Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a gyógyival kapcsolatos válaszokat!
Henus!
az a helyzet,hogy tuti nekem a gyógyitol van mert előtte rendszeres volt a mensim állandóan 28 napra jött meg és 4-5 napig eltartott.most viszont megjött 2 héttel ezelőtt vasárnap és rá 1 hétre múlt csak el és most megint megvan,de mint ........úgy ömlik!abba hagytam nem szedem,mert nekem ez nem hiányzik,inkább mással védekezünk és íratok fel másik gyógyit a dokival!a szopi meg már csak elalvásnál van8mondjuk van,hogy többször rákap Zsani,de mondom eddig normális volt a mensim amíg nem szedtem a gyógyit.
Piroska!
Igen Zsani is dobálta le a játékokat,de ez is hozzátartozik a fejlődésükhöz!a kajcsi nálunk úgy ment,hogy elé tettem a kistányért+kanalat+kis játék és én is etettem ő is etette magát!Mára már nagyon szépen eszik!Itt egy videó,ez már régi,ma már teljesen egyedűl eszik mindent,bár van,hogy a leves végén szól,hogy -anya segíts - és akkor segítek neki az utolsó kanalakat megenni. :wink: Ezen a videón látszik,hogy én hogy oldottam meg az evészetet!
Ez nem régi felvétel
http://www.youtube.com/watch?v=I-N3EKPKBaI
Ez novemberi
http://www.youtube.com/watch?v=4ivcZSv-6KA
ez pedig szeptemberi
http://www.youtube.com/watch?v=4u58Y5WiwlY
Szantre!
Anettnak Pónis puncs tortája lesz Zsaninak Thomasos csoki.Ajándékok
Anett már megkapta a biciklit,de ő még kap Zsani keresztanyjától 1 Plüss rókafigura 25 cm - Ravasz mint a Vuk
Ponyville: Scootaloo - robogós mini póni
Tőlünk még kap egy Mushabelly: Röfit
Zsani kap tőlünk egy Kiszínezhető - kimosható macit,Sötétben világító párna - Thomas ,és egy pihe-puha plüss rózsaszín/fehér pegazus lovat(közepes méretű)
aztán Zsani a keresztszüleitől még kap egy K's Kids: Tengeri hajóút fürdőjátékot(eredetileg nem ezt rendeltük,hanem egy polipcsalád nevezetű szintén fürdőjátékot-sajnos kifogytak és nem tudták újra beszerezni csak később)aztán majd kiderűl,hogy még kitől mit kapnak! :wink: :D
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Piroska: a toxoplazma tudomásom szerint kizárólag a magzatra veszélyes, esetleg még csecsemőkre. A terhesség korai stádiumában vetélést okoz, a későbbiekben fejlődési rendellenességet. Ha időben észreveszik, gyógyszeresen nagyon jól kezelhető. Kizártnak tartom, hogy kisgyereknél vakságot okozzon... (persze lehet, hogy tévedek, de amit én tudok a betegségről, az alapján nem hiszem).
Gyerekek, felnőttek gyakorlatilag tünetmentesen vagy minimális tünettel esnek át a fertőzésen (pl. egy kis hasmenés).
Didri a szoptatás alatt védett valamelyest - ahogy más, fertőző betegségekkel szemben is, de ezt ne vedd száz százalékra!
Egyébként a toxoplazma nálunk borzasztóan túl van lihegve! Nem olyan veszélyes, és főleg nem olyan gyakori, mint ahogy azt sokan hiszik. A terhesség alatt kell vigyázni (macskaalom, kerti föld, nyers hús - ezek a veszélyforrások). Gumikesztyűvel lehet ezekhez is nyúlni.

Evés: én amikor már nagyon nem ment az etetés, akkor minden nevelési elvemet félretéve bekapcsoltam a tévét, kerestem valami reklámot - az mindig van valahol - és csak lapátoltam befelé a kaját Lolo szájába. :) Féltem, hogy megszokja, de nem így lett: most már reklám nélkül is eszik szépen! :)
Vendég

Az úszásról még annyit, hogy mi mérlegeltük az előny-kockázat arányát, és úgy döntöttünk, még az is belefér, ha elkap valamit néha... (Ilyen alapon bárhol bármit elkaphat, akkor nem járnánk sehova...) Az eddigiek alapján úgy döntöttünk, hogy ketteskét is feltétlenül hordani fogjuk!
Vendég

Sziasztok!
Tiop!
Én is a Cerazettet szedem, és nekem annyi volt vele, hogy megjött tőle a menstruációm egyszer, de azóta se. Ez akkor is így volt, amikor Lili után elkezdtem szedni. Lehet, hogy a te szervezetedet valóban így felborította. :?

Szantre!
Itt a teljes kép Liliről:
Kép

És hogy Bulcsú se maradjon ki. :wink: :)
Kép

Kép
Kép
giga1

Giga!
Én is ebben bíztam,hogy majd nem lesz tőle mensim,de nekem úgy látszik,hogy pont az ellenkezője jött be!Írja a papíron,hogy rendszertelen lehet a menstruáció ,háááááát :? :oops: én ezt nem szeretném!így tervezni sem tudunk semmit,ha esetleg strandra vagy valahova elszeretnénk menni,én úgy nem szívesen megyek sehova,mert idegesít!Zsani után egyébként is nagyon sok a mensim ha megvan,az első 3-om napban ömlik belőlem!bocsi,hogy így részletezem,de most nekem jelenleg ez a legnagyobb gondom! :oops: :? így inkább hagyom a fenébe ezt a gyógyit.Lány koromban szedtem foggátlót akkor semmi gondom nem volt vele! :? Na mindegy,nekem nem vált ez a fajta be. :( :evil:
Nagyon édesek a gyerkőcök!Jó pofa nagyon a kép Liliről! :wink:
Bulcsú pedig mekkora nagyfiú már! :wink: :D szépek! :wink:
Piroska!
Még akartam,hogy a kajálás nálunk is zajlott úgy mint Vernáéknál! :lol: :wink: elkel neki valamivel terelni a figyelmét,hogy ne a kajcsival foglalkozzon és akkor tudod őt etetni normálisan! :wink: Egyébként előbb-utóbb úgy is rájössz magadtól,hogy mi a jó nektek! :wink: Na meg később megakadályozni meg végkép nem fogod tudni,hogy ő is egyen magától(nem is szabad) :wink: :D most próbálgatja,hogy mit is kell majd késöbb csinálni a kanállal,villával stb.......! :lol: :wink:

Voltunk ma Zsanival 2 éves rutinon!11,5Kg 87cm!a doki azt mondta,hogy teljesen normális és jó neki a súlya.Ha ő mondja! :roll: Itt van pár kép róla!Indulás előtt készítettem!
Nem szoktam megengedni,hogy elvigye a fültisztítót,ez most kivételes eset volt!

Kép KépNézd anya,hogy pörög!
Kép Kép
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Bemutatom amikor Zsani hisztizik egy cseppet és nem akarja azt amit anya! :lol: :wink: Fényképezővel vettem fel azért ilyen a minősége!
http://www.youtube.com/watch?v=KSNw5u7kJJQ

Kép
Kép
Kép
tiop

Toxoplazma témában nem nagyon tudok hozzászólni, annyit tudok én is, amit Verna írt, hogy csak terhesség alatt jelent problémát (de akkor akár elég súlyosakat), egyébként észre sem veszi az ember.

Piroska,
Henus jól leírt már mindent. Ebben a korban az lenne abnormális, ha NEM dobálná le a dolgokat. Ez egy fontos fejlődési szakasz, és hát igen, a végtelenségig lehet így játszani! Egyik könyv azt írja, hogy ilyenkor nem szabad felvenni a ledobott tárgyakat, mert akkor sosem hagyja abba, de mi is mindig felvettük, és visszaadtuk, hiszen így tanulta meg, mi a "fent" és a "lent", és hogy az adott cselekedtnek mindig ugyanaz a következménye. Persze mikor már nagyon tele lett a hócipőnk, akkor már nem vettük többször fel, de olyankor rögtön eltereltük a figyelmét. És hát igen, elvek ide, vagy oda, sokszor én is bekapcsoltam a tévét. Mindent ki kell próbálni, egyszer ez, egyszer az jön be, a mai napig nincs bevált módszer, sok függ Marci hangulatától. Van, hogy simán bekajál az asztalnál, van, hogy csak a tévé előtt eszik, van, hogy rohangálni kell utána stb.... A ygerekek nem gépek, és bizony olyan is akad, hogy az őrületbe kergetik az embert egy-egy szokásukkal, de sok-sok türelemmel és nem kevés kreativitással egyszer csak "normális" emberkék lesznek belőlük.

Tiop,
nálatok aztán lesz ajándékeső!!! :lol: :lol: :lol: Biztosan nagyon fognak örülni a Lányok!!!!!

Doki,
Henus, sokat gondolkoztam azon, amit tegnap írtál, és azt hiszem, nem fejeztem anno ki jól magam, ezért egy antipatikus, érzéketlen, kemény kiképzőtisztnek tűnhet a dokim. Nekem a szigorú nem ezt jelenti. Én még sosem hallottam tőle bántó szót, vagy sosem emelte fel a hangját, és mindig nagyon kedvesen szólt hozzám. Ha valamiért nyugtalan voltam, néhány mondattal teljesen meg tudott vigasztalni, mikor meg Marcival voltak a bajok, akkor állandóan elmagyarázta, hogy mi miért van, mik a lehetőségek, mire számíthatok, mit akarunk elérni. Volt, hogy felhívott telefonon, hogy hogy vagyok. Most meg, hogy - szerencsére - nincs semmi baj a terhességemmel, nem szól semmiért, nem kérdez semmit. A szigorúság nálam annyit jelent, hogy nála nem lehet alkudozni, és ha valamit megmond, hogy hogyan kell lennie, akkor nincs alkudozás. Ilyen téma a súly és a cukor nála, de ez is annyit jelent, hogy megmondja, hogy mostantól nagyon oda kell figyelni, és elküld egy halom vizsgálatra, és ezeket számon is kéri az emberen. De nem veszekszik, vagy nem esik az embernek, csak megjegyzi.
Amikor azt írtam, hogy nem mindig azt hallottam, amit szerettem volna, az meg annyit jelent, hogy pl. mikor kérdeztem a gátvédelemről, akkor kerek-perec megmondta, hogy nem sok esély van rá, max. 1-2%, azt is elmondta, miért, de hozzátette, hogy második szülésnél már beszélhetünk róla. Nekem akkor jobban esett volna, ha azt mondja, hogy persze, megpróbáljuk, mindent elkövetünk, de a végén nagy valószínűséggel úgyis vágott volna, és az sokkal nagyobb csalódás lett volna. Vagy mikor a gyógyszerektől felment a cukrom az egyik terhelésen, már bent a kórházban, akkor - hiába mondtam, hogy a gyógyszerre rá van írva, hogy felnyomhatja a cukrot - , azt mondta, hogy ettől függetlenül végig kell csinálnom egy csomó vérvételt (összesen 13x vettek vért egy nap, majd utána hetente kellett volna vérvételre járnom!), és akkor bizony jobban esett volna, ha azt mondja, hogy ismételjük meg a terhelést még egyszer, aztán majd meglátjuk.
Persze mindent azért tett vagy mondott, mert mindent ki akart zárni, tehát a mi érdekünkben volt.
Egy szó mint száz, szigorú, de nem embertelen!

Kép
Kép
nircee

Köszönöm szépen, Lányok! :)
Mindegy, majd megoldjuk valahogy. Amúgy sokszor csak az a baja, hogy szomjas, azért reklamál. Ahogy ezt kiderítettük, majd megoldjuk a többit is. A TV-s trükkel csak azért nem próbálkoztam, mert engem fáraszt, ha a TV megy és közben beszélni szeretnék a Gáspárral is, meg a gyerekre is figyelni. Mivel eddig vizsgaidőszak volt. De most már pihentebb leszek, remélem... :)

Az esküvő jól sikerült nagyon, a fiúk nagyon ügyesek, ha minden jól megy, akkor összerázódunk. A Trófeában meg is kérdezték, hol lehet minket megtalálni, hagytam ott névjegyet. :)

Didrit megkeresztelték hétvégén. :) Most már van neki keresztapja és keresztanyja, és köszönték a megtiszteltetést. Milyen érdekes, hogy nővéremet akartam megkérni, de ha ő lett volna a keresztanyja, kissé kiszolgáltatott helyzetben éreztem volna magam, így meg ők köszönték a megtiszteltetést. Néha az ember észre sem veszi, hogy nem megfelelő környezetben van és máshol mennyivel jobban értékelik. Elgondolkodtató ....

Ja, lányok! Most aztán dömpingelek a kérdésekkel :)
A sütifaló dobozt néztem ki, szerintetek vegyem azt, vagy van más formabedobó is. Szerintetek melyik a jobb?

http://bolthely.hu/manojatek/id/00015_Zenelo_csiga
http://bolthely.hu/manojatek/id/00002_Sutifalo_bodon

Tiop:
ari a Zsani, ahogy eszik. :) Nagy franc a leányzó :) Nagyon cuki ez a kis ruhácska, szerintem nem sovány meg nem is kövér, pont jó.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus
de maradt a kajából a szájába is, vagy csak a kezére ment? :) Mert Didri is volt, hogy belenyúlt, utána lenyalta a kezéről, de az csak a töredéke a kajának. Amúgy tápláló még ilyenkor a mi tejünk?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Nekünk a csiga van. Lili szereti. Szerintem a másik is nagyon jó lehet. Bökj rá valamelyikre és vedd azt, mert nagyjából ugyanaz a kettő játék. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Voltam ma terheléses cukor vérvételen. És úgy tűnik, hogy jó lesz az eredmény, igaz, hogy a saját mérőmön mértem 2 óra után, de csak 4,9 volt!!! Úgy örültem. Remélem később sem lesz probléma. Nekem azért kellett mennem, mert Danival cukros voltam, így most az AFP-vel együtt már nézték. Elvileg 24 hetes terhességnél kell elvégezni, akkora szokott kialakulni. Szorítsatok, hogy ne így legyen!!!

Ma éreztem először határozottan, hogy a pici ficánkolt. Olyan furcsa volt. Dani éppen azt játszotta, hogy fut felém és nekem meg kell őt csikiznem. Ezért nem tudtam, úgy belemerülni az érzésbe, mint ahogy anno Daninál tettem. Mondtam neki, hogy rugdos a kistesó, erre ő is elkezdett rugdosni. :lol: De azért klassz volt.

Piroska! Nálunk a kajálás ugyanúgy zajlik, ahogy a többiek leírták. Dani nem egy zabagép, és annyira kukac, hogy nem ér rá enni, ezért én is játszani szoktam vele közben, vagy tv-t nézünk (igen, igen tudom, hogy nem szabadna :oops: ). Nem kárörvendőségből, de azért megnyugtat, hogy máshol is ez van, mert kezdtem már aggódni, de ezek szerint nem kell. Viszont nem nagyon akar egyedül enni, megfogja a kanalat egy lapát a szájába (egyébként szerintem egész jól csinálja), és már unja is. Nem tudom, hogy valaha elérjük-e, hogy egyedül egyen. Habár ezt én csesztem el azzal, hogy későn kezdtem erre ösztönözni.

Giga! Találkoztam a dokival és eszméletlenül rendes volt! De nem 100%, hogy elvállalhat a cukor miatt. Bulcsú és Lili tüneményesek! Lili szeme...

Tiop! Zsani óriási! Nagyon elegánsan tudja az orrát piszkálni! Kíváncsi vagyok a szülinapi fejleményekre! Majd tegyél fel képeket!

Nircee! Tök jó, hogy ennyire véded a dokidat, mert ez azt jelenti, hogy maximálisan megbízol benne és szereted is. Én sajnos az enyémről nem tudtam volna így nyilatkozni, annak ellenére, hogy komoly gond nem volt vele.

A ti gyerkőceitek is a saját nevükön szólítják már magukat? Dani úgy hívja magát, hogy Dandi és már mondatokat mond (vagy egy kicsit elfogult vagyok?), példa: Dandi eszi kajál (Dani kanállal eszik). Amúgy mindent elmond és már többnyire nem csak számomra érthető módon. Olyan büszke vagyok rá!

Na lépek, ki kell pihennem a korai kelést!

Jó éjszakát!

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
a balcsiról írok, úgyhogy csak gyorsban Tiopnak írnék.
A cerazette-t én is szedtem, ugyanaz volt vele a bajom, mint neked. Véreztem össze-vissza. Abbahagytam, a doki azt mondta, kevés a hormontartalma és amiatt borítja fel a szervezetem.
Próbáljatok más megoldást találni!
Majd hétvégén jövök megint!
Egyébként jól vagyunk, pancsolunk, Dóri imádja a vizet. 8)

KépKép
tüccs

Nircee, természetesen értettem amit mondtál. Én sem biztos, hogy jól írtam amit akartam. Csak annyi lényeget akartam kihangsúlyozni, hogy a kismamik sem egyformák, és lehet, hogy van akinek ez a fajta szigor, mint a ti dokitok nem jön be. Annak választania kell másikat.
Tull. képp ennyi lett volna, de szerintem értjük egymás. :wink:

Tüccs, azta paszta, de jó nektek! :shock: :wink: :) Nem is mondtad, hogy mentek . Vagy igen? Irigyellek... :(
Amúgy emlékszem a Cerazettes mizériádra. Én pont amiatt nem akartam abbahagyni mert nagyon minimális a hormontartalma. Én jól megvagyok a két három havonkénti vérzéssel. De sajna nagyon kiszámíthatalan... :?

Piroska, nektek még igen, tápláló a tejcsi. Egy-egy szopival, még jól is lakik. Az enyém már nem. Elég kevéske, és Szonja inkább megnyugvásképpen cicizik, sem szomjoltó, sem kajás funkciója nincs. Viszont van benne ellenanyag. :wink:
JA a bödönökkel kapcsolatban nekem egyébként az a véleményem, hogy sokkal korábban adjuk a funkciós játékokat a gyerekeinknek, mint ahogyan arra megérnének. Mi pl. ezt a bödönt vettük meg tavaly októberben (november? :roll: ), akkor nagyon jó ára volt valamelyikben. Szonja a zene miatt egyszer-kétszer elővette, és heló... Mostanában viszont előveszi, mondja, hogy kör, szív, stb...és konkrétan megkeresi a helyét, bedobja. Néha mennek a számok is, és birom, hogy ha valamiből többet lát elkezdi számolni. Amúgy ötig-hatig mondja, akkor is ha valami kettő, akkor is ha húsz. Birom ilyenkor... :lol: :lol:

Giga, nagyon szép ez a Lilimanó... :wink: :) Kérdeztem a múltkor, csak nem válaszoltál, hogy ha költöznétek, merrefele mennétek? :)

Tiop, bocs, még nem nem néztem meg a videókat, de ZSanit ismerve adja a formát... :lol: Húú, lesz sok ajándék hétvégén! Biztosan örülni fognak a lányok. Én még gondolkodom, hpogy is legyen a szülinap. Tavaly meg akartam spórolni a mindennapos vendégeskedést, és így az egy alkalom elég nagyszabásúra sikerült. :? Az idén nem tudom, hogy lesz... :roll:

Mali, büszke is lehetsz Danira. Szonja még nem mond mondatokat, csak max két szót kapcsol össze. Viszont saját magát "én"-nek hívja, vagy ha megkérdezem, ez kié, azt válaszolja enyém. :) :)

Pilla is hogy eltűnt... :roll: VAgy ő is nyaral? :roll:

thenus

Sziasztok!
Piroska!
Nekünk van bödön is és csiga is!a csigába könnyebben beletudja dugni a formákat,a bödön több szólamot és éneket is játszik!Zsaninak nagyon tetszik még most is mind a kettő !Mi a csigát kaptuk a Bödönt pedig a Pampers-el gyűjtöttem össze Zsaninak!Nem gyűjtöd a Papers pontokat(vonalkódok)? :roll:
http://www.pampers.hu/hu_HU/home.php
Gratula a keresztséghez!Képek vannak? :roll: :D :wink:
Mali!
Nem lesz semmi gond!Nyugi! :wink: Emlékszem amikor nekem megmozdultak a gyerkőcök olyan jó érzés volt ,hogy azt le sem lehet írni!Nem menekültök a beszámolómtól és a képektől sem!Megbombázlak titeket nyugi! :lol: :lol: :oops: :wink:
Zsani úgy hívja magát,hogy Nani!Nani-eszik,Nani alszik stb.....El is hiszem,hogy büszke vagy Danira,hiszen ügyes nagyon!Zsanira én is büszke vok olyan szépen beszél már nekem is!
Tüccs!
Köszike az infót én is abba hagytam!Nem szeretem a bizonytalanságot,főleg ilyen dologban! :oops: :? :wink: Örülök,hogy jól érzitek magatokat!Képeket készítsetek! :wink: :D Jó pihit nektek!mi jövőhétre tervezünk egy aqvaparki kiruccanást,már alig várom! :wink:
Henus!
miért kérsz bocsit??Majd megnézed ha akarod,és lesz időd!Egyébként tényleg hozta a formáját Zsani a videón! :lol: Van még egy kis időd gondolkodni!Elképzelésed sincsen,hogy mit is akarsz?Nekünk kint lesz az udvaron sok lufival és zenével,játékkal!A vendégek meg csak a szűk baráti/családi kör! :wink: :D Gyros lessz,halászlé,roston mellfilé ,gyerekeknek lesz estére még virsli/szalonna amit megsüthetnek,mert általában mindég akarnak sütögetni amikor már besötétedik!Délelőttre csinálok kis falatka szenyókat,amit a gyerekek is és a felnőttek is nagyon szeretnek csipegetni.Sok sikert a tervezéshez! :wink: :D

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ezek szerint csak nekünk nincs FP formabedobónk?! :roll:
Én anno, mikor olcsó volt, korainak tartottam, és ez be is jött, mert vettünk egy olcsóbb, sima, nem zenélős formabedobó vödröt és Lolo csak mostanában, pár hónapja kezdett el bele dobálni. Egy időben csak a köröket, most már a többivel is boldogul. Zene nincs, viszont mi lelkesen szurkolunk neki, és megtapsoljunk, ha sikerül valamit bedobni. ;)
(Én amúgy sem vagyok híve a drága játékoknak, bármilyen egyszerű játékkal ugyanúgy eljátszanak a gyerekek, sőt: én azt szeretem, ha egy játéknál nincs a szájukba rágva, hogy mit lehet vele csinálni, hanem a fantáziájukra van bízva.)

Mali: Lolo mondja, hogy Lolo, de ha a tükörben meglátja magát, akkor azt mondja inkább, hogy baba. Néha-néha két szót összekapcsol. Tegnap pl. füléhez tartotta a telefont és beleszólt, hogy "papa csszda" - vagyik papa, gyere csúszdát csinálni. :)

Egyébként halkan jegyzem meg, beszédfejlődésben kár összehasonlítani a gyerkőcöket, mert ez aztán tényleg mindenkinél más: akár egy-másfél éves eltolódás is lehetséges. Van olyan gyerek, aki csak három évesen kezd el beszélni, aztán gond nélkül bepótolja a korábbi hiányosságait. :)
Vendég

Verna!
Nekünk sincs bödönünk! A csiga van meg nekünk.
Egyébként teljesen egyetértek veled is meg Henussal is. Lilinek is már jó régen megvettük a csigát, és csak mostanában kezdett el vele játszani. És valóban az egyszerű játékok jobban fejlesztik a fantáziájukat.

Beszéd:
Hát mi ezek szerint "le vagyunk maradva". Lili még nem rak össze két szót. Pár szót azért már tud, és mondja is (pl. asze-szem, és mutat is a szemre), de van néhány olyan is amit csak mond de nem tudja, hogy mi is az... Természetesen nem élem meg lemaradásnak ezt. Majd elkezd ő beszélni, amikor akar.

Jaj Csajok! Én olyan vacakul érzem magam! Fáj a jobb mellem. Nincs benne csomó. A teteje, és a belső oldala érzékeny nyomásra. Próbáltam masszírozni, de nem igazán jött be. Nem tudom, hogy mi lehet ez. Amikor Bulcsú abból eszik csillagokat látok. Fejtem is belőle tegnap, de úgy látszik ez sem jött be. Nem tudom, hogy mit tehetnék még. Emellett még fáj a fejem, a derekam, de mind olyan tompán. Ez az fajta, amikor az ember lerobbantnak érzi magát. És ma még Dévényeshez is mennünk kell... Uhhh. De nagyon nem várom. :oops: :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga,
nem jön meg a menszeszed véletlenül? Amúgy hol masszíroztad a cicid, ahol a barna rész udvarában? Mert ha a tejcivel van gond, akkor ott ki lehet masszírozni. Ha feszül és nehéz, nem kell, hogy csomó legyen benne, akkor van, hogy bennmaradt a tejci. Próbáld meg fejni. Azt hiszem, a Katicának mondott valami jó módszert a tanácsadója, valami olivaolajas pakolást. Bár az gyanús, hogy fáj a derekad is. Nem lehet, hogy megjön? Vagy esetleg tesó?? :)

Na, most aztán megkaptam a leckét, nem tudom, melyiket vegyem, a sütifalót kb. 5000 ft körül tudom megvenni, vegyem azt szerintetek? Amúgy meg olyan játékot szeretnék, ami segíti a mászást. Nagyon nem akar mászni, én meg nagyon szeretném, hogy másszon. :oops: :oops: :oops: Szóval nem tudom, hogy most mit csináljak ... Ha leteszem a földre, kb. 10 perc múlva sír, hiába vagyok mellette és hiába gurítgatok neki játékot. Úgy el vagyok keseredve. Elkerítettem neki a nagyszobából is egy részt, a kisszoba is ott van és mégsem akar mászni, pedig mindig másik játékot teszek oda neki, gurulósakat, hogy ösztönözze, vagy én nem csinálok jól valamit????
Láttam egy mászást segítő labdát, szerintetek jó lenne az?
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=76260532

Tiop
vannak képek, de még nem jutottam el odáig, majd teszek fel.

Henus
és ha két vagy három alkalommal csinálnátok? Egyik nap a te rokonaid, másik nap a férjedé, a harmadik nap a barátoké? Az nagyon sok lenne?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, bocsi, nem teljesen érthető, amit írtam, tehát: sütifalót is szeretnék meg egy mászást segítő valamit is. Bocsi, már megint a fogalmazásom ... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: szerintem a mászást bármi segíti, ami érdekli (mondjuk egy üres pillepalack) azért igazán kár sokezer forintos játékot venni... ;)
Szerintem a legtöbbet akkor érsz el, ha leülsz Didrivel szemben, egy kis távolságra: nálad érdekesebb dolgot úgysem tudsz produkálni! :)

Jaj, képzeljétek, Lolócska mostanában gyakran van meztelenül, vagy csak egy kis sortban, és szokott szólni, hogy "kaka", aztán pisil és figyeli, ahogy folyik a lába között (nálunk a pisi is "kaka"). ;)

Giga: nekem volt olyan, hogy bedurrant egy ér a cicimben és iszonyatosan fájt. Lehetett látni kívülről is, kidudorodott. Nem biztos, hogy neked ez van, csak egy tipp... (Mástól is hallottam már amúgy, hogy hasonló problémája volt.)
Vendég

Ja, és még valami:
Tiop
mostanában a Liberót vesszük, mert az mintha jobb lenne a Didrinek. Mintha egy kicsit hosszabb lenne a dereka. Ami amúgy nincs kizárva, mert nekem is hosszabb az átlagnál, azért kényelmetlenek rám a nadrágok, amiket az üzletben lehet kapni. :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, létezik, hogy előbb fog menni, mint mászni???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: létezik, de nem lenne jó! Mondjuk amíg fel nem áll egyedül, van lehetőség a mászással próbálkozni - utána már nem nagyon...
Vendég

Verna
na, látod ez az, azért kínlódok vele. De tudod, mit? Most tudtam meg, hogy az is jó, ha megmutatom neki, hogy kell mászni. Mert ha például felemelem és tartom, akkor mászópozíciót vesz fel és lépeget a kis kezecskéivel. Jajj, lehet, hogy nincs is annyira lemaradva???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ülni ül egyébként? Nálunk az ülés segítette elő a mászást, ugyanis rájött, hogy tolatva hogy tud felülni egyedül.
Ja, és még annyit, hogy nem biztos, hogy előre fog elindulni, Lolo napokig hátrafelé mászott, utána megtanult előre is. Ezzel nagyon sok baba van így, ezért is felesleges szerintem ELÉ tenni a játékokat, mert hátrafelé sokkal könnyebb elindulni. :)
Szóval én bizony ültetném, abból elég könnyen ki tud fejlődni a mászás. :)
Vendég

Hát ülni tud, de felülni nem. Csak ha én felültetem, az meg nem elég, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nálunk a mászás és önálló felülés egyszerre ment. Addig is ültettem már, amikor stabilan, egyenes háttal tudott ülni. Onnantól kb. 2 hét után megtanult egyedül felülni és mászni is.
Mondjuk a "helyes" menetrend: kúszás, felülés, mászás - de nálunk a kúszás totál kimaradt. Mászni viszont mászott sokat.
Vendég

Kúszni kúszik, de felülni nem tud, csak akkor ül, ha leültetem. Akkor egyenes háttal ül, de nem nagyon sokáig, eddig a legtöbbet szerintem fél órát ült kb. Elfárad egy idő után. Mászni, na azt már nem :(:(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ha kúszik, akkor szerintem semmi gond! Az is egy lépés a két oldal összerendezése szempontjából! A többi meg majd jön! ;)
Vendég

Nem valószínű, hogy jön a kistesó. Már csak azért sem, mert a múlt héten vettem egy tesztet és negatív lett. Muszáj volt, mert minden reggel hányingerem volt, csomószor bőgni akartam... De hála a jó égnek csak egy csík lett. Egyelőre nagyon nem szeretnék hármaskát. :oops: :?
Ott masszíroztam, ahol fáj. Ez nem a bimbóudvaron van, hanem egész a mellem tetejénél, már szinte a dekoltázsomnál.
Az viszont lehet, hogy meg fog jönni, mert Attila is mondta valamelyik nap, hogy érzi rajtam. Neki ilyen hipermegaszuper orra van, és régen is mindig megmondta 2-3 nappal előbb, hogy meg fog jönni. Valahogy érzi rajtam. Azt is érzi, ha valaki beteg lesz. :shock: :? De a mensitől fájhat a cickó?
Kívülről nem látszik semmi a rajta. Szóval nem tudom, hogy mi lehet...

Kép
Kép
giga1

Ja!
Mali!
Még neked akartam írni, hogy örülök, hogy szimpatikus volt a doki, és szorítok, hogy minden rendben legyen a vércukroddal!

Piroska!
Lili is hátrafelé indult el a mászás tekintetében. Remélhetőleg Didrinél sem fog kimaradni!

Kép
Kép
giga1

Giga:
a menszesztől fájhat a cici. Ha nem feszül sehol, akkor nem a tejcsi, hanem menszi lesz szerintem. Masszírozni én úgy tudom, hogy a bimbóudvarnál kell, de ha neked nem feszül, akkor nem kell. Bár lehet, hogy már meg is jött :) Én meg itt írogatok neked :)

Mászás:
úgy döntöttem, hogy nem gyötröm tovább szegény gyereket, hanem csak leteszem a földre, aztán majd mászik ő, nem kell nekem megtanítani. Majd ha már két hete leraktam és nem csinál semmit, akkor aggódni kezdek. Amúgy tudjátok mit láttam ma, amikor bemegyek a szobába? A férjecském pelusozta a leányt, ez meg ül vele szemben. Mondom én: ez milyen új pelenkázási módszer? :) Mire ő: Hát nem tudok mit csinálni, felült és nem akar lefeküdni :). Szóval a leányzó már többször is felült, amikor a lábát lenyomta, de mindig olyankor, amikor én nem voltam ott és nem hittem el :). De most megmutatta. Ha az egyik lábát lenyomom, felemeli a fejét és felül simán. Szóval nincs sok hátra neki szerintem :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Nem jött meg (még).
Gratula Didrinek! Ügyes a kiscsaj!

Kép
Kép
giga1

Piroska: akkor tartja a menetrendet Didri! :) Hidd el, a felüléssel együtt a mászás is jön majd - de szerintem kár határidőket szabni! :) Akár két hónapig is bőven ráér még! :) A lényeg a helyes sorrend! ;)
Vendég

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ide olyan ritkán jelentkezem be, időnként olvaslak benneteket.A képeket olyan jó nézegetni. Minden baba, kisgyerek szép nagyon. :wink:
Zsombor is szépen növekszik, mosolygós és az állandó tejingadozásom ellenére csak anyatejet kap. :D
Mozgásban még nem igazán igyekszik, de sokat dumál.

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok,

tapasztalt kismamák segítségére lenne szükségem. Kicsit utánaolvastam, és láttam, hogy többeteknek Dr.Szentágotai a dokija. Én 10 hetes kismami vagyok, kistarcsán fogok szülni, lehetőleg nála. Szükségem lenne némi infóra: kb mennyibe fáj nekem, ha őt választom, vizsgálatonként, ill.a szülés. Ha valakinek megvan a telefonszáma és át tudná nekem küldeni, azt nagyon megköszönném Most már nagyon aktuális lenne felkeresni.

Üdv, és jó babázást:))
Csitcsat
csitcsat

csitcsat privit írtam! Kérdezz bátran. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Felhívtam a dokit, szabin van...:((
Engem üldöz a balszerencse. Először Vácra mentem volna szülni, ismerős vitt be, de a doki, akit ott ajánlottak januárban szabira megy. Aztán ajánlották a Vámosi Tamást tarcsán, de ő nem vállal új kismamákat, ő pedig Szentágotait, aki szabin van. Ha végig ilyen érdekes lesz a babavárás, asszem kihullik az összes hajam.Pedig elég sok van:))
csitcsat

Sziasztok!

Tegnap egész nap nem voltam itthon. Elmentem a kolléganőimmel egész napos kirándulásra. Tök jó volt kicsit nem gyerekezni, és nem itthon... :oops: Aggódtam az alvás miatt, de apa megoldotta. :wink:
Azt mondja átmentek a dédihez, és ott Szonja elújságolta, hogy "aja elme bussa"= anya elment busszal :lol:
Viszont este 8-kor már nagyon várt... :)

Mászás témában én annyit tennék csak hozzá, hogy Szonja ugye nagyon hamar ment, kapaszkodva és sokáig csakígy, kúszni kúszott, mászni viszont 11 hónaposan mászott csak, és 13 hósan járt egyedül. Ülni is nagyon hamar. Szóval tényleg nem kell határidőt szbni, mert mindenkinél máshogy és más tempóban alakul. :wink:

Tiop, tetszik, ahogy szülinapozni készültök. Hasonló volt nekünk tavaly, de semmi akkori főzőcske, meg sütőcske, mert 49 fok volt árnyékban, és alapjáraton sült a zsírunk. Előtte hajnalban sütöttem, főztem... :?
Gondoltam arra is amit Piroska mondott, hogy mindenkit máskor hívunk, hogy ne legyünk sokan. Meg arra is, hogy legyen egyszerre, és a kert majd elnyeli a tömeget... :oops: :lol: Az van, hogy köszönteni úgyis eljön mindenki, és ha nyolcan 8 időpontban toppannak be na az már kicsinálna, mert azért csak készülök valamivel, ha mással nem egy kis sütivel...Szóval, még rejtély, hogy lesz... :roll:

Pumperka, azta, mekkora ZSombor! :shock: Gratulálok a szopihoz! :wink:

Giga, Lili abszolut nincs lemaradva beszédben! Verna nagyon jól mondja, ez az ami nagyon másként alakul a gyerekeknél...

Most futok, befejezem a meggyszószt! :wink:

thenus

Henus
Köszi neked is! :)

Csitcsat
szerintem várd meg, majd visszajön és akkor beszélhetsz vele.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Piroska!
Megmondom őszintén,hogy én egyáltalán nem figyeltem,hogy mikor kezd mászni,ülni,állni,menni!
Aszem nálunk is úgy kezdődött,hogy először szépen felült,majd hátrafelé elkezdett ringatózni és egyszer csak elindult előre valami szösz után! :lol: :wink: A többi meg már jött magától!Nekem mind a hárman nagyon hamar felálltak,és 11 hónaposan már egyedül mentek.Semmit sem szabad erőltetni,minden jön magától a maga idejében!Persze a rávezetés soha sem árt! :wink: :D
Giga!
Keresztfiam 4 éves de most tanul még csak "normálisan"beszélni!Jó mondjuk nála más a probléma,ő sokat volt légúti beteg és állítólag az is közrejátszik a beszédfejlődésre,mert ugye akkor bedagadnak a nyirokmirigyek és a hallás nem ugyan az nem "normális".amióta kivették neki az orrmanduláját azóta sokkal szebben beszél,na meg persze járnak logopédushoz!Minden gyerkőcnél másképpen alakul ki a beszéd!Nálunk ez is hamar jött ,Zsani már most majdnem szebben beszél mint a keresztfiam,ahhoz képest,hogy ő most lesz 2 éves! :wink: Nem vagytok elkésve semmivel!Azt mondják,hogy akkor van gáz,ha 3-om éves korukra egy árva szót sem mondanak ki! :wink:
Henus!
Szerintem el kerülni a nagy "tömeg nyomort"úgy tudnátok,ha esetleg,összeröffented a szűk családi kört egy közös bográcsólásra!Így mégis mindenki ott van,és nektek sem fog olyan nagy összegbe kerülni!Kint tényleg azért jobban ellehet férni,és a Bográcsgulyást pl csak felkel tenni főni,nem kel mellette állni!Foglalkozni tudsz a vendégekkel és persze Szonjával is rendesen!Sütni meg szerintem süss egy félét,esetleg mondhatnád a vendégeknek,hogy szívesen fogadsz sütit! :wink: Nálunk így van,mindenki hoz egy kis ezt egy kis azt! :wink: Remélem sikerűl összehozni a "megfelelő"progit! :wink: :D

Nálunk COOP party volt tegnap!Nagyon meleg volt Zsani folyton szaladgált egyik játékról a másikig nem győztem szaladni utána!Sajna semmit sem nyertem pedig nagyon pályáztam egy focis pohár készletre(amiből nagyon sokat sorsoltak ki),na de mindegy is nem lehet mindég szerencsém!
Fél 7-re értünk haza,hulla fáradt voltam,fájt a fejem ,ezért lezuhanyoztam bepakoltam mára a fiúk kajcsiját elláttam a gyerekeket és én lefeküdtem aludni!Most is fáj a fejem,szerintem az idő miatt!Jó nagy zuhé volt éjjel,most is borús az idő,remélem holnapra azért nem marad meg! Pár képet teszek fel! :wink: :D :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pumperka!
Hatalmas nagy a fiad!!!!!Édes ahogyan fekszik a medencében! :wink: :D
Giga!
A cici fájhat a mensitől is,de nem törvényszerű,hogy meg is jön! :wink: Ha nem feszít akkor szerintem nincsen begyulladva,hiszen annak más jelei is vannak!Vagy nem???? :roll: :wink: az is lehet,hogy egyszerűen az időjárást érzed! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Próbálok utánaolvasni, kicsit lassan megy... :oops:

Ahhoz, amit Nircee írt a dokiról, semmit nem tudok hozzáfűzni, és én is "teljes mellszélességgel" kiállok a dokibácsink mellett. Gondolkodás és kételkedés nélkül elfogadom amit mond és előír, mert csak a baba érdekeit nézi elsősorban, utána jön a kismama "lelkecskéje". És bizony a babának nem jó ha a mami nem vigyáz az egészségére. Nekem is azzal kezdte a doki, hogy nuku-csoki-chips-süti-cukorka (nem is a súlyom miatt elsősorban, hanem mert a nagyijaim mindketten inzulinozták magukat), de a nyárral szerencsém volt, mert a dögmelegben tavaly nem is kívántam a kaját, csak ittam egyfolytában, elsősorban limonádét frissen facsarva, akár 4 litert is naponta és az jól karbantartotta a súlyomat. :wink:

Verna,
nekünk sincs formabedobónk... a sütifalót nyúzza Roni is, ami Bogié volt. aztán néha összevesznek rajta. :lol:

Giga,
A beszéddel tényleg akkor van/lehet gond, ha 3 éves koráig meg se szólal a gyerek. A férjem is ilyen volt - a hülye anyósom persze el nem vitte volna szakemberhez - és kábé 3.5 évesen kezdett el beszélni, igaz, akkor első pillanattól kezdve összetett mondatokban, nyelvtanilag is kábé helyesen. Viszont voltak olvasási-írási problémái, és nagyon nehéz volt számára az általános iskola. Most is rühell olvasni... Állítólag azért volt az egész, mert sokat volt begyulladva a füle-mandulája pici korban, és nagyon későn vették ki a manduláit... persze ezt már ennyi év távlatából a fene se tudhassa... :lol:

Pumperka,
nagyon nagyfiú már a csöpped! :shock: :D

Tiop,
Bogi is megnézte a Zsani képeit a csini rucijában, és közölte, hogy "a kislány is hercegnő, Bogi is hercegnő, felveszem a csini ruhámat". és be kellett öltöztetni az egyik nyári rucijába, és feszít benne, mint pók a lucernában... :lol:

Piroska,
amit a lap tetején kérdeztél, az félig van úgy. úgy tudom, nem a toxo okozta a kisfiú vakságát, hanem a játszótéri homokozóban kapott el egy fertőzést - asszem valami élősködőt - ami a kutyák-macskák vizeletével-ürülékével jön-megy, és amiatt vakult meg az egyik szemére. vagyis a játszótéri homokozóba belecsináltak az állatok... én ezért rühellem a játszóteret, az összes hülye vénasszony ott szaratja(bocs!)-pisilteti a drágaságos kutyulijaikat, 2 méterre a gyerekektől... persze össze nem szedi egyik sem. én bizony jól le szoktam üvölteni a fejét annak a bunkónak, akit észreveszek. ha szemmel lehetne ölni, engem már rég kivégeztek volna a vén banyák... szoktam nekik javasolni, hogy szarassák otthon a szőnyegre a kutyákat és üljenek-tenyereljenek bele, kíváncsi vagyok hogy érzik majd magukat, esetleg tegyék meg ugyanezt az unokákkal.... :twisted: különben is utálom, hogy lakótelepi 3. emeleti 40 nm-en tart valaki olyan kutyákat, aminek egy 300nm-es kert is kicsi, akkora a mozgásigényük (ír szetter, terrierek, németjuhászok - szerencsétlen kutyusok :cry: )

bocs, most csak ennyi, mennem kell, hív a "főnökség"! majd még jövök! pápá!
andibab

Sziasztok!
Tudom én azt, hogy Lili nincs semmivel elkésve beszéd terén. Nem is idegesítem magam emiatt. A védőnőnk volt az aki megjegyezte, hogy elkezdhetne már beszélni. Persze bólogattam neki, de magamban mondtam, hogy én ugyan ezt nem siettetném (meg persze nem is igen lehet...). Szóval nem zavar engem, hogy még nem beszél a lányom többszörösen összetett mondatokban! :wink: :lol:

Nem tudom már ki kérdezte, hogy hova költöznénk, ha költöznénk. :oops: Ezúton üzenem, hogy vagy maradnánk Dunakeszin, vagy Gödre mennénk. Ez a környék jó Attilának munkába járás szempontjából. De most természetesen már Attila meggondolta magát, és most nem akar megint a költözés procedúrájába belekezdeni. Úgyhogy maradunk. Kicsinosítjuk a lakást. Mármint vannak még dolgok, amik hiányoznak. Pl. függöny a gyerek-, meg a hálószobába, erkélyre kisasztal, napernyő, meg hasonlók. Persze játszóteret nem tudunk itthonra rittyenteni, de nemsokára lesz kocsim, és akkor 10 perc alatt ott lehetünk a játszón. Remélem akkor már jobb lesz a helyzet, mert most szörnyű.

Tiop!
Szépek a gyerekeid nagyon! Jó lehetett a bulin. :)

Pumperka!
Szép kerek baba Zsombor.

Mi tegnap voltunk méreckedni, meg oltáson. Lili volt 9970 gramm és 85 centi, Bulcsú pedig 6690 gramm, és 67 centi. Lilinek estére izomláza lett az oltástól. Szegénykém nagyon nyűgös volt, alig bírt menni. Bulcsú meg mint egy fadarab olyan nyugodtan feküdt. Egyáltalán nem is akart forogni sem. Mára lett Lilinek egy kis hőemelkedése, de nem vész.

Valamit még tuti akartam írni, de kiment a fejemből... :roll:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Csak két videó erejéig jöttem és itt sem vok! :oops: :wink: :lol:
Zsani így is eszik! :? :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=WMh17eKg2is
Aztán így is szoktunk enni!
http://www.youtube.com/watch?v=SxxqnAd6S_E

Sziasztok!
Ja
Andibab!
Zsaninál még jó ő még nem válogat a rucik között,de Anett kész katasztrófa!minden áldott reggel harcolunk! :? :oops: :lol: :lol:

Sziasztok! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Lányok, hiába, a legegyszerűbb a legjobb. :) Mióta Didrit lerakom a földre, hihetetlenül beindult :). Most egyedül iszik éppen :). Miért nem megy ilyen egyszerűen a kaja is? :) Na, mindegy! Szóval úgy néz ki, megleszünk, rendben leszünk. :) Köszi a segítséget! :)

Andi:
engem nem érdekel, de nem fog a játszótéren homokozni a leányzó, otthon van fedett homokozó, nem fogom engedni máshol homokozni. Nem tudom, hogy fogom megoldani, de meg kell, mert ez rémes. Tényleg nem értem, miért csinálják ezt egyesek! Amikor nekünk volt kutyánk, akkor soha nem a játszótérre vittem és nem engedtem, hogy oda kakiljon, amikor kakilt, mindig felszedtem, nem esett le a gyűrű az ujjamról. Hát nem vagyunk egyformák ...

Ja, van már fülbevalónk :) Majd teszek fel képet :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Olyan jó volt egy kis átmeneti lehűlés, a kedvem is jobb lett ma, meg végre volt egy kis energiám. Tegnap egyébként meglátogattak a Spanyolországba "kivándorolt" barátnőmék, visszajöttek, nem jött be nekik a dolog. Sajna csak 4-re jöttek, így 6-kor már menniük kelltt, pedig beszélgettem volna velük még órákig. A gyerekeik (2,5 - 4,5 évesek) azonnal a birtokukba vették az egész kertet, pancsoltak a medencében, nyúzták a vízividámparkot, csúszdáztak, homokoztak, másztak a toronyba. Máté (2,5éves) már úgy mászott fel, mint egy kismajom, hihetetlen, hogy Marci is ezt fogja csinálni 1 év múlva. A batárnőm mondta, hogy amióta megvannak a gyerekek, nem ültek nyugodtan ennyit egyhuztamban. Úgyhogy gyér fű ide vagy oda, a kert gyerekbarát! :lol:
Marci persze megint sírt az elején, de már hamarabb feloldódott, és a végén még a gyerekek közelébe is odamerészkedett, persze ők még nem igazán játszottak vele, amikor meg Máté mégis odament, azt csak azért tette, hogy kivegye Cica kezéből amit éppen tartott. :roll: :?

Formabedobó,
nekünk csak egy sima FP formabedobó vödrünk van, nem zenél, nem beszél, nem villog, de Marci szereti nagyon. És mi is úgy vagyunk, mint Vernáék, hogy együtt játszunk, és mi dícsérjük, ha sikerül eltalálnia a lyukat. Közben mondogatjuk a formák nevét, színét. Én sem vagyok annyira a híve a mindent szájba rágó játékoknak, nekünk csak 1 van, egy FP szerszámkészlet, ami zenél, számol, mondja az ABC-t és a színeket-formákat.
És én is egyetértek azzal, hogy felesleges olyan korban megvenni a játékokat, amilyen kort írnak rajta, mert - legalábbis nálunk - akkor még semmit nem tudnak vele kezdeni. Marci sok 6 hónapos - 1 éves kortól ajánlott játékkal most kezd el igazán játszani, míg egy csomó 3 éves kortól ajánlottal meg már 1 éves kora óta. :roll: Szóval én már csak a megérzéseimre hallgatok.
Ráadásul a legjobb játék nem a bolti: nálunk a rendes fűnyíró, a kerti hosszabbító az abszoltút sztár, meg ott van a locsolócső, aztán bent a konyhai fogó, egy merőkanál, de érdekes még egy üres műanyag palack is, aminek fel-le lehet csavargatni a kupakját. Labello, névjegykártyatartó, fényképalbum is ott van a toplistán. A bolti játékok meg csak bámulnak a sarokból....

Mali,
drukkolok, hogy most nem legyen semmi a cukroddal! Nincs 2 egyforma terhesség, erre én vagyok a legjobb példa, úgyhogy van esély, hogy ha már az elejétől odafigyelsz, akkor elkerülöd!
Marci egyébként csak babának hívja magát, pedig ha kérdezzük, hogy ki a Marci, akkor mutat magára. Igaz, a cicára is ugyanezt teszi. :oops:

Henus,
akkor ezt megbeszéltük! :wink:

Pumperka,
Zsombor nagyon szép nagy baba már!!!!!! :shock: :shock: :shock: Milyen kis pocakja van!!!!! :lol:

Csitcsat,
szerintem is várd meg, míg visszajön a szabiról. Vagy válassz másik dokit, ha nagyon sürgős. Vagy menj egy az ügyeleteshez, amíg a Szentágotai vissza nem jön. Csak ötletek...

Tiop,
ismét nagyon jók lettek a képek!!!! Nem félsz ilyen nagy UV-ben kivinni a gyerekeket? Tudom, hogy nem lehet mindig bent tartani őket, de én nagyon parázok ettől. Mi mostanában du. 1/2 4-ig bent vagyunk a lakásban, és csak utána megyünk ki, először az árnyékban, majd 4-től már a napra is. Persze ha menni kell valahova, akkor megyünk, de olyankor csak pár percig vagyunk a napon.
Na, hamarosan kezdődik a buli Nálatok!!!! Majd kérjük a képeket! Videót mindjárt megnézem!

Homokozó,
hát, én sem tudtam soha felfogni, miért viselkednek így a vénasszonyok, de valószínűleg azért, mert nincs se gyerekük, se unokájuk, ráadásul az agyuk is lágy már..... :evil: :evil: :evil: :evil: Miért, a játszótéri padon alvó csöves a piásüveggel és a milliárd tetvével jobb? Én sem vinném a gyerekemet ilyen helyekre, teljesen megértem a mérgeteket!!!

Andi,
hogy vagy? Milyen volt? Ugye már hazajöttetek, itthonról írsz?
Én nagyon szívesen járkálnék Veled mindenfele, piszokul élvezném, ahogy beszólogatsz! Mivel én sajna nyuszi vagyok ilyenkor, mindig tiszteltem és csodáltam azokat, akik nyíltan mernek konfrontálódni!

Dicsekedhetek én is?
Marci már egy ideje elkéri a kezünkből a szemetet, és magától viszi ki a szemetesbe, szépen beledobja, majd becsukja az ajtaját, és jön vissza hozzánk, miközben megtapsolja magát. Ma meg már a tányérokat is elvitte, amikből a nappaliban ettünk, és szépen odatette a konyhapultra, anélkül, hogy eltörte volna őket! Egyre ügyesebb, ráadásul hihetetlen rendmániás: ha valamit nem oda teszünk vissza, ahonnan elvettük, akkor nekiáll hisztizni, és addig nem nyugszik, míg mi, vagy ő a helyére nem tesszük. A használt pelust is azonnal megfogja, és már dobja is ki.
Az újabb szavai: eltűnt, ecset, pöpec, gomb, ezeket teljesen tisztán ejti; kukak (=kukac), hepü (=repülő ill. repül), hemü (=szemüveg), üesz (=üres), kuk (=kulcs ill. kukucs), kakak (=pisi, kaki), és van egy számunkra teljesen megfejthetetlen "työmp" szava is, ami a pelusra vonatkozik, hogy cseréljük ki, de fogalmunk sincs, honnan vette.

Kép
Kép
nircee

Tiop,
szupik a videók!!! :wink: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Nircee!
Én sem megyek velük ki a napsütésre,de ez egy kivételes alkalom volt,és nem voltunk a napon állandóan.Tereltem őket az árnyékba,de nem ment mindég,és sajna nem lehet őket a székhez kötözni,hogy most éppen nagyon káros a sugárzás most ,maradjatok árnyékba stb.!Tudom,hogy nem kéne(nem is szoktunk csak késő délután kimenni az udvarra is Zsanival)Ez a rendezvény 2-6-ig volt,így nem tudtam máskor menni velük ők meg be voltak indulva!Mindegy igyekeztem mindég árnyékolni,de amikor fotóztam akkor az nem ment!Az ember ha elmegy nyaralni akkor sem ül a szobába és ekkora gyerekeket már nagyon nehéz visszafogni!40 faktoros naptejjel semmi bajunk nem volt tavaly sem az Aqvaparkban,pedig aztán ott csak a napernyő alatt volt árnyék!Én vigyázok ahogy tudok,de gyerekek................ :wink: :?

Na most megyek készülődni!
Sziasztok!
Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Lányok, Didri úgy teper, de úgy, hogy azt el sem hiszem, felvettük videóra. Kúszik, de vadul. :) Szerintem meglesz hamar a mászás is. De tényleg nem a játék kell neki, hanem én, meg a műanyag poharak, műanyag üveg :).

Nircee
nagyon ügyi a legény. :)

Majd teszek fel videót. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hi!

Voltunk ma Bogival bevásárolni - csajos rucitúra az Árkádban - persze busszal, mert azt imádja őfelsége.
Olyan leárazások vannak a Cundában.... 50-70%-os rengeteg nyári ruha. Természetesen magamnak nem bírtam semmit venni, ahhoz Bogi kicsit zavaró, de a csibéknek beszereztem ezt-azt. Drága párom első kérdése, miután hazavánszorogtam a nagytáskával meg a csajjal a kezemben: "és akkor ez most mennyibe fáj nekem?" aszittem agyonütöm... pasik.... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!! Mintha bármikor is ő fizette volna a ruházkodásunkat, sőt, őt is én öltöztetem... :evil:

De legközelebb esküszöm elviszem a hitelkártyáját... :twisted:
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?