Sziasztok!
Köszi a válaszokat az oltással kapcsolatban, remélem nem lesz túl vészes.
DBarbi,
Fanni szép nagy baba, én 1 évesen voltam 7,2kg.
Ajjajjaj-t Gabi is szokott, bár ő inkább ejjejjej-nek ejti, olyankor mondja, amikor már nagyon elege van abból, hogy egyedül fekszik valahol, és azt akarja, hogy felvegyem. Olyan édesek ilyenkor, az ember azonnal felveszi és agyonpuszilgatja őket.
Fanni ügyesen eszik egyedül, és még össze sem maszatolja magát!
Barbi,
úgy látszik volt valami a levegőben, mert Gabi meg egy olyan hisztirohamot vágott le hétfőn éjfél előtt, hogy csak úgy lestem, hogy mi van. Ilyet eddig csak egyszer csinált, úgy két hetes kora körül, és remélem nem nagyon fog rászokni. Köszi a majdani tájékoztatást Kanadáról, gondolkozzál csak nyugodtan.
Docka,
én nem járókát akarok venni, hanem van ilyen kerítésszerű cucc, amit járókaszerűvé is össze lehet hajtani, de szobarészt is le lehet vele keríteni. Szerintem ez praktikusabb. Én azt gondoltam, hogy akkor veszek, amikor mászni kezd a gyerkőc, egyelőre egy helyben szokott feküdni, esetleg oldalra fordul, de még hasra sem.
Dorki,
megvizsgálja egy neurológus a reflexeit, meg egy gyógytornász a mozgását, és megmondják, hogy minden rendben van-e a korához képest, és mutatnak tornagyakorlatokat, amiket csinálni kell. Legutóbb például megállapították, hogy a háta jobb oldala feszesebb, és a nyakát is hátrafeszíti egy kicsit, erre mutattak gyakorlatokat. Meg elküldték koponyaultrahangra is, mert szerintem néha furcsán rángatja a fejét. Szerencsére semmit sem találtak, igazából csak biztonsági uh volt, mert a neurológus dokinő szerint inkább csak megriadásnak tűnt a fejrángás az elmondásom szerint. Legközelebb karácsony előtt megyünk, és szerintem mostantól ritkábban is kell majd, mert szerencsére nem nagyon van baja. Azt nem tudom, hogy mikor kell utoljára, ha jól emlékszem, egy másfél éves kislány anyukája mondta, hogy nekik már nem kell többet menni.
Anita,
eddig nem is gondolkodtam azon, hogy mit vegyek Gabinak karácsonyra, de a szobahinta jó ötlet, köszi!
Gabi,
képzeld, Gabi
szintén nem akart vasárnap enni, egész délutánig, én meg ott álltam feszülő cicivel értetlenül. Sőt, éjjel sem evett, és tegnap is elég ritkán. Mostanában sajnos gyakrabban van nálunk is ilyen, hogy csak rángatja a cicit, sőt néha elutasítja, pedig az első két hónapban olyan gyönyörűen szopott. Sőt, nem tudtam tőle mit csinálni, és ez volt a bajom, most meg visszasírom azokat a napokat, amikor végig a cicin lógott.
De fel a fejjel, biztos javul még a helyzet!
Dávid olyan komoly úriember a képeken (a nyálbubikkal is
), nagyon cukorfalat!
Batkamanó,
Emma tündéri!
Láz és folyékony orvosság
Edit,
örülök, hogy ilyen szépen fejlődik Boti!
Nálunk kellett egy fél kúp a két hós oltás után is, mert Gabi egyik combja bedagadt, és üvöltött a fájdalomtól.
Remélem nálatok nem lesz ilyen gond, állítólag ez tényleg egy könnyebb oltás.
Sütés-főzésről (nem dicsekvésképpen
) : vasárnap koronázási csirkét csináltam, amit Erzsébet királynő koronázására csináltak. Láttam a tévében a receptet, és nagyon megtetszett, meg aztán nem is volt nehéz. Én imádok sütni, ezért szoktam, ha van időm, meg mostanában nagyon édességmániás vagyok, a sütiket azért csinálom. Tegnap kipróbáltuk dióval a mikrós receptemet, hát úgy is nagyon fincsi, a férjem szerint egyenesen csúcs!
Most néztem, Gabó teljesen elmászott és elfordult az ágyban, pedig hasra még egyáltalán nem forog, de megoldja ő anélkül is a helyváltoztatást, fogalmam sincs, hogyan.
Most megyek öltözni, míg Gabó nem kezd kiabálni.
Szép napot!
Zsizsa