Új privát üzeneted érkezett!

30. hét: +7 kiló.
De biztos van benne egy jó adag víz is, az ujjaimon érzem, hogy dagadtabbak mint eddig. Megint elkezdett nőni baromira a babám, úgy látom. Szemre is nagyobb lett a hasam, mint a múlt héten volt. :shock:

Rami, Csakegy!

Gratula Nektek is! :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!
Gratula a 30-ik héthez! :) Még 8 hét! 8)

Csakegy!
A pehelysúlyú! :lol: :lol: :lol:
Basszus 47 kilo :shock: , tudod mikor voltam én annyi??? 6-ik osztályban, sőt akkor is már 50 voltam. :lol: :lol:
Vendég

Kavicska: talán 153 centi lehetek:))) Annyihoz ez nemterhesen már sok is lenne:)))))
Vendég

Sziasztok!

Hajni: Betti most nagyon irigy ;) Drukk!

Rejo: Nektek is :)

Monee: Gratula a 30. héthez! innentől már szaladni fog az idő :)

Mniki: Felháborító, hogy a vérellátó ennyire elhúzta a dolgot. Azt hittem azóta már kicsit előrébb vagytok ...

kb. 3 hét alatt esik ki? Ó remélem, nálam is így lesz...

Apósom hogy bírja? Hát az első nap még megjegyezte, hogy milyen csendes a fiúnk. Mondtuk neki, hogy végig ordította az éjszaka első felét. Csak nézett. Aztán most meg egyszer csak közölte a párommal, hogy nem tud rá vigyázni. Mintha bárki megkérte volna rá :evil: Ha vigyázni kell a gyerekre, akkor max elhívom a Húgomat... :evil: Egyébként abszolút ne érdekli, teljesen hidegen hagyja Bence. Nagy ritkán (kb. hetente egyszer), amikor Bence valamelyikünk kezében van és a lakásban sétálgat vele, akkor megnézi egy pillanatra és ennyi... Nem vártam mást... :roll: Viszont kapott a fiúnk tőle egy kis pénzt, így jó pár dolgot meg tudtunk előbb venni neki...

Pénteken hirtelen délutánra elment a tejem... Nekem fel sem tűnt, csak a párom vetette fel, hogy nagyon rég óta ordít Bence, nem lehet-e hogy nem lakik jól. Aztán le akartam fejni neki a tejet, hogy lemérjük, mennyit is eszik, akkor derült ki. Basszus nagyon lelkiismeret furdalásom volt miatta... Jól bekajáltam és vedeltem egy csomó ásványvizet, így reggelre helyreállt a rend. Azóta kényesen figyelek erre... Jó lecke volt. Jöhetnek az "én megmondtam" -ok :twisted:

Bence 5 órát aludt az éjjel :shock: Fogalmam sincs, hogy mi történt, valószínűleg az esti ordítás fárasztotta ki ennyire... Én meg fent kukorékoltam hajnali 2-kor, hogy etetés, aztán őkelme meg hót nyugodtan aludt :D nem baj, anya szokja csak a 3 óránkénti kelést :twisted:
Ja és a legújabb, hogy feltornázza magát a kiságy sarkába :lol: Aztán meg üvölt, hogy nem jó :lol: Tegnap keresztbe fordult a kiságyba őnagysága, a lába meg kilógott a rácson :) Hihetetlen, hogy mit tud előadni 2 hetesen ;) A C betűbe feszítés nálunk is megy. Az ordítás kézben csakis így adható elő, popsi és fej hátrafeszít. Vigyáznom kell a pelenkázón is, mert ha csak egy pillanatra nem figyelek elgurul a gyerek :)

Jaj nekem, lassan jönnie kell már a védőnőnek. Minek járnak hetente ki? Ha gondom van, úgy is lemegyek tanácsadásra... :roll:

Megyek kicsit összekapom magam :?

Kép

Kép
bettica

Jah, Monee: Az ígért kép ;)

Kép
A szopispárnán...

Kép
Apa mellett szunyálok ;)

Kép

Kép
bettica

fú... 60 perces 6.9 (a 90-esnek kéne 6.8-nak lennie... meg is fogom nézni)

Mi a fene van? Néhány napja is nézegettem és az összes értékem OK volt még akkor is lakváros fánkot reggeliztem (most egy bögre ovomaltine-t ittam és egy kávét két szelet ropogós kenyérrel... talán 40CH értékben...)...

Így aztán be nem vállalom a terheléses cukrot (ld. semmi értelme... ha rossz akkor felesleges engem 75g szőlőcukorral terhelni... plusz fene fog hetente vérvételre rohangálni, hogy aztán úgyis azt a diétát tartsam ami nekem jó és magamnak méricskéljem a cukrom... valszeg viszek majd bekevert teát max. 40g CH-val és azzal csináltatom meg... Azzal legalább azt látom mi történik ha odafigyelek a reggeli CH mennyiségre viszont nem nézem a GI-t... aztán majd bemondom, hogy ez 75g volt... és az így kapott vénás eredménnyel szépen összenézem a cukormérőm)

Szerintetek a met bekavarhat (ld. túl rövid ideje szedem)? Anno Lillánál nem volt ilyen gáz a helyzet...

Franc... ez biza diétát jelent... (de most még csak a GI-t fogom nézni és néha a reggeli cukrot, számolgatni csak akkor fogok ha nem jó a reggeli...)
Vendég

Bettica: Tüüüündéri :))))))))))))))))))))))) Mégegyszer gratula hozzá:)))))))

(apósod meg... hát... bevallom én már rég elmenekültem volna albérletbe...)

Monee: 30. hét... hát nem semmi:))))) Még 8 hétig ha húzod már szülhetsz is:))))))
Vendég

hidegfront..........

gyerekkel 2 óra hosszáig küzdöttünk. most végre alszik. ölre menő küzdelem volt.

csakegy, rem. nem lesz gond. de figylej oda tényleg. ha meg gáz lesz a cukrod, akkor valami értelmes diabetológushoz pattyogj el!
lilla bőre?

monneeee, nem sokára te jössz. még min. 8 hét :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

dimet: diabetológushoz akkor megyek, ha nem tudom kontrollálni a cukrom, addig nincs is értelme, inkább néha nézetek egy HgA1C-t és jó sokszor csekkolom a cukrom... (ld. Lillánál se volt értelme a stresszen kívül... ).

Ennél többet a diabetológián se tesznek, max. akkor ha a diéta mellett is rossz az ember cukra.

A stressz meg ezerszer többet árt a babának mint amikor hetente 1-2 alkalommal egy hajszálnyit magasabb az ember cukra... (erről a mai napig meg vagyok győződve) (a K.tarcsai diabetológián ahová most mennék is sima kézi mérővel mérik az éhgyomrit, aztán néznek egy vénást és viszlát... mondjuk ott nálam még acetont se néztek vizeletből... a diabos doki meg amikor látta, hogy értem a diéta lényegét akkor nem is firtatta a dolgot... úgyhogy nem is ezzel lenne a baj, de K.tarcsa az ugye nekem szó szerint vidék.. és tényleg az. Én oda csak úgy tudok kijutni ha valaki kivisz kocsival. Na ezt hetente nem lehet/akarom eljátszani...

(6.3 volt a 90 percesem... ugye 6.8 annál a határ... de egy hete ennél magasabb terhelésre még 5.4 körüli értékek voltak... mondjuk a reggeli metformint még nem vettem be...)

Szerintem ez a rohadt idő is bekavar...

Egy jó és megbízható magánlabort nem tudna esetleg valaki ajánlani a XIV. vagy a XVI. kerület közelében? Mert akkor lehet, hogy megkockáztatnék egy terhelésest - csak az eredmény ne kerüljön ugye be a hivatalos terhesgondozásba mert utána csak szivatják az embert... (azért naná, hogy érdekelne az eredmény... de amit anno velem műveltek a kórházban azt nem fogom mégegyszer eljátszani...)
Vendég

csakegy, miért nem méred meg magadnak otthon 75g ch? nem kell sehova menni, és ingyen van.

azt hogy tudod eljátszani, hogy nem iszod meg az a löttyöt?
velem lenyomatták és kész. egy pohár cukor, annyi vízben, hogy ellepje.... nem voltam terhes, de mégy úgy is majdnem hánytam. remélem soha többet nem kell meginnom. nekem a doki tej-zsömlét csinált a terhesség alatt, az MMben is azt mondják, reggelit vigyél.

Battica, gyönyörű a kisfiad!

Kép

Kép
csillagfény

Csillag: mert nem tartom megbízhatónak a mérőm, amíg nem kalibráltatom be addig nem merem még kb. biztosnak sem venni azokat az értékeket amiket mér... (ma mondjuk elküldtem a férjem, hogy vegyen tesztfolyadékot hozzá a patikában... ha az jó eredményt ad akkor persze itthon nézem meg...)

Cukros lötty: hát én előre bekeverve viszem majd a max. 30-40CH-nyi cukrot jól becitromlevezve ... annál kevesebbet nem merek inni mert akkor 2 órával később simán behipózok (ld. leveszik az éhgyomrit is előtte és jó ha 10 körül sorra kerülök majd az éhgyomrival úgyhogy 12-ig azért túl kéne élnem sajna...). Eddig nem engedték, hogy mi vigyük a cukrot, ők adták a bekevert szmötyit és az orruk előtt kellett lehajtani (fú... na az tényleg hányinger ezerrel...).. de most ki volt írva, hogy nekünk kell vinni úgyhogy pukkadjanak meg:))))

Más: létezik, hogy mostanában a met miatt nem bírok egyszerre sok CH-t enni? Pontosabban gyors CH-t mert a lassúnál semmi gond... (vagy pszichés hárítás az egész)...

Lilla még alszik... én meg azon filózok, mit adjak neki ebédre... 2 napja lényegében éhségsztrájkol, csak gyümölcsöt és kovászos uborkát hajlandó enni... mondjuk most, hogy itt a hideg talán megint elkezd szépen enni:) (mondjuk gyümölcsből stb. hihetetlen mennyiségeket eszik...)

Ja... és elkezdtük tejes cuccokkal terhelni... még nem tudom mi lesz a stratégia, az egyik ételallergiás topikban kértem segítséget. Egyenlőre az van, hogy sima 3-as tápot kap már a 4. napja és figyeljük... A bőre semmit nem változott, hangulata se rosszabb stb. A következ vagy a túró vagy a joghurt lesz... (szerintem a túró sanszosabb, max. belekeverek szőlőcukrot és úgy kapja mint a túrórudit...). Aztán figyeljük... (1 hónap alatt kell nála bevezetni az erjesztett tejtermkeket, akkor megyünk vissza kontrollra a gasztroenterológushoz és akkor lesz ítélethirdetés a gluténérzékenység miatt...)
Vendég

(ilyen nincs... úgy döntöttem, adok egy pofont a xarnak és lenyomok 3!!! csokis szendvicskekszet (tudjátok, két szép nagy kerek izé között csokis krém)... Mondjuk annyi könnyítéssel, hogy tönkölybúzából készült bio keksz volt. Szerintetek mekkora cukrot mértem 60 perc múlva??? 5.6-ot. Kész. Feladom.

Férjem meg nem kapott tesztfolyadékot úgyhogy fel kell hívnom a gyártót, hogy hol lehet beméretni ezt a kütyüt.)
Vendég

csakegy, azt nem értem, hogy ennek miért nem örülsz nagyon? teljesen jó a cukrod. nincs terhességi diab, ehetsz amit akarsz.

nekem volt egy ismerősöm, akinek az első gyereknél volt, most terhes a másodikkal, és kutya baja. ez nem törvényszerű, hoyg ismétlődik. sztem semmi baja a kütyüdnek!

Kép

Kép
csillagfény

csillag: én örülök, de azért naív se vagyok, a reggeli érték azért nem volt 100-as... vagyis még a határon belül volt diéta nélkül, viszont nem is vagyok olyan mázlista mint pl. Rambóka... (viszont még nem is kell annyira aggódnom...). Egyébként ha nem keveredek bele az EÜ diabos részébe akkor nem is fog megviselni az egész, az egészben az álandó számonkérés a stresszelő nem maga a diéta mert az ugye legalább a gyerek érdekében van.

Viszont az ebédem miatt már nem kell aggódnom, mert Lilla megette a harmadát... (miután megebédelt, lenyomott egy hatalmas kovászos uborkát, egy csomó kölesgolyót stb...) Most is kölesgolyót eszik mi meg csak lesünk, hogy ilyen nincs... (aztán meg csodálkozunk, hogy naponta 3* kakil...).
Vendég

Csillag! :shock: MM-ben sem reggelizni kell!Cukros lötty van. A doktornő is azt mondta, az az "igazi".

Kép
Kép
zazzy

Csakegy, ma front volt, ami nagyon befolyásolja a cukrot. Én is tiszta rosszul voltam. Szerintem ez kavart be!
Nézd meg olyankor a cukrod, amikor nincs front.

Bettica - :) nagyon cuki Bence baba

Kép
mamint

Rambóka! grat a súlyodhoz!

Csakegy hátulról nem is látszik szerintem hogy babát vársz ;)

Appleről tudtok valamit? Rég járt erre! Hallood Apple! Jelentkezz! És Zsizsik is!

(úgy tűnik ez a ciklus sem lesz 50 napnál hosszabb!!! :D )

Kép
mamint

érdekes, én amikor terhes voltam, nekem azt mondták, vigyek egy reggelit az mmbe. kérdeztem mennyi chsat, azt mondták amilyet szoktam. de lehet, hoyg csak kismamáknak. én meg is mondtam, hoyg alapból is hányok mindentől, nemhogy attól a cukros xartól.

Kép

Kép
csillagfény

csakegy, én a hülye vérnyomással voltam így...már a végén a frász jött rám miatta. megszültem, és utána is ugyanolyan magasakat mértem. (de szerintem a plusz súly, mióta lement pár, azóta alacsonyabb a vérnyomásom. hiszen szerintem egy bizonyos szintig normális,hogy nagyobb súly-nagyobb vérnyomás)

szóval, valahogy kalibráltasd be a mérőt és csináld meg otthon a 75gros cukorterhelést.

bevacsiztam. egész nap alig ettem vmit. nem volt kedvem. drága lányom meg írtó hisztis volt ma. kóstolgat, kóstolgat.......

Kép

dimet

Csakegy!

Még ne kiabáld el az én "mákomat"!
Gergőnél éppen határérték alatt volt a cukrom a terhelésen!
Szóval azért parázok ám ezerrel!

Én nem értek hozzá, de mi még úgy tanultuk a terheléses görbét, h. a 60 perces magasabb, mint a 90 perces, és onnan szépen csökken lefelé.Úgyhogy szerintem, ha a 90 percesnél jó a 6,9, akkor 60 percesnek biztosan tökéletes, nem?
A frontokat is vedd számításba!

Szerintem terhelésen nem fogják elfogadni az általad bekevert löttyöt, mert tasakban kell vinni a 75 g szőlőcukrot.
Én tuti megcsináltatnám privátban és ha nem nagyon gáz az eredmény, akkor vinném a dokinak. És nézess mellette inzulint is, ha tudsz!

Lilla bőrének használt a hintőpor?
Már két csajtól is hallottam a mentolos hintőport a melegkiütések kezelésére, lehet, h. ekcémára is jó lenne? Állítólag hűsít. Asszem gyógyszertári, kérdezz rá esetleg!

Bettica!

Nagyon jó az apa mellett alvós kép! :D
Úgy elképzelem, h. apósod mennyit törődhetett a saját fiával, ha az unokáját ennyire semmibe veszi! :evil:

Monee!

30 hetesen rajtam már 10 kiló plusz volt! :oops:
Én is bele fogok ám homorítani a végére, az tuti! Pláne jön a dinnyeszezon! (nyálcsorgatós szmájli)
Írtam privit!

Holnap megyünk UH-ra. Drukkoljatok!

rambóka

Sziasztok csajócák !!

CSakegy, szerintem ne nagyon csodálkozz, hogy a cukrod hülyéskedik, amiket írsz, hogy miket eszel, attól én már 3x borultam volna.... :shock: :roll: Aztán lehet, hogy alapban tartod a normál diétát, csak az "extrém"fogásokat írod meg nekünk, de én pl egy baracklekváros fánktól egyrészt elolvadnék a gyönyörtől, másrészt meg 1 órán belül olyan rosszul lennék, hogy ihaj..... azért szerintem vigyázz, főleg úgy, hogy tudod, hogyan vigyázz magadra ! :wink: Lilla tündéri volt azokon a fotókon, mint egy maszat panka !! :lol: :lol: :lol:

Bettica, Bence óóóóóóóóóriási !!!! :shock: Akkora mint egy 3 hónapos.....nagyon fiús ! Remélem, lassan kihullik már belőled a madzag, haloványan még emlékszem, hogy nekem is nagyon uncsi volt már egy idő után, szúrt mint a fene..... én elmentem a nőgyógyászhoz, és ő szedte ki a maradékot a végén. Gondolom, akkor neked is jóbarátod lett az úszógumi... :lol: :wink: Én 2 hétig mindenhová, ahol ülni kellett, vittem magammal..... máshogy nem bírtam létezni....

Dimet béjbi, majd csörgözzünk már össze, van számodra itthon valamim..... illetve nem is neked.....hihi ....Zsuzsunak....

Rejo, micsoda király hétvégéd volt, te csaj ! Azért én is irigyeltelek ám, így utólag is...! Shopping meg alvás 11-ig...?? nem semmi.... remélem, kicsit kipihented magad.

Szabin voltunk múlt héten, majd a hét közepétől elmentünk a Garda tóhoz egy 4 csillagos kempingbe, állati jó volt !! Mi egy téglaházban, apartmanban laktunk, mindennel fel volt szerelve, tó 200 m, medencék ( 5 db !!! :shock: ) 50 m...... pizzériák és fagyizók tömkelege..... na, szóval jó volt ! Jól kipihentük magunkat, szép barnák vagyunk...!
Mától már indult is a verkli, amitől természetesen undorom van, de hát nincs mit tenni, néha dolgozni is kell.
Már a 9. hétben vagyok. :shock: Ma beszéltem az Istenhegyi Géndiagnosztikával, július 28-án megyek kedvenc genetikusomhoz, illetve egy Hajdú Krisztina nevű högyhöz, Uh-ra. Mintha valaki őt dicsérte volna, ha jól emlékszem ?? Vagy mégsem ? Kicsit be vagyok tojva, de remélem, nem lesz semmi baj.

Gondolkodom rajta, hogy elmegyek Zandihoz is, talán kicsit másképp kéne most étkeznem, mint eddig..... vagy nem is tudom. Ti mit gondoltok ? Az nagyon fontos, hogy én nem hízhatok, illetve nagyon minimálisat, mert úgy lettem terhes, hogy 10 kg még rajtam maradt.
zsizsik

Zsizsik!!

aztaaaa hogy megy az idő, már a 9. hétben vagy??? mindjárt itt a 12.hét, és jön a nyugi!!! Pár hétig! :lol:

Kép

Kép
rejo

Na bekukk:)

Bedinnyéztem:) (jaja... extrém falatok:))))) (normálisan a CH bevitelem röhejesen alacsony, egyszerűen nem is fér belém több...)

Zsizsik: Hajdú Krisztinát mondtam én is, én 10-én megyek hozzá a 18 hetesre... (aszongyák, hogy amit ő nem lát az nincs is... ) Azt ugye tudod, hogy a Praxisban is rendel csak sokkal olcsóbban? (babanetes kedvezmény 1000Ft, a nyitólapról van link a regisztrációra). (sajna amikor nekem kéne ott pont nem rendel, a 20. hétig meg nem húzom a dolgot)

Rambóka: hát akkor marad az, hogy viszem a cukrot és közékeverek valami fehér port, hogy felhigítsam ;oDDDD (ha találnék egy magánlabort a környéken akkor oda mennék de nem tudok róla, hogy lenne... sajna - de azért nem adom fel:)

Hintőpor: ártani tutira nem ártott! 3 napja elkezdtem megint propoliszozni (plusz a szokásos canestenes vizes krém) és ez a tökéletes combo... csak az a gáz, hogy hazavágja a ruháit.... (a propolisz egy nap alatt levitte az összes melegkiütést) A bőre elkezdett szépen gyógyulni (egyre szebb) csak az utolsó pillanatban mindig kivakarja... na én ilyenkor szívem szerint már üvöltenék... (ma is: pont reggel gyönyörködtem a lábában, hogy milyen szépen meggyógyult, alig foltos... na estére szétvakarta... nem tudom miért... szórakozásból...)

(60 perces 6.9: határeset... 7.0-ig tökéletes-a Sotén legalábbis... Kistarcsán a 90 perces 6.8 a tökéletes és nekem is ez tűnik reálisnak...)

Dimet: vérnyomás :(((( Az sajna tényleg csak a fogyástól, sómegvonástól na meg a jógától (stb.) megy le igazán ... (na meg no stressz stb.)

Gyerkőc este nálunk is üvöltött vagy fél órát a fektetés után, aztán rájöttem, hogy az apját hiányolja (nem kapott puszit) úgyhogy elmagyaráztam neki, hogy elment dolgozni, ő szépen feküdjön le, reggel már lesz apu... Erre bólogatott kettőt, szépen lefeküdt és elaludt... Én meg úgy vakartam össze az állam a földről, hogy már ennyit ért... (a dolgozni szóról tudja, hogy olyankor elmegy aztán visszajön, nem kell parázni...)
Vendég

Csakegy!

Majd csak figyeljél, h. mennyi mindent megért! :D

Zsizsik!

Már 9. hét? Hogy szalad az idő! :shock:
Nyugi? Az innentől a következő 20 évben tuti nem lesz! :twisted:

rambóka

zsizsik, ok! mikor mész edzeni?

rami, csakegy...annyira kíváncsi vagyok már, hogy kisfiatok vagy kislányotok lesz-e????

másfél órát vasaltam...mi a fenének gyűjtögetek össze mindent? pedig zsuzsival szétválogattuk.

érdkes ez,hogy mit ért meg a gyerek. ma az egyik szomszéd csajszi,akinek másfél éves a kislánya, csodálkozott, hogy zsuzsi mennyi mindent megért már. de tényleg. a kérem-köszönöm. add oda apának, babának, néninek....stb. hol a labda, pillangó, repülő, vau-vau/bö, züm-züm, pötty....pöttyöt sokmindenen felismeri :)
ja, a nem. ma pl feküdtünk és elkezdte a hasamat karmolászni, a köldökömben nyúlkálni. grrrrrrr.....mondtam neki,hogy nem-nem, nem szabad, ez fáj anyának. kétszer megismételtem, aztán olyat "játszottunk", hogy elindult a keze karmolásra, meg a köldököm felé, de pont előtte megállt, és ingatta a fejét, hogy nem-nem. azt hittem lehalok :D és ezt délután is csinálta.

vásároltunk ma a sparban. és zsuzs kikerekedett szemmel nézett egy nőt, de sokáig. nem értettem...aztán rájöttem,hogy azért mert a karaktere hasonlított az anyukáméra. aztán elvesztette szem elől és elkezdett sírni. amint meglátta mutogatott felé és hümmögött:) el kellett magyaráznom, hogy a néni nem nagymama :D

ja, bettica! fiad gyönyörű baba! kezdtek már hozzászokni a babázáshoz?:) egyél ám rendesen!!!!!!!!!

tök jó aerobin voltam vasárnap. egy rúdra kellett súlyokat felpakolni, csak amennyit bőven elbírtunk és azzal csináltunk gyakorlatokat. iszonyat jó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

dimet

Sziasztok Csajok!

Húhh, az elmúlt néhány nap kegyetlen volt mifelénk!
Drága gyermekem nem akart szopni! :roll: Egyszerűen megtagadta. Ordított, ha mellre akartam tenni. Egyetlen póz, tartás, nem volt jó. Már éjszaka is bömbölt! :shock:

Fejtem és úgy adtam oda Habermanban. De bezzeg így szó nélkül nyakalta! :shock:

Aztán tegnap történt valami! Mert nem volt több gond! Szopik megint!
És tegnap már megint a régi Szilas volt. A nyugodt, alig nyüsziző, sírni szinte semmi.
Este nyikk nélkül feküdt, aludt, egyszer ébredt négykor! :shock:

Nem értem én eztet kérem szépen. Igaz tegnap jó hűvös volt és este nyitott ablaknál hálózsákban aludt!

Zsizsik!
Máris 9?? :lol: Mingyá szülsz! Mingyá itt van február! Hiszen már július! :D
Hajdu dr.nő vérprofi! Hunci is nála volt. Én is!
És tényleg ezt mondják róla, amit nem lát az nincs!!! A Kaális topikban fogalmazta megy egy csajszi!

Dimet!
Még egy hónap és egy éves a pici lányod! :D Köszi a segítséget és biztatást szopi ügyben! :)

Rambóka!
Megagiga drukkok mennek feléd! Annyira kíváncsi vagyok, hogy mi van a lába között! :shock: Pedig nem is az én gyerekem! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Kismami lista!

Finiselő :lol: :
Monee 30+2

Huszon hetesek:
Anyooka 28+1
Norka 24+1
Szakmáriné Kati 20

Tizen hetesek:
Rambóka 18+6
Csakegy 17+3(?)
Czinkeb 16+2
Tyche 15+1

Friss kismamik:
Zsizsik 8+1
Apple 6+2

Bettica, Bence nagyon édes!!! :) Apósod elég "érdekes" - én tuti nem bírnám...

Zsizsik, nagyon telik az idő! :wink: Hajdu doktornőről én is csak jókat tudok mondani, az egyik legjobb! Maximálisan megbízhatsz abban, amit mondani fog! És minden rendben lesz, meglátod!!!

Monee, gratu a 30 héthez! :) Innen már nagyon gyorsan telik majd az idő! Mikor is mész uhura?! Tudod, ha a hagyományt tartani akarjuk és vegyes párost szeretnénk akkor valamelyikünknek lánya lesz! :wink:

Kavicska, simán lehet hogy ettől a hülye időtől volt Szilas olyan nyügi! Minket is kikészít, hát még őket!

Dimet, édes lehetett Zsuzsi a nem-nemmel! :lol: Hihetetlen, hogy már egy éves lesz! Most teszteltél zebrásat Te is! :shock: :)

Apple :?: :!:

Rólunk. Kicsit helyrebillentem, bár a kedves szomszédok hét végén kicsit még rátettek a hangulatomra :evil: Amilyen gyorsan csak lehet, menni szeretnék innen kertes házba, ahol senki nem szól bele ha a gyerekkel kimegyek az udvarra játszani...
Szombaton itt volt anyukám, egész nap Dorkázott, jó volt, kicsit pihizni is tudtam. És már csak 5 nap és Balcsi!!! :)
Megyek ma doki bácsihoz, remélem, rákukkantunk Kistesóra.

Megint melegszik az idő, áááááááááá!!!! :? :roll:

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok !

Kavicskám, nagyon jó az új kép a vonalzódon !
Az összes babás barátunk kiborult az elmúlt napokban, szerintem ugyanaz lehetett a probléma : fülledt, nagyon meleg időt a babák sem szeretik. Örülök, hogy Szilassal túl vagytok a nehéz napokon !!!

Dimet, szegény Zsuzsi mit érezhetett amiatt, hogy az ál-nagyi kikerült a látómezőből. Egyem meg, még a szívem is elszorul, ahogy elképzelem !

Bettica, Bence óriásbébi, nem is tudom hogy fért ki :shock:
Olyan formás, húsos kisbaba, én tuti, hogy állandóan gyömöszkölném :lol:

Zsizsik, én is igen meglepődtem azon, hogy már 9 hetes kismama vagy. Hihetetlenül rohan az idő. A kismama edzés terv összeállításában segített valaki ?
Megköszönném, ha elküldenéd a kemping elérhetőségét. Apát teljesen beizzítottam :lol:

Rambóka, nagyon várunk a hírekkel, szerintem másodsorban mindenki arra kíváncsi, hogy mi látható a bébi lába között :lol:

A vérellátóval kapcsolatban csak annyit, hogy bár tudtuk nem lesz sétagalopp, de meglepődtünk azon milyen nehézkesen mennek a dolog :( Mondjuk isteni szerencse, hogy egyáltalán találtak donort, bár van elképzelésem hogyan és miért sikerült már ilyen gyorsan..
(a prof. aki összefogja az egészet, pécsi és szerintem ő segített a vérellátónak...)
Mindegy, a lényeg, hogy jövő héten egyeztetünk, mikor lesz az első közös vérvétel valamelyik donor-jelölttel. Az sem világos, hogy le kell-e mennem Pécsre/Szegedre, vagy a donort kell ráncigálni Pestre. Remélem nem ez utóbbi :roll:

Megmondom őszintén, lesül a bőr a képemről, én, aki se nem terhes, se kisgyereke nincs, képtelen vagyok rávenni magamat a mozgásra. Mindig van kifogás :roll: a háj meg csak rakódik a hasamra, lassan tipikus pcos leszek, főleg ilyen ciklusokkal :x

Puszi Mindenkinek !
Niki
mniki

Sziasztok!

Nem tudom mi van ma (talán megint melegfront?) de teljesen kész vagyok! Olyan fáradtan ébredtem, mint akit megrágtak és kiköptek! Alkalmatlan vagyok bármire. Még jó, h. a párom szabin van!
Ded is nyügi, Kistesó sem mocorgott ma még, nem is vagyok nyugodt! Ááááááááá!

Mniki!

Elképzeltelek, mint dagadt PCOS-st! :twisted: :lol: :lol: :lol:
Hát ahhoz azért még vagy 30 kilót fel kell szedned! :wink:
Néztem a görbédet. Szerintem 12. dpo-n vagy.

Kaits!

Ezek szerint túl vagy életed első szopisszrájkján. Gratula! :D

Anyóóó!

Ti hogy kezelitek a testvérféltékenység dolgot? Én mostanában kezdek gondolkodni rajta, h. vajon hogyan lehetne megúszni?

Dimet!

Gergő már akkor sípol, ha a körforgalomban nem anyámék felé kanyarodunk le. :twisted: Mindig reklamál!
Hihetetlen, h. már egy ekkora gyereknek is pontos térképe van a körülötte lévő világról ilyen nagy vonalakban is.
Meg pontos elképzelései arról, h. Ő hova is AKARNA menni. Aztán, ha ez nem egyezik a mi terveinkkel, akkor hiszti van. :twisted:

rambóka

Sziasztok!

Voltam én is ma UH-n, igaz nem vártuk akkora izgalommal mint Rambóka. :D
Közben persze azért alakult némi izgalom, mert a doki szerintem túl sok ideig nézegette a babát és nem tudtam eldönteni miért. Végül az lett az eredmény, hogy egészségesnek látszik a babus, csak kevés a vizelet a hólyagjában és ez miatt 2 hét múlva újra kell UHra mennem.

Nem volt túl bőbeszédű az orvos, csak ennyit mondott, úgyhogy gép közelbe kerülve gyorsan írtam szakértőnek kérdést. Ő megnyugtatott, hogy csak a kevés vizelet és kevés magzatvíz jelentene problémát, de ha kevés lenne a víz, nem tudna ilyen szépen mozogni a baba.
Szóval volt pici para, de remélhetőleg semmi komoly.

Viszont mikor kijöttünk, akkor jutott az eszembe, hogy megkérdezzem, lát-e valamit a lába között. Mérges is vagyok most magamra, végre eldőlhetett volna a nem kérdés, de még mindig kétségek vannak. Végül én is úgy járok, hogy a szülőszobán derül ki, hogy Ákosunk vagy Míránk lesz-e. :lol:

Kavicska!

Naaaa, ez így tök jó! A kicsifiad megint cicizik, szuper!

Bettica!

Annyira szép Bence!
A Férjem képes volt azt mondani, hogy "jaj, milyen picurka baba", amikor két hetesen már elég rendesen lelóg a szopis pánciról. :lol:
Az apa mellett alvós kép csúcs!!!

Dimet!

Aranyos lehetett ahogy Zsuzsi meglátta a mamát a másik vásárlóban! :lol:
Fogadd nagy nagy tiszteletem az aerobic miatt! Én a mega lusták táborát gyaparítom a kisdinnyém nélkül is. :lol:

Zsizsik!

Én lenni kicsit irígyke a tó miatt. :D Persze jobb lenne ha befognám a szám, én folyamatosan nyaralok most otthon és ugye voltunk a Balatonon is. :lol:
Szuper, hogy Nektek is így telnek már a hetek!!!

Monee

monee85

Rami!

Írtam smst, remélem nem volt túl korán. :roll:
Szólj majd légyszi, hogy jó-e ma (én is full kóma vagyok), mert akkor úgy kell visszajönnöm Pécsre. Köszi!

Monee

monee85

Niki, el nem tudlak képzelni Téged hájas hassal! :shock: :wink:

Rambóka, Dorka most még iszonyúan várja a kistesót, szeretgeti a hasamat, Apa nem érhet hozzá, nem simizheti meg. mert az az ő testvére... :lol:

Annyira naív nem vagyok, hogy azt gondoljam, hogy ez így is fog maradni ha kibújik a tesó. Most úgy gondolom, hogy igyekezni fogok őt minél több mindenbe belevonni a kistesó körüli teendők közül és a lehetőségekhez mérten minél több időt csak Dorkával tölteni majd.
Én inkább attól félek, hogy abból lesz baj, hogy ő oviba jár, kistesó pedig egész nap itthon lesz velem.

Azért volt már most is érdekes dolog, valamelyik nap megkérdezte, hogy "anya, és a kistesóm mindig itt lesz velünk?!"

Rengeteget beszélgetünk vele, sőt megvettük az Anna és Peti sorozat Kistestvér érkezik c. részét is, napi olvasmány, szinte Biblia...
Nagyon jó könyv, szerintem már Gergőnek is olvasgathatod!

Monee, nyugi ,szerintem semmi baj nem lesz! Simán lehet hogy csak pont uh előtt pisilt egyet, nem?! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Kistesó érkezése: Én mutogatni szoktam a hasam Lillának, hogy ott van benne a baba úgyhogy ne ugráljon rajta stb. Lilla meg lelkesen mutogat a pocakomra, hogy baba, baba... (szegényke semmit sem ért belőle persze mert azért nem hiszem, hogy röntgenszemei lennének...). Namármost mi a férjemmel gonosz lények vagyunk úgyhogy előre dörzsöljük a markunkat, hogy elég lesz rámutatni a sógorom hatalmas hasára és belesúgni Lilla fülébe, hogy baba... és tutira oda fog rohanni és a hasát bökdösni baba-baba felkiáltások mellett :twisted: (előre dörzsöljük a markunkat :twisted: :twisted: :twisted: )

Dimet: döbbenet mennyit értenek... Mi akkor döbbentünk le legelőször amikor Lilla egy teljesen összetett utasítássorozatot csinált végig... Azóta is csak lesünk...

Na ezért nem cserélném el ezt az időszakot semmire... még belegondolni is rossz miről maradnék le ha csak meló után látnám Lillát... (a férjem is azért örül, hogy más a munkarendje mert így nem csak a hétvégeken látja friss állapotban mint az átlag apák...)

Tök fura lesz egyébként újra babázni... végre túl vagyunk a necces időszakon, Lilla éjjel alszik mint a bunda, teljesen önjáró... és minden kezdődik előről... Na mindegy, a nagyon necces időszaknak úgyis vége lesz amikor végre felül a kistesó:)))))) Aztán mászni kezd... és utána már szépen egymást gyilkolják majd Lillával úgyhogy nem lesz gond:)))) (Mi is öltük egymást a tesómmal... állandóan... úgyhogy szerintem ez a normális:)))))
Vendég

sziasztok

mniki sztem sem lehet annyit enned,hogy hasad legyen
írj minden lépésről donor ügyileg,hogy drukkolhassunk

kavics a szopi sztrájkot is profin megoldottad, egyik ismitől hallottam ő ikreket nevel és egy hétig kinlódott az egyikkel
a vonalzód képe tetszik, nagyban nem mutizod meg :?:

anyooka szió képet kapunk pocakról :?: jó pihit..alig maradunk a topikon mindenki pancsizni igyekszik..

bettika ez a fiú hatalmas,mekkora lábikók :)

monee sztem is próbálj a szakinak a szavában bízni,nem lehet gond tőled is szívesen látok kismami fotót meg mindenkitől

szia zsizsik ti már feltöltődve kipihenten a 9héthez gratula, hajdú doktornőről csak jókat hallani

tegnap olyan jót durmoltunk. kiskincs aludt délelőtt 1órát aztán bő felet délután +hármat én közben kettőt, este 9től reggel6.45-ig húzta én meg 4től figyeltem mikor nyöszörög,hogy éhes...elsétáltunk a boltba végig aludt evett és 1órát szundított, most kajcsi előtt ideültünk,hogy én olvassak ő meg pihizzen és zenét hallgasson erre elaludt :shock: vagy a lehűlt levegő vagy a konyakos bonybonyok hatása :roll:
én közben főztem husi levest,csirkét sütöttem, krumplipüré és saláta is van, mosógép is mosott

szép napot
Vendég

Battamegajegesmaci!

40 perce egyfolytában csuklom! :shock: Már kezdek besokalni!
Szilas sem tudott rendesen szopni! Gondolhatjátok... :lol: Nagyon mókás volt :lol: , néhányszor kirántottam a cickót a szájából, és voltak pillanatok, amikor teljesen meglepődve nézett rám, hogy most mi a túró van?! :lol:
Ráadásul sült kolbászt ebédeltem, ami ugyan nagyon finom, csak éppen a gyomrom nem bírja! Émelygek és legszívesebben kihánynám az egészet!

Készülődök, babakocsizunk egyet!

Annyi a tennivalóm, nem tudom estig végzek e!

Ó, Kincs!
Olyan irigy vagyok, a 9-től 3/4 7ig alvásért. Hogy csináljátok?
Kb 3 hete még csak elmélet volt milyen jó lenne ha átaludnátok az éjszakát! :D

Niki!
Az összes drukkom megy feléd! Nagyon jó lenne ha végre nyélbe ütnék a dolgokat! Isten vérellátó malmai lassan őrölnek.

Anyoka, Rambóka, Csakegy!
Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy van testvéri féltékenység! És kész! Oszt' majd ügyesen megoldjátok a dolgokat! :) Én biztos vagyok benne! :)

Monee!
Ákoska!
Vagy Míra? :lol: :lol:
Nahát ott van kérem szépen magácska vizsgálaton és a "legfontosabbat"nem érdeklődi meg! :lol: :lol:
Vendég

Kavicska, tudomásul vesszük, abban is biztos vagyok, hogy meg is fogjuk oldani a dolgokat mindhárman. De azért jó beszélni róla, kikérni egymás véleményét erről is, hiszen nekünk most ez éppen annyira fontos kérdés, mint hogy miért nem alszik/szopizik a baba... :wink: És előbb-utóbb itt a topikban is mindenki szeretne majd kistestvért... :)

Kincsecske, a frontok ennyire álomszuszékká teszik Kiskincset? Hidegfrontkor Dorka is hatalmasakat alszik mai napig :)
Pocifotót majd csináltatok Apával.

Kép

Kép
anyoooka

Kavicska!

Látod?! Hát anya az ilyen?! :lol:

Kincs, Anyoo!

Nem aggódok, csak számon tartom a problémát.
Laikusként is teljesen érthetőnek és logikusnak tűnt a szakértő válasza. A kevés hólyagtartalom valószínű azt jelenti, hogy épp előtte pisilt a baba, csak akkor kéne problémára gondolni, ha a pisi és a magzatvíz is kevés lenne, de a magzatvíz meg nem kevés, mert akkor nem tudna ennyire ficánkolni a baba. A szakértő azt nem értette, hogy ezt egy vizsgálattal miért nem tudta a doki eldönteni, én meg tulajdonképpen megnyugodhatok, ránéznek azért biztos ami biztos mégegyszer. :) (És akkor talán majd nem felejtem el megkérdezni a nemét... :lol:)
Max. most annyit tudok tenni, hogy árgusan figyelem a gyerek minden mozdulatát, hogy mozog-e eleget. Az agyára fogok menni szegénynek. :lol:

Monee

monee85

Sziasztok!

Megjöttünk Uh-ról, Kistesó minden alkatrésze rendben, csak éppen a leglényegesebbet nem mutatta meg! :twisted:
Úgyhogy nem tudjuk, h. fiú-e v. lány.
Pedig olyan jó lett volna megtudni! :(
Na mindegy!
Nem tudom, h. akik nem akarják megtudni, hogyan bírják ki 40 hétig. Én kilyukadnék!

rambóka

Verőfényes szép napot!

Kistesót váró sorstársak! Összeengedtétek már a tündér lányotokat/fiatokat egy kisbabával?

Jajj. :roll: Drága Bogika múlt csütörtökön egy egyetemi barátném 9 hós fiával szórakozott... ő is már ketteske szegény, van egy Bogi korú bátyja. Horror volt. Lelökték a motorról (szegény igyekezett az oldalába kapaszkodva felhúzni magát), csak úgy nyekkent a kövön, félrelökték, elgázolták, Bogi belenyomta a fejét a pancsolóvízbe, megütötték a labdával, atyaisten... :shock: Ketteske meg csak tűrt, tűrt, nyelt nagyokat, nézett, sírdogált néha... eddig azt hittem, Bogi nem egy durva kisgyerek. Azt se nagyon fogta fel, hogy nem úgy megy, hogy egyik percben simogatjuk, másik percben rásózunk a fejére... esküszöm, élvezte, hogy sír a kicsi... :evil: :x játékbaba-komplexus lenne? Mi lesz itt októberben? :shock:

Szóval, kezdek elgondolkozni...

Már vissza se akar menni a bölcsibe. Úgy eltelt 3-4 hét, hogy múlt hétfőn ultrahang miatt be kellett adnom pár órára, de abban nem volt sok köszönet. :roll: Teljesen elszokott, a kis társak szinte kicserélődtek, a régi szerelme szabin.... nem lelte a helyét, sírt. Azt hiszem, megpecsételődött a sorsunk az elkövetkező 2 évre, az oviig. Itthon egész jól elvan, de megmondom őszintén, fáradok keményen. A hasam akkora (hegyes), hogy az a póló jön rám, amiben szülni mentem anno!! :shock: És Bogi 24 órás akció, mondhatni... és nagyon kemény napirend, plusz mínusz félórás elmozdulások lehetnek, úgyhogy Anyóka, teljesen megértelek...

Egyébként feltennék egy kérdést: egy 2 éves egyáltalán felfogja a halált? Ugye, hogy nem? Csak mert az Animal Planet mostanában a kedvence, napi 1-2 órát biztosan nézi, nekem közben kommentálgatnom kell... (mintha meséskönyvet olvasnánk). Van abban minden, sérült állatok, beteg állatok... na most, mióta ezt nézzük, állandóan a cicát emlegeti, aki meghalt 4 hete... :shock: emlékszik, hogy azt is vittük a doktornénihez, meg "fájt a hasa". És keresi, várja haza. Mondom neki, "elment a cica mennyországba", de szegény még reménykedik. A párom, de én sem akarok másik cicát, szóval kemény dió...

Meg kell mondjam, számomra ez a 2 éves korszak a legdöbbenetesebb idáig. Idáig is nagyon édes volt a gyerek, meg szórakoztató, de most olyan fejlődési gyorsaságot vett fel, hogy csak kapkodom a fejemet. Lenyűgöző korszak. A dackirohanásait is kezdem már egész jól leszerelni, egész egyszerűen mert TUDOK BESZÉLNI A FEJÉVEL! :shock: Nekem ez nagyon furcsa és új dolog. Hogy felfogja azt, hogy a tetteinek következményei lesznek!

Meg csinál olyan dolgokat is, amit nem is tudom, hol látott. :shock: Nagyon ritkán megyünk soppingolni, de most a H&M-ben keresnem kellett neki egy otthoni hacukát. Bőszen megyek a fogasok között, ő mögöttem lemaradva az apjával bóklászik utánam. (Babakocsi már nem nagyon van.) Egyszer csak elkezd üvölteni: "Tetszik! Ez jó! Tetszik!" és lekapott egy 7-8 éveseknek való pólót, vállfástul... ott lobogtatta, mint egy őrült és rohant a pénztárhoz vele... mondanom se kell, esélyünk nem volt vele szemben... 8) :lol:

A szobatisztaság dolog elég csőd. Próbáltuk most, hogy csak bugyiban van fél napig. Visszatartja a kakit úgy, hogy délutánra már fáj a hasa, és estére több adagban produkál, mire végre ráadom a pelust... nem akar szólni, csak annyit jegyez meg, hogy "büdös van". Utálja a bilit, a szűkítőre se nagyon hajlandó menni. Pedig azt látom rajta, hogy agyilag már nagyon is tudatos. De ugyanúgy a bugyiba belepisil, ötödjére is... feladtam egyelőre, úgy látom, még nem tartunk ott.

Benjámin végre kirobbantotta magát a fejvégű pozitúrából, és fenékkel lefelé tanyázik. Viszont a méh továbbra is kontraktilis. :roll: A doki szerint. Én már bizisten nem veszem észre! De komolyan: szerintetek, ha a méhnyak, száj rendben van, akkor van egyáltalán jelentősége ennek??
Holnap nekem is cukorvizsi lesz.

Norka július elsejei beszámolóját olvashatták. 8)

Monee, én arra kezdek rájönni, hogy ez a sok technika, UH, meg bizbaz meg vérvétel, vizsgálat az esetek többségében csak feleslegesen idegeli a kismamákat. Én a legszívesebben mostmár a szülésig nem foglalkoznék az egésszel! Úgyis tudom, hogy minden rendben... alapvetően nagy bajok hogy történnek, annak a statisztikai valószínűsége elég alacsony. Nézd meg, nincs is olyan kismama, akinél nem találnak valami eltérést vagy bibit. Aztán vaklárma...

Apple, veled mi van??

Zsizsik, én is elámultam a 9.héten... :shock: ez a június iszonyat gyorsan elrepült!

pff, mennem kell, valaki nyöszörög a bébiőrbe...
Vendég

Szasztok!!!

Nyah.............. Amire emlékszem, és kéretik nem megsértődni, ha valakit kifeledek! Zizivagyok!

Csakegy! Lilla képek félelmetesek!!! Asszem nálunk "én fogom a kanalat, és ő meg eszik" lesz, mert ezt nem biztos, hogy el tudom viselni, szégyellem, de ez van!
Nem lehet, hogy azért vakarja ki hirtelen, mert gyógyultában is viszket nagyon neki??? A gyógyuló foltokat nem lehet vlaami viszketést csillapítóval is bekenni, hátha segít......

Ja, cukor!! Emlékeztek Lafira??? Minden hidegfrontkor elszállt a cukra!!! És én is észrevettem, én végig szigorúan ellenőriztem magam, hidegfrontkor akár egy egésszel is tudtam magasabbat mérni ugyanolyan étrend mellet!!! Nem aggódik!

Rambóka! Bújkálósod van! Se nem fiú se nem lány, bújkálós!!!! :):):):):):) A lényeg, hogy jó vagytok!!!!

Kavicska! Ujjjjéééé szopisztrájk!!! Mi Nórival követünk benneteket mindig, felkészülök erre is...... Egyébként Nóri is tépkedi a ruháját és akkorákat ver a saját hasára, orrára, arcára, hogy csak úgy csattog!!!! A meleget kicsit jobban viseli mint Szilas, de azért a múltheti sokadik napi hőség rajta is észrevehető volt, ugyanis óránként kéretőzött cicire! Azt hittem menten lehalok tőle, nagyon elfáradtam a nap végére!
A legjobb játéka most a Leukoplasztos karika! Piros, lukas, meg lehet fogni............. Jajjjjjjjjjjjj de jóóóó! És még az ocelot mintás és ciklámen színű, puha kiskendőm. Gyürmézi össze és cummogja be a szájába! Haláli pofa ez a lány!!!!

Monee!Mennnyééééé mááááááááá! Hát ilyet! Mármint, hogy elfeledted megkérdezni mi van a lába közt!!!!! Bár megértelek, de ne aggódj kérlek, csak alapos akart lenni!!!! Biztos vagyok benne, hogy picinke rendben van!

Bettica!!! Mi sosem mondjuk egymásnak sem, hogy ugyemegmondtam..... Azért sem, mert egymástól tanulunk a legtöbbet szerintem, és azért sem, mert magunk is hibáztunk és fogunk is eleget!!!!! Bence egy hatalmas pasi!!! Nórim eltűnne mellette még most is!!!! Csak pislogtam, mikor megláttam, hogy már most lelóg a szopis párnáról!!! Pocifájása??????? Alvás???? Tejed????
És ugye milyen idegesítő, ogy hetente akarna jönni a védőnő???? Miaszarnakmár!!!! De komolyan! Én zaklatásnak élem meg ezt! Vagy jöjjön, de akkor úgy mint Hollandiában, menjen bevásárolni, főzzön meg, mosson ki adott esetben, ne engem cseszegessen.......... Segítsen konkrétan! Jah, azt nem??????? Akkor pááá! Hajtsd el a rákba! Illetve ne hallgass rám! Én elhajtottam! :lol: :lol: :lol: :lol:

Anyóm!!! Örülök, hogy jobban lettél!!! A meleg is rátesz szerintem, horod a pocidat plusz alkalmazkodni egy 3 éveshez....... Nehéz. Vigyázz magatokra! Féltékenység: Figyelek, lesek, olvasok, mert ha mindenjólmegy, akkor talán nálunk is lesz mégis kistesó! Talán mondom..... Ma privatizálják valszeg a volánt............ Így lehet, hogy melóhelyem sem lesz a végén, mire Nóri akkora lesz! Szóval kialakul majd! Nyaraláskor bejelentkezel majd????

Niki! Hülye vérellátó!!! És ne nyihogtass már kérlek, Te mint "tipikus pcos"!!! No persze a vékonyabbik fajtából. Persze tudom, hogy egy vékony emberen mégjobban feltűnik az egy két extra kiló! Majd lemegy! Ha meg nem, amjd jól megfarosodsz, mint az ikarusz!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kincs! Nóri is így kb..... Este 1/2 9 legkésőbb alszik, reggel 5 körül egy szopi, aztán 8-kor kelés újra. 9-kor megint alszik kb. 2 órát, utána 11 körül evés, itt már csak max fél órát pihen. kettőkor kajcsi, aztán megint egy nagy alvás, kb. két órás. Utána fél órákat lehet csak számolni, nem hajlandó délután többet aludni! Én megvagyok elégedve!! Remélem Te is! :):):):):):):)

Norka! Kizártnak tartom, hogy érti még a halált....... Az halálos lehetett, amikor loholt a pólóval a kasszához!!!! Hehehehehehehehe No persze, majd Te fogsz neki választani nem????? Uuuugyan!
Én vagyok a kivétel talán, de nálam nem látott Mészi semmi gondot, így nem paráztam..... :) Tudom, én lazább voltam még Csakegynél is ebből a szempontból......

Pfúúúúúúúúúúúúúúú kit hagyok ki....

SZAKMÁRINÉKATI??????????????????????????????????
Vendég

Jah újra leírom....

Minni tejsavó alapú ital!

Annyi tejet csinál, leszakadnak a melleim.............. De olyan finom ebben a dögségben, hogy ihaj. Oltja a szomjat is!!!!! És édesítővel készül, tehát bátran lehet inni!!!

Két hete délben szedem a metet megint, hogy az esti iszonyatos evésrohamokat tudjam kezelni!
Ebben segít is, és már a tejemet sem apaztja meg! Viszont minden reggel hányingerrel ébredek...................
Régi szép idők! Júni 16-án volt egy éve, hogy zebrásat teszteltem! Emlékszel Norka??????? Nosztalgok..........................
Vendég

Kép

No, meg is kerestem a fotót.................
Itt tudtam meg, hogy Nóri létezik!!!!!!!
Még most is megvan a társaival együtt, van vagy kb. 15 db.
Vendég

sziasztok

Monácska pisligtam nagyokat hogy jól látom-e a zebrát!Utána olvastam hogy ez Nórival készült!!! :D Azt hittem jön a kistesó :wink:
Hol veszed azt a savó alapú Minni lötyit?Nálunk 2 ciciből van evés,de eddig hála nem kellet még tápszert adni.Esetleg este a nappal vagy a reggel lefejt tejből pótólni!

BETTICA BENCE CSODASZÉP ÉS JÓ NAGY,GRATULÁLOK HOZZÁ MÉGEGYSZER!!!!

Vissza kellene olvasnom :roll: .2 hét szinte kimaradt.Szabin volt Apa+ szülőknél voltunk vidéken!Levinek most szünidő van a bölcsiben(5 hét)+Tomi is betegecske /volt.Olyan rondán köhögött,de a dokinéni szerint tiszta a tüdeje,a torka,mandulája szép,csak az orra volt/van tele sűrű takonnyal ami nem akar elmúlni nagyon.
Csemetékről fotó
Kép

Kismamik vigyázzatok magatokra!!!!!

Kép

Kép
lecso

Én most az Auchanban vettem, de lehet kapni Penniben is vagy Kaiserben, Sparban.
Plusban nem láttam még, Profiba meg nem járok!

Olyan hosszú dobozban van, mint a Sió üdítők, de a hűtőpultban keresd a tejeknél! Van narancsos és pirosgyümölcsös, mind kettő jó, nekem a pirosgyümis jön be jobban!

Tescóban még nem figyeltem van-e, de majd utánanézek!

Hallod ez a két fiú valami tünemény!!! Tomi nem hasonlít Leivre. Teljesen más arcberendezésűnek látom! Gyönyörűek ezek a gyerkőcék!!!!! :)
Vendég

Sziasztok Kedveseim!

Bekukk egy kicsikét. Elolvastam az egész mindenséget amit írtatok, hát azt ittem, h nem érek a végére. Közben ettetm s etettem, pelust is cseréltem, szóval szomorúan meg kell állapítanom, h követekzőkor ejsze nem fogok tudni végigolvasni mindent. És be kell látnom, h eléggé lassan tudok olvasni.

Persze mindenhez hozzá akartam szólni, de már elfelejtettem.

Apa beleszólása: Férjem késik este itthonról. Felhívom, h "nem jössz? mert nyűg van". Válasz: "miért nem teszed be a hintalóba?" Ezek a pasik sokszor azt hiszik bakker, h ők telefonon kereszt megoldják az ügyet, mert te reggeltől estig nem jöttél rá, h mi a jó annak a gyerkőcnek :roll:

Anyó: mikor is mentek? Meglátod, h jó lesz. Nekem sokszor az is nagy élmény ha elmehetek fél órára sétálni este, amiután férj hazajött.

Kavics: ki írta a picik és kicsik-et?

Könyvek: nekem csak ilyen "régi módi" könyveim vannak, mint Dr. Spock meg az Anyák könyve (ez két hósan etetni akar...). Ja és még van egy, nemtom ki írta: "tanítsuk a kisbabát". Engem megnyugtat, amikor valami érthetetlnet csinál a gyermekem és elolvasom, h igen, ebben a korban szoktak ilyent csinálni. És fogalmam sincsen, h mit csinálnék egy sokat hisztiző, vagy hosszasan hisztiző gyermekkel. Tibikét ha ölbe veszem, akkor pillanatokon belül helyre van pattanva. (Remélem ez nem változik meg benne ezután sem.)

Monne, Rambóka: pedig ANNYIRA kíváncsi voltam . Csakegy te mikor mész uhu-ra? remélem megtudunk valamit!

Tesó téma: én is sokszor elgondolom, hogy milyen sorsa lesz Tibikének, amikor megjelenik mjd a tesókája, és, h a tesókának milyen sorsa lesz?
Ugye ő első gyerek és első unoka mindenfelé... Anyósék külön el vannak szállva, hogy ugyanúgy hívják mint apóst meg a férjemet. Nem hiszem, h ezt egy következő gyerek berelni tudná...

És szegény Tibike... Remélem lesz unokatesója is hamarosan (hugomról van szó) és akkor lesz unokatesó meg "igazi" tesó is... hmmm...

Anyukám mesél dolgokat, h én miket csináltam amikor a hugom született, azt kell mondjam, h anyukám szuper ügyes nyuka volt, h mindenre kitalált valami profi dolgot!

Pusszok.

Kép
k.ir

A legfontosabbat nem írtam meg:
Tibike totyog! - Asszem így mondják! Nem jár, de mindegyre feláll és lépeget. Már át tud menni a szobán, az ágytól a szekrényig. NAGYON ééédes.
3 héttel ezelőtt volt, h lépett párat, de sztem az véletlen volt, most meg rendesen gyakorolja a menést :D Szóval anyai szívem olvadozik a látványtól :D

Egyébként anyósszidó hangulatban vagyok erősen. Tibike is beteg ovlt.
Szóval:
Ezelőtt 2 héttel eszünkbe jutott, h milyen jól el tudnánk menni anyós-após látogatóba. Igen ám, de anyósomnak nem szóltunk és ő olyan típus, hogy gutaütést kap, ha nem tudja egy héttel azelőtt, h jövünk s nem vásárol, főz s idegeskedik napokig előtte. Engem persze ez nem érdekelt volna, de férj túl rendes, tudod, és "nem szóltunk anyámnak, ne terrorizáljuk, hagyd el". Jó, akkor eldöntöttük, h 2 hét múlva megyünk és meg is telefonáltuk. Azóta naponta felhívott, hogy jó lesz-e ha X levest főz, meg vegyen-e ezt meg azt, hogy legyen a gyereknek... Szóval "adott a PROBLÉMA". Na én már ettől jön, h megfutamodjak, de mindegy, volt időm megszokni, h ilyen és le se szarom.
Na de csütörtökön este mérem a gyermek lázát és 39,5 fokig ment fel a hőmérő, azt hittem elájulok. Már láttam lelki szemeim előtt, h nem mehetek el a gyermekkel, mert beteg. Na, levittünk gyorsan alázát, még jó, h nem mentem be a sűrgösségre buzgalmamban, mert azt mondják, h ilyenkor be szoktak fektetni. Mindegy. Péntek reggel orvosnő. Megnézi, azt mondja, hogy 4 zápfoga egyszerre nő, de annak ugye 4 sarka van midneniknek, tehát olyan, mintha 16 foga egyszerre nőne. Plusz NAGYON piros a torka. Kérdeztem, h utazhatunk-e? Hát mennyünk, ha akarunk, de... Na. Antibiotikumot írt fel, pedig ez a dokinő csak nagyon végső esetben szokott.

Végül elmentünk, de Tibike csak úgy pihegett a székiben egész úton, ott meg nem lehetett vele játszani, csak rajtam csüngött egész nap. Étvágya sem volt, amitől anyós idegelt, mert "jajj, nem eszik ez a gyerek" - tudni kell, h anyósom óránként etetné h tehetné. Ilyan balhék, h 11kor legyúrt 2 banánt!!! és 1kor anyósom már jött, hogy "megpróbálhatok adni egy kis levest?". Mondtam, h rengeteget evett 11kor és csak fél 3 után szokott ebédelni. De ő, mint aki süket, 1o perc múlva "na akkor én megetetetm". A fiamban pedig nem csalódtam, hehehe, a levest majdnem kiborította, olyan cirkuszt csinált. Egy fél joghurtot evett meg, majd csak ivott, és nyűgölt és rajtam csüngött. Bőgött ha anyós v após hozzá akart érni.
Ngyon kellemetlen, h 2 havonta megyünk oda és akkoris ilyen cirkusz van. Persze, mert én voltam a dilis, nem mertem megmondani, h leszarom, hiába főzött annyi, mint egy lakodalmas népnek, nem tudunk menni s kész. Vagy elment volna a férjem egyedül.

Bazeg, mint a hotelbe, be kell jelentkezni, s ha bejelentkeztünk s közbenjön valami, akkor világvége. Nem fogom hagyni, h terrorizáljon. Következőkor beállítok s ha nem lesz otthon akkor annál jobb :D
Azt hiszi azért megyünk oda, h tömjük a belünket...

Na és vasárnapra helyrejött a gyerek nagyjából, de délután már jöttünk el. Hétfő óta meg ugyanolyan vigyori-aranyos mint szokott. Lehet, h én nem szeretek anyóshoz menni s ezt érzi a fiam? :shock:

Na, anyósszidás vége egyelőre.

Bettica: apukám, aki egy nagyon aranyos bácsika most vallotta be, hogy most kezdi igazán élvezni az unokáját. Tavaly nyáron odament a bölcsphöz és énekelgetett neki, de most már látja, h lehet foglalkozni a gyerekkel, mer sokkal értelmesebb. Na lehet, h az apósod soha nem lesz angyal, de még valamennyire megszelidülhet...

Norka: köszönjl a július elsejei beszámolót :lol: Várjuk a másodikait :D

Kép
k.ir

Sziasztok!

Hehehe!
Micsoda jó kis hsz-ek voltak! :) Kacag kacag! :lol: :lol:

Rambóka!
Pedig énis énis annyira akartam tudni!

Monácska!
Az júliusban volt! Vagyis a pozitiv teszt! Utánnam teszteltél! És én tutti, hogy július 9-én teszteltem! Még fotóm is van róla! Dátum ráírva!
Egyébként azt mondják, hogy a KOS babák jó alvók!
De a te lányod eszméletlen jó napirendet alakított ki, ami az alvásokat illeti. Időnként ámulok és bámulok Nórin és Donáton. Mindent sokkal hamarabb csinálnak, mint az átlag! Bence is már koslat az ágyban! :lol: Én azt látom a fiamon, hogy az előírtak szerint mindent az átlagnak megfelelően csinál! Lásd forgolódás, fejtartás, támasztás stb.
Egyébként komoly erőfeszítbe került nekem, hogy ne hasonlítgassam a fiam más gyerekeihez, akik hasonló korúak. Mert eléggé idegesítő tud lenni, hogy az ENYIMÉ még mit nem csinál!
Természetesen ez az én szellemi fogyatékosságomat tükrözi.
Persze tudom én, hogy ahány gyerek annyi féle, csak időnként azt érzi az ember lánya, hogy az Ő gyereke még semmit sem csinál. Vagy csak jóval később! :)
Egy dologra nem jöttem rá! A meleg zavarta meg a gyerekem és okozta a szopisztrájkot és az égtelen üvöltéseket? Vagy csupán a szopisztrájk és meleg véletlenszerűen egybeesett. És az üvöltés nem meghatározható, hogy melyik következménye, vagy inkább a kettő együtt sokkkk volt a gyereknek és ezért sírt!
Jó lenne tudni.... de nem tudom! :)

Norka!
Hát igen! Nem könnyű szegény kistesók élete! De azt hiszem rendesen összekapják magukat! Jól tudnak harapni, zsarolni a nagyot, sírni, hisztizni! Kikupálódnak! És kétségtelen, hogy egyfajta hierarchia eldöl a tesók között! Persze védeni kell, amíg nagyon kicsik, de KIKUPÁLÓDNAK! A gond állítólag ott van, ha jön a harmadik. Mert azt mondják, hogy ezt mindig a második gyerek sínyli meg nagyon!

Anyoka!
Nem is azért mondtam! :) Én élvezem, hogy erről beszéltek és gondolkodtok, mert ezek valós problémák és bizony bizony meg kell oldani! :)

Kir!
Tibike a megtestesült nyugalom! Ritka fajta kisgyerek! :D
Igen, férfiemberek izgalmasak tudnak lenni! A párom is meggyanúsított hogy "elrontom" a gyereket és azért üvölt annyit (üvöltött, mert két napja már visszatért a régi nyugalom, amit a péárom tegnap elégedetten konstatált és belátta, hogy Szilasnak is van "olyanja!":lol: :lol: )

Csakegy!
Nem tudom volt e róla már szó, de rázókeveréket próbáltad már??? Vagy nem javasolják??? Tutti, hogy van összefüggés a gyógyulási folyamat és vakarózás között!

Lecso!
Aranyosak a pasijaid! :) Tündériek! Nagyon szép gyerekek! :)
Vendég

Szia te gyerekelrontó Kavics :)))

Tibike tényleg nyugis baba, de férjem is nyugis pasi. Sőt nagyon nyugis. És KOS, és jó alvó... Ha lesz egy hisztis gyerkőcöm, (mondjuk egy lány) akkor majd megtudm mit jelent a gyermeknevelés :D

Tesótémáról még annyit, hogy mi mind nagyob btesók vagyunk: férj is, én is és Tibike is az lesz, remélem mindél hamarabb. Úgyhogy szerintem a kicsit soha senki nem fogja megérteni :))
Szegényt előre sajnálom.
S még elmesélem a múlt heti dokkerlátogatásomat. Aki unja, attól elnézést kérek.

Hétfőn elmentem a nődokimhoz, akit rég nem láttam. (a 6 hetes vizsin utoljára) Levette a... mi a neve? a papanicolau teszthez a mintát (ennek mi a rendes magyar neve? )
Megnézett UH-n is és kb ezeket mondta:
nem tudja, h volt-e pé, de talán lehetett, mert valami folyadékfélét lát. Ha volt, akkor max. 24 órája lehetett (persze pont a férjem továbbképzőn vot azokon a 7végén :( ) De menjek vissza pár nap múlva, s akkor kiderl, h volt-e pé.
Hát gondoltam, h nem megyek vissza, meg is mondtam neki. Mert hiába tudom meg, h volt-e vagy nem volt, mert úgysem volt akció... szóval reménykedni sem lehet ebben a ciklusban.
Ja, de szerintem nem volt, mert nem éreztem SEMMIT. Kérdezte, h nem volt hányingerem a napokban? Hát mi hányinger? Úgy hánytam szombat este mint az úri kutya. Még az ásványvizet is kihánytam. Aztán másnap reggel már kutya bajom nem volt.
Szerintem lehetett pé akkor, mert az ételmérgezéstől még legalább másnap is rosszul kellett volna legyek.

Na de: szerdán felhív az aszisztensnő a rendelőből, h menjek csütörtökön, h vegyék le mégegyszer a mintát a rákszűrshez, mert eltörött a lemes és kiértékelhetetlen a dolog. Hát bazeg, tipikusan hozom a formámat: nem is én lennék, ha valami simán menne...

Aztán cstörtökön mentem megint, de akkor már kértem UH-t is ha már mégis ott vagyok. És hát nagyon szép mnyh. Doki szerint volt pé.

A hétvégén meg eszembe jutott, h 5 héttel ezelőtt vasárnap este is hánytam s akkor sem tudtam, h mitől lehet.
Annyiban volt egyforma mindkettő "akció", hogy este, vacsora után MINDEN visszajött, még az, amit nem ettem meg és csak sima vizet tudtam inni aznap este. Reggel meg kutya bajom nem volt már.
Nos, erről kérek véleményt, plíííz, plííz, plííz.

Kép
k.ir

Szió!

Norka!
Jó nézni a 3D-s képeket. Totál kivenni a karakteres orrocskát és az édi-bédi pofiját!

Valamihez hozzá akartam szólni, de most meg nem tom már mihez. Nah újra visszaolvasok :)
Megvan! Sírás:
Én személy szerint úgy gondolom, pár hónapos babát nem kell perceknél tovább sírni hagyni. Neki most az kell éreznie, hogy van valaki, akire ha sír számíthat. Persze nem veszem rögtön kezembe, de beszélek neki, simizem..hátha. Kell nekik a szeretet, és ez még nem elkényeztetés. Jól írta csakegy.: a baba is lehet szeretetéhes. Néha csak ezért is sír. A szeregetés, babusgatás ebben a korban segíti a lelki fejlődését.
Dorina is sír néha ( esténként) minden ok nélkül, ekkor foglalkozni kell vele. Néha elég a dumálgatás és a simi, néha kézen akar lenni.

Bettica!
Születéstörid kicsit kiakasztott. Bár én is mesélhetnék „kedves” kórházi alkalmazottakról. De figyi: csak a jóra szabad emlékezni és csak a jelen + a jövő a fontos.
Gyönyörű kisfiad van!

Csakegy!
Lilla édes a tésztával. Apám de szép szemei vannak!

Rambóka!
Örülök, h veled minden oké és a kis pocaklakóval is. Gergő ráhangolódott a kistesóra?

Kir!
Grat a totyogóhoz! Woww..ügyiiii

Rólunk:
Lányom egyre ügyesebb, a doki néniket is meglepi. Már átfordult hasról hátra, vagy oldalra, ahogy kedve tartja. Emeli és percig tartja a fejét. Sokat izeg mozog. Gagyog és mosolyog. Tudom, ez 3 hónaposan nem tűnik „haladásnak”, de neki a korrigált életkora 1 hó, vagyis ügyi. :) Voltunk 1 hónapos kontrolán a klinikán, úgy néz ki, jelenleg még a gyógytornára sincs szüksége. Anyuja nagyon boldog :)
Szerencsére hasfájása is jobb, kakigond sincs. A sírással meg „elbánok". Éjjel is 3- 4óránként eszik, ( ha nyügi – 2 ó)ezt még mindig nem szoktam meg :)

pussz!

Gina Kép
Vendég

Sziasztok!

Most van egy kis időm...

Zsizsik: 9. hét??? Tényleg hogy szalad az idő :D

Gina: Dorina baba szépen fejlődik! Ne méregesd más babákhoz a fejlődését ;)

Norka: Jó volt olvasni a beszámolót ;) Jössz holnap is, ugye? :D

K.ir: Érdekes pé tünet, de végülis miért ne lehetne? Várjuk ki a következőt ;)

Lecso: Jaj de nagyon szépek vagytok! Pasijaid egyszerűen gyönyörűek!!!

Norka: A pólós történeted én is elképzeltem. Édes lehetett, ahogy Bogi akaratosan ragaszkodik ahhoz a pólóhoz ;) Azért remélem sikerült egy megfelelő méretűre kicserélni :lol:

Monee: A genetikai UH-n én is majdnem elfelejtettem megkérdezni a nemét a kicsinek :oops: Persze aztán odavetettek nekem egy talán kisfiút... :evil: Végülis bejött :)

Rami: Na igen, takargatja... Bence legalább sejttette, hogy van ott valami :D Na majd a legközelebbi UH-n már premierplánban :lol: A lényeg, hogy mindene megvan ;) Egyébként én is megőrültem volna, ha nem mutatja meg, így számomra is kicsit furcsa, hogy van olyan pár, aki nem meglepit szeretne :)

Apple????

Kavics: Te se méregesd más gyerekhez a sajátod. Főleg ne az enyémhez, mert Bencének helyzeti előnye van :lol: Tökéletesen fejlődik a te csemetéd is, szépen a maga tempójában :)
Tuti, hogy a meleg kavart be a fiadnak (is), nálunk tegnap olyan béke és nyugalom volt egész nap, hogy csak lestem... Mondom az én fiam ilyet is tud?? :lol: Persze azért este hozta a formáját :(

Apósom: Nem fog megváltozni. Annak idején a saját gyerekeivel sem foglalkozott. Munka után hazajött és letette magát a tv elé... Soha sem vitték a gyerekeket sehova, a páromra középiskolás első osztályos kora óta nem főzött az anyósom... De nem is részletezem, tudom hogy nem lesz másképp, viszont nem is érdekel, mert úgy is el akarunk majd költözni (remélem hamar lesz rá lehetőségünk).

Bence tényleg óriási. Múlt héten csütörtökön mérte a doktornő, akkor 4620gr volt :shock: 4150-el jöttünk elvileg haza. Most vagy a mérleg volt kicsit elkalibrálva (sz.r digitális) vagy tényleg több, mint 400grammot hízott a fiam 1 hét alatt... :roll:
Alvással még vannak problémáink. Este bolondul meg Bence kb. 8-9-től ordít 11-ig éjfélig. Mindegy mit csinálok, felvehetem, akkor a kezemben vágja hídba magát, megetethetem fél óránként, akkor szopi után üvöltés, seggrázás sem segít. Hasra fektet, hátsimi, ami nap közben beválik, este csődöt mond. Pocakot is simizzük, masszírozzuk, lábat felhúzzuk, akkor egy percig okés, de után megint üvöltés. Erre mondjatok valamit...Melege nem lehet, napok óta meztelenül alszik éjjel-nappal, ha meleg van. Szóval marad a praktikák végig próbálása és ha semmi sem jó, akkor negyed óra ordítás után bealszik magától. Meg lehet kövezni érte, de úgy tűnik, hogy semmi más nem használ :( És ezt a negyed órát majdhogynem én is végig sírom... Ilyenkor viszont alszik 3-4-5 órát és éjjel szopi után rendesen vissza lehet altatni...
Tejem viszont van rendesen, nagyon figyelek hogy egyek, iszom is bőven, szóval rajtam nem múlik ;) Megyek is fejni, mert leszakadnak a melleim...

Alvós, nyűglődés mentes éjszakát!

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?