Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Most csak mesélek egy kicsit, Boti olyan sok mindent csinált mostanában, hogy az ámélkodásban nem is volt idöm irni.

Pl. valamelyik nap pelenkázás közben azzal örvendeztetett meg, hogy felkapta mindkét lábát és oldalrafordult. azán ugyanezt a másik irányba is pár perccel késöbb.

Aztán elkezdte tömni a kezét a szájába, elöször csak hason fekve, de tegnap már háton is megtalálta. Ez nem is olyan rossz hangtompito, bár még nem mindig használja.

Volt 2 zehernyésebb éjszakánk, amikor 3-szor is kelt és nem is a szokásos 20 percre, mert (szerintem) mivel napközben nem voltunk itthon nagyokat aludt a kocsiban meg kenguruban és utána nem volt álmos eléggé. Pl. éjjel 2-kor széles vigyorgásokkal és tágra nyilt szemekkel találkoztam a szopizás után, ami nagyon szokatlan. És be kell valljam annyira nem is örültem neki, mint napal szoktam Kép De úgy tünik sikerült visszaállitani a menetrendet, mert ma megint csak 1 kelés volt, az is csak 20 perc.

Volt nálunk egy barátnöm is a majdnem 6 hónapos fiával, letettük öket egy pokrócra, aranyosak voltak, bár persze nem sokat kezdtek egymással, csak nézegették a másikat, meg egyszer Gergö megragadta Boti ruháját és elkezdte magafelé húzni Kép

Szóval minden OK, csak mindezek mellett még lakás nagy-nagy takaritásba is kezdtem, ugyhogy el vagyok havazva rendesen. Meg élvezem az új eseményeket Kép

Olvasok azért, nem vesztem el!
Sziasztok,
Edit

Ui. holnap megyünk 2hós oltásra, izgulok mi lesz, bár ha jól emlékszem mindenki egész jól viselte, nem? Meg rákérdezek a csipöszürésre, mert minket sem küldtek.

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Gabi75: cumizavar: nem irigyellek, végigcsináltuk mi is a kórház után Kép Az ujjatokat nem fogadja el a cumi helyett? Hátha az segítene átvészelni ezt az időszakot.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Köszi a válaszokat az oltással kapcsolatban, remélem nem lesz túl vészes.

DBarbi,
Fanni szép nagy baba, én 1 évesen voltam 7,2kg.Kép Ajjajjaj-t Gabi is szokott, bár ő inkább ejjejjej-nek ejti, olyankor mondja, amikor már nagyon elege van abból, hogy egyedül fekszik valahol, és azt akarja, hogy felvegyem. Olyan édesek ilyenkor, az ember azonnal felveszi és agyonpuszilgatja őket.Kép Fanni ügyesen eszik egyedül, és még össze sem maszatolja magát!Kép

Barbi,
úgy látszik volt valami a levegőben, mert Gabi meg egy olyan hisztirohamot vágott le hétfőn éjfél előtt, hogy csak úgy lestem, hogy mi van. Ilyet eddig csak egyszer csinált, úgy két hetes kora körül, és remélem nem nagyon fog rászokni. Köszi a majdani tájékoztatást Kanadáról, gondolkozzál csak nyugodtan.Kép

Docka,
én nem járókát akarok venni, hanem van ilyen kerítésszerű cucc, amit járókaszerűvé is össze lehet hajtani, de szobarészt is le lehet vele keríteni. Szerintem ez praktikusabb. Én azt gondoltam, hogy akkor veszek, amikor mászni kezd a gyerkőc, egyelőre egy helyben szokott feküdni, esetleg oldalra fordul, de még hasra sem.

Dorki,
megvizsgálja egy neurológus a reflexeit, meg egy gyógytornász a mozgását, és megmondják, hogy minden rendben van-e a korához képest, és mutatnak tornagyakorlatokat, amiket csinálni kell. Legutóbb például megállapították, hogy a háta jobb oldala feszesebb, és a nyakát is hátrafeszíti egy kicsit, erre mutattak gyakorlatokat. Meg elküldték koponyaultrahangra is, mert szerintem néha furcsán rángatja a fejét. Szerencsére semmit sem találtak, igazából csak biztonsági uh volt, mert a neurológus dokinő szerint inkább csak megriadásnak tűnt a fejrángás az elmondásom szerint. Legközelebb karácsony előtt megyünk, és szerintem mostantól ritkábban is kell majd, mert szerencsére nem nagyon van baja. Azt nem tudom, hogy mikor kell utoljára, ha jól emlékszem, egy másfél éves kislány anyukája mondta, hogy nekik már nem kell többet menni.

Anita,
eddig nem is gondolkodtam azon, hogy mit vegyek Gabinak karácsonyra, de a szobahinta jó ötlet, köszi!KépKépKép

Gabi,
képzeld, GabiKép szintén nem akart vasárnap enni, egész délutánig, én meg ott álltam feszülő cicivel értetlenül. Sőt, éjjel sem evett, és tegnap is elég ritkán. Mostanában sajnos gyakrabban van nálunk is ilyen, hogy csak rángatja a cicit, sőt néha elutasítja, pedig az első két hónapban olyan gyönyörűen szopott. Sőt, nem tudtam tőle mit csinálni, és ez volt a bajom, most meg visszasírom azokat a napokat, amikor végig a cicin lógott.Kép De fel a fejjel, biztos javul még a helyzet!Kép Dávid olyan komoly úriember a képeken (a nyálbubikkal isKép), nagyon cukorfalat!Kép

Batkamanó,
Emma tündéri!Kép Láz és folyékony orvosságKép

Edit,
örülök, hogy ilyen szépen fejlődik Boti!Kép Nálunk kellett egy fél kúp a két hós oltás után is, mert Gabi egyik combja bedagadt, és üvöltött a fájdalomtól.Kép Remélem nálatok nem lesz ilyen gond, állítólag ez tényleg egy könnyebb oltás.

Sütés-főzésről (nem dicsekvésképpenKép) : vasárnap koronázási csirkét csináltam, amit Erzsébet királynő koronázására csináltak. Láttam a tévében a receptet, és nagyon megtetszett, meg aztán nem is volt nehéz. Én imádok sütni, ezért szoktam, ha van időm, meg mostanában nagyon édességmániás vagyok, a sütiket azért csinálom. Tegnap kipróbáltuk dióval a mikrós receptemet, hát úgy is nagyon fincsi, a férjem szerint egyenesen csúcs!Kép

Most néztem, Gabó teljesen elmászott és elfordult az ágyban, pedig hasra még egyáltalán nem forog, de megoldja ő anélkül is a helyváltoztatást, fogalmam sincs, hogyan.Kép

Most megyek öltözni, míg Gabó nem kezd kiabálni.Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Most gyors leszek, ezer a dolog Kép

Gabi75: Fanni tápszeres, így egy kicsit más. 4 hónaptól kezdtem adni gyümölcsöt, persze nagyon keveset. Almával kezdtem, de kiköpte (fura volt neki a kanállal való evés)...majd banán, majd alma-banán (az a lényeg, hogy az alma édes fajta legyen). Aztán alma-répa-banán....5 hónaptól főttkrumpli-főttrépa. Ma adok neki körte-banánt és vegyeszöldségpüré (bébiétel) + 1 kisebb krumpli ebédre. Amúgy a gyümölcsös bébidesszertekből simán benyom egy üveggel egyszerre Kép

Járóka: nekünk van, de nem használom. Szerintem is fölösleges (legalábbis nekünk, én nem vettem volna, kaptuk), mert a gyerexobán van egy alacsony ajtó (akkorka, mint a védőrácsok) a kutya (nagytestű) miatt. Így Fanni ellehet a szobájában egyedül is Kép A kiságy sztem is megfelel járókának.

Zsizsa: nehogy azt hidd, hogy nem maszatol Kép Kép Kép Miközben etetem simán elfordítja a fejét hirtelen, így olykor a fülébe rakom....meg belekap, mert a kanál is kell neki, mindent összeken Kép A homlokára is jut, meg a szemébe...evés közben ezer ám a dolga Kép
Érdekes lesz, ha majd egyedül eszik...és a tapétára is jut majd spenót Kép Kép Kép Kép

Az oltást szerencsésen átvészeltük, lefekvés elött adtam egy kúpot és vigigdurmolta az éjszakát. Mértük a lázát, nem volt semmi Kép

Batkamanó: láz Kép Kép Kép de legalább túl vagytok rajta. Irigyellek a tengerparti séta miatt Kép Kép

GAbi75,Batkamanó: gyönyörűek a bébik Kép Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám, csak hát nem egyszerű. A hétvégénk elég sűrű volt, itt volt apósom is, aki először látta az unokáját. Ugyanis kórházban volt, nem tudott korábban jönni Kép Aztán még barátok is voltak nálunk, plusz bevásárolni is voltunk (ismét Tesco), szóval nem unatkoztunk Kép Szerencsére Zsoltika nagyon jól viselte a dolgokat, csak picit lett nyűgös vasárnap estére, valószinűleg sokallta már a tömeget.

Viszont tegnap (hétfőn) hihetetlenül nyűgös volt! Délelőtt jóformán letenni sem tudtam, aztán sétáltunk és aludt egyet, utána már nyugodtabb volt. És elkezdett sűrűbben szopizni, gondolom a 3 hónapos fejlődési ugrás miatt... Holnap leszünk 12 hetesek! KépKépKép

Csörgőrázás megy nálunk ezerrel, most már minden csörgőt elég sokáig megtart, a vastagabb nyelűeket is! A szájához emeli és nyalogatja őket.

Kérdés: vettem neki rágókát (nem mintha jönne a foga Kép), csak gondoltam azt bekaphatja nyugodtan. A gondom az, hogy a rágóka gumiból van, és nem tudom, hogy sterilizáljam-e. Én úgy gondolom, hogy kéne, de kifőzhető-e szerintetek egy ilyen gumimicsoda?

2 hós oltás: nálunk semmi baj nem volt szerencsére. Még a helye sem látszott! Talán aznap kicsit nyűgösebb volt Zsoltika. De nem volt láza, és szerintem a szúrást kivéve fájdalma sem.

Járóka: mi szeretnénk, ugyanis a lakás olyan elrendezésű, hogy a konyha-étkező-nappali egybe van, viszont a hálószobánk (ahol a kiságy is van) kicsit elszeparált, igy ha oda leteszem, nem látom napközben. Most a játszószőnyeg is a földön van már a szőnyegen, mert Zsoltika is tekereg, elferdül, és a lábait felhúzva már oldalra is fordul Kép Félek, hogy az ágyról leesik. Én egy szép nagy fa járókát szeretnék neki, abban kényelmesen ellehet.

Éjszakai evés: egyszer-kétszer eszik Zsoltika, de én nem is bánom, mert ha nagyon bealszik, akkor iszonyúan feszül a cicim. A decemberi Kismamában is van egy cikk az éjszakai szopiról, sok szempontból előnyös. Persze nálunk is Zsoltika mondja meg, hogy mikor akar enni Kép Igy aztán mostanában ismét 3-4 órát tudunk csak aludni, utána kaja!

Lányok, minden baba gyönyörű! Most ennyit tudtam irni, remélem hamarosan újra jöhetek. Üdv mindenkinek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Gabi: az ilyen játékokat szerintem nem kifőzéssel kéne sterilizálni, hanem van a neomagnol tabletta, és azzal.

DBarbi: Balu is állandóan nyagik maszatos volt. Idővel 3 kanállal zajlott az etetés (kettő az ő kezébe, egy az enyémbe).

Ma végre nyugisabb napunk van. Zsoma alszik, Balu klimpírozik a szintetizátoromon Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok,
na, ma úgy jártam, mint Diti a múltkor, csak én a védőnénivel: egész nap itthon ülök és várom... persze nem jön. És Hami délelőtti alvását a sétával szoktuk átvészelni, így persze nehezebb volt, de azért sikerült! Kép

Zsófi, nem lehet semmi 5 gyerek a háznál Kép

cory, ne keseredj el, te mindig olyan magabiztos vagy!!! Igenis jó anya vagy, de van, ami nem megy elsőre. Biztosan az is közrejátszik, hogy sokkal nehezebb volt a kezdés, mint amit vártál. Ez még akkor sem egyszerű, ha egyedül van a baba, hát még ha ott van egy örökmozgó Balu a háttérben! Nehéz, de szép feladat és te nagyon ügyes vagy!!!

DBarbi, azért jól sikerült álcázni, hogy maszatol, olyan angyali azon a képen Kép Kép Kép
Örülök, hogy simán vettétek az oltást!

Docka, bevásárlás sikerült! Vagyis nagyrészt, azért nem gondoltam, h egyben minden meglesz, úgyhogy elégedett vagyok. Haminak is felvásároltuk a játékboltot + kikát Kép meg egyéb karácsonyi cuccokat is. Hami nagyon ügyi volt, remélem megismétli holnap vagy holnapután, mert mennénk megint. Utána meg 17-én 6 hetes kontrollra, úgyhogy meglesz a kiképzés Kép Kép Kép
Egyébként sokan állítanak meg úgy az utcán, hogy MÁÁÁÁÁR kihoztuk ezt a pici babát??? Könyörgöm, ma 4 hetes! és fokozatosan lett szoktatva, mit kellene tennem???

Gabi75, cumizavar Kép Én meg azzal nem tudok mit kezdeni, hogy csak a cicire nyugszik meg. A cumit kiköpi, nem fogadja el... Azért jó lenne valami egyéb megnyugtatási technika is, de egyelőre nem találtam Kép
Dávid nagyon édes pofa Kép

Batkmano, Emma egy csodás kis nőszemély Kép Olyan csini abban a ruciban, bárcsak itt is ilyen idő lenne és én is ilyeneket tudnék adni Hamira! No, majd nyáron bepótoljuk!

Edit, kéz mint hangtompító - nagyon jó!!! Kár, hogy minket még igen ritkán ér az a szerencse, pedig, mint már említettem, jól jönne vmi megnyugtatási technika!!! Hozzáteszem, hogy ha bekapja se nyugszik meg tőle Kép

Zsizsa, sütés-főzés gratulaaaa!!! Sütid kipróbálását bevettem az 5éves tervbe Kép

Gabi, a gumikat általában ki lehet főzni, hát, ha nem, akkor ciki ... Kép Kép De van ilyen fertőtlenítő folyadék Chicco gyártmány asszem, abban kell áztatni kb. fél órát.
Egyébként nagyon ügyik vagytok csörgőileg!
Mit írtak, miélrt jó az éjszakai szopi?

Járóka: én is inkább a szobás megoldásra szavazok, amire a járóka kéne, megteszi a kiságy. De nekünk pici a lakásunk, minden mindenhonnan 2 lépés. Szóval van középen egy előszoba és minden onnan nyílik, a mi szobánk és az ő szobája között meg van külön ajtó is.

Na megyek, még befejezem a vasalást, mielőtt ébred. Egyébként nagyon nehezen aludt el, vagy 2x felébredt és fel kellett venni közben (már nagyon belelovallta magát...), de már jó ideje alszik - sőt, már ennie kéne (sztem).
Jah, védőnéni telefonált az imént, h nem jön ma, majd csütörtökön - gondoljátok, azért, h akkor is itthon üljek??? Kép Kép Kép No, biztos nem azért, csak úgy mondtam :oPPP

Pusssz
Ann + Hami - ma 4 hetes!!!
annann

Sziasztok!

Ehh, akartunk menni sétálni, csak változott a program.
Ebédre vegyeszöldségpürét akartam főttkrumplival Fanninak.....a vzöldség Nestlé bébiétel, a krumplit megfőztem, összepépeztem, Fannit be a hordozóba, partedli meg minden.....erre azt csinálta, hogy begyüjtötte a szájába és kifújta. Az lett a vége, hogy őt meg kellett fürdetnem, nekem meg totálisan át kellett öltöznöm. A kanapé, a hordozó, meg minden a környéken tiszta püré lett. 1 órán keresztül "küzdöttünk", végül feladtam. Eleinte azt hittem, csak furcsa az új íz neki, hisz ilyesmit eddig még nem evett.....mármint zöldségpürét......(az újdonságokat kezdetben mindig kiköpi).....na nem furcsa volt, hanem nem ízlett. Totális csőd! Ő persze boldogan vigyorgott végig! Az összes ruháját be kellett áztatnom,még a zoknija is tiszta püré lett. Az orrából is szedegettem darabokat.....úgyhogy fürdőkádban kötött ki. Már bánom, hogy nem fényképeztem le :o)))) Most akartam neki tápszert adni, de elaludt.

Cory: jó 5let a 3 kanál...Fanni is állandóan nyúlkál érte Kép Köszi a tippet! Kép

Anita77 - Hinta: Fanni azt kap anyuéktól karácsonyra. A Madrinában vették, 13 000 ft volt és 25 kilóig bír. Ez volt a legnagyobb. Jah, állványos hinta, tehát nem kell felkalapálni az ajtófélfára. Össze lehet csukni, így viszonylag jól elfér majd. A Brendonban is láttunk, ott olyan 7 000 körül volt 15 kilóig. Sztem a Madrinában nézzétek meg, van többféle.
Mi bébihintalovat veszünk neki, a Kikában lehet kapni, 5 000 ft, fa és van támlája. És egy álommanót, ha magához öleli, világít a feje Kép

Pusszok: DBarbi&Fanni...aki úgy tűnik nem lesz vegetáriánus KépKép
DBarbi

Vera, még mindig nincs gép??? Kép Hiányzol!
annann

Sziasztok!

Köszönjük a hiányolást!
Nálunk is sűrűsödik a program.
Dorka most gyógyult ki a náthából.
Anyukám szemét tegnap operálták. Ma már haza is hoztuk, de sok minden rám marad amit eddig ő csinált (bevásárlás, főzés, takaritás).
Ma mindkét csemeténk kapott oltást!
A kisebbik abszolult nem sirt, mintha meg se bökték volna. A nagynak is éppen csak hogy volt hangja. Most alszanak, kiváncsi leszek mi lesz utána.
Az éjszakáink változóak, hol átalussza Martin, hol meg 4-től 2h-ként ébred. Ma 5 körül Martin motoszkálására ébredtem, de visszaaludtunk mindketten és 7-kor ébredtünk.Kép)

Laura: drukk a tornához!

Cory: nyugi, mindent jól csinálsz! Zsoma úgy látszik ilyen tipus.

Dandy
Dandy

Sziasztok!!!

Ann, Bencém már 1 hetesen vsárolgatott, sétálgatott velünk a városbanKépKépKépKép

Engem is sokan hülyének néztek, de istenem, így lesz strapabíró a kiskölyökKép

Voltunk fül-orr-gégészeten, nincs középfülgyulladás, se torokgyuszi, csak idült nátha. Szép lesz, mire mi ebből kikecmergünkKép És ezt is tőlem kapta elKépKépKép
Ortopédián is voltunk, Bencinek még mindig 80 fokos a csípője, így tornáztatni-tornáztatni!!! kellKép A lábfejét is megnézték, mivel mindkettőt kifele tartja, azt mondták, hogy nem igényel gipszet, csak majd ha járni kezd, sosem lehet mezitláb, csakm agasszárú cipőben. (hadd forrjon fel benne a lába nyáron)

Két hónapos oltás: Mi he nem tudtuk volna, hogy oltást kapunk, észre sem vettük volna.
A háromhónapossal nagyon megszenvedtünk, egy hétig volt beteg utána. A négyhónaposnál sem volt emmi, azon kívűl, hogy becsomósodott a lábán az oltás helye. Remélem holnap se lesz semmi gondunk.

Kaja: Benci már mejdnem mindent eszi: gyümölcsből az alma krumpli a sláger, képes két üveggel is bevágni belőle. Kép De eszik barackot, körtét, banánt, ananászt, meggyet és szilvát, zöldségből a paradicsomos krumpli a nyerő, szintén két üvegKép
De szeretjük a spenótot, a répát (másfél üveg), a pasztinákot nem eszi meg. Magában a zöldborsó sem csúszik, de a zöldborsólevesből három decit bevágott a hétvégénKépKépKép
A húsok közül a halat és a csirkét kostoltuk, mindekttő nagyon bejön BencénekKép

Képzeljétek, a Benci Ágyneműjéhez volt egy kispárna, ami az ágy széléhez volt támasztva dísznek, meg, hogy játszon vel, ha akar. És már két napja azt veszem észre, hogy Benci úgy alszik el, hogy átöleli a párnát, és ráhajtja a fejét. Írtó édesKépKépKép

Szerintetek vegyem el tőle, vagy egy ekkora gyerek már nem fog megfulladni tőle???

Na lépek egy kicsit mosogatniKép

Puszi:

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jaj, aképeket meg elfelejtettemKépKépKép

Itt éppen barackbefőtett eszünk a borsóleves utánKép
Kép

Itt a hugom lebírkózta a fiamatKép
Kép

Itt Benci játszik:
Kép

Puszi:

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Elaludt a pici fiam, igy tudok még egy kicsit irni.

Ann, az éjszakai szopi előnyei röviden: a baba elegendő folyadékhoz jut, nem csökken a tejmennyiség, kevésbé lehet teherbe esni az anyukának. Ha nem szopik éjjel a baba, reggel feszes mellekkel ébred anyuka (én jártam már igy), és ez mellgyulladáshoz vezethet. Nekem már volt, elég szörnyű!

Amikor mi a Tesco-ban voltunk, a pénztáros ott is csodálkozott, hogy ilyen kicsi babával vásárolunk? Majdnem 3 hónapos! Szerintem is szoktatni kell a babákat, nem lehet folyton otthon ülni!
Haminak boldog 4 hetességet!

Cory, köszi a tippet, a Neomagnol szerintem is jó lesz. Pihenéshez gratula! Ügyik vagytok!

DBarbi, jó lehetett Fanni nyakig pürésen! Hintáról szeretném kérdezni, hogy milyen kortól lehet belerakni a babát? Én is szeretnék, 3 hónaposnak már lehet? Ül benne vagy fekszik?

Dandy, oltásokhoz gratula!

Zsófi, Bencének drukk a holnapi oltáshoz! Aranyos lehet, ahogy öleli a párnát, majd fényképezd le! A barackos kép óriási, ahogy lóg ki a szájából!

Vera, tényleg nagyon rég irtál! Minden rendben? Gyere, ha tudsz!

Ennyi voltam, mennem kell, felébredt Zsoltika. Ma folyamatosan szopizunk, legalábbis úgy érzem, 2 óránként jó félórát. Huhhh...

Jó éjszakát mindenkinek,
Gabi

pgaboka

Sziasztok!Kép

Köszönjük szépen a sok drukkot aranyosak vagytok!KépKépKép

Szerintetek mikortól lehet a babát átszoktatni a 4 órás etetésre? Niki most 3 óránként eszik, de általában elég rossz az étvágya, ezért gondoltam, hogyha már éhes lenne talán többet enne és nem kellene annyira tömni. Igaz a ritkább etetés ellen szól, hogy még csak 3,5 kg és inkább többször kellene etetnem, mint kevesebbszer. Az éjszakát szépen átalussza így csak nappal eszik. Mit gondoltok, mit csináljak? Nem szeretném ha az evés egy kellemetlen élmény lenne neki, mert van amikor már attól sírva fakad, ha a szájába teszem a cumit.Kép

A babák nagyon édesek.KépKépKép

Laura
Laura2

Sziasztok!

Gabi: ebben a fajtában ül a baba.Kép Azt hiszem elég stabilan kell már ülnie hozzá. Van olyan is, amiben fexik. Fanni már elég jól ül (Karácsonyig gondolom még jobb lesz).Persze egyedül még nem hagyom, de kitámasztva simán. Már a babakocsit is a félállásba emelem, csak akkor vízszint, ha alszik Kép Kép Kép

Laura2: Fanni kb. 4 hós kora óta eszik 4 óránként, de ő nagy baba, nála indokolt Kép 4 hónaposan volt 7.20 kg. Nem tudom igazán, mit csinálj, a súlya és a kora még nem indokolja a 4 órát. Viszont ha nem kell neki 3 óránként, akkor úgysem eszi meg...nem lehet beleerőltetni Kép A doki-védőnő mit mond??

Szép álmokat Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok Lányok!

Nem könnyű mostanában idejutnom, ha esetleg végig is tudom olvasni amiket írtatok, a legritkább esetben jut időm még írni is Kép
Ráadásul roppant mód ki vagyok az utóbbi néhány napban. Kicsi lányunk azt a nem túl kellemes szokást vette fel, hogy éjjel 1-nél, 2-nél hamarabb nem hajlandó aludni Kép Feszeng, nyöszörög ha letesszük, néha kiprésel 1-2 böfit, hogy azért lássuk, nem hiábavaló a panaszkodása Kép Általában este 10-ig elég nyugodt, sőt van olyan is hogy már 8-kor elalszik, de 10 körül felébred, és onnantól indul a műszak Kép Jó esetben 1-kor már alhatunk, de pl. ma éjjel is 1/4 3-kor kerültem ágyba. Reggel aztán kicsi fiam már fél 7 körül kukorékol, most már foglalkozzak vele is, ő kialudta magát. Na én nem, de az kit érdekel KépKépKép
Remélem hamar vége lesz ennek az időszaknak, mert már egyre nehezebben bírom, minden reggel fejfájással kelek, napközben is kómás vagyok, jó lenne már kipihenni egy kicsit magam a 4-5 órás alvások helyett Kép
Mindenesetre jövök amikor csak tudok, amikor jut időm és energiám.

Mindenkinek jó babázást addig Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Diti: ugyanezzel küzdök én is Kép Tegnap 4-kor sikerült elbóbiskolni a fotelban ülve, és 1/2 6-kor tudtam csak lerakni Zsomát.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsizsa!
Hogy te milyen ügyes vagy (sütés-főzés). Nekem nem mindig sikerülnek
a receptes cuccok. Múltkor sajtos rudat csináltam, de vami nem volt
tuti, mert ehetetlen lett. :-))) Mondjuk új a sütőnk
(eddig gáz volt, most légkeveréses) és még nem igazán tudom kezelni.
Ha vannak bevált receptjeid azért küldj majd, mert
én is szeretek sütni, és amikor Andris alszik szoktam is.

Anita!
Ja én is így gondoltam: ketrec a kisajtóra aztán kész. A védőnő is
ezt mondta, h. nem feltétlenül kell járóka, ha letesszük a földre
az jó, ott jobban tud mozogni, mint a
kiságyban, aztán meg ha megunta, vissza a kiságyba.

Batkamanó!
Tengarparti séta...De jó! Erről jut szembe, h. utoljára 2002.
aug-ban voltam tengerparton, az esküvőnk előtt...Fájdítod
itt a szívünket! Én ui. nagyon szeretek
utazgatni. Már bánom, hogy amikor 5 hónapos terhes voltam
nem mentünk el nyaralni (nem mertünk olyan sokat autózni
(Fro-ba készültünk)).

Gabi!
Nálunk is emelgeti a lábát Andris (először azt hittem fáj a hasa)
Ezek szerint ez már az oldalrafordulás jele? Oldalra viszont
még nem fordult.

Kifőzés: haha!
én úgy jártam, hogy kifőztem a rágókát, és az egyik része megolvadt...
Sztem is ahogy Cory mondja Neomagnollal fertőtlenítsd.
Mondjuk annál sztem vigyázni kell, hogy jól feloldódjon és
(1 dl vízhez asszem 1 tabletta) és utána
alaposan le kell mosni.

Ann!
Gratulak a sikeres bevásárláshoz! Én sem értem, h.
min csodálkoznak, ekkora babát simán ki lehet vinni, sőt!
Drukk a kontrollhoz!

Laura!
Jó hogy írtál! Én mostanában szoktatom hozzá
a 4 óránkénti evéshez, tegnap
elég jól ment. (most lesz dec 6-án 3 hónapos, és most olyan 6,2 kg).
Sztem ha jól hízik Niki,
akkor próbáld addig húzni az etetést amíg lehet (mármint hogy kijöjjön
a 4 óra) De ha keveset hízik akkor én gyakrabban etetném
(3 óránként legalább)
Docka

Sziasztok!

Mégis tudok jelentkezni Győrből. Szerencsére Virágot nem viselte meg a változás, csodálkozva nézelődik a lakásban.

Anita,

tényleg mintha itt többet aludna a Virág, talán a sok új élményt kell feldolgoznia. Kép Tényleg jó egy kis kikapcsolódás. Kép
Puki: már tényleg nincs mindennap kaki, igazad lehet, ettől büdi mostanában. Kép
Szerintem is Robókát már jobban érdekli a külvilág, csak azért húzgálja a cicit. Kép

Docka,

az autósülés belefért a bevásárlókocsiba, így nem volt labilis. Egyedül mondjuk így nem tudtam volna vásárolni, mert kellett még egy kocsi, de ott volt a bátyám. Kép Andris milyen gyakran eszik mostanában?

Gabi,

Zsolti nagyon ügyes! Virág még csak segítséggel tud átfordulni. Kép Képzeld, napközben már 3 óránként eszik, ez nála nagy haladás a 2 órái után! Kép

Judit
Judit74

Ja még egy kérdés mindenkihez: ritkán nézek TV-t, de ha Virág velem van, bárhogyan fordítom, a TV-t lesi. Nálatok is így van?

J.
Judit74

Sziasztok!

Ma már sokkal jobb napunk volt, legalábbis eddig. Zsoltika egy tündér volt ma, alig volt sirás, az is csak szopi előtt, és a játszószőnyegen is elnézelődött egy darabig Kép Ma egész jól haladtam itthon is, úgyhogy nagyon elégedett vagyok KépKépKép

Laura, nálunk Zsoltika mostanában 2 óránként eszik, most lesz 3 hónapos. De ez csak pár napja van, valószinűleg fejlődési ugrás. Amúgy mi 3 óránként eszünk. Én azt tapasztaltam, hogy ha kicsit később kerül sor a kajára, sokkal hamarabb kiszivja a cicit, ha időben eszünk, akkor elnyammog rajta. Viszont az is igaz, hogy ha erőlteted, akkor utálni fogja az evést. Végülis minél éhesebb, annál jobban fog enni.

DBarbi, a hinta nagyon tetszik! De mi még nem igazán ülünk. Viszont azt figyeltük meg, hogy Zsoltika imádja a hordozót, ahol félig-meddig üldögél, úgy látja a lábait, és ott sosem sir, akármennyi ideig ellenne benne. De a hátának nem a legjobb. Ezért mi egy pihenőszéket néztünk ki neki karácsonyra, az hasonlit a hordozóhoz, de merev a háta, és állitható a háttámlája, valamint annak van hinta és fix poziciója. Remélem beválik Kép

Diti, kitartás a gyerkőcökhöz! Biztos csak átmeneti a kislányod nem-alvása. Néha nálunk is előfordul ilyen, de pesze egy gyerekkel könnyebb.

Docka, rágóka Kép Lehet, hogy a lábemelgetésből lesz aztán a hasrafordulás, egyenlőre csak oldalra megy.

Kérdés: Ti hogyan szoktátok a fürdőkenőcsöt feloldani vizben? Nekünk a gyógyszertári van, ami teljesen jó, mert abszolút nem irritálja Zsoltika bőrét. De csomómentesen feloldani szinte lehetetlen. Már próbáltam szűrőn átnyomkodni, de úgy sem lett jobb, utána megint összeáll. Ráadásul ez a mostani keverékünk nagyon zsiros, az előző nem volt ilyen. Irjátok meg, hogy csináljátok! Köszi!

Most megyek, jó babázást kivánok mindenkinek!
Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Hali,
itt vagyok olvasó üzemmódban, valahogy a válasz nem jön össze mostanság. Most is csak röviden:

Gabi,
a fürdetőkenőcsöt én kis vízben mikróban felmelegítem szinte forrásig, úgy teljesen felolvad, és elkeverhető a fürdővízben. A pihenőszéket hol láttátok? És ez a neve?

DBarbi,
Fanni nagyon cuki lehetett maszatosan!Kép

Dandy,
remélem anyukád és csemeték is jól vannak a megpróbáltatások után!Kép

Zsófi,
Benci cuki lehet a párnával, Gabi is extrém testhelyzetekben tud aludni, édesen az arca alá gyűri a kezeit, meg van egy képünk (sajnos csak papír), amikor a két kezével átkarolja magastartásban a fejét, és úgy alszik.Kép Tornáztatással hajrá! Benci édes, de ezt úgyis tudod!

Laura,
szerintem ha ilyen kicsi, akkor még ne válts a négy órára, főleg, ha az éjszakát is átalussza, szerintem kell neki az a kalóriamennyiség (de persze azért nem kell tömni). Szerintem kérdezd meg a "Szoptatás" topicban, ott vannak szoptatási tanácsadók.

Diti, Cory,
együttérzek veletek, remélem javul a helyzet alvástéren!Kép

Docka,
husi vagy sütirecepteket szeretnél inkább? Van egy-kettő, amit nagyon szeretek csinálni.Kép Rágókakifőzés.KépKép

Judit,
Gabi is szeret tévét nézni, szerintem a sok változó fényhatás miatt. Én szeretném majd leszoktatni róla, de most még nem tudok hatni az értelmére.Kép

Most futok!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa, a pihenőszéket élőben még nem láttuk, csak a Brendon katalógusban. Valószinűleg pénteken megyünk megnézni, visszük Zsoltikát is, remélem kipróbálhatja! Kép Majd beszámolok róla.

Fürdetőkenyőcsös ötletet köszönöm, ma este már kipróbáljuk!

Egyébként receptekre én is vevő vagyok! Husi is és süti is érdekel, hátha lesz időm valamikor kipróbálni őket Kép Persze csak ha van időd leirni.

Most én is futok, felébredt Zsoltika.
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Zsizsa!
Jöhet süti is meg más is!!!

Judit!
Nálunk is megy a TV-nézés, de sztem is csak a fények miatt. (Múltkor a Megastarban vki iszonyúan énekelt és Andris hirtelen óriásit nevetett.)

Brendon: ti mennyire vagytok elégedettek vele? Sztem a kiszolgálás pocsék. Vettünk egy bohócos játszószőnyeget de megígértem, hogy többet nem megyek arra: venni akartam még egy kis állat figurát is, 4999 ft volt, de a pénztárhoz érve már felment az ára 8000-re...

D.
Docka

Sziasztok,

Zsófi, ugye, hogy az a jó, ha hozzászokik a kintléthez és strammm kölyök lesz? Ma az Auchanban épp ezt vitattuk meg a pénztárosnővel Kép
Képek tutik! Kép

Gabi, akkor naon jó, h éjjel is szoptatok Kép Bár én igény szerint szoptatok teljesen. Kb nappal 3 órőánként, éjjel meg 4-5. 6x eszik most, h épp nem fejlődési ugrunk.
Laura, ha a még kicsi a súlya rizikós a 4 óránként, főleg ha nem szeret enni, bár pont az előzőek miatt nem tudom... Haminak kedvence a cici! ha igény szerint adnád, hogy kérné?

Diti, éjszakázás Kép Remélem, csak ideiglenes!!!

Judit: TV és monitor is sláger, de igyexünk elterelni

Zsizsa, hajráááá receptek!!! Kép

No és mi meg ma voltunk karácsonyi bevásárlás No2.
Voltunk az Anitánál szopi melltartóért: olyan segítőkészek és szaxerűek, h le a kalappal: kitotózták, h melyik méret kell nekem, itt bő, itt szűk, itt tart ott nem, nem 90B, hanem 80C... pedig aszittem, tudok melltartót venni... mégsem, vagyis mostmár tudok, legalábbis ilyet igen!!!
Aztán Westend... sok bolt 1 helyen és nincs hideg, most ez kellett nekem. és sikerült is!
meg Auchan.. Hami 1 tündér, ha még nem mondtam volna Kép evett, nézelődött, aludt. Kép
És nem is fáradtam el annyira, mint a múltkor, de azért már kacsintgatok az ágy felé!!!

pusssz
Ann
annann

Gabi: a fürdőkenőcsöt mi is a mikróba oldjuk fel, és teljesen tejszerűvé feloldódik. Bár szerintem azóta már ki is próbáltátokKép. Leéstem róla. Amúgy mi is küzdöttünk vele az elejében. Mi sem szeretnénk egyenlőre mást használni.Jó naphozKép. Azért bízunk benne, hogy egyre több ilyen napotok lesz.

Judit74: amit Virágról írtál, mintha Robót látnám. ő is tv-ik, bár nem igazán engedem neki, de ha meglátja, szinte kitekeredik sőt lassan hídhoz hasonló feszítéseket végez, hogy ő nézni akarjaKép, biztosan a fényhatások teszik.Örülök, hogy Győrben jól érzitek magatokat és annak is, hogy Virágra jó hatással vanKép.

Docka: BrendonKép

Diti: aludjatok jól és mond meg annak a kis tündérkének, hogy a maminak is aludni kell néha.Bár gondolom nagyon nehéz lehet így a két gyerkőccel. Sajnállak, hogy nem tudod kipihenni magad, néha én még egy gyermek mellett is érzem így, nemmégha kettő lenne...

Laura2: nem is tudom mit írjak a 4 órás evészetre. Lehet én csinálom rosszul, de Robó még kb három óránként eszik és van mikor olyan napja van, hogy két óránként. Én úgy vagyok vele, hogy ha éhes adok neki tejcsit. Hallottam már olyan anyukákról (munkatársam annó), hogy a gyermeket lepróbálták szoktatni az éjszakai evésről, mert azt hallották hogy másnak a gyermeke nem kell fel este. Persze nem jártak sikerrel, ezzel is úgy vagyok, ha éhes este, akkor egyen. Bár megjegyzem nem az éjszakai evést kérdezted tudom, de valahogy ez is eszembe jutott róla. Azért mint látom nálatok az éjszakai evés kilőve, de azért ha úgy látod egy próbát megér, hogy kicsit "éhezteted" hátha jobban eszik.
Nikikét természetesn mi is nagyon szeretjük, és csupa jót kívánunk nektek. Bíztosan meggyógyul.Bízzunk benne. Sok erőt és energiát küldök nektek ezúttal.
Zsófi: nagyon édi Benci, ahogyan eszikKép. Olyan nagy már.

Dandy. örülök, hogy benéztél. Anyukádnak jobbulást, neked pedig kitartást. Sajnálom, hogy nincs más segítséged, mert tudom, hogy egy szemműtét után egy mamának sokkal nehezebb és még ő is segítségre szorul. Vigyázzatok magatokra.Kitartás.

Batkamanó: ha nem vagyok indiszkrét az apuka milyen nemzetidégű? Tüneményes babátok van, annyira aranyos. A tengerparti kép elragadóKép. Olyan jó látni, hogy nálatok jó idő vanKép

Gabi75: fotóka nagyon aranyosak. nagyon nagy babátok vanKép.Nálunk is vannak/vltak különösen nyűgi napok, sok kitartást és azért próbálj pihenni kicsit te is.

AnnASnna: boldog négyhetességet nektekKép. Védőnő mi szépet és jót mond majd, azt írd meg.

DBarbi: örülök, hogy nem volt lázas Fanny. Köszi a hintás tippeket.

Cory: három kanál ötlet szupiKép. Írj ám majd nekünk ilyen apró fortélyokat ám, mert annyi jó ötleted van.

Edit_: Boti elég mozkékonyKép. Oltáson tól vagytok. Lázmentességet kívánunk.

Vera, Zit : merre vagytok? Már hiányoztok ám!Persze a többiek isKép.

Mi ma hulla fáradtak vagyunk. Ma pedig egy pici vérzésem is van, nem tudom ez már menszesz lenne e. Az is lehet, hogy Robó eddigi cicihúzgálásai azért voltak, mert ilyenkor kevesebb a tejcsi. Most sűrűn cicire tettem, így úgy néz ki elegendő neki a tejcsi, már nem húzgáljaKép.

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Na, Zsoma megkapta az oltást. Belázasodott, de legalább aludt egy nagyot a kúptól. Remélem, az éjszakánk is nyugis lesz.
Nálatok is vagy 40 fok van a rendelőben? Zsoma egyszál pelusban is tök jól érezte magát, rólam viszont ömlött a víz.
Na, már Zsoma is tud rosszalkodni Kép Fürdés végén berántotta maga mellé a kéztörlő törülközőt Kép

Gabi: mi nem oldjuk a fürdetőkrémet a vízben, hanem rákenjük Zsomára, és amit nem szív be a bőre, azt lemossuk.

Ez az áttérés hogy megy nálatok? Mármint a 3 óráról 4-re. Nekem fogggalmam nincs arról, hogy milyen gyakran eszik Zsoma. Ha éhes, sír.

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Úgy látszik a fürdőkenőcs felkenése a kétgyerekes anyák kiváltsága KépKép
Én is úgy csinálom hogy rákenem a Tüncire, és ami akar lejön, a többi pedig segít megakadályozni hogy kiszáradjon a bőre.
Egyébként az állam leesett mikor olvastam hogy fel akarjátok oldani, nekem valahogy sosem fordult meg a fejemben hogy ne a bőrükre kenjem KépKép A lényeg persze hogy se így, se úgy nem maradnak koszosak Kép

Sziasztok, Diti
diti

sziasztok!

úgy tűnik a fürdőkenőcs előírásszerű használata tényleg a 2 gyerekesek kiváltsága.Kép

Anita: köszike! Anyukám szerencsére egész jól van, még segíteni is tud. A csemeték viszont megszenvedték az oltást lábfájás és láz kíséretében. Dorka még ma sem nagyon állt lábra és láza is volt még. Még jó hogy a férjem ilyen segítőkész és az egyik csemetét ellátta az éjjeli láznál, mert én addigra már egyébként is hulla voltam.

Mindenkinek részvétem, akinek nem alszik a babája éjjel! Kép

Anita, Judit: Martin is imád TV-zniKép Dorka meg ennyi idősen elhúzta a kiságy oldalára terített pelenkát 3 hónaposan, hogy lássa a TV-t. Mikor először csinálta, azt hittük, hogy véletlen, de egymás után 3x megismételte. Kép)

Dandy
Dandy

Hali Mamik!

Elmult a lazunk, de a jobb combin a szuri helye meg mindig meg van dagadva. Nem tudjatok az mennyi ido alatt mulik el? Igaz, mar nem faj neki.

Diti,
en mar 3 honapja nem alszok 4 oranal tobbet Kép Emma ugyanis ejjel 3-4 orankent kel enni, nappal meg nem alszik az agyaban, csak kinnt vagy seta kozben, igy szinten nem tudok aludni... De kitartas, hozza lehet am szokni (na jo, idonkent kapok ajandekba 6 orat is, olyankor teljesen kipihentnek erzem magamKép)

Laura,
tenyleg, a tapit is lehetne igeny szerint adni... Senki sem tud ora-szerint enni, akar anyatejrol, akar masrol van szo. Meg az is eszembe jutott, hogy ha kaja elott (meg barmikor maskorKép) mellre raknad (csak "cumizni" a testkontakt miatt), akkor lehet hogy egy ido utan ez osszekotodne az evessel es a pozitiv elmeny miatt megszeretne az evest... persze lehet hogy hulyeseg, nincs itt valaki "szakember"?

Zsofi,
ha jol tudom nem igazan jo meg a gerincuknek ha parnan alszanak, no meg azert meg nem olyan nagy Bence sem... en 1-2 eves koraig biztos nem hagyom parnan aludni.

Anita,
Emma genjeinek egy resze Afrikabol szarmazik, a papink nem Kép

TV-rol nem tudok nyilatkozni, mert nekunk nincs Kép a monitort csak akkor bamulja, ha filmezunk vagy valami mozgokep megy rajta... de olyenkor teljesen kitekeredik, hogy lassa. Mi gondolkozunk hogy veszunk valami aranyos mesekfilmeket Kép

Mi eddig sem nagyon karacsonyoztunk, enegem irrital az az "orulet", ami ilyenkor van vasarlas teren. Most meg eleg mokas, jon a karacsony (ami = tel, ho) es kozben egyre melegebb van, kezdodik a strand-szezon stb. Idei ajandekunk: csinaltam tenyer-talp lenyomatokat, festek rajuk valamit, es mindenki ilyet kap... remelem nem torik ossze a postai utazas soran Kép

Tenyleg, Zit, Barbi, Vera, Szisz... es a tobbiek akik 1000 eve nem irtak - remelem minden rendben

Sziasztok, sirasmentes ejszakat!
batkamano
batkamano

Sziasztok lányok!

Mostanra lettem kész a gépem újratelepitésével,és ebben a pillanatban szólt haza a férjem,hogy már jön is haza, vagyis mennem kell öltöztetni Ádámot, hogy tudjunk egyböl indulni. Szóval rövid leszek...
Hétfön voltunk 4 hós dokilátogatáson, 6350 gr és 66 cm Ádám, ez utóbbi adaton kicsit meglepödtem,m ert 1 hónap alatt 5 cm-t sikerült nöni...
Ajánlotta a doki,ha van kedvem hozzátáplálni, kezdjem rizsböl készült babatápszerrel. Egyelöre várok vele, amig nem látom,hogy nem elég a tejcsi, nem kavarok be.
Ma meg megyünk az oltásra, szurkoljatok, ne legyen semmi gond utána.
Most egyébként javultak az éjszakák, majdnem 3-ig alszunk, akkor van némi nyafi de szopival helyrehozhatóKép
Rohanok, megyünk szuriért!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Laura, én is gondolkodtam már a 4 óránkénti evésen, de azután belegondoltam, hogy én is ritkán birok ki 4 órát egyhuzamban étel-ital nélkül, miért kéne a babának? És amikor nagyobb lesz is 3 óránént van a reggeli-tizorai-ebéd stb. Meg tényleg kicsike a súlya Nikinek...de hogy van ez az etetés? Nem is kér enni?
Az nálunk is ugy volt, hogy amikor Boti nagyon meg akarta süriteni az evészetet, akkor egyszerre sokkal kevesebbet szopizott, és hosszabban (paradox helyzet), viszont gyorsabban hizott. Ugyhogy gondolom összességében mégiscsak több hamihoz jutott, vagy legalábbis többet használt fel.
Egyébként nekünk kissé fura etetési rendünk van. Szó sincs fix 3 vagy 4 óráról, hanem este 8, 1, 4, 7, 10, 14, 18, és ugye 20. Néha még a 4 és 7 közé is becsúszik még egy, bár ez inkább akkor, amikor 4-kor szinte fel sem ébred és 5 perc alatt végez. Egyébként ö jelez ezekben az idöpontokban, nekem meg megfelel.

Tegnap a védönénéinél 5470 g és 59.5 cm volt Boti. Az oltásra úgy visitott, mint még soha. De láza nem lett, csak a combja dagadt be csúnyán.

Barbi, gratula a nagy növekedéshez, nem semmi!
Többieknek is üdv!
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Ja, a fürdökenöcsre remek módszert dolgoztunk ki, szupi habfürdö lesz belöle: vékony rétegben szét kell kenni a ká alján vagy falán, és a zuhannyal lemosni. Teljesen feloldódik, és felhabzik.
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

csak gyorsban:

Fürdetőkrém:
Mi is mikróban kicsit feloldjuk, aztán a zuhannyal jó habosra felveretjük.

Éjszakáink ugyanúgy 21-6 alvás, és most már nappal is alszik Beni 2-3 órát, így nem olyan nyafi. Rengeteget dolgozik, forog és most kezd kúszni, még csak kezdő szinten csinálja, de halad. Kép El is fárad rendesen, mindig hulla fáradt estére, simán elalszik. Kép

Karácsonyra még nem kap semmit külön, mert úgysem érti még, hogy mi az, amúgyis ami kell, megvesszük neki, meg folyton kap új játékot, most pl keljfeljancsit kapott nagyiéktól, imádja. Kép Ma előhívatjuk az új képeket, majd teszek fel belőle. Kép

Mi most légzésfigyelőt veszünk, mert papim nem akarja külön altatni addig, amíg biztosra nem mehetünk, nagyon félti kicsi fiát.

Amúgy mi szerelgettünk, végre kész a gyerekszoba, pofás lett, már csak egy csillár kell. Tiszta fenyőbútor az egész, nagyon szép lett. Övé a legszebb szoba. Kép

Mindenkinek drukk akinél oltás volt vagy lesz! Majd jövök rendesen is, ha lesz időm.

Pussz mindenkinek!
zit
zit

Zit: kíváncsi vagyok a gyerekszobára, bizti szép nagyonKép.Beni szupi gyerkőc, mind alvás, mind mozgás terén.

Edit: mi nem haboztatuk fel, de kipróbálomKép. kis combjára pedig próbálj egy kis vízes (nem hideg) ruhát tenni, nálunk teljesen leleppadt és elmúlt a piros folt is.

Barbi: nálatok mennyi volt az idő , mikor a leveled írtad? (itt 00 óraKép)szurin túl vagytok már? Megy a drukkKép.

Batkamano: érdekes lehet a kinti élet. Sokat gondolkodom rajta. Nagybátyám kint él Ausztráliában, sokat mesél rólaKép.Nem vágyódsz sűrűn haza?Hogyan csináltad a lenyomatot, érdekelne nagyon, írd meg légyszi.

Dandy: Dorka tv nézése szupiKép. Olyan kis okosak amúgy.Lábfájásra próbáljátok ki ti is a borogatást, de ne túl hideg vízzel. Sőt inkább langyossal. Bár én az oltás után mikor pirosodni kezdett rögtön rátettem és szépen le is húzódott. Láz meg remélem elmúlik már mára. Szerencse, hogy apa azért segít.

Diti, Cory: még nem is hallottam arról, hogy a baba bőrére keni a kencét, de biztosan jó ötlet. Én fürdi előtt picit olajozom, a vízben feloldott kence pedig edig jól bevált.De majd egyszer kipróbálom a bőrre rákenve isKép.Mondodm, hogy sokat lehet tőletek tanulni.

Cory: hozzánk szerencsére kijár a doki, így nem kell Robót hurcolászni.Elég sokféle gyerkőc megfordul nálunk , így jobbnak láttuk, ha a doki inkább kijár, főleg, hogy jön a tél is. Nagyon rendes dokibácsink van.

Szisz, Vera, Meme, Dea, Docka, Judit, Gabi, Susie, Nyuzimanó, Dorki, Kati....merre vagytok??

Nálunk ma Robó kissé nyűgi volt hajnalban, aztán nem sokat aludtam tőle. Próbáltam reggel kicsit szundítani, persze Robó mellettem, de nem hagyott. Simizett a maga módján , meg gagyarászott. Mikor a szemem kinyitottam meg vigyorgott ezerrel. Ami rá nem igazán jellemző. Azt hittem megzabálom. Így felkeltem és ma egyedül leszünk este is ittghon, így kicsit rendet pakoltam, aztán megyek és Robózok , mert hiányol a kis drágám.

Szép napot mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!
Huh régen írtam, visszaolvasni megpróbáltam...!

Dóra
Andris szokott mesélni a kis Zsigáról. Hallom, hogy a 3 hónapos oltást minden gond nélkül átvészeltétek. Mi ma kapjuk...izgulok.

Fürdető krém: mi rákenjük Borkára, jól eldolgozzuk, majd lemossuk. Még samponnak is azt használjuk. Előtte pedig a napraforgó olajjal kenjük át.

Túlestünk az Ultrahangon, mindent rendben találtak. Ráadásul - a gyakorlatnak köszönhetően -Borka folyamatosan húzogatja fel magát. Még a GYM-be is belekapaszkodik, de az szerencsére elbillenKép
Amúgy tegnap hallottam a fejlődés neurológustól, hogy a kisbabának sokkal jobb, ha nem fölé helyezzük el a játékait, hanem mellé. Így többet mocorog, forgolódik stb. Előtte 2 nappal vettük meg a babyGym-etKép
A 3 hónapos oltásunk az UH miatt majdnem 2 hetet csúszikKép Ma kapjuk, nagyon izgulok.

Nálunk a szopi napközben 3 óránként van, de én ezt teljesen normálisnak tartom. A felnőtteknek is az az egészséges, ha naponta 5x esznek. Mondjuk Borka nem ébred fel éjszaka egyszer sem. 9-7-ig alszik (már egy hónapja kb.). Kíváncsi vagyok a 3 hónapos oltás ezt hogy befolyásolja...
Napközben, pedig többször alszik, rövideket. De már egyre többet játszik egyedül. Öröm nézni ilyenkorKép Az altatás azonban egyre nehezebb, mert akármennyire is álmos, csak ölben ringatva képes elaludni. A súlya azonban egyre nehezíti ezt a feladatot.
Zit
Milyen légzésfigyelőt vesztek? Nekünk BabyControlunk van. Eleinte sok gondunk volt vele, cserélni kellett. Most azonban már jó.

Laura
Hinni kell ezekben a tornákban, nagyon jól kitalálták őket. Nálunk Borka annyira elhagyta a nyakát, hogy a dokinéni -későbbi bevallása szerint- nagyon megijedt és azonnal küldött kivizsgálásra. Most a tornával teljesen helyreállt és olyan kis délcegen emelgeti a nyakát, hogy talán ennyire még nem is kellene nekiKép Ügyes kis szervezetük van ezeknek a picuriknak és nagyon korrigálható rajtuk minden.

Be kell fejeznem...bocsi akinek nem írtam, gondolatban mindenkinek válaszoltam ám!

Szép, mosolygós napokat mindenkinek!
Szisz
szisz

Sziaasztok lányok!

Megkaptuk az öthós oltásokat, egyáltalán nem sírt, nem is volt nyügi, se lázas, viszont nem tudtunk utána időben hazaérni, így nem tudtam beborogatni, így megint szép csomói vannakKépKépKépKép

Laura!!!

Benci most múlt öt hónapos, de még mindig két-három óránként eszik nappal, éjszaka alszik. Én úgy tudom, hogy annak, aki éjszaka alszik, kell nappal a háromóránkénti evés.

Gabi, mi is mindig rákentük mindkét gyerekre, bár Benci ne msokáig használta, mert nem bírtam a szagát, és neki bírja a bőre a johnsson-t (jól írtam???) is.

Légzésfigyelő: Nekünk BabySense II van, születése óta, de még egyszer sem riasztott tévesen. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Viszont az ára...de mi részletre fizetjük ki, így egy kisit több, de csak könnyebKép innen rendeltem az internetről.

Puszika:

Zsófi

Jaj, elfelejtettem majdnem: Benci 6480 g, 66 cm. 28 dekát hízott, meg két centit nőtt egy hónap alattKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Anita:
Köszi a dícséretet Kép Tényleg nagyon ügyes Beni, mi is csak nézzük miket csinál. Úgy vettem észre, hogy kúszik, hogy kimentem a konyhába és mire visszanéztem, a kb 30cm-re levő játékainál volt. Kép Aranyos lehetett Robó hajnalban. Kép Kép Kép

Szisz:
Itt az interneten láttam egyet, Angelcare, ez nem olyan amit közvetlenül a gyerek alá kell tenni, hanem a matrac alá és az egész matracon érzékeli a mozgást és légvételt. Még telefonon akarok pontosan rákérdezni hogy ez hogy megy, mert ez jó lenne, mert Beni már mocorog éjjel és nem maradna közvetlenül a lepedő alá rakható figyelőn.

Zsófi:
Szerintem nem "kell" 3 óránként ennie a babának, ha alszik éjjel, hanem ahogy ő igényli. Beni is alszik éjjel, mégsem eszik sűrűbben, sőt. Mégis hízik és jól érzi magát. Kép Azon meg ne szomorkodj, hogy kevesebbet hízott, ő sem tud folyamatosan enni és nőni. Kép Néha pihizni is kell. Kép

zit
zit

Szisztok,
csak egy rövid beqkkk, mert (ismét) várom a védőnénit.

cory, Diti, Dandy - nemiiiiiiiiiis csak a 2gyerekeseké, ugyanis én is rákenem :oPPPP Kép

Cory, rosszalkodás Kép

Barbi, megy az oltás-drukk! Örülök, h javultok nyafi terén!

Zit, nálunk is övé a legszeb szoba (a 2ből Kép ) és fenyő az egész!

szisz, örülök, h UHn minden ok Kép

Most megyek, majd még jövök
pussz
annann

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a fürdetőkenőcsös ötleteket Kép Tegnap este kicsit elkéstünk a fürdetéssel, ezért még a megszokott módon kevertem el a kencét. Meg hát nekünk erre egy műanyag kis pohárkánk van, amit nem lehet mikrózni, szerzek valami stapabiróbb edénykét Kép

Nekünk a védőnő mondta, hogy feloldani kell, nekem eszembe sem jutott, hogy a babára kenjem. Bár egyáltalán nem rossz ötlet! Kép

Docka, mi a babakocsit vettük a Brendonban, az eladókkal egyébként nagyon elégedett voltam. Kétszer is végigmutogatták nekünk a kocsi használatát, mindkétszer férfi volt az eladó, ami először picit fura volt Kép

Judit, Virág evéséhez gratula! TV-zés nálunk is megy, de ritkán.

Ann, hol van Anita bolt? A Westendben is hordozókendőben volt Hami? Én is mennék, de a babakocsink jó nehéz, még a kocsiba sem fér be, tömegközlekedve meg pláne nem merek elindulni vele.

Cory: a rendelőben én is mindig csurom viz leszek. Vetkőztetés, öltöztetés, macera... Oltás átvészeléséhez gratula! Mi is megyünk 1 hét múlva.

Dandy, remélem a gyerkőcök jobban vannak mára! Jó, hogy a férjed tud segiteni! Kép

Batkamanó, nagyon édes Emma! Tenyér-talp lenyomat Kép A karácsonyi vásárlást én sem szeretem. Valahogy az egész már csak az üzletről szól, mindenhol tömegnyomor van, és pont a lényeg vész el. Egyébként mióta éltek kint? Párod milyen nemzetiségű? Bocsi a kiváncsiskodásért, és ha már ezt leirtad valahol.

Barbi, oltáshoz drukk megy! Növekedés Kép

Edit, a zuhanyos módszer szintén nagyon jó, köszi! Boti szépen gyarapodik Kép

Zit, nagyon szép lehet a gyerekszoba! Beni ügyes nagyon!

Anita, Robóka mosolya Kép

Szisz, jó hogy minden rendben van Borkával! Kép

Zsófi, lehet hogy a nátha miatt nem fejlődött úgy Benci ebben a hónapban?

Elnézést a rövidke irásokért, de hamarosan újabb szopi jön, addig szeretném befejezni. Én is nagyon gondolkodok egy légzésfigyelőn. Viszont azt nem tudom, hogy mit kell csinálni, ha jelez?

Mi holnap megyünk tanácsadásra, és már nagyon kiváncsi vagyok, mekkora Zsoltika súlya. Az itthoni mérlegünk össze-vissza mér, eszerint alig gyarapodott Picuri.

Mindenkinek kellemes, napsütéses napot:
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, most jöttünk oltásról, és képzeljétek, nálunk a dokinéni nem ad be egyszerre három oltást, mert szerinte az túlzás (halkan jegyzem meg, hogy én valahol egyetértek vele), ezért most csak egyet kapott, azt már nem tudom, hogy mit, mert nem nagyon tudtam figyelni Gabuci sírásától. Viszont nekem azt mondták, hogy ne tegyek rá rögtön borogatást, csak este, mert elfertőződhet (de éjjelre mindenképpen be kell borogatni). Sőt, este mindenképpen adjak neki kúpot. Ez egyébként az az oltás, amitől fájni fog a combja, nem tudjátok, hogy az melyik? Legközelebb egy hónap múlva kapunk, aztán meg két hétre rá, hát jó kis januárnak nézünk elébe.Kép Eleve úgy utálok télen oltásra járni a sok fájó combira adandó ruha miatt, meg ilyenkor nehezebb borogatni is, mint nyáron. Na mindegy, az oltás fontosságát belátom, csak olyan jó lenne, ha máshogy is el lehetne intézni.

Gabi,
épp be akartam fejezni, amikor megpillantottam a kérdésedet, ha jól tudom, akkor a Madarász utcai kórházban tartanak előadást arról, hogy mi a teendő légzésleállás esetén, erről azt hiszem Szisz tud többet.

Szép napot, majd még jövök, ha tudok!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Borka megkapta az oltasát. Nagyon stramm volt! Pici sírás, kb 5 perc múlva már mosolyKép
Hogy aztán szegenykének a szervezete hogy reagál az majd most derül ki. Nem is akarok nekiállni semminek, csak figyelgetem alvás közben, így írni is tudokKép

Gabi
Madarász utcai gyermekkórházban van tanfolyam. Hívd fel őket, hogy mikor. Nem kell bejelentkezni, egy előadóban tartják és szerintem hasznos. Kb. 1 órás. Ott lehet légzésfigyelőt is venni (babysense). Mi nem ezt vettük meg, hanem a babycontrol-t.
Ha érdekel, de a tanfolyamra nem tudsz elmenni, szívesen leírom a legfontosabb teendőket.

Zsizsa
Mi kihívtuk az orvost. Igaz így adunk neki pénzt, de nekem ez megéri. Itt nyugis körülmények közt adja be, van ideje elmondani mindent és még a kúpot is segített beadni (ez volt Borka első kúpja). Esetleg kérdezd meg, hogy nálatok is van-e rá lehetőség. Ez nekik is egy fizetéskiegészítő és neked meg lehet hogy megnyugtatóbb.
Én most oltásnál odaraktam a picur kedvenc kiskutyáját, azt nézte közben. Szerintem ezért nem volt nagy ordítás.
No további szép napot!
Szisz
szisz

Gabi, Anita bolt: Kékgolyó u. 22. - a Délinél.
Hami a westendben végig a h.kendőben vol és aludt Kép jó volt, mert így a saját tempómban haladhattam : siettem, nem nézelődtem. Bevásárlókp-okban bele tudod tenni a hordozóban a kocsiba, (mondjuk én ott is hk-ben vittem, mert nem tudtam, hogy reagálna) de ilyen helyeken, mint a Westend szinte csak ez marad

A Madarásznak 1ébként van 1 kiadványa (kis füzet) is arról, h mit kell tenni ha riaszt. De sztem is megéri a tanfolyam.

pusssz
annann

Szisz,
leírnád nekem is, hogy mit kell tenni légzésleálláskor? Én biztos nem megyek még tanfolyamra, Gabika mellett nem lehet, majd csak később, terhesen akartam, de veszélyeztetett voltam, végig feküdni kellett, így sajnos kimaradt. Mondjuk nekünk nincsen légzésfigyelőnk, de szerintem mindenképpen jó tudni. Nálunk a doki betegséghez kijön, ha hívjuk, sőt nem fogad el semmit! (tudom, mert anyósomék próbáltak adni neki, ráadásul a mi megkérdezésünk nélkül, amiért roppant mérges voltam, és mondta, hogy nem), de oltást csak a rendelőben ad be. Egyébként Gabi belázasodott, szóval én is adtam be kúpot, most már jobban van, bár még mindig meleg, és nem hajlandó szopizni sem.Kép Remélem azért hajlandó lesz enni lefekvés előtt.

Most futok megint, ez már csak egy ilyen nap.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,

Zit,
nekunk Angelcare van, az a tipus ami nemcsak mozgasfigyelo, hanem "lehallgato-keszulek" is. Nem tudom a pontos nevet... olyan, amivel lehett hallgatni masik szobabol (vagy akar kinntrol), hogy mit csinal Kismano. Ezt szerintem tovabb lehet hasznalni. Mi a "gyari" beallitassal hasznaljuk es eddig meg egyszer sem volt teves riasztas, kiveve amikor Emmat kivettem es elfelejtettem kikapcsolni Kép

Anita,
so-gyurmaval csinaltam a lenyomatokat, most szaradnak. Aztan le akarom fujni ragaszto spray-vel, es festek rajuk. Lehet gipszbol is, de en azt nem mertem, nem tudom hogy nem-e artalmas es Emma bore nagyon erzekeny. Ha kesz lesz, majd megprobalok feltenni egy kepet Kép

Gabi,
kb. masfel eve vagyunk itt, vagyis mindig mashol mert sokat koltoztunk (most is fogunk). Amugy mar irtam, hogy Emma genjeinek egy resze Afrikabol szarmazik, a parom nem... de semmi baj Kép

Zit, Szisz,
alvashoz nagy-nagy gratula! Egyszer en is fogok majd ilyeneket irni - az oteves tervben benne van am Kép

Mindenkinek aki oltast kapott vagy kap mostanaban, drukk, hogy "siman" atveszeljetek!

Kepzeljetek, megkaptuk Halasz Judit "Minden felnott volt egyszer gyerek" lemezet, es oriasi csalodas volt Kép Neken egyaltalan nem tetszik. Ti milyen gyerekzeneket hallgattok?

Megyek reggelizni, nektek meg sirasmentes estet-ejszakat!

batkamano
batkamano

Sziasztok lanyok!

latom mindenki oltasra jar,mi is megyunk hamarosan.

BAtkamano!
Emma nagyon szep csaj,de azt nem ertem mi az hogy a genjei egy resze Afrikabol van?En olyan kivancsi termeszet vagyok,ugye nem baj?
Az en fiam mongol folttal szuletett amire azt mondta az orvos hogy deli nepeknel fordul csak elo,hat erre hogy mi nem vagyunk deliek.O meg azt mondta mi lehet hogy nem de a csaladba biztos volt valaki.Egyszer szuletett a keze alatt egy hofeher hazaspartol egy baba es neki is volt ,azert mivel az oseik indianok voltak.Na erre Kép

Lanyok ti most akartok legzesfigyelot venni?Hat mar nem olyan kicsi a babaitok vagy tevedek?En ugy todom 4 honapos korig van igazabol veszely,vagy nem?En mar nem vennek mivel mindjart 4 honaposak vagyunk es rank az angyalok vigyaznak.KépEz nem azt jelenti hogy barkit lebeszelnek rola.Majd a kovetkezo babanal talan mi is veszunk.

Az en fiacskam 2 nappal ezelott olyat produkalt hogy felkialltottam oromomben.Akkorat kacagott hogy meg o is meglepodott,eddig is probalta de most tobbszor is hangosan joizuen kacagott.Rengeteget nevetgel es mosolyog egesz nap,na meg annyit dumal hogy be sem all a szaja,na azert neha sirunk is.Az elejen amikor irtatok hogy sokat mosolyognak a babaitok,en csak vartam hogy az enyem mikor fog,mar majdnem bele torodtem hogy az en fiam komoly baba(mivel en ritkan mosolyogtam picinek ,anyukam szerint).De eljott az ido es az most van.Kép
Meg arra is rajottem hogy a fiam nem egy jo evo pedig ki nezi ki belole,neha szinte csak 3 perceket eszik,neha mostanaban a cicin alszik el es feltornassza az idot akar 10-20 percre is,de ez is azert van mivel mostanaban csak ejjelre kapja meg a cumijat.igy kell neki valami amivel eltud aludni.

Bocsi most onzo voltam nem irtam senkinek,de majd a kov-ben.Mindenkinek puszi es jo babazast kivanunk.
GAbi es DAvid
GAbi75

Sziasztok!

Köszi a jó kívánságokat! Ma már egyik csemete sem volt lázas.Kép De mindkettőnek be van még dagadva a szúrás körül, borogatjuk is a lábaikat. Dorka még ma is fájlalta a lábát, de már ráállt, nem kellett cipelni.
Ma ortopédia volt a programunk mindkét gyerekkel a változatosság kedvéért. Martinnál a 3 hónapos csípőszűrés. Dorinánál meg éjszakai lábfájás miatt. Mindkét gyerek teljesen egészséges.

Én is kívánom mindenkinek aki oltást kapott vagy kap mostanában, hogy "siman" atveszeljetek!

Fürdetőkrémhez még annyit, hogy nekünk a védőnő még koszmó eltűntetéséhez és testápoló helyett is ajánlotta!

Dandy
Dandy

Sziasztok !

Hűű, de jó volt olvasgatni, már jó régen voltam Kép sajnos, elkapott ez a hányos-fostos vírus, és mikor, amikor a Prücsök szurit kapott Kép én jobban le voltam törve, mint Ő! Olyan bánatos arcot vágott a dokinak a szuri után, h mondtam is, h jól nézd, meg azt a csúnya szőrös bácsit magadnak .. persze, jót nevettünk, és erre majdnem behánytam Kép Szerencsére Anna nem kapott el tőlem semmit !!! még!! Most az apája kotlott a wc-n egész éjjel Kép
De úgy néz ki megmaradunk Kép Szuri -ügyben nálunk sem volt gond.

Viszont a doki által javasolt tabletták (nospa, dedalon) nem nagyon mertem beszedni, tartottam attól, h a pici vmit is megérez, de amikor már kész voltam hányásügyileg, nem bírtam tovább és vettem be, olyan lelkiismeretfurdim volt, h árthatok neki Kép

Lenne egy kérdésem, h Anna sokat morzsolgatja a fülét, eleinte csak elvétve, amikoris én azt gondoltam, h eltévedt kezecskéi találtak rá vmire, de tegnap este szinte ledarálta volna a fejéről. Belenyúlni nem nagyon mertünk, csak kicsit megmocorgattuk a fültisztítót a kagylóban. Azóta nem csinálja, szerintetek ez mitől van???

Bocsika mindenkitől,h nem írok többet, de totál kész vagyok, enni sem nagyon tudok, így tejcsi sincs vmi sok Kép

Vigyázzatok magatokra ... kerüljétek el a vírust !!!

Su
susie

susie

Sziasztok Lányok! Kép

Rengeteget írtatok, igyekeztem visszaolvasni Kép
Voltunk sétálni ebben a "remek" időben, Fannit jól beöltöztettem, még kesztyűt is kapott, énmeg jól megfagytam. Ma jól sült el az ebéd, paradicsomos krumpli evett (kecskeméti bébiétel), benyomta az egész üveggel, utána pedig "elszopogatott" egy fél babapiskótát. Nagyon bejött neki Kép Kép Kép

Fürdetőkrém: mi nem használunk semmi olyat, amit a dokibá' ír fel...nekünk a Gabi termékek nagyon bejöttek, gyönyörű a Fanni bőre. Gabi babafürdetővel fürdetjük...olyan, mint egy tusfürdő, és Gabi a popsikenőcs is Kép A sampon és a babaolaj az Johnson...Kép

Légzésfigyelő: mi sem vettünk, Fanni 4 hós kora óta alszik külön szobában! Fülem persze, mint a radar Kép Kép Kép De nyugodt éjszakáink vannak Kép

TV: Fanni is állandóan úgy tekeredik, hogy lássa, imádja! Kezdek beszerezni rajzfilmeket Kép Most láttam csak először a Szépség és a Szörnyeteget...tüneményes mese! Kép

Fanni amúgy még mindig nem hajlandó hasra fordulni, viszont oldalra nagyon megy neki. És egyre ügyesebben ül Kép

Most meg fogom próbálni, hogy tápszert csak este és reggel kapjon Kép Délben rendes ebéd, napközben pedig gyümi. Szerencsére a gyümit nagyon szereti Kép Olyan édesen nyitja a száját Kép

Susie: megnéztem a bébit, gyönyörűűűűű Kép Kép

Énis nyomok egy mai babapiskótás képet Kép

DBarbi
DBarbi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?