Sziasztok!
Olyan jó volt egy kis átmeneti lehűlés, a kedvem is jobb lett ma, meg végre volt egy kis energiám. Tegnap egyébként meglátogattak a Spanyolországba "kivándorolt" barátnőmék, visszajöttek, nem jött be nekik a dolog. Sajna csak 4-re jöttek, így 6-kor már menniük kelltt, pedig beszélgettem volna velük még órákig. A gyerekeik (2,5 - 4,5 évesek) azonnal a birtokukba vették az egész kertet, pancsoltak a medencében, nyúzták a vízividámparkot, csúszdáztak, homokoztak, másztak a toronyba. Máté (2,5éves) már úgy mászott fel, mint egy kismajom, hihetetlen, hogy Marci is ezt fogja csinálni 1 év múlva. A batárnőm mondta, hogy amióta megvannak a gyerekek, nem ültek nyugodtan ennyit egyhuztamban. Úgyhogy gyér fű ide vagy oda, a kert gyerekbarát!
Marci persze megint sírt az elején, de már hamarabb feloldódott, és a végén még a gyerekek közelébe is odamerészkedett, persze ők még nem igazán játszottak vele, amikor meg Máté mégis odament, azt csak azért tette, hogy kivegye Cica kezéből amit éppen tartott.
Formabedobó,
nekünk csak egy sima FP formabedobó vödrünk van, nem zenél, nem beszél, nem villog, de Marci szereti nagyon. És mi is úgy vagyunk, mint Vernáék, hogy együtt játszunk, és mi dícsérjük, ha sikerül eltalálnia a lyukat. Közben mondogatjuk a formák nevét, színét. Én sem vagyok annyira a híve a mindent szájba rágó játékoknak, nekünk csak 1 van, egy FP szerszámkészlet, ami zenél, számol, mondja az ABC-t és a színeket-formákat.
És én is egyetértek azzal, hogy felesleges olyan korban megvenni a játékokat, amilyen kort írnak rajta, mert - legalábbis nálunk - akkor még semmit nem tudnak vele kezdeni. Marci sok 6 hónapos - 1 éves kortól ajánlott játékkal most kezd el igazán játszani, míg egy csomó 3 éves kortól ajánlottal meg már 1 éves kora óta.
Szóval én már csak a megérzéseimre hallgatok.
Ráadásul a legjobb játék nem a bolti: nálunk a rendes fűnyíró, a kerti hosszabbító az abszoltút sztár, meg ott van a locsolócső, aztán bent a konyhai fogó, egy merőkanál, de érdekes még egy üres műanyag palack is, aminek fel-le lehet csavargatni a kupakját. Labello, névjegykártyatartó, fényképalbum is ott van a toplistán. A bolti játékok meg csak bámulnak a sarokból....
Mali,
drukkolok, hogy most nem legyen semmi a cukroddal! Nincs 2 egyforma terhesség, erre én vagyok a legjobb példa, úgyhogy van esély, hogy ha már az elejétől odafigyelsz, akkor elkerülöd!
Marci egyébként csak babának hívja magát, pedig ha kérdezzük, hogy ki a Marci, akkor mutat magára. Igaz, a cicára is ugyanezt teszi.
Henus,
akkor ezt megbeszéltük!
Pumperka,
Zsombor nagyon szép nagy baba már!!!!!!
Milyen kis pocakja van!!!!!
Csitcsat,
szerintem is várd meg, míg visszajön a szabiról. Vagy válassz másik dokit, ha nagyon sürgős. Vagy menj egy az ügyeleteshez, amíg a Szentágotai vissza nem jön. Csak ötletek...
Tiop,
ismét nagyon jók lettek a képek!!!! Nem félsz ilyen nagy UV-ben kivinni a gyerekeket? Tudom, hogy nem lehet mindig bent tartani őket, de én nagyon parázok ettől. Mi mostanában du. 1/2 4-ig bent vagyunk a lakásban, és csak utána megyünk ki, először az árnyékban, majd 4-től már a napra is. Persze ha menni kell valahova, akkor megyünk, de olyankor csak pár percig vagyunk a napon.
Na, hamarosan kezdődik a buli Nálatok!!!! Majd kérjük a képeket! Videót mindjárt megnézem!
Homokozó,
hát, én sem tudtam soha felfogni, miért viselkednek így a vénasszonyok, de valószínűleg azért, mert nincs se gyerekük, se unokájuk, ráadásul az agyuk is lágy már.....
Miért, a játszótéri padon alvó csöves a piásüveggel és a milliárd tetvével jobb? Én sem vinném a gyerekemet ilyen helyekre, teljesen megértem a mérgeteket!!!
Andi,
hogy vagy? Milyen volt? Ugye már hazajöttetek, itthonról írsz?
Én nagyon szívesen járkálnék Veled mindenfele, piszokul élvezném, ahogy beszólogatsz! Mivel én sajna nyuszi vagyok ilyenkor, mindig tiszteltem és csodáltam azokat, akik nyíltan mernek konfrontálódni!
Dicsekedhetek én is?
Marci már egy ideje elkéri a kezünkből a szemetet, és magától viszi ki a szemetesbe, szépen beledobja, majd becsukja az ajtaját, és jön vissza hozzánk, miközben megtapsolja magát. Ma meg már a tányérokat is elvitte, amikből a nappaliban ettünk, és szépen odatette a konyhapultra, anélkül, hogy eltörte volna őket! Egyre ügyesebb, ráadásul hihetetlen rendmániás: ha valamit nem oda teszünk vissza, ahonnan elvettük, akkor nekiáll hisztizni, és addig nem nyugszik, míg mi, vagy ő a helyére nem tesszük. A használt pelust is azonnal megfogja, és már dobja is ki.
Az újabb szavai: eltűnt, ecset, pöpec, gomb, ezeket teljesen tisztán ejti; kukak (=kukac), hepü (=repülő ill. repül), hemü (=szemüveg), üesz (=üres), kuk (=kulcs ill. kukucs), kakak (=pisi, kaki), és van egy számunkra teljesen megfejthetetlen "työmp" szava is, ami a pelusra vonatkozik, hogy cseréljük ki, de fogalmunk sincs, honnan vette.