Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Detti!

Ez tényleg pech!!! Szegény Bernát, reméljük hamar túl lesz rajta. Képzeld, Gergőt megint megcsípte valami a szeme mellett, ugyanott ahol tavaly. Mondjuk most nem dagadt be annyira, de azért keskeny csík lett a szeme. Már jobban tudtam kezelni a helyzetet és nem rohantunk rögtön kórházba, mert ott tuti ott tartották volna. Azóta minden este rákenek egy pici bio szunyogriasztót mindkét gyerek arcára. Így nyugodtabb vagyok.
Remélem azért jól sikerül a nyaralásotok. Érezzétek nagyon jól magatokat!

Tali:
Egyenlőre én is megyek.... :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Sajnos olvasni is alig tudtam, de azt hiszem ez már egyre inkább így lesz. :(

Pepe megint beteg volt, most valami vírust szedett össze, tele lett kiütésekkel (amik egybefolytak tenyérnyi nagy foltokká), meg begyulladtak az ízületei, főleg a térde, két napig fel sem tudott állni, még a wc-re is ölben vittem :( A kezei-lábai borzalmasan beödémásodtak, a szandálját nem is tudtam felhúzni :(
Szerencsére pár nap alatt javult, de a kiütések helyei még mindig meglátszanak, remélem elmúlik.
(Ja, Detti: attól hogy be van oltva még lehet pöttyös :( )

Meme!

Nyugi, én is derékfájós vagyok, igaz hogy már vagy 15 éve, de eddig még nem vizsgáltattam. Egyáltalán nem vagy lemaradva :)
Gratulálok az előléptetésedhez!

Cat!

Bocs, de jó volt olvasni, hogy nem csak a mi családunkban van az, hogy ha megkérdezik, hogy hol van a férjem akkor "nem tudom" a válasz :) Csak én az ügyeleteit szoktam utólag megtudni.

Detti!

Jó utat! Remélem nem lesz semmi gondotok!

Edit, Meme!

Nagyfiúknak gratulálok a szép bizonyítványhoz!

Közwc-k: én nem viszek semmit, egyszerűen csak fölé tartom a gyereket úgy, hogy ne érjen semmihez. Tudják is, hogy nem szabad semmihez nyúlni, mindig mondják, hogy "nem olyan mint otthon". Az utcán is megy a pisilés, bár nekem mindig szólnak, de azért ez lányoknál nehezebben megy :lol:

Színek: nekem egy-két extrém színtől eltekintve (bordó, hupikék meg ilyenek) mindet ismerik, de fogalmam sincs hogy hogy tanulták meg, valahogy ragadt. Már a HD-s angolon is tanultak színeket, azokat is mondják órán. Régebben volt hogy keverték (főleg a feketét-fehéret), de mostanában nem vettem észre. Bár nem is figyeltem.

Öltözés: Petrának már alig lehet segíteni, ő mindig egyedül akar. A nehezebb ruhákat persze ráadom, de reggel sokszor már úgy jön be a szobánkba hogy felöltözött. Ráadásul ha nem tetszik amit rá akarok adni, akkor közli, hogy ezek nem illenek egymáshoz :evil: :lol: Vagy ma pl. a nadrágra (merthogy olyan sovány, hogy szinte minden leesik róla): "Anya, ennek bő a dereka, adjuk Csengének, adjál nekem olyat ami jó rám" :oops:
Én már a folytonos öltözésüktők kapok agybajt. Állnak a szekrény előtt és rámolják a ruhákat, felhúznak egyszerre 3-4 felsőt, harisnyát, mindent :evil
A cipőt viszont rendszeresen kacsalábra húzzák, fogalmam sincs mikor tanulják meg hogy hogy kell.

Számolás: tudják mondani a számokat, de csak Pepén látom hogy tényleg számol is. Kb. 5-ig tud megszámolni dolgokat (pöttyöket, kacsákat a képen, stb.) Volt mikor anyósoméknál a szomszédban látta a teheneket. Mondta, hogy ott van három tehén. mi meg, hogy az csak kettő. De addig erősködött, hogy három, hogy a végén megmutatta, hogy hátul is van egy, amit észre se vettünk :lol: (a gyereknek mindig igaza van... :D )
Az angolórájukon 6-ig kell számolni, extra nagy dobókockán kell megszámolni a pöttyöket.
A házszámot tudják, meg hogy hány kilók, de azt már tuti nem értik, csak megismétlik.

Mit hagytam ki? :oops:

Ja, egy szösszenet a munkahelyemről:

-Mi a panasza?
-Semmi.
-Akkor miért jött?
-Mert küldtek.
-Ki küldte?
-Hát az orvos.
-Miért ment orvoshoz?
-Én nem mentem.
-Akkor kihívta az ügyeletet?
-Az asszony hívta.
-Miért?
-Hát mert rosszul voltam.
-Miből ált ez a rosszullét?
-Hát rosszul voltam.
-Hányinger, hányás, szédülés, hasfájás, láz, mellkasi szorítás... ?
-Igen.
-Ez mind??? :shock:

Áááááááááá (hajtépős emberke)

Sajna nem vicc :( És az ilyeneknek van választójoga , meg próbáljam meg felvilágosítani bármiről :twisted: :? :shock:

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok :)

Tali:
Lehet, hogy mégsem jön össze nekem. Anyukám szokás szerint sz.rik arra, hogy mit beszéltünk meg, így most munkával kapcsolatban lesz megbeszélésem este ahelyett, hogy veletek találkoznék. :cry: De azért még lehet, hogy összejön. Mindenesetre ne várjatok rám, ha nem érnék oda időben.

Majd még biztos jövök, de B. extra nyűgös, én meg még nála is jobban, úgyhogy szép napunk lesz.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi, Cat, Kata!

Na persze nálunk sem egyszerű a helyzet tali ügyben: tegnap kiderült, hogy Zsoltnak osztrák kollégái lesznek itt, és hát ugye azt nem lehet tudni, hogy meddig maradnak ma. Zsolt ígérte, hogy megtesz minden tőle telhetőt, de hát nem tudok még semmit. Bizakodó vagyok!

Más: lécci dobjátok át priviben a számotokat, mert sehol nem találom a telcsis listát. Ha esetleg megvan valakinek, akkor átküldi nekem: czirákiek@invitel.hu. Köszi.

Azért mielőtt nekivágok Pestnek rátok csörgök, hogy ki tud jönni....

Ja, Lillával beszéltem, szegény totál beteg.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Csajok!

Akkor most mi legyen?
Ezek szerint Cat és én vagyok tuti. Cat-nek korlátozott az ideje a szitter miatt... Toljuk el vagy még várjunk.... Nekem kb. 1/2-3/4 7-kor kellene indulnom. Addig még egyeztethetünk ki tud jönni.
Cat! Vélemény?

Lilla!
Nem tudtam, hogy ennyire betegek vagytok!!! Pont nyáron!!!! Kitartás és gyógyuljatok!!

Meme!
Szuper a munkád, azt hiszem ilyet én is bevállalnék, én sem tudtam volna nemet mondani. :D

Ditke!
Szegény Pepe, azért már jó, hogy jobban van. Ilyenkor otthon tudsz maradni velük ha betegek?
Ettől félek ha dolgozni fogok, hogyan fogják tolerálni a betegségeket. Bár anyukám 2,5 év múlva nyugdíjba megy, akkor már egyszerűbb lesz a dolog.

Szinek: nagyjából nálunk is megy, Gergőnek nagyon jól, vendel néha keverget. Ált. zöld-kék megy keverve.
Én a virágokkal kezdtem a tanítást, könyvekből... a pirossal. Azóta piros őrület megy. Ölni tudnának a piros dolgokért. Piros ruha, lapát, vödör, lufi....tök mindegy, olyan veszekedés megy, hogy csak na.
Képzeljétek viszont most úgy érzem sokkal könnyebb velük. Az egész telet végig veszekedték, most meg olyan jól játszanak együtt. Sokkal jobb ez a helyzet. Azért minden nap összekapnak időnként, de össze sem hasonlítható ez az időszak a pár hónappal ezelőttihez.

Na megyek, mert lassan jönnek uncsitesóék... (4 hónapos baba is jön, úgyhogy megint babázom... :D :D :D )

Kata

Kép
kateduo

Csajok :)

Akkor az a javaslatom, hogy toljuk el a talit. Mivel csak Kata és én vagyunk a fixek, hagyjuk a mai napot. :roll: Én is nyugodtabb lennék, ha olyan napon lenne, amikor Zoli van a gyerköcökkel.

Várjuk meg Dettit, és utána szervezzük. Jó úgy?

Cat
Kép
cateye

Persze jó így, de azért sajnálom. :( :( :(

Kata

Kép
kateduo

JÓl van csajok. Sajnálom, hogy elindítottam a lavinát.
Anyák találkozója, szinte reménytelen eset :roll:.

De hátha legközelebb. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Én is sajnálom. :( :( :( Viszont tényleg nem egyszerü összehozni, hogy mindenkinek jó legyen, de remélem találunk egy napot....

Ditke :)
Sajnálom a fránya betegséget. Jó ijesztöen hangzik, hogy egy vírus mit tud okozni!

Ilyenkor anyósod tud a lányokra vigyázni?

Hát igen, az én férjem rendszeresen sunyít a programjaival, ami bizony nem kevés, mert ilyen céges vacsi, konferencia, kiküldetés, szóval én nem bírom követni. Szerintem ö sem. :D

Mondjuk most marha pipa voltam rá, mert keresztbe szervezett nekem. :evil: :twisted:

Kata :)
Ugye mondtuk, hogy kitartás, jobb lesz velük. 3 éves koruktól meg egyre jobb. Mondjuk a tesó püfölés az sajnos nálunk továbbra is durván játszik. Találkoztunk lányos ikresekkel, és megijedtek a lányok amikor látták, hogy az enyémek mit marakodnak össze. A szülök is el voltak hülve, és áldották az eget, hogy lányaik vannak. :? :roll:

A veyges párosok is verekszenek, vagy ez csak a két fiúsok kiváltsága?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Az én lányaim a szó szoros értelmében nem verekszenek, max. egy-egy odacsapás vagy hajhúzás van, ők azt már verekedésnek élik meg. De amit szóban osztanak egymásnak az borzalmas. :evil:
"Én vagyok az első, nekem több van, az enyém nagyobb, én játszok vele, nem adom vissza, nem vagy a barátom, stb..."

Kata!

Most jó a munkahelyem, mert tekintve hogy 12 órás műszak, meg ugye mi éjjel meg hétvégén is dolgozunk, ezért elég sok szabadidőm van, hétköznap is. Most elég jól meg tudtam oldani a gyerekfelügyeletet, pl. a héten csak hétfőn, pénteken meg vasárnap dolgozom. Mondjuk van rosszabb hét is, most júliusban lesz péntek-szombat-vasárnap-hétfő, végig nappal 8-20-ig. Ha hazaérek akkor fürdetés, fektetés, 10 óra mire elalszanak. Gyakorlatilag aludni megyek haza :( Hogy ez után a négy nap után hogy takarítom majd el a romokat ha hazajövök azt nem tudom. Az éjszakázás is jó, mert akkor reggel 8-kor végzek, illetve megbeszélés, betegátadás miatt inkább fél9-9, de utána itthon vagyok, max arra az egy-két órára kell valaki, azt meg megoldom a szülőkkel, hugommal. Mondjuk még jó hogy alszanak délben, mert éjszaka után muszáj aludnom velük különben estére totál zizzent vagyok. Augusztus közepétől meg a férjem szabin lesz, "csak" ügyelni kell mennie, szóval az meg azért lesz jobb. Ősztől meg remélem már jobban fogják bírni az ovit, szerintem már a fél gyerekgyógyászat tankönyvet végigjátszották betegségügyileg :shock: :?

Sajnálom a talitokat, pedig már épp gondoltam, milyen jó lesz nektek...

Ditke
ditke62

Cat :)

Gondolom a fiúk tényleg durvábbak, mint a lányok, de azért az enyémek is tudnak újabban. Eddig lökdösődés, hajhúzás volt, de a múltkor úgy verekedtek, mint a filmekben szoktak a nők. A földön bírkózva tépték egymást és visítoztak :shock: . Szerencsére ez egyetlen eset volt eddig, így inkább vicces, mint aggasztó.

Hát igen, van egy ilyen nyugalmi időszak. Használd ki!
:lol:
A lányok sajnos már túl vannak rajta. Most éppen hihetetlen erőszakosak, és önfejűek. Már nagyon kellene nekik a társaság. Én meg alig bírom kivárni, hogy végre augusztus legyen és mehessenek oviba. Borka is szokta mondani: "Én már alig várom, hogy mehessek oviba!" Ma is rémesen kezdődött a nap, pont, ahogy a tegnap este véget ért. :roll: Rékát bevágtam tegnap a zuhany alá, mert úgy üvöltött, mint akit nyúznak, mert nem kapta meg a Borka által a könyvtárban kiválasztott könyvet. Aztán elkezdett durvulni is, pedig B. kompromisszumkész volt, hogy cseréljenek, de az sem volt már akkor jó, neki kell mind a kettő. Ez volt a második ilyen akcióm (a tavaly nyári sikertelen után), de ez most használt.
Beszélgettem ma több anyukával, akik mondták, hogy tuti a terhesség miatt is türelmetlenebb vagyok, de én most nagyon ki tudok rajtuk borulni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ditke!
Kész program szervező lett belőled! :roll: :lol: Hú,hogy tudod mind ezt megoldani???Ha váltanál,nyigodtan menj el progiszervezőnek ilyen háttérrel!
Majd elmesélme az uramnak,hogy van aki ájszakai meló után nem fekszik le,hanem a gyerkőcökkel van és csinálja a megszokott napi rutnit! :shock:
Jobbulást nektek!Én tuti ronyoznék,ha a gyerekem lábra se tudna állni!Azért szörnyű lehet ez Pepének!Ő hogy viseli,hogy nem tud mozogni?Fájnak is neki ilyenkor az izületei?

Cat!
Látod mennyire jó 3fiúsnak lenni? Vagy még ne kiabáljam el? Az enyémek sem verekszenek,max néha birkóznak,de azt is csak lájtosan nyomják.Újabban Oli agressziója is alábbhagyott (több figyelmet kap).

Kata!
Szegény Gergő!Nem fáj neki,hogy ilyen közel csípi meg a szúnyog a szeméhez?Mit adsz neki?Jobbulást nektek is!
A nyár nálunk is mindig jobb!Én is a téltől félek mindig.A sötétség,a bezártság és az unalom- 3ellensége a gyerekeimnek!Na de majd idén télen!!! :roll: :twisted:
Azért örülök,hogy jobban érzed magad te is velük!!!meg ők is egymással!

Csajok!
Ti milyen cipőt adtok a gyerekek lábára az oviban/böliben?
Mi már itthon régóta csak zokni/papucs -ban járkálunk,de oviba kellene majd vennem valami nem horror árú lábbelit.De mit???
Dávid annak idején tépőzáras szandit kapott,de most nem szeretnék 6-8.000Ft/db áron (vagy még többért) benti cipőt venni.

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi!

Ez nem csak a terhességtől lehet!Engem iskiborítanak rendszeresen.Újabban azzal,hogy minden apróság miatt nyivákolnak!!! :evil: Nem mondanák,hogy baj van,segítsek,valami nem megy!ÁÁÁ! Ahelyett hogy beszélnének,felváltva nyígnak!
2napja engem is elkapott az ideg és este 8kor (miután a Marcinak 3szor elmondtam,hogy ha nem hagyja abba,akkor felmegyünk és mese nélkül azonnal alvás lesz) felzavartam mind a 3-at. A Marcin bukott ki a bilit,de mindhárom rovásán volt már aznap jócskán. 5perc alatt lefürdettem a 3gyereket és 8óra 10perckor már ágyban voltak. Egy szó nélkül feküdtek le,de addigra már leüvöltöttem a fejüket.:oops: :evil:
Azóta ha csak a látszatja megvan a nyafogásnak,hisztinek,már mondom,hogy mindhárman büntibe mennek.
Ma pedig közöltem velük délben:tessékkidobni a kukába a hisztit és vigye el akukásautó,mert én ezt nem tűröm tovább.Elég nagy gyerekek,hogy megértsék végre,vannak dolgok,amiket már nem csinálhatnak és jobban járnak,ha más eszközt választanak.

E

Kép

Kép
edit73

Edit!

Bekeményítettél???? :-))))))
Én a nyári szandit vittem ősszel bentre a bölibe, még bőven jó volt nekik, így nem kellett külön vennem. Itthon csak állt volna a szekrényben, mert itthon ők is zokniban vannak. Most is ősszel majd a mostani nyári szandit fogom majd bevinni.
Gergőnek nem fáj a csípés szerencsére, csak látványra csúnya 2 napig. Fenistil cseppet és calcimuscot adtam neki + 1-szer bekentem egy szteroidos krémmel nagyon nagyon vékonyan. Kórházban is szteroidos krémmel kenték, bár nem tudom milyennel,de ott brutálisan. Nem igazán merem használni ezt a krémet, mert a férjem kapta egyszer egy brutál csípésre. Gergőnek sztem csak azért lesz csúnya, mert a szeménél olyan kis vékonyka, érzékeny a bőr.

Ditke!

Ez így tényleg jó, kivéve, ha éjszakázol. Én tuti nem bírnám a nappalt. Persze nekem extra sok az alvásigényem. Szinte sosem ébredek a fiúk előtt, pedig mostanság, hogy bölcsi sincs, 8-kor kelnek. Meg én is.... :D

Brigi!

Szóval ez csak átmeneti?? Akkor igyekszem kihasználni!!!! Tegnap mondjuk elég szörnyen viselkedtek, itt voltak a barátnőim, a gyerekeim meg egy órán keresztül köpködtek... ja és a produkálás..., katasztrófa volt. Egész nap produkálták magukat. Egy haszna volt, úgy elfáradtak, hogy 3 órát aludtak így legalább tudtunk egy jót beszélgetni.

Cat!

A barátnőm vegyes párosai szinte alig veszekednek. De ott a kiscsaj lányos játékokkal játszik, a fiú fiús dolgokkal, szóval játékon nincs vita. A többit nem tudom....

Kata

Kép
kateduo

Na ez a tali, jól összejött. Nagyon sajnálom! Már körmöt akartam lakkozni (most vagy soha alapon!)

Én még ugyan nem tudok semmit arról, hogy Zsolt hazaér-e, de látva az általános helyzetet, akkor legyen egy új időpont. Július 16. szerda? (Sajna nem tudom fejbentartani, hogy ki mikor jön-megy....) Arra emlékszem, hogy ez jó Dettinek, de nem jó Lillának. Bocsi. Vagy valami más időpont? Nem szeretném tovább tolni, mert akkor soha nem talizunk!!! ;-)

"Pisi híradó": Haladunk!!! Bence gyakorlatilag pisire szobatiszta. Már akkor is megy bilizni, ha pelus van bármi okból rajta (mondjuk elalvási fázisban). Lulka is halad. Még van egy-két becseppenés, de már szalad...ja, és ma belekakilt a bilibe! Ebben ő volt az első, akinek ez teljesen sikerült (mini baleset nékül), így nagyon büszke volt magára! Még mindig bizakodó vagyok! És eddig megúsztam néhány laza bugyiöblítéssel, meg egy szőnyegtörléssel! ;-) ;-) ;-)

Ami a 'könnyebb-e most velük' helyzetet illeti. Jelentem nálunk is sokkal könnyebb. Ok, egyrészt a nyár, másrészt már sokkal kevesebb a vita. Most is van (tegnap Bence úgy megharapta Lucát, hogy ordítottam vele), de amúgy már teljesen jól eljátszanak. Többnyire úgy zajlik a napunk, hogy vannak időszakok, amikor tejlesen rájuk figyelek, velük vagyok (játszunk, mondókázunk, énekelgetünk, olvasunk stb.) és van olyan, amikor ők vannak ketten (mert az olyan nagyos!). Mostanában az jön be nagyon, ha bevonom őket valami feladatba, vagy ők kapnak "munkát". Ma kerítést fogunk lemérni, mert festeni fogjuk, és kell tudjam, hogy mennyi festéket stb. vegyek.

Na, fújok még egy kicsit ébredés előtt.. és kapva a szabad este gondolatán szerintem elmegyek egyedül(!) biciklizni! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka!

Gratulálok a "pisi-hírekhez", nagyon üyesek vagytok! Nekünk ez a pisi dolgo nagyon elhúzódott, ti hozzánk képest rohamléptekben haladtok!!

Kata!

Kend nyugodtan a szteroidos krémmel ha a Fenisztil nem használ, pár nap alatt az ilyen lokális szteroidok, ha kis felületen kened, semmi gondot nem csinálnak.

Brigi!

Hidd el, tavaly ovi előtt én is így éreztem. Már kicsit szégyeltem is magam, hogy szeretnék már "szabadulni" tőlük, de egyszerűen egész nap a nyafogás ment, semmi nem volt jó, meg nem is tudtam már lekötni őket. Annyi különbség volt nálunk, hogy nekem nem is várták az ovit :(
Most sokkal jobb, egyrészt tényleg a nyár, szabadon szaladgálhatnak a kertben, én csak időnként kinézek rájuk. Ott azért kevesebb az összeveszési esély, bár ők mindenhol képesek rá. Na meg azzal, hogy ovisok, pláne, hogy most dolgozom is és kicsit mással is foglalkozik az agyam, sokkal jobban viselem a hisztiket is. Szerintem nekik is jobb egy türelmes anyuka, úgyhogy most egész jól elvagyunk. Na persze azért ordibálás nálunk is van, de lényegesen kevesebb mint tavaly ősszel ovi előtt.

Meg az is sokat számít, hogy nőttek egy évet, már sok dolgoba be lehet vonni őket. Mint Vikókáéknál, nálunk is segítenek mindenben. Főzésnél kavarják a kaját, bepakolják a mosógépet, a mosogatógépet (aztán én átrendezem úgy, hogy még azért férjen bele :wink: ), segítenek teregetni, port törölni, stb.)

Ja, és eddig a nagyszülők mindig mondták, hogy mikor velük vannak akkor milyen angyalok. Eddig nem hittem el, de most már a férjem is mondja. Mikor éjszakás vagyok akkor ő fekteti le őket. Nekem még egy tucatszor kijönnek, hogy pisi, szomjas, melege van, nyomja az ágy, takarjam be..., a férjem elmondja a mesét és csend van, alszanak. Szóval csak nekem csinálják a műsort :evil:
Annyiból azért megnyugodtam, hogy ő tuti nem lenne türelmes velük, így legalább nincs minden este sírva lefekvés :roll:

Edit!

Nekünk a tavaly nyári szandi már olyan kicsi volt nyár végén, hogy lelógott a lábujjuk, így én újat vettem, tépőzárasat. Most meg hogy a fél napot az udvaron a homokban töltik, vettem ovis cipőnek kínai vászoncipőt 800 Ft-ért, abba nem megy bele a homok (annyira) , így kint abban vannak. A rendes nyári szandált meg csak akkor adom rájuk ha valahová megyünk.

Pepe tök jól viselte, hogy nem tudott menni, bár ő minden betegséget jól visel, én tuti szétvakartam volna magamat meg minden bajom lett volna. Ő nagyon rendesen bevesz minden gyógyszert, még az Algopyrint is megissza, pedig az szörnyen keserű. Sőt, ő mondja ha kell orrcsepp, szemcsepp, vagy fáj valami és adjak gyógyszert. Most is csak feküdt vagy ült és mondta ha menni akart valahová, hogy vigyem, mert nem bírja meg a lába. A vakarózást is mondta, hogy nem szabad, mert akkor csúnya lesz, így csak a plüss tigrise farkával simogatta. (Éjjel mikor aludt vagy félálomban volt akkor viszont vakarta rendesen :( )
Szerencsére 2 napa altt javult, most már megint úgy rohangál mint előtte. :D

Éjszakai műszak: szerintem hajnal 4 körül a legrosszabb. Illetve ha van bőven beteg akkor nem tűnik fel, de ha csak úgy szálingóznak akkor lassan telik az idő. (A múltkor egy öregasszony jött be 3-4 óra körül hajnalban valami kórsággal. Mire elkészülnek a vizsgálatok persze kb. 5 óra volt. Mondom neki, hogy mi a baja, hogy tovább, erre közli, hogy na ő nem akar reggelig itt maradni. Mondtam, hogy ez már nem fog összejönni, nézzen csak ki, világos van :lol: )
Szóval reggel 8-ra annyira felébredek, hogy nem is tudnék elaludni. Mikor oviban voltak próbáltam, de csak forgolódok összevissza, meg jár az agyam, hogy mennyi mindent meg tudnák most csinálni... Így inkább azt csinálom mostanában, hogy délig intézem a dolgomat, aztán délben lefekszem egy kicsit. Ha itthon vannak alszom velük, ha nincsenek akkor meg 3-ig alszom, utána megyek az oviba értük. Ennyi alvással meg elvagyok estig. De legalább következő éjjel jól laszom :lol: A szívás csak az ha következő nap is éjszakás vagyok, de ez remélem ritkán fog előfordulni.

Szép napot mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke

Hihetetlen ügyes Pepe, hogy így viseli a betegségeket, ennyire fegyelmezett felnött módjára kezeli. Még szerencse, hogy mi ritkán vagyunk betegek, és nagyjából mindig torokgyulladásunk van, mert az enyémek nagyon nyügik ha betegek, semmilyen gyógyszert nem akarnak bevenni, csak a Panadolt nyakalnák világba, mert ízlik nekik. :shock:

Edit
Én vettem nekik egészségpénztárra bör szandit a bölibe, mert Olinak amúgy is rossz a lábtartása. Ha nem lenne vele semmi gond, akkor szerintem sima kínai tornacipöt vennék, mert ezeket a cipö árakat, és mennyiségeket nem lehet bírni. :evil: A lényeg, hogy tépözáras legyen, mert maguknak kell fel-le venni. A bölcsibe így is kellett a benti szandi mellé még mamuszt is venni, szerencsére ez már az oviba nem kell. Oviba viszik át a bölcsis szandáljaikat.

Vikóka :)
Tekertél tegnap?

Brigi :)
Szerintem tök normális a reakciód. Én sem bírnám velük nap mint nap otthon, pedig babát sem várok. Már egyszerüen szükségük van a közösségre.

A Lilla tali után kérdezte Zoli, hogy Boróka hány éves. Kérdeztem, hogy miért kérdezi. Mondta, hogy ott dicsekedett neki, hogy ö már ovodás, de Zoli nem akarta elhinni, mert még olyan pici. :lol: :lol:
Szóval tényleg vágyik már az oviba.

Cat
Kép
cateye

Még valami. Turis lányok. Ha láttok 110-es méretü polár mellényt legényre valót, akkor légyszíves vegyétek meg nekem. Nagyon fontos. Ugyanis a fiúk mindig tüzoltósat játszanak, és az a tüzoltó ruhájuk, napi szinten használják. Samunak van is egy piros Nextje, de Olinak csak egy 92-es GAP van, ami már igencsak kicsi rá, de még hordja. Mindig mondja, hogy vegyek már nagyobbat, de sehol nem lelek. Akinek kell a GAP helyette, szívesen odaadom. 8)

Gondoljatok rám, ha ilyenbe botlotok. :P

Cat
Kép
cateye

Nálunk igazából az is gáz, hogy hiába jó idő, nem hajlandók kimenni. (Bár ez változott az utóbbi pár napban. Kop-kop-kop.) Alig lehetett őket kivonszolni a lakásból, és hiába mindenféle játék kint, amik tényleg klasszak és a többi gyerek megveszne érte, ők kb. negyed óráig használják. A homokozó már csak dísz, még jó, hogy most csináltuk tavasszal. :roll: :roll: :roll:
Ha lenne időm egész nap mesélni, akkor nem lenne egy hangjuk sem különben. De valamikor főzni, mosni, takarítani kell, és meseolvasás közben elég nehéz. De most tényleg nem panaszkodom, mert az utóbbi pár napban elég jól elvoltak, anélkül, hogy állandóan a videót akarták volna bekapcsoltatni. Mert persze, ha nem mesélek én, akkor tegyek be valamit. :roll: :roll: :roll: De ezt leredukáltuk kétnaponta egy hosszabb mesére. Ez sztem még belefér.
Szerencsére, ha elmegyünk valahová, akkor remekül elvannak. Ha meg még más gyerek is van, akkor néha azt sem tudom merre járnak.
Viszont megvan az ovikezdésre a tréning kiabálásból.

Edit :)
Én most szoktatom őket a "ha szeretnétek valamit, akkor tessék megkérni, hogy csináljam meg, nem pedig visítani, hogy elszakadt, lejött, nem jó ... " De úgy látszik ez tényleg a vinnyogó korszak. Akármiért, és akármikor kitörhet a balhé. Az enyémeknél ráadásul evési és öltözési mizéria is van.
Bár tegnap képzeljétek B. rábeszélte Rét, hogy a csíkos ruhát válassza, mert ő egy olyat akart, és hogy akkor "illjenek" egymáshoz. :lol: :lol: :lol: Olyan édesek voltak éééés megegyeztek!!!

JÓ étvágyat az ebédhez!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vinyítás mindenért nálunk is van, és úgy ordítanak sokszor, hogy nem hallom a saját hangomat. Örülök, hogy másnak is van ilyen... :roll:
Ditke,
Pepe egy csodagyerek!! Ilyen nincs is!!! Ilyen jó beteget..

Nálunk most Beni beteg, aftás a szája, azt mondta az orvos, hogy most sok gyerek megy át ezen.. Szenved szegény, mint a kutya, és rettenetesen nyafog... :cry:
Cat,
Oli mennyi idő alatt gyógyult ki ebből? Ő evett valamit??

Megyünk bhrg-re aug 11-én, valamilyen Márta fog minket a Komjádiban vizsgálni. Csak 2őt viszek, Benit és Sárit, Nati szuperül "működik". :lol:
Holnap szemészet, bőszen gyakorolunk szemletakarósdit már!!! :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Ditke!

Pepe egy hős! Elképzelem a tigris farkával való simogatást......... :D :D :D
Kérdésem lenne: szteroidos krémmel kapcsolatban. Csak egyszer mertem bekenni vele hajszál vékonyan, hogy ne húzódjon tovább. A kenés helyén gyönyörű lett a bőre. Ezt most úgy értem, hogy Gergőnek picit rücskös és piroskás időnként a bőre, valamit tuti nem bír, de még nem jöttünk rá mit. Szóval ezek is eltűntek, a csípés is tök jó lett, a bőre viszont fehér lett a krémezés helyén (ez egy nagyon pici terület) . A krémre pedig az van írva, hogy arcon ne használjuk. Ez a Dermovat nevű krém. Szóval ez az aggodalmam, hogy tényleg nem lenne szabad arcra kenni?
Bár mondjuk az Elocom is szteroidos, azt viszont lehet arcra kenni....

Brigi!

Igazi nőcis csajaid vannak!!!

Nettke!

Beninek jobbulást. Kiváncsi vagyok a BHRG-re...., majd írj!

Kata

Kép
kateduo

Nettke :)
Nálunk az afta jól elhúzódott, 6 napig tartott. A dokinö 7-10 napot mondott rá. Mondjuk láz nem volt.

A szerencse, hogy Samu nem kapta el. Hátha nálatok is megússzák a csajok. Mondjuk ügyeltem rá, hogy ne igyanak egymás poharából, meg ne egyenek egymás maradékából. Viszont nem fürdettem öket külön, na meg puszilkodtak is.

Oli rengeteg hideg vizet ivott ezalatt, ez jól hüsítette, és pudingokat, fagyit evett napközben. Estére csináltam neki kenyérböl, sonkából, uborkából "katonákat", és így hülyéskedve jól megtömtem a pocakját. :roll: Mást nem tudott enni szegény, csak nyafogott, hogy fáj. Láza nem volt töle, de estére mindig adtam Nurofent, hogy tudjon aludni, persze nem tudott, sokat felsírt.

Megnyugtató, hogy másnál is megy a vonyítás. Jelentem nálunk is. Bármi kudarc éri öket, ahelyett, hogy kinyögnék mi a bajuk megy a nyígás. :shock: :shock: Mindig magyarázom nekik, hogy szóból ért az ember, ha nem mondják el mi a bajuk nem tudok segíteni nekik. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Na ha más is ilyen vinyogós problémákkal küzd,akkor nem az enyémek buggyantak meg!Minden esetre engem nem nyugtatt meg,hogy én meg nem győzök üvölteni,mert ezt már nem lehet bírni. Kb. úgy érzek,mint tavaly Ditke!!!
Ráadásul (úgy látszik) Olinak megint sikerült úgy belelépnem a lelkébe,hogy 3napja nincs kaki. (nemhogy előrébb lépnénk ez ügyben,hanem 2-t hátra). Totál para vagyok,mert naponta 3-4szer sír,hogy kakilnia kell,de nem sikerült neki (pedig még mindig pelust kap). Ma a reggelt már joghurttal indítottuk,délben főzelék,este joghurt,napközben gyümilé.De eredmény semmi. Holnap reggel éhgyomorra nyomunk egy kis meleg 100%-os narancslevet+ joghurt lekvárral.Na ha délig ettől se lesz semmi,akkor délután felhívom a dokinénit valami kis jó tanácsért! :shock: :(

Nettke!
Jobbulást nektek!Majd írj a BHRg-ről!Nekünk még mindig nem jött meg a papírunk,pedig már nagyon várom.

Kata!
Mi a Dermovat-ot nem használtuk,de Elocomot sokat.Nálunk attól is volt,hogy fehérebb lett az arcbőrük.Én úgy vettem észre,hogy akkor ha nappal kentem be és utánna érte napfény. Így én egy idő után csak este kentem ezzel a fiúk arcát,de csak akkor ha már nagyon csúnya volt.Mondjuk nálunk is allergiás tünetekkor kellett használni illetve olyankor,ha már annyira száraz volt,hogy evés közben csípte a kajcsi.

Brigi!
Milyen érdekes!Az enyémeket meg nem lehet idebent tartani!Illetve a Benit meg a Marcit!Oli elülne egész nap a tv előtt. Beni sokszor már 8kor veri az ajtót,hogy mikor megyünk már ki! :roll:

Cat!
Én is a bőr szandi híve lennék!!!De!Az ár?! :roll: Viszont a kínaisba nem tudom,hogy nem izzadna-e a lábuk,mert nálunk nagyon meleg van az oviban.Illetve tornacipőnek fűzöset kértek,mert az jobban tartja (állítólag) a gyerek lábát. De ugye azt csak heti 1szer fogják használni!
Ráadásul tők új padlóburkolat lesz a gyerekek csoportszobájában, így mindenképp olyat kérnének cipőből,ami nem hagy nyomott a parkettán (vagy valamilyen laminált padlón).
Na meg szeretném,ha a fiúk járnának ovis tornára heti 2szer ( a Dávid sulijában tartanak és nagyon jó).Persze oda is kell cipő,mert az oviból nem hozhatom el az ottanit.
Szóval valami kínais megoldás lesz,hacsak a Decatlonban vagy a Deichmannban nem találunk valami megfelelőt -árban és minőségben.

Ditke!
Játszósnak nekünk is van cipőnk.Itthon is abban vannak,meg oviban majd meglátom,mennyire strapálják le,de kinőtt (Dávidról), használt ,turis mindig van.A gondom az,hogy bentre mit vegyek nekik,amit egyedül fel tudnak húzni,kényelmes,nem izzad bele a lábuk és nem fog a talpa.Ráadásulmég tartja is a lábukat valamennyire.
Bár -kop-kop-kop - most úgy tűnik ebben a melegben ez a sok mezítlábazás még Beni kis csámpáinak is jót tett.Sokat javult tőle.Remélem,őszre (majdnem) teljesen eltűnik a lúdtalpa.

Vikóka!
Biciklizés milyen volt?

Edit

Kép

Kép
edit73

Ma voltam dokinál, vagyis lettem volna, ha nem rohan el szülni. Mindenesetre megtudtam a laboreredményeket. MInden tök jó, kivéve, hogy kicsit alacsony a fehérje. Egyek husikat. :roll: MIntha nem lennék egyébként is húsevő. Na mindegy.

A csajokat is kénytelen voltam vinni, mert anyu még mindig nem került elő. Borka mondta is mikor dolgunkvégezetlenül eljöttünk, hogy "dehát nem láttuk a kisbabát!!". :lol:

Jobbulást Pepének. Azért nem semmi, amin keresztülmentek vele. Ennyi betegséget. Szegény már nem is csoda, hogy ilyen jól tűri.

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nekünk csak a Laevolac vált be éhgyomorra a súlyos esetre kiírt mennyiséggel. A kajáknak semmi hatása nem volt. Pedig etettem, itattam mindenféle "jóval". Fenntartásra már jó a kaja is, de megindítani sztem kevés. Nálunk nagyon kellett, hogy meglágyítsa és síkosabbá tegye a kemény gubacsokat, amiket Borka összegyúrt. (bocs :oops:). Anélkül tényleg nagyon fájhatott.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Jaj, édesek vagytok, hogy kérdezitek a bicózást!

Na, nem lett belőle semmi: Zsolt hazatelefonált, amikor elmentek az osztrák vendégei, hogy akkor indul haza, hogy mehessek a talira, mire mondtam neki, hogy az nem lesz! Erre megkönnyebbülten felsóhajtott, hogy jó, mert még van egy extra és sürgős/fontos melója, és akkor nem indul...Nem volt szívem szivatni...bicikli sztorno...

Pisi-hírek: remekül haladunk...már mindkét Lurkó bele is kakil a bilibe! És itt-ott van csak inci-finci baleset! Olyan büszke vagyok! És ma már itthonról is elmentük Lulkával pelus nélkül! ;-) Új fejlemény, hogy Bencus néha kér pelust (kb 15 percig van rajta), nem tudom miért, mert azzal is ugyanazt teszi, mint a gatyával: rohan a bilihez ha van valami és csont száraz ha leveszem róla. Szerintem tetszik neki a mintája, mert nagyon nézegeti...hagyom, majd abba hagyja ezt a szokást...

Megyek, mert ma kipurcantam...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Edit!

Ennyi cipő....:-))))

Eddig összesen kétszer használtam ezt a krémet. Tavaly egyszer, arra már nem nagyon emlékszem és most. Ez a fehérség nagyon feltűnt, de tényleg egész nap kint voltunk, úgyhogy lehetséges, hogy a naptól. Vagy a szteroid hatása....nem tudom...
Kaki: Amit Brigi ír, Laevolac, nagyon kímélő, terheseknek is ezt ajánlják... Vendelnél nagyon bejött.
Az őszilé? Nekem utána mindig van eredmény, bár amikor Vendelnél súlyosabb volt, akkor csak erősebb lett az ingere, de visszatartotta. :roll:

Pisi: Nálunk is mindenhova, minél érdekesebb helyekre. Ma Vendel lepisilte Gergő hátát, amig gugolt... :roll:
Kaki: Gergő szól, bilibe, wc-be mindig sikerül. Egész nap nem kap már pelust, kocsiba se és ha babakocsizunk, akkor sem. Kocsiban és babakocsiban nem volt baleset, viszont amikor nagyon elmélyült, akkor azért előfordul. De szerintem nagyon jól halad.
Vendel húzósabb. Nem megbízható, kakilni meg csak pelusba hajlandó. Sokszor inkább pelust kér a gatya helyett. Ilyenkor megdumálom, hogy ő már nagyfiú, meg az uncsitesója, (akit imád) is bugyit hord, így ált. belemegy, ha meg nagyon nem akarja, akkor visszakapja a pelust. Szóval ő változó. Többször van pelusban, mint anélkül, de nem sürgetem.

Brigi!

Húú, ha nekem sok húst kéne ennem..., hát nem is tudom. Nekem heti két alkalom és bőven elég. Fehérjének a tejtermékek is jók vagy kimondottan a husi?

Na megyek aludni, jó éjszakát!

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Egyszerre írtunk.... :D :D :D
Ügyik vagytok!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!
Nagyon ügyik vagytok!
Jó tanács: nem erőltesd Vendelre a bugyit!ha pelust kér,annak oka van.Valamiért biztonságot ad neki!(lásd Olimat)El fogja hagyni ezt a szokását,ha azt látja,hogy Gergő is alsónaciban van.Nem szabad úgy éreznie,hogy neked nem tetszik (esetleg neheztelsz rá),ha pelust kér.

Brigi,Kata!
Kösz!Akkor veszünk holnap Laevolacot,ha nem lesz délig eredmény és a szombat reggelt azzal indítjuk!

E

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Azért kicsit megvigasztalt, hogy tali elmaradt. Amúgy pocsékul vagyok, a torkom 4 napig szó szerint ki se látszott a tüszőktől, mára kezdtek eltűnni. Fel se bírtam szinte kelni, a gyerekek egész nap Tv-ztek szegények. Azért most már talán megmaradok. :)

Tali jövő héten nem lenne jó? kivéve péntek, mert aznap már utazunk. 8)

Ditke

Atyaég, szegény Pepe jól kifogja mindig! Rendes kis beteg. 8) Egyszer említetted, hogy neki is ki kéne szedni az orrmandulját, nem?

Cat

Nekünk van egy piros Gap mellényünk, sztem lehet, h csak 98-as hivatalosan, de Dá-ra még elég nagy, úh 104-es legalább van. Egy nem piros mellényre elcserélhetjük. :wink: Én nem ragaszkodom a piroshoz, de amúgy mellény meg jól jönne nekünk is- szóval próbálj akkor egy másik fiúsat szerezni nekünk és megy a tűzoltó- felszerelés hozzátok. :wink:
Amúgy úgy látszik a torokgyuszi meg az afta nálunk is párba állt- Nikin is kijött az afta tegnap. De szerencsére már eszik mindent és nem fáj neki. Mielőtt kijött volt 1 napig láza és 1-2 napig nem evett- remélem megússzuk ennyivel. Nekünk a dokinéni az Aloe First spray-t javasolta rá. Ti próbáltátok?

Edit

Benit cipő: hát igen, már én is számolgattam, hogy mennyi cipő fog kelleni. Mert én itthon is adok rájuk bentre szandit télen- nekünk eddig még minden orthopédus ezt javasolta, szóval nem merek nem adni, amikor sokat vannak bent. és az ovira szintén azt javallották- így oda se merek mást, sőt, megint elgondolkoztam a Supy-n is. :shock: Na, azért az tuti, h csak az egyik lesz az..... A Deichmann előtt mentünk ma el és pont láttam, h a szezonális cipőket 50%-ért hirdetik- én pont ezért meg is akarom nézni. Azért nem irigyellek: 3-ra, sőt 4-re cipőt venni-durva!!! Én is mindig betárazok a turiban cipőkből, legalább nem üt meg a guta, ha 2 hét alatt szétmotorozzák. :twisted:

Kaki: Nekünk viszont nem vált be a Laevolac mikor Nikinél egyszer volt ilyen a sok kakaótól. kakaó nálatok is felejtős lesz most egy ideig ugye? :? Én összekutyultam neki uzsira narancsot, almát héjastul, áztatott aszaltszilvát, meg zabkorpát v vmi hasonlót. A gyümiket turmixoltam és úgy bele a korpa. Hát, ennek a rostmennyiségnek nem tudott ellenállni. :wink: És most itasd annyi gyümilével, amenyi belefér! Próbáld mindeképp meg, minél hamarabb, annál jobb. Én nagyon féltem, h Niki mjd begörcsöl a témára ezután- Oli meg még hajlamos is rá, úh ne halogasd. A kúpot viszont tekintve hogy mennyire utálja, tuti nem próbálnám. :) A Laevolacot pár napig v hétig mindenképp add neki, hogy visszaálljon a normális széklet. Drukkolok!

Nyígás: akkor ez most a nyígós korszak! Jó!!! Már attól féltem, h v ők őrültek meg v én! :twisted: Én is lépten- nyomon ordítottam velük pár hónapja, mert kibíííírhatatlanok!!! de csakis nekem ( és Robinak) és csakis itthon! :roll: Uggggyanez, mint nálatok: ha vmit nem tud megcsinálni, csak ordít. :shock: Legtöbbször meg se próbálja, hanem már előtte vinnyog, h nem tudoooom. És enyémek se akarnak kint lenni, ahogy Brigiék se: egész nap csak mesléjek v DVD-t néznének. De ha végre kizavarom őket és nem azonnal kaparják az ajtót, h be akarnak jönni, akkor viszont olyan jól elvannak, h bevadászni nem lehet őket többé. :roll: És Cat, Ti még mindig itt tartototk, h megy a nyígás? Én ezt nem bííírom ki még majdnem 1 évig!!! Azalatt kihullik tőlük az összes hajam v kitépem!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit!

Sikerült a kaka?

Lilla!

Remélem most már tényleg elindultatok a gyógyulás útján.

Nyígás nálunk is van.... :( :(

Képzeljétek mi már csak szeptemberben megyünk bölcsibe. Nagyon kevés a gondozónő, a mi csoportunkból az egyik elment 2 hónapja és annak az egynek aki maradt nagyon sok a plussz órája, ezért a 4 hét bölcsiszünet után még 2 hétig nem lesz. A fiúk meg őt ismerik, biztos rosszabb lenne egy olyannal, akit még nem láttak, bár nem tudom ki fogja őt helyettesíteni. Marad az augusztus, úgy néz ki, hogy akkor még megyünk 2 hétre Horvátországba, csak még nem tudjuk mikor és hova. Szóval nem látom értelmét egy-egy hétre bevinni őket, így maradunk itthon. Bár sokkal nehezebb, de szerencse, hogy azért jó idő van, így váltogatjuk, hogy kint-bent..., amikor nem bírnak magukkal kint, akkor bejövünk és fordítva. Elég fárasztó.., de szerencsére kevés a ruha vagy nincs is... :D :D

Elköszönök 1 hétre, mert holnap megyünk a Balatonhoz. Péntekig Széplak-felsőn leszünk, aztán átmegyünk apukámékhoz vasárnapig. Ők 8 km-re laknak a Balcsitól. Csak ne legyen olyan rossz idő, amit mondanak. Széplakon mondjuk az a jó, hogy van benti medence, ha nagyon rossz idő lenne kint.

Na megyek, mert ma is egyedül, Attila tegnap is és ma is szörfözik.....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Köszi Pepe nevében a dicséretet, bár Csenge is nagyon jó beteg, csak ő szerencsére sokkal ritkábban és enyhébben. :)
Kakiügyben Pepe a szilvalekvárt szokta kérni. Ül a wc-n és ha nehezebben jön akkor már szól is, hogy hozzak egy kanál szilvalekvárt - de akkor máris de azonnal :lol: Nekünk ennyi meg is szokta oldani, szerencsére nagyobb gondunk még nem volt.
Amúgy már az oviban is osztották az észt, valamelyik gyereknek fájt a hasa, erre Pepe közölte, hogy "ha nem veszed be a gyógyszert, akkor apukám felvágja a hasadat, de nem fog fájni, mert a Bene apukája majd elaltat" :lol:

Kata!

Szteroid: név szerint nem ismerem ezeket a kencéket, mi Elocomot használtunk az ekcémára ha már nagyon vakarták volna, seperc alatt helyrehozta. Amúgy viszont fényérzékenyíthetnek, tehát napra ne menjetek vele.

Cat!

Én azt hiszem hogy van egy szürke Next 104-es polár mellényük, bár a méretet azért meg kell néznem mert nem vagyok 100%-ig biztos benne. Az is jó vagy csak a piros?

Vikóka!

Sajnálom a bicózást. Az ember úgy megtanul örülni minden ilyen apró dolognak, nem? Ha meg elmarad :(

Ditke
ditke62

Tali: Sajnos nekem nem jó ez a hét, már van csütörtökön egy talim, kettöt nem tudok eljönni otthonról. Már ha csak hazajöttünk a nyaralásról, akkor jön össze. :(

Lilla :)
Nálunk a legrosszabb most ebben a korban egymás püfölése. Egyébként tök jó lenne már velük, de ez az állandó veszekedés minden sz*ron kikészít. :evil: :twisted:

Nyugtasson, hogy mennek oviba, és csak 7végére koncentrálódnak majd ezek a hisztik. Akkor azért könnyebb elviselni.

Odaadom a szürke 92-es GAP mellényünket Dá-nak cserébe a 98-asért. Ez sem 92-es, mert Oli még mindig felveszi. Szerintem simán 98-as. Jó úgy?

Aloe First spraynk van, de Oli nem engedi befújni a száját. Mondjuk Samu sem. :cry:

A ti mellényetekre is vevö vagyok, nem baj ha nem piros. Nem érdekli öket a színe igazából, csak polár mellény legyen. :lol: Van amikor elalvás után tudom csak levenni róluk, mert abba akarnak aludni, hogy meg ne égjenek ha tüz van. :D :D

Kíváncsi vagyok, hogy a csajok vonzódnak-e majd az orvosi pályához. Mondjuk ilyen szülöi háttérrelnehéz lehet másfele orientálódni. :lol: :wink:

Jó pihenést! Te is sokat vagy egyedül a pörcökkel, rád fér egy kis lazsa.

Volt kaka?

Sziszusék, Gyöngyiék merre vannak?

Cat
Kép
cateye

Technikai kérdés: Ti megkaptátok az e havi gyest és családi pótlékot az államkincstártól?

Cat
Kép
cateye

Cat,
asszem még mi sem.. :(
Meggyógyultunk amúgy, ment ma már Beni is.. Jó 5 nap volt vacak, a doktor adott rá egy szuper ecsetelőt, azóta nem fáj neki egyáltalán, és 2 nap alatt eltüntette a hólyagokat. Mondjuk kapott antibio-t is :cry: (Dalacin) ez biztos felgyorsította a dolgokat.

Edit,
miújs kaki ügyben???
A decathlonban láttam belebújós (tehát felül gumis, amolyan balett-szerű) tornacipőt, olyan klasszikus kínait, 990-ért.. hogy mennyire tart, azt nem tudom. Egyáltalán mit csinálhatnak tornaóra címszóval??

Kép
nettke

Közben megérkezett. Ma utalták csak. :evil: :twisted: :evil: :x

Nettke :)
Mikor utaztok Zalakarosra?

Cat
Kép
cateye

Cat,
aug 2-9-ig leszünk ott. Csak nem terveztek Ti is egy kis karosi nyaralást?? :lol: (Amúgy pont emiatt nem volt jó egyik tali időpont sem nekem..)

Kép
nettke

Sziasztok!

Ne haragudjatok amiért ismeretlenül bepofátlankodok hozzátok, csak egy kérdésem lenne, és azt hiszem talán ti tudnátok a legjobban segíteni nekem!
Testvér babakocsit keresek, mert elég kicsi lesz a korkülönbség a két gyerek között, és azt hiszem kelleni fog....
Viszont nekem olyan kocsi kéne ami nem 100%ba testvér kocsi, tehát ha a nagyobbik kinövi akkor a kisebbik simán használhatná mint egyedüli babakocsi! Nem tudom ilyenbe tudnátok-e segíteni nekem!
Mert én egyenlőre csak ezt találtam :
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

De ha lenne más ötlet, alternatíva azt nagyon megköszönném! Vagy ha használtan valaki pont egy ilyet akarna eladni azt is megköszönném! :lol: :wink:

Mégegyszer bocsi a betolakodásért! :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Volt kaki!!!Úgy néz ki,hogy egyenlőre a reggel éhgyomora szobameleg rostos gyümilé (most épp 100%-os nari) beválik.Igaz,megspékeljük lekváros kaláccsal és tejjel!!! :wink: (mondjuk én ezután tuti le se szállnék a wc-ről,de hát nem vagyunk egyformák :shock: :) ) Bár azért így is elég kemény a széklete és szerintem ez az állva kakilás sem segít a dolgon.

Nettke!
Kösz!Nálunk tornához kimondottan fűzős cipőt kértek,mert állítólag az jobban tartja a lábukat.Hát,nem tudom!De ha ezt kérték,akkor ezt veszünk.ű
A torna mibenléte óvonő függő. Heti egyszer szoktak tartani (de csak beszoktatás után,ami itt kb. 2hónap) kb. 30percet. Ha nincs külön tornaterem,akkor a csopiszobában vannak különböző feladatokat.Némelyiket egyedül,van amelyiket párban csinálják. Szokott lenni egy kis bemelegítés (hajolgatás,fejkörzés,leülve lábemelgetés stb),aztán dobd fel a babzsákot,kislabdár és kapd el,majd ugyanezt csináld a másik gyerekkel stb. Akkor igazán kreatív ez a foglalkozás,ha van külön tornaterem az oviban. Próbálják hozzászoktatni őket az iskolai tornaórák "fílingjéhez",hogy ott már ne legyen szokatlan az átöltözni,kérésre feladatokat csinálni,tornasorba állni,egymás mögött szaladni stb.

Cat!
Én időben megkaptam,még a múlt héten csütörtökön.

Ditke!
Haláli jó fejek ezek a gyerekek!És ez a duma!Ha nem ismerném őket,akkor is tudnám,hogy orvos szülők gyerekei! :lol:

Lilla!
Nálunk egyenlőre bevállt a "hiszitit tessék kiodbni a kukába" duma. Nem mondom,hogy nem nyígnak,de kevesebbet.Persze már az első másodpercben rájuk kell szólnom,hogy most azonnal elmegy és kidobja a hisztijét a kukába!!! :twisted:

Edit

Kép

Kép
edit73

Elvesztem valahol az infok között...akkor mostanában nem lesz esti tali? Valakinek van valami javaslata időpontra?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Csak egy gyors helyzetjelentés!

Velünk minden rendben. Hétfőn voltam dokinál. Pocimaci befordult, úgyhogy elvileg mehet a hüvelyi szülés, ha addig meg nem gondolja magát.

Még mindig egyedül vagyok a csajokkal meg a munkával, így amikor éppen alszanak, akkor még véletlenül sem a házimunkát csinálom, hanem dolgozom. Nem tudom másoknak, hogy sikerül a tanulás, munka két gyerek mellett, de nekem nem megy valami fényesen. Teljes lepukkanás. A munka nem halad, a ház is a feje tetején, a csajok meg ráadásul megvesztek ebben a szeles időben, úgyhogy gondolhatjátok hogy érzem magam. Ráadásul olyan éberen alszom, hogy egyáltalán nem tudom kipihenni magam.

Most tényleg csak ennyi volt. De látom azért másnál sincs idő netezni. Ennyi munka v. ennyi program????

Puszi, és mindenkinek jó nyaralást, aki most megy.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Megint jo regen nem jelentkeztem, gep ele ulni is alig volt idom az utobbi idoben. Miutan visszajottunk rohamtempoben a dan vizsgamra kellett keszulnom (sikerult :P), utana meg 2 hetig vendegeink voltak, akik hoztak egy jo kis hanyos virust otthonrol, ami most szepen korbemegy a csaladon... Tipikus modon pont a nyaralasunk alatt hivtak be allasinterjura, ha ez nem Murphy akkor semmi sem... :( Viszont egesz jo az ido, ovi utan tudunk tengerpartozni, szoval szep az elet... :)
Visszaolvasok, majd meg jovok.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

A lanyokat hogy szulted? Van nevetek mar? Kitartas munkahoz, hazhoz, lanyokhoz... Nalunk allandoan megy a nyavojas es egymas pufolese... Regebben nalunk se nagyon akartak a csajok az udvarra kimenni, de az ovi megoldotta szerencsere ezt a dolgot is, mostmar sosincs vita, ha ki kell menniuk, sot!

Akira :)

En is csak a BBC-t ismerem, ami atalakithato 1es kocsiva.

Mi a Decathlonban szoktunk sportcipot venni, de annak mar 3000 Ft darabja, igaz nagyon strapabiro, de lehet egy heti 1x hasznalatos benti tornaciponek tulzas... Mondjuk egy klasszikus tornacipo szerintem tokre nem tartja a labat. Miert nem lehet az ovis tornacipot atvinni a masik edzesre?

Mi is az ekcemara kaptunk Elocomot illetve Eme allergias a szugonycsipesre es arra is ezt javasolta a doktorno. Arcra meg nem hasznaltuk, abban nincs tapasztalatom.
Jo pihenest nektek!

Mi a helyzet oviugyben nalatok? Fellebeztetek vegul? - vagy mentek a tavolabbi oviba? Vagy maradtok otthon?

Vikoka :)

Ugyesek a gyerkocok a bilivel! Bicozast sajnalom, bepotoltad azota? ;)

Ha minden igaz, iden mi is vegre nyaralunk - 1 het Spanyolorszag. Tapasztalt tengerezoktol kerdeznem, mit erdemesebb venni, karuszot vagy mellenyt? A csajok nagy capak, meg itt is mennenek siman a jeghideg vizbe. :roll:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi :)

JÓ, hogy írtál. Bizti jó lesz a nyaralás.

Név? Emese :wink:
Nekem ez tetszett, a férjem nem nagyon volt hajlandó gondolkodni rajta. Neki megfelel. Anyósomnak nem tetszik, de kit érdekel. Különben is majd megszokja. A múltkor már azt mondta, hogy milyen szép nevet választottunk. :roll: Ez csak azért fura, mert amikor elárultam neki, akkor mély hallgatással jelezte nemtetszését, sőt mondta is, hogy szte túl monoton.

A csajok császárral születtek úgyhogy, ha faros lenne, akkor tuti nem engednék a sima szülést. Én meg szeretném is, meg nem is. Félelem az ismeretlentől, ugyanakkor nekem nagyon hiányzott az első nap a velük való kapcsolatomból. Aztán lehet, hogy csak beképzelem.

HOlnap indultok?? JÓ nyaralást, aztán majd ha hazajöttetek talizhatunk. Hétközben most nagyon ráérek, mert dolgozni úgysem lehet a lányok mellett, csak alvásidőben.

Csajok :)
Ti mit csináltok, ha a gyerek borzalmasan viselkedik és leszidod és bocsánatot kér, és aztán öt perc múlva csinálja ugyanazt, és aztán megint leszidod és megint bocsánatot kér, és így tovább ........
Egyszerűen nincs ötletem. B. még közli is, hogy "Örüljél, most már jó leszek, és többet nem csinálok butaságot!!" Éppen csak nem tartja be, és ha a fenekére csapok, ha bezárom, ha simán leszidom, ha megölelem, semmi nem használ. Ma elvettem a cumiját dühömben, és nem is adtam vissza alvásig. Azt a vigyort, amikor lefeküdt, látni kellett volna. Nem az öröm jele volt, hanem az elégedettségé, hogy "na látod, úgyis ideadod". :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na megyek dolgozni. Ma is ebéd nélkül mentek aludni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Neked elfelejtettem írni.
Sztem sokkal olcsóbban megúszod, ha nem akarsz olyan kocsit venni, ami mindent tud. Azt hinné az ember, hogy ha mindent tud, akkor jobban ki tudod használni, de annyival drágább, hogy ha találsz használtan egy tesókocsit, meg aztán veszel egy egyeset még mindig sztem kb. a feléből kijössz. Már ha nem akarsz valami extrát.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Igaza van Briginek. Csak a BB Comfort tudja az 1-es kettös variációt, de az olyan drága, hogy nem éri meg ilyet venni. A helyedben egy tesó kocsit vennék akár használtan is, és mire a kicsi nagyobb lesz, és a nagynak már nem kell a babakocsi, vehetsz egy esernyökocsit a kicsinek.

Gyöngyi :)
Szuper lesz a nyaralás. Nekünk a karúszók bejöttek. A mellényt még kisebb korukban próbáltuk, de az enyémek elöre döltek vele a vízbe, egy kisebb hullám is beborította öket. Lehet már nem dölnének, mert nagyobbak, erösebbek, de a karúszóval elvannak.

Klassz nevetek van! Nekem tetszik, de gondolom Gyöngyinek is. :lol:

Nevelési kérdésekben sajnos én is tanácstalan vagyok, ad-hoc nevelek, semmi tudatosság. Próbálok szigorú lenni, és következetes, de nem mindig van rá eröm. :oops: :cry:

Cat
Kép
cateye

Szaisztok!

Nos egyedül maradtam!!! :lol: :lol: :lol:
A 3fiú elment "nyaralni" a mamához. Igaz ,csak 1napra,mert szombatra családi napra vagyunk hivatalosak.De ez a csend valami hihetetlen.És őrölten hiányoznak :wink: !Pedig erre vágytam hónapok óta!

Brigi!
Szép a név.Egyszerű,kimondható,magyaros.Jó választás!!!
Dávidnál is volt anno egy ilyen időszak,mint Borókánál! Ő is -egy idő után - rögtön szajkózta,hogy "bocsánat,többet ilyet nem csinálok".5perc múlva meg ugyanazt csinálta.Nála 2dolog jött be:megvontam a tv-t (imádta már akkor is) illetve amikor már untam,hogy elvárásra szajkózza a bocsánatkérést, 5 (10) perc bünti jött. Elmondtam neki az első csínytalanságnál,hogy most megbocsátok,de legközelebb már nem elég csak a bocsánat kérés. Persze jött a következő csíny.Akkor újra bocsánatkérés.Ekkor mondtam én,hogy rendben megbocsátok,de ezért 5perc bünti (sarokba állás,szobába bemenés vagy leülni egy székra) jár. Eleinte sírt,nem értette,hogy ha bocsánatot kért,miért van bünti.Ilyenkor amikor már megnyugodott,elmondtam neki,hogy 2szer ugyanazt a rosszaságot követte el és ilyenkor már kevés a bocsánat kérés. Ha ennek ellenére mégegyszer megcsinálja ugyanezt,akkor 10perc bünti jön és természetesen a bocsánatkérés sem maradhat el.
Néhány hétig volt üvöltés,aztán belátta,jobb ha az első eset után leáll.

Györgyi!
Milyen állásinterjúra mentél?Mikor mentek Spanyolo-ba?
Azért nem lehet kikérni a cipőket(torna felszerelést) az oviból,mert minden héten nem keresik ki a 23tornazsák közül.Arra meg nem figyelnek,hogy foglalkozás után kitegyék az övéket a az öltözőbe.Ha minden héten kell,akkor másikat kell beszerezni! :roll:
Igen, az óvodai tornára nem akarok csak hagyományos cipőt venni (lehet,hogy találok használtan is).Majd az iskolai ovis tonára kell egy jobb,ami tartja is a lábat,mert ott sokat mozognak,fitnak,ugrálnak.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Csak a tornaórához, illetve a tornacipőhöz egy pár szó:

Nálunk mezítláb tornáznak a gyerekek. Nem kellett külön cipőt venni :lol: Külön tornaterme van az ovinak, hetente 1x volt tornaóra, és az enyémek imádták. Minden évben év vége felé van egy tornabemutató, hogy a szülők is lássák, mit csináltak, tanultak, fejlődtek egész évben tornaórán a gyerekek.
Kiscsoportban még egyszerűbb feladatok voltak, pl. lábujjal kavicsokat felszedni, és odavinni anyához-apához. Az idén már akadálypálya is volt. És nagyon ügyesek.
Néhány kép:
Mezítláb tornasorban:

Kép

Grétike tornázik:
Kép

Gergő gondolkodik, hogy is kellene csinálni:
Kép

Hát most csak ennyi.

Andi

Kép
gandi75

Én is csak gyorsan, mert már leragad a szemem. Még kellene dolgoznom, de már kidőlök...

Szóval két téma:
Egyik: Ezek szerint tornaóra ügyben nekünk is mákunk van, mert nem kell cipő hozzá.

Másik: jól telt az elmúlt egy hét. Voltak vendégeink:

Kép A legkisebbek nálunk...

Kép Egy éve szervezzük!!! ;-)

Valamit majdnem elfelejtettem, végre eszembe jutott, hogy lemérjem a Csapatot:
Lulka: 95 cm és 12 kg
Bencus: 98 cm és 14,1 kg

Ha még valaki erre jár, akkor neki Jó éjt!
Vikóka

PS. Ja és az elmaradhatatlan 'pisi-hírek': Haladunk! Pisi ügyben teljesen király minden, egyebek terén még gyakorlunk! Ami nagyon bíztató, hogy a délutáni alvás után szárazak a pelusok, illetve mindkét alvás után egyből rohannak pisilni.

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Torna: hát igen!Az mindenképp spórolás,ha nem kell erre külön cipő!De! Szakemberek is azt állítják,hogy nem egészséges kemény,sima talajon mezítláb mozognia egy kisgyermeknek.Ráadásul így könnyebben kifordulhat az amúgy még elég gyenge boka. Ez a tipikus esete annak,hogy bármelyik ujjamat harapom,mindegyik fáj! :roll: :twisted:

Vikóka!
Nagyon ügyik vagytok pisi ügyben!A kaki is beindul egyszer,ehhez azért több-kevesebb idő kell. Ha pedig már száraz délutánra a pelus,nemsokára az is elmarad majd. Gratula mindenkinek!!!

Andi!
Nálunk nincs külön tornaterem,így a csoportszobában tornáznak majd a gyerekek.Lehetne,de még kellene hozzá egy csomó pénz.Most épp az udvarra a fa-vár alá gumiszőnyegre gyűjtenek ,már nem sok hiányzik. A mi ovink egy nagyon régi épületben van.Nemrég cserélték az ablakokat,most a tetőt meg a fiúk csoportszobája+öltöző+vizes blokk lesz felújítva.Közben szépül az udvar. Nagy előnye az épületnek,hogy régi,mert vastagok a falak.Így télen meleg (rövidnaciban vannak a gyerekek),nyáron meg tényleg jó hűvös.

Mindenki elment nyaralni???

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?