Sziasztok!
No, jól nem jöttem, jó sokáig.
Annyit téma volt és annyi féle hozzászólás, hogy kissé össze vagyok zavarodva, de azért írogatok.
Olvasni általában olvasok, de nem is tudom, elkezdtem kicsit kívülállóként érezni magam, meg mindíg annyi minden összejött, hogy nem is volt időm, az estéket meg inkább apával töltöm, ha éppen ő nem dolgozik.
Kicsit azért is kezdtem kívülállónak érezni magam, mert én Miskolcra nagyon nehezen költöztem vissza, azt leszámítva, hogy az anyósék a szomszédban, anyáék pedig 50 km-re vannak, semmi jót nem látok benne. Imádtam Gödöllőn élni és leginkább azért szerintem, mert a férjemmel ott kezdtünk önálló életet és ott lett kétcsíkos a tesztem, ott voltam kismama, ott talátam rá az orvosmra, oda jártam kismama tornára, ott szültem, ott legeltettük sokan együtt kismamák a parkban a gyerkőcöket. Igaz, sok barátunk nem volt ott, férjemnek szinte senki, nekem pedig a kismamák és még egy-két régebbi ismerős. De nekem nem ez volt a lényeg, hogy a 40 barátunk a közelünkben legyen és mivel első "terhesek" voltunk a társaságban, valamint, hogy havonta jártunk haza, kicsit el is laposodott. Hazajöttünk, család oké, barátok oké, eljárogatunk csomószor itthonról, de mégis maradt az a távolság a gyerekes és gyerektelen barátaink között amit gondolom ismertek. Néha hónapokig ránk sem nyitja senki az ajtót, senki nem hív telefonon, mert hogy nem akarnak zavarni, meg felébreszteni a gyereket, meg tolakodni, meg persze ők dolgoznak én meg csak itthon vagyok és egyébként is nekem k..rva jó. Igen, nem tagadom, nekem tök jó, hogy Lellézek, de amikor a barátnőm igérgeti már vagy 8 hete, hogy jön, de még mindíg nem jön, hanem munkatársakkal találkozik, na nekem ezek rosszul esnek.
Most, hogy már lettek babák a társaságban, akik között mondjuk 1-3 hét korkülönbség van, ők nyilván összejárnak, de Lellével már nem tudunk csatlakozni, mert ő már nagy. Én rohangálok Lelle után, nekik pedig édesdeden alszanak a gyerekek és beszélgetnek, na így sem megyek semmire.
Na mindegy, nem is akarom én itt sajnáltatni magam, vagy nagyon szaporítani a szót, de amikor én csatlakoztam ehhez a fórumhoz, akkor én előtte legalább egy fél évvel olvastam, ismerkedtem veletek, csak úgy, csöndben. Fontolgattam, hogy milyen társaságot válasszak, milyen korúak a gyerekek, ki hány éves..stb. Szóval nem csak úgy regisztráltam és puff. Amikor pedig Pilláknál volt a babatali, a szívem szakadt meg, hogy milyen jó nektek, hogy találkoztattok, hogy milyen jó a gyerekeknek, hogy ismerhetik egymást, hogy együtt játszhatnak. Ilyenkor mindíg kesergek, hogy de jó lenne még Gödöllőn és csak átkocsizni Csömörre vagy a környékbeli kismamákhoz, hozzátok.
Próbálkoztam Miskolcon is bekapcsolódni egy társaságba, de nem ment, egyszerűen utáltam oda írni és észrevettem, hogy nem is érdekelnek a hozzászólásaik, néha kinevettem őket az ostobaságaikon, beszóltam ezért-azért, mert csak próbálkoztam és nem akartam szerves része lenni a társaságnak.
Itt, ezen a fórumon szinte minden nap várom, hogy kivel mi történt, ki mit csinált, kinek mi történt a gyerekével. Nem azt várom, mint egyes fórumokon, amitől a hideg is kiráz, hogy kebelbarátnők legyünk itt, vagy azt írogassam a hozzászólásba, hogy szeretlek titeket, vagy hiányoztok és hogy mindenki milyen rendes, szép okos, ügyes meg legjobb barátok legyünk, hanem csak így, hogy részei legyetek a mindennapjaimnak, hogy olvassalak benneteket és, hogy “beszélgessünk”.
Most, hogy sokat nem voltunk itthon, mindíg csak úgy jelentkeztem be, hogy velünk mi volt, elmeséltem, de csak erre volt időm. Viszont szégyelltem is, hogy ha én kérdezek vagy választ várok, általában kapok is, én meg csak megírom, mi volt Lellével és kész.
No, de nem csak ezért nem jöttem ám, hanem már megint elutaztunk. Megint Vizsolyban voltunk egy hetet és majd szerdán megint megyünk és csak vasárnap jövünk.
Szomorú, de azért vagyunk most ennyit ott, mert apám kórházban van és mi nem jövünk ki egymással túl jól, vagyis inkább én nem viselem jól az alkoholizálását. Amiből persze sértődések kerekednek, de egyszerűen nem vagyok hajlandó elviselni. Egyébként cukorbeteg, az italtól és leszarja, ezért most épp tüdőgyulladása van, de nem a fagyitól, hanem a cukor szövődménye. De, hogy nagyon rosszindulatú legyek, örülök, mert így nagyon, de nagyon jól érezzük magunkat otthon. Lellének van medencéje, homokozója, tök jól eszik ott, nagyokat alszik. A férjem péntekenként csatlakozik hozzánk és csak vasárnap jövünk haza.
Lelle szókincse már akkora, hogy számon sem tudom tartani, gyakorlatilag mindent ismétel, elmond, szépen ejti a szavakat, a kettős betűket. Nagyon büszke vagyok rá. Kedvencem, amikor talál egy hajszálat és rohan oda hozzám a két kis ujját összecsippentve, hogy _hajcá_, meg bírnám zabálni.
Ebben a nagy melegben nagy jól viseli magát, csak víz legyen körülötte. A felső két szemfoga észrevétlenül jött ki, mint a többi is. Egész nap szinte csak gyümölcsöket enne, néha tésza, virsli is lecsúszik, de az eper, cseresznye, meggy, málna, büszke, körte, alma, nyers répa, karalábé jobban megy. Inni még mindíg vedel, csak vizet vagy néha én szoktam egy kis bodzát tenni a vizébe, de a sima vizet szívesebben issza.
A műtétem júl. 7én lett volna, de eszembe jutott, hogy akkor épp menstruálok, így lefújva, most dokit is kell keresnem, mert a sebészem szabira megy, meg új időpontot is kitalálni,mert nekem csak a július jó, akkor anyós itthon van. Gondolom lábadozni is kell valamennyit.
Bocsánat, hogy ennyit locsogtam és már megint csak magamról, magunkról, de mire van egy kis időm és le is írom, már mennem is kell. Most még ki kell teregetnem két adag ruhát meg még egyet kimosni.
Lelle 7kor elaludt, remélem már csak reggel ébredezik, ilyen még nem volt, hogy ilyen korán beájuljon, de nem akartam ébreszgetni, hogy keljen fel és csak később aludjon.
Először is Tiop lányainak szeretnék boldog szülinapot kívánni! Már megint nagyon széppé tetted a szülinapjukat, jó kis partit csináltál! A torátk tök jók lettek és nekem a lufik nagyon tetszenek ott felfűzve. És milyen jó nagy társaság gyűlt a tűz köré!
Thenus, keresgéltem, de nem láttam, hogy írtad, hogy házat vesztek! Már ki is néztétek? Mit szól anyósod? Hirtelen ötlet volt? Mert mintha ti is építkezésben gondolkodtatok volna, ha jól emlékszem. ….és a cédék….
pedig jók lennének a kolomposék!
Verna, Lolónak hány foga van már és hány kg? Lelle még mindíg nincs 10 kiló. Kistesó?
Ichtus, nagyon jó lehetett a nyaralásotok, és tök jó, hogy kibékültek a tesódék, de én ilyen felmelegített, újra kezdett kapcsolattok szemben, mindíg kicsit szkeptikus vagyok. De lásd Tiopékat…ha jól emlékszem még tini korukban náluk volt szünet.
Andibab, sajnálom tesódat, a hugom is Crohn-os és néha ő is szenved. De most egész jól van, igaz a vizsgaidőszak mindíg megterheli a “gyomrát”. Ő is talán két hetet volt fertőzőn pedig már tudták, hogy mi a baja, és mit kell kezelni, de még azért szívatták.
Giga, nagyon édesek a gyerekek és elhiszem, hogy költöznétek, most mi is másik albit keresünk, mert én még itt egy ilyen penészes telet nem akarok végig menetelni, viszont amilyet szeretnénk, úgysem lesz….
Hát, az egyedüli fürdetésért nem irígyellek!
Pilla, jók a fotók, olyan jó nektek, hogy már van kertetek!
Nircee, hm, kár, hogy ez a terhességed lett igazán terhes, most amikor “semmi baj nincs” mármint, olyanok, mint Marcival, élvezhetnéd igazán, de mégsem. Valamint sajnálom, hogy nincs segítésged, de ha belegondolsz, hogy ha már Simi is meglesz, akkor lehet kaotikusabb lesz, viszont már nem lesz nagy pocakod!
Bocsánat, tudom, hogy kihagytam sok mindenkit, de most kezdődik a Szökés, a férjem nincs itthon, mert gépeket szerelnek össze, amit visznek Kárpátaljára, de én úgy fosok egyedül megnézni, az cask úgy jó, ha kapaszkodhatok belé és bújhatok a háta mögé, ha nem merem nézni.
Na, még egy-két képecske...
Lelle elkapta a szomszéd néni kacsáját
megtanult jégkrémet enni, nagyon élvezi
pancsolója
a kis cseresznye faló
Pimpoka