Új privát üzeneted érkezett!

Jázminmama!

Olyankor még semmi baja nincs a tejnek, csak a zsír vált ki belöle. Ha összerázod, megint normális lesz.

Puszi:

Dia
Dia

De buta vagyok! Én meg azt a sok jó tejcit kiöntöttem Kép! DE hát tök úgy nézett ki mintha romlott lenne! Nem mertem kockáztatni, nehogy valami bajt okozzak Jázminnak.
Ráadásul hétfõn megjött a menstruációm is Kép, azt hittem amíg szoptatok nem lesz. Nem tudtam mi hiányzott eddig!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

GERI, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Sajnos holnap Pest felé megyünk, lottek a talinak!Kép De megadom a mobilszámunkat, ha véletlen a jövo héten Széplak felé jártok....
Szóval: 20/9790-740

Csongi ma egy kisördög volt! Állandóan hordoznom kellett, de foként ültetni, mert húzta fel magát. Még a hordozóban is. Már azt néztem,hogy be kell csatolnom otthonra is, mert kidol belole.
Nagyon lefárasztott, mondtam is neki, hogy ilyen rossz babával hazazavarnak a BalcsirólKép

Szóval jövo hét szombatig nem leszek. (Ha Csongika is úgy akarja...) Mindenkinek minden jót!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Na, jól eltűntem egypár hétre, igaz? Semmi komolyabb okom nem volt az eltűnésre, de ha a párom este hazajön, akkor igényt tart rám, napközben meg a gyermekemről mondható el ugyanez. Jó sokat sétálunk, amikor meg itthon vagyunk, akkor meg néha áldozni kell a házimunka oltárán is, ami azért gond, mert annyira útálom, hogy a hatásfoka már a nullához közelít. Ez nem a Petrus miatt van, így születtem. Ezen kívül eldöntöttem, hogy tornázni fogok rendszeresen, és nem eszem mindenféle feleslegesen hizlaló dolgot. A torna még hagyján, na de csokoládé kerülése minden maradék energiámat leköti. Az elmúlt pár napban meg csak olvastam, olvastam ,olvastam.
Mse!
Petra a két hónapos oltást tolerálta nagyon rosszul, így én megbeszéltem a doktor nénivel, hogy a három hónapos oltását két részletben kapja meg. Semmi gondom nem volt egyik után sem, talán csak egy kicsit aluszékonyabb volt, de ez belefér.
Iboly,
nagyon megnyugtattál! Én is azt hittem, hogy hűtőben csak 24 órát lehet tárolni az anyatejet lefejés után, és bizony nálam előfordult, hogy tovább lakozott bent. Szóval lelkiismeretfurdalás törölve!
Geri,
boldog szülinapot! Petra a múlt éjszaka negatív rekordot döntött, születése óta először 3-4 óránként kelt éjszaka. Már a születése utáni első éjjel is aludt hat órát egyhuzamban. Minden elismerésem azoké az anyukáké akik minden éjjel 3 óránként kelnek a babához.
Jázminmama,
olyan jó Nektek, hogy egy ideig nem jártok szurkálódni!

Petra elkezdett napközben aludni, rájöttem a trükkre. Ha nagyyon nyüszi kézben is, akkor be kell rakni a kiságyába, és 2 perc nyekergés után elalszik. A gond csak akkor kezdődik ha nincs aközelben kiságy. Esetleg a mozgó babakocsival kiváltható. Na de ha az sincs? Akkor keserves ordítás a részem. Inkább sír az autóban 40 percet, ahelyett, hogy elaludna. Kiságyba téve mint akit elvágtak, úgy kapcsol ki. Ja, nem ragaszkodik a saját kiságyához... mellesleg már azt is megértem, hogy a kezemben elaludt! Döbbenetes, még csak 4 hónapos lesz, de már mindenkit az ujjai köré csavar.
Holnap babaúszásra megyünk. nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogja fogadni Petra. Amikor kértem orvosi igazolást a dokitól, megkérdezte: na és milyen eredményeket mutat fel 100 háton? Azt hiszem ez még első alkalommal nem fog menni...Mindenesetre kíváncsi vagyok.

Mindenkinek ébredésmentes éjszakát, és boldog mosolygós babás hétvégét!

Madárka
madárka (mad&aacut

Szia mindenkinek!
Geri! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!! Kép
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Anikó! Boldog szülinapot!!!!!
Igen, az a legideálisabb, ha bárhol megszoptatod a babádat. De természetesen elofordul, hogy épp te nem vagy vele, akkor más megitathatja lefejt tejcsivel pohárból. Melegen tartáshoz jó ötlet a termosz, csak a magas homérséklet miatt pár óránál tovább ne tárold benne. Ha pedig hutött tejet kell szállítani, legjobb jégkockák közé állítani a tárolóedényt, üveget. Utána pedig folyó meleg víz alatt, vagy az üveget meleg vízbe állítva fokozatosan melegítsd fel. Mikróban ne!

Jázminmama! Diának tökéletesen igaza van. De azért ne emészd magad a kiöntött tejcsi miatt: ügyesen szoptatsz, nem is lesz szükség már a lefejt tejre! Kép
A menzesz bármikor megjöhet, ez is egyénenként változó. Meg függ a szoptatások intenzitásától, gyakoriságától is. Az is lehet, hogy most megint hónapokig nem jön majd meg.

Évi! Jó pihenést!

Jó hétvégét!
Iboly
Iboly

Sziasztok Lányok!

Évi! Jó nyaralást!!!

Mse! Akartam kérdezni, hogy végül is miben maradtatok a szoptatást illetõen? Mindenképpen kell mást is adnod Anettnek? A gyakoribb szoptatás sem segített? Nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy 5 hónapos kora után adjak neki gyümit. Kérdeztem: kötelezõ? Mire õ: nem , de ennie sem kötelezõ. Ez most mit akar jelenteni. Tény, hogy még õ is mindig csak 5,80kg.

Lányok! Körkérdés!!

1. Mi a véleményetek a járókáról. Szükséges? Ha igen , miért és milyen. Ha nem, miért?

2. Ti mikor akartok visszamenni dolgozni /persze akinek az anyagiak miatt nem muszály /, a gyerek mennyi iõs korában?

3. Ti mikorra tervezitek a kistestvér érkezését?

Köszi a válaszokat.

Geri! És ha éjjel nem szoptatod meg amikor felébred, hanem apukájávalk küldesz neki forralt vizet pohárban? akkor is felkel ennyiszer? Vagy ezt nem akarod?

Panka abbahagyta a forgást, ellenben mindenhová nyulkál és hangosan sikkangat hozzá. Ha hasra teszem akkor már egybõl nem sír, hnem nézelõdik és próbál kúszni. Tök ari!Kép
Tegnap éjjel õ is 1-kor és 5-kor kelt enniKép Biztosan ez a nagy meleg.

Adri! Kitartás! Most itt is kánikula van, mi felnõttek is nehezen bírjuk.

Magamról:
1974-ban születtem, Debrecenben. Papám katona volt, így gyakran költöztünk az országban mindenfelé, így alkalmazkodni remekül tudok. Eü. szakközepet végeztem és orvos akartam lenni, de még szerencse, hogy nem vettek fel, mert írtózom a vértõl, szenvedéstõl. Ingatlanirodában kezdtem dolgozni, és annyira ment a dolog, hogy elvégeztem a szükséges iskolákat és az OTP-ig meg sem álltam, ahol az általuk épített lakásokat értékesítettem. Mikor terhes lettem tavaly, egybõl szóltam, hogy nehéz munkát ne bízzanak rám. sajnos azt a babát elveszettük és utána egybõl ki is rúgtak a cégtõl, hogy leépítés van /persze nem akarták, hogy gyesre menjek/jó mi? Eközben érdekelt a grafológia , így elkezdtem 98-ban a FPI-be járni grafológushallgatóként levelezõn. Tavaly sikeresen befejeztem a sulit. Közben egy újabb ingatlanos céghez kerültem és megígértették velem, hogy 2 évig nem lesz baba mert vezetõnek vettek fel és rám épült a rendszer. Ez májusban történt és én juniusba estem teherbe /a vetélés után elõször/ Képzelhetitek. Onnan jöttem gyesre, nem igazán rajonganak értem azóta sem. De ez van és én nagyon örülök neki, nagyon boldog vagyok, hogy Panka megszületett. Így majd a grafológiát akarom munkámnak elképzelni, ha dolgozni akarok. Férjemet 4 évvel ezelõtt ismertem meg és 98 jun. 13-án házasodtunk össze. Õ a legnagyszerûbb ember akit csak el tudtam képzelni magamnak és a babám apukájának. Nagyon boldogok vagyunk. Szerencsére saját lakást tudtunk venni itt Mátyásföldön. A férjem az egyik telefonos cégnél mérnök. Célunk nekünk is családi ház valahol Pest környékén. Most erre gyûjtögetünk. Szeretnénk még 2-3 testvérkét Pankának. Szeretek festeni, rajzolni, minden érdekel ami a mûvészettel kapcsolatos, /zene, ének is/ szivesen lakberendezek és olvasok sportolok, biciklizek, kirándulok. No elég ennyi rólam.

Jó pihenést mindenkinek!

Üdv:Pankamama
PM

Halihó!

Pankamama! Én nem veszek járókát, később majd úgy akarom megoldani, hogy a szobája ajtajára rakok egy rácsot és akkor nagy birodalom az övé. De aztán lehet, hogy meggondolom magam. Én úgy gondoltam, hogy Lili tesója 2004 tavasza körül fog születni, addig is itthon maradok Lilivel. De ez függ attól, hogy mennyire lesz Lili társaságigényes, mert gondoltam arra is, hogy egy kicsit kitolom a köv. terhességet és elmegyek újra dolgozni egy fél évet vmi jó kis pénzért és akkor a köv. gyed is jó lenne. Lili apukájának sokat kell pihenni mert olyan gyógyszert szed, amitől kába. Szóval ő nem eteti éjszaka. Egyébként én is tuti felkelnék, akkor meg már mindegy.

Köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!!!!!! KépKép Nagyon édesek vagytok.

Szerintetek lesz babanetes tali? Mert ha nem akkor mi azért találkozhatnánk azon a napon, amikorra ki volt tűzve.

Madárka! Mi már 3x voltunk babaúszáson és Lili imádja. Ma is voltunk, sőt Apukáméknál a kertben a kismedencében is fürdött Lili. Jó meleg vizet raktunk bele és Apukám ölében ott üldögélt. Jól érezte magát. Kissapka volt a fején amúgy meztelen volt. Jól az ölembe is pisilt... Kép

Most megyek mert megjött a keresztanyu jelölt.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok.

Nekünk van járókánk de sajnos Betti nem maradt benne.
Nálunk a két gyrek között két és fél év van, szertnénk még egy harmadikat is de majd csak kb 5 év múlva. ha a Norbi 3 éves lesz vissza megyek dolgozni.
A szoptatással úgy tűnik nekem is gondom van. Pár napja elkezdett csökkenni a tejem próbáltam sűrűbben szoptatni és teát inni egy két napig jó is volt, de ma este a jobb mellemből megint nem tudott csak 20- at enni és fejéssel sem jött több.
Nem tudom összefüggésben van e azzal hogy megint vérzek, lehet hogy ez már menstruáció, mindenesetre az orvos azt mondta hogy ha nem múlik el 5 nap múlva akkor küretre kell mennem.
szóval mostmár nagyon izgulok hogy mi lesz.
a szoptatás miatt is, amikor aBettit szoptattam ilyen gond nem volt ő 7 hónapig szopott, akkor ő választotta el magát. Norbit is szeretném szoptatni de nem tudom hogy ezek után még mitcsináljak.
adjatok tanácsot,mitcsinálhatnék még!

sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok Lányok!
Jó sokat írtatok azóta, hogy nem voltam! Hála istennek kezd minden rendezödni: a baba eszik-alszik. Éjjel is 7-8 órát alszik egyhuzamban. Remélem így is marad.

Geri! Utólag is sok boldog szülinapot kívánok Neked!
Megpróbálom leírni az életrajzomat, de azt hiszem két részletben fogom, mert mindig szétkapcsolnak.
Tehát:
1970. február 27-én születtem a Péterffyben, ahol szültem.
Leányfalun laktam, amíg férjhez nem mentem. A gimnázium után fodrásznak tanultam, de nem sokáig dolgoztam ebben a szakmában, elmentem egy menedzser asszisztensi tanfolyamra. Ezután dolgoztam két cégnél, majd 1994-ben helyezkedtem el a jelenlegi cégemnél a beszerzési osztályon. Szeretem a szakmám, mert nyüzsis, de nem kizárt, hogy tovább tanulok. Közeli céljaim között szerepel az angol középfoki nyelvvizsga, amit már próbáltam egyszer a hírhedt Rigó street-en.
1996-ban férjhez mentem, 1997-ben költöztünk a jelenlegi otthonunkba, Szentendrére. Van egy szép kis kertes házunk, egy kutyánk.
Folytatom...
Evey

1998. márciusban született meg Krisztián és most hat hete pedig Adrián.
Lehet, hogy még fogok szülni egy babát, de azt csak késöbb.
A férjem vállalkozó, fénymásolókkal foglalkozik. Mellette bicikli versenyzö, de csak hobbiból. Azért így is sok idöt elvesz, mert állandóan versenyen van, szinte minden hétvégén így nyáron.
Szerencsések vagyunk mert él még 4 dédi is, akik elkényeztetik a fiúkat.
Hát ennyi dióhéjban.
Mindenkinek jó éjszakát!
Evey
Evey

Szia Gabi1!

Olvastam, a másik rovatban is, amit a vérzésedrol írtál, itt szólnék hozzá + a szopihoz.
Esetleg érdemes lenne kikérni még egy orvos véleményét ebben a dologban, mielott küretre mész. Nekem a 6. héten jött meg a menzeszem, utána egy hónapon keresztül össze-vissza vérezgettem. Az én orvosom azt mondta, ez teljesen normális szoptatás alatt (fájdalmam, görcseim nem voltak).
Ha viszont mégis be kell menned a kórházba, jó ha tudod, JOGOD VAN a szoptatott babáddal való elhelyezésre! Fogalmam sincs, mennyi idot kell majd bent töltened, de a babát is kötelesek legalább a csecsemoosztályon elhelyezni. A mutét alatt nyilván gondoskodnak is róla.

Nem biztos, hogy a te tejed lett kevesebb, valószínubb, hogy Norbi kíván többet. Gyakoribb, váltogatott mellbol történo szoptatással szaporíthatod a tejmennyiséget. (Vagyis egy szoptatás alkalmával szoptasd a babádat mindkét mellbol úgy, hogy kb. 5 percenként átteszed a másik melledre.) Ne adj a kicsinek vizet, teát, kizárólag anyatejet és cumit se használj. A babád a melleden elégítse ki a szopásigényét, ebben a korban teljesen normális, ha másfél-kétóránként szopik és éjszaka is kér tejcsit. Nem kell fejni. Azt javaslom, ne mérd a babádat minden szopi után, mert az csak az idegbajba kerget. Heti egy mérés elegendo. Átlagosan heti 10-20 dekát híznak a babák. Figyeld, van-e 4-5 pisis pelenkája naponta és kakil-e rendesen. Ha igen, nem kell aggódnod amiatt, hogy nem elegendo a tejed.
Figyeld meg azt is, hogy helyesen harap-e rá Norbi a melledre. Veled teljesen szembefordulva, pocak a pocakhoz, nagyra nyitja a száját, úgy kapja be a bimbót, hogy ajkai a bimbóudvar széléhez közel legyenek, nyelve pedig a bimbó alatt. Ha csak a bimbót szopogatja, próbáljátok meg újra.

Ha segítségre van szükséged, nyugodtan küldj egy e-mailt.

Minden jót és ne aggódj!

Iboly
Iboly

Sziasztok!
Madárka! Azt a csokis dolgot és nagyon megértem! Én is folyton küzdök, aztán csak legyõz az a tábla Boci csoki Kép! Sajna ez az utolsó szuri nem sikerült valami jól, mert az egyik oldalon bepirosodott és becsomósodott a lába, úgyhogy most szerda óta borogatom, de elég lassan múlik. Volt is nagy sírás-rívás tegnap, estére már úgy éreztem széthasad a fejem Kép!

PM! Mi se vettünk még járókát, õszintén szólva nekem is Geri megoldása tetszik, márhogy a saját szobájában járkáljon. Lehet is kapni olyan rácsot amit az ajtóhoz lehet erõsíteni. Csak sajnos nálunk még nincs kész a babaszoba, nem is valószínû, hogy elkészülünk vele mire Jázmin „mászkálós” lesz. A járókák közül nekem a fa járóka tetszik jobban, mert szerintem abba jobban bele tudnak kapaszkodni a babák, viszont sokan mondták, hogy ha még bizonytalanul álldogál és elesik akkor jól beveri a fejét a rácsba. A hálós járókáknál már nincs ilyen gond, annyira párnázottak, de szerintem nagyon kevés bennük a kapaszkodási lehetõség. Hát nem tudom! Én is kíváncsi vagyok rá, hogy másoknál mi vált be.

A szoptatásról: én nem is gondoltam, hogy ez ilyen jó dolog! Tudom néha vannak gondok, kevesebb a tej, elbizonytalanítják az embert stb. De szerintem nincs annál jobb érzés amikor összebújunk Jázminnal, lehunyja a szemét az élvezettõl és szopizik. Néha elengedi a cicimet rámnéz és rámmosolyog, és olyan szeretet van a szemében Kép Kép! Meg aztán az a rengeteg cirógatás, simogatás amit azok a cicik kapnak Kép Kép!

A következõ babát én mihamarabb szeretném, hogy ne legyen nagy korkülönbség. A harmadikat meg majd kb. 6 év múlva. Akkor már a kicsik nagyok lesznek én meg harminc évesen újra babázhatok.

Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Iboly: A vérzéssel már többször voltam orvosnál és meg is vizsgált, a méhem nem húzódott össze rendesen. De szerintem ez a mostani már a menszesz volt. Ahogy az orvos mondta ha az akkor 5 nap mulva el kell múlnia és igaza is volt mert ma már nem nagyon van pedig még csak a 4 nap mult el.
Norbi jól kapja be a ciciment, úgy csinálom ahogy mondtad. Azért gondolom hogy nem az igénye nőtt meg mert amikor több volt a mellemben a szoptatós tea miatt akkor is ugyanannyit evett mint előtte. Esetleg a menszesz miatt lett ez így majd meglátjuk most.
Köszönöm a tanácsod azért figyelek hogy mindíg jól vegye a szájába a cicit.
múlt héten kevesebbet hízott, viszont most a héten 15 dkg-ot. 3600 gr volt amikor született most pedig 5300 g. Az orvos szerint jól fejlődik.

Mégegyszer köszi.

Sziasztok

Gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

Kicsi forgalom... Biztos a jó idő miatt van. Verus is már rég járt erre. Évinek meg milyen jó ideje van. Irigy vagyok. Nem baj ma én is napoztam 20 percet. Addig bírtam a meleget.

Segítsetek! Lili tegnap éjjel 5x kelt és mindegyik alkalommal szopizott. Mindezt úgy, hogy 9-kor leraktam aludni és óránként kelt. Az 5 szopit éjféltől számítottam, mert onnantól aludtam. Kelt 2,3,5,6,7 órakor és 1/2 9-*kor végleg. Szerintem ez nem normális. Tudom most a meleg miatt lehet szomjas, na de ennyire? Adjak vizecskét neki? Én már alig lézengek nem tudok szopi után visszaaludni, délelőtt aludt másfél órát Lili egyszerűen nem tudtam aludni vele, mert nagyon akartam. Ha ez így megy tovább kipurcanok. Tejem meg van bőven, nem panaszkodom, hiszen Lili ott lóg állandóan. Én már azt sem bánnám, ha napközben reggeltől estig enne és éjjel legalább 6 órát végigaludna egyhuzamban.

Iboly! Jól megjegyzem tanácsaid. Éjszakai etetésre nincs vmi jó tipped? Már a csökkentésére.

Gabi! Szerintem is szoptass amennyit tudsz, amikor tudsz.

Olyan jó, hogy itt mindenki 3 babát szeretne. Anyukám riogat, hogy kettőnél úgyis meggondolom magam, de remélem nem. Én is szeretnék egy harmadikat 35 éves korom körül. Tényleg nehezebb két gyerekkel mint eggyel?

Jázminmama! Én is imádok szoptatni. Most, hogy jó idő van és néha csak pelusban van Lili, ahogy a hab kis testével hozzám ér... Imádom. Felhuzza a kis lábait és átmegy gombócba. Persze nem sokáig, mert kb. 5 percig tud nyugodtan szopizni, aztán már egy-két nézelődés is beiktatódik. Én módszeresen szoktatom magamat le a csokiról. Helyette beraktározok johurtból és azt eszem. Így könyebb megállni. Iszonyúan édes szájú vagyok a gyengém az Isler süti mini változatban. de most ahelyett is joghurtot eszem.

Mit szoltok a talihoz, ha nem lesz közös nagy?

Mi most megyünk görkorizni, a picit meg babakocsival toljuk. Legalább lesz mibe kapaszkodni Kép KépKépKép

Puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

De kevesen vagyunk! Kép
Geri! Részvétem a nehéz éjszakák miatt. Nem is tudok mit mondani, nekem már néha a két-háromszori kelés is sok, pedig Anett nem szopizni akar, egyszerűen csak mászik álmában, s ha eléri az ágy végét akkor kelni kell, s lehúzni Őt.
Ha szerinted eleget eszik Lili nappal, próbáld meg esetleg szopi nélkül visszaaltatni néha. Bár az igaz, hogy ha szomjas csak rontasz a helyzeten.

Egyetértek, a szoptatás a legjobb a gyermeknek. Sajnos nálunk az a helyzet, hogy tej van, a gyermek szopik is, látszólag elég is neki, de még sem gyarapszik tőle. Így most azt csinálom, hogy naponta egyszer gyümölcspürébe keverek egy kis rizspépet, s így vitamin is van bőven, meg tápérték is, amúgy pedig szoptatom amikor csak igényli. A védőnő szerint főzelékezni is kéne már, de még nem nagyon akarom. Az egyetlen érv ami talán mellette szól, hogy állítólag 4-6 hónaposan a legfogékonyabbak az új ízekre. ?

Mi vettünk járókát, hogy abban ki tudjam tenni Ancsit az erkélyre, s ott levegőzhessen. De nálunk a lakásban is bevált, mert nem szeret egyedül lenni a szobában, így meg kint lehet, nyugodtan a nappaliban velem, bár erre sokan a földre leterített plédeket alkalmazzák.

Mi még nem döntöttük el, hogy két, vagy három gyermeket szeretnénk, de a kistesót körülbelül két éves korra tervezzük. Annyi biztos, hogy ha nem feltétlenül szükséges én nem szeretnék a gyermekek között visszamenni dolgozni. Egyenlőre egyetemre szeretnék menni, esetleg valami itthoni munka jöhet majd szóba.

Geri írnál nekem részletesebben a babaúszársól?
Én jó ötletnek tartom, de párom nincs teljesen meggyőződve erről.

A csoki amúgy nálam is veszélyes dolog, de elkezdtem tornázni, úgyhogy szorítsatok, s küldjetek némi kitartást.
Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek,
Mse

Ui. Mse-ként nem tudtam regisztrálni, s már mások is használják /igaz más topikokban/ ezt a nevet.
ancsimama (ancsimama)

Sziasztok Lányok!

MSE! Az igazság az, hogy én is vacillálok a hozzátáplálást illetően, mert nem tetszik, hogy Panka a héten is csak 4 dekát hízott és minden nap van széklete, olykor 2x is és mindig hasmenéses jellegű, folyékony, büdös. De én még holnap felhívom a Sarlai dokinőt, hogy ő mit mond, mert ha nem muszály nem etetném mással. Nyaralás alatt is macerásabb lenne neki kotyvasztani, ezért csak utána akartam elkezdeni.

A járókát azért kérdeztem, mert a nagyija azt mondta, hogy az kell a mozgásfejlődéséhez, mert abba kapaszkodva tud felülni és később felállni. De nekem olyan, mintha ketrecbe zárnám a gyerekem és ezért lehangolónak tűnik a dolog. Nélküle nem is fog megtanulni semmit????

Egyébként hozzá kell tennem, hogy a nagyijai szuperek. a doki nagyija is nagyon aranyos, szerdánként eteti, fürdeti, és 11-ig itt kókad ameddig moziba vagyunk, Segít mindenben, és a keresztelő után puccba vágta az egész lakásunkat. Őáltala van a zakókon újra gomb és akasztó és Pankának is mindig rohangál ruci és játék után. És hulla fáradtan is mindig süt finom sütiket, mert tudja, hogy szeretjük, pedig még mindig dolgozik. Ezt még le kellett írnom a lelkiismeretem miatt /ő az aki a " Van elég tejed"-del a sírba visz. /

Geri! Én már akár holnap taliznék veletek, szerintem tűzzünk ki egy helyszínt és egy időpontot mindentől függetlenül és hajrá!!! már rá se ismernénk egymás gyerekeire.

Madárka! Én a világ édességét megenném, így aztán marad a heti 4x-i kinzás az edző lánnyal. Még soha nem tudtam fogyózni.

Gabi1! Tiszta szívből szorítok, hogy minden rendben legyen és legyen elég tejcsi Kép

Iboly! Holnap hívom a dokinőt és majd beszámolok, de mint fent írtam kicsit aggódok a kaki miatt.

Ja, Geri! Én a helyedben mégis csak kipróbálnám amit tegnap írtam, / vizet adnék a lánynak /és ha a párod nem tudja akkor esetleg anyukád nem tud ottaludni 1-2 éjjel, hogy ő vigye be a vizet? A lányod nem hülye és rá fog jönni, hogy azért a ízetlen vízért amit ráadásul nem is az anyukája visz be nem érdemes éjjek annyiszor felkelnie. Légy következetes, keményítsd meg a szived a saját érdeketekben, mert Lilinek egy kipihent anyucira van szükségeKépKépKépHajrá!!!!

Mindenkinek nyugis éjszakát!!!

PM

Sziasztok!

Gabi1! Örülök, hogy múlófélben van a vérzésed.
Látod, az orvos is azt mondja, hogy szépen fejlodik a babád, cseppet se aggódj a tejcsi miatt! Szoptass továbbra is kitartóan, akkor nem lehet baj!

Anikó! Sajnos ebben nem segíthetek. Az éjszakai szopik gyakorisága annyira egyéni, nincs két egyforma baba. Tudom, hogy egy kimerült, kialvatlan anyukának nem vígasz, amit most leírok, de talán segít az éjszakai szopizás elfogadásában.

Az elso hónapokban nagyon fontos és hasznos az éjszakai szoptatás, babának és mamának egyaránt. Az anyának a tejtermelés miatt, meg azért, hogy ne telítodjenek a mellei annyira, hogy fájdalmasak legyenek és a baba se tudjon szopizni reggel a kemény, fájó mellbol, ami aztán akár tejpangáshoz, mellgyulladáshoz vezethet.

A babák fantasztikus ütemben fejlodnek és ehhez bizony az éjszakai evésre is szükségük van. Pl. egy megfigyelés szerint 10 hónapos babák az anyatej nem kevesebb, mint 25 százalékát éjjel vették magukhoz! Tehát nem csak szomjasak, de éhesek is lehetnek!
Sok baba még tipego korban is igényli az éjszakai szopit. A nappali elfoglaltságok, a világ felfedezése miatt, éjszaka pótolják a kimaradt szopizást.
Az éjszakai ébredésnek egyébként rengeteg egyéb oka is lehet, pl. fogzás, magányosság-érzet. Szerencse, hogy a szoptatás, anya közelsége, a tejcsi illata, íze ezen mind segíteni tud, megnyugtatja a kisbabát.

Dr. William Sears, a La Leche Liga egyik szaktekintélye, gyermekorvos, hatszoros apuka, néhány nagyon jó könyv szerzoje, azt írja a szülok éjszakai elfoglaltságairól szóló könyvében, hogy a babák alvása jelentosen különbözik a felnottekétol, sot, a babákat nem úgy "tervezték", hogy átaludják az éjszakát. Alvási problémáról akkor beszélünk, amikor a szülo már nem tud alkalmazkodni a gyermek gyakori felébredéséhez. Szerinte a megoldás a fekve szoptatásban rejlik.
Az volna az ideális, ha a baba, minél közelebb lenne a mamájához. Vagy a kiságyban, vagy egy matracon a szüloi ágy mellett. Van aki leszereli a kiságy rácsát az egyik oldalon, a magasságát pedig a szüloi ágyhoz igazítja. Így a baba együtt alszik a mamával, de mégis külön. Szopi után csak vissza kell gurítani a helyére.
Különbözo kultúrákban teljesen természetes, hogy a baba egy ágyban vagy földre terített matracon alszik a mamájával. A nyugati társadalmakban még sok helyütt elvetik az együttalvást, olyasmire hivatkozva, hogy a gyereket késobb sem lehet majd kirakni a szülei ágyából. Ez természetesen nem igaz, minden gyerek életében eljön a pillanat, amikor már o maga akar külön ágyban aludni, addig pedig biztonságérzetét növeli, hogy közel van a szüleihez.

A legjobb, ha az éjszakai szoptatás sötétben, a leheto legnagyobb csendben, nyugalomban történik. Általában észrevesszük, ha a baba ébredezik: mocorog, megváltozik a légzése, szuszog. Ha elkapod ezt a pillanatot, amikor még nincs teljesen ébren, megszoptatod, valószínu, hogy mindketten vissza tudtok aludni perceken belül. Ebben a hormonok is segítenek, amelyek szoptatás közben az anya szervezetében felszabadulnak.

És hogy ne csak a száraz tényekrol írjak, egy kis szubjektív tapasztalat: Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány éjszakát aludtam át az elmúlt 6 évben. És csak azért hat, mert a nagyfiam, hat hetes (!) korában átaludta az éjszakákat: 12 órát, egyhuzamban. Persze, aztán a fogzás, egy-egy betegség bekavart, késobb pedig az úgynevezett éjszakai pánik ébresztett bennünket.
A középso kisfiam egyéves kora körül már átaludta az éjszakát, de hajnali 4-5 óra körül igényelte a szopit, ez még az esti szopinál is fontosabb volt számára. Én ekkor tapasztaltam meg, milyen jó is elaludni a babával, ahelyett, hogy a széken ülve kókadoztam volna, mint elotte hónapokig. Andris a mai napig nem alussza át az éjszakákat, nála most van az éjszakai pánik idoszaka, rendkívül intenziven álmodja meg mindazt, ami nappal történik vele. O hat éves.
Gergo 22 hónapos, minden éjjel szopizik, többször is. Eleinte a kiságyban aludt el és csak éjjel egy óra körül, az elso szopinál vettem magunk mellé, de ahogy el kezdett fogzani, egyre hamarabb ébredt, így aztán egy csomó sétát spórolandó, a saját ágyunkban is altattam el. Komolyan mondom, nyugodtak az éjszakáink, senki nem ébred fel a szopizásokra, még én sem mindig. Kép

Anikó, próbáld ki azt a megoldást, ami számotokra a legmegfelelobbnek tunik, a lényeg az, hogy mindenki a leheto legjobban tudjon pihenni. A víz itatása nem biztos, hogy beválik, csak még jobban felébred tole a kicsi.
Hidd el, tudom, mit érzel, nekem is vannak olyan periódusaim, amikor úgy érzem, megbolondulok, ha még egyszer felébred valaki egy-egy bizonyos éjszakán.

Lányok, csoki? Nyami! Fogadtunk a férjemmel és én nyertem: 100 db csokoládét!!!!!
De azt mondja, abban nem álapodtunk meg, hány év alatt kapom meg. Nagyon vigyáz a fenekemre, mi? Kép

Üdv.
Iboly
Iboly

Sziasztok!
Mostanában megint csak olvasgatni tudokKép
Geri! Próbáld ki amit Pankamama tanácsolt. Nagyon kívánom nektek, hogy beváljon. Mint korábban írtam már, mi is ebben a cipõben jártunk. Minálunk végül az együtt alvás hozott kipihent anyucit. A nagylányom amíg szopizott (1 éves koráig) éjjel 4-6x evett, ezután tejet ivott, majd natúr (ízesítetlen) teát, és végül sikerült eljutnunk a vízig. Két évesen kapott egy nagyon aranyos "nagy" ágyat, és akkor minden különösebb herce-hurca, hiszti nélkül, boldogan hajlandó volt külön aludni. Egy ideig cumisüvegben volt az ágya mellett a víz, késõbb pohárban. Ez a mai napig így van, mindig kap éjszakai vizet. Szerintem az együtt alvás nem egy tragikus dolog, persze igyekszik elkerülni az ember, sokmindent ki lehet próbálni hátha beválik. Én már teljesen holdkóros voltam, és nagy megkönnyebbülést hozott ez a döntés.
Hát... lányok, még annyi mindent szeretnék írni (járóka, tesó kérdés stb..), de már a gondolataimat sem tudom összeszedni olyan fáradt vagyok.
A tali szupi lenne!!!!
Jó éjszakát!!!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!

Geri! Hidd el, tudom, milyen fáradt vagy. Bori sokszor 8-9 alkalommal is felkelt éjjel, hát, én napközben pótolgattam a dolgot. Akkoriban még napközben is 2-3x 30 percet aludt csak, de mivel neki nem volt járókája, hanem mindig a földön játszott, leheveredtem mellé és néha nagyon jókat szunyáltam, amíg ö eljátszogatott. Ha elunta magát, akkor jelezte.
Én egyébként 9 és fél hónapos korában szoktattam le az éjszakai szopizásról és felkelésröl, mert akkor már dolgoztam és az elsö 3 napból kétszer sikerült elkésnem. Így, azzal a módszerrel, amit már fentebb egyszer leírtam részletesen egy pár hete, egy hét alatt nyugis lett minden. Nem mondom, hogy azóta nem ébred fel néha, ilyenkor nyugodt szívvel beveszem magam mellé, de a legtöbb esetben már átalussza az éjszakákat.

Járóka: nekünk van ugyan, de akkor kaptuk, amikor Bori már hat hónapos volt, és utálta. Megszokta, hogy nagy helye van, abban meg kényelmesen megfordulni sem tudott. És lám mégis: 5 és fél hónaposan felhúzta magát a kanapét fogva állásba, hat hónaposan felült és mászott. Hét hónaposan már fél kézen fogva járt, és a héten megtette elsö önálló lépteit. Nem hiszem, hogy a járóka jobban fejlesztené a mozgást, söt. Szerintem sokkal jobbban bekorlátozza a gyereket. Volt idö, amikor még fel sem találták, és mégis megtanultak járni az emberek, nem?Kép

Csoki: érdekes, volt egy idöszak, amikor én is kívántam, most egyáltalán nem. Bezzeg a kólát!!! Azt minden nap innom kell, különben meghalok...Kép

Mára ennyi. Mindenkinek puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!
Én fekve szoptatok mindig. A klinikán és így csináltam, aztán ezt valahogy megszoktuk. Képtelen voltam fotelben szoptatni éjszaka, annyira álmos voltam fõleg az elsõ hetekben. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor szopizott Jázmin úgy hogy mondjuk széken ültünk. Persze van mikor nem tudunk lefeküdni – autó, Cora, vendégségben – de ezt egyikünk sem szereti.
Hát nálunk is sokszor „bennfelejtõdik” az ágyunkban. Néha neki is vannak rossz éjszakái, amikor 5-6-szor felkel, hát én ilyenkor nem hurcolászom, mellettem alszik. Volt olyan, hogy annyira fáradt voltam, hogy fel sem ébredtem mikor cicit kért, de odakúszott és kiszolgálta magát. Arra ébredtem hogy lelkesen szopikál! Õ éjszaka sosem kel fel igazán, mindig csukva van a szeme akkor is ha magam mellé veszem és az evés közben is.

Képzeljétek, mostanában folyton állni akar! Fogja a kezem szorosan és áll azon a pöttöm kis lábain! Sõt még lépeget is! Pedig csak öt hónapos! Bár a lányok állítólag hamarabb felállnak és járni kezdenek, na de ilyen korán! Bár látom nem vagyok egyedül ezzel, mert Dia babája és 5 és fél hónaposan állt fel.
Sziasztok!
Szép napot!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Még csak annyit akartam, hogy úgy szeretnélek megnézni benneteket fotón a babával együtt! Én szegedi lévén valószínű nem fogok egyhamar találkozni veletek Kép(bár a férjem a munkája miatt folyton Pesten van). Geri, Évi, Iboly, Dia, Pm, Mse, Evey, Madárka, Gabi és a többiek akiket most kifelejtettem, írjátok meg, hogy hol van rólatok itt a Babaneten fotó! Olyan kíváncsi vagyok rátok! Nemcsak a babákra, hanem rátok is, jó lenne arcokat csatolni a nevekhez! Vagy küldjetek a címemre: gorog.orsolya@deltav.hu. Úgy örülnék neki Kép Kép!!!
Köszi!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szia Játzminmama!

A föoldalon van a VOLTUNK A LIGETBEN link, ott a legutolsó fotón én vagyok Borival. Bár nem túl jól sikerült kép, de szép volt az a nap.
Amúgy vannak még a BARTÓK BORI fotói alatt képek az ISMERJÜK MEG EGYMÁST-ban.
És van egy fejlesztgetés alatt álló homepage-m is: [url=http://communities.msn.com/BoriBartok" TARGET="_top]http://communities.msn.com/BoriBartok[/url]

Na, csak ennyi helyen marketingoljuk magunkat...Kép

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Geri,
biztos, hogy Lili mindig éhes? Nekem, is volt egy éjszakám, amikor Petra fölkelt és megetettem, na, utána 2-3 óránként ébredt. Azóta, ha felébred nem etetem meg, csak kicsit dajkálgatom a sötétben, majd visszateszem. Ilyenkor pici sírás, majd alszik is, és a továbbiakban nem kel, csak reggel. Persze minden baba más, nem tudom, hogy nálad mi lenne az üdvözítő megoldás. Nem lehet, hogy melege van? Napközben szerintem kérj meg valakit, hogy vigye sétálni Lilit 2 órácskára, majd feküdj le, fogj egy könyvet és ne görcsölj. Tutira elalszol. Mi hétvégén egy barátnőm telkén voltunk, és neki van 3 gyereke (9-12 évesek), és egész nap boldogan foglalkoztak Petrussal, én meg nyugodtan alhattam , pihenhettem meg minden. Énekeltek neki egész nap, szórakoztatták, játszottak vele, és mindezt sokkal nagyobb ötletességgel és intenzitással, mint amire én valaha is képes leszek. Csak arra kellett figyelnem, hogy naponta kétszer hagyják aludni szegény babócát... Mondtam is a barátnőmnek, hogy oda fogok szokni...

Én is 3 gyereket szeretnék, méghozzá kis korkülönbséggel. Sok ilyen család van a környezetemben, és mindenki azt mondja, hogy az elején van egy-két nehéz hónap, azután már semmi gond.

Nálunk nem lesz járóka, mert ha még azt is betuszkolom a lakásba akkor én hol fogok lakni? Nálunk az egész lakás egy nagy-nagy járóka. legalább a gyerekre fogom a kupit.

Mse,
egy nagy-nagy adag kitartást küldök Neked a tornához! Én most nagynehezen távoltartom magam a csokitól, mire kaptam ajándék egy kilós Mercit. Hát az én akaraterőmnek is van határa, és ez sajnos már azon túl van! Arról nem is beszélve, hogy nálunk kedvesem főz, méghozzá igen jól, és minden este könyörög, hogy csak egy ici-picit egyek a kalóriabombájából, mert tuljdonképpen ez diétáskrumpli, diétás olajban sölt hússal... Ő könnyen beszél, még az életben nem volt 60 kiló (most már hízott, tegnap 59 kg volt!). Pofátlanság, hogy pont egy férfinek van ilyen alkata.
Iboly,
én elhiszem, hogy a babának jó, ha sokszor eszik éjjel, na de a mamának is? Tudod, én nagyon szeretek aludni! petra teljesen egyedül szokott le az éjszakai evésről, és hát finoman szólva nem bánom.

Jázminmama,
Érdekes, én nem tudok fekve szoptatni, nekem nagyon kényelmetlen, és Petra sem favorizálja a dolgot, fekve mindig bokszolja a mellem. A fotót majd megoldjuk...

na, most megyek babázni,

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok Lányok!!

Távolmaradásom oka az, hogy Tomikámnak úgy tünik pók csípésre is allergiája van, mert asztmás rohamai voltak és ez a dög pók okozhat ilyen rohamot "az arra érzékenyeknél". Szegénynek 0 mozgás mellett is 130-140 volt a pulzusa és a gyógyszerek mellett is csak fulladtKépKépKép
De mostanra már nagyon jól van, pótólja a kimaradt köröketKép

Jancsi ma megkapta a 4 hónapos oltását, kicsit sírt, de nem vette nagyon a szívére a dolgotKép Most alszik, remélem nem fog belázasodni, nem lenne nagyon jó ebben a dög melegben.

Járókánk nem hiszem, hogy lesz: én nagyon utálom, a nagyobbakat is inkább kiraktam a földre (persze plédre), ott nagyobb a tér és jobban motiválta öket újabb mozgásra az elérhetetlen "kincsek" (pl. távirányító, videó, stb.)
Testvér-kérdés...KépKép nem tartom valószínünek mostanában, hogy újabb bébink legyen. A késöbbi terveink között van, hogy esetleg 8-10 év múlva.. Ez csak terv, én nagyon szeretem, hogy ilyen nagy családom van, de 10 év nagy idö, nem tudjuk még mi is lesz majd akkor.

Most megyek , majd jövök még este, sziasztok!

Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Verus! Hogy csípte meg Tomit a pók? Jobbulást neki. Mire allergiás még? Hogy jöttetek rá?

Iboly! ma beszéltem a Sarlaival és fogalma sem volt alaktózérzékenységrõl. szerinte a híg széklet lehet bakteriális fertõzéstõl és azért nem hízik , mert nem szopizza ki azsíros tejet csak mindkét cicibõl a vizeset. Most akkor mérjem, hogy mennyit eszik újra? Hogyan tudom rávenni, hogy az egyik mellet totál kiürítse? Õ ugyanis szopizza 5 percig és után elengedi , hümmög és sír és nem hajlandó tovább enni belõle. Biztos, hogy van benne elég?
Egyébként azzal én sem értek egyet, hogy egy amúgy jól fejlett baba éjjel keljen 5-6x szopizni. Arra semmi szüksége sincs szerintem, csak megszokja, hogy a mami mindig ugrik, hát miért ne ugráltatná? És én az együttalvásnak sem vagyok híve, kiskorától meg kell tanulnia, hogy hol az õ helye, ágya és, hogy az éjszaka neki is és a szüleinek is az alvást jelenti és nem a vég nélküli szopikat. Jó gonosz vagyok , mi?KépKép De nekem akkor is ez a véleményem.

Akkor járóka kilõve.

Most megyek, jó éjt.

PM

Szia Dia!
Megnéztem az összes fotót! Nagyon szép Bori, nekem a nyitóoldal kép tetszett a legjobban! És hogy neked mekkora pocakod volt Kép Kép!!! Nekem távol nem volt ekkora, igaz kicsi Jázmin lapult benne (2920 grammal született).

Várom a többiek képeit is!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Madárka! Nem, a mamának egy cseppet sem jó! Kivéve az elso néhány hónapot, ami a tejtermelés szempontjából nagyon fontos, de amúgy a fene se kíván öt részletben átaludni egy éjszakát. Én már egész jól bírom, de vannak olyan periódusok, mondjuk fogzás, betegség alkalmával, amikor már a napközbeni hangulatomra, türelmemre is kihat a dolog. De ez van, nem tudok rajta változtatni, igyekszem a jó oldalát nézni. De tudod, képes lennék átaludni egy egész hetet!!!

Nekünk nem vált be a járóka, csak olyankor kényszerítettem bele a gyerkocöket, ha valami veszélyeset csináltam, pl. hússütés és csapott az olaj. De utálták. Inkább a földön kúsztak-másztak, a könyvespolcba kapaszkodva pedig nagyszeruen fölálltak. Gergovel pedig fölfedeztük a hordozókendo adta lehetoségeket, így ot általában magamra kötve hurcolásztam, így végeztem a legtöbb házimunkát is.

Jázminmama! Csuda ügyes a kicsid! Küldök neked emilt.

Iboly
Iboly

Pankamama!

Próbáld ki a váltogatott mellbol való szoptatást. 5 perc alatt valóban csak a vizes tejcsit szopizza ki. Ha minden szoptatás alatt kétszer-háromszor váltogatod a melled, akkor a babád érdeklodését ébren tartod, ráadásul a tej tápanyagokban legdúsabb részéhez jut hozzá. De annak az esetleges fertozésnek jó lenne utánajárni, gondolom székletvizsgálattal, mert a hasmenés nem igazán segíti elo a gyarapodást. Hogy álltok a cumival?
Azt azért nehezen hiszem, hogy Sarlai Katinak "fogalma sem volt" a laktózérzékenységrol. Inkább csak kizárta annak a lehetoségét, valószínuleg ugyanazért, mint amit én is írtam.

Dehogy vagy gonosz! Csak ez a véleményed és az a fontos, hogy minden család kialakítsa a neki legmegfelelobb alvási (és egyéb) szokásokat. Mindenkinek más válik be.

Üdv. Iboly
Iboly

Szia Iboly!

Valóban helyesbítésre szorul a z általam leírt. Nem fogalma sem volt, hanem nem tudta így megállapítani telefonon keresztül és nem is beszéltünk róla, mert nem tartotta valószínünek. Ellenben javasolta a Galactase enzimet 1 hétig és akkor kiderül, hogy az-e a bibi. A cumiról 1 hete sikeresen leszokott Panka, azóta a hüvelykujját szopizza lefekvéskor. Köszi a tippet, igyekszem így szoptatni. A fene sem gondolta volna, hogy szoptatásnál nem az elején hanem így a közepe táján jönnek elő a bibik.

Köszi még1x.

PM

Pankamama, szívesen. Nem akarlak elkeseríteni, de bibi bármikor lehet. Mindenesetre ügyesek vagytok.

Üdv. Iboly
Iboly

Sziasztok lányok!

A képek, amoket eddig láttam, mindahányan nagyon aranyosak voltak.
Zsombiról sajnos egyelőre nincsenek használható minőségű képek bescennelve, de ami késik, nem múlik.
Szerintem is találkozzunk.
Ötletek helyről és időről?

Éjszaka: Zsombi ugye 3 óránként eszik. Mellettünk alszik mózeskosárban. Amit hamarosan kinő. Költözik a szobájába kiságyba. Remélem annyira fog neki tetszeni, hogy mindjárt az éjszakát is átszundítja. Ha nem, akkor az nagy pech. Ott nem tudom fekve szoptatni, egy ágyban velünk nem szívesen altatnám. Ugyanis döntően a Kedvesemmel szeretnék aludni, az ágyunkban nincs légzésmonitor, a babafekhelyen van, ismertem olyan mentőst, aki vitt olyan babát kórházba, akire a szülei ráfeküdtek, sajnos haza már nem kellett vinni. Hálisten a bölcsőhalál és az alvás közbeni sérülés extrém ritka, de azért előfordul, nem szeretnénk mi a kivételek lenni, akik erősítik a szabályt.
Ja és a babaszoba a lakás túlsó végén van. Tartok az éjszakáim eddigi viszonylagos nyugalmának elvesztéséről.

Iboly! van egy ismerősöm, akinek egyszercsak elfogyott a teje. Babája 2-3 hónapos. Próbál szoptatni soxor, fejni, iszik malátakávét (az jó? Mert én még nem hallottam róla), szoptatós teát, de 50 ml-nél több tejet nem tud termelni naponta. Egyéb ötlet?

Járóka: olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem? Még sose volt járókás gyermekem, nem járókás sem. Régen azt mondták, hogy a farácsos a jobb, mert azon ki tud nyúlni a játékaiért és könnyebben megteheted, hogy nem ugrasz rögtön a landolásuk után, hogy visszaadd őket. Könnyebben rájönnek, hogy egyedül boldoguljanak és ne az uráltatásoddal szórakozzanak.
Szerintem is bezártnak tűnnek a babák, bár ismerek féléves csodát, aki beszabadulva a nappaliba körbeborogatja a virágcserepeket és megpróbálja az anyatejet földdel felcserélni a táplálkozásban. Lehet, hogy még a rács a jobb a gyerek körül.

Jó éjszakát!
snoopy

Szijjjaaasztok Lányok!

Jaj, de hiányoztatok, pedig csak egy napot nem írtam.

Köszönöm mindenkinek az ötleteket. Próbűlom kiszűrni belőle, hogy hogyan oldjam meg "problémáinkat", de egyenlőre még nem tudom. Nekem olyan szívtelen megoldásnak tűnik, hogy nem adok enni, mikor ott van a tejci a cicimben. Mondjuk lehet, hogy tényleg nem éhes. Vizet nem adok, mert akkor már teljesen mindegy. Azért is fel fog kelni. Azt pedig, hogy ne adjak neki semmit csak simizzem próbáltam már, de éktelen nagy ordítás lett a végén az éjszaka közepén. Nem tudom mitévő legyek, csak a karikák nőnek egyre a szemem alatt. Szerintem sem normális egyébként, hogy egy nagyon jól fejlődő baba éjjel is ennyit egyen. Mert, ha napközben 5 óránként enne még oké, de nem. Egyébként tegnap éjjel fekve szoptattam kétszer is beleszunyókáltam, de nem tudnék elaludni teljesen, mert Lili erősen szopizik és érzem, ahogy a cicimet szívja. Meg néha cigányútra is megy a tejci. A böfiről nem is beszélve mert ő igényli azt is. Így most úgy csináltam, hogy kivettem a kiságyából, adtam cicit fekve, aztán mikor visszaraktam böfizett. Én is félek a ráfekvéstől, meg nem is igzán tudok Lili mellett aludni, mert piszokmód tudja dobálni magát és csak úgy zeng a fejem alatt a matrac. Nekem pedig csend kell éjszaka. Egyébként elejétől fogva tök sötétben szopizunk, még véletlenül sincs lámpa, de azt tudom, hogy Lili ki sem nyitja a szemét. Ja tegnapelőtt este, mikor már 4x-re kelt fel megvakartam az ínyét alul és aludt 3 órát egyhuzamban utána. Szerintem vmi fogügy is van a dologban.

Snoopy! Most olvastam, hogy legalább 2 héten keresztül 2 óránként mellre kell rakni a babát ahhoz, hogy visszajöjjön a tejci rendesen. Kimerítő, de állítólag meglesz az eredmény. Minimum két hét. Jól megijesztettél ezzel a ráfekvés dologgal... Én is már gondolkodtam az átköltözésen, de inkább megvárom a 6 hónapot. Egyetértek veled a Kedvesemmel akarok aludni dologban. Ezt én sem adom fel.

Pankamama! Hány óránként eszik Panka? Gyakran rakod cicire? Lili sem eszik többet 6-8 percnél mostanában. De ezt álatlában 2, max. 3 óránként. Forralt vizet már nem adsz, ugye? Szerintem sem vagy gonosz csak következetes. Én vhogy nem tudom megtenni, hogy ne adjak enni. Meg utálom, ha sír. Talán megpróbálom visszaaltatni cici nélkül.

Iboly! Az nem lehet gond, hogy éjszaka túl sokat eszik, megfekszi a kis gyomrát és azért nem alszik? Lili csak napi egyszer kakil és szerintem az kevés ilyen mennyiség evésekor.

Verus! Hát nem irigyellek Tomi betegsége miatt. Ilyenkor kitör a frász? Vagy hogyan reagálsz? te is benne lennél egy taliba?

Madárka! Nekem is kényelmetlen volt a fekveszoi egy ideig, aztán mostanra már egész ügyesek vagyunk. Szerintem próbálgasd. Egyébként én sosem szoptattam ülve éjszaka én annál lustább vagyok. A sétálással meg az a gond, hogy fél óra után megunja a fekvést a kocsiban aztán cipelni kell, hol 5 percig, hol fél órát. Ugyanis ott sem alszik. De már mondtam anyukáméknak, hogy a hétvégén adok tejcit, aztán övék a pici délutánra a kertesházba. Kíváncsi leszek. Bár anyukámat és apukámat nagyon jól ismeri én pedig telefon közelben leszek. 15 percre laknak tőlünk.

Jázminmama! Nálunk is a kedvenc póz most az állós. És olyan stramm kis lábai vannak. Nagyon ügyesen álldigál az ülésről nem is beszélve. De persze nem merem sokáig nehogy görbe legyen a lába.

Olyan kíváncsi vagyok ki mit szokott játszani a babájával. Kéne egy-két tipp... Kép Meg azt is jó lenne tudni, hogy nálatok van-e napirend és hogy az miből áll.

Mse! Ez a babaúszás 3 hónapos kortól kezdhető hivatalosan, de a köv. bébit már 2 hónaposan vinni fogjuk. Szóval minden szombaton 20 perc van szárazedzés, amikor a parton van karkörzés meg törzskörzés ( nagyon édesek olyankor KépKépKép) aztán irány a víz, ahol sok játék közben van egy-két feladat. Többek között húzni a víz alatt, aztán a fejét locsolni, aztán lenyomni a víz alá úgy, hogy magától jöjjön fel a baba. Ezek mind olyan dolgok, amik így ijesztően hangzanak, de Lili már fel sem veszi. Imádja, csapkodja a lábát a vízben. Mire kijövünk rendzserint alszik úgy elfárad. Az első két alkalommal meglepődött, aztán semmi. A lényeg, hogy határozottnak kell lenni, olyan vigye a vízbe, aki le meri nyomni. Nem egy emberes feladat én a párommal megyek mindig és meg kell mondjam mi is nagyon élvezzük.

Most megyek, legyetek jók és remélem holnap kipihentebb leszek.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok! Kép
A hétföböl kedd lett... most értünk haza. Látom, mekkora a termés a hétvége után, öröm olvasni. Megnyugtat, hogy ennyire hasonló problémákkal küzdünk mind, akkor tán nem is igazi probléma, hanem a babák fejlödésének velejárója. Kép Geri, Levi is megint tök gyakran kel éjjelente, és ö is csak a cicivel vígasztalódik. Szerintem talán nálatok is fog lehet a dologban, mert én örömmel jelentem, nálunk kibújt a 2. fogacska is! Meglátjuk a mai éjjelt... én Harry Pottert szeretnék olvasni, meglátjuk Levikém mit szól hozzá! Ma amúgy nagyon kis tündér volt, a lábujjait próbálta harapdálni újdonsült kis fogaival, és idönként huncutul összevigyorogtunk, mindezt a nagyágyon, amíg én olvastam. Mi rugólábnyuszit szoktunk játszani, azaz ugráltatni kell Levit, közben meg mindenféle mondókákat mondok neki, ö pedig nagyon kis fontoskodó képet vág. Aztán ott a tükör elötti játék, azt is nagyon szereti, olyankor lassan a tükör felé közelítem, sikítva vigyorog a képe láttán. A talpharapdálás is külön müsorszám, ja, meg a térden lovagoltatás, úgy. ahogy anno az üknagymamám tette velünk. Ez úgy van, hogy a mondóka elején lassabban lovagoltatjuk, a végén meg szinte röpköd az ölünkben, a lassabbnál azt mondjuk, hogy sritt sritt aztán kicsit gyorsabban trapp trapp a leggyorsabbnál pedig galupp galupp - hát mit mondjak, amint meghallja már a "S" sisegését, majd kidöl a 2 kis foga a vigyortól. Olyan édesen tudja várni a nyargalást!
Járóka: én sem hiszem, hogy veszek, itt Finnországban pl. abszolút nem divat, alig látni a boltokban, mégis tudnak járni a finnek...
Iboly! Teljesen igazad van, szerintem is tuti kényelmes az ágyban szoptatás, egyágyban alvás a babával, de mi mégis a múlt héten átköltöztettük Levit a saját szobájába, mert én már attól tartok, ez a szimbiózis nem tesz jót az amúgy nagyon kiegyensúlyozott kapcsolatunknak. És itt a hancúrozásra gondolok, amit teljesen blokkol egy tündéri tejszagú kis csemete az ágyban, söt a szobában is. Nem tudom, ti ezzel hogy birkóztok meg?
Na, röviden ennyi, mert aztán mi lesz Harry Potterrel? Mér negyed éjfél van...
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!
Adri
KAdri

Kedves Adri,

A nagyágyon kivül máshol is próbálkozzatok hancúrozni!!!
Biztosan jót tesz a kapcsolatotoknak és utána visszabújhattok az édesdeden szundikáló Levi babátok mellé, aki a megszokott környezet miatt tuti egyszer sem fog felkelni hancúr alatt.

Lányok, hol kell regisztrálni?
Én csak ma találtam rá a Babanetre és nagyn tetszik!!!

Lilla
Lilla

Sziasztok!

Snoopy! Valószínuleg van még visszaút az ismerosöd számára, de ahhoz, hogy segíteni tudjak, több, nagyon pontos információra van szükségem.

1. Egyáltalán nem szopik már a baba? Ha nem, mióta?
2. Ha szopik még: hányszor, mennyi ideig, két mellbol vagy egybol, hányszor kap kiegészítést, milyet kap, mibol kapja: cumisüvegbol, eloször szopik vagy eloszor kapja a kiegészítést?
3. Van-e cumija, mióta?
4. Pontosan mennyi idos a baba?
5. Mikor vette észre a mama, hogy kevés a teje? Mibol vette észre?
6. Volt-e valamilyen stresszhelyzet a családban az utóbbi idoben? (Pl. költözés, családi problémák, stb.) (Nem kell megmondani, hogy mi volt az, csak igen vagy nem.)
7. Volt-e a mamának mellgyulladása, fájdalmas mellbimbója?
8. Képesnek érzi-e magát az anya, hogy bármilyen nehézségek árán is, de visszahozza a tejcsit? Tud-e következetes lenni ebben? Akár mások ellenvéleményével szemben is.
9. Van-e a családban valaki, aki ebben támogatná?
10. Tud-e néhány hétig leginkább csak ezzel foglalkozni? Lesz-e segítsége a házimunkában?

Elküldheti nekem közvetlenül is a válaszokat az e-mail címemre (azonosítóban megadom), de ha szükségét érzi, szívesen elküldöm e-mailben a mobil számomat is.

Anikó! Nem valószínu, az anyatej nagyon gyorsan emésztheto, ez a magyarázata annak is, hogy hamar megéheznek szopi után. 6 hetesnél idosebb, anyatejes babáknál teljesen normális az is, ha napjában többször van széklete, de az is, ha egy héten csak egyszer (persze, akkor nagyobb mennyiség). Emiatt cseppet se aggódj.

Az nagyon ritka, ha valaki ráfekszik a babára, anyáknál nemigen fordul elo ilyesmi, apáknál esetleg, de meg lehet szervezni, hogy a baba csak az anya egyik oldalán aludjon. Természetesen alkoholos vagy drogos állapotban lévo szüloknek nem ajánlott a babával való együttalvás.
A szülokkel együttalvó babáknál kisebb az esélye a hirtelen bölcsohalálnak, mint azoknál a babáknál, akik teljesen külön szobában alszanak (forrás: Dr. W. Sears: Nightime Parenting c. könyve).

Madárka! Én is csak a második babámnál jöttem rá, hogyan kell fekve szoptatni. Esetleg próbáljátok ki, hogy fekve a karodba veszed, ugyanúgy, mint ahogyan ülve szoktad. Így még ráfeküdni sem lehet!! A titok nyitja egyébként egy csomó párna, fej alá, karod alá, akárhová, ahol csak jólesik és megtámaszt. Aztán persze majd ki tudod venni a kezed a feje alól, és a saját fejed alá teheted.

Üdv. Iboly
Iboly

Sziasztok Lányok!

Geri és PM: Tomi betegsége úgy kezdödött, hogy kiütéses lett.. olyan volt, mintha bárányhimlös lenne, de mivel volt már neki, másra gyanakodtak. A börgyógyászaton hónapokig kezelték ekcémával, rühvel(!!!!!).. majd mikor már taknya-nyála (bocs, de nem tudok jobb kifejezést!) is egybefolyt, vettek töle vért és megállapították, hogy mi mindenre allergiás. Addigra már az asztmát is diagnosztizálták nála..KépKép Ez persze cca. 1-2 éves sz***kodás után derült ki. A börbetegségének neve van (Morbus Mucha Habermann), de olyan gyógymódja, ami Tominál is hatásos lenne, nincs.Kép Mindenféle jót és rosszat kipróbáltunk, de -eddig- nem sok hatása.
Egyébként igyekszem nem pánikoni, hiszen a legfontosabb az, hogy megnyugodjon és ne legyen rosszabbul! Majd ha már jobban van akkor kiborulok.. (Szegény férjem!)

Most megyek aludni, mert holnap reggel lemegyünk a Balcsira pancsolni!
Na, puszi: Verus
verus (verus)

Szia Adri!

Mi erre a célra felfedeztük a lakás különböző pontjait, ami nagyon izgalmas tud lenni!
Mostanában viszont nehezebben birkózunk meg a dologgal, mert építkezünk, közben egy aprócska házban lakunk és egy rakáson alszunk mindhárom csemeténkkel. Ha meglenne rá a mód, most már külön költöztetném Gergot, hiszen lassan két éves lesz, de mindenképpen egy szobába a testvéreivel, hogy ne legyen egyedül. Valószínuleg én mennék át hozzá megszoptatni, amikor igényli és vagy visszabújnék a saját ágyamba utána, vagy elaludnék mellette. De bizony most már nagyon hiányzik a SAJÁT ágyunk, hogy ne kerülgessek kezeket és lábakat egész éjjel.

Adri, melyik Harry Potternél tartasz?

Iboly
Iboly

Szia Iboly!
Megkaptam a képeket, e-mail ment a rólunk készült fotókról! Homeopátia ügyben előreléptem: 22-én megyünk a doktornénihez, aki így a telefon alapján nagyon kedvesnek tűnik. Ahogy te is mondtad, kb. 1 óra az első vizsgálat, és részletesen kikérdez majd a terességről, szülésről stb. 3 ezer forint az első vizsgálat díja. Ja és megtaláltam Jancsó Virág oldalán a homeopátiás dolgokat(83 oldal!), nagyon részletes, ma este nekiülök. Köszi még egyszer, ismét sokat segítettél Kép Kép Kép !
Verus! Láttam a képeket rólatok, nagyon szép családod van Kép!
Hahó Geri és a többiek! Tőletek is várom a képet Kép!
Sziasztok!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Verus! Én úgy hallottam, hogy van egy magánklinika Bp-n, ahol homeopátiás+normál medicinákkal sikeresen tudják az allergiát kezelni, és minél fiatalabb korban, annál jobb. Egyébként tudtad, hogy az asztma a holisztikus szemlélet szerint a " ki nem mondható szó" miatt van? Magyarul: Ha valaki nem mondja meg a véleményét egy másik személynek, mert fél, hogy megbántja stb, akkor kialakulhat? Gyakran szülõ-gyerek ki nem mondott konfliktusa okozza. /Nekem is volt és megoldottuk /

Geri! Iboly! Újra elkezdtem mérni, hogy Panka mennyit eszik egy nap és ma is csak 6,5 dl tejet ivott meg, ami szerintem kevés a korához képest. Tej biztosan van, mert nem sír, hogy éhes. Cumizik vagy 2-4 percig és utána elengedi a bimbót, majd büfi és utána csak játszik a cicin. Átrakom a másikra és ott is ugyanezt csinálja. Majd vigyorog. Ehhez még naponta van 1vagy 2x totál folyákony, zöldes-barna kaki. Csoda, hogy nem hízik? De vajon miért nem éhes? Egyébkét este 8-tól reggel 8-ig alszik, majd 4 óra múlva eszik és utána 3 óránként. Az tuti, hogy 6 hónapos korára nem kétszerezi meg a születési súlyát. De hétfõn megyünk széklet-tenyésztésre. Meglátjuk.
Vizet már nem adok neki, mindig cicire rakom ha akarja. Mikor és hol talizunk?
Mennyi folyadékot kell inni egy nap, ha szoptatsz, nyár van és sportolsz?

Jázminmama! Hétvégén megpróbálunk küldeni neked fotót.

És most ha nem haragszotok egy idézet, nekem nagyon tetszik, ki van tûzve a pelenkázó fölé:

"Ha elölrõl kezdhetném a gyermeknevelést,
fenyegetõzés helyett festésre használnám a kezem,
példálózás helyett példát mutatnék.
Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék.
Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.
Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot.
Kirándulnék, sárkányt eregetnék,
réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.
Elõbb az önbizalmát építeném, azután a házamat.
Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetérõl,
és többet a szeretet hatalmáról." Diane Loomans

Ezzel kívánok jó éjszakát!

PM

Sziasztok!!

Kicsit rövid leszek, bocs, de majd holnap bövebben.
PM: hallottam már erröl, de én nem tartom valószínünek, hogy nálunk is erröl lenne szó. Ugyanis a férjem is asztmás -kiskora óta- és Ö igencsak egy szókimondó ember... a kis Tomi is olyan "ami a szívén az a száján" típus...(elég sokszor hoz emiatt kellemetlen helyzetbeKép) és nálunk rendszeres az, hogy megbeszéljük este az aznap történteket. Úgy tudom, hogy a hajlam örökletes lehet. Tominak egyébként 6 hónapos kora óta van az immunrendszerével problémja...
Egyébként tudod a klinika címét, ahol érdeklödni tudok??? Elöre is köszi!
Verus
verus (verus)

Jázminmama: kaphatok én is rólatok egy e-mailt? Jó lenne, nagyon örülnék nekiKép
veronika.varadi@freestart.hu

Köszi: Verus
verus (verus)

Sziasztok Kismamák,

nyomon követtem itt az eseményeket, csak írni nem igen volt időm. Sok érdekes dolog hangzott el, élvezem ezt, mert sokat okulok belőle.

Nálunk az alvással éjszaka nincs gond, most már csak egyszer kelünk úgy 3 körül. Persze mint látom, ez még változhat. Nappal már kicsit nehezebb a dolog, vannak napok, mikor Pötyike széepn, órák hosszat alszik a kiságyban, néha ahogy leteszem, pár perc múlva felébred és nem hajlandó csak rajtam aludni. Általában hagyom, de akkor meg nem tudok semmit sem csinálni. Ma - lehet, hogy a hőség miatt? - tök sokszor szopott!

Ma délután elmentünk meglátogatni az apósomékat - Pötyi ott még sohasem járt -és ahogybeléptünk hozzájuk a lányom elkezdett visitva sírni irtózatosan, még meg is ijedtem. Nagy nehezen nyugodott meg, még cicit is kellett adnom, de végig nyafogott. Itthon persze semmi baja. LEhet, hogy így reagált az idegen helyre? Atyaisten..... Kép

Szeretnék kérdezni tőletek valamit: nekem úgy "tanították" a fürdetést, hogyelőtte a hajlatokat be kell olajozni. Kérdés: ezt a gyerek mennyi idős koráig kell csinálni? És főleg miért??? Ti mivel fürdetitek egyébként a babákat?

Nekem muszáj lesz járókát vennem, mert kicsi a lakásunk, nincs is külön szobája a babának, így nem tudok neki egy egész szobát elkeríteni. Még nem tudom milyet szeretnék, egyelőre tájékozódom.

Ahogy olvasom itt az üzeneteket, látom, hogy sokan ismerik egymást szeméylesen is. Mikor ismerkedtetek meg és hol? VAgy nem innen az ismeretség?

Sziasztok: Kriszta
Kriszta

Bocs, elfelejtettem, hogy kell képet feltenni ?
K.
Kriszta

Szia Kriszta!

Üdv köreinkben.

Mi teljesen tiszta vízben fürdetjük Borit, a hajlatait csak hintöporoztam tavaly nyáron, amikor bepállott. Amúgy azt mondják, hogy a gyerek egyéves koráig ne használj babakozmetikumokat. Azaz fürdetöolajat, fürdöhabot, stb. Csak a gyógyszertárit.

A járókához. Nekünk is kicsi a lakás, csak másfél szoba, ebböl egyet használunk, a másik az úgynevezett Woodstock szoba.
Annyit csináltam, hogy bedugtam minden konnektort, eltüntettem a drótokat, a nehéz kövecskéimet feltettem magasabbra, amúgy minden maradt a régi helyén. És Bori örömmel mászkál az egész szobában...

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!
Van egy szusszanásnyi idöm, mert holnap elutazunk pár napra Dobozra. Mire végére értem az olvasásnak, már el is felejtettem, hogy mikröl is volt szó.
Azért megpróbálom: nekünk van hálós járókánk, de Kikkó nem sokáig használta, jobban szeretett mászni az egész lakásban. Én hagytam.
Szoptatni nekem csak fekve kényelmes, ülve majd beszakad a hátam.
Fotók folyamatban vannak, én is kíváncsi vagyok rátok!
Azt, hogy hány gyereket akarunk, hát...lehet, hogy hármat mi is, de látjátok, hogy milyen ritkán jutok el ide. Elégé sok idöt el vesz a két gyermek, hát még több...De ez szerintem csak amíg kicsik, addig van így.
Krisztián is most baba, állandóan etetni, altatni, mindent kell vele. Bár napközben is aludna!!!
Megyek, mert nagyon álmos, fáradt vagyok!
Puszi nektek, jövök, amint tudok!
Evey
Evey

Sziasztok,
közben rájöttem, az "Ismerjük meg egymás" -ban megtaláljátok Pötyi képét.
Sziasztok!
Kriszta

Sziasztok!

Éppen csak benézni van időm, mert délután utazunk Debrecenbe, s még előttem az egész pakolás, ráadásul Anett sem alszik napok óta, csak maximum fél-egy órát egyfolytában.
Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét.
Taliról csak írjátok meg mikor és hol, ott leszünk!

Puszi,
Mse
ancsimama (ancsimama)

Kedves Jázminmama!

Rossz nálunk a hálózat, nem tudsz nekem emilt küldeni. Én küldtem neked egy másik géprõl remélem megkaptad. Jelezz vissza!
Bocs, de holnap vagyok utoljára és nem tudok máshol üzenni neked.

Puszi

Andi
Andy

Szia Andy!
Írtam a másik topicba is, ide is leírom azért, küldtem emilt este pedig megy az SMS!!!
Fel a fejjel!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?