Új privát üzeneted érkezett!

Azaz, hogy mondtad. Ennyire még nem vagyok profi, hogy ránézésről megállapítsam, hogy egy gyereknek a vesetágulata van :wink: :roll: :shock:
Léptem
Vendég

Jó reggelt. Megint nem aludtam, max egy fél órát, akkor meg arra ébredtem, hogy meghalok, kiugrik a szívem :shock: Hihetetlen, azt nem értem, hogy álmodtam csak, vagy tényleg fájt, és ha igen, miért? Mert Robinak is? Vagy pánikbeteg lettem? Vagy csak simán idióta?
Pihennem kell, nem lesz ennek jó vége.

juditkecsk, a vesetágulat miatt lettek a problémák, az biztos, csak nem értem, hogy lett ennyire súlyos. Ha visszaírt a barátnőm, fanettának is küldöm a választ. addig én is bújom a szakkönyveket.

én magamról tudom, hogy képtelen vagyok mindenkinek reagálni, ezért már többször is elnézést kértem. Nem azért, mert nem akarok, hanem mert nem tudok. Az is biztos, hogy néhány embert kifejezetten kedvelek és szeretek, de ez így van rendjén, az ember nem szerethet mindenkit egyformán :wink:
Vendég

Én meg most visszatérek aktuálisan kedvenc témámhoz a talihoz :)
Egyrészt írtátok páran, nem tudjátok, hol a Római, és a Szent István park. A döntésetek megkönnyítendő csatolok térképet.
Másrészt csatolom az aktuális táblázatot, kiegészítve a Potyka (tényleg, hol van Potyka????, neki most már minden nap be kell jelentkeznie! egy egész topic izgul érte ;) ) által felvetett kendőzésre, és a hozandó étel/italra (nehogy úgy járjunk, hogy mindenki csak édességet hoz, vagy csak italt, aztán ott állunk/ülünk szomjasan, összeragadt szájjal ;) ) egy-egy oszlop, úgyhogy arra is válaszoljatok majd!!!
Kép
Kép
Kép
linocs

Jim: szerezd be mielőbb azt a Potyka által javasolt homeos bogyót!!!! Hátha tudsz akkor pihenni... Meg akkor tán a tejed sem rendetlenkedik... Nincs valami olyan dolog, ami kikapcsol? Zene, film, borsópucolás, vagy valami jó monoton otthoni munka, amire oda kell figyelni, de nem kell megszakadni benne???
linocs

A talit meg nagyon várom, csak mondjátok már meg hol van a Szt István park :oops:

egy kis vicc: Milán múltkor bekapcsolja a Tv-t, én meg mostam. Hú, mondom nagy a csend, mit néz a kölök....: TV Shop-ot, és van az a forgó kék törölgető hülyeség...el kezdett könyörögni, vegyek neki olyat. Ja, 12 ezerért, peeeeeeee. Tegnap jött meg aputól, mi az első kérdése: Anya ugye megvetted nekem???? Szerintetek most mit néz? Megint TV shopot, de most a francia csatornán :shock:
Vendég

Linocs!

Köszi :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

linocs: te egy Istennő vagy :wink: Ez a térkép 8) VAn itthon monoton munka bőven :? csinálom is az ebédet, mert nem lesz kaja, ilyenkor már készen szoktam lenni. 8)

panny: neked meg tartozom egy virtuális kézfogással a nácikat illetően. Olyan jól megfogalmaztad 8)
Vendég

linocs, én viszek édeset is sósat is. Jól tudok ám sütni 8) (lehet ezért akart mindenki elvenni, ettek a főztömből az első randin és már egy hét múlva gyűrűt kaptam :lol: :lol: :lol: )

A július 31, aug 1. nem jó. Előbbi Milán szülinapja, utóbbi Martin oltása.
Vendég

Csak villámírás, mert dolgoznom kéne, amíg Marci alszik (Flórát elvitte a férjem magával vizsgáztatni :D )

Juditk: ez a fütyifelrántás nagyon durva! Szegény Nimi! A mi dokinénink sem mai csirke, de követi szerencsére az orvostud. fejlődését, és nem jött ilyen hülyeséggel. A vesegondokat pedig rettentően sajnálom. Az unokatesómék kisfiánál februárban, egy rutin hasi uh-n derült ki, hogy kisebb az egyik veséje. A magyarul elég rosszul tudó doki úgy diagnosztizálta, hogy szegények teljesen kétségbe zuhantak. Aztán más orvos is látta, nem kellett műteni. Neki is katétereztek, kap 1 éves koráig antibiót (meg mellé bélflóra-rendbetevőt), akkor újra megvizsgálják. Nála is fennállt annak a veszélye, hogy esetleg visszafele folyik a pisi, de szerencsére ez nem igazolódott be. Nagyon szorítok!

Tali: én szerintem sütök minipizzákat (a másik topikomban tanultam, állati egyszerű és isteni) és esetleg vmi édeset is.

Mni: bekerülhetek én is a táblázatba? Hú, most nem tudom visszanézni, milyen adatok kellenek, de remélem, nem hagyok ki semmit.
Név: Nebula (igazi: Kriszta), gyerek: Márton Balázs, szül: 2008. 03. 06. István kórház, császár, tesója: Flóra Anna (szül: 2005. 03. 31. István)

Sziasztok!

Kép
KépKép
nebula

linocs: én is visszajelezteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem már a talira.

Potyka: köszke. Mit mondjak.....a Péterfy kórház nekem sem szimpi.....sem külsőleg, sem belsőleg........pláne, hogy Fanni kiment karját 2-szer is jól megrángatták, a helyretevés címén.....oszt harmadszorra egy fogással a Bethesdában tették helyre - és utána használta valójában. (Tudjátok, miért füstöl a kórház kéménye?????????????????????????????????????????????????????????????????????Mert fő az egészség!!! :D :lol: :D De nem a Péterfyben)

Kép Kép Kép
fanetta

Most csak Pannynak.
Amikor beriaszt, nézd meg, hogy pirosan villog-e a lámpa, vagy sárgán. Ha ez utóbbi, akkor az az elem lesz. Mi is ezért nem használjuk, mert állandóan beriasztott az elem miatt.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Fanetta: vazzze, jó felületesen olvasok, na akkor irány vissza, és megkeresem :oops:
linocs

Jim, lehet ebben valami, a párom, akit egyébként nem izgat egyáltalán, hogy házitündér vagyok-e vagy sem, a barátainak az együttjárásunk kezdetén rögtön úgy mesélt rólam, hogy nagyon kedves és szép vagyok, és tök jól tudok főzni!!! :) Mindig elmesélik a haverok, akárhányszor szóba kerül a téma :).
Igazad volt, a párod egészsége a legfontosabb. Ha ehelyett Te mondod azt, hogy védjen diplomát, utána ráér az orvos, akkor az lett volna a bajuk, szerintem....
Homeos Sedatif nagyon jó, anyósom, aki elég szkeptikus a témában, tök jól lenyugodott tőle és az alvása is rendbejött.

Juditkecskemét, nagyon sajnálom, amin keresztül mész. Sokszor hasonló problémánk van, ezért én próbálok neked gyakran reagálni, sajna sokszor csak napok múlva olvasom a gondjaidat, és akkor már nem sok értelme van. A bilizéssel mi is így voltunk, szerencsére nálunk a környezetünkben sok ilyen korú gyerek nem szobatiszta még, így tudtam példálózni velük, amikor a rokonság nekemesett emiatt. Mi már tavaly nyáron is megpróbáltuk az alsógatyázást, de három nap után, amikor picúr mindent összepisilt, és ezért szólongattam, hogy a földre üljön, ne a bútorra, és emiatt állandóan egy kistörölközővel járkált, mert zavarta, hogy kemény alatta a talaj, ha pelus nélkül csücsül rajta, megsajnáltam, és visszakapta a pelenkát. Majd kb. 3 havonta újra elővettük a bilit, néha üldögélt rajta játékból, de a pelust levéve nem akart ráülni. Úgy két hónapja pelus nélkül is rá-ráült már, és már volt, hogy kakilni is próbált, pedig nem is kellett neki. Mivel nem jött semmi, ezért elment a kedve az egésztől, így eltettük a bilit megint, és múlt héten vettem elő, ezzel együtt a pelenka helyett kisnadrágot adtam rá. 2 napig mindenhová csorgatott, de nem szidtam le, csak elmagyaráztam, hogy ha szólt volna, és gyorsan bilire ülünk, akkor nem így történt volna. Aztán egyszer ráültünk, és 3 cseppet sikerült beleengednie (megvesztegettem én is :oops: ), majd még két napig húzódozott a bilizéstől, de egyszer-egyszer már szólt (közben többször volt, hogy ráültünk, de nem jött semmi), aztán hétfőtől meg minden alkalommal bilibe pisilt. Szerintem addigra jött rá, hogy hogy is kell visszatartani, majd kiengedni, ha már a bilin ül. Év közben én is próbáltam már eröltetni egy kicsit nála , szigorúan, kedvesen, rábeszélőkét elővéve, de aztán pár nap után inkább teljesen eltettük a bilit és a témát 2-3 hónapra, hogy nehogy megutáltassuk vele.

Nem akarod Nimit még egy orvosnak megmutatni?

A két diplomamunka téma, amit javasoltam, nem tetszett?

TALI: Tápszeresek hozzanak termoszban forralt forró vizet, abból is lehet tápszert gyártani, vagy beletenni a forró vízbe a tápszeres üveget. Nekem van egy kis termoszom, hozzak valakinek benne forró vizet???
Nem hiszem, hogy hozom Eriket, képtelen vagyok beszélgetni, és két gyerekre vigyázni emellett... :( Ráadásul Erik állandóan szólongat, hogy "Anya, figyelj! Anya, ezt nézd!", amint fél másodpercig nem rá nézek, szóval egyáltalán nem tudnék beszélgetni akkor veletek, ha ő is ott van.

Fanetta drága, már hiányoztál ám! Sajnálom ezt a vérképet! Érdekes ez a hirtelen megugrás az értékekben, én is megnézetném még máshol is.

Köszönöm a diséreteket, nagyon büszke vagyok a "nagyfiamra". Szombaton volt 3 éves, vasárnap rá akartam adni a pelenkát, amikor autóba ültünk, erre felháborodva megszólalt:" De anya, én már HÁROMÉVES vagyok! Hároméveseknek már nem kell pelenka!"

Kép

Kép
mzx

Megvan. Biztos az volt, hogy egyszerre írtunk, és nem láttam a Tiédet. Bocs.
linocs

Itt vagyok, csak úszni vittem a népemet. (azt hiszem immár tényleg utoljára, mielőtt megejtem a Komjádyban szülést. Na nem a szülés közeleg, a közeg tűnik egyre szennyesebbnek :lol: , kb. kétmillióan vannak. Már úszni sem mentem be a nagyba, mert féltem, hogy megrúg vki).

Jim, tudom nem vígasztal, de én sem aludtam, ill. amit igen, azt összevissza álmodtam, de ebben benne van, hogy férjem három napja úton volt... És tegnap már nem működött a mobilja sem, hát... De most végre megjött!!!! És így helyreáll a békém, remélem. :P

Na nálunk is ebédprojekt. :wink:

potyka

Már megint az a szar Roto Duster van a TV-ben... miért akar a fiam olyat? Mert hülyegyerekkel reklámozzák, hogy húúúú de jó vele takarítani. a földön fetrengve hisztizik, hogy neki olyan kell!!!!

Mzx: majd írok ám neked is, gratulálok Erik szobatisztaságához :wink:

Megyek, mert kifut a leves............
Vendég

MZX, férjem tegnap már be is szerezte a termoszt, és vízforralót is vett!!!
Aztán, engem nem zavar, ha "csak" ketten szólnak hozzá ahhoz, amit írok - bár, néha senki nem szól hozzá (de belegondoltam, hogy van, amikor én is lemaradok az olvasásban és a jó dolgokon csak mosolygok, nevetek egyet, a rossz dolgokon meg szörnyűlködöm, együttérzek - mire a reagáláshoz érek, már lerágott csont az egész).
Összeségében azt gondolom, hogy tök jó, hogy ilyen sokan vagyunk a topikban, és valakinek biztos lesz ötlete, tapasztalata, IDEJE, ENERGIÁJA. De Juditk-t nagyon megsajnáltam, mert nem azért "sírt" hogy miért csak ketten vagy hárman reagáltak rá, hanem azért mert - ha jól emlékszem - senki nem reagált rá órákig. Abban a lelkiállapotban szerintem ez teljesen érthető.

Na, és a leglényegesebb: PEACE! :wink:
(Bocsánat, mérleg vagyok és nem bírom a konfliktuoskat :lol: :lol: )
Vendég

Ja, és büszke anyaként jelenthetem, hogy Kristóf ma teljesen egyedül hasról átfordult a hátára - mondjuk lemaradtam egy csöppet, mert kimentem a hűtőhöz, de azért az erőlködés nagy részének tanúja voltam!

Épp hajnalban, amikor felkeltem, gondoltam arra, hogy most már gyakorolni kéne az átfordulást kicsit, hogy ne izzadjon le annyira a kiságyban az egyhelyben-fekvéstől! Szerintem már ment volna kicsit korábban is az átfordulás, csak mindig mással volt elfoglalva eddig.
Szóval, olyan összhang van köztünk - és ezt már többször tapasztaltam, nagyon felemelő érzés!

Tand-ról tud vki vmit?
Vendég

Jim, dobd ki a TV-teket :wink:

Szilvánusz amit az Angel Care-es légzésfigyelőről mond - az elem kezd lemerülni és azért sípol be -, azt én is akartam mondani :wink: Na, ezt jól megmondtam!
Vendég

De hülye vagyok... nem hasról hátra, hanem hátról hasra fordult... na én lépek :oops:
Vendég

Sziasztok!

Szegeny pici Nimik :( !

Juditk! Szornyu lehet ez a helyzet es a legszornybb, h nem is tudsz segiteni, de bizz benne, h minden rendben lesz, hidd el szeretnek teged odafent :wink: , van 2gyonyoru kisfiad es Nimivel nem lesz semmi problema, az mar jo dolog h kiderult, igy most mar segitenek rajta, de tudom, h az anyai sziv...es Levi egy kisangyal, olyan aranyos volt, ahogy irtad, h aggodik Nimiert!

Fanetta! Nektek is megy a drukk! Sikerult elerni a dokit? Remelem nem lesz semmi gond!

Jim! egy arany no vagy, aposek miatt meg neaggodj, ok voltak bunkok es orulhetnenek, h a fiuknak olyan felesege van, aki ennyire szereti ot :wink: !

Juditk es Biribon! tudom, h tud fajni, ha nem reagalnak a hszhoz, meg az elejen nekem is rosszul esett, aztan nem is jottem, most meg mar tudom, h ez igy van es kesz, hisz itt vannak olyan csajok, akik rendszeresen talalkoznak, szemelyesen ismerik egymast es igy kozelebb is allnak egymashoz :) !

Mni! es ti a szallodaban egyedul hagytatok Lillat? nem feltetek? na ez most hulye kerdes volt, csak en olyan para mami vagyok :oops: , meg anyosnal sem mertem hagyni :lol: !

Linocs! a legjobb anya cimmel teljesen igazad van, sot en meg a baba szepsegversenyeket is nagy hulyesegnek tartom, de meg a rendes szepsegversenyt is, minden babanak, ha szeretve van es torodve van vele a sajat anyukaja a legeslegjobb, mig az anyukaknak a sajat babajuk a legszebb es az a normalis, ha ez igy is van :) !

Kép Kép
rima

Csajócák!

nincs most időm visszaolvasni, csak egy gyors helyzetjelentés:
tegnap visszajöttünk Tiszatóról ma már húzunk is Szelidre..7végén motoros összeröffenés lesz nálunk. Pankó nagyon jól érezte magát, hatalmasakat aludt és mindenkivel elbűvölő volt!! Imádom!! (persze a kaja mizéria még mindig fennáll, dehát nem lehet minden tökéletes...asszem lassan beindítjuk az alma-öszbari+hasonlóságok projectet..)

Kész logisztikai-koordinációs központ az agyam, annyi mindent kell egyszerre vinni hogy ihajjj!!! Plusz így h egy napot voltunk itthon, mosni, stb..kééész vagyok. Hétfőn a kocsiban azon agyaltam, vajon magamnak sikerült-e bugyit elraknom..mert csak babó cuccaira koncentráltam.. lényeg a lényeg: többgyermekes anyócák:ismét mélyen fejethajtok előttetek!! Elképesztő egy családi utazást levezényelni!! :D

pusz mindenkinek, jövő7en vmikor jövök!!!!

KépKép
kmanna

Panny,
nekünk is AngelCare van. A babás rész az mindig be van dugva a konnektorba, a másik rész néha már sípolt, az elején frászt is kaptam tőle, de eddig még mindig csak az elem lemerülése miatt jelzett. Én amúgy úgy tudom, hogy a bölcsőhalál egyik oka lehet, hogy a babák légzőközpontja az agyukban még nem olyan fejlett és néha egyszerűen nem vesznek levegőt, nekik még nem olyan ritmusos a légzésük, mint a mienk. És itt jön a képbe a hangos pittyegő hang, mert ha netán a babák nem vesznek levegőt, akkor ettől a nagy, hirtelen zajtól úgy megijjednek, hogy önkéntelenül is egy nagy levegőt vesznek, mint mi,amikor megijedünk.
Két éjjel már nekünk is jelzett, de nem volt Hannával gond. Szóval nem tudom hogy lemászott az érzékelő felületről vagy nem vett levegőt. Ezt aszem már soha nem is fogjuk megtudni.

Kép
marla singer

Sziasztok!

Jim! Most már remélem, jobban fog menni a pihenés! Hosszú távon ez így nem fog menni. :( Férj hogy van?

Panny! Nekünk az eleje felé többször is beriasztott a légzésfigyelő. Nem tudjuk, hogy jogosan vagy sem... Azóta nem riasztott. Inkább riasszon feleslegesen, mint egyszer nem... Én ne merném kivenni. Főleg, a 3-4, (3-6) hónaposok a legveszélyeztetettebbek (húh, nem könnyű ezt leírni).

Tali: akkor napközben milyen időpontra kell számítani? Mert nekem a délelőtt az a nagyon nehezen megoldható. Esetleg sütök muffint, vagy/és fornettis pogácsát de majd még meglátom, mivel tudok készülni, meg mire lesz inkább szükség.

biribon

Ja és egy aranyos történet a légzésfigyelővel kapcsolatban:
Anyáéknál voltunk, vasárnapi ebéd. Hanna elaludt a szoptatós párnában, beleraktam a kiságyba és automatikusan be is kapcsoltam a légzésfigyelőt. Ebéd közben egyszercsak jelzett a kütyü, hogy gond van. A párom lélekszakadva rohant át a másik szobába, hogy mi van Hannával. Nekem közben eszembe jutott, hogy azon a 20 centi vastag párnán át nem biztos, hogy érzékeli Hanna mozgását, biztosan csak ez lehet a gond. Én is utána mentem Hanna szobájába és ő persze békésen aludt. Előd meg elkezdett zokogni, annyira megijedt, hogy Hanna meghalt. Annyira aranyos volt, ahogy állt az ágya mellett és sírdogált. Sajnáltam, hogy milyen hülye voltam.

Kép
marla singer

Kmamma! Tök jó, hogy így pörögtök! Nekem még olyan nehezen megy a kimozdulás. :(

Ja és kérdedztétek, hogy reggel hogy kelek. Az változó. Van, hogy reggel 6-7 felé kel Luca és sikerül visszaaludni még egy pár órácskát. Van, hogy 8-9 felé, akkor általában már nem alszik vissza olyan könnyen. Viszont férjem, édesanyám délelőttönként gyakran segít és akkor én még alhatok 10-11-ig. :) 8)

biribon

Ja, meg írta valaki, hogy lemaradt a Biribon név eredetéről. Szóval a Boribonos mesék ihlették, kis önkényes átköltéssel lett Biribon. Boribon nick név több is van, Biribon viszont nincs.

biribon

Kacika!
Holnap ez kiderül. Reménykedek! Tali majd akkor, ha megtudom hogy megyünk -e nyaralni vagy sem. Ha igen akkor csak jövő hét utáni hét jó, ha nem akkor már a jövő hét is.

Nebula!
Köszi, remélem nem lesz baj, ha meg igen akkor jól kezelhető lesz.... :)

Mzx!
Ma reggel alsónadrágot adtam Levire az udvaron, erre jól belekakilt. :? :shock: Pedig szerintem érett a szobatisztaságra, mert a pisit a végtelenségig visszatartja ha nincs rajta pelus. Nem hajlandó a levegőbe (ill. a földre, fűre, stb.) pisilni. Ha ráadom az alsónadrágot abba már becsurgat, de ha megérzi akkor félbehagyja, és pelenkáért könyörög. Ja és reggel jól benyúlt a fenekébe :D és a kakit össze vissza kente a lábán. Jó buli volt :( :roll:

A témákra írtam, hogy átgondolom de azóta mégiscsak maradt az, hogy a gyermek érkezése a családban. Milyen krízist jelent, hogy lehet átvészelni a dolgokat, hogyan változik a kapcsolat stb. Ebben azt hiszem nagy szükségem lesz a szakirodalmon kívül a topic tagjainak a véleményére is. Köszi azért a segítséget, és a szobatisztasággal kapcsolatos írásaidat is. Csak nálunk a bili, meg a WC ne lenne ekkora ellenség. Annyira hadonászott a múltkor, feszítette magát, üvöltött, hogy a vadi új WC szűkítőt (lépcsővel, kapaszkodóval) eltörte. Illetve letört belőle 3-4 db műanyag rész, én meg majd megszakadtam.....
Nimit nem akarom másik orvosnak megmutatni, mert Dr. Bán Gyula az egyik legjobb orvos az országban. Őbenne maximálisan bízok...

Bea!
Köszi. Tényleg úgy van, ahogy írtad.. :( Tényleg olyan a lelkiállapotom, hogy most meg minden hozzászóláson bőgök. Gratulálok az átforduláshoz, Nimi még nem nagyon forog, illetve csak körbe-körbe. Tand nekem is sűrűn eszembe jut, jó lenne látni a kislányát, mert gyönyörű volt az első képeken....Meg jó lenne tudni hogy vannak...

Rima!
Köszi. Amúgy teljesen igazad van. Mint írtam kicsit elveszítettem a fejem, annyira vártam a megnyugtató szavakat. :oops: A szépségversenyt én is nagyon elleneztem...

Kmanna!

De jó nektek!!!Mi is voltunk már kétszer a Szelídi-tónál. Olyan gyönyörű a környezet, a víz. És nagyon jót tesz a víz, még a bőrnek is, mert kicsit sós. Látod nekünk lehet, hogy nem jön össze a Balatoni nyaralás. A pakolástól én is félek, bár nekem már nagy gyakorlatom van. Havi egyszer hazacuccolni Gyulára és sokszor egy-két hétre. Előre reszketek a pakolástól van hogy 3,5 óra. Most is félek ha mennénk Zamárdiba nem lesz mikro, kiskád stb. Érdeklődök (ha megyünk) hogy mire számíthatok, habár voltunk már ott de akkor még gyerek nélkül (most meg mindjárt kettővel :? :roll: :) beállítunk)
Jó pihenést nektek!!Mikor jöttök vissza, már nagyon érik a kecskeméti tali megrendezése is... :D Fotón nem vagyok hajlandó szerepelni, mert elájul mki. (főleg én szoktam ha meglátom magam :( )

[/b]

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Biribon!
10-11-ig. :shock: :shock: :shock: :shock: Én 6-ig ill. max. 7-ig. És este 11 előtt sosem keveredek ágyba de inkább éjfél. De jó neked!!Bár az enyémekre is vigyázna néha valaki...
Néha irígylem a nyugdíjasokat!! :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Halihó!

Kitikkadtam... délelőtt elmentünk Anyuval a postára, takarékba, önkormányzatra. :) Nagyon meleg van! Most meg míg etetek gondolatm írok is, de végigolvasni sincs időm...
Képzeljétek, Nálunk a helyi lakosok ill. babák kapnak 50e Ft-ot az önkormányzattól, de Babakötvény számlára utalják. Kérdés mennyit ér az majd 18 év múlva... :shock:

Juditkecskemét, bocsi, hogy nem reagáltam Rád, de sajnos én nem értek ezekhez a bajokhoz. Persze reagálás Nélkül is nagyon drukkolok, hogy minden jobbra forduljon és sok baj után végre kisüssön a nap Nálatok is!
Sajnos, pont este van mindenkinél a fürdetés, etetés, altatás procedúra és ilyenkor teljesen lehal a topik, talán ezért sem írt senki, de utána meg sokan adtak bölcs tanácsokat.
Tényleg, múltkor mikor Lillával kórházban voltam Tőle is vettek vért, de én ki sem ismerem magam azon a papíron...
Csujzi, nem semmi, hogy Te is csak fejéssel próbálod fentartani a tej mennyiségét. :)
Biribon, meddig szoktál aludni, ha 2-kor még nem vagy ágyban??? Én tutira nem bírnám, mondjuk én 11-től szoktam reggel 5-ig vagy 6-ig aludni, de az is olyan kevés. :( Persze, hogy vannak a fotozz-on képek. Szintén mni néven. :) És Te?
Panny, nekünk is Angel Care légzésfigyelőnk van, de még szerencsére sosem jelzett be. Nálunk konektorba van dugva és akkor az akksi miatt tuti nem fog feleslegesen csipogni. De szerintem még az is előfordulhat, hogy nem épp az érzékelőn fekszik, hanem elmászik valamerre.
Linocs, nekem még fogalmam sincs, hogy mit vigyek a talira. Ha ebéd táján lesz a tali, akkor gondolom mindenki vihetne magának egy szendvicset és talán üdítőt is vinne mindenki...
Nebula, benne vagy a táblázatban, de pont a baba adatai hiányoznak. Mikorra voltatok kiírva, súly és hossz. :)
Rima, egyedül hagytuk Lillát, de a bébiőrzőt levittük és félóránként felkuksiztunk a szobába.

Na, ezt most két óráig írtam és közben ebédeltem is... :)

KépKép
KépKép
mni

Kádról jut eszembe, hogy most két napot nem aludtunk itthon és gondban voltuk, hogy oldjuk meg a fürdetést... mosdó kicsi... zuhanytálca koszos... kiskádat nem vittünk. Szóval arra jutottunk, hogy én beálltam Lillával a kezemben a zuhany alá és Feri meg tartotta a zuhanyt és mosta Lillát. Kismanó úgy meg volt lepődve, hogy szóhoz sem tudott jutni, mi ez az izé amiből folyik rá a víz... de szerintem tetszett neki, utána meg gyors én is lezuhanyoztam és így egy kalap alatt megoldottuk a zuhanyzást. :)

KépKép
KépKép
mni

Mni!
Nem baj...Én is jól kitikkadtam a házimunkába ma. Csak Levit sajnálom, 3 napja itthon rostokolunk, nem megyünk játszótérre sem, mert nem érem magam utól. Mosok, vasalok, ágyneműt húzok, takarítok, főzök is mert Ferinek nincs ebédje. És mégis még rengeteg dolog hátravan. Ablaktisztítás elmarad, felmosás elmarad, porszívózás elmarad.. :?
Én nem tudom más, hogy bírja ezeket mindent megoldani? A barátnőm múlt hét szerda reggel szült, hétfőn mehetett haza, kedden kitakarította a házukat :shock: :shock: :shock: :shock: Holott rettenetesen megszenvedett (nem részletezem, de fölülmúlt mki-t az ismeretségi körömben). Hogy volt rá képes :?: :?: :!: :?: Mondtam is hogy egye fene a koszt, erre ő azt mondta, hogy tudod milyen vagyok. Csak akkor tud pihenni, ha ragyog minden. Kérdem én, hol volt a segítség? :( Nem itt lakik Kecskeméten....
Két óránként szoptat ráadásul és ott a 2,5 éves gyerek is.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ördögi kísértés:

Kép

Na kér még valaki az én kedvenc feleségem banán splitjéből?

Kép

8) :D :)

feri (mni)

Egy kis huncutkodás apával a teraszon:

Kép

Kép

:P

feri (mni)

Juditkmét! Jó-jó, de én meg 2 előtt nem nagyon jutok ágyba. És 10-11-ig azért megszakításokkal tudok néha aludni. Szóval mi egy kicsit el vagyunk csúszva éjjeli bagolyba. :shock:

Mni! Megtaláltalak titeket! Majd nézelődöm. Én is Biribon néven vagyok, de csak pár kép van fent.
A múltkor én is zuhanyoztam Lucával, amikor újságoltam apának, hogy majdnem 6 kilós, meztelenül volt és végigpisilt rajtam. Hát, mentünk a zuhany alá. Élvezte, vigyorgott, meglepődött.

Jaj, Luca olyan nehezen alszik el... Általában fél órán át bömböl. Nem nyafizik, bömböl... :(

biribon

Juditkm! Én egy gyerekkel sem tudom utolérni magamat... :(

biribon

Feri! Én kérnék! :DDD Édes Lilla!

biribon

Mni: de vaksi vagyok :shock:
akkor a hiányzó adatok: február 28-ra voltam kiírva, 3580 gramm, 58 centi hivatalosan (bár utána két héttel a cédőnő 56 centit mért, de mindegy). köszi.
azt honnan lehet tudni, hogy tesz a babakötvényre az önkormányzat? mi szerenénk Marcinak egy startszámlát nyitni, csak még nem jutottunk el oda.

Kép
KépKép
nebula

Hihi, én szültem február 28-án. :)
Nekünk a védőnő mondta, de mikor kikértem a házassági anyakönyvi kivonatot, akkor mondták a hivatalban is és azt is hozzátették, hogy sokan nem tudják... :(
A babakötvény számlát nekem is a kolleganőim nyitották meg, emailben elküldött adatok alapján. :) Nagyon rendik! :lol:

KépKép
KépKép
mni

Egy tök jó babaszakácskönyv letölthető változatát találtam meg. Minden a hozzátáplálásról.

http://kismamablog.hu/konyvek

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!!

Bocsi a bepofátlankodásért, de van kb 3liter felesleges fagyasztott anyatejem....és mivel továbbra is többlet van, igy a jövőben is tudnék adni :) ha valakit érdekel, irjon privit és megbeszéljük a részleteket.
Vendég

huhú, ha az ember nem jön 2 napig akkor 1 napig kell olvasni!!

először is:: nagyon drukkoloka 2 Niminek, hogy minden rendben legyen!! vese ügyben szerencsére nincs tapasztalatom, a vérszegénységről csak az jutott eszembe, hogy Nimi jól eszik? mert anno nekünk azért kértek vérképet, mert ez volt a doki gyanúja, szóval visszafelé nézve ha jó étvágya van akkor fura ha vérszegény.....

az érzékenység témáról csak annyit, hogy szerintem mindenkinek más a vérmérséklete, pl én is elég érzékeny vagyok egyszer majdnem nem is jöttem többet mert senki nem reagált Eszter egy képére, hogy milyen cuki :) pedig aztán képet rengeteget tesz fel mindenki
szóval szerintem egy kis érzékenység belefér de tényleg türelmesnek kell lenni meg megértőnek, senkinek nincs energiája mindenkire reagálni

én mindig úgy reagálok, hogy ami még eszembe jut, de már 2-3 oldalra visszamenőleg nem szokott minden mire írni kezdek

pláne, hogy Eszter most már beállt a 4xfélórás napi alvásra, és félórában kb arra van időm itt, hogy negyedórát szenvedek a mobilinternettel, hogy beinduljon majd negyedórát olvasok és már ébred is.... és ebből max 4 van egy nap amiben is még minden mást kellene csinálnom.... marad még az este 9-10 után.....

Obea, jó, hogy felszerelkeztetek termosszal, én már ajánlgattam a Price Lionheart nevű melegítőt is amivel a kész tápszert is melegen lehet vagy 3 óráig tartani.
mondjuk én most veszek egy újat mert ebben ki kell főzni mindig a belsejét és kissé leégettem.... :)

Biribon, ja, hogy 4000 literes a medencétek!! akkor tényleg komplexebb a fertőtlenítés probléma. akik babaúszásra járnak biztos megkérdezik neked, hogy ott hogy csinálják

Niki, te mint bankos, tényleg van értelme a babakötvénynek. nekem elég gáznak tűnt, hogy csak 18 évesen kapja meg azt a kevéske lóvét a gyermek addig meg nem tudod rajta rendesen gyűjteni neki a pénzt mert maximálva van az összeg amit évente berakhatsz (asszem 120,000)

Panny, kár, hogy nem tudsz jönni a talira, szívesen megismertelek volna téged is!

JuditK, ma rákérdezetem a sógórnőmnél és neki 4-5 éves kora között lett teljesen szobatiszta a kisfia, szóval nem hiszem, hogy a 2,5 éves cikinek számítana....

persze azért Mzx, Erik nagyon ügyes, hogy már 3 évesen szobatiszta (de még az is fél év JuditK :) )!

Feri, mindjárt ugrom le a strandra, hátha adnak ott ilyen fincsit!!
édi Lilla, már alig várom, hogy újra lássam a talin a kis tündit

Pumperka, nagyon hunci Zsombor szopizás közben! :)

Szilvánusz, szerintem nagyon vagány Marcus új haja, már kicsit őrült professzoros kezdett lenne a tépettel :)

Csujzi, édes Lujzika, kemény lehet neked , hogy a férjed külföldön van én már simán depressziós lettem volna! kitartás!!

na lépek, mert mindjárt ébredezünk és irány a strand (meg a lángos!! :) :) :) )

KépKép
judit18

nekem is sokszor eszembe jut Tand, szerencsére még anno bejelölt a wiw-en így néha meg szoktam nézni, van fent kép Grétiről is

KépKép
judit18

Sziasztok!

kicsit elkeseredtem.
JuditK esetét most nem számítva, én tényleg magamra vettem kicsit a vádat, hogy valakinek szándékosan nem válaszoltam volna. Pedig igyekeztem... és kicsit arra gondoltam, hogy oks akkor én is majd csak rövideket fogok írni épp az utolsó pár hszre reagálva... de valahogy ez nemmegy. visszaolvasok és szépen reagálok, és ha valakit kihagyok, akkor ne sértődjön meg, nem szándékosan történik, csak hormonálisan túltengek szoptatósanyuka vagyok aki feledékeny....

szval valahol ott maradtam el, amikor megjelent Csujzi és én ennek úúúgy örültem!!! Sokat gondoltam Rád, Csujzi, mert tudom Te sokat vagy egyedül!!!
Le a kalappal előtted is a fejésért!!! nagyon kis vidám lányod van :) köszönjük a képeket!!! nekem sem jött még meg amúgy és tényleg teljesen változó kinek mikor... :roll: nekem speciel nem hiányzik ;)

Szilvánusz, tök furi így Marci sérója, hogy fénylik. De cuki nagyon! ;)
Én persze sajnálnám levágni Máté haját... :roll:

Linocs, lekéstük egy nappal a hófordulót, de tegnap gondoltunk Fruzsira! Máté nagy vigyorokat küld neki ;) (puszilni még sajnos nem tanult meg, de talán még ráér :lol: :lol: )
teljesen egyetértek veled a legjobb anyuka témában!

Mni, Marci tesója Linda. Az én tesóim sajna nem tudtak kijönni, mert a nővérem 28hetes kismama... :) és 32hetesen szeretne amerikába repülni így nem akarja megkockáztatni hozzánk az utat, öcsém meg ősszel vettek neki hitelre kislakást és minden pénze benne van... de holnapután már úgyis látom őket! jaj úgy várom...
mondjuk az utat nem, de ez van.. úgy döntöttük megpróbáljuk egy huzamban... 1000km... :roll:
tetszik a táblázat, hogy nem mi vagyunk az uccsók, sőt Potyka pont 4 hónappal későbbre van kiirva! ;)
a babakötvényről avéleményed engem is érdekel ;)

köszönjük mindenkinek a kép dícséreteket, tényleg nagyon szép helyeken jártunk, pedig még alig kirándultunk. De fogunk ;)

KvaszÉva, mesélj, mit mondott a doki Szegeden?
és persze, szeptemberben én is reménykedem. sőt csajok, aki erre jár kuksizzon be hozzánk ;)

JuditK, hihetetlen, Levi már ilyen szépen fogalmaz?? tök ügyi!! légy rá tényleg büszke! és tudom hogy nehéz, de szerintem nem marad örökké pelusos, lehet hogy igaza van Potykának, még nem jött el neki a szobatisztaság ideje... nem tudom mit csináltam volna a helyedben a kakis gatyóval... az uradnak mi avéleméye erről?
naggy drukk holnapra, remélem nincs nagy baj! mindenképp gyere és meséld el mi volt!!!

Pumperka... nehezet kérdeztél... az az igazság, hogy egész jó idekint, nagy nyugi, friss levegő, pár lépésre zöld... szval ideális gyerkőcökkel. Ugyanakkor én azt szeretném, hogy iskolába, mondjuk felsőtőé kezdve legkésőbb, szval otthon járjanak a gyermekeink... az ugye 10év... sok nagyon sok... meglátjuk Marcinak hosszútávon hogy jön be és én hogy birom... az igaz, hogy jó kis magyar társaság van itt, ettől nem kell félni. pl annyi a 3 év alatti gyermek, hogy a holnapi baba-mama találkozón lesz ringató-foglalkozás is ;)
jaj a huncut szopifotó nagyon édes!!! Máté is csinál ilyeneket, ezek anap fénypontjai... ;) mintha azt mondanák a szemükkel, hogy köszi Anya, nagyon fincsi ez a tejcsi ;)
tegnap kétszer is ma is egyszer kénytelen voltam magamra kötni Mátét ebben a dögmelegben... őt nem zavarta, ugyanolyan gyorsan, mint szokott bealudt :lol:

Marla ddúúúúrva az uncsitesód... :shock:
szegény férjed a légzésfigyelővel....

Biribon, hogy sikerült a tegnap délután egyedül? örülök, hogy a délelőtt nem volt olyan horror :)

Potyka a kendős szakértő jó 5let!! pont most néztem a kendőm mellé adott infot, hogy már lehet csípőültetéssel is kötni, szval hurrrá új kötést fogok tanulni, a hát nekünk még korai asszem ;) de én is arra vagyok a legkiváncsibb...
ja és reméle Te egy icipici babával jössz majd és nem nagy hassal a talira. Közeledik júli 6dika... :lol: :lol:

Jim, bocsi hogy ilyen szomorút irok, ma van Jim halálának évfordulója. az előző szopi alatt youtubeon doorsot néztünk hallgattunk Mátéval énekeltem neki és tetszett neki... :roll: ;)
apósodék viselkedése érthetetlen számomra...
azt, hogy megbabonázoda ffiakat, nem kell különösebben magyarázni, lassan kiismerünk, te ki boszi ;)
na, vedd le az átkot magatokról és aludj egy jót!!! ugye megvetted a homeod bigyot? ha nem, igyál egy pohár bort lefekvés előtt!! ;)
törölgető hülység??? takarítani akar Milán??? ;)

Zsu, te is hiányzol nekünk!!!! legközelebb kérünk képeket!!!

Fanetta! továbbra is mjegy a drukk Niminek!!! a kis családod tündéri nagy lányod meg nagyon mókás ;) Te is hiányoztál nekünk! ;) detélleg, igazán ;)

Nebula! hozzánk lehet jönni úgy is, hogy csak megírod mi vanveletek, kiváncsiak vagyunk mindenkire, és talira meg végképp nincs minimum hozzászólási követelmény ;) csak min 1 gyereket hozz :)
annyira jó az a kámpicsoritós kép... :lol: ti hogy álltok, van tesóféltékenység, Flóra mit szól az öcsikéhez?

Cicuka, szuper hirek, hogyminden rendben Kristóffal!!

Panny, sikerült megúszni a napszúrást és lenyírni afüvet? jó hír itt madélután ótaömlik az eső, nemsoká odaér ;) vidám napot a holnapi anyatejes naphoz :)
gratula Krizsihez, sok erőt hozzá ;)
án is sajnálom, hogy nem tudsz jönni...
meg mindenkit aki nem tud jönni...
Pété asszem azt mondta neki júli utolsó hete nem jó... :roll: :(

Mzx, neked is gratula a szobatisztaséghoz! birod még az épitkezést és a gyerkőcöket egyszerre?

Kmanna, ne is mond... pakolás... holnapután induunk 4 hétre... :roll:

Kiko,Pepike, Esztereu,Norco,Eszterxx, Mpatr, Monácska, ... többiek,
tali?????

én nemhiszem, hogy tudok sütni de azért lesz nálam egy kis édesség ;)
szerintem legyen 3-4 körül a tali, nem?

Feri ez merénylet volt... most mondhatom Marcinak hozzon hazafagyit... banán van itthon ;)

Jdit18, jó strandolást!

Kép

Kép
kolyok28

Pati! nemér, hogya 2009esekhez írsz, ide meg nem!!! vagy lemaradtam valamiről? ;)
vagy olyat akarsz, hogy kedves doktornő, vletlenül a a kutyusom felnyalta a lecsöppenő anyatejet, lehet ettől baja? és ha nem rászokhat? ezentúl őt is meg kell szoptatnom??? :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Márti, mond, hogy azt ünnepled, hogy nincs ott az anyós és azért nem írsz és nem azért mert ott van... jó rég írtál... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

tényleg, Melinda, merre jársz?
ugye jössz a talira?

ma sikerült kitakarítanom végre a lakást :)
most már "csak" a kocsiból kéne a sok limlomot kipakolni és összepakolni a cuccost... :roll: hogy lesz ebből holnap délután ringató-foglalkozás.... :roll: :roll:

Kép

Kép
kolyok28

najó, eldugulok, mielőtt mindenkit egyenként felsorolok.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Elöször is mindkét Niminek jobbulást, biztos nem lesz semmi gond! :P

Másodszor pedig ObeaO és Judit is írták elöttem, hogy mi lehet Tanddal! Én is nagyon sokat gondolok rá, föleg mikor depis napom van! 100%ig át tudom érezni a helyzetét és sok erőt, kitartást kívánok neki!

Judit!
Közben van depis napom, van amikor elég sokszor és arra gondolok, hogy miért ilyen nehéz, miért kell nekem mindig fejnem, miért nincs időm semmire! De mikor felébred a lányom és ránézek, ő pedig rám, már egyáltalán nincs semmi baj, és tudom, hogy mindezt ő érte csinálom, apa pedig azért dolgozik kint, mert szeretne mindkettönknek jobb környezetet teremteni! Talán a depim miatt nem is jöttem, meg az állandó időzavar miatt!

A másik része a depimnek pedig az, hogy sokszor egyedül vagyok, mint a kisujjam! Anyám felénk se néz, édesapám nincs,testvéreim külön utakon, férjem külföldön, egy anyós pedig mégiscsak anyós.....

Kölyök!
Én is gyakran gondolok rád, és arra, hogyha nem is jelentkezem itt legalább egy sms-t dobjak! Máté nagyon édes a Google bodyban!
Vendég

:) sziiiiaaa Csujzi :)
igen, smst bármikor dobhatsz, persze én is irhatnék :roll:

stramm csaj vagy, hogyígy bírod egyedül!!! Anyukád mért nem néz felétek, ha nem vagyok indiszkrét?

na megyek Mátéhoz ;)

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?