Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Végre itthon vagyok, mostantól netem is van, így tudok újra írogatni.

A kórházról és a klinikáról. Egyik helyen sem adják más anyuka tejét a picinek, mert a HIV vírust nem tudják kiszűrni, ha van tejed, azt adják a babádnak, ha több van, azt hazaküldik, hogy fagyasztasd le. A kórházban este 10-kor beviszik a babákat, és akinek nem indult be a teje, annak nem viszik ki az éjszakai szopikra. Mindkét helyen adnak pótlást már az első napon is a picinek, cukros vízet, vagy hipoallergént tápszert (ezt nem, ha tejallergiás volt a családban és erről szólsz a nővéreknek vagy a védőnőnek).
A kórházban a 2 órás megfigyelés idejére a babát mindig inkubátorba teszik, a klinikán meg az anyukával lehet.
Azért vagyok ilyen jól informált Kép Kép, mert most voltam klinika és kórház látogatáson, és az ottani nővérek, illetve védőnő mondta.

Melinda boldog névnapot Kép, Nina Vandának is boldog névnapot Kép, Ágci boldog szülinapot a nagylegénynek. Kép

A szülés előtti homeobogyók engem is érdekelnének, hol lehet utána nézni?

Mi jól vagyunk, a pici befordult, de tegnap és ma megint gyanúsan keresztbe éreztem.

Eddelweiss, de jó hogy írtál, már rég jelentkeztél. Kép

Haluska István gyerekorvosról van valamilyen infótok? Előre is köszi.

Gigi 33+3
gigi1

Gigi:
Köszi, de szülinapja voltKépKép
nina74

Sziasztok,
Gigi:
http://www.nandu.hu
Ezen az oldalon sok hasznos info van, többek között a homeopátiás részben is.
Haluska dokibácsi még a régi rendszer híve, barátnőm, ha a tanácsára hallgat kb. hónapig szoptatta volna a kislányíát, úgy, hogy dőlt belőle a tej. Egyébként jó indulatú, rendes. Ha közel van, vidd hozzá a kicsit, itt meg majd kapsz hasznos infot a dolgokról.Kép
Ezek elég szomorú infok, amiket mondtál, de túl lehet élni.Kép

Gabi3,
kb. jó féléve lehet kapni a Brendonban, én azért nem használtam aventot, legközelebb kipróbálom. Végülis, ha a többi avent termékekből indulsz ki, biztos nem lehet rossz.Kép
Diavetítőt újonnan Szegeden nem lehet venni, próbáld meg megkérdezni a www.kreativhobby.hu oldalán. Majd a csajoktól én is megkérdezem, mert a másik topikban nemrég volt szó róla.
Nálatok mit hoz a Mikulás a gyerekeknek?
Ágci
Kép

Kép
Ágci

Sziasztok!
Nem vesztem el (teljesen). Egy hónapig otthon voltunk a szüleimnél, nagyon klassz volt. Azóta pedig nagyon sokat vagyunk kint, jó (volt) ez a kellemes őszi idő. Mondjuk én a hideget is szeretem, csak a ködös, esős idő nem jön be.

Kincső szépen fejlődik, csak szopik, havonta 60 dekákat hízik, másfél-két centiket nő. Nem volt még semmi baj az egészségével, szóval minden ok.

Elmaradtam egy csomó szülinapi gratulációval: Nina, gratulálok az egyéveshez; Ágci, gabomamo, Ildianyu, Lara nektek pedig a kétévesekhez!

Nóri, nem arról volt szó, hogy bölcsője lesz a babátoknak?

Ildianyu: Janka kutacsával minden rendben? Láttalak benneteket egyszer a Debreceni utcai Sparban, csak épp akkor mentetek be, amikor mi már fizetni készülődtünk.

Enikő, te a "valóságban" is ilyen lobbanékony vagy? Megkérdeztem a férjemet, IP-cím alapján nem nagyon lehet manapság visszakeresni, mert pl. az ADSL-es internetezők minden bejelentkezésnél más IP-címet kapnak. Amúgy szerintem ok, hogy leírod a véleményed. Csak a pincsikutya volt egy kicsit erős.

Lányok! kb. két hét múlva megkínálom a lányomat egy kis gyümölccsel. Ti mennyire figyeltetek/figyeltek oda a gyerekeitek edényeinek higiéniájára így a kezdetekben? Én úgy gondoltam, hogy külön polcon fogom tárolni őket, és külön is mosogatom. Ugye elég ennyi, nem kell kifőzni vagy ilyesmi?

gabomamo szeretnék tőled érdeklődni Molnár G. Béláról. Hol rendel, mennyi a tarifája, sokan vannak-e nála általában, meg amit még gondolsz információnak. Jöhet emilben is, cím van a profilomban. Jázmin már teljesen a régi, vagy még lábadozik a műtét után?

Gigi, te végül felkérted a "dokinkat" a szülésedre?
Hozzám a Klinikán sem hozták ki a lányomat éjszaka, amíg nem volt "értékelhető mennyiségű" tejem. Ezt ráadásul nem is tudtam, jól meglepődtem

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!
BAnita: Igen ez az, megnéztem.Kép Ez jó hír,hogy elégedett vagy vele. 800 ft körül volt az ára igen. Nem emlékszem pontosan mert mást is vettem. Akkor adom neki amíg van benne és ha használ, akkor folytatjuk, ha nem akkor áttérek a Béres cseppre. Kép

Gabómamó: Meddig tart ez a vásár? Ez ilyen karácsonyi???

Gabi3: A hapci az nagyon menő nálunk is Kép Ez a csicsija babája "rettenet" pontosan hogyan hangzik? Csicsija babája alszik a mamája alszik már a kis virág..... ez az??? Egy csomó változata van, de én az összes altatótól elalszom, mielőtt még a gyerek elaludna, úgyhogy nem is szoktam ilyeneket énekelni,mondogatni neki... Az anyukám mániája az altató. Ő vagy 100-at ismer.

KaticabogiKép: De jó, hogy benéztél, már ezer éve nem hallottunk rólatok. Nagyon klassz, hogy nem volt beteg Isten tartson jó egészségben benneteket!
Igen a valóságban is ilyen lobbanékony vagyok, sőt, még lobbanékonyabb...Kép Igazából csak nem hagyom magam. És kiállok az igazamért, ennyi! Egyébként pedig még tegnap írtam a moderátornak egy mélt, hogy legyen szives nézze meg ki volt az/kik voltak azok (már amennyiben ez lehetséges), de még nem kaptam rá választ! Ha válaszol majd úgyis bekopizom, ha nem akkor nem lehet megoldani! De már nem először gyanúsítottak meg, engem pedig sosem írok regisztrálatlanul.
A pincsikutya meg Neked is beugrana ha néznéd a Minimaxot meg a Cartoon Networkot. Ott szoktak ilyen neveik lenni a kutyusoknak,macsekoknak... Kép De mentségemre legyen mondva imádom a kutyákat, úgyhogy abszolúte nem volt sértésKép!!

Ágci: Nálunk semmit, mert abba a picike cipőjébe úgy sem férne semmiKép, meg még annyira kicsi a Bogi, hogy nem emlékezne már másnap.... Majd karácsonykor, akkor lesz fenyőfa, meg együtt a család, meg sok finom étel,ital, csillogás, ajándékok.....de még nemtom mi lesz az ajándék, én rögtönözni szoktam!És nálatok?

Mi van Ritáékkal jól vannak? Karmen Te szoktál beszélni Vele, ugye?

Gigi: Milyen otthon? Nem uncsi? Írtam mélt megkaptad?

Puszka Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ágci: Éppen ma kérdeztem meg a Brendont és azt mondták, hogy nincsen kozmetikum, csak ha rendelik. Valamelyik héten ha arra járok benézek, mert esetleg olyan eladó vette fel, aki nem tudja mi az az Avent. Én is azért gondoltam, mert nagyon jó minőségnek ítéltem eddig a márkát.Meg természetes anyagokat tartalmaz.
Télapó: Flóra a nagyiéktól egy könyvet és egy plüss Malackát kapott. Tőlünk egy olyan játékot fog kapni, ami drótokból és fagolyókból áll és tologatni lehet, és egy kis csacsit, ezt ő választotta. Anyukámtól nem tudom mit fog kapni, de csokit tuti nem. Kíváncsi leszek mit fog holnap szólni a klubos Mikuláshoz, és az esti csomaghoz.

Katica: Szerintem jól teszed, ha külön mosogatod az ő edénykéit. Még most is külön mosogatószivaccsal mosom a Flóráét. De kifőzni felesleges, így legalább hozzászokik a ti flórátokhoz.
Szerintem, ha éjjel-nappali rooming-in-t kérsz akkor a klinikán kiviszik illetve el sem viszik a babát. De hát az elsőnél senki sem ilyen jól informált. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Katicabogár!
De jó, hogy jól vagytok! Kép
Janka kutacsa miatt havonta járunk ellenőrzésre. Szerencsére minden ok, de figyelni kell, hogy rendesen nő-e a feje, és hogy nem áll-e meg a fejlődésben.

Gabi3!
Igen, ha éjjel-nappali rooming-in van, akkor kint lehet a baba akármikor, csak Kincső is bent volt, mert sárga volt. És akkor éjszaka tényleg csak akkor hozzák ki, ha már "rendesen" szopik. De én pl. mindig szóltam, hogy szóljanak, ha sír, és megetetem. Általában szóltak. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Gabi3: Én rooming-int kértem, de ez mát ott csorbult, hogy első nap nem lehetett velem Kincső, mert két nap hiányzott a betöltött 37. héthez, és megfigyelés alatt kellett tartani. Ez akkor nagyon komolyan hangzott, de ahogy később láttam az újszülöttosztályt, hááát, szerintem én jobban meg tudtam volna figyelni. Volt, hogy mentem fejni, és éppen egyetlen nővérke sem volt a babáknál, kint trécseltek. Egy idő után jött a főnővér és rájuk ripakodott.

Ez a kékfény dolog is érdekesen alakult. Kincső két menetben volt sárga, és másodszor, bár elég durva értékei voltak, sokáig a mobil fény alatt volt, bent az újszülöttosztályon. Én akkor nem is tudtam, hogy az a mobil fény, csak az volt furcsa, hogy csak a hátát éri a fény. A nővér, akit megkérdeztem, azt mondta, hogy ennek nincs jelentősége. Szerintem ezt ő sem gondolta komolyan. Egyébként pár nap múlva én is szóltam mindig, hogy hozzák ki, ha sír, csak az elején kis nyuszi voltam.
Az az igazság, hogy minél több idő telik el, annál horrorisztikusabbnak tűnik nekem az a klinikai tíz nap. Mert ugye pl. azt olvassa az ember, hogy a kolosztrum egy csomó mindenre jó, pl. segíti a bilirubin kiürítését a szervezetből. És akkor a besárgult újszülöttemet nem hozzák ki éjjel, mert nem szopik még 30 grammokat. Inkább belediktálnak egy kis tápszert. Ááá, jobb lenne elfelejteni.
Még az a szerencse, hogy tök jó fej szobatársaim voltak. Öt volt összesen a tíz nap alatt. Majdnem mindegyik baba volt fény alatt, de ha nem, akkor mindenki magánál tartotta a gyerekét, és egyszer se volt ebből gond, sohase hangzott el, hogy a más gyereke sírásától nem tudok aludni.

No befejezem, sziasztok.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok!

Gabi3!
Azért mertem írni erről a srácról, mert ő nagy diafilm gyűjtő. A sógornőmék tavaly vettek vetítőt (újat) és elég horrorisztikus ára volt. A srácnál is lehet hogy van új vetítő! Meg kell kérdezni. Ha jól emlékszem múltkor 4 ezerért és 7 ezerért lett volna vetítője. A mi vetítőnk is ősrégi, de működik. A használt diafilmektől is tart a férjed? Mert mi vettünk vadi újat (2 db került 1700-1800 Ft-ba a Gulliverben!!!) Most pedig vettünk 16 db használtat 4000 Ft-ért. Amikor vetítessz nem tudod megállapítani melyik a használt, és melyik a vatta új bolti.

Enikő!
Szerintem nektek is beválik. Hol vetted a bogyókat, Szegeden?
Egy csoki Mikulást biztos kap majd Bogi a nagyiéktól, nem?

Bálint este fél 9 óta alszik. Azt hiszem most már fölkeltem. Dél körül menni kell Beniért az oviba.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Ágci!
Nálunk Annának egy felhúzhatós miniatűr rénszarvast hoz a Miki, mert az pont belefér a cipőjébe Kép Lilinek mint tudod körömlakkot, tusfürdőt, parfümöt( Kép ), ajakírt és rúzst ( Kép ), valamint egy orvosi táskát. Édességet is kap, de azt közösen kapják apával, mert ő is édesszájú Kép

Tudna nekem valaki ágymatracos boltot mondani?

Na megyek, legyetek jók és előre is köszi!
Éva
vevike

Sziasztok!

Ildianyu! Reggel elfelejtettem, hogy tökre örülök, hogy Jankával minden rendben! Egy csomószor eszembe jutott, hogy remélhetőleg minden ok.

Éva: Van egy nagy matracos a Nagykörúton (Moszkvai??) a Kálvária sugárútnál. Cardo, Billerbeck, kókusz, kaucsuk van nekik.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Katica: Igen ez a kékfényezés egy kicsit furcsa. Mikor tényleg a kolosztrum lenne a legjobb gyógyír a bilirubin kiürülésére. Én akkor sem fogom hagyni magam. Ha a kis tesó besárgulna, akkor is be fogok hozzá járni és nem csak 3 óránként fogom szoptatni, ha tetszik, ha nem. Elvégre is az én gyerekem.

Banita: Igazán én benne lennék a vetítős boltban, csak a férjem megszállottan elutasítja a használt cuccokat. A ruhabörze után is leszidott, hogy minek veszek használt ruhát,mikor megengedhetjük még magunknak az újat. Inkább nem is próbálkozom többet. Bálint jól bírja a szunyát. Szerintem valami kábszert adsz neki.Kép

Éva: A Plaza mellett is van a Match helyén, az Cardo.

A belvárosban láttunk egy lovaskocsis télapót. De volt gizda mikulás is. A klubos télapó nekem nagyon tetszett, igazi szakálla volt.

Gabi3
inecsg

Nalunk a Mikulas csak 1-1 csoki telapot hoz, amit majd en jol befalok. Kép
Mikulasra es husvetra is csak 1-2 csokit kapnak nalunk a gyerkocok, ugyis annyi jatekuk van, hogy csak dobjak a sarokba. Tegnap voltunk Mikulas unepsegen a ferjem munkahelyen, eleg jo volt, Jazmin a telapo oleben is ult.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Már én is nagyon régen nem jelentkeztem!
Nincs semmi mentségem csak az,hogy Dani minden energiám felemészti,így internetre már semmi erőm,hangulatom.

Ugye nemsokára 6 hónapos lesz,már kap gyümit almás meg sütőtökös babakaját.
Persze 2 óránként még mindig szopizik az nem maradhat el...Kép

Még mindig sokat sír megint kivizsgálásokra járunk a babakocsit útálja,állandóan kézben lenne...

Sajna nem olvastalak benneteket vissza,de MIndenkit puszilunk!
Most alszik a kis tündér,teszek majd fel képet ha lesz időm,most is szaladok eszem meg összepakolok!

Ja annyit már elértünk,hogy minden nap olyan 9-10 közt szunyókál ez tuti,olyankor szoktam főzni.Kép

Még egyszer MIndenkiinek csók!

Erika
erika76

Nóri, Gabi! Nehezen birom a fekvést, sokat fáj a hátam, de muszáj elviselni. Amugy lehet nem jol fogalmaztam. Ha 1 ágyasban szobában lennék, akkor nem lennék mérges ha éjjel a saját gyerekem ébreszt fel. De ha az ágytársamé, akkor azt nemigen tudnám tolerálni, ezért nem akarom a gyerekek ott legyenek. De szerintem is jo hogy lehet választani. Szerintem mindenki nyilván sokkal türelmesebb a sajátjához.

Gabi! férjem 2 hét szabin lesz, amikor hazajövünk, most ugy gondoljuk (itt mondja most is a fülembe) hogy elég ha ö segit, nem kell anyu. Persze ha akkor látjuk nem birjuk csak 2 sarokra lakik, biztos átjönne. De hogy ezen már összevesztem vele, hogy nem kell jöjjön, már csak a büszkeségünk se engedné hogy mégis bevalljuk kell a segitsége. Reméljük megoldjuk mi magunk. A férjemre számithatok nagyon, ez szerencse. Hát hogy mi lesz 2 hét után, én azt reméltem akkor már 3 hete lesz szültem, hogy 1dül is megy. Nem igy tapasztaltad? Kinos lenne anyunak bevallani.

Enikö! Én is azt szeretem ha a vendég max. 15 percig marad Kép De család megérti, nem szoktak soha meglátogani, mindig mi megyünk. Igy akkor jövünk el, amikor akarunk.

Enikö! Lehet hogy megirtam, de lehet hogy csak akartam. 1 hete irt Rita, hogy a baba már 1 kg-ot hizott, és sokat szopik! Rita meg a kezdösulya alatt van már!

Azért én nem gondoltam, hogy akinek nincs teje annak éjjel nem viszik ki a babát! akkor hogyan fog beindulni, ha nem probál belöle szopni? Kiváncsi vagyok ha kérem se adják oda???

Tegnap Grof ideadta a 4 pecsétröl az igazolást. Közben leszidott, hogy +10 nagyon sok, amikor mondtam nem is eszek sokat, kérdezte mennyit iszok. Mondtam min. 3 l vizet, azt hittem kevesli, de kiakadt, hogy csak max. 1,5 l lehetne. Pedig nem is vizesedek. De szerintem ezt tudnom kellett volna hogy terheseknél nem ürül ki ugy, én nem lehet többet inni. Ezt eddig senki se mondta. Tényleg olyan sok a 10 kg?? Kismamák hol tartotok?

Azt hogy mit kell majd kifözni és hogyan, mennyi ideig azt majd elmondja a gyerekorvos amikor kijön? mert nekem erröl fogalmam sincs.

Gabi! mikor mész UH? Én 18-án ha akkor rendel.

Karmen 31+1

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Karmen: Sztem a 10 kiló egyáltalán nem sok. És a kevesebb folyadék bevitelről én se hallottam. Sztem, mint mindent, ezt is minden orvos másként gondolja....Kép
Ha én teljesen egyedül meg tudtam bírkózni a feladattal (újszülött, főzés, mosás, takarítás,bevásárlás és elmentem szavazni is, mert pont akkor voltak a választásokKép...stb), akkor Ti ketten a házias férjeddel, egészen biztosan pikk-pakk belejöttök! Nyugi!!!!KépKép

Más,kérdeznék valamit: Nekem meg kellett "szoknom" a gyereksírást. Én Bogi születésekor láttam életemben először újszülöttet, eleinte iszonyatosan zavart a sírása.Kép Egyszerűen felidegesített és bepánikoltam, hogy vajon miért sír. Mivel én mindent lejegyeztem, emlékszem, hogy napra pontosan a 8. napon szoktam meg a sírását. Utána már szinte nem is hallottam...persze hallottam, csak nem úgy. Értitek mire gondolok? Az elején valami borzalmas idegesség lett úrrá rajtam amikor elkezdett sírni, és mivel egész nap ordított teljesen ki voltam már..... És egyik napról a másikra, valahogy természetessé vált a sírása, vagy én nem is tudom, hogyan fogalmazzak...Ezzel más is így volt, vagy csak én?? Na szóval, attól a naptól (aludni ugyanúgy nem tudtam), de valahogy megnyugodtam. Lehet,hogy ez hülyeség, de nálam komolyan így volt. Anyunak el is meséltem, azt mondta nála is így volt mikor tesóm megszületett és amikor én születtem rá 4 évre, újból meg kelett "szoknia" a gyereksírást. Nálatok volt ilyen, vagy már nem emlékeztek???

Erika: Dejó,hogy jelentkeztél Kép és mit mondtak, miért sír Dani még mindig ilyen sokat??? A sütőtök az nyami-nyami Kép

BAnita: Igen a Sasban vettem Szegeden.Itthon nem is lehet homeopátiás készítményeket kapni!
Én akartam venni egy mikulás csokit Boginak, de pont anyuék beszéltek le, hogy minek egyrészt nem szoktunk csokit adni neki, másrészt úgy sem értené miért kapja...és esetleg majd az ebédjét is a cipőjébe akarná rakni.....Kép
Túró Rudin kívül nem szoktunk édességet adni neki, csak akkor eszik édeset, ha pl vendég van és ki van téve az asztalra egy tálkába a süti,édesség,csoki és ő kiszolgálja magátKép. Jobban szeretném, ha inkább gyümizne! A gyümiket imádja!! Kép
Szal majd karácsonykor kap sok szép ajándékot, de akkor se csokit Kép.

Ti mit vesztek karácsonyra a szülőknek, gyerekeknek, tesóknak...??????

Zsófi, hol vagy elveszve?

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok

Nina ne haragudj, figyelmetlen voltam, szóval boldog szülinapot a nagylánynak. Kép

Gabómamó köszi a tippet a Micimackós szoptatós melltartóval, én hoztam el az utolsó 85-öst Kép. 100 % pamut és csak 1150 Ft volt.

Karmen, nekem Tilda mondta a kórházban, (ő az egyik vezető csecsemős nővér vagy védőnő a II-ben), hogy éjjel csak a beindult tejű anyukáknak adják oda a babát, de hátha lehet velük egyezkedni... Ne aggódj a 10 kg miatt, a terhesgondozós dokiknak ez a vesszőparipájuk Kép, úgyse muszáj menned már Grófhoz a 4. pecsét után. Bácskai tuti kiakadna az én +13 kg-on, de erről nem tud, mert már régóta megvan a 4 pecsétem és azóta nem járok hozzá... Kép

Ágci, köszi a címet, majd ránézek, és köszi a Haluska infót, ő közel lenne hozzánk. Ismerősöd amúgy a szoptatáson kívül elégedett vele szakmailag? Ha esetleg találkozol velük megkérdeznéd, előre is köszi.
Lesz Gabónak szülinapi bulija?

Katicabogár, jó hogy írtál. Felfogadtam a dokinkat, ezért most már magánrendelésre járok hozzá, mert akkor vállal szülést. Petráról mit tudsz, ugye egy házban laktok?

Gigi 33+4
gigi1

Sziasztok,
Gigi,
megkérdem a barátnőmet. Buli majd jövő hét végén lesz.

Karmen,
a Gróf engem is ezzel szekírozott állandóan. A Siko sohase foglalkozott vele. Jobb volt minden vérképem, mint azelőtt bármikor, pedig sokáig versenyszerűen sportoltam, az volt a lényeg. A kilók meg lemennek. A 3 liter szvsz kicsit sok, de a másfél meg kevés. Ne foglalkozz vele. Inkább lett volna néhány kedves szava, vagy legalább 1x köszönhetett volna mosolyogva. Szomorú.Kép

Gabi3,
tuti van. Legjobb, ha elsétáltok. Ott a pelenkás, kozmetikumos polcnál szokott lenni. De ebbe a Brendonban olyan suttyók vannak. Nem is tudom, miből él meg a bolt. Az összes eladó...Kép
Én egyébként nem vagyok ilyen nagy igényű, de nem is tudom, hogy van-e egyáltalán normális babaolt Szegeden, ahova szívesen megy be az ember, mert szívesen látják... Szerintetek? Néha (gyakran) úgy érzem, hogy nem is kellett volna betennem a lábam, ahogy tudnak az emberrel "kommunikálni". Pedig, úgy gondolná az ember lánya, ha már bababolt, meg gyerekkel érkezem...

Erika,
fel a fejjel, most majd lesz néhány hónap nyugisabb időszak. És miket csinál Dani? Írok mélt, majd olvasd el.

Kellemes hétvégét:
Ágci
Kép

Kép
Ágci

Sziasztok!

Meg volt a Mikulás-napi röhögésem. Egész délután nevettem, a Flórán. Először is kibonottuk a Mikulás csomagot, amit Anyukám hagyott az ajtó kilicsen. Volt benne egy plüss hóember. A hóembernek a hasán nagy gombok vannak. A Flóra azt mondta rá, hogy cici. Aztán a következő az volt, hogy bekakilt, de írtó büdit csinált. Kérdeztem tőle, hogy: Flóra te vagy ilyen büdös? Erre ő határozottan és kissé megsértődve, hogy kérdezhetek ilyet, azt válaszolta: Nem.

Karmen: Szerintem a 10 kiló plusz nem sok. A folyadékbevitelről meg csak annyi, hogy ha vizesednél,akkor sem szabadna drasztikusan csökkentened a vízivást, mert akkor a szervezeted még több vizet raktározna el, védekezésképpen.
Ismerem az anyukád tipust, az enyém is ilyen és kb. ilyen a kapcsolatunk is és ő, mégközelebb, a másik lépcsőházban lakik. Anyukám nem volt itt nálunk, csak anyósom, de azt is elég volt kibírni, pedig áldott jó természet. Csak folyton azt kérdezte, hogy miért sír a Flóra. Pedig nem volt sírós. Anyukám főzött ránk vagy 2-3 hóanpig. Délben, vagy előző nap áthozta a kaját én meg csak megettem. Tök kényelmes volt.
Nem tudom, hogy 3 hét elég lesz-e a regenerálódásra, egy hasi műtét után. Nem akarlak elriasztani. Biztos nem lesz egyszerű. Nekem csak fejnem kellett az elején meg pihenni.
A gyermekorvostól ne várj ilyen jellegű tanácsot, mert nem fogja elmondani, esetleg ha olyan védőnőt fogsz ki, aki lelkes és szívesen elmondja. Érdemes lenne még a baba megszületése előtt információt gyüjtened babaápolásról és gondozásról. Akkor már nem lesz rá sem erőd, sem időd. De ha minket kérdezel biztos bárki szívesen válaszol majd. Szerintem kérjél karácsonyra egy babagondozással kapcsolatos könyvet. Kép A www.nandu.hu(ha jól tudom, Noll Andrea honlapja) szerintem van könyvajánló, ami biztosan sok jó dolgot tartalmaz.
Te is a 18-át szemelted ki, mert én is. Biztos rendel, akkor is. Akkor a szokott időben ott találkozunk. Kép

Enikő: Azért egy császár után nem biztos, hogy olyan könnyen megy bármilyen egyedüli tevékenység!

Gigi: Én is úgy gonololtam, hogy jobb ha elszalasztjuk a mai találkát. Elég ramaty idő volt. Ahhoz képest 3-ra értünk haza.

Erika: De jó, hogy újra jelentkeztél!

Gabi3
inecsg

Ágci: Kinéztem két kencét is sz Avent-től. Az egyik hidratáló olajspray, könnyen beszívódik, nem zsíros, mélyen hat. A másik egy bimbóvédő nyugtató krém, biztos jó hasznát fogom venni, majd a szoptatás megkezdésekor. Ez utóbbinak igen borsos ára van, de jó alapanyagokból van és nem kell szopi előtt lemosni, mint a Bepantent vagy a hozzá hasonlókat.
A Brendonba be akartam nézni,mert nem hiszem, hogy nincsen náluk. A honlapon találtam lelőhelyeket, van két gyógyszertárban is és a Faktumban is árulnak.
A Faktumba szeretek járni, ott kedvesek, a múltkor az egyik eladó fújt a Flórának egy lufit. A fiatal csajszi még ért is a dolgokhoz, persze nem kell neki mindent elhinni.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Gabi3: De hát nem lesz egyedül! Ott lesz a férje! És azért anyósod/anyukád se volt reggeltől estig veled. Egyébként a császórról tényleg nem tudok mit mondani Hál Istennek! 2 császárossal feküdtem egy szobában a gyermekágyon, de az 5. napra már mindent tudtak csinálni gond nélkül. Főleg az egyik (ő 42 éves volt és vékony testalkatú, ő nagyon könnyen viselte, a másik 27 éves és duci ő nehezebben viselte, de lehet,hogy ez nem kor és súlyfüggő!)
De tuti, hogy császár lesz??? Egy ismerősnek is azt mondták, hogy egészen biztosan császárral fog szülni, mert ő nyitott gerinccel és egyéb gerinc-medence problémákkal született, erre hüvelyi úton pikk-pakk megszülte a 3650 grammos babát! Úgyhogy sose lehet tudni!
Egyébként pedig egy "tokától-bokáig" gátseb is tud ám fájni piszkosul...

ceniko
Szeged

Gabi,

szerintem is van a Brenonban Avent kozmetikum legalabbis es regen lattam. Szerintem cicikremet ne vegyel. A Bepanthent kulonben nem kell lemosni. Nekem Simci a klinikan szetragta a cicimet es en is el kezdtem kenegetni. Mindig beporkosodott a sebb, majd Simci felaztatta szopival, bar mar akkor nem ragott. Ekkor olvastam, hogy nem jok ezek a kremek , mertpont azt csinaljak, amit irtam.Nem kentem semmivel es par nap alatt elmult.

Karmen,

szerintem is jol jon segitseg. Persze a ferj is jo, de o a babazasban segit. 1 anyuka, v. 1 anyos, az mos, foz, takarit, vasal, stb. Elarulom, nekem anyukam szinte mindennap itt van, sokat segit.

Katicabogar,

a Forras szalloban rendel Molnar G. Bela. Sokan vannak nala altalaban, csuszas mindig van a rendeloben. En majusban voltam nala utoljara es 5 ezer volt a tarifa, de ez mar gondolom tobb, mert kb. osszel szokott emelni. Nincs uh-ja, ha uh- akar nezni, akkor masnap a klinikan nez meg. Nagyon szeretm, rendkivul korrekt, kiegyensulyozott ember, nem nez hulyenek es mindent turelmesen elmagyaraz. Barmikor lehet, a mobiltelefonjan hivni. Ha kell elkuldom a szamat. te szeretnel hozza menni?

Jazmin nemtom labadozik-e? Egy 2 eves gyerkenek nem nagyon lehet mondani a mutet utan, hogy pihenjel. Igaz a mutet elott mar 2 honapja nem aludt nappal es az ejszakai alvassal is gond volt. A mutet ota alszik nappal, sot tobbx mondja nappal is , hogy menjunk pihenni, mert persze en is kellek hozza. Augy minden uolyan , mint volt, nem laccik rajta, hogy megmutottek.

g.
gabomamo

Karmen!
El ne hidd ezt az ivás dolgot! Igyál nyugodtan! És ha vizesednél, akkor is minél többet kell inni, mert az segít is. Ez egy nagyon elavult nézet.

Erika!
A sírás miatt jártok kivizsgálásra?

Ildianyu
ildianyu

Képzeljétek, mit hozott nekem a Mikulás (többek között); egy csomag Tennás cérnabugyit! Így persze egyből rájöttem, hogy az egyik tapasztalt anyuka volt a szintről.

Enikő!
Érdekes, ez, amit a gyereksírásról írsz. Én meg egyelőre imun vagyok rá, mert itt a szinten évek óta mindig van 3-4, sőt volt, hogy 9! gyerek is. Így, ha sírást hallok, akkor csak nyugtázom, hogy ok sír egy baba, nem az enyém, és a szülei majd kezdenek vele valamit. Velünk szemben lakott egy 3 gyerekes család (2-es ikrek + mégegy), és volt, hogy rajtam, és a férjemen kivül, az egész szint felébredt, úgy sírtak. Azért mindenki nyugtat, hogy a sajátomra, majd felébredek! Kép

Kilók: a Vera csodamérlegjén kb. 5kg-t híztam, patikai mérlegen, ahol viszont jó sok ruhában méretszkedem kb. 8 kg-t. A pocakomon és a mellemen kivül nincs rajtam sehol többlet, így nem foglalkozom vele.

Érdekes ez a Gróf! Én nagyon-nagyon régen jártam hozzá SZTK-s rendelésre és tök normális volt, az egyik lány meg magánban járt hozzá a szintről, nála szült, és nagyon dicsérte.

Vízivás; pro és kontra hallottam már egy csomó érvet. Én személy szerint annyit iszom, amennyit éppen kivánok, egy pohárral se többet se kevesebbet. Én úgy gondolom, hogy ha hallgatunk a szervezetünkre az pontosan tudja, hogy nekünk miből mennyi kell, hiszen a tankönyvekben az ideális, és az átlagos adatok szerepelnek, nem pedig az egyénre szabottak.

Gigi!
Én hétfőn tervezek átsétálni a Micimackóba, ha hagytál még cicitartót! Kép Szóval nem tudod véletlenül, hogy 90 - 95 esetleg 100-as méretben van-e még?

Karmen! Én is úgy tervezem, hogy csak a férjem fog segíteni a gyerekágyas időszakban (mos, főz, takarít, és mindent tud, hogy hol tartjuk, még egy külső segítség csak jól kifárasztana, mire elmondanám neki, hogy mit, hol, hogy) meg persze a szinten lakó barátnőim/barátaim.

A csecsemőorvosos véleményeket köszönöm! Teljesen igazatok van, a Miniklinik lesz a nyerő, meg Gabi homeopátiás dokinénije.

Álmomban megint szoptattam, és annyi tejem volt, hogy 2 2 decis üveg csak úgy telelett abból a mellemből, amit éppen nem szopizott a baba. A fentebb említett tapasztalt anyuka mesélte, hogy neki annyi teje volt, hogy pl. zuhanyzáskor csak úgy folyt a melléből a tej, biztos ennek hatására álmodtam.
Tényleg, Ágci, ha tanácsra lesz szükségem, ugye kereshetlek emailban? Én nagyon eltökéltem, hogy szoptatni akarok. Remélem minden jól megy, és sikerülni fog!

Nóri (33+2)
norcee

Lányok! akkor elmondom, hogy neheztelek anyura, mert mióta kijöttem a korházbol talán 2x segitett a házimunkában. Ok, fözni néha szokott, megkérdi mit hozzon, de takaritás, mosás, stb. mindent a férjem csinál. Ezért is gondoltuk ha most 1dül birja, akkor ezekkel szülés után megbirkozik. Amugy igenis rosszul esik, hogy tudja a férjem estig dolgozik, utána a kutyussal sétálgat, (többször is le kell este vinni, napközben kibirja velem) utána jön a házimunka is. SZoval le a kalappal a férjem elött, régen nem volt valami házias, de a muszáj...
Lehet hogy anyu segitene, de nem fogom én kérni, hogy lenne-e kedve a háztartásban kicsit segiteni, tudja mi a helyzet itthon.

köszi a tanácsokat, majd beszerzek akkor valami könyvet. Tényleg fogalmam sincs mit kell majd tenni egy gyerekkel, megvallom ti nem tudom hogy voltatok vele, én kicsit néha félek, hogy fogalmam se lesz, mikor mit kell csinálni.

Ágci! Én is egyetértek Norival, ha kellene segitség irhatok?

Viz. Én azért ittam min. 3 litert mert folyton szomjas voltam, állandoan kiszáradt a torkom. Most visszafogtam magam, nem szenvedek, mert bemagyaráztam magamnak nem lehet többet inni.
De ha nagyon kivánom mert van olyan, akkor bizony lehajtom, de tényleg kevesebbet iszok most igy.
Amugy nem értem és ö se magyarázta el, hogy miért baj ha 1x nem is vizesedek?

Floci nagyon aranyos lehetett, én igy is jot nevettem rajta, hát még ha láttam volna!!

Hallottátok, hogy kötelezö a 32. hét környékén is ujra megnézetni a vércsoportot, nem csak az RH neg.-nak. Igy mondta a védönö, én megkaptam a beutalot de nem megyek el. Ha a korház akarja, akkor megnézik ott megint, bent ugyis sürün van vérvétel. De kiakadtam, ugysem változhat, minek kellene megint elmenni erre?? Persze nem mondtam a Grofnak de kuka a beutaloja. Tobbet meg ugysem megyek már hozzá.

Most irta egy barátnö, hogy amig nem indult be a tej, nem szabad csak pár percig a mellre tenni a babát? Mert neki teljesen besebesedett, és utolag mondták ott. Nem igaz az, hogy mindkét mellen mindig kell legyen 20 percet, akkor is ha nem jön a tej? mert én eddig igy értettem. Ezért is akarom este is hozzák csak ki ha még nem is indult be.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen most sietes, de en amikor csak tudtam 20-20 percre cicire raktam simcit amikor mexuletett rogton. ilyenkor jon az az ertekes elotej, amibol par csepp is eleg. Nekem kiragta Simci, de nem erdekelt, mert nekem is az volt a legfontosabb, hogy szoptatni tudja. Most 10 honapos es napi 8-9 szopi van.

Na sietek mert furdi, szopi, stb.
gabomamo

Sziasztok!

Danika itt 3 és fél hónapos volt.
Azóta sajna nem készült kép.

Pussz!

Erika
Kép
erika76

Kép
erika76

Nóri: Ha így állsz a szoptatáshoz, akkor biztos lesz tejed. Nem kell sok csak amennyi a babádnak elegendő.

Karmen: Szerintem ne korlátozd a vízivást, igyál annyit amennyit a szervezeted megkíván. A sok víztől nem lesz semmi bajod.

Erika: Nagyon aranyos Danó! Mihamarabb kérünk friss képeket!

Ma nézegettünk mózeskosárnak valót a kistesónak. A Brendonban voltunk csak. A kosár 8 ezer, a vázra szerelhető 22 ezer. Azt hiszem ennyit nem áldozunk egy-két hónapos használatra. Majd valahonnan kerítünk. Volt Aventes kozetetikum, de baromi drága, 3700 volt egy deci. Azt hiszem megnézem néhány nagyobb gyógyszertárban. Tényleg rendelni kell, nem tartanak készletet.

Jó éjt! Gabi3
inecsg

Gabi!
Azon morfondírozom rengeteg ráérő időmben, hogy ha jól tudom, akkor a Sári a kórházban dolgozik, de ugye bejáratos a klinikára is, így lehet nála a klinkán is szülni. Mi van, akkor ha éppen a kórházban dolgozik, amikor a klinikán szülne egy "terhese", akkor ha vele akar szülni a kismama, akkor a kórházba kell, hogy menjen?

Most lehet, hogy valamit nagyon rosszul gondolok, de felmerült bennem ez a kérdés.
Jövőhéten mindenképpen megkerssük Zolival a Juhász Csillát.

Tettem fel végre a profilomba egy pocakos képet, amin látható, hogy milyen iszonyat meleg van a koliban, meg, hogy mennyit nőt a hajam a terhesség alatt, mert pont mielőtt teherbe estem lett festve, azóta meg persze nem.

Nóri
norcee

Sziasztok!!!

Bence már próbál mászni, meg felülni. Pontosan ugyanolyan ütemben fejlődik, mint Anna. Négykézláb előre-hátra billeg, időnként orrabukik, olyankor nagy a sírás-rívásKép
Meg már próbálja a popsiját oldalra kitolni, de ált. hátrabillen és koppan a buksi=sírásKép

Gabó, anno a klinikán nekem is berepedt a mellbimbóm, és sokáig ne mgyógyult emlékeztek???
Aztán vki mondta, hogy ha bekenem, utána hagyjam szabadon. Vettem egy olyan tejgyüjtő kagylót, és minden szopi után bekentem Garmastannal, így két nap alatt begyógyult, hogy nem érintkezett a tejjel+ a ruhával.

Erika, írok neked mailt!!!

Lányok új e-mail címem van, persze a régi is él, csak azért írom, hogy ne lepődjetek meg, ha arról írok levelet!

schusy@napnet.hu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

SZijasztok!

GAbi3! Megnéztem a házmakettot, nagyon teccik, tényleg szuper lesz a ház, de készülj fel, hogy lehet, hogy még 10-szer átalakitjátok, mire kialakul a végleges formája. A mi házunk elsö formájára már nem is emléxem, annyiszor átalakitottuk már. Nektek már megvan a végleges terv, esetleg már be is adtátok?

Edelweiss! Nem akarom elhinni, hogy Gergö 9 hónapos! Hihetetlen!

Enikö! Én már hallottam pár Hangáról, de az tény, hogy nem nagyon gyakori.
Azért örülök, hogy tetszikKépKép Mi sem bántuk meg ezt a választást!

GAbomano! Nem is tudtam, hogy a Korzo mozi helyén mi van. Ha arra járunk, benézek, köszi!

Katicabogár! Szerintem felesleges lenne kifözni a baba tányérját, söt szerintem még külön sem kell tárolni meg ilyenek, mert ugyis ahogy a kezével megfogja a játékokat, aztán beveszi a szájába a kezét vagy a játékot, annyi baktériumot bejuttat a szervezetébe, hogy kár a tányérral már külön veszödni. Szerintem a tányérral(és azon keresztül a gyümivel) juttat be legkevesebbet.

A Mikulással én nagyon rosszul jártam, mert már szerintem csokimérgezésem van, 1 kg szaloncukor már rég lecsúszott, most meg jönnek sorra a csokitélapók, annyi csoki van itthon, persze nem hagyhatom megromlani öket, nem? Mérleget messze kerülöm már hetek óta.

Erika! Nagyon kis aranyos Dani a képeken, kis mosolygósKép

Lara
lara

Nóri: Hát ez a Sári és a kórház-klinika dolog sajna így van. De én ragaszkodom a klinikához és a Csillához. Sőt akkor is így van ha éppen az egyik helyen ügyel és a másikon szülsz. Kép
Ennyire meleg van a koleszban. Én ugyanúgy festetem a hajam, mióta kismama vagyok, mint azelőtt. Flórának sem lett tőle semmi baja. Meg ezek a mai festékek nem olyankok mint régen.

Lara: Ez tuti a végleges terv. Az építkezés megkezdésének egyik alap feltétele, hogy jogerős éptési engedélyünk legyen. Előtte el sem kezdhetnénk építeni. Ha meg már meg van az alap onnan már nem lehet átrajzolni a házat. Illetve lehet, csak az plusz költség és a vállalkozónak is az agyára mennénk. Plusz újabb engedélyt kellene kérni. Addig változott sokat az alaprajz, míg eljutott a végleges tervig az építész keze alatt, ami teljesen természetes.
A Zenzero nem a Korzó mozi helyett van, hanem MELLETT.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Na vége a mai napnak. Már 2 napja itt a festő és nagyfestünk kint az üzlethelyiségben, nagyon fáradt vagyok! De Bogi élvezi a nyüzsgést és egész nap kint játszott az udvaron, ragyogó idő volt Kép

Gabi3: Engem is eltiltott az orvosm a hajfestéstől a terhesség alatt! Lehet, hogy nincs semmi alapja, de jobb félni, mint megijedni!

Nóri: nagyon jó ez a kép Rólatok Kép És milyen szép pocakod van. Itt úgy mondják az "okosok", hogy ha barnás csík jelenik meg a pocakodon a köldöktől lefelé akkor kisfiú lesz Kép Nekem nem lett barnás csík (csak terhességi csík) és kislányom lettKépKép Lehet,hogy ez is csak egy mende-monda de épp kíváncsi vagyok milyen nemű lesz a babátok Kép

Zsófi: Akkor holnap hívlak.Kép

Erika: Hogy mekkora a kisfiad!! Kép Nagyon nagy már!! Boginak is van egy ilyen hordozó-etetőszékes vigyorgós, iszonyat maszatos képe Kép
Mit mondtak az orvosk miért sír annyit még mindig???

Ágci, megnéztem a honlapodat, még a jómultkor és ott láttam, hogy Avonozol Kép Majd kérdeznék ezzel kapcsolatban Tőled! De majd csak 1 hét múlva kb!

Mindenkinek szép estét, megyek szunyálni!
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok,
Lányok, természetesen bármiben segítek, ha tudok.
Ha van időtök, olvasgassátok a www.lll.hu oldalait, már most is igen hasznos infokat lehet szerezni. Küldök egy jó kis összeállítást is.

Enikő,
jó akkor 1 hét múlva.Kép de most is kérdezheted.Kép
Ágci

Kép

Kép
Ágci

SZiasztok! Erika szép a manó nagyonKép)
Shusy! BEnce hihetetlen ügyes kölyök! Kép)
Nóri! Igazán szép kismama vagy! De ne higgy a mendemondának;), a nővéremnek 2gyönyörű lánya, és hatalmas barna csíkja voltKép

TÖbbi pocakos lányok, Ti is képeket lécci!

Szisztok!

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Ildianyu,Enikő:Amikor említettem a dokinknak,hogy Danika még mindig rengeteget sír,(láthatólag ok nélkül)Úgy értem nem úgy tűnik mimtha fájna valami neki,akkor mondta,hogy jó lenne ha elvinnénk egy gor vizsgálatra meg vese uh.-ra.
gasztroenterológusnál is jártunk,mert a kakival is voltak gondok...

Ildianyu nálatok,hogy megy az esti lefekvés,alvás?
Dani köztünk alszik mert még egy csomószor szopik,de rengetegszer fent van.Janka külön ágyban alszik?Ő kel még éjjel?
S Katica,Zsófi nálatok mi ilyen téren a helyzet?

Ágci:Írtam vissza,de ahogy néztem nem kaptad meg.Ugye?
Nina:Neked is írtam.

Gabi3:Nekünk van egy olyan mózeskosarunk ami a babakocsihoz tartozott le lehetett róla venni,nem tudom megfelelne e nektek?Vagy ilyesmi nem jó?
NEm tudom milyeneket árulnak mostanában.
Szívesen kölcsönadom ameddig csak kell.

Erika
erika76

Lányok! Most javasolta valaki, de én ugye nemigen tudok mászkálni, ezért kérdezem töletek, hol lehetne venni Avent mikros sterilizálot? Semmi kedvem minden nap több liter vizet forralgatni, ezt meg nagyon dicsérték nekem.

Gabi! Nekem is nagyon tetszik a haz, kar hogy alaprajzot nem tettetek fel. Megvan mar, hogy ki lesz a kivitelezo? Ha érdekel, csüt. 21:45-kor lesz a BpTv-n valami müsör, ahol könnyüszerkezetes ház is lesz. Egy cégtöl kaptam a hirlevélben, öket is bemutatják.
Én megnézem, lehet nem ér semmit, de hátha mondanak/mutatnak valami érdekeset is.

Ágci! jo ez az oldal, köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

mire kell neked a sterilizalo? Szerintem nincs ra szukseg. A cumisuveget szoktak sterilizalni, kb. 6 honapso korig. De ha szoptatni szandekozol, akkor szerintem felesleges. Kulonben mega Tescoban is van, a Brendonban is. En meg azt hallotam, hogy igazabol a forralas ill. a gozzel valo sterilizalas az igazi. A mikros szerintem nem eleg hatasos, bar biztos keveset kell vele vacakolni. De szerintem a mikroban csak a mikrozhato dolgokat es az uvegeket lehet csak sterilizalni.

lanyok, akik forro vizzel akartok sterilizalni. A vizbe feltetlenul rajókjatok 1 kis kanal citromsavat ( gyogyszertar), mert akkor nem vizkovesednek be a dolgok, anelkul pedig mar az elso forralasnal.

Erika,

engem mar nem is kerdezel? Simci mindig a kisagyaban alszik jazminnal 1 szobaban. Este csak a szpopi utan lerakom es kesz. De megnyugtatlak Jazminnal is igy volt regen, de Jazminnal most ott ul apuci, mig el nem alszik. Ha siros lenne es rossz alvo en is magam melle vennem. Neha Jazmin es Simon is velunk alszik, ha rossz napjuk van.
Mi az a gor? Mit mondott a gasztros? Kinel voltatok? Nekunk is el kellene menni Jazminnal, mert meg mindig gondjaink vannak nekunk is a kakival (2 eve).

g.
gabomamo

Jó nyüzsis hétvégénk volt.
Péntek reggel elmentünk egy bölcsibe, ugyanis ott dolgozik a párom keresztanyukája, és így elmehettünk télapózni a babákhoz. Hát, le a kalappal a lányom előtt. Nagyon élvezte a dolgot, a babákat, játékokat. Remélem, amikor majd bölcsis lesz sem lesz gond a beszoktatással, mert most kb. 2 perc múlva már nem törődött velünk.
Utána mentünk klubbozni, így jól kifáradva értünk haza 1 körül.
Szombaton délután a Hídvégi étteremben voltunk, a sogornőmék tartották az eljegyzésüket, Lottival együtt voltunk 19-en. Jó volt, fini volt a kajcsi is, Lotti is evett becsületesen.
Tegnap a szüleimnél voltunk.

Mára megint betaknyosodott Lottus, de nem komoly. Délben 3 órát aludt, ez szerintem jót tett neki.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Angi: Nekem is vannak pocis képeim majd teszek fel!

Karmen: Már készül a házunk! Természetesen meg van a kivitelezőnk! Kép Az alaprajzot elő kell bányászni, mert az a másik vincseszteren van és azt soha nem szoktam bekapcsolni.
Az Avent-es mikrós sterilizáló tök felesleges. Flórának citromsavas lötyiben (ettől nem rakódik le a vízkő)főztem ki a cumisüvegeit.

Erika: Nagyon hálás lennék Neked ha kölcsön adod. Mert egy helyen sem találtam árban és minőségben olyat, amit szerettem volna. Csak addig kellene míg itt lakunk, az egy-két hónap. Ha már elköltözünk úgy is lesz külön hálónk, ahová elfér a kiságyikó is. Nagyon-nagyon köszönöm, hogy kölcsönadod! Kép De örülök, hogy ide tudod adni! Már azon morfondíroztam, hogy kitől lehetne kölcsön kérni. Kép

Melinda: A Hídvégi étterem az Égő Arany helyén van ugye? Van etetőszékük a kisebbeknek?

Holnap megyek cukorterhelésre. Már elkészítettem a lötyit, tettem bele jócskán citromot. Anyukám jön segíteni, ha sokan lennének, már pedig lesznek.

A Corában van szivecskés pontgyüjtő akció a Pampers-szel. Nekem van egy fölös szivem. Ha kell valakinek odaadom, blokk is van mellé.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Gabi3!
De jó!Kép Mi gyűjtjük a szivecskéket! Ide tudnád adni? Nagyon hálás lennék érte! Akkor már csak 1 csomag pelust veszünk, és megvan Balunak a rendőrautó!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Anita: Szívesen odaadom,nekünk már megvan! Kép Mikor tudom odaadni? Szerdán megyünk be a városba délelőtt!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Enikő: engem is nagyon zavar, ha sír a lányom, még most is. Anyukám, ha itt van, mindig mosolyog, hogy szabályosan rosszul vagyok, ha sír.

Gigi: Ügyes vagy, hogy elrendezted a doki-dolgot. Ez jó, csak akkor megy szüléshez, ha a magánrendelőjébe jársz? Jó a magánrendelője? Remélem, meg leszel vele elégedve? Ha nem tartod indiszkréciónak: mennyit fizetsz neki alkalmanként? És a szülésre mondott összeget?
Nem tudom, mennyire fontos, de a Bácskai nekem az utolsó vizit után adott egy igazolást, hogy elégszer megjelentem a terhesgondozáson, és kifizethető az egyszeri segély. És aztán a kiskönyvet nem is nézte senki, csak ez az igazolás kellett. De ez a 36. héten volt. Neked már most adott ilyet?

Ágci, köszi az emilt!

gabomamo: köszi az infokata dokidról, csak gondolkozom rajta, valaki nagyon dícsérte. Meg azt hallottam, Geréb Ágival jóban van/volt.
Jázmin lábadozását úgy gondoltam, hogy elesettebb, fáradékonyabb-e, mint egyébként. Örülök, hogy jól van.

Erika: Dani a második képen nagyon hasonlít rád! Múltkor, amikor találkoztunk, fel sem tűnt.
Nálunk Kincső ágya a miénk mellett van. Leszereltük az egyik oldalon a rácsot, és pont olyan magasan van a matraca, mint a miénk, így olyan, mintha a mi ágyunk meghosszabbítása lenne. Ez így nekem nagyon jó, mert ha felébredek, rögtön látom, hogy minden ok. Közénk nem tudnám fektetni, mert a férjemnek az a fóbiája, hogy ráfeküdne. Éjjel 1-szer, 2-szer, vagy 3-szor szokott felébredni. Általában átjövök a másik szobába szoptarni, mert fekve nem vagyunk olyan ügyesek, meg úgy vettem észre, hogy bántja a gyomrát, ha nem büfizik. Így amíg visszamegyünk az ágyhoz, megvan a büfi is.
Mostanában az okoz gondot, hogy este nagyon nehezen alszik el. Függetlenül attól, hogy napközben mikor és mennyit aludt, 11 előtt nem alszik el, de előfordult már, hogy éjfélig virrasztott. Hiába hagyjuk a majdnem sötét szobában egyedül, csak sír. Ki kell várni, amíg elálmosodik, akkor kicsit sétálgatni vele.

Karmen: Nem tudom, a Kórházban hogy van, a Klinikán dolgozik egy védőnő, aki csoportokba gyűjti az elsőgyerekes anyukákat, és elmondja az alapvető babagondozási dolgokat, bemutat egy fürdetést (igazi újszülöttet fürdet), sőt, ha nincsenek túl sokan, akkor mindenki megfürdetheti a babáját. Szerintem ez a nő jó fej, én később is megkerestem, ha eszembe jutott valami. Nagyon tetszett, amikor azt mondta, hogy végzés után pontosan azt mondta az anyukáknak, amit a főiskolán tanult. Aztán született három gyereke, és ez kicsit megváltoztatta a nézeteit bizonyos dolgokról.
Sterilizálni szerintem se nagyon kell , mi legalábbis csak a cumiját főzzük ki időnként, bár most már csak leöblítjük. Ha szoptatsz, szerintem felesleges egy ilyesfajta szerkezet.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Katicabogar,

nem csodalom, hogy dicsertek Molnar G-t. Rosszat meg nem hallottam rola. Tobb orvos ismerosom is hozza jar es ez azert jelent vmit. Rendkivul jo szakember.

Nem lehet, hogy Kincso azert alszik el olyan keson, mert mar nagyon faradt? Probald meg hamarabb furdetni, szopi es alvas. Jazminnal is volt olyan, amikor kb. 8-9 honapso volt, hogy mar este 7 elott leraktam aludni, mert faradt volt es el is aludt szepen. Fekve en sem tudok szoptatni.
Jazmin jol van, csak sajna csutortokon megint megyunk kontrollra. Kinso jol van? Irj mar rola bovebben.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Erika!
Janka külön ágyban alszik, simán elalszik este (persze néha vannak kivételek, pl. tegnap este). 8 körül szokott elaludni, és általában 4-5kor kel. Van, hogy kicsit később, de olyan is, hogy sokkal többször.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

gabomamo:Persze,hogy érdekel,hogy nálatok,mi van!KépSőt, mindenkié érdekel,mert már olyan régen nem neteztem,most meg próbálok vissza is olvasgatni.Kép
Örülök nagyon,hogy Jázi jól van!!!
Simci mekkora már?Dani még mindig tokás.Kép
Jelenleg 7400g és 67 centi.

Katica:Egy olyan jó ötletet adtál az ággyal kapcsolatban!Ez a meghosszabított ágy remek!!Kép
Már ma szétszedetem Lacival.Köszi!

Gabi3:Remélem megfelel majd Nektek.Akkor előszedem,mert már olyan régen nem használtuk.
Átjöttök megnézni?Mert ha nem lenne megfelelő akkor egyszerűen itt marad.Kép
Mailban megírom a címem.Mikor lenne jó Nektek?

Puszi!

Erika
erika76

Ildianyu: Akkor Janka nagyon kis ügyi kislány!
Danival még mindig járkálunk.Kép
S még egyszer sem aludt egyhuzamban 2 óránál többet.Kép
S napközben eljátszanak Lilivel?ill.egyedül is játszogat?
Dani még csak most fedezte fel a kezét,akkor egy ideig(nem sokáig)elvan egymaga.

Erika
erika76

Sziasztok!

Erika: nem biztos, hogy simán le lehet szedni a rácsot a kiságyról. Illetve le lehet, csak utána nem fog megállni. Mi csavaroztunk rá egy falapot. Azokat a lyukakat használtuk a csavarozáshoz, ahol a rács alul rögzítve volt, és fúrtunk még egy-egy lyukat mindkét oldalra, kicsit a matrac vonala alatt. Tényleg nagyon bevált. Az én ötletem volt.Kép

gabomamo: Kincső csütörtökön lesz hat hónapos. Szombaton fogom megkínálni egy kis reszelt almával, hogy az apukája is tanuja legyen a nagy eseménynek. Nyugodt baba, de ha valami nem tetszik, akkor iszonyúan tud kiabálni. Egyre többet gőgicsél. Gyönyörűen mosolyog szinte mindenkire. Már nagyon ügyesesn nyúl a játékai után, és egész sokáig eljátszik egyedül is. Kedvence egy leukoplastos tekercs külső hengere, amit átkötöttünk egy piros zsineggel. Olcsó gyerek. A hasáról néha a hátára fordul, ilyenkor ő lepődik meg a legjobban. Hátról hasra még nem sikerült, csak az oldalára. A férjem szerint a mosható pelus akadályozza. Tény, hogy nagyobb a csomag, de szerintem nem vészes.
Az elalvás mostanában napközben sem egyszerű. Eddig, ha láttam rajta, hogy álmos, akkor letettem hason, és ripsz-ropsz elaludt. Most nem. Rugdos a lábával, emelgeti a fejét, és közben sír. Egyre jobban belelovallja magát. A babakocsiban pár perc alatt elalszik, és akár három órát is tud aludni egyhuzamban. Mondtam a férjemnek, hogy este nyolckor is le kell menni vele, két kör a háztömb körül, és bealszik. Ha szerencsénk van, nem ébred fel, mikor felhozzuk. Este egyébként nem is álmos. Az igaz, hogy öt körül szokott aludni kb. egy órát. Azt ne tanácsoljátok, hogy ne altassam el olyankor, mert akkor irtó nyűgös, én meg a plafonon vagyok, hogy semmi se jó, csak nyafog.

Ildianyu: Janka 4-5-kor ébred először, vagy akkor végleg?

No befejezem mert nagyon túltengek.

Kati

Kati
katicabogár

Sziasztok! igen, mindenképpen szoptatni akarok, de a csumit és a mellszivot akarom sterilizálni. Tesom is ezeket fözte ki, de a gáz se olcsobb, mire felforr a viz, meg bugyog benne a cucc, ezért gondoltuk jobb a mikros. Kényelmesebb is.

Gabi! 18-án 17:50-re megyek. Van már idöpontod?
Remélem még nem fektet be az idén. Nyárra készen lesz a ház?

Katica! de jo lenne, ha a korházban is lenne ilyen, mert láttam már sokszor fürdetés meg 6 éve gyakran fürdettem a keresztfiamat, de most kicsit félek ettöl.
Nekem Grof most ideadta az igazolást (31. héten) igaz én kértem, magátol nem adta volna még.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?