Új privát üzeneted érkezett!

Van olyan akció a babanetéknél, hogy ki lehet bérelni egy oldalt, és tele lehet írni mindenféle hülyeséggel ;) de csak egy embernek ;)

Fanetta: nem, nem vagyok 40, még, de 4 év múlva annyi leszek, és nem akarok úgy gyermekeket szülni, hogy majd valaki törődik velük, ha mi már nem leszünk. Persze, sokáig fogunk élni, de hátha nem... (tudom, hátha holnap esik a fejemre egy tégla...)
linocs

Mona, örülök, hogy sikerélményed volt a kendővel. :)
Biribon, Mona most nézem, hogy Ti egy napon szültetek? És nem is találkoztatok? Pedig nem túl nagy a Kútvölgyiben a szülészet... mi mindig kint partiztunk a folyosón vagy bent a csecsemősöknél. :)
Biribon, nem tudok okosat írni, csak drukkolok, hogy megoldódjanak a gondok és könnyebb legyen.
Pumperka, Lillánál naponta többször is van, bár mostabában kezd ritkulni napi 1-2-re. Lehet, ezért sem hízott eddig olyan óriási ütemben. Jó mosást, vasalást és persze élménybeszámoló hallgatást. :)
Petramama, gyors gyógyulást Petrának!
Linocs, sajna nincs ötletem, de mi lenne, ha mondjuk csak egy kispárnával próbálkoznál?
Most, hogy lap tetejére került az időpont, remélem sokan fogják látni és csatlakoznak hozzánk! ;)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért. :oops: Párom ettől a héttől nyári szüneten van (tanár) és így kevesebb időt töltök a gép előtt. De azért olvasni volt valamennyi időm. Nem csak a párom miatt nem jöttem, hanem sokat voltunk kint és este már nem volt energiám írni, hanem csak olvasni. Nagyon remélem, hogy megint utolérem magam.

Addig is puszi mindenkinek!

Melinda

Kép
melinda80

LInocs!
Ha már Te is kimondtad, én is kimondom,bár én sem akartam panaszkodni, az elmúlt hetekben.
Az én fiam meg olyan tüneteket produkál, mintha állandóan enni akarna, és úgy érzem bármit teszek nem javul a helyztet.
De lehet, hogy csak a tünet olyan. Rengeteget nyöszörög és ezerrel tömi az öklét. A héten kétszer mondták nyílvános helyen, hogy : "biztos éhes"...De elötte evett...
Nekem is mondják, olyan jó húsban van nem kell ilyen sűrűn ennie, de ha köl.... Mi eszünk éjjel is kétszer, nappal is sokszor, de valahogy olyan mintha semmi nem lenne elég. Először azt hittem növekedési ugrás, pár nap és megoldódik. DE nem. Két három hete ez megy.
Igen, Zsomb is jó húsban van, de engem se vigasztal a szöveg:hogy nem fog elfogyni! 4 kilót gyarapodott 3 és fél hónsap alatt, 30 dekát az utolsó héten.
Szóval kicsit el vagyok keseredve, szeretnék egy vidámabb babát már végre.

Fruzsi, ha megmakacsolja magát, néhány kortyot se hajlandó?? :shock:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Melinda, Te mit szólsz a talihoz? Nincs kedvetek feljönni férjeddel együtt?

KépKép
KépKép
mni

Mni: hát igen, lehetne párna, de akkor meg azt kellene cipelni... Szóval, én azt szeretném, ha pusztán a két kezem, az ölem, és persze a cicim elég lenne egy etetéshez...

Pumperka: hm, nehéz kérdés, ugye most jön a foguk. Amiatt folyton a szájukban matatnak... De hát ezt Te úgyis tudod, hisz már két nagyobb gyermeked van. Nem láttál valami jelét a fogának a szájában?
És mindegyik evéskor hosszan eszik? Nem csak egy kis komforszopiról van szó? Vagy csak egyszerűen anyás? És a Te közelséged kell neki? és ha már ott vagy, akkor hadd jöjjön a cici is? ;)
És azt mondod, hogy nem vidám? Hát láttam a pajkos fotókat róla!

De visszatérve: az az én problémám, és tán a Tiéd is, hogy bennem felmerül néha, hogy kajaügyileg lehet, hogy nem jól veszem a poronty jelzéseit? Mert, mikor megpróbálom megetetni, és nem eszik, és van ott valaki rajtunk kívül, akkor az az első, hogy azt mondják: "biztos nem éhes", vagy "minek tömöd azt a gyerket" mondják ezt akkor, mikor már 5-6, vagy neadjisten 7 órája nem evett.
Aztán mindig arra a következtetésre jutok, hogy én vagyok a szülőanyja, és az én ösztöneim az igaziak, és magamnak higgyek, ne a "külsősöknek" - és akkor ezzel el is van intézve a dolog, és akkor Nálatok is: annyiszor eteted, ahányszor úgy gondolod.
Csak hát azért Benned azért van ott a kétség, mert sokszor eszik, Bennem meg, hogy kevésszer - és mindkettőnek megvan az oka - csak jönnénk rá, hogy mi....
linocs

Sziasztok!
Irtóra együttérzek a nyűgös-problémás-nemevős-beteg-kórházas gyerekek anyukáival! Nagyon elfáradtam én is, férjem most ért haza, reggel meg 4.50-kor ment el. Ne haragudjatok, ráadásul a kicsi kocsink is "lerobbant", mert rajtafelejtettem a világítást...
Csak Biribonnak írom, mert kérdezte, hogy bevált-e amit mondott a fejéssel kapcsolatban: a spriccelés az nálunk nem tart igazán soká, úgyhogy állandóan kapkodhatnám le egyik ciciről a másikra a mellszívót... :? Szóval, én kitartóan nyomkodom, akkor is, amikor csak préselődik egy-egy csepp. De nem panaszkodom, mert ma már csak 310 ml tápszer kellett Kristófnak.
Örülök, hogy itt van Mpatr, van kép Lauráról, Niki és Lilla polkájának, Melindának, hogy a férjével lehet :D
Vendég

Jaj, Linocs, most esett le a rendezvényes problémád :lol: rendőri kíséret nem kell? Vagy esetleg csak álljanak ott, hogy felügyeljék a rendezvény nyugalmát? Ez csúcs, elképzeltem a rendbontást is részünkről, ahogy majd megfékezik a rendőrök a 20 rendbontó kismamát és a babákat... :lol:
Vendég

Linocs!

Igen a két kis vonalacska látszik az innyében, szóval lehet a fog is ludas, de az is igaz, hogy elég intenzíven szívja akkor is amikor már alig jön valami is. Szóval nemcsak komfortszopi. Hát én most tőlem telhetően igény szerint szoptatom. Erre a hétre valahogy nagyon kicsúcsosodott a probléma. Hátha az új hét majd enyhülést hoz.
Köszi, hogy emlékeztettél a fotókra, mert azok tényleg szívet melengetőek számomra.És tényleg múlt héten még nem minden nap volt ramaty.Utólag visszaemlékezve biztos majd csak pár napnak tűnik ez a nehézség is. Szopi közben most is megáll néha huncutkodni, meg azt se bánom, hogy hosszan eszik, csak a szopik közti extra nyűgösség az szomorít el. Szeretnék segíteni neki, és olyan rossz, hogy nincs hathatós megoldás több napja.
A nagyoknál egész jól megúsztuk a fogzást, lehet, hogy nála rosszabb. Szóval akár összetett is lehet a problémája.
DE én is bízom az ösztöneimben és bizony inkább sokszor mellreteszem, mert érzem, sőt látom ez, hoz neki megnyugvást. És nekem is. Inkább mint tétlen nézzem Az éjjeli két szopi azért újjra fársztó, de még ezt se bánom. Eszembe sincs trükközni vele olyankor.
Azt mondják a tejben vannak fájdalomcsillapító anyagok is, kvázi fogzáskor is érthető miért esznek sokszor kevesebbet. Na meg egy kis íny maszír is jól jöhet ilyenkor.
Csak már előre látom, holnap anyuéknál tiszta kavar lesz ebből: Minek szoptatom annyit! Valószínűleg ezért bukott ki ma estére belőlem, mert most nvalahogy nem, várom, hogy mennyünk hozzájuk, a fent említett okok miatt.

Ha csak kettesben vagytok otthon Fruzsival akkor rendszeresebben eszik?
És ennyire érzékeli, hogy nem a szopipárnán eteted? Többféle tartást elfogad?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Nem tudom mennyire emlékeztek még rám?!

Velünk minden okés, csak nagyon sokat vagyunk anyáéknál, ahol eddig nem volt net, és nem nagyon tudtam jönni! Ha még szívesen láttok, akkor megpróbálok becsatlakozni a témákba, illetve visszaolvasni, hogy kivel mi történt.

Magunkról: Gréti bearanyozza a napjaimat. Ahhoz képest, hogy megkapta a kiképzést a pocakomban, nagyon nyugodt baba. Két hónapos kora óta átalusszuk az éjszakákat (este 9-től reggel 7-8-ig szunyál). Egyébként 65 cm és 7.39 kg. Olyan igaz husi-musi (mondjuk ezt volt kitől örökölnie). Sírni csak akkor sír, ha éhes. Bármit lehet mellette csinálni, mert ha nem alszik, akkor is leköti magát a kiságyban.

Rakok egy-két képet, aztán megkezdem a visszaolvasást!

Kép

Kép

Kép

Kép
tand

Linocs!

Hát akkor kimondom én is :wink: többek között azért sem tudok menni a talira mert Olika is csakis a szopipárnán tud rendesen és nyugiban enni.Már az itthoni tesós zajok is néha zavarják...Ha meg nem eszik rendesen és nem szívja ki a cicit akkor nekem begyullad és ezt nem kockáztatom...a hasfájásos nemevés miatt tegnap is begyulladt már egy kicsit :?
És amúgy sem egyszerű nálunk a szopi...amíg az egyikből etetek a másikból még mindig ömlik és állandóan öntögetni kell a tejfogóból a tejet valamibe...szal ez csak zárt helyen alkalamazható...

És amitól nagyon kivagyok az a hasfájása Olikának :cry: Már majdnem minden etetésnél amikor elkezd szopizni rá 4-5 percre kezdődik a kínlódás...Azt hittem a hasfájás 3 hós korra elmúlik,erre nálunk most kezdődik majd 4 hósan???
Már néha elgondolkodom h elviszem a Beteshdába egy hasi UH-ra(bár 6 hetesen voltunk és OK volt)...de máskor meg tudom ez "csak"simán hasfájás mert a sírós görcsöket pukiáradat :lol: követi...
Lehet h túl sokszor eszik Olika és azért fáj a hasa????

Már elkeseredésemben ma adtam neki banános-őszibarackot(Hipp)és bevágta az egész üveggel :shock: :shock: :shock:
Nem ért váratlanuk mert a srácaim is ilyenek voltak...mi nem kanalazgattunk,meg naponta eggyel több kanállal...követelték az egészet :lol:

Suttogó könyv:hát én nagyon ellen vok :shock: Asszem a legutóbbi Kismamában(júliusiban) nagyon jól megírták róla a véleményt...!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Niki,
szeretnék menni a talira, de még agyalok, hogy hogyan jutnánk el oda. Nincs autónk, busszal, vonattal még nem indulnék el. Már autókeresésben vagyunk, szóval ha találunk megfelelő kocsit, már a nyáron lesz.
Anyuéktól elkérhetném a kocsit, bár apukám eléggé elővigyázatos a kölcsönadással kapcsolatban, mióta bevezették ezt a zéró tolerancia szabályt...28.-áig eldől. Remélem valahogy megoldjuk. Az időpont megfelel, meg a park is. Valahogy oda is eljutnánk, köszönet Linocsnak a térképért!
Ha mennénk, édes sütit biztos vinnék. :wink: :)

Melinda

Kép
melinda80

Tand, Gréti gyönyörű, én most látok róla életemben először képeket, meg múltkor Mni elküldte az első találkozós képeiteket, és hasonlít rád a pici!
Panni, én valamiért nem hiszek abban, hogy hasfájás csak 3hós korig van. Nem mintha nagy tapasztalatom lenne első gyerekes anyukaként, de én mindeddig azt figyeltem meg, hogy hasfájás akkor van, ha "csúnyán" eszik Kristóf, azaz sokat köpdösi ki-be, túl nagyot és sokat szív egyszerre, aztán meg bömböl.
Pumperka, fogzásra mi kaptunk egy kenőcsöt, nincs benne lidokain, gyógynövényekből van, nem tudom, melyikőtök hallott róla, de szerintem eddig úgy néz ki, bevált: DOLOGEL a neve (ez itt a reklám helye). :wink:
Szopipárna: Kristóf olyan sajtkukac, hogy én csak úgy tudom szoptatni, ha a kezemben-karomban van és érzi, hogy fogom. Nekünk ez kezdettől így alakult, mert a kórházban a szopipárnát az anyukáknak nem nagyon adták ki, bent állt halomban, zacskóban a csecsemőosztályon :?
Suttogó: olvastam, és elsőre nekem nagyon tetszett a magabiztossága, engem is magabiztossá tett, pedig jó pár dologgal én sem értettem egyet - pedig akkor még csak egy pocaklakóm volt, gyerekm nuku. Szerintem kritikusan, józan ésszel kell minden irományhoz hozzáállni, és én kibogarásztam a hasznos elemeket a könyvből. Például nekünk bejött, hogy nem lett cumizavaros Kristóf (cici után cumisüvegből kapja a tápot 2 hetes kora óta), hogy nem a káposzta, cseresznye stb felelős a hasfájásért, és a leglényegesebb: figyelni a baba jelzéseit, nem ész nélkül cselekedni. Valamint, tetszett, hogy elég nyitottnak éreztem a szerzőt: ha nekünk vmi másképp megy, működik jól, akkor csináljuk úgy.
Na, nem védeni akarom a könyvet, de azért én nem írnám teljesen. Kezdetnek nem rossz, csak tovább kell gondolkodni, még olvasni stb.
Jó reggelt mindenkinek és szép napot, fel a fejjel!!!
Vendég

de azért én nem írnám LE teljesen - ez kimaradt :wink:
Vendég

Pumperka, és ha nem mennétek át kivételesen anyukádékhoz? Egyébként, remélem, hogy javult a helyzet: nálam mindig panaszkodás után szokott jobb lenni :D
Jim, Kacika, Biribon hogy vagytok?
Biribon, a reggeli 480 ml az nem semmi - nekem a nagy feszüléskor reggel-hajnalban 140 ml a max, ami kijön :wink:
Igyekszem majd a találkozóra én is vinni vmi ehetőt :D
Vendég

Először is!!!
SZIA TAND! PERSZE, HOGY EMLÉKSZÜNK RÁD/RÁTOK! HAGYON ÖRÜLÖK, HOGY ÍRTÁL! GYERE AMILYEN GYAKRAN CSAK TUDSZ! HA VAN KEDVED ÉS ELÉG ERŐD A TALIRA IS ELJÖHETNÉTEK. GYÖNYÖRŰ SZÉP GRÉTI! Ha visszaolvasol, láthadod, hogy megy itt a stipi-stopi egymás gyermekei között. Most én is lestoppolnám Grétit Botondnak... :oops: :wink: :wink: :wink: :lol:

Mzx, köszönjük Lauráról a képet! Milyen kis husi vigyori. :lol: Tündér!

Pepike, tócsni receptjét kérjük szépen! :wink:

Mni, megkívántam a banánsplitet, tegnap én is csináltamsok tejszínhabbal és csokiöntettel... :? :roll: :oops: :wink: :lol: Norbi update 0-s lett! :wink: :lol:

Mi ma megyünk a Hungaroringre..., van két plusz belépőnk, ha esetleg valakit érdekel...

Kacika, nagyon huncutul vigyorog Peti... :lol:

Biribon, hogy vagy????? a többiek előttem már elmondták a véleményüket. Osztom! Ne készülj ki! A Suttogó nekünk bejött. Vannak dolgok, amelyekkel nem értek egyet, de jól tudom hasznosítani az abban leírtakat.

Petramama, jobbulást Petrának!

Pumperka, újra indult az utca gyerekmekeinek felügyelete is? :wink: Milyen táborban voltak?

Panny, akkor nálatok sem lehet unatkozni most a trambulin miatt... :lol: Ügyi Kriszike! Oli benyomott egy egész üveg kaját??? :shock: Nem semmi! Én még nem próbáltam Botinak semmit, de lassan szeretnék... Pocakfájásra nem jött be a Laevolac?

Linocs, bejelentjük, és ha mégis netán bevinnének 20 kismamát rendbontásért, akkor jön a zuram és kihoz minket a sittről. :wink: :lol:

Melinda, jó lenne, ha tudnátok jönni. :D

0Bea0, akkor mi a jó büdös francnak tartják ott a szopipárnákat? Ez az Istvánban volt?

Patti, tegnap Veletek álmodtam..., hívni akartalak, hogy tudom, sok és csak azért, mert muszáj, de néha adj életjelet, na meg fényképet Magatokról, erre látom, hogy jelentkeztél. Bográcsozás??? :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: Készítem Apát! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jim, mizu????? Tessen jelentkezni, hogy vagytok?

Kölyök, hazaértetek? Mesélj, milyen volt az út! 8)

Évi

KépKép
kvaszeva

és persze, kihagytam...

Monácska, gratula a kengurus vásárláshoz! Én mostanában úgy takarítok... :oops: :roll: :wink: :lol:

Potyka, bírjátok még egyben a frontokat???

Fanetta, ez a beszéd!!! :wink:

Juditk, ugye Te sem szomorkodsz???

Lusie, nem semmi Petike! Gratula a topik első fogacskájához! :wink: :lol:

Szilvánusz, Eszterxx, Judit18, Márti, Tündérmanó! Merre?????

Évi

KépKép
kvaszeva

Évi, én is szoktam kengurúban takarítani :lol: Volt mér hogy pirszívózás közben bealudt :lol:

Tand, én emlékszem Rád, te nem valószínű, mert az első pár oldalom írtam, aztán most nemrég újra.
GYÖNYÖRŰŰŰ Gréti! Komolyan!

Linocs, Panny, én kispárnán szoptattam kezdetektől, ameddig csak szoptattam. A végén már totál lelógott róla kb fenéktől. Szerintem akkor már kényelmetlen volt neki, de másképp nem volt hajlandó.

Tegnap én is adtam Petrácskának hipp bébiételt. Sütőtök alma. Szinte énekelt neki ahogy nyelte. Csak 2 teáskanálnyit mertem, a többit egyelőre nem.
Próbálom azért fokozatosan, attól függetlenül, hogy 8 nap múlva 4 hós lesz.

Grillezés jól sikerült este, a végét kicsit elvitte a szél. A húsok finomak lettek, ma nem mis kívánunk semmi komoly kaját, így lecsó lesz :lol:

Kellemes vasárnapot!!!
Vendég

Jó regelt!

Tand!
Szuper, hpgy újra csatlakozol hozzánk. Én bizony megkuksiztalak a Fehérvári topikban, de láttam, oda se mindig tudtál írni. Csodásan szép Gréti, és maximálisan megérdemelted, hogy ilyen jó kisbaba.

Évi!
Kézművestáborban voltak. Agyagoztak, hímeztek, nemezeltek, bőröztek, persze strandoltak, kirándultak is. Ráadásul egy olyan kollégám vezeti a tábort akit nagyon szeretnek. Az utca még nem neszelte meg, hogy itthon vannak, de ami késik...... :lol: :lol: :lol: :lol:

Panny!
Gyanítottam, hogy neked a macerás szopi is az oka amiért nem igen tudsz jönni. Csak Te is már megtanultad elfogadni a helyzetet és nem panaszkodsz,én pedig így rajtad keresztül értem meg az se egyszerű ha sok a tej. A hasfájás nálunk is inkább a 3. hónaptól volt jellemző. Onnantól evett nagyobb kortyokban Zsomb. De szerencsére nálunk nem mindennapos. Az egész üveg kaja nem semmi! :shock: :shock:

Bea!
Köszi a fogzásos kenőcstippet!Lehet, hogy megpróbálom. Gyógynövényboltban, vagy gyógyszertárban vetted?
Anyuéknál 4 hete voltunk.
Melinda!
Tök jó, hogy egész nyáron együtt lehettek. :wink:
Meiu tai használjátok rendszeresen?
Kívül van már Dóri lába? Nálunk már kívül, de megnyomja a térdhajlatát, de talán annyira nem zavarja.

Suttogóknak én is ellene vagyok! Mivel hallottam micsoda sikerkönyv, egyszer a könyvesnél beleolvastam, hogy hárha megveszem, de nekem nagyon idomítás szagú a könyv, szóval le is tettem. :evil:

Potyka!
Még semmi?????

Most vissza altattam a nagyágyon a kis gézengúzt, így a mai nap egész jól indult. :wink: És sok nap óta most csak egyszer kelt fel éjjel. :D Lehet, hogy Beának igaza lesz. :D :D :D És úgy szeretem, ha úgy alszik el melettem, hogy látom, ahogy fokozatosan csukódnak a kis szemei, és egyre egyenletesebben szuszog. :wink: :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

hahó én itt vagyok csak tényleg nehéz, hogy Eszter csak fél órákat alszik 4szer egy nap, ebből az első azzal megy el, hogy fürdök és a többiben is van mindig valami

olvasni csak épphogy tudok tényleg nehéz több oldalt, félóra pláne kevés rá
most épp a fürdésidőmet áldoztam fel

Tand!!! de jó, hogy jöttél, Gréti gyönyörűszép!!! annyira imádom az ilyen hajasbabákat. Eszternek is már egyre több de nem annyi mint pl Lillának, Grétinek vagy Blankának (na jó most neki már kevesebb van....)

Évi, na Boti már megunta a dj-zést ? :) :)

Luise, gratula a fogacskához!
én teljesen el vagyok bizonytalanodva, hogy jön-e a foga, egész nap csorog a nyála, 2 keze a szájában vagy mindig valami a szájában, de én nem látok semmitt....a fene tudja

Linocs, és ha otthon mondjuk egy napig nem rakod alá a szopipárnát? szóval, hogy meglegyen a nyugis otthoni környezet de a párna nélkül... előbb utóbb csak eszik, nem??

Panny, nálunk is a hajfájás újraindult nem értem!! én sem gondoltam, hogy 4 hónaposan újrakezdődik!
mondjuk kapta ő az őszibarackot is, de már előtte is volt.
most egyelőre szüneteltetjük a gyümölcsöt, hogy nem-e csak attól volt. de ha igen akkor mit csinálok, hogy fogok hozzátáplálni?
mondjuk tegnap is szegény egyszer üvöltött vagy negyedórát pedig már nem kapott barackot

Fanetta, nekünk is a vérképnél ott morgott a dokink, hogy ezek a határértékek milyen hülyeségek, mert szerinte nem úgy vannak.
azt hinné az ember vannak normák...

Petramama, jobbulást Petrának!!!!

JuditK, sajnálom, hogy gyógyszerezni kell Nimit, remélem hamar túllesztek rajta (bár tudom 2 hónap nem kevés....)

bocs, hogy másra hirtelen nem reagálok, de azért zuhanyozni is muszáj :) :)

mi tegnap hazacuccoltunk Zánkáról, mindenkinek üzenem aki Nissan Note-ot akar venni (szlogenje: meglepően tágas...vagy ilyesmi) szóval fasza kocsi ha van mellette még egy autó amibe pakolni is lehet :) szóval papám segítségével 2 autóval hazacuccoltunk.
annyira jó volt a nyaralás így utólag. először zavart, hogy nincs meg az otthon kényelme, de a kis stéges kirándulások a láblógatás a vízbe annyira megérte....

egy új altatási technikát is találtunk - egyszer láttuk, hogy már kornyadozik (a fürdőlepedőn feküdt) ekkor a fürdőlepedő két végén megfogtuk és úgy sétáltunk fel a házhoz, közben persze lóbáltuk és 2 perc alatt elaludt benne, tündi volt
aztán egyszer már direkt csináltuk. utána fürdőlepedővel együtt letettük és aludt tovább.

ja meg a hintaágyban is elaludt többször. fontolgatom, hogy vegyünk egyet itthonra a teraszra, nagyon bejött neki

Nyuszkónak itthon újra bemutattuk a lakást, úgy nézett mintha először látná, de azért hamar visszarendeződött. csak ez a fránya hasfájás

meg olyan érdekes, most hogy hazajöttünk látom hogy mennyit változott... már nem olyan kis gyámoltalan csecsemő, hanem igazi kommunikáló emberke. ti nem így látjátok
pl már nem úgy kel fel, hogy fekszik és nyűglődik, hanem bemegyünk hozzá - ő hason ahogy alszik a feje meg fenn kukkerol körbe csöndbe, ha meg odamegyünk akkor felemeli még jobban a fejét és ránkvigyorog. zabálnivaló....

KépKép
judit18

Csak bekukk!

Tand: Gyönyörű Gréti!!! Olyan sokat gondoltam rád, mikor a férjem szívét újraindították. Édes Istenem, milyen nehéz lehet neked, de örülök, hogy Gréti bearanyozza az életed!

pumperka: Martin minimum 7 naponta kakil, eddig 10 nap volt a rekord :shock:

fanetta, megkaptad a mailem?

juditkecsk: sajnálom a gyógyszert, majd írj, hogy vagytok. Szerintem adj mellé protexint vagy probiosant, kérdezz rá vmi normális dokinál.

ne hari, hogy másnak nem reagálok, de rohanok ismét, ha tudok, jövök.
Vendég

Sziasztok!

Tand!
Pont minap emlegettek a lányok!!! Nagy boldogság, hogy jelentkeztél!
Gréti egyszerűen csodaszép! Azok a kék szemek!!! Teljesen elvarázsolt a kislány! ÉS micsoda haja van............ Gyere bármikor és írj!

Pumperka!
Nóri naponta többször kakil.................. Kizárólag anyatejes!!! No most ez lehet gond Nórinál????

Linocs!
Próbáld meg, hogy szopi közben kiveszed a párnát alóla. Vagy egy kispárnával felcserélni, és lassanlassan azt is elhagyni! Nincs ötletem..... Én még állva, főzés közben is emg tudom szoptatni Nórit!

Panny!
Ez ám a huzat............... Nem mondom, jól beverte az adagot! Mi egy-két alakalommal már próbáltuk az alma-körtét a Fruttapurától, de nem tud még kanállal igazán enni, teljesen szopira van beállva!

Hasfájás:
Ezen nagyon emglepődtem, hogy most jelentkezik, illetve még el sem múlt...... Azt hittem, hogy 8-10 hetes koruk után max a hozzátápinál lehet gond, de ohgy még azóta is folyamatosan! De majd figyelek!

Alvás:
Nórit a suttogót olvasva "szoktattam" rá az egyedül elalvásra. Nem mondom, hogy nyugtalanabb pillanatokban nem vetem be a cici-nyugit, de alapvetően egyedül alszik el, csak ott kell üljek mellette, sem ringatást, sem egyebet nem igényel!
Ha valahol vagyunk, meg sem próbálkozom vele, mert tudom, hogy csak az otthoni környezetben megy neki. Ha valahol vagyunk, vagy hozzánk jön vendég, annyira megzavarja, hogy a cici-nyugi a sikeres, és azon alszik el, sem ringatás, sem egyéb módszer nem válik be!

Én azt vettem észre, hogy Nóri fokozottan érzékeny az állandóságra, a napirendre, a megszokott, bevált dolgaira! Ha borul valami miatt, akkor jön a sírás-rívás hisztiig. Bogarasnak nevezte a párom minap, van is benne igazság! Borzasztóan igényli, hogy a szokott dolgai vegyék körül, a szokott helyen, és a szokott időben, söttörö......

Biribon!
Nóri már 7 körül érzi, hogy fürdetés jön, eszébe sincsen 6 után aludni!! 8-kor ágyban van, és alszik! A fejéssel okosan! Egy nap eldöntöttem, hogy nem fejek többet. Azt hittem elpusztulok két napig, annyira feszültek a melleim, a második napüon lázam is volt!!! Aztán rááltam, hogy reggel-este van csak fejés, és mostanra már csak este, de ez kb. 3 hét volt, mire ide eljutottam!

Mielőtt...... Szóval tudom, hogy szerencsém is van, hogy ilyen kiszámítható gyerekem van, de bizony nekem jó volt a Suttogó abban, hogy kapaszkodót adott néhány dologban!
Van amiben egyáltalán nem értek vele egyet, (pl. egyedül játszás 3 hónaposan! Menj már, Nóri 1-2 órát fenn van, hát én nem tudok ennyit egyhelyben egyedül ellenni!!!), azokon kimérgelődtem magam, és ami jónak tűnt megjegyeztem, kipróbáltam kétszer-háromszor, és ha bevált, akkor használtam! (Ne feldjük el, hogy top-menedzser anyukáknak íródott amerikai körülményekre!)

És minden gyerkőc annyira más.................. Ettől jó a világ!

Ja! Az igényszerinti szopi, az igényszerinti és kész! Még akkor is, ha félóránként kell etetni...............
Soha ne hallgassatok másra ebben!!! És abban sem (Linocs, ez neked szól!!), hogy nem baj, ha nem eszik, úgyis husis! Ebben a melegben pillanatok alatt kiszáradnak!!!!!! Egyen, igyon, akkor, mikor akar, főleg, ha van mit!!!!!
Pumperka!
Te az eddigi igyekezeted miatt minden, de minden tiszteletemet elnyerted ám!!!!! Ne hagyd, hogy kizökkentsenek jó????? Ha neked meleged van, felszült vagy, amit Zsombi is megérez!!!!! Naná, hogy ő is nyűgösebb!
Vendég

Sziasztok!

Valószínűleg már nem emlékeztek rám, nagyon régen írtam ide, még picik voltak akkor a pocaklakók... Sajnos nem volt időm írni, olvasgatni szoktalak benneteket, ha tehetem. Egy ideje gondolkodom rajta, hogy írjak-e, de most úgy döntöttem, megpróbálok csatlakozni, már ha nem gond... Nagyon jó kis csapat jött itt össze, mindig szívesen olvastam a hozzászólásaitokat.

Kisebbik lánykám érkezését Kmanna (unokatestvérem) megírta ide a topikba, március 20-án született Hannus 3400g-al és 50 cm-el. 3 nappal jött előbb, mint a kiírt időpont, kicsit hosszabb szülés volt, mint az első, magzatvíz folyással indult reggel, és délutánra jöttek a fájások, majd este 8-ra született meg Hannika. Nem tudtuk előre a nemét, de én éreztem, hogy ő is kislány lesz. :)
Az első összerázódós időszakon túl vagyunk, Julcsika imádja a hugiját, szinte félti, a játszón még azt sem nagyon szereti, ha más gyerekek benéznek hozzá a babakocsiba. Nála a féltékenység annyiban jött elő, hogy sokkal anyásabb, mióta van tesója, és ő is szeretné azokat, mint a pici, pl. sokszor bebújik ő is a játszóállvány alá Hanni mellé.
Hannus nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt baba, egyedül a frontok miatt szokott nyűgös lenni. Csak szopizik, aminek nagyon örülök, mert Julcsinál pótolni kellett. A szopival sincs gond (kopp-kopp), 5-10 percig tart általában, viszont nem tudom megmondani hányszor cicizik egy nap, de szerintem 8-szor biztos. Elég hamar átaludta az éjszakákat, viszont kb. egy hete megint kel éjjel, 2-3 óra körül, és úgy szívja, mint aki éhen akar halni, szerintem megszomjazik ebben a melegben. Semmit nem fogad el az anyatejen kívül (vizet, teát próbáltunk eddig), sőt azt is csak eredeti csomagolásban. Tegnap fél napot távol voltam tőle, a férjem volt vele, de alig ette a lefejt tejet üvegből, csak forgatta a szájában a cumit. Mikor hazaértem, nagy volt az öröm, még kacagott is szopizás után. :) Játszócumi sem kell neki, a hüvelykujjával altatja el magát.
Sok dologban más, mint a nővére, Hanni csak egyedül alszik el, nem is nagyon szeret sokáig kézben lenni, akkor is inkább vállon. Nagyon szeret a játszóállvány alatt lenni, fogdossa a játékait, beszél hozzájuk, nagyon jól leköti magát. Persze azért Julcsika sokszor szórakoztatja. :)
Már megszoktam, hogy két lurkót kell koordinálnom, már kezd kialakulni a napirendünk, egyedül a lakás szalad néha, szóval jönne egy szakácsnő, meg egy bejárónő. :)

Hannusnál eddig 12 a rekord a kakimentes napokat illetően. :) Már aggódtam, de a kiscsaj teljesen jól megvolt, szépen evett, nem nyűgösködött, nem tűnt úgy, mint akit zavarná. A nővérem (ő gyerekorvos) nyugtatott, hogy jól hasznosítja az anyatejet, majd fog kakilni. Aztán a 12. napon megelégeltem, begyűjtöttem mindenféle kakicsalogató praktikákat (őszilé, vmi speckó szirup, cukros tea), még glicerines kúpot is vettem, és végül tök magától tojt egyet, nem kellett semmit bevetnem. A védőnőm azt mondta, hogy két hét a maximum, azután már be kell vetni vmit.
Anyatejes babáknál belefér a több naponta kaki meg a naponta többszöri is.

Itthon én is párnán szoptatom Hannit, de tulképp bárhol, bármikor, bárhogyan tudok szopiztatni, Julcsi miatt rákényszerülök, pl. a játszón rendszeresen szopiztatok. De volt már autóban is szopi menet közben, na, az nem volt túl kényelmes...

Remélem nem voltam túl sok így elsőre. :) Próbálok majd bekapcsolódni.

Végül rakok fel pár mostanában készült képet.

Szép vasárnap délutánt mindenkinek! :)

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Megérkeztünk a keresztelőről és az ebédről.
Bizonyos dolgoktól eltekintve, jól telt. A gyerekek nagyon rosszak voltak a templomban, így egy kicsit szégyeltem magam. Na mindegy ez van soha sem voltak jó gyerekek és nem is kell, hogy azok legyenek csak tudjanak viselkedni. Na de ehez meg még kicsik.

Nagyon édes volt Tündérmanó Rékája, és nagyon jól viselte az egész ceremóniát. Az én Lexám átaludta az egészet, még arra sem kelt fel hogy a fejére csurgatták a szenteltvizet.

Néhány kép: ezen inkább Tündérmanóék látszódnak.
Kép

Kép

Kép

Azt hozzá kell tennem, hogy a BABANETES babák egyforma ruhába voltak!

Kép

ÉN NEM KELLEK SENKINEK? (Itt a topikban elég sokan kiszemelték a gyermekeik kedvesét..........)
Kép

A lányom Lili:
Kép

És a férjem meg a fiam:
Kép

Most ezt elküldöm és utána megpróbálok reagálni mindenkire!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Monácska, köszi a hiányolást, nem tűntem el, csak még lent vagyunk Csopakon, és folyton van valami program.

Jó itt nagyon, Marci szereti az utazóágyát is, mostmár elalszik abban is, a babakocsit nem is használtuk, mióta itt vagyunk. Voltunk medencében, szerencsére már jobban élvezte, mint ezelőtt.

Viszont segítsetek csajok, a popsija miatt aggódom, mert nagyon csúnyán piros még mindig, és viszket is neki, de semmi nem használ Amit eddig próbáltunk: sima popsi, sudocreme, lipobase, valami piros ecsetelő,plusz kevert krém, és legutóbb valami megintcsak nemtudommianeve kevert krém és egyre csak csúnyább. Nincs valami tuti tippeteket? Levegeztőtetés azért nehéz, mert akkor folyton vakarja, amitől csak még lángvörösebb lesz.
Úgy néz ki, hogy jókora kiterjedésű piros foltok, helyenként száraz keményedésekkel, helyenként meg piros pöttyökkel.

Holnap visszamegyünk dokihoz, de nem sok reményt fűzök hozzá.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Keresztelőn túl vagyunk hulla vagyok! :)

Kvaszéva
Vagyok csak készültem ezerrel a mára.

Pár képet hoztam a Beuskáékkal történt közös keresztelőről.
Azért kicsit összeöltöztettük a csajokat!!! :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tündérmanó27

és azért gyors reagálás:

pumperka: Marcinak naponta 3-4szer van kakija. Biztos te tudod jobban, de nem lehet, hogy attól, hogy tömködi az ujját nem biztos, hogy éhes. Biztos hülyeség, mert már rég túl vagy rajta, de nem próbáltad meg ilyenkor elterelni a figyelmét? Tánc, hangos zene, ének, bármi, ami meglepő. Én onnan tudom, hogy Marcinak többnyire elég a 3 óránkénti evés, hogy ha közben nyügi van, de a fent említett dolgokkal, vagy bármi mással elterelem és lenyugszik, akkor talán nem éhes. Ja és még egyet akartam kérdezni, bukni bukik Zsombor? Sokat?
mzx: köszi a képet, nagyon kis huncut a lyányka. Van egy barátnőm, neki is Laurája van és pont így néz ki, mint ő.
biribon: hogy-hogy ennyit sír a Luca? Mi baja van szerintetek? Neki is a hasa fáj, vagy fáradt?
beuska: dejók a képek, annyira jó, hogy együtt volt a keresztelőtök. Te amúgy miskolci vagy, vagy hogy kerültetek oda keresztelkedni?
judit: marci is nagyon jól elvan itt a hintaágyban, csak otthon sajnos sehogysem férne el nálunk a teraszon.
tand, mézgombi: édes kis lánykáitok vannak és gyertek máskor is, gyakrabban.
potyka, meg mégvalaki kérdezte Fanettát, hogy miért kellett vérvételre mennie Nimivel, már válaszolt rá a csajszika, bemásolom ide:

[quote]E írta:lküldve: 2008 Július 03 Csütörtök - 0:00 Hozzászólás az előzmény idézésével
Linocs: vándorlázunk (én így hívom) szokogatik lenni mostanság Shocked Shocked Shocked Hetente egyszer belázasodik a lurkó, ami egy sima kúppal el is múlik - és sem délutánra sem estére nem jön vissza azon a héten. És nincsen semmi más tünet. A dokinő szerint az nem megengedett -ezért kért vérképet -és ekkor jött az a fránya papírt nem tűrő eredmény.

hirtelen ennyi, majd még jövök.
szép estét mindenkinek

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Mindenki!
Talival kapcsolatos időpont. Nekem a délutánok gázosak, mert a Liliért 4-re kell mennem az edzésre. Szóval, mindenféleképpen kora du. lesz? (Megpróbálom megoldani a kiscsajt valahogy.)

Tand!
Olyan sokat gondolok rád. Töndéri szép kislány a Gréti.
Nekem nagyon tetszik az első kép róla. Az én kislányom is hasonlóan viselkedik, ő is nagyon jó baba, ahoz képest amin keresztül mentünk és amit átélt a pociban, szerintem ŐK tudják, hogy nekik nagyon jónal kell lenniük.

Mézgombi!
Rád is sokat gondoltam, sőt érdeklődtünk is felőled. Nagyon aranyos a kis Hanna! És mekkora a haja!

Jim!
Hogy van a férjed?
Nekem a Lexi minden nep vagy 2 naponta kakil. Ma pl.3x. Egyszer akkorát az étteremben, hogy még a nemtudom mi is kakis lett. Nekem a Lili volt olyan, hogy akár 2 hétig is tartogatta, ilyenkor meghőmérőztem, és szinte kemény ........ jött ez elején.

Juditkecskemét!
Jobbulást kívánok a Niminek, neked meg sok erőt és kitartást. Tudom nagyon nehéz, de sikerüln fog.
Nekem még mindig annyira fáj a szívem a fiam miatt.

Tényleg teszek fel majd képet az ujjáról.

Jaj mennem kell mert nyafizik a kisasszony!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Tényleg, Szilvánusz olvastam is a vándorlázat, csak elfeledtem , monodm, hogy ez már a vég.

Hátha érdekel valakit:

Reklámfilmbe babákat keresünk!!!!

Pelenka reklámfilmbe sürgősen keresünk 4 és 9 hónap közötti FIÚ babákat és a hozzájuk tartozó helyes, sportos vállalkozó kedvű anyukákat.

Jelentkezni lehet az andrea@playgroundcasting.com">andrea@playgroundcasting.c om email címen vagy napközben a 2092761 -es budapesti vonalas telefonszámon.

Orbán Andrea

Playground Casting

www.playgroundcasting.com :oops:

potyka

No, megjöttünk a nyaraldából!
Minden jól sikerült, kiv. hogy Pankó az utsó 4 napban minden éjszaka fenntöltött 1-2 órát..szopizással, dumálással, miegymás..elég zombi vagyok :D
nincs most időm olvasni, majd holnaptól, de cserébe 2 kép:
bícselünk a Tisza-tónál
Kép

a baba, aki hihetetlen méretűre tudja kinyitni a hatalmas szemeit :D :D :D :D
Kép

KépKép
kmanna

Szasztok!!!

Monácska, mi úgy esszük a frutapurát, hogy hanyatfekszik, mint rendesen evésnél a karomban, majd a kanálról belecsurgatom a szájába a cuccot. Már megeszik egyszerre egy egészet!!! Van még almás-banános is, mi most azt esszük, de egy kicsit megfogja a kakit, sűrűbb lesz tőle. Ma ittunk először Szentkirályi sütőtökös bébiitalt (ajándék a dm-től), és az viszont lazítja a székletet. Ki is pakolt a kiscsaj a pelenkázóra egy szép adagot este!!!

Na, Tand és Mézgombi, úgy látom Blanka és Lilla az eddigi hajasbabák messze le vannak körözve!!!! De jó, hogy jöttetek!!!!

Mindenkinek!!!!
http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/olvas/mobil-gps/
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Beuska, tündérmanó, kmanna: cuki képek! Édes mindegyik lányka.

Erre gyors reagálnom kell:

"Pelenka reklámfilmbe sürgősen keresünk 4 és 9 hónap közötti FIÚ babákat és a hozzájuk tartozó helyes, sportos vállalkozó kedvű anyukákat."

hmmmm, tavalyi fotót mellékelhetek magamról?
:lol:

Milán kiakaszt. A viselkedése. Karózom a paradicsomot, kérem adja oda az ollót (füvet vagdosott vele....), erre nekem dobja! MAjdnem beleállt a lábamba!!!! Néha annyira lekevernék neki egyet!
Vendég

Szilvánusz!

Miskolci vagyok, és mind a három gyermekem a miskolci deszka templomba lett megkeresztelve. (Református)
Én 18-évesen kerültem fel Bp.-re főiskolára és azóta ott élek, néha meglátogatom a szüleimet.

Nekem van egy jó receptem a popóra, a fiamnak volt annak idején csúnya a feneke, bőrgyógyászról bőrgyógyászra jártunk és egy kenőcs vált be amit a Lilinél is alkalmaztam, ha csúnya volt a feneke. Sajnos a recept Budapesten van. Egyébként fel kell iratni a dokival. Ha nem javul szólj és előkeríttetem.

Tök jó, hogy jól viseli Marci a Balcsizást. nekem sincs gond a Lexivel.

Hú nagy hangzavar van a kertben. A szomszédba vendégek vannak és beáltak a gyerekekhez focizni.

Íme:
Kép

Bosek!
Nagyon tetszik a link.

Kmanna!
Nagyon édesek vagytok. Abádszalókon voltatok?

Íme amit megigértem a Marci ujja:
Kép

EZEKEN A KÉPEKEN LÁTSZIK? HOGY NEM HAJLIK A VÉGPERC:
Kép

Kép

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Köszönöm a kakis hozzászólásokat! :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen tudom, mindegyik eset jó, ha naponta többször, vagy ha többnaponta. :wink:

Szilvánusz!
Szokott bukni Zsomb, de nem annyira sokat és nem mindig. Miért?
A figyelemelterelés is ritkán, rövid időre segít. De ma már jobb volt a helyzet egy kicsivel. :wink:

Tündérmanó, Beuska!
Szépek voltatoka keresztelőn.Az egyforma ruhát megbeszéltétek?

Kmanna
Valamire nagyon rácsodálkozott Panna baba. :wink:

Monácska!
Naná, hogy kitartok.

Mézgombi!

Én biza még emlékszem rád. Szépek a lányaid.Írj gyakran. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja, a fiam volt a kapus!

Pumperka!
Igen megbeszéltük. Az úgy történt, hogy priviben megkérdezte Tündérmanó, hogy mi lesz rajtunk. Mi akkor már beszereztük a ruhákat a C&A-ba, és mondtam neki, ha tetszik akkor nyugodtam lehetnek ők is abban engem nem zavar, sőt arik lesznek egyformában. Hiszen Tündérmanó is a C&A-ban akart vásárolni. Sok lehetőség nem volt 2 fajta alkalmi jelegübb ruha volt. Ezt a fajtát szerintem jobban ki lehet használni. (Naci, póló és valami ruha féle)
Na már most keresztelős ruhák nagyon gázak szerintem.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska
Nagyon örülök, hogy megismertelek csak nagy volt a rohanás, de remélem tudunk még normális körülmények között is beszélgetni.
Szerintem mindkét kiscsaj nagyon édes volt! Szerintem jó volt, hogy egyformában voltak!
A két nagy gyerkőcöd is nagyon szép. Marci ujja nem semmi!
Nagyon tetszett a lányod beszólása! Réka miért olyan barna és Alexa pedig nem? :lol:
Mi a nagylányodat néztük ki Ádámnak! :D

Csajok
Anyóspajtás alakított. De túléltem!!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó!
Jó, hogy neked csak az anyósod alakított, nekem az egész család, na jó csak a fél család.
Én is örülök, hogy találkoztunk személyesen, holnap hívom a Mártit telcsin, és megérdeklődöm, hogy ráér-e.
A nagylányom eladó, én előre sajnálom a leendő férjét, jól gondoljátok meg. Pl. a beszólás. Nem semmi csaj mi?
Tényleg, nálunk a fiam fotózott, így nem igazán jók a képek esetleg e-mailen cserélhetnénk.

Marci ujja, már szép, ne tudjátok meg, hogy hogy nézett ki, főleg a műtét után. Mintha oda vartak volna egy húsdarabot. Ez már az új körme még nem nőtt le eljesen.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska
Küldd az e-mail címedet és átküldöm őket holnap!
Nálunk az unokahugom fotózott, azok se lettek a templomban olyan jók! :)

Megyek áztatom magam és belevetem magam az ágyba. Csönd van nálunk egy ideje. Párom dolgozik így csak hárman vagyunk. Kicsi már beájult régen. Sok volt neki a mai nap!

Jó éjt mindenkinek!

Kölyök!
Valami életjelet léccccci! Tudom mindenki örül nektek, csak egy mondat, hogy milyen volt az út!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Monácska, ez nagyon durva: én is hallottam olyanról, aki egyik napról a másikra abbahagyta a szoptatást-fejést és "szép" órák vártak rá... Ott akkor én megtanultam: csak fokozatosan mindent :roll: másképp nem szabad. Sajnálom, hogy így alakult neked, irtó rossz lehetett. Bár mondtam volna előbb, de nem esett le, hogy mire készülsz...
Kvaszéva, az Istvánban úgy volt, hogy akinek gondja volt a szoptatással, az ment a csecsemősosztályra és a fejőgéphez, s ott, ha látták, hogy baj van, akkor odaadták a párnát, de nekem még abban se segítettek, hogy odakötözték volna rám. Hát, nem mindenki van elájulva az Istvános nővérektől... Nekem a szoptatás egyébként nagyrészt a negatív élmények miatt alakult ilyen szerencsétlenül, plussz én utólag tudtam meg, olvastam, hogy hideg borogatást nem szabad, csak szoptatás után max 10 percre, ha nagyon indokolt. Én akkor tettem rá hideg borogatást és mégis lehet, hogy bekavart ez is.
Vendég

Fantasztikusak a képek a keresztelőről és a babákról.
Kmanna, még mindig odáig vagyok a kislányod nézésétől :)
Beuska, lemaradtam, hogy mi lett Marci ujjával. Ha lesz egy pici időd, leírod nekem? Igyekszem mindent végigolvasni, de úgy tűnik elkerülte a figyelmemet...
Mézgombi, szuper-rendes kislányod lehet így a leírásod alapján elképzelve őt!
Vendég

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Tand, Mézgombi annyira örülök, hogy írtatok! Összebeszéltetek, hogy egyszerre írtatok?
Tand, hatalmas már Gréti, nem semmi haja van, Lilláé ehhez képest... pedig azért neki is van jó sok. :)
Melinda, ezt nem igazán értem... de drukkolok, hogy sikerüljön autót vennetek addig. :)
Judit, én már nem is merek úgy zuhanyozni menni, ha alszik... tuti pont felébred... én a pihenőszékébe szoktam beültetni és beviszem a fürdőbe, addig ott elvan. :) Ez jó, hogy két kocsival kellett hazajönnötök... hisz Te vagy a reklámszakember... valamivel el kell adni az autót. :wink:
Mézgombi, Hanna is gyönyörú, mekkora haja van... :) Átírtam a táblázatban a születési dátumot, mert 21-re voltatok írva. ;) Ezentúl írjál gyakrabban, de minimum heti 1x kötelező! :lol:
Beuska, Tündérmanó, köszönjük a keresztelős képeket, szerintem is jó ötlet volt, hogy egyforma ruciban voltak a picik. :) Aranyosak!
Szilvánusz, Feri pont tegnap volt Csopakon! Haverjaival ment Veszprém ralira és hazafelé bementek Csopakra pancsolni és vacsizni.
Kmanna, örülök, hogy jól telt a 4 napos pihenés, köszi a képeket!
Beuska, jobbulást Marci ujjának, sajnos tényleg nem túl szép, de remélem mihamarabb meggyógyul. :)

KépKép
KépKép
mni

Szilvánusz!
Aloe vera növényt megtörni, annak levével bekenni, holnapra gyógyulófélben lesz! Báááár, orvos sem árt, ha látja, de ez szerintem simán pelenkakiütés, erre remek az alo vera! Tapasztalat! Örülök, hogy jól vagytok, pihenjetek!!!

Szia Beuska és Tündérmanó!
Nagyon szépek ezek a babák a keresztelőn!!!!!! Gratulálok nektek!
Beuska! Szegény fiad!!!! Viszont már nagyon alakul a körme legalább! Hogy viseli amúgy???
Tündérmanó! Anyósok.............. :shock: :roll: Ennyi szerintem elég is ugye????

Szia Mézgombi, emlékszünk biza! Végre, hogy írtál! Nagyon szép babácskád van! Nem igaz, mekkora haja van neki is! Enyém lányom majdhogynem kopirnyó! Írj!!!!

Bosek!
Ahhhha, folyatjátok!!! Vettem banánosat is, de nem merem neki adni még, pont ugye amiatt, hogy fog, meg amiatt sem, hogy nem tud kanalazni............. Várok még vele egy-két hetet megint! Remélem addig kitart, mert olyan hihetlenül finom, hogy iszonyat, az almásat majdnem mind én ettem meg................ :oops: :oops: :oops:

Bea!
Nem szóltam én, csak eldöntöttem, elegem volt, hogy az összes időmet a szopi után ez viszi el. Számítottam rá, hogy kellemetlen lesz majd, de erre nem............. Mindegy, szépen lassan beállunk végre az elfogyazstandó mennyiség termelésére, így majd végre kimehetek a házból melltartóbetét nélkül is!!!!!

Megyek elteszem magam!
Holnap......................

Szép estét lányok, pihenjetek jól!
Vendég

Bea!

Igen, ez már régi eset, vagyis márciusi (14), de most kezd kinézni valaogy az ujja.

Elesett (megbotlott) az OBI-ban a mozgólépcső alján és az a kicsi tolós kosár ráesett. Let egy nyilt seb amit összevarrtak. Majd 2 nap múlva szilikon csövet eltávolították, 1 nap múlva felnyitották, mert begyúlladt. Ekkor megakarta a doki műteni, de úgy látta javul, de sajnos nem így történt a baci belül pusztított. Majd egy 5 nap múlva a nővér vette észre, hogy csúnyább. Ekkor húsvét volt a dokival időpontot egyeztettünk és még húsvét hétfőn is bementünk. Másnap műtét, akkor derült ki minden. (Volt más gyerek is a kórházba aki sebfertőzést kapott, úgy, hogy nem nyílt sérülése volt, hanem ott műtőtték - elég gáz.) 10 nap korház következett, ahol nagyon megkínozták. Két óránkét nyomtak antibiotikumot a sebbe, két fecskendőből ami be volt vezetve az ujjába, plusz vénásan és szájon át is kapott.
A baci megette az izületét, porcot és a feszítőszalagot ráment a csonthártyára. Soha nem fog mozogni az ujjának a végperce és lehet, hogy nem fog nőni.
Hát röviden ennyi.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Jujjjj!!

Kmanna!!!
Panka........................ Ez a kislány nagyon fain, ahogyan rácsodálkozik a fotoaparátra!!!! Kész voltam tőle teljesen!!!! Szép a kisruhája!

( A francba, marnak a szunyogok.................... Pfffffffffffffff :x Egy szobában alszunk, uram, Nóri, én! Szerintetek, ki az, akit még a paplanhuzaton keresztül is megtámadnak a vérszopók??? Na ki??? Hát én! Uram mondta is, hogy amíg én mellette alszok, neki nem kell kemotox!!!)
Vendég

Sziasztok!

Olyan jól esett, hogy még emlékeztek ránk! Köszönöm!

Kvaszéva
Azt hiszem a talit én még kihagyom, mivel bárhova megyek Grétivel parás az egész család (anyuék, anyósomék). Nem nagyon szeretik, ha kettesben megyünk Fehérváron kívülre. Eddig még csak egyszer voltunk Győrben a volt kolléganőméknél, és akkor is szinte végig csörgött a telefonom, hogy minden okés-e. Ez van. Most szombaton készülök egyébként anyósomékhoz zalába kettesben a kiscsajjal, először úgy, hogy ott is alszunk. Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Beuska, Tündérmanó
Nagyon cukik voltak a csajok a keresztelőn, főleg hogy összeöltöztettétek őket! :lol:

Mézgombi
Amikor megláttam a képeket, leesett az állam! Hannácska nagyon hasonlít Grétire! Ráadásul ugyanolyan babakocsink van nekünk is! Nagyon édesek a gyerkőceid!

Jim
Még nme jutottam el olvasásban, hogy megtudjam, hogy mi történt a férjeddel, de kívánom, hogy mihamarabb felépüljön, és neked még gondolatban sem kelljen megbírkóznod azzal, amin én keresztülmentem.
Milánra meg ne haragudj, mivel Te is ingerültebb vagy, így kevesebb a türelmed!

Monácska
Lezdetben nekem is úgy teltek a napjaim, hogy szoptatás-fejés; szoptatás-fejés, de kb. 3 hete gondoltam egyet, és már csak reggel, este és napközben egyszer fejtem, majd kimaradt a napközbeni, és most reggel, este fejek. Nem tudom, hogyan lehetne azt elérni, hogy a kereslet és a kínálat nagyjábol megegyezzen!?

Olvasom, hogy többen megkezdtétek a hozzátáplálást. Hát mi is megpróbálkoztunk almával, meg barackkal, de Gréti nem rajong semmiért. Több jön ki a szájából, mint amennyit belerakok. De nem adom fel! Előbb-utóbb rájön remélem, hogy nagyon finom!

Kaki-téma: Gréti napjában 3-4 szer kakil, az nem jó? Mondjuk nekem azt mondta a védőnő, hogy erre az időre már be kellett volna állnia a napi egyre. Ez most akkor gáz?
Én azt hallottam, hogy aki napokig nem tud produkálni, annak frissen facsart narancslevet kell adni, amit át kell szűrni teaszűrön. Nem megitatni kell vele, hanem csak pár cseppet belecsepegtetni a szájába.

Most elteszem magam holnapra! Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek!

Kép
tand

Lányok!

Kisazsuval mi van????
Milliom éve nem láttam őt................

Szia Tand!
Szerintem nem tudom, majd idővel be áll remélem, mert nagyon unom már, bármennyire is azért kell, hogy Nórinak jó legyen!!! (:oops: :oops: :oops: :oops: Sorry, de remélem nem haragudtok meg ezért) Tegnap nem kellett fejnem reggel, ma megint kellett................ Biztosan az is számít, mit és mennyit eszünk aznap!!!
Megértem a szüleidet!!!!!!!!!!!!!
A zalai úthoz rengeteg drukkkkkk! És nagyon vigyázz magadra!!!!

Na megyek már na!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap befejeztem a visszaolvasást, de este már nem volt energiám reagálni, most van. :wink: :) Bocsi, ha esetleg már kitárgyalt témákat említek újra. :oops:

OBea,
engem is hívott egy nő anyáknak szóló kiadvánnyal kapcsolatban, biztos a várandós csomag kuponjáról szerezték meg a telefonszámomat. Mondtam neki, hogy interneten sokmindennek utána tudok nézni...

Kacika,
nagyon örülök, hogy sógornődtől kapsz tejcit, írtó rendes! :)

Pumperka,
gyönyörű a tó, minden elismerésem! :) Úgy nagy élmény lehet oda elmenni, hogy a saját kezetek munkája van benne!
Dórinak még békatartásban vannak a lábai a mei tai-ban. Bár szerintem kezd egyre kényelmetlenebb lenni Neki úgy, de próbáltam egyszer kitenni a lábait, de azt is így éreztem. Már kérdezni akartam Tőled, hogy Zsombinak hogy vannak benne a lábai, de megírtad. Arra gondoltam, hogy írok egy e-mailt annak a nőcinek, akitől vettük a mei tai-t. Megkérdezem, hogy mit tanácsol, hogy hordozzuk ennyi idősen a gyerkőcöket.

Jim,
drukkolok, hogy férjed mielőbb meggyógyuljon! Bár nem tudtam jönni írni, de olvastam és végig izgultam, hogy mi lesz vele!
Milus fürdőjátékai oltáriak! :)
Ari voltál azon a régi képen, gyerekkorodban! :)

Potyka,
nagyon tetszik a bölcső, szép takaros! :)

Juditkecskeméti,
sajnálom Nimit, de jó, hogy meg van a baj forrása és tudják kezelni! Kitartás!

Évi,
továbbra is sokat gondolok Rátok apukád miatt! Az jó hír, hogy nincs áttét!

Mzx,
örülök, hogy Erik szobatiszta lett! :)

Csujzi,
szia!!! De jó, hogy újra itt vagy! Már hiányoltalak! Kis huncut a leánykád! :)

Fanetta,
Nimikének is drukkoltam a jó eredményért!

Cicuka,
jó, hogy Kristófnak nem kell többet járnia gyógytornára! :)
Melyik az a tápszer, amelyiket bukós babáknak írnak fel?

Panny,
nálunk is akkor jelzett a légzésfigyelő, amikor merült benne az elem. Ilyenkor a piros lámpa villog és pár másodpercenként pittyeg.
Krizsinek is gratula a szobatisztaságához! :)

Kölyök,
köszi, aranyos vagy, hogy invitáltál a talira. Megpróbálunk menni. Írjál, milyen volt az út hazafelé, hogy vagytok?

Pepike,
nem irigyellek, hogy már megint költöztök. Sok erőt hozzá!

Lusie,
gratula az első fogacskához! Örülök, hogy ezt a hírt megosztottad velünk. :)

Petramama,
hú, de jó, hogy nem kellett műteni Petrát!

Tand,
szia!!! Dehogy felejtettünk el, sőt, sokszor emlegettünk! Köszönjük a Gréti fotókat, csodaszép! :)

Bocsánat, ha valakit kihagytam, nem volt szándékos.

Melinda

Kép
melinda80

Judit18,
tetszik az új altatásos módszeretek! :)
Hintaágyban Dóri is jókat szokott aludni anyuéknál.

Mézgombi,
örülök, hogy Te is visszatértél hozzánk! Szépek a gyerekek!

Beus, Tündérmanó,
köszi a keresztelős képeket. Babák, gyerekek, anyák, mind csinosak voltatok! :)

Kmanna,
azta, Panka mekkorára nyitotta a szemeit! :D

Niki,
bocsi, ha tegnap zavarosan fogalmaztam (lehet, hogy most is úgy fogok :? ). Azért nem szereti apu kölcsönadni a kocsiját, mert az új szabálynak köszönhetően nem azt büntetik meg aki vezet, hanem a kocsi tulaját. Nem tudom, hogy ez volt-e a hozzászólásom azon része, ami nem volt túl érthető. :roll:

Melinda

Kép
melinda80

Monácska,
Zsu a 375. oldalon írt legutóbb. Sajna otthon még mindig nincs internetük. Anno a havidíjat tévesen utalta el, ezért kikapcsolták Nekik.

Melinda

Kép
melinda80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?