Sziasztok!
Sajnos olvasni is alig tudtam, de azt hiszem ez már egyre inkább így lesz.
Pepe megint beteg volt, most valami vírust szedett össze, tele lett kiütésekkel (amik egybefolytak tenyérnyi nagy foltokká), meg begyulladtak az ízületei, főleg a térde, két napig fel sem tudott állni, még a wc-re is ölben vittem
A kezei-lábai borzalmasan beödémásodtak, a szandálját nem is tudtam felhúzni
Szerencsére pár nap alatt javult, de a kiütések helyei még mindig meglátszanak, remélem elmúlik.
(Ja, Detti: attól hogy be van oltva még lehet pöttyös
)
Meme!
Nyugi, én is derékfájós vagyok, igaz hogy már vagy 15 éve, de eddig még nem vizsgáltattam. Egyáltalán nem vagy lemaradva
Gratulálok az előléptetésedhez!
Cat!
Bocs, de jó volt olvasni, hogy nem csak a mi családunkban van az, hogy ha megkérdezik, hogy hol van a férjem akkor "nem tudom" a válasz
Csak én az ügyeleteit szoktam utólag megtudni.
Detti!
Jó utat! Remélem nem lesz semmi gondotok!
Edit, Meme!
Nagyfiúknak gratulálok a szép bizonyítványhoz!
Közwc-k: én nem viszek semmit, egyszerűen csak fölé tartom a gyereket úgy, hogy ne érjen semmihez. Tudják is, hogy nem szabad semmihez nyúlni, mindig mondják, hogy "nem olyan mint otthon". Az utcán is megy a pisilés, bár nekem mindig szólnak, de azért ez lányoknál nehezebben megy
Színek: nekem egy-két extrém színtől eltekintve (bordó, hupikék meg ilyenek) mindet ismerik, de fogalmam sincs hogy hogy tanulták meg, valahogy ragadt. Már a HD-s angolon is tanultak színeket, azokat is mondják órán. Régebben volt hogy keverték (főleg a feketét-fehéret), de mostanában nem vettem észre. Bár nem is figyeltem.
Öltözés: Petrának már alig lehet segíteni, ő mindig egyedül akar. A nehezebb ruhákat persze ráadom, de reggel sokszor már úgy jön be a szobánkba hogy felöltözött. Ráadásul ha nem tetszik amit rá akarok adni, akkor közli, hogy ezek nem illenek egymáshoz
Vagy ma pl. a nadrágra (merthogy olyan sovány, hogy szinte minden leesik róla): "Anya, ennek bő a dereka, adjuk Csengének, adjál nekem olyat ami jó rám"
Én már a folytonos öltözésüktők kapok agybajt. Állnak a szekrény előtt és rámolják a ruhákat, felhúznak egyszerre 3-4 felsőt, harisnyát, mindent :evil
A cipőt viszont rendszeresen kacsalábra húzzák, fogalmam sincs mikor tanulják meg hogy hogy kell.
Számolás: tudják mondani a számokat, de csak Pepén látom hogy tényleg számol is. Kb. 5-ig tud megszámolni dolgokat (pöttyöket, kacsákat a képen, stb.) Volt mikor anyósoméknál a szomszédban látta a teheneket. Mondta, hogy ott van három tehén. mi meg, hogy az csak kettő. De addig erősködött, hogy három, hogy a végén megmutatta, hogy hátul is van egy, amit észre se vettünk
(a gyereknek mindig igaza van...
)
Az angolórájukon 6-ig kell számolni, extra nagy dobókockán kell megszámolni a pöttyöket.
A házszámot tudják, meg hogy hány kilók, de azt már tuti nem értik, csak megismétlik.
Mit hagytam ki?
Ja, egy szösszenet a munkahelyemről:
-Mi a panasza?
-Semmi.
-Akkor miért jött?
-Mert küldtek.
-Ki küldte?
-Hát az orvos.
-Miért ment orvoshoz?
-Én nem mentem.
-Akkor kihívta az ügyeletet?
-Az asszony hívta.
-Miért?
-Hát mert rosszul voltam.
-Miből ált ez a rosszullét?
-Hát rosszul voltam.
-Hányinger, hányás, szédülés, hasfájás, láz, mellkasi szorítás... ?
-Igen.
-Ez mind???
Áááááááááá (hajtépős emberke)
Sajna nem vicc
És az ilyeneknek van választójoga , meg próbáljam meg felvilágosítani bármiről
Jó éjt mindenkinek!
Ditke