Új privát üzeneted érkezett!

a pakolás közepette JuditK miatt néztem be folyamatosan
és most csak rá reagálnék:
:cry: :cry: :cry:
naggyon sajnálom, pedig úúúgy drukkoltam!!!
jaj, szegény kicsi Nimi! Pedig olyan egészségesnek tűnik!! biztos jól bírja majd a kezelést és remélem hamar túl lesztek rajta :( bár a két hónap rengeteg... :( :(
kitartást és rengeteg erőt!! +++++

még Pepikének egy sort:
szegények, megint költözés??? úgy látszik tényleg ez az átok ül rajtatok.... :( :(
Neked is drukkolok ++++

bocs lányok, most csak ennyi...

Kép

Kép
kolyok28

Kacika, nekem van egy sztorim a spirál-feltevéssel kapcsolatban. Talán hasznodra válik, ha elmesélem - nem előre megijedni, jó a vége :wink: ...
Szóval, kb a 3. CTG-men voltam a pocaklakóval, amikor mellettünk a függöny mögött egy nőnek épp próbálta fölrakni a doktornő a spirált (ja, és elfelejtettem mondani, hogy állítólag közvetlen menses után rakják föl). A doktornő irtó türelmes volt, mindent mondott: "most kicsit kellemetlen lesz, de nem vészes" "most lélegezzen egy nagyot" stb. Szóval, nagyon profi volt szerintem, és megnyugtató! Elmondta azt is, hogy ez nem szokott fájni, ne ijedjen meg, csak kicsit kellemetlen érzés.
Na, ehhez képest, a nő alig kapott levegőt, hányingere lett, a doktornő abba is hagyta egy kicsit, hogy hátha megnyugszik, és akkor lehet folytatni a dolgot. De aztán se ment! A doktornő szegény vagy ötször elmondta, hogy 100-ból egy embernek szokott fájni is PICIT, a kellemetlen érzés mellett, de alapjában véve értetlenül állt a nő előtt, hogy ennyire nem szabadna fájnia! De, még mindig rendkívül türelmes és kommunikatív volt - és ennek köszönhető szerintem, hogy kiderült a bajok forrása: a nő nem reggelizett aznap (már kb. fél 11 lehett) és ettől, meg az ismeretlentől való félelemtől vsz teljesen lement a vércukra, azért akart elájulni és volt hányingere - nem a mérhetetlen fájdalomtól...
Szóval, a tanulság, mindenképp reggelizni, nem odamenni éhgyomorra :wink:
Vendég

Linocs, csak nem most van/volt/lesz a szülinapod?

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, pakolsz nagyon? De izgalmas! :lol:
Drukkolok az út miatt, és hogy Máté jól viselje. Hánykor indultok terv szerint?

Linocs, igen két pete. Úgyhogy most erényöv jön, mert nem tarthatnánk meg a babát. Ugyanis 2 császárom volt, ez utóbbit a az első után két és fél évre vállaltuk, és így is teljesen szétnyílt a vásás. Nem sok híjja volt hogy ott maradunk, de a lányom mindenképp belehalt volna ha a burok megreped.

Doki szerint csak ha nagyon indokoltam úgy alakulna az életem jóóó pár év múlva akkor talán vállalható egy utolsó, de akkor is kórházas ellenőrzés mellett.

Rohanok a konyhába, főzés megy közben..
Vendég

Kvaszeva, tényleg nagyon komolyan hangzik így, ahogy leírtad, de a lényeg, hogy biztosan sikerülni fog!
Pepike, Fótról is megy vonat a Nyugatiba, nem? Így a Szt István park neked is ok lenne, nem?
Juditk, megértem, hogy beolvastál a dokinak. Én már csak felvilágosítás céljából is megtettem volna (a düh levezetése mellett), hiszen az idős kor szerintem nem mentség ilyen cselekedetekre. És nem hiszem, hogy igaz, hogy 15 éves korában mindenképp sor kerülne erre a műtétre, ha 3 évesen kimaradt. Ismerek olyan anyukát, akinek mondták, hogy a kamaszfia erre számíthat pár héten belül (kiskorában ő sem huzigálta neki), de ő nem akart belenyugodni és kamillás vízben "fürdette" a "kicsi" fiát, s láss csodát, teljesen felpuhult neki a kérdéses rész, s a doki meg álmélkodva nézte, hogy akkor itt nem is kell műtét. Azóta eltelt pár év, nem tudom pontosan, hogy most van-e ilyen gondjuk, de szerintem említette volna az anyuka, ha lenne... Szóval, talán van remény!
Vendég

Kacika, 2,5 évvel az első baba megszületése után fogant a második? És miért nyílt szét majdnem a metszés helye? Megerőltetés vagy ok nélkül? Engem ez az egész "császár után második (3. 4. :D ) gyerek szülése" téma rendkívül érdekel. Nem mintha most úgy érezném, hogy még egy babát el tudnék látni, de azért néha jó eljátszani a gondolattal. Meg félelmetes is egyben...
Vendég

Most nézem, hogy ott a vonalzód - az első kérdésemre megkaptam a választ!
Vendég

Kölyök: május 28-án volt. Te csak pakolj! Van elég dolgod most... Hogy fogtok beférni az autóba :shock:

Kacika: ez a császár utáni gyermekvállalás engem is érdekel... De mennem kell a dokimhoz úgyis (rákszűrés), megkérdem tőle, mi az a legkorábbi időpont, mikor már jöhet a második...
linocs

JUdit(kmét)!

Sok erőt az elkövetkező 2 hónaphoz. Remélem minél kevesebb macerával megússza Nimi a dolgot, és Levinek is lesz türelme a Te nehézségeidhez. :cry: :cry: :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bea, nemcsak majdnem nyílt szét, hanem rendesen, teljes szélességben. A babát csak a burok tartotta, aki ha a burok megrepedt volna beleszületett volna a hasüregembe, és azzal a lendülettel meg is fulladt volna.
Elvileg 1 évvel egy császár után lehet vállalni a következőt, és többnyire nem is szokott gond lenni. Lehet hogy nekem ilyen gyenge a méhem, vagy az előző doki szarul varrt össze, passz. Senki nem tudja az okát,elvileg nem erőltettem meg magam nagyon, a fiamat nem emelgettem.

Ja, köszi a spirálos sztorit. Nekem a két gyerek közt is volt fent egy. Nem volt egy élmény a felrakása, de nem volt vészes se.
Vendég

JuditK! Sajnálom, hogy gyógyszert kell szegénynek adni, hátha attól rendbe jön, és nem kell további pl műtét.
Kitartást!!!! Mire vége a nyárnak rendbe is jöttök.

Nálunk Petinek hamarabb sikerült a pisit visszatartania, mint a kakit. És a fiam is úgy volt ahogy írtad, hogy akár egész délelőtt visszatartotta. Aztán a fák tövébe elkezdett szeretni pisilni, onnan pedig már csak egy ugrás volt a wc.Éjszakára még mindig kap pelust, ez inkább az én kényelmem miatt, mert olyan rossz lenne ha éjjel vagy 3 szor felkeltene, hogy pisilnie kell, vagy ha bepisil, cserélhetek éjjel, ágyneműt. A matracról nem is beszélve.........
Vendég

na ennyit arról, hogy mennyire követem a horoszpókot vagy hogy mennyire vagyok tisztában hogy mi van most...
na meg az agyam is kihagy, hiszen köszöntöttünk május végén...
bocs Linocs tud be hogy ezer felé áll az agyam...

még szúnyoghálót is szereltem arra az ablakra amit nyitva tervezünk hagyni, hogy ne legyen 200fok a lakásba ha megjövünk :D

Kacika, szegény, nem tudtam, hogy ilyen veszélyes Neked a babavárás... :roll:
8kor illetve a reggeli szopi után indulnánk...
Jim, hajrá szieszta!!!

Mni, itteni kintlét alatt Marci is megtanult vezetni szval mindketten fogunk felváltva vezetni.

Nebula, ez a csintalan Marci ;) nekem is van néha, hogy elalszik lerakom és 2 perc után felébred ...
mostanában viszont maratoni alvásokat rendez... remélem holnap is igy lesz ;)

Linocs, ez a témaelterelés jó ötlet!! :) kicsit irigyellek, hogy Ti úgy álltok hozzá, hogy gyüjjön a másodikharmadik minél hamarabb. Az én uram még várna kicsit, mondjuk megértem, de néha olyan jó lenne nem védekezni... :roll: és még egy poorntynak is örülnék :)

bosszankodom... 50 perce rendeltem lasagnet magamnak, hogy ne kelljen főzni mosogatni.... és még nincs itt, fél órája felébredt Máté... felvettem, de nem mertem elkezdeni zsoptatni mert bármikor itt lehet a kajám.... erre visszaaludt a kezemen, most magamra van kötve, de akkoris... a gyermek lassan 5órája hogy evett.... és én is ÉHES vagyok!!!! és magamra kötött alvó gyerekkel nem tudok pakolni annyit...

csaszi után másodi harmadik: már írtam, hogy tök egyén függő. Nagymamám 6ot szült császárral.... volt hogy kettő között csak másfél év volt... anyukám hármunkat császárral, 15hónapra újra és újra... nekem a doki azt mondta, hogy ne amiatt várjak, hanem a szervezetem igényli a regenerálódást :)

éhesvagyok...

Kép

Kép
kolyok28

megjöttt... de Máté eszik elsőnek... no nem lasagnet :lol: :lol:

Kacika, ha majd az éjszakai pelust is elhagyjátok, szval Peti ágyábais lehet rakni illyen vizátnemeresztő védőlepedőt!

Kép

Kép
kolyok28

te kis éhenkórász, köszi, a nagymamáról nem is tudtam, nem semmi!!!!!!!!!!
Kacika, na, akkor jól elsztorizgatok, ha neked ez már nem újdonság :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bea :)

Kép

Kép
kolyok28

Nagyon köszönöm mkinek a drukkot. Válaszolgatnék egyenként de altatnom kell Levit, Nimit. Majd jövök. Félek.....A nyaralást is nagyon sajnálom Levi miatt. Nimóért meg nagyon nagyon aggódok. A kis drága...hányszor fogják vajon megkatéterezni???Ugyanis a máshogy vett vizelet nem megbízható.

Ezt most kaptam: :) :) Nagy szomorúságomban azért ezen mosolyogtam....

Kedves Péter!

Örömmel értesítelek, hogy szerelmünk gyümölcse, a kis Péter, megszületett.
Sajnos anyatejem nem lévén szoptató-dajkát kellett alkalmaznom.
Ő kubai származású, így a tejétől gyermekünk bőre szinte teljesen fekete
lett.
Erről ugyebár én abszolúte nem tehetek...

A te szerető Anitád

Drága édesanyám!

Az imént vettem kézhez Anita levelét, melyben értesít, hogy kisfiúnk
született.
Mivel nincs elég anyateje dajka segítségére szorul, aki színesbőrű, és a
tejétől
kisunokád bőre is csaknem fekete lett, amiről persze az én drágám egyáltalán
nem tehet.
Remélem te is együtt örülsz velünk

Ölel fiad, Péter

Édes fiam!

A te születésedkor én pontosan ugyanúgy jártam, mint most a te Anitád.
Elapadt a tejem, ezért téged tehéntejjel kellett tápláljalak.
Valószínűleg ettől lettél te ekkora marha...
Amiről persze én egyáltalán nem tehetek.

Csókol Anyád

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mni, köszi a képeket - leesett, hogy ez nem a szülés utáni első találkozó :D :D
Lányok, most hív vki blablabla, egy kiadványról szülőknek, trallala trallala, férfi intimtorna, mérgező mikulásvirág, trallala, dalolászás, még mindig mondja és mondja, mintha itt sem lennék :lol: néha azért kérdez, hogy úgy tűnjön párbeszéd van köztünk, ez marha vicces. Valami szülők kézikönyve c kiadvány. Honnan tudja a telefonszámomat? Fölöttébb érdekes...
Vendég

Judit!!
Nyugi drága! Rendben lesz Nimi, a kellemetlenségeket pedig el fogja felejteni, hálistennek, semmir nem fog emlékezni. Így hamar rendbe jöttök meglásd!!!!! Ha antibiotikum, akkor az és kész! Levi............. Szegéyn annyira nehéz neki is! Minden sok pozitívot küldök!!!

Mni!
Aranyos vagy! Sajnálom, de a balatoni nyaraló be van osztva, és itt van egy hét pont, amikor mehetünk. Eredetileg nem is mentünk volna nyaralni, de a párom idegei is kivannak, muszáj leereszteni egy kicsit!

Kölyök!
Jó pakolászást! És nagyon jó utat!!! És rettenetesen vigyázz magatokra!

Kvaszeva!
Jajjjjj és jajjjjj..... Ez elég komolyan hangzik! Én nem is értem, hogy honnan van benned ennyi erő és mosoly! Remélem minden rendben lesz! Fog tudni majd beszélni????

Nebula!
Minitali rendben, bevesszük Marlát is, ő Gyömrőn tölti a hét egyik felét! De jóóóóó lenne! A Liliom utcán lakunk! És Ti?

Linocs!
Igen, tudom ám én...... Ezért is írtam el, hogy ne mérgezzen belülről!!!!!! Az ellen nem tudok a figyelem eltereléssel védekezni, hogy úgy viselkedik, mintha ő lenne Nóri anyja...... És innen talán-talán érthetőnek is tűnik, hogy miért érzek féltékenységet...... De hogy mondjam meg neki? Megbántom vele a páromat is, azt pedig nagyon nem szeretném, tiszta szívből szeretem. Nem tudom, nem érzem még, hol lesz a jó megoldás...... De majd kialakul, mosz mennek le hátfőtől a Balcsira, aztán meg mi megyünk le 25-én, aztán már cska az augusztust kell valahogy átvészelni, szeptembertől kezdődik neki a suli!
Csak látom a jövőmet is, és nagyon félek, hogy sokat fogunk mi még vitázni..........
Én is szeretnék még egyet, mihamarabb, annál jobb. Kíváncsi elszek, egyáltalán mikor fog megjöni, hogy számolhassak......

Kacika!
Csak okosan akkor a cekcel!!! :) Triplagumit húzzatok! Nekem is spirál volt, hogy őazinte legyek, maga a flehelyezés nem fájt, csak az, mikor elmúlt a fájdalomcsillapító........... Naggggyon sápadt voltam! Azért vérzés közben rakják fel, mert olyankor kicsit nyitott a méhszáj, nem kell erőltetni.

Jim!
Pihenj csak.................. Azt remélem holnapra jobban leszel!
Vendég

Juditk :D
Kristófom most ébredt, de nem szólt volna, csak kuksolt a kiságyban ezerrel. Azzal árulta el magát, hogy tüsszentett egyet... Imádom!
Vendég

Bea, Nem baj :lol: :lol: :lol:

Kölyök , Jó étvágyat mindkettőtöknek :D
Nagymami nem semmi :shock: 6 ot császárral, aztaaa!

JuditK, ezt az emilt már én is megkaptam a sógornőmtől, de újra jót mosolyogtam :lol:

Ez egy ilyen mosolygós nap, bár hulla fáradt vagyok. Nem tudom mitől, mert éjszaka elég jól aludtak a gyerekek, én is aludtam. Lehet hogy a szél, meg a hidegfront, a "lehűlés".
Vendég

Tele van hibával..................

Bocsánat!
Vendég

Monácska, az első gyerekemnél én is kissé féltékeny voltam anyósra. Útáltam ha ahozzáér, ha nyalta-falta. De ez egy idő után elmúlt, most a lányomnál meg már nem zavar.
Hátha nálad is elmúlik. :lol:
Vendég

Monácska, megbocsájtjuk :lol:
Vendég

[quote="kacika"]M írta:kacikaonácska, az első gyerekemnél én is kissé féltékeny voltam anyósra. Útáltam ha ahozzáér, ha nyalta-falta. De ez egy idő után elmúlt, most a lányomnál meg már nem zavar.
Hátha nálad is elmúlik. :lol:

Ámen!
Úgy legyen, nekem is könnyebb lenne, mert borzasztóan mérgez ez az érzés. Annyira beteg lelkűnek érzem magam, hogy ilyen vagyok, elmondani nem tudom! Rémes! Majd dolgozom még rajta egy kicsit!

Köszönöm, hogy leírtad.................. Ez most sokat jelent nekem!
Vendég

Azért tudok ilyen aktív lenni, mert midkettem alszanak.
Meglátszik hogy hidegebb lett, lányom ismét mormotát játszik. Reggel 8 kor ébredt. Megetettem, majd elmentünk babakocsival a boltba-5 percre van itőlünk- itthon még gügyögtem neki egy 10 percet, és el is aludt. Fél 12 kor ébredt. Ekkor újra evés, és egy óra múlva, fél 1 kor már ragadtak le a szemei, hát letettem. :lol: :lol:

De legalább tudtam Petivel játszani meg főztünk.
Vendég

Mennem kell, Nóri tombolózik!!! :)

Pusz lányok, lehet, hogy estére majd még jövök!
Vendég

[quote="kacika"]A írta:kacikazért tudok ilyen aktív lenni, mert midkettem alszanak.
Meglátszik hogy hidegebb lett, lányom ismét mormotát játszik. Reggel 8 kor ébredt. Megetettem, majd elmentünk babakocsival a boltba-5 percre van itőlünk- itthon még gügyögtem neki egy 10 percet, és el is aludt. Fél 12 kor ébredt. Ekkor újra evés, és egy óra múlva, fél 1 kor már ragadtak le a szemei, hát letettem. :lol: :lol:

De legalább tudtam Petivel játszani meg főztünk.

Ezt a két lányt össze lehet ma kötni, Nóri is ezt játsza, de most megébredt, úgyhogy kell szeretgetni menni!
Vendég

Monácska, szerintem ez ugyanolyan sokakban meglévő érzés, mint amikor az újszülöttel hazatér anyuka, és valahogy idegesíti a nagyobb gyerek, idő kell, mire visszatalálnak egymáshoz.
Nálunk is megvolt ez is, de most már ismét a régi a viszonyunk a fiammal.

Szóval fel a fejjel, természetes érzés ez is!
Vendég

Jó Nórizást!! :lol: :lol:
Vendég

Monácska, nebula,
hanna is ma még csak alszik.
Talit már várom, 15-e után nekem kb. bármikor jó. Nektek?

OBeaO,
engem is hívtak már, a Felicitas adta ki az adataidat. Ők adták a terhes csomagot és a másikat is a szülés után. Bár én akkor nem töltöttem ki a papírkát, mégis kaptam.

Kép
marla singer

Csak gyors bekukk, fanetta, juditk, bemásolom, amit gyors írt a barátnőm:
A gyerekekről: az első; gyulladásról küldtem anyagot, az antibiotikum
szedése ha kell, fontos,a bélflórát vissza lehet állítani természetes
anyagokkal (joghurt, kefír stb.). A fitymaszűkülete tornáztatni kell, és
akkor elkerülhető a műtét, minden fürdéskor és napközben
többször.Nem gondolnám, hogy refluxa van.
A 2. gyerek korát nem írtad, de küldök 1 táblázatot, onnan a gyerek
értékek kiolvashatók, a mértékegységeket figyeljétek, és számolgátok
át. Még1x kontroll kellene a végleges eredményhez, mert elég nagy az
eltérés a2 laorerdmény között.
Ennyit tudok írni, remélem segítettem, puszi Kata

Szerintem a táblázat el fog csúszni, de fanetta elküldhetem mailben is, ez egy word doc.

Hemoglobin és MCV normál értékek
Hemoglobin (g/dl) MCV (fl)
kor átlagérték alsó határérték átlag alsó határérték
születés 16.5 13.5 108 98
2 hét 16.5 12.5 105 86
2 hó 11.5 9 96 77
6 hó - 2 év 12.5 11 77 70
2 év - 6 év 12.7 11.3 80 73
6 év - 10 év 13 11.5 82 75
10 év - 12 év 13.5 12 85 77
12 év - 17 év lányok 14.5 13 84 77
12 év - 17 év fiúk 13.5 12 85 78

A vizeletben lévő leukociták a húgyutak, a prosztata vagy a vese gyulladását jelzik.

Speciális előkészület:

A vizelet-mintavétel előtt alaposan meg kell mosakodni, a mintát a vizelet középső harmadából kell a mintavételi edénybe ereszteni (úgy nevezett középsugaras vizelet).

Mit mér a vizsgálat?

A leukociták fehérvérsejtek, melyek egy leukocita-észteráz nevű enzimet termelnek, a vizsgálat ennek segítségével mutatja ki a vizeletben lévő fehérvérsejteket. Emellett a vizelet-üledék mikroszkópos vizsgálatával is azonosíthatók, és mennyiségileg is meghatározhatók a fehérvérsejtek. A fehérvérsejtek jelenléte a vizeletben valószínűsíti baktériumok, tehát gyulladás jelenlétét a húgyutakban, leggyakrabban a húgyhólyagban. Ha fehérvérsejt (leukocita) van a vizeletben, annak mennyiségét keresztekkel jelölik. A legtöbb a négy kereszt (++++), vagy mikroszkópos tárgylemezre cseppentenek az üledékből, és a mikroszkóp látómezejét felosztó kis négyzetekben, ún. látóterekben sejtszámlálással kapott számot írják a laborleletre.

Mikor indokolt a vizsgálat elvégzése?

A húgyutak, a prosztata és a vese gyulladásával járó betegségekben végzik, ennek tünetei: bűzös vizelet, vizelési panaszok (csípő, fájó érzés, gyakori vizelési inger), alhasi fájdalom, vesetáji fájdalom (esetleg láz).

Ha értéke a normál tartománynál magasabb:

A vizeletben megjelenő fehérvérsejtek húgyúti fertőzésre, prosztata- vagy vesegyulladásra utalnak.

Mitől lehet alacsonyabb, és mit tegyünk, hogy növeljük?

Álnegatív eredményt ad a magas vizeletfajsúly, vizeletcukor, vizelet-urobilinogén, egyes gyógyszerek (pl. rifampicin, phenazopyridin) és a C-vitamin a tesztcsíkon, a mikroszkóp alatt azonban ilyenkor is láthatóak a fehérvérsejtek.

Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?

Álpozitív eredményt ad, ha a minta a szervezeten kívül fertőződik, így például, ha a vizelet sokáig áll a mintavételi pohárban, vagy nem mosdik meg a beteg a mintavétel előtt.
Pozitív esetben vizelettenyésztés vizsgálat szükséges, mellyel az esetleges gyulladásért felelős kórokozókat lehet kimutatni, azonosítani, gyógyszer-érzékenységüket meghatározni. Ezután megfelelő gyógyszeres (antibiotikum) kezelés szükséges. A kezelés befejezése után eredményességének ellenőrzésére újabb vizeletvizsgálatot végeznek.
Vendég

Jim!
Köszi!

Nekünk steril körülmények között vettek vizeletet, lemosták, lefertőtlenítették Nimikémet teljesen. Így is azt mondta a doki, hogy 32 a fehérvérsejt. Mindenképp kell az antibiotikum. Sajnos elpusztítja a hasznos baktériumokat is, félek attól hogy emiatt Nimi nagyon beteges lesz egy ideig. Ez van nem tudok mit tenni. Köszi még egyszer Neked is és a barátnődnek is.

Fanetta!
Te tudsz már valami újat?

Évi!
Megy a drukk Apukádnak! Jó hogy időben diagnosztizálták...

Kölyök!
Nagyon aranyos vagy. Érzem hogy tényleg aggódsz. A többieknek is még egyszer köszönöm a drukkokat. Ez segít nekem de tényleg. Máris Cserkeszőlőn kutatok szállodát, hogy legalább egy hétvégét töltsünk majd kikapcsolódással....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit(k)!

Jó a vicc :lol: :lol: :lol:

Én is nagyon sajnálom Nimikét!De arra gondolj hogy ettől meggyógyul és utána nem lesz gond!!!Ki kell ezt bírnotok,,,tudom nehéz lesz,de erős vagy!!!

Egyébként meg a dokidhoz:miért kéne minden kisfiú fütyijét műteni 15 évesen???Ez hülyeség...Krizsinek is egy sebész azonnal műteni akarta másfél évesen..akkor nem engedtem mert épp nyaralni mentünk...szal azóta már simán működik neki műtét nélkül.Minden nap fürdinél felhúzzuk neki és semmi gond.

Bea!

Jaj,ne is mondd ....engem is pont tagnap hívtak egy Kismamáknak szóló kiadvánnyal...havonta kellett volna 1000ft-ot fizetni és gyűjteni...ki tudja meddig :shock:
Ugyenez volt...csak hadarta végig a tartalmat...nem hagyott szóhoz jutni...a végén meg közöltem hogy 3 gyrekem van és sok-sok tapasztalatom és rengeteg kismamáknak szóló könyvam és nem kérem.De csak nem akarta megérteni..erre leraktam szó nélkül :shock:

Engem meg még azok készítenek ki hogy hetente legalább 3x felhívnak hogy kedvezményes nyaralást nyertem meg stb... :evil: :evil: :evil:

Kacika!

Nem semmi a szülésed :shock: akkor vigyázzatok nagyon...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kacika!
Ha a hasüregbe születik miért fullad meg azonnal? A köldökzsinór akkor még ellátja a feladatát. Most lehet hogy nagy hülyeséget írok de szerintem addig míg nem vesz lélegzetet a baba életben marad. Az már más kérdés, hogy az anya biztos belehal, bár ebben sem vagyok biztos. Nekem azt mondta a dokim hogy ha szétválik a heg akkor sincs semmi.
Nekem kezd tényleg elegem lenni az orvosokból, össze vissza beszélnek, már egyiknek sem hiszek lassan... :( :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

JuditK egyre csak rajtatok gondolkodom... nem tudod valahová elküldeni Levit nyaralni? Mert gondolom azért nem tudtok menni Balatonra, mert Nimivel állandóan járni kell majd orvoshoz???
neked is könnyebb lenne csak Nimivel kicsit és biztos Levinek is jól jönne egy kis kiruccanás.... persze ne értsd félre, nem azt akarom hogy lepasszold a nagyot... csak hátha....

nem tudom mi van ma a levegőben, de Máté bealudt a szopin és megint alszik.... ha jól számolom a mai nap eltelt 15 órájából kb 2t volt ébren.... :roll: persze most ennek örülök, hiszen tudtam pakolni, de most kéne menni a ringató foglalkozásra. Szerintem elviszem... :roll:

valamit akartam még írni... visszaolvasok...
ja igen, Nagymamámon én is megdöbbentem amikor megtudtam, mondjuk sajnos az első kettő nem maradt szülés után életben... de az nem a csaszi hibája volt... nem is tudom pontosan mik történtek, ez még a negyvenes évek végén lehetett...
képzeljétek idén lesznek 60éves házasok!!! mondjuk boru a derüben, hogy nagyapám nagyon leépült.... nagyonnagyon... :(
de akkor is, 4gyermekük 9 unokájuk és 2.5 dédunokájuk van :D
jaj várom már, hogy megmutathassuk Mátét nekik!!!!
meg mindenkinek!

na rohanok, szép napot...
remélem holnap is ilyen jól húzza majd Máté a lóbőrt :D

Kép

Kép
kolyok28

ja ls Judit, írtó jó a vicc :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Jim: elküldöd legyszi wordben is? fanetta@freemail.hu koszke

linocs: hány éves vagy? 40?

monácska: te magad vagy egy pszichomókus! Valóban a szülőktől tanultakat alkalmazzuk ösztönösen mi magunk is a gyerekeinken DE ha ezt felismerük akkor tudatosan lehet ezen változtatni.!!!!!!!!!!!!! És a lényeg a DE után van!!!! És te már látod, hogyan működsz, azt is tudod, hogy miért -hát má csak egy lépésre vagy a MÁSKÉPPEN-től.

Kép Kép Kép
fanetta

Tegnap éjjel ennyire futotta az erőmből, de eszembe jutott még néhány dolog:

Pumperka, Zsombi "Anya, Te vagy a világon a legszebb és a legjobb, leszel a feleségem" nézésétől még a férjem is elájult! :D :D :D Tündéri a kisfiad!

Csujzi és Biribon, nagyon büszkék lehettek magatokra! Rengeteg energia kell ehhez a sok fejéshez.

Csujzi, sajnálom, hogy ilyen viszony van közted és anyukád között. :(

Biribon, lépten nyomon Boribon könyvekbe botlom mostanában. :wink: :lol: Marék Veronika írta...

Bosek, hatalmas és nagyon szép Blanka! Igazi kis hölgy, még levágott hajjal is! :D

Én is neveznék a mellnagyság-versenyre! Garantáltan enyém lenne az utolsó hely. Eddig sem büszkélkedhettem említésre méltó méretekkel, de most aztán végképp..., kétszer hátba kell vágni ahhoz, hogy előtűnjön valami... :oops: :oops: :oops: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Tündérmanó, Réka milyen kis mosolyalbum! Édi-édi. :D

Monácska, majd Te is küldheted anyóst a boszorkányégetésre... :wink: :lol: És én is utálom, ha hozzáér és sejpeg meg gügyög Botinak. Feláll a szőr a hátamon.

Kölyök, annyira pasi Máté baba! :wink: :D Nagyon vigyázzatok Magatokra és egymásra az úton! Itt lesztek a 11. ker.-ben? ha igen, egyszer-egyszer sétálhatnánk együtt is.

Potyka, nagyon szívesen. Tervezem, hogy nem ügyvéd lesz a gyerekből..., abból bőven sok egy is itthon. A növénybiológus jó lesz. Vagy az apja szerint űrhajós vagy F1 pilóta lesz, ugyanis amikor kiderült, hogy babát várok, előtte két nappal a Vidámparkban voltunk, és ugyebár számomra csak azok az élvezetes "játékok", amik forognak, rángatnak, lógatnak, hánytatnak. Volt is para, hogy mi lesz, ha..., azóta emlegetjük, hogy tuti akkor tapadt meg rendesen a gyerek, és azért bírja ilyen jól a gyűrődést. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kacika, örülök, hogy javultok! :) Két pete??? :shock: :lol: Vigyázzni ám nagyon! :wink: Bár mi még nem tervezzük a következőt, én is nagyon félek a hegszétválástól..., az újabb lepényleválásról nem is beszélve... :? :(

Mni, nem rakéta volt, csak 210 LE. :wink: :lol: Boti nem jött, a szomszédasszony vigyázott rá. Ha már nekem is lesz külön kocsim, akkor majd jól meglátogatunk, akit csak tudunk. :wink: :D

Juditk, nagyon sajnálom a rossz híreket. :( Erős és ügyes csaj vagy. Túl lesztek ezen is, és utána minden helyrejön. Szorítok értetek! Kész vagyok a levelezéstől! Fetrengek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pepike, megint költözés? Nálatok is kijut a "jóból" rendesen. :evil:

Linocs, tudok ám én is nagyon befordulni (ugye Patti???), de aztán eltelik egy kis idő, és ráébredek, hogy sokkal jobb, ha nem sajnálom magam. Na, meg tényleg azon az elven működöm, hogy FŐ AZ OPTIMIZMUS! :wink:

0Bea0, nekem például tudtál újat mondani spirál ügyben, bár én nem tervezem a fogamzásgátlás ezen módját. Jó nekem a Pharmatex is. :D Engem is többször megtalálnak ilyen "hihetelenül szuper" ajánlatokkal. Én meg is szoktam kérdezni, hogy honnan tudják az adataimat..., onnantól kezdve már nem annyira szeretnének tovább beszélgetni velem. Legutóbb egy befektetési tanácsadó jött volna "segíteni", hogyan takarékoskodjunk gyermekünknek. :evil:

Panny, mizu van trambulin-ügyben??? Még mindig imádják a fiúk? :D

Köszönjük a drukkokat, ránk fér. Nagy lesz a műtét, de tényleg minden okunk megvan a bizakodásra. Mona, kérdezted, hogy fog tudni-e beszélni. Igen! A gégét és a hangszalagokat nem érinti a műtét, és haza is úgy megy már az Apu, hogy be lesz varrva a gégmetszés helye, fog tudni normálisan enni, inni. Hála Istennek!

Édes gyermekem reggel rájött, hogy a tornázóján az egyik figura zenél, ha meghúzza a madzagját. Először meglepődött, elengedte. Ismét meghúzta, megint zenélt. Rám nézett nagy boldogan, megdícsértem, hogy milyen ügyes, azóta, ha a tornázó közelében van folyamatosan zenélteti a drágám. Mondhatom, hogy unom már egy kicsit? Vajh, mikor merül le az elem??? :oops: :roll: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

[quote]f írta:og tudni-e beszélni

Hűűűűűűűűű, de megaszondtam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Egy kis fotós kedvcsináló a hétvégi hungaroringi programhoz - apukák előnyben... :) (én ma voltam kint; holnap nem tudok menni, mert Veszprém rally lesz)

Kép

Kép

Kép

Kép

(lesznek ám F1-esek is!) :)

feri (mni)

Pici Lilla a játékok országában:

Kép

Kép

8)

feri (mni)

Mentőöv, ha esetleg túl mély lenne a víz:

Kép

feri (mni)

Hihetetlen szülőkkel vagyok én megáldva, folyton csak fényképeznek! (és a személyiségi jogaimmal mi lesz???) :lol:

Kép

feri (mni)

Ráadásul még éheztetnek is, így marad a fincsi delfinhusika... :D

Kép

feri (mni)

Egy vicc:

Kedves Péter!

Örömmel értesítelek, hogy szerelmünk gyümölcse, a kis Péter, megszületett.
Sajnos anyatejem nem lévén szoptató-dajkát kellett alkalmaznom.
Ő kubai származású, így a tejétől gyermekünk bőre szinte teljesen fekete lett.
Erről ugyebár én abszolúte nem tehetek...

A te szerető Anitád

Drága édesanyám!

Az imént vettem kézhez Anita levelét, melyben értesít, hogy kisfiúnk született.
Mivel nincs elég anyateje dajka segítségére szorul, aki színesbőrű, és a tejétől
kisunokád bőre is csaknem fekete lett, amiről persze az én drágám egyáltalán nem tehet.
Remélem te is együtt örülsz velünk

Ölel fiad, Péter

Édes fiam!

A te születésedkor én pontosan ugyanúgy jártam, mint most a te Anitád.
Elapadt a tejem, ezért téged tehéntejjel kellett tápláljalak.
Valószínűleg ettől lettél te ekkora marha...
Amiről persze én egyáltalán nem tehetek.

Csókol Anyád

potyka

Sziasztok Csajok!

Csak nagyon gyorsan egy-két szó!

Képzeljétek! Petikének kibújt az első foga!!!!!!!!

Nem olvastam vissza, nem tudom, valakivel egy cipőben járunk-e?

Nem értem, hova rohan ez a nagy fiú (8500 g, 68 cm)????

Judit kmét! Nagyon sajnálom a kis Nimit! Kitartás! Biztosan minden rendben lesz, nagyon sok türelmet és erőt!!!
Igyekszem visszaolvasgatni

Lökök egy képet is:
Kép

Livi
Kép
Kép
lusie

Potyka, még mindig jó :lol:

JuditK, doki, mondta, hogy a gyerek volt nagyobb veszélyben, ő azonnal meghalt volna, nekem még talán lett volna esélyem, ha mondjuk épp a kh-ban vagyunk. Talán hallottad amikor a doki meglátogatott hétfőn, mondta hogy nagyon meleg helyzet volt.
De a lényeg a happy end!

Cserkeszőlőn nemrég épült egy wellnes hotel, állítólag egész jó! Ha elmentek, majd írd meg milyen volt.
Vendég

Lusie, hasonlítanak a gyerekek , aranyosak!!
gratulálok a foghoz!

Az én lányom még csak 5860g gr. és 62 cm.

Ja, és mérettem fejkörméretet, -valaki kérdezte-, az meg 40 cm.

Feri, Lilla még mindig cuki, isteni képek!
Vendég

Nemsokára kezdődnek a fürdetések, megyek, mindenkinek kellemes estét, jó éjszakát!!
Vendég

Potyka!
Kicsit feljebb ugyanazt a viccet szúrtam be én is. :D :wink:

Lusie!
Nimi is kb. annyi súlyú és 72 cm. Viszont a foga még nem bújt ki, de útban van, nagyon nyálzik és mindent rág. :D Szépek a gyerkőcök!

Kacika!
Igen a lényeg, hogy a vége jó lett a dolognak. Nálunk fürdetés 10 után van. :(

Ilyenkor még nagyon aktív Levente. Bár 11-kor ugyanígy ugrál, és rettenetesen rosszul esik neki, hogy le kell feküdni aludni. Nimó az nem bírja addig.

Feri, Mni!
Lilla is nagyon szép, (még mindig), és még a haja sem hullott ki. Boldog babának látszik minden egyes képen. Megvettem én is a kismamát, első dolgom az volt, hogy őt kikeressem. A banán micsoda (flip?) merénylet volt. Azóta is arra vágyom.. :( :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?