Új privát üzeneted érkezett!

Fanetta!

ezt találtam:

Leletböngésző

Bár ma már egyre több laboratóriumi lelet mutatja meg azt is, mennyi (volna) a vizsgált paraméter normálértéke, mégis, gyakorta előfordul, hogy hiába böngésszük, nem tudjuk értelmezni az eredményt. Szakértők segítségével megpróbáltuk összegyűjteni a fontosabb vér és vizeletvizsgálati elemek tudnivalóit és normálértékeit, azaz bemutatjuk: mi, mennyi?

AZ ÚGYNEVEZETT "KISRUTIN" VÉRVIZSGÁLAT:

Általában minden laboratóriumi vizsgálatot reggel, éhgyomorra kell elvégeztetni. Ha erre nincs mód, akkor a vérvétel előtt legalább 4 órával már ne együnk, és ne igyunk semmit. Az eredménye kortól és nemtől is függenek!

A mennyiségi vérkép normálértékei:

Fehérvérsejt-szám: 4 - 10 (G/L) vagy más mértékegységben: 4 ezer- 10 ezer mikroliter
Vörösvértest-szám: 4-5.20 (T/L) vagy más mértékegységben 4 millió -5,2 millió mikroliter
Haemoglobin (Hb): 120-157 g/L vagy más mértékegységben 7,2 -9,7 mmol/liter
Haematokrit (Ht): 0.36 - 0.47 L/L vagy 36 - 47 %
MCV (vörösvértest átlagos térfogata):80-97 fl
MCH (vvt átlagos hemoglobin-tartalma) 27 - 34 pg (pikogramm)
MCHC (cct átlagos Hb-koncentrációja) 320 - 370 g/l
Trombocita-szám: 140 - 440 G/L (Giga/liter) vagy 140.000 -440.000 mikroliter

A minőségi vérkép normálértékei:

Ebben a vizsgálatban a fehérvérsejtek relatív százalékos megoszlását mérik, az arányok változása különféle betegségekre utalhat.

Fiatal alak : 0 - 1 % (jelenléte bakteriális gyulladást jelez)
Pálca (stáb): 0 - 5 %
Neutrofil granulocyta: 40 - 75 %
Eosinofil granulocyta: 0 - 5 % ( magas érték leggyakrabban allergiás betegségeknél, illetve paraziták jelenlétében mutatkozik)
Basofil granulocyta: 0 - 2 %
Lymfocyta: 20 - 40 % ( magas értéke vírusfertőzésre utal)
Monocyta: 0 - 2% ( megszaporodása a vírus,- illetve baktériumfertőzés végét jelzi)
Plazmasejtek: 0 - 2%
Vörösvértest- süllyedés (We) mm/órában adják meg: normálértéke nőknél 20 mm/h alatt, férfiaknál 15 mm/h alatt van. Nem specifikus vizsgálat, mégis jó szolgálatot tehet, mert amagas süllyedési érték leggyakrabban gyulladásos állapotot jelez, esetleg rosszindulatú daganat vagy vashiányos vérszegélység jelenlétére utalhat.

A vér kémiai összetevőinek normálértékei:

Szénhidrát - anyagcsere:

VÉRCUKOR: 4.20 -6.10 mmol/liter (kizárólag éhgyomri eredmények értékelhetők. A 4.10 alatti érték a kórosan magas cukorhoz hasonló tünetekkel járhat. Ha az eredmény normális, mégis tünetek jelentkeznek, akkor glükóz-tolerancia vizsgálatot kell kérni.

Zsíranyagcsere:

TRIGLICERID: 0.40 - 1.70 mmol/liter (vegetáriánusoknál az értékek alacsonyabbak)
KOLESZTERIN: 3.70 - 5.20 mmol/l (50 év felett a férfiaknál 5.7, a nőknél a 6-os is elfogadható)
HDL-KOLESZTERIN: 1.20 - 3.10 mmol/l (Csak magas összkoleszterin-szint esetén érdemes vizsgálni, ekkor az LDL koleszterin-szintet is mérni kell)

Fehérje-anyagcsere (veseunkciók):

KARBAMID: 1.70 - 8.3 mmol/l
KREATININ: nő: 58 - 96, ffi:58 - 106 mikromol/l
HÚGYSAV: nő: 142 - 336 mikromol, ffi: 406-ig

Májenzimek: (A méregtelenítő funkció károsodását méri: magas lehet az

alkoholfogyasztástól, bizonyos gyógyszerek tartós szedésétől és vegyszere hatására.)
GOT: nő: 18 - 31 Unit/l, ffi: 33-ig
GPT: nő: 8 - 31 U/l, ffi: 40-ig
Gama-GT: 7 - 32 U/l

Szívenzimek:

GOT: 8 - 31/33 U/l
LDH: 230 - 460 U/l
CK: 50 -170 U/l
CK-MB: 5 alatt (A szívizom jellegzetes enzimje, melynek magas értéke infarktust jelez már azelőtt, hogy az EKG-kép kimutatná.)

A TELJES VIZELETVIZSGÁLAT NORMÁLÉRTÉKEI: (A legcélszerűbb a reggeli, első vizeletből vett mintát vizsgálni, mert a kóros sejtek jelenlétéről ez adja a legteljesebb képet.)

Ph vegyhatás: 5 - 8 (Az érték a táplálkozástól is függ)
Vizelet-fajsúly: 1003 - 1030 (Az érték a folyadékbeviteltől is függ) Fehérje: negatív (pozitív értéknél a kevés is kóros, vesefunkciós vizsgálatok kellenek)
Vizelet-cukor: negatív (Ha pozitív, akkor vércukor meghatározás szükséges, ugyanis a "veseküszöb" feletti vércukor jelenik meg a vizeletben.)
Keton: negatív
Urobilinogén (Ubg) normál (Betegség nélkül is megjelenhet a vizeletben)
Bilirubin: negatív (A két utóbbi anyag jelenléte, illetve kóros szintje májbetegséget jelez)
Nitrit: negatív (Ha pozitív, akkor kórokozó baktérium jelenlétére kell gondolni)
Üledék: Negatív (Mikroszkóp alatt vizsgálják, azt kutatva, van-e valamilyen sejtelem, esetleg baktérium a vizeletben. Ha igen, akkor tenyésztéses vizsgálat következik. Vér megjelenése utalhat kőre, tumorra, férfinél prosztata megnagyobbodásra, gyulladásra. Nőknél néhány vörösvértest esetleg a menstruációs ciklus közelségét jelentheti.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Helló!

Alszik a családom, fürdés után ki is döltek (a férjem a leghamarabb) :shock: így hát a tiétek vagyok.
Meg azt hiszem csinálok egy kis tócsnit, jó ki fokhagymás tejföllel! Valaki beszáll?

Lusie!
NEM SEMMI MÉRETEK ÉS TUDTOMMAL Ő AZ ELSŐ FOGTULAJDONOS BABÓNK GRATULA!!!

Kölyök ! Jó pakolást. Mikor indultok? Kivi vagyok hogy viseli majd Máté!

Feri, Mni!

Nem tudom a kép minősége teszi -e, de nagyon szépnek látom mindig Lillát! Még azon a képen is ahol szegény éheztetett gyermek képes kannibálkodni a delfinnel!

:wink: :lol:
Ha egyszer családostul jössz a hungaroringre benézhetnétek hozzánk mert Fóton lakunk( még :lol: )

na megyek tócsnizni
puszi

pepike

Kép

Kép
pepike

Szeretnék egy képet az avatarba de képtelen vagyok lekicsinyíteni.
Megtenné valaki??
És a vonalzómba is hogy telhetetlen legyek.

köszi
várom az árajánlatokat email címmel :lol:

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!!!

Ne haragudjatok, hogy mostanában nincs időm hosszabban írni, mindenkinek reagálni, de ilyenkor tudok egy kicsit házimunkázni, ha elalszik, mert én is egész nap egyedül vagyok.

Mni, igen eltettük a haját a fényképalbumba!!! Lilla továbbra is gyönyörű. Mi rászoktunk a zuhanyozásra, Blanka nagyon élvezi.

Kacika, a képeket otthon csináltuk, a medencét tavaly kaptam a diplomaosztómra Feritől (kemény 3e forint volt), az ő kertjükben van felállítva, mert ott nincs útban és minden nap átjárunk fürdeni.

Pont ma mostam ki a 68-as body-kat, mert a 62-eseket már kinőttük, és a keresztelős rucit, a kisinget, meg a szatyor ruhákat amiket tegnap kaptunk.

Tegnap voltunk a papnál a keresztelő miatt, és mivel nem vagyunk házasok ÖTSZÖR kell mennünk elbeszélgetésre, a keresztelő 20-án lesz. Ekkora hülyeséget, akik házasok, azoknak egyszer kell menni...

Valaki nem tud homeós nyugtatót??? Nagy szükségem lenne rá, tiszta idegbeteg vagyok.

Judit, Niminek jobbulást!!! Nálunk az otthonban normaflore-t adnak ilyenkor. Nekem is van egy dobozzal a hűtőben, dokinéni mondta, hogy majd megint jön a kalici (nemtom hogy írják) járvány és jó, ha van otthon.

Na, nekiállok elmosogatni a mai palacsintasütés romjait. Holnap meg madájtejet kell főznöm... Tesóm barátja Németországban dolgozik, és most itthon van, szegény nagyon össze van szakadva, fel kell turbóznunk...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Juditk!!

Vigyázzatok, mert minden labor más-más normálértékkel számol!!!! Nálunk pl. a cukor 3 valamennyitől jó!!!! Ezért lehetséges az, hogy míg máshol a terheléses cukor 7 valamennyiig jó, az én 6.6-os eredményem a mi laborunkban már magasnak számított!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Ja, hülyeséget írtam, nálunk a cukor 4.1-5.9 itt van előttem Feri laborpapírja, ma kapta meg.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pepike, nekem küldheted! mni@vipmail.hu

KépKép
KépKép
mni

Bosek, homeos nyugibgyó: sedatif pc, nem okoz hozzászokást, és nekem hat.

Judit, és Többiek, írjátok a terhesség számlájára, pedig igyekszem figyelemsen olvasni. Viszont nagyon tetzsik a vicc!!4

potyka

Köszönjük a Lilla dicséreteket! :)
Bosek, sikerült keresztelő ruhát szerezni? Mi esküvő előtt jártunk jegyesoktatásra, ami legalább 5 alkalom volt... keresztelő előtt viszont nem kellett, de gondolom ezért. :)
Juditkecskemét, a banánsplit semmi extra, csak vanilia fagyi és banán. Tök egyszerű és finom, hűsítő! ;) Barátnőm kisfia is Levente és szintén lehetetlen ágyba rakni... ezek szerint a Leventék ilyen elevenek és kevés az alvásigényük... :roll: :wink:
Niminek jobbulást!

KépKép
KépKép
mni

Pepike, elárulod nekem, hogy hogyan csinálod a tócsnit? Nyami-nyami. Én ma kőrözöttet csináltam a barátnőmmel, nagyon finom lett :wink:
Bosek, akik házasodtak templomban, azok ált. jegyesoktatáson vettek részt (nekünk pl. 4 alkalom volt és az alapokat mondta el a pap, olyasmi volt, mint egy hittanóra), talán ezért kell nekik csak egyszer menni. Vagy nálatok másképp van? Nálunk pl. nem kellett egyszer sem felkészítőre menni a keresztelő miatt. :roll:
Vendég

Gratula a kis Petinek, akinek már megvan az első foga!
Gratula petit Botinak is, aki ilyen ügyes! Leesett az állam, amikor olvastam, hogy min ügyködik!
Vendég

Köszi Mni!

Mentek a képek!

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike, elküldtem, remélem jók lesznek. Tényleg, most hova akartok költözni? Szintén Fót vagy inkább vissza a városba?
Kacika, ez a császáros dolog nagyon durva, remélem ez tényleg nagyon ritkán fordul elő. :(
Bea, engem is hívtak már egy csomószor, sőt már egy halom levelet is kaptam, mind a Felicitasnak köszönhető. :( Ma alapfokú számítógép tanfolyamra akartak csábítani... de úgy gondolom arra nincs szükségem... :lol:
Lusie, nem semmi méretekkel rendelkezik Petike, gratula az első fogacskához! :) Bírod még cipelni?

KépKép
KépKép
mni

Nimó fogyott! Csak 8,16 kg újra...Remélem nem a betegség hatására. Mindig azt kérdezik, hogy szépen gyarapszik-e, van-e étvágya, lázas-e.
72 cm volt két hete. Azóta is nőtt szerintem. A 74-es body-k jók rá. Olyan vicces, mert azokra meg az van írva, hogy 9 hó.
Én kicsikének látom Nimót így is. Főleg Levi mellett. Bár most ő is fogyott. 23 helyett csak 21. Bezzeg én nem fogytam :cry: :cry:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mni!
Banánflip :D :D :oops: :D :D :oops:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Az a marhás vicc jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! mindkétszer röhögtem rajta!!!!!!!!!!

És még valami!!!!!! Az Örs-i laboreredményeken a hemoglobin számunk nadzson jóóóóóóó. És még csak nem is az alsó határ, hanem közepes érték!!!!! De most a lymphocitánk, meg a thrombocitán nagyon nem jó, ami ugye elviekben valami fertőzésre utal :shock: :shock: :shock: !!!
KÖVETKEZTETÉS: ha még egyszer valaki a laborba akar küldeni ÖSSZETÖRÖM A CSONTJAIT. Keressenek más balekot ezentúl, akit csapolhatnak vérkép címen, és akivel ezentúl szórakozgathatnak. (az önkéntes véradást szerintem kissé korai lenne 4 hónaposan elkezdeni, ezért jegeljük egy "kissé" a dolgot) Nem adom a kölköm - még akkor sem, ha van még egy másik is :lol: :lol: :lol: .
Szóval itt a vége, fuss el véle - na azt azért nem mondom, hogy holnap legyenek a ti vendégeitek :P :P :P - és én ezt lezártam a magunk részéről. Köszi mindenkinek a közreműködést (Potyka, Jim, Juditkecskemét) na meg a sok törődést :D :D :D .

Kép Kép Kép
fanetta

Végre sikerült, Köszi Mni, ari vagy!

Most Lőrincre költöznénk mert a mamámék utcájában vennénk egy házat ( 2 generációst) anyuval mennénk nem akarjuk hogy egyedül legyen, ahhoz meg a jelenlegi házunk kicsi, és akkor a mamámékhoz is közelé lennénk.

jó éjt

pepike

Kép

Kép
pepike

Lusie!

Nem semmi méretek :wink: Gratula a tpic első fogtulajdonosának! :wink:

Évi!

Igen,nagyon nagy sláger még mindig a trambulin....minden este azon nyomják a srácok az ugra-bugrát....Ja és már a fél utca kölykei is itt ugrálnak :lol: Jól lefáradnak és este nincs gond az alvással :wink:
Drukk apukádnak,minden OK lesz!!!!

Vicc még mindig szuper!! :lol:

Bosek!

A Potyka által írt szer mellett még a Chamomilla 30 ch is jó ha ingerült,ideges,feszűlt vagy.Nekem bevált.Ha érzem hogy felment a pumpa akár a sok házimunka vagy a srácok miatt,akkor csak bekapok egy db-ot és máris nyugodtabb leszek.

Képzeljétek!!

Hétfőn kezdtem el Krizsivel hogy levettük nappalra a pelust(nem fűztem nagy reményeket hozzá mert már máskor is próbáltuk)szal SIKERÜLT!!!Mára már egész nap szobatiszta és szól ha pisilni vagy kakilni kell!!Éjszakára még adtam rá pelust(még egy pár napig ,utána jön a gumilepedős akció :wink: )de mondtam neki h éjjel is nyugodtan szóljon ha kell pisilni és megyek vele én vagy apa.
És dupla az öröm ,mertszerdán anyuval elhagyták valahol az utcán a cumit és azóta arról is leszokott!!
És kezd "emberien"viselkedni,nem hisztizik,nem kiabál folyton,nem erőszakos és türelmes.Úgy látszik 3 hónap kellet h elfogadja a kistesó érkezését!Örülök nagyon!! :lol: :lol: :lol:

Feri!

Mi mentünk volna a Hungaroringre a Renault-os programra csak apának mennie kell dolgozni és így elmarad szombaton...vasárnap meg családi összeröffenés miatt nem tudunk :( Apa nagyon sajnálja mert imádta volna...

Reggel elfelejtettem írni h mindenkinek aki reagált köszönöm a légzésfigyelős infókat!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok Csajok!

Tegnap este jöttünk haza. Nagyon le vagyok maradva az olvasással, még több mint 2 oldal hátra van. Csak gyorsan a talival kapcsolatban: nekünk egy szavazat a rómaira és egy a Városligetre, de ha a Szent István park győz, megpróbálunk oda is eljutni. Dátum mindegy, Balcsira csak augusztusban megyünk.

Nagyon fontos: jobbulást és mielőbbi teljes gyógyulást a Nimiknek, Jim férjének és Évi apukájának!!!!!

Nálunk minden rendben, Zalán nagyon édes, aranyos kisfiú volt, csak úgy repültek a napok. Rossz volt haza jönni, itt sajnos tök egyedül vagyok :cry: .

Egyelőre ennyi, próbálok újra képbe kerülni :roll: .

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, látom, már (bölcsen :wink: ) a 2009-es topikban kerestetek. Nem költöztem ám át csak valamelyik nap mire elolvastam mindent, oda írtam előbb, majd Norton felébredt és én meg rajtaütésszerűen elaludtam mellette, így elmaradt az ide írás... :roll:

Kicsit elszaladt a lovacska az elmúlt hétben, még jobban, mint szokott. :oops: :oops: :oops: :oops:
1 hétig folyamatosan helyettesítettem, 1, néha 2 gyerekkel, rendelőben. :shock: :shock: Az aranylövés a szombat volt, ekkor ki kellett szólnom a váróba, hogy jöjjön már be valami nőnemű kétlábú (és nem madár) megtartani a gyereknek a cumisüveget, mert nem hallom az ordításától, hogy mit mondanak a gazdik. :shock: :shock: :shock: Eközben a várón kívül állt a sor vége. 11-ig volt rendelés (délelőtt) és 3/4 11-kor jött a toklászos kutya................ :evil: fél 1-ig szoptam vele. Aztán meg átálltam a túloldalra, szopTATni........ Akkor ismét csak megállapítottam, hogy nem vagyok normális :roll: :roll: 8)

De hogy NEHOGYMÁ unatkozzak, közben azért anyóspajti telkén megérett a meggy, amit indltam leszedni és befőzni 30 üveg szörpöt és a sűrűjéből meg lekvárt. Aztán ha már úgyis, akkor beficcent 7 kiló uborka és 10 kiló sárgabarack befőzése is..... Gordon rengeteget segített, egyedül kimagozott (!!!!!) 15 kiló meggyet :shock: :shock: (nem mazo a lelkem, csak aránytalanul nagyon tetszik neki a magozó ketyere meg beígértem fűt-fát, ha segít :twisted: :lol: 8) ).
Ja és közben megy gőzerővel az építkezés, amit ugye koordinálni kell, meg etetni a munkásokat, sötöbö. :roll:

Neeeeeeeeem, nem unatkozom.
Icipicit elpilledtem. 8) :wink:

De azért követem az eseményeket, most egyszerűen képtelen vagyok külön reagálni, de minden kórházas-orvosos érintettnek együttérzésem és drukkom!!!!!!!!!!! (Lassan mi leszünk a 2008. márciusi KÓRHÁZ-topik... :evil: :evil: bár ne így lenne :evil: )

Csibéim jól vannak, Gordon (ha nem meggyet magoz :lol: ) szétbontja a házat, annyi enerdzsi van beleszorulva, hogy nincs ovi. Norton hangosan kacag és sikítozik, meg már mememememe is megy, nem csak az eeeej meg a heöööö. A babakocsiban csibészesen felteszi a tappancsait a tálcára. Két napja megfordult a hátáról a hasára, amúgy is rengeteget tornászkodik. Próbál fogni és mindent töm a szájába. Engem is. Ahol ér :lol: Ja és köpköd, mint egy teve :shock:

A taliról egyelőre nem tudok nyilatkozni, nagyon szívesen megyek, ha tudok menni, hely és idő mindegy. Bár egy szavazat a Bikásdombra (XI. ker) és egy a Városligetre azért legyen meg. Ha jövünk, csak Gordonnal tudok jönni, más hoz nagyobb gyereket? Az hogy jövünk-e, csak akkortájt fog kiderülni.
De tök jó, hogy ilyen lelkesen szervezitek!!!

Ezt a segglógásversenyt komolyan gondoltam, hiába poénkodtok rajta :mrgreen: valamelyik infomókusunk találja ki, hogy hova lehetne anonim feltenni a képeket, hogy lehessen szavazni. :wink:

Nanó mostanában nincs netközelben, egy komplett oktatási intézmény megszüntetését koordinálja és egy másik elindulását, de tsókjait küldi a csapatnak. Volt ma nálam, meggyűrmézte a pöcsöseimet. Mármint a kicsiket 8)

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Patr, le a kalappal előtted, hogy ezt hogy bírod... Ha megyünk én is nagyobbal (vagy nagyobbakkal) megyek. És akkor nem úsztad meg a toklászost... (macska jobban van, le-leteszi a lábát, pénzt hétfőn utalom)

Apropó, beszéltem a kendős lánnyal, és vállalja, ma hívom a részletekért, és referálok.

Fanetta, ez jó hír, csak azt nem értem, hogy kerültetek eleve vérvételre??? Volt vmi alaptünet?

És nahát, már fogas baba is van, meg mindenki átfordul... SZörnyen szalad az idő...

potyka

Most nézem, én meg azt hiszem kb. egy hónapon belül nagy biztonsággal bejegyezhetek magamank egy szülést. Miért viselem rosszul ezt a bizonytalan határidőt??? Vajh azért, mert mindennek nekimegyek, vagy mert kezem lábam légpárnás (nem durván, csak kellemetlenül), vagy mert a jövő hétre csak a szülésznő, a doktornő és a gyerekorvos mondta, hogy inkább ne, én meg olyan randa dacos természettel vagyok megáldva, hogy ott bújkál a kisördög, hogy csakazértis? (amúgy nem lesz olyan mázlim, de mindegy)-

potyka

JuditK, te jó Isten, hány kiló Levi??? :shock: Péter három és fél éves, és 14 kiló, néha 15. És ennyi egy éve :shock: Én amikor nagycsoportos voltam 17 kiló voltam, és nem engedtek suliba mert 20 kiló volt a min. határ . Ma már ilyen tudtommal nincs.
Pedig tényleg nem kövér Levi, láttam élőben!

Fanetta, asszem én sem vinném többet csapolásra :D

Panny, tök jó, hogy Krizsi ilyen ügyeske!

Potyka, kitartást!!!!
Majdcsak elszalad ez a ca. egy hónap.

Patti, húh, 15 kiló meggyet Gordon egyedül :shock: :shock: :shock: A fiam 2 szem után megunta.
És 10 kiló barack.....te jó ég.

Meggyszörp, úú de finom lehet!!

Lekvárt én is akarok eltenni, tavaly is csináltam és jó volt, jó szolgálatot tett télen, de még nem tudom mikor...

Rendelés, toklászos eb :roll: :x :shock: Szóval ejha!

Megyünk a gyerekekkel boltba, du grillezünk, és be kell szerezni még ezt-azt.
Vendég

Peti Kép
Vendég

Szilvánusz, ne már, egy csomó képet tettem már fel Lauráról, igaz, hogy az utolsót már vagy 5 hete... :oops: :lol:

Kölyök, 1000km egyben :shock: ! Vigyázzatok magatokra! Építkezés zajlik, az egész család vigyázban áll, hogy tudjak kijárkálni, úgyhogy nem olyan vészes. Augusztus végén költözés, mostmár majdnem biztos! :)

Kvaszévi, nagyon szorítok én is az apukádnak!

Pati, a szüleim beszereztek egy 8 hetes skótjuhászt, már alig várom, hogy megdögönyözzem! :)

Kép

Kép
mzx

Kacika, azt hiszem az ilyen kissrácokra mondják, hogy még a szeme se áll jól! ;) Látszik rajta, hogy milyen kis huncut!
Mpatr, nem semmi napjaid vannak, nem unatkozol egy percet sem, tehát nem csodálkozunk, hogy nem jut időd ránk... csak szomorúak vagyunk. :( Majd igyekszünk jó kis állatos kérdéseket feltenni Neked és akkor gyakrabban fogsz írni Nekünk is. :) Pl. az akváriumban van egy hal és egy csiga... mi lesz a kettőjük kereszteződéséből? :lol:
Panny, ügyi Krizsi!
Pepike, Húgomék is Lőrincen laknak a Toroczkó utcában... most akarják majd eladni a házat és Solymárra jönni. :)

KépKép
KépKép
mni

Mzx: utánanéztem, ha jól láttam május 5-én tettél fel, az már 2 hónapja volt, anyu!:) Akkor is cuki volt, de mostmár kész nagylány lehet.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz, hűűűűűűű, olyan régen :shock: :oops: :oops: :oops: , akkor ezt orvosolni kell!

Ez kb. egy hónapja készült, de majd letöltöm a fényképezőgépről a frissebbeket, és akkor majd reszkess!!!! :) (Az igazság az, hogy rettenetes fotókat lehet ezzel a nyavalyás géppel csinálni, ha tűz a nap, és más gépekkel gyönyörű fotók készülnek, ezzel akkor is vakuzni kell, mert kijelzi, hogy nincs elég fény, ezért utálok vele fotózni, így szegénykémről alig van kép....)

Kép

Kép

Kép
mzx

húúú, ez aztán többszörösen összetett mondat lett :)

Kép

Kép
mzx

Jaj, de ééédes kis vigyori, a kis Laura!
Vendég

Mzx, köszönjük a képet, tényleg nagyon rég láttuk Laurát... nagyon cuki a mosolya és a haja is! :)

KépKép
KépKép
mni

Találtam két verses, mondókás oldalt:

http://marci.co-net.hu/versek.htm
http://meseorszag.extra.hu/

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Kicsit le vagyok fáradva. Nem volt energiám, türelmem írni. :(
Én most érzem megint azt, hogy testileg-lelkileg lefáradtam...
Megvisel, hogy minden altatás kész cirkusz. Naponta több órányi bömbölés van. Este és nappal. És Luca azért nemsemmi módon tud üvölteni... És ez a fejegetés...
Már az is fáraszt, ha a férjem kezében üvölt.
Hogy sehova nem jutok el. De nincs is rá energiám, hogy több, mint fél éve, de lassan inkább 1 majdnem 0-ra csökkent a házaséletem... Az elmúlt egy évben a kezeimen meg tudnám számolni, hogy hányszor voltunk együtt.
A libidóm sem a régi.

Mindenesetre minden betegséggel küzdőnek kitartást és mielőbbi jobbulst kívánok! Drukkolok a Nimiknek, Jim férjnek és hát egyáltalán nem utolsó sorban Kvaszéva apukájának!

Bosek babájánál mindig elcsodálkozom, hogy milyen nagyon nagy haja van a leányzónak! :lol:

OBea! Valamennyire hasznosnak tartottad a fejés tippeket? Engem is hívtak a kiadvánnyal kapcsolatban. Jól nem tartottam igényt semmire...

Mona! Sajnálom, hogy nem fogjuk tudni egymást megismerni, már a kórházban sem sikerült csak az sms váltás. Én akkor nagyon ramaty voltam.

Kölyök! Remélem, problémamentesen telik az út! Nem lehetett könnyű felkészülni erre a hosszú útra és távollétre. Én előre félek a tervezett nyaralásunktól. Kedves vagy, hogy ebúcsúzáskor még gondoltál ránk, éjjeli fejőkre. :) A múltkor a délután kevésbé ment jól. Megint volt egy nagyon hosszadalmas iszonyú bömbölés. Luca az ilyen sírások után még legalább ugyanannyi ideig hüppög. :( A legrosszabb a 1,5 órás elkeseredett bömbölés volt, 1,5 órás utóhüppögéssel. Még álmában is. :(

Beuska, Tündérmanó! Várjuk a közös képeket! Tök jó! :D

Mni! Köszi a mailt! Igyekszem válaszolni.

Pepike! Kitartást a bonyodalmakhoz! Borzasztó a házeladásos és költözéses mizéria! LéGYszámot inkább nem növelnénk. :) :D Így is bosszantanak azok a lámpa körül körözők, amik vannak!
Egyébként talán Luca 1 éves kora körül elgondolkozunk a kérdésen. Egyelőre még ő is sok... :oops: Pedig én mindenképpen több babát szerettem volna mindig is.

Na, majd még olvasok, csak megy a műsor egész nap. :(

biribon

Még egyik nap akartam kérdezni... Pumperka, Panny, Ti megcsináltátok a tappancskészítőt? Az enyém a kukában végezte...
Biribon, elhiszem, hogy fáradt vagy, biztos nem lehet könnyű egész nap ez a fejegetés. Luca is biztos azért nyűgös, mert látja, hogy az Anyukája is az... lehet mindketten vidámabbak lennétek, ha nem kellene fejni... Te is kipihentebb lennél, jutna időd Lucára is és persze a férjedre is. :)
Én lekopogom, de Lillának jó alvókája van... éjszaka alszik, nappal meg 10-20 perceket sokszor. Az előbb olyan édi volt, a PilisTV-ben ment egy összeállítás a fúvóstalálkozóról és arra táncoltam vele... és bealudt közben. :) Pedig pont polkáztunk. :)

KépKép
KépKép
mni

Biribon!!!

Van, mikor mérlegelni kell!!! A kritikus időszakhoz érkeztél, 3-4 hónapos babák anyucijai általában kibuknak a fáradtságtól!

Mérlegelj!!!!! Tudod, sokan felnőttek már tápszeren, és lassan el lehet kezdeni óvatosan mellétáplálni!!!
De sem az egészséged, sem a házasságod nem ér ennyit szerintem, hiszen ennek a kicsid issza meg a levét később!!!!

Sírás-alvás: suttogót olvastad???? Ha nem, elküldöm neked, majd visszajuttatod! Érdemes, néhány fogást el lehet belőle lesni, néha szükség van kapaszkodókra!!!!!!!! És a fejtől felszabadult időt rászánhatod Lucára!!!! Én láttalak a csecsemősöknél sokat, csak nem mertem szólni!

Potyka!
Jéééé, te nem sokára szülsz!!!! De furi!!! Irirgyirigy vagyok! Szülnék még bármikor! Krizsinek milliom gratula!

Patti!
És végül is pihenni mikor is szoktál?????

Mni!
A mondókás oldal remek!

Ma kenguruval voltunk a piacon!!! Nóri talán most érett meg rá, valami heihetetlen módon egy hangja sem volt, végül gyönyörűen belaudt!!! Jupppííííííííííííííííííííííí

Most megyek, amdj jövök!
Vendég

[quote="monácska"] írta:monácskas a fejtől felszabadult időt rászánhatod Lucára!!!!!

Khm
Fejéstől akart volna lenni a mondat eleje!
Vendég

Még nem tudtam visszaolvasgatni teljesen, csak idekukkantottam, hogy nekem érkezett-e valami reakció. Épp csendespihenőzik Luca hála Istennek. Én meg végre mosogatom a kakis ruháit. :?

Mni! Szerintem ez egy kicsit tyúk és tojás kérdése... :) Én úgy érzem, hogy azóta bírom nehezebben, amióta Luca nyűgös. Vannak egyébként egész jó hetek, majd jön egy-egy nehéz időszak. Most megint nehezebb időszakot élünk. Ilyenkor jobban lefáradok.
Éjszaka szerencsére Luca is általában jól alszik, csak mire eljutunk odáig, hogy végre elaludjon... :o :shock:

Mona! Na neeeee! Nem mondod komolyan, hogy többször is láttál a csecsemősöknél és NEM SZÓLTÁL???? Pedig direkt írtam sms-ben is, hogy hol vagyok, meg, hogy elég szarul vagyok. Örültem volna neked. Én meg nem tudtam ki vagy...
Néha én is elgondolkozom ezen a mérlegelésen... De még nem tudnék az anyatejes táplálásról lemondani. Tegnap a késő esti fejésről lemondtam volna, hogy korábbra tudjak mindent tolni, de aztán Lucával 1/2 1-ig kínlódtunk. Este pont nagyon bealudt és 11-kor ébredt enni. Így végül fejtem még egy kicsit kb. 1-ig, de nem annyit amennyit szoktam. Hát reggel meg szintén 1,5 órát ilyen-olyan okból 5-1/2 7-ig nem tudtam aludni és megint sokáig kómáztam utána. Megint későn kezdtem a fejést. Hát, ilyen durranó szilikonmellekkel még nem ébredtem! 480milit fejtem ki! :shock: Szóval, véteknek tartanám, hogy, ha már van tejem, azt nem fejném ki Lucának. Viszont azon is elgondolkozom, hogy mi lenne, ha csak reggel-este fejnék. Eddig ha többször fejtem, akkor sem tudtam többet fejni, csak több ideig fejtem. Csak félek, hogy akkor esetleg mégis elkezd csökkenni a mennyiség...

A Suttogót megvettük. Kicsit olvasgattam is már. Eddig odáig jutottunk, hogy Luca egy órán keresztül bömbölt, én meg a susogástól elszédültem. :? Másnak van ezzel pozitív tapasztalata? Hogy sikerült alkalmazni? Milyen eredményeket sikerült elérni?

Na, visszatérek a mosáshoz... De tényleg pótolok majd még.

biribon

Sziasztok!

Hazajöttek a gyerekek a táborból (8 nap), és újrra gyerekzsivajjal teli a ház, és én máris hulla amint megláttam a szennyeshalmot. :lol: :lol:

Zsombor kicsit gyanakodva nézte a tesókat: Kik ezek?
Lehet, hogy ő ennyi idő után se emlékszik rájuk?

Niki!
Tappancskészítőt még nem csináltuk meg. Lehet, hogy mi elrakjuk egy éves korára, de ha nem túl jó akkor lehet, hogy nem kéne nagy reményelket fűzni hozzá. :?
Lilla édi lehet, ahogy polkázás közben elalszik. Csúcs az a kscsaj.

Biribon!
Mindenféleképpen meg kellene az egyensúlyodat taálni a baba, magad, és a férjed között.
Sajnálom, hogy ilyen nehezen alzi el Luca? Vajon mi lehet az oka?
Lehet, hogy polkázni kell velük? :lol: :lol:

Keresztelősök!
Képeket kérünk!

Kölyök!
Annyit gtondolok ma Rátok! :wink:

Mzx!
Tényleg ideje volt már képet kapnunk Laurkáról! Csini nagyon!

Kacika!
Gyönyörű szemei vannak Petikének!

Potyka!
Mostmár mindig úgy jövök a géphez, hogy csak nem.....?

Anyatejes anyucik!
Nektek hány naponta van kaki??? (mármint a babóknak) Tudom, hogy náluk sok is eltelhet kettő között, de nekem már kezd sok lenni. 7. napja nincs kaki. Ennyire jól hasznosítja?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Biribon!
480 ml :shock: :shock: :shock:

Nálunk is most egy nehezebb időszak van, talán a foga miatt ki tudja.
Csütörtökön én is besokaltam egy kicsit. Pár órára rossz kedvem volt nagyon, de szerencsére túl tudok rajta lépni.
Nekem mondjuk talán azért könnyebb, mert itt van a nagyfiam, aki elég nehéz eset volt picinek, és tudom, hogy elmúlt az a z időszak, és most versenyeket nyer, ő segít rajtam időnként, jól alszik, stb...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Biribon!

És a férjed, hogy áll hozzád és Lucához? Hogy bírja a megpróbáltatásokat?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Biribon!
Még egy kérdés:
Nagyjából azonos időben fürdetitek Lucát?
Nálunk annyira érzi már Zsombor a fürdésidőt, hogy inkább nyűgösködik, de akkor biztos nem alszik már el.
Így nem tud nagyon eltolódni az esti utolsó evés. Igen, az a fél egy húzósnak tűnik nagyon. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hogy miért nem tudtam mindezt egy hozzáírásba beleírni? :? :lol: :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Helló Anyacák!

Még nem sikerült visszaolvasnom, de először én is panaszkodom egy kicsit....

Tegnap hazajöttünk Sopronból, igaz 2 nap késéssel, mint akartunk. Petrám, szerdán, este 9-kor elcsúszott anyuéknál a frissen felmosott folyosón és megütötte a csuklóját. Mivel nem dagadt be és mozgatni is tudta nem nagyon foglalkoztam vele. Azátn éjszaka többször felébresztett, hogy fáj a keze. Reggel bevittem a kórházba. 3/4 9-től 3/4 1-ig tartott míg megtudtuk, hogy mi van. (Magyar egészségügy, brrrrrrrrrrrrrrrrr!!!) Szóval zöldgallytörés jobb csuklón, amihez még társul, hogy el is mozdult a csontja. Doki azonnal vissza akarta tenni altatásban. Persze én előtte fél órával tömte meg a gyereket, aki reggel óta nem evett. Így műtét halasztva, befektették a gyerekosztályra azzal, hogy majd este lesz a műtét. Erre fél 5-kor jön a nővér, hogy szóltak a traumatológiáról, még sem műtik, majd másnap reggel a kontrollon eldöntik mi legyen. De bent kell aludni a kórházban. Petra már a műtét hallatán sírva fakadt, majd jól megszapulták vérvételkor, és hogy még bent is kell aludnia, ez már sok volt neki. Erre megkértem őket, hogy legalább olyan szobába tegyék, ahol bent lehet vele aludni. Nagyon rendesek voltak, mert megérteték, hogy a szoptatós babám mellett nem tudok vele ottmaradni, így anyukám maradt vele éjszakára, én meg egész nap ingajáratban voltam anyámék lakása és kórház között. Azátn a tegnap reggeli kontrollon úgy döntöttek, hog nem lesz műtét. :D
Azóta szerencsére tök jól van, már csak hiúsági kérdést csinál a gipszes kezéből. Délelőtt azt mondta, higy nem jön velem vásárolni, mert ki fogják őt nevetni. :evil:
Egyébként a soproni kórház gyerekosztálya nagyon modern, a szobában tv van, van saját fürdő és a kaja is teljesen ehető.

Majd olvasás után reagálok, de persze mostanra felébredt Boróka.

Kép
Kép
Kép
petramama

Jobbulást a kicsi Petrának!

Valaki kereste a Babamókát. Én most rendeltem meg a bookline-tól. Ott most 2000 ft. Libriben több párszázzal. (meg két másik könyvet)

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Most hallottam egy filmben:

Hulljon ki az összes foga, csak egy maradjon, hogy fájjon! ;)
linocs

Linocs, ez jó :lol: :lol: :lol:

Petrának gyors gyógyulást, szgeény pocok. Sztem jobban járt műtét nélkül, és fessétek dízájnosra azt a gipszet, ne kelljen szégyenkeznie a boltban. :lol:

potyka

Most folymatosan olvasok...

Csujzi! Én el is felejtettem, hogy soproni vagy! Írd meg a telcsi számod priviben, és ha megyünk anyuékhoz, felhívlak.

Tündérmanó, Beuska! Várjuk a dupla keresztelőről a képeket!!!!

Kölyök! Jól emlékszem, hogy Telkibe költöztek a szüleid? Ha ráértek és nincs más programotok, mi itt lakunk a szomszédban! 5 perc!!!! Remélem jól bírjátok az utat! Szurkolok nektek!

Szilvánusz! Irigy vagyok, hogy Marci ilyen szépen elalszik egyedül. És még meg sem dicsértem az új frizkóját. Nagyon édes kispasi!

Bosek! Hogy Blanka milyen nagy. Simán min. félévesnek nézném. És vágás után is mennyi haja van még!

Tündérmanó! Réka is nagyon szép baba! És a tesó nálatok is így cipeli? Én mindig attól félek mikor esik hasra valamiben a kicsivel.

Linocs! Én is valami ital félét vinnék. A 3 gyerek mellett nem nagyon vállalok most sütés-főzést. :D

Kvaszéva! Szorítok apukádnak!!! És a cigiről tényleg meg kellene próbálni leszoknia! Nem semmi tempóban jártad meg Szegedet oda-vissza.

Mni! Dorka nem akart koszorúslány lenni. Ő most nagyon el kezdett serdülni és ez szerinte cikis.... No comment... Tudomásul vettem, vettük a mennyasszonnyal.
Naygon szép Lilla a fotokón. És tényleg minden fotó olyan profi. MI meg csak irigykedünk...

JuditK! Nektek is megy az energia+++++++++++++++++++++++! Nem jó, hogy ugrik a balatoni nyaralás, szükségetek lenne rá!

Pepike! Sajnállak, hogy megint költöznötök kell. Pedig még szinte ki sem pakoltatok... De anyukádnak biztosan jobb lesz, meg neked is lesz segítséged.

Bea! Engem is hívtak a szülőknek szóló kiadvány miatt, de én nagyon hamar leráztam. A telefonszámodat pedig valszeg a kórházban adtad meg, amikor átvetted a babacsomagot.

Lusie! 8 és fél kiló, meg egy fog????? Úristen!!!!! Hogy bírod cipelni??? Nekem 1 évesen 9 kilósak voltak a nagyok. :shock:

Fanetta! Ez nagggggyon gáz, hogy ennyire különböző adatokat mér két labor. :evil: De azt még nem írtad (vagy én nem láttam), hogy miért vettek vért először?

Pati! Te hogy bírsz ennyi indent csinálni? Nekem semmire sincs időm, mióta a nagyobb csajok is itthon vannak. A melóm is hegyekben áll az asztalomon...

MZX! Nagyon huncut ezen a képen Laura!

Biribon! Én is azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy inkább hagyd az állandó fejegetést (persze néhányat hagyj azért meg) és a felszabaduló időt töltsd Lucával és a pároddal. Biztos, hogy sokkal nyugodtabb leszel. És egy kis táptól nem lesz semmi baja Lucának. Te tényleg mindent elkövettél. Senki egy rossz szót nem mondhat rád. De mindennek van határa és te most elérkeztél ehhez a határhoz.

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama: jobbulást Petrának!

A találkozóhoz elfelejtettem írni, hogy azért nem minden szoptatónak olyan egyszerű, hogy csak előkapja... Nézzük például a Fruzska-Linocs párost: az én drága, egyetlen, aranyos, kedves stb lánykám csak szoptatópárnán hajlandó enni (csak néha-néha anélkül). Szóval én a találkára, bárhol is lesz, szoptatópárnával érkezem... mint karácsonyfa... hátamon a kajás, piás, pokrócos cucc, valahol a szoptatós párna, meg a babakocsi

Ha valakinek van ötlete, hogyan lehet átszoktatni a leánykámat arra, hogy bárhol, bármilyen körülmények között is képes legyen az evésre, azt nagyon szívesen venném... Mert ugyan nekem nem probléma, mert ha van asztal például azon is hajlandó enni - én ráhajolok, csak ugye jó lenne csak előkapni, és adni... Meg ugyan Fruzskának sem baj, mert nem hisztizik, hogy éhes, csak mikor már 6 órája nem evett napközben, mert voltunk valahol, és nem volt hajlandó enni, az ijesztő... és akkor persze aznap csak 3-szor eszik... Tudom, tudom, jó húsban van, nem kell félteni, hogy elfogy (hogy úúúútálom ezt a dumát...): csak hát nyár van, és a kiizzadt folyadékot pótolni kellene (de még egy egyperces szopira sem hajlandó számára kényelmetlen körülmények miatt, és vizet pedig nem fogad el), a kaja egy jóhúsban lévő babának is kell (nem most kellene fogyózni, arra ráér később)
Szóval ez az én bajom, már kb. 1,5-2 hónapja... most kicsit elfogyott a türelmem... Tudom, nem akkora gond, mint egy betegség. És tán csak kényelmi probléma, de tán mégsem...
linocs

És akkor az eredményhirdetés:
MINDENKI VÉSSE BE A NAPTÁRBA, HOGY E HÓNAP 28-ÁN A SZENT ISTVÁN PARKBAN TALÁLKOZÓ!!!!

Mindenki hozzon magával pokrócot, páran jelezték hogy hoznak kaját, piát. Szerintem azért jó lenne, ha a többiek is hoznának ezt, meg azt a többiekre is gondolva.
Javaslom, hogy fél 3, 3 körül találkozzunk ott a Parkban. Aki előbb odaér, az keres egy árnyékos sarkot, ahol 20+ anyuka elfér, és leteríti az első pokrócot. A többiek pedig csatlakoznak.
Akinek van valamilyen más ötlete a találkozásra, az írja, mondja!

Felajánlás: mivel elég közel lakom a parkhoz, akinek esetleg szüksége van a piknik előtt valamire, amit csak egy lakásban lehet elintézni az jelezze felém priviben, és szívesen látom.
A lakás előnye: közel a parkhoz, van mikró, pelenkázó, és én ;) Hátránya: elsőn van. Vagy fel kell cipelni a babakocsit, vagy kinn hagyjuk a kertben, vagy a folyósón.

Figyelmeztetés: a Park környékén fizetősek a parkolók. Aki kocsival jön, az erre készüljön, vagy pedig a rakparton lehet ingyért parkolni. Amúgy a megközelítés a 76-os 79-es trolival a legkönnyebb (Jászai Mari térről indulnak), vagy a 15-ös busszal a Pannónia utcáig, vagy a 4-es, 6-os villamossal a Jászai Mari térig.

Kérdés: szerintetek 20+ kismama babakocsival, pokróccal az rendezvénynek számít? Kérdezzek utána valahol, hogy ennyien egyszerre összeverődhetünk-e, vagy tegyünk úgy, mintha spontán találkoztunk volna ;)

Kép
linocs

Most nézzétek, milyen figyelmes az én Kedvesem: most szólt, hogy az előző oldalon, amit írtam viccet, nehogy valaki magára és a babájára vegye, főként ti ne Lusie, ahol már kinn van az első fog...
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?