Na, folyt köv. Elég hosszadalmasra sikerült a fürdetés, etetés, altatás procedúra. + mosogatás, cumisüvegek, fejők elmosogatása, streilizálás. Most meg még fejegetek. Kb. éjjel 1-2-ig szoktam minden este.
Ilyenkor tudok kicsit netezni.
Kmanna! Hogy sikerült a motoros találkozó? Fényképek?
Jim! Szép vagy az új avataron! Sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy! Aludni nagyon kellene! Sikerült valahogy pihenned?
A 15 éves korodból való képen iszonyú vékony vagy! Talán túlzottan is. Sajnálom a haverotokat!
Panni! Sajnos, igen. Még mindig fejegetek. Napi 6 órát.
Azóta párszor megpróbáltam szoptatni, de huzamosabb próbáknál megint romlott a mellem állapota. Azért néha 1-1 szopit megpróbálunk. Kizárólag bimbóvédővel, mert anélkül már el sm fogadja a mellem.
Tegnap is szoptattam este, amikor 2 órája hiába altatgattam. Általában szörnyűek az altatások, de tegnap este még hőemelkedése is volt Lucának, tegnap kapta a 3 hós oltását. Legalább úgy 3/4 12 körül, fél óra szopi után elaludt. A mellem még nem gyógyult meg teljesen, nagyon érzékeny, nagyon vékony bőrréteg nőtt csak vissza. És van valami fehérség rajta. Eddig nem tudták, mi az és még nem tudtam egy hozzáértő bőrgyógyászhoz eljutni.
A medence Olikának biztos elég, de én közös pancsit szeretnéééék Lucával!
Biztosan jó lehetett ajátszószigeten. Szörnyű ez a nap, hogy mindketten napszúrást is kaptatok. Én már déli órákban ki sem dugom az orrom. Azért máskor magatokra is figyeljetek!
Linocs! Mielőbbi teljes gyógyulást neked a füledhez és a kedvesednek a fogához! Mindkettő nagyon kellemetlen lehet. Fruzsi baba nagyon édes!
)
Judit de jó, hogy ilyen jól telik a nyaralás!
Mi augusztus végére terveznénk egy Krk szigeti nyaralást, de előre félek tőle... Fejésekkel nem lesz egyszerű. Mi azért a kb. 4000 literes medencét nem tudjuk sajna naponta feltölteni.
Keresem még a jó megoldást.
Nálunk is ez van Lucával ülés téren. Állandóan ülésbe akarja felhúzni magát, és állandóan állni akar és rugózni, guggolni és abból felnyomni magát. Őrületesen mozgékony és sok energia van benne. Igazi kis kos. Azért vigyáznunk, hogy a gerince, lábai ne terhelődjenek. Annyira soha nem hagyjuk, illetve megtartjuk. De mégis tudja így tornáztatni magát, az izmait. Az ülésbe felhúzást meg már újszülött korban is nézik. 3 hónaposan meg kifejezetten ajánlják, hogy csináljuk annyit, amennyit jól esik a babának. Ő meg vigyorogva húzza fel magát. Tényleg ő húzza.
De azért tartom, hogy ne terhelődjön a gerince. Nehéz így leírni, de tudom, érzem, hogy így nem lehet ártalmas neki. A dokinénit is kérdeztem és ő is mondta, hogy nem baj.
A védőnő is mondta, hogy ülésbe felhúzhatjuk és rugózhat is, ha tartjuk.
Kölyök! Luca szinte 24 órás projekt. Nappal alig alszik és egész nap hurcolászni kell a kis seggét. Mondjuk mostanában egyre többet elvan a játékaival, de akkor is ott kell lenni a közelében. Nálunk elég nagy fejlődési ugrás van. Egész nap megy a duma, a játékok fogdosása, huzogatása, sikongatás, kurjongatás, mosoly, nevetés, forgolódás minden tengely körül. 2 napja előszeretettel fordul már hátról hasra is és nagyon elégedett a teljesítménnyel.
D (Mi is.
) ) Tegnap majdnem 1 órát eljátszadozott a játszószőnyegén.
Linocs! Nagytalálkozóra én is szívesen mennék. Egyelőre talán bármelyik időpont jó lenne. Az a kérdés, hogy napközben mikor van? Mert az éjjeli fejések miatt reggel hulla vagyok, majd jön a délelőtti fejés. És örülök, ha du. 1-2-re sikerül elkészülnöm, utána van egy kis időm a késő délutáni fejés előtt. És még valahogy a tejmelegítést kellene ott megoldanom. Nem vagyok egyszerű eset... Nekem persze a legobb Nanó kertje lenne, hiszen szsztmiklósi vagyok.
A többi szinte mindegy, mind messze van
. De mindenképpen jobb az olyan hely, ahol lehet parkolni. Nekem is az lenne a legjobb, ha a férjem el tudna vinni. Egyedül nem szoktam Lucával furikázni még.
Kvaszeva! Örülök, hogy ti is ilyen jól éreztétek magatokat!
Nekünk iszonyatosan sokat kiabál Luca alvások előtt. Kész cirkusz szinte minden altatás.
( Este 1-2 órás művelet. Napközben is sokat szenvedünk. Napközben a mózesében alszik. Éjszakára az ágyába rakjuk le. Boldog 4 hónapot Botondnak! Apukádnak drukkolok, hogy javuljon az állapota!
Én gyakorlatilag szinte csak fejek, néha, elég ritkán megpróbálkozunk egy szopival. De olyankor annyit azért nem eszik, mint a rendes adagja. Szerencsére csak anyatejet kap Luca, de épphogy elég a tej. Ezért is kínzom annyit a mellem, maratoni fejésekkel, hogy összejöjjön annyi, amennyi kell. Most már sikerül 900miliket fejni. Luca meg 150-160 milit eszik 5-6X naponta. Jó étvágyú.
Potyka! Én 2 ágyas alapítványiba mentem át végül. Nagyon kellemes volt. Volt mérleg és minden ami kell. Még külön mosdó is. Wc a szobával szemben. Nem volt velem senki, így a férjem aludt bent nálam és bármikor jöhettek hozzám. Ha akartam akkor meg bármikor felkereshettem a csecsemősöket. Jó volt.
Petramama! Szépek vagytok!
Kacika! Jobbulást a gyerekeknek! Azért nem biztos, hogy fogzás miatt van a hőemelkedés. Ritkán fogzanak ilyen hamar. És majdnem minden ilyen korú baba nyálazik és tömködi az öklét...
Doki mit mondott?
Kölyök! Amikor nyűgös volt Luca és gyógyírként próbálkoztam a szopival, hát órákig cicin lógott. Ha leszedtem kezdődött a nyűglődés. Na, azt nem kellett volna.
Akkor megint tönkre tettem a gyógyulófélben lévő melleimet.
(
Obea! Néha én is elgondolkoztam azon, hogy nem érte volna-e meg jobban, ha a fejésidőket inkább Lucával töltöm és nem vagyok emiatt hulla fáradt. Éjjel fejés. Nappal meg ha Luca alszik és én is pihenhetnék, akkor szintén fejés.
Csujzi! Kitartást a fejéshez! Tök jó, hogy ilyen sok tejed van! Sajna arról lermaradtam, hogy miért szokott le Lujzi a szopiról. Lujzi nagyon kedves kis csaj!
Szilvánusz! Marci nagyon édes rövid hajjal!
Mni! A honlapotokból úgy láttam, lehet valamivel keverem, hogy mintha vállalnátok is fotózást. Az akkor már nem csak sima szeretünk fotózni.
Na, húzok lefeküdni, nem sajtolom tovább magam. Holnap nehéz napom lesz. Nem lesz semmi segítségem hajnaltól késő estig. A reggeleket meg a frissen ébredő Lucával, durranó szilikonmellekkel horror megoldani. :S :S . Előre félek. Egy hétig nem volt egyszer segítségem, hát kikészültem. Luca is extra hasfájós, sírós volt azon a héten. A végén már elkezdtem tápszerezni, mert annyira nem tudtam fejni és annyit idegeskedtem.