Szia Mindenki!
Borzasztóan hiányoztatok és csak mosolygok, ahogy itt ülök és olvasom az elmúlt napi terméseket. Olyan jókat írtatok...
Első kérdésem, hogy hogyan csináljak barack meg meggy pürét? Meghámozom a gyümölcsöket és leturmixolom? Vagy hogyan? Egyébként ez fantasztikus ötlet. Én is elkezdem csinálni.
Második a hancúrozás. Azt hittem egyedül vagyok azzal a problémámmal, hogy a szülés óta csak egyszer voltunk együtt. Próbálkozni azon kívűl kétszer is sikerült, de Lili meghiúsította. Az az egyszeri dolog pedig a 12. héten volt és bevallom nem számítottam rá, hogy fájni fog. Pedig igen és meg is lepődtem. Vártam a régi érzést és akkor hirtelen... na mindegy. Lényeg, hogy a próbálkozások folytatódnak és talán Lili baba sem fog beleszólni.
Rövid nyaralásunk nagyon jól sikerült 2 nap jó volt 2 nap nem. Már időjárásra gondolok. Szóval Lili fantasztikusan jó fej volt leszámítva, hogy ott is 3-4 alkalommal kelt éjszaka. Már kezdek beletörődni, hogy ez így marad. De Anyukám napközben elzavart aludni és így tudtam pihenni többet az átlagosnál. Kérdésem: nem tudtok vmi praktikát, hogy hogyan vehetném rá Lilit a napközbeni nagyobb lélegzetvételű alvásra? Összesen max. 30 percet alszik és így én sem tudok pihenni. Próbáltam olyan taktikákat, hogy nem szóltam hozzá meg ráztam tovább a kocsit meg ilyesmi, de semmi nem használ.
Kriszta!
Azt hiszem egy kismamától sem lehet elvárni, hogy hamar visszanyerje az alakját, főleg, ha szoptat. Javaslom próbáld meg elfogadtatni az alakodat, és megbeszélni a pároddal, hogy majd 1-2 év múlva lehet, hogy olyan leszel, mint régen, de addig akar várni? A szoptatás mellett ne fogyókúrázz és óvatosan sprotolj. Inkább szoptass. A férjemnek Honda XC (?) motorja van az négyütemű. Ami a kimozdulást illeti én is nagy mozgolódós fajta voltam a terhességem alatt sem álltam le, csak az elején, mikor a szivem nagyon rendetlenkedett. Szerencsés vagyok, mert van egy autóm és azzal mehetek mindenfelé, és úgy gondolom, attól, hogy babád van nem kell otthon ülni. Én azóta sem állok meg, pedig kéne... Néha...
Verus!
Lili is megfordult tegnap délelőtt hátról hasra. Először oldalra, amit már 1 hete gyakorol, aztán átbillent hasra. Na ezzel játszott, de mivel utál hason lenni, ezért a vége mindig nyüszi lett. Meg a kis kezét sem tudta még kihúzni maga alól csak egyszer. Majd még gyakoroljuk
Én nem mertem meztelenül napoztatni Lilit még a fa alatt sem. De a pofija gyönyörű barna lett.
Évi! Örülök, hogy megoldódott a szopi gond, képzeld Lili is bírja már 3-4 órát! Ez nagy szó. Na persze nem mindig, de az esetek többségében. A strandon a nagy melegben többször is megkínáltam és mindig elfogadta a cicit. Én meg simán szoptattam egy parcig sem éreztem magam zavarban. Pedig sokan voltak körülöttünk. Jöttök Dunaújváros fele? Jó lenne... Ugye tudod, hogy az első diploma ingyenes a Gyed alatt?
Jázminmama! Akkor érdemes venni olyan kendőt? Hány kilóig jó? Vagy ilyen megkötés nincs? Mi Rossmann pelust használunk, nagyon jó, Lili baba 7 kiló és a midit használjuk (5-9 kiló). Olcsó 31/db. És nagyon jó nedvszívó. Éjjelre pedig Pampers midi.
Iboly! Ténylge profin leírtad, köszi a sok segítséget.
Kati! Hol vetted azt a kis gyógyszeres üveget? Gyógyszertárban adnak csak üveget? Hogy csináltad a gyümölcsök levét? Kifacsartad a meggyet? Jó kis háziasszony vagyok, mi a hülye kérdéseimmel.
Evey! Szerintem sincs szó hasifájásról, mert akkor ordítana. Ne aggódj
Meg szerettem volna kérdezni, hogy Ti mit csináltok, mikor a gyermeketek sírni kezd (kiv. kaja, hasfájás...) amikor tudjátok, hogy csak nyügije van vagy ilyesmi. Mert én felveszem Lili babát és sokszor érzem rajta, hogy csak az kell neki, hogy 5 percig testközelben legyen, aztán meg minden tovább. Egyébként már két napja be nem áll Lili baba szája, egyfolytában dumál és állandóan változtatja a hangszínét. Olyan édes. Most már igazán megtalálta a hangját.
Magamról:
1975. július 6-án születtem, pénteken leszek 26 éves
Dunaújvárosban születtem és itt élek azóta is. Van egy bátyám és a szüleim akik 29 éve együtt élnek. Ide jártam általános és középiskolába, majd érettségi után sikertelen felvételi után elkezdtem a helyi rádióban dolgozni műsorvezetőként és közben hostesskedtem (árubemutatás, kóstoltatás stb...) 20 évesen mentem főiskolára, addig elvégeztem 2 tanfolyamot és letettem egy angol középfokú nyelvvizsgát. Főiskola alatt is hostesskedtem, majd az utolsó évben a családi vállalkozás keretében kezdtem dolgozni. Üzletvezető lettem egy benzinkútnál. A főiskolán kommunikáció szakon tanulta, ami ott újságírást jelentett. 1994-ben ismertem meg életem szerelmét, akihez 4 év után 1998-ban férjhez mentem. A benzinkút dolog 1999 decemberéig tartott, akkor váltottam, területi képviselő lettem egy bp-i könyvkereskedelmi Kft-nél, ahol e-businessel foglalkoztunk. Aztán 2000 júliusában kiderül, hogy kismama vagyok, szeptemberig dolgoztam, akkor eljöttem betegállományba a szivem miatt. A párom osztályvezetőként dolgozik egy cégnél és van egy vállakozása is. Édesapám szervezi minden évben Dunaújvárosban a motorcsónak világbajnoki futamokat ott szoktam segédkezni. Az anyaságot nekem találták ki, bár már 1-2 alkalommal nosztalgiáztam tini korom iránt. Egyébként van egy állandó lány baráti társaságom, összesen 5-en vagyunk már 10 éve. Imádom őket, most ketten belőlük Amerikában vannak. Népes csaláodm van, 20 unokatestvér és megannyi nagynéni, nagybácsi. Imádom őket is. Nagyon szeretek olvasni, énekelni, nevetni, aludni (bár ez most nem megy annyira) enni, inni, bulizni, szóval mindent, ami csak egy jó élethez kell. És imádom a férjemet ő a nagy szerelmem, a kicsi szerelmem pedig a kislányom. A szüleimmel nagyon jó a viszonyom, mint ahogy a bátyámmal is.
Hát ennyi mára. Puszi mindenkinek:
Anikó