a dokinak a hozzáállása tetszik! :wink: :lol:
Giga!
az ugrálóvár nagyon bejött nálunk! :lol: :wink: Érdemes venni ,mert élvezik a csajok/fiúk! :wink: :D Jaj megnéztem a videókat is!Na nálunk is hasonló képen zajlik a hiszti vége!A vödrös/kiságyas változaton akkorát nevettem(bocsi).Ugye semmi baja nem lett Lilinek?!!!!!
Katica!
Édes a képeken Sárika! :wink: :D Milyen szorgalmasan segédkezik! :wink: Pocid pedig nagyon szép! :wink: :P a családi kép pedig igazán bájos! :wink:
Henus!
Remélem nem lesz beteg Szonja!
Szantre!
Sajnálom,hogy nyügi van a nyaralás alatt is,de ez van nincsen mit tenni!Mi nem nyaralunk mégis nyügizünk! :lol: Meleg is van,foguk is jön stb..................!Tudod egyszer ez is ........................... :lol: :wink: Köszönöm a képekre a dicsit! :wink: :P

Vasárnapra tervezünk egy Állatkerti kirándulást és jövőhéten készülünk le BAjára a férjem keresztszüleihez pár napra!Csütörtökön megyünk és vasárnap jövünk!Halászléfőző verseny lesz és ilyenkor csinálnak egy kis összejövetelt ott!10 éve nem voltunk lent náluk,éppen ideje volt már lemenni!Remélem ez is összejön,mert jó móka lesz a gyerekeknek a 4 órás vonat út,na meg a sok új látnivaló,háziállatok(libák,kacsák,disznók stb.....)Már nagyon várom!
Apa tegnap nem kapott olyan medencét amit kinéztünk,így nem vett semmit,majd jövőhéten!Volt egy kis szomorúság,de megértették,hogy nem volt olyan csak jóval drágább és abba Zsani be sem mehet csak ha én is ott vok benne állandóan!Mindegy ,az tuti,hogy lesz!
Tegnap koszorúslány ruhát voltunk nézni Anettnak Veresen!Nagyon szépek voltak,de 2db volt ami még kiadható volt Augusztus 16.ra.Amit Anett elsőre kiválasztott az volt rá pont jó,még igazítani sem kel,csak egy cseppet!Nagyon jó ízlése van a csajnak,és még jó is állt neki! :wink:

Ma volt kettő nagyon kedves és aranyos vendégem!Majd teszek fel képeket!Igazán nagyon jól éreztük magunkat,remélem legközelebb is eltudnak majd jönni!(igazából nem is kettő,hanem három vendég volt ma nálunk)Nem mondom el,majd kíváncsi vok,hogy rá-e jöttök a képek alapján!Többet majd akkor írok,ha képeket is teszek fel! :wink: :D

sziasztok
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop
ne izgass már :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Hát vaklárma volt a láz, vagy hőem, vagy minek nevezzem. :roll: Lehet csak én reagáltam túl, és úgy van ahogy Pilla mondja, hogy a nagyon meleg idő miatt volt melegebb a gyerek is. Biztos, hogy ilyenkor mindenki hőmérséklete magasabb az átlagnál. Szerencsére nincs semmi.
Voltunk ma anyuéknál busszal hévvel. Negyon élvezte a gyermek. (én kevésbé :? - Teljesen kicsinált ez a meleg)
Hazafele már apa hozott kocsival. Várom egy kicsit a holnapi hidegfrontot.

Szantre, annyira ismerős a a helyzet ami nálatok van. Szonja ugyanez volt, mint Márk. Sőt..mostanában is előfordul, hogy csak anya. Pl ma jöttünk haza pestről, és megálltunk egy cukinál fagyizni, de én nem kértem, apa igen. Mondtam akkor majd innentől vezetek én. Szonja hátulról kiabált, hogy anya csüccs, ide. Mivel mondtam, nem tudok, vezetek, ezért mindent megtett, hogy kikövetelje magának akkor is a figyelmemet. A kulacsot amiből ivott csak én vehettem el, a fagyimaradékot, csak én vehettem el, stb.... De itthon is van, hogy ilyen. Az etetőszékből van, hogy csak én vehetem ki. De ugyanez a hintaló, vagy ami éppen eszébe jut.
De mikor olyan volt, mint Márk, mindenki szívesen vitte volna, játszott volna vele, de nem csak anya. Ez elmúlt, de néha vannak ilyen hoppárék...

Tiop, mondd már ki volt nálad!!!!! :wink: :P :)

PIlla, nálunk is a Norbi megy. :wink: Ugye én anno áprilisban elkezdtem a 90 napost. Azt csináltam két hónapig. Aztán a zuram azt mondta ha lediplomázik ő is elkezd valamit. NA ő a Norbi mellett döntött. Így 3 fele kellett volna főznöm naponta (gyerek, apa, én) amire beintettem. ÉS áttértem én is Norbira. Szóval már egy hónapja megy össznépileg. Bevallom azt hittem a 90 naposnál nincs jobb, de tévedtem, mert Norbizni sokkal könnyebb. Ráadásul nekem nagyon ízlenek a zabkorpás, zabpelyhes kaják. :oops: Egy csomó olyat csinálok. Az Update lisztet hol veszed?
Azt még nem vettem... :roll:

thenus

Sziasztok!

Köszi csajok a képekre a dicséreteket! :D A pocakos kép csak sajna ilyen béna, rendeset nem találtam :oops:

Nircee, örülök, hogy jobban vagy, és hogy a dokibácsi is megerősítette , hogy ez nem "kóros" :lol: Nagyon jót mosolyogtam a válaszán :D Akkor Simi súlya ezek szerint átlagos, csak nekem tűnt soknak, 2-3 hét van a picijeink között, és majdnem fél kiló. Ezért gondoltam Simit nagyobbnak. De ezek szerint mindketten "tökéletesek" :lol: A doki a múltkor ultrahang közben jót mosolygott, kérdezem, akkor most már 100%-ra tudja a nemét? Igennek felelt, mert eddig nem volt neki teljesen egyértelmű, de mondta, hogy nem árulja el, most már akkor sem, ha kérdezném :wink: Annyira kíváncsi vagyok már rá!!!!Úgy várjuk, hogy megszülessen. De így, hogy nem tudjuk, nagyobb lesz a meglepetés.

Szantre, nálunk is vannak nagyon anyás napok, akkor semmi sem jó senkitől, csak anya. Viszont vannak apás napok is, akkor meg csak apa. Ma reggel pl csak apa segíthetett neki lejönni a lépcsőn, meg ő húzhatta a lábára a zoknit, én nem :D Mikor milyen a hangulata a kisasszonynak.

Henus, örülök, hogy Szonja nem lázasodott be.

Megyek főzni, meg muffint sütni, délután vendégek jönnek, és mivel Sára is segít nekem(őt nem hagyhatom ki a munkából, mostanában a kedvenc mondása:"baba csinálja" -babának hívja magát)így kétszer olyan lassan megy minden :wink:

Tiop, én is kíváncsi vagyok a képekre :wink: :D

Szép napot mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop!
Képeket követelünk!!!!! :wink: :lol: :!:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Na jól van csajok! :lol: :lol:
Nagyon kíváncsiak vagytok,hamar megöregszetek ám így! :lol: :lol: :lol: :wink:
Nagyon jó volt a találka,bár többen eltudnátok jönni hozzánk!A helyzet az,hogy nekünk nincsen még "rendes "udvarunk,így a lakásba nem nagyon tudok fogadni egyszerre több embert ezért jöttek csak ők és nem azért mert csak őket akarom megismerni személyesen is!Nagyon szívesen látok bárkit a topicbol(egyszerre max 2 családot tudok fogadni,mert nem nagy a hely és a gyerkőcöknek ugye kel mozgástér!)Aki eljönne hozzánk szívesen látom!!!!!!!! :wink: :D
Íme a képek!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Még egyet felteszek,mert olyan jó lett! :oops: :lol: :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus!
Örülök,hogy nem lett komolyabb baja Szonjának!Tegnap én is azt hittem,hogy meleg Zsani,de nem volt lázas!Valószínű,hogy a meleg miatt van! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Már az első képről tudtam, ki az!!!!!! Múltkor mondtad is, hogy Katica el tudott volna hozni a találkára, és akkor már gyanús lett, hogy talán Ő az! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szupik a képek!!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok lányok!

Most értünk haza a kórházból, 2100 a méhszáj, hájások vannak nyákdugó elment az előbb pisilésnél és drága kicsi fiam MEGFIORDULT FEJVÉGŰ ELMARAD A CSÁSZÁROM
BPD:99mm
Fl: 74mm
AC: 351
Bs: 3900gr

TErmészetesen szülhetek el se hiszem, biztonság kedvéért kaptam szerdára időpontot de doki és szülésznéni is úgy érzi a vizsgálat alapján, hogy talán 2-3 napon belül gyerek lesz, mert a fájások állandóak .
LEHET SZURKOLNI ÉS SZUGERÁLNI
hétvégén jó lenne szülni mert apa itthon van , hétfőn viszont dolgozik. Így most szugizom kisfiam, hogy hétvégén bújon ki.Remélem kicsit hallgat rám.
tappancs28

Sziasztok!

Tiop, én már tegnap sejtettem, hogy Katicáék látogattak meg titeket. Amikor azt írtad "volt két vendéged, pontosabban három", tudtam. :D
Látom jó volt a hangulat. :wink: A csajok nagy összhangban birtak enni... :wink: :lol:

Képzeljétek itt volt ma a barátnőm. Középiskolás korunk óta tartjuk a kapcsolatot csak az utóbbi két évben valahogy megritkultak a találkozások. MOst viszont végre eljöttek a barátjával. Meg is hívtak gyorsan az esküvőjükre ami 26.-án lesz. Igaziból nem számítottam rá, és kicsit meglepett. Örülök is meg nem is. Egyrészt mert nem a szomszédban lakik (Ő gombai) másrészt nem csípem az ilyen nagyszabású esküvőket (217-en lesznek) Számomra személytelen, és nem arról szól amiről. Ha mi valaha házasodunk valami teljesen mást képzelek el.... :roll: De ez a veszély nem fenyeget... :D :D
Szonja viszont ahhoz képest, hogy elsőre mindenkivel tartja a három lépés távolságot hamar feloldódott, és a kebelébe fogadta a barátnőmet. Folyton kiabált neki, hogy néni gyere! :lol: :lol:

Tappancs! Örülök, hogy a kiskölök meggondolta magát, és besegít anyának. :D HA így áll a helyzet tényleg meglesz egy-két napon belül Dávidka. Szorítok neked! :wink:

Hétvégén tervezünk egy sopping túrát. A zuram teljes öltözetet kért a szülinapjára. :D

Pimpoka, te már megint eltűntél!!!!!
:shock:

thenus

Jó reggelt Tsajok!

Henus, a lisztet a húgom hozza a II. kerületből. Most az Auchanban találtam egy új kenyeret, ami sokkal olcsóbb, mint a Norbis és fele annyiba kerül, ráadásul valamivel ehetőbb is. Nincs annyira fűrészpor íze. A neve: FOGYI KENYÉR.
Amúgy én nem a Norbis diétát tartom, hanem az Atkins félét, csak egyszerűen nem tudok bizonyos ételeket kenyér nélkül megenni.
Pimpoka írta, hogy csak hétfőn lesz.

Tiop, sejtettem, hogy Katicáék voltak a vendégek. Köszönjük szépen a meghívást, mi el is fogadjuk. Jövő héten nem jó, de utána ráérünk és meglátogatnánk Titeket. Már olyan kíváncsi vagyok Zsanira. :wink:

Tappancs, megy a drukk! Remélem hétvégén kibújik a pici fiad.

Szantre, sajnálom, hogy nem úgy alakul a nyaralás, ahogy tervezted. Azért remélem ki tudod magad pihenni egy kicsit.
Vendég

Sziasztok!

Valóban nagyon jól éreztük magunkat Krisztiéknél. A gyerkőcök aranyosak voltak, szépen játszottak, kivéve, mikor ugyanaz a játék kellett a millióból mindketőnek :lol: Nagyon hasonló természetük van a lányoknak, mindkettő ugyanolyan huncut, és keresztül viszi az akaratát :wink:

Tappancs, drukkolok, hogy hamar, és könnyen megszülessen a fiacskád!!!Nagyon örülök, hogy mégis meggondolta magát, és megfordult :D Már én is nagyon szívesen tartanék itt, irigyellek picit. (Persze azért ne most szüljek, hanem hogy ez a két hónap hamar elteljen. )

Andi, tegnap felhívtam Ignáthné Évát( még csak most :oops: ), nagyon kedves volt a telefonba, megbeszéltük, hogy személyesen júl végén, aug. elején találkozunk, addig is bármi van, hívjam nyugodtan. Átadtam az üdvözletedet, örült neki :D Ő is puszil titeket. Mondta, hogy mennyit nőttek a lányaid, az iwiwen, meg a babaneten követi a fejlődésüket. Köszönöm, hogy ajánlottad őt, érzem, hogy jó lesz vele szülni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop!
Akárcsak Henus, az "elszólásodból" sejtettem, hogy kik lesznek a képeken. :lol: Jók lettek a fotók!

Tappancs!
Tök jó hír, hogy megfordult a kislegény! Szurkolunk, hogy hétvégén bújjon ki, és hogy minden okés legyen! :wink: :D

Ichtus!
Én is Évánál szültem. Nagyon szép emlék nekem. Szerintem nagyon jól jársz vele!

Tüccs???

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tiop, Katica, nagyon jók a képek, tündériek a lányok együtt. Tök jó, hogy beindultak a személyes találkák is. Szerintem ebből is látszik, hogy egy nagyon jó kis társaság gyűlt itt össze :)

Katica, látom Sárának is tele van kék-zöld foltokkal a lába. Márk is mindig olyan, mint aki verekedett :wink:

Tappancs, nagyon örülök a jó hírnek, ügyes kisfiad van!!!
Remélem úgy alakul a szülés, ahogy szeretnéd, drukkolunk Neked!

Henus, édi lehetett a tömegközlekedő Szonja. A kicsiknek ilyen apóságokkal is mekkora élményt lehet okozni :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy másnál is volt hasonló a helyzet, mint nálunk Márkkal :wink:
Szerencsére a nyűgösség tegnap délutánra elmúlt, Márk megint alszik délelőtt és délután is (mert sajnos, ha elmegyünk valahova, akkor alig alszik), és már egyedül felfedezőútra indul a kertben, meg a lakásban, sőt követi a tesóimat, és már a kezemet sem fogja hozzá. Szóval teljesen feloldódott, viszont hétfőn már megyünk is haza.. De addig is itt a hétvége.

Pilla, jók az új vonalzók! És úgy néz ki lesz pihi nekem is: kezdetnek, ma végre elmegyek fodrászhoz (tavaly nyáron voltam utoljára :oops: ), szóval rámfér!!!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja, Tüccs legutóbb nyaralásból jelentkezett be, lehet, hogy még nem értek haza.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pilla, elkerülte a fiyelmemet, hogy pimpoka hétfőre igérkezett... :oops: Nem nagyon szoktam visszalapozni... :oops:

thenus

Sziasztok!
Tappancs: szorítok nagyon! Örülök, hogy megfordult a picur - azért ilyenk későn már nem nagyon szoktak, de jól tette! :)

Tiop, Ichtus: jó lehetett a tali! Aranyosak együtt a csajok! Sárikát már én is ismerem személyesen, nagyon kis közvetlen, barátságos - édesek lehettek együtt is! Minden ilyen tali után elmondom itthon, hogy külön-külön is édesek ezek a gyerkőcök, de együtt haláliak! :)

Tegnap megvolt a nagy lagzi, majd fent lesz neten, meg talán valamelyik tévé is leadja, nagy felhajtás volt. :) Lolo eleinte csak nézett jobbra-balra, hogy hova hoztuk mi, aztán szépen feloldódott. Életében még ennyit nem evett, mint a lagziban, a levesből háromszor is szedtünk, és utána még evett többféle húst, krumplit, meg egy csomó gyümölcsöt. Utána szaladgáltunk kint az udvaron, és mielőtt a szüleim elvitték, megkértem az ismerős fotósokat, hogy csináljanak róla pár képet. Lolócska meg amikor rájött, hogy ketten is őt fotózzák, elkezdett pörögni-forogni, pózolni - tisztára mint valami modell. :) Majd megszerzem a képeket és mutatom!
Sajnálom, hogy a szertartásra nem tudott ott maradni, mert nagyon nagy szám volt - éjszakai szertartás, chopperes bevonulással, fáklyákkal, musicalénekesekkel (élőben) és tűzijátékkal. De azt már Lolo tutira nem tudta volna végigülni, és a végére úgyis alvásideje volt már, inkább hazavitettük előtte. Anyukámék szerint nagyon jól aludt és jókedvűen ébredt.
Mi még maradtunk 2 - fél 3-ig, akkor kezdett el szállingózni a násznép hazafele. Kicsit megtáncoltattam a férjemet - na nem bírt sokat, mert ki van repedezve a sarka, meg amúgy sem vagyunk nagy táncosok, de be kell valljam, a három Lajsz-féle koktéltól azért kicsit feloldódtam... ;)

Én most amúgy egy hétig szalma vagyok, férjem elment a szokásos éves evezésre. Most vittem ki délelőtt a Keletibe, és egész úton azt hajtogatta, mennyire hiányozni fog neki Lolócska. :)
Vendég

Szantre, igen, minden kis ütés, horzsolás meglátszik rajta. Én a "jóság jelének" hívom ezeket a bibiket :wink:

Nem leszek egy hétig, ma megyünk anyósomékkal meg egy rokon családdal Lókútra nyaralni. (Bakonyban van)Per pillanat nem sok kedvem van hozzá, de remélem, majd megjön. Két éve is ott voltunk ugyanezzel a csapattal, mikor Sárikával voltam pocakos, akkor nagyon jó volt. Lehet, hogy csak a mai "semmihez nincs kedvem, és minden idegesít" hangulatom miatt van ez, hogy nincs kedvem hozzá :? :roll: De a nagyszülők már nagyon rákészültek a dologra.

Szóval mindenkinek szép hetet, kismamáknak kitartást a kánikulában!! Tappancs, lehet, hogy már meg is született Dávidka??

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Lányok, senki nem írt egy sort sem????

Katica, jó utat és jó pihenést Nektek!

Verna, nem semmi esküvőn voltatok :shock:
Már alig várom a képeket Lolóról! Tök jó, hogy így pózol a kamerának. Nálunk mostanában elég kevés kép készül, mert ha Márk meglátja a gépet, azonnal el akarja venni, és ő kattintgat (sőt meg is nézi a kijelzőn, hogy sikerült a műve :lol: 8) )

Remélem este azért többen is benéztek ide és írtok is pár sort!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Megérkeztünk, de már szerdán megyünk is vissza. Elkezdődött a barack szezon. Van a szüleimnek egy jó nagy barackosa és szerencsére idén elég jó termés van, lesz mit szedni bőven.
Sajnos ezt más is így gondolja rajtunk kívül és előszeretettel rongálják meg a "dakoták" a kerítést és nem kímélve a fákat sem, letörik, eltörik, lerázzák meg persze amit tudnak elvisznek. Pénteken jött a férjem és sógrom, ők vigyázták, meg a férjem egész hétvégén, de holnap dolgozik és vissza kellett jönni, meg én is megyek reggel 7re a sebészhez, kíváncsi leszek mi lesz az újabb időpont, meg már vagy 3. napja fáj a hasam, görcsöl.

Jövök majd holnap, de hulla vagyok most, még rohanok zuhanyozni és még ki sem pakoltam a cuccokat...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!
Igen lányok gondoltam,hogy sejtitek kikről is van szó! :wink: :lol:
Nagyon édesek voltak együtt a csajok,bár ahogy Katica is írta,néha nem bírtak egymással,de azért szépen eljátszottak,és még búcsúzásképpen puszit is adtak egymásnak,sőt én is kaptam! :wink: :P Remélem lesz megint majd alkalom,hogy találkozzak veletek Katica!
Pilla!
Okés én benne vok,írtam privit! :wink: :D
Katica!
Jó nyaralást nektek!a kedved meg majd megjön közben! :wink: :D
Verna!
Képekre kíváncsi vok én is! :wink:
Tappancs!
Megy a drukk ezerrel! :wink: :D
Henus!
Augusztusban mi is ilyen nagy lagziba megyünk ide Mogyoródra!Jó kis paraszt lagzi lesz!Én már várom,mert jó lesz egy kicsit kikapcsolni! :wink: :D Szonját is viszitek???? :?:

Vasárnap voltunk az Állatkertben,a gyerekek nagyon jól érezték magukat!(én is ) :lol: Zsaninak a háziállatok és a halak tetszettek a legjobban,de oda volt a tigrisért is és a struccért is!A halakat megakarta fogni ,kiabált nekik,hogy -állj meg na és szaladt az akvárium előtt!Édes volt!Minden állathoz beszélt,mondott bár szót!Kis kecskéktől először el szaladt ,de később megbarátkozott velük és már bátran simizte mindegyiket,sőt még meg is etette őket!Roli bevitte az állatsimogatóba a zacskó ZOO kajcsit és egyik pillanatról a másikra ott termett minden állat körülötte és kiakarták venni a kezéből a zacskót!Roli meg csak kiabált(nem nagyon csak egy kicsit,hogy -anya segíts)Annyira nevettem rajta(tudtam,hogy semmi baja nem eshet,csak a kaját akarták),hogy a kamerát is le kellett tennem!Aztán a játszótéren is jól elvoltak alig lehetett őket kirobbantani onnan!Mutatok pár képet! :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Pimpoka, üdv itthon erre a kis időre! :wink: Hát nálunk a barackot szinte egyben leverte a szél a kertben, jó kis lekvár lett belőle (szó szerint) de így is fini volt. Persze nekünk nincs egy hold, csak a kert. :D

Tiop, ezek szerint jól sikerült az Állatkert. Jó idő volt, szerintem nem volt túl meleg sem! Mi tegnap soppingoltunk kicsinyt.
A lagziba persze visszük Szonját is. Mindenhová visszük. Kivéve ügyvédet, vagy olyan naggyon hivatalos helyet ahol nem birná. De ilyen nem sok van. :) Nélküle semmi. Nekem elég volt a múltkor az a kirándulás mikor egész nap nem voltam itthon. Pedig akkor apa volt elsősorban vele. Tutira nem birná mamákkal egész nap, meghát nem is kell. Amúgy sem tervezem a hajnalig mulatozást, nem vagyunk egy mulatozós páros, főleg az ilyen "kettőt balra-kettőt jobbra" zenére. :? :D

Jaj, már olyan régóta akarok képeket feltenni, csak ilyenkor estére mindig elfogy az energiám a kicsinyítgetéshez, feltöltögetéshez, és mindig elmarad. :(

Nálunk ma ünneplés volt. Apa szülinapja. Szonja annyira édes volt. Tegnap tul képp a páromnak vásároltunk, mert rucikat kért, de ma elmentünk Szonjával, hogy vegyünk neki valami meglepit is. Egy pacsker volt, és hazafele mondogattam Szonjának, hogy odaadjuk apának, és azt mondjuk, hogy Boldog szülinapot. NA ezt be is gyakorolta, és mikor haza értünk sietett apához, és nagyon édesen közölte, hogy "Boldó, sülilap!" MEgzabáltuk... :oops: :lol:

thenus

Sziasztok!

Előkerültem végre, bár már 3 napja hazaértünk a Balcsiról. :oops: Egyszerűen időm nincsen semmire se. Éppen csak visszaolvastam ez idő alatt, de írni csak most sikerült leülni.
Nagyon jól éreztük magunkat, egy kis megszakítással 2hetet voltunk Siófokon. Az idő nagyon jó volt, fürödtünk is, Dóri is lassan-lassan megszokta a vizet. Nagyon élveztem, hogy alig voltak lent most nyaralók, látszik, hogy nem június a szezon. Apa is sokat volt végre velünk, bár fel-feljárogatott pestre dolgozni... Mindig megtalálták valami halaszthatatlannal.
A pocakom egyre csak nő, már most bálnának érzem magam. Tegnap voltam afp-n, aztán 24-én végre megint uh lesz, már nagyon várom/várjuk apával.
Közben neki kell állnom bébi-szittert keresni, először Dóri mellé, aztán majd meglátjuk. Mire jönnek az ikrek jó lenne egy megfelelőt találni és megszokni is, főleg Dórinak. Egyre jobban félek, mi lesz-hogy lesz ha meglesznek az ikrek, néha már meg-megbánom, hogy ekkora fejszébe vágtuk a fejszénket. :shock: Aztán persze nyugtatom magam , hogy minden okés lesz...
Ahogy visszaolvastam volt téma rendesen én inkább most csak a szülinaposoknak kívánnék utólag is minden jót és szépet!!!!!
Később teszek képeket is fel, csak meg kéne találni a fényképezőt...

KépKép
tüccs

Óh hát látom ma nem nagyon volt aktív fórumozó... :shock: :D

No de sebaj. Mi ma voltunk előszerződést írni a házra, remélem innentől felgyorsulnak az események... :wink:
És ma volt a hajmosás napja is nálunk amitől apa meg én jobban rettegünk szerintem mint a gyerek. Szonja ugyanis egyedi módszert dolgozott ki a "hogyan ordítsunk, kapálózzunk, öklődjünk, úgy hogy a szomszédok is hallják" témakörben... Amúgy is nagyon gyakori mostanában a tiltakozása bármivel szemben. Két kötőszava van a "nem" és "aja" ha nem tiltakozik akkor engem követel. Mondjuk az anyáskodás csak pár napja tart, és ha nem vagyok ott nincs gáz, de ha ott vagyok, csak én kellek. A tiltakozás néha kicsinál, de egész jól birjuk. Most olvastam a Baba magazinban egy cikket a hisztiről, és dackorszakról (direkt ezért vettem meg az újságot) és kicsit megnyugodtam, hogy a helyzet nem abnormális, és a gyermekem a fejlődési ütemnek megfelelően halad. Bár a zuram van, hogy megkérdi meddig normális ez, és nem kéne e orvoshoz vinni a gyereket... :lol: :lol:
Mostanában öltözni is utál, és egy darabig próbálok vele konszenzusra jutni, a végén pedig "megerőszakolom" amit mindig visítás kisér. De ez nincs napszakhoz kötve, ha csak peluscsere azért, ha reggeli öltözés azért, ha esti azért....
Viszont ez a hajmosás komolyan aggaszt, és várok ötleteket, hogyan lehetne ezt orvosolni. Már odáig jutottunk, hogy két hete a fürdőkádba se hajlandó bemenni, csak a nappliban körülússza a kiskádat, de abból is parakol kifele. Nem szeretném hogy ez nála valami frusztrációt okozzon, de ötletem sincs, hogyan lehetne ezt megoldani. Gondoltam, hogy levágatom a haját, de a rövidet is meg kell mosni, itt nem a hosszával van a baj. :roll:

Na most még keresek fotókat, és Jó éjt!

JA, Tüccs, elhiszem hogy aggódsz a jövő miatt, és szerintem ez tök normális. Anyukám nagyon régen (23-24 éve :roll:) itt a helyi hármas ikreknél volt ilyen állandó baby sitter féle. :wink: :lol:
Biztos, hogy elkel majd a segítség...

thenus

Kép ketten :D Kép van, hogy esik, akkor is ha süt a nap :D
Kép dolgoz... Kép így kezdte: a lavoárban, 2 deci vízben :?:
Kép ilyet is tud...

thenus

Henus!

nálunk is hiszti volt a hajmosás, amióta nyár van és pancsol a csaj kint, meg a Balcsiban is volt többször, azóta egy kicsit jobb a helyzet. Nálunk úgy látszik ez bevált...

KépKép
tüccs

IMA

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

:lol: :lol: :lol:
andibab

Képek Dóriról.

Kép terasz Kép teraszon Kép vigyor Kép medence

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Én is eltűntem, pedig nem így terveztem, de eléggé elfoglalt voltam az utóbbi napokban.

Vettünk kerti grillt, és vasárnap megünnepeltük a férjem név- és szülinapját. Itt volt az egész család, anyósostól. Hát, mit ne mondjak, a családom azóta is engem sajnál, hogy nekem heti többször el kell viselnem ezt a nőt. Ez van, én már hozzászoktam.
Egyébként a sütés nagyon jól sikerült, anyós csinálta, és azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy hihetetlenül finom volt, régen ettem ilyen finomat!

Múlt héten meg egész végig anyuéknál voltunk, mert a férjem nem volt itthon napközben. Csak estére jöttünk haza.

Suzombaton meg átjött anyu és mami, és segítettek kitakarítani az egész konyhaszekrényt, beletettük dobozokba, amit nem használunk, és felvittük a padlásra. Sokkal több helyem lett végre, már nincs az az őrült kupi, ami eddig volt.

Ezen a héten meg nekiálltam, és elkezdtem az új honlapunk finomításait, mert most van ihletem, és ilyenkor egész este ezt csinálom.

Hát, kb. ennyi.

A diétám halad, de már egyre nehezebben bírom, a múltkor is 2x rosszul lettem bevásárlás közben, leesett a vérnyomásom, szédültem, le kellett ülnöm. Igazából a gyümölcsök hiányoznak nagyon, meg persze az ízek. De kibírom valahogy.

Na, megint mennem kell, még igyekszem jönni.

Kép
Kép
nircee

Itt vagyok.

Szóval a diéta betesz egy kicsit, persze azért eszem is valamit, de az eddigi Ch-bevitelt drasztikusan csökkentettem, és ezt megérzi a szervezetem.

Pilla,
utólag is nagyon boldog Szülinapot!!!!!!!!

Piroska,
hát, magnéziumhiányom tuti nincs, mert a maximumot szedem az elejétől fogva, napi 6MagneB6-ot. Nem, ez sajna a terhességgel jár. :roll: :evil: Kösz a codek-et, letöltöm!

Giga,
nem kell mindig egyedül fürdetnem, de biztos lesznek napok, mint eddig is, hogy egyedül kellett. És hát az én kis hisztis Marcim mellett ez nem lesz könnyű, akár egyedül, akár ketten leszünk. :wink:

Verna,
nem semmi hejehuja volt azon az esküvőn! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Kérjük a képeket!!!!!!!!

Tiop,
jaj, de jók lettek az Állatkertes képek!!!!!!! :wink:

Henus, Tüccs,
naggyon tutik a képek!!!!!!! Lassan én is teszek fel, meg pocakosat is, de örülök, hogy egyelőre írni volt időm.

Henus,
el sem hiszem, hogy Te is szoktál keménykedni Szonjával! :shock: :lol: Végre!!!!!!! Eddig mindig azt hittem, hogy csak nekem megy el néha az agyam a hisztitől, és ilyenkor bizony sokszor gondolok pont rád, hogy te tuti másképp csinálnád! A türelem és tolerancia mintaképe voltál nekem, de már látom, hogy te is hús-vér ember vagy!!!!! Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Édes lehetett Szonja, ahogy felköszöntötte az apját!!!!! :lol:

Tüccs,
megértem, hogy néha elbizonytalanodsz, hidd el, még velem is előfordul, pedig ezerszer könnyebb helyzetben vagyok! Persze, hogy jól döntöttetek, és mikor megszületnek a Picúrkák, már többé fel sem fog ez merülni, imádni fogjátok, hogy van 3 csodaszép gyereketek!!! Fel a fejjel, a lényeg, hogy egészségesek legyetek mindannyian! A nehézségek meg megoldódnak maguktól! A bébiszitter meg nagyon jó ötlet!

Andi,
köszi az imát! :wink: :lol: :lol: :lol:

Ha kihagytam valakit, elnézést, már ennyi volt, ha még lesz erőm fotózkodni, akkor teszek fel képeket. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Jó régen voltam már én is, de olvasni majdnem minden nap szoktalak titeket.

Hát én is elég sokat kiborultam mostanában. :oops:

Zsófi nagyon hisztis meg akaratos. Hiába szólok rá ezerszer, mintha meg se hallaná. Már volt, hogy a kezére is ráütöttem, persze nagyon finoman, de az se használt.

Én bezzeg idegroncs vagyok tőle. Úgy néz ki, hogy a múltkori szívritmuszavarom is a sok idegeskedéstől van. Most kaptam rá egy enyhe gyógyszert, és így most jól vagyok.

Lányok, ne ítéljetek el, de azt hiszem most kcsit besokalltam. Már arra is gondoltam, hogy ez az anyaság nem nekem való. Mondtam is a férjemnek, hogy ha mégegyszer eszembe jutna, hogy szüljek, akkor emlékeztessen rá, hogy mit mondtam.

Mostanában szinte állandóan azon jár az eszem, hogy visszavesznek-e majd dolgozni, vagy ha nem akkor mit kellene keresni. Meg hogy hogyan fogjuk Zsófit hordani a bölcsibe meg ilyenek. A férjem mondta, hogy ne foglalkozzak még ezzel, mert még több mint fél év, de most valahogy annyira szeretnék kiszakadni ebből a mindennapi itthoni rutinból.

A másik, ami meg baromira rosszul esik, hogy amíg dolgoztam szinte semmi lehetőségünk nem volt üzleti útra menni külföldre, bezzeg azóta szinte az összes kollégám járja Európát, van, aki meg még Japánt is. Még ha vissza is vesznek a régi helyemre és lesz is alkalmam utazni, hogyan tudnám itt hagyni a kis családot napokra? Hú, ez nagyon dühít. Teljesen azt érzem, hogy kimaradok egy csomó mindenből. :evil: :oops:

Most biztosan sokan rosszallva olvassátok ezeket, de egyszerűen tele van a fejem ezekkel a dolgokkal.

Minden tiszteletem a tiétek, akik évek óta otthon vagytok a gyerkőcökkel, és nekik szentelitek minden időtöket, de úgy érzem nekem, ez nem sokáig megy. Persze Zsófit se lenne szívem még bölcsibe adni. 2 évesen is elég nehéz lesz.

Na most jól kipanaszkodtam magam! Bocsi!!! :oops:

Hogy valami jót is írjak! Képzeljétek, megkaptuk a választ az illetékről. Egy az egyben megkaptuk amit kértünk, vagyis elengedték a fizetnivaló felét, és a maradékot pedig 3 év alatt kell kifizetnünk ami havi 8e-re jön ki. Annyira örülök neki!
Valószínűleg az is rásegített, hogy előkotortunk egy ismerőst aki a hivatalnál dolgozik és szerintem ő tudott intézni egy kis protekciót. :lol:

A gyerkőcök egytől-egyig gyönyörűek!!!!

Próbálok én is képet dobni.

Még annyi, hogy eladjuk Zsófinak az állványos hintáját meg az UFO-ját, ha tudtok valakit akit érdekelne akkor szóljatok.

Jó éjt!
Márti

Kép Így szundizik Zsófi

Kép Cserkóval a fülben
Vendég

Helló!

Nircee, nagyon jót mosolyogtam azon amit írtál. :D Tény, hogy én szerintem az átlagnál türelmesebb vagyok a gyerekkel, vagy nem is türelmesnek, inkább liberálisnak mondanám. De ez azért nem azt jelenti, hogy olyan dolgokban amik mondjuk nem "vitatémák" a gyerek a főnök. NEkem pont ez a cél. érezze, hogy az ő akarata is fontos, és figyelembe vesszük, de azt is hogy vannak határok, mert azok adnak biztonságot neki. Magyarul, ha mondjuk reggel 8-tól fél 10-ig sem birom rávenni az öltözésre semmilyen módszerrel, akkor közlöm, hogy itt a vége, és megyünk öltözünk. Na az ilyenek nem szoktak tetszeni a hölgyeménynek, de tudom, hogy ettől még nem sérül a lelke. :lol: :lol: Viszont ott a másik oldal, hogy látom valamiért irtózik a fürdéstől, a fürdőkádtól, és ennek a gondolatától, ezért nem csinálok ügyet abból, hogy a nappali közepén szívesebben körbeússza a lavórt. Azt nem fogom ráerőszakolni, mert ennek oka van.
Egyébként ma pont szó nélkül magától ment vetkőzni, és úgy fürdött a nagy kádban mintha az utóbbi másfél hónapban nem történt volna semmi. :shock: :roll: :)
Mondtam is apának, hogy lehet másfél hónapja is ekkora szél volt ami megfújta kicsit a csajt, a mai szél meg helyre tette. :lol:

Márti, igaziból én itt hirtelen megsajnáltalak, hogy ilyen dolgok miatt kiborulsz ( mármint Zsófi akaratossága). De ezen próbálj meg felülkerekedni, és bízni benne , hogy elmúlik. Az örökös "nem szabad" "ne menj oda" ...stb szajkózása, tiltás a gyerekben nem hagy nyomot (gondolom azt te is tapasztalod) téged meg csak felőröl. NA ez az amire Nircee gondolt szerintem, hogy én olyan szerencsés vagyok, hogy ezen könnyebben úrrá tudok lenni. Én nagyon ritkán mondom, hogy "ne..."
Pl ma voltak itt nálunk rokonok, és Szonja elővette az ollót. Amit én nem szoktam kikapkodni a kezéből. Na itt mindenki elkezdett sipítozni, hogy: "jujjuj, azt gyorsan tedd le! Vedd el tőle!!!" Stb.. :? Szonja meg csak bambult és nem tudta mi van. Miért sipítozik mindenki. Én nagyon halkan, és nyugodtan annyit mondtam neki, "tudod az szúr, tedd vissza, és hozd ide amit tegnap kaptál a papától!..." Szevasz, visszatette, és el is felejtette.
Szóval csak a különbséget szerettem volna érzékeltetni a módszerek között. Nem kell magad tönkretenni az anyaságba! Néha hagyd Zsófit is érvényesülni, és várd ki amit akar, lehet nem is olyan borzasztó! :D
Nekem pl egy fél éve kezd nagyon jó lenni itthon, és egyre kevésbé várom, hogy visszamenjek dolgozni. :)
Na de azért még egyet nem szülnék... :oops: :wink: :lol:

Tüccs, Dóri nagyon édes pofa!
Egyébként hajmosáshoz még annyit, hogy medencében nagyobb vízben Szonja is imád pancsolni, de nekünk ez nem segített a hajmosásban... :? Egyébként titokban én is ebben bíztam. :(

thenus

Sziasztok!

Márk tegnap megkapta a 15 hós oltást és az agyhártyagyulladás ellenit. Remélem nem lesznek komoly tünetek, mert az éppen kibújó fogacska miatt is nyűgösebb és többször éreztem, hogy melegebb a homloka, mint szokott.

Henus, nagyon tetszett az ollós!! Tényleg nagyon gyerekre szabott megoldás, mert mikor azt mondom a gyerekemnek, hogy ne, ő azt valahogy mindig bíztatásként értelmezi.. :? :wink:
Nálunk több mint kéthónapig az ment fürdetésnél, hogy nem volt hajlandó leülni a kádban. Akkor tanult meg stabilabban egydül állni, és ezt okvetlenül gyakorolnia kellett a kádban is (persze volt több megcsúszás, sőt esés is). Engem nagyon idegesített, mikor próbáltam erőszakkal leültetni, akkor persze dobálta magát, és vacsiig meg volt sértődve. De aztán nagyjából belenyugodtunk, és mostanában már van, hogy leül, ha kérem, leguggol, rendesen játszik a fürdős játékokkal. Szóval szerintem nálunk az idő oldotta meg a helyzetet, meg talán az, hogy hagytuk, hogy úgy csinálja, ahogy akarja.
Hajmosással viszont eddig nem volt gond (vagyis azzal most sincs, csak az öblítéssel), most viszont van. Mert amikor belefektetem a kádba, és a nyaka-válla alatt tartom, látom, hogy nem érzi magát biztonságban, pedig rendesen fogom, és eddig ez nem okozott problémát. Lehet, hogy más leöblítős pozitúrát kéne választanunk..

Tusi, sajnálom, hogy ilyen gondoloatok nyugtalanítanak, és ennyire megvisel ez az időszak. Szerintem teljesen természetes, amit érzel, hogy mintha te kimaradnál a "jóból" a munkahelyeden, meg hogy aggódsz, hogyan lesz a bölcsi/munkábaállás.
Szerintem az sem baj, ha nem vagy olyan típus, akinek az az élete, hogy a gyerekeit nevelgesse, ettől még nem vagy rossz anya, csak épp szükséged van más közegre is, hogy értékesnek érezd magad. Sajnos nem tudok tanácsot adni, de én megértelek.
Zsófi csukorfalat a képeken! :lol: :lol:

Tüccs, Dóri annyira édes a kis szőke fürtjeivel!!!
Henus, Szonja nagyon édi, ahogy cicamosdik a lavórban :wink: De a napernyős a kedvencem - igazi hölgy!

Nircee, örülök, hogy végül tudtak segíteni neked anyukádék!
Már alig várom a képeket Marciról és a pocakról is!

Tiop, látom jó kis hétvégi családi programotok volt az állatkertben. Nagyon jó az utolsó kép, a gorillás :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Este elfelejtettem kérdezni, hogy Ti használtok-e sarokvédőt, és milyet?
Mi eddig a Canpol sarokvédővel szenvedtünk, de olyan szar :? Mindig elengedi magát, már kétoldalú ragasztóval és pillanatragasztóval is próbáltam rögzíteni, de mindig leesik, pedig az asztalnak elég sima a felülete..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szia Mindenki!

Kicsit eltűntem, nem nagyon volt időm írogatni, de azért olvasok ám!

A hajmosásról annyit, hogy ezer gyerekből 999 hisztizik. Van akinél rövid ideig tart, van akinél hosszabban. Bogi még most is katasztrófaként éli meg, és nagggyon ki van akadva tőle. Roni meg mostanság kezdi, eddig vele tök eccerű volt, de valószínűleg eltanulta Bogitól, hogy üvöltve is lehet... :evil: De nincs mese, ha a homokozóban egymás fejére szórják az anyagot, azt ki kell mosni. Bár volt már, amikor Bogi rászólt a másik gyerekre, hogy ne szórja a homokot, mert "nem jó a hajamnak, hagyjál békén!". :lol:
Bezzeg a medencébenpancsikor tojik arra, ha vizes lesz a feje. Az a lényeg, hogy legyen nála vizipisztoly, és lődözhesse a többieket - unokatesóméknál van nagymedence, abban szoktak őrültködni Bogi meg Balázs, aki egy évvel idősebb nála, az apucik felügyelete mellett persze. Mivel Balázs kishuga úúútálja a medencét, így mi nem szoktunk belemenni unokahúgommal, csak pletyizünk kint és szállítjuk az innivalót. Én néha le szoktam cserélni Bogit Ronira, persze merevre fagyva, lila szájszéllel szokta vacogni a gyerekem, hogy "nem fázok anyuci, még úszok". De nincs pardon. Kijön, megmelengetem, aztán mehet vissza. Az a kicsi idő pont elég Roninak.

A türelemhez meg annyit, hogy tényleg angyali türelmű az, aki 2-3 év után nem sokall be, és bírja a hisztit, akár több gyerekkel. Én őszintén megmondom, mostmár kicsit sok. Igaz, az én lányaim egyenkét is "kétemberesek". Hát még együtt. :roll: Igazság szerint vágyom már arra, hogy Bogi menjen oviba október közepétől, mert több időm lesz Ronira, aki szegénykém még mindig háttérbe van szorítva szerintem a zsarnok nővére miatt-által, másrészt természetesen több időm lesz önmagamra is.

Tusi,
Én maximálisan megértelek! A magam részéről a melót várom is, meg nem is, ki tudja, mit fognak felajánlani, ha jövőre visszamegyek - már ha visszamehetek, mert előbb találni kell bölcsihelyet Roninak.

Ezzel kapcsolatban volt is egy keményebb vitánk a párommal, igencsak furcsán nézett rám, amikor kijelentettem neki, hogy vegye tudomásul, sokkal többre tartom magam és a képességeimet annál, hogy hülye panaszokat olvasgassak és jogszabályi hivatkozásokkal válaszolgassak rájuk napi 8-10 órában, mert azt egy jóképességű, megfelelően begyakoroltatott, érettségizett ember is meg tudja csinálni; az én három diplomám és a szakmai tapasztalatom meg szereti a kihívásokat és a valódi feladatokat. Erre megkaptam, hogy ha megint kitör belőlem az "emancipunci" (bocs!) akkor mi a fenének vállaltam gyerekeket? Merthogy azokat el is kell vinni oviba, meg értük is kell menni valakinek (férjem szerint nekem). Persze nem tetszett, hogy azt válaszoltam, miszerint ha jól emlékszem, apjuk is van... és akár teccik, akár nem, ő is be kell, hogy szálljon a dologba. Majd ha annyit fog keresni egyedül, hogy nincs szüksége a családnak az én fizumra (ami több, mint az övé... :P ), akkor döngesse a mellét, hogy ő milyen elfoglalt és fontos ember... És igenis, ő fogja Bogit oviba hordani reggelente, meg sokszor fogja ő haza is hozni, merthogy az ovi a munkahelyétől mindössze 250 m-re van. Nehogy már megerőltetésnek vegye, hogy foglalkoznia kell a gyerekével, akkor minek csinálta meg? Na erre nem tudott mit lépni... :twisted:

Tiop,
Tök jók az állatkertes képek! Mi a győri állatkertben voltunk 2 hete, de sajna akkor tört ki a vihar, így rövidre sikerült. Tervezzük a pestit is, de oda kizárólag hétköznap vagyok hajlandó elmenni, akkor talán kisebb a tömeg. Most hétvégén Visegrádot vesszük célba, de még nem tudom, melyik napon. Szeretnék végre eljutni a Palotajátékokra magánemberként is, nem csak külföldi vendégeket kísérve...

Megyek, mert valaki nagyon magyaráz...
Puszi mindenkinek!
andibab

Sziasztok! Nagyon jók a képek! :) Édesek a gyerkőcök!

Hát mi most apa hiányában csak itthon voltunk, még fürdeni se tudtunk... Ja, egyébként az én vízimádó, merülős gyerekem se szereti a hajmosást, pontosabban a leöblítést (a zuhanyt nem szereti). Érdekes, mert egy időben az uszodában szívesen zuhanyozott Apával, úszás után, de aztán valamiért elment tőle a kedve... Mindegy, nyaralásra kénytelenek leszünk vinni még a kiskádat...

Egyébként a férjem hazajön korábban, rossz a vízállás, vacakok a kenuk - úgyhogy ma jönnek is haza. Aztán mehetünk rögtön mosógépet venni, az enyém tönkrement, nem javítható. :( Csapágyas lett, és sajnos későn hívtuk a szerelőt, ha két héttel korábban hívom, még meg tudta volna menteni pár 10 ezerből, most már min. 40 ezer lenne a javítása, és kicsivel többért kapok újat. A szerelő egyébként azt mondta, hogy eszembe ne jusson 50 ezernél többet kiadni mosógépre, ugyanannyi idő alatt megy tönkre, mint a 100 ezres... És hogy ne használjam 800-asnál nagyobb fordulatszámon a centrit, mert az vágja tönkre a csapágyat. Most nézegettem, és tényleg tudunk 50 körül venni olyat, ami A energiaosztály, és 800 fordulatos - mindegy, mert van szárítógép, az megoldja a szárítást, az utóbbi időben úgysem mertem magas fordulatszámon használni, és nem is volt olyan nagy a különbség. Mindezeket csak tanulságul írom le, hátha másnak is hasznos lesz! :) Anyukám azonnal levette a fordulatszámot a mosógépén, amikor ezt elmeséltem... ;)

Lolo egyébként remekül elvan, sokat kacag, élvezi a játszóterét - rájött, hogy a toronyból milyen jól lehet látni a szomszéd pacikat, és azóta állandóan mászik felfelé, és mondja, hogy "pica". ;)
Oltás nekünk is esedékes...

Rászólás: azt én se szeretem, ha a gyerek éjjel-nappal azt hallja, hogy "nem", hiszen akkor semmi mozgástere nem marad. De azt se szeretem, ha a gyerek diktálja a szabályokat - látok ilyet a környezetben, és nekem nem tetszik. Lehet, hogy a szülőnek meg a gyereknek jó, de ha ez a gyerek bekerül egy társaságba (adott esetben közös nyaralás), akkor nem érti, hogy miért nem nyúlhat mások holmijához, miért nem csinálhatja azt, amihez kedve van - mondjuk hogy hajnalban ne rohangáljon a folyosón, mert esetleg mások aludni szeretnének... Aztán amikor oviba kerül a gyerek, akkor jönnek a gondok csőstül, mert az óvoda meg ugyebár nem liberális... (Az egyik gyerek, akiről beszélek, nem is érzi jól magát az oviban, a másik meg még csak most megy - hát kíváncsi leszek...)
Szóval én arra próbálom nevelni a gyerekem, hogy igenis vannak szabályok, a saját testi épsége és mások nyugalma érdekében. Nem féltem túl, és ez látszik is rajta: ha elesik, nem csinálunk belőle ügyet, ezért megszokta, hogy egy "hoppá" felkiáltással szalad is tovább. De arra folyamatosan tanítgatom, hogy figyeljen oda másokra is, ne csak a saját igényeit próbálja érvényesíteni. (Az én tapasztalataim szerint sajnos a liberális nevelésnek ez a legnagyobb hátránya, hogy a gyerekek eléggé önzővé válnak, mert azt tapasztalják, hogy nekik mindent lehet, és az ő érdekeik érvényesülnek másokéval szemben.) Mindezeket egybevéve mi tudatosan nem vagyunk liberálisak, ezt előre eldöntöttük a párommal! Sok mindent megengedünk, bontogathatja a gyerek a szárnyait, de igenis rászólok, ha tépkedi a virágaimat, húzza a macska farkát, széthordja a papa szerszámait, stb. stb.

Nircee: most, hogy így mondod, nekem pont ez volt a bajom a diétával, hogy nekem alacsony volt a cukrom, és szabályosan rosszul voltam, ha nem ettem eleget...

Karrier: hát én is egyre inkább érzem, hogy nem elég, ami van... Bár most egyelőre a párom "karrierje" került veszélybe, mert kevés a gyerek a sulijában, drasztikusan fog csökkenni az óraszáma, és emiatt kevesebbet is fog keresni... Lehet, hogy otthagyja a sulit, és keres mást. Szóval a tesó-projekt is egy kicsit halasztódik emiatt - túl sokáig nem tudjuk halogatni, de azt azért még megvárjuk, mi lesz szeptemberben, lehet, hogy nekem is vissza kell mennem dolgozni januártól... Néha nem is bánnám...
Vendég

Hellosztok!

Márti
Én is megértelek, hogy besokallsz néha, mindannyian így vagyunk ezzel szerintem, persze ki jobban-ki kevésbé.
Én csak annyit tudok tanácsolni, próbáld meg Zsófit leadni pár órára néhanapján a nagyinak és kapcsolj ki Te is. Nekem ezek az üres órák aranyat érnek, mégha itthon maradok is és csak rakom a rendet egymagam a lakásban... :wink:
Az meg tényleg lutri, az ember mit kap vissza a munkájából ha visszatér, de ezen előre rágódni teljesen felesleges.

Nekem is hiányzik az agymunka és a pörgés néha, de azért én még jól emlékszem a keményebb hónapokra, amikor aztán igazán stresszes volt a munkahelyen. Ezért is inkább én még élvezném az anyaságot és még lesz is időm bőven rá...

Kicsit más téma...
úgy néz ki sikerült összeszednem vmi fertőzést a nyaralás alatt, csak hétfőre kaptam időpontot a dokihoz. Addig is tud valaki valami természetes cuccot ajánlani?? Gyógytea? Homeos szer????
Nem vészes a dolog, de nem várnám meg, míg rosszabb lesz.

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Sajnos Lilinek tüszős mandulagyulladása lett. Szegénykémnek tök magas láza volt tegnap (39,5 volt a legtöbb). Kapott antibiotikumot. Nagyon nem szeretem, de már muszáj volt. Este köztünk aludt. Ez eddigi élete során 3szor történt meg, ebből az egyik, az első otthon töltött napja, azóta csak kétszer fordult elő, tegnap este, meg még egy éjszaka amikor szintén nagyon lázas volt. Egész egyszerűen ez a gyerek nem tud köztünk aludni. Ficereg, forgolódik, ránk mászik, játszik... Mára már egyébként egy kicsit jobban van, most már csak 37,4 volt a hője, de szerintem ez délután, este felé megy majd még feljebb is...
Nagyon szeretném elkerülni, hogy Bulcsú is elkapja tőle. Próbálom nem közelengedni őt a krapekhoz. Remélem sikerül megúszni...
A hétvégi névnapi bulik lemondva, de azért remélem jövőhét péntekre teljesen rendbe jön, mert mennénk nyaralni.

Tusi!
Hát asszem én is totál megértelek. Gondolj bele, hogy milyen az amikor két gyerek üvölt egyszerre a füledbe, a lakás hányás, az urad követeli, hogy kivasald az ingjeit, amikor a lakásban alapból kánikula van, és még kaja sincs ebédre... Na? Máris jobban vagy, ugye? :wink: :lol:
Én is mit meg nem adnék heti 1-2 óra egyedüllétért... :roll:
Ennivaló a csajod a cserkós képen! :D

Tüccs!
Dóri gyönyörű! Sajna a fertőzésre én nem tudok mondani semmit. :?

Hajmosás:
Ezek szerint az én lányom az az 1 az 1000ből. :lol: Imád hajat mosni, és az öblítéstől sem fél. Egy kis tégelybe szoktam vizet meríteni, és azt öntöm a kobakra, így öblítem le neki. Ilyenkor vesz nagy levegőket, de egy hang sem jön ki a torkán. Amikor még habos a feje, ő maga is mossa a haját. :lol:

Verna!
Én is lejjebb veszem a fordulatszámot! :wink:

Rólunk még annyit, hogy Bulcsúnál el kell kezdenem kipótolni a kaját, mert nem elég már neki a tejem. Éjszakánként 2-3szor is felkel, van, hogy egy hétig nincs kakija, ha mégis akkor zöldes. Napközben is elég sűrűn eszik. Most még kipróbálom a laktoherb teát, ha beválik akkor még várok, de ha nem akkor gyümölcsözünk, vagy tápszerezünk majd. :?

Kép
Kép
giga1

Giga: ajjajj, ez a tüszős mandula nem hangzik jól! :( Jobbulást!

A nagyik bevonását én is maximálisan ajánlom - de én ezt már nagyon sokszor írtam. :) Lolo most is nagyizik, mivel nekem a férjemért kellett mennem, aztán meg indul a mosógép-hajkurászás!
De jól jön egy fél napos, vagy akár pár órás pihi is bármikor, nagyon fel lehet töltődni, és utána én is sokkal-sokkal türelmesebb vagyok a gyerekemmel! Szóval aki teheti, vonja csak be a nagyikat, még akkor is, ha esetleg apróbb súrlódásokat okoz néha, hogy másképp látnak dolgokat - hosszú távon akkor is maximálisan megéri! ;)
Vendég

Giga, nem lehet, hogy a meleg miatt szomjasabb Bulcsú és azért szopizik többet?? Anytejes babánál meg úgy tudom, az is normális, ha ritkábban van kaksi (persze az nem jó, ha zöldes :? )
Dokinénin mit mond?

Márk is simán 2óránként szopizott 4-5 hónaposan is..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre!
Védőnénivel beszéltem. Szerinte lehet, hogy már nem elég tápláló a tejem. Mindent felhasznál a szervezete, és ezért nincs kaki. Főleg mostanság, mert rengeteget mocorog. Még mindig csak hasra fordul, és a visszafordulás próbálkozásai felemésztik a kajcsit. Plusz, kajcsi után ha leteszem rögtön fordul hasra, és ha nem veszem észre már kis is bukta a kaját. :(
Holnap megyünk dokinénihez Lilivel, majd rákérdezek Bulcsúra is. :?

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?