Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszi!
Köszi a kendőket előre is Kép.

Megjártuk a dokinénit, Noémi még igazolást is kapott, hogy dec. 5-től mehet közösségbe Kép (azt hitte, óvodába jár Kép). Ádámra nem mondott semmit, csak kaptunk egy beutalót az orthopédiára. Az a baj, hogy itt az SZTK-ban csak hetente 1x van, csütörtökön 2-5 között, most addig várni kell. Ja, és borogatni kellene Ádám lábát. Csak épp azt nem tudom, hol borogassam, mert sehol nem fájlalja Kép, így ezt ejtettem.

Nekem Noémi volt olyan állandóan, mint akit besóztak. Ő 1,5 évesen kijelentette, hogy most azonnal oviba akar menni, játszani a gyerekekkel Kép. Aztán azóta sem jár még oviba. Most jobb, hogy ketten vannak, így egy ideig eljátszanak együtt, bár egyelőre inkább csak marakodnak, mert Ádám még azért nem tud rendesen játszani vele.

Most is itt küzdenek egymással, nem hagynak békén, úgyhogy megyek is Kép. Milyen könnyű is annak akinek csak egy van KépKépKép...

Panda

panda
Halásztelek

Szaisztok!

megjöttünka nagyitól, most délután jöttünk haza. Emma írtó taknoy meg köhög, de láta nincs. nekem is fáj a torkom, nem bírunk kikeveredni ebből a dologból. remélem a télapó bulira rendbe jövünk. Pénteken a bölcsibe megyünk, hétfőn meg ugye veletek.Kép

Sasha!

Igen, mi járunk kb hetente 2x vagy 3x. Emmának kb annyira jön be mintha játszótérre vinném vagy pl az Ikeába a játszóba. szóval szereti. Ott nem hisztis, jól elmatat a játékok között, néha odajön, vagy segítek neki felmásznia csúszdára, közebn dumálunk a többi anyukával meg a gondozónővel. Én általában délelött viszem le olyan 10 körül és ott ebédel aztán délben hazajövünk és akkor kidől és alszik. Ha nem viszem sehová akkor nem alszik el könnyen. messzire viszont nem szeretem vinni, merta kkor elalszik a buszon hazafelé és akkor nem tudom átteni az ágyba.
Úgy képzeld el hogy egy sima szoba (nem anniyra nagy, olyan kg mint a nappalink), ahol van rengeteg játék, csúzda, motor, lábbal hajtós autó, labdák, babák, kiarkósok, többféle építő kocka, mérleghinta. Persze ott is egyik játékról ugrálnak a másikra, csak mivel sokan vagyunk nem idegesítő.Kép
Az ennyi idős korosztály még igazából csak egymás mellett játzsik, nem egymással, néha van egy kis affér hogy el akarják szedni egymástólKép Általában 1-2 évesek járnak, max 8-an vagyunk egyszerre, de általában inkább kevesebben. Emmát igazából az sem zavarja ha egyedül van, bár akkor hamarabb megunja.
Nem kell előre szólni hoyg jössz, mindne nap 9-16-ig vannak nyitva. El lehet jönni megnézni is. 1 óra 80 Ft. Az ebéd 143 Ft, ezért egy nagy mélytányér kaját adnak, én a maradékot el szoktam hozni, azt máég délután megeszi. Ez az Újhegyi sétányon van, zöld bölcsöde a neve. A kőbánya kispesti metró végállomástól 3 buszmegálló a 85-ös busszal, az ép a bölcsi előtt tesz le. vagy lehet jönni a 68-*as busszal is, de onna gyalogolni kell kb 5 percet, vayg átzsállni szintén a 85-re 1 megállóra.
Egyébként nálunk a lakótelepen a másik bölcsiben is van játzsó, az még 2 megálló a 85-ös busszal,a piros bölcsi, mi ott még nem voltunk, mert Emma ősszel mineneképpen e zöldbe fog járni. Ott nálatok kérdezted a bölcsiket? mert simán lehet hogy ott is van.

Ilke!

Egész jó a ez a szoba csuszi, még megbeszélem itthon de lehet hogy veszünk, és akkor esetleg kéne kártya, előre is köszi. akkor ha nektek több van akkor nem Katááékét kérem el. Ugye olyat nem nagyon szoktak csinálni, hogy benne van a katalógusban de nincs a boltban?Kép Mert lehet hogy mást nem ott vennénk meg, és akkor ciki mert ugye ott muszáj vásárolni.

Akkor megkérdeztem anyukám, azt mondta válla a 18. kerületben és 600 Ft/Óráért vállal. Úgyhogy ha gondolod akkor hívd nyugodtan.

Rit!

Hát Emmával nem ekkora élmány a vásárlás, pláne nem egész nap, talán egy pár órásat még kibírKép De minden boltab berohan, meg lerámolna polcokról.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sasha!

Még annyit hogy ha ebédet kérsz azt viszont mindne nap 10-ig jelezni kell, tehát vagy odaérsz 10-ig, vagy felhívod előtte a csajt hogy rendeljen ebédet aznapra.

Úgy hívják hogy Kővári Zsuzsa 06-70-296-4850

neekm azt mondták hogya piros bölcsis otthonosabb, de ezt ahová mi járunk idén szeptemberben vette át a Zsuzsa és nagyon sokat szépít rajta, egyre szebb lesz. A másikban viszont szintén most cseréltek gondozónőt és most már onna is jönnek át ide . van aki meg hol ide jár, hol oda, hogy nem legyen unalmasKép

Manó

KépKép
manó

csics!

Azért dec 8--ig ne jöjjön már a tesó! 9-én már OkKépKépKép

Emma 13 hónaposan megtanulta fogni egyedüla cumisüveget. Más kérdés hogy én is láttam olyat aki már 6-7 hónaposan fogta. De ha lustizik akkor ő is elengedi még mindíg.
Járás ügyben meg szerintem a 18 hónapos kort most már várd meg, addig ne aggódj Petikéért, majd akkor ráértek kivizsgáltatni ha még szükséges.

manó

KépKép
manó

Judy!

Emma napközben hipp instant teát kap, este fürdés után meg éjjel ha kér akkor herbária filteres gyermek taát, cukor nélkülkKép, ő azt így szereti. Nekünk mikro 3 hónaposan kórházba került nagyon jól jött hogy ivott teát, mert így úszuk meg az infúziót, egyedül az egész osztályon. Ugyanis tölmag napi 1,5 kancsó teának megcsinált infúziós oldatot szlopizott be, csodájára jártak a dokikKép A legkritikusabb napon fél üránként itattam 20 ml-el (mert több nem mard meg benne mert hányt) de láttam a többi gyereket infúzión és hogy miylen szörnyű és egész nap bőgtem de itattam, aztán 20 ml után elvettem tőle, mertazt mondták ha még egyszer hány akkor infúzió. megúsztukKép De én is nagyon kikészültem, 10 nap altt minden egyes nap, főleg éjjel jöttek be a z új gyerekek és általában mind infúzióra került és én végighallgattam. Volt aki órákig üvöltöttKép Szóval megértelek, nagyon szörnyű, senkinek sem kívánom. ha meg a saját gyerekeddel történik az még szörnyűbb.

manó

KépKép
manó

vissazjöttem, pótolom a kimaradt 3 napotKép

Még azt akartam írni, hogy végre van egy homeopátiás szer ami lehet hogy nálunk is működik. most nappalra egy homeopátiás orrspray-t használok, hogy ne bántsa annyira a nyálkahártyát a sok orrcsepp, és dől az orrából a sok takony. Aki ajánlotta épp ezt mondta hogy erre jó, hogy nagyon kiszedi. persze lehet véletlen is, nem tudom. Éjszakára azért rendes nasivint adtam, mert éjjel jobb ha csak kidugítja, de nem jön annyira belőle. Az a neve hogy euphorbium comp. heel. ismeri valaki?

manó

KépKép
manó

Közben Emmát egyébként lefektettemKép

M.

KépKép
manó

Zita

En ma rendeltem meg interneten az ADSL-t. Nektek mennyi ido alatt kotottek be?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Manó!

Hát te nagyon virgonc vagy így hétfő esteKép
Jajj, tudom hol van az a bölcsi, csak nem tudtam, hogy az azKép Oda jártam suliba... vagyis pár épülettel arrább. Ott van egy általános iskola amiben működik egy szakiskola. Az kb 1 perc attól a bölcsitől és a 68-assal sem kell annyit gyalogolni.
Iszonyúan olcsó, nem tévedtél 1 nullát?KépKépKép Szinte hihtetetlen, hogy kapható valami még 80 forintért és az egy óra játékidőKép
Ja és ha pl egyszercsak beállítanék fél 10-kor, hogy jöttem a fiammal 1-2 órára és ebédelnénk is akkor se lenne semmi baj? Fogadnának?

Mi is betegek vagyunkKép De már lassan 1 hete, hogy Csabi megfertőzte az egész családot. Apját, anyját, a fiát, meg engem... Gabi is tiszta takony, de legalább folyik neki, hála az égnek. Orvoshoz se kellett vinni, mert láza sem volt, csak attól félek, hogy bepang neki és megint vihetem a gégészetre orrot szívni. De egyelőre még nem hallok semmi különöset. Tudod mi is voltunk kórházban csak Gabi asztmás hörghurutjával. Azóta is volt már egyszer beteg és majdnem megint hurut lett belőle, mert nem jött ki a váladék, de most okés eddig.

na megyek, mert csabim itt kopogtat.

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Tényleg van egy általános iskolaKép Nem tudtom hogy szakiskola is. Akkor tudod. nem tévedtem semennyit, azért ez nem olyan extra hely, a játékok sem olyan extrák (bár igyekeznek, de nem fisher price meg chiccoKép). Van akinek bejön (énKép) van aki egyszer jön el aztán nem tetszik neki. Ki kell próbálni. Egyáltalán nem baj ha csak 1 órára jöttök, mi is szoktunk. És nem írtam elKép amikro lent vagyunk 10-12-ig és ott ebédel Emma szoktam fizetni 303 Ft-ot.
Az se gond ha csak 1 órára vagytok lent, akkor 80 Ft és kész. nem kell ebédelni sem (bár szerintem megéri). És tényleg csak akkor kell odaszólni, ha nem értek oda 10-re és ebéd kell, ha nem, akkor simán be kell csak esni. Mindneki akkor jön mikor felébred épp agyerkőc, vagy amikor úgy alakul. Épp ezért van amikro senki sincs, van amikor pedig sokan vaygunk. emma szt szereti legjobban ha olyna 2-3 gyerek van rajta kívül, akkor van elemében. ha már többen akkor félénk. de majd megszokja. és az a jó hogy ott pakolhatnak, borogathatnak, nem neked kell elpakolni. Néha mondjuk elég nagy a hamgzavar, amikor a gyerkőcökre rájön a borogatás. Érdekes módon kb egyszerre szoktak tombolni, meg egyszerre elcsendesedni. Tea is van kitéve, de én szoktam vinni azért inni neki. Az önálló evést is ott szoktuk gyakorolni, merta Zsuszát nem izgatja ha gyerkőc összekeni a terítőt.Kép Mondjuk etetőszék nincs hanem kis azstal van meg kis sámliKép, így kicsit nehezebb helyben maradásra bírni. Én ezért szoktam elhozni ami megmarad. De hozni kell neki edényt, mert hivatalosan nem leht elvinni, csak "elnézi" ha bepakolom. (ő ajánlottaKép)
megmondom őszintén hogy én nagy mértékben hordom a kajcsi miatt, mert mi ugye nem főzünkKép De persze az se rossz hogy amikor rossz idő van is van hová menni játszótér helyett.

Ti Kispesten belül hol laktok? Ott a piacnál valahol, ahol a skála is van? merta kkor nagyon közel laktok hozzánk. Kép

Jobbulást Gabinak is!

manó

KépKép
manó

ja, ebéd 1/2 12-kor van. Mondjuk ha nagyon álmos vagy éhes már akkor olyan 1/4 12 körül már ki tudja hozni, később meg bármikor kikérheted ha rendeltél és pl csak 1-kor vagy 2-kor jöttök (bár szerintem akkor pangás van, általában akkor alszanak a gyerkőcök).
Nekünk így pont jó, 10-kor lemegyünk, 1/2 12-kor megebédel, utána hazajövünk és olyan 1/2 1-tőé alszik. általában mire bejövünka lakásba már majd összeesik, megy az ágyba és már alszik is.

manó

KépKép
manó

És ebédhez gyümit is adnak mindíg. na, most már megyek fürödniKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Most én sem fogok irogatni sokat, elolvasom amit írtok, de hulla vagyok!

Gumicukor
Merre vagy??? Talizni kéne a héten a ragacsok miatt!!

Judy
Gergőnek jobbulást kívánok, remélem soha többet nem kell mennetek ilyen szörnyű ok miatt, ilyen szörnyű helyre!!! Sok puszi neki!!

No megyek is, reggel megint megyünk Fótra, falat kaparni. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Hali!

Manó!

Eltaláltad a Kossuth tértől nem messze lakunk.Kép Akár a mikibulira is mehetnénk együtt, meg kéne dumálni majd. Meg vihetnénk a gyerkőcöket is egyszerre abba a bölcsibe, Gabi kb déltől alszik. és 8-9 között ébred.

pusz
sasha

Kép
sasha

sziasztok, jó reggelt
nagy csönd van... mi is megyünk mindjárt megint barlangba Kép szombaton meg ott is lesz Mikulás, nagyon várom, biztos szupcsi lesz.
Ja, az Ikeába 145,- egy gyerekmenü, fincsi és halál jól laktunk belőle Dodesszel, ezt nem űbereli a bölcsi koszt sem! KépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Panda!

Ráadásul még várni is kell az ortopédián...
Azért mindeképpen nézesd meg, de remélhetöleg semmi komoly baja nincs.
Fürdörucis buli? NagykabátbanKépKépKép.

Betti!

Nem, nem sikerült. nem is foglalkoztam vele, elöbb a lelkemet kellett kiápolnom, elég rossz napom volt tegnap (pedig tegnap volt a szülinapomKép), a gyerekem és a párom is kiborított, pedig tényleg igyekeztem fenntartani a jókedvemet.
Az újságos kérdést megköszönném...
Babakocsilag nekem némileg eltérö a véleményem. Szerintem sportkocsiból már nem kell extra, nagyon kevés ideig használja, még akkor is ha több gyerek is lesz. egy idö után úgyse akar majd kocsiba ülni, akkor már csak az az egyetlen fontos szempont, hogy minél könnyebben lehessen összecsukni és vinni. Nekünk erre a célra egy 10 e Ft-os kocsink van, pedig nem szoktam spórolni rajta, ha úgy érzem, hogy valami fontos (látszik ez abból is , hogy a nagyobb babakocsink 70 e Ft volt (még jó, hogy nem sok mindent kellett újonnan venni a kicsinélKép).

Rit!

Sajnos nem.

Judy!

És jókat írnak a cikkben? Gondolom te most már kimüvelödtél...

Nyuszi!

Hiperaktiv? Ne gondolj rögtön ilyenekre. Gyerek!KépKép persze azért utánaolvashatsz, meg minden, söt ha megnyugtatdd, vidd el olyan helyre, ahol meg tudják állapítani. De lehet, hogy ö csak egy izgága kismókus (mint az én nagyobbom, öt sem lehetett 1 1/2 éves kora után alvásra birni éjszaka).

Zita!

Szia!KépKép

Zsuzsa!

Köszi! Csak az a gond, hogy mi valószinü nem rögtön innen a következöbe megyünk, hanem egy kis albérlet is szóbajön. Akkor vajon mi van?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Anyukam megerkezett tegnap este annyi boronddel hogy alig fert be az autoba: )Nagyon meglepodott hogy Alex mar egyedul ment fele.Rogton elo is kerult az elso ajandek a taskabol meg ott.
Annyi mindent kapott(meg mi is: ))de persze a legjobban a F Price allatkert es vonat jott be neki.Ja meg a Mikieger: ))Nekem persze azok az edes ruhak amiket persze itthon is lehet kapni csak epp 3*-os arert: )Olyan vagany kis hapsi hapsi : )Ja es a kanadai sogornom csomagja is megjott ,benne egy patchwork Disney-s takaro es ruhak: )Most megint fullra van a szekrenye,mert a heten mar minden 86-ost kiraktam, kinotte; )

Parazita
Edes vagy,,de meg nem most kezdunk neki a tesonak,majd jo masfel ev mulva: ))Osszebeszeltunk Pocokekkal hogy megint egyszerre legyenek a gyerkocok majd 2006-ban: )

Rit
Alex is imad vasarolni csak akkor egyikunknek mindig utana kell menni ,mert lepakol mindent ami tetszik neki: ))

Mano
Mar hianyoltalak : ))Kepzeld ma elkezdtuk a csoros poharbol ivast,mert vegre kaptam olyat(noveremtol: )ami nem csopog,mar kezd rajonni hogy nem locsolni kell vele hanem ivasra valo: )

Zsuzsa
Sok sikert a koltozeshez!!!Ott is lesz net,nem?

Menem kell mert anyukam,bar nalunk aludt es csak ma megy haza,de mar egy targyalason van es a borondjei meg itt vannak,Alex meg tologatja ezerrel: )
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sasha!
Ok, megbeszélhetjük a Miki bulit, bár Emma ébredése az nagyon változó, talán csak ez lehet akadály, nem biztos hogy meg tudom mondnai hogy hánykor tudunk találkozni.
Mondjuk még a a férjem sem kérdeztem hogy eljön e, de nem hiszem.

Az éjszakánk megint rettenet volt, Emma elaludt 8-kor, felébredt olyn 1/4 12-kor és 1/ 2-2-ig nem bírtuk vissza altatni. és ez így megy 1,5 hónapja. kezdünk kiborulni. Nincs valami öteletetek? Akárhol olvasgatok utána, csak olynaokat látok hogy felébred, enni, inni, átjön a szülők ágyába, de ilyen, aki felébred de semmi ilyen igény nincs, csak simán nem álmos, és ha egydül hagyjuk akkor üvölt (de ha vele vagyunk se fekszik, hanem járkál, játszik), hát ilyet nem láttam. Most vagy hagyon sírni, ami a könyvek szerint nem jó, magára hagyatottság érzés stb, vagy minden éjjel 2 órát aszisztáloka játékához, ami szintén nem jó, mert éjjel ugye nem szabad játzsani. kezdek nagyon kétségbe esni, már a férjem türelme is elfogyott, tegnap rá is vágott a fenekére szegénynek (én is megtettem már sajnaKép, de a férjem eddig próbálta szépen csitítgatni), anyukám is panaszkodik hogy ő sem alszik semmit. nincs ötletemKépKépKép és azt sem értem hogy romlott el így.

Rit!

Gyerek menü ikeában nem krumpli püré? Mert azt Emma nem szereti, én is láttam a múltkor, de így ki se próbáltuk.

Manó

KépKép
manó

Életemben először főztem krumlifőzeléket. nem lenne rossz, de kicsit túl hagymsá lettKépKépKép Úgyhogy nem tudom ki fogja megenniKép
Pedig Emmának is akartam adni belőleKép Mondjuk ő szereti a hagymátKép lehet kipróbálom, hátha kiöli a vírusait isKép

Manó

KépKép
manó

Hali!

Még mindig itthon, még mindig tiszta takony vagyok, de már lassan lábalok ki belőle. Remélemn a Miki-bulira már kutya bajom sem lesz és Dani orrfolyása is elmúlik.

Közben Daninak észrevétlenül bújik az alső 2 rágófog, a jobboldalinak már 3 csücske fehéredik, a baloldalból még csak 1. PErsze az alsó 2-es metszőknek meg még nyoma sincs. Nem a nagykönyv szerint jön a fogunk, az már tuti Kép Így is még csak 6 fogunk van, na de aztán azzal rág mindent, nem gond a darabos kaja.Kép

Csics
Azért a Mikibuira még egyben gyertek ám! Nekem is azt mondták Danival már a 36. héten, hogy ebből előbb lesz baba, aztán csak 3 nappal előbb született, mint a kiírt időpont.

Ismét RR:
Kiakadtam, milyen undorító és egy felelőtlen nőszemély RR, a mai Találkozások műsor láttán. Most már tuti nem szoptat és a gyerek is csak oda van lökve a nagyszülőknek, mert őt csakis saját maga érdekli, minek kell 2 hónappal a szülés után szépségversenyre mennie, csakhogy mutogathassa magát. SN meg a szájába rágta, hogy azt kell mondani hogy: szentendréről jöttél, 2 hónapja szültél... Borzasztó. Nem vagyok kárörvendő, de megérdemelné, ha a császáros sebe rosszul forrna össze, akkor talán rájönne, hogy ez már túlzás.
Az eres, szilikonos (mert nem a tejtől duzzadt, az egész másmilyen- tapasztalat) mellei meg aztán...

Séta
Danit a városlizsében szélnek szoktam eresztenim, viszünklasztit, azt szereti rugdosni a nagyréten. Ha elfáradt, akkor mindig bekéredkedik a kocsijába, olyankor pufirizsezik, már ha éppen kér is. Nálunk is megy az uncsi, de úgy vagyok vele, majd megszokja, hogy most télen ez a módi.

gyorsan el, mert felébredt a gyermekem

Forti
Mindenképpen megpróbálom kinyomtatni a matricákat, csak a melóhelyemen van a gépemen Kép De a kolléganőmmel egyeztetek és kinyomtatja. Esetleg pénteken vmikor talizhatunk. Mi a városligetnél lakunk, neked mennyire van útban?

Ilke
Lili nagyon cuki! Kép Látom, imádja, ha fotózzák!

Judy
Welcome home! Mielőbbi gyors gyógyulást! KépKép

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Én ezt nem hiszem el, ezt te írtad RR-röl? Na ne? Most csak viccelszKépKépKép, vagy csak a mi fejünket akarod húzniKépKépKép, vagy komolyan igy gondolod?
Én is láttam a Találkozásokat, meg is volt róla a véleményem, meg a média véleményfomáló voltáról is... és újra elgondolkodtató az eégsz csásázros kérdés is, hogy ki miatt is volt?
Na mindegy, ennek örömére ma elövettem egy Norbi kazettámat, aztán edzettem!KépKépKép Hiába, az üzlet azért még általam is megy ám!KépKépKép (Igaz, hogy a párom sokkal többet tett ennek érdekében, mert vett nekem szülinapomra (jó nagy ajándékKép) egy Polár pulzusmérö órát!KépKépKépKép

Jobbulást!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Mano
bocsánat de én inkább már babáznék a héten Kép mert már nehezen viselem el saját magamat Kép .Igaz nem tölem kérdezted de mi az Centrum áruz közelében lakunk .

Kataa
ha lesz még tesoja a petikének a mostanin kivül és miért ne lenne kell egy kislány is Kép az ugy 3-4 év mulva lenne .Kép

Gumicukor
ne ijesztges hogy csak ennyivel elöbb születik meg mert én már tényleg szeretnék hamar babázni Kép már mindenem fáj nem csak a derekam és lehet az is hogy ugysem tudok elmenni a buliba mert én hétfönként járok Ctgre ott 11re végzek jo estben vagy délben még érte kell petikéért menem 1 óra mire haza érünk eszik utána alszik 2-3 orát jo esetben ha hagyják utána ebéd és csak utána tudnánk elindulni de mire elindulnánk lene 3-4 ora akor meg már nem érdemes mert nem félorás ut a soroksári uti játszopark .

RR téma
én sem értem minek kell neki a 2 honapos babája helyet a tv tornáznia és szépség versenyre járnia és még büszkén mondták is hogy a nagyinál van a baba miközben ö tornázik a tvben .

Pusz Csics és petike
csics

Mano
Hat passz alvas ugyben,talan csak abban remenykedhetsz hogy leszokik rola.Bar a batyameknal is van ilyen es hiaba hagyjak sirni akar fel oran at is uvolt akkor sem alszik el: (
Viszont Emma kifarad napkozben a nagy jarkalasban ugyhogy az nem lehet gond hogy nem faradt.Ha meg marad egy ideig szerintem a Madarasz utcai alvascentrum is egy megoldas ,persze csak ha mar kivagy.En mar meseltem hogy egy kolleganom 2 ev folyamatos alig lavas utan vitte el.Ki is derult valami amit egy gyogyszerrel orvosoltak: )

Gumicukor
En si lata ma musort,ez az egyetlen pletyka musor amit reggeli kozben nezunk Alexxel: ))Persze O nem csak jelen van: )
Nekem is feltunk az eres melle,de nekem is ilyan volt a szoptatas elejen,bara multkori cumisuvegbol szerintem vilagos hogy nem szoptatahat,nem?Viszont a hasa tenyleg lapos volt,sot,nekemaz 50 kg-al sem volt sosem ilyena hasam.Ha megeszem egy barackmagot mar ott domborodik benne: ))Ugyhogy ez szigoru dieta meg nagyon sok mozgas eredmenye lehet csak.SN meg nagyon ciki volt ahogy utasitgatta a mondandojarol: ))
Bar azert nem kivannek ilyet neki a seberol,eleg fajdalmas azert az igy is,bar en a foorvosnal is roszabbul tudok lenni,mint ahogy a szules utan voltam: ))
A sogornom aki szintem a BM-ben szult mondta hogy Ok kertek a csaszart pont azert hogy ne fajjon a szules.Hat igen ez mar kulfoldon mukodik,ugy latszik itt is: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gergő tegnap este is nagyon köhögöttKép Mondjuk nem krupposan, hanem inkább hurutosan, remélem felszakad a cucc. De azért nem sokat aludtunk a férjemmel...
Elég rossz a szobafogság, karácsonyi készülődés seholKép

Beszti
Hát igen, már kiművelődök sajnos a témából, a dokik is tájékoztattak, meg a netes topicokat is elolvastam.

RR
Én is látam. Gonosz leszek, de a szépségversenyeken a fej nem számít?Kép

Köszi a teás infókat, én is hippes instantot adok neki és ma csináltam alma-banán-répa koktélt.

Judy
Judy

Sziasztok!

Csics!
Le a nagyival ha továbbra is így viselkedik!Kép
Én is úgy tudom, hogy nem baj ha nem jár másfél éves korig. De a fiúk általában 15-18 hónapos kor közt kezdenek járni, azzal meg ne foglalkozz, hogy vannak kivételek! Az egyik barátunk két évesen kezdett járni, és semmi hátránya nincs emiatt. Petike kiélvezi, hogy cipeledKép. Az egyik szomszédasszonyom meg azt mondta, hogy neki akkor kezdett el járni a nagyobbik fia, mikor nagy lett a pocija /mármint a nőnek/, és nem tudott vele kézenfogva járkálni, a gyerek meg menni akart, kénytelen volt egyedül. Ne aggódj, minden gyerek más! Nagyit dobd kiKép!

Nyuszi!
Meg tudlak érteni! Mendi hasonlóan rossz alvó. Nappal beéri átlag egy-másfél óra alvással. De volt olyan, hogy húsz percet aludt egész nap. Nem olyankor csinálja az esti műsort, mikor "sokat" alszik napközben? Vagy esetleg az lehet, hogy nem akar lemaradni valamiről. Hallottam már ilyet is. Egyébként én is ilyen vagyokKép. Fél hogy valami történik miközben ő alszik, és így lemarad róla. Próbáld meg úgy lerakni, hogy előtte körbeviszed, és megmutatod neki, hogy mindenhol leoltjátok a villanyt, apa is lefekszik aludni, kikapcsoljátok a tv-t és miközben lerakod az ágyába, elmondod neki, hogy te is aludni fogsz miután ő elaludt. Hátha segít kicsit..
Ezek az apukák elég könnyen veszik a gyerek kérdéstKép!

Kataa!
Úgy gondoltam, hogy annak az anyukának a párja /apuka/ vigyáz a saját gyerekére, aki a te gyerekedre vigyáz. Hú, értetted? Én néha elmegyek a barátnőimmel biliárdozni, vagy pizzázni egyedül, mert már ők is hiányoznak. De csak este, miután elaludt a lány.

Rit!
Mendi is szeret vásárolni, mindig ő pakolja a narancsot, mandarint a zacsiba. Csak ő hisztizik is, mikor abba kell hagynia. Meg apukának nincs türelme órákat várni rá, mivel ő akarja tolni a bev.kocsit.. Lehet, hogy apukát kéne otthon hagyni?Kép

Panda!
Örülök, hogy Noémi meggyógyult!
Jó, akinek egy van? Legalább már nem vágyok annyira a kistesóraKépKép!

Manó!
Én is csak mostanában tudtam rávenni Mendit hogy fogja a cumisüveget. Vagyis fogta eddig is, csak nem emelte fel, hogy jöjjön is belőle valami. Most viszont egy hét alatt megtanult szívószállal és pohárból is inni, és kanállal enni.
Én úgy tudom, hogy minden gyerek fent van este időnként. Legalábbis több ismerősöm is megerősítette ezt, és nálunk sincs másként. De Mendi csendben van, nem szokott nyekeregni. A barátném mondta, hogy az ő fia szokott nyöszörögni, de mivel másik szobában alszik, így általában nem hallani, és visszaalszik magától. Mi is így vagyunk. Szerintem nem jó az se ha egyedül hagyod, de az sem, ha elkezdesz vele játszani. Hú, most sok újat írtam, igaz?Kép! De valahogy meg kellene találni a középutat. Próbáld ki, hogy csak kis idő elteltével mégy be hozzá, és nem maradsz ott folyamatosan.

Sasha!
Jobbulást nektek!

Beszti!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!
Kár hogy elmúlt a jókedvedKép. Én szeretnék ilyen ajándékot kapniKép!
Ird már meg nekem, hogy melyik környéken nézzem meg, jó? Mármint, hogy mi tartozikmég bele a környéketekbe, milyen messze mész el?Kép!
Én is így vagyok a babakocsival is, meg mindennel, hogy inkább legyen jó és kicsit drágább, mint olcsó, és sz.r! A mi kocsink is majdnem 70ezer péz volt hordozó nélkül. Párom örült is neki, ezért nem akar még 30-at kiadni mégegyre..

Gumicukor!
Fogzásban ugyanúgy állunk mint ti. Bár Dani már előrébb van annyival, hogy áttörtek a fogai.
RR tényleg kiakasztó. Engem eddig nem nagyon érdekelt, hogy mit csinál. Én is jónak tartom a tornát akár a várandósság alatt is, de ő túlzásba vitte. Az meg kissé gyanús, amit a múltkori cikkben olvastam, /te linkelted ide/ ha jól emlékszem a magzatvíz elfolyása után két órával már megszületett a lány. Gyanús, hogy ilyen hamar császár lett. Hisz még összekészültek, meg beértek a kórházba, meg felvették az adatokat /bár lehet, hogy már fejből tudták őket a szülésznőkKép/ előkészültek..stb. Nekem gyanús, hogy nem eleve úgy akart e szülni..
Az meg kifejezetten bosszant, ha valaki azért nem szoptat, hogy ne rontsa el az alakját.. Á, nem is folytatom, mert csak bemérgelem magam, annyit meg nem ér.

Judy!
Nem vagy gonoszKép! Egyetértünk!

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti!

ha csendben lenne nem érdekelneKép Régebben is felkelt 1x, nyöszizett fél percet és aludt. Sajnos most hiába nem megyünk rögtön, eredmény semmi. Azért rossz, mert eddig olyna jó alvó volt. És most is ugye könnyen elalszik, azzal semmi gond, csak kb 3-4 óra után felébred.

Hú, majd folytatom, megyek mert álmos. Mára sajnos hasmenéses is lett és kimarta a punciját, úgyhogy most éjjel nem is lepődöm meg ha kel, valószínűleg pelenkázni kell.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Lányok Valaki leírja akkor pontosan mikor hol hányméter a Mikibuli?
Amit át tudok küldeni a Párocskámnak mert Ő nem olvassa a babanetet de Ő fog bennünket vinniKépKép
Minden beteg Babának, Mamának gyógyulást...
Nálunk már csak én vagyok betegKép
picus

Csics!

Akkor Sashával nagyon közel laktokKép és tőlünk se messze. szoktam oda járni Rossmannba kutyahamiért.
Pedig milyen jó lenen ha el tudnátok jönni! Ahol lesz pezike ott nem tudják lefektetni, hogy addigra kialudja magát? És akkor el tudnátok jönni. Kár lenne ha nem láthatnánk!

Judy!

Remélem megússzátok roham nélkül.
Emm ais náthás meg köhög, adtam neki köptetőt, így ma már hurutosan köhögött, meg megy éjjel a hidegpárásító, hát én nagyon reménykedem hogy nálunk sem jön elő. Tényleg, nektek pontosan mit ajánlottak a kórházban gyanús esetekre? Mit kell adnotok ha úgy tűnik hogy krupp veszélyes állapotban van?

manó

KépKép
manó

Hali!

Ma voltunk 3a-asban az IKEA-ban, megvettük Daninak a kari ajándékát egy murmel eszkimósátrat és hozzá alagutat. Csak azt néztük, hogy valakinek el kell költözni a lakásból, akkora bazi nagy Kép Imád kuckózni, ,minden lyukba belebújni, szerintem imádni fogja.

voltunk az örjöngős gyerekrészlegen (tojásszékek, hintaágyak, függőágyak, fetrengő süppedős szőnyegek) - nem a játszóház, hát annyira tetszett neki, minket otthagyva belevetette magát a felfedezés örömébe Kép Annyira jó volt látni a kis arcát, mennyire boldog, mennyire örül. A gyerekekkel is játszott, pedig voltak nagyobbak is. Néha odaszaladt hozzánk, lecsekkolni megvagyunk-e még. Mi meg apával ültünk a kis gyereksámlin és gyönyörködtünk a kis gézengúzunkban Kép

Forti
A ragacsok miért kellenek a csomaghoz? Nem elég hétfőn ha viszem őket? A ragacsokat nem magunkra tesszük megérkezéskor? Nem egy névsorra gondoltál, amit a zacsikra teszünk? Az is ragacsos legyen, ,vagy legyen inkább sima papír? Persze nem gond a ragacs sem, mindegyikből 2 példánnyal nyomtatatattam a kolléganőmmel.

Beszti
De, ezt én írtam. Tudom ismerem, de ez a lány, már tényleg nem a réági, ezt be kellett látnom. Bár én is a kazijára tornázom Kép Tőlem annyira nem megy az üzlet, mert azóta többeknek is átmásoltam DVD-re, ,a videókazikat meg már eladtam Kép

Kataa
Az én hasam is volt ilyen, szülés után 6 héttel, pedig egy szalmaszálat sem tettem keresztbe érte. Na jó max annyit, hogy korábban mindig rendszeresen sportoltam, a terhesség alatt sem hagytam abba, de szülés után esezmbe sem jutott, hogy rögtön tornázzak. Még csak az hiányzott volna, ha a méhem emiatt esetleg nem áll rendesen a helyére! Diétázni sem diétáztam soha. Szóval nem ő az egyetlen, akinek ilyen.

Judy
Én is a fejre gondoltam éppen közben Kép

na puszz, megyek masszázsolni a páromat, ő meg engem, tiszta kényeztetés elé nézek Kép

gumicukor és Dani (ma pont 17 hónapos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Köszönöm Lili nevében is a dicséreteketKép.
Vasárnap voltunk egy baráti házaspárnál és kaptunk egy szuper gyerekágyat. Pont kb 2 hete beszélgettünk apával, hogy majd jövőre kellene venni olyat ami alacsony, és körben van pereme, de egy kicsi helyen le lehet róla mászni. Hát ez pont ilyen. Nagyon örülök neki.

Kataa,
Lilinek nagyon tetszett Alex a képenKép.

Betti,
Köszi.
5 gyerek? HűhaKép!

Forti,
Neked sem jelentkezett senki sem azért a rejtélyes utálásért? Mert én még mindig nem tudom ki lehetett aki a mikibulira utalt, de értelmetlen (DOMICILED ORDERDAIL) szöveggel.
Hát nem lehet egyszerű most nektek. Falkaparás, ismerősKép.

Judy,
Én Milupa teát adok Lilinek (ősziset és gyümölcsöset). A HIPP-et egy az egyben kiköpte.
Annyira sajnálom azokat a gyerekeket, akikkel ennyire nem törődnek a szüleikKépKépKép.

Csics,
Hihetetlen, hogy mindjárt megszületik Petike kistesója, olyan gyorsan elszaladtak a hónapok. Akkor nektek ő lesz a legszebb karácsonyi ajándékKép.

Pocok,
Megérkezett az utalásod.

Manó,
Úgy néz ki, hogy valszeg mi is veszünk olyan csúszdát, mivel jobbat egyszerűen nem találtunk. Pedig még a Gulliverben is voltunk (kiváltottuk oda is a kártyátKép), ott már minden csúszda elfogyott és azt mondták, hogy kari előtt már tuti nem is lesz. Azért pár dolgot vettem LilinekKép. Szóval ha gondolod, akkor hétvégén megvehetjük nektek is és akkor elvisszük a mikibulira, így nem kell utána járnotok.
Köszi, hogy megkérdezted anyukádat, hamarosan keresem majd.

Beszti,
Utólag is boldog szülinapot!

Mikibuli paraméterek:
Időpont: December 8. 14.00-18.00-ig
Helyszín: Kölyök Park IX. Bp. Soroksári út 160.
A mikulás 3-ra fog jönni és kb. 5-ig fog maradni. Mamusz ne felejtsetek el hozni a gyerekeknek!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

CSak gyorsan bejelentkezem, hogy azert megvagyunk, most gyerek nelkül vagyok, de egy ora mulva mar mennem kene erte, es aztan meg jön anyu, akkor nem fogok (valszinüleg) a gep ele ülni tul sokat...(Szoval nalunk folyik a beszoktatas a minioviba es eddig nagyjabol 1 1/2 - 2 ora az amit Rebek nelkülem ott tölt... SIRAS NELKÜL ES JATSZVA !!!Amikor elbucsuzom töle, termeszetesen nem tetszik neki es sir egy kicsit, de 1-2 percen belül meg tudjak nyugtatni az ovonök es aztan minden rendben...ha erte megyek egyböl mutat az ajto fele, es mondja "arra"!Ezt nem azert mondja, hogy huzzam el a csikot es hagyjam öt ott, hanem, hogy akkor most arra fele menjünk, tehat el az ovibol...De ennek ellenere lathatoan jol erzi magat...nem sir, es jatszik!) Tehat ezert kene most a lakas rendjevel törödnöm es nem itt pötyögtetni!!!Kép

Visszaolvasasra most nem jutott idöm, de amit azert szova szeretnek tenni:
Judy
jo, hogy otthon vagytokKép, remelem hamarosan rendezödik minden es a krupp meg bekenhagyja Gergöt...Szörnyü, amiket a korhazrol irtal, en nem tudom, hogy birtam volna ki latni, ahogy kikötik...stb...KépKépKép

Beszti
BOLDOG SZÜLETESNAPOT!!!!!!KépKépKép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kataa
Most rakkod el a 86ost??? - én még csak most kezdem majd venni őket, kezdjük kinőni a 80asokat KépKépKép

Manó
Vagy püré vagy hasáb. Mi hasábot ettünk, azt imádja mindenhol Kép Amúgy ő a krumpli minden vállfaját szereti, de csak ha én csinálom KépKép
A rizst viszont meg nem enné...

Beszti
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Rit és Dodesz

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Manó
Sajnos a kruppot nem lehet megelőzni, mert vírus okozza. Viszont nagyon vigyázni kell vele, mert kb 2-3 % esetében intenzív osztályra kerülnek, ahol intubálják őketKép Régen gégemetszés volt, brrrr...Szóval, nekem azt mondta a dokinéni, hogy éjjel a szoba ne legyen meleg, kb 16-18 fok. Ezt most nehéz megvalósítani, mert ha nem megy a fűtés, akkor se hűl ennyire le. A kórházban lazán kinyitották az ablakot, hát nem tudom nem emiatt lett-e középfülgyulájaKép De tény, hogy erre a betegségre a legjobb a hideg. Legyen sokat friss levegőn, és párologtatás. Ha kicsit is reked, akkor calcimusc.
Ha fullad, akkor bebugyolálni és ki a hidegbe. A kórházban egyébként 4 óránként micronefrint inhaláltunk, amikor jobban lett, akkor hideg sós párát. Kap mucopront nevű nyákoldót, meg a fülére antibiotikumot és cataflam cseppet. A kúp csak végszükség esetén, mert szteroidos. Sajnos nekünk be kellett egyet adni.
A többit holnap mondják el. Vigasztaljon, hogy kinövikKép És lehet, hogy nem jön többször elő.

Kryss
Hát kénytelen voltam kibírni, mivel egyszerűen nem lehetett itatni, se pohárból, se cumiból, se fecskendővel. Szoptatni se tudtam, nem tudom, hogy nem akarta megszívni sem, mert nem tudott nyelni, vagy az idegtől nem volt tej, de kb 10 grammot szopizott, le kellett mérni. Végső elkeseredésemben a férjem behozta a kórházba a szoptanítot, amit bébiként használtunk, de azzal se sikerült megitatni. Szörnyű volt, sírt, rúgkapált, tltakozott. Amikor már a vizeletében megjelent az aceton, rá kellett kötni az infulziót, hogy ne szárajon ki. Szóval ki kellett bírni. Egy kicsit feltöltötték és jobban is lett. A kikötözéstől én is féltem, mert ő nem tud hanyatt aludni, de most tudott annyira oda volt, meg kapott kúpot is, így csak nyöszörgött, de végig aludt. Ha nem bírta volna, végső esetben lehetett volna kézben is. Azért bőgtem én is rendesen.

Judy
Judy

Sziasztok

Alex tegnap jol kitolt velunk,mert eltuntette valahova a mosogep bekapcsolo gombjat,ami ugye az O jovoltabol lejar egy ideje: )Kerestuk mindenhol de nem lett ,meg ugyhogy most apa fogoval kapcsolta be a gepet: )De legalabb valahogy mukodik.
Viszont vegre delelott visszaallt a gyumievesre,azelmult 1 honapban mindig vaalmi joghurtot evett.A heten mar nagyon izlik neki ujra minden ami gyumolcs,mai megevett 7 sargabarackot egy fel banannal: )

Betti
Hat azert egyik baratnom pasijara sem szivesen biznam a gyereket,na nem azert mert feltenem,hanem a pasi lenne egy kicsit ki: )
A batyam a multkor vigyazott Alexra az oven kivul 2 orat,de elfaradt: )Pedig azt mondta Alexxel nem volt gond,csak epp lepakolta a fel lakast.Hat igen legalabblatjak mit kell eltenni a ha a kisfiuk mar jarni fog: )
Nekem Alex 11 honaposan fogta a cumisuveget,de lattam mar en is olyat a ki 9 honaposan fogta.Viszont azota onalloan iszik,nem kell kinalgatni ha szomjas elveszi es kesz: )
Hat igen az en Gracom is 50 volt hordozo nelkul,es mivel latom hogy mennyire szeret setalni nagyon megkimeljuk ezt az uj kocsot,alig hasznalja egy heten egyszer: )Mondjuk ha nem lenne kocsim jobb lenne egy szuperebb babakocsi a BKV-ra.
RR:De ahogy olvastad az amit irtam fentebb O igy akart szulni,ugyhogy nem volt meglepodve senki: )
Az a korhaz meg nagyon kicsi alig van valakiugyhogy a mutore sem kellett neki varni: )

Gumicukor
Hat ez ahogy 6 hetig csaszaros sebbel max a babat lehet emelgetni: )
En orultem volna ha nemi kg rajtam marad a szules utan,modjuk 5 de nem sikerult: (Amit nem banok,csak amikor mondajk hogy milyen jol visszafogytal,mit csinaltal,es mondom hogy semmit, akkor nem hiszik el a nepek: )

Ilke
Mikortol fogjatok hasznalni az agyat??

Kataa

Kép
Kép
kataa

JA a kerdeseimet elfelejtettem:
Ti mindig tesztek fel kremet ha kiviszitek a babot??En van hogy elfelejte,de nem szaraz az arca akkor is kell????

A masik meg:
Tapszeres mamik: meg senki sem ad tejet????En lassan gondolkozom rajta,mert vacsora mar megy es utana mar nem ehes inakbb csak szomjas lehet.Meghat kell a cumisuveg az esti ritualehoz: )
Reggel viszont rogton adni kell a tapit mert irto ehes: )
Ugyhogy azt meg hagynam csak az estevel vagyok gondban.
A vedono szerint mar adhatnam neki.

Rit
Hat igen O kisfiu: ))Bar az aposom nagy okosan tegnap megkerdezte, hogy nem alacsony-e??Mert neki ugy tunik a webkameran keresztul.Na,no comment,miert lenne alacsony a 80 cm-el: )

Judy
Hat ez tenyleg szornyen hangzik,megerdemelsz egy kis nyugit vegre.
Jottok a Mikibulira azert,nem?

Ja felteszek ide egy kis kepet Rolandrol(noverem babaja),eddig meg elfelejtettem,bocs: )
Kataa
Kép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Teljesen belevetettem magam a karácsonyi vásárlásba. Hétfőn az auchanba voltam, tegnap a párommal Bécsben, de még nincs vége. Holnap reggel a tescóba megyek. Egy pár dolgot már be is csomagoltam, nehogy meglássák a gyerekek. Még a csúszda is hiányzik remélem nem maradunk le róla, szóltam a férjemnek, hogy menjen a metróba érte, de nem igazán tudom elképzelni, hogy befér-e a csomagtartóba. Ilke, majd írd meg, hogy befért-e nektek, akkor nekünk is befog.

Beszti, Ilke boldog szülinapot mindkettőtöknek!Kép Ilke, úgy emlékszem neked is mostanában van, csak nem tudom melyik nap.

Judy, de jó, hogy itthon vagytok! Nekem is volt a nagylányom 3 éves korában kórházban, kikötve, kiszáradás miatt. (volt egy hányós-hasmenős vírusa) Nagyon nehéz volt elviselni, de ő is jobban lett utána. Remélem nem jön elő többet a roham!

Tea: mi a hipp instant teát használjuk, teljesen felháborított a múltkor, hogy ugyanaz a tea az auchanban 494 volt, a gyógyszertárban volt pofájuk 744-ért adni. Azért van különbség. És még azt hittem, a gyógyszertárban olcsóbbak az ilyen dolgok.

Rit, mi is még a 80-asnál járunk, de némely body már szűk, viszont az újjukat meg vissza kell hajtani.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Kataa!

Én a múltkor adtam Emmának 1 dl parmalat gyerek tejet, és nagyon durrogott tőle. Úgyhogy én elhalsztottam és majd később próbálkozom. De főve, meg sülve adom neki (pl palacsinta tejjel vagy főzelékbe felöntve, tejfölt is eszik)
Ja, és én is mindíg elfelejtem bekenni az arcát, de neki kiszárad. Viszont a sima időjárás krém neki semmit sem ér, kaptunk gyógyszertári kencét, esténként azzal szoktam bekenni neki, így nem jön elő a szárazság akkor sem ha a sétához nem kenem be.

Ilke!

Köszi szépen, akkor megbeszélem a férjemmel hogy döntsük el végre a karácsonyi ajándékot.

Kataa!

nagyon cuki baba Roland, gratulálok a nővérednek.

Judy!

Köszi, én is nagyjából így tudtam. Mi fluimucidot használunk köptetőnek. Azt tudom hogy nem lehet megelőzni, de állítólag ha időben észrevesszük az első jeleket akkor a rohamot meg lehet előzni. Cataflamot mi nem kaptunk, csak calcimusc meg fenistil csepp van itthon. Képzeld el hogy az a nam normális gégész nekünk azt mondta hogy a szteroidos kúpból 2 napig adja nap 3-at neki, pedig rohama sem volt, én marha meg 2-t be is adtam neki, csak utána olvastam itta neten hogy micsoda hülyeség volt ez. Azért szörnyű hogy orvos ilyet mond.
Mi esténként általában levisszük még amikor a kuytát visszük sétlni, így szív egy ksi friss levegőt. Nálunka szobában olyna 21-22 fok van, távfűtés, nem tudok mit csinálni. Az az igazság hogy én nagyon reménykedem hogy Emmának olyan igazi rohama nem lesz, mivel azt mondják, hogy sok gyerkőcnél az első eset a legsúlyosabb és annál súlyosabbak már nem nagyon szoktak lenni. és hát ő most is cska a kruppos hangig jutott sírás közben. Hát úgy legyen hogy ennél nem lesz súlyosabb. cska az a rossz hogy most kamaszkoráig nem lehetünk nyugodtak sose, ha pl emlenne osztálykirándulásra vagy a nagyihoz, mindíg készenlétben kell annak lenne akire rábizzuk hogy tudja mikor mit kell csinálniKép

Rit, Kataa!

Emma most 80 cm, rá még épp jók a 80-as rucik,de már szűken, lassan kiteszem őket, de a 86-os ruhák pont jók. Én sem értem Alex hogy nőtte ki őket, nem tűnt nagyobbnak Emmánaál a múltkorKép Bár a nagyihoz én is már 92-es pizsit vettema múlt héten és végülis az se lógott annyira Emmána, cska az ujját kellett picit felhajtani.

A tegnapi krumpli főzelék nagyon ízlett Emmának és méga férjem is evett belőle. egészen fellelkesültemKép

Ma ajátszón Emma egy gyanútlanul ácsorgó kisfiú arcába csípett kétszer, az meg szegény nagyon sírtKép És sajnos már többször fordult elő ilyen. Olyan cikiKép De nem tudom mit csináljak, magyarázom nki hogy csak simizni szabad, de akkor is ilyen kis durva néha. Bezzeg ha nagyobb gyerek van, vagy sokan vannak akkor meg olyan mimóza. Meg ha vele csinálja ezt egy nagyobb akkor aztán sír.

Manó

KépKép
manó

Mano
Hat ez erdekes a 86-os bodyk eppen jok meg a heten: ),de nemelyik mar vagta a husi combijat ezert tettem el oket.A 92-es bodyk meg jokra,alul persze meg bo de igy legalabb kenyelmes nek ia nagy fickandolasbnan.A 86-os gatyok meg mar bokacsorgetok es a patent is kikapcsolodott alul,mert szuk volt.Viszont a kulfoldrol kapott,vett ruhakban meg mar siman jo neki 18 honapos meret.
Tudom a multikban is igy mereteznek,de en mar nem figyelem mert mar vettunk neki 24hos-t is es jo ra; )
Viszont a cm sosem mervado inkabb a kg,bar Alex es Emma altalaban egy sulycsoportban van Kép
Hat igen a fozes csak akkor jo ha dicserik: ))A sikerelmeny tenyleg motival: )

Conti
En az iden karacsonyi taskakat veszek,egyszerubb a csomagolas: )Bar a csuszda nem ferne bele: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Manó!
A Rectodelt kúpot adták Nektek is? Nekem már adott az ügyeletes orvos is, de azt nem adtuk be, aztán a kórházban a doki adott neki.
Egyébként nekem nem tűnt fel, hogy olyan súlyos a helyzet. Régóta hallottam azt a fura hangot, de én nem a sírásnál, hanem a nevetései végén. Mindenki nyugtatott, hogy csak rossz szokás. Aztán most nagyon berekedt és hát tényleg szívta magát, de nekem nem tűnt olyan ijesztőnek, a babák sokszot szusziznak. De a sogórnőm bogarat ültetett a fülembe, hogy mutassuk meg az ügyeletes orvosnak, aki még be se ért a szobába, rögtön mondta, hogy a gyerek kruppos és irány a kórház. A hangjáról tudta. Aztán a kórházban 10-es fokozatot kapott, gondolom ez a maximum. Levetkőztetve tényleg látszott, hogy szinte behorpad a nyaka alatt egy ponton a levegővételnél.
Szóval olyan igazi fulladásos roham nem volt, de gondolom éjjelre lett volna, amit nem kockáztat az ember. Remélem ennél súlyosabb nem lesz.
Tényleg az a rossz, hogy nem lehet nyugtunk, nyitott füllel alszunk és aggódunk.
A csípésre nem tudok mit mondani, Gergő most rászokott, hogy belénkharap és hiába szólok rá szigorúan, csak vigyorogKép

Kataa
Remélem el tudunk menni, holnap megkérdezem a dokinénit.
Nagyon aranyos Rolandbaba.

Conti
hát mi is a gyógyszertárban vettük drága pénzértKép
Én is úgy mennék már vásárolgatni az ajándékokat.

RR
Ma is volt az RTL-en a babával. Azt mondta szoptatja Larát.

Body
Mi is 86-osban nyoulunk, illetve van még 80-as is, de az elég passzentos már.

Judy
Judy

judy!

Rectodelt-et kapott. Emma úgy kezdet hogy csak sírásnál volt a hang, aztán a gyerekorvosnak megmutattuk és adott calcimusc-ot. De 2 nap szedés után csak rosszabbodotta helyzet és már neki is behorpadt a mellkasa teljesen sírás közben. Másnap vittem be a gégészetre, ahol mondták hogy kruppos és adták a kúpot, de semmi mást. Én 2 30-as kúpot adtam be neki, aztán másnaptól mivel olvastama neten a köptetőt. és akkor már nem horpadt be neki, de sírás közben még sokáig hallaható volta hang, sőt most hogy beteg megint mintah hallanám. Szerintem ha ilyenkor kapja a köptetőt meg megy a párásító nem szabadna eljutni rohomig, legalábbis remélem. én mikor bevittem a gégészetre előre elhatároztam hogy nem engedem kórházba vinni, annyira nem volt rossz állapotban, ha kezelés kellett volna akkor arról akartam meggyőzni a dokit hogy behordom naponta inhalálni. De szerencsére nem is akarta beutalni. Az éve leji kórházi élményünk után (amikor végülis tök feleslegesen küldött be az ügyeletes orvos, a sajátunk nem is küldött volna ha nem épp hétvége van és így ő vizsgálta volna, de az ügyeletes ugye úgy volt vele hogy nem a saját betege, nem ismeri, így nem vállata a felelősséget hogy otthon tart hétvégére, egyszerűbb volt beutalni) én nagyon óvatos vagyok.

Kataa!

nekünk 86-os prince oliver body-k vannak meg C and A-s és azok még bőven jók. A kenguru gold-os szűkebb fazon szokott lenni. nadrágból neki épp jó a 80-as nadrág, de 86-os se olyna nagy hogy leesne róla. Pulóverei viszont általában már 86-os-ak, bár hord még 80-ast is, sőt van 92-es is, az jó lezser. Úgy látszik Alex hosszabb lábúKép

Szoba csúszdán én is azért vacilálok, mert ugye nagy helyet foglal, meg egyedül nem tudja használni. viszont játéka meg annyi van. Téynleg nem tudom mit vegyünk nekiKép

manó

KépKép
manó

Manó!
De azért a gégész is jó fej, hogy Rectodelt és készKép
Én is azon rágódom, hogy mi lett volna, ha nem visszük rögtön a kórházba. Talán megússzuk a fülgyulát. De az is lehet, hogy nem. Valószínű éjjel súlyosbodott volna a helyzet krupp ügyben, mivel már este 7-kor 10-es értéket kapott, és éjjel 3-4 körül a legrosszabb állítólag. Gergőt nehéz lett volna behordani naponta, mert sajnos igény szerint kapta a porlasztott gyógyit, éjjel is többször. Amikor meg javult a krupp, akkor a füle miatt kellett bent lenni, mivel intravénásan kapta a gyógyszereitKép
Na mindegy, kár már ezen rágódni, legközelebb már tudjuk mi a teendő, végső esetre itt a kúp, iiletve 7 km a kórház.
Akkor nektek is súlyos volt, ha behorpadt Emma mellkasa, úgyhogy ne bánkódj a kúp miatt.

Játék ügyben én is tanácstalan vagyok, kapja a sátrat, de még kéne pár dolog. Nálnk a klasszikus játékok, babataxi, kismotor, tologatós játék...nem igen érdeklik a fiamat. Pontosabban a játékok nem igen érdeklik, inkább a porszívó, edények, fiókokKép Vegyek neki karira egy nagy szatyor kacatot szöszmötölniKép De azért már szívesen mennék játékboltba vásárolni, csak a szobafogságKép

Jud
Judy

Manó
Vettem Vitacolt most tesztelem. Nem nagyon izlik Mancinak. Viszont a köhögése már múlóban, remélem hétfőre tényleg ok. lesz Kép

Rit
Mi még a 80-asokban vígan elvagyunk Kép

Kataa
Hanna úgy direkt nem kap tehéntejet, de az én kakaómat imádja kortyolgatni reggel. Rájár, mondja szépen hogy hammm, és ez az egyetlen amikor szépen iszik egy pohárból. Kép. Úgyhogy kap tejet, de nem láttam semmi jelet rajta (hasmenés stb.)
Roland nagyon édes, nagyon okoskán nézeget Kép

Tea
Mi is a hippet használjuk. Az almásat szereti Hanna, meg a gyümiset is.

Conti
Én is teljesen meg tudok lepődni a tápszer pl. a DM-ben 1990, míg a gyógyszertárban 2490. Szóval én tényleg csak gyógszert veszek ott, a többi dolog mind olcsóbb a DM-ben (bár a tea ott sem olcsó)

Üdv
dec8
dec8

Judy!

Én is gondolkodom a koynhai játék pulton is, az inetrespárban olyan 4 vagy 5 ezerért láttam, edények, ilyesmi.
A kórházzal kapcsoltaban nálunk annak idején sajna egyértelmű volt hogy rontott az állapotán a kórház, nagyon megszívtuk vele, ezért félek tőle nagyon. De persze ha muszáj lenen akkor vinném, Én a Sote 1-es gyermekklinikát néztem ki e célra, arról jókat hallottam.

Dec8!

Hát ízleni Emmának sem ízli a vitacolan, de kiskanálból beöntöma szájába egyszerre, így mire rájön hogy rossz, addigra lenyelte. De ma pl csak fecskendővel tudtam beadni.

manó

KépKép
manó

Én a vitacolant belekeverem a teába, észre sem veszi. Ha kanálból próbálkoznék, tuti hogy gyanús lenne neki.

Kataa, a felnőtteknek tényleg a táska a legjobb, csak a gyerekeknek csomagolok, nehogy előbb belekukkantsanak. Bettinek mindent összeszerelek és kibontok, ne a fa alatt szerencsétlenkedjünk a kartondobozokkal. A nagyobb meg bontogathat, annak mindent egyenként külön becsomagolok, anyám mindig kibukik, hogy pazarlom a csomagolópapírt. De így sokkal izgibb!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Gumicukor
Akkor lehet félrebeszélek. Én azt hittem hogy a csomagokra is öntapadós nevek mennek, hogy a mikibácsi tudja hogy kinek kell adnia. Ha másképp van írd már le légyszi, mert most azt sem tudom hol áll a fejem. Én a ligettől kb. 5 percre lakom kocsival. Be tudok ugrani ha gondolod.

Ilke
Nekem sem jelentkezett senki a zagyva utalásra. Kép Nem tudom ki lehet az!

Beszti
Boldog születésnapot kívánok utólag!
Ja légysz javítsd a koromat a táblázatban, ma öregebb lettem egy évvel!

Ilke
Neked is, hiszen neked is a napokban van, lesz!

Valaki írja már le mi volt a Találkozásokban, mert mostanában nem látom viszont érdekelne hogy min vagytok így felháborodva!!! Légyszi-légyszi!!!

Forti és a 16 hónapos Levi

Kép
Kép
forti

Judy,
Egy kis vigasztalásKép. Én is kinőttem ezt a fránya betegséget. Ahogy írtad, hogy amikor roham van, plédbe csomagolás és ki a levegőre, eszembe jutott, amikor anyukám velem ugyanezt tette. Nekem ha jól emlékszem bölcsis koromban még néha előjött, aztán azóta se.

Kataa,
Jövő tavasztól gondoltuk kb hogy majd lassan átszoktatjuk Lilit a másik ágyra.
Bevallom én sohasem kenem Lili arcát semmivel. Igaz nem is száraz.
Nagyon cuki baba Roland!

Conti,
Köszönöm a szülinapi köszöntést! (holnap leszKép)
Holnap mi is felkerekedünk, illetve vasárnap fogunk még majd elmenni vásárolgatni. Bécsbe megéri kimenni? Azért abban bízom, hogy jól összecsomagolva lehet majd megvenni a csúszdát.

Manó,
Mi úgy tervezzük, hogy vasárnap megyünk a Metroba, addig írj majd ha kell nektek a csúszda.

Ruha,
Én is a napokban tervezem, hogy elrakom a 80-as bodykat.

Ma nagyon ügyes volt Lili, képzeljétek kiment a konyhába, én megyek utána, de apa feltartott 1 percre, egyszer csak látom, hogy Lili jön vissza kezében a poharával és szépen iszik. Annyira büszke voltam rá, hogy a magas asztalról kiöntés nélkül levette a poharát (nem mást) és ivott belőle, aztán szépen visszajött hozzánk. Olyan kis okos már, csuda jó dolog látni ahogy fejlődikKép. Volt ma nálunk egy baráti házaspár egy nagyobb kislánnyal, és a két manó olyan édesen eljátszott hogy öröm volt nézni. Lili szépen megmutogatta a játékait, a kislány pedig próbálta tanítgatni.
Viszont Lili megnáthásodott kicsit. Tegnap szerintem kicsit sokat voltunk kint, de olyan jó idő volt, gyönyörűen sütött a nap, így jó sokat kint voltunk a kertben. Az a furi, hogy nagyon jól fel volt öltözve és mégis meghűlt. Így tegnap éjszaka nem sokat aludtunk, remélem hamar rendbejön, adom neki az extra C vitcsit és a sok gyümit.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Forti,
Nagyon boldog szülinapot kívánokKép!
Köszi, nekem holnap lesz.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Conti!

Én is mindent egyesével csomagolokKép Szerintem is úgy izgi ha sok csomag vanKép

Viszonta viatcolant ha Emmának bekeverena teába akkor is kiszúrja és nem issza meg. Minden gyerkőcnél más jön be.

Ma éjjel Emma aludt 1/2 8-reggel 7-ig! Végre kialudtuk magunkat. meg ő is. már nagyon fáradt volt ő is. most újúlt erővel megint bírja majd az éjjeli ébredéstKép

Ilke!

Köszi, de azt hiszem hogy mégse csúszdát kap most. megbeszéltem a férjemmel meg anyukámmal is, és arra jutottunk, hogy talán még túl korai neki, majd áprilisban a névnapjára megkapja. most még nem tud egyedük felmászni és cska hisztizne az aljában mindíg. Ráadásul ő a bölcsiben is úgy játszika szobacsúszdán hogy feltesszük, és ő ott ácsorog és gurítja lefelé az autókat meg a labdákat a csúszdán, nem ő csúszik. Úgyhogymost akkormár csak ki kéne találnom hogy mit kapjonKép

Kataa!

Ti mit tesztek a fa alá? Vagy mindnet amit a múltkor vettetek csak akkor kap meg?

manó

KépKép
manó

BesztiKép, FortiKép, IlkeKép
Boldog szülinapot nektek (akinek korábban volt, annak utólag isKép)

JudyKép
Remélem, Gergő hamar meg fog gyógyulniKép Örülök, hogy már itthon vagytokKép

Sajna én Gergőm is betaknyosodott. Néhány napja szívom már az orrát, de ezen kívül semmi más tünete nincs (nem lázas, nem köhög, és még étvágya is vanKép) Azért kicsit bágyadt, és persze elég nyűgös, mert ezen kívül még 3 foga is jön egyszerre. Én meg múlt héten voltam terheléses vércukin. Az eredmény jó lett (éhomi 5.2, terhelés után 2 órával 4.4), de sajna nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez tényleg az én eredményem. Uis összekutyultak vmit a laborban a sorszámokkal, és nekem csak az éhgyomri leletem volt meg (el is akarták nekem magyarázni, hogy mit akarok még, mikor tőlem csak egyszer vettek vértKép) Nagy nehezen mégis előkerült egy füzetből egy eredmény, de papírt nem tudtak róla adni, csak ráírták kézzel a másik papírra. Hát csak remélni merem, hogy ez tényleg ez az enyém, mert mostanában nem akarom mégegyszer meginni azt a löttyötKép

Na, megyek dolgomra, mert úgy tűnik, elaludt a kis manóKép (Egyébként csak úgy hajlandó elaludni, ha nem vagyok a szobában)

Tüni
tüni

Kataa,
Nálunk a mosógép befolyócsap tekerőjét tüntette el Solymi, most találtuk meg...Kép
A tesód babája nagyon aranyos!!!

Tüni,
Solymesznek ugyanez volt: csak takony, és más semmi Kép Pár nap alatt egész jól elmúlt.

Ilke,
Boldog szülinapot! Kép Nagyon ügyes Lili!

Solymi ma tanulta meg egyedül hajtani a bébitaxiját. Én nagyon fel vagyok dobva, ő viszont nem fogja fel a dolog horderejét Kép

Zita
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?